ALES PUAN TÜRÜ PROGRAM DOKTORA PROGRAMLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ALES PUAN TÜRÜ PROGRAM DOKTORA PROGRAMLARI"

Transkript

1 PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ANA BİLİM DALI BİLİM DALI Programlara Başvuru İçin Ön Koşullar DOKTORA PROGRAMLARI İŞLETME İşletme Doktora EA 6 1 İşletme Programında yapmış olmak, ALES ten en az 70 puan almış olmak. SANAT TARİHİ Sanat Tarihi Doktora 2 1 Fakültelerin Sanat Tarihi, Geleneksel El Sanatları ve Mimarlık programlarından birinde yapmış olmak. ARKEOLOJİ (Atatürk Üniversitesi İle Ortak) Arkeoloji Doktora EA 1 - Arkeoloji Anabilim Dalında Yapmış olmak. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Yeni Türk Edebiyatı Doktora 3 - Türk Dili ve Edebiyatı veya Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Lisans mezunu olmak ve ilgili alandan mezunu olmak. Ortaçağ Doktora 2 - Tezli Yüksek Lisans mezunu olmak. TARİH Yakınçağ Doktora 1 - Yakınçağ Tarihi alanında yapmış olmak. Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Doktora 1 - Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanında yapmış olmak. Fiziki Coğrafya Doktora 1 - Coğrafya Bölümü ve Coğrafya Öğretmenliği Lisans COĞRAFYA Programından mezun olmak ve Coğrafya alanında Beşeri ve Ekonomik Coğrafya Doktora 2 - yapmış olmak. Tefsir Doktora 2 - TEMEL İSLAM BİLİMLERİ Hadis Doktora 2 - Kelam Doktora 2 - İlgili Anabilim Dalı ndan Tezli Yüksek Lisans yapmış olmak, lisansüstü giriş sınavında adayların Arapça dil bilgileri Arap Dili ve Belağatı Doktora 2 - ölçülecektir. İslam Hukuku Doktora 2 - Tasavvuf Doktora 2 - TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İKTİSAT İktisat EA 5 1 İŞLETME (İİBF) İşletme EA 12 1 İŞLETME (Erciş) İşletme EA 6 Fakültelerin İktisat veya Ekonomi Bölümlerinden birinden mezun olmak, ALES ten en az 70 ve YDS den 50 puan almış olmak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmak, ALES ten en az 70 ve YDS den 50 puan almış olmak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmak, ALES ten en az 70 ve YDS den 50 puan almış olmak. Not: Dersler Zeve Kampüsünde işlenecektir.

2 KAMU YÖNETİMİ Kamu Yönetimi EA 6 - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veya Hukuk Fakültesi mezunu olmak. Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının Turizm ile ilgili TURİZM VE SEYAHAT bölümleri, Turizm Fakülteleri, Turizm Yüksekokulu, Uygulamalı Turizm İşletmeciliği EA 10 - İŞLETMECİLİĞİ Bilimler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler ile İşletme Fakülteleri programlarından birinden mezun olmak. ARKEOLOJİ Arkeoloji 6 - Fakültelerin 4 yıllık Arkeoloji bölümünden mezun olmak. SOSYOLOJİ Sosyoloji EA 7 1 Fakültelerin Sosyoloji, Psikoloji, İletişim veya Hukuk bölümlerinden birinden mezun olmak. SANAT TARİHİ Sanat Tarihi 8 1 Fakültelerin Sanat Tarihi, Geleneksel El Sanatları, Mimarlık veya İşletme Fakültelerinin Turizm ile ilişkin bölümlerinin birisinden mezun olmak. COĞRAFYA Fiziki Coğrafya 8 - Coğrafya Bölümü ve Coğrafya Öğretmenliği Lisans Beşeri ve Ekonomik Coğrafya 11 - Programından mezun olmak. Herhangi bir lisans programından mezun olmak FELSEFE Fakültelerin Felsefe ve Felsefe Grubu Öğretmenliği programları Felsefe EA 15 - (Muş Alparslan Üniv. İle Ortak) dışındaki bir bölümden mezun olan öğrencilere, bir yıl süreyle Bilimsel Hazırlık programı uygulanacaktır. İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI İngiliz Dili ve Edebiyatı 10 2 İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü veya Amerikan Kültür ve Edebiyatı bölümlerinden birinden mezun olmak. ANTROPOLOJİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI TARİH Sosyal-Kültürel Antropoloji EA 5 1 Fiziki Antropoloji EA 2 - Paleoantropoloji EA 10 1 Yeni Türk Edebiyatı 12 - Türk Dili 6 - Eski Türk Edebiyatı 4 - Türk Halk Edebiyatı 5 - Ortaçağ 8 - Yakınçağ Yeniçağ Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Antropoloji alanı dışındaki alımlarda Bilimsel Hazırlık Ders Programı uygulanacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı veya Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Lisans mezunu olmak. Sosyal Bilimler içerikli 4 (dört) yıllık Lisans programlarının birinden mezun olmak.

3 FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ İSLAM TARİHİ VE SANATLARI TEMEL İSLAM BİLİMLERİ GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİ (Atatürk Üniversitesi İle Ortak) Din Eğitimi 4 - Din Felsefesi İslam Felsefesi İslam Tarihi 2 - Türk İslam Edebiyatı 1 - Türk İslam Sanatları Tarihi 1 - Tefsir 4 - Kelam 3 - İslam Hukuku 4 - Tasavvuf 4 - Hadis 6 - İslam Mezhepleri Tarihi 2 - Arap Dili ve Belağatı 4 - Kur an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi 2 - Müzik Programı İlahiyat Fakültesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İslami İlimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Edebiyat Fakültelerinden birinden mezun olmak. Lisansüstü Eğitim-Öğretim giriş sınavında adayların Arapça bilgileri ölçülecektir. İlahiyat Fakültesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ve Felsefe alanlarından birinden mezun olmak. Lisansüstü Eğitim-Öğretim giriş sınavında adayların Arapça dil bilgileri ölçülecektir. İlahiyat Fakülteleri, İslami İlimler Fakültesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinden birinden mezun olmak. İlahiyat Fakülteleri, İslami İlimler Fakültesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ve Fakültelerin Edebiyat bölümlerinden birinden mezun olmak. İlahiyat Fakülteleri, İslami İlimler Fakültesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ve Sanat Tarihi bölümlerinden birinden mezun olmak. İlahiyat Fakültesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İslami İlimler Fakültesi bölümlerinden birinden mezun olmak, Yüksek Lisans giriş sınavında adayların Arapça dil bilgileri ölçülecektir. Devlet Konservatuarı, Güzel Sanatlar Fakültesi müzik alanı, Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği programlarından birinden mezun olmuş olmak. UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İŞLETME İşletme (İİBF) Uzaktan Eğit. EA 50 - Herhangi bir lisans programından mezun olmak. TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (İÖ) TARİH Tarih Tezsiz YL (İÖ) 50 - Herhangi bir lisans programından mezun olmak. COĞRAFYA Coğrafya Tezsiz YL (İÖ) 50 - Herhangi bir lisans programından mezun olmak. SANAT TARİHİ Sanat Tarihi Tezsiz YL (İÖ) 50 - Herhangi bir lisans programından mezun olmak. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Türk Dili ve Edebiyatı Tezsiz YL (İÖ) 50 - Herhangi bir lisans programından mezun olmak. TURİZM VE SEYAHAT Turizm ve Seyahat Tezsiz YL (İÖ) EA 50 - Herhangi bir lisans programından mezun olmak. İŞLETMECİLİĞİ İşletmeciliği İŞLETME İşletme (İİBF) Tezsiz YL (İÖ) EA 50 - Herhangi bir lisans programından mezun olmak. KAMU YÖNETİMİ Kamu Yönetimi Tezsiz YL (İÖ) EA 50 - Herhangi bir lisans programından mezun olmak. İKTİSAT İktisat Tezsiz YL (İÖ) EA 50 - Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

4 1. Tezsiz Yüksek Lisans Programları Süreleri LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARDA AŞAĞIDAKİ ESASLAR UYGULANIR: Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır. a. Tezsiz (İÖ) Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Koşulları Tezsiz (İÖ) yüksek lisans programlarına başvurabilmek için adayların; lisansüstü programın öngördüğü bir lisans diplomasına ve varsa ALES puanına sahip olmaları gerekir. (ALES puanı olmayanlar da başvurabileceklerdir.) Bu program için mülakat/yetenek sınavı yapılmayacaktır. Tezsiz (İÖ) Yüksek Lisans öğrencileri 1 ve 2. yarıyılda dönem başı 2.175,00 Lira ödeyeceklerdir. Öğrencilerin yazılı talepte bulunması halinde ücretin yarısını kayıt esnasında, diğer yarısını 20 Kasım 2016 tarihinde ödüyebilirler. Bu uygulama ikinci dönem için de geçerlidir. NOT: 3. döneme sarkan öğrenciler, alacakları dersler için kredi başına 145,00 TL ödeyeceklerdir. Programlar toplam 30 krediden oluşmakta olup programların kredi/saat ücreti 145,00 TL'dir. b. Tezsiz Uzaktan Öğretim Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Koşulları Tezsiz Uzaktan Öğretim yüksek lisans programlarına başvurabilmek için adayların; lisansüstü programın öngördüğü bir lisans diplomasına ve varsa ALES puanına sahip olmaları gerekir. (ALES puanı olmayanlar da başvurabileceklerdir.) Bu program için mülakat/yetenek sınavı yapılmayacaktır. Tezsiz Uzaktan Öğretim Yüksek Lisans öğrencileri 1 ve 2. yarıyılda dönem başı 2.250,00 Lira ödeyeceklerdir. Öğrencilerin yazılı talepte bulunması halinde ücretin yarısını kayıt esnasında, diğer yarısını 20 Kasım 2016 tarihinde verebilirler. Bu uygulama ikinci dönem için de geçerlidir. NOT: 3. döneme sarkan öğrenciler, alacakları dersler için kredi başına 150,00 TL ödeyeceklerdir. Programlar toplam 30 krediden oluşmakta olup programların kredi/saat ücreti 150,00 TL'dir. 2. Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Koşulları Tezli yüksek lisans programlarına başvurabilmek için adayların; lisansüstü programın öngördüğü bir lisans diplomasına ve ALES ten, başvurdukları lisansüstü programın gerekli gördüğü puan türünden en az 55 standart puana sahip olmaları gerekir. a. İktisat ve İşletme Programları için ALES ten en az 70 ve YDS den 50 puan almış olmak. b. Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuarlardan mezun olup, bu fakülte veya konservatuara bağlı anabilim/anasanat dallarında Tezli Yüksek Lisans yapmak için başvuran adaylarda ALES e girmiş olma koşulu aranmaz. 3. Doktora Programına Başvuru Koşulları Doktora programlarına başvurabilmek için adayların; lisans, tezli yüksek lisans diplomasına sahip olmaları ve ALES ten başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana, YDS den en az 55 puana veya YÖK tarafından kabul edilen bir yabancı dil sınavından belirlenen asgari yabancı dil puanına sahip olmaları gerekir. a. İşletme Programı için ALES ten en az 70 puan almış olmak.

5 DİĞER HUSUSLAR VE DEĞERLENDİRME 1. ÜNİP (Üniversitelerarası İşbirliği Programı) e başvuracak adaylar, bu programa dâhil Üniversitelerin öğretim elemanları başvurabilmektedir. 2. Tezsiz Yüksek Lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez. ( tarihinden önce aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıtlı olan öğrenciler hariç.) 3. Enstitümüzün diğer Üniversitelerdeki Enstitülerle Ortak olarak yürütecekleri programlarda, öğrenci kabulünden mezuniyete kadar tüm işlemler Yürütücü Üniversite olan Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından gerçekleştirilir. Ortak Lisansüstü programda, Yürütücü Enstitünün not sistemi kullanılır. Öğrencinin ortak Enstitülerin her birinden aldığı derslerin kredilerinin toplamı, alınması zorunlu olan asgari toplam ders kredisi miktarının üçte birinden az olamaz. 4. Ortak Lisansüstü programı başarı ile tamamlayan öğrenciye Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile diğer Üniversitelerin Enstitüleri tarafından hazırlanan ve iki Üniversitenin ad ve logolarının bulunduğu tek bir diploma verilecektir. 5. Programlara alan dışı öğrenci kabulü halinde Bilimsel Hazırlık Ders Programı uygulanabilecektir. 6. Erciş İşletme Programı dersleri Zeve Kampüsünde işlenecektir. 7. Tezli yüksek lisans giriş sınavında öğrencinin başarı notu; ALES standart puanının %50 si, lisans not ortalamasının %20 si ve mülakat/yetenek sınavı/portfolyö incelemesi notunun %30 u toplanarak hesaplanır. Sınavın değerlendirilmeye alınabilmesi için adayın mülakat/yetenek sınavı/portfolyö incelemesi sonucundan en az 50 puan alması gerekir. Puanlama sonucunda başarı notu 60 ve daha yukarı olan asıl ve yedek adaylar, puan sırasına göre yüksek lisans programında ilan edilen kontenjan dâhilinde öğrenciliğe kabul edilir. Asıl adaylardan kayıt yaptıramayanların yerine yedek adaylar sırasıyla geçer. Güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuarlara bağlı anabilim/anasanat dallarında giriş sınavı başarı notu; lisans not ortalamasının %50 si ile mülakat/yetenek sınavı/portfolyö incelemesi notunun %50 si toplanarak hesaplanır. Sınavın değerlendirilmeye alınabilmesi için adayın bilim sınavından en az 50 alması gerekir. Puanlama sonucunda başarı notu 60 ve daha yukarı olan asıl/yedek adaylar, puan sırasına göre yüksek lisans programında ilân edilen kontenjan dâhilinde öğrenciliğe kabul edilir. Asıl adaylardan kayıt yaptıramayanların yerine yedek adaylar sırasıyla geçer. 8. Tezsiz yüksek lisans giriş sınavında ise başarı notu; lisans mezuniyet not ortalamasının (transkript) %70 ve varsa ALES sınav sonucu notunun %30 u dikkate alınarak hesaplanır. Tezsiz yüksek lisans programlarına girişte bilimsel değerlendirme sınavı yapılmaz. 9. Yüksek lisans derecesiyle doktora programına başvuran adayların giriş sınavında başarı notu; ALES standart puanının %50 si, lisans not ortalamasının % 15 i ve yüksek lisans not ortalamasının % 15 i ile mülakat/yetenek sınavı/portfolyö incelemesi notunun %20 si toplanarak hesaplanır. Sınavların değerlendirilmeye alınabilmesi için adayın mülakat/yetenek sınavı/portfolyö incelemesi sonucundan en az 50 puan alması gerekir. Puanlama sonucunda başarı notu 65 ve daha yukarı olan asıl/yedek adaylar, puan sırasına göre, doktora/sanatta yeterlik programında ilân edilen kontenjan dâhilinde öğrenciliğe kabul edilir. Asıl adaylardan kayıt yaptıramayanların yerine yedek adaylar sırasıyla geçer. NOT : tarih ve 2013/27-I sayılı Üniversitemiz Senatosu kararı gereğince ilan edilen kontenjan sayısının 3 katından fazla olan anabilim dallarında jürilerin inisiyatifinde istenirse- adaylar için önce yazılı sınav yapılmasına; sınav sonucunda başarı notu %50 yi geçen adaylara; ALES in %50 si, mezuniyet notunun %20 si ve yazılı sınav notunun %30 u dikkate alınarak en yüksek puandan başlayıp kontenjan sayısı 3 katına düşürülecek, daha sonra bu adaylar için sözlü sınav yapılıp aynı yöntemle başarı puanı hesaplanacaktır.

6 Ön Kayıt Başvuru Yeri ve Tarihi 1. Ön kayıt için Üniversitemiz sayfasında açılan Enstitü Ön Kayıt Sistemi veya doğrudan ( ) adresine girerek online olarak başvuruların yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını yapabilmeleri için öncelikle ilgili sayfaya girildikten sonra Yeni Aday linkinden kullanıcı adı ve şifre oluşturmaları gerekmektedir. Daha sonra Aday Öğrenci Girişi linkinden başvuru formlarını doldurabilirler. 2. Adayların ön kayıt sistemindeki formu eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir. Eksik doldurulan başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır. 3. Mezun olduğu bölüme ait notlar 100 lük sisteme uygun olarak girilmelidir. 100'lük sistem dışında, 4'lük, 3'lük, harfli sistem vb. gibi bir sisteme göre notların hesaplandığı programlardan mezun olan adayların, mezun oldukları kurumdan varsa, not ortalamalarının 100'lük sistemde karşılığını gösteren notu girmeleri gerekmektedir. Anılan karşılık gösterir notu (daha sonra ibrazı istenecektir) getiremeyen adayların transkriptleri YÖK dönüşüm tablosuna göre çevrilecektir. Başvuru tarihleri geçtikten sonra getirilen belgeler (mezun olunan üniversitelerden belge alınmış olsa bile) işleme konulmayacaktır. 4. Başvurular sadece Online olarak kabul edilmektedir. Posta ve diğer yöntemlerle yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 5. ÖNEMLİ NOT: Başvuru evraklarına esas teşkil eden tüm belgeleri içeren dosyadan bir fotokopi, mülakat sırasında aday tarafından sınav jürisine ibraz edilecektir. Gerektiğinde sınav jürisine teslim edilebilecektir. Evrakların asılları kesin kayıt esnasında Enstitüye teslim edilecektir. Belgeler: Mezun olduğu program/programların diploması veya çıkış belgesi. Mezun olduğu programın transkripti, (Doktora Programları için Lisans ve Yüksek Lisans Transkripti) ALES sonuç belgesi (geçerliliği 3 yıldır) Yabancı Dil Belgesi (Doktora programları ile İşletme ve İktisat Tezli Yüksek Lisans Programları için) 2 adet fotoğraf, Kimlik fotokopisi, 6. SINAV YERİ VE TARİHİ Sınavlar programların bağlı bulunduğu Anabilim Dallarının dersliklerinde yapılacaktır. Son Başvuru Tarihi : 24 Ağustos 2016 Sınav Tarihi ve saati : 01 Eylül 2016, Saat 10.00

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü DOKTORA PROGRAMLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü DOKTORA PROGRAMLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Engelli ve Şehit Yakını Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 20172018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Engelli ve Şehit Yakını Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü DOKTORA PROGRAMLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü DOKTORA PROGRAMLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Evrak Tarih ve Sayısı: 30/12/2016-E.80263 T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü *BE8R9V07* Sayı : 52439124-300-E.80263 30/12/2016 Konu : Kontenjan İlanları REKTÖRLÜK

Detaylı

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü DOKTORA PROGRAMLARI

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü DOKTORA PROGRAMLARI PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Engelli ve Şehit Yakını Ü N İ P T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları

Detaylı

EDEBİYAT FAKÜLTESİ Beşeri ve Ekonomik Coğrafya Bilim Dalı

EDEBİYAT FAKÜLTESİ Beşeri ve Ekonomik Coğrafya Bilim Dalı PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ Türk Uyruklu Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları T.C. Uyruklu Lisansüstü

Detaylı

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 00 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI ANABİLİM DALI Coğrafya Fiziki Coğrafya Beşeri ve İktisadi Coğrafya Türkiye Coğrafyası Bölgesel Coğrafya Tarih Yeniçağ Tarihi

Detaylı

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM / ANASANAT DALI MALİYE VE MALİ YÖNETİM

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Sİ ALINACAKTIR

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 18 Temmuz 2016. Başvuru Tarihi Sonu 29 Temmuz 2016. Sonuçların İlan Tarihi 5 Ağustos 2016

Başvuru Tarihi Başlangıcı 18 Temmuz 2016. Başvuru Tarihi Sonu 29 Temmuz 2016. Sonuçların İlan Tarihi 5 Ağustos 2016 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ/SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARASINDA ORTAKLAŞA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA 206-207 EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Tezli Yüksek Lisans ve Doktora için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Detaylı

Sınav Tarihi ve Saati. Anabilim Dalı 27.06.2016. Yabancı Dil YDS veya Eşdeğeri. ALES Puan Türü. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. T.C. Uyr.

Sınav Tarihi ve Saati. Anabilim Dalı 27.06.2016. Yabancı Dil YDS veya Eşdeğeri. ALES Puan Türü. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. T.C. Uyr. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 20162017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 01-05 Ağustos 2016 tarihleri arasında

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisansüstü Programları Lisansüstü Programlara Başvuru Tarihleri : 01-05 Ağustos 2016 Anabilim Dallarında

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda kadrosuz

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü nün aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 2016-2017 Akademik Yılı GÜZ yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Doktora Tezli

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Doktora Tezli Doktora Y. Lisans Tezs.Y.lis ALES Puan Türü Tezli Yük.Lis. Doktora T.C Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim I.(Güz)Yarıyılı Lisansüstü Programlara alınacak öğrenci Kontenjan ve Başvuru

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20152016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2015-2016 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU Adayların

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 20162017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü İlan Metni Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen Anabilim Dalı ve Bilim Dallarına 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ Başvuru Ücretinin Bankaya Yatırılması 13-Ağustos-7 Eylül 2012 Başvuruların

Detaylı

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 26/01/2018-E.7136 T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü *BELC4BTND* Sayı : 52439124-300-E.7136 26/01/2018 Konu : 100/2000 Doktora Burs

Detaylı

Klinik Psikoloji Modülü 10 20 20

Klinik Psikoloji Modülü 10 20 20 2016-2017 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Anasanat Dallarına 2013-2014 Eğitim- Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı İçin Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dallarında

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 06-07 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda aranan

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü'ne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2016-2017 Akademik Yılı Güz Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi

Detaylı

ÖNEMLİ UYARI TC UYRUKLU YABANCI ALES ANABİLİM/ANASANAT DALI-BİLİM DALI

ÖNEMLİ UYARI TC UYRUKLU YABANCI ALES ANABİLİM/ANASANAT DALI-BİLİM DALI ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ SOSYALBİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI TC UYRUKLU YABANCI

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ BAġVURU ġartlari, TARĠHLERĠ VE KESĠN KAYIT ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER Yüksek Lisans Programı BaĢvuru ġartları ve Değerlendirme

Detaylı

-Beşeri ve Sosyal Bilimler alanından mezun olmak.

-Beşeri ve Sosyal Bilimler alanından mezun olmak. 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS / YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN

Detaylı

II. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER, DEĞERLENDİRME VE KABUL ŞARTLARI

II. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER, DEĞERLENDİRME VE KABUL ŞARTLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK YERLEŞTİRME) Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

İŞLETME ANABİLİM DALI. Tezli Yüksek Lisans

İŞLETME ANABİLİM DALI. Tezli Yüksek Lisans İŞLETME ANABİLİM DALI İşletme 10 EA İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, Turizm Fakültesi, İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlerin herhangi birinden, Hukuk

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET ALANI

Detaylı

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU OCAK 2015 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ

Detaylı

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak.

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü 06-07 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları,

Detaylı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER Tezli Yüksek Lisans Programlarına başvuran adaylarının; 1. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI Yüksek Lisans (YL)

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI Yüksek Lisans (YL) İşletme - 5-1DR Finans - 4-2DR Pazarlama - 3 - - Muhasebe - 1 - - Yönetim ve Organizasyon - 2-1DR İşletme Tezli YL 30 - - 5YL Muhasebe Tezli YL 10 - - - İşletme Tezsiz YL 30 - - - Yönetim ve Organizasyon

Detaylı

Sınavlar Konuralp Yerleşkesi Merkezi Dersliklerde yapılacaktır.

Sınavlar Konuralp Yerleşkesi Merkezi Dersliklerde yapılacaktır. T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim bahar yarıyılında

Detaylı

Başvuru Tarihleri: 04 Ağustos-15 Ağustos 2014 olup, Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 04 Ağustos-15 Ağustos 2014 olup, Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır. Başvuru Tarihleri: 04 Ağustos-15 Ağustos 2014 olup, Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır. Sınav Tarihleri: Yabancı Dil Sınavı : 25 Ağustos 2014 Pazartesi günü saat 10.00 Bilim Sınavı ve Mülakat

Detaylı

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI. Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI. Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve Alan İçi Alan İçi Alan İçi Tezli Yüksek Lisans ve için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR I- TEZLİ YÜKSEK

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd.

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd. T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ : 12.06.2012 TOPLANTI NO : 4 KARAR NO : 2012/4 TOPLANTIDA BULUNANLAR : Doç. Dr. Fatih YILMAZ

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ MEZUNİYET AŞAMASINDA OLANLAR VE MEZUNLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

A- ÖĞRENCİ KONTENJANLARI; B- ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR;

A- ÖĞRENCİ KONTENJANLARI; B- ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR; ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ (2016-2017 GÜZ Dönemi Lisansüstü Eğitim Öğrenci Kontenjanları ve Adaylarda Aranacak Şartlar) A- ÖĞRENCİ KONTENJANLARI; Kontenjan Kontenjan

Detaylı

Değerlen dirme (Sınav) Şekli. Y. Dil. Yurt Dışı Yok Mülakat SÖZ. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Mülakat

Değerlen dirme (Sınav) Şekli. Y. Dil. Yurt Dışı Yok Mülakat SÖZ. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Mülakat DİCLE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen Türkçe eğitimli ve Doktora programları ile Arapça eğitimli Temel İslam ve

Detaylı

DOKTORA ANABİLİM DALI. AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana başvuru yapabilecek

DOKTORA ANABİLİM DALI. AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana başvuru yapabilecek T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI YÜKSEK LİSANS DOKTORA ANABİLİM DALI AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aşağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI 1 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI ONLİNE BAŞVURU 27 HAZİRAN 2011-01 TEMMUZ 2011 MÜLAKAT TARİHİ 05-06-07-08 TEMMUZ 2011 KESİN KAYIT TARİHİ 19-23 EYLÜL

Detaylı

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Doktora (Lisansa Dayalı) Alan İçi. Alan İçi

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Doktora (Lisansa Dayalı) Alan İçi. Alan İçi Alan İçi Alan İçi Alan İçi Alan İçi Tezli Yüksek Lisans ve için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖZEL ÖĞRENCİ ÖNEMLİ UYARI

YABANCI UYRUKLU ÖZEL ÖĞRENCİ ÖNEMLİ UYARI ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 20132014 EğitimÖğretim yılı Bahar döneminde Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Detaylı

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C Yabancı Yabancı T.C Başvuru Alanları

Detaylı

ÖNEMLİ UYARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI UYRUKLU ANABİLİM/ANASANAT DALI-BİLİM DALI

ÖNEMLİ UYARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI UYRUKLU ANABİLİM/ANASANAT DALI-BİLİM DALI ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ SOSYALBİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI

Detaylı

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU OCAK 2015 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI 1 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI ÇOK ÖNEMLİ 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM BAŞVURULARI HAKKINDA WEB SAYFAMIZDA BULUNAN

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Başvuru için Gerekli Yabancı Dil YDS/ÜDS/ KPDS asgari Puan Türk Dili ve

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI 1 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI ÇOK ÖNEMLİ Türk uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri 07-11 Ocak 2013 tarihleri arasında, şahsen veya noter onaylı

Detaylı

T.C. DALI-BİLİM DALI. Disiplinlerarası Böl.Araş. (Balkan Araştırmaları)

T.C. DALI-BİLİM DALI. Disiplinlerarası Böl.Araş. (Balkan Araştırmaları) ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI

Detaylı

KESİN KAYIT DUYURUSU

KESİN KAYIT DUYURUSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 0809 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Anabilim Dalı/Bilim Dalı Yüksek Lisans Doktora ÖZEL

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU AGUSTOS 2013 A. 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2013-2014 EĞİTİM- YILI GÜZ DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI Açıklamalar Adayın; İlgili anabilim dalının ilan ettiği özel şartları taşıyor olması, Programa

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI (Eğitim Programları ve Öğretimi Yüksek Lisans Programı)

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI (Eğitim Programları ve Öğretimi Yüksek Lisans Programı) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN ENSTİTÜMÜZ TEZLİ-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI İLE ARANILACAK ŞARTLAR Lisansüstü Programlara Başvurular

Detaylı

KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ. 2016-2017 LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ĠÇĠN BAġVURU VE KAYIT KILAVUZU

KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ. 2016-2017 LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ĠÇĠN BAġVURU VE KAYIT KILAVUZU KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2016-2017 LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ĠÇĠN BAġVURU VE KAYIT KILAVUZU (08 Haziran 2016 tarihli ve 75 sayılı Senato toplantısının 4 nolu karar ekidir.) EK: 6

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM DALI/PROGRAMI TEZLİ Y.LİSANS DOKTORA GÜZ YYILI BAHAR YYILI GÜZ YYILI

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI YÜKSEK LİSANS Tezli Tezsiz KONTENJAN DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR BİYOLOJİ 23-14 SAY. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 10-5 SAY. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Programına aşağıda belirtilen Anabilim dallarında 2015 2016 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında

Detaylı

Kesin Kayıt veya Yedek Kayıt Tarihlerinde DİPLOMA / GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİNİ Henüz Alamayanlar İçin Geçerlidir

Kesin Kayıt veya Yedek Kayıt Tarihlerinde DİPLOMA / GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİNİ Henüz Alamayanlar İçin Geçerlidir YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN YEDEK LİSTEDEN KAYIT HAKKI KAZANANLAR İÇİN KONTENJAN SAYILARI ANABİLİM DALLI YEDEK KONTENJAN İSTATİSTİK 1 İŞ GÜVENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (2. ÖĞRETİM)

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar Lisansüstü

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR Tezsiz Yüksek Doktora Y.

Detaylı

Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016. Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016

Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016. Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016 Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016 Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016 Final Sınavları 29 Ağustos - 1 Eylül 2016 Final Sınavlarının Sisteme

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına ekli tabloda belirtilen Anabilim

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 7 Temmuz 2014. Başvuru Tarihi Sonu 18 Temmuz 2014. Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri 1-5 Eylül 2014

Başvuru Tarihi Başlangıcı 7 Temmuz 2014. Başvuru Tarihi Sonu 18 Temmuz 2014. Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri 1-5 Eylül 2014 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ/SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARASINDA ORTAKLAŞA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA 2014-2015

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dalları nda 2013-2014 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 -ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ LARI İÇİN KOŞULLARI ve LARI TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 18-25 Ağustos 2014 saat 16.00 ya kadar başvuru evraklarının başvuru adresine

Detaylı

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora 19(5*+5**+5***+2****+2*****) 7(5*+2**)

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora 19(5*+5**+5***+2****+2*****) 7(5*+2**) 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIN KONTENJANLARI VE ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS / YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI YL 30 DR 5 YL 2 DR 2

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI YL 30 DR 5 YL 2 DR 2 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI ANABİLİM DALI İKTİSAT BİLİM DALI PRG Öğr. Sayısı BAŞVURU KOŞULLARI* İktisat YL 30 DR 5 İlgili

Detaylı

Alan Dışı. Alan Dışı

Alan Dışı. Alan Dışı Alan İçi Alan Dışı Yabancı Uyruklu Öğrenciler Yatay Geçiş ÜNİP Alan İçi Alan Dışı Yabancı Uyruklu Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Yabancı Uyruklu Öğrenciler Yatay Geçiş Tezli Yüksek Lisans ve Doktora için

Detaylı

Ortaçağ Tarihi 5 Yeniçağ ve Yakınçağ Tarihi 5 ALES PUAN TÜRÜ YAB UYR. T.C UYR. YATAY GEÇİŞ ANABİLİM DALI PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI

Ortaçağ Tarihi 5 Yeniçağ ve Yakınçağ Tarihi 5 ALES PUAN TÜRÜ YAB UYR. T.C UYR. YATAY GEÇİŞ ANABİLİM DALI PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM DALI T.C UYR. YAB UYR. YATAY GEÇİŞ

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 16-27 Haziran 2014 saat 16.00 ya

Detaylı

Doktora için ALES Puan Türü. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler

Doktora için ALES Puan Türü. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ (T.C. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu nun 30.12.2015 tarih ve 91 sayılı toplantı tutanağı ekidir(ek-6)) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM

Detaylı

24.08.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42578

24.08.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42578 24.08.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42578 Yazdır İlan No : Anasayfa Yönetmelikler 1001100 Üyelik Duyurular İletişim İlanın Çıkılacağı yer Arama Seçenekleri Tümünde YILDIZ TEKNİK ara

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. Sık Sorulan Sorular

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. Sık Sorulan Sorular A. Başvurularla İlgili Sorular Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sık Sorulan Sorular Soru: Lisansüstü eğitim programlarına başvuru kriterleri nelerdir? Cevap: Üniversitelerimiz Enstitülerine

Detaylı

KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT

KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI ANABİLİM DALI KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT LİSANSÜSTÜ

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAM BAŞVURU KILAVUZU

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAM BAŞVURU KILAVUZU T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAM BAŞVURU KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim bahar yarıyılında üniversitemizde lisansüstü

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2018-2019 Öğretim yılı birinci yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvurular online yapılacaktır.

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü (FBE), Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE), ve Yaşayan Diller Enstitüsü (YDE) ne Bingöl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

Detaylı

Adaylar, en fazla 2 farklı programa başvurabilirler. Ancak birden fazla Lisansüstü programa kayıt yaptıramazlar.

Adaylar, en fazla 2 farklı programa başvurabilirler. Ancak birden fazla Lisansüstü programa kayıt yaptıramazlar. GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü (Tezli Yüksek Lisans, Sanatta Yeterlik) Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Genel Bilgiler Yüksek

Detaylı

17.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50572

17.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50572 17.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50572 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1009038 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI

2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI 2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖZEL ŞARTLAR ANABİLİM DALI BİLİM DALI ÖZEL ŞARTLAR Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi ve Denetimi Eğitimde Programları ve Öğretimi n Sosyal

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 09 Ocak 2014-15 Ocak 2014 saat

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 -ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ LARI İÇİN KOŞULLARI ve LARI TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 18-25 Ağustos 2014 saat 16.00 ya kadar başvuru evraklarının başvuru adresine

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 0506 EğitimÖğretim yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. BAŞVURU

Detaylı

Öğr.Sayı BAŞVURU KOŞULLARI* DR 1. YL 7 Tarım Makineleri, Biyosistem Mühendisliği veya Makine Eğitimi Bölümü Mezunu Olmak DR - YL 20 YL 3 DR 2 YL 3

Öğr.Sayı BAŞVURU KOŞULLARI* DR 1. YL 7 Tarım Makineleri, Biyosistem Mühendisliği veya Makine Eğitimi Bölümü Mezunu Olmak DR - YL 20 YL 3 DR 2 YL 3 Gaziosmanpaşa Ünirsitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitülere alınacak Yüksek Lisans Doktora Öğrenci İlanı FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PR G Öğr.Sayı sı BAŞVURU

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 007-008 öğretim yılı I. Yarıyılında Lisansüstü Yönetmeliği hükümlerine göre öğrenci alınacaktır. Lisansüstü

Detaylı