östradiolvalerat och dienogest hakkında bilgiler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "östradiolvalerat och dienogest hakkında bilgiler"

Transkript

1 östradiolvalerat och dienogest hakkında bilgiler

2 Bu broşürde yeni doğum kontrol hapınız Qlaira hakkında bilgiler yer almaktadır. İlk doğum kontrol hapı kartınıza başlamadan önce bunu okumanız önemlidir. Qlaira hakkında ayrıntılı bilgileri, kutunun içinde bulunan prospektüste okuyabilirsiniz.

3 Doğum kontrol hapları akıllı bir seçim Gebelikten korunmak için doğum kontrol haplarını kullanmaya karar verdiniz. Doğum kontrol hapları, bunları doğru kullanmak şartıyla istenmeyen gebeliğe karşı en güvenli yöntemlerden biridir. Bu broşürde, Qlaira hakkında ve doğum kontrol haplarının vücudunuzu nasıl etkilediğini bilmeniz için en önemli hususları bir araya topladık. Başka sorularınız varsa, ebenize veya doktorunuza başvurabilirsiniz. Doğum kontrol hapları yaklaşık 50 yıldan beri kullanılmaktadır. Eskiden hormon dozları günümüzde olduğundan çok daha yüksekti. Doğum kontrol haplarına konulan hormonlar östrojen ve gestajendir (sentetik sarı cisim hormonu). Bu hormonlar, normal adet döngünüzü yöneten hormonlardır (Sayfa 9 da, adet döngünüzü yöneten hormonlar başlığı altındaki bölümü okuyunuz). Bu hormonlar yıllar boyunca, yan etkileri mümkün olduğunca daha az, ancak yine de gebeliğe karşı güvenli bir koruma sağlayacak şekilde geliştirilmiş ve iyileştirilmiştir.

4 Kombine doğum kontrol haplarının avantajları Doğum kontrol hapları bir çok kadın tarafından pratik ve olumlu olarak değerlendirilmektedir, çünkü bunlar, adet kanamasının düzenli olmasını sağlamaktadır adet kanamasının daha az olmasını sağlamaktadır, bu da demir eksikliği riskini azaltmaktadır adet ağrısının daha az olmasını sağlamaktadır adet kanamalarının ertelenmesini mümkün kılmaktadır bununla sorun yaşıyorsanız çoğu kez aknelerde bir iyileşme sağlamaktadır. Hastalıklara karşı koruma Doğum kontrol hapları bir çok hastalıktan korumaktadır. Bunlar, diğerlerinin yanı sıra aşağıdaki riskleri azaltmaktadır: Yumurtalık ve rahim kanseri Yumurta kanalı iltihabı Yumurtalık kistleri Göğüste iyi huylu tümörler Bu hastalıklardan bazıları kısırlığa neden olabileceği için, kombine doğum kontrol hapları kadınların çocuk sahibi olma kabiliyetini korur. Qlaira nın yan etkileri var mı? Diğer tüm doğum kontrol hapları gibi Qlaira nın da yan etkileri olabilir. Normal yan etkileri adet kanamalarında değişkenlik, göğüslerde sertleşme ve ağrı, adet ağrısı, akne, kilo alma ve baş ağrısıdır. Şikayetler genellikle hafiftir ve birkaç aylık kullanımdan sonra kaybolurlar. Şikayetlerin ortadan kalkmaması halinde doktorunuz/ebeniz ile irtibat kurunuz. Tüm doğum kontrol ilaçlarının, kanın pıhtılaşma riskini artırmaları gibi bir yan etkisi vardır. Bununla birlikte kan pıhtılaşması riski çok düşüktür ve hamile kalmanıza kıyasla önemli ölçüde azdır.

5 Geliştirmeler, doğal östrojen sağlayan ilk doğum kontrol hapı olan Qlaira yı yaratmıştır Qlaira östradiol valerat ve gestajen dienogest içermektedir. Östradiol valerat bağırsakta çözünür ve doğal östrojen olan östradiole dönüştürülür. Adet döngüsü sırasında seks hormonlarının miktarı değişir. Qlaira da bu değişikliklerin aynısının yapılmasına çalışılmıştır. Aynı zamanda iyi bir kanama kontrolünün sağlanması için yapılan araştırmalar, 26 farklı renkteki ve 2 beyaz hormonsuz tabletten oluşan dinamik dozdaki hormon tabletleri sonucuna götürmüştür. Adet kanamanızı yöneten hormonlar Qlaira nın vücudunuzdaki etkisini anlamak için, vücudunuz ve adet döngüleri hakkında biraz bilgi sahibi olmak yararlı olacaktır. Daha folikül gelişimi sırasında yumurtalıklarda yumurta hücresi tabir edilen hücreler oluşur. Bunlar buluğ çağında olgunlaşır ve genellikle her ay, bir sperm tarafından döllenebilir bir yumurta serbest kalır. Yumurtalıklarda aynı zamanda östrojen ve progesteron (sarı cisim hormonu) denilen kadınlık hormonları da oluşur. Rahim epitelindeki hormonlar gelişmeye başlarlar ve döllenmiş bir yumurtayı almaya hazırlanırlar. Döllenme olmazsa epitelin bir kısmı dökülür ve adet kanaması meydana gelir. Bu şekilde yumurta olgunlaşması, ovülasyon ve adet kanaması her ay devam eder, periyodik olarak. Buna bu nedenle adet döngüsü denir. Her kadının kendine özel bir adet döngüsü vardır ve kanama süresi kadından kadına değişir. Qlaira istenmeyen gebeliğe karşı nasıl korur? Qlaira sizi üç farklı şekilde korur: 1. Ovülasyonu durdurur. 2. Rahim epiteli incelir ve böylece muhtemelen döllenmiş bir yumurta buraya yapışıp kalamaz. 3. Rahim boynunda bulunan mukus/salgılar koyulaşır ve spermler için geçilmez olur.

6 Qlaira kullanmaya ne zaman başlamalısınız Qlaira hamileliğe karşı ilk günden itibaren korur, ancak hapları doğru şekilde aldığınızda. Bu nedenle bu talimatlara uyunuz. Geçen ay doğum kontrol hapı almadıysanız: Qlaira yı adet gördüğünüz birinci günde, yani kanamanın ilk gününde almaya başlayın. Örneğin kanamanın olduğu ilk günü bir Cuma günü ise, şeridi başlangıç günü olarak tablet kartının üst tarafına yapıştırın ve ilk hapı alın. Bundan sonra hapları almaya ok istikametinde devam edin. Başka bir doğum kontrol hapından Qlaira ya geçiyorsanız: Tüm aktif tabletler bitinceye kadar şu andaki doğum kontrol hapı kartınıza devam edin. Daha önce 21 lik bir kart kullandıysanız Qlaira ya, bir önceki doğum kontrol kartınızdan aldığınız son aktif tabletten sonra başlayınız. 28 lik bir kart kullandıysanız, son yedi hormonsuz tableti atlayın ve Qlaira ya doğrudan son aktif tabletten sonra başlayın. Mini doğum kontrol haplarından buna geçiyorsanız: mini doğum kontrol haplarını istediğiniz gün bırakıp, Qlaira ya başlayabilirsiniz. iik dokuz gün boyunca örneğin kondom gibi ek bir korunma yöntemi kullanmalısınız. Acil doğum hapı aldıktan sonra: Qlaira ya, acil doğum kontrol hapınızı aldığınız aynı günde başlayın. İlk dokuz gün boyunca örneğin kondom gibi ek bir korunma yöntemi kullanmalısınız. Hamilelik, düşük veya kürtajdan sonra Ebenizin/doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız.

7 Qlaira kullanırken Her tablet kartında 26 aktif hormon tableti ve 2 beyaz hormonsuz tablet vardır. Her tablet kartında hafta günlerinin işaretli olduğu bir etiket bulunmaktadır. Her etikette haftanın günlerini gösteren yedi şerit vardır. İlk hapı alacağınız haftanın günü ile başlayan şeridi seçiniz. Şeridi tablet kartının üst tarafına yapıştırın. Kart boşalıncaya kadar her gün bir tablet alınız; daha sonra hemen yeni karta başlayınız. Ara vermemelisiniz. Adet kanaması benzeri bir kanama genellikle son iki tablet gününde veya bir sonraki kartın başlangıcında olur. Bir sonraki karta, kanamanız bitsin veya bitmesin, bir önceki kartta olduğu gibi haftanın aynı gününde başlayacaksınız. Örneğin ilk karta bir Cuma günü başladıysanız, tüm kartlara şimdilik Cuma günleri başlayınız. Tabletleri doğru şekilde aldığınızda Qlaira hamileliğe karşı ilk günden itibaren korur. Beyaz hormonsuz hapları aldığınızda da hamileliğe karşı korunursunuz. Qlaira 26 aktif tablet ve 2 plasebo tabletli tek kombine doğum hapıdır. Diğer kombine doğum kontrol haplarında kart başına 21 veya 24 aktif tableti vardır. Qlaira, anti-androjen özelliğe sahip (yağ bezi maddesini azaltabilen) gestajen dienogest maddesi içermektedir.

8 Doğum kontrol hapları ve Qlaira hakkında sıkça sorulan bazı sorular ve cevapları Adet kanamalarını nasıl erteleyebilirim? Adet kanamanızı, karttaki son dört tableti atlayarak (iki koyu kırmızı ve iki beyaz) ve bundan sonra bir sonraki karttaki ilk yedi hapı (iki sarı ve beş açık kırmızı) atlayarak ve karttaki açık sarı renkteki sekiz günlük tablete başlayarak erteleyebilirsiniz. Tablet almaya her gün her zaman olduğu gibi kart bitinceye kadar devam edin. Bundan sonra takip eden günlerde muhtemelen bir kanamanız olacaktır. Bunlar, adet kanamanızı ertelemek için kullanacağınız açık sarı tabletlerdir. Bazen erteleme süresinde az bir kanama olabilir. Mide hastalığı geçirirsem ne olur? Aktif hormon tabletlerini aldıktan sonra 3-4 saat içinde kusma veya şiddetli ishal söz konusu olması halinde Qlaira nın sizi hamileliğe karşı korumama riski vardır. Bu takdirde, en iyisi 12 saat içinde mümkün olduğunca erken bir yedek tablet kartından bir tablet almalısınız. 12 saatten daha fazla geçtiyse, Bir veya birden fazla Qlaira tableti almayı unutursam ne olur bölümündeki önerilere uyunuz. Bir veya birkaç Qlaira tableti almayı unutursam ne olur? Doğum kontrol haplarının güvenli bir korunma yöntemi olmasının bir ön koşulu da, doğum kontrol haplarınızı düzenli olarak almanızdır, örneğin her sabah veya akşam. Her şeye rağmen bir veya birden fazla tablet almayı unuttuysanız, bundan sonra her zamanki saatte tablet almaya devam etmelisiniz. Bir basit bir kural da, tablet almayı unuttuğunuzda kendinizi dokuz gün boyunca her zaman ek olarak kondomla korumanızdır.

9 Tablet almayı unuttuysanız ve beklendiği gibi kanamanız olmadığı takdirde hamile kalmış olabilirsiniz. Bir sonraki tablet kartına başlamadan önce ebeniz veya doktorunuzla temasa geçiniz. Tabletinizi almanız gerektiği zamanın üzerinden 12 saatten daha az bir sürenin geçmiş olması halinde, bunu hatırladığınız zaman tableti hemen alınız bu durumda hamileliğe karşı hala korunuyorsunuz demektir. Bir sonraki tableti her zamanki saatte alınız. Tabletinizi almanız gerektiği zamanın üzerinden 12 saatten daha fazla geçtiyse gebeliğe karşı korunmasız olabilirsiniz. Bunu hatırladığınızda tabletinizi hemen alın bu, aynı saatte iki tablet almanız anlamına gelse de. Daha sonra tabletleri normal saatte alınız. Bundan sonraki dokuz gün boyunca ek koruma olarak kondom kullanın. Tablet kartında birden fazla tablet almayı unuttuysanız ebeniz veya doktorunuzla irtibat kurunuz. Qlaira yı diğer ilaçlarla birlikte kullanabilir miyim? Bazı ilaçlar doğum kontrol hapının etkisini engelleyebilirler ve böylece hamile kalma riskini arttırırlar. Bu gibi ilaçlara örnek olarak antibiyotikleri, epilepsi ve tüberküloz ilaçları ile kılıç otunu sayabiliriz. Başka ilaçlar kullandığınız takdirde doktorunuz/ ebenize bunu söyleyiniz. Doktora başka bir konu ile ilgili olarak gidiyorsanız, doğum kontrol hapı kullandığınızı her zaman söylemelisiniz. Düzensiz adet kanamaları Doğum kontrol hapları kullandığınız ilk aylarda az derecede küçük akıntılar mümkün olabilir. Bunlar genellikle zamanla sona ererler, ancak adet kanamalarının devam etmesi halinde ebeniz veya doktorunuzla temasa geçiniz. Tabletleri her zaman düzenli olarak almaya devam edin. Hormonsuz sürede kanamam olmazsa hamile kalmış olabilir miyim? Haplarınızı talimata uygun olarak aldığınızdan eminseniz ve hormonsuz tabletleri aldığınız sürede (veya bir sonraki kartın başlangıcında) kanamanız olmuyorsa endişe etmenize gerek yoktur.

10 Qlaira ile yapılan klinik araştırmalar, adet kanamalarının durmasının alışılmamış bir durum olmadığını göstermiştir (adet döngülerinin yaklaşık % 15 i meydana gelmemiştir). Hormonsuz tabletleri aldığınız sürede (veya bir sonraki kartın başlangıcında) adet kanaması benzeri kanamaların olmaması ve ayrıca bir tableti unuttuğunuz hissine kapılırsanız veya mide hastalığı geçiriyorsanız ebeniz veya doktorunuzla temasa geçmelisiniz. Hamile iseniz Qlaira yı kullanmayı kesmelisiniz. Hamile kalmak istersem ne yapmalıyım? Hamile kalmayı düşünüyorsanız başladığınız tablet kartına devam etmeyiniz. Qlaira yı kullanmaya başlamadan önce neleri dikkate almalıyım? Östradiol/östradiol valerat içeren doğum kontrol haplarının etkileri hakkında uzun süreli araştırmalar mevcut değildir. Etinilöstradiol içeren kombine doğum kontrol hapları ile ilgili olarak aşağıdaki güvenlik taleplerinde, klinik ve epidemiyolojik verilerden yola çıkılmıştır. Bu güvenlik taleplerinin Qlaira için de geçerli olup olmadığı bilinmemektedir. Qlaira kullanmaya başlamadan önce, aşağıdaki durumların mevcut olması halinde ebeniz veya doktorunuzla her zaman konuşunuz: Sizde kan pıhtılaşması oluyorsa veya kan pıhtılaşması eğiliminiz olduğunu biliyorsanız (yani ebeveynleriniz veya kardeşleriniz kan pıhtılaşmasından muzdarip ise), bir karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa, ciddi derecede tansiyon yüksekliğiniz varsa, komplikasyonlu şeker hastalığınız varsa, muayene edilmemiş vajinal kanamanız varsa, görme bozukluğu görme kabiliyeti kaybı ile birlikte migreniniz varsa, sigara içiyorsanız ve 35 yaşın üstündeyseniz.

11 Ebem veya doktorum ile ne zaman temasa geçmeliyim? Doğum kontrol haplarının ciddi veya uzun süreli yan etkilere neden olması çok nadir bir durumdur. Bununla birlikte, aşağıdaki belirtilerden birini gördüğünüzde ebeniz veya doktorunuzla derhal temasa geçiniz: Bacaklarda aniden şişme ve ağrılar Daha önce yaşamadığınız, tekrarlayan migren benzeri baş ağrısı, Ani görme bozuklukları/görme kabiliyeti kaybı Göğüste sancı veya nefes darlığı Şiddetli kaşıntı Baş dönmesi Sarılık geçiriyorsanız veya hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız ÖNEMLİ! Doktora gittiğinizde doğum kontrol hapı kullandığınızı her zaman söyleyiniz. Doğum kontrol haplarını çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklayınız. Doğum kontrol hapları kişisel şeylerdir. Bunları başkalarına vermeyiniz. Doğum kontrol hapları HIV enfeksiyonuna ve cinsel ilişki yoluyla bulaşabilen diğer hastalıklara karşı korumaz, bu nedenle kendinizi koruyunuz ve elinizin altında her zaman kondom bulundurunuz. Qlaira reçeteye tabi bir ilaçtır ve sadece ebe veya doktor tarafından reçete edilmesinden sonra kullanılmalıdır.

12 Endikasyonları: Gebeliğe karşı korunma G03A Ambalaj: 3 x 28, Rx. Ayrıntılı bilgi için bakınız: SPC L.SE ekelund&wik Bayer AB, Box 606, Solna, tel

Bu broşürde yeni doğum kontrol hapınız Yaz hakkında bilgiler yer almaktadır. İlk doğum kontrol hapı kartınıza başlamadan önce bunu okumanız

Bu broşürde yeni doğum kontrol hapınız Yaz hakkında bilgiler yer almaktadır. İlk doğum kontrol hapı kartınıza başlamadan önce bunu okumanız hakkında bilgiler Bu broşürde yeni doğum kontrol hapınız Yaz hakkında bilgiler yer almaktadır. İlk doğum kontrol hapı kartınıza başlamadan önce bunu okumanız önemlidir. Yaz hakkında ayrıntılı bilgileri,

Detaylı

YOMESAN ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ: YOMESAN ın dikkatli kullanılması gereken durumlar için herhangi bir veri bulunmamaktadır.

YOMESAN ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ: YOMESAN ın dikkatli kullanılması gereken durumlar için herhangi bir veri bulunmamaktadır. KULLANMA TALİMATI YOMESAN tablet 0.5 g Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her tablet 0.5 g niklozamid içerir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, talk, sodyum lauril sülfat, povidon 25, vanilin, magnezyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DESLODİN 5 mg Film Tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. DESLODİN 5 mg Film Tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI DESLODİN 5 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet; 5 mg desloratadin içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, mısır nişastası, kroskarmelloz sodyum, talk,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TRACTOCILE 7.5 mg/ml enjeksiyonluk solüsyon. Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. TRACTOCILE 7.5 mg/ml enjeksiyonluk solüsyon. Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI TRACTOCILE 7.5 mg/ml enjeksiyonluk solüsyon Damar içine uygulanır. Etkin madde: 1 ml solüsyon atosiban asetata eşdeğer 7.5 mg atosiban içerir. Her bir flakon ise 6.75 mg atosiban içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 5 mg folik asit Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mısır nişastası, primojel, talk, magnezyum stearat

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 5 mg folik asit Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mısır nişastası, primojel, talk, magnezyum stearat KULLANMA TALİMATI FOLBİOL Tablet 5 mg Ağızdan uygulanır. Etkin madde: 5 mg folik asit Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mısır nişastası, primojel, talk, magnezyum stearat Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

BATTICON Pomad Deriye uygulanır.

BATTICON Pomad Deriye uygulanır. BATTICON Pomad Deriye uygulanır. Etkin Madde: 100 g krem 10 g povidon-iyot 30/06 içerir. Yardımcı Maddeler: Sodyum hidrojenkarbonat, polietilen glikol, polietilen glikol 4000, deiyonize su. Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

MALTOFER FOL TABLET KULLANMA TALİMATI

MALTOFER FOL TABLET KULLANMA TALİMATI KULLANMA TALİMATI MALTOFER fol tablet Ağızdan alınır. Etkin maddeler: Bir tablet, 100 mg elementer demire eşdeğer demir III hidroksit polimaltoz kompleksi ve 0.35 mg folik asit içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin içim önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin içim önemli bilgiler içermektedir. VİTAMİN A-POS 250 I.U./g göz merhemi Yalnızca göz kapağı içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 1 g merhem içeriğinde 250 IU A Vitamini Yardımcı Maddeler: Beyaz vazelin, seyreltik sıvı parafin,

Detaylı

PIHTIÖNLER (KAN SULANDIRICI) İLAÇ KULLANIM KILAVUZLARI RİVAROKSABAN (XARELTO)

PIHTIÖNLER (KAN SULANDIRICI) İLAÇ KULLANIM KILAVUZLARI RİVAROKSABAN (XARELTO) RİVAROKSABAN (XARELTO) NE İÇİN KULLANILIR? Rivaroksaban (XARELTO) pıhtıönler ilaç grubundadır. Halk arasında kan sulandırıcı ilaç olarak bahsedilen ilaçlardan bir tanesidir. Kan damarları içerisinde pıhtı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 5 ml FERİMAX Şurup (1 ölçek); 50 mg elementer demire eşdeğer demir III hidroksit polimaltoz kompleksi içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 5 ml FERİMAX Şurup (1 ölçek); 50 mg elementer demire eşdeğer demir III hidroksit polimaltoz kompleksi içerir. KULLANMA TALİMATI FERİMAX Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml FERİMAX Şurup (1 ölçek); 50 mg elementer demire eşdeğer demir III hidroksit polimaltoz kompleksi içerir. Yardımcı maddeler: Sukroz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 5 ml süspansiyon 250 mg baza eşdeğer 725 mg Pirantel pamoat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her 5 ml süspansiyon 250 mg baza eşdeğer 725 mg Pirantel pamoat içerir. KULLANMA TALİMATI KONTİL süspansiyon Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml süspansiyon 250 mg baza eşdeğer 725 mg Pirantel pamoat içerir. Yardımcı maddeler: Karmelloz sodyum, sodyum sakkarin, dağ çileği

Detaylı

PIHTIÖNLER(KAN SULANDIRICI) İLAÇ KULLANIM KILAVUZLARI APİKSABAN (ELIQUIS)

PIHTIÖNLER(KAN SULANDIRICI) İLAÇ KULLANIM KILAVUZLARI APİKSABAN (ELIQUIS) APİKSABAN (ELIQUIS) NE İÇİN KULLANILIR? APİKSABAN (ELIQUIS) pıhtıönler ilaç grubundadır. Halk arasında kan sulandırıcı ilaç olarak bahsedilen ilaçlardan bir tanesidir. Kan damarları içerisinde pıhtı oluşmasını

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TARLUSAL 5 mg tablet. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. TARLUSAL 5 mg tablet. Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI TARLUSAL 5 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablet 5 mg medroksiprogesteron asetat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, talk, mısır nişastası, sakkaroz, kalsiyum stearat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DESADYNE 5 mg film tablet Ağız yolu ile alınır.

KULLANMA TALİMATI. DESADYNE 5 mg film tablet Ağız yolu ile alınır. KULLANMA TALİMATI DESADYNE 5 mg film tablet Ağız yolu ile alınır. Etkin madde: Her bir film kaplı tablet, 5 mg desloratadin içerir. Yardımcı maddeler: Kalsiyum fosfat dibazik dihidrat, mikrokrisatlin selüloz

Detaylı

AİLE PLANLAMASINDA KULLANILAN YÖNTEMLER HORMONAL YÖNTEMLER- 2. Yrd. Doç. Dr. İlknur M. GÖNENÇ

AİLE PLANLAMASINDA KULLANILAN YÖNTEMLER HORMONAL YÖNTEMLER- 2. Yrd. Doç. Dr. İlknur M. GÖNENÇ AİLE PLANLAMASINDA KULLANILAN YÖNTEMLER HORMONAL YÖNTEMLER- 2 Yrd. Doç. Dr. İlknur M. GÖNENÇ GEÇEN HAFTANIN KISA TEKRARI KOK MİNİ HAPLAR HORMONAL YÖNTEMLER DEVAM AYLIK İĞNELER Düzenli olarak ayda bir kez

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GYNO-TROSYD % 6.5 vaginal merhem Vajina içine uygulanır. Etkin madde: Her tüp 0.3 g tiokonazol içerir. Yardımcı madde(ler): Yumuşak parafin, Veegum-F (Aluminyum Magnezyum Silikat), Mineral

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PROGESTAN 200 mg Yumuşak Kapsül. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. PROGESTAN 200 mg Yumuşak Kapsül. Ağızdan alınır. PROGESTAN 200 mg Yumuşak Kapsül Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir yumuşak kapsülde 200 mg progesteron Yardımcı maddeler: Araşit yağı, lesitin (soya), jelatin, gliserin, titanyum dioksit

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. - Etkin madde: Vankomisin hidroklorür 500 mg lık flakon 500 mg vankomisin (hidroklorür) içerir.

KULLANMA TALİMATI. - Etkin madde: Vankomisin hidroklorür 500 mg lık flakon 500 mg vankomisin (hidroklorür) içerir. KULLANMA TALİMATI VANCOMYCIN HCL DBL 500 mg Liyofilize Toz İçeren IV Enjektabl Flakon 1 Flakon İlaç damar içine uygulanır, burundan tüple verilir veya ağızdan alınır. Kas içine uygulanmaz. - Etkin madde:

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. MEGACE 160 mg tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALĐMATI. MEGACE 160 mg tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALĐMATI MEGACE 160 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir tablet 160 mg megestrol asetat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalize selüloz, kolloidal silikon

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FUCİDİN %2 krem Haricen kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. FUCİDİN %2 krem Haricen kullanılır. KULLANMA TALİMATI FUCİDİN %2 krem Haricen kullanılır. Etkin madde: Bir gram krem, 20 mg Fusidik asit içerir. Yardımcı maddeler: Bütilhidroksianisol, setil alkol, gliserol, sıvı parafin, potasyum sorbat,

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI TRĐBUDAT 24 mg/5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül Ağızdan alınır. Etkin madde: 5 ml (1 ölçek) süspansiyon 24 mg trimebutin içerir. Yardımcı maddeler: Şeker, FDC yellow 6, tween

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. KULLANMA TALİMATI ZADİTEN oral damla Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Propil paraben

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. THERMO RHEUMON Krem 50 g Deri üzerine uygulanır

KULLANMA TALĐMATI. THERMO RHEUMON Krem 50 g Deri üzerine uygulanır KULLANMA TALĐMATI THERMO RHEUMON Krem 50 g Deri üzerine uygulanır Etkin madde: Her bir g krem 100 mg etofenamat içerir. Yardımcı maddeler: Benzil nikotinat, benzil alkol, sitrik asit, makrogol Stearat

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hemşirelik Protokolleri Hazırlama Komitesi Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/8

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CASODEX film tablet 28 tablet içeren ambalajda sunulmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. CASODEX film tablet 28 tablet içeren ambalajda sunulmaktadır. KULLANMA TALİMATI CASODEX 50 mg film tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde : 50 mg bikalutamid Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, magnezyum stearat, polividon, sodyum nişasta glikolat, metil hidroksi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI ASTAFEN şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ölçek (5 ml) şurup, 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 27,6 mg ketotifen fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70) likid, rafine

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. PULMOREST 30 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: 5 ml de 30 mg levodropropizin bulunur. Yardımcı maddeler: Şeker, metil paraben (E218), propil paraben (E216), sodyum hidroksit,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ACSERA 5 ml enjeksiyonluk çözelti konsantresi içeren flakon

KULLANMA TALİMATI. ACSERA 5 ml enjeksiyonluk çözelti konsantresi içeren flakon KULLANMA TALİMATI ACSERA 5 ml enjeksiyonluk çözelti konsantresi içeren flakon Kas içine, cilt altına veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Androctonus crassicauda akrep venomuna karşın immünoglobulin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MİACALCİC 100 IU Ampul. Deri altına, kas içine veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MİACALCİC 100 IU Ampul. Deri altına, kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI MİACALCİC 100 IU Ampul Deri altına, kas içine veya damar içine uygulanır. Etkin madde: 100 IU sentetik somon kalsitonini Yardımcı maddeler: Asetik asit, sodyum asetat trihidrat, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MİNOSET PEDİATRİK şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. MİNOSET PEDİATRİK şurup Ağız yoluyla alınır. MİNOSET PEDİATRİK şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 150 mg parasetamol Yardımcı maddeler: Şeker, macrogol 3350, sorbik asit, metil paraben, propil paraben, sakarin sodyum, karamel

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI DEKOL 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Steril, apirojen Damar içine uygulanır. Etkin madde: Palonosetron (hidroklorür olarak). 5 ml lik flakon, 250 mikrogram Palonosetron

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DECAPEPTYL 0.1 mg/ml enjektabl solüsyon. Deri altına enjekte edilerek kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. DECAPEPTYL 0.1 mg/ml enjektabl solüsyon. Deri altına enjekte edilerek kullanılır. KULLANMA TALİMATI DECAPEPTYL 0.1 mg/ml enjektabl solüsyon Deri altına enjekte edilerek kullanılır. Etkin madde: 1 ml lik enjektör 95.6 mikrogram triptoreline eşdeğer 100 mikrogram triptorelin asetat içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KLODİN 5 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde

KULLANMA TALİMATI. KLODİN 5 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde KULLANMA TALİMATI KLODİN 5 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde : Her 5 ml şurup (1 ölçek); 5 mg Loratadin içerir. Yardımcı maddeler : Propilen glikol, gliserol, sodyum benzoat (E211), sakarin sodyum,

Detaylı

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Kanser Hastalığına Eşlik Eden Kronik Hastalıklar-I Hipertansiyon

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Kanser Hastalığına Eşlik Eden Kronik Hastalıklar-I Hipertansiyon Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Hastalığına Eşlik Eden Kronik Hastalıklar-I Hipertansiyon HİPERTANSİYON Dr. Hatice ODABAŞ Yüksek Kan Basıncının Nasıl Bir Tehlikesi Vardır?

Detaylı

Jaydess. Hasta Bilgileri. Jaydess nedir? Jaydess ne şekilde etki eder? Bu broşürün Jaydess hakkındaki soru ve endişelerinize yanıt vermesini umuyoruz.

Jaydess. Hasta Bilgileri. Jaydess nedir? Jaydess ne şekilde etki eder? Bu broşürün Jaydess hakkındaki soru ve endişelerinize yanıt vermesini umuyoruz. , Hasta Bilgileri Jaydess Bu broşürün Jaydess hakkındaki soru ve endişelerinize yanıt vermesini umuyoruz. Jaydess nedir? Jaydess, yumuşak esnek plastikten yapılmış T şeklindeki bir çerçeveye takılı bir

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI TĐORELAX 4 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir tablette 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalin selüloz, prejelatinize nişasta, kopovidon,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CEFNET 600 mg efervesan tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. CEFNET 600 mg efervesan tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI CEFNET 600 mg efervesan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir efervesan tablet 600 mg sefdinir içerir. Yardımcı maddeler: Trometamol, sitrik asit anhidr, sodyum hidrojen karbonat,

Detaylı

1. EXCİPİAL LİPO nedir ve ne için kullanılır?

1. EXCİPİAL LİPO nedir ve ne için kullanılır? KULLANMA TALİMATI EXCİPİAL LİPO %4 Emülsiyon Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde : Her 1 g emülsiyonda 40 mg Üre (Karbamid) içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum laktat, Laktik asit, Triklozan, Orta zincirli

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CAUPHE 45.5mg/2mL IM/IV enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kas içine / Damar içine uygulanır. Steril-Apirojen

KULLANMA TALİMATI. CAUPHE 45.5mg/2mL IM/IV enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kas içine / Damar içine uygulanır. Steril-Apirojen KULLANMA TALİMATI CAUPHE 45.5mg/2mL IM/IV enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kas içine / Damar içine uygulanır. Steril-Apirojen Etkin madde: Her bir ampul (2 ml) 45.5 mg Feniramin hidrojen maleat içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VONAXİ 250 µg / 5 ml İ.V. enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Steril, apirojen Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. VONAXİ 250 µg / 5 ml İ.V. enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Steril, apirojen Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI VONAXİ 250 µg / 5 ml İ.V. enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Steril, apirojen Damar içine uygulanır. Etkin madde: Palonosetron (hidroklorür olarak) 5 ml lik flakon 250 mikrogram palonosetrona

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FERROVEN I.V. ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: 5ml lik her bir ampul, 100 mg (20 mg/ml) demir (III) e eşdeğer 2700 mg ferrik hidroksit sükroz kompleksi içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ANTHĐX 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablette 10 mg rupatadine eşdeğer 12,80 mg rupatadin fumarat bulunur. Yardımcı maddeler: Laktoz, mikrokristalin selüloz, kırmızı

Detaylı

Aft, Farenjit, Adenit İle Birlikte Olan Periyodik Ateş (PFAPA)

Aft, Farenjit, Adenit İle Birlikte Olan Periyodik Ateş (PFAPA) www.printo.it/pediatric-rheumatology/tr/intro Aft, Farenjit, Adenit İle Birlikte Olan Periyodik Ateş (PFAPA) 2016 un türevi 1. PFAPA NEDİR 1.1 Nedir? PFAPA, (İngilizce) Aft, Farenjit, Adenit ile birlikte

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. EXELON 3 mg kapsül Ağız yolu ile alınır.

KULLANMA TALİMATI. EXELON 3 mg kapsül Ağız yolu ile alınır. EXELON 3 mg kapsül Ağız yolu ile alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir kapsül 3 mg rivastigmin içerir (rivastigmin hidrojen tartarat şeklinde). Yardımcı maddeler: Kolloidal silika anhidr, metilhidroksipropilselüloz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. KULLANMA TALİMATI ZADİTEN 1 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Magnezyum stearat, mısır nişastası,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI TESTOGEL 50 mg transdermal jel içeren saşe Haricen kullanılır Etkin madde Herbir Testogel saşe 50 mg testosteron içerir. Yardımcı maddeler karbamer 980, izopropil miristat, etanol % 96,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEDNAVİR, somon renkte, bikonveks, bir yüzünde E olan film kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır.

KULLANMA TALİMATI. HEDNAVİR, somon renkte, bikonveks, bir yüzünde E olan film kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır. KULLANMA TALİMATI HEDNAVİR 0,5 mg film kaplı tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir film kaplı tablet 0,5 mg entekavir içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalin selüloz, krospovidon,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LEVOSOL 30 mg/5 ml Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml de 6 mg levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Sakkaroz, metil parahidroksi benzoat, propil parahidroksi benzoat, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ALMİBA 1 g/5 ml İ.M/İ.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kas içine veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ALMİBA 1 g/5 ml İ.M/İ.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kas içine veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ALMİBA 1 g/5 ml İ.M/İ.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul Kas içine veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her bir 5 ml lik ampul 1 g Levokarnitin içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir.

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. KULLANMA TALİMATI ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: DL-alfa tokoferol, mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI ZADİTEN şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ölçek (5 ml) şurup 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Propil parahidroksibenzoat,

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. APĐLEP 600 mg film tablet, 50 film tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilir.

KULLANMA TALĐMATI. APĐLEP 600 mg film tablet, 50 film tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilir. KULLANMA TALĐMATI APĐLEP 600 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Okskarbazepin 600 mg Yardımcı maddeler: Mikrokristalinselüloz PH 102, kroskarmellos sodyum, hidroksipropil metilselüloz E3LV, kolloidal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MODİOGEN beyaz renkli, bikonveks, oblong tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır.

KULLANMA TALİMATI. MODİOGEN beyaz renkli, bikonveks, oblong tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır. KULLANMA TALİMATI MODİOGEN 200 mg Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablet; 200 mg modafinil içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, prejelatinize nişasta, mikrokristalin selüloz, povidon,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SIRDALUD 2 mg tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. SIRDALUD 2 mg tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI SIRDALUD 2 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 2 mg tizanidine eşdeğer miktarda 2.288 mg tizanidin hidroklorür içermektedir. Yardımcı maddeler: Kolloidal silikon dioksit (aerosil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI NOOTROPİL ampul, 1 g/ 5ml Damardan uygulanır. Etkin madde: 5 ml lik NOOTROPİL Ampul de 1 g pirasetam Yardımcı maddeler: sodyum asetat, glasiyel asetik asit ve enjeksiyonluk su Bu ilacı

Detaylı

VOICE PROTEZ (SES CİHAZI) TAKILMASI AMELİYATI HASTA BİLGİLENDİRME VE ONAM (RIZA) FORMU

VOICE PROTEZ (SES CİHAZI) TAKILMASI AMELİYATI HASTA BİLGİLENDİRME VE ONAM (RIZA) FORMU VOICE PROTEZ (SES CİHAZI) TAKILMASI AMELİYATI HASTA BİLGİLENDİRME VE ONAM (RIZA) FORMU Hastanın Adı, Soyadı: TC Kimlik No: Baba adı: Ana adı: Doğum tarihi: Sayın Hasta, Sayın Veli/Vasi, Bu yazılı form,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SEKROL 30 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. SEKROL 30 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI SEKROL 30 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette bu tabletlerin etkin maddesi olan, 30 mg ambroksol HCl bulunur. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mısır nişastası, jelatin

Detaylı

24 Vac 9V TBOS Latching Solenoid

24 Vac 9V TBOS Latching Solenoid Kablolama çizelgesine bakınız. 24 Vac 9V BOS Latching Solenoid 1 adet Rain Bird BOS latching solenoid ile çalışan bir istasyonlu kontrol ünitesi. Kontrol ünitesinden vanalara giden kabloların yeraltı düşük

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Yardımcı maddeler: Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal silika ve talk içerir

KULLANMA TALİMATI. Yardımcı maddeler: Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal silika ve talk içerir KULLANMA TALİMATI BETASERC 24 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Her bir tablet, 24 mg betahistin dihidroklorür içerir Yardımcı maddeler: Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz

Detaylı

KAN BAĞIŞI DR.HÜLYA ÇOKSAK. Toplumda Kan Bağışı Bilincinin Oluşturulması Projesi

KAN BAĞIŞI DR.HÜLYA ÇOKSAK. Toplumda Kan Bağışı Bilincinin Oluşturulması Projesi KAN BAĞIŞI DR.HÜLYA ÇOKSAK Neden Kan Bağışı? Kimler Kan Bağışı Yapabilir? Kan Bağışçısının Seçimi Kan Bağışı Dört Adımda Gerçekleşir. Kan Bağışından Sonra Nelere Dikkat Edilmeli? Kan Bağışçısının Her Kan

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir enterik kaplı tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini ve 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SALOFALK 4 g/60 ml lavman Rektal yolla alınır. Etkin madde: Her bir lavman, etkin madde olarak 4 g mesalazin içerir.

KULLANMA TALİMATI. SALOFALK 4 g/60 ml lavman Rektal yolla alınır. Etkin madde: Her bir lavman, etkin madde olarak 4 g mesalazin içerir. SALOFALK 4 g/60 ml lavman Rektal yolla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir lavman, etkin madde olarak 4 g mesalazin içerir. Yardımcı madde(ler): Karbomer 974 P, potasyum asetat, potasyum metabisülfit

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FERRİSİTA 107.7 mg / 5 ml Şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. FERRİSİTA 107.7 mg / 5 ml Şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI FERRİSİTA 107.7 mg / 5 ml Şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 107.7 mg Demir III amonyum sitrat (16.4 mg elementel demire eşdeğerde) bulunur. Yardımcı maddeler : Metil

Detaylı

için kılavuzunuz Hasta Bilgilendirmesi

için kılavuzunuz Hasta Bilgilendirmesi için kılavuzunuz Hasta Bilgilendirmesi Bu ilaç, ek bir denetime tabi tutulmaktadır. Böylece güvenliğe ilişkin yeni bulguların hızlı bir biçimde saptanması mümkün olur. Görülebilen her türlü yan etkileri

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. MUSCOFLEX 8 mg kapsül Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir kapsülde 8 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mısır nişastası, magnezyum stearat, jelatin, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SEROPHENE, blister ambalajında 10 tablet içerir. Bunlar beyaz, çentikli, S işaretli yuvarlak tabletlerdir.

KULLANMA TALİMATI. SEROPHENE, blister ambalajında 10 tablet içerir. Bunlar beyaz, çentikli, S işaretli yuvarlak tabletlerdir. KULLANMA TALİMATI SEROPHENE 50 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Klomifen sitrat 50 mg. Yardımcı maddeler: Laktoz, sodyum nişasta glikolat, nişasta (maize starch), mikrokristalin selüloz, kolloidal

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ÜRİKOLİZ 300 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin Madde: Her tablet 300 mg allopurinol içerir. Yardımcı Maddeler: Mikrokristal selüloz, selüloz toz, povidon K-25, polietilen glikol 4000, krospovidon, talk,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FINACEA jel % 15, 30g Haricen uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. FINACEA jel % 15, 30g Haricen uygulanır. KULLANMA TALİMATI FINACEA jel % 15, 30g Haricen uygulanır. Etkin maddeler: 1 g FINACEA, 150 mg (%15) azelaik asit içerir. Yardımcı maddeler: Lesitin, propilen glikol, polisorbat 80, carbomer 980, trigliseritler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9 5 ml Ampul Damar içine uygulanır. - Etkin madde: 1 ml si 9 mg sodyum klorür içerir. - Yardımcı madde (ler): Enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

HORMONAL KONTRASEPTİFLER

HORMONAL KONTRASEPTİFLER HORMONAL KONTRASEPTİFLER Hormonal kontrasep;fler (erkekler için hormonal yöntemler hariç) östrojen ve progesteronun bir birleşimi (kombinasyonu) yada yalnızca progesteron içeren formlardan oluşur. DOĞUM

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her VENDİOS tablet 600 mg diosmin içermektedir. Yardımcı maddeler: Her VENDİOS tablet povidon, mikrokristalin selüloz, mısır nişastası

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 600 mg Asetilsistein Yardımcı madde(ler): Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal esansı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 600 mg Asetilsistein Yardımcı madde(ler): Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal esansı ASİST Plus 600 mg toz içeren saşe Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 600 mg Asetilsistein Yardımcı madde(ler): Beta karoten, aspartam, sorbitol ve portakal esansı Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. LOETTE, yuvarlak, pembe, her iki yüzü dışbükey, bir yüzünde W ve diğer yüzünde 912 baskısı bulunan film kaplı tablettir.

KULLANMA TALİMATI. LOETTE, yuvarlak, pembe, her iki yüzü dışbükey, bir yüzünde W ve diğer yüzünde 912 baskısı bulunan film kaplı tablettir. LOETTE film tablet KULLANMA TALİMATI [0.1 mg levonorgestrel ve 0.02 mg etinilestradiol] Ağızdan alınır. Etkin maddeler: Her bir tablet 0.1 mg levonorgestrel ve 0.02 mg etinilestradiol içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir depo tablet 50 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz, tartarik asit, povidon K30, hidroksipropil metil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ZOLADEX 3,6 mg depot Deri altına enjeksiyon yoluyla uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir kullanıma hazır enjektör 3.6 mg goserelin (goserelin asetat olarak) içerir. Yardımcı maddeler: Laktid/Glikolid

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NEROX-B12, 30 ve 60 tabletlik blister ambalajlarda sunulan B vitamini kompleksidir.

KULLANMA TALİMATI. NEROX-B12, 30 ve 60 tabletlik blister ambalajlarda sunulan B vitamini kompleksidir. KULLANMA TALİMATI NEROX-B12 film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini ve 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı maddeler: Sitrik asit monohidrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CHORAGON 5000 I.U. I.M. enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü ampul

KULLANMA TALİMATI. CHORAGON 5000 I.U. I.M. enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü ampul KULLANMA TALİMATI CHORAGON 5000 I.U. I.M. enjeksiyonluk çözelti için toz ve çözücü ampul Kas içine enjekte edilerek kullanılır. Etkin madde: Her bir liyofilize toz içeren ampul 5000 IU insan koryonik gonadotropini

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. - Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.

KULLANMA TALĐMATI. - Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz. KULLANMA TALĐMATI MUSCOFLEX 8 mg kapsül Ağızdan alınır. Etkin madde : Her kapsülde 8 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler : Laktoz monohidrat, mısır nişastası, magnezyum stearat, saflaştırılmış su, jelatin,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GAVISCON double action çiğneme tableti Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. GAVISCON double action çiğneme tableti Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI GAVISCON double action çiğneme tableti Ağızdan alınır. Etkin maddeler: Sodyum aljinat.....250 mg Sodyum bikarbonat. 106.5 mg Kalsiyum karbonat.. 187.5 mg Yardımcı maddeler: Ksilitol DC,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında:

KULLANMA TALİMATI. Bu Kullanma Talimatında: KULLANMA TALİMATI TEMETEX %0.1 krem Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde : 1 gramında 1 mg diflukortolon valerat içerir. Yardımcı maddeler: Polioksietilen stearat, sıvı parafin, beyaz vazelin, disodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MYODİN 4mg/2ml IM ampul Kas üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, sitrik asit monohidrat, susuz sodyum

Detaylı

Önsöz Yayın bilgileri:

Önsöz Yayın bilgileri: Hasta bilgilendirme Önsöz Viramune hiv enfeksiyonunu tedavi etmek için bir ilaçtır. Bu broşürle Viramune ile ilk tanışma amaçlanmıştır. Bununla, Viramune hakkında, ilacın nasıl etki yaptığı, bunu nasıl

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RENNİE Çiğneme Tableti Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. RENNİE Çiğneme Tableti Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI RENNİE Çiğneme Tableti Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 680 mg kalsiyum karbonat, 80 mg magnezyum karbonat Yardımcı maddeler: Şeker, patates nişastası, prejelatinize mısır nişastası,

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI LEVOPRONT öksürük şurubu Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml de 6 mg Levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Metil paraben, propil paraben, sakkaroz, kiraz aroması, monohidrat sitrik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 10 mg rupatadin (fumarat şeklinde). Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, prejelatinize nişasta, mikrokristalin selüloz, kırmızı demir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TERBONİLE % 1 dermal sprey Cilt üzerine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir gram solüsyon 10 mg terbinafin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Setomakrogol 1000, propilen glikol, etanol,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Cabral Ampul Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. Cabral Ampul Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Cabral Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul (3 ml), 800 mg feniramidol HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum hidroksit, deiyonize su Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. TĐORELAX 4 mg/2 ml IM ampul Steril-apirojen Kas içine uygulanır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Bir ampulde, 4 mg tiyokolşikosid bulunur. Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, distile su. Bu ilacı kullanmaya

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NEXAVAR 200 mg Film Kaplı Tablet. Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. NEXAVAR 200 mg Film Kaplı Tablet. Ağız yoluyla alınır. NEXAVAR 200 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir film kaplı tablette, 200 mg sorafenibe eşdeğer 274 mg sorafenib tosilat. Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. EKSPAZ, 30, 60 ve 90 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. EKSPAZ, 30, 60 ve 90 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. KULLANMA TALİMATI EKSPAZ 40 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 40 mg otilonyum bromür içerir. Yardımcı madde: Laktoz granül, krospovidon, sodyum nişasta glikolat, kolloidal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI ORİZİNC 15mg/5ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Ksantan gum, gliserol, sodyum sitrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI LAMİSİL

KULLANMA TALİMATI LAMİSİL KULLANMA TALİMATI LAMİSİL sprey dermal % 1 Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir gram solüsyon 10 mg terbinafin hidroklorür (8.8 mg terbinafin baza eşdeğer) içerir. Yardımcı maddeler: Setomakrogol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz. Çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz. Çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MAGNEZİNC Film Tablet Ağız yolu ile kullanılır. Etkin madde: Her bir film tablet 30 mg çinko (çinko sülfat monohidrat halinde) ve 300 mg magnezyum (magnezyum oksit halinde) içerir. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PHOS-NO 1000 mg tablet Oral yoldan uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PHOS-NO 1000 mg tablet Oral yoldan uygulanır. KULLANMA TALİMATI PHOS-NO 1000 mg tablet Oral yoldan uygulanır. Etkin Madde : Her bir tablet 250 mg kalsiyuma eşdeğer 1000 mg kalsiyum asetat içerir. Yardımcı Maddeler : Sodyum nişasta glikolat, Poliletilen

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI VIDANT 0.5 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablet 0.5 mg ropinirol içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalize selüloz, kroskarmeloz sodyum, magnezyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ADELEKS IM 4 mg/2 mi Ampul Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

21.10.2014-Emeklilik Yazı Dizisi - 2: Kadın Memurların Emekli Sandığı ndan Emeklilik Şartları Pazartesi, 20 Ekim 2014 22:40

21.10.2014-Emeklilik Yazı Dizisi - 2: Kadın Memurların Emekli Sandığı ndan Emeklilik Şartları Pazartesi, 20 Ekim 2014 22:40 21.10.14-Emeklilik Yazı Dizisi - 2: Kadın Memurların Emekli Sandığı ndan Emeklilik Şartları Pazartesi, Ekim 14 22:40 Kadın Memurların Emekli Sandığı ndan Emeklilik Şartları 23.05.02 (yani 14.06.02) tarihi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. 1 vajinal tablet, 500 miligram klotrimazol mikronize içerir. 1 vajinal tablet ve uygulama cihazı içeren kutularda bulunur.

KULLANMA TALİMATI. 1 vajinal tablet, 500 miligram klotrimazol mikronize içerir. 1 vajinal tablet ve uygulama cihazı içeren kutularda bulunur. KULLANMA TALİMATI GYNO CANESTEN 1 vajinal tablet 500 mg Vajinaya uygulanır. Etkin madde: 500 mg klotrimazol mikronize Yardımcı maddeler: Kalsiyum laktat, laktik asit, laktoz, avicel, mısır nişastası, 1-Ethenil-2-

Detaylı