için (bu öğelere başka koşullar eşlik etmediği sürece) geçerlidir. Başka koşulların eşlik etmesi halinde ilgili koşullar geçerli olacaktır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "için (bu öğelere başka koşullar eşlik etmediği sürece) geçerlidir. Başka koşulların eşlik etmesi halinde ilgili koşullar geçerli olacaktır."

Transkript

1 MICROSOFT YAZILIMI LİSANS KOŞULLARI WINDOWS VISTA HOME BASIC WINDOWS VISTA HOME PREMIUM WINDOWS VISTA ULTIMATE Bu lisans koşulları, Microsoft Corporation kuruluşu (veya yaşadığınız göre bir bağlı şirketi) ile sizin aranızda yapılan sözleşmeyi oluşturur. Lütfen bunları okuyunuz. Bu koşullar, hem yukarıda adı verilen yazılım için hem de eğer yazılım bir ortam üzerinde alınmışsa söz konusu ortam için geçerlidir. Bu koşullar, yazılıma yönelik her türlü Microsoft güncelleştirmeleri, ekleri, Internet tabanlı hizmetleri ve destek hizmetleri için (bu öğelere başka koşullar eşlik etmediği sürece) geçerlidir. Başka koşulların eşlik etmesi halinde ilgili koşullar geçerli olacaktır. Yazılımı kullanmanız bu koşulları kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bu koşulları kabul etmiyorsanız, yazılımı kullanmayın. Bunun yerine bedelini geri almak veya yerine başka ürün almak için satıcıya başvurun. Buradan bedeli iade alamıyorsanız, Microsoft'un bedel iadesi ilkeleri hakkında bilgi almak için Microsoft'a veya ülkenizde hizmet veren Microsoft bağlı şirketine başvurun. Bkz. Türkiye'de, no'lu telefonu arayın veya sayfasına bakın. Aşağıda açıklandığı gibi yazılımın kullanılması, etkinleştirme, doğrulama sırasında ve Internet tabanlı hizmetler için belirli bilgisayar bilgilerinin iletimine onay vermeniz anlamına da gelir. Bu lisans koşullarına uymanız koşuluyla aldığınız her lisans için aşağıdaki haklara sahip olursunuz: 1. GENEL BAKIŞ. a. Yazılım. Yazılım, masaüstü işletim sistemi uygulama yazılımını içerir. Bu yazılım Windows Live hizmetlerini içermez. Windows Live, Microsoft tarafından ayrı bir sözleşme çerçevesinde sunulan bir hizmettir. b. Lisans Modeli. Yazılım lisansı kopya başına, aygıt başına verilir. c. Sürüme Özgü Haklar. Yazılımın belirli sürümleri için geçerli olan lisans koşulları için bu sözleşmenin sonunda yer alan Ek lisans Koşulları bölümlerine bakın. 2. YÜKLEME VE KULLANIM HAKLARI. Yazılımı bir lisans altında kullanmadan önce, söz konusu lisansı bir aygıta (fiziksel donanım sistemi) atamanız gerekir. Bu aygıt "lisanslı aygıttır". Donanım bölümü veya blade ayrı bir aygıt olarak değerlendirilir.

2 a. Lisanslı Aygıt. Lisanslı aygıta yazılımın tek bir kopyasını yükleyebilirsiniz. Yazılımı bir seferde yalnızca söz konusu aygıttaki en çok iki işlemcide kullanabilirsiniz. Aşağıdaki Depolama ve Ağ Kullanımı (Ultimate sürümü) bölümlerde belirtilmesi dışında, yazılımı başka herhangi bir aygıtta kullanamazsınız. b. Kullanıcı Sayısı. Aşağıdaki, Aygıt Bağlantıları (tüm sürümler), Uzaktan Erişim Teknolojileri (Home Basic ve Home Premium sürümleri) ve Diğer Erişim Teknolojileri (Ultimate sürümü) bölümlerinde belirtilmesi dışında yazılımı bir seferde yalnızca bir kullanıcı kullanabilir. c. Alternatif Sürümler. Yazılım, 32 bit ve 64 bit gibi birden çok sürüm içerebilir. Bir seferde yalnızca bir sürüm kullanabilirsiniz. 3. EK LİSANS GEREKLERİ VE/VEYA KULLANIM HAKLARI. a. Çoğullama. Bağlantıları bir araya toplamak veya ürüne erişen veya ürünü kullanan aygıt veya kullanıcı sayısını azaltmak için kullandığınız donanımlar veya yazılımlar (bazen "çoğullama" veya "biriktirme" olarak anılır) gerekli lisans sayısını azaltmaz. b. Yazı Tipi Bileşenleri. Yazılım çalışırken yazı tiplerini içeriği görüntülemek ve yazdırmak için kullanabilirsiniz. Yalnızca şunları yapabilirsiniz: Yazı tiplerini, yazı tiplerindeki katıştırma sınırlamaları tarafından izin verildiği gibi içeriğe katıştırabilir ve yazı tiplerini içeriği yazdırmak için geçici olarak bir yazıcıya veya başka bir çıktı aygıtına yükleyebilirsiniz. c. Simgeler, görüntüler ve sesler. Yazılım çalışırken simgeleri, görüntüleri, sesleri ve ortamları kullanabilirsiniz ancak paylaşamazsınız. 4. ZORUNLU ETKİNLEŞTİRME. Etkinleştirme yazılımın kullanımını belirli bir aygıtla ilişkilendirir. Etkinleştirme sırasında, yazılım, yazılım ve aygıt hakkında Microsoft'a bilgi gönderir. Bu bilgiler, yazılımın sürümü, dili ve ürün anahtarını, aygıtın Internet protokolü adresini ve aygıtın donanım yapılandırmasından türetilen bilgileri içerir. Daha fazla bilgi için bkz. Yazılımı kullanmakla bu bilgilerin iletilmesine onay vermiş olursunuz. Etkinleştirmeden önce, yazılımın yükleme işlemi sırasında yüklenen sürümünü kullanma hakkınız vardır. Yükleme işleminde belirtilen sürenin sonrasında yazılımı kullanma hakkınız, yazılım etkinleştirilmedikçe sınırlıdır. Bunun amacı lisanssız kullanımı engellemektir. Bu sürenin sonrasında yazılımı etkinleştirmezseniz, yazılımı kullanmaya devam edemezsiniz. Aygıt Internet'e bağlıysa, yazılım etkinleştirme için Microsoft'a otomatik olarak bağlanabilir. Yazılımı Internet veya telefonla el ile de etkinleştirebilirsiniz. Bu durumda, Internet ve telefon hizmeti ücretleri söz konusu olabilir. Bilgisayar bileşenlerinizdeki veya yazılımdaki bazı değişiklikler yazılımı yeniden etkinleştirmenizi gerektirebilir. Yazılım tarafınızdan gerçekleştirilene kadar etkinleştirme işlemini size hatırlatır. 5. DOĞRULAMA.

3 a. Yazılım zaman zaman, yazılımı doğrular, yazılımın doğrulama özelliğini güncelleştirir veya karşıdan yüklenmesini gerektirebilir. Doğrulama işlemi, yazılımın etkinleştirilmiş ve gerektiği gibi lisanslı olduğunu doğrular. Doğrulama ayrıca, yazılımın belirli özelliklerini kullanmanıza veya ek avantajlar elde etmenize olanak sağlar. Daha fazla bilgi için bkz. b. Doğrulama denetimi sırasında, yazılım, yazılım ve aygıt hakkında Microsoft'a bilgi gönderir. Bu bilgiler yazılımın sürümü ile ürün anahtarını ve aygıtın Internet protokolü adresini içerir. Microsoft bu bilgileri kimliğinizi saptamak veya sizinle bağlantı kurmak için kullanmaz. Yazılımı kullanmakla bu bilgilerin iletilmesine onay vermiş olursunuz. Doğrulama ve doğrulama denetimi sırasında ne gönderildiği hakkında daha fazla bilgi için bkz. c. Doğrulama kontrolünden sonra yazılımın gerektiği gibi lisanslanmadığı saptanırsa, yazılımın işlevleri bu durumdan etkilenebilir. Örneğin, yazılımı yeniden etkinleştirmeniz gerekebilir veya yazılımın gerektiği gibi lisansı alınmış bir kopyasını edinmenizi bildiren anımsatıcılar alabilir ya da yazılımın bazı özelliklerini kullanamayabilir veya kullanmaya devam edemeyebilir veya Microsoft'tan belirli güncelleştirmeleri veya sürüm yükseltmeleri alamayabilirsiniz. d. Yazılım için güncelleştirmeleri veya sürüm yükseltmelerini yalnızca Microsoft veya yetkili kaynaklardan alabilirsiniz. Güncelleştirmeleri yetkili kaynaklardan edinme hakkında daha fazla bilgi için bkz POTANSİYEL OLARAK İSTENMEYEN YAZILIM. Windows Defender, etkinleştirildiği durumda bilgisayarınızda "casus yazılım", "reklam yazılımı" ve başka potansiyel olarak istenmeyen yazılım araması yapar. Potansiyel olarak istenmeyen yazılım bulursa, yazılım bunu yok saymak mı, devre dışı bırakmak mı (karantina), yoksa silmek mi istediğinizi sorar. "Yüksek" veya "ciddi" olarak değerlendirilen potansiyel olarak istenmeyen yazılımlar, varsayılan ayarı siz değiştirmedikçe tarama sonrasında otomatik olarak silinir. Potansiyel olarak istenmeyen yazılımı kaldırmak veya devre dışı bırakmak şu sonuçları verebilir: bilgisayarınızdaki başka yazılımların çalışmayı durdurması veya bilgisayarınızda başka bir yazılımı kullanma lisansını ihlal ediyor olmanız. Bu yazılımı kullanarak, potansiyel olarak istenmeyen yazılım olmayan yazılımları da silmeniz veya deve dışı bırakmanız mümkündür. 7. INTERNET TABANLI HİZMETLER. Microsoft yazılımla birlikte Internet tabanlı hizmetler sunar. Microsoft bu hizmetleri istediği zaman değiştirebilir veya iptal edebilir. a. Internet Tabanlı Hizmetler için Onay. Aşağıda ve Windows Vista Gizlilik Bildirimi belgesinde açıklanan yazılım özellikleri, Internet üzerinden Microsoft veya servis sağlayıcının bilgisayar sistemlerine bağlanır. Bazı durumlarda, bunlar bağlandığında ayrı bir bildirim almazsınız. Bu özellikleri kapatabilir veya kullanmayabilirsiniz. Bu özelliklerle ilgili daha fazla bilgi için adresindeki Windows Vista Gizlilik Bildirimi'ne

4 bakın. Bu özellikleri kullanmakla bu bilgilerin iletilmesine onay vermiş olursunuz. Microsoft bu bilgileri kimliğinizi saptamak veya sizinle bağlantı kurmak için kullanmaz. Bilgisayar Bilgileri. Aşağıdaki özellikler, ilgili sistemlere Internet protokol adresiniz, işletim sisteminin türü, tarayıcı, kullandığınız yazılımın adıyla sürümü ve yazılımı yüklediğiniz aygıtın dil kodu gibi bilgisayar bilgilerini gönderen Internet protokolleri kullanır. Microsoft bu bilgilerden Internet tabanlı hizmetleri kullanımınıza sunmak için yararlanır. Windows Update Özelliği. Aygıtınıza yeni donanım bağlayabilirsiniz. Aygıtınızda ek donanımla iletişim kurmak için gereken sürücüler bulunmayabilir. Bu durumda, yazılımın güncelleştirme özelliği Microsoft'tan doğru sürücüyü alabilir ve aygıtınıza yükleyebilir. Bu özelliği isterseniz kapatabilirsiniz. Web İçeriği Özellikleri. Yazılımdaki özelikler Microsoft'tan ilgili içeriği alıp size sunabilir. Bu özelliklere örnek olarak küçük resimler, şablonlar, çevrimiçi eğitim, çevrimiçi yardım ve Appshelp verilebilir. Web içeriği özelliklerini kullanmamayı tercih edebilirsiniz. Dijital Sertifikalar. Yazılım dijital sertifikalar kullanır. Bu dijital sertifikalar, x.509 standardında şifreli bilgiler göndererek Internet kullanıcılarının kimliklerini doğrular. Bu sertifikalar ayrıca dosyaları ve makroları, dosya içeriklerinin tamlığını ve kaynağını kontrol etmek üzere dosyaları dijital olarak imzalamak için de kullanılabilir. Yazılım sertifikaları alır ve sertifika iptal listelerini, mümkün olduğunda, Internet üzerinden güncelleştirir. Otomatik Kök Güncelleştirmesi. Otomatik Kök Güncelleştirmesi özelliği, güvenilen sertifika yetkililerinin listesini güncelleştirir. Otomatik Kök Güncelleştirme özelliğini isterseniz kapatabilirsiniz. Windows Media Dijital Haklar Yönetimi. İçerik sahipleri telif hakları dahil fikri mülkiyet haklarını korumak için Windows Media dijital haklar yönetimi (WMDRM) teknolojisi kullanır. Bu yazılım ve üçüncü taraf yazılımlar, WMDRM korumalı içeriği yürütmek ve kopyalamak için WMDRM kullanır. Yazılım içeriği koruyamazsa, içerik sahipleri Microsoft'tan yazılımın, korunan içeriği yürütmek veya kopyalamak için WMDRM kullanabilme özelliğini iptal etmesini isteyebilirler. İptal işlemi başka içerikleri etkilemez. Korunan içerikler için lisans yüklediğinizde, Microsoft'un lisanslara bir iptal listesi ekleyebileceğini kabul etmiş olursunuz. İçerik sahipleri, içeriklerine erişim için WNDRM'nin sürümünü yükseltmenizi zorunlu tutabilir. WMDRM içeren Microsoft yazılımları yükseltme öncesinde onayınızı ister. Bir yükseltmeyi reddederseniz, yükseltme işleminin gerekli tutulduğu içerik öğelerine erişemezsiniz. Internet'e erişen WMDRM özelliklerini kapatabilirsiniz. Bu özellikler kapalı olduğunda da geçerli lisansına sahip olduğunuz içerik öğelerini yürütebilirsiniz. Windows Media Player. Siz, Windows Media Player'ı kullanılırken, oynatıcı Microsoft'tan aşağıdakiler hakkında bilgi alır: bölgenizdeki uyumlu çevrimiçi müzik hizmetleri; oynatıcının yeni sürümleri ve aygıtınızda içerik yürütmek için doğru codec bileşenleri yoksa codec bileşenleri. Bu son özelliği isterseniz kapatabilirsiniz. Daha fazla bilgi için adresine gidin. Yükseltme Sırasında Kötü Amaçlı Yazılım Kaldırma/Temizleme. Yazılım, yüklenmeden önce

5 adresinde listelenen belirli kötü amaçlı yazılımları ("Kötü Amaçlı Yazılım") kontrol edecek ve aygıtınızdan kaldıracaktır. Yazılım aygıtınızda Kötü Amaçlı Yazılım kontrolü yaptığında, saptanan Kötü Amaçlı Yazılımlar ve yazılım Kötü Amaçlı Yazılım kontrolü yaparken oluşan hatalar hakkında Microsoft'a bir rapor gönderilir. Rapora kimliğinizi ortaya çıkaracak hiçbir bilgi dahil edilmez. Yazılımın Kötü Amaçlı Yazılım bildirme işlevini adresinde yer alan yönergeleri uygulayarak devre dışı bırakabilirsiniz. Ağ Bağlantısı Durumu Simgesi. Bu özellik, pasif ağ trafiği izleme veya etkin DNS veya HTTP sorguları yoluyla bir sistemin ağa bağlı olup olmadığını belirler. Sorgu yalnızca, yönlendirme amacıyla standart TCP/IP veya DNS bilgilerini aktarır. Etkin sorgu özelliğini kayıt defteri ayarıyla kapatabilirsiniz. Windows Zaman Hizmeti. Bu hizmet, bilgisayarınıza doğru zaman bilgisini sağlamak için haftada bir time.windows.com ile eşitleme yapar. Bu özelliği kapatabilir veya Tarih ve Saat Denetim Masası uygulamasında tercih ettiğiniz zaman bilgisi kaynağını seçebilirsiniz. Bağlantı standart NTP protokolü kullanır. IPv6 Ağı Adres Dönüşümü (NAT) Geçiş hizmeti (Teredo). Bu özellik mevcut ev Internet ağ geçidi aygıtlarının IPv6'ya geçişine yardımcı olur. IPv6 gelecek nesil Internet protokolüdür. Bu protokol eşler arası uygulamaların sıklıkla gereksinim duyduğu uçtan uca bağlantıların sağlanmasına yardımcı olur. Bu amaçla yazılımı her başlattığınızda Teredo istemci hizmeti genel bir Teredo Internet Hizmeti bulmaya çalışacaktır. Bunu Internet üzerinden bir sorgu göndererek yapar. Bu sorgu yalnızca, bilgisayarınızın Internet'e bağlı olup olmadığını ve genel bir Teredo hizmeti bulup bulamayacağını belirlemek üzere standart Etki Alanı Adı Hizmet bilgilerini aktarır. Eğer, IPv6 bağlantısına gerek duyan bir uygulama (örneğin, Windows Toplantı Alanı) kullanıyorsanız veya güvenlik duvarınızı her zaman IPv6 bağlantısına olanak verecek şekilde yapılandırıyorsanız, varsayılan olarak standart Internet Protokolü bilgileri düzenli aralıklarla Microsoft'taki Teredo hizmetine gönderilir. Microsoft'a başka bilgi gönderilmez. Microsoft dışındaki sunucuları kullanmak için bu varsayılan ayarı değiştirebilirsiniz. Ayrıca "netsh" adındaki komut satırı yardımcı programını kullanarak bu özelliği kapatabilirsiniz. b. Bilgilerin Kullanımı. Microsoft bilgisayar bilgilerini, hata raporlarını ve Kötü Amaçlı Yazılım raporlarını yazılımlarımızı ve hizmetlerimizi geliştirmek için kullanabilir. Bu bilgileri, donanım ve yazılım satıcıları gibi başkalarıyla da paylaşabiliriz. Onlar bu bilgileri, ürünlerinin Microsoft yazılımlarıyla çalışma biçimini geliştirmek için kullanabilirler. c. Internet Tabanlı Hizmetlerin Kötüye Kullanımı. Bu hizmetleri, bu hizmetlere veya başkasının bu hizmetleri kullanımına zarar verecek şekilde kullanamazsınız. Hizmetleri, herhangi bir yolla bir hizmete, veriye, hesaba veya ağa yetkisiz erişim elde etmek için kullanamazsınız. 8. LİSANS KAPSAMI. Yazılımın satışı yapılmamakta, lisansı verilmektedir. Bu sözleşme yalnızca yazılımı kullanımınızla ilgili bazı haklar vermektedir. Microsoft diğer hakların tümünü saklı tutar. Bu sınırlamalara rağmen ilgili yasalar ilave haklar sağlamıyorsa yazılımı yalnızca bu sözleşmede açıkça izin verildiği şekilde kullanabilirsiniz. Bunu yaparken, yazılımda size yazılımı yalnızca belirli şekillerde kullanma izni veren her türlü teknik sınırlamaya uymanız gerekir. Daha fazla bilgi için bkz. Aşağıdakileri yapamazsınız:

6 yazılımın teknik sınırlamalarını aşacak çözümler üretmek, bu sınırlamaya rağmen ilgili yasa hükümlerince açıkça izin verilen durumlar dışında, yazılım üzerinde ters mühendislik işlemi yapmak, yazılımı kaynak koda dönüştürmek ve derlemesini açmak, yazılım üzerinde çalışmayan uygulamaları çalıştırmak için yazılımın bileşenlerini kullanmak, yazılımın bu sözleşmede belirtilenden veya ilgili yasaların bu sözleşmede öngörülenden fazla kopyaya emredici hükümle izin vermesi halinde yasalarla izin verilenden fazla kopyasını oluşturmak, yazılımı başkalarının kopyalaması için yayımlamak, yazılımı kiralamak, finansal kiralamayla satmak, ödünç vermek veya yazılımı ticari yazılım ana makine hizmetleri için kullanmak. 9. MICROSOFT.NET GÜÇ ÖLÇÜM TESTİ. Bu yazılım.net Framework 3.0'ın (".NET Bileşenleri") bir veya birden fazla bileşenini içerir. Bu bileşenlere kendi bünyenizde güç ölçüm testi yapabilirsiniz. Bu bileşenlere yapılan herhangi bir güç ölçüm testinin sonuçlarını adresinde belirtilen şartlara uymanız kaydıyla açıklayabilirsiniz.microsoft ile yapmış olabileceğiniz başka herhangi bir sözleşmeye karşın, bu türden bir güç ölçüm testinin sonuçlarını açıklamanız halinde Microsoft, adresinde belirtilen şartlara uymak kaydıyla, sizin ilgili.net Bileşenine rakip olan ürünlerinize uyguladığı güç ölçüm testlerinin sonuçlarını açıklama hakkını elde eder. 10. YEDEK KOPYA. Ortamın tek bir yedek kopyasını oluşturabilirsiniz. Bunu yalnızca yazılımı yeniden yüklemek için kullanabilirsiniz. 11. BELGELER. Bilgisayarınıza veya iç ağınıza geçerli erişimi olan herhangi bir kişi, belgeleri kuruluşunuz içinde yararlanmak amacıyla kopyalayabilir ve kullanabilir. 12. YENİDEN SATILAMAZ YAZILIM. NFR veya Yeniden Satılamaz olarak belirtilen yazılımları satamazsınız. 13. YÜKSELTMELER. Yükseltme yazılımı kullanmak için, yükseltmeye uygun yazılımın lisansına sahip olmanız gerekir. Yükseltmeyle birlikte, bu sözleşme sürümünü yükselttiğiniz yazılımın sözleşmesinin yerini alır. Yükseltme yaptıktan sonra, eski sürümü artık kullanamayabilirsiniz. 14. LİSANS KANITI. a. Orijinal Lisans Kanıtı. Yazılımı, disk veya bir diğer ortam üzerinde temin ettiyseniz, yazılımın gerçek bir kopyasıyla birlikte gelen gerçek Microsoft lisans kanıtı etiketi, yazılımın lisanslı bir kopya olduğunu gösterir. Geçerli olabilmesi için bu etiketin Microsoft paketi üzerinde bulunması gerekir. Etiketi ayrıca edinmişseniz, geçersiz olacaktır. Yazılımın lisanslı kullanıcısı olduğunuzu kanıtlamak için üzerinde etiket olan paketi saklamanız gerekir. b. Windows Yükseltme Lisansı. Yazılımın sürümünü Windows Yükseltme kullanarak yükseltirseniz lisans kanıtı şunlardır: sürümünü yükselttiğiniz yazılımın Microsoft lisans kanıtı etiketi,

7 Windows Pazaryeri'nde dijital saklama bölmesinde depolanan dijital bir lisans ve bir Windows Yükseltme satıcısından alınmış ve yazılımı tanımlayan satın alma belgesi. c. Orijinal Microsoft yazılımını belirlemek için bkz BAŞKA BİR AYGITA DEVRETME. a. Windows Yükseltme'den Farklı Yazılım. Yazılımı silebilir ve kullanmak için bir başka aygıta yükleyebilirsiniz. Bir başka aygıta yüklemeyi, aygıtlar arasında bu lisansı paylaşmak amacıyla yapamazsınız. b. Windows Yükseltme Yazılımı. Yazılımın ilk kullanıcısı lisansı, yalnızca sürümünü yükselttiğiniz yazılımın lisans koşulları devire izin veriyorsa, başka bir aygıta bir kez devredebilir. 16. ÜÇÜNCÜ TARAFLARA DEVİR. a. Windows Yükseltme'den Farklı Yazılım. Yazılımın ilk kullanıcısı yazılımı ve bu sözleşmeyi bir kez üçüncü bir tarafa doğrudan devredebilir. İlk kullanıcı aygıttan bağımsız olarak devretmek istediği takdirde yazılımı bilgisayarından silmelidir. İlk kullanıcı yazılımın herhangi bir kopyasını saklayamaz. b. Windows Yükseltme Yazılımı. Yazılımı üçüncü bir tarafa yalnızca lisanslı aygıtla birlikte doğrudan devredebilirsiniz. Yazılımın hiçbir kopyasını veya önceki bir sürümünü tutamazsınız. c. Diğer Şartlar. Diğer taraf, izin verilen bir devir işleminden önce bu sözleşmenin yazılımın devri ve kullanımı için geçerli olduğunu Kabul etmesi gerekir. Devirle birlikte lisans kanıtı da devredilmelidir. 17. MPEG-4 GÖRSEL STANDARDI İLE İLGİLİ BİLDİRİM. Bu yazılım, MPEG-4 görsel kod çözme teknolojisi içerir. MPEG LA, L.L.C. aşağıdaki bildirimin yapılmasını zorunlu tutmuştur: BU ÜRÜNÜN, DOĞRUDAN (A) (i) BİR TİCARİ KURULUŞLA BAĞLANTILI OLMADAN VE BİR TÜKETİCİ TARAFINDAN ÜRETİLEN VEYA ONDAN ALINAN VE (ii) YALNIZCA KİŞİSEL KULLANIM İÇİN OLAN VERİ VE BİLGİLER İLE VE (B) MPEG LA, L.L.C. TARAFINDAN ÖZELLİKLE VE AYRICA LİSANS VERİLEN KULLANIMLAR İLE İLGİLİ OLDUĞU DURUMLAR DIŞINDA, MPEG-4 GÖRSEL STANDARDINA UYGUN BİR BİÇİMDE KULLANILMASI YASAKTIR. MPEG-4 görsel standardıyla ilgili sorularınız için lütfen MPEG LA, L.L.C. (250 Steele Street, Suite 300, Denver, Colorado 80206; ile bağlantı kurun. 18. VC-1 GÖRSEL STANDARDI İLE İLGİLİ BİLDİRİM. Bu yazılım, VC-1 görsel kod çözme teknolojisi içerir. MPEG LA, L.L.C. aşağıdaki bildirimin yapılmasını zorunlu tutmuştur: BU ÜRÜNÜN LİSANSI, VC-1 PATENT PORTFÖYÜ LİSANSLARI UYARINCA, BİR KULLANICININ KİŞİSEL VE TİCARİ OLMAYAN BİR AMAÇLA (A) VC-1 STANDARDINA UYUMLU VİDEO KODLAMASI ("VC-1 VİDEO") VEYA (B) BİR TÜKETİCİ TARAFINDAN KİŞİSEL VE TİCARİ OLMAYAN BİR FAALİYET ÇERÇEVESİNDE KODLANMIŞ VE/VEYA VC-1 VİDEO TEMİN ETME LİSANSI OLAN BİR VİDEO SAĞLAYICIDAN ALINMIŞ VC-1 VİDEONUN KODUNU ÇÖZMESİ İÇİN VERİLMİŞTİR. BAŞKA BİR KULLANIMA YÖNELİK HİÇBİR LİSANS VERİLMEMİŞTİR VE ZIMNİ OLARAK VERİLDİĞİ SONUCU ÇIKARILAMAZ. VC-1 görsel standardıyla ilgili sorularınız için lütfen MPEG LA, L.L.C. (250 Steele Street, Suite 300,

8 Denver, Colorado 80206; ile bağlantı kurun. 19. ÜÇÜNCÜ TARAF PROGRAMLARI. Yazılım üçüncü taraf programları içerir. Bu programları kullanımınız bunlarla birlikte belirtilen lisans koşullarına tabidir. 20. İHRACAT SINIRLAMALARI. Yazılım ABD ihracat yasaları ve yönetmeliklerine tabidir. Yazılım için geçerli olan her türlü ulusal ve uluslararası ihracat yasalarına ve yönetmeliklerine uymanız gerekir. Bu yasalar arasında hedef yerler, son kullanıcılar ve son kullanım üzerinde uygulanan sınırlamalar bulunur. Ek bilgi için bkz DESTEK HİZMETLERİ. Microsoft, sayfasında açıklanan yazılım destek hizmetlerini sağlar. Gerektiği gibi lisanslı olmayan yazılım kullanıyorsanız destek hizmeti alamazsınız. 22. SÖZLEŞMENİN TAMAMI. Bu sözleşme (aşağıdaki garanti dahil), eklerin, güncelleştirmelerin, Internet tabanlı hizmetlerin ve kullandığınız destek hizmetlerinin ek koşulları, yazılım ve destek hizmetlerine yönelik sözleşmenin tamamını oluşturur. 23. UYGULANACAK HUKUK. a. ABD. Yazılımı ABD'de aldıysanız, bu sözleşmenin yorumlanması ve ihlali iddiaları, milletlerarası bağlama kuralları hesaba katılmadan, Washington eyaleti kanunlarına tabi olacaktır. Tüketici koruma kanunları, haksız rekabet ve haksız fiil kapsamındakiler de dahil diğer tüm talepler bakımından yaşadığınız eyaletin kanunları geçerli olacaktır. b. ABD dışında. Bu yazılımı başka bir ülkede satın aldıysanız, o ülkenin yasaları geçerli olacaktır. 24. YASAL ETKİSİ. Bu sözleşmede belirli yasal haklar tanımlanmıştır. Yaşadığınız ülke veya eyaletin kanunlarına göre başka haklara sahip olabilirsiniz. Ayrıca, yazılımı aldığınız tarafla ilgili başka haklara da sahip olabilirsiniz. Bu sözleşme, eyaletiniz veya ülkenizin yasalarının izin vermediği durumlarda, ülkenizin veya eyaletinizin yasaları uyarınca sahip olduğunuz hakları değiştirmez. 25. SINIRLAMALAR VE ZARARLARIN SORUMLULUK KAPSAMI DIŞINDA TUTULMASI. Microsoft ve tedarikçilerinden yalnızca doğrudan katlandığınız zararların en fazla yazılım için ödediğiniz tutar kadarını geri alabilirsiniz. Neticede oluşan, kar kaybı, özel, dolaylı veya arızi zararlar dahil diğer zararlar karşılanmaz. Bu sınırlama aşağıdaki haller için geçerlidir: Üçüncü şahısların Internet sitelerindeki yazılım, hizmetler, (kod dahil) içerik veya üçüncü şahısların programları ile ilgili konular ve ilgili yasalar çerçevesinde izin verilen azami ölçüde sözleşmenin ihlalinden, bir garantinin, taahhüdün veya koşulun ihlalinden, kusursuz sorumluluktan, ihmal veya diğer haksız fiillerden kaynaklanan talepler. Bu sınırlama aşağıdaki durumlarda da geçerlidir: Yazılımın onarılması, değiştirilmesi veya bedelinin iadesinin, herhangi bir kaybınızı tümüyle karşılamaması, veya Microsoft'un zararın oluşma olasılığını bilmesi veya bilmesinin gerekmesi durumu

9 Bazı eyaletlerde arızi veya neticede oluşan zararlar nedeniyle sorumluluğun kaldırılmasına veya sınırlandırılmasına izin verilmediğinden, yukarıdaki sınırlama veya sorumluluk kapsamı dışında tutma sizin için geçerli olmayabilir. Ülkenizde arızi, neticede oluşan veya diğer zararların sınırlanmasına veya sorumluluk kapsamı dışında tutulmasına izin verilmediği takdirde de bunlar sizin için geçerli olmayabilir.

10 ******************************************************************************* SINIRLI GARANTİ A. SINIRLI GARANTİ. Yönergelere uyarsanız ve yazılımın lisansı gerektiği gibi alınmışsa, yazılım büyük ölçüde, yazılımın içinde veya onunla birlikte elinize geçen Microsoft belgelerinde belirtildiği şekilde çalışacaktır. B. GARANTİ KOŞULU, GARANTİ ALICISI; ZIMNİ GARANTİLERİN SÜRESİ. Yazılım, ilk kullanıcısı tarafından alındıktan sonraki ilk yıl için sınırlı garanti kapsamındadır. Aynı yıl içinde elinize geçen ekler, güncelleştirmeler veya yeni yazılım, garantinin kalan süresi veya 30 gün (hangisi daha uzunsa) boyunca garanti kapsamında olacaktır. İlk kullanıcı yazılımı devrederse, garantinin kalan süresi devralan için geçerli olacaktır. Yasalar çerçevesinde izin verilen azami ölçüde, tüm zımni garanti, taahhüt ve koşullar yalnızca sınırlı garanti süresince geçerli olacaktır. Bazı eyaletlerde zımni garantilerin sürelerinin kısıtlanmasına izin verilmediğinden, bu sınırlamalar sizin için geçerli olmayabilir. Bazı ülkelerde zımni garantilerin veya koşulların geçerli olacağı süreyle ilgili sınırlamalara izin verilmediği için sizin için de geçerli olmayabilirler. C. GARANTİ DIŞI DURUMLAR. Bu garanti sizin yaptığınız veya yapmadığınız, başkalarının yaptığı veya makul sınırlar içinde Microsoft'tun denetiminde olmayan olaylardan kaynaklanan sorunları kapsamaz. D. GARANTİ İHLALİNİN TELAFİSİ. Microsoft yazılımı ücretsiz olarak onarır veya değiştirir. Microsoft yazılımı onaramaz veya değiştiremezse, yazılımın faturasında belirtilen tutarı size iade eder. Ayrıca ekleri, güncelleştirmeleri ve değiştirme yapılması halinde yeni yazılımı ücretsiz olarak onarır veya değiştirir. Microsoft bu öğeleri onaramaz veya değiştiremezse,varsa, bunlar için ödediğiniz tutarı size iade eder. Bedelini iade alabilmek için yazılımı silmeniz, ortamları ve ilişkili malzemeleri satın alma belgesi ile birlikte Microsoft'a iade etmeniz gerekir. Garanti ihlali durumunda hakkınız olan başvuru yolları bunlardan ibarettir. E. TÜKETİCİ HAKLARININ ETKİLENMEMESİ. Yerel yasalara göre sözleşmeyle değiştirilemeyecek ek tüketici haklarına sahip olabilirsiniz.. F. GARANTİLERİN KULLANILMASI USULÜ. Garanti hizmeti için satın almanın belgelenebilmesi gerekir. 1. ABD ve Kanada. ABD ve Kanada'dan satın alınmış olan yazılımın garanti hizmeti veya bedelini nasıl iade alacağınızla ilgili olarak Microsoft'a aşağıdaki şekilde ulaşabilirsiniz: (800) MICROSOFT; Microsoft Customer Service and Support, One Microsoft Way, Redmond, WA veya adresini ziyaret etmek. 2. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika. Yazılımı Avrupa, Orta Doğu veya Afrika'da aldıysanız bu sınırlı garantinin sorumlusu Microsoft Ireland Operations Limited kuruluşudur. Bu garanti kapsamında başvurabileceğiniz yerler:

11 Microsoft Ireland Operations Limited, Customer Care Centre, Atrium Building Block B, Carmanhall Road, Sandyford Industrial Estate, Dublin 18, Ireland veya ülkenize hizmet veren Microsoft yan kuruluşu (bkz. veya Türkiye için bkz. ya da numaralı telefonu arayın). 3. ABD, Kanada, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Dışında. Yazılımı ABD, Kanada, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika dışında bir yerde aldıysanız ülkenize hizmet veren Microsoft bağlı şirketine başvurun (bkz: G. BAŞKA GARANTİ VERİLMEMESİ. Bu sınırlı garanti Microsoft'tan aldığınız yegane garantidir. Microsoft başka hiçbir açık garanti vermemekte, taahhütte bulunmamakta veya koşul sunmamaktadır. Microsoft, ülkenizdeki yasalar çerçevesinde izin verilen ölçüde, satılabilirlik, belirli bir amaca uygunluk ve ihlal bulunmaması ile ilgili de zımni hiçbir garanti vermemektedir. Bu sınırlamaya rağmen yerel yasalar size herhangi bir zımni garanti veya hak tanıyorsa bu durumda talep haklarınız, yerel yasalar çerçevesinde izin verilen azami ölçüde yukarıdaki Garanti İhlali Telafisi maddesinde belirtilenlerle sınırlıdır. H. GARANTİ İHLALİ HALİNDE ZARARLARIN SINIRLANMASI VE SORUMLULUK KAPSAMI DIŞINDA TUTULMASI. Yukarıdaki zararların sınırlanması ve sorumluluk kapsamı dışında tutulması maddesi bu sınırlı garantinin ihlal edilmesi halleri için de geçerli olacaktır. Bu garanti size belirli yasal haklar vermekte olduğu gibi sizin eyaletten eyalete değişen başka haklarınız olabilir. Ayrıca ülkeden ülkeye değişen diğer haklara da sahip olabilirsiniz.

12 MICROSOFT WINDOWS VISTA HOME BASIC EK LİSANS KOŞULLARI. Microsoft Windows Vista Home Basic için aşağıdaki lisans koşulları geçerlidir. 1. AYGİT BAĞLANTİLARİ. Dosya Hizmetlerini, Yazdırma Hizmetlerini, Internet Information Services'i ve Internet Bağlantı Paylaşımını ve Telefon Hizmetlerini kullanmak üzere en çok 5 başka aygıta, lisanslı aygıta yüklenmiş yazılıma erişim izni verebilirsiniz. 2. UZAKTAN ERİŞİM TEKNOLOJİLERİ. Uzaktan Yardım veya benzer teknolojileri kullanarak bir oturumu paylaşmak üzere lisanslı aygıta yüklenmiş yazılıma uzaktan erişebilir ve bu yazılımı uzaktan kullanabilirsiniz. Oturum yazılımla, doğrudan veya dolaylı olarak, giriş, çıkış ve görüntüleme çevre birimlerinin herhangi bir birleşimini kullanarak etkileşim kurabilme anlamına gelir. 3. DİĞER UZAKTAN KULLANIMLAR. Yukarıdaki Aygıt Bağlantıları ve Uzaktan Erişim Teknolojileri bölümlerinde açıklananlar dışındaki amaçlar için (aygıtlar arasında veri eşitleme gibi) istediğiniz sayıda aygıta lisanslı aygıta yüklenmiş olan yazılıma erişim izni verebilirsiniz. 4. SANALLAŞTIRMA TEKNOLOJİLERİYLE KULLANMA. Lisanslı aygıta yüklenmiş olan yazılımı sanal bir (veya başka şekilde benzetimi oluşturulmuş) donanım sisteminde kullanamazsınız. MICROSOFT WINDOWS VISTA HOME PREMIUM EK LİSANS KOŞULLARI. Microsoft Windows Vista Home Premium için aşağıdaki lisans koşulları geçerlidir. 1. AYGİT BAĞLANTİLARİ. Dosya Hizmetlerini, Yazdırma Hizmetlerini, Internet Information Services'i ve Internet Bağlantı Paylaşımını ve Telefon Hizmetlerini kullanmak üzere en çok 10 başka aygıta, lisanslı aygıtla yüklenmiş yazılıma erişim izni verebilirsiniz. 2. UZAKTAN ERİŞİM TEKNOLOJİLERİ. Uzaktan Yardım veya benzer teknolojileri kullanarak bir oturumu paylaşmak üzere lisanslı aygıta yüklenmiş yazılıma uzaktan erişebilir ve bu yazılımı uzaktan kullanabilirsiniz. Oturum yazılımla, doğrudan veya dolaylı olarak, giriş, çıkış ve görüntüleme çevre birimlerinin herhangi bir birleşimini kullanarak etkileşim kurabilme anlamına gelir. 3. DİĞER UZAKTAN KULLANIMLAR. Yukarıdaki Aygıt Bağlantıları ve Uzaktan Erişim Teknolojileri bölümlerinde açıklananlar dışındaki amaçlar için (aygıtlar arasında veri eşitleme gibi) istediğiniz sayıda aygıta lisanslı aygıta yüklenmiş olan yazılıma erişim izni verebilirsiniz. 4. SANALLAŞTIRMA YAZILIMLARIYLA KULLANMA. Lisanslı aygıta yüklenmiş olan yazılımı sanal bir (veya başka şekilde benzetimi oluşturulmuş) donanım sisteminde kullanamazsınız. 5. MEDIA CENTER GENİŞLETİCİSİ. Yazılım kullanıcı arabirimini ya da başka ekranlardaki veya aygıtlardaki içeriği görüntülemek için aynı anda açık 5 Media Center Genişletici Oturumunuz (veya benzer amaçlarla benzer işlevleri başka yazılımlar veya aygıtlar) sunan olabilir. 6. ELEKTRONİK PROGRAMLAMA KILAVUZU. Yazılım, özelleştirilmiş televizyon programlarını görüntüleyen bir elektronik programlama kılavuzu hizmeti içeriyorsa, bu hizmet ayrı bir hizmet sözleşmesine tabidir. Bu hizmet sözleşmesinin koşullarını kabul etmiyorsanız, yazılımı kullanmaya devam edebilirsiniz; ancak elektronik programlama kılavuzu hizmetini kullanamazsınız. Hizmet, yazılım tarafından alınan ve depolanan reklam ve ilişkili veriler içerebilir. Hizmet her yerden kullanılamaz. Hizmet sözleşmesine erişimle ilgili yönergeler için yazılım bilgilerine bakın.

13 7. İLGİLİ ORTAM BİLGİLERİ. Kayıttan yürütme deneyiminizin bir parçası olarak ilgili ortam bilgilerini talep ederseniz, sağlanan veriler kendi dilinizde olmayabilir. Bazı ülkelerde veya bölgelerde belirli türlerde içeriğe erişiminizi sınırlandırabilecek yasalar ve düzenlemeler olabilir. 8. KIZILÖTESİ VERİCİYİ/ALICIYI GÜNCELLEŞTİRME ONAYI. Yazılım, belirli Media Center tabanlı ürünlerle birlikte gelen kızılötesi verici/alıcı aygıtın doğru çalışmasını sağlayan teknoloji içerebilir. Bu lisans koşullarını kabul etmeniz, yazılımın bu aygıtın ürün yazılımını güncelleştirebileceğini kabul etmeniz anlamına gelir. 9. MEDIA CENTER'IN DÜNYA ÇAPINDA KULLANIMI. Media Center, her ülkede kullanılacak şekilde tasarlanmamıştır. Örneğin, Media Center bilgileri, elektronik programlama kılavuzu gibi belirli özelliklere başvuruda bulunsa veya TV alıcısının nasıl yapılandırılacağı ile ilgili bilgi verse bile bu özellikler bulunduğunuz yerde çalışmayabilir. Bulunduğunuz yerde çalışmayan özelliklerin listesi için Media Center bilgilerine bakın. 10. MPEG-2 GÖRSEL STANDARDI İLE İLGİLİ BİLDİRİM. Bu yazılım, MPEG-2 görsel kod çözme teknolojisi içerir. MPEG LA, L.L.C. aşağıdaki bildirimin yapılmasını zorunlu tutmuştur: BU ÜRÜNÜN, DOĞRUDAN (A) (i) BİR TİCARİ KURULUŞLA BAĞLANTILI OLMADAN VE BİR TÜKETİCİ TARAFINDAN ÜRETİLEN VEYA ONDAN ALINAN VE (ii) YALNIZCA KİŞİSEL KULLANIM İÇİN OLAN VERİ VE BİLGİLER İLE VE (B) MPEG LA, L.L.C. TARAFINDAN ÖZELLİKLE VE AYRICA LİSANS VERİLEN KULLANIMLAR İLE İLGİLİ OLDUĞU DURUMLAR DIŞINDA, MPEG2 GÖRSEL STANDARDINA UYGUN BİR BİÇİMDE KULLANILMASI YASAKTIR. MPEG-2 görsel standardıyla ilgili sorularınız için lütfen MPEG LA, L.L.C. (250 Steele Street, Suite 300, Denver, Colorado 80206; ile bağlantı kurun. MICROSOFT WINDOWS VISTA ULTIMATE EK LİSANS KOŞULLARI. Microsoft Windows Vista Ultimate için aşağıdaki lisans koşulları geçerlidir. 1. DEPOLAMA. Yazılımın bir kopyasını, ağ sunucusu gibi bir depolama aygıtına depolayabilirsiniz. Bu kopyayı, lisans atanmış başka herhangi bir aygıta yazılımı yüklemek için kullanabilirsiniz. 2. AĞ KULLANIMI. Yazılımı lisanslı aygıta yüklemek yerine, ağ sunucusu gibi bir depolama aygıtına bir kopya yükleyebilirsiniz. Bu kopyayı yalnızca, bir iç ağ üzerinden lisanslı aygıtınızda yazılımı çalıştırmak için kullanabilirsiniz. 3. AYGİT BAĞLANTİLARİ. Dosya Hizmetlerini, Yazdırma Hizmetlerini, Internet Information Services'i ve Internet Bağlantı Paylaşımını ve Telefon Hizmetlerini kullanmak üzere en çok 10 başka aygıta, lisanslı aygıta yüklenmiş yazılıma erişim izni verebilirsiniz. 4. UZAKTAN ERİŞİM TEKNOLOJİLERİ. Lisanslı aygıta yüklenmiş yazılıma, aşağıdaki gibi uzaktan erişim teknolojilerini kullanarak başka bir aygıttan uzaktan erişim sağlayabilir ve yazılımı buradan kullanabilirsiniz. Uzak Masaüstü. Lisanslı aygıtın bir tek birincil kullanıcısı, Uzak Masaüstü veya benzeri teknolojileri kullanan başka herhangi bir aygıttan bir oturuma erişebilir. Oturum yazılımla, doğrudan veya dolaylı olarak, giriş, çıkış ve görüntüleme çevre birimlerinin herhangi bir birleşimini kullanarak etkileşim kurabilme anlamına gelir. Diğer kullanıcılar bir oturuma, yazılımı çalıştırmak üzere ayrı bir lisansı olan uzaktaki herhangi bir aygıttan bu teknolojileri kullanarak erişebilir.

14 Diğer Erişim Teknolojileri. Etkin bir oturumu paylaşmak için Uzaktan Yardım veya benzeri teknolojileri kullanabilirsiniz. 5. DİĞER UZAKTAN KULLANIMLAR. Yukarıdaki Aygıt Bağlantıları ve Uzaktan Erişim Teknolojileri bölümlerinde açıklananlar dışındaki amaçlar için (aygıtlar arasında veri eşitleme gibi) istediğiniz sayıda aygıta lisanslı aygıta yüklenmiş olan yazılıma erişim izni verebilirsiniz. 6. SANALLAŞTIRMA YAZILIMLARIYLA KULLANMA. Lisanslı aygıta yüklenmiş olan yazılımı, lisanslı aygıttaki sanal bir (veya başka şekilde benzetimi oluşturulmuş) donanım sisteminde kullanabilirsiniz. Bunu yaptığınız durumda, herhangi bir Microsoft dijital, bilgi veya kuruluş hakları yönetim teknolojisi ya da başka Microsoft hak yönetimi hizmetleri tarafından korunan, içeriği yürütemez veya bu türden içeriğe erişmez ya da bu türden uygulamaları kullanamazsınız veya BitLocker kullanamazsınız. Başka dijital, bilgi veya kuruluş hakları yönetim teknolojisi ya da başka hak yönetim hizmetleri tarafından korunan içeriği yürütmemenizi veya bu türden içeriğe erişmemenizi ya da bu türden uygulamaları kullanmamanızı veya disk sürücüsünün tüm birimlerinde şifreleme kullanmamanızı salık veriyoruz. 7. MEDIA CENTER GENİŞLETİCİSİ. Yazılım kullanıcı arabirimini ya da başka ekranlardaki veya aygıtlardaki içeriği görüntülemek için aynı anda açık 5 Media Center Genişletici Oturumunuz (veya benzer amaçlarla benzer işlevleri başka yazılımlar veya aygıtlar) sunan olabilir. 8. ELEKTRONİK PROGRAMLAMA KILAVUZU. Yazılım, özelleştirilmiş televizyon programlarını görüntüleyen bir elektronik programlama kılavuzu hizmeti içeriyorsa, bu hizmet ayrı bir hizmet sözleşmesine tabidir. Bu hizmet sözleşmesinin koşullarını kabul etmiyorsanız, yazılımı kullanmaya devam edebilirsiniz; ancak elektronik programlama kılavuzu hizmetini kullanamazsınız. Hizmet, yazılım tarafından alınan ve depolanan reklam ve ilişkili veriler içerebilir. Hizmet her yerden kullanılamaz. Hizmet sözleşmesine erişimle ilgili yönergeler için yazılım bilgilerine bakın. 9. İLGİLİ ORTAM BİLGİLERİ. Kayıttan yürütme deneyiminizin bir parçası olarak ilgili ortam bilgilerini talep ederseniz, sağlanan veriler kendi dilinizde olmayabilir. Bazı ülkelerde veya bölgelerde belirli türlerde içeriğe erişiminizi sınırlandırabilecek yasalar ve düzenlemeler olabilir. 10. KIZILÖTESİ VERİCİYİ/ALICIYI GÜNCELLEŞTİRME ONAYI. Yazılım, belirli Media Center tabanlı ürünlerle birlikte gelen kızılötesi verici/alıcı aygıtın doğru çalışmasını sağlayan teknoloji içerebilir. Bu lisans koşullarını kabul etmeniz, yazılımın bu aygıtın ürün yazılımını güncelleştirebileceğini kabul etmeniz anlamına gelir. 11. MEDIA CENTER'IN DÜNYA ÇAPINDA KULLANIMI. Media Center, her ülkede kullanılacak şekilde tasarlanmamıştır. Örneğin, Media Center bilgileri, elektronik programlama kılavuzu gibi belirli özelliklere başvuruda bulunsa veya TV alıcısının nasıl yapılandırılacağı ile ilgili bilgi verse bile bu özellikler bulunduğunuz yerde çalışmayabilir. Bulunduğunuz yerde çalışmayan özelliklerin listesi için Media Center bilgilerine bakın. 12. MPEG-2 GÖRSEL STANDARDI İLE İLGİLİ BİLDİRİM. Bu yazılım, MPEG-2 görsel kod çözme teknolojisi içerir. MPEG LA, L.L.C. aşağıdaki bildirimin yapılmasını zorunlu tutmuştur: BU ÜRÜNÜN, DOĞRUDAN (A) (i) BİR TİCARİ KURULUŞLA BAĞLANTILI OLMADAN VE BİR TÜKETİCİ TARAFINDAN ÜRETİLEN VEYA ONDAN ALINAN VE (ii) YALNIZCA KİŞİSEL KULLANIM İÇİN OLAN VERİ VE BİLGİLER İLE VE (B) MPEG LA, L.L.C. TARAFINDAN ÖZELLİKLE VE AYRICA LİSANS VERİLEN KULLANIMLAR İLE İLGİLİ OLDUĞU DURUMLAR DIŞINDA, MPEG2 GÖRSEL STANDARDINA UYGUN BİR BİÇİMDE KULLANILMASI YASAKTIR. MPEG-2 görsel standardıyla ilgili sorularınız için lütfen MPEG LA, L.L.C. (250 Steele Street, Suite 300, Denver, Colorado 80206; ile bağlantı kurun.

15 EULAID:VISTA_RM.0_CONSUMER_RTL_tr-TR

MICROSOFT YAZILIMI LİSANS KOŞULLARI MICROSOFT CRM 3.0 PROFESSIONAL

MICROSOFT YAZILIMI LİSANS KOŞULLARI MICROSOFT CRM 3.0 PROFESSIONAL MICROSOFT YAZILIMI LİSANS KOŞULLARI MICROSOFT CRM 3.0 PROFESSIONAL Bu lisans koşulları, Microsoft Corporation (veya bulunduğunuz yere göre bir bağlı şirketi) ile sizin aranızda yapılan sözleşmeyi oluşturur.

Detaylı

1. GENEL BAKIŞ. a. Yazılım. Yazılım şunları içerebilir: b. Lisans Modeli. Yazılımın lisansı aşağıdakiler temel alınarak verilir: 2. TANIMLAR.

1. GENEL BAKIŞ. a. Yazılım. Yazılım şunları içerebilir: b. Lisans Modeli. Yazılımın lisansı aşağıdakiler temel alınarak verilir: 2. TANIMLAR. MICROSOFT YAZILIM LİSANSI KOŞULLARI MICROSOFT DYNAMICS AX 3.x, AX 4.x, AX 2009 MICROSOFT DYNAMICS GP 9.x, GP 10.x, GP 2010 MICROSOFT DYNAMICS NAV 4.x, NAV 5.x, NAV 2009 MICROSOFT DYNAMICS SL 6.x, SL 7.x,

Detaylı

MEDİTEK YAZILIM. Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi

MEDİTEK YAZILIM. Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi MEDİTEK YAZILIM Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi Yayın Tarihi: 01.01.2013 Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi Meditek Yazılım, kurumsal şirket anlayışı, müşteri memnuniyeti ve müşteri bilgilerinin güvenliği

Detaylı

MICROSOFT ÖN SÜRÜM YAZILIMI LİSANS KOŞULLARI MICROSOFT VISUAL STUDIO COMMUNITY 2017

MICROSOFT ÖN SÜRÜM YAZILIMI LİSANS KOŞULLARI MICROSOFT VISUAL STUDIO COMMUNITY 2017 MICROSOFT ÖN SÜRÜM YAZILIMI LİSANS KOŞULLARI MICROSOFT VISUAL STUDIO COMMUNITY 2017 Bu lisans koşulları, Microsoft Corporation (veya yaşadığınız yere göre bir bağlı kuruluşu) ile sizin aranızda yapılan

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Adım Windows Server 2012'yi Yükleme Bilgisayarınız Windows Server 2012 yüklenmiş olarak teslim edildiyse, 1. Adım'ı atlayabilirsiniz. Yükleme Yönergeleri Yükleme yönergeleri,

Detaylı

Çevrimiçi paylaşım 3.1. Baskı 1

Çevrimiçi paylaşım 3.1. Baskı 1 Çevrimiçi paylaşım 3.1 Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia

Detaylı

Çevrimiçi baskı 4.0. Baskı 1

Çevrimiçi baskı 4.0. Baskı 1 Çevrimiçi baskı 4.0 Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia

Detaylı

Lisans türünüzü belirlemeyle ilgili yardıma ihtiyacınız varsa: Sahip olduğunuz lisansı öğrenmek için bkz: http://www.microsoft.com/office/eula.

Lisans türünüzü belirlemeyle ilgili yardıma ihtiyacınız varsa: Sahip olduğunuz lisansı öğrenmek için bkz: http://www.microsoft.com/office/eula. MICROSOFT YAZILIM LĠSANSI KOġULLARI MICROSOFT OFFICE 2010 MASAÜSTÜ UYGULAMA YAZILIMI Aşağıda iki ayrı lisans koşulları grubu yer almaktadır. Sizin için yalnızca bir grup geçerlidir. OEM tarafından önceden

Detaylı

MICROSOFT YAZILIM LİSANSI KOŞULLARI MICROSOFT DYNAMICS GP 2013 MICROSOFT DYNAMICS NAV 2013

MICROSOFT YAZILIM LİSANSI KOŞULLARI MICROSOFT DYNAMICS GP 2013 MICROSOFT DYNAMICS NAV 2013 MICROSOFT YAZILIM LİSANSI KOŞULLARI MICROSOFT DYNAMICS GP 2013 MICROSOFT DYNAMICS NAV 2013 Bu lisans koşulları ( anlaşma ), Microsoft Corporation (veya yaşadığınız yere göre bir bağlı kuruluşu) ile sizin

Detaylı

Türkiye de Satışı Yapılan Presario Ürünleri ne Yönelik Garanti Beyanı

Türkiye de Satışı Yapılan Presario Ürünleri ne Yönelik Garanti Beyanı 1 Türkiye de Satışı Yapılan Presario Ürünleri ne Yönelik Garanti Beyanı Burada yer alan bilgiler, size sunulan destek ve bakım hizmetleri hakkında fikir edinmenizi sağlayacaktır. Compaq Presario ürününe

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

MOBİL UYGULAMA GİZLİLİK BİLDİRİMİ

MOBİL UYGULAMA GİZLİLİK BİLDİRİMİ MOBİL UYGULAMA GİZLİLİK BİLDİRİMİ Sürüm, 01 Ocak 2017 Tüm Kullanıcılarımızın gizliliği bizim için çok önemlidir. Bir Uygulama Kullanıcısı olarak Hizmetimizi kullandığınızda, (Uygulama Yayıncısı olarak)

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

MICROSOFT YAZILIMI LİSANS SÖZLEŞMESİ WINDOWS 8.1 PRO

MICROSOFT YAZILIMI LİSANS SÖZLEŞMESİ WINDOWS 8.1 PRO MICROSOFT YAZILIMI LİSANS SÖZLEŞMESİ WINDOWS 8.1 PRO Microsoft Windows 8.1 Pro yazılımını seçtiğiniz için teşekkürler. Bu belge, sizinle ve Microsoft Corporation (veya yaşadığınız yere bağlı olarak, bağlı

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, AntalyaList.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası Plus500 Ltd Gizlilik Politikası Gizlilik Politikası Plus500 Gizlilik Beyanı Müşterilerimizin ve web sitemizdeki ziyaretçilerin kişisel ve mali bilgilerinin gizliliği ve korunması en büyük önceliğimizdir.

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

Worry-FreeTM. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Administrator s Guide. Securing Your Journey to the Cloud

Worry-FreeTM. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Administrator s Guide. Securing Your Journey to the Cloud Worry-FreeTM Business Security Standard ve Advanced Sürümler Securing Your Journey to the Cloud Administrator s Guide Sistem Gereksinimleri Trend Micro Incorporated, bu belgede ve burada açıklanan ürünlerde

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

HP CloudSystem Matrix Yükseltme Uygulama Hizmetleri

HP CloudSystem Matrix Yükseltme Uygulama Hizmetleri HP CloudSystem Matrix Yükseltme Uygulama Hizmetleri HP Hizmetleri Teknik veriler HP CloudSystem Matrix ortamınızı yükseltirken, ortamınızdaki her bileşenin uygun ve ilgili ürün yazılımı sürümüne yükseltildiğinden

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

BİLGİSAYAR ÜRETİCİSİ VEYA YAZILIM YÜKLEYİCİSİYLE YA DA MICROSOFT İLE YAPILAN MICROSOFT YAZILIM LİSANSI ANLAŞMASI

BİLGİSAYAR ÜRETİCİSİ VEYA YAZILIM YÜKLEYİCİSİYLE YA DA MICROSOFT İLE YAPILAN MICROSOFT YAZILIM LİSANSI ANLAŞMASI BİLGİSAYAR ÜRETİCİSİ VEYA YAZILIM YÜKLEYİCİSİYLE YA DA MICROSOFT İLE YAPILAN MICROSOFT YAZILIM LİSANSI ANLAŞMASI WINDOWS 8.1 SINGLE LANGUAGE Microsoft Windows 8.1 Single Language ile önceden yüklenmiş

Detaylı

HP Designjet L26500 ıcı serisi. Sınırlı garanti

HP Designjet L26500 ıcı serisi. Sınırlı garanti HP Designjet L26500 ıcı serisi Sınırlı garanti 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. 1. baskı Yasal bildirimler Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP, bu

Detaylı

F-Secure Mobile Security for Windows Mobile

F-Secure Mobile Security for Windows Mobile F-Secure Mobile Security for Windows Mobile 1. Yükleme ve Etkinleştirme Önceki Sürüm Yükleme Etkinleştirme Önceki F-Secure Mobile Security sürümü yüklüyse, bu uygulamayı kapatmanız gerekir. Yükleme sırasında

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, portakalkart.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, Likyapay.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

HP Mobile Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobile Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobile Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, ABD ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme

TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme Sayın Müşterimiz, Bu belgedeki bilgiler Windows 7 veya Windows 8.x önyüklenmiş belirli TOSHIBA Windows PC veya Tabletlerinizi Windows 10'a

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Nokia Connectivity Cable Drivers ı Yüklemek İçin HIZLI KULLANIM KILAVUZU

Nokia Connectivity Cable Drivers ı Yüklemek İçin HIZLI KULLANIM KILAVUZU Nokia Connectivity Cable Drivers ı Yüklemek İçin HIZLI KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Giriş...1 2. Olması gerekenler...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers ı Yükleme...2 3.1 Yüklemeden önce...2 3.2

Detaylı

Nokia Connectivity Cable Drivers ı Yüklemek İçin HIZLI KULLANIM KILAVUZU

Nokia Connectivity Cable Drivers ı Yüklemek İçin HIZLI KULLANIM KILAVUZU Nokia Connectivity Cable Drivers ı Yüklemek İçin HIZLI KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Giriş...1 2. Olması gerekenler...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers ı Yükleme...2 3.1 Yüklemeden önce...2 3.2

Detaylı

Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu

Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J Series and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Worry-Free. p c. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Securing Your Journey to the Cloud.

Worry-Free. p c. Business Security Standard ve Advanced Sürümler. Sistem Gereksinimleri. Securing Your Journey to the Cloud. Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Sistem Gereksinimleri Securing Your Journey to the Cloud p c Korumalı Bulut ws Ağ Güvenliği Trend Micro Incorporated, bu belgede ve burada açıklanan

Detaylı

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...5

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Mobil Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır.

Detaylı

BİLGİSAYAR ÜRETİCİSİ VEYA YAZILIM YÜKLEYİCİSİYLE YA DA MICROSOFT İLE YAPILAN MICROSOFT YAZILIM LİSANSI ANLAŞMASI

BİLGİSAYAR ÜRETİCİSİ VEYA YAZILIM YÜKLEYİCİSİYLE YA DA MICROSOFT İLE YAPILAN MICROSOFT YAZILIM LİSANSI ANLAŞMASI BİLGİSAYAR ÜRETİCİSİ VEYA YAZILIM YÜKLEYİCİSİYLE YA DA MICROSOFT İLE YAPILAN MICROSOFT YAZILIM LİSANSI ANLAŞMASI WINDOWS 8.1 PRO Microsoft Windows 8.1 Pro ile önceden yüklenmiş veya güncellenmiş bir bilgisayarı

Detaylı

Windows 7. Kurulum & Yapılandırma. A+ Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Eğitimi / Windows 7

Windows 7. Kurulum & Yapılandırma. A+ Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Eğitimi / Windows 7 Windows 7 Kurulum & Yapılandırma Genel Değerlendirme Windows 7, eğitim bu hazırlandığı tarihteki en son Windows sürümü olup, resmi yayımlanma tarihi 22 Ekim 2009 dur Vista'nın oldukça geliştirilmiş bir

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Kullanım kılavuzu Nokia Müzik

Kullanım kılavuzu Nokia Müzik Kullanım kılavuzu Nokia Müzik Baskı 1.0 TR Nokia Müzik Nokia Müzik'i Windows Phone'dan kullanarak, şarkıları telefonunuza ve uyumlu bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Başlangıç ekranında sola kaydırın ve

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Kasım 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense June 2017 Copyright QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır.

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense June 2017 Copyright QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik Sense için sistem gereksinimleri Qlik Sense June 2017 Copyright 1993-2017 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Telif Hakkı 1993-2017 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik,

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...6

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

Yazılım Destek Hizmeti

Yazılım Destek Hizmeti Veri sayfası Yazılım Destek Hizmeti HP Care Hizmetleri kapsamında Care Pack ve Sözleşmeli Hizmetler Hizmetin sağladığı avantajlar Sorun çözme amacıyla HP teknik kaynaklarına Yazılım güncellemelerini ayrı

Detaylı

Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Service Pack 1 Sistem Gereksinimleri

Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Service Pack 1 Sistem Gereksinimleri Worry-Free Business Security Standard ve Advanced Sürümler Service Pack 1 Sistem Gereksinimleri Securing Your Journey to the Cloud p c Korumalı Bulut ws Ağ Güvenliği Trend Micro Incorporated bu belgede

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Sürüm A TUR Not

Detaylı

Designjet Z6600 Yapım Yazıcısı Designjet Z6800 Foto Yapım Yazıcısı. Sınırlı Garanti

Designjet Z6600 Yapım Yazıcısı Designjet Z6800 Foto Yapım Yazıcısı. Sınırlı Garanti Designjet Z6600 Yapım Yazıcısı Designjet Z6800 Foto Yapım Yazıcısı Sınırlı Garanti Hewlett-Packard Sınırlı Garantisi HP ürünü Yazıcı Yazılım Yazıcı kafası Yazdırma ya da Mürekkep kartuşu Sınırlı Garanti

Detaylı

HP LaserJet P2015 Series Baskı Sistemi Yükleme Notları

HP LaserJet P2015 Series Baskı Sistemi Yükleme Notları HP LaserJet P2015 Series Baskı Sistemi Yükleme Notları Telif Hakkı ve Lisans 2006 Telif Hakkı Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında, önceden yazılı

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services Sürüm 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Tüm Hakları Saklıdır. Yayınlanmamış haklar Amerika Birleşik Devletleri'nin telif hakkı kanunlarınca korunmaktadır. Bu yayının içeriği, Xerox Corporation'ın

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: E L K I TA B I N I - 7 0 7 5 0 2 1 P A K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 4 U Y G U L A M A Y E L P A Z E S I 4 D O N A N I M K U R U L U M U 5 Y Ö N L E N D I R I C I YA

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri

Yazılım Güncelleştirmeleri Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

Kullanıcı Sürüm Notları CARESTREAM Image Suite Yazılımı V4. PN AB1359_tr 21.11.2013 Sürüm 1.0

Kullanıcı Sürüm Notları CARESTREAM Image Suite Yazılımı V4. PN AB1359_tr 21.11.2013 Sürüm 1.0 Kullanıcı Sürüm Notları CARESTREAM Image Suite Yazılımı V4 PN AB1359_tr 21.11.2013 Sürüm 1.0 Burada bulunan bilgiler, yayınlanmadan önce Carestream Health, Inc.'nin konuyla ilgili edindiği deneyim ve bilgileri

Detaylı

Parental Controls. Sürüm: 6.0. Kullanıcı Kılavuzu

Parental Controls. Sürüm: 6.0. Kullanıcı Kılavuzu Parental Controls Sürüm: 6.0 Kullanıcı Kılavuzu Yayın: 2012-06-27 SWD-20120627161916757 İçindekiler... 4 Gereksinimler... 4 Hakkında... 4 nin PIN'ini unuttum... 5 Yasal bildirim... 5 Gereksinimler BlackBerry

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 o n e t o u c h b a c k u p E L K I T A B I A I - 7 0 7 9 4 4 T Ü R K Ç E H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 o n e

Detaylı

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P E L K I T A B I A I - 7 0 7 9 4 5 T Ü R K Ç E H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E

Detaylı

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Varsayılan yerel gruplar Domain Admins grup gibi varsayılan gruplar, Active Directory etki alanı oluştururken otomatik olarak oluşturulan

Detaylı

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J350/J370 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_TR 2004. Her hakkı saklıdır. Belirtilen telif hakkı koruması anayasa ve kanunlarla belirtilen ya da tanına her form ve şekildeki

Detaylı

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanım Kılavuzu

Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanım Kılavuzu Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, ABD ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation'ın ticari

Detaylı

Acer, Yazılım ile ilgili olarak size aşağıdaki münhasır olmayan ve devredilemeyen hakları verir. İşbu Sözleşme kapsamında:

Acer, Yazılım ile ilgili olarak size aşağıdaki münhasır olmayan ve devredilemeyen hakları verir. İşbu Sözleşme kapsamında: Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi ÖNEMLİ-DİKKATLİCE OKUYUNUZ: İŞBU SON KULLANICI LİSANS SÖZLEŞMESİ ( SÖZLEŞME ) SİZ (BİREY VEYA TEK BİR TÜZEL KİŞİ) VE ACER INC. VE TALI SIRKETLERI DAHIL ( ACER ) ARASINDAKİ

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10 Kullanım kılavuzu Stereo Mikrofon STM10 İçindekiler Temel Bilgiler...3 Fonksiyona genel bakış...3 Donanıma genel bakış...3 Montaj...4 Mikrofonunuzun kullanımı...5 Ses kaydetme...5 Videolar için ses kaydetme...8

Detaylı

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Yükleme ve etkinleştirme Önceki sürüm Yükleme F-Secure Mobile Anti-Virus uygulamasının önceki sürümünü kaldırmanız gerekmez. Yeni sürümü yükledikten sonra F-Secure Mobile

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

İçindekiler. Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3. USB Yazıcı Paylaşma...5. Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6. NETGEAR genie Uygulaması...

İçindekiler. Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3. USB Yazıcı Paylaşma...5. Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6. NETGEAR genie Uygulaması... Premium Özellikler İçindekiler Ağda USB Aygıtı Paylaşma...3 USB Yazıcı Paylaşma...5 Time Machine ile Mac'inizi Yedekleme...6 NETGEAR genie Uygulaması...8 2 Ağda USB Aygıtı Paylaşma ReadySHARE, router'daki

Detaylı

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

SEÇKİN ONUR. Doküman No: Rev.Tarihi 01.11.2014. Yayın Tarihi 23.10.2013 Revizyon No 01 OGP 09 SEÇKİN ONUR BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI Tanım: Bilgi güvenliği, kurumdaki işlerin sürekliliğinin sağlanması, işlerde meydana gelebilecek aksaklıkların azaltılması ve yatırımlardan gelecek faydanın artırılması için bilginin geniş çaplı tehditlerden

Detaylı

Paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı veya klasörlerinizi işaretledikten sonra tıklayarak paylaşımdaki bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı veya klasörlerinizi işaretledikten sonra tıklayarak paylaşımdaki bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. 3. Doküman Paylaşma Google Drive, dosyaların, klasörlerin ve Google Dokümanların diğer kişilerle istenilen erişim düzeyinde paylaşılmasına olanak tanır. Google Drive'da, dosyaları, dosyaya ait bir bağlantı

Detaylı

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın Giriş Memeo Instant Backup, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Instant Backup, C sürücünüzdeki değerli dosyalarınızı otomatik ve sürekli olarak yedekleyerek verilerinizi korur

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

IBM Intelligent Operations Center on IBM SmartCloud

IBM Intelligent Operations Center on IBM SmartCloud IBM Kullanım Koşulları Hizmet Olarak Sunulan Yazılımlara Özgü Olanak Koşulları IBM Intelligent Operations Center on IBM SmartCloud Bu Kullanım Koşulları, bu IBM Kullanım Koşulları Hizmet Olarak Sunulan

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Windows Grup İlkesi Düzenleyici Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim

Detaylı

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 Sürüm Notları McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 McAfee epolicy Orchestrator ile birlikte kullanım içindir İçindekiler Bu sürüm hakkında Yeni özellikler Geliştirmeler Çözülen sorunlar

Detaylı

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Yedekleme ve Kurtarma

Yedekleme ve Kurtarma Yedekleme ve Kurtarma Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin

Detaylı