GS1 Barkodları GS1 Sisteminin en yaygın uygulama aracı barkod teknolojileridir. Barkod teknolojileri sayesinde, GS1 standartlarında tanımlanan

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GS1 Barkodları GS1 Sisteminin en yaygın uygulama aracı barkod teknolojileridir. Barkod teknolojileri sayesinde, GS1 standartlarında tanımlanan"

Transkript

1 S A Y I : 3 GLOBAL STANDARTLAR MERKEZİ H A Z İ R A N GS1 Türkiye Haber Bülteni H A B E R L E R : GS1 İZLENEBİLİRLİK UYGULAMALARI GS1 SAĞLIK UYGULA- MALARI SAHTECİLİK VE KOR- SANLA MÜCADELE KONGRESİ GS1 AVRUPA LÜKS KOZMETİK ÜRÜNLE- RİNDE İZLENEBİLİRLİK GS1 GLOBAL FORUMU 2014 BU SAYININ KONUSU: GS1 ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK UYGULAMA- LARI TAŞIMA BİRİMİ NUMA- RALANDIRMA SİSTEMİ TOBB-GS1 Türkiye Dumlupınar Bulvarı no:252(eskişehir Yolu 9. Km) 06530/ANKARA Tel: Faks: +90 (312) E-posta:gs1turkiye@tobb.org.tr Internet Adresi: GS1 Barkodları GS1 Sisteminin en yaygın uygulama aracı barkod teknolojileridir. Barkod teknolojileri sayesinde, GS1 standartlarında tanımlanan ticari ürünlerin, yer ve demirbaşların hızlı ve doğru olarak bilgi sistemlerine aktarılması sağlanmaktadır. GS1 GDSN Tedarik zincirinde verinin hatalı ve eksik şekilde aktarımından kaynaklanan sorunların önüne geçmek ve dolayısıyla maliyetleri azaltmak için GS1 tarafından Küresel Veri Senkronizasyon Ağı (GDSN) geliştirilmiştir. GS1 GDSN, tedarik zincirindeki tüm paydaşların bilgi sistemlerinde aynı anda tutarlı ürün bilgisine sahip olması için güvenli ve sürekli veri senkronizasyonu olanak sağlayan, otomatik, standart tabanlı küresel bir ortamdır. Ülkemizdeki firmaların GS1 tarafından yürütülen faaliyetlere daha aktif katılımını sağlamak üzere Birliğimiz koordinasyonu altında oluşturulan Hızlı Tüketim Ürünleri Çalışma Grubu da veri havuzu kurulumu ile ilgili çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak için 2013 yılında toplantılar gerçekleştirmiştir. GS1 ecom GS1 tarafından ecom adı altında, elektronik veri değişimi (EDI) uygulamalarında yararlanılmak üzere GS1 XML ve GS1 EANCOM Elektronik Mesajlaşma Standartları geliştirilmiştir. Birliğimiz aracılığıyla GS1 Sistemi üyeliğini gerçekleştiren firmalar, Elektronik Veri Değişimi uygulamalarında firmalarını veya operasyonel yerleşim birimlerini tanımlamak amacıyla GLN (Küresel Lokasyon Numarası) oluşturulabilmektedir. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yürütülen İlaç Takip Sisteminde ve Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Kamu İhale Kurumu tarafından yürütülen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasında firmaları tanımlamak için GLN kullanılması da firmaların GS1 Sistemi üyeliğine katılımını artırmıştır.

2 S A Y F A 2 GS1 İzlenebilirlik Uygulamaları GS1 İzlenebilirlik Çalışma Grubu Toplantısı GS1 İzlenebilirlik çözümüne ilişkin farkındalık yaratmak ve GS1 tarafından yürütülen faaliyetlerde daha aktif yer almak üzere, 13 Şubat 2013 de ilgili sektörlerden gönüllülerin katılımıyla Birliğimiz koordinasyonunda oluşturulan İzlenebilirlik çalışma grubunun ilk toplantısı İstanbul da gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, söz konusu grup üyeleri ile e-posta ile görüş alışverişinde bulunulmaktadır. GS1 Sistemi Semineri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, 1988 yılından bu yana, tedarik zincirinin etkinliğini artırmak amacıyla standartlar ve çözümler geliştirmekte olan uluslararası GS1 organizasyonun ülkemizdeki temsilciliğini yürütmektedir. Bu kapsamda üstlendiği görevler, Global Standartlar Merkezi (TOBB-GS1 Türkiye) tarafından yerine getirilmektedir. GS1 sistemi ile ilgili olarak Barkod, İzlenebilirlik, GDSN (Küresel Veri Senkronizasyonu Ağı), RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama), e-com (Elektronik Veri Değişimi) gibi standartlar ve çözümleri hakkında, 12 Kasım 2013 tarihinde GS1 Merkez Ofis temsilcisi İlteriş Öney in katılımlarıyla İstanbul da bir seminer gerçekleştirilmiştir. GS1 Küresel İzlenebilirlik Eğitimi Birliğimiz, GS1 İzlenebilirlik çözümünün ülkemizde tesisine öncülük etmek, bu alanda bilgi birikimi sağlamak üzere, GS1 üye organizasyonları temsilcileri için GS1 Merkez Ofisi tarafından düzenlenen Küresel İzlenebilirlik Eğitimi ne ev sahipliği yapmıştır. Anılan eğitim Birliğimiz personelinin de katılımlı ile Kasım 2013 de İstanbul da gerçekleştirilmiştir. Bu eğitim ile Birliğimiz personelinin GS1 İzlenebilirlik Sistemi Denetçisi olmaları amaçlanmaktadır. Yaş Sebze ve Meyve için İzlenebilirlik Saha Çalışmaları Birliğimiz personeli tarafından, yaş sebze ve meyvenin tarladan sofraya kadar geçirdiği süreci izlenebilirlik uygulamaları çerçevesinde yerinde incelemek üzere, saha ziyaretlerinde bulunulmuştur. Ziyaretlerin ilki tarihlerinde Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonu ile Antalya/ Kumluca ya ikincisi tarihlerinde, Giresun Ticaret Borsası koordinasyonu ile Giresun a düzenlenmiştir. Ziyaretler kapsamında,gs1 Sistemi ve İzlenebilirlik Uygulamaları hakkında sunumlar yapılarak, sistem ve izlenebilirlik çözümüne ilişkin bilgiler verilmiştir.

3 S A Y F A 3 GS1 Sağlık Uygulamaları Ülkemizde de sağlık uygulamalarıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından iki önemli çalışma yürütülmektedir. Birliğimiz tarafından teknik destek verilen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB) projesi ile Sağlık Bakanlığı nın yürüttüğü İlaç Takip Sistemi (İTS) projesi kapsamında GS1 Standartlarının kullanılması yönünde ilgili kurumlarla ortak çalışmalarda bulunmuştur. Çalışmalar neticesinde TİTUBB projesinde tıbbi cihazlar GS1 barkod numaraları ile de tanımlanabilmekte, İTS kapsamında ise ilaç kutuları üzerine basılan karekodlar GS1 Standartlarında oluşturulmaktadır. GS1 Sistemi sağlık uygulamalarına ilişkin farkındalık yaratmak ve GS1 tarafından yürütülen faaliyetlerde daha aktif yer almak üzere, ilgili sektörlerden gönüllülerin katılımıyla Birliğimiz koordinasyonunda oluşturulan Sağlık Kullanıcı çalışma grubunun ilk toplantısı gerçekleştirilmiştir. Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi TOBB-GS1 Türkiye olarak, Nisan 2013 te İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi nde düzenlenen, Birliğimizin yerel özel sektör ortağı olduğu 7. Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi ne katılım sağlanmış ve GS1 Merkez Ofisi standına destek verilmiştir. Kongrede konuşma yapan Birliğimiz Başkanı Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, GS1 standını ziyaret etmiştir. Bu yıl yedincisi düzenlenen Kongreyle, temel olarak; sahtecilik ve telif hakkı ihlalleri sebebiyle ortaya çıkan sosyal refah ve ekonomik kalkınmaya yönelik olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması, farkındalığın artırılması, sahte mal ticareti ile mücadele edilmesi, konunun uluslararası çapta dikkate alınarak gerekli önlemlerin alınmasının teşvik edilmesi, fikri mülkiyet haklarının korunmasına yönelik olarak yapılacak yatırımlara dair kayda değer şekilde ilerleme sağlanması, ülkelerin fikri mülkiyet haklarının korunmasında konusunda karşılaştıkları sıkıntıların aşılmasına ilişkin çalışmaların desteklenmesi hedeflenmiştir. GS1 Küresel Ofisi Ürün ve Tüketici Güvenliği Direktörü John Keogh ve GS1 Fransa EPCglobal Proje Müdürü Nicolas Pauvre ye de etkinliğe katılmış ve sunum yapmışlardır.

4 GS1 Avrupa Kozmetik Ürünleri Seçici Dağıtım Projesi S A Y F A 4 Birliğimizin üyesi bulunduğu GS1 Avrupa organizasyonu tarafından yürütülen GS1 Avrupa Kozmetik Ürünleri Seçici Dağıtım Projesi GS1 Almanya ev sahipliğinde Köln de gerçekleştirilmiştir. Toplantıya TOBB GS1 Türkiye temsilcisi dışında; GS1 Global Ofisi, GS1 Almanya, GS1 Çek Cumhuriyeti, GS1 Hollanda, GS1 İspanya ve GS1 Fransa temsilcileri katılmıştır. Ayrıca, Avrupa Parfümeri Perakendecileri Federasyonu Başkanı ve Douglas firması Lojistik ve Organizasyon Müdürü iştirak etmiştir. Çalışma grubu toplantısında, GS1 temsilcileri lüks kozmetik sektörüne ilişkin ülkelerindeki mevcut durum, yürütülmekte olan proje ve çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunmuşlardır. Douglas firması temsilcisi, firmasının GS1 standartlarının kullanıldığı lojistik faaliyetlerine ilişkin bir sunum yaparak, GS1 Almanya nın ön ayak olduğu, Coty Prestige firması ile yaptıkları pilot proje Lüks Kozmetik Sektöründe Standartlaştırılmış Ana Veri Değişimi hakkında bilgi vermiştir. Avrupa Parfümeri Perakendecileri Federasyonu Başkanı ise seçici parfümeri-lüks kozmetiği tanımlayarak, seçici dağıtıma ilişkin bilgi vermiştir. Federasyon temsilcisi, perakendecilerin yaşadıkları sıkıntıları aktararak, sektörde GS1 standartlarının kullanılmasıyla sahteciliğin önüne geçileceğini ifade etmiştir.

5 S A Y F A 5 GS1 GLOBAL FORUMU 2014 Birliğimizin üyesi bulunduğu uluslararası GS1 organizasyonu tarafından düzenlenen, dünya genelindeki 90 GS1 üye organizasyonunu temsilen 640 kişinin katıldığı Forum, Şubat 2014 tarihleri arasında Belçika nın Brüksel şehrinde gerçekleştirilmiştir. Her yıl düzenlenmekte olan Global Forum ile GS1 üye organizasyonlarının bir araya gelerek, GS1 sistemi uygulamaları hakkında fikir alışverişinde bulunması, deneyimlerini paylaşması ve GS1 organizasyonu stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Forumda temel olarak, perakende, sağlık ve lojistik sektörleri başta olmak üzere çeşitli sektörler ile ilgili GS1 sistemi uygulamaları hakkında bilgilendirici oturumlar ve çalıştaylar gerçekleştirilmiştir. GS1 in 40. yıl dönümü Tedarik zincirinin etkinliğini arttırma amaçlı standartlar ve çözümler geliştirmek için 1974 yılında ABD de UCC kuruluşu kurulmuştur yılında ise Avrupa daki EAN kuruluşu ile birleşen UCC si GS1 adını almıştır. Bu yıl, Haziran ayında, dünyada ilk okutulan ürünün 40. yıl kutlaması yapılacaktır. 26 Haziran 1974 günü sabah 08.01'de, ABD'nin Ohio eyaletinde bulunan Troy şehrindeki Marsh Süpermarket'in kasasında okutulan bir paket sakız, dünyada barkodla satılan ilk ürün olmuştur.

6 BU SAYININ KONUSU S A Y F A 6 GS1 Ulaştırma ve Lojistik Uygulamaları GS1, tedarik ve talep zincirlerinin küresel olarak etkinliğini ve görünürlüğünü artıran küresel standartların ve çözümlerin tasarımı ve uygulanması ile ilgilenen dünya çapında bir organizasyondur. GS1 in sunduğu çözümler arasında taşımacılık ve lojistik alanındaki uygulamalar da önemli bir yer tutmaktadır. GS1, tedarik zinciri verimliliğini ve görünürlüğünü arttırmak için sektördeki diğer paydaşlarla işbirliği içerisinde faaliyetlerini sürdürmekte olup, GS1 Standartları, tedarikçiler, perakendeciler ve lojistik servis sağlayıcıları arasında işbirliği ve veri paylaşımı sağlamaktadır. ( ) Ulaştırma ve Lojistik Uygulamaları Etkin Güvenli Koordine Çevreci Düşük maliyet Yönetmeliklere/ Nakliyeciler ve lo- Daha düşük kar- Birlikte çalışabilirlik düzenlemelere uygunluk jistik servis sağlayıcıları ile katma değerli etkin iletişim bon salınımı Etkin güzergah kullanımı sonucu daha az kirlilik

7 S A Y F A 7 Ulaştırma ve Lojistik Alanında GS1: GS1 Standartları ve çözümleri, tedarik zinciri paydaşlarının Ulaştırma ve Lojistik operasyonlarında verimliliği arttırmalarına olanak sağlamaktadır. Ulaştırma ve Lojistik ile ilgili faaliyetleri desteklemek için GS1 Sistem bileşenleri son birkaç yıl içinde yeniden yapılandırılmıştır. Geçmişte lojistik, bir işletmede maliyet emici pasif bir işlevken, bugün benzersiz bir rekabet avantajı sağlayabilen stratejik bir faktör haline gelmiştir. Depo yönetimi uygulamaları ve hizmetleri, ürünlerin ham madde tedarikinden müşteriye teslim edilmesine kadar tüm süreçleri etkilemekte ve katma değer yaratmada belirleyici olmaktadır. Kusursuz iletişim ve koordinasyonun ön plana çıktığı, ürün birleşenlerinin her zamankinden daha fazla sınırları aştığı günümüzün küreselleşmiş tedarik zinciri yönetiminde, etkin lojistik yönetimi ve ulaşım optimizasyonunun önemi açıktır. Şirketlerin uzun vadedeki başarıları, üretim ve satıştaki diğer paydaşların eylem ve kararlarına daha bağlı hale geldiğinden, şirketler artık sadece kendi operasyonlarına odaklanamamaktadır. Modern bilgi teknolojileri kullanımı ile lojistik ve taşımacılık faaliyetlerinde büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Sürdürülebilir programlarının mümkün olabilmesi ve şirketlerin enerji tüketimindeki hedeflerine ulaşabilmesi için nakliye ve lojistik hizmetleri hayati bir rol oynamaktadır. Tedarikçiler için, tedarik zinciri sürdürülebilirliği giderek daha önemli bir konu olmaya başlamıştır. Dolayısıyla, sürdürülebilirlik tek başına bir iş alanı haline gelmiştir. Operasyonlar ve hizmetler için temel olan GS1 standartları, nakliye ve lojistik ekipleri için bilgiyi standart hale getirmekte ve farklı analiz imkanları sunmaktadır. Gümrük ve diğer devlet kurumlarıyla yapılan mal ve sevkiyat akışının izlenebilirliği, dağıtım güvenliği ve stok yönetimi gibi işler daha hızlı ve daha düzgün hale gelmiştir.

8 Modern Ulaştırma ve Lojistik Sektöründe Sorunlar S A Y F A 8 Günümüzde birçok farklı paydaş, satıcı ile alıcı arasındaki malların taşınmasında rol alabilmektedir. Lojistik hizmet sağlayıcıları için, maliyeti azaltmak, gönderiyi anlık takip etmek ve sevkiyat bilgilerini müşteriye anlık olarak iletebilmek büyük bir öneme sahiptir. GS1, bu noktada da paydaşlara yardımcı olmaktadır. GS1 Sistemi, tüm tedarik zinciri üzerinde gerçek zamanlı izlenebilirliği sağlamaktadır. GS1, tedarik zinciri hareketleri hakkında ayrıntılı bilgi toplamak suretiyle paydaşlar arasında bilgi paylaşımı için standart bir yol oluşmasını sağlar. GS1 in Sektöre Katkıları Sektördeki tüm paydaşların daha verimli bir tedarik zinciri yönetimine sahip olmasına katkıda bulunur. Gerçek zamanlı güncelleme ile daha hassas gönderi takibi, Daha doğru planlama, Optimize edilmiş filo yönetimi Daha verimli yönetilen araçlar, konteynerler ve depolar, Tam izlenebilirlik, Nakliyeciler ve lojistik hizmet sağlayıcıları için gönderilerin anlık olarak nerede ve ne durumda olduğunun tespiti, başarılı bir lojistik operasyon için büyük öneme sahiptir. Paydaşlar arasında ortak bir dilin oluşturulması, Daha az evrak, GS1 Standartları ulaştırma ve lojistik sektörüne ilişkin süreçlere değer katar. Lojistik Yönetimi Depo Yönetimi Ulaştırma Yönetimi Gümrük Sınır Prosedürü Yönetimi

9 Lojistik Yönetimi S A Y F A 9 GS1, sevkiyatların üretim ya da dağıtım kaynağından son kullanıcıya kadar izlediği yolda geçirdiği tüm aşamaların izlenebilmesine ve yönetilebilmesine olanak sağlar. Depo Yönetimi Depo Yönetiminde, GS1 standartları kullanılarak eşya ve evrak akışı daha iyi takip edilmektedir. Üretici ve perakendeciler kendi depo ve dağıtım merkezlerinde dış kaynak yönetimini kullanıp lojistik hizmet sağlayıcılardan yararlanırlar. Lojistik hizmet sağlayıcıları birden çok taşıma operatörlerinde mal birleştirme dahil olmak üzere çapraz sevkiyat ve perakende görüntülerini bir araya getirme gibi ek katma değer hizmeti sunmaktadır. Ulaştırma Yönetimi Günümüzde tedarik zincirinde zamanında teslimat, küçük gönderiler ve genellikle yoğun şehirlerde dağılım GS1 standartları sayesinde daha sıkı takip edilmektedir. Ayrıca birden fazla taşımacılık yöntemi arasında sürdürülebilir yollar kullanılarak en düşük maliyetler yerine getirilir. Gümrük İşlemleri ve GS1 Ulaştırma Yönetimi için GS1 Standartları, maliyetleri azaltmak ve sevkiyat izlenebilirliği açısından etkin bir sistemdir. Devlet kurumları ve ticari ortaklar için önemli sorunlardan biri, sınır ötesi mal akışını yönetmede ortaya çıkan güvenlik kaygılarıdır. Sınır yetkilileri için sevkiyatlara ilişkin anlık ve doğru bilgi büyük önem taşımaktadır. GS1 bu durumda devreye girer. GS1 standartları önemli ölçüde sınır kapılarında ürün görünürlüğünü arttırmaktadır. Sınır kapılarında ürün görünürlüğünün artması ile hem tüketici güvenliği hem de beraberinde endüstriyel, kamusal ve ulusal düzeydeki müşterilerde maliyet tasarrufu sağlar. Birliğimiz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile imzalanan protokol uyarınca, karayolu taşımacılığında kullanılan geçiş izin belgelerinin dağıtımını gerçekleştirmekte ve ülkemiz tarafından diğer ülkelere tahsis edilen belgelerin basım işlemini gerçekleştirmektedir. Söz konusu belgelerin sınırlı sayıda olması ve taşımaların yapılabilmesi için olmazsa olmazlar arasında yer alması belgeleri değerli bir evraka dönüştürmektedir. Bu doğrultuda, izin geçiş belgelerinin izlenebilirliğinin sağlanması ve evrak sahteciliğiyle mücadele edilmesi hususları büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda, TOBB-GS1 Türkiye ülkemize ait belgelerin izlenebilirliğini sağlamak amacıyla 2014 yılı belgelerinde GS1 karekod uygulamasına başlamış bulunmaktadır. Proje, belgelerin tekil olarak türlerine göre takip edilebilmesini ve olası sahte belge kullanımının önüne geçilebilmesini amaçlamaktadır. Ayrıca, ülkemizde başlatmış olduğumuz projenin diğer ülkeler tarafından kullanılması için gerekli girişimler ve çalışmalar da diğer çalışmalara paralel olarak yürütülmektedir.

10 Taşıma Birimi Numaralandırma Sistemi sscc S A Y F A 10 GS1 lojistik etiketi kullanıcılara lojistik birimlerini tekil olarak tanımlama imkânını tanır. Bu imkân sayesinde lojistik birimler tedarik zinciri içerisinde kolaylıkla takip edilebilir. Bu tanımlama da her yeni birim için tekil olarak belirlenen SSCC (Serial Shipping Container Code- Taşıma birimi numarası) ile sağlanır. Her lojistik birim mutlaka kendine ait bir SSCC ile tanımlanmalıdır. Lojistik birimler aynı SSCC yi içeren birden fazla etiket barındırabilir. ( sscc) SSCC numarasının 4 bileşeni vardır: Uzatma Basamağı GS1 Firma Öneki Taşıma Birimi Referans Numarası Kontrol Basamağı SSCC numarasının temel yararları: Taşıma birimlerini dünya genelinde tekil bir numara ile tanımlar. Taşıma birimi üzerindeki barkoda gömülen veri ile ticari ortaklar arasındaki elektronik veri değişimi (EDI) uygulamalarında iletilen veri arasında bağlantı kurar. Tedarik zincirindeki tüm paydaşlar arasında (üreticiye, paketleme firmasına, yeniden paketleme firmasına, dağıtım firmasına ve perakendecilere) uygulanır. Firma içi ve firmalar arasındaki süreçlerde kullanılabilir. Taşıma birimi referans numarası ise her bir taşıma birimini tanımlamak için firma tarafından GS1 firma önekinin sonuna eklenen numaradır. GS1 firma öneki ile referans numarası toplamı her zaman 17 basamaktan oluşur. Kontrol Basamağı, SSCC numarasının son basamağı olup ilk 17 basamağa göre belirli bir algoritma çerçevesinde hesaplanır.( )

11 Ticari Ürün Gruplarının Numaralandırılması (Kasa, Koli, vb) SAYFA 11 GTIN-13 Veri Yapısı ile Gruplama Numaraları Üretilmesi Ticari ürün grupları numaralandırılırken, ürünlerin perakende satılıp satılmadığı ve ya aynı üründen oluşup oluşmadığı önemlidir. Ticari ürün grupları GTIN-13 veya GTIN-14 veri yapısı kullanılarak tanımlanır ve EAN-13, ITF 14, GS1-128 barkod alfabelerinden biri kullanılarak basılır. GTIN-13 Veri yapısı kullanılarak oluşturulan ticari ürün grup numaralarında dikkat edilmesi gereken nokta, yeni oluşturulan grup numarasının, daha önce kullanılmayan (ticari ürün veya ticari ürün grubu tarafından) bir numara olmasıdır. EAN-13 alfabesi perakende satış noktalarındaki yazar kasalara bağlı barkod okuyucular tarafından okunabildiği halde, ITF-14 ve GS1-128 alfabeleri satış noktalarında okunamazlar. Bu sebeple, perakende satılacak ürünlere EAN-13 barkod alfabeleri ile basılmalıdır. ITF-14 barkod alfabesi, diğer barkodlardan daha geniş çubuklu olduğundan okuma kolaylığı sağlar. GTIN-13 Veri yapısı kullanılarak oluşturulan ticari ürün grup numaraları, ITF-14 ya da GS1-128 barkod alfabesi ile simgelendiğinde 13 basamaklı numaranın başına 0 (sıfır) getirilerek, numara 14 basamağa tamamlandıktan sonra basılır. GTIN-14 Veri Yapısı ile Gruplama Numaraları Üretilmesi GTIN-14 veri yapısı ürün grubunun aynı ürünlerden ve perakende satılmadığı durumlarda, GTIN-13 veri yapısına alternatif olarak kullanılabilen ve GS1 Firma öneki kotasyonundan numara tüketmeyen bir grup tanımlama yöntemidir. GTIN-14 üretmek için perakende satılan ürünün GTIN-13 ü esas alınır ve aşağıdaki adımlar izlenir: GTIN-13 ün kontrol basamağı olan son basamağı atılır. Yani firma öneki + ürün referansından oluşan 12 basamaklı ham numara elde edilir. Ürünün en başına, ürünün her bir gruplama birimi için farklı olacak şekilde 1 ile 8 arasında (1 ve 8 dâhil) bir paket gösterge basamağı ilave edilir. Şu anda gruplama numarası 13 basamaktadır. Son basamak olan kontrol basamağı ilk 13 basamağa göre tekrar hesaplanır. Oluşturulan GTIN-14 numarası ITF-14 veya GS1-128 barkod alfabesi kullanılarak basılır. EAN-13 ITF-14

Türkiye Türkiye. TOBB-GS1 Türkiye. Adile İncebacak 29 Haziran 2010, İstanbul

Türkiye Türkiye. TOBB-GS1 Türkiye. Adile İncebacak 29 Haziran 2010, İstanbul Türkiye TOBB-GS1 Türkiye Adile İncebacak 29 Haziran 2010, İstanbul GS1 (EAN International) GS1, tedarik zincirinin etkinliğini artırma amaçlı küresel standartlar ve çözümler geliştirmekte ve uygulamakta

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 1 GS1 Organizasyonu Tedarik zincirinin etkinliğini artırma amaçlı standartlar ve çözümler 1973: ABD de market endüstrisi tarafından «GS1 barkodu» sembolojisinin seçilmesi 1974: ABD de UCC nin kuruluşu

Detaylı

Firmaların/Depoların GLN(Global Location Number-Küresel YerNumarası)numaraları tanımlanmalıdır.

Firmaların/Depoların GLN(Global Location Number-Küresel YerNumarası)numaraları tanımlanmalıdır. Doküman Adı Meddata İlaç Takip Sistemi Dökümanı Doküman Tarihi 04.01.2012 Doküman Versiyonu 1.0 TANIM İlaç takip sistemi üretilen her ilaç biriminin, üretiminden tüketimine kadar geçirdiği tüm süreç ve

Detaylı

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir.

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. İstanbul, 2013 Hakkımızda KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. KITA, taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef alarak ve kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

TÜRKİYE DE LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM ( BARKOD UYGULAMALARI ) Sunan EMRE ERCEİŞ Genel Müdür Yardımcısı emre.erceis@utikad.org.tr 29.06.

TÜRKİYE DE LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM ( BARKOD UYGULAMALARI ) Sunan EMRE ERCEİŞ Genel Müdür Yardımcısı emre.erceis@utikad.org.tr 29.06. 1 TÜRKİYE DE LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM ( BARKOD UYGULAMALARI ) Sunan EMRE ERCEİŞ Genel Müdür Yardımcısı emre.erceis@utikad.org.tr 29.06.2010 2 Sektörde Mevcut Durum 3 SEKTÖREL GENEL BİLGİ Türkiye

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKAT Burada ilk 4 sayfa gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE- TEDARİK

Detaylı

Türkiye ÇARŞAMBA TİCARET VE SANAYİ ODASI GENEL SEKRETERLİĞİNE ÇAY MAHALLESÎ KÜÇÜK HAMAM SCK. NO:6/A ÇARŞAMBA / SAMSUN. Ticaretin Küresel Dili

Türkiye ÇARŞAMBA TİCARET VE SANAYİ ODASI GENEL SEKRETERLİĞİNE ÇAY MAHALLESÎ KÜÇÜK HAMAM SCK. NO:6/A ÇARŞAMBA / SAMSUN. Ticaretin Küresel Dili 1 Türkiye Ticaretin Küresel Dili ÇARŞAMBA TİCARET VE SANAYİ ODASI GENEL SEKRETERLİĞİNE ÇAY MAHALLESÎ KÜÇÜK HAMAM SCK. NO:6/A ÇARŞAMBA / SAMSUN 12.07.2017 Konu: GS1 Türkiye Vakfı Küreselleşen dünyada, ticaretin

Detaylı

Beşeri İlaçlar Barkod Uygulama Kılavuzu Sürüm 1.4

Beşeri İlaçlar Barkod Uygulama Kılavuzu Sürüm 1.4 Beşeri İlaçlar Barkod Kılavuzu Sürüm 1.4 Ankara 2011 İçindekiler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar... 3 Amaç ve Kapsam... 3 Dayanak... 3 Tanımlar... 3 İKİNCİ BÖLÜM Beşeri İlaçların Tanımlanması

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi -Temel Kavramlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN

Tedarik Zinciri Yönetimi -Temel Kavramlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Tedarik Zinciri Yönetimi -Temel Kavramlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Neden? Bir ișletme sistemi için en kilit etken MÜȘTERİdir. Müșteri açısından ișletmeleri etkileyen güncel etkiler: Müșteri sayısı artmaktadır.

Detaylı

7. Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi (İstanbul, Türkiye)

7. Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi (İstanbul, Türkiye) 7. Küresel Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi (İstanbul, Türkiye) DEĞİŞEN ZORLUKLAR YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Küresel Kongresi, 24 ila 26 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul

Detaylı

Bir tık uzağınızdayız...

Bir tık uzağınızdayız... Türkiye nin Lojistikte İlk ve Tek Marka Patentli 4.Parti Lojistik Şirketi Bize Ulaşın: 0212 873 87 47 www.4pl.com.tr Bir tık uzağınızdayız... Hakkımızda 2012 yılında kurulmuş olan 4PL hizmet alan ve veren

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ

BİRİNCİ BÖLÜM: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ İÇİNDEKİLER Önsöz... v İçindekiler... vii BİRİNCİ BÖLÜM: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ 1.1 Tedarik Zincirinin Temel Fonksiyonları... 8 1.1.1 Üretim... 8 1.1.2 Envanter Yönetimi... 16 1.1.3 Taşıma ve

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Lojistik Dersi Konuşmacı - Ali KAHRAMAN Danışman - Yrd.Doç.Dr. Nevin ALTUĞ İÇİNDEKİLER

Detaylı

HIZLI SERVİS RESTORANLARINDA SOĞUK ZİNCİR

HIZLI SERVİS RESTORANLARINDA SOĞUK ZİNCİR SÖZÜMÜZÜ TUTARIZ HIZLI SERVİS RESTORANLARINDA SOĞUK ZİNCİR DERMAN AYDOĞAN 0 530 662 91 88 İŞ GELİŞTİRME DIREKTÖRÜ DERMAN.AYDOGAN@HAVILOG.COM AJANDA HAVI LOJİSTİK HAVI LOJİSTİK HİZMETLERİMİZ MÜŞTERİLERİMİZ

Detaylı

TOBB-GS1 TÜRKİYE GS1 SİSTEMİ. TANIMLAMA, NUMARALANDIRMA ve BARKOD STANDARTLARI UYGULAMA KILAVUZU

TOBB-GS1 TÜRKİYE GS1 SİSTEMİ. TANIMLAMA, NUMARALANDIRMA ve BARKOD STANDARTLARI UYGULAMA KILAVUZU TOBB-GS1 TÜRKİYE GS1 SİSTEMİ TANIMLAMA, NUMARALANDIRMA ve BARKOD STANDARTLARI UYGULAMA KILAVUZU Giriş GİRİŞ GS1 Sistemi Tanımlama, Numaralandırma ve Barkod Standartları Uygulama Kılavuzu, GS1 Sistemi kapsamında

Detaylı

Liberalleşmenin Türkiye Enerji. 22 Şubat 2012

Liberalleşmenin Türkiye Enerji. 22 Şubat 2012 Liberalleşmenin Türkiye Enerji Piyasasına Etkileri i 22 Şubat 2012 Liberalleşmenin son kullanıcılara yararları somutları çeşitli sektörlerde kanıtlanmıştır Telekom Havayolu Liberalleşme öncesi > Genellikle

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

aberon PICK-BY-LIGHT aberon PICK CART,

aberon PICK-BY-LIGHT aberon PICK CART, DEPO OTOMASYONU VELTIONoptimum ilaç ve kozmetik ürünleri dağıtıcılarına çok çeşitli seçenekler sunar. Toplama otomasyonuna ilişkin sunduğumuz çözümler, dağıtıcıların ürün akışlarını ve hizmet seviyelerini

Detaylı

BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ

BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEDARİK ZİNCİRİ 1.1. Niçin Tedarik Zinciri?... 1 1.2. Tedarik Zinciri ve Tedarik Zinciri Yönetimi... 3 1.3. Tedarik Zinciri Yapısı... 5 1.4. İş Modelleri... 6 Kaynaklar... 7 BÖLÜM 2

Detaylı

Yönetilen Baskı Hizmetlerinde Yeni Yaklaşımlar Mehmet SEZER

Yönetilen Baskı Hizmetlerinde Yeni Yaklaşımlar Mehmet SEZER Yönetilen Baskı Hizmetlerinde Yeni Yaklaşımlar Mehmet SEZER Genel Müdür Xerox Türkiye Biz Kimiz? $22,5 milyar ciro ile doküman yönetimi ve iş süreçleri alanında dünyanın en büyük teknoloji ve hizmet şirketi

Detaylı

Lojistik Bilgi Teknolojileri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA

Lojistik Bilgi Teknolojileri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA Lojistik Bilgi Teknolojileri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA LBT ulojistik Bilgi Teknolojileri temel olarak bilgisayar sistemlerini, bilgisayar ağlarını, bulut sistemlerini ve otomatik tanıma ve veri toplama

Detaylı

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü. Türkiye de İlaç Takip Sistemi (İTS) Uygulaması ve Çalışma Biçimi. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü. Türkiye de İlaç Takip Sistemi (İTS) Uygulaması ve Çalışma Biçimi. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Türkiye de İlaç Takip Sistemi (İTS) Uygulaması ve Çalışma Biçimi Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Alper Yasemin TechNarts 03.01.2012 İçerik Temel Sorunlar İzleme ve

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI MALİ DENETLEME VE SÖZLEŞMELER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı,

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

TREND LOJİSTİK. Gelişen Lojistik Uygulamalar. ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com

TREND LOJİSTİK. Gelişen Lojistik Uygulamalar. ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com TREND LOJİSTİK Gelişen Lojistik Uygulamalar Depo Yönetimi LOGIMEX 11 1 Mart 2012 ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com 1 Depolamanın Yeri Tedarik Zinciri Lojistik Depolama

Detaylı

TEMEL LOJİSTİK KAVRAMLARI ENF456 LOJİSTİK ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA

TEMEL LOJİSTİK KAVRAMLARI ENF456 LOJİSTİK ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA TEMEL LOJİSTİK KAVRAMLARI ENF456 LOJİSTİK ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA Lojistik Kelimesi ulojistik (Logictics) kelime kökü itibariyle Latin dilinden Logic (mantık) ve statics (istatistik)

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Logistics and Beyond...

Logistics and Beyond... Logistics and Beyond... ADP Şirket Profili Shanghai Asian Development Prosperous Import & Export Co., Ltd 2004 yılında kurulmuştur ve her ofisinde Yıllık 200 milyon USD ticaret hacmine tüm dünyada yaklaşık

Detaylı

ULUSLARARASI PAZARLAMADA DAĞITIM VE LOJİSTİK

ULUSLARARASI PAZARLAMADA DAĞITIM VE LOJİSTİK ULUSLARARASI PAZARLAMADA DAĞITIM VE LOJİSTİK Uluslararası Pazarlamada dağıtım alt karması birbiriyle ilişkili iki kısımda ele alınır 1- Dağıtım kanalları seçimi 2- Fiziksel dağıtım (lojistik) ULUSLARARASI

Detaylı

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık Tesis yönetim hizmetleri, ülkemizin gelecek dönemde daha da önem vereceği bir dışarıdan temin kalemi olacaktır. Sektörde olan bizler, deneyimimizle bu sektöre değer katmaya devam edeceğiz. HAKKIMIZDA Tüm

Detaylı

LOJİSTİK ve TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

LOJİSTİK ve TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ LOJİSTİK ve TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Mehmet TANYAŞ İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Lojistik Derneği (LODER) Başkanı ORACLE Applications Day 14.03.2006, İSTANBUL SUNUM PLANI Lojistik Yönetimi

Detaylı

TARIM SEKTÖRÜNDE İZLENEBİLİRLİK EAN.UCC SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Global Standartlar Merkezi 2004 Ankara

TARIM SEKTÖRÜNDE İZLENEBİLİRLİK EAN.UCC SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Global Standartlar Merkezi 2004 Ankara TARIM SEKTÖRÜNDE İZLENEBİLİRLİK EAN.UCC SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Global Standartlar Merkezi 2004 Ankara 1 2 ÖNSÖZ HATA! YER İŞARETİ TANIMLANMAMIŞ. EAN-UCC SİSTEMİ 5

Detaylı

SYNCGUIDE. Çok Kanallı Ürün Bilgi Yönetimi. SYNCGUIDE, GDSN uyumlu veri senkronizasyonu ve ürün bilgisi yönetim sistemidir.

SYNCGUIDE. Çok Kanallı Ürün Bilgi Yönetimi. SYNCGUIDE, GDSN uyumlu veri senkronizasyonu ve ürün bilgisi yönetim sistemidir. SYNCGUIDE Çok Kanallı Ürün Bilgi Yönetimi SYNCGUIDE, GDSN uyumlu veri senkronizasyonu ve ürün bilgisi yönetim sistemidir. İÇİNDEKİLER 3 GİRİŞ 4 ÜRÜN BİLGİ YÖNETİM GEREKSİNİMİ 6 SYNCGUIDE MİMARİSİ 8 SYNCGUIDE

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON

LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1.1. Lojistik Kavramı 1.2. İş Hayatında Lojistiğin Artan Önemi 1.3. Lojistik

Detaylı

Adana Sanayi Odası. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı

Adana Sanayi Odası. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı Adana Sanayi Odası Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı 24 Ekim 2018 Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası İkili ticarette partneriniz Geçmişten bugüne ticaret: Almanya ve Türkiye Almanya

Detaylı

WINDESKCONCENTO. sıgnum. Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları. windesk.com.tr

WINDESKCONCENTO. sıgnum. Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları. windesk.com.tr windesk.com.tr WINDESKCONCENTO Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları Kurumsal İş & Operasyonel süreçlerin performans tabanlı otomasyonu ile hizmet verimliliği ve kalitesinde artış sağlanır. sıgnum WINDESK

Detaylı

Hedefler, Aktiviteler, Çıktılar

Hedefler, Aktiviteler, Çıktılar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Nedir? Hammadde temini yapan, onları ara mal ve nihai ürünlere çeviren, nihai ürünleri müşterilere dağıtan, üretici ve dağıtıcıların oluşturduğu bir ağdır. TARLADAN

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI 1. Programın Amacı ve Kapsamı 2013 yılı itibarıyla yaklaşık 105 milyar TL ile GSYH nin yaklaşık yüzde 7 si olarak gerçekleşen

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

STOKLARI & SATINALMALARI YÖNETMENİN 10 YOLU

STOKLARI & SATINALMALARI YÖNETMENİN 10 YOLU STOKLARI & SATINALMALARI YÖNETMENİN 10 YOLU Stok Yönetim Yazılımı Stoklar ve satınalmaların kontrolü, sürdürülebilir şirket yönetimi için çok önemlidir. Mali ve operasyonel açıdan doğrudan sonuçları vardır.

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

Enerji Yönetimi 11 Aralık 2015. Ömer KEDİCİ

Enerji Yönetimi 11 Aralık 2015. Ömer KEDİCİ Enerji Yönetimi 11 Aralık 2015 Ömer KEDİCİ Tanım Enerji yönetimi ; Planlama, Koordinasyon ve Kontrol gibi birbirinden bağımsız olduklarında etkisiz kalabilecek işlevlerin bir araya gelerek oluşturdukları

Detaylı

Soğuk zincirinizde tam kontrol sağladığınıza emin misiniz?

Soğuk zincirinizde tam kontrol sağladığınıza emin misiniz? Soğuk zincirinizde tam kontrol sağladığınıza emin misiniz? testo Saveris Retail Chain: kalite yönetiminizde izlenebilirlik ve maksimum verimlilik için dijital çözüm. Kalite yönetiminizi bugün nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Detaylı

6_ _ _n.mp4

6_ _ _n.mp4 SAP Business One SAP Business One http://gateteknoloji.com/wp-content/uploads/2016/12/1567832 6_306102789784420_1572539796541145088_n.mp4 Muhasebe araçlarından daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Küçük

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik İşletmelerin ihtiyacı olan girdilerin (hammadde, malzeme,

Detaylı

Lojistik ve Bilgi Sistemleri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA

Lojistik ve Bilgi Sistemleri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA Lojistik ve Bilgi Sistemleri ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA Fiziksel Dağıtımdan Tedarik Zincirine u Mallar, Hizmetler ve Bilgilerin Akışı u Tedarik Zincirinde Bilgi: Bilinirlik ve Görünürlük u Satış Noktası

Detaylı

Beşeri Tıbbi Ürünler Barkod Uygulama Kılavuzu

Beşeri Tıbbi Ürünler Barkod Uygulama Kılavuzu T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ĐLAÇ VE ECZACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Beşeri Tıbbi Ürünler Barkod Kılavuzu Sürüm 1.1 Ankara, 2008 Đçindekiler BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar... 3 Amaç ve Kapsam... 3

Detaylı

BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNLER BARKOD VE KAREKOD UYGULAMA KILAVUZU TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNLER BARKOD VE KAREKOD UYGULAMA KILAVUZU TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNLER BARKOD VE KAREKOD UYGULAMA KILAVUZU TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu kılavuzun amacı, beşeri tıbbi ürünlerin izlenebilirliğini temin etmek

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md.

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Dış Ticaret ve Lojistik Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Lojistik Kavramı Genel kabul gören tanımı ile lojistik; Hammaddenin başlangıç noktasından ürünün tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik zinciri boyunca tedarik ve zinciri içinde müşteri tatmin düzeyini

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

2. Hafta DEPOLAR VE DEPOLAMA 1. DEPO VE DEPOLAMA KAVRAMLARI. 2. Hafta

2. Hafta DEPOLAR VE DEPOLAMA 1. DEPO VE DEPOLAMA KAVRAMLARI. 2. Hafta Öğr. Gör. Murat BURUCUOĞLU Gerek üretim hattı için gereken malzeme ve hammaddeler, gerekse dağıtım için bekleyen tamamlanmış ürünleri genel olarak stok olarak tanımlamaktayız. Stoklar ekonomik gelişmenin

Detaylı

WINDESKPORTA. sıgnum. Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi. Uygulama Çözümü. windesk.com.tr

WINDESKPORTA. sıgnum. Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi. Uygulama Çözümü. windesk.com.tr windesk.com.tr WINDESKPORTA Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi Uygulama Çözümü Kurum içinde veya dışında faaliyet gösteren Çağrı Merkezi ve Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi uygulama alanında, tek bir

Detaylı

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı.

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı. Burak Boru, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti. Burak Boru, IFS Uygulamaları

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... v KÜRESEL GENİŞLEMEDE HİNDİSTAN PAZARI... 1

İÇİNDEKİLER. Önsöz... v KÜRESEL GENİŞLEMEDE HİNDİSTAN PAZARI... 1 İÇİNDEKİLER Önsöz... v 1. ULUSLARARASI PERAKENDECİLİK KAVRAMI, PERAKENDECİLİKTE ULUSLARARASILAŞMA VE KÜRESEL TEDARİK... 1 KÜRESEL GENİŞLEMEDE HİNDİSTAN PAZARI... 1 1.1. ULUSLARARASI PERAKENDECİLİK TANIMI,

Detaylı

RFID VE UYGULAMALARI RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) VE UYGULAMALARI - BURSARF

RFID VE UYGULAMALARI RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) VE UYGULAMALARI - BURSARF RFID VE UYGULAMALARI RFID (RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION) VE UYGULAMALARI - BURSARF İÇİNDEKİLER 1. PASİF (UHF) RFID NEDİR, NASIL ÇALIŞIR? 2. RFID DEPO VE SEVKİYAT UYGULAMALARI 3. RFID ÜRETİM TAKİP UYGULAMALARI

Detaylı

Ucuz Hızlı Kaliteli Biz sadece ikisini garanti edebiliriz! PETEK LOJİSTİK Your Logistics Solutions Partner 2015

Ucuz Hızlı Kaliteli Biz sadece ikisini garanti edebiliriz! PETEK LOJİSTİK Your Logistics Solutions Partner 2015 Ucuz Hızlı Kaliteli Biz sadece ikisini garanti edebiliriz! PETEK LOJİSTİK Your Logistics Solutions Partner 2015 HAKKIMIZDA Petek Lojistik 2001 yılının 11 Eylül'ünde İstanbul'da Bostancı'daki ofisinde forwarder

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER MAYIS. STRATEJİK HEDEFLER ÇALIŞTAYI NEDEN BURDAYIZ? AMACIMIZ, DERNEĞİN AMAÇLARINA ULAŞMASI İÇİN UZUN VADELİ, ORGANİZE, PLANLI VE ORTAK DAVRANIŞLARLA SİSTEMATİK BİR GÜÇ

Detaylı

Gıda Güvenliği ve Endüstri Çalışmaları. Ümit Savcıgil Pınar Enstitüsü Direktörü Director of Pınar Institute

Gıda Güvenliği ve Endüstri Çalışmaları. Ümit Savcıgil Pınar Enstitüsü Direktörü Director of Pınar Institute Gıda Güvenliği ve Endüstri Çalışmaları Ümit Savcıgil Pınar Enstitüsü Direktörü Director of Pınar Institute Sunum İçeriği Gıda Güvenliği Endüstri Çalışmaları Pınar ın Gıda Güvenliği Yaklaşımı Pınar Enstitüsü

Detaylı

PARTNERSFIRST PROGRAMA GENEL BAKIŞ

PARTNERSFIRST PROGRAMA GENEL BAKIŞ PARTNERSFIRST PROGRAMA GENEL BAKIŞ PARTNERSFIRST, IŞ ORTAKLARIMIZIN ZEBRA UZMAN BASKI ÇÖZÜMLERININ DEĞERINI GELIŞTIRMEYE VE MÜŞTERI MEMNUNIYETINI ARTTIRMAYA YARDIMCI OLMAK ÜZERE TASARLANMIŞ BIR KANAL PROGRAMIDIR.

Detaylı

Tedarik Zincirinde Satın Alma ve Örgütsel İlişkiler

Tedarik Zincirinde Satın Alma ve Örgütsel İlişkiler Tedarik Zincirinde Satın Alma ve Örgütsel İlişkiler Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Satın Alma ve Tedarik Satın Alma: Üretimde kullanılmak ya da yeniden satmak

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

çözüm odaklı yaklaşım

çözüm odaklı yaklaşım çözüm odaklı yaklaşım 29 30 proje dahilde işlem gümrük hizmetleri serbest bölge danışmanlığı banka ve kambiyo işlemleri dış ticaret mevzuat danışmanlığı teminat ve taahhütlerin kapatılması uluslararası

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi -Bileşenler, Katılımcılar, Kararlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN

Tedarik Zinciri Yönetimi -Bileşenler, Katılımcılar, Kararlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Tedarik Zinciri Yönetimi -Bileşenler, Katılımcılar, Kararlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Tedarik Zinciri Bileşenleri Tedarik zincirlerinde üç temel bileșenden söz edilebilir: Aktörler: Tedarik zinciri

Detaylı

Beşeri Đlaçlar Barkod Uygulama Kılavuzu

Beşeri Đlaçlar Barkod Uygulama Kılavuzu T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ĐLAÇ VE ECZACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Beşeri Đlaçlar Barkod Kılavuzu Sürüm 1.2 Ankara, 2009 T.C.Sağlık Bakanlığı Đlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Beşeri Đlaçlar Barkod Kılavuzu Đçindekiler

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr

Detaylı

Yeşil Lojistiğin Tersine Lojistik ile İlişkisi ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Önemi. Araş.Gör. Güneş KÜÇÜKYAZICI Yrd.Doç.Dr. Murat BASKAK YAEM, 2010

Yeşil Lojistiğin Tersine Lojistik ile İlişkisi ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Önemi. Araş.Gör. Güneş KÜÇÜKYAZICI Yrd.Doç.Dr. Murat BASKAK YAEM, 2010 Yeşil Lojistiğin Tersine Lojistik ile İlişkisi ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Önemi Araş.Gör. Güneş KÜÇÜKYAZICI Yrd.Doç.Dr. Murat BASKAK Sunum Plânı Tedârik Zinciri ve Tedârik Zinciri Yönetimi Lojistik

Detaylı

Direct Express Hızlı çözümler

Direct Express Hızlı çözümler Direct Express Hızlı çözümler Sizin için TNT Direkt Ekspres DİREKT: Gönderiler depo ve merkezleri atlayarak doğrudan yurtiçi dağıtım ağlarına gönderilir. EKSPRES:Hızlı, esnek ve güvenilir bir kapıdan kapıya

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Görevleri (663 sayılı KHK ya istinaden) MADDE 14- (1) Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Sağlık

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Seçiminiz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Fonte Group 2016'da kurulmuş

Detaylı

GT Türkiye İşletme Risk Yönetimi Hizmetleri. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk Yönetimi, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey.

GT Türkiye İşletme Risk Yönetimi Hizmetleri. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk Yönetimi, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey. GT Türkiye İşletme Risk Hizmetleri Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey.com İşletme Risk Hakkında Risk, iş yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır ve kaçınılmazdır.

Detaylı

Kara Yolu. KITA, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve BDT ülkeleriyle karşılık olarak çalışmaktadır.

Kara Yolu. KITA, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve BDT ülkeleriyle karşılık olarak çalışmaktadır. TANITIM Kıta Ulaştırma Hizmetleri A.Ş. 1995 te kurulmuş bir lojistik hizmet firmasıdır. Kıta, verdiği taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef almış, kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

LOJİSTİK KAVRAMI VE KAPSAMI LOJİSTİK KAVRAMI VE KAPSAMI. 1. Lojistik Kavramı ve Tarihsel Gelişimi 1.1. Lojistik Kavramı ve Tanımı

LOJİSTİK KAVRAMI VE KAPSAMI LOJİSTİK KAVRAMI VE KAPSAMI. 1. Lojistik Kavramı ve Tarihsel Gelişimi 1.1. Lojistik Kavramı ve Tanımı Öğr. Gör. Murat BURUCUOĞLU Lojistik dünya üzerinde hiçbir zaman durmadan yılın 52 haftası, haftanın 7 günü ve günün 24 saati devam eden eşi benzeri olmayan bir faaliyettir. Lojistik nasıl durmadan devam

Detaylı

Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0. Ayşegül Eroğlu

Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0. Ayşegül Eroğlu Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0 Ayşegül Eroğlu 02 2004 Robert Kolej mezunu 2008 Sabancı Üni. Üretim Sistemleri Mühendisliği mezunu 2015 Boğaziçi Üni. Executive MBA mezunu Fabrika Müdürü

Detaylı

DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK DAĞITIM KARARLARI

DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK DAĞITIM KARARLARI DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK DAĞITIM KARARLARI Öğr.Gör.İsmail KARAYÜN Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Işılay TALAY DEĞİRMENCİ

Detaylı

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik

çeşitli tüm aşamalarda tam izlenebilirlik SÜREÇ SIX bilişim çözümü, ameliyathanelerde kullanılan örtülerin ve aynı zamanda kurşunlu cerrah önlüklerin teknik kumaşlarına bağlı sterilizasyon süreçlerindeki izlenebilirlik yönetiminin eksiksiz bir

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı ? UR-GE Tebliği nin Çıkış Noktası UR-GE Tebliği nin Vizyonu ve Yapıtaşları UR-GE

Detaylı

Lojistikte yeni bir düşünce biçimi. Quattro!

Lojistikte yeni bir düşünce biçimi. Quattro! Lojistikte yeni bir düşünce biçimi. Quattro! Quattro Hakkında Müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak, onlara beklentilerinin ötesinde bir hizmet sunmaktayız. Quattro Lojistik; 2012 yılında %100 Türk

Detaylı

OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR

OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR Dünya üzerinde işletmeler giderek artan şekilde daha fazla hem içerideki şirketlere hem de diğer şirketlerle bağlanmaktadır.

Detaylı

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu 1- YENİLEŞİM YÖNETİMİ / LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda vizyonu oluştururlar, Strateji ve politikaları tanımlarlar, Farkındalık

Detaylı

KOBİ ÇALIŞAN VE İŞVERENLERİNİN KÜRESEL EKONOMİDEKİ DEĞİŞİMLERE UYUM YETENEĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ

KOBİ ÇALIŞAN VE İŞVERENLERİNİN KÜRESEL EKONOMİDEKİ DEĞİŞİMLERE UYUM YETENEĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. KOBİ ÇALIŞAN VE İŞVERENLERİNİN KÜRESEL EKONOMİDEKİ DEĞİŞİMLERE UYUM YETENEĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ www.kuyap.org Faruk

Detaylı

UGD Kilometre taşları

UGD Kilometre taşları UGD Kilometre taşları 1994 Filo operatörümüz GREENEKS Kuruldu. 1994 15 Adet Araç alınarak 15 Araçlık Tır Filosu oluşturuldu. 1994 Almanya ve Hollanda Acentelik anlaşmaları yapıldı. 1995 İtalya ve Avusturya

Detaylı

FSMobility Fast WMS for LOGO Tiger Tanıtım

FSMobility Fast WMS for LOGO Tiger Tanıtım FSMobility Fast WMS for LOGO Tiger Tanıtım Kablosuz mobil stok yönetimi çözümlerine odaklanan FSSoftware, uluslararası firmalarda büyük projelerin deneyimlerini yaşayan uzman ekibiyle FSMobility Fast WMS

Detaylı

OpenScape 4000 V7. Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014

OpenScape 4000 V7. Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014 OpenScape 4000 V7 Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014 OpenScape 4000 V7 Hibrit Dağıtık Yapı Örneği OpenScape 4000 V7 SoftGate IPDA AP 3700 OpenScape Access 3 OpenScape 4000 V7 Sanal Dağıtık

Detaylı

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 E-mail:cluster@konyacluster.com Konya Kümelenme Merkezi Konya da kümelenme faaliyetleri 2006-2007 yılında Konya

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ ENF456 LOJİSTİK ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ ENF456 LOJİSTİK ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ ENF456 LOJİSTİK ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA Müşteri Ne İster? uürünü uistediği yerde uistediği zamanda uistediği kalitede uiyi ve doğru kurgulanmış tedarik

Detaylı

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY «Arayüz yapılarının kullanıcı odaklı yaklaşımlarla ihtiyaca yönelik hizmetler verebilmesi için kapasitelerinin ve yetkinliklerinin arttırılması» Proje Ekibi Yürütücü: Marmara

Detaylı

Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak.

Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak. 1 Misyon Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak. Sahip olduğumuz prensiplerin ışığında, sürdürülebilirlik çerçevesinde, müşterilerimize verimlilik sunmak. 2

Detaylı

Lojistik Çözüm Ortağınız

Lojistik Çözüm Ortağınız 2017 Lojistik Çözüm Ortağınız KITA Lojistik, Türkiye merkez olmak üzere 6 ülkede 11 şubeyle faaliyet göstermektedir. 20 yıllık tecrübemize dayanarak sektörünüze özel en uygun çözümleri üretiyoruz. Hava

Detaylı

MerSis. Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri

MerSis. Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri MerSis Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri Bilgi Teknolojileri risklerinize karşı aldığınız önlemler yeterli mi? Bilgi Teknolojileri Yönetimi danışmanlık hizmetlerimiz, Kuruluşunuzun Bilgi

Detaylı

2008 den günümüze. 130 Firma 1.000 Kullanıcı SmartWM DEPO YÖNETİMİ

2008 den günümüze. 130 Firma 1.000 Kullanıcı SmartWM DEPO YÖNETİMİ Depolarını 2008 den günümüze 130 Firma 1.000 Kullanıcı İle Yönetiyor! SmartWM DEPO YÖNETİMİ Çözüm Ortaklarımız SENTIA BİLİŞİM HİZMETLERİ SAN TİC. LTD.ŞTİ AKTİF PROJE VE DANIŞMANLIK ERBİLİŞİM BİLGİSAYAR

Detaylı