Binek Otomobil Piyasasında İlgili Ürün Pazarlarının Tespiti: Bir Yöntem Önerisi ve Türkiye Pazarına Uygulanması (2005)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Binek Otomobil Piyasasında İlgili Ürün Pazarlarının Tespiti: Bir Yöntem Önerisi ve Türkiye Pazarına Uygulanması (2005)"

Transkript

1 Binek Otomoil Piyasasında İlgili Ürün Pazarlarının Tespiti: Bir Yöntem Önerisi ve Türkiye Pazarına Uygulanması (2005) Fırat Bilgel ve Ali Ilıcak Alice: lütfen, hangi yöne gitmemiz gerektiğini söyler misin? Kedi: Bu, üyük ölçüde nereye varmak istediğine ağlı. Lewis Carroll, Alice Harikalar Diyarında Giriş Bu çalışma, inek otomoil piyasasında ulunan modellerin hangi ilgili ürün pazarlarında yer aldığının nasıl tespit edileceğinin gösterilmesi amaçlamaktadır. Bu amaçla hiyerarşik küme analizi yoluyla ir ön sınıflandırma yapılmıştır. Daha sonra şasi uzunluğuna göre yapılan mevcut sınıflandırmanın ihtiyaca cevap vermediğini göstermek için, her sınıftaki otomoil modellerinin kendi ve çapraz fiyat talep esneklikleri hesaplanmış ve çapraz talep esnekliklerinin ekonometrik geçerliliği ve üyüklüğü göz önünde ulundurulmuştur. Analiz aynı zamanda Ocak 2006 da yürürlüğe giren 2005/4 sayılı Motorlu Taşıtlar Sektöründeki Dikey Anlaşmalar ve Uyumlu Eylemlere İlişkin Grup Muafiyeti Teliği nde elirtilen dağıtım sistemlerinin ayrıştırılması konusunda ir ön inceleme niteliği taşımaktadır. Bunun için analizde Mart-Kasım 2005 tarihleri arasında segment azında gruplandırılmış olan toplam 217 inek otomoilin gerçekleşen aylık satış ve fiyat verileri kullanılarak distriütörlerin piyasa payları hesaplanmış ve modellerin fiyat talep esnekliğinin ekonometrik tahminleri yapılmıştır. Çalışmada araç satış miktarları Otomotiv Distriütörleri Derneği nin (ODD) 2005 yılına ait Mart- Kasım arasındaki 9 aylık verilerinden, modellerin fiyatları ise Auto Info Türkye Dergisi nin ilgili aya ait Satınalma Reheri aşlıklı ölümlerinden alınmıştır. Ancak miktar verileri nin modellerin motor hacimlerine göre alt kırılımlarına ulaşamadığımız için, satılan araçların ait olduğu modelin en ucuz ya da en çok satılan alt-modelinin fiyatından satıldığı varsayılmıştır.

2 I. Distriütör piyasa paylarının hesaplanması Ocak 2006 da yürürlüğe giren Motorlu Taşıtlar Sektöründeki Dikey Anlaşmalar ve Uyumlu Eylemlere İlişkin Grup Muafiyeti Teliği ne göre, araç satışında uygulanacak olan dağıtım sistemi seçimi aşağıdaki kriterlere taidir. Talo 1: Dağıtım Sistemi Kriterleri Uygulanailecek dağıtım sistemi Piyasa Payı (s) s < %30 %30 < s < %40 s > %40 Niteliksel Seçici Niteliksel Seçici Niteliksel Seçici Niceliksel Seçici Niceliksel Seçici - Münhasır - - Buna göre, eğer ir distriütör, ilgili modelinin ait olduğu ilgili ürün pazarında %30 un altında piyasa payına sahip ise, Talo 1 de verilen üç dağıtım sisteminden herhangi irini, %30 ile %40 arasında piyasa payına sahipse, niteliksel ya da niceliksel dağıtım sistemini, %40 in üzerinde piyasa payına sahip ise sadece niteliksel dağıtım sistemini enimseyeilir 1. Talo 1 deki kriterler göz önünde ulundurulduğunda satış adedi üzerinden her segmentteki distriütör piyasa payları aşağıdaki giidir. Talo 2: Satış Adedine göre Distriütör Piyasa Payları (%), Mart-Kasım 2005 Segment Distriütör A B C D E F G MPV SUV Doğuş (VW, Audi, Seat, Porsche) Baylas( Citroen, Suaru) Borusan (BMW, L and Rover, Mini) GM (Opel, Chevrolet) Koç (Ford, TOFAŞ) Saancı (Toyota) Yüce (Skoda) Kia Smart Suzuki Avrupa Birligi nde yapilmis enzer calismalar icin kz. Brenkers ve Veroven (2002), Veroven (2002).

3 Daihatsu Dacia Honda Hyundai Mitsuishi Nissan Peugeot Renault Rover Tata 1.14 Chrysler Lada Mazda Jaguar Saa Volvo MG 1.06 HHI Talo 2 ye akıldığında, A ve SUV segmentinde Kia, F ve G segmentlerinde ise -Benz %30 un üzerindeki piyasa paylarıyla Seçici Dağıtım sistemini enimserken, F segmentinde Borusan ve MPV segmentinde ise Kia ve -Benz %40 in üzerindeki piyasa paylarıyla sadece Niteliksel Seçici Dağıtım Sistemini enimseyeileceklerdir. Talo 1 de verilen pazar payları, her ir distriütörün ilgili segmentteki payı dikkate alınarak hesaplanmıştır. Buna göre eğer distriütörün ilgili segmentte irden fazla modeli varsa, unların paylarının toplamı alınmıştır. Bu nedenle talonun en soldaki sütununda markaların değil, distriütörlerin ağlı olduğu grupların adları yer almaktadır. Segmentler ise ODD nin de enimsediği eynelmilel ir nitelik taşıdığı düşünülen şasi uzunluklarına göre yapılan ölümlemelerdir. Buna göre A segmenti tek hacimli küçük otomoilleri (Smart), B küçük (Ford Fiesta), C küçük-orta (Opel Astra), D üyük-orta (BMW 3), E üyük-executive ( E), F lüks (Audi A8), G spor (Hyundai Coupe FX), SUV arazi araçlarısport utulity vehicle (Honda CRV), MPV minivan-multipurpose vehicle (Chrysler Voyager) araçları arındırmaktadır.

4 Her ne kadar AB Komisyonu verdiği hiçir kararda yeni otomoiller için ilgili ürün pazarının nasıl elirleneceğine dair ir açıklamada ulunmadıysa da 2 u gruplandırmayı enimsediği Açıklayıcı Broşürde verilen örneklerden anlaşılmaktadır. Ancak u gruplandırmanın rekaet teorisinde enimsenen ve 2005/4 sayılı Motorlu Taşıtlar Teliği uyarınca da dikkate alınacak olan ilgili ürün pazarı yaklaşımıyla uyuşmadığı açıktır. Zira şasi uzunluğunun otomoillerin ilgili ürün pazarı elirlenirken ilk olarak dikkate alınması gereken tüketici tercihleri için fiyat, motor hacmi, eygir gücü ve ortalama yakıt tüketimi gii ölçütlerden sonra geldiği düşünülmektedir. Dolayısıyla her ir segmenti tüketicilerin gözünde ayrı ilgili ürün pazarları olarak alınailecek alternatif ir ölümleme çalışmasına ihtiyaç ulunmaktadır. II. Alternatif ir Segmentasyon önerisi: Hiyerarşik Küme Analizi Otomoil piyasasında ilgili ürün pazarının elirlenmesinde irkaç farklı niteliksel veya niceliksel yöntem kullanılmaktadır. Bunlardan ilki ekonometrik modellerle oluşturulan tahmin yöntemleridir. Yapmış olduğumuz analizin çıkış noktasını oluşturan çalışmalardan iri Veroven (2002) ve Brenkers ve Veroven (2002) tarafından yapılmıştır. Bu çalışmalar daha çok makro ölçekli olup, herhangi ir araç modelinin piyasa payını etkileyen faktörleri elirlemeye yöneliktir. Otomoil piyasasında ilgili ürün pazarlarının elirlenmesinde izce kullanılması gereken yöntemlerden ir digeri de hiyerarşik küme analizidir. Hiyerarşik küme analizi (hierarchical cluster analysis), ürünlerin, pazar tanımlanmasında etkili olan faktörleri kullanarak sınıflandırılmasında ve doğal gruplaşmaların elirlenmesinde kullanılan ir tekniktir. Hiyerarşik küme analiziyle yapılmış ölümleme ve ilgili ürün pazarlarının elirlenmesi, yukarıda verilen segmentasyon tanımına alternatif olmakla eraer, esneklik ve fiyat analizi gii daha ileri düzeydeki çalışmaların yapılmasında da referans noktası olması açısından önemlidir. Bu amaçla 186 model için Mart-Kasım 2005 tarihleri arasında gerçekleşen ortalama fiyat, 100 kilometredeki yakıt tüketimi, motor hacmi ve eygir gücü gii faktörler kullanılarak hiyerarşik küme analiziyle otomotiv pazarı segmentlere ayrıştırılmıştır. Bugün kullanılan segmentasyon tanımı modellerin şasi/dingil uzunluğuna, kasa yapısına ve kullanım amacına göre yapılırken alternatif ir segmentasyon tanımı yukarıda elirtilen faktörleri de arındırmaktadır. Küme analizinde esas olan ürünlerin enzerliğinin elirlenmesidir. Bu gruplama metodu ürünlerin irirlerine olan uzaklığının hesaplanmasıyla elirlenir. Bunlardan en sık kullanılanı kareleri alınmış Öklidyen uzaklığıdır (Squared Euclidean Distance). Eğer, i ve j iki farklı modeli, X karakteristiği ve n ise karakteristik sayısını gösterecek olursa, Kareleri Alınmış Öklidyen Uzaklık, 2 Bu durum Komisyonun kendi hazırladığı Açıklayıcı Broşür ün s.74, dipnot 195 te de Kaul edilmiş ve otomoillerin uzunluk, uzunluk ve fiyata gore ölümleneileceğine değinilerek u zorlu görevden kaçınılmıştır.

5 d ij n k 1 X ik X jk 2 şeklinde ifade edileilir. Yukarıdaki ölçüm sonucunda elde edilen sayı ne kadar üyük olursa, u iki ürün (model) iririnden o kadar farklılık göstermektedir. 3 Bu metodla yapılan hiyerarşik küme analizi sonucunda elirlenen 8 segment talo 3.1 de verilmiştir. Talo 3.1: Hiyerarşik Küme Analizine Bağlı Segmentasyon Segment 1 Citroen C3 Daihatsu YRV Ford Fusion Nissan Micra Seat Iiza Citroen Picasso Fiat Alea Honda Jazz Opel Corsa Smart Forfour Citroen Xsara Fiat Palio Hyundai Getz Opel Tigra Smart Fortwo Dacia Logan Fiat Panda Kia Picanto Peugeot 206 Smart Roadster Dacia Solenza Fiat Punto A Serisi Peugeot 307 Suzuki Alto Daihatsu Coure Ford Fiesta Mitsuishi Carisma Renault Clio Symol Toyota Yaris Daihatsu Sirion Ford Focus C-max Mitsuishi Colt Seat Cordoa VW Polo Segment 2 Alfa 147 Ford Focus Mazda 3 Series Renault Megane II Suaru Impreza Alfa 156 Honda Civic 3D MG ZR Renault Modus Suzuki Jimny Audi A3 Honda Civic 4D MG ZS Renault Scenic Toyota Avensis Audi A4 Honda Civic 5D Mini Cooper Rover 25 Toyota Corolla HB BMW 1 Serisi Honda HR-V Mini Cooper C Rover 45 Toyota Corolla S/D BMW 3 Serisi Hyundai Accent Mitsuishi Lancer Rover Streetwise Toyota Corolla S/W Chevrolet Kalos Hyundai Coupe Mitsuishi Spacestar Seat Altea Toyota Verso Chevrolet Lacetti Hyundai Elantra Nissan Almera Seat Leon Volvo SV 40 Citroen C4 Hyundai Santa Fe Opel Astra Seat Toledo Volvo V 50 Daihatsu Terios Kia Carens Opel Meriva Skoda Faia VW Bora Fiat Idea Kia Cerato Opel Zafira Skoda Faia Como VW Golf Fiat Marea Kia Sportage Renault Clio Skoda Faia Sedan VW Passat Fiat Stilo Kia Rio Renault Megane Skoda Octavia VW Touran Lada Vega 3 Hiyerarşik küme analizi istatistik paket programlarında hierarchical cluster analysis olarak ulunailir.

6 Segment 5 Alfa 166 Ford Mondeo Kia Sorento Nissan Primera Saa 95 Chevrolet Evanda Honda Accord Landrover Freelander Nissan Terrano Suaru Legacy 2.0 Chrysler PT Honda CR-V Mazda 6 Series Nissan X-Trail Suaru Forester Chrysler Cherokee Hyundai Tucson Mini Cooper S Peugeot 407 Suzuki Grand Vitara Citroen C5 Kia Magentis Mitsuishi Outlander Saa 93 Toyota RAV 4 Toyota Camry Segment 6 Segment 7 E Serisi Audi A6 Porsche Boxster Chrysler Crossfire Opel Signum BMWZ4 Suaru Legacy 3.0 Honda S 2000 Opel Vectra BMW X3 Suaru WRX Jaguar S-Type Renault Laguna Jaguar X-Type Suaru Outack Mitsuishi Evo Rover 75 X 3 C Serisi Nissan 350 Z Skoda Super Segment 4 Mitsuishi Pajero Audi TT Kia Opirus G Nissan Pathfinder BMW 5 Serisi Landrover Discovery Volvo S 60 Nissan Patrol Chrysler 300C SLK Volvo S 80 Peugeot 607 Chrysler Sering CLK Volvo V 70 Volvo XC 90 Honda Civic Type R VW Touareg M Segment 8 Segment 3 Audi A8 Landrover Range Rover Volvo XC 70 BMW X 5 BMW 7 S Toyota Landcruiser Chrysler Grand Cherokee BMW 6 SL Hyundai Sonata Chrysler Wrangler Jaguar XJ Porsche Carrera Porsche Cayenne VW Phaeton Hiyerarşik küme analizi sonucunda elde edilen segmentler araçların 100 kilometredeki yakıt tüketimi, eygir gücü ve fiyatı gii faktörlere ağlı olduğundan aynı segmentte farklı kasa yapısı ve kullanım amacındaki araçlar ulunailmektedir. Türkiye de inek otomoiller için kullanım amacından çok fiyatın ve fiyat veri iken performanslarının araç seçiminde daha önemli faktörler olarak ortaya çıkması hiyerarşik küme analizi sonucunda elirlenen segmentlerin eklentilerle uyumlu olduğunu göstermektedir.

7 Talo 3.2: Segment Histogramı Modellerin segment içindeki dağılımlarına akıldığında en çok aracın 1. ve 2. segmentlerde ulunduğu görülmektedir. Binek otomoil piyasasındaki modellerin %18 i (35 model) 1. segmentte olup unu sırasıyla %35 (68 model) ile 2. segment, ve % 14 (27 model) ile 5. segment takip etmektedir.

8 Talo 3.3: Temel İstatistikler Segment Fiyat (YTL) Yakıt Tüketimi (lt/100 km) Beygir Gücü (hp) 1 Ortalama ,50 79 Model Sayısı Std. Sapma , Ortalama , Model Sayısı Std. Sapma , Ortalama , Model Sayısı Std. Sapma , Ortalama , Model Sayısı Std. Sapma , Ortalama , Model Sayısı Std. Sapma , Ortalama , Model Sayısı Std. Sapma , Ortalama , Model Sayısı Std. Sapma , Ortalama , Model Sayısı Std. Sapma ,42 42 Toplam Ortalama Model Sayısı Std. Sapma Elde ettiğimiz segmentlerin fiyat, motor gücü ve ortalama yakıt tüketimlerinin ortalamalarını ve standart sapmalarını inceleyerek segmentlerin profillerini ortaya koymaya çalıştık. Talo 3.3 te u nedenle segmentler ortalama fiyatlarına göre sıralandılar. Segment 1 deki araçların ortalama 26 in YTL değerinde ve 79 eygir gücünde olduklarını görmekteyiz. Segment 2 dekilerin fiyatı ise ortalama 34 in YTL olup araçlar 104 eygir gücündeler. Bu verilerden ve ilgili modellerin taranmasından, Segment 1 in şasi uzunluğuna göre A ve B segmentlerine düşen araçları, Segment 2 nin ise C ve D segmentlerini topladığı görüleilir. Buradan A nın B den, C nin ise D den ayrı pazarlarda ifade edilecek kadar farklı olmadığı sonucu çıkarılailir. Ancak u durumun üst segmentlerdeki araçların aldığımız üç ölçüte göre çeşitlilik göstermeleri yani, irirlerinden ve alt segmenttekilerden çok farklı olmasından da kaynaklanaileceği unutulmamalıdır. İncelediğimiz 186 modelden spor ya da aşırı lüks araaları çıkardığımızda alt segmentlerdeki araçların da kendi aralarında anlamlı gruplar oluşturacağını görürüz.

9 Nitekim AB Komisyonu da, ir araç farklı donanım seçenekleri yüzünden üst ya da alt segmentlerdeki modellere rakip olailiyorsa ütün u segmentlerdeki araçların o aracın ilgili pazar kümesine dahil edilmesi gerektiğini Açıklayıcı Broşürü nde elirtmektedir. Bu fiyat geçişlerinin alt segmentlerde yoğun olması Segment 1 ve Segment 2 nin tanımlarının doğru ve ilgili pazar olarak kullanıma hazır olduğunu göstermektedir. Segment 5, 2000 cc motor hacminin üzerindeki, 50 in YTL ve üzeri fiyatlı D ve SUV segmentlerindeki araçları arındırmaktadır. Bu araçların fiyatları görece düşük olmakla irlikte yakıt tüketimi ve motor güçlerinin yine görece fazla olduğunu görmekteyiz. Daha üst sınıflarda yer alan 56 modelin irirlerinden ölçütler ışığında çok farklılaştırılmış olduğu, u araçların ancak 5 ayrı segmentte toparlanailmesine yol açmıştır. ODD sınıflandırmasına göre de E (üyük), F (Lüks), SUV ve G (spor araç) olarak 4 ayrı grupta incelenen u araçlar tüketicinin kafasındaki imajlarına göre değil teknik ve mali verilerine göre daha değişik ir içimde sınıflandırılmıştır. Buna göre Segment 7 açıkça spor araaları, Segment 6 yönetici araçlarını, Segment 8 en üst düzey araaları, Segment 3 üst düzey SUV leri içermektedir. Segment 4 ise ir nevi, Segment 6 ya göre daha güçlü yönetici araçlarını (SUV ler dahil) arındırmaktadır. Görüldüğü üzere, araçların içimlerinin empoze ettiği aile araası, spor araa, lüks, SUV gii kullanım amacına yönelik özellikleri modele konulmamış olsa da, farklı amaçlara yönelik araçlar kendi aralarında ikame edileilir olduğu ölçüde aynı segmentlerde yer almıştır. Sonuçta örneğin ir şirket yöneticisine E sınıfı ir araç yerine, SUV de alailmektedir, yeter ki mali profilleri çok farklı olmasın. Talo 3.1 de sonuçlarını verdiğimiz analizde fiyat, motor gücü ve yakıt tüketimi gii özelliklerin her irinin tüketicinin gözünde eşit ağırlıkta olduğu varsayılmaktadır. Bu özelliklerin eşit ağırlıkta olmadığı kesin olmakla irlikte, nasıl ağırlıklandırılması gerektiği süjektif ir meseledir ve kapsamlı ir anket çalışması yapılmadan da ortalama ir sonuca varılması mümkün değildir. Yine de Talo 3.1 deki sonuçların şasi uzunluğuna göre yapılan ölümlemeden sezgisel olarak daha doğru olduğunu söyleyeiliriz. Fakat son sözün sonraki ölümlerde nasıl uygulanacağı gösterilen çapraz esnekliklerin incelenmesinden sonra söylenmesi gerekmektedir. III. Talep Esnekliği: Teori Fiyat talep esnekliği, fiyattaki yüzde değişimin talepte oluşturduğu yüzde değişim olarak tanımlanailir. Buna göre, fiyat talep esnekliğini ile gösterecek olursak: Q P P Q şeklinde gösterilir.

10 Fiyat talep esnekliği 1 in üzerinde ise talep fiyattaki değişimlere karşı hassastır. Buna karşın, esneklik 1 in altında ise talep fiyatlardan çok fazla etkilenmemektedir. Mikroekonomik modellerdeki talein fiyat esnekliği, kendi ve çapraz esnekliği olmak üzere ikiye ayrılır. Kendi fiyat talep esnekliği (own price elasticity of demand) ir modelin fiyatındaki yüzde değişimin, o modele olan talei ne kadar değiştirdiğini, çapraz fiyat talep esnekliği (cross price elasticity of demand) ise, ir modelin fiyatındaki yüzde değişimin, diğer ir modele olan talei ne kadar değiştirdiğini gösterir. Buna göre kendi ve çapraz fiyat talep esneklikleri sırasıyla, ii Q P i i P i Q i ve ij Q P i j P Q j i olarak gösterilir. Ekonomik teoriye göre ir modelin fiyatı ile o modele olan talep arasında ters orantılı, ir modelin fiyatı ile aşka ir modele olan talep arasında ise doğru orantılı ir ilişki vardır. Bu durum ii 0 ve ij 0, diğer ir deyişle, kendi fiyat esnekliğinin daima negatif, aşağıda elirteceğimiz koşullar altında ise çapraz fiyat esnekliğinin pozitif olma koşulunu getirir. Çapraz fiyat esnekliği, modellerin ikame (sustitution) mallar olması durumunda pozitif, tamamlayıcı mallar (complements) olması durumunda ise negatiftir: 0 ij : model i ve model j iririni tamamlamaktadır. 0 ij : ir model diğerine ikame etmektedir. IV. Talep esnekliğinin Ekonometrik Modelleri Fiyat talep esnekliğinin hesaplanmasında irkaç farklı ekonometrik model ve tahmin metodu kullanılmaktadır. Bunlardan en sık kullanılanı, ağımlı değişkenin sürekli veri (continuous data) olması durumunda uygulanailecek olan tam logaritmik (full-logarithmic) spesifikasyondur. Bu tanımlama aşağıdaki talep denklemiyle gösterileilir. Q i ' 1 2Pi j Pj x u (5.1)

11 Yukarıdaki denklemde i modeli, Q satış miktarını, P i i modelinin fiyatını, P j ise j modelinin fiyatını, x ir matris olup talei etkileyeilecek diğer makroekonomik değişkenleri ve u ise stokastik hata terimini göstermektedir. (5.1) deki i modelinin fiyat katsayısı olan 2 fiyatın ir YTL artması durumunda, satışın, diğer ir deyişle talein, ne kadar YTL azalacağını gösterir. Eğer (5.1) deki denklemde fiyat ve miktar değişkenlerinin doğal logaritması alınırsa oluşacak yeni denklemdeki fiyat katsayısı, fiyat talep esnekliğini ifade eder. Buna göre; ' ln Qi 1 2 i j j x u (5.2) j (5.2) de ln doğal logaritmayi, 2 kendi fiyat talep esnekliğini, ise çapraz fiyat talep esnekliklerini göstermektedir. Aynı veya ardışık segmentlerdeki modellerin irirlerini ikame ettikleri durumda a priori eklenti 2 0 ve (least squares, LS) yöntemiyle tahmin edileilir. j 0 dir. (5.2) numaralı denklem küçük kareler LS yöntemi, ağımlı değişken olan satış miktarının (Q) o ay satış yapılamaması nedeniyle sıfır değerini alması ve serilerin devamlı görünümünü kayederek kesikli veri gii görünmesi durumunda hatalı katsayı tahmini vermektedir. Bu gii durumlarda integer count data adı verilen ir tahmin yöntemi esas alınır. Yukarıdaki fiyat talep esnekliği tahmin yöntemlerine ek olarak ikinci ir alternatif ise segmentteki piyasa paylarını esas alan Oransal kalire edilmiş İdeale Yakın Talep Sistemi (Proportionally Calirated Almost Ideal Demand System, PCAIDS) dir4. PCAIDS yöntemiyle her modelin segmentdeki piyasa payı o modele ait fiyatla ve diğer modellerin fiyatlarıyla açıklanır. S S S 1t 2t nt a a a 1 2 n n1 1t 1t 1t n2 2t 2t 2t n3 13t 3t 3t 1n 2n nn nt nt nt u 1t u u 2t nt (5.3) 4 Bkz. Epstein ve Ruinfeld (2002).

12 (5.3) numaralı denklemde S, ir modelin söz konusu segmentteki değer cinsinden hesaplanmış piyasa payını 0 S 1, n segmentteki model sayısını, t ise zamanı gösterir. Parametrelerin irtakım varsayımlarla sınırlandırılmadığı ir durumda n tane model, n 2 adet parametre hesaplanması demektir. Fakat unun için geniş çaplı ir veri setine gereksinim vardır. Buna karşılık, (5.3) numaralı denklemin getirdiği irtakım sınırlamalar vardır. Bunlardan ilki segmentteki piyasa paylarının toplamının 1 olduğudur ( S 1). Bu sınırlamayla eraer ilinmeyen parametre sayısı PCAIDS yöntemiyle üyük oranda azalmaktadır. n i 1 i V. Esneklik Tahminleri Kendi ve çapraz fiyat talep esnekliklerini hesaplayailmek için her araç modeli için Mart-Kasım 2005 tarihleri arasındaki segment azında aylık satış ve fiyat verileri kullanılmıştır. Veri seti toplamda 60 model ve her model için 9 zaman serisi gözleminden oluşmaktadır. ODD segmentleri azında akıldığında satış ve fiyat verileri tam olan modeller sırasıyla A segmentinde 5, D segmentinde 27, E segmentinde 14, F segmentinde 5 ve G segmentinde 9 adettir 5. Kendi ve çapraz fiyat talep esneklikleri azı segmentler için, satış verileri kimi aylarda satış yapılamaması nedeniyle kesikli ir görünüme sahip olduğundan integer count data tahmin yöntemi kullanılarak hesaplanmıştır. Her model için ayrı ir denklem tanımlanmış ve Negative Binomial ML yöntemiyle katsayı tahmini yapılmıştır 6. Fakat model sayısının fazla olduğu orta segmentlerde PCAIDS yöntemiyle esneklik hesaplanamamaktır. Buna ek olarak, modellere ait zaman serisinin 9 gözlemden oluşması nedeniyle talep denklemlerinin sağ tarafına maksimum 8 ağımsız değişken konulailmesi, ir segmentteki tüm çapraz esnekliklerin hesaplanamamasına yol açmaktadır 7. 5 Esneklik tahmininde karşılaşılan teknik prol emler nedeniyle B,C ve SUV segmentindeki esneklikler hesaplanmamıştır. 6 Negative Binomial ML yöntemiyle ilgili geniş ir ilgi Cameron ve Trivedi (1996) de ulunailir. 7 Talep esneklikleri tahmininde azı model ler arasındaki esneklik işaretlerinin eklentilerle tutarlı olmadığı görülmektedir. Bu durum izce örneklem sayısının azlığından kaynaklanan ve telafisi uzun dönemde olailecek ir prolemdir. Esneklik tahminlerinde dikkat çekilmesi gereken diğer ir ise durum herhangi iki model arasındaki esnekliği n üyüklüğüdür. Yaptığımız tahminler sonucunda çıkan esnekliklerin tam isaetli olması eldeki verilerin kısıtlılığı gözönünde ulundurulduğunda mümkün olmamaktadır. Buradaki dikkat çekmek istediğimiz nokta çapraz esnekliklerin irim (esneklik=1) esnekliği n üstünde ya da altında kalıp kalmadığıdır.

13 Aşağıdaki talolarda şasi uzunluğu ölümlemelerine göre aynı sınıfta kaul edilen araçların fiyat talep esneklikleri gösterilmektedir. Bu talolarda yatay eksendeki modeller fiyatı, talonun solundaki sütunda yer alan modeller ise miktarı göstermektedir. Talo 6.1: Fiyat Talep Esneklikleri: A Segmenti Fiyat Segment Esnekligi = Suzuki Alto Daihatsu Coure Smart For Two Fiat Panda Kia Picanto Suzuki Alto Daihatsu Coure Smart For Two Fiat Panda Kia Picanto A segmentine akıldığında Smart ForTwo modeli Daihatsu Coure modeline rakip olarak gözükmektedir. Diğer ir deyişle, u iki model iririni ikame etmektedir. Smart ForTwo modelinin fiyatındaki ir artış Suzuki Alto modeline olan talei artırırken, Alto nun fiyatındaki ir artış ForTwo modeline olan talei etkilememektedir. Bu durum ForTwo nun Alto modeliyle ikame edildiğini fakat tam tersi ir durumun gerçekleşmediğini göstermektedir. ForTwo modelinin A segmentindeki en pahalı otomoil olduğu göz önünde ulundurulduğunda daha ucuz ir model olan Alto ile ikame edilmesi eklentilerle tutarlılık göstermektedir. Benzer ir geçiş Fiat Panda ile Smart ForTwo arasında da gerçekleşmektedir. Burada ise, Fiat Panda nın fiyatındaki %1 lik ir artış talei Smart ForTwo modeline kaydırırken, tam tersi ir durum görülmemektedir. Talo 6.1 te dikkat çeken ir aşka durum ise hiçir modelin Picanto ile ikame edilmediğidir (çapraz fiyat esneklikleri sıfırdan farklı değildir). Bu durum Picanto modelinin mart

14 2005 ten itiaren olan 9 aylık satış performansının diğer modellere kıyasla daha yüksek olması ve markalaşmayla açıklanailir. Talo 6.2: Fiyat Talep Esneklikleri: D Segmenti Fiyat Segment Esnekligi = Audi A4 BMW 3 Serisi Jaguar X- Type C Serisi VW Passat Saa Audi A4 BMW Serisi Jaguar X-Type C Serisi VW Passat Saa D segmenti fiyat talep esnekliklerine akıldığında BMW 3 Serisi nin Jaguar X-type ile Saa 93 modeline rakip olduğu, una karşın VW Passat ve C Serisi nin hiçir modele rakip olmadığı görülmektedir. VW Passat fiyat ve satış miktarı seviyesiyle de D segmentindeki

15 araçlardan farklılık göstermektedir fakat C Serisi nin diğer modellerdeki fiyat artışlarından etkilenmemesi talep eden tüketici profilindeki farklılıklar ve marka yönetiminin etkileriyle açıklanailir. Bunlara ek olarak Audi A4, BMW 3 serisi ve VW Passat modelleri Saa 93 modeliyle ikame edilmektedir. Talo 6.2 daki modellerin ortalama fiyat istatistiklerine akıldığında en pahalı model Jaguar X-type olup, unu sırasıyla C Serisi, BMW 3 serisi, Saa 93, Audi A4 ve VW Passat takip etmektedir. Dolayısıyla ortalama fiyata sahip olan A4, 93 ve 3 Serisi arasında geçişler görülürken, X-type modelinden de Saa 93 ve BMW 3 Serisi ne geçişler gözlemlenmektedir. Talo 6.3: Fiyat Talep Esneklikleri: E segmenti Fiyat Audi A6 BMW 5 Serisi Chrysler 300C Jaguar SType E Serisi Volvo S80 Volvo XC70 Audi A BMW Serisi Chrysler 300C Jaguar SType E Serisi Volvo S Volvo XC E segmentindeki 14 model, fiyatlardaki varyasyonun yüksek olması nedeniyle alt ve üst segment olmak üzere iki ölümde incelenmiştir. Talo 6.3 de üst E segmentinde olan modeller arasındaki

16 fiyat esneklikleri görülmektedir. Buna göre, Jaguar S Type modelinin Audi A6 ve BMW 5 Serisi ne; Volvo S80 in ise E Serisi ne rakip olduğu gözlemlenmektedir. Talo 6.4: Fiyat Talep Esneklikleri: F segmenti Fiyat Segment Esnekligi = Audi A8 BMW 7 Serisi Jaguar XJ S Serisi Audi A BMW Serisi Jaguar XJ S Serisi F segmentinde BMW 7 Serisi nden Audi A8, S ve Jaguar XJ modellerine ir ge çiş olduğu görülmektedir. Talo 6.4 deki modellerin ortalama fiyat istatistiklerine akıldığında en pahalı model BMW 7 Serisi olup, unu sırasıyla S, Jaguar XJ, Audi A8 ve VW Phaeton takip etmektedir. BMW 7 Serisi nin segmentteki en pahalı model olduğu göz önünde ulundurulduğunda, yüksek fiyatlı modellerden, göreceli olarak düşük fiyatlı modellere geçiş olması eklenen ir durumdur. Bunun dışında VW Phaeton haricinde fiyat açısından en düşük iki model ile en yüksek iki model arasında da ikame vardır.

17 Talo 6.5: Fiyat Talep Esneklikleri: G segmenti Fiyat Segment Esnekligi = Porsche Carrera CLK SLK Chrysler Sering Honda S2000 Chrysler Crossfire Porsche Carrera CLK SLK Chrysler Sering Honda S Chrysler Crossfire G segmentine akıldığında CLK nin Porsche Carrera ve Chrysler Sering modellerine rakip olduğu, Honda S2000 nin ise SLK ve Chrysler Crossfire modellerine rakip olduğu görülmektedir. Talo 6.5 deki modellerin ortalama fiyat istatistiklerine akıldığında en pahalı model olan Porsche Carrera yı sırasıyla CLK, Chrysler Crossfire, SLK, Honda S2000 ve Chrysler Sering takip etmektedir.

18 Sonuç Son ölümde eynelmilel şasi uzunluğuna göre yapılan sınıflandırmanın segmentlerinin irirleriyle tam olarak ikame edilemeyecek modelleri arındırdığı, dolayısıyla incelemeye konu olacak ir modelin ilgili ürün pazarının u segment olarak tespit edilmemesi gerektiği gösterilmiştir. Bu nedenle ilgili ürün pazarları tespit edilirken farklı ir yöntemin izlenmesini çalışmamızda önerdik. Bu yönteme göre, önce küme analizi yöntemiyle, mümkün olursa tüketicilerin modellere ilişkin süjektif değerlendirmelerinin de kategorize edilerek modele katılması yoluyla ulunacak segmentler oluşturulmalıdır. Daha sonra u segmentlerde yer alan modellerin irirlerine ikame olup olmadıkları çapraz esnekliklerine akılarak kontrol edilmelidir. Bu şekilde tespit edilecek ilgili ürün pazarlarının şasi uzunluğu esas alınarak yapılan segmentasyondan daha sağlıklı olacağı düşünülmektedir. İlgili ürün pazarının nasıl hesaplanacağına ilişkin sayısız tartışma hem yaancı hem de Türkçe literatürde ulunailir. 8 Biz teorinin ancak pratiği açıkladığı ve ona yön verdiği ölçüde anlamlı olduğunu düşündüğümüzden tartışmaları özetlemeyi aşkalarına ırakıp, Türk otomoil piyasasında daha önce yapılmamış ir çalışmayı, verileri elde etmek için elimizden gelen çaayı göstererek gerçekleştirmeye çalıştık. Kullandığımız yöntemler, doğru ilgili ürün pazarlarının neler olduğunu göstermek için değil, ihtiyaç halinde doğru ilgili ürün pazarlarının nasıl tespit edileceğini göstermeye yöneliktir. 8 Konu ile ilgili Türkçe kaynaklar için kz. Çetinkaya (2003) ve Şenyücel (2003).

19 Kaynakça Brenkers, R., Veroven, F. (2002) Lieralizing a Distriution System: The European Car Market. Cameron, A.C, Trivedi, P.K. (1996) Count Data Models for Financial Data, Handook of Statistics: Statistical Methods in Finance, G.S Maddala C.R. Rao ed., North-Holland. Çetinkaya, M. (2003), İlgili Pazar Kavramı ve İlgili Pazar Tanımında Kullanılan Nicel Teknikler, Rekaet Kurumu, Ankara. Şenyücel, O. (2003), Rekaet İktisadında Ampirik Uygulamalar, Rekaet Kurumu, Ankara. Epstein, R.J., Ruinfeld, D.L. (2002) Merger Simulation: A Simplified Approach with New Applications. Antitrust Law Journal, vol: 69, no. 3, pp: Veroven, F. (2002) Quantitative Study to Define the Relevant Market in the Passenger Car Sector. Catholic University of Leuven.

Bosch Akü Araç Kullanım Tablosu

Bosch Akü Araç Kullanım Tablosu ALFA ROMEO 33 1.5 0 986 A00 223 12 V / 55 Ah 430 0 B3 33 1.7 0 986 A00 223 12 V / 55 Ah 430 0 B3 145 1.4, 1.6 0 986 A00 223 12 V / 55 Ah 430 0 B3 145 2.0 0 986 A00 241 12 V / 60 Ah 480 0 B3 146 1.4 0 986

Detaylı

E-46 KARBONLU ( Yapım Aşamasında ) LAND DİSCOVERY III-RANGE ROVER SPORT KARBONLU

E-46 KARBONLU ( Yapım Aşamasında ) LAND DİSCOVERY III-RANGE ROVER SPORT KARBONLU PB NO OEM NO BMW MANN NO PB 1002 64319069927 E-39 ÇİFTLİ CU 2736-2 PB 1003 64119070073 E-39 ÇİFTLİ KARBONLU CUK 2736-2 PB 1004 64319069926 E-38 ÇİFTLİ CU 3642-2 PB 1005 64319070072 E-38 ÇİFTLİ KARBONLU

Detaylı

2009 PRODUCT AND PRICE LIST

2009 PRODUCT AND PRICE LIST info@autoprotect.biz.tr ALFA ROMEO 156 ALFA ROMEO 159 AUDI GROUP AUDI TT AUDI A3 AUDI A4 BMW GROUP BMW E-46 CITROËN GROUP CITROËN C-1 CITROËN C-2 CITROËN C-3 CITROËN C-4 CITROËN PICASSO CITROËN C-4 - PICASSO

Detaylı

OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ ARAÇ PAZARI MARKA/MODEL SATIŞLARI - (Ocak-Ekim 2010 / PERAKENDE)

OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ ARAÇ PAZARI MARKA/MODEL SATIŞLARI - (Ocak-Ekim 2010 / PERAKENDE) ALFA ROMEO TOPLAM 4 13 28 15 12 21 17 79 56 109 354 Otomobil 4 13 28 15 12 21 17 79 56 109 354 Giulietta C3 0 0 0 0 0 0 0 71 35 90 196 MITO A2 2 6 7 8 6 10 8 4 14 14 79 159 D1 2 5 13 5 5 11 9 4 7 5 66

Detaylı

15 EKİM 2012 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri

15 EKİM 2012 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri Binek Otomobil Lastikleri 1 6 Taksit 80 SERİSİ 13" JANT 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 150.0 140.0 135.0 132.5 125.0 70 SERİSİ 13" JANT 613203 165/70R13 B250 79T 150.0 140.0 135.0 132.5 125.0 613373 175/70R13

Detaylı

AYIN ÜRÜNÜ 17 AĞUSTOS 2010 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri. Kredi Kartına 6 Taksit (TL) Peşin (TL)

AYIN ÜRÜNÜ 17 AĞUSTOS 2010 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri. Kredi Kartına 6 Taksit (TL) Peşin (TL) Binek Otomobil Lastikleri 80 SERİSİ 13" JANT 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 90.0 95.0 97.5 100.0 105.0 70 SERİSİ 13" JANT 613193 165/70R13 B250 79T 90.0 95.0 97.5 100.0 105.0 613373 175/70R13 B250 82T 90.0

Detaylı

2016/1 Fiyat Listesi

2016/1 Fiyat Listesi Subaru Forester Turbo 2009-2015 Subaru Forester, XV 2009-2015 Subaru Outback 2009-2015 Subaru Forester, XV, Levorg 2015-> Subaru Outback 2015-> Subaru BRZ 2010- > Honda CR-V 2013-2015 Honda Civic 2013-2015

Detaylı

01 TEMMUZ 2010 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri. Kredi Kartına 4 Taksit (TL) Kredi Kartına 2 Taksit (TL)

01 TEMMUZ 2010 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri. Kredi Kartına 4 Taksit (TL) Kredi Kartına 2 Taksit (TL) Binek Otomobil Lastikleri 2 Taksit 4 Taksit 6 Taksit 12 Taksit 80 SERİSİ 13" JANT 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 90.0 95.0 97.5 100.0 105.0 70 SERİSİ 13" JANT 613193 165/70R13 B250 79T 90.0 95.0 97.5 100.0

Detaylı

Kredi Kartına 9 Taksit (TL)

Kredi Kartına 9 Taksit (TL) 6 MAYIS 2014 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri 13" JANT 80 SERİSİ 9 Taksit 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 160,0 160,0 152,5 150,0 145,0 TL 70 SERİSİ 13" JANT 613203

Detaylı

Kredi Kartına 9 Taksit (TL) Peşin (TL) Binek Otomobil Lastikleri

Kredi Kartına 9 Taksit (TL) Peşin (TL) Binek Otomobil Lastikleri 3 ARALIK 2014 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ 9 Taksit 6 Taksit Binek Otomobil Lastikleri 80 SERİSİ 13" JANT 613081 155/80R13 B330EVO 79T 155,0 152,5 147,5 140,0 613341 165/80R13 B330

Detaylı

2016/1 Fiyat Listesi

2016/1 Fiyat Listesi Subaru Forester Turbo 2009-2015 Subaru Forester, XV 2009-2015 Subaru Outback 2009-2015 Subaru Forester, XV, Levorg Subaru Outback Subaru BRZ 2010- > Honda CR-V 2013-2015 Honda Civic 2013-2015 Honda Civic

Detaylı

06 ŞUBAT 2013 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri

06 ŞUBAT 2013 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri Binek Otomobil Lastikleri 1 6 Taksit 80 SERİSİ 13" JANT 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 145.0 140.0 135.0 132.5 125.0 70 SERİSİ 13" JANT 613203 165/70R13 B250 79T 145.0 140.0 135.0 132.5 125.0 613373 175/70R13

Detaylı

25 SERİSİ 20" JANT /25R20 S001 97Y XL 1.015,0 992,5 967,5 925, /25R20 S001 93Y XL 950,0 930,0 905,0 865,0 30 SERİSİ

25 SERİSİ 20 JANT /25R20 S001 97Y XL 1.015,0 992,5 967,5 925, /25R20 S001 93Y XL 950,0 930,0 905,0 865,0 30 SERİSİ 1 HAZİRAN 2015 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri 25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.015,0 992,5 967,5 925,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 950,0 930,0

Detaylı

80 SERİSİ 13" JANT /80R13 B330EVO 79T 150,0 145,0 142,5 145,0 135, /80R13 B330 EVO 83T 140,0 135,0 132,5 150,0 125,0

80 SERİSİ 13 JANT /80R13 B330EVO 79T 150,0 145,0 142,5 145,0 135, /80R13 B330 EVO 83T 140,0 135,0 132,5 150,0 125,0 1 MAYIS 2015 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri TL 80 SERİSİ 13" JANT 613081 155/80R13 B330EVO 79T 150,0 145,0 142,5 145,0 135,0 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 140,0

Detaylı

Kredi Kartına 9 Taksit (TL) Kampanyalı Peşin TL Binek Otomobil Lastikleri 80 SERİSİ

Kredi Kartına 9 Taksit (TL) Kampanyalı Peşin TL Binek Otomobil Lastikleri 80 SERİSİ 1 OCAK 2015 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ 9 Taksit 6 Taksit 2 Taksit Binek Otomobil Lastikleri 13" JANT 80 SERİSİ 613081 155/80R13 B330EVO 79T 155,0 152,5 147,5 140,0 613341 165/80R13

Detaylı

80 SERİSİ 13" JANT 613081 155/80R13 B330EVO 79T 150,0 145,0 142,5 145,0 135,0 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 150,0 145,0 142,5 150,0 135,0

80 SERİSİ 13 JANT 613081 155/80R13 B330EVO 79T 150,0 145,0 142,5 145,0 135,0 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 150,0 145,0 142,5 150,0 135,0 16 MART 2015 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri 80 SERİSİ 13" JANT 613081 155/80R13 B330EVO 79T 150,0 145,0 142,5 145,0 135,0 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 150,0

Detaylı

01 MART 2011 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri

01 MART 2011 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri Binek Otomobil Lastikleri 12 Taksit 6 Taksit 4 Taksit 2 Taksit 80 SERİSİ 13" JANT 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 125.0 115.0 112.5 110.0 105.0 70 SERİSİ 13" JANT 613193 165/70R13 B250 79T 115.0 110.0 107.5

Detaylı

REPLİKA TIM 714 TIM 226 TIM 304 BK 360 BK 049 BK 064 BK 075 BK 114 ALFA ROMEO 17 ALFA ROMEO 17 ALFA ROMEO 17 ALFA ROMEO 16 AUDI 16 17 AUDI 16 17

REPLİKA TIM 714 TIM 226 TIM 304 BK 360 BK 049 BK 064 BK 075 BK 114 ALFA ROMEO 17 ALFA ROMEO 17 ALFA ROMEO 17 ALFA ROMEO 16 AUDI 16 17 AUDI 16 17 JANTLAR TIM 714 ALFA ROMEO TIM 226 ALFA ROMEO TIM 304 BK 360 ALFA ROMEO 16 ALFA ROMEO BK 049 AUDI 16 BK 064 AUDI 16 BK 075 AUDI 16 BK 114 AUDI 16 18 02 BK 126 AUDI 16 BK 217 AUDI 16 18 BK 218 AUDI 18

Detaylı

25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.015,0 992,5 967,5 925,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 950,0 930,0 905,0 865,0 30 SERİSİ

25 SERİSİ 20 JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.015,0 992,5 967,5 925,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 950,0 930,0 905,0 865,0 30 SERİSİ 1 HAZİRAN 2015 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri TL 25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.015,0 992,5 967,5 925,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 950,0

Detaylı

IC OTOMOTİV YÖN. SİS. ELEKT. SAN TİC. LTD. ŞTİ.

IC OTOMOTİV YÖN. SİS. ELEKT. SAN TİC. LTD. ŞTİ. Binek 2010 1 Sürüm Bilgisi 2010 yılının ilk güncellemesi olan bu sürüm aynı zamanda şimdiye kadarki en geniş güncelleme bilgisine sahiptir. Araç veritabanındaki yeniliklerin dışında kullanım kolaylığı

Detaylı

25 SERİSİ 30 SERİSİ S Y FERRARI F , , , , S Y XL 1.350, , , ,0

25 SERİSİ 30 SERİSİ S Y FERRARI F , , , , S Y XL 1.350, , , ,0 30 ARALIK 2016 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ 9 Taksit 6 Taksit 2 Taksit BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 25 SERİSİ 20" JANT 519108 305/25R20 S001 97Y XL 1.345,0 1.315,0 1.282,5 1.225,0 519619

Detaylı

25 SERİSİ 30 SERİSİ S Y FERRARI F , , , , S Y XL 1.430, , , ,0

25 SERİSİ 30 SERİSİ S Y FERRARI F , , , , S Y XL 1.430, , , ,0 15 ŞUBAT 2017 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ 9 Taksit 6 Taksit 2 Taksit BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 25 SERİSİ 20" JANT 519108 305/25R20 S001 97Y XL 1.420,0 1.390,0 1.355,0 1.294,0 519619

Detaylı

25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.120,0 1.095,0 1.067,5 1.020,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 1.040,0 1.015,0 990,0 945,0 30 SERİSİ

25 SERİSİ 20 JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.120,0 1.095,0 1.067,5 1.020,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 1.040,0 1.015,0 990,0 945,0 30 SERİSİ 1 EKİM 2015 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri 25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.120,0 1.095,0 1.067,5 1.020,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 1.040,0

Detaylı

25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.065,0 1.042,5 1.015,0 970,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 990,0 967,5 942,5 900,0 30 SERİSİ

25 SERİSİ 20 JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.065,0 1.042,5 1.015,0 970,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 990,0 967,5 942,5 900,0 30 SERİSİ 1 EYLÜL 2015 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri 25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.065,0 1.042,5 1.015,0 970,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 990,0

Detaylı

25 SERİSİ 30 SERİSİ S Y FERRARI F , , , , S Y XL 1.205, , , ,0

25 SERİSİ 30 SERİSİ S Y FERRARI F , , , , S Y XL 1.205, , , ,0 1 TEMMUZ 2016 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ 9 Taksit 6 Taksit 2 Taksit BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 25 SERİSİ 20" JANT 519108 305/25R20 S001 97Y XL 1.200,0 1.170,0 1.140,0 1.090,0 519619

Detaylı

25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.045,0 1.020,0 995,0 950,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 970,0 945,0 922,5 880,0 30 SERİSİ

25 SERİSİ 20 JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.045,0 1.020,0 995,0 950,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 970,0 945,0 922,5 880,0 30 SERİSİ 1 AĞUSTOS 2015 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri 25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.045,0 1.020,0 995,0 950,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 970,0

Detaylı

OGU KATAL ÜRÜN VERSIYON 1.0-2006 1

OGU KATAL ÜRÜN VERSIYON 1.0-2006 1 ÜRÜN KATALOGU VERSIYON 1.0-2006 1 ADP 186 PARALEL KABLOLARI Resim No: 900 200 500 Ürün: 15 pin test kablosu No 500 Agirlik: 0,16kg Uzunluk: 430 mm Araçlar: Alfa Romeo (33), Audi (100), Citroen (BX), Fiat

Detaylı

Kredi Kartına 12 Taksit (TL)

Kredi Kartına 12 Taksit (TL) 1 EYLÜL 2013 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri 13" JANT 80 SERİSİ 1 6 Taksit 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 145,0 145,0 140,0 137,5 130,0 TL 70 SERİSİ 13" JANT 613203

Detaylı

25 SERİSİ 30 SERİSİ 35 SERİSİ

25 SERİSİ 30 SERİSİ 35 SERİSİ 23 MART 2016 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ Kredi Kartına 9 Taksit Kredi Kartına 6 Taksit Kredi Kartına 2 Taksit 25 SERİSİ 20" JANT 519108 305/25R20 S001 97Y

Detaylı

25 SERİSİ 30 SERİSİ 35 SERİSİ

25 SERİSİ 30 SERİSİ 35 SERİSİ 15 MAYIS 2016 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ Kredi Kartına 9 Taksit Kredi Kartına 6 Taksit Kredi Kartına 2 Taksit 25 SERİSİ 20" JANT 519108 305/25R20 S001 97Y

Detaylı

25 SERİSİ 30 SERİSİ 35 SERİSİ

25 SERİSİ 30 SERİSİ 35 SERİSİ 1 MAYIS 2016 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ Kredi Kartına 9 Taksit Kredi Kartına 6 Taksit Kredi Kartına 2 Taksit 25 SERİSİ 20" JANT 519108 305/25R20 S001 97Y

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BİNEK ARAÇ SATIŞLARI 12 Aylık Eğilim

AVRUPA BİRLİĞİ BİNEK ARAÇ SATIŞLARI 12 Aylık Eğilim AVRUPA BİRLİĞİ BİNEK ARAÇ SATIŞLARI 12 Aylık Eğilim AVRUPA BİRLİĞİ BİNEK ARAÇ SATIŞLARI 2005- Aylık Eğilim (Milyon adet) Ağts/05 Ağts/06 Ağts/07 Ağts/08 Ağts/09 Ağts/10 Ağts/11 Ağts/12 Ağts/13 Ağts/14

Detaylı

MCHANIX QUALITY SPARE PARTS

MCHANIX QUALITY SPARE PARTS QUALITY SPARE PARTS Bu katalogta kullanılan araç ve orjinal parça imalatçı referans numaraları sadece bilgi ve karşılaştırma amacı ile kullanımıştır. Ürünlerimizin tamamı orjinal ekipman değildir. Ancak

Detaylı

25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.155,0 1.127,5 1.100,0 1.050,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 1.070,0 1.047,5 1.020,0 975,0 30 SERİSİ

25 SERİSİ 20 JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.155,0 1.127,5 1.100,0 1.050,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 1.070,0 1.047,5 1.020,0 975,0 30 SERİSİ 4 ŞUBAT 2016 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ Kredi Kartına 9 Taksit Kredi Kartına 6 Taksit Kredi Kartına 2 Taksit 25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y

Detaylı

25 SERİSİ 30 SERİSİ S Y FERRARI F , , , , S Y XL 1.205, , , ,0

25 SERİSİ 30 SERİSİ S Y FERRARI F , , , , S Y XL 1.205, , , ,0 1 EYLÜL 2016 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ 9 Taksit 6 Taksit BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 25 SERİSİ 20" JANT 519108 305/25R20 S001 97Y XL 1.200,0 1.170,0 1.140,0 1.090,0 519619 S001 97Y

Detaylı

25 SERİSİ 20" JANT /25R20 S001 97Y XL 1.045, ,0 995,0 950, /25R20 S001 93Y XL 970,0 945,0 922,5 880,0 30 SERİSİ

25 SERİSİ 20 JANT /25R20 S001 97Y XL 1.045, ,0 995,0 950, /25R20 S001 93Y XL 970,0 945,0 922,5 880,0 30 SERİSİ 1 TEMMUZ 2015 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri TL 25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.045,0 1.020,0 995,0 950,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 970,0

Detaylı

01 OCAK 2012 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri

01 OCAK 2012 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri Binek Otomobil Lastikleri 12 Taksit 6 Taksit 4 Taksit 2 Taksit 80 SERİSİ 13" JANT 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 145.0 140.0 137.5 132.5 125.0 70 SERİSİ 13" JANT 613193 165/70R13 B250 79T 145.0 137.5 135.0

Detaylı

Otomobil ve H.Ticari/LCV Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Aralık'2010) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES Dec '2010) Ocak/ Şubat/

Otomobil ve H.Ticari/LCV Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Aralık'2010) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES Dec '2010) Ocak/ Şubat/ Otomobil ve H.Ticari/LCV Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Aralık'2010) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES Dec '2010) Ocak/ Şubat/ Mart/ Nisan/ Mayıs/ Haziran/ Temmuz/ Ağustos/ Eylül/ Ekim/ Kasım/

Detaylı

Islak Zemin Fren Perf. BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 18" JANT 45 SERİSİ /45R18 DRIVEGUARD RFT 100Y XL A C ,0 960,0 935,0 894

Islak Zemin Fren Perf. BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 18 JANT 45 SERİSİ /45R18 DRIVEGUARD RFT 100Y XL A C ,0 960,0 935,0 894 1 EKİM 2017 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Satış Kodu Ebat Desen Hız/Yük BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 18" JANT 45 SERİSİ 519029 245/45R18 DRIVEGUARD RFT 100Y XL A C 72 2 985,0 960,0 935,0

Detaylı

2012 FİYAT LISTESI GLOW PLUG FOR DIESEL ENGINE

2012 FİYAT LISTESI GLOW PLUG FOR DIESEL ENGINE 2012 FİYAT LISTESI GLOW PLUG FOR DIESEL ENGINE ALFA ROMEO 2.4 D SV001 GX74 46072001 5.93TL 1.9-BRERA-SPIDER 2.4 JTD SV002 GX4151 467 923 55 17.17TL 1.9 JTD SV003 GX103 46754154 9.71TL AUDI 80-100-1.6-2.0

Detaylı

25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.045,0 1.020,0 995,0 950,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 970,0 945,0 922,5 880,0 30 SERİSİ

25 SERİSİ 20 JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.045,0 1.020,0 995,0 950,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 970,0 945,0 922,5 880,0 30 SERİSİ 1 AĞUSTOS 2015 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri TL 25 SERİSİ 20" JANT 519619 305/25R20 S001 97Y XL 1.045,0 1.020,0 995,0 950,0 519611 285/25R20 S001 93Y XL 970,0

Detaylı

25 SERİSİ 30 SERİSİ S Y FERRARI F , , , , S Y XL 1.265, , , ,0

25 SERİSİ 30 SERİSİ S Y FERRARI F , , , , S Y XL 1.265, , , ,0 1 KASIM 2016 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ 9 Taksit 6 Taksit BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 25 SERİSİ 20" JANT 519108 305/25R20 S001 97Y XL 1.260,0 1.230,0 1.197,5 1.145,0 519619 S001 97Y

Detaylı

Etiketlemede yer alan değerler sırasıyla Yakıt tasarrufu / Islak zeminde fren performansı ve Dış gürültü seviyesidir. Fiyat kolonu tavsiye edilen KDV

Etiketlemede yer alan değerler sırasıyla Yakıt tasarrufu / Islak zeminde fren performansı ve Dış gürültü seviyesidir. Fiyat kolonu tavsiye edilen KDV 6 OCAK 2014 ULTRA YÜKSEK PERFORMANS LASTİKLERİ 225/60R16 102W XL EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 528388 454 476 B/A ) 55 SERİ 205/55R16 91W EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 528504 248 260 B/A ) 205/55R17 91Y EAGLE

Detaylı

25 SERİSİ 30 SERİSİ S Y FERRARI F , , , , S Y XL 1.265, , , ,0

25 SERİSİ 30 SERİSİ S Y FERRARI F , , , , S Y XL 1.265, , , ,0 18 KASIM 2016 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ 9 Taksit 6 Taksit 2 Taksit BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 25 SERİSİ 20" JANT 519108 305/25R20 S001 97Y XL 1.260,0 1.230,0 1.197,5 1.145,0 519619

Detaylı

Islak Zemin Fren Perf. BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 18" JANT 45 SERİSİ /45R18 DRIVEGUARD RFT 100Y XL A C ,0 960,0 935,0 894,0

Islak Zemin Fren Perf. BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 18 JANT 45 SERİSİ /45R18 DRIVEGUARD RFT 100Y XL A C ,0 960,0 935,0 894,0 1 TEMMUZ 2017 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Satış Kodu Ebat Desen Hız/Yük Kredi Kartına 9 Taksit (TL) Kredi Kartına 6 Taksit (TL) Kredi Kartına 2 Taksit (TL) Peşin (TL) BİNEK OTOMOBİL

Detaylı

OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ ARAÇ PAZARI PERAKENDE SATIŞLAR, MODEL DÖKÜMÜ, HAZİRAN 2014

OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ ARAÇ PAZARI PERAKENDE SATIŞLAR, MODEL DÖKÜMÜ, HAZİRAN 2014 ALFA ROMEO TOPLAM 60 26 32 44 147 150 459 OTOMOBİL 60 26 32 44 147 150 459 Giulietta C2 59 22 29 39 146 150 445 MITO A2 1 4 3 4 0 0 12 4C F1 0 0 0 1 1 0 2 SPIDER F6 0 0 0 0 0 0 0 147 C2 0 0 0 0 0 0 0 156

Detaylı

Binek Otomobil Lastikleri

Binek Otomobil Lastikleri Binek Otomobil Lastikleri 70 Seri 12 Taksit 6 Taksit 4 Taksit 2 Taksit 13" JANT 511304 165/70R13 LM20 79T 165.0 155.0 150.0 147.5 140.0 511338 175/70R13 LM20 82T 165.0 155.0 150.0 147.5 140.0 14" JANT

Detaylı

Otomobil ve H.Ticari/LCV Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Aralık'2011) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES Dec '2011)

Otomobil ve H.Ticari/LCV Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Aralık'2011) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES Dec '2011) Otomobil ve H.Ticari/LCV Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Aralık'2011) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES Dec '2011) MARKA MODEL SEGMENT Ocak/ Jan Şubat/ Feb Mart/ Mar Nisan/ Apr Mayıs/ May

Detaylı

01 NİSAN 2012 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ ( IMPETUS REVO )

01 NİSAN 2012 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ ( IMPETUS REVO ) ( IMPETUS REVO ) Binek Otomobil Lastikleri 13" JANT 80 SERİSİ 12 Taksit 6 Taksit 4 Taksit 2 Taksit 218380 195/65R15 IMPETUS REVO 91H 185.0 175.0 167.5 165.0 155.0 218383 IMPETUS REVO 91V 185.0 175.0 167.5

Detaylı

350,0 350,0 342,5 335,0 320,0 350,0-30,0 350,0 350,0 342,5 335,0 320,0 390,0-70,0. Mayıs 2013 BAHAR KAMPANYASI FİYAT LİSTESİ BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ

350,0 350,0 342,5 335,0 320,0 350,0-30,0 350,0 350,0 342,5 335,0 320,0 390,0-70,0. Mayıs 2013 BAHAR KAMPANYASI FİYAT LİSTESİ BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ Mayıs 2013 BAHAR KAMPANYASI FİYAT LİSTESİ BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ Liste Fiyatı İndirim Uyumlu Araçlar Fiyat Peşin Peşin Tutarı (Mayıs 2013) 12 Taksit 6 Taksit 4 Taksit 2 Taksit 70 Seri 13 Jant 175/70R13

Detaylı

80 SERİSİ 70 SERİSİ 60 SERİSİ

80 SERİSİ 70 SERİSİ 60 SERİSİ 06 MART 2014 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri 13" JANT 80 SERİSİ 9 Taksit 613341 61334100 165/80R13 B330 EVO 83T 155,0 155,0 147,5 150,0 140,0 TL 70 SERİSİ 13" JANT

Detaylı

25 SERİSİ 30 SERİSİ 35 SERİSİ

25 SERİSİ 30 SERİSİ 35 SERİSİ 1 HAZİRAN 2016 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ Kredi Kartına 9 Taksit Kredi Kartına 6 Taksit Kredi Kartına 2 Taksit 25 SERİSİ 20" JANT 519108 305/25R20 S001 97Y

Detaylı

Kampanyalı Fiyat Kredi Kartına 12 Taksit (TL) Uyumlu Araçlar

Kampanyalı Fiyat Kredi Kartına 12 Taksit (TL) Uyumlu Araçlar Mayıs 2013 BAHAR KAMPANYASI FİYAT LİSTESİ BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ Uyumlu Araçlar 12 Taksit 6 Taksit 4 Taksit 2 Taksit Fiyat Liste Fiyatı (Şubat 2013) İndirim Tutarı 70 Seri 14 Jant 185/70R14 61430300

Detaylı

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 19 Ocak 2017

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 19 Ocak 2017 AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ 19 Ocak 2017 Pazar 2016 yılı Aralık ayında AB ve EFTA ülkeleri otomobil pazarı 2015 yılı aynı ayına göre yüzde 3,2 artış göstererek 1 milyon 193 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Kredi Kartına 9 Taksit (TL)

Kredi Kartına 9 Taksit (TL) 23 NİSAN 2014 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri 13" JANT 80 SERİSİ 9 Taksit 6 Taksit 2 Taksit 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 155,0 155,0 147,5 150,0 140,0 70 SERİSİ

Detaylı

VICTOR-REINZ YEDEK PARÇA SATIŞ FİYAT LİSTESİ

VICTOR-REINZ YEDEK PARÇA SATIŞ FİYAT LİSTESİ DAIHATSU D2APP01-BC-05-RNZ CONTA SILINDIR KAPAK-(DAIHATSU: APPLAUSE 90>> ) AD APPLAUSE CONTA SILINDIR 19.46 YOLDA D2APP01-BC-07-RNZ CONTA SUBAP KAPAK-(DAIHATSU: APPLAUSE 90>> ) AD APPLAUSE CONTA SUBAP

Detaylı

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Kasım'2015) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January-November'2015)

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Kasım'2015) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January-November'2015) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES -'2015) ALFA ROMEO TOPLAM 34 59 56 76 134 79 46 60 34 36 78 692 OTOMOBİL 34 59 56 76 134 79 46 60 34 36 78 692 Giulietta C2 34 55 55 75 133 77 46 59 34 35 75 678 MITO A2 0

Detaylı

AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ 19 Temmuz 2017 Pazar 2017 yılı Haziran ayında AB ve EFTA ülkeleri otomobil pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 2,1 artış göstererek 1 milyon 540 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 17 Mayıs 2017

AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 17 Mayıs 2017 AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ 17 Mayıs 2017 Pazar 2017 yılı Nisan ayında AB ve EFTA ülkeleri otomobil pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 6,8 düşüş göstererek 1 milyon 230 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Kampanyalı Fiyat Kredi Kartına 12 Taksit (TL) Uyumlu Araçlar. Renault Latitude, Peugeot 3008, Honda Accord, Ford Mondeo, Audi A5

Kampanyalı Fiyat Kredi Kartına 12 Taksit (TL) Uyumlu Araçlar. Renault Latitude, Peugeot 3008, Honda Accord, Ford Mondeo, Audi A5 Nisan 2013 BAHAR KAMPANYASI FİYAT LİSTESİ BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ Uyumlu Araçlar Kampanyalı Fiyat Kredi Kartına 12 Taksit Kampanyalı Fiyat Kredi Kartına 6 Taksit Kampanyalı Fiyat Kredi Kartına 4 Taksit

Detaylı

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 3 Nisan 2017

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 3 Nisan 2017 AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ 3 Nisan 2017 Pazar 2017 yılı Şubat ayında AB ve EFTA ülkeleri otomobil pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 2,1 artış göstererek 1 milyon 114 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Mart '2016) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January-March'2016)

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Mart '2016) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January-March'2016) ALFA ROMEO TOPLAM 12 75 149 236 OTOMOBİL 12 75 149 236 Giulietta C2 12 75 148 235 MITO A2 0 0 1 1 4C F1 0 0 0 0 ASTON MARTIN TOPLAM 2 1 2 5 OTOMOBİL 2 1 2 5 DB9 F6 1 0 1 2 Vantage F6 1 0 1 2 Vanquish F6

Detaylı

Kredi Kartına 9 Taksit (TL) Kampanyalı Peşin TL Binek Otomobil Lastikleri 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 155,0 152,5 147,5 150,0 140,0

Kredi Kartına 9 Taksit (TL) Kampanyalı Peşin TL Binek Otomobil Lastikleri 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 155,0 152,5 147,5 150,0 140,0 1 EKİM 2014 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ 9 Taksit 6 Taksit 2 Taksit Binek Otomobil Lastikleri 13" JANT 80 SERİSİ 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 155,0 152,5 147,5 150,0 140,0 70 SERİSİ 13"

Detaylı

OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ ARAÇ PAZARI PERAKENDE SATIŞLAR, MODEL DÖKÜMÜ, MART 2014

OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ ARAÇ PAZARI PERAKENDE SATIŞLAR, MODEL DÖKÜMÜ, MART 2014 ALFA ROMEO TOPLAM 60 26 32 118 Otomobil 60 26 32 118 Giulietta C2 59 22 29 110 MITO A2 1 4 3 8 147 C2 0 0 0 0 156 D1 0 0 0 0 159 D1 0 0 0 0 156 D3 0 0 0 0 159 D3 0 0 0 0 GT D6 0 0 0 0 166 E1 0 0 0 0 BRERA

Detaylı

22 Mart - 31 Mart 2013 AYIN ÜRÜNÜ KAMPANYASI FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri. 13 Jant 70 Seri 175/70R13

22 Mart - 31 Mart 2013 AYIN ÜRÜNÜ KAMPANYASI FİYAT LİSTESİ. Binek Otomobil Lastikleri. 13 Jant 70 Seri 175/70R13 Binek Otomobil Lastikleri 22 Mart - 31 Mart 2013 AYIN ÜRÜNÜ KAMPANYASI FİYAT LİSTESİ Kampanyalı Fiyat Kredi Kartına 12 Taksit Kampanyalı Fiyat Kredi Kartına 6 Taksit Kampanyalı Fiyat Kredi Kartına 4 Taksit

Detaylı

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Mart '2015) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES March'2015)

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Mart '2015) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES March'2015) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES '2015) ALFA ROMEO TOPLAM 34 59 56 149 OTOMOBİL 34 59 56 149 Giulietta C2 34 55 55 144 MITO A2 0 4 1 5 4C F1 0 0 0 0 AUDI TOPLAM 610 1.103 1.685 3.398 OTOMOBİL 610 1.103 1.685

Detaylı

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Aralık'2015) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January-December'2015)

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Aralık'2015) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January-December'2015) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES -'2015) ALFA ROMEO TOPLAM 34 59 56 76 134 79 46 60 34 36 78 155 847 OTOMOBİL 34 59 56 76 134 79 46 60 34 36 78 155 847 Giulietta C2 34 55 55 75 133 77 46 59 34 35 75 155 833

Detaylı

OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ ARAÇ PAZARI PERAKENDE SATIŞLAR, MODEL DÖKÜMÜ, OCAK-ARALIK 2013

OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ ARAÇ PAZARI PERAKENDE SATIŞLAR, MODEL DÖKÜMÜ, OCAK-ARALIK 2013 ALFA ROMEO TOPLAM 65 73 81 137 177 64 51 54 57 56 66 149 1.030 Otomobil 65 73 81 137 177 64 51 54 57 56 66 149 1.030 Giulietta C2 49 54 71 129 173 54 47 52 56 44 61 139 929 MITO A2 16 19 10 8 4 10 4 2

Detaylı

SNR-0001 SNR-0002 SNR-0003 SNR-0004 SNR-0005 SNR-0006 SNR-0007 SNR-0008 MARŞ MOTORLARI

SNR-0001 SNR-0002 SNR-0003 SNR-0004 SNR-0005 SNR-0006 SNR-0007 SNR-0008 MARŞ MOTORLARI SNR-0001 SNR-0002 SNR-0003 SNR-0004 SNR-0005 SNR-0006 SNR-0007 SNR-0008 Güç: 1,4KW Diş: 9 0001108174 Kullanıldığı Yerler : AUDI Güç: 3KW Diş: 9 230006 Kullanıldığı Yerler : DODGE, FARGO, DESETO PD 250

Detaylı

www.canoto.net Can Oto Yedek Parça San. ve Tic. Ltd. Şti. Sayfa : 1

www.canoto.net Can Oto Yedek Parça San. ve Tic. Ltd. Şti. Sayfa : 1 KAPO.100055020 Klima Kondanseri Universal 165,00 USD KAPO.1062380 Klima Kondanseri 1062380 Ford 80,00 USD KAPO.1234248 Klima Kondanseri 1234248 Ford 85,00 USD KAPO.13267648 Klima Kondanseri 1850219 Chevrolet

Detaylı

KÖMÜR YUVALARI / BRUSH HOLDERS

KÖMÜR YUVALARI / BRUSH HOLDERS 50 yılı aşkın bir süredir otomotiv yedek parça sektörüne hizmet veren Kardeş Elektrik San. ve Tic. A.Ş., tecrübesi, kurumsal geleneği ve daima yenilikçi tutumu ile sektörün önde gelen firmaları arasına

Detaylı

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 14 Temmuz 2017

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 14 Temmuz 2017 AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ 14 Temmuz 2017 Pazar 2017 yılı Mayıs ayında AB ve EFTA ülkeleri otomobil pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 7,7 artış göstererek 1 milyon 433 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 2 Ocak 2017

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 2 Ocak 2017 AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ 2 Ocak 2017 Pazar 2016 yılı Kasım ayında AB ve EFTA ülkeleri otomobil pazarı 2015 yılı aynı ayına göre yüzde 5,6 artış göstererek 1 milyon 189 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Ürün Kataloğu Aralık 2012

Ürün Kataloğu Aralık 2012 Pr of essi onalsol ut i onsf oraut omot i vespar epar t s Ürün Kataloğu Aralık 2012 Silecek Sistemleri İçindekiler Silecek Sistemleri... 1 Silecek Motoru... 1 Cam Silgi Kolu... 1 Silecek Lastiği... 4 Orjinal

Detaylı

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 18 Ekim 2017

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 18 Ekim 2017 AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ 18 Ekim 2017 Pazar 2017 yılı Eylül ayında AB ve EFTA ülkeleri otomobil pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 2,0 azalarak 1 milyon 466 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

990 951 Rotor Kasnak iç çapı 17.00 mm Boy Uzunluğu 30.20 mm Dış Çapı 76.00 mm Kanal Sayısı 1 Kanal Kasnak Kayıs Ölçüşü 12.50 mm Malzeme Cinsi Pik Döküm Kullanıldığı Yerler : KALIN MİL SABİT 990 952 Rotor

Detaylı

OTOMOBİL Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Şubat '2015) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES February'2015)

OTOMOBİL Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Şubat '2015) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES February'2015) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES '2015) ALFA ROMEO TOPLAM / 34 59 93 OTOMOBİL / PC 34 59 93 Giulietta C2 34 55 89 MITO A2 0 4 4 147 C2 0 0 0 156 D1 0 0 0 159 D1 0 0 0 156 D3 0 0 0 159 D3 0 0 0 GT D6 0 0 0

Detaylı

İşaretler BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 18" JANT 45 SERİSİ /45R18 DRIVEGUARD RFT 100Y XL A C ,0

İşaretler BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 18 JANT 45 SERİSİ /45R18 DRIVEGUARD RFT 100Y XL A C ,0 1 EKİM 2017 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Satış Kodu Ebat Desen Hız/Yük %19 KAMPANYALI BİNEK OTOMOBİL LASTİKLERİ 18" JANT 45 SERİSİ 519029 245/45R18 DRIVEGUARD RFT 100Y XL A C 72 2 724,0

Detaylı

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak'2017) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January'2017)

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak'2017) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January'2017) ALFA ROMEO TOPLAM 17 17 OTOMOBİL 17 17 Giulietta C2 16 16 Giulia D1 1 1 4C F1 0 0 MITO A2 0 0 ASTON MARTIN TOPLAM 1 1 OTOMOBİL 1 1 Vanquish F6 1 1 AUDI TOPLAM 625 625 OTOMOBİL 625 625 A3 C1 148 148 A3

Detaylı

80 SERİSİ 13" JANT 613081 155/80R13 B330EVO 79T 160,0 157,5 152,5 145,0 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 150,0 145,0 142,5 150,0 135,0

80 SERİSİ 13 JANT 613081 155/80R13 B330EVO 79T 160,0 157,5 152,5 145,0 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 150,0 145,0 142,5 150,0 135,0 1 MART 2015 YAZ TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri 2 Taksit 80 SERİSİ 13" JANT 613081 155/80R13 B330EVO 79T 160,0 157,5 152,5 145,0 TL 613341 165/80R13 B330 EVO 83T

Detaylı

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Nisan'2016) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January-April'2016)

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Nisan'2016) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January-April'2016) ALFA ROMEO TOPLAM 12 75 149 58 294 OTOMOBİL 12 75 149 58 294 Giulietta C2 12 75 148 57 292 4C F1 0 0 0 1 1 MITO A2 0 0 1 0 1 ASTON MARTIN TOPLAM 2 1 2 4 9 OTOMOBİL 2 1 2 4 9 Vantage F6 1 0 1 3 5 Vanquish

Detaylı

AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ 2 Ekim 2017 Pazar 2017 yılı Ağustos ayında AB ve EFTA ülkeleri otomobil pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 5,5 artış göstererek 903 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Aralık'2014)

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Aralık'2014) ALFA ROMEO TOPLAM 60 26 32 44 147 150 110 62 47 75 95 119 967 OTOMOBİL 60 26 32 44 147 150 110 62 47 75 95 119 967 Giulietta C2 59 22 29 39 146 150 109 62 45 73 92 110 936 MITO A2 1 4 3 4 0 0 1 0 2 2 2

Detaylı

PROGRAM GENİŞLETME BİNEK ARAÇ İÇİN KONDANSATÖR / SOĞUTUCU FANI

PROGRAM GENİŞLETME BİNEK ARAÇ İÇİN KONDANSATÖR / SOĞUTUCU FANI PROGRAM GENİŞLETME BİNEK ARAÇ İÇİN KONDANSATÖR / SOĞUTUCU FANI FAN VE MOTOR SOĞUTMASINA GENEL BAKIŞ Üretici Model Sipariş numarası OE numaraları* ALFA ROMEO Mito 8EW 351 042-621 51817559 Mito 8EW 351 042-671

Detaylı

MAL KODU TİP MUADİL REF. NO ARAÇ MARKA/MODEL/YIL KOLİ ADEDİ Liste Fiyatı OSK-122 KABİN SPARK MATIZ 40 4,50 USD

MAL KODU TİP MUADİL REF. NO ARAÇ MARKA/MODEL/YIL KOLİ ADEDİ Liste Fiyatı OSK-122 KABİN SPARK MATIZ 40 4,50 USD CHEVROLET OSK-122 KABİN 96425700 SPARK MATIZ 40 4,50 USD OSK-394 HAVA 96553450 LACETTI 40 3,55 USD OSK-395 HAVA 96536696 KALOS 40 3,20 USD OSK-430 HAVA 96628890 CAPTIVA 40 4,00 USD OSK-431 HAVA 13272717

Detaylı

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Haziran '2016) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January-June'2016)

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Haziran '2016) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January-June'2016) ALFA ROMEO TOPLAM 12 75 149 58 68 48 410 OTOMOBİL 12 75 149 58 68 48 410 Giulietta C2 12 75 148 57 67 48 407 4C F1 0 0 0 1 1 0 2 MITO A2 0 0 1 0 0 0 1 ASTON MARTIN TOPLAM 2 1 2 4 4 3 16 OTOMOBİL 2 1 2

Detaylı

Kredi Kartına 12 Taksit (TL)

Kredi Kartına 12 Taksit (TL) 1 ARALIK 2013 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ Binek Otomobil Lastikleri 13" JANT 80 SERİSİ 12 Taksit 6 Taksit 4 Taksit 2 Taksit 613341 165/80R13 B330 EVO 83T 155,0 155,0 150,0 147,5 140,0

Detaylı

ype knry@msn.com LÜL 2014 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ ek Otomobil Lastikleri Kredi Kartına 9 Taksit (TL) Kredi Kartına 6 Taksit (TL)

ype knry@msn.com LÜL 2014 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ ek Otomobil Lastikleri Kredi Kartına 9 Taksit (TL) Kredi Kartına 6 Taksit (TL) LÜL 2014 TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİYAT LİSTESİ ek Otomobil Lastikleri 80 SERİSİ Kredi Kartına 9 Taksit () Kredi Kartına 6 Taksit () Kredi Kartına 2 Taksit () 41 165/80R13 B330 EVO 83T 155,0 155,0

Detaylı

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 27 Şubat 2018

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 27 Şubat 2018 AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ 27 Şubat 2018 Pazar 2017 yılı Aralık ayında AB ve EFTA ülkeleri otomobil pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 4,8 azalarak 1 milyon 137 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 17 Mart 2016

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 17 Mart 2016 AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ 17 Mart 2016 Pazar 2016 yılı Ocak Şubat döneminde AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre otomobil pazarı yüzde 10,1 artış göstererek 2 milyon 187 bin adet seviyesine ulaştı.

Detaylı

NİSAN. Gelişimin En Önemli Parçasıdır!

NİSAN. Gelişimin En Önemli Parçasıdır! 2016 NİSAN Değişim Gelişimin En Önemli Parçasıdır! 35 yıl önce üretime bașlayan Sismak, bugün tüm lojistik ve altyapı imkanlarıyla avantajlar sağlayan, Türkiye nin ikinci büyük ihracaat limanına sahip,

Detaylı

ALTERNATÖR KONJEKTÖRLER

ALTERNATÖR KONJEKTÖRLER SNR-2750 Ürün Grubu: Bosch Tipi Volt: 14,5V 119734211 Kullanıldığı Yerler : MERCEDES-BENZ C180, E210, AUDIO PEUGEOT 306 BMW 316, 320, 520 SNR-2755 Ürün Grubu: Bosch Tipi Volt: 14,5V 145225 Kullanıldığı

Detaylı

Otomotiv Sanayii Genel ve İstatistik Bülteni General and Statistical Information Bulletin Of Automotive Manufacturers II

Otomotiv Sanayii Genel ve İstatistik Bülteni General and Statistical Information Bulletin Of Automotive Manufacturers II OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ AUTOMOTIVE MANUFACTURERS ASSOCIATION Otomotiv Sanayii Genel ve İstatistik Bülteni General and Statistical Information Bulletin Of Automotive Manufacturers 2007 - II OSD OICA Üyesidir

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Aralık 2011

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Aralık 2011 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) 2011 yılının Aralık ayında 51.066 adedi otomobil, 48.800 adedi hafif ticari araç, 4.587 adedi ağır ticari araç, 3.756 adedi ise traktör olmak üzere toplam 108.209 araç üretilmiştir.

Detaylı

Model Bilgisi. Sportage; ix35; i30; Veloster; Soul; Cee'd; i40; i30 CW; Carens; Pro Cee'd. C-Klasse; GLK-Klasse; E- Klasse

Model Bilgisi. Sportage; ix35; i30; Veloster; Soul; Cee'd; i40; i30 CW; Carens; Pro Cee'd. C-Klasse; GLK-Klasse; E- Klasse Yeni Benzin Enjeksiyon ürünlerimiz hakkında bilgileri bulabilirsiniz. No Kullanıldığı Araçlar Bilgisi Referans 0261520305 Yüksek Basınç Pompası HYUNDAI; KIA Sportage; ix35; i30; Veloster; Soul; Cee'd;

Detaylı

YAKIT CĐNSĐ EURO KAMPANYA EURO LĐSTE

YAKIT CĐNSĐ EURO KAMPANYA EURO LĐSTE ÖTV İNDİRİMİ SONRASI TÜRKİYE'DE OTOMOBİL FİYAARININ DEĞİŞİMİ yayın tarihi: 21 Nisan 2009 - ANALİZ DÖNEMİ: ÖTV İNDİRİMİ SONRASI İLK FİYAT LİSTELERİ VE NİSAN 2009 LİSTELERİ HAZIRLAYAN: hangiotomobil.com

Detaylı

Hikayemiz 1969 yılında, Maysan adı ile kurulmuş olan Maysan Mando, Türkiye de amortisör üretimi yapan ilk şirket olarak, Türkiye otomotiv piyasasının gelişiminde etkin bir rol oynamıştır. Şirket in Çukurova

Detaylı

1Y 2015 ANALİST BİLGİLENDİRME SUNUMU. Dr. Berk Çağdaş 20 Ağustos 2015

1Y 2015 ANALİST BİLGİLENDİRME SUNUMU. Dr. Berk Çağdaş 20 Ağustos 2015 1Y 2015 ANALİST BİLGİLENDİRME SUNUMU Dr. Berk Çağdaş 20 Ağustos 2015 1Y2015 GELİŞMELERİ 1Y2015 te 1Y2014 e göre Perakende Pazar satışları 50%, DOAS satışları ise 52% artış göstermiştir. Net Satışlar 1Y2015

Detaylı

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 30 Mart 2018

Pazar AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ. 30 Mart 2018 AVRUPA OTOMOBİL SEKTÖR ANALİZİ 30 Mart 2018 Pazar 2018 yılı Ocak ayında AB ve EFTA ülkeleri otomobil pazarı 2017 yılı aynı ayına göre yüzde 6,8 artış göstererek 1 milyon 286 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Ağustos'2016) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January-August'2016)

Otomobil Ve H.Ticari Araç Pazarı Marka/Model Perakende Satışlar (Ocak- Ağustos'2016) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES January-August'2016) (RETAIL PC & LCV BRAND SALES -'2016) ıs/ ALFA ROMEO TOPLAM 12 75 149 58 68 48 33 31 474 OTOMOBİL 12 75 149 58 68 48 33 31 474 Giulietta C2 12 75 148 57 67 48 32 31 470 4C F1 0 0 0 1 1 0 1 0 3 MITO A2 0

Detaylı