TURKCELL T-CAM 20 GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA KULLANMA KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TURKCELL T-CAM 20 GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA KULLANMA KILAVUZU"

Transkript

1 TURKCELL T-CAM 20 GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA KULLANMA KILAVUZU

2

3 TURKCELL T-CAM 20 GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA KULLANMA KILAVUZU

4 UYARI Bu kılavuzdaki bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. Bu kılavuzun içeriğinin doğruluğunu sağlamak amacıyla hazırlık aşamasında her türlü çaba gösterilmiştir ancak bu kılavuzdaki tüm ifadeler, bilgi ve öneriler doğrudan ya da dolaylı hiçbir garanti oluşturmaz. Kameranızın doğru ve güvenli olarak kullanılmasını sağlamak için Cihaz Bakımı ve Güvenlik bilgilerini lütfen dikkatle okuyunuz.

5 ÜRÜNÜ TANITICI VE TEMEL BİLGİLER Turkcell T-CAM 20 kamera ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Turkcell T-CAM 20 kameranız bulunduğu ortamdan görüntü alarak kayıtlarınızı Turkcell bulutunda depolar. İsterseniz canlı, isterseniz geçmiş görüntüleri akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan izleyebilirsiniz. Turkcell T-CAM 20 görüntülediği hareket tespitlerini cep telefonunuza bildirim olarak gönderir ve haberdar olmanızı sağlar. Turkcell T-CAM 20 kamera ev ve işyeri ortamlarının izlenmesi, çocuk ve bakıcıların kontrolü, evcil hayvan görüntüleme gibi amaçlarla kullanılabilir. Turkcell T-CAM 20 kameranızı kullanmadan önce Kullanma Kılavuzunda yer alan açıklamaları dikkatle okuyunuz. Kılavuzda yer alan bilgiler size kameranızın bağlantı ayarlarını yapmak, akıllı telefon veya bilgisayarınızdan kameranıza erişerek kullanmanız için gerekli bilgileri sağlayacaktır.

6 Turkcell T-CAM 20 Özellikler & Teknik Bilgiler VIDEO / SES STANDARTLAR ARAYÜZ 1.3 megapiksel CMOS sensör 1.0 lux 3.58mm, f/2.0 Kayıt formatı: AVI Video sıkıştırma: H.264, MPEG-4 & M-JPEG 2-yönlü ses (kısıtlı desteklenmektedir) Fast Ethernet IEEE 802.3/802.3u Wireless IEEE b/g/n 1 Ethernet (RJ-45) port 1 Güç girişi 1 Ses çıkışı 1 Mikrofon 1 Reset/WPS düğmesi 1 SDHC/SD kart yuvası (32 gb a kadar) 2 Çıkarılabilir anten YÖNETİM RF ÇIKIŞ GÜCÜ LED GÖSTERGELERİ Bilgisayar için web arayüzü Android, iphone uygulamaları Yazılım Güncelleme 11b:16dBm-18dBm 11g:14dBm-16dBm 11n: 11dBm - 13dBm LAN Wi-Fi Ses Güç / Bulut HAFIZA FREKANS BANDI ÇALIŞMA KOŞULLARI 64MB SDRAM GHz 0-40 Santigrat 10-90% (yoğuşmasız) GÜÇ BOYUTLAR SERTİFİKA 12V DC 108mm x 112mm x 108mm CE Yazılım Özellikleri Kolay kurulum iphone, Android ve bilgisayardan erişim Yüksek hızlı H.264 video sıkıştırma Hareket algılama Hareket algılama öncesi ve sonrası kayıt Turkcell bulutuna kayıt

7 Paket İçeriği Ürünü kullanmaya başlamadan önce lütfen pakette eksik bir şey varsa kontrol ediniz ve yetkili satıcınıza başvurunuz. 1 x Network kamera 1 x Güç adaptörü 1 x Ethernet kablosu 1 x Kullanma kılavuzu 1 x Garanti Belgesi 1 x Sabitleme Parçası 1 x Kurulum Aksesuarı 2 x Ayrılabilir anten

8 Ürün Görünümü Önden Görünüm Power Audio LAN WLAN Arkadan Görünüm Wi-Fi Anten Girişleri Ethernet Girişi Güç Adaptör Girişi

9 LED Göstergeleri LED POWER AUDIO LAN WLAN Tanım Güç: Kamera ilk açıldığında yanıp söner. Sunucuya başarılı bir şekilde bağlandığında LED yanık kalacaktır. Ses: Kamera üzerinden ses iletisi olup olmadığını gösterir. Diğer Kullanım amaçları kılavuzda detaylı olarak anlatılmaktadır. LAN: Kablolu bağlantı durumunda yanar. Veri gönderimi sırasında yanıp söner. Wi-Fi: Kablosuz bağlantı durumunda yanar. Veri gönderimi sırasında yanıp söner.

10 KURULUM Kurulum Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Kameranın Hesabınıza Kaydedilmesi Turkcell T-CAM 20 kameranızı kullanmaya başlamadan önce kameranızın Turkcell hattınıza veya Turkcell Superonline müşteri numaranıza kaydedilmiş olması gerekir. Eğer satın alım sırasında bu kayıt işlemi yapılmadıysa kurulum öncesinde bu kılavuzun arkasında yer alan Turkcell bireysel, kurumsal veya Turkcell Superonline Müşteri Hizmetleri numaralarını arayarak kameranızı kaydettiriniz. Kameranın Kuruluma Hazırlanması ve Kurulumu Aşağıdaki adımları izleyerek kameranızı kuruluma hazırlayabilirsiniz: 1. Kutu içerisindeki 1 adet network kamerayı, 1 adet power adaptörü, 1 adet ethernet kablosunu ve 2 adet ayrılabilir anteni çıkarınız ve kameraya yerleştiriniz. 2. Kutunun içerisinde yer alan güç adaptörünü kameraya taktıktan sonra adaptorü fişe takınız. 3. Kamerayı fişe taktıktan sonra kameranız hareket edecek ve ışıkları yanıp sönecektir. 4. Kameranın kuruluma hazır olduğunu soldan 1. LED (Güç) ve 2. LED (Ses) 1 saniyelik aralıklar ile yanıp sönüyor olmasından anlayabilir-

11 siniz.. Uyarı: Eğer LED göstergeleri belirtildiği şekilde yanıp sönmüyorsa lütfen kameranızın reset düğmesine bütün ışıklar sönene kadar yaklaşık 10 saniye boyunca basılı tutunuz. Kameranız böylece kurulum moduna girecektir. Modem Ayarlarının Kontrolü Kurulum yapmadan önce modeminizin ayarlarını gerek görürseniz kontrol edebilirsiniz. Modemde olması gereken ayarlar: DHCP açık olmalı. MAC filtering özelliği açık olmamalı ya da eğer açık olacaksa kameranın MAC adresi de modem bağlanmasına izin verilen adresler arasına eklenmeli. Firewall da 80 Portu haricinde içeriden dışarıya giden paketleri engelleyen bir ayar olmamalı. Akıllı Telefon ile Kablosuz Ağ Kurulumu Bu kurulum adımlarını izleyerek kameranızın kablosuz ağ (Wi-Fi) ayarlarını Android veya iphone telefonunuzu kullanarak ethernet bağlantısına ihtiyaç kalmadan yapabilirsiniz: (Ekran görüntüleri Android uygulamasına aittir, benzer ekranlar iphone uygulamasında da olduğundan ayrıca burada gösterilmemektedir.)

12 1. Akıllı telefonunuz için uygun olan mobil uygulamayı indirip kurunuz: i. Turkcell müşterileri Turkcell Online Kamera uygulamasını indirebilmek için KAMERA yazıp 2222 ye gönderebilirler. ii. Android için Turkcell Online Kamera uygulamasını Turkcell T-Market ten indirebilirsiniz. iii. iphone için Turkcell Online Kamera uygulamasını Apple App Store dan indirebilirsiniz. 2. Telefonunuza indirdiğiniz mobil uygulamayı açarak Turkcell şifreniz veya Turkcell Superonline abone numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. 3. Uygulamaya giriş yaptığınız zaman karşınıza kameralar ekranı gelecektir. Kurulum yapacağınız kameranın kamera listesinde göründüğünü kontrol ediniz. Eğer kameranız bu listede görünmüyorsa lütfen bu kılavuzun arkasında yer alan müşteri hizmetleri numarasını

13 arayarak satın aldığınız kamerayı Turkcell hattınıza veya Turkcell Superonline müşteri numaranıza kaydettiriniz. 4. Başlangıç menüsünden Kamera Kur adımını seçiniz. 5. Kablosuz ağ ayarlarını yapabilmeniz için kablosuz ağ listesinden kablosuz ağınızı seçmeniz ve kablosuz ağ şifresinizi girmeniz istenecektir. Kameranızın ismini bu adımda değiştirebilirsiniz.

14 6. Bilgileri doğru olarak girdiğinizi kontrol edip Kare Kodu Oluştur düğmesine tıklayınız. 7. Ekranda gösterilen kare kodu yaklaşık cm uzaklıktan kameranızın lensine doğru tutunuz. 8. Kamera kare kodu doğru okuduğunda başını aşağı yukarı sallayarak onay verecektir. Sonrasında kurulum için bir kaç dakika beklemeniz gerekebilir. Kurulumun ilerlemesini mobil uygulamanızdan takip edebilirsiniz.

15 9. Kurulum tamamlandığında kameranız kendini resetleyecek ve bilgilerini girmiş olduğunuz kablosuz ağı kullanarak internete erişecektir. Kurulum bittiğinde kameralar menüsünden görüntüye erişmeniz için ekrana gelen bir mesajla yönlendirileceksiniz. LED Durumu: Kamera sunucuya bağlandığında Güç LED devamlı olarak yanar, Wi-Fi LED hızlı hızlı yanıp söner. Uyarılar: Kamera kare kodu okuduktan sonra kablosuz ağı kullanarak internete çıkamayabilir. Bu durumda kablosuz ağ bilgilerinizi ve internet bağlantınızı kontrol ediniz. Daha sonra karekodu yeniden oluşturarak kurulumu tekrarlayabilirsiniz. Kare kod ile kurulum yaparken ışık kaynağı yeterli değilse veya gece görüşü devrede ise kamera kare kodu okuyamayabilir. Bu yüzden kameranızı kurmadan önce uygun ışık ortamında olduğunuzdan emin olunuz. Kameranızın odak noktası hassasiyeti nedeni ile kameranızın merceğinde bulunan siyah renkteki odak ayarına mümkün olduğunca dokunmayınız. Bu ve benzer nedenlerle Kare kod okunamadığında Bilgisayar ile Kablolu Erişim ve Kablosuz Ağ Ayarı Yapma adımlarını uygulayarak kurulum yapınız. Bilgisayar ile Kablolu Erişim ve Kablosuz Ağ Ayarı Yapma Bu kurulum adımlarını izleyerek kameranızı Ethernet kablosu yardımıy-

16 la internete bağlayabilirsiniz ve kameranızdan görüntü aktarabilirsiniz. Eğer isterseniz web ekranlarını kullanarak kameranızın kablosuz ağ (Wi-Fi) ayarlarını da yapabilir ve kameranızı kablosuz erişimle internete bağlayabilirsiniz. 1. Kutunun içerisinde yer alan ethernet kablosunun bir ucunu kameranızın ethernet girişine diğer bir ucunu modeminizin ethernet girişine bağlayınız. 2. Bilgisayarınızın internet tarayıcısından turkcell.com.tr adresine Turkcell şifreniz veya Turkcell Superonline abone numaranız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. 3. Giriş yaptığınızda Başlangıç menüsünden Kameralar adımını seçerek kameralarınızın listelendiği sayfayı açınız.

17 4. Kurulum yapacağınız kameranın, kamera listesinde göründüğünü kontrol ediniz. Ethernet bağlantısı ile internete erişen kameranızın bağlantı göstergesi yeşil renkli görünecektir. Eğer bağlantı göstergesi kırmızı renkli ise lütfen internet bağlantınızı kontrol ediniz. LED Durumu: Kamera sunucuya bağlandığında Güç LED devamlı olarak yanar, LAN LED hızlı hızlı yanıp söner. 5. Kameranızı kablolu erişim ile kullanmak isterseniz bundan sonraki adımları uygulamanıza gerek yoktur. Kameranızın kablosuz ağ (Wi- Fi) ile bağlanması için gerekli ayarları yapmak için en sağdaki Kablosuz Ağ Ayarları düğmesine tıklayınız.

18 6. Kameranızın bağlanacağı Kablosuz Ağ adını listeden seçiniz ve şifresini girdikten sonra Kablosuz Ağı Kaydet düğmesine basınız. 7. Ayarlar kameranıza gönderildikten sonra ethernet kablosunu çıkarabilirsiniz. Kameranız kendiliğinden Wi-Fi bağlantısı ile kablosuz olarak internete erişebilecektir. LED Durumu: Kamera kablosuz ağ bağlantısı ile sunucuya bağlandığında Güç LED devamlı olarak yanar, Wi-Fi LED hızlı hızlı yanıp söner.

19 WPS ile Kurulum Eğer internet erişimi için kullandığınız modeminiz WPS kurulumunu destekliyor ise kabloya ihtiyacınız olmadan kablosuz ağ (Wi-Fi) ayarlarını yapabilirsiniz ve kameranızı kullanmaya başlayabilirsiniz. WPS kurulumu için aşağıdaki adımları izlemelisiniz: 1. Kameranızın ve modeminizin üzerinde yer alan WPS tuşlarına basınız. Kameranızın WPS tuşuna bastığınızda Wi-Fi LED 1 saniye aralıkla yanıp sönmeye başlar. 2. Kameranız ve modeminiz arasında kablosuz ağ bilgileri paylaşılacaktır. Bunun için yaklaşık 2 dakika beklemeniz gerekebilir. Kablosuz ağ paylaşımı tamamlandığında kameranız otomatik olarak görüntü aktarmaya başlar. LED Durumu: Kamera kablosuz olarak sunucuya bağlandığında Güç LED devamlı olarak yanar, Wi-Fi LED hızlı hızlı yanıp söner. Uyarı: WPS ile bağlanma durumunda yaklaşık 2 dakika içerisinde kamera kablosuz ağa giremezse bu durumda kurulum adımını tekrarlamanız gerekebilir.

20 KULLANIM Mobil Cihazlar Bu bölümde yer alan açıklamalar size Android ve iphone telefonlarınızdan kameranıza erişmek için gerekli bilgileri sağlar. (Ekran görüntüleri Android uygulamasına aittir, benzer ekranlar iphone uygulamasında da olduğundan ayrıca burada gösterilmemektedir.) Kameralar Uygulamayı açtığınızda kayıtlı kameralarınızın listelendiği Kameralar ekranını görebilirsiniz. Başlangıç menüsünde Kameralar adımını seçerek de bu ekrana ulaşabilirsiniz.

21 i. Kameralarınızın küçük resimlerine tıklayarak kameranızın canlı görüntülerini izleyebilirsiniz. ii. Ayar düğmesine basarak kameralarınızın ayarlarını görüntüleyebilir ve değiştirebilirsiniz. Canlı İzleme Kameralar ekranından bir kameranın küçük görüntüsüne basarsanız mobil cihazınızda yatay olarak ve tam ekran canlı izlemeye ulaşabilirsiniz. Görüntü Ayarlarını Değiştirme Canlı izleme ekranında sağ üst köşede yer alan ayar düğmesini kullanarak görüntü ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

22 Parlaklık Kameranızın parlaklık derecesini değiştirebilirsiniz. Görüntü Döndürme Kameranızı tavana başaşağı astığınızda bu ayarı kullanarak görüntüyü döndürebilirsiniz. Görüntü Kalitesi Bağlantı hızınız yavaş ise daha düşük kalitede ancak devamlı bir izleme imkanına kavuşmak için kullanabilirsiniz. Gece Görüşü Gece görüşünü elle açıp kapatmayı veya otomatik olarak aktive etmeyi seçebilirsiniz. Kamera Ayarlarını Değiştirme Kameralar listesinde Ayarlar düğmesine basarak kameranızın ayarlarını değiştirebilirsiniz.

23 Bildirim Ayarları Kameranızın hareket tespiti algılamasını aktifleştirebilir veya kapatabilirsiniz. Kamera Durumu Kameranızın görüntü aktarmasını seçtiğiniz süre boyunca durdurur. Kameranız bu süre içerisinde canlı izleme ve kayıt yapmak için görüntü almayacaktır. Hareket Duyarlılığı Kameranızın hareket tespit duyarlılığını Yüksek/Orta/Düşük olarak ayarlayabilirsiniz. Uyarı: Kameranızı yoğun bir ışık kaynağına doğru tutmayınız. Aksi takdirde küçük ışık değişimlerinde dahi devamlı surette hareket tespiti bildirimleri oluşacaktır. Kablosuz Ağ Ayarlarını Değiştirme Kameranızın kablosuz ağ (Wi-Fi) ayarlarını Kare Kod Kurulumunu tekrarlayarak değiştirmek için Ağ Ayarlarını Değiştir düğmesine basınız. Kare kod kurulumunu yapabilmek için kameranızın kurulum moduna geçmesi gerekir. Bunun için kameranın reset düğmesine basarak yeniden başlayana kadar bekleyiniz. Daha sonra kare kod ile Kurulum adımlarını izleyerek kameranızın kablosuz ağ ayarlarını yeniden yapabilirsiniz.

24 Geçmiş Kayıtlar Kameranız devamlı kayıt yapma seçeneğinde çalışıyorsa Turkcell T-CAM 20 açık olduğu sürece kaydedeceği görüntüleri otomatik olarak buluta kaydedecektir. Belirli bir zaman aralığı ve kamera bazında arama yaparak kaydedilen görüntülere ulaşabilir, görüntüleri izleyebilir, telefonunuza indirebilir veya kalıcı olarak silebilirsiniz. Kameranız sadece hareket tespiti durumunda alarm videoları aktarma seçeneğinde çalışıyorsa sunucuya devamlı kayıt göndermeyecektir. Alarm Görüntüleri Hareket tespitinin açık olduğu durumda kameralarınızın yakaladığı harekete ait görüntüler otomatik olarak sunucuya yüklenecektir. Belirli bir zaman aralığı ve kamera bazında arama yaparak kaydedilen alarm görüntülerine ulaşabilir, görüntüleri izleyebilir, telefonunuza indirebilir veya kalıcı olarak silebilirsiniz. Bilgisayar Bu başlık altında kameralarınızın canlı ve geçmiş görüntülerine bilgisayarınızın internet tarayıcısı üzerinden erişebilir, alarm videolarınızı görüntüleyebilir ve kameralarınızın ayarlarını değiştirebilirsiniz.

25 Kameralar Bilgisayarınızın tarayıcı adresine yazarak kameranıza bilgisayarınızdan erişebilirsiniz. Başlangıç menüsünden Kameralar ekranına giderek kayıtlı kameralarınızı görüntüleyebilirsiniz. Kameralarınızın küçük görüntülerinin hemen yanında kameranızın izlemeye hazır olup olmadığını gösteren bir bağlantı göstergesi vardır. Yeşil renkli bağlantı göstergesi kameranızın canlı izleme için uygun durumda olduğunu gösterir. Bir kameranın küçük görüntüsüne tıkladığınızda canlı izleme ve geçmiş kayıtlara erişebilirsiniz. Canlı ve Geçmiş Kayıtları İzleme İzleme ekranı açıldığında kameranızın canlı görüntüleri otomatik olarak başlayacaktır.

26 Zaman Çizelgesinin Kullanımı Zaman çizelgesi canlı ve kayıtlı videoların izlenmesini kolaylaştıran bir araçtır. İzleme ekranının alt kısmında bulunur. Zaman çizelgesinin 2 ucunda bulunan oklar ile istediğiniz zaman aralığındaki görüntülere erişebilirsiniz. Çizelge üstünde tıklanan bir ana ait video ekranda oynatılmaya başlanır. Kameranız hareket tespiti yaptığında zaman çizelgesi üzerinde kırmızı renkte bir işaret konulacaktır. Zaman çizelgesindeki geçmiş görüntülerden tekrar canlı izlemeye dönmek için ekrandaki Canlıya Geç düğmesine basınız.

27 Görüntü Ayarları Canlı izleme ekranında sağ üst köşede yer alan düğmeye tıklayarak kameranızın görüntü ayarlarını değiştirebilirsiniz. Parlaklık Kameranızın parlaklık derecesini değiştirebilirsiniz. Görüntü Döndürme Kameranızı tavana başaşağı astığınızda bu ayarı kullanarak görüntüyü döndürebilirsiniz. Görüntü Kalitesi Bağlantı hızınız yavaş ise daha düşük kalitede ancak devamlı bir izleme imkanına kavuşmak için kullanabilirsiniz. Gece Görüşü Gece görüşünü elle açıp kapatmayı veya otomatik olarak aktive etmeyi seçebilirsiniz.

28 Kamera Ayarları Kamera ekranında her kamera için bulunan ayar düğmelerini kullanarak ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Kamera Durumu Kameranızın görüntü aktarmasını seçtiğiniz süre boyunca durdurur. Kameranız bu süre içerisinde canlı izleme ve kayıt yapmak için görüntü almayacaktır. Kamera İsmi Kameranıza verdiğiniz isimlendirmeyi değiştirebilirsiniz. Hareket Tespit Ayarları Kameranızın hareket tespiti anında e-postanıza ve akıllı telefonunuza gelecek olan bildirimleri gün ve saat olarak belirleyebileceğiniz ekrandır. Bildirimler size tümü seçili olarak gelecektir. Siz kurmuş olduğunuz her kameranın hareket tespit ve bildirim ayarlarını bu ekrandan yapabilirsiniz.

29 Kablosuz Ağ Ayarlarını Değiştirme Kameranız sunucuya bağlı olduğunda (Bağlantı Göstergesi yeşil renkte görünür.) kablosuz ağ ayarlarını bu ekrandan değiştirebilirsiniz. Kameranızı kurduğunuz mekanı ya da mekanda bulunan kablosuz ağ ayarlarını değiştirdiğinizde bu ekranı kullanarak kameranızı yeni bir kablosuz ağa bağlayabilirsiniz. Uyarı: Yeni taşıdığınız mekanda ya da bulunduğunuz mekanda kablosuz ağ ayarlarını değiştirdiğinizde, kameranızın sunucuya erişmesi için ethernet kablosu ile modeme bağlamanız gerekecektir. Uzaktan ayar gönderebilmek için kameranızın sunucuya bağlı olması gerekir. Geçmiş Kayıtlar ve Alarm Görüntüleri Geçmiş kayıtlara ve hareket tespiti durumunda yapılan görüntü kayıtlarına Kayıtlar ekranından ulaşabilirsiniz. Belirli bir zaman aralığı ve kamera bazında arama yaparak kaydedilen görüntülere ulaşabilir, görüntüleri izleyebilir, telefonunuza indirebilir veya kalıcı olarak silebilirsiniz. Uyarı: Hareket tespiti durumunda yapılan alarm görüntüleri belirli bir adede ulaştığında (örneğin 200) otomatik olarak silinecektir. Bu nedenle alarm videolarınızı silinmeden saklamak isterseniz cihazınıza indirmeniz gerekmektedir.

30 Fabrika Ayarları ve Yazılım Güncelleme Fabrika Ayarlarına Dönüş (Reset) Kameranız üzerinde bulunan düğmeye 10 saniye süreyle bastığınızda kameranız yeniden başlayacaktır. Kamera resetlendiği zaman bütün ayarlar fabrika moduna dönecektir. Görüntü, kayıt ve hareket tespiti bildirimleri için ayarlamaları yeniden yapmanız gereklidir. Aynı zamanda kablosuz ağ ayarlarınız da sıfırlanacaktır. Kamera fabrika ayarlarına döndüğünde aynı zamanda yeniden kurulum moduna girer. Kameranızın kurulum moduna girdiğini anlamak için Güç ve Ses LED lerinin 1 sn aralıkla yanıp söndüğünü kontrol ediniz. Eğer LED ler beklendiği gibi yanmıyorsa kameranızın fişini çıkarıp tekrar takınız. Akıllı Telefon ile Kablosuz Ağ Kurulumu yapmak için kameranızı kurulum moduna geçirmek amacıyla veya normal olmayan bir durum gözlemlediğinizde reset düğmesine basarak fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Gerekli olmadıkça resetleme işleminden kaçınmanız önerilir. Yazılım Güncelleme Turkcell size kameranızdaki fonksiyonları daha verimli kullanmanız için zaman zaman uzaktan güncellemeler gönderebilir. Bilgisayarınızın internet tarayıcısından Kameralar ekranına girdiğinizde burada kameralarınız için güncelleme uyarıları görebilirsiniz. Güncellemeleri zamanında yapmanız kameranızı daha verimli kullanmak için faydalı olacaktır.

31 Uyarı: Kameranızda güncelleme başladığından itibaren tamamlanıncaya kadar kameranızı fişten çekmeyiniz. Güncelleme herhangi bir nedenle yarım kaldığında kameranızda kalıcı hasar oluşur.

32 Sıkça Sorulan Sorular 1. İlk kurulum için kameramı açtığımda kameramın Güç ve Ses LED leri yanıp söner halde değil. LED POWER WLAN Tanım Güç:Kameranız sunucuya bağlı ise devamlı yanar. Yanıp sönme durumunda ise kamera sunucuya erişemiyor demektir. Wi-Fi:Yanıp sönüyor ise kameranız sunucuya görüntü aktarıyor demektir. Devamlı yanması durumunda kameranızın kablosuz ağ alıcısı açık ancak veri gönderimi yapmıyor demektir. Kameranızı kurulum moduna geçirmek için fabrika ayarlarına döndürmeniz (resetlemeniz) gerekir. Kameranızı resetlemeden önce Fabrika Ayarlarına Dönüş başlığı altında gösterilen bilgileri okuyunuz. 2. Akıllı Telefon ile Kablosuz Ağ Kurulumu sırasında kamera telefonda gösterilen kare kodu okuyamadı. Kare kodun telefonunuzun ekranında tam olarak göründüğünü kontrol edin. Telefonun ekranını kameranıza yaklaşık cm uzaklıktan gösterin. Telefonun ekranının küçük olması durumunda bir miktar yakınlaştırmanız gerekebilir. Karekod okunması sırasında Gece Görüşü özelliği çalışıyorsa kameranız kare kodu çözümleyemeyebilir.

33 LED POWER LAN Tanım Güç: Kameranız sunucuya bağlı ise devamlı yanar. Yanıp sönme durumunda ise kamera sunucuya erişemiyor demektir. LAN: Yanıp sönüyor ise kameranız sunucuya görüntü aktarıyor demektir. Bu ve benzer nedenlerle Kare kod okunamadığında Bilgisayar ile Kablolu Erişim ve Kablosuz Ağ Ayarı Yapma adımlarını uygulayarak kurulum yapınız. 3. Akıllı Telefon ile Kablosuz Ağ Kurulumu sırasında kablosuz ağ şifresini yanlış girdim. Kare kodu uygulamada yeniden oluşturarak kameranıza okutabilirsiniz. Eğer kurulum beklendiği gibi tamamlanamazsa kameranızı resetleyerek kurulum adımlarını en baştan itibaren uygulayınız. 4. Kablosuz ağ ayarları başarılı olarak tamamlanmış görünüyor ancak görüntü alamıyorum. Kameranın önündeki LED ışıklarının aşağıdaki düzende yandığından emin olunuz: Bu durumda: Kablosuz ağınıza başka bir cihazla (bilgisayar, mobil cihaz) bağlanarak internet erişimi olduğunu kontrol ediniz. Bulunduğunuz mekanda kablosuz ağ sinyalinin güçlü olduğundan emin olunuz. Özellikle Güç LED i devamlı yanıyorsa ve Wi-Fi LED

34 hareketsiz ise bu durumda kablosuz ağ sinyali zayıf olduğu için kameranız görüntü aktaramıyor demektir.bağlantı hızınız yavaş ise Görüntü Ayarları ndan Görüntü Kalitesi seçeneğini DÜŞÜK olarak seçiniz.kameranızın fişini çekip takarak yeniden başlatınız. 5. Kablolu erişim başarılı olarak tamamlanmış görünüyor ancak görüntü alamıyorum. Kameranın önündeki LED ışıklarının aşağıdaki düzende yandığından emin olunuz: Bu durumda: Ethernet bağlantınızı kontrol ediniz. Modeminizin internet erişiminin olduğunu başka bir cihazla (bilgisayar, mobil cihaz) bağlanarak kontrol ediniz. Kameranızın fişini çekip takarak yeniden başlatınız. 6. Canlı görüntü izlerken devamlı kesilmeler oluyor. Ağ bağlantınızın zayıf olması görüntünüzün kesilmesine neden olabilecektir. Lütfen Görüntü Kalitesi seçeneğini DÜŞÜK olarak seçiniz. 7. Kameram Kameralar listesinde neden görünmüyor? Kameranız abonelik işlemi sonunda sizin kullanımınıza otomatik olarak açılacaktır. Eğer kameranız Kameralar ekranında görünmüyor ise Kullanma Kılavuzu nun arkasında yer alan Çağrı Merkezi numaralarından sizin için uygun olanını arayarak sorunu bildirmenizi rica ederiz. 8. Daha önce kaliteli ve devamlı görüntü aldığım kameramda ke-

35 silmeler ve donmalar oluyor. Eğer kameranızın sunucuya erişmek için kullandığı internet bağlantısını başka cihazlar da yoğun olarak kullanıyorsa kameranız yeterli hızda görüntü aktaramayabilir. 9. Elektrik kesilirse / internet bağlantısı koparsa ne olacak? Elektrik ya da internet bağlantısı kesik olduğu süre boyunca kameranız görüntü aktarımı yapamayacağı için canlı izleme yapamazsınız. Sunucuya görüntü kaydı da aynı nedenle yapılamaz. Elektrik ve internet bağlantısı geri geldikten kısa bir süre sonra görüntülerinizi Turkcell T-CAM 20 dan izlemeye devam edebilirsiniz. 10. Kamera görüntüsünü aynı anda bilgisayar ve mobil cihazdan izleyebilir miyim? Turkcell T-CAM 20 kameralarınızı aynı anda bilgisayardan ve mobil cihazdan izleyebilirsiniz. 11. Kameramı geçici olarak nasıl kapatırım? Mobil ve PC den Kullanım bölümlerinde Kamera Durumu başlıkları altındaki açıklamaları takip ederek kameranızın canlı izleme ve sunucuya kayıt yapmasını istediğiniz sure zarfında durdurabilirsiniz. Kameranız kapalı durumda iken hareket tespiti de yapmayacaktır.

36 CİHAZ BAKIMI VE GÜVENLİK Temizlik ve Bakım Cihazı veya şarj cihazını temizlemek için herhangi kimyasal deterjan, toz veya başka kimyasal madde (alkol, benzene gibi) kullanmayın. Aksi durumda cihazın parçaları zarar görebilir ve yangın meydana gelebilir. Cihazı ve şarj cihazını yumuşak bir bezle temizleyebilirsiniz. Cihazı temizlerken veya bakımını yaparken cihazı kapatın ve şarj cihazından çıkarın. Cihazın kendisi ve şarj cihazı su geçirmez değildir. Kuru tutulmalıdır. Cihazı ve şarj cihazını sudan ve buhardan koruyun. Cihazı veya şarj cihazını ıslak elle tutmayın. Aksi takdirde kısa devre, bozulma olabilir veya kullanıcı elektrik şokuna maruz kalabilir. Cihazın parçalarını sökmeyin. Böyle bir durumda cihaz garantisi geçersiz olur ve üretici zararları ödeme sorumluluğu taşımaz. Çocukların Güvenliği Cihaz parçalara ayrılabilir ve boğulma tehlikesi yaratabilir. Bu yüzden cihazın çocukların ulaşamayacağı yer olduğuna emin olun. Çöpe Atma ve Geri Dönüşüm Bilgisi Cihazın üzerinde bulunan bu sembol normal ev atığı olarak bertaraf edilmemesi gerektiğini gösterir. Cihazın kullanım süresi dolduğunda geri dönüşüm veya gereği gibi bertaraf için onaylı bir toplama noktasına teslim edilmelidir.

37 Taşıma ve Nakliye Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar Taşıma ve nakliye sırasında ürünü mutlaka kutusu ile birlikte taşıyınız. Ürünün kutusu, ürünü fiziksel hasarlara karşı koruyacaktır. Kullanım Hataları Turkcell T-CAM 20 ilk açıldığında ürünün ledleri yanmıyorsa güç bağlantılarında temassızlık olabilir, lütfen kontrol ediniz. Kullanım Ömrü Ürünün bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır.

38 Lisans Bildirimleri Bu sistemin kamera kolay kurulum altyapısı, gömülü kamera yazılımı ve kamera yönetim ve izleme sunucusu yazılımı İnvidyo platformu kullanılarak geliştirilmiştir. Invidyo platformunun tüm hakları Mobilus Teknik Yazılım, Bilgisayar, iletişim San. ve Tic. Ltd. Şti ne aittir. This software is based in part on the work of the Independent JPEG Group. This software uses the zbar library. The source code of the library can be obtained from The zbar library is licenced under LGPL 2.1 licence. The licence can be accessed from

39 Müşteri Hizmetleri Turkcell Kurumsal Müşteri Hizmetlerine ulaşmak için: Kurumsal hat sahibi Turkcell müşterileri DESTECH numarasını arayarak çağrı merkezimizden destek alabilirler. Turkcell Bireysel Müşteri Hizmetlerine ulaşmak için: Bireysel hat sahibi Turkcell müşterileri cep telefonlarından 532 yi arayarak çağrı merkezimizden destek alabilirler. Turkcell Superonline Müşteri Hizmetlerine ulaşmak için: Teknik Destek için web sayfasını ziyaret edebilir ya da Online İşlem Merkezinden işleminizi hızlıca halledebilirsiniz. Sorununuz hala devam ediyorsa yi arayarak Müşteri Hizmetlerinden destek alabilirsiniz.

40 Teknik Destek Turkcell T-CAM 20 Kamera, KVK Teknik Servis Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. tarafından 2 yıl garantilidir. Her türlü teknik desteği aşağıdaki iletişim bilgilerinden bize ulaşarak elde edebilirsiniz. Yetkili Merkez Teknik Servis KVK Teknik Servis Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. Ankara Asfaltı Yanyol Orta Mah. Kanat San. Sit. A Blok Kat: 2-3 Soğanlık-Kartal/İstanbul Tel: Faks: Üretici Firma Bilgileri Edimax Technology CO.,LTD No. 3, Wu-Chuan 3rd Road, Wu-Gu, New Taipei City 24891, Taiwan. Tel: Faks: İthalatçı Firma Bilgileri C5 ELEKTRONIK SANAYI VE TICARET A.S. Suleyman Seba cad.no.48 BJK Plaza B Blok Kat.1 Akaretler, ISTANBUL - TURKEY Tel: Fax:

41

42

43

44

TURKCELL T-CAM 10 GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA KULLANMA KILAVUZU

TURKCELL T-CAM 10 GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA KULLANMA KILAVUZU TURKCELL T-CAM 10 GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA KULLANMA KILAVUZU TURKCELL T-CAM 10 GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA KULLANMA KILAVUZU UYARI Bu kılavuzdaki bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. Bu kılavuzun

Detaylı

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu 06-2016 / v1.0 I. Ü rün Bilgileri I-1. Paket İçeriği - RE11S x 2 - Çok Dilli Hızlı Kurulum Kılavuzu (HKR) ve Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

IOS (Apple) İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM. Ön Hazırlık ve Kurulum (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN )

IOS (Apple) İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM. Ön Hazırlık ve Kurulum (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN ) IOS (Apple) İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM Ön Hazırlık ve Kurulum (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN ) KURULUM İŞLEMİ SIRASINDA KULLANACAĞINIZ TELEFON, SHIBO KAMERA VE MODEM max 2 metrekare

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N NBG416N Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza

Detaylı

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu

CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu CAP1300 Hızlı Kurulum Kılavuzu 09-2017 / v1.0 İÇİNDEKİLER I Ü rün Bilgileri... 3 I-1 Paket İçeriği... 3 I-2 Sistem Gereksinimleri... 4 I-3 Donanım Genel Özeti... 4 I-4 LED Durumu... 4 I-5 Sıfırlama...

Detaylı

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Kurulum Kılavuzu 09-2012 / v2.0 0 Başlarken Bu Access Point i kullanmaya başlamadan önce lütfen paket içeriğini kontrol ediniz. Eğer eksik parça var ise satın aldığınız

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu

SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu 05-2014 / v1.0 1 I. Ü rün Bilgisi I-1. Paket İçeriği Akıllı Priz Anahtarı Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı kurulum kılavuzu ile CD I-2. Ön Panel Güç LED i Durum Butonu

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

ANDROID İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM. Kurulum Ön Hazırlık (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN )

ANDROID İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM. Kurulum Ön Hazırlık (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN ) ANDROID İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM Kurulum Ön Hazırlık (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN ) KURULUM İŞLEMİ SIRASINDA KULLANACAĞINIZ TELEFON, SHIBO KAMERA VE MODEM max 2 metrekare ALAN İÇERSİNDE

Detaylı

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI!

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Full HD Dome Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden haber

Detaylı

TP-Link TD-W Mbps Kablosuz N USB VDSL2 Modem Router (D-SmartNet DSL kullanıcıları için Kolay Kurulum Kılavuzu)

TP-Link TD-W Mbps Kablosuz N USB VDSL2 Modem Router (D-SmartNet DSL kullanıcıları için Kolay Kurulum Kılavuzu) TP-Link TD-W9970 300Mbps Kablosuz N USB VDSL2 Modem Router (D-SmartNet DSL kullanıcıları için Kolay Kurulum Kılavuzu) İÇİNDEKİLER Paket İçeriği... 2 Sistem Gereksinimleri... 2 Cihaz Bağlantıları... 3

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 0 2 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 U Y G U L A M A Y E L P A Z E S I 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA

Detaylı

MODELLER D6330, D6530

MODELLER D6330, D6530 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D6330, D6530 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS EL KITABI NI-707525 TÜRKÇE HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Öncelikle bu ICIDU Homeplug adaptörünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu 200 Mbps Homeplug

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011 www.airties.com AirTouch 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 Tüm teknik destek telefon numaralarının listesi için www.airties.com adresini ziyaret edin. Üç yıl garanti

Detaylı

D-Link DSL-6740U KOLAY KURULUM KILAVUZU. TEKN K SERV S ve DESTEK. Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için)

D-Link DSL-6740U KOLAY KURULUM KILAVUZU. TEKN K SERV S ve DESTEK. Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için) D-Link DSL-6740U Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için) KOLAY KURULUM KILAVUZU TEKN K SERV S ve DESTEK 1 PAKET İÇERİĞİ * DSL-6740NRU ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router

Detaylı

N300 WiFi Yönlendirici (N300R)

N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Network Kamerayı televizyon ya da fırın gibi ısı kaynaklarının

Detaylı

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R 3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R Ürün Beraberinde Gelenler: 1 adet 3G Modem İstasyonu 1 adet DC5V 1.2A Adaptör 1 adet USB Kablo 1 adet RJ45 Ethernet Kablo 1 adet CD-ROM (Kullanım

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MEGAPİKSEL IP KAMERA TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER BLW-2201IP-D, BLW-2201IP-DV, BLW-2202IP, BLW-2203IP-V, BLW-2204IP-V, BLW-2205IP, BLW-2206IP-B UYARI! Kurulum işlemine geçmeden

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1 İçindekiler Hoş Geldiniz Arlo'yu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünü kullanmaya kolayca başlayabilirsiniz. Baz İstasyonu güç adaptörü %100 kablosuz kameralar Ethernet Kablosu

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 GENEL ÖZELLIKLER F3938 özellikle otobüs gibi

Detaylı

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu R Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu PWR HDD Digital Video Recorder 1 İÇİNDEKİLER Mobil Cihaz Uygulaması... 3 Cihaz Ekleme... 6 Manuel Cihaz Ekleme...6 Çevirimiçi Cihaz Ekleme...15 Mobil Cihazdan Mobil Cihaza

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Çalıştırma sıcaklığı için kullanım kılavuzuna başvurun.

Detaylı

IP55. Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera. Compro Technology, Inc.

IP55. Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera. Compro Technology, Inc. IP55 Akıllı Megapixel/HD MPEG-4 Network Kamera Compro Technology, Inc. www.comprousa.com Tel. +886 2 2918 0169, Fax +886 2 2915 2389 4/F, No.12, Alley 6, Lane 45, Pao Shin Road Hsintein City, Taipei, Taiwan.

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Pakette şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Pakette şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 1 3 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 K U L L A N I M 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA P I L A N D I R M

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

COSA KOMBİ PAKETİ KURULUMU

COSA KOMBİ PAKETİ KURULUMU COSA KOMBİ PAKETİ KURULUMU Versiyon:1.0.0 1 Kutu içerisindeki tüm parçaları çıkarınız. Parçaları kılavuzdaki Kutu İçeriği bölümünü referans alarak kontrol ediniz. Eksiksiz olduğundan emin olunuz. 2 Evinizin

Detaylı

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu A. Cihazın Fiziksel Bağlantısı Kuruluma başlamadan önce bağlantıları aşağıdaki topolojide gösterildiği gibi yapınız. B. LED Işıkları Tanımlama Sabit: Modeme elektrik

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

2MP Mini Bullet Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu

2MP Mini Bullet Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu 2MP Mini Bullet Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu 0 Hızlı Kurulum Kılavuzu 2MP Mini Bullet IP kamerayı kurmak için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Paket içerik listesini kontrol ediniz. (Sayfa 1) Fiziksel

Detaylı

Foscam FI9800P Outdoor HD IP Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Foscam FI9800P Outdoor HD IP Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu Foscam FI9800P Outdoor HD IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu Foscam IP Güvenlik Kameranızın Kurulumu A. Başlarken Peket içeriği IP Kamera Güç Adaptörü Kurtarma CD si Wi-Fi Anten Bağlantı Ayağı Hızlı Kurulum

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

N150 WiFi Yönlendirici (N150R)

N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu

Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı Kurulum Kılavuzu SG-1400 ADSL2+ Router Rev:1.0.0 710903642 1. Modem i bağlama Aygıtı kurmadan önce, lütfen mevcut İnternet Servis Sağlayıcınız aracılığıyla geniş bantlı hizmetinizin sağlandığından

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Bu kılavuz, üç arı uygulamayı cihazınıza nasıl indireceğinizi anlatmaktadır. Lütfen bu araştırmada kullanılacak olan tüm uygulamalarda aynı e-posta adresini kullandığınızdan

Detaylı

WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar.

WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar. WiFiBELL kablolu veya kablosuz olarak internete bağlanarak akıllı telefonunuzla çift yönlü görüntülü ve sesli bağlantı sağlar. Akıllı zile basıldığında ev içerisindeki zil aksesuarı çalar ve bu sırada

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 2 VoIP Portlu

Detaylı

Hızlı Başlangıç. NETGEAR Trek N300 Travel Router and Range Extender. Model PR2000 NETGEAR LAN. Power. WiFi USB USB. Reset Internet/LAN.

Hızlı Başlangıç. NETGEAR Trek N300 Travel Router and Range Extender. Model PR2000 NETGEAR LAN. Power. WiFi USB USB. Reset Internet/LAN. Hızlı Başlangıç NETGEAR Trek N300 Travel Router and Range Extender Model PR2000 NETGEAR Reset Internet/LAN LAN USB WiFi Internet Power USB Başlarken NETGEAR Trek N300 Travel Router and Range Extender PR2000

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Hoşgeldiniz Mobil iletişim dünyasına hoş geldiniz 1 Hoşgeldiniz 2 Ürüne genel bakış 3 Başlangıç 5 Mobile Wi-Fi Web uygulaması 6 Web uygulamasına genel

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

Ev aletinizi geleceğe bağlayın.

Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Hızlı Başlangıç Kılavuzu tr_pcg_koch_induction_lightslider_se_9001296417.indd 1 06.04.17 17:01 Gelecek şimdiden evinize geliyor! Home Connect kullanmanız ne güzel * Geleceğin

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları

GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları Ürn.No. 90-55000 B c ed I H G F Genel Uyarı RU Bu aygıt bir güç kaynağı yardımıyla çalışan elektronik bileşenleri içerir (güç kaynağı ve/veya piller). Çocukların

Detaylı

Mini IR Dome IP Kamera

Mini IR Dome IP Kamera Mini IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D4211, D4320, D4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu Firewall Log Server Kurulum Kılavuzu 1 Kurulum Seri Port Adaptör Girişi OPT Port WAN Portu LAN Portu 1 Bağlantı: - Kutu içerisinden çıkan Coslat cihazınızı çalıştırdıktan sonra ilk kurulum için bilgisayarınızın

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Network Kameradan duman çıkıyor ya da anormal bir koku geliyorsa derhal kamerayı kapatın. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın. Böyle bir durumda

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router SpeedTouch 585 Kablolu Ethernet Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W

10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W 10x Zoom Multiple Streams PoE PZ8111/21/11W/21W This guide describes the basic functions of PZ8111/21/11W/21W. All detailed information is described in the user s manual. Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından

Detaylı

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU VGUARD MOBİL PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU 1-) UYGULAMA KURULUMU Google Play Store veya App Store girerek arama kısmına Vguard Mobil yazınız ve aşağıdaki adımları takip ediniz. Sayfa 1 / 13 2-) UYGULAMAYA

Detaylı

AC750 WiFi Menzil Genişletici RE200 Kurulum Dokümanı

AC750 WiFi Menzil Genişletici RE200 Kurulum Dokümanı AC750 WiFi Menzil Genişletici RE200 Kurulum Dokümanı CİHAZIN FİZİKSEL BAĞLANTISI Kurulum Öncesi cihazınızın fiziksel bağlantısını aşağıda gösterilen şekilde yapılandırınız. (Menzil Genişletici AC750 RE200

Detaylı

Easy, Reliable & Secure. N300RE WiFi Alan Genişletici Kurulum Kılavuzu

Easy, Reliable & Secure. N300RE WiFi Alan Genişletici Kurulum Kılavuzu Easy, Reliable & Secure N300RE WiFi Alan Genişletici Kurulum Kılavuzu Başlarken WiFi Alan Genişletici, WiFi ağını genişleterek kablosuz yönlendiricinizin alanı dışındaki alanı kapsamasını sağlar. WPS Açma/Kapatma

Detaylı

Pratik Kullanma Klavuzu WOLLEX. ibaby Bebek İzleme Güvenlik Kamerası

Pratik Kullanma Klavuzu WOLLEX. ibaby Bebek İzleme Güvenlik Kamerası Pratik Kullanma Klavuzu WOLLEX ibaby Bebek İzleme Güvenlik Kamerası Önsöz Wollex ibaby bebek izleme ve güvenlik kamerası, network ortamı ve güçlü bir web server sayesinde ipod Touch, iphone and ipad yada

Detaylı

KURULUM. Cihazın Bağlanması. Not Lütfen router ayarları için yanlızca kablolu ağ bağlantısını kullanınız.

KURULUM. Cihazın Bağlanması. Not Lütfen router ayarları için yanlızca kablolu ağ bağlantısını kullanınız. KURULUM Cihazın Bağlanması Lütfen router ayarları için yanlızca kablolu ağ bağlantısını kullanınız. Bilgisayar ve Modem Router da dahil tüm ağ aygıtlarını kapatınız. Mevcut bir modeminiz varsa bağlantısını

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

Model No : IP610 IP Kamera Kurulum/Kullanım Kılavuzu

Model No : IP610 IP Kamera Kurulum/Kullanım Kılavuzu Model No : IP610 IP Kamera Kurulum/Kullanım Kılavuzu IP kamera ve uygulamalar için Kullanıcı adı ve şifre : admin Adım1. IP kamerayı adaptör ile prize bağlayınız. Kablo ile modeme bağlamanıza ve port açmanıza

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-30501 İçindekiler Kullanmadan önce... 2 1. DA-30501 Hakkında... 2 2. Sistem gereksinimleri... 2 3. Genel Bakış... 2 Başlarken... 3 1. DA-30501 pilini

Detaylı

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s ELKITABI N I - 7 0 7 5 3 2 T Ü R K Ç E b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s Öncelikle bu yönlendiriciyi satın aldığınız

Detaylı

Paket İçeriği. AC1200 WiFi Router Model R6100 Kurulum Kılavuzu

Paket İçeriği. AC1200 WiFi Router Model R6100 Kurulum Kılavuzu Ticari markalar NETGEAR, NETGEAR logosu ve Connect with Innovation NETGEAR, Inc.in ve/veya bağlı şirketlerinin ABD'de ve/veya diğer ülkelerde ticari markaları ve/ veya kayıtlı ticari markalarıdır. Bilgiler,

Detaylı

SAT VIEWER Kullanım Klavuzu

SAT VIEWER Kullanım Klavuzu SAT VIEWER Kullanım Klavuzu Güvenli Hayat Teknolojileri Elektronik A. Ş. 444 09 18 1. IP KAMERA BAĞLAMA Adım 1: IP kamerayı network kablosuyla switch' e bağlayınız. Adım 2: IP kameraya enerji veriniz.

Detaylı

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler;

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; Ana Menü Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; 1- Genel 2 - Disk Yönetimi 1-1) Sistem Zamanı 3 - Kayıt Oynatma 1-2) Zaman Senkronizasyon 4 - Kayıt Modu 1-3) Tarih Formatı 4-1) Sürekli Kayıt 1-4) Dil 4-2)

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Bu kılavuzda, sizlere Uzaktan Eğitim Bölümüne Android işletim sistemi yüklü cihazlar kullanarak E-Nocta sistemine girişi anlatacağız. 1- İlk olarak cihazın Google

Detaylı

MISSION WI-FI KURULUM KILAVUZU

MISSION WI-FI KURULUM KILAVUZU MISSION WI-FI KURULUM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 UYGUNLUK BEYANI...1 1 UYGUNLUK BEYANI Bu klimanın 1999/5/EC Yönetmeliğinin başlıca gerekliliklerine ve ilgili diğer hükümlerine uygun olduğunu beyan ederiz.

Detaylı

AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri

AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu Vodafone Teknoloji Servisleri 1.Adım 3.Adım Web Ara Yüzünden Kurulum Web ara yüzünden hızlı kurulum yapmak için internet tarayıcınız açın 1. İnternet tarayıcınızın

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

reedera8i Kullanım Kılavuzu

reedera8i Kullanım Kılavuzu reedera8i Kullanım Kılavuzu reeder A8i Hızlı Kılavuz Copyright 2013 Selekt Bilgisayar Tüm haklıları saklıdır. Bu cihaz yüksek hassasiyete sahiptir. Lütfen kendi başınıza parçalarını sökmeyin. Cihazı bir

Detaylı

SICAKLIK VE NEM KONTROL CİHAZI KURULUM VE KULLANIM REHBERI

SICAKLIK VE NEM KONTROL CİHAZI KURULUM VE KULLANIM REHBERI KİLARDAR * (*) Kilercibaşı, kilerdeki yiyecek ve ilaçların korunmasından Sorumlu Kişi) SICAKLIK VE NEM KONTROL CİHAZI KURULUM VE KULLANIM REHBERI 1. Genel Bilgi Kilardar cihazınız düzenli olarak ölçtüğü

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Ağ Kamerasını sudan uzak tutun. Ağ Kamerası ıslanırsa, kamerayı

Detaylı

KABLOSUZ-N MİNİ YÖNLENDİRİCİ

KABLOSUZ-N MİNİ YÖNLENDİRİCİ KABLOSUZ-N MİNİ YÖNLENDİRİCİ Kullanma Kılavuzu DN-70182 Açık Kaynak Kodu Bu ürün, üçüncü taraflarca geliştirilmiş yazılım kodları içerir. Bu yazılım kodları GNU General Public License'a (GPL), Sürüm 2,

Detaylı

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı Bu dokümanda TTEC Standalone DVR cihazının kurulum adımları ile ilgili açıklamaları bulabilirsiniz. Öncelikle cihaz ile ilgili bilinmesi gereken varsayılan bilgiler

Detaylı

Quick Installation Guide

Quick Installation Guide Indoor/2.6x Zoom/Dual Streams Quick Installation Guide English Français Español Deutsch Português Italiano Türkçe Polski Русский Česky Svenska PZ7131/PZ7132 This guide describes the basic functions of

Detaylı

Yapılandırmadan önce, termostatın devreye alındığına ve alttakilerle çalıştırıldığına emin olun:

Yapılandırmadan önce, termostatın devreye alındığına ve alttakilerle çalıştırıldığına emin olun: Hızlı Kılavuz Smart Thermostat RDS110 tr Hoşgeldiniz! Bu hızlı kılavuz size adımları gösterir: o Termostatı internete bağlayın. o Termostatı ısıtma sistemi ile çalışması için yapılandırın. o Termostatı

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10295 Hoş Geldiniz Digitus Derin Bas Hoparlörlü Bluetooth Soundbar cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz! İster çoklu ortam yürütme

Detaylı

Ev aletinizi geleceğe bağlayın.

Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Ev aletinizi geleceğe bağlayın. Hızlı Başlangıç Kılavuzu DE_PLC_Wascher_Trockner_SE_tr-TR_V002_STAR.indd 1 05.12.16 14:23 Gelecek şimdiden evinize geliyor! Home Connect kullanıyor olmanız ne güzel * Geleceğin

Detaylı

R6200v2 Akıllı WiFi Router Kurulum Kılavuzu

R6200v2 Akıllı WiFi Router Kurulum Kılavuzu Ticari markalar NETGEAR, NETGEAR logosu ve Connect with Innovation; NETGEAR, Inc. ve/veya bağlı şirketlerinin ABD'de ve/veya diğer ülkelerde ticari markaları ve/veya kayıtlı ticari markalarıdır. Bilgiler,

Detaylı

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC 2 1. PARÇALAR ve MONTAJ Dokunmatik Tuşlar Gösterge Montaj Delikleri (Arka Kapak) Kilitme Butonu Menü Butonu Pil Değişimi İçin Vida 3 Cihazı, solda

Detaylı

Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk

Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk Merhaba, Digiturk e Hoş Geldiniz! Digiturk ün eğlenceli ve zengin dünyasında size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı konuları paylaşmak istiyoruz. Digiturk

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu GLIDA EWD 8989 Dokunmatik Akıllı Çocuk Saati Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Çok Önemli Önemli 1: Saatte kullanılmak üzere her hangi bir operatörden ( Turkcell ve Vodafon sim kartlarını öneriyoruz )

Detaylı