BASIN BİLDİRİSİ ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI, KKTC YE TEKNİK DESTEK VERİYOR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BASIN BİLDİRİSİ ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI, KKTC YE TEKNİK DESTEK VERİYOR"

Transkript

1 BASIN BİLDİRİSİ ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI, KKTC YE TEKNİK DESTEK VERİYOR İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ 15 Kasım 2010 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Sağlanan Kaynak İle KKTC de Kısmi Hibe Destek Yardım Projelerinin Desteklenmesine İlişkin İşbirliği Protokolü imzalanmış ve bu protokol 4 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Çukurova Kalkınma Ajansı, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından protokolün Resmi Gazete de yayımlanmasını müteakip 12 Ağustos 2011 tarihinde görevlendirilmiştir. Türkiye de uluslararası alanda teknik yardım ve işbirliği konusunda Kalkınma Bakanlığı tarafından görevlendirilen ilk Kalkınma Ajansı Çukurova Kalkınma Ajansı olmuştur. Protokol kapsamında yürütülecek mali destek programlarının ilgili bakanlıklar tarafından yürütülmesi sürecinde Ajansımız, teknik yardım ve gözetim görevinde bulunacaktır. Ajansımızca yürütülecek teknik destek ve gözetim çalışmaları neticesinde mevcut kaynakların, teknik yönden mümkün olduğunca hızlı ve faydalı olarak ekonomiye aktarılması hedeflenmekte ve ilgili Bakanlıklar bünyesinde bu konuda birer birim oluşturulması teşvik edilmektedir. Böylece bu birimlerde görevlendirilecek personel eli ile, ilerleyen dönemlerde sağlanabilecek desteklerin ihtiyaca göre belirlenmesi, şeffaf ve objektif olarak başvuru ve değerlendirme süreçlerinin tamamlanması ve sözleşmeye bağlanan desteklerin amaca uygun olarak kullanılabilmesini temin için kontrol ve izlemesi yapılması yönünde program yürütme kapasitesinin artırılması da amaçlanmaktadır. Protokol kapsamında desteklenecek projelere kaynak tahsisi; T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti aracılığıyla yapılacaktır. Uygulamaya yönelik olarak usul ve esasların, Ajansın teknik destek ve gözetiminde, Yardım Heyeti ve KKTC Başbakanlığı veya onun belirleyeceği koordinatör bir Bakanlık/lar ile müştereken belirlenmesi öngörülmüştür. USUL VE ESASLAR İşbirliği Protokolü kapsamında müştereken belirlenmesi öngörülen tarafların görev ve sorumluluklarını ve sürecin işleyişini belirleyen Usul ve Esaslar düzenlemesi -bir anlamda- destek süreçleri ile ilgili bir yönetmelik (ikincil düzenleme) hükmündedir. Çukurova Kalkınma Ajansı moderatörlüğünde ilgili taraflarla (T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, Yardım Heyeti Başkanlığı, T.C. Kalkınma Bakanlığı, ilgili K.K.T.C. Bakanlıkları ve odalarla) yakın temas halinde ve birlikte geliştirilen bu düzenleme, iyi işbirliği ürünüdür.

2 Bu düzenleme, uluslararası proje bazlı destek sistemleri ile uyumlu, yerel koşulları göz önünde bulunduran, proje sahipleri açısından hazırlanması ve yürütülmesi kolay, sözleşme Makamı olan Bakanlıklarca izlenip denetlenebilen Yeni ve Özgün bir tasarımdır. Düzenleme kapsamında sadece 2011 yılı için belirlenen 2 destek programı hedeflenmemiş daha geniş bir vizyon ortaya konmuştur. Böylece; protokol süresi ile sınırlı olmaksızın, Büyükelçilik kaynakları yanında yerel/uluslararası kaynakların da kullanılabileceği, farklı yerel kurumların hem reel sektöre yönelik, hem de sosyal ve altyapı alanlarında destek verebileceği, Hedef Odaklı Kamu Destekleri verebilmeye imkan tanıyan, esnek ve uyum kapasitesine sahip kalıcı bir sistem tasarlanmıştır. Destek sistemini yürütmek üzere ilgili Bakanlık ve oda personelleri arasından resmi görevlendirilme yapılarak birimler oluşturulması, bu birim personeline Ajansımızca eğitim ve destek süreçlerinin yönetimi konusunda tecrübe aktarımı planlanmaktadır. Yürütülmekte olan çalışmalarla, kalıcı bir sistem kurulması yanısıra yerel kapasitenin güçlendirilmesi de hedeflenmektedir. ZİYARET PROGRAMI Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Valisi Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Veysel PARLAK, K.K.T.C. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Ali Çetin AMCAOĞLU ile birlikte 20 Ekim 2011 Perşembe günü Adana Havaalanından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne hareket etmişlerdir. Heyet, Ercan Havaalanında K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Suat ATUN başkanlığında bir heyet tarafından karşılanmıştır. K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanlığınca Çukurova Kalkınma Ajansı onuruna akşam yemeği verilmiştir. Yemeğe T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Sayın Halil İbrahim AKÇA da katılmıştır.

3 Yemek programının ardından heyet, saat 24 de T.C. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER i Ercan Havaalanında karşılamışlardır. 21 Ekim 2011 Cuma günü T.C. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim AKÇA ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Valisi Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU önce K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Derviş EROĞLU nu ziyaret etmişlerdir. Ziyarette K.K.T.C. Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal DÜRÜST de hazır bulunmuştur. Daha sonra heyet, K.K.T.C. Başbakanı İrsen KÜÇÜK ü makamında ziyaret etmişlerdir. K.K.T.C. işbirliği protokolü kapsamında müştereken belirlenmesi öngörülen Usul ve Esaslar düzenlemesi taraflarca imzalanarak yürürlüğe girmiştir. İmza töreninin ardından mali destek programlarının kamuya ilanı ve bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. K.K.T.C. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığınca Çukurova Kalkınma Ajansı onuruna öğle yemeği verilmiş ve Çukurova Kalkınma Ajansı heyeti K.K.T.C. nden ayrılmışlardır. İMZA TÖRENİ K.K.T.C. Bakanlar Kurulu salonunda, işbirliği protokolü kapsamında müştereken belirlenmesi öngörülen Usul ve Esaslar düzenlemesi imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Protokole, K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim AKÇA ile Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU imzalamışlardır.

4 İmza töreninde K.K.T.C. Başbakanı Sayın İrsen KÜÇÜK, T.C. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER, K.K.T.C. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Ali Çetin AMCAOĞLU, K.K.T.C. Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Kemal DÜRÜST, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veysel PARLAK, T.C. Kalkınma Bakanlığını temsilen Daire Başkanı Mesut KAMİLOĞLU da hazır bulunmuştur. K.K.T.C. Başbakanı Sayın İrsen KÜÇÜK, Türkiye Cumhuriyeti nden elde edilen kaynak ile 2011 yılı içerisinde iki ayrı destek programı yürütülmesinin öngörüldüğünü, bu kapsamda T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı nın teknik destek vermek üzere görevlendirildiğini aktarmış ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU ile ekibine yanımızda bulunmalarından dolayı teşekkür ederim. demiştir. T.C. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER, imza töreni esnasında yapmış olduğu konuşmasında rekabet gücünün artırılmasına yönelik mali destek programlerının yürütülmesinin önemini vurgulamıştır. Eğitimli ve rekabet gücüne sahip insanların yetiştirilmesinin önemi üzerinde duran DİNÇER, Bir toplumun sahip olduğu istikrar kadar, bireysel girişimciliğinin öne çıkması da rekabet gücünü artırır. Bu sebeple ekonomik gelişmeyi sağlayacak ve bireylerin ekonomi içerisindeki rollerini artıracak yegane zemin demokrasidir. Bireyler, en yakınındaki insanlardan ve dünyadaki benzerlerinden daha iyi iş yaparlarsa rekabet ortaya çıkar. şeklinde konuşmuştur. K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Sunat ATUN ise, imzalanan usul ve esaslar çerçevesinde ilan edilen mali destek programları hakkında genel bilgiler vermiş ve bu programların K.K.T.C. eliyle uygulanan ilk hibe destek programları olacağını vurgulamıştır. K.K.T.C. DE YÜRÜTÜLECEK 2011 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği nden aktarılan kaynak kullanılarak ve Çukurova Kalkınma ajansının teknik desteği ile K.K.T.C. nde 2011 yılı içerisinde toplam TL. bütçe ile iki ayrı mali destek programı yürütülecektir:

5 1. Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı 2. Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı Yürütülecek programların tanıtımı için bir Bilgilendirme Toplantısı düzenlenmiştir. 21 Ekim 2011 Cuma günü Lefkoşa Merit Otel de düzenlenen toplantıda Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Valisi Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU, K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Sunat ATUN, K.K.T.C. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Ali Çetin AMCAOĞLU ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veysel PARLAK birer konuşma yapmışlardır. Bilgilendirme toplantısında konuşan Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Valisi Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU, hibe destek programlarının uygulanabilmesi için gerekli olan yasal mevzuatın hazırlanarak imza altına alındığını, bu kapsamda Türkiye nin K.K.T.C.'ne verdiği mali ve teknik desteğin süreceğini vurgulamıştır. K.K.T.C.'de KOBİ ağırlıklı reel kesimin ve tarıma dayalı işletmelerin desteklenmesinin, bunların rekabete açık hale getirilmesinin bu programlar ile anlam kazanacağını ifade etmiştir. GÜZELOĞLU, küresel rekabette iddialı ve kalıcı olmak için kurallara dayalı üretim ve birlikte hareket etmek gerektiğini vurgulayarak, Çukurova Kalkınma Ajansı nın programlar kapsamında teknik destek ve gözetim sorumluluğunu üstlendiğini, Çukurova Kalkınma Ajansı nın Türkiye de kalkınmayı sürekli sağlıklı, sürdürülebilir kılmayı amaçlayan öncü bir Ajans olduğunu ve üç yıldan beri destek programları yürütmekte olduğunu, bu kapsamda edinilen uygulama tecrübesi ve teknik bilgilerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne sorumluluk duygusu içerisinde aktaracaklarını belirtmiştir. Çukurova Kalkınma Ajansı olarak proje hazırlama konusunda da öğretici bir çaba sergileyeceklerini ifade eden GÜZELOĞLU, Mersin in, Anadolu nun Kuzey Kıbrıs a açılan kapısı ve Kuzey Kıbrıs ın ise dünyaya açılan kapısı olmasının sorumluluğunu ve

6 onurunu yaşıyoruz. K.K.T.C. nin tarım, sanayi ve turizm potansiyelinin kalkınma ve gelişme sürecine değer katabilmesi konusunda bize düşen her konuda ve boyutta, sorumluluklarımızı yerine getirmeye hazırız. şeklinde konuşmuştur. K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sayın Sunat ATUN, toplantıda yapmış olduğu konuşmasında, içinde bulunulan küresel ekonomik şartlarda özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkenin mali sürdürülebilirlik kaygılarıyla hareket ederek, ekonomilerini buna göre yönettiğini belirterek, alınan önlemler içinde teşvik uygulamalarına pek fırsat bulamadıklarını söyledi yılında toplam KOBİ kredi tutarının 3,6 milyon lira iken son 2,5 yılda 3 bin KOBİ, esnaf ve ticari kesime 75 milyon lirayı bulan bir kaynak aktarıldığını bildiren Atun, imalat sektöründe 80 bin lira, hizmet sektöründe 50 bin lira kredi verildiğini kaydeden ATUN, imza töreniyle usul ve esaslarının hükümetlerden sonra uygulayıcılar arasında da resmiyet kazanan işbirliği protokolü kapsamında proje başına TL. destek verme imkanı olduğunu vurgulamıştır.

7 K.K.T.C. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sayın Ali Çetin AMCAOĞLU ise yürütülecek proramların K.K.T.C. açısından son derece önemli olduğuna vurgu yapmıştır. Dünyada hızla artan nüfusa paralel olarak gıda üretimin de artırılması gerektiğine işaret eden AMCAOĞLU, tarımsal ürünlere ihtiyacın giderek arttığına işaret ederek, Bugün dünyada 925 milyon insanın her akşam yatağına aç girdiğini düşünürsek gıdanın, gıdaya erişimin çok çok önemli olduğu dikkatlerden kaçırılmamalıdır." demiştir. Üretimde ve üretim kalitesindeki artışın sadece ekonomik değil, insani boyutta da önemli bir katkı olacağını kaydeden AMCAOĞLU, İşbirliği protokolünün hayata geçirilmesi ve destek programların yürütülmesi konusunda büyük emek harcayan Çukurova Kalkınma Ajansı na ve bir Kıbrıs sevdalısı olan Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Valisi Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU na çok teşekkür ediyorum. ifadesini kullandı.

8 Toplantının son kısmında Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Veysel PARLAK, Çukurova Kalkınma Ajansı nın uygulama tecrübesi, imzalanan usul ve usul düzenlemesinin içeriği ve yürütülecek programların teknik detayları konusunda bilgi vermiştir. PARLAK, konuşmasında K.K.T.C. genelinde reel sektöre yönelik olarak kamu kaynağının ilk kez Proje Teklif Çağrısı yöntemi ile dağıtılacağını, K.K.T.C. tarafından kullanılan kamu kaynaklarının izlenmesi, değerlendirilmesi ve denetlenebilmesi için bir mekanizma geliştirilmiş olacağını, K.K.T.C. ekonomisinin kayıt altına alınabilmesi için özel sektör teşebbüsleri teşvik edileceğini, siyasi belirsizlikler ve ihracat imkansızlığı sebebi ile gerçekleştirilemeyen veya ötelenen yatırım planlarının müteşebbüslerin cesaretlendirilmesi ile realize edilebileceğini, proje bazlı destek sistemlerine yönelik proje hazırlama ve uygulama kapasitesi geliştirileceğini ortaya koymuştur.

9 1. Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı Yürütücü Kurum: K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Programın Amacı: Bu programın amacı, ülke ekonomisinin rekabet gücünün artırılmasıdır. Program Kapsamında Başvuru Yapılabilecek Proje Konuları: ÖNCELİK 1: Üretimde katma değer ve verimlilik artışının sağlanması, ürünlerin uluslararası ticaret imkanlarına kavuşturulması, NACE rev.2 sınıflandırmasına göre C.İMALAT kodu altında yer alan ekonomik faaliyetlerde katma değer ve verimlilik artışı sağlayacak projeler, (C.18.2 kayıtlı medyanın çoğaltılması, C.33 Makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı hariç) NACE rev.2 sınıflandırmasına göre J.62 Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler ve J.63 Bilgi hizmet faaliyetleri kodu altında yer alan faaliyetler kodları altında gerçekleştirilecek ekonomik faaliyetlerle bilişim ürünlerinin uluslararası ticaret imkanlarına kavuşturulmasını sağlayacak projeler (J.63.9 Diğer bilgi hizmet faaliyetleri hariç) ÖNCELİK 2: Çevresel değerlerin koruma-kullanma dengesinin sağlanması ve sürdürülebilirliğin sağlanması, NACE rev.2 sınıflandırmasına göre E Tasnif edilmiş materyallerin geri kazanımı faaliyetleri yolu ile atıkların geri kazanımı ve ekonomiye kazandırılması, NACE rev.2 sınıflandırmasına göre B.08 Diğer madencilik ve taş ocakçılığı faaliyetleri konusunda yasal izinlerini almış ve fiilen faaliyette olan işletmelerde analiz kapasitesinin artırılması ve kalite ve çevresel standartlarının yükseltilmesi, İşletmelerin üretim süreçlerinde kullanılan enerjinin tasarruf edilmesi ve enerji verimliliğinin sağlanması, İşletmelerde çevre yönetim sistemlerinin kurulması, Program Bütçesi: TL dır. Proje Başına Verilecek Destekler: Asgari tutar: TL Azami tutar: TL Bakanlık Desteği: (azami) % 50 Eş-finansman: (asgari) % 50 Proje Süresi: Azami proje süresi: 12 ay Kimler Başvurabilir? KOBİ olarak faaliyet gösteren gerçek veya tüzel kişiler,

10 2. Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı Yürütücü Kurum: K.K.T.C. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Programın Amacı: Bu programın amacı, tarımsal üretimin katma değerinin artırılmasıdır. Program Kapsamında Başvuru Yapılabilecek Proje Konuları: ÖNCELİK 1: Modern tarımsal üretim tekniklerinin yaygınlaştırılması, Ahır ve ağıl modernizasyonu ve hayvan refahına yönelik uygulamaların yaygınlaştırılması projeleri, Hayvansal üretimin hijyenik koşullara ve uygun çevresel standartlara ulaştırılması projeleri, Süt üretim tesislerinde üretilen sütün, işleme anına kadar mufaza edilebilmesi için, soğuk zincir sistemlerinin kurulması projeleri, Modern sera kurulumu veya seraların modernizasyonu projeleri, Modern kıyı balıkçılığı için kullanılan teknolojilerin modernizasyonu ve çevreye duyarlı hale getirilmesi projeleri, Biyogaz üretim projeleri, ÖNCELİK 2: Hasat sonrası ürünlerin piyasaya arz süresinin uzatılması ve arz koşullarının iyileştirilmesi, Tarımsal ürünlerin daha uzun bir piyasaya arz süresine kavuşabilmesi için soğuk hava depolarının kurulması projeleri, Tarımsal ürünlerin daha uygun koşullarda piyasaya arz edilebilmesi için yıkama, boylama, tasnifleme, ayırma, paketleme gibi ünitelerinin kurulması projeleri, Program Bütçesi: TL dır. Proje Başına Verilecek Destekler: Asgari tutar: TL Azami tutar: TL Bakanlık Desteği: (azami) % 50 Eş-finansman: (asgari) % 50 Proje Süresi: Azami proje süresi: 12 ay Kimler Başvurabilir? KOBİ olarak faaliyet gösteren gerçek veya tüzel kişiler, NOT: Başvuru Rehberleri ve Başvuru Formları Bakanlıklar ve ilgili odalardan elden veya internet adreslerinden temin edebilirsiniz.

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri GENEL ÇALIŞMA DÖNGÜSÜ Bölge Planı Hedef ve Öncelikleri, Katılımcı Stratejik Planlama Anlayışı ULUSAL PLAN VE PROGRAMLAR PLANLAMA ve PROGRAMLAMA Etki Analizi ve

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı 2016 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları : KKTC-16-TDKB-01 Bu program T.C. Lefkoşa

Detaylı

FAALİYET RAPORU. Sanayici ve üreticiye bir nefes. protokolün, 2010 ve 2012 Kamunun Etkinliğinin

FAALİYET RAPORU. Sanayici ve üreticiye bir nefes. protokolün, 2010 ve 2012 Kamunun Etkinliğinin KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU MAYIS 2011 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN Sanayici ve üreticiye bir nefes Bu sayıda: 2012 Cebit Eurasia Bilişim Fuarı nda partner ülke Kuzey Kıbrıs

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GIDA TARIM VE ENERJİ BAKANLIĞI Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı 2014 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları Referans No: KKTC-14-GTEB-01 Bu program

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI Bu program T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilmektedir. T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı bu program kapsamında teknik destek vermektedir.

Detaylı

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 KOBİ lere Yönelik Destekler -Kalkınma Ajansları -KOSGEB -TÜBİTAK -Bilim Sanayi

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI ve

KALKINMA AJANSLARI ve KALKINMA AJANSLARI ve 13 MART 2012 ANKARA Mustafa Zati Uzman Sunum Planı Neden Kalkınma Ajansları Dünya da Kalkınma Ajansları Türkiye de Kalkınma Ajansları Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Ajansları Destekleri

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI Stratejik konumunu ve zengin kaynaklarını değere dönüştüren, Doğu Akdeniz in lider bölgesi olmak vizyonu doğrultusunda bir adım daha... 1. Kalkınma Ajansları Kalkınma Ajansları

Detaylı

İZMİR DE (TEMİZ ÜRETİM)

İZMİR DE (TEMİZ ÜRETİM) İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ İzmir Kalkınma Ajansı İZMİR BÖLGE KÜMELENME EKO- KALKINMA VERĐMLĐLĐK DESTEK PROGRAMLARI YENĐLĐK YATIRIM PLANI AJANSI 2010-20132013

Detaylı

KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem

KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem KKTC deki Türk Vatandaşları İçin Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY: -TÜRKİYE SON YILLARDA SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK REFORMLAR YAPARAK BİRÇOK UYGULAMA BAŞLATTI SOSYAL GÜVENLİK

Detaylı

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 3 Ağustos 2011 ANKARA Gündem 2011 Teklif Çağrısı Kapsamı Mali Destek Programları

Detaylı

2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI 1 Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı 9.000.000 TL Üretime Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Programı 5.000.000 TL Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı

Detaylı

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Isparta 07.01.2013 Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı:

Detaylı

Erhan DEMİRCAN PPKB Uzmanı

Erhan DEMİRCAN PPKB Uzmanı 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞVURULARININ ANALİZİ Erhan DEMİRCAN PPKB Uzmanı Ocak, 2014 Diyarbakır İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI... 4 2.1. Diyarbakır/Şanlıurfa Dağılımı...

Detaylı

2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI. Açılış Törenine Hoşgeldiniz

2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI. Açılış Törenine Hoşgeldiniz 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Açılış Törenine Hoşgeldiniz 30.01.2015 1 Rekabet Gücünün Artırılması ve Yenilikçilik Mali Destek Programı Program bütçesi: 15.000.000 TL Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

ÖNSÖZ Şakir FAKILI Büyükelçi Yardım Heyeti Başkanı

ÖNSÖZ Şakir FAKILI Büyükelçi Yardım Heyeti Başkanı ÖNSÖZ Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yönelik yapılacak yardımların ayrıntıları 2004 yılından itibaren başlatılan uygulama çerçevesinde kamuoyuna açıklanmaktadır. Bu çerçevede;

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

2010 YILI MODEL BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI MALİ HESAPLAR DETAYLARI 2011 YILI RAPORU Ocak 2012

2010 YILI MODEL BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI MALİ HESAPLAR DETAYLARI 2011 YILI RAPORU Ocak 2012 2010 YILI MODEL BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI MALİ HESAPLAR DETAYLARI 2011 YILI RAPORU Ocak 2012 PROGRAMIN TANIMLANMASI Muhasebe Ödeme Birim Başkanlığı Bu

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ BASINDAN EKONOMİ HABERLERİ 24 MAYIS 2016 SALI KIBRIS GENÇ TV (23.05.2016) KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ Kalkınma Bankası'nın Türkiye Kalkınma Bankası ile yürüttüğü Teknik İşbirliği Programı kapsamında;

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

KOOPERATİFLERE YÖNELİK HİBE DESTEĞİ

KOOPERATİFLERE YÖNELİK HİBE DESTEĞİ Karınca Dergisi, Ekim 2014, Sayı:934 KOOPERATİFLERE YÖNELİK HİBE DESTEĞİ 1. GİRİŞ Kooperatifler, ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek ve geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

2015 Yılı GEKA Proje Teklif Çağrısı ilan edilmiştir.

2015 Yılı GEKA Proje Teklif Çağrısı ilan edilmiştir. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik Alternatif Turizm, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Alternatif Turizm Altyapısı,

Detaylı

T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı: 10.000.000 TL 2011

Detaylı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2013 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2013 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2013 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı Sayı Soru Proje Sahibinin 1 2 3 4 Kimler KOBİ tanımına girer? Benzeri hibe programlarına başvuru gerçekleştirmiş

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI II. MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI SUNUM

Detaylı

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK 2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK GÜNDEM 1 2 3 4 5 Açılış ve Yoklama 2014 Yılı Ajans Ara Faaliyet Raporunun Görüşülmesi Bölge İllerinin Turizm Potansiyellerinin Değerlendirilmesi ve Kurul

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI DESTEK PROGRAMLARI Isparta

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI DESTEK PROGRAMLARI Isparta BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI DESTEK PROGRAMLARI 05.12.2014 Isparta DESTEK PROGRAMLARI Proje Teklif Çağrısı Yöntemi ile Mali Destek Programı Ajans, belirli dönemler itibarıyla planlanan destek programları

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ ARALIK 2014 101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yönelik Destekler Tarımsal işletmelerin sürdürülebilirliklerini ve birincil ürünlerin üretiminde genel performanslarını geliştirmek,

Detaylı

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLERİ 1501- SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç: Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Projelerine %60 a varan oranlarda hibe(geri ödemesiz)

Detaylı

Tarımın Anayasası Çıktı

Tarımın Anayasası Çıktı Tarımın Anayasası Çıktı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ Tarım sektörünün anayasası olan 5488 sayılı Tarım Kanunu iki yıllık yoğun bir çalışmanın ardından 18.04.2006 tarihinde kabul edildi. Resmi Gazete de 25.04.2006

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 1 Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda, KALKINMA AJANSLARI Düzey 2 bölgeleri esas alınarak Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan, Uygulamacı değil destekleyici, koordinatör

Detaylı

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 1 Öncelik 2 kapsamında yerel ürünlere yönelik başvurularda proje konusunun tarımsal ürün

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU içerik Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Genel Bakış Düzey 2 Bölgeleri ve Kalkınma Ajansları Güney Ege Kalkınma Ajansı Yatırım Destekleme Süreci Ajansın Gelecek

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı Fadime YILMAZ San. ve Tek. Uzmanı 1 Küme Kümeler, özellikle de aynı faaliyet alanında hem rekabet içinde olan hem de birbirleriyle işbirliği

Detaylı

KONYA KOBİ BİLGİ PAZARI DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME PROGRAMI KASIM 2017 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

KONYA KOBİ BİLGİ PAZARI DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME PROGRAMI KASIM 2017 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ KONYA KOBİ BİLGİ PAZARI DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME PROGRAMI 24-25 KASIM 2017 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ SUNUM PLANI 2014-2023 MEVKA BÖLGE PLANI, KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ, DESTEK SÜREÇLERİ, SONUÇ. 2014-2023

Detaylı

Sayı: 7/2017. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı. yapar:

Sayı: 7/2017. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı. yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 30 Ocak 2017 tarihli Otuzüçüncü Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında

Detaylı

İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı

İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı İZMİR DE EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR Sibel ERSİN, İZKA PPKB Birim Başkanı 2010-2013 İzmir Bölge Planı 2010-2013 İzmir Bölge Planı

Detaylı

4. Gün: Strateji Uygulama Konu: Kanun Tasarısı Hazırlamak

4. Gün: Strateji Uygulama Konu: Kanun Tasarısı Hazırlamak 4. Gün: Strateji Uygulama Konu: Kanun Tasarısı Hazırlamak Tapio Laamanen 13 Ocak 2011 1 İstihdam ve Ekonomi Bakanlığı nda Kanun Tasarısı Hazırlama Süreci İlk adım Avrupa Birliği/Ulusal - Hükümet programı

Detaylı

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş)

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş) FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu (11.05.2018 Tarihli Değişiklik İşlenmiş) KAYS Üzerinden Son Başvuru: 24.12.2018 Saat:23:59 Taahhütname Son Teslim: 31.12.2018 Saat:17:00 FİZİBİLİTE DESTEĞİ AMAÇ

Detaylı

TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ

TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ N. PINAR IŞIN Proje Koordinatörü, Uluslararası İlişkiler Müdürü Uluslararası gereksinimler KOSGEB neden gündeme aldı? Yüksek tasarruf potansiyeli Hukuki

Detaylı

Dr. Derya Çağlar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü. 20 Şubat 2014, Ankara

Dr. Derya Çağlar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü. 20 Şubat 2014, Ankara Dr. Derya Çağlar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü 20 Şubat 2014, Ankara İçerik Ajans Kurumsal Yapısı ve Görevleri Ankara Bölge Planı 2014-2023 Mali ve Teknik Destekler Doğrudan Faaliyet Desteği Teknik

Detaylı

2010 YILI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI MALİ HESAPLAR DETAYLARI 2011 YILI RAPORU Ocak 2012

2010 YILI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI MALİ HESAPLAR DETAYLARI 2011 YILI RAPORU Ocak 2012 2010 YILI KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI MALİ HESAPLAR DETAYLARI 2011 YILI RAPORU Ocak 2012 Muhasebe Ödeme Birim Başkanlığı PROGRAMIN TANIMLANMASI Bu mali destek programı, Ajans uzmanlarının bölgede yapmış

Detaylı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı

Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı 02 İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir il sınırları dâhilinde faaliyet gösteren, sorumlu bulunduğu bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere bölgenin

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Ankara Kalkınma Ajansı, 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında, mali destek programı ile dört ayrı başlıkta toplam 27.000.000 TL tutarında destek sağlayacaktır.

Detaylı

Projesi (Sözleşme No)

Projesi (Sözleşme No) 3 85 0 60 Projesi (Sözleşme No)...Yılı... Mali Destek Programı kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan mali katkı ile yürütülmektedir. Projesi (Sözleşme No). Yılı Mali/Teknik Destek Programı

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI ARAŞTIRMA, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI www.sanayi.gov.tr 1 Bakanlığımız özellikle son 7 yıllık süreçte, Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin desteklenmesi,

Detaylı

T.C. Kalkınma Bakanlığı

T.C. Kalkınma Bakanlığı T.C. Kalkınma Bakanlığı 2023 Vizyonu Çerçevesinde Türkiye Tarım Politikalarının Geleceği- Turkey s Agricultural Policies at a Crossroads with respect to 2023 Vision 2023 Vision, Economic Growth and Agricultural

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI

ANKARA KALKINMA AJANSI ANKARA KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2012 TEKLİF Ç A Ğ R I S I Yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet eden, düşünce ve yeniliğin başkenti Ankara Ankara Kalkınma Ajansı Ülkelerin hatta şehirlerin

Detaylı

FAALİYET RAPORU. 11 milyon TL lik hibe. Çalışma Bakanı Gürpınar Sanayi Odası ile çalışma toplantısı. Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN

FAALİYET RAPORU. 11 milyon TL lik hibe. Çalışma Bakanı Gürpınar Sanayi Odası ile çalışma toplantısı. Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN FAALİYET RAPORU Bu sayıda: Hellim için koordinasyon kurulu Eylül 2014 Hazırlayan: KTSO Basın Danışmanı Hüseyin EZGİN 11 milyon TL lik hibe 2 KTSO, KTTO ve KTİMB Brüksel'de 2 KTSO Yaşam Boyu Eğitim Merkezi

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Programın Amacı ve Kapsamı-1 2 Tıbbi tedavinin alınması, termal kaynakların kullanılması,

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr http://www.sayistay.gov.

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr http://www.sayistay.gov. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII TÜRKİİYE YATIIRIIM DESTEK VE TANIITIIM AJANSII 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 25 Kasım 2013 ACI KAYBIMIZ TÜRKİYE-NORVEÇ İŞBİRLİĞİ FORUMU 1938 DEN 2013 E 10 KASIM LAR END RUSYA TAYLAND ÇİN İZMİR İKTİSAT KONGRESİ 3 gün boyunca

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin PROJE UYGULAMA REHBERİ

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin PROJE UYGULAMA REHBERİ T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin PROJE UYGULAMA REHBERİ T.C. KALKINMA BAKANLIĞI Kalkınma Ajansları Tarafından Sağlanan Destekler İçin PROJE UYGULAMA

Detaylı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 24.10.2017 Tanım Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik

Detaylı

Projesi (Sözleşme No)

Projesi (Sözleşme No) 3 85 0 60 Projesi (Sözleşme No)...Yılı... Mali Destek Programı kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan mali katkı ile yürütülmektedir. 1 Projesi (Sözleşme No). Yılı Mali/Teknik Destek

Detaylı

T. C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI

T. C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN FAALĠYETLER 1. AJANSIN KURULUġU TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında

Detaylı

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI. TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. SERHAT KALKINMA AJANSI TRA2 DÜZEY 2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Serhat Kalkınma Ajansı tarafından TRA2 Düzey 2 (Ağrı, Kars, Iğdır,

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ ANTALYA NıN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 ANTALYA GENEL BİLGİLER Nüfus Antalya: 2.158.265 Türkiye: 76.667.864 KOBİ Sayısı

Detaylı

FASIL 5 KAMU ALIMLARI

FASIL 5 KAMU ALIMLARI FASIL 5 KAMU ALIMLARI Öncelik 5.1 Kamu alımları konusunda tutarlı bir politika oluşturulması ve bu politikanın uygulanmasının izlenmesi görevinin bir kuruma verilmesi 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 5.1.1

Detaylı

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ Öncelikler ve İhtisaslaşma Organizasyon ve Eşgüdüm Yaşam Kalitesinin Artırılması Sürdürülebilir Kalkınma Bilgi Toplumuna Dönüşüm Rekabet Gücünün

Detaylı

Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı

Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI EKONOMİ TURİZM KÜLTÜR VE SPOR BAKANLIĞI Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı 2014 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları Referans

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI BASIN BİLDİRİSİ AÇILIŞ TOPLANTISI Planlı Kalkınma döneminin kazandırdığı tecrübeler, küreselleşen dünyada kalkınmada yerel faktörlerin ihmal edilemeyeceği gerçeği ve Avrupa Birliği

Detaylı

Yönetim Danışmanları Derneği. Sun Danışmanlık

Yönetim Danışmanları Derneği. Sun Danışmanlık Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak üzere ülkemizde kar maçı gütmeyen kurum ve kuruluşlara

Detaylı

FASIL 18 İSTATİSTİK. Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması. 1 Mevzuat uyum takvimi

FASIL 18 İSTATİSTİK. Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması. 1 Mevzuat uyum takvimi FASIL 18 İSTATİSTİK Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması 1 Mevzuat uyum takvimi Bu öncelik altında, bu aşamada herhangi bir mevzuat uyumu çalışması öngörülmemektedir.

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 ANA EYLEM 2: YENİLİK ve İYİ UYGULAMALARIN DEĞİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği;

Detaylı

İL UYUŞTURUCU KOORDİNASYON KURULLARI VE İL UYUŞTURUCU EYLEM PLANLARI

İL UYUŞTURUCU KOORDİNASYON KURULLARI VE İL UYUŞTURUCU EYLEM PLANLARI İL UYUŞTURUCU KOORDİNASYON KURULLARI VE İL UYUŞTURUCU EYLEM PLANLARI Uyuşturucu sorununun çok boyutlu olması, mücadelenin ilgili kurumlar arasında etkili bir işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde yürütülmesini

Detaylı

DÜNYA GIDA GÜNÜ 2010 YENİ GIDA YASASI VE 12. FASIL MÜZAKERE SÜRECİ. Fatma CAN SAĞLIK Tarım ve Balıkçılık Başkanı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

DÜNYA GIDA GÜNÜ 2010 YENİ GIDA YASASI VE 12. FASIL MÜZAKERE SÜRECİ. Fatma CAN SAĞLIK Tarım ve Balıkçılık Başkanı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği DÜNYA GIDA GÜNÜ 2010 YENİ GIDA YASASI VE 12. FASIL MÜZAKERE SÜRECİ Fatma CAN SAĞLIK Tarım ve Balıkçılık Başkanı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Sunuş İçeriği Yeni Gıda Kanununa Giden Süreç Müzakere süreci

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Açısından İlaç AR-GE Faaliyetleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Açısından İlaç AR-GE Faaliyetleri Açısından İlaç AR-GE Faaliyetleri Dr. Filiz Sayar Sanayi Genel Müdürlüğü filiz.sayar@sanayi.gov.tr 3 Mayıs 2013 AR-GE ve İNOVASYON YENİ VEYA İYİLEŞTİRİLMİŞ ÜRÜN/HİZMET BİLGİ YENİ PAZARLAMA YÖNTEMİ UYGULAMA

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB VE KURULUŞ AMACI KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile

Detaylı

RESMÎ GAZETE EK III TEBLİĞ VE İLÂNLAR KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANLIĞI

RESMÎ GAZETE EK III TEBLİĞ VE İLÂNLAR KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANLIĞI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı : 81 EK III TEBLİĞ VE İLÂNLAR 5 Mayıs, 2009 Sayı : 362 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANLIĞI Sayı: CMB.0.00-194/09-09/^*^ Sayın Dr. Derviş Eroğlu,

Detaylı

KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK

KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. BİLAL ŞİNİK BAKANLAR KURULU Bakanlar Kurulu, Başbakan ve bakanlardan kurulur. Cumhurbaşkanı bakanlar kurulunun

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI GİRDİ TEDARİK STRATEJİSİ 2013-2015

EKONOMİ BAKANLIĞI GİRDİ TEDARİK STRATEJİSİ 2013-2015 EKONOMİ BAKANLIĞI GİRDİ TEDARİK STRATEJİSİ 2013-2015 GİTES NİÇİN GEREKLİ? Sorunlar; Emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar ve artışlar, Dünya girdi kaynaklarının geleceğine yönelik belirsizlikler, Girdi tedarik

Detaylı

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs 17 7 Mart 17, Ankara İÇERİK Ankara Kalkınma Ajansı Onuncu Kalkınma Planı Bölge Planı 11-13 Bölge Planı 14-23 Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlık

Detaylı

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER 1- Kalkınma Ajansı Destekleri A. Mali Destekler 50.000 500.000 TL arasında değişen bölgesel önceliklere göre farklı konu başlıklarında

Detaylı

Bağımsız Değerlendirici İlanı

Bağımsız Değerlendirici İlanı Bağımsız Değerlendirici İlanı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından TR61 (Isparta, Antalya, Burdur) Düzey 2 Bölgesinde 2011 yılı ve takip eden yıllarda yürütülecek mali destek programlarına başvuruda

Detaylı

2009 YILI MALĐ DESTEK PROGRAMLARI

2009 YILI MALĐ DESTEK PROGRAMLARI ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2009 YILI MALĐ DESTEK PROGRAMLARI BĐLGĐLENDĐRME TOPLANTISI Ocak 2010 ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

08 Kasım 2012. Ankara

08 Kasım 2012. Ankara 08 Kasım 2012 Ankara KOBİ ler ve KOSGEB Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU T. C. DİYARBAKIR-ŞANLIURFA KALKINMA AJANSI PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Diyarbakır 2010 GİRİŞ TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.02.2006 tarih ve 5449

Detaylı

Sayı : Yaz.İşl./2015/119 16/03/2015 Konu : İşbirliği Protokolü ODALARA 031 NOLU GENELGE

Sayı : Yaz.İşl./2015/119 16/03/2015 Konu : İşbirliği Protokolü ODALARA 031 NOLU GENELGE Sayı : Yaz.İşl./2015/119 16/03/2015 Konu : İşbirliği Protokolü ODALARA 031 NOLU GENELGE İLGİ : TESK Genel Başkanlığı nın 11.03.2015 tarih ve 554 sayılı (25 nolu genelge) yazısı. İlgi yazıda; çalışanların

Detaylı

TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ

TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ Ulusal fon mekanizmalarının ana kaynağı TÜBİTAK destekleridir. TÜBİTAK destek leri 4 ana grupta özetlenebilir: (1) Sanayi Ar-Ge Proje Destekleri (2) Akademik Ar-Ge Destekleri,

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2011 yılı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2011 yılı ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2011 yılı Mali Destek Programları 2011 yılı MALİ DESTEK PROGRAMLARI Çukurova Kalkınma Ajansı 2011 Yılı Mali Destek Programları Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı

Detaylı

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI 11 Mayıs 2012 1 Sunum Planı 16/01/2012 tarihli Bakanlar Kurulu Prensip Kararı çerçevesinde YOİKK yapısı TOBB YOİKK Çalışma Grupları

Detaylı

YENİ EKONOMİ PROGRAMI YAPISAL DÖNÜŞÜM ADIMLARI 2019

YENİ EKONOMİ PROGRAMI YAPISAL DÖNÜŞÜM ADIMLARI 2019 YENİ EKONOMİ PROGRAMI 2019 Yapısal Reformların Önceliklendirilmesi Serbest Piyasa İlkeleriyle Uyumlu İhracatın ve İstihdamın Artırılması Odaklı Sürdürülebilir Büyüme ve Adaletli Paylaşım YENİ EKONOMİ PROGRAMI

Detaylı

2010 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI FAALİYETLERİ (1 Ocak-31 Aralık 2010)

2010 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI FAALİYETLERİ (1 Ocak-31 Aralık 2010) FAALİYETLERİ (1 Ocak-31 Aralık 2010) TRB1 (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) Düzey 2 Bölgesi Eylül 2010 SUNUŞ Fırat Kalkınma Ajansı, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu

Detaylı

AB IPARD FONLARININ KULLANILABİLMESİ İÇİN TEMEL GEREKLİLİKLER,

AB IPARD FONLARININ KULLANILABİLMESİ İÇİN TEMEL GEREKLİLİKLER, AB IPARD FONLARININ KULLANILABİLMESİ İÇİN TEMEL GEREKLİLİKLER, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programının hazırlanarak Avrupa Komisyonu tarafından onaylanması: (25 Şubat 2008 tarihinde onaylanmıştır. nun ve İl

Detaylı

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI 1 2 3 4 MAKiNA imalat MALi DESTEK PROGRAMI 5 Programın Amacı Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı nın genel amacı makina imalat sektöründe ithal edilen ve yüksek katma değerli ürünlerin

Detaylı

SOFYA TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ

SOFYA TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ Teşvik Mekanizmasının Tanımı 1 İşletmelerde inovasyonların kanalize edilmesine destek 2 Yeni şirketlerin inovasyon geliştirmesine yönelik destek Başvurabilecek Adaylar 3 mali yılını doldurmuş olan mikro

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI 1. Programın Amacı ve Kapsamı 2013 yılı itibarıyla yaklaşık 105 milyar TL ile GSYH nin yaklaşık yüzde 7 si olarak gerçekleşen

Detaylı