T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI İŞYERİ EĞİTİMİ I-II DERSLERİNİN UYGULAMA YÖNERGESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI İŞYERİ EĞİTİMİ I-II DERSLERİNİN UYGULAMA YÖNERGESİ"

Transkript

1 T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI İŞYERİ EĞİTİMİ I-II DERSLERİNİN UYGULAMA YÖNERGESİ Kapsam Madde 1- Bu Yönerge, 6111 sayılı kanun ile değiştirilen 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına dahil edilen Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin işyerlerinde yapacakları İşyeri Eğitimi-I, İşyeri Eğitimi-II derslerinin uygulama ve başarı ölçme esaslarını kapsamaktadır. Amaç Madde 2- Bu Yönerge de amaç, öğrencilerin alanları ile ilgili işyerlerinde üretime azami derecede katılarak; a) Yüksekokuldaki öğrenim süreleri içinde kazandıkları kuramsal bilgi ve yeterliklerini pekiştirmelerini; b) Laboratuvar ve atölye uygulamalarında edindikleri beceri ve kabiliyetlerini geliştirmelerini; c) Görev yapacakları işyerlerindeki sorumluluklarını, çalışan-işveren ilişkilerini, üretim, organizasyon ve iş güvenliği sistemlerini ve yeni teknolojileri tanımalarını ve kullanabilmelerini sağlamaktır. Hukuki Dayanak Madde 3- Bu Yönerge, 6111 sayılı kanun ile değiştirilen 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve U.Ü. Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 31 inci Maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar ve Kısaltmalar; Madde 4- Bu Yönerge de geçen deyimlerden; * İşyeri : Endüstri, Fabrika, Firma, İşletme, Ticarethane v.b. * Rapor : İşyeri Eğitimi Rapor Dosyası, * Sözleşme : İşyeri Eğitiminin esaslarını düzenleyen sözleşme * Form : İşyeri Eğitimi değerlendirme rapor ve formları Madde 5- Eğitim yapılacak İşyerinin asgari koşulları programların niteliklerine uygun olarak ilgili Meslek Yüksekokul kurulu tarafından belirlenir.

2 Madde 6- İşyeri Eğitimi birden fazla işyerinde yapılabilir. Öğrenci birinci işyerinden ayrılma sebebini, ilgili öğretim elemanı onaylamadan başka bir işyerinde İşyeri Eğitimine başlayamaz. Formlar Madde 7- İşyeri Eğitimi derslerinde aşağıda belirtilen formlar kullanılır. Ek 1. İşyeri Eğitimi rehberi Ek-2. Kapak Ek-3. İşyeri değerlendirme formu EK-4. İşyeri Eğitimi değerlendirme kurulu Raporu Ek-5. İşyeri Eğitimi Sözleşmesi Değerlendirme Madde 8- Bağıl Değerlendirme ile değerlendirilmeyen İşyeri Eğitimi I ve II derslerinin başarı ölçme kriterleri için, aşağıda belirtilen yüzde (%) oranları kullanılır. Kriter Etki Oranı a) İşyeri Eğitimi Raporu % 20 b) İşyeri Değerlendirmesi % 30 c) İşyeri Eğitimi Sonu Sınavı % 50 Madde 9- İşyeri Eğitimi I ve II derslerinin başarı ölçme değerlendirmesi aşağıdaki şekilde yapılır. a) İşyeri Eğitimi Raporu ilgili Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulunca ders için belirlenen öğretim elemanı tarafından değerlendirilir. b) İşyeri Değerlendirmesi işyerinden yetkilendirilen uzman kişi tarafından değerlendirilir. c) İşyeri Eğitimi Sonu Sınavı a) ve b) de tanımlanan kişiler tarafından birlikte yapılır. Sınav sözlü, yazılı veya uygulamalı olarak yapılabilir. Madde 10- İşyeri Eğitimi I ve II dersleri için Sayısal Not, Harf Notu ve Ağırlık Katsayıları aşağıdaki tabloya göre değerlendirilir. Sayısal Not Harf Notu Ağırlık Notu AA BA BB CB CC DC DD FD FF 0.00

3 İşyeri Eğitimi Raporu Madde 11- Öğrenci, tamamladığı İşyeri Eğitimi dersi için bir rapor dosyası hazırlar. Rapor, İşyeri Eğitimi Rapor dosyası rehberinde belirtilen esaslara göre ve İşyeri Eğitimi süresince yapılan iş ve işlemleri kapsayacak biçimde hazırlanır. Öğrenci eksiksiz hazırlayacağı İşyeri Eğitimi rapor dosyasını, öngörülen süre içinde, kapağı işyeri yetkilisince imzalanmış ve mühürlenmiş olarak ilgili öğretim elemanına teslim eder. İşyeri Eğitimi Raporu nun içeriğinde şu konular yer alır; İşyeri Tanımı, Yapılan İşlerin Tanımı, Yapılan işlerle, alınan eğitimin örtüşen ve örtüşmeyen yönleri, Alanla ilgili bir konunun teorik, uygulamalı ve planlı olarak açıklanması. İşveren Raporu: Madde 12- İşyeri Eğitimini tamamlayan öğrenci, işverenden çalışmalarına ilişkin bir değerlendirme raporu (Ek-3) alır. İşveren, raporu iki kopya olarak hazırlar. Bunlardan biri işyerinde saklar ve diğerini ilgili Meslek Yüksekokul Müdürlüğüne gönderir. Genel Hükümler Madde 13- Öğrenciler "Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği" yanında İşyeri Eğitimi çalışmalarını sürdürdükleri işyerinin çalışma, disiplin ve iş emniyeti ile ilgili kurallarına da aynen uyarlar. Kurallara aykırı hareket eden öğrencilerin durumu işveren tarafından ilgili Meslek Yüksekokul Müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir. Madde 14- Öğrencilerin İşyeri Eğitimlerini devam ettirdikleri süre zarfında ücret, izin, sigorta, öğrencinin devamı, disiplin ve başarı durumu, tarafların diğer görev ve sorumluluklar Madde 7- Ek.5 deki İşyeri Eğitim sözleşmesi ile düzenlenmiştir. Madde 15- İşyeri Eğitimi ile ilgili olup bu Yönerge de bulunmayan hususlarda karar yetkisi ilgili Meslek Yüksekokul Yönetim Kurulundadır. Yürürlük Madde 16- Bu Yönerge hükümleri Uludağ Üniversitesi Senatosunda kabul edildiği tarihten itibaren yürürlüğe girer. Yürütme Madde 17- Bu Yönerge hükümlerini Uludağ Üniversitesi Rektörü yürütür.

4 Ek-1. İşyeri Eğitimi Rehberi İŞYERİ EĞİTİMİ RAPOR DOSYASI REHBERİ 1- Öğrenciler İşyeri Eğitimi yapacakları işyerlerinden, kabul edildiğini gösterir yazı ile ilgili öğretim elemanına başvurmak ve onayını almak zorundadırlar. 2- Size verilen bu dosya içersinde bulunan formların kullanılışı ve ne işe yaradıkları aşağıya çıkarılmıştır. a- Form no_ 1. İşyeri Eğitimi rehberidir. b- Form no_2. Kapak olarak düzenlenmiştir. Hazırlayacağınız dosyanın birinci sayfasını oluşturmaktadır. c- Form no_ 3. İş yeri değerlendirme forumu. d- Form no_ 4. İşyeri Eğitimi değerlendirme kurulu raporu. e- Form no_ 5. İşyeri Eğitimi Sözleşmesi 3- İşyeri Eğitimi dosyasını aldıktan sonra yapılması gereken işlemler. a- İşyeri Eğitimi yapacağınız iş yerinden alınacak onaylanmış sözleşme (Bu sözleşmeye, işyerinin iş yeri kaşesi basılmalı) b- İşyeri Eğitimi dosyası Yüksekokul Sekreterine onaylatıldıktan sonra İşyeri Eğitimi çalışmasına başlanabilecektir. 4- İşyeri Eğitimi raporunun yazımında dikkat edilecek hususlar. a- Yazılan bu raporlar bilgisayar ortamında Word gibi bir kelime işlemci yardımı ile olmalıdır. b- Yazım formatı, Arial veya Times New Roman vb. yazı tipinde 12 punto büyüklüğünde olmalıdır. c- Kenar boşlukları sol 2,5cm, sağ 1,5cm, üst 2,5cm, alt 2,5cm olmalıdır. d- Her rapor sayfasının en altında çerçeve içine alınmış onay bölgesi olmalıdır. Bu onay bölgesi her sayfada iş yeri sorumlusu tarafından imzalanacaktır. 5- İşyeri Eğitimi bitiminde yapılacak işlemler. a- Form no_2 Kapak sayfası da iş yeri sorumlusu tarafından imzalanıp onaylanacaktır. b- Form no_3 iş yeri yetkilisi tarafından doldurulup imzalanıp onaylanacaktır.

5 Ek-2. İşyeri Eğitimi Dosyası Kapak Sayfası T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ EĞİTİMİ RAPOR DOSYASI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı : Programı : Numarası : ADI : ADRESİ : TELEFON : İŞYERİ EĞİTİMİ YAPILAN İŞ YERİNİN ( ) Sayfa ve eklerden oluşan bu Rapor Dosyası öğrenciniz tarafından Kurumumuzdaki çalışma süresi içinde hazırlanmıştır. İŞYERİ YETKİLİSİ Adı Soyadı : Ünvanı: İmza : Mühür: Tarih:

6 Ek-3. İşveren Değerlendirme Formu İŞYERİ EĞİTİMİ DERSİ İŞVEREN DEĞERLENDİRME FORMU Öğrencinin Adı Soyadı: Numarası: Mesleki Uygulama Süresi: 14 Hafta (Haftada İki gün) İşverenin Adı: Adresi: Telefon ve Fax No: Sayın İşyeri Yetkilisi; İşyerinizde İşyeri Eğitimini tamamlayan öğrencinin bilgi, beceri, ikili ilişkiler ve mesleki uygulamadan yararlanma konularındaki niteliklerini belirleyebilmek için aşağıdaki tabloyu özenle doldurunuz. Değerlendirme Tablosu ÖZELLİKLER YETERLİ YETERSİZ İşe İlgi İşin Tanımlanması Alet Techizat Kullanma Yeteneği Algılama Gücü Sorumluluk Duygusu Çalışma Hızı Uygun ve Yeteri Kadar Malzeme Kullanma Becerisi Zaman/Verimli Kullanma Problem Çözebilme Yeteneği İletişim Kurma Kurallara Uyma Genel Değerlendirme Grup Çalışmasına Yatkınlığı Kendisini Geliştirme İsteği İşletmemizde Mesleki Uygulama yapan. nın değerlendirme tablosuna göre YETERLİ (Başarı Notu : ) / YETERSİZ olduğu kanaatindeyim. İşyeri Yetkilisinin Adı-Soyadı : İmza : Kaşe : NOT: Bu form işyeri yetkilisi tarafından doldurulup onaylandıktan sonra öğrencinin devam çizelgesi ile birlikte kapalı zarf içinde öğrenciyle veya posta ile okula gönderilmesi rica olunur. Görüş ve Önerileriniz (İsteğe Bağlı):

7 EK-4. İşyeri Eğitimi Değerlendirme Raporu İŞYERİ EĞİTİMİ DEĞERLENDİRME FORMU Öğrencinin Adı Soyadı : Numarası : Öğrencinin İşyeri Eğitimi dersinin değerlendirilebilmesi için aşağıda belirtilen hususların yerine getirilmiş olması gereklidir. 1. Öğrenci ilgili öğretim elemanına İşyeri Eğitimine başlamadan önce işyerine ilişkin bilgi vermiş ve onayını almışmıdır?... EVET HAYIR 2. İşyeri Eğitimi Rapor dosyası, ilgili öğretim elemanınca yeterli bulunmuşmudur?... EVET HAYIR 3. İşveren tarafından İş yeri değerlendirme formu düzenlenmişmidir?... EVET HAYIR NOT: Öğrencinin İşyeri Eğitimi dersi değerlendirmesinin yapılabilmesi için yukarıda belirtilen soruların yanıtlarının tamamının EVET olması gereklidir. ÖĞRENCİNİN HAZIRLADIĞI İŞYERİ EĞİTİMİ RAPORU GÖRÜŞLER Ağırlık(%) NOT İŞYERİ DEĞERLENDİRMESİ 30 İŞYERİ EĞİTİMİ SONU SINAVI BAŞARI NOTU İŞYERİ EĞİTİMİ DERSİ DEĞERLENDİRME KOMİSYONU Başkan Üye Üye Adı Soyadı Adı Soyadı Adı Soyadı İmza imza imza

8 EK-5. İşyeri Eğitimi Sözleşmesi T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞYERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ RESİM ÖĞRENCİNİN TC Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci No e-posta adresi İkametgâh Adresi İlk soyadı Öğretim Yılı Telefon No (GSM) İŞYERİ EĞİTİMİ YAPILAN YERİN Adı Adresi Üretim/Hizmet Alanı Telefon No Faks No: e-posta adresi Web Adresi İşyeri Eğitimi İşyeri Eğitimi Süresi (İş Günü Başlama Tarihi Bitiş Tarihi İşyeri Eğitimi Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Günleri İŞVEREN VEYA YETKİLİNİN Adı Soyadı Görevi e-posta adresi İmza / Kaşe Tarih İşveren S.G.K. Tescil No. ÖĞRENCİNİN NÜFUS KAYIT BİLGİLERİ Soyadı Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl Adı İlçe Baba Adı Mahalle-Köy Ana Adı Cilt No Doğum Yeri Aile Sıra No Doğum Tarihi Sıra No T.C. Kimlik No. Verildiği Nüfus Dairesi N. Cüzdan Seri No Veriliş Nedeni S.G.K. No. Veriliş Tarihi

9 GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu sözleşme, 3308 sayılı Meslek Eğitim Kanununa uygun olarak, Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin işletmelerde yapılacak İşyeri Eğitiminin esaslarını düzenlemek amacıyla Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, İşveren ve öğrenci arasında imzalanır. Madde 2- Üç nüsha olarak düzenlenen ve taraflarca imzalanan bu sözleşmenin, bir nüshası Meslek Yüksekokul Müdürlüğünde, bir nüshası işletmede bulunur. Madde 3- İşletmelerde İşyeri Eğitimi gören öğrencilerin teorik ve bir kısım uygulamalı eğitimleri Meslek Yüksekokulunda yapılır. Programların özelliğine veya işletmelerin durumuna göre haftada (2) iki veya (3) üç gün işletmelerde İşyeri eğitimi yapılır. Madde 4- İşletmelerde İşyeri Eğitimi gören öğrencilerin İşyeri Eğitimleri ve Meslek Yüksekokulundaki eğitimleri yoğunlaştırılmak suretiyle de yapılabilir. İşletmedeki İşyeri Eğitimi, Uludağ Üniversitesi akademik takvimine göre planlanır ve yapılır. Madde 5- Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin İşyeri Eğitimi sırasında, iş yeri kusurundan dolayı meydana gelebilecek iş kazaları ve meslek hastalıklarından işveren /işveren vekili sorumludur. Madde 6- İşletmelerde meslek eğitimi gören öğrencilerin İşyeri Eğitimi, U.Ü. Önlisans ve Lisans Kredili Öğretim Yönetmeliği ile 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre yürütülür. YÜRÜRLÜK Madde 7- Uludağ Üniversitesinin Akademik takvimine göre Eğitim-Öğretimin başladığı tarihten itibaren yürürlüğe girmek üzere taraflarca imzalanan bu sözleşme öğrencilerin İşyeri Eğitimlerini tamamladığı tarihe kadar geçerlidir. Madde 8- İşyeri Eğitimi başladıktan sonra personel sayısında azalma olması durumunda da eğitime alınmış olan öğrenciler, İşyeri eğitimlerini tamamlayıncaya kadar eğitimlerine devam ettirilirler. (3308 sayılı kanun, madde 22) Madde 9- İşverenin değişmesi halinde yeni işveren aynı mesleği/üretimi sürdürüyorsa sözleşme taraflarca kalan süre için imzalanarak devam ettirilir. SÖZLEŞMENİN FESHİ Madde 10-Sözleşme; a) İşyerinin çeşitli sebeplerle kapatılması b) İşyeri sahibinin değişmesi halinde yeni iş yerinin aynı mesleği/üretimi sürdürememesi c) Öğrencilerin Meslek Yüksekokulundan U.Ü Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre uzaklaştırma cezası aldığı sürece veya çıkarma cezası alarak ilişiğinin kesilmesi ÜCRET VE İZİN

10 Madde sayılı Kanun'un 25. maddesi birinci fıkrasına göre öğrencilere, İşletmelerde İşyeri Eğitiminin devam ettiği sürece yürürlükteki asgari ücretin net tutarının yirmi ve üzerinde personel çalıştıran işyerlerinde %30 undan, yirmiden az personel çalıştıran işyerlerinde %15 inden az olmamak üzere ücret ödenir. Ücret başlangıçta TL.dir. Öğrenciye ödenecek ücret her türlü vergiden muaftır. Asgari ücrette yıl içinde artış olması halinde, bu artışlar aynı oranda öğrencilerin ücretlerine ilave edilir. Madde 12- Öğrenciler İşyeri Eğitimlerine toplam işyeri eğitiminin en az %80 i kadar devam etmek zorundadırlar. İşyeri Eğitimi süresince toplam %20 süre kadar ücretli mazeret izni işveren tarafından verilebilir. Madde 13- Öğrenciler, Meslek Yüksekokulundaki eğitim günlerinde ücretli izinli sayılırlar. (3308 sayılı kanun, madde 20) Madde 14- Öğrenciler Meslek Yüksekokulunda yapılacak sınavlar için belirtilen günlerde işveren tarafından ücretli izinli sayılır. SİGORTA Madde 15- Öğrenciler, bu sözleşmenin akdedilmesi ile işletmelerde İşyeri Eğitimine devam ettikleri sürece 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun, 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre iş kazası ve meslek hastalığı sigortası Meslek Yüksekokul Müdürlüğünce yaptırılır. Madde 16- Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünce ödenmesi gereken sigorta primleri, Sosyal Güvenlik kurumunun belirlediği oranlara göre, Sosyal Güvenlik kurumuna ödenir veya bu kurumun hesabına aktarılır. Madde 17- Sigorta ve prim ödeme ile ilgili belgeler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünce muhafaza edilir. ÖĞRENCİNİN DEVAM, DİSİPLİN VE BAŞARI DURUMU Madde 18- Öğrenciler İşyeri Eğitimleri için işletmelere devam etmek zorundadırlar. İşletmelerde İşyeri Eğitimlerine mazeretsiz olarak devam etmeyen öğrencilerin ücretleri kesilir. Bu konuda işletmeler yetkilidir. Madde 19- İşletme yetkilileri, mazeretsiz olarak (3) üç iş günü işyeri eğitimine gelmeyen öğrenciyi, en geç (5) beş iş günü içinde Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne bildirir. Madde 20- Öğrencilerin işletmelerde disiplin soruşturmasını gerektirecek davranışlarda bulunmaları halinde, bu durum işletme tarafından Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir. Disiplin işlemi, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından U.Ü Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülür. Sonuç işletmeye yazılı olarak bildirilir. Madde 21- İşletmelerde İşyeri Eğitimi gören öğrencilerin başarı ölçütleri U.Ü. İşyeri Eğitimi Başarı Ölçme kriterleri Yönergesi ne göre yapılır. TARAFLARIN DİĞER GÖREV VE SORUMLULUKLARI

11 Madde 22- İşyeri Eğitimi yaptıracak işletmelerin sorumlulukları; a) Öğrencilerin işletmedeki İşyeri Eğitimini U.Ü. Akademik takvime uygun olarak yaptırmak, b) İşyeri Eğitiminin, programların ders planlarına uygun olarak Meslek Yüksekokulu Program kurullarınca belirlenen yerde yapılmasını sağlamak c) İşyeri Eğitimi yapılacak Programlarda, öğrencilerin işyeri eğitiminden sorumlu olmak üzere, yeter sayıda eğitim personelini görevlendirmek, d) İşletmede İşyeri Eğitimi gören öğrencilere, yaşına uygun yürürlükteki asgari ücretin % 30 undan az olmamak üzere ödenecek ücret miktarı, ücret artışı ve diğer imkanları kapsayan eğitim sözleşmesini öğrenci ve Meslek Yüksekokulu müdürü ile birlikte imzalamak. e) Öğrencilerin devam durumlarını izleyerek devamsızlıklarını ve hastalık izinlerini, süresi içinde ilgili program başkanlarına iletilmek üzere Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne bildirmek, f) Öğrencilerin ilgili yarıyıla ait bilgilerini içeren formlarını, Yarıyıl sonunda kapalı zarf içinde ilgili Meslek Yüksekokulu müdürlüğüne teslim etmek, g) Öğrencilere Yüksekokulda yapılacak sınavlar için belirlenen günlerde ücretli izin vermek, h) İşyeri eğitiminde öğrencilere bir yarıyılda devamsızlıktan sayılmak ve mevzuatla belirlenen azami devamsızlık süresi geçmemek üzere, ücretsiz mazeret izni vermek, i) İşyeri Eğitimi başladıktan sonra personel sayısında azalma olması durumunda da eğitime alınmış olan öğrencileri, İşyeri Eğitimi tamamlanıncaya kadar işletmede eğitime devam ettirmek, j) Öğrencilerin iş kazaları ve meslek hastalıklarından korunması için gerekli önlemleri almak ve tedavileri için gerekli işlemleri yapmak, Madde 23- Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerinin görev ve sorumlulukları: a) İşletmede İşyeri Eğitimi gören öğrenciye, yürürlükteki asgari ücretin net tutarının yirmi ve üzerinde personel çalıştıran işyerlerinde %30 undan, yirmiden az personel çalıştıran işyerlerinde %15 inden az olmamak üzere ücret miktarı, ücret artışı ve diğer imkânlar konusunda öğrencilerle birlikte işletmelerle işyeri eğitimi sözleşmesini imzalamak, b) İşyeri Eğitimi yapılacak programlarda öğrencilerin işletmede yaptıkları etkinliklerle ilgili formların ders yılı başında işletmelere verilmesini sağlamak, c) İşletmelerdeki İşyeri Eğitiminin işletme tarafından görevlendirilecek eğitici personel tarafından yapılmasını sağlamak, d) İşletmelerdeki İşyeri Eğitiminin ilgili meslek alanları ve ders planlarına uygun olarak yapılmasını sağlamak, e) Öğrencilerin ücretli ve ücretsiz mazeret izinleri ile devam-devamsızlık durumlarının izlenmesini sağlamak, f) İşletmelerde İşyeri Eğitimi gören öğrencilerin sigorta primlerine ait işlemleri Yönetmelik esaslarına göre yürütmek g) İşletmelere İşyeri Eğitimi için gönderilecek öğrencilerin seçiminin yapılmasını sağlamak ve işletmeye bildirmek, i) İşletmelerde İşyeri Eğitiminin ders planlarına uygun olarak yürütülmesi ve Meslek Yüksekokulu ile işletme arasında, eğitimde sürekli iş birliğini sağlamak amacıyla yeter sayıda öğretim elemanının Rektörlükçe görevlendirilmesini sağlamak, j) İşletmelerde yapılan İşyeri Eğitiminde amaçlanan hedeflere ulaşılması için işletme yetkilileri ile işbirliği yaparak eğitimle ilgili gerekli önlemleri almak, k) İşletme yetkilileriyle yapılacak periyodik toplantılara başkanlık yapmaktır.

12 Madde 24- İşletmede İşyeri Eğitimi gören öğrencilerin görev ve sorumlulukları: a) İş yerinin şartlarına ve çalışma düzenine uymak b) İş yerine ait özel bilgileri üçüncü şahıslara iletmemek c) Sendikal etkinliklere katılmamak d) İşyeri Eğitimine düzenli olarak devam etmek e) İşyeri Eğitiminde eğitim ile ilgili iş dosyasını tutmak ve ilgili formları doldurmak DİĞER HUSUSLAR: Madde 25- İşletmelerde İşyeri Eğitimi gören öğrenciler hakkında bu sözleşmede yer almayan diğer hususlarda, ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılır. Madde 26- İşletme tarafından öğrenciye aşağıdaki sosyal haklar sağlanacaktır. İşletme Adı : Meslek Yüksekokulu : ÖĞRENCİ İŞVEREN VEYA VEKİLİNİN MESLEK YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ Adı Soyadı : Adı Soyadı : Adı Soyadı : İmza Görevi : Tarih --/--/----- Tarih --/--/----- Tarih --/--/----- İmza-kaşe İmza-Kaşe

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI İŞ YERİ EĞİTİMİ I-II DERSLERİNİN UYGULAMA YÖNERGESİ

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI İŞ YERİ EĞİTİMİ I-II DERSLERİNİN UYGULAMA YÖNERGESİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI İŞ YERİ EĞİTİMİ I-II DERSLERİNİN UYGULAMA YÖNERGESİ Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge, 6111 sayılı kanunla değiştirilen 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına dâhil

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Ek 2. İş Yeri Eğitimi Dosyası Kapak Sayfası T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ EĞİTİMİ RAPOR DOSYASI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı : Programı : Numarası : Fotoğraf (Zorunlu) ADI

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. İş yeri Eğitimi Bitiş Tarihi:

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. İş yeri Eğitimi Bitiş Tarihi: Ek 5. İş Yeri Eğitimi Sözleşmesi T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası: Adı Soyadı: Öğrenci No: İkametgâh Adresi: İlk

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı.

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı. Ek 5. İş Yeri Eğitimi Sözleşmesi ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası: Adı Soyadı: Öğrenci No: Program Adı: İkametgâh Adresi: T.C SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ İlk

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Soyadı Öğrenci Numarası

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah Adresi

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞYERİ STAJI SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası İkametgâh Adresi STAJ

Detaylı

paraflar Sayfa 1 Okul/Kurum Müdürü Prof.Dr. Uğur ARSLAN FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı İkametgah Adresi

paraflar Sayfa 1 Okul/Kurum Müdürü Prof.Dr. Uğur ARSLAN FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı İkametgah Adresi ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası İkametgah Adresi İŞ YERİ KLİNİK UYGULAMA SÖZLEŞMESİ T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR KADİR YALLAGÖZ SAĞLIK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM/KLİNİK

Detaylı

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ (STAJ)EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. İşyeri Staj Eğitimi

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ (STAJ)EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. İşyeri Staj Eğitimi T.C EGE ÜNİVERSİTESİ EGE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ (STAJ)EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN TC Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci No e-posta adresi İkametgâh Adresi PROGRAMI İlk soyadı Öğretim Yılı Telefon

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası İkametgâh Adresi T.C. NAMIK KEMALÜNİVERSİTESİ ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ Öğretim

Detaylı

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Adresi

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Adresi ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı Okul/Fakülte/Bölüm Öğrenci Numarası E-posta Adresi Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgâh Adresi İŞYERİ BİLGİLERİ Adı Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Adresi Şehit Cem Ersever

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Gevaş Meslek Yüksekokulu İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Gevaş Meslek Yüksekokulu İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Gevaş Meslek Yüksekokulu İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU STAJ BAŞVURU FORMU

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU STAJ BAŞVURU FORMU T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU STAJ BAŞVURU FORMU Resim Sayın Firma/Kurum Yetkilisi, YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU öğrencilerinin öğrenim süresi sonuna kadar staj yapma zorunluluğu

Detaylı

STAJ BAŞVURU FORMU - İŞ YERİ ZORUNLU STAJ SÖZLEŞMESİ

STAJ BAŞVURU FORMU - İŞ YERİ ZORUNLU STAJ SÖZLEŞMESİ STAJ BAŞVURU FORMU - İŞ YERİ ZORUNLU STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞYERİ STAJ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ GENEL HÜKÜMLER T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- Bu sözleşme, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve teknik eğitim yapan program öğrencilerinin işletmelerde

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. STAJIN Başlama Tarihi /.../2017 Bitiş Tarihi /...

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. STAJIN Başlama Tarihi /.../2017 Bitiş Tarihi /... ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Programı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası ( ) İkametgah Adresi STAJ YAPILAN İŞYERİNİN Adı Adresi Üretim/Hizmet Alanı Telefon Numarası ( ) Faks Numarası

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ GENEL HÜKÜMLER

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ GENEL HÜKÜMLER T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ GENEL HÜKÜMLER MADDE 1- Bu sözleşme, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve teknik eğitim yapan

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ STAJ PROTOKOLÜ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ STAJ PROTOKOLÜ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ.. FAKÜLTESİ/ YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Adresi Öğretim Yılı Telefon Numarası

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU ve İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU ve İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU ve İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Evrak Kayıt Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda kimlik bilgileri verilen öğrencimiz kurumunuzda/işyerinizde

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Evrak Kayıt Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda kimlik

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda

Detaylı

T.C.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTESİ / YÜKSEKOKULU / MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ KABUL VE STAJ SÖZLEŞMESİ

T.C.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTESİ / YÜKSEKOKULU / MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ KABUL VE STAJ SÖZLEŞMESİ T.C.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTESİ / YÜKSEKOKULU / MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ YERİ KABUL VE STAJ SÖZLEŞMESİ GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu sözleşme, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ Genel Hükümler MADDE 1 - (1) Bu sözleşme 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve teknik eğitim yapan program öğrencilerinin işletmelerde

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞME FORMU

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞME FORMU ÖĞRENCİNİN Fakülte/Yüksekokul/MYO Adı Kayıtlı Olduğu Program T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Adresi İkamet Adresi STAJ YAPILAN İŞLETMENİN Adı Adresi Üretim/Hizmet Alanı Çalışan

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Form No: 5. Zorunlu Staj Dosyası Kapak Sayfası T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı : Programı : Numarası : ADI : ADRESİ : TELEFON : STAJ YAPILAN İŞ YERİNİN ( )

Detaylı

FOTOĞRAF T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

FOTOĞRAF T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ 1 T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Telefon Numarası İkametgâh Adresi Ana

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ STAJ BAŞVURU FORMU

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ STAJ BAŞVURU FORMU ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ STAJ BAŞVURU FORMU Sayın Firma/Kurum Yetkilisi,..Bölümü/Fakültesi/YO/MYO öğrencilerinin öğrenim süresi sonuna kadar staj yapma zorunluluğu vardır. Aşağıda bilgileri yer alan

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU (FORM 3) 1.NÜSHA

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU (FORM 3) 1.NÜSHA İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU (FORM 3) 1.NÜSHA T.C. İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİİTİM SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ 1.NÜSHA

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ 1.NÜSHA İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ 1.NÜSHA İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah Adresi STAJ

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu Yönerge den amaç, öğrencilerin alanlarıyla

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULLARI Ġġ YERĠ EĞĠTĠMĠ I-II DERSLERĠNĠN UYGULAMA YÖNERGESĠ

T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULLARI Ġġ YERĠ EĞĠTĠMĠ I-II DERSLERĠNĠN UYGULAMA YÖNERGESĠ T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULLARI Ġġ YERĠ EĞĠTĠMĠ I-II DERSLERĠNĠN UYGULAMA YÖNERGESĠ Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge, 6111 sayılı kanunla değiģtirilen 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ Genel Hükümler MADDE 1 - (1) Bu sözleşme 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve teknik eğitim yapan

Detaylı

Ġġ YERĠ STAJ SÖZLEġMESĠ

Ġġ YERĠ STAJ SÖZLEġMESĠ Ġġ YERĠ STAJ SÖZLEġMESĠ T.C. ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ FAKÜLTESĠ/YÜKSEKOKULU/ MESLEK YÜKSEKOKULU ĠġLETMELERDE Ġġ YERĠ STAJI SÖZLEġMESĠ FOTOĞRAF ÖĞRENCĠNĠN T.C. Kimlik Numarası Soyadı Öğrenci Numarası

Detaylı

STAJ REHBERİ Staj Başlangıcında Yapılacak İşlemler: Staj Dosyasının Hazırlanması: Staj Sonrası Yapılacak İşlemler:

STAJ REHBERİ Staj Başlangıcında Yapılacak İşlemler: Staj Dosyasının Hazırlanması: Staj Sonrası Yapılacak İşlemler: Ek. Staj Rehberi STAJ REHBERİ Staj Başlangıcında Yapılacak İşlemler: 1- Öğrenimleri devam eden öğrencilerin stajlarını yarıyıl veya yaz aylarında yapması esastır. Ancak öğrenci bütün derslerinden başarılı

Detaylı

Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 28/02/2018-E.61500

Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 28/02/2018-E.61500 Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 28/02/2018-E.61500 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Öğrenci İşleri Birimi *BENNKNNN F* Sayı : 83289901-304.03 Konu : Stajlar TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

STAJ SÖZLEŞMESİ FORMU ÖĞRENCİ

STAJ SÖZLEŞMESİ FORMU ÖĞRENCİ T.C. Kimlik No Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Cep Telefonu İkametgah Adresi ÖĞRENCİNİN OKUL BİLGİLERİ Okul Adı Fakülte/Yüksekokul Bölüm Adres Telefon E-posta ÖĞRENCİNİN KİMLİK BİLGİLERİ Adı Soyadı

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ AYVACIK MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU 1.NÜSHA

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ AYVACIK MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU 1.NÜSHA T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Adresi Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ Kapsam Madde 1- Bu Yönerge, Meslek Yüksekokullarında bulunan programların gerektirdiği nitelikteki STAJ uygulamalarını ve bu uygulamaların

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ Genel Hükümler MADDE 1 - (1) Bu sözleşme 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve teknik eğitim yapan program öğrencilerinin işletmelerde

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ TEKNOLOJİLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE STAJ SÖZLEŞME FORMU

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ DENİZ TEKNOLOJİLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE STAJ SÖZLEŞME FORMU GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu Sözleşme, 3308 sayılı Meslek Eğitim Kanununa uygun olarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin işletmelerde yapılacak Staj

Detaylı

Açıklama EVET HAYIR T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU. Öğrencinin.

Açıklama EVET HAYIR T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU. Öğrencinin. Adı Soyadı Okul Numarası Öğrenim Gördüğü Program Staja Başlama Tarihi Staj Bitiş Tarihi İkamet Adresi Cep Telefonu Numarası Öğrencinin Haftalık Çalışma Gün Sayısı: Haftalık Çalışma Saati: Açıklama Öğrenciye

Detaylı

T.C. ULUDAG ÜNİVERSİTESİ KARACABEY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. ULUDAG ÜNİVERSİTESİ KARACABEY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Form 1: / /20. T.C. ULUDAG ÜNİVERSİTESİ KARACABEY MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Meslek Yüksekokulunuzun Programı..nolu öğrencisiyim. Sosyal güvencem : ( )SSK ( )BAĞKUR ( )EMEKLİ SANDIĞI ( )Sosyal Güvencem

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ STAJ BAŞVURU FORMU

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ STAJ BAŞVURU FORMU ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ STAJ BAŞVURU FORMU Sayın Firma/Kurum Yetkilisi,..Bölümü/Fakültesi/YO/MYO öğrencilerinin öğrenim süresi sonuna kadar staj yapma zorunluluğu vardır. Aşağıda bilgileri yer alan

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir. 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 Ankara Üniversitesinden: YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU POSTA HİZMETLERİ UZEM PROGRAMI ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI T.C. KİMLİK NO ADI SOYADI NUMARASI PROGRAMI SINIFI STAJ YAPILAN YER BÖLÜM STAJ SORUMLUSU ONDOKUZ

Detaylı

YABANCI UYRUKLU YABANCI KİMLİK NO İKAMET TEZKERE NO

YABANCI UYRUKLU YABANCI KİMLİK NO İKAMET TEZKERE NO T.C. S T A J B A Ş V U R U F O R M U EK: 1 (2 nüsha) STAJ PROGRAM KOORDİNATÖRLÜĞÜNE; iş günü zorunlu stajımı... döneminde.././ ile.././ tarihleri arasında Staj ve Eğitim Uygulama Kurulunca uygun görülmesi

Detaylı

STAJ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU

STAJ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ DR. ENGİN PAK CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Resim STAJ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU Sayı Konu :.-304.03 :Staj hk. İLGİLİ MAKAMA / /201 Üniversitemiz öğrencilerinin eğitim gördüğü Fakülte/Yüksekokul/Meslek

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge, Anadolu Üniversitesine bağlı Meslek Yüksekokullarında

Detaylı

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ UYGULAMALI EĞİTİM (STAJ) DEFTERİ ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : NUMARASI : BÖLÜMÜ : AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU İSTANBUL ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik No Adı Soyadı Numarası Programı

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz okulu eğitimöğretimine

Detaylı

SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ

SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ TC ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ HOPA MESLEK YÜKSEKOKULU SEKTÖR UYGULAMASI STAJ DEFTERİ STAJYER ÖĞRENCİNİN BÖLÜMÜ PROGRAMI : YÖNETİM VE ORGANİZASYON : İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ ADI SOYADI : SINIF YARIYIL :

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi eğitim amaç ve ilkeleri çerçevesinde öğrencilerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ. İşletmede Mesleki Eğitime Başlama Tarihi İkametgâh Adresi ve Telefonu

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ. İşletmede Mesleki Eğitime Başlama Tarihi İkametgâh Adresi ve Telefonu Ö ğ r e n c i n i n T.C. Kimlik No Baba Adı Ana Adı Doğum Yeri Doğum Tarihi Nüfus Kayıt Bilgileri İl İlçe Mahalle/Köy Cilt No T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ Numarası

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI Stajın Yapıldığı İş Yerinin Adı ve Kısa Adresi Öğrencinin; Okul No Adı Soyadı Bölümü Programı T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Eğitim, Uygulama ve Staj Yönergesi

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Eğitim, Uygulama ve Staj Yönergesi Gaziosmanpaşa Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Eğitim, Uygulama ve Staj Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; mesleki ve teknik eğitim bölgeleri

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİMİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİMİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖN LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı Uşak Üniversitesine

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE AMAÇ: T.C. ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI STAJ ESASLARI Öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ve beceri kazandırmaya yönelik bir biçimde

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Etik Kurulunun

Detaylı

İş Yeri Uygulama Sözleşmesi Süreci

İş Yeri Uygulama Sözleşmesi Süreci Sevgili Öğrencimiz, İş Yeri Uygulama Sözleşmesi Süreci 1. 3 kopya olarak düzenlenecek olan Sözleşmenin ilgili kısımlarını (yazılı bölümler ve fotoğraf) eksiksiz olarak doldurunuz. 2. Uygulama dersi yapacağınız

Detaylı

T.C. AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

T.C. AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Sevgili Öğrencimiz, T.C. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi/Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği Bölümü Uygulama Eğitimi Dersi Sözleşme Süreci 1. 3 kopya

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C.

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C. T.C. ÇANAKKALE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ÇANAKKALE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE ÇANAKKALE 2008 Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı : 48084712.304.03-417../../201

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C.

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C. T.C. ÇANAKKALE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ÇANAKKALE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE ÇANAKKALE 2008 Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı : 48084712.304.03-417../../201

Detaylı

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR EĞİTİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI MESLEKİ UYGULAMALAR EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Öğrencilerin alacakları İşyeri Uygulamaları içerikli dersler

Detaylı

İşletmelerde Beceri Eğitimi 2015-2016. Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Eylül 2015

İşletmelerde Beceri Eğitimi 2015-2016. Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Eylül 2015 İşletmelerde Beceri Eğitimi 2015-2016 Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Eylül 2015 SÖZLEŞME 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve M.E.B. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ. Turizm Fakültesi Dekanlığı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ. Turizm Fakültesi Dekanlığı İş Yeri Uygulama Sözleşmesi Süreci Sevgili Öğrencimiz, 1. 3 kopya olarak düzenlenecek olan Sözleşmenin ilgili kısımlarını (yazılı bölümler ve fotoğraf) eksiksiz olarak doldurunuz. 2. Uygulama dersi yapacağınız

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ VE YARIYIL İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ VE YARIYIL İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ VE YARIYIL İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C.

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C. T.C. ÇANAKKALE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ÇANAKKALE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE ÇANAKKALE 2008 Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı : 48084712.304.03-417../../201

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (07.07.2015 gün ve 07 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencilerinin lisans programlarında

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KIRKAĞAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KIRKAĞAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KIRKAĞAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DEFTER İ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KIRKAĞAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU Fotoğraf Mühür ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı Programı Okul No. Sınıfı : : : : STAJ

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FTR 200 YAZ STAJI I FTR 300 YAZ STAJI II ZORUNLU YAZ STAJI YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Detaylı

Yayın Tarihi: 14.3.2014 Revizyon Tarihi: 06.11.2015 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ

Yayın Tarihi: 14.3.2014 Revizyon Tarihi: 06.11.2015 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ 1 Sayfa 2 / 6 Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliğin amacı; Üniversiteler, Enstitüler ve Araştırma Merkezleri nde yapılan

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu 20... 20 ÖĞRETİM YILI STAJ DEFTERİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu 20... 20 ÖĞRETİM YILI STAJ DEFTERİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu 20... 20 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı : Programı : Staj Dönemi : Numarası : T.C Kimlik No. : 1-Staj 2-Staj İletişim Adresi : Dumlupınar Üniversitesi

Detaylı

STAJ İŞ VE DEVAM TAKİP ÇİZELGESİ

STAJ İŞ VE DEVAM TAKİP ÇİZELGESİ Ek.3- Staj İş ve Devam Takip Çizelgesi STAJ İŞ VE DEVAM TAKİP ÇİZELGESİ İŞ NO TARİH YAPILAN İŞİN ADI BİRİM SORUMLUSU İMZA 1.GÜN 2.GÜN 3.GÜN 4.GÜN 5.GÜN 6.GÜN 7.GÜN 8.GÜN 9.GÜN 10.GÜN 11.GÜN 12.GÜN 13.GÜN

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YAZ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı;

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YAZ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YAZ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; müfredatında zorunlu staj uygulamaları olan Afyon Kocatepe

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (EDE-STAJ) ESASLARI AMAÇ: Öğrencilerin kurumsal bilgilerini uygulama ve beceri kazandırmaya yönelik bir biçimde

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK PROGRAMI ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (EDE-STAJ) ESASLARI AMAÇ: Yüksekokulumuz Teknik Programlar Bölümünde öğrenim gören

Detaylı

Yönetmelikler Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi İçindeki Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin İşyerlerindeki Eğitim,

Yönetmelikler Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi İçindeki Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin İşyerlerindeki Eğitim, Resmi Gazete 22.05.2002 Çarşamba Sayı: 24762 (Asıl) Yönetmelikler Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi İçindeki Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin İşyerlerindeki Eğitim, Uygulama ve Stajlarına İlişkin Esas

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BAŞKALE MESLEK YÜKSEKOKULU EDÖ/STAJ RAPOR DOSYASI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BAŞKALE MESLEK YÜKSEKOKULU EDÖ/STAJ RAPOR DOSYASI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BAŞKALE MESLEK YÜKSEKOKULU EDÖ/STAJ RAPOR DOSYASI Adı Soyadı :. Programı :.. Öğrenci No :. T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BAŞKALE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C.

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C. T.C. ÇANAKKALE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ÇANAKKALE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE ÇANAKKALE 2008 Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı : 48084712.304.03-417../../201

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6 MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (EDE-STAJ) ESASLARI AMAÇ: Öğrencilerin kurumsal bilgilerini uygulama ve beceri kazandırmaya yönelik bir biçimde geliştirip,

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İLGİLİ MAKAMA

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İLGİLİ MAKAMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı / Ref. : 98001321/ 06012014-4 Konu / Subj. : Öğrenci Staj hk İLGİLİ MAKAMA Yüksekokulumuz Bölümü.programı sınıf

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM LİHKAB Tescili, Tescil İçin Gerekli Koşullar, Tescil Yenilemesi

İKİNCİ BÖLÜM LİHKAB Tescili, Tescil İçin Gerekli Koşullar, Tescil Yenilemesi TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI LİSANSLI HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ VE BÜROLARI TESCİL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin

Detaylı

: KONRTOL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ

: KONRTOL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ STAJYER ÖĞRENCİNİN BÖLÜMÜ PROGRAMI : ELEKTRONİK VE OTOMASYON : KONRTOL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ ADI SOYADI : SINIF-YARIYIL : ÖĞRENCİ NO : 201 / 201 T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ HOPA MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İLGİLİ MAKAMA

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü İLGİLİ MAKAMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı/Ref. : 98001321/ 06012014-4 Konu/ Subj. : Öğrenci Staj hk İLGİLİ MAKAMA Yüksekokulumuz. Bölümü programı... sınıf...

Detaylı