AHP / AFP TEKLİFLERİNİN HAZIRLANMASI. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AHP / AFP TEKLİFLERİNİN HAZIRLANMASI. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü"

Transkript

1 AHP / AFP TEKLİFLERİNİN HAZIRLANMASI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

2 GENEL HUSUSLAR Kurumlar ayrıntılı harcama programlarını, tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği nde (Sıra No: 3) belirtilen esas ve usuller çerçevesinde hazırlayacaklardır.

3 GENEL HUSUSLAR - Genel bütçeli idareler AHP teklifi hazırlayacaklardır. - Özel bütçeli idareler ile sosyal güvenlik kurumları ise AFP teklifi hazırlayacaklardır.

4 GENEL HUSUSLAR 2009 yılından farklı olarak, 2010 yılında icmal düzeyinde AHP/AFP teklifi hazırlanması ve vize edilmesi uygulaması yerine önceden olduğu gibi tertip düzeyinde AHP/AFP teklifi hazırlanması ve vize edilmesi yöntemi uygulanacaktır. Bu nedenle, e-bütçe sisteminde icmalden teklif hazırlama menüsü kaldırılmıştır. Ancak, tertip düzeyinde hazırlanan tekliflerin icmal düzeyinde raporu alınabilecektir.

5 GENEL HUSUSLAR (Üniversiteler İçin) Bilindiği üzere, Üniversitelerin bütçe yapılarında 2010 yılında gerçekleştirilen değişiklik nedeniyle, kanunlaşan bütçe tertiplerinde birim detayı yer almamaktadır. Bu nedenle üniversiteler; kanunlaşan bütçe tertipleri seviyesinde AFP teklifi hazırlayabilecekleri gibi, daha sonra Bakanlığımız vizesini müteakip gerçekleştirecekleri birim düzeyinde dağıtma işlemine baz oluşturabilmek için bu aşamada birim düzeyinde teklif hazırlayabileceklerdir. Bu yöntemi seçen kurumların birim düzeyindeki teklifleri e-bütçe sistemi tarafından konsolide edilerek kanunlaşan bütçe tertipleri seviyesinde AFP teklifleri otomatik olarak oluşturulacaktır.

6 SİSTEME GİRİŞ -AHP/AFP girişleri e-bütçenin ayrıntılı harcama/finansman programı bölümünden yapılacak, Tebliğde belirtilen tabloların dökümü ise AHP ve AFP Raporları bölümünden alınacaktır.

7 SİSTEME GİRİŞ AHP/AFP teklifi girişlerinin bütçe kanunda yer alan bütçe tertibi düzeyinde ayrı ayrı yapılması gerekmektedir.

8 SİSTEME GİRİŞ (Üniversiteler İçin) Üniversiteler de diğer kurumlar gibi tertip düzeyinde giriş yapabilecekleri gibi, Birim AFP bölümünden giriş yapmak suretiyle birimler düzeyinde AFP teklifi hazırlayabileceklerdir.

9 SİSTEME GİRİŞ Kurumlar; -kurumsal sınıflandırmanın 4 düzeyini, - fonksiyonel sınıflandırmanın 4 düzeyini, - finansman tipi sınıflandırmayı ve - ekonomik sınıflandırmanın 2 düzeyi diğer bir ifadeyle bütçe kanununda yer alan tertip düzeyinde oluşturulan ayrıntılı harcama programı AHP Tertip bölümünden giriş yaparak harcama programlarını oluşturabilirler. Üniversiteler ise tertip düzeyinden veya birim detayında ayrıntılı harcama programı (AHP Birim Detayı) bölümlerinden giriş yaparak harcama programlarını oluşturabilirler.

10 SİSTEME GİRİŞ Tertip düzeyinde ayrıntılı harcama programını Taslak tan hazırlamayı tercih eden idarelerin işlemlerini tamamladıktan sonra icmal raporları görüntüleyebilmeleri için Taslak AHP/AFP Oluşturma Ekranı nında 2010 Tertip Düzeyinde oluşturdukları taslak verilerini Kurum Teklifi aşamasına kopyalamaları gerekmektedir. Ayrıca AHP/AFP birim detayını Taslak tan hazırlayacak üniversitelerin de işlemlerini tamamladıktan sonra tertip düzeyinde raporlarını görüntüleyebilmeleri için bu verileri önce e-bütçe sisteminde kurum düzeyinde konsolide ettirmeleri, daha sonra bu verileri taslak aşamasından kurum teklifi aşamasına kopyalamaları gerekmektedir.

11 AHP/AFP Tertibi Kullanacak Kurumlar Taslak AHP/AFP Taslak Oluşturma Ekranı nı kullanarak geçmiş yıllara ait gerçekleşme bilgilerini veya vize edilen AHP/AFP bilgilerini rakam, oran ve grafik olarak görüntüleyebilir ve bu bilgilerden istediklerine göre yeni AHP/AFP taslağı oluşturabilirler.

12 AHP/AFP Tertibi Kullanacak Kurumlar Kurumların, yeni bir taslak oluşturmak istemeleri halinde oluştur tuşuna basıldığında listelenen veriler kaydet tuşu ile kaydedildiğinde daha önce oluşturmuş oldukları eski taslak verilerinin üzerine kaydedileceğinden eski verilerinin silinmiş olacağını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Taslakta, kullanıcı tarafından seçilen alternatife göre sistem tarafından oluşturulan rakam dağılımı incelendikten sonra ister olduğu gibi istenirse üzerinde değişiklikler yapıldıktan sonra oluştur tuşuna basılarak taslaktaki rakamların kurum teklifi haline dönüşmesi sağlanacaktır.

13 AHP/AFP Tertibi Kullanacak Kurumlar

14 AFP Birim Detayı Kullanacak Üniversiteler Üniversiteler, Taslak AHP/AFP (Birim Detay) Oluşturma Ekranı nı kullanarak geçmiş yıllara ait detay ve gerçekleşme bilgilerini rakam, oran ve grafik olarak görüntüleyebilir ve bu bilgilerden istediklerine göre yeni detay taslağı oluşturabilirler.

15 AFP Birim Detayı Kullanacak Üniversiteler Birim detayından giriş yapan üniversiteler; önce, kurum düzeyinde AFP Taslak oluşturma ekranından 2010 Birim Detay AFP sine Göre kriterini seçerek Taslak oluşturacaklar, daha sonra bu Taslak verileri Kurum Teklifi olarak kaydedeceklerdir.

16 GİDER-GELİR-FİNANSMAN BİLGİLERİ AFP hazırlayacak olan kurumlar sadece gider tahminlerinin aylara göre dağılımını değil aynı zamanda gelir (hazine yardımı dahil) ve net finansman kullanımı tahminlerinin aylara göre dağılımını da programa dahil etmeleri ve aylık (kümülatif) olarak dengeyi gözetmeleri gerekmektedir. Özel bütçeli kurumların, gelir ve net finansmanın aylık dağılımda; öz gelir gerçekleşmelerini gelir tahsilat dönemlerini dikkate alarak, finansman kullanımlarını ise ilk aylarda dikkate alarak programa dahil etmeleri ve hazine yardımı kullanımına bu dengeye göre başlamaları gerekmektedir. Toplam finansman bölümündeki kasa-banka- diğer likit kalemler verileri idare bütçelerinde yer alan rakamlara bağlı kalınmadan tarihli bilanço verileri dikkate alınarak program oluşturulacaktır.

17 TEKLİFLERİN ONAYLANMASI Kurumlar, Onay Sayfası kullanarak da tertip düzeyinde bilgilerini görüntüleyebilir, onaylama işlemlerini gerçekleştirebilirler. Onaylanan kurum teklifi yazı ekinde Bakanlığımıza gönderilecek nihai durum olduğu için artık üzerinde değişiklik yapma imkanı kalmayacaktır. Bu nedenle kurumların tekliflerini sistem üzerinde onaylamadan önce son kontrollerini dikkatlice yapmaları gerekmektedir. Ayrıca, teklifler onaylandıktan sonra onayın kaldırılarak değişiklik yapılması yönünde talepler dikkate alınmayacaktır.

18 TEKLİFLERİN ONAYLANMASI (Üniversiteler İçin) Üniversiteler, ister kanunlaşan tertip düzeyinde isterlerse birim detayı düzeyinde teklif hazırlamış olurlarsa olsun bu aşamada sadece kanunlaşan tertip düzeyinde oluşturdukları AHP/AFP tekliflerini onaylayacaklardır. Üniversiteler de Onay Sayfası nı kullanarak tertip düzeyinde bilgilerini görüntüleyebilecekler ve onaylama işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Üniversiteler, Bakanlığımızca gerçekleştirilecek olan kanunlaşan tertip düzeyindeki AFP vizesini müteakip bu vizeye uygun olarak yapacakları birim düzeyindeki dağılımı e-bütçe sistemine girerek onaylayacaklardır.

19 TEKLİFLERİN ONAYLANMASI

20 TEKLİFLERİN İMZALANARAK BAKANLIĞIMIZA GÖNDERİLMESİ PROGRAMIN E-BÜTÇE SİSTEMİNDE ONAYLANMASI: AHP / AFP programları oluşturulup kurum teklifi kesinleştikten sonra idarelerin strateji birimleri tarafından bu teklifler sistem üzerinde teklif aşamasında onaylanacaktır. PROGRAMIN İMZALANMASI BAKANLIĞIMIZA GÖNDERİLMESİ: AHP / AFP programları oluşturulup kurum teklifi kesinleştikten, AHP/AFP raporları bölümünden 3 sıra nolu Tebliğde belirtilen tabloların dökümü alındıktan sonra yetkililerce imzalanarak Bakanlığımıza gönderilecektir.

21 DÖKÜM ALMA 2010/03 nolu Bütçe Uygulama Tebliği ekinde yer alan tüm raporlar e-bütçe sisteminden alınacak ve imzalar tamamlandıktan sonra kurum teklifi olarak Bakanlığımıza gönderilecektir. Tebliğle istenilen kurum icmali raporlar e-bütçe sistemi tarafından otomatik olarak üretilecek olup kullanıcıların ayrıca bir giriş yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

22 TEREDDÜTLER AHP/AFP Programlarının hazırlanması ile ilgili olarak ortaya çıkabilecek tereddütlerde öncelikle kurum bütçenizden sorumlu Devlet Bütçe Uzmanı na telefon veya mail yoluyla başvurunuz. e-bütçe programında düzeltilmesi, değiştirilmesi gereken hususlar Devlet Bütçe Uzmanları nca Bilgi İşleme iletilerek çözümlenecektir. İyi çalışmalar

AHP / AFP TEKLİFLERİNİN HAZIRLANMASI. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

AHP / AFP TEKLİFLERİNİN HAZIRLANMASI. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü AHP / AFP TEKLİFLERİNİN HAZIRLANMASI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENEL HUSUSLAR Kurumlar ayrıntılı harcama programlarını, 11.01.2008 tarih ve 26753 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2008 Yılı

Detaylı

AHP / AFP DETAY GİRİŞLERİ VE ONAYLAMA İŞLEMLERİ. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

AHP / AFP DETAY GİRİŞLERİ VE ONAYLAMA İŞLEMLERİ. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü AHP / AFP DETAY GİRİŞLERİ VE ONAYLAMA İŞLEMLERİ Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü GENEL HUSUSLAR Kurumlar Ayrıntılı Harcama/Finansman Programlarını, Bakanlığımızca vize edilen icmal programlara dahilinde

Detaylı

2014 YILI KURUMSAL MALĐ DURUM VE BEKLENTĐLER RAPORU. Temmuz 2014 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

2014 YILI KURUMSAL MALĐ DURUM VE BEKLENTĐLER RAPORU. Temmuz 2014 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 2014 YILI KURUMSAL MALĐ DURUM VE BEKLENTĐLER RAPORU Temmuz 2014 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı I.OCAK-HAZĐRAN 2014 DÖNEMĐ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A.Bütçe Giderleri 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde(1)- (1)Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

EKİM 2015 DÖNEMİ 2014 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR.

EKİM 2015 DÖNEMİ 2014 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. EKİM 215 DÖNEMİ 214 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 215 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. 214 YILI EKİM AYINDA 4 MİLYAR TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 215 YILI EKİM AYINDA

Detaylı

HAZİRAN 2015 DÖNEMİ 2014 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR.

HAZİRAN 2015 DÖNEMİ 2014 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. HAZİRAN 215 DÖNEMİ 214 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 215 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. 214 YILI HAZİRAN AYINDA 959 MİLYON TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 215

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ Yılı Ocak-Haziran Dönemi Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ - 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 30. maddesi

Detaylı

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 NİSAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,4 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 5,4 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 7,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 MAYIS ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,6 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 3,7 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 5,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ BİLGİ NOTU OCAK 2015 Maliye Bakanlığı 15/02/2016 tarihinde 2016 yılı ayına ilişkin Aylık Bütçe leri Raporu nu yayımladı. 2016 yılı ayında geçen yılın aynı ayına göre; Bütçe gelirleri

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Yüksek. Yüksek

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Yüksek. Yüksek Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü -Ödenek talep ve gönderme belgelerinin zamanında yapılmaması nedeni ile Bütçe Uygulamaları (Yıllık bütçe giderlerin faize düşmesi, ödeneklerinin etkin ve verimli

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1. VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: 14.09.2004 tarihli ve 2004/10

Detaylı

E-DEVLET TMGD FAALİYET RAPORU BİLDİRİMİ FİRMA FAALİYET RAPORU ONAYLAMA

E-DEVLET TMGD FAALİYET RAPORU BİLDİRİMİ FİRMA FAALİYET RAPORU ONAYLAMA DUYURU Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ in, Tehlikeli madde güvenlik danışmanının görev ve yükümlülükleri başlıklı 23 üncü maddesinin 2 inci fıkrasının (c) bendi kapsamında, işletmelerde

Detaylı

SGB. ENERJİ Strateji RAPOR. ETKB 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu. Ocak- Haziran 2012 Dönemi Bütçe Gerçekleşme Sonuçları

SGB. ENERJİ Strateji RAPOR. ETKB 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu. Ocak- Haziran 2012 Dönemi Bütçe Gerçekleşme Sonuçları SGB ENERJİ Strateji T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı RAPOR ETKB 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Bakanlığımız 2012 yılı birinci altı aylık dönemine

Detaylı

2011 MALİ YILI NİSAN AYI BÜTÇE GERÇEKLEŞME RAPORU

2011 MALİ YILI NİSAN AYI BÜTÇE GERÇEKLEŞME RAPORU DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 MALİ YILI NİSAN AYI BÜTÇE GERÇEKLEŞME RAPORU BÜTÇE PERFORMANS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2011 Mali Yılı Ayı Gerçekleşme Raporu A. NĠSAN 2011 BÜTÇE

Detaylı

İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN

İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN Şirketimizin 2015 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yer alan gündemi görüşüp karara bağlamak üzere; 26 Nisan 2016 tarihinde toplantı

Detaylı

Dayanak MADDE 2 - (1) Bu Esas ve Usuller, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Dayanak MADDE 2 - (1) Bu Esas ve Usuller, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. ÖĞRETİM ÜYESİ VE ARAŞTIRMACI YETİŞTİRİLMESİ AMACIYLA YURTDIŞINA GÖNDERİLECEK ÖĞRETİM ELEMANLARINA SAĞLANACAK DESTEKLER İLE DİĞER HUSUSLARA İLİŞKİN ESAS VE USULLER Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Esas ve

Detaylı

ARALIK 2014 DÖNEMİ 2013 YILI ARALIK AYINDA 17,3 MİLYAR TL OLAN BÜTÇE AÇIĞI, 2014 YILI ARALIK AYINDA 11,3 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR.

ARALIK 2014 DÖNEMİ 2013 YILI ARALIK AYINDA 17,3 MİLYAR TL OLAN BÜTÇE AÇIĞI, 2014 YILI ARALIK AYINDA 11,3 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR. ARALIK 214 DÖNEMİ 213 YILI ARALIK AYINDA 17,3 MİLYAR TL OLAN BÜTÇE AÇIĞI, 214 YILI ARALIK AYINDA 11,3 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR. 213 YILI ARALIK AYINDA 15,3 MİLYAR TL FAİZ DIŞI AÇIK VERİLMİŞ İKEN

Detaylı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı

T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Projesi Nedir: Projesi; Đthalat ve ihracat işlemi yapan Yükümlülerin, Gümrük Đşlemlerinde Gümrük Müsteşarlığınca kağıt ortamında istenen belgeleri Merkezi Gümrük Sistemine dijital ortamda gönderebilmesini

Detaylı

MART 2016 A. MART 2016 YILI MART 6,8 İSE YÜZDE ŞMİŞTİR. vermiştir. Diğer taraftan. Değişim. Oranı Milyon TL Mart Bütçe Gerç.

MART 2016 A. MART 2016 YILI MART 6,8 İSE YÜZDE ŞMİŞTİR. vermiştir. Diğer taraftan. Değişim. Oranı Milyon TL Mart Bütçe Gerç. MART MART YILI MART AYINDA 6,,8 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, YILI MART AYINDA MİLYAR TL AÇIK VERMİŞTİR. YILI MART AYINDA 655 MİLYON TL FAİZ DIŞI D AÇIK VERİLMİŞ İKEN YILI MART AYINDA 16 MİLYON TL FAİZ DIŞI

Detaylı

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA TEMMUZ 2016 1 KURUMSAL

Detaylı

PERFORMANS. Mayıs 2009 - Antalya

PERFORMANS. Mayıs 2009 - Antalya PERFORMANS BÜTÇE E MODÜLÜ Mayıs 2009 - Antalya 1 SUNUM PLANI e-bütçe sistemi hakkında genel bilgiler e-bütçe sistemine giriş ve yetkilendirme performans bütçe modülü -stratejik plan -performans raporu

Detaylı

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Đşletme Defteri Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin

Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin (TRC2 Bölgesi) ekonomik ve sosyal kalkınması ile gelişmesini

Detaylı

Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan

Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan EGE GÜBRE SANAYİİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ndan Şirketimizin 2015 faaliyet yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 24 Mart 2016 Perşembe günü saat 14.00

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge Üniversitenin; misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ

ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI ELEKTRONİK TAKİP PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. Genel Bilgiler... 3 1.1. Kullanıcı Girişi... 3 1.1.1. Sayfaların Genel Yapısı... 4 2. MTSK (Motorlu Taşıt

Detaylı

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 213 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Temmuz 213 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı I.OCAK-HAZİRAN 213 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A.Bütçe Giderleri 213 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu

Detaylı

ÖZET. Haziran 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Haziran 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 HAZİRAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 3,2 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 7,9 milyar TL açık vermiştir. 215 yılı ayında 4,9 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU Proje Numarası Projenin Adı SGB-İNO/002 Tüketim Malzemeleri Yönetim Süreci Koordinasyondan sorumlu

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI. Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü VALİLİĞİNE GENELGE 2008 / 5

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI. Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü VALİLİĞİNE GENELGE 2008 / 5 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü 07 Şubat 2008 Sayı : B100AÇS0120000-010.06.01/650 Konu: Form 102/102A VALİLİĞİNE GENELGE 2008 / 5 Ülkemizde sağlık kuruluşlarından,

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı TC Sayı : B080SGB0060000-310/1246 08/03/2011 GENELGE 2011/15 Ġlgi: a) 2507 2005 tarihli ve 25886 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Kamu İhale Genel Tebliği b) 23012011 tarihli ve 27824 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2012 GİRİŞ : 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile; Kamu Hizmetlerinin yürütülmesinde ve bütçe uygulamasında,

Detaylı

EGELİ & CO YATIRIM HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ

EGELİ & CO YATIRIM HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ EGELİ & CO YATIRIM HOLDİNG A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ Şirketimizin 2015 yılı faaliyet ve hesaplarına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıdaki gündem

Detaylı

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ

DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ I. BÜTÇE MODÜLÜ Yetki ve Yetkililer DÖNER SERMAYE MALİ YÖNETİM SİSTEMİ oluşur. Bütçe modülü, işletme veri giriş yetkisi, işletme bütçe onay yetkisi ve merkez bütçe onay yetkilerinden ve yetkililerinden

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.2 02/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1.... 5 2. NA GİRİŞ... 6 3. YENİ DEFTER ONAY

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ 211 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ - 211 STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İ Ç İ N D E K İ L E R Sayfa No SUNUŞ 3 GİRİŞ 4 I-OCAK-HAZİRAN 211 DÖNEMİ BÜTÇE

Detaylı

Üniversitenin Bütçe Uygulama Prosedürü

Üniversitenin Bütçe Uygulama Prosedürü SAYFA NO : 1/6 İlgili Birim / Sahibi : BP/Bütçe Performans Şube İlgili Kanun/Yönetmelik/Yönerge İlgili Prosedür(ler) : 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun, Bütçe Kanunu ve ilgili tebliğ/talimatlar

Detaylı

EGELİ & CO TARIM GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ

EGELİ & CO TARIM GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ EGELİ & CO TARIM GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI DAVETİ Şirketimizin asgari toplantı nisabının sağlanamaması nedeni ile ertelenen

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Temmuz/2012 BURDUR İçindekiler GİRİŞ... 1 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER

Detaylı

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Performans Program Müdürlüğü Görev Tanımı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Performans Program Müdürlüğü Görev Tanımı STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Görev Tanımı Dairesi Bütçe ve Performans Programı -Strateji Geliştirme Birimlerinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik -Bütçe Hazırlama Rehberi, Orta Vadeli

Detaylı

ONLINE VİZE BAŞVURU SİSTEMİ

ONLINE VİZE BAŞVURU SİSTEMİ ONLINE VİZE BAŞVURU SİSTEMİ Vize muafiyetinden yararlanabilecekler haricinde, ülkemize seyahat edecek tüm yabancıların ülkesine göre www.evisa.gov.tr internet adresinden e-vize alması veya dış temsilciliklerimize

Detaylı

Maliye Bakanlığından:

Maliye Bakanlığından: Maliye Bakanlığından: 2012 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA TEBLİĞİ (YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN) (SIRA NO: 1) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ, 2012 yılında yükseköğretim kurumları bütçe

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 02.04.2013 Sayı: 2013/96 Ref: 4/96

SİRKÜLER İstanbul, 02.04.2013 Sayı: 2013/96 Ref: 4/96 SİRKÜLER İstanbul, 02.04.2013 Sayı: 2013/96 Ref: 4/96 Konu: KESİN MİZAN BİLDİRİMİNİN KURUMLAR VERGİSİ MÜKELLEFLERİ TARAFINDAN 1 30 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR 19.01.2011 tarihli ve

Detaylı

EK M 2010 DÖNEM 2010 YILI EK M AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 24,2 ORANINDA AZALARAK 1,8 M LYAR TL OLMU TUR.

EK M 2010 DÖNEM 2010 YILI EK M AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 24,2 ORANINDA AZALARAK 1,8 M LYAR TL OLMU TUR. EK M 2010 DÖNEM 2010 YILI EK M AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 24,2 ORANINDA AZALARAK 1,8 M LYAR TL OLMU TUR. 2010 YILI EK M AYINDA VERG GEL RLER B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE

Detaylı

III MALİ YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA TEBLİĞİ (SIRA NO: 5 )

III MALİ YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA TEBLİĞİ (SIRA NO: 5 ) III-7 2006 MALİ YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA TEBLİĞİ (SIRA NO: 5 ) Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü R.G. Tarihi : 28/3/2006 R.G. Sayısı : 26122 2006 MALİ YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA

Detaylı

YOLLUK ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ

YOLLUK ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YOLLUK ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ YOLLUK ÖDEMELERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ Talebin Başkanlık Yazı İşleri Birimince kayda alınıp

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

III-4 HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SERİ NO: 1)

III-4 HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SERİ NO: 1) III-4 HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SERİ NO: 1) Bütçe ve Mali Kontrol lüğü (Seri No: 1) R.G. Tarihi : 31/12/2005 R.G. Sayısı : 26040 (4. Mükerrer) 1. Giriş Bilindiği üzere, 24/12/2003 tarihli

Detaylı

Ortak Alım İhale İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu-Taraf İdare

Ortak Alım İhale İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu-Taraf İdare 8 Ortak Alım İhale İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu-Taraf İdare 1 Taraf idareler, Sözleşme Öncesi->Taraf İdare İhale İşlemleri bağlantı sekmesi ile taraf oldukları ortak alım ihalesinde bulunan kısımların

Detaylı

VEKÂLETNAME. Aşağıda verilen 1 ve 2 numaralı bölümler için (a), (b) veya (c) şıklarından biri seçilerek temsil yetkisinin kapsamı belirlenmelidir.

VEKÂLETNAME. Aşağıda verilen 1 ve 2 numaralı bölümler için (a), (b) veya (c) şıklarından biri seçilerek temsil yetkisinin kapsamı belirlenmelidir. MİGROS TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL TOPLANTI BAŞKANLIĞI NA VEKÂLETNAME Pay sahibi bulunduğum/bulunduğumuz Migros Ticaret Anonim Şirketi nin 09.04.2015 günü saat 12:00 de Atatürk Mahallesi Turgut

Detaylı

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ

BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE İŞ VE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ BÜTÇE HAZIRLAMA İŞ AKIŞ SÜRECİ Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATINDA EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFI DIŞI DİĞER HİZMET SINIFLARINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN İLLER ARASI İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME

Detaylı

ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLARDA HURDA SATIŞI

ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLARDA HURDA SATIŞI İlgili Mevzuat Taşınır Mal Yönetmeliği 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu 20/3/1971 tarih ve 7/2156 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 19/3/2001 tarihli, B.02.0.PPG.0.12.320-4421 sayılı, 2001/15

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması Bütçe Hazırlık Çalışması Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük S.G.D.B. Alt birimlerden taleplerin alınması, hazırlık çalışmalarının başlaması

Detaylı

2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Temmuz 2016 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı I.OCAK-HAZİRAN 2016 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A.Bütçe Giderleri 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe

Detaylı

2015 YILI KURUMSAL MALĐ DURUM VE BEKLENTĐLER RAPORU. Temmuz 2015 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

2015 YILI KURUMSAL MALĐ DURUM VE BEKLENTĐLER RAPORU. Temmuz 2015 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 215 YILI KURUMSAL MALĐ DURUM VE BEKLENTĐLER RAPORU Temmuz 215 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı I.OCAK-HAZĐRAN 215 DÖNEMĐ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A.Bütçe Giderleri 215 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU Bakanlığımız web sayfasından Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştiril Sisteme giriş

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN BİRİMLERE DAĞILIMI, ÖDENEK GÖNDERME BELGESİNE BAĞLANMASI VE KULLANILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esaslar, yükseköğretim

Detaylı

İZLEYEN İKİ YILIN BÜTÇE TAHMİNLERİNİ DE İÇEREN ÜNİVERSİTE BÜTÇESİNİ HAZIRLAMAK

İZLEYEN İKİ YILIN BÜTÇE TAHMİNLERİNİ DE İÇEREN ÜNİVERSİTE BÜTÇESİNİ HAZIRLAMAK İZLEYEN İKİ YILIN BÜTÇE TAHMİNLERİNİ DE İÇEREN ÜNİVERSİTE BÜTÇESİNİ HAZIRLAMAK Süreç No: 82.01-1 Bütçe çağrısının ve Bütçe Hazırlama Rehberinin Resmi Gazetede yayımlanması Yüksek Planlama Kurulunca belirlenen

Detaylı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI İLE MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI İLE MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI İLE MUHASEBE KESİN HESAP VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

SAYIM VE YIL SONU İŞLEMLERİ MENÜSÜ KILAVUZU

SAYIM VE YIL SONU İŞLEMLERİ MENÜSÜ KILAVUZU SAYIM VE YIL SONU İŞLEMLERİ MENÜSÜ KILAVUZU HATIRLATMALAR: 2012 YILI İŞLEMLERİNİZ, 2011 YIL SONU İŞLEMLERİ BİTİRME İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ SÜRE BOYUNCA YAPILAMAYACAKTIR. 2011 YIL SONU İŞLEMLERİ BİTİRİLMESİ

Detaylı

KAMU KESİMİ HARCAMALARININ TESPİT VE ANALİZİNDE YAŞANAN SORUNLAR

KAMU KESİMİ HARCAMALARININ TESPİT VE ANALİZİNDE YAŞANAN SORUNLAR KAMU KESİMİ HARCAMALARININ TESPİT VE ANALİZİNDE YAŞANAN SORUNLAR Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org Ülkemizde, kamu kesiminde herhangi bir harcama ve diğer ülke uygulamaları ile karşılaştırmalar

Detaylı

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU

FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FAZLA ÇALIŞMA MODÜLÜ UYGULAMA KILAVUZU NİSAN-2009 BİM PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA DESTEK ŞUBESİ Kamuda farklı kanunlara tabi olarak, -Memur -Kadro karşılığı

Detaylı

ŞİFRE DEĞİŞTİRME. 2012 Didem KIZILCA

ŞİFRE DEĞİŞTİRME. 2012 Didem KIZILCA ŞİFRE DEĞİŞTİRME 2012 Didem KIZILCA 0 İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 2 2 ŞİFREMİ UNUTTUM... 2 3 ŞİFRE DEĞİŞTİRME... 6 4 SİSTEME TELEFON NUMARASI KAYIT İŞLEMİ... 10 1 1 GİRİŞ e İçişleri Projesi kapsamında kullanıcı

Detaylı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK GAZİANTEP 2011 GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı *BEA545Z0N* Sayı :45869894-010.07.02- Konu :Teminat Mektubu Elektronik Teyidi Dağıtım Yerlerine Maliye Bakanlığınca, mükellef

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun

Detaylı

III. STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİM YÖNETİCİLERİ TOPLANTISI

III. STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİM YÖNETİCİLERİ TOPLANTISI III. STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİM YÖNETİCİLERİ TOPLANTISI BÜTÇE HAZIRLAMA VE UYGULAMA AFYONKARAHİSAR Sunum Planı Bütçe mevzuatı ve Bütçe Hazırlık Süreci Hazırlık Sürecinde Mevzuat ve Uygulama Sorunları Uygulama

Detaylı

KASIM 2010 DÖNEM 2010 YILI KASIM AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 88,3 ORANINDA AZALARAK 365 M LYON TL OLMU TUR.

KASIM 2010 DÖNEM 2010 YILI KASIM AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 88,3 ORANINDA AZALARAK 365 M LYON TL OLMU TUR. KASIM 2010 DÖNEM 2010 YILI KASIM AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 88,3 ORANINDA AZALARAK 365 M LYON TL OLMU TUR. 2010 YILI KASIM AYINDA VERG GEL RLER B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI AY Bütçe ve Performans Programı İç Kontrol nden bütçe, performans bütçe, stratejik planı oluşturacak mali bilgilerin derlenmesi. 6245 sayılı Harcırah

Detaylı

T.C GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

T.C GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI T.C GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA TEMMUZ 2014 1 KURUMSAL

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun

Detaylı

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının

KİTaS, ortaokul öğrencileri için MEB tarafından tavsiye edilen 100 temel eserin öğrenci okumalarının 1 İÇİNDEKİLER Contents KİTaS Nedir?... 3 KİTaS Ne Değildir?... 3 KİTaS ı kullanmam için neler gerekli?... 4 KİTaS Sistemi 3 kullanıcı profili bulunmaktadır... 4 A. Öğrenci Profili,... 4 B. Öğretmen Profili...

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı: B.07.1.GİB.0.15.71-010.06.01-7/46460 06.05.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/5

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı: B.07.1.GİB.0.15.71-010.06.01-7/46460 06.05.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/5 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı: B.07.1.GİB.0.15.71-010.06.01-7/46460 06.05.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/5 VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: a) 25.03.2011 tarih ve B.07.1.GİB.0.15.71.010.07.01-33/29686

Detaylı

Harcama Yönetim Sistemi Ödeme Belgesi (Manuel) Düzenleme Kılavuzu

Harcama Yönetim Sistemi Ödeme Belgesi (Manuel) Düzenleme Kılavuzu Harcama Yönetim Sistemi Ödeme Belgesi (Manuel) Düzenleme Kılavuzu Versiyon21 Mayıs 2012 Destek: muhasebe@hacettepe.edu.tr Telf:0312 305 1009 Fax: 0312 3117906 GİRİŞ ÖEB Uygulamasına bağlanılabilmesi için

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 41 İST, 24.03.2011. Kesin mizan bilgilerinin internet ortamında gönderilmesi gerekiyor.

SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 41 İST, 24.03.2011. Kesin mizan bilgilerinin internet ortamında gönderilmesi gerekiyor. SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 41 İST, 24.03.2011 ÖZET: Kesin mizan bilgilerinin internet ortamında gönderilmesi gerekiyor. KESİN MİZAN BİLGİLERİNİN İNTERNET ORTAMINDA GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR 19 Ocak 2011 tarihli

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ 9.BPP.BİT/F0 04..05 / 6 Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama Geliştirme YILMAZ Mali 9.BPP.BİT/F0 04..05 / 6 Adı Bütçe CENGİZ/ Mali Yapılan Dayandığı Yasal 508 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (Md.6,

Detaylı

ORGANİZASYON HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEK DAİRE BASKANLIGI

ORGANİZASYON HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEK DAİRE BASKANLIGI ORGANİZASYON HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEK DAİRE BASKANLIGI Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Organizasyonu hizmet alımı

Detaylı

ÖZEL GÜVEN TIP MERKEZİ

ÖZEL GÜVEN TIP MERKEZİ ÖZEL GÜVEN TIP MERKEZİ Hanife Meltem YILDIZ, Zeynep ERDOĞAN, Elif Simay ENGİN, Fatma ÖZDEMİR, Mervenur AYDEMİR Strateji Raporu BBY 352 İçerik Yönetimi 26 MART 2016 Amaç BBY 352 İçerik Yönetimi dersi kapsamında

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun

Detaylı

Berqnet SATINALMA SİSTEMİ İŞ ORTAĞI KULLANMA REHBERİ

Berqnet SATINALMA SİSTEMİ İŞ ORTAĞI KULLANMA REHBERİ Berqnet SATINALMA SİSTEMİ İŞ ORTAĞI KULLANMA REHBERİ Sayfa : 2 / 6 1. TANIM İş Ortakları tarafından, ürün siparişlerinin oluşturulmasını ve sevkiyatlarının takip edilmesini sağlayan sistemdir. 2. KULLANIM

Detaylı

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver.

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver. Ana Bilgiler Menü Bilgileri : Program açıldığında ilgili Şirkete bağlı tüm personeller listelenir.başlıklar (Dep.,Sicil,Adı,Soy ) tıklanarak istenilen kritere göre gelen listede arama yapılabilir.ilgili

Detaylı

T.C. YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü 2017 2019 DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ

T.C. YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI Mali Hizmetler Müdürlüğü 2017 2019 DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ 2017 2019 DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ Belediyemizin tüm harcama birimleri 2017 2019 dönemi bütçe tekliflerini aşağıda belirtilen hususlar dâhilinde yapacaklardır. A. GENEL İLKELER 1. Bütçe teklifleri;

Detaylı

Şehrin her yanında hep yanında

Şehrin her yanında hep yanında Ulaşım kartınızın kapsamını genişlettik, İzmirim Kart ile şehirde hareket etmek şimdi daha kolay. İzmirim Kart Kredi / Banka Kartları İle İnternet Üzerinden Türk Lirası Yükleme Kullanıcı Kılavuzu İNTERNET

Detaylı

İlgili birime iade edilir. HAYIR HAYIR HAYIR. Rektörlük Makamı'ndan onay alınır.

İlgili birime iade edilir. HAYIR HAYIR HAYIR. Rektörlük Makamı'ndan onay alınır. BÜTÇE İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK VE KAYITLARINI TUTMAK AKTARMA İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ 1. 5018 Sayılı Kanun 2. Yılı Bütçe Kanunu 3. Bütçe Uygulama Talimatları, Ayrıntılı Finansman Programı 2 hafta Doküman

Detaylı

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı Kuşadası, Eylül 2014 1 Seminer Sunum PLANI

Detaylı

BEŞIKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ - 2012 /BEŞİKTAŞ

BEŞIKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ - 2012 /BEŞİKTAŞ BEŞIKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ - 2012 /BEŞİKTAŞ 2012 YILI KURUMSAL MALI DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU...0 I-OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA

Detaylı

Bilinmeyen Pay Dönüşüm İşlemleri

Bilinmeyen Pay Dönüşüm İşlemleri Bilinmeyen Pay Dönüşüm İşlemleri İÇERİK Bilinmeyen Pay Dönüşüm İşlem Akışı... 3 Bilinmeyen Pay Dönüşüm İşlemleri (İhraççı İşlemi)... 3 Bilinmeyen Pay Dönüşüm (ONAY) İşlemleri (İhraççı İşlemi)... 7 Bilinmeyen

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun

Detaylı

DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI

DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI OCAK, 2016 ISPARTA 1. GİRİŞ Kampüslerde öğrenci sayısının artması, yeni bölümlerin kurulması veya ders planlarının

Detaylı

Opex Kullanım Kılavuzu

Opex Kullanım Kılavuzu Opex Kullanım Kılavuzu Programı çalıştırdıktan sonra kullanıcı giriş ekranında yetkili adı ve şifreyi girerek programı kullanıma açabilirsiniz. Programı çalıştırdığımızda karşımıza girilen çağrıların listelendiği

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/81. Vergi İnceleme Esaslarını Düzenleyen Yönetmelikte Değişiklikler Yapıldı.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/81. Vergi İnceleme Esaslarını Düzenleyen Yönetmelikte Değişiklikler Yapıldı. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. SAMSUN VALİLİĞİ SAMSUN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN BİLİM ŞENLİĞİ PROJE PAZARI SAMSUN 2016 * PROJE PAZARI ilimiz ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü bir çalışmadır. 01-02 Haziran 2016

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ DERBİS BEYANNAME KILAVUZU İnternet tarayıcınızın adres satırına www.dernekler.gov.tr adresini yazınız. Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın web sayfası açılınca DERBİS

Detaylı