09 seyahat 13. dekorasyon. müzeler ve ören yerlerimiz 21. teknoloji 17. Mart 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "09 seyahat 13. dekorasyon. müzeler ve ören yerlerimiz 21. teknoloji 17. Mart 2014"

Transkript

1 moda 01 bakım 06 dekorasyon 09 seyahat 13 teknoloji 17 müzeler ve ören yerlerimiz 21 Mart 2014

2 Moda 2014 İLKBAHAR - YAZ MODASI Moda, mevsimlerden birkaç adım önde gider. Biz kışı yaşarken, bahar ve yaz aylarında neler giyeceğimiz ünlü markalar tarafından çoktan belirlenmiştir bile

3 Her mevsimin kendine göre bir güzelliği olsa da, kış mevsiminin sonuna yaklaştıkça bir sabırsızlık alır herkesi. Havalar ısınsa da üst üste giydiğimiz kıyafetlerden kurtulsak deriz. Bahar ayları bir gelse de rahatlasak! Belki bahar ve yaz sezonunun öne çıkan trendleriyle gardırobumuzu şimdiden tanıştırmaya başladık bile. KADIN MODASINDA ÖNE ÇIKANLAR Pastellere merhaba Pastel tonların bahar aylarına yakışmadığını kim söyleyebilir? Modacılar bu sezon pasteli ihmal etmediler. Dilerseniz iş toplantısı için tercih edebileceğiniz bir elbise, dilerseniz hem rahat hem şık bir ceket Gökkuşağının tüm tonlarında, her zevke göre pastel tonda bir parça bulmak bu sezon mümkün olabilecek. Kısa kesim ceketler Bahar ayları ve serin yaz akşamları ceketsiz düşünülemez. Sezonun öne çıkan ceket modelleri ise bizi 80 li yıllara geri götürüyor. Bel hizasında ve asimetrik kesim olan bu ceketler, desenli kumaşlarıyla da öne çıkıyor. Bu ceketler düz renk eteklerle resmi bir hava yaratırken kot pantolonlarla da günlük kullanıma uygun olmaları sayesinde, gardırobunuzun vazgeçilmezleri arasına girecekler.

4 Geniş paça pantolonlar İlkbahar - yaz sezonu defilelerine deyim yerindeyse geniş paça pantolonlar damgasını vurdu. Sıcak yaz aylarında bol kesimleri ile kullanım rahatlığı sağlaması ve son derece şık bir görünüm sergilemesi, bol kesim pantolonları önümüzdeki sezonun yıldızı haline getirecek. Sadece pamuklu ya da keten değil kot kumaşlarda da varlık gösterecek olan geniş paça pantolonlar, bacak boyu kısa olan kişileri ise daha kısa gösterebilir. Bu durumun üstesinden gelmek için geniş paça pantolonlarınızı, dolgu topuklu ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz. Ayrıca beli yüksek kesim geniş paça pantolonlar da bacak boyunuzu daha uzun gösterecektir. Uzun etekler Varlığını bizlere bir kez daha hatırlatan parçalardan biri de uzun etekler olacak. Hem elbiselerin hem de tek parça eteklerin boyları bu yaz oldukça uzun ve bilekleri açıkta bırakacak şekilde dizayn edilmiş. Bu sayede altına giyeceğiniz topuklularla son derece zarif bir görünüm elde edebileceksiniz. Kimi tasarımcılar ise bu uzun etekleri daha modern hale getirmek için yine sezonun öne çıkan kesimlerinden olan bel hizasında bluzlarla birlikte kullanıyorlar.

5 ERKEK MODASINDA ÖNE ÇIKANLAR Renklerin ahengi Bu sezon, renklerden korkmayan ve gri-siyah-beyaz üçlüsünden sıyrılan erkeklerin sezonu olacak. Sadece eşofman ya da sweatshirt lerde değil, takım elbiselere kadar bu renk cümbüşü kendini hissettirecek. Şortlar kısa, şapka revaçta Şort boyları 2013 yazında kısalmaya başlayacağının sinyallerini vermişti. Bu sezonsa diz boyunda şortlar deyim yerindeyse tamamen oyun dışında kalıyor. Siz siz olun, şort boyunuzu fazla uzun tutmamaya özen gösterin. Sportif bir görünümün garantisi olan şortları da mutlaka bir spor şapka ile kombinleyin. Farklı baskılar bir arada Baskılar her zaman gözde olan akımlardan biridir. Kimi zaman çiçekli baskılar ön plana çıkar, kimi zaman çizgililer. Bu sezon ise daha radikal bir yaklaşım gündemde. Farklı tarzda baskılar bir arada kullanılıyorlar. Ceket ve pantolonda renk tonları birbirini yakalasa bile, puantiyeli ve çizgili parçaların bir arada kullanımı gerçekten cesaret gerektiriyor.

6 Kat kat giyinin ama kollar kısa olsun Erkeklerin en fazla tercih ettikleri parçalardan biri olan sweatshirt lerde ufak bir değişiklik oldu: Kolları kısaldı. Geride bıraktığımız sezonda kat kat giyinmek oldukça revaçtaydı. Bu durum varlığını bahar aylarında da devam ettirecek. Yalnız havalar ısındığı için kat kat giyilen bu parçaların kumaşları incelecek. Kısa kollu sweatshirt lerse tamamlayıcı parça olarak karşımıza çıkacak. Smokinden günlük yaşama Bu sezon karşınıza çıkacak yeniliklerden biri de şeritler olacak. Smokinlerin olmazsa olmaz unsuru şeritler, modern kıyafetlere uygulandığında hem form hem de renk değiştirdiler. Aslında buna sadece esinlenme dersek daha doğru olacak. Hem pantolon hem de t-shirt lerin aynı kalınlık ve renkte şeritle bezenmesi dikkatleri üzerine çekmek isteyen beylerin tercihi olacak.

7 Bakım ALETLİ PİLATES Denge, duruş, güç, esneme Aletli pilates bedeninizin ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlıyor.

8 Pilates in isim babası ve yaratıcısı Joseph Pilates tir. Pilates metodunun temel amacı; bedenin dengede durmasını sağlamak, omurgayı desteklemek ve kasları güçlendirmektir. I.Dünya Savaşı sonrasında yataktan kalkamayacak durumda olan yaralı askerler için Joseph Pilates aletli pilates uygulamalarını geliştirmiş ve askerlerin eski fiziksel kapasitelerine kavuşmalarına yardımcı olmuştur. Joseph Pilates in uygulamaları yıllar içinde geliştirilmiş, bugün minder üzerinde yapılan uygulamalar ve aletli yapılan uygulamalar olmak üzere iki temel türe ayrılmıştır. Minder üzerinde, aletsiz olarak ya da top, ahşap bloklar, flex-band yardımı ile yapılan uygulamalar minderli pilates olarak adlandırılmaktadır. Pilates için özel dizayn edilmiş aletler eşliğinde yapılan pilates uygulamaları ise aletli pilatestir. Aletli pilates hakkında detaylara girmeden önce, pilates kavramının önemli prensiplerinden bahsetmek gerekir. Bunlardan ilki konsantrasyondur. Pilates yaparken tüm konsantrasyonunuz bedeninizde olmalıdır. Hangi kaslarınızı kullanıp, hangilerini kullanmadığınıza, beden ve hareket uyumunuza yoğunlaşmanız gerekir. Kontrol de en az konsantrasyon kadar önemlidir. Kontrolden kasıt, hareketlerin aslına uygun şekilde yapılmasıdır. Bu iki adımın ardından merkezleme gelmektedir. Pilateste merkez; göbek, bel ve kalça çevresidir. Merkezleme, üst bedenin hareketsizliğini ve esnemeyi, uzamayı sağlar. Esnemeyi sağlayan hareketler de akıcı bir şekilde yapılmalıdır. Hareketler arasında duraksama olmamalıdır ve hiçbir hareket yarıda bırakılmamalıdır. Hareketler yapılırken derin nefesler almak ve bütün nefesi tamamen dışarı vermek de önemlidir. Derin nefesler kanın temizlenmesine yardımcı olur.

9 Pilatesin faydaları nelerdir? Pilatesin vücuda faydaları saymakla bitmez. Her şeyden önce kaslardaki gerginliği azaltır. Bedenin canlanmasını sağlar. Kasları esnetir, güçlendirir, kronik sırt ve boyun ağrılarını hafifletir. Eklemleri gevşetir. Karın ve sırt bölgelerini eşit oranda güçlendirir. Uzun zamandan beri aletli pilates yapan birinin bedenindeki değişimler gözle görünür oranda fark edilir. Bu kişiler düz bir karına, daha güçlü kemiklere, dik bir duruşa sahip olurlar. Bütün bu olumlu fiziksel etkilerin, ruh ve zihin üzerinde de doğal olarak pozitif yansımaları olur. Yaşamımızdaki stres azalırken, konsantrasyonumuz da artar. Aletli pilates Aletli pilates reformerda yapılır. Reformerda bir platform, el ve ayak bantları, omuz desteklikleri, barlar ve yaylar bulunur. Reformer dışında tower ve cadillac adı verilen aletler de bulunmaktadır. Reformerın zorluk derecesi yaylar sayesinde kişiye göre ayarlanabilmektedir. Amaç, bütün kasları çalıştırmaktır. Kimi zaman klasik egzersizlerde güçlü kaslara ağırlık verilir ve zayıf olan kaslar daha da zayıflar. Bu durum aletli pilates için kesinlikle geçerli değildir. Farklı pozisyonlarda yapılan (oturarak, yatarak, ayakta) hareketlerle bütün kas grupları çalıştırılır. Aletli pilatesin dezavantaj olarak nitelendirilebilecek yönü, mutlaka bir eğitmene ihtiyaç duyulmasıdır. Aksi takdirde hareketleri yanlış uygulayarak bedeninize zarar verme riskiniz söz konusu olabilir. Bununla birlikte ciddi omurga rahatsızlıkları olan kişiler için aletler üzerinde yapılan pilates daha güvenli bulunmaktadır.

10 Dekorasyon EVLERİMİZİN YAŞAYAN DEKORLARI Bitkileri seviyoruz ama onlara gerektiği gibi bakabiliyor muyuz?

11 Çiçeklerle olan ilişkilerimizde kimi zaman uzun yıllara yayılan bir dostluk, kimi zaman da kısa sürede sona eren bir beraberlik yaşarız. Evimizin nem durumu, ne kadar güneş ışığı aldığı, bitki bakımı konusunda sahip olduğumuz bilgiler bitkilerle ilişkimizi etkileyen faktörlerdir. Seralarda ya da çiçekçilerde gördüğümüz saksı bitkileri her zaman sağlıklı ve canlı görünümleri ile gözümüzü alırlar. Dekorasyonun önemli bir tamamlayıcı unsuru olan bu bitki veya çiçekleri alıp evimize getirdiğimizde ise birkaç gün içinde yapraklarını döküp, renklerini kaybettiklerini, hatta tamamen solup öldüklerini görürüz. Bitkileri doğru yere yerleştirmek çok önemlidir. Hayalimizde onlar için kurduğumuz noktalar olabilir, Bu çiçek kitaplığın yanına çok yakışır diye düşünebilirsiniz. Fakat maalesef, bitkilerin sadece dekorasyon ürünü olmadığını, onların yaşayan birer canlı olduğunu da göz ardı etmemeniz gerekir. Bazı bitkiler sürekli olarak uzama ve genişleme eğiliminde olurlar. Eğer uzun boylu bitkilerden hoşlanıyorsanız bu devamlı büyüme durumu sıkıntı yaratabilir. Bu nedenle sizin için ideal bitkilerden biri kentya palmiyesi olabilir. Hem küçük bir bitki olmaması, hem de yavaş bir şekilde büyüyor oluşu, kentya palmiyesini oldukça sık tercih edilen bitkiler sınıfına sokar. Yalnız kentya palmiyesi güneşi sevmez. Bu nedenle güneş alan bir ortam için kauçuk ağacı veya avize çiçeği idealdir. Salon bitkileri satın alındıktan sonra taşıma esnasında, rüzgardan ve keskin güneş ışığından korunmalıdır. Evde ise şömine ya da kaloriferin yanına konulmamalıdır.

12 Zamanlama, bitki bakımının temel kriterlerinden biridir. Öncelikle bitkileri aldığınız zamanın bile önemli olduğunu söylemekte fayda var. Serada sağlanan şartların, evinizdeki ortamla yakınlık göstereceği ideal mevsimler; sonbahar ve ilkbahardır. Bu nedenle salon bitkisi olarak adlandırılan ve kapalı ortamlarda yaşamaya elverişli bitkiler için ideal satın alma zamanı ilkbahar ve sonbahardır. Mart ayı tohum ve çiçek ekme zamanıdır. Sadece salonda değil, evinizin farklı köşelerinde de bitkilere yer vermek isteyebilirsiniz. Örneğin banyonuza yerleştireceğiniz bitkiler son derece dekoratif durabilir. Yalnız bu bitkiler için kural ince yapraklı ve nemi seven bitkiler olmaları gerektiğidir. Çin herdemyeşili, dua çiçeği, hedera sarmaşığı banyoda yaşayabilecek bitkilerdendir.

13 Bakımlarını ihmal etmeyin Sulama, bitkiler için hayati bir ihtiyaçtır. Yalnız fazla su vermek bitkilerin çürüyerek ölmesine neden olabilir. Kasım ve Mart ayları arasında bitkiler fazla sulanmamalı ve besin takviyesi yapılmamalıdır. Çünkü bu aylar bitkiler için dinlenme zamanıdır. Parmağınızı bitkinin toprağına batırın. Eğer toprak kuruysa, sulama vakti gelmiş demektir. Suyun ılık olmasına dikkat edin. Afrika menekşesi ve sıklamen gibi bitkileri üstten değil, tabağına ılık su koyarak sulayın. Çünkü üstten sulama bitkilerin köklerinin çürümesine neden olur. Yapraklı bitkiler daha fazla ilgi isterler. Yapraklarının ayda en az bir kere temizlenmesi gerekir. Bahar ayları yaklaştığında ise bitkilerin saksı değişimi zamanı geldi demektir. Bitkinizi yeterli miktarda suladıktan sonra, yeni saksının tabanına gübre yerleştirmelisiniz ve değişimi bu şekilde gerçekleştirmelisiniz. Tabii her bitkinin saksısını değiştirmek zorunda değilsiniz. Saksısını değiştirmediğiniz bitkilerin bahar başlangıcında üst kısımlarında yer alan toprağını tazelemeniz yeterlidir. Eğer balkonunuzda yaz ayları boyunca çiçek açan bitkiler istiyorsanız hazırlığınızı şimdiden yapmalısınız. Balkon için ideal olan, hem güzel kokan hem de çiçek açan bitkiler arasında en çok tercih edilenler; yasemin, hanımeli, melisa, lavanta ve ıtırdır. Bergenya, fesleğen, petunya, sardunya, sümbül, kınaçiçeği de balkonda bakabileceğiniz bitkilerden sadece birkaçıdır. Pencere önü çiçeklerini seviyorsanız; abronya, acemlalesi, cam güzeli, gelincik, kelebek çiçeği, Medine çiçeği, mine çiçeği, petunya alabilirsiniz. Geniş bir terası olanların begonya, kleom, mine çiçeği ve tatula için uygun ortama sahip olduklarını da söyleyebiliriz.

14 Seyahat TÜRKİYE NİN KALELERİ Şehri yüksekten seyreden, tarihe tanıklık eden kaleler Bodrum Kalesi

15 Ankara Kalesi Ankara Kalesi Ankara Kalesi nin hangi yıl ve kimler tarafından yapıldığına dair kesin bir bilgi olmamakla birlikte, M.Ö. 2. yüzyılın başında Galatların Ankara ya yerleşmeleri sırasında kalenin var olduğu bilinmektedir. Ankara 1073 yılında Selçukluların hakimiyetine girene kadar Romalılar ve Bizanslılara da ev sahipliği yapmıştır. Ankara Kalesi nin bugüne kadar oldukça sağlam kalmasını sağlayan etmenlerden biri, kaleyi ele geçiren tüm devletlerin eklemeler ve onarımlar yapmış olmasıdır. Örneğin; Osmanlı döneminde 1832 de Kavalalı Mehmet Ali Paşa nın oğlu İbrahim Paşa tarafından onarımdan geçirilmiştir. Kale; iç ve dış kale olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Adından anlaşılacağı üzere, dış kale şehri çevrelemektedir. 16 metre yükseklikte duvarları ve 42 kulesi olan iç kale dört katlıdır. İç kalede görülen mermer bloklar ve sütun başlıkları Roma anıtlarının kalıntılarına aittir. Bu parçalar, kalenin onarımı sırasında kullanılmıştır. Kale içi, zamanla şehir yaşamına entegre olduğu için Ankara Evleri ni de barındırmaya başlamıştır. Bu evler de tarihi özellikleri ile görülmeye değer yerlerdendir. Ankara Kalesi, yıl boyunca düzenlenen çeşitli festivallere de ev sahipliği yapmaktadır.

16 Giresun Kalesi Karadeniz in en güzel şehirlerinden olan Giresun u ziyaret edenler için ilk durak Giresun Kalesi dir. Kalenin şehre tepeden bakan ve eşsiz bir manzara sunan konumunun yanı sıra Helenistik ve Roma Dönemi ne dayanan geçmişi de dikkat çekicidir. Karadeniz kıyılarında uzun zaman hakimiyet süren Pontus Rum İmparatorluğu kaleyi ticaret yollarına hakim olabilmek için askeri amaçla da kullanmıştır. Kale, 1301 yılında Pontus Rum İmparatoru Alexius II döneminde onarılmıştır. Giresun Kalesi nden günümüze kalan yapılar merkez kule ve güneydeki sur duvarlarıdır. Kalede, Atatürk ün kişisel muhafızı Topal Osman Ağa nın mezarı da bulunmaktadır. Bodrum Kalesi Yapımı 1522 yılında tamamlanan Bodrum Kalesi, St. Jean Şövalyeleri nin kalesi olarak da bilinmektedir. Bir deprem sonucunda yıkılan Maussollos un mezar anıtının taş blokları, heykelleri, kabartmaları, mimari parçaları bu kalenin yapımında kullanılmıştır. İç kaleye üstlerinde çeşitli armaların olduğu yedi kapı açılmakta ve burada karşımıza sarnıçlar ve farklı ülke isimlerinin verildiği kuleler çıkmaktadır. Bu kuleler arasında en yüksek olanı 47 metre boyuyla Fransız Kulesi dir. Kalenin birinci kapısının iç tarafında bulunan üçlü arma grubunun ortasındaki armaysa, kale komutanı Jaques Gatineau ya aittir. Kale, tarihi değerinin yanı sıra bugün ev sahipliği yaptığı Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ile de büyük önem taşımaktadır. Müzede, Dünya nın bilinen en eski batığı olan Uluburun Batığı, çeşitli sikkeler ve amphoralar sergilenmektedir. Padişah II. Abdülhamit zamanında ise kale hapishane olarak kullanılmıştır. Giresun Kalesi Bodrum Kalesi

17 Sinop Kalesi Bozcaada Kalesi Sinop Kalesi Sinop Kalesi; şehrin içinde, denize çok yakın bir konumdadır. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Pontus Krallığı döneminde (M.Ö.72) Sinop ta, halkın ortak kullanımına açık tiyatro, mabet, gymnasium gibi tesisler yaptırılmış ve yine aynı dönemde şehrin çevresine de surlar örülmüştür. Kesin olan bir diğer bilgiyse Selçuklular, İsfendiyaroğulları ve Osmanlılar döneminde kalenin onarıldığı ve bazı eklemelerin yapıldığıdır. Uzunluğu 800 metreyi bulan kalenin ikişer kanatlı, demirden dört kapısı vardır. Kalenin onarım, bakım ve eklemelerinde antik çağa ait taşlardan yararlanıldığı görülmektedir. Kalenin içinde bir de yürüyüş yolu bulunmaktadır. Kalenin yakın tarih içindeki önemi, bir dönem siyasi cezaevi olarak kullanılmış olmasıdır yılında hapishane boşaltılmış, kale restore edilerek sosyal etkinliklerin yapıldığı bir mekan haline getirilmiştir. Bozcaada Kalesi Bozcaada Kalesi, denizden adaya yaklaşırken heybetli duruşu ile misafirleri selamlayan ilk yapıdır. Dışardan bakıldığında son derece iyi korunmuş duvarlara sahip olduğu görülmektedir. Kalenin içiyse bugün boştur ve sadece konser gibi etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Bozcaada Kalesi ni kimlerin inşa ettiği konusu belirsiz olsa da denizciliğe önem veren Fenikeliler, Cenevizler ve Venedikliler in kaleyi kullandıkları bilinmektedir. Kalenin onarım ve tekrar inşa edilmesi süreci ise Fatih Sultan Mehmet döneminde olmuştur. Kale içinde ada çevresinden çıkarılan amforaların sergilendiği bir oda, bahçesindeyse eski mezar taşları ve tarihi eserlerin sergilendiği bir alan bulunmaktadır.

18 Teknoloji BULUT TEKNOLOJİSİNİ TANIYALIM Bir bulut tur gidiyor, geleceğin teknolojisi deniyor ama bu teknoloji hakkında bilinen bir cümleden daha fazlasını hak ediyor.

19 Teknolojiyle haşır neşir olanlar bulut bilişimi zaten yıllardır biliyor. Teknolojiye mesafeli olanlar ise son birkaç yıldır bu kavramı daha sık duymaya başladılar. Bununla birlikte bulut bilişim hakkında hiçbir bilgisi olmayan, adını bile duymamış olanlar var. İşin ilginç yanı ise bu kişiler, günlük hayatlarında bu teknolojiden yararlandıklarının farkında bile değiller. İnterneti temsilen kullanılan bulut görseli bu teknolojiye adını vermiştir. Basit bir anlatımla bulut bilişim, herhangi temel bir uygulamanın internet üzerinden çalışabilmesi demektir. Aynı zamanda bilişim aygıtları arasında ortak bilgi paylaşımını sağlayan hizmetlere verilen genel addır. Bu sistemde herhangi bir kurulum yapmaya gerek kalmadan, web tabanlı uygulamalar ile kullanıcılara yazılım kaynakları sunulmaktadır. Bulut bilişimin geleceğin teknolojisi olarak görülmesini sağlayan unsurlardan birisi, bilgisayar hard disklerinin yerine çevrim içi bulutların kullanılacağı ön görüsüdür. Bulut bilişim sayesinde programlarla yapılan bilişim işlemleri, internet üzerinden sanal olarak yapılabilmektedir. Bulut bilişim sağlayıcıları sistem için gerekli altyapıyı temel bir veri sisteminden aktarmakta, kullanıcıların bilişim aygıtlarında bu programların yüklü olması ihtiyacı ortadan kalkmaktadır. Bu durum altyapı hizmeti sunan firmaların maliyetlerini büyük oranda azaltmaktadır. Daha basit bir anlatımla, işiniz için kullanmak istediğiniz bir programı indirmeye gerek kalmadan, sadece bir mail adresi ile giriş yaparak kullanabilme şansınız doğmaktadır.

20 Taşıyıcılar çöpe mi gidiyor? Bir bilgisayardan diğerine veri transfer etmek için kullanılan cd, dvd, usb bellek gibi birçok ürün bulut bilişim ile tarihe mi karışıyor? Bu sorunun cevabı yakın zamanda evet olacak. Çünkü bulut bilişim, verilerimize, programlarımıza dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir bilgisayarla, istediğimiz kadar kişi ile erişmemize olanak sağlayabilecek bir teknoloji. Konuya biraz daha netlik kazandırmak için bir örnekle, bu teknolojinin pratikte nasıl çalıştığını anlatalım Ofis programları arasında en sık kullanılanlardan biri olan excel de bir dosya hazırlandınız diyelim. Bu dosyayı da bulut bilişime yüklediniz. Bir kere bu dosyayı yükledikten sonra, artık ister evdeki bilgisayarınızda, isterseniz dışarda akıllı telefonunuzda, kısacası nerde olursanız olun açıp, üstünde değişiklikler yapıp tekrar kaydetme şansınız doğuyor. Hatta başka bir iş arkadaşınız da yine sistemden aynı dosyayı alıp, değişiklikler yapabiliyor. Siz tekrar bağlantı sağladığınızda, bu değişiklikleri de görme şansına sahip oluyorsunuz. Yani bu sistem, birden fazla kullanıcı şansını da beraberinde getiriyor.

21 Soru işaretleri de yok değil! Bulut bilişimin güvenilirlik anlamında taşıdığı riskler ise bu teknolojinin giderek daha yaygın hale gelmesiyle gündeme gelen bir tartışmadır. Öncelikle bulut sağlayıcılarının güvenilir olmaları, sisteme yüklediğiniz verilerin kaybolma riskini tamamen ortadan kaldırmaları gerekir. Her güncellemede, her kullanıcı için sistemdeki güvenlik gereksinimlerinin gözden geçirilmesi de ayrı bir gerekliliktir. İnternet üzerinde yapılan pek çok işlemin, şifre ve parola gereksinimi doğurması bu sorunun sadece bulut teknolojisine ait olmadığının da kanıtı. Bu nedenle bilişim uzmanları, güvenilirlik kavramının ilerleyen yıllarda da çok büyük bir sıkıntı yaratmayacağı konusunda hem fikir.

22 Müzeler ve Ören Yerlerimiz ALACAHÖYÜK MÜZESİ Cumhuriyet döneminin ilk kazılarından biri Alacahöyük te yapıldı. Ortaya çıkan buluntular, Anadolu nun tarihini aydınlattı.

23

24 Alacahöyük, Türkiye nin en önemli ören yerlerinden biri. Çorum a bağlı bu köyde ortaya çıkan buluntularsa bugün Alacahöyük Müzesi nde sergileniyor. Alacahöyük te ilk müze 1940 yılında teşhire açılmış, 1982 yılında ise yeni binasına taşınmış. Müzeye gitmeden önce Hitit döneminin önemli yerleşim merkezlerinden biri olan bu höyüğü mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. Müze ve ören yerinin çok yakın mesafede olduğunu da belirtelim. 310 m genişliğinde 20 m yüksekliğinde olan Alacahöyük te ilk kazı çalışmaları 1935 yılında Türk Tarih Kurumu tarafından yapılmaya başlanmış ve höyükte dört kültür çağı, on dört yapı katı bulunmuştur. Kerpiç, kamış, ince ağaç dallarından yapılmış evlerin kalıntıları, çanak çömlekler, kral mezarları bu buluntular arasında yer almaktadır. Zamanın şehir yaşamına dair önemli izler taşıyan höyükte, kanalizasyon sistemi, sokaklar, kaldırımlar olduğu keşfedilmiştir. Alacahöyük te sadece Hitit dönemi değil, Kalkolitik, Eski Tunç, Frig dönemlerini de kapsayan mimari tabakalar olduğu anlaşılmıştır.

25 Bugün kazı alanından çıkarılan eserler, iki katlı olan müzede sergilenmektedir. Müzedeki salonlar isimlerini, 1935 yılındaki kazı çalışmalarına başkanlık yapan kişilerden yani Hamit Zübeyr Koşay ve Remzi Oğuz Arık tan almaktadır. Müzenin giriş salonunda kazılar esnasında ilk defa ortaya çıkan buluntular sergilenmektedir. Bunlar arasında, Kalkolitik döneme ait seramikler ve pişmiş toprak eserler bulunmaktadır. Ayrıca Eski Tunç Çağı na tarihlenen 13 adet kral mezarının keşif sürecini gösteren fotoğraflar da son derece ilgi çekmektedir. İkinci salonda ise Hitit ve Frig dönemlerine ait çeşitli eşyalar yer almaktadır. Toprak testiler, tabaklar, çanaklar, bronz iğneler, kemik süs eşyaları, çivi yazılı tabletler ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa çıkarmaktadır. Mahmut Akok Salonu nda ise yöreye ait halı ve kilimler, ahşap tarım aletleri, dokuma tezgâhı ile Osmanlı Dönemi ne tarihlenen kesici, delici aletler ve ateşli silahlar gibi etnografik eserler sergilenmektedir.

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir.

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan,

Detaylı

Hayat Kurtaracak Öneriler

Hayat Kurtaracak Öneriler On5yirmi5.com Hayat Kurtaracak Öneriler Her sabah 'Ne giyeceğim' sıkıntısı mı yaşıyorsunuz? Üstelik de bir sürü giysiniz varken! Gardırobunuzu yeniden düzenlerseniz bu dertten kurtulursunuz. Yayın Tarihi

Detaylı

Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir?

Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir? Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir? Asil duruşu nedeniyle bayanların kıyafetlerde tercih ettiği renklerin başında siyah gelir. Kadına zerafet ve incelik katan siyah aynı zamanda kadınları daha zayıf ve

Detaylı

Son Cemre CarrefourSA ya

Son Cemre CarrefourSA ya Çiçek Kataloğu 8 MART - 4 NiSAN 018 Son Cemre CarrefourSA ya Bir çiçek açar Düştü mevsim değişir. çiçek_018.indd 1 Kalanchoe Stok adedi:10.000 10 8 Gerbera Çiçeği Stok adedi:4000 11 9 Afrika Menekşesi

Detaylı

BODRUM HALİME GÜNDOĞDU 0510110011 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ

BODRUM HALİME GÜNDOĞDU 0510110011 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BODRUM HALİME GÜNDOĞDU 0510110011 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BODRUM Bodrum, Muğla'nın 13 ilçesinden birisidir. İlçe günümüzde önemli bir turizm merkezi olması ile anılmaktadır ki bunda Bodrum'un kendine has

Detaylı

www

www HUZURLU BİR HAYAT EVİNİZDEN BAŞLAR 2 1 7.400 m² alan üzerine ayrık nizam 3 blok toplamda 60 daire şeklinde inşa edilecek olan Hanedan Konakları şehrin gürültüsünden uzak, manzara ve doğayı karşısına alan

Detaylı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Antik Yerleşimler......................... 4 0.2 Roma - Bizans Dönemi Kalıntıları...............

Detaylı

Mark Howorth imzasıyla

Mark Howorth imzasıyla DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Mark Howorth imzasıyla CHALET SOLAIS İsviçre nin Villars bölgesindeki dağların tepesinde, vadiye hakim bir noktada bulunan Chalet Solais, ünlü İngiliz

Detaylı

BİLDİRİCİ AİLESİ ANTALYA GEZİLERİ

BİLDİRİCİ AİLESİ ANTALYA GEZİLERİ BİLDİRİCİ AİLESİ ANTALYA GEZİLERİ Benim Antalya ya ilk gezim 1962 yılı Şubat tatilinde henüz İstanbul Teknik Üniversitesi nde öğrenci iken oldu. Tatbiki Mekanik Kolu ndan arkadaşlarımız, hocamız Sacit

Detaylı

ELEGAN KIŞ STİLİ. Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen

ELEGAN KIŞ STİLİ. Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen ELEGAN Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen FEMİNEN BİR ZARAFET. İŞTE ELEGAN KIŞ. KIŞ STİLİ Siyah ve beyazın asaletinden her sezon olduğu

Detaylı

Mutluluğu birlikte yaşamaktır

Mutluluğu birlikte yaşamaktır Mutluluğu birlikte yaşamaktır Bodrum Capital Group A.Ş. Atatürk Mah. Meriç Cad. Andromeda Gold Plaza B Blok D: 189 Kat: 45 Ataşehir / İSTANBUL Tel: 0(216) 290 26 66 Fax: 0(216) 290 26 69 EGE NİN İNCİSİ

Detaylı

HAYATI ŞİMDİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN. Remley Land, bir Remley Grup projesidir.

HAYATI ŞİMDİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN. Remley Land, bir Remley Grup projesidir. HAYATI ŞİMDİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN Remley Land, bir Remley Grup projesidir. NEDEN REMLEY LAND? 1. Giriş Şehirler gelişiyor, aileniz büyüyor ve zaman değişiyor... Geleceğin mimarı olma vizyonu ile çalışan

Detaylı

Bu Sezon 80'lerin İşgali Altında!

Bu Sezon 80'lerin İşgali Altında! On5yirmi5.com Bu Sezon 80'lerin İşgali Altında! Bu kış neler giyeceğiz, merak edip durduk. Bir de baktık ki, o nefret edilen 80ler gelip bu kışta durmuş. Tabi modacılar sevmediğimiz o şeyleri baştan öyle

Detaylı

ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ

ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ MERKEZDEKİ MÜZELER ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ Şanlıurfa'da müze kurma girişimleri 1948 yılında, müzelik eserlerin toplanması ve Atatürk İlkokulu'nda depolanmasıyla başlar ve daha sonra bu eserler Şehit

Detaylı

OSAGRUPYAPI OSALIFE. Mimarın Gözünden. Mimar Salih Zeki SALALI

OSAGRUPYAPI OSALIFE. Mimarın Gözünden. Mimar Salih Zeki SALALI hayal edenlere... Neden? Neden? OSAGRUPYAPI İşyerlerimizde insan sağlığını, insan hayatını ve can güvenliğini ön planda tutuyoruz. Birçok alanda yol gösterici ilkelere ve değerlere sahibiz. Yenilikten

Detaylı

LOOK FIRST FASHION TWIST2012/FASHION

LOOK FIRST FASHION TWIST2012/FASHION FASHION TWIST KOLEKSİYONUNDA ŞIK BİR OYUN! Eşsiz Twist koleksiyonundan beğendiğiniz parçayı seçin, birbirinden şık parçaları birleştirin ve KENDİ ÖZGÜN TARZINIZI YARATIN! Rengarenk göz alıcı elbiseler,

Detaylı

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları...

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... Hatta Tarsuslular. Dünyanın öbür ucundan gelen Japonlar,Koreliler,Almanlar

Detaylı

ŞANLIURFA YI GEZELİM

ŞANLIURFA YI GEZELİM ŞANLIURFA YI GEZELİM 3. Gün: URFA NIN KALBİNDEN GÜNEŞİN BATIŞINA GEZİ TÜRKİYE NİN GURURU ATATÜRK BARAJI Türkiye de ki elektrik üretimini artırmak ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ndeki 9 ili kapsayan tarım

Detaylı

İş hayatında dengeleri değiştirecek

İş hayatında dengeleri değiştirecek İş hayatında dengeleri değiştirecek 1 2 3 Yıldız a İş imiz Düştü Ankara da iş hayatının nabzının attığı yer olan Yıldız, farklı mimarisiyle göz dolduran Yıldız Kule ye ev sahipliğine hazırlanıyor. İş hayatında

Detaylı

MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI

MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI TÜRKİYE DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLARI ENVANTERİ ENV. NO. 58.01.0.02 ÇİMENYENİCE KÖYÜ, KÖROĞLU TEPELERİ, I39-a4 MAĞARALARI VE YERLEŞİM ALANI İL SİVAS İLÇE HAFİK MAH.-KÖY VE MEVKİİ Çimenyenice Köyü GENEL

Detaylı

VÜCUDUMUZDA SISTEMLER. Destek ve Hareket

VÜCUDUMUZDA SISTEMLER. Destek ve Hareket VÜCUDUMUZDA SISTEMLER Destek ve Hareket DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ Vücudun hareket etmesini sağlamak Vücutta bulunan organlara destek sağlamak Destek ve Hareket Sistemi İskelet Sistemi Kaslar Kemikler Eklemler

Detaylı

Batı Karadeniz Gezi Programı Safranbolu, Kastamonu, Amasya, Samsun 21-24 Kasım 2013

Batı Karadeniz Gezi Programı Safranbolu, Kastamonu, Amasya, Samsun 21-24 Kasım 2013 Batı Karadeniz Gezi Programı Safranbolu, Kastamonu, Amasya, Samsun 21-24 Kasım 2013 Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Öne Çıkanlar: UNESCO Dünya Miras listesindeki Safranbolu ve tarihi mimarisini günümüze

Detaylı

Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı ve Çevresi Yüzey Araştırması 2013 Yılı Çalışmaları

Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı ve Çevresi Yüzey Araştırması 2013 Yılı Çalışmaları Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı ve Çevresi Yüzey Araştırması 2013 Yılı Çalışmaları Yrd. Doç. Dr. Yiğit H. Erbil, Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Konya İli Beyşehir İlçesi Fasıllar Anıtı

Detaylı

Caffè Crema kapsülleri şimdi çok avantajlı 12 Ağustos ta www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda

Caffè Crema kapsülleri şimdi çok avantajlı 12 Ağustos ta www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda Caffè Crema kapsülleri şimdi çok avantajlı 12 Ağustos ta www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta: İç Dengenizi Yoga ile Keşfedin. 4 Kutu Kapsül Kahve 39,80

Detaylı

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011)

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) 19 Şubat cumartesi sabah saat 07.30 da FSK Başkanı Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Çankırı ve Ilgaz a gitmek için yola çıkıyoruz. Hava biraz kapalı, hafiften yağmur çiseliyor.

Detaylı

Jennifer Dahl, Taxim Pilates'te

Jennifer Dahl, Taxim Pilates'te Jennifer Dahl, Taxim Pilates'te Canan Cemali ve Gamze Elgin yonetimindeki Taksim'in kalbinde yer alan Taxim Pilates, yurtdisindan getirdigi eğitmenleriyle Pilates'in tum gelisim noktalarindan sizi haberdar

Detaylı

Başlangıç Meridyeni ve Greenwıch - İstanbul

Başlangıç Meridyeni ve Greenwıch - İstanbul Mustafa ŞAHİN 29 Eylül 2015 Başlangıç Meridyeni ve Greenwıch - İstanbul Geçtiğimiz hafta İngiltere de Londra nın güneydoğusunda şirin bir kasaba ve üniversite şehri olan Greenwich teydik. Kasabadan adını

Detaylı

BEYAZ YALI Yalı dekorasyonu deyince, genellikle nostaljik çizgiler, eski ve yeniyi içiçe yaşatan dizaynlar, klasik, y a da y an klasik döşenmiş m ekanlar akla geliyor. Oysa, First için görüntüleûiğimiz

Detaylı

Walkmaxx le attığınız her adımla, hafif bir şekilde öne ve arkaya doğru salındığınızı hissedeceksiniz.

Walkmaxx le attığınız her adımla, hafif bir şekilde öne ve arkaya doğru salındığınızı hissedeceksiniz. Kasları çalıştırmak ve sırt bölgesindeki ağrıları engellemek için Walkmaxx Yürüyüş ve Fitness Ayakkabıları Günümüzün büyük kısmında ayakkabı kullanırız. Peki, kullandığımız ayakkabıların kaslarımızı güçlendirmesi,

Detaylı

HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI

HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI DEKO HOME Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr www.architecta-interiors.com DOROTHEE JUNKIN HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI Taşıdığı geleneksel ögeler ve karakteri korunurken, çağdaş

Detaylı

495 TL. Ne istersen o, SONBAHARDA SOKAK MODASI. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel. LATTE Şimdi SADECE

495 TL. Ne istersen o, SONBAHARDA SOKAK MODASI. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel. LATTE Şimdi SADECE Ne istersen o, 30 Eylül de www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda LATTE Şimdi SADECE 495 TL Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta: SONBAHARDA SOKAK MODASI Bu kampanya 16-29 Eylül tarihleri arasında

Detaylı

Brassica(Süs lahanası) Yapraklar gösterişli ve dekoratiftir. Süs lahanası,tohumla üretilir. Tohumlar,Temmuz-Ağustos aylarında ekilir.

Brassica(Süs lahanası) Yapraklar gösterişli ve dekoratiftir. Süs lahanası,tohumla üretilir. Tohumlar,Temmuz-Ağustos aylarında ekilir. Brassica(Süs lahanası) Yapraklar gösterişli ve dekoratiftir. Süs lahanası,tohumla üretilir. Tohumlar,Temmuz-Ağustos aylarında ekilir. Fideler,20-40cm aralıklarla Ekim-Kasım aylarında dikilir. Hava sıcaklığı

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 1449 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Floransa - Hills Floransa yakın satılık muhteşem lüks villa satılık

Detaylı

2012 İlkbahar-Yaz Giyim Koleksiyonu

2012 İlkbahar-Yaz Giyim Koleksiyonu 2012 İlkbahar-Yaz Giyim Koleksiyonu Doğanın mucizesine saygıyla geçen 35 yıl! Aker ailesi olarak bu yıl bambaşka bir heyecan yaşıyoruz. Bu yıl bizim tam 35. yılımız. Tam 35 yıldır ürettiğimiz her üründe

Detaylı

Özel olduğunuzu hissedin!

Özel olduğunuzu hissedin! Özel olduğunuzu hissedin! Kalite,Helia Cadde de estetikle yeniden şekilleniyor 6-9 10-19 20-43 44-45 HELİA CADDE Tanıtım Özellikler DAİRELER Yaşam Alanları Mutfak Yatak Odaları Diğer Özellikler BİNA ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Farklılıklarıyla ve detaylardaki zenginlikleriyle sizleri seçkin bir yaşam alanına davet ediyoruz.

Farklılıklarıyla ve detaylardaki zenginlikleriyle sizleri seçkin bir yaşam alanına davet ediyoruz. Farklılıklarıyla ve detaylardaki zenginlikleriyle sizleri seçkin bir yaşam alanına davet ediyoruz. 2 Sizlere yakışır bir yaşam alanı sunuyoruz, çünkü sevdiklerinizin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz.

Detaylı

Gizli Bahçe. Simdi. Masalsı Bir Yasamın. Kapılarını Aralayın! Çünkü Burası

Gizli Bahçe. Simdi. Masalsı Bir Yasamın. Kapılarını Aralayın! Çünkü Burası Bu kapıdan girdiginizde hayallerinizdeki konfor ve huzur sizleri bekliyor olacak! Simdi. Masalsı Bir Yasamın. Kapılarını Aralayın! Çünkü Burası Gizli Bahçe Konutları E-BLOK 3+1-2+1 Daireler D-BLOK 4+1

Detaylı

SANAT TARİHİ SANAT TARİHİ NEDİR? Sanat Tarihi, geçmişte varlık göstermiş uygarlıkların ortaya koyduğu her tür taşınır ve taşınmaz maddi kültür varlıklarını inceleyen bir bilim dalıdır. Güzel Sanatlar ve

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 3749 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Milan Milano'nun CityLife bölgesinde satılık Villa Satılık büyük

Detaylı

Rengarenk Bir Yaza Hazır Olun

Rengarenk Bir Yaza Hazır Olun On5yirmi5.com Rengarenk Bir Yaza Hazır Olun Alışverişe bu sayfalara göz atmadan çıkmamanızı öneririz. İşte bu ilkbahar ve yaz modasının olmazsa olmazları... Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı (oluşturma

Detaylı

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor...

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Çocuğundan büyüğüne ailenin tüm fertleri için düşünülmüş kullanılabilir detaylarıyla yüksek yaşam konforu sunabilmek için projenin başından

Detaylı

THE RESIDENCES AT MANDARIN ORIENTAL, BODRUM

THE RESIDENCES AT MANDARIN ORIENTAL, BODRUM THE RESIDENCES AT MANDARIN ORIENTAL, BODRUM GENEL ÖZELLİKLER Ege ve Akdeniz çanağının en güzel koyu Göltürkbükü Cennet Koyu nda iki buçuk kilometre sahil şeridinde Eşsiz güzellikte Akdeniz bitki örtüsü

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

ĐSTANBUL DOLMABAHÇE SARAYI, SAAT KULESĐ VE CAMĐĐ TEKNĐK GEZĐSĐ RAPORU

ĐSTANBUL DOLMABAHÇE SARAYI, SAAT KULESĐ VE CAMĐĐ TEKNĐK GEZĐSĐ RAPORU ĐSTANBUL DOLMABAHÇE SARAYI, SAAT KULESĐ VE CAMĐĐ TEKNĐK GEZĐSĐ RAPORU Fakültemiz lisans programında açılan MĐM 376 Anadolu Uygarlıkları Teknik Seçmeli Dersi kapsamında yapılması planlanan Đstanbul Dolmabahçe

Detaylı

Limana 1 dakika. Bankalar yanınızda

Limana 1 dakika. Bankalar yanınızda Limana 1 dakika Bankalar yanınızda 0324 332 00 29 www.portplusmersin.com İstikrarlı Yükseliş Uzun Soluklu Kazanç Sektörünüzün getirdiği değişim ve ihtiyaçlar doğrultusunda markanıza hizmet eden Large ve

Detaylı

Şirketin en büyük ürün sergisi Hörmann 6000 m² den daha büyük alanda yeni eğitim ve sergi merkezinin açılışını yapıyor

Şirketin en büyük ürün sergisi Hörmann 6000 m² den daha büyük alanda yeni eğitim ve sergi merkezinin açılışını yapıyor Resim1: Yeni eğitim ve sergi merkezi Hörmann Forum, garaj kapısı ve ev kapı üreticisinin zengin ürün yelpazesini tanıtmaktadır ve eğitim, seminerler ve organizasyonlar için ev sahipliği yapmaktadır. Şirketin

Detaylı

2500 YILLIK YERLEŞİM YERİ: AVŞAR AVŞAR DA ÖREN YERLERİ

2500 YILLIK YERLEŞİM YERİ: AVŞAR AVŞAR DA ÖREN YERLERİ 2500 YILLIK YERLEŞİM YERİ: AVŞAR AVŞAR DA ÖREN YERLERİ Avşar, Gerede Yazı ovasının en verimli ve düz alanına yerleşmiştir. Sulamanın en yapılabildiği araziler Avşar a aittir. Bu bakımdan çok eskilerden

Detaylı

www.thepearlofyalova.com Hikayenin Ardındaki Marka Türkiye nin hemen hemen her yerinde ve yurt dışında önemli inşaat projelerine imza atmış olan Ekşioğlu ailesinin bir ferdi olan Sabahattin EKŞİ,1986 dan

Detaylı

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ]

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ] Çok ucuz fiyatlarla Artvin Elazığ uçak bileti de TatilCity.NET de. Ucuz uçak bileti satın almak için en doğru adrestesiniz. Artvin den Elazığ a en az iki uçuş yapılmaktadır. Uçuş süresi aktarma dahilinde

Detaylı

WWW.KAYNASLİKONAKLARİ.COM PROJE HAKKINDA Şaheser Grup Güvencesiyle inşaa edilen Kaynaşlı konakları Bölgenin Turizm cenneti yakın Karadeniz Kaynaşlı sloganıyla çıtayı her geçen gün yükselen Düzce kaynaşlıda

Detaylı

KEYFİN GÜZELİ MAVİDEN

KEYFİN GÜZELİ MAVİDEN KEYFİN GÜZELİ MAVİDEN 5 FARKLI MAVİDEN PLATINUM, PLUS, GOLD, SILVER, BRONZ... BİRİ SİZİN İÇİN DÜNYANIN İYİLİĞİ BİÇİM BULDU Uysal, dengeli, farklı, kıymetli, özgün, cömert, yaşanabilir, alışkanlık yaratıcı

Detaylı

PROF. DR. İLKER ÖZDEMİR YRD. DOÇ. DR. OSMAN AYTEKİN

PROF. DR. İLKER ÖZDEMİR YRD. DOÇ. DR. OSMAN AYTEKİN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ DERSİ PROF. DR. İLKER ÖZDEMİR YRD. DOÇ. DR. OSMAN AYTEKİN Yapı mühendisliğinin amacı, yapıları belirli bir seviyesinde, yeterli bir rijitliğe sahip bir şekilde ve en ekonomik

Detaylı

Gübreleme: İlkbahar ve yaz aylarında 3 haftada bir kompoze gübre verilir.

Gübreleme: İlkbahar ve yaz aylarında 3 haftada bir kompoze gübre verilir. AECHMEA Kullanılışı: Güzel çiçekli, dekoratif yapraklı bir bitkidir. Toprak: Humusça zengin yada topraksız karışım uygundur. Gübreleme: İlkbahar ve yaz aylarında 3 haftada bir kompoze gübre verilir. Sulama:

Detaylı

Yaşam. Kandilli si. Hayalinizdeki. Yatırımın. Yaşamın ve

Yaşam. Kandilli si. Hayalinizdeki. Yatırımın. Yaşamın ve Hayalinizdeki Yaşamın ve Hep hayalini kurduğunuz o ev artık gerçek oluyor. Şehrin merkezinde, her yere yakın, bir o kadar da şehrin gürültüsünden uzakta, doğayla iç içe, sakin ve konforlu bir yaşam Yatırımın

Detaylı

Uneo Koleksiyonu. Tasarım Martin Ballendat

Uneo Koleksiyonu. Tasarım Martin Ballendat Uneo Koleksiyonu Tasarım Martin Ballendat Ağırlığınıza otomatik uyum sağlayan en iyi performans koltuklarından biri. Uneo, ağırlığınıza uyum sağlamanın yanı sıra vücut ölçülerinize göre ayarlayabileceğiniz,

Detaylı

MÜZİK ALETLERİ 40 BİN YIL ÖNCESİNE DAYANIR

MÜZİK ALETLERİ 40 BİN YIL ÖNCESİNE DAYANIR MÜZİK ALETLERİ 40 BİN YIL ÖNCESİNE DAYANIR Dünyanın en eski flütü 40 bin yıl önceye uzanıyor. Hititler in flüt, gitar, lir, arp, tef, çalpara, davul ve gayda kullandığını gösteren taş kabartmalar var.

Detaylı

Dekorasyona dair Küçük Sırlar

Dekorasyona dair Küçük Sırlar Dekorasyona dair Küçük Sırlar Sanat yönetmeni Pelin Aksu ile Küçük Sırlar dizisi için yaratılan evlerden birinde buluştuk. Çoğu zaman özenerek izlediğimiz yaşam alanlarının hikâyelerini öğrendik ve kendi

Detaylı

Acilen markete gitmeniz gerek. Gardırobunuzdan çarçabuk ne seçersiniz?

Acilen markete gitmeniz gerek. Gardırobunuzdan çarçabuk ne seçersiniz? Bayanlara Özel Test Giysi Seçiminiz Kişiliğiniz Hakkında Ne Söylüyor? 1-1Formun Üstü Bir iş toplantısındasınız ve tek bayan sizsiniz. a) Zekice yorumlarınızla öne çıkar, varlığınızı hissettirirsiniz. b)

Detaylı

Çiçek gibi bir yuvanız olsun... www.florakonaklari.com

Çiçek gibi bir yuvanız olsun... www.florakonaklari.com Çiçek gibi bir yuvanız olsun... www.florakonaklari.com Flora Konakları nda hayat var! İstanbul un Anadolu yakasında Tuzla ya yeni bir şehir kuruluyor. Hayalini kurduğunuz yaşamı size sunmaya hazırlanan

Detaylı

ADI SOYADI : OKUL NO : SINIFI : 4/ NOTU : FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI

ADI SOYADI : OKUL NO : SINIFI : 4/ NOTU : FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI 1. Aşağıdaki iskeletin temel bölümlerinin isimlerini yazınız. İskeletin temel bölümlerinin görevlerini belirtiniz. ( 10 puan) Bölümleri

Detaylı

Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık. Bilişim Teknolojilerini kullanırken nelere dikkat etmeliyiz. Bilişim Teknolojileri ve Sağlık Ergonomi

Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık. Bilişim Teknolojilerini kullanırken nelere dikkat etmeliyiz. Bilişim Teknolojileri ve Sağlık Ergonomi Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık Bilişim Teknolojilerini kullanırken nelere dikkat etmeliyiz. Bilişim Teknolojileri ve Sağlık Ergonomi Mehmet GALİÇ 2013 Bilişim Teknolojilerini kullanırken

Detaylı

a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın.

a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın. BEL EGZERSİZLERİ 1) GERME HAREKETLERİ: a) Gerinme: Sırtüstü yatar pozisyonda, eller yana açık, bacaklar düz iken bacakları aşağıya, kolları yanlara doğru iyice uzatmaya çalışın. Aynı pozisyonda, kollan

Detaylı

TurkTorrent.biz Ailesi Tarafından Hazırlanmıştır AtomCmyLMz 1

TurkTorrent.biz Ailesi Tarafından Hazırlanmıştır AtomCmyLMz 1 Anime Tarzı Elbise, Takı ve Süs Eşyaları Basit Kıvrımlar Kumaş veya kıyafet çizimlerinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta kumaşın hangi yöne doğru olduğudur. Kıvrımlar kumaşın gevşeyip gerildiği yerlerde

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

Roma mimarisinin kendine

Roma mimarisinin kendine Roma Bahçe Sanatı Daha sonraları Roma İmparatorluğunun en fazla geliştiği yıllarda, Romalı generallerin harpler sonucu dünyanın dört köşesine Roma mimarisinin taşınmasına sebep olmuştur. Roma mimarisinin

Detaylı

ONAY A.Ş DURUKENT DURUKENT

ONAY A.Ş DURUKENT DURUKENT DURUKENT insan odaklı tasarım... Niğde nin en güzel bölgelerinde markalı lüks konut projeleri gerçekleştiren ONAY A.Ş., yeni bir proje DURUKENT i sizlere sunmanın kıvancını yaşıyor. Yaptığımız her iş

Detaylı

Başarıyı Temsil Eden Üniforma

Başarıyı Temsil Eden Üniforma Başarıyı Temsil Eden Üniforma 1 Dünyanın en büyük perakende döviz sağlayıcısı olarak, markamızı temsil eden çalışanlarımıza sadece şirketin gelecekteki gelişimi ve başarısı açısından değil, aynı zamanda

Detaylı

KUDÜS TE BULUNAN TARİHİ OSMANLI ESERLERİ

KUDÜS TE BULUNAN TARİHİ OSMANLI ESERLERİ KUDÜS TE BULUNAN TARİHİ OSMANLI ESERLERİ 2 www.mirasimiz.org.tr KUDÜS TE BULUNAN TARİHİ OSMANLI ESERLERİ Kudüs, Müslümanlarca kutsal sayılan bir şehirdir. Yeryüzündeki ikinci mescid, Müslümanların ilk

Detaylı

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ:

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ: TARİHİ : Batı Toroslar ın zirvesinde 1288 yılında kurulan Akseki İlçesi nin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemlerine kadar uzanmaktadır. O devirlerde Marla ( Marulya) gibi isimlerle adlandırılan İlçe, 1872

Detaylı

Yeni Yerler keşfetmek lazım

Yeni Yerler keşfetmek lazım Yeni Yerler keşfetmek lazım Dans, Eğlence Diyorsanız! Rio Sizi Bekliyor Rio Hakkında Rio de Janeiro, Brezilya'nın 26 eyaletinden birisinin başkenti ve Brezilya'nın en büyük ikinci kentidir. Ekvatoral iklimin

Detaylı

Emlak Konut Başakşehir Evleri Projesi Satış Ofisi: 0212 397 1875 Atatürk Mahallesi Çitlenbik Caddesi No:4 Ataşehir - İstanbul 444 36 55 F:0216 456 48

Emlak Konut Başakşehir Evleri Projesi Satış Ofisi: 0212 397 1875 Atatürk Mahallesi Çitlenbik Caddesi No:4 Ataşehir - İstanbul 444 36 55 F:0216 456 48 Emlak Konut Başakşehir Evleri Projesi Satış Ofisi: 0212 397 1875 Atatürk Mahallesi Çitlenbik Caddesi No:4 Ataşehir - İstanbul 444 36 55 F:0216 456 48 75 info@emlakkonut.com.tr ı www.emlakkonut.com.tr Mahalle

Detaylı

Gizemli Komşu İran. Tur Programı

Gizemli Komşu İran. Tur Programı Gizemli Komşu İran Geniş topraklarının binlerce yıllık geçmişi sizi insanlık tarihinin bir retrospektifine çağırıyor... Kültürel ve siyasal değişimler bir tarih kitabının en kapsamlı içeriğini oluşturur

Detaylı

designed by Nurus D Lab teknik doküman

designed by Nurus D Lab teknik doküman designed by Nurus D Lab teknik doküman Me Too, bedeni mükemmel şekilde tamamlar ve çalışma hayatındaki gereksinimlere akıllı yanıtlar verir. Her detayı teknoloji, deneyim ve özenle tasarlanan Me Too, yorgunluğu

Detaylı

BÜRO ERGONOMİSİ. Bursa Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü

BÜRO ERGONOMİSİ. Bursa Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü BÜRO ERGONOMİSİ Bursa Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü BÜRO ERGONOMİSİ AÇISINDAN NE DURUMDAYIZ? Çalıştığınız büro YETERİNCE büyük mü? Çalıştığınız büro YETERİNCE aydınlık mı?

Detaylı

Medieval Era Evolves Today

Medieval Era Evolves Today ~ NEWSLETTER 4 ~ M.E.E.T. Medieval Era Evolves Today ÇOK TARAFLI OKUL ORTAKLIĞI PROJESİ ~ 2013-2015 ~ 2013-1-RO1-COM06-29653-4 M.E.E.T. Yasal Uyarı "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve

Detaylı

NADOL. yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com

NADOL. yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com A yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com A yaşam evleri. ... SEHIRCILIK VE KONT ALGISINI YENIDEN TANIMLIYORZ Safranbolu nun en değerli ve en büyük arazileri üzerinde hayata geçireceğimiz Anadolu Yaşam

Detaylı

turkuaz evleri TURKUAZ TURKUAZ EVLERİ YENİ MAH. MEVLANA CAD. NO:10 Altınordu-ORDU / TÜRKİYE İLETİŞİM...

turkuaz evleri TURKUAZ TURKUAZ EVLERİ YENİ MAH. MEVLANA CAD. NO:10 Altınordu-ORDU / TÜRKİYE İLETİŞİM... z a u z k a r u ttuurkvlerrii eevvler z a u k tur TURKUAZ Turkuaz rengi; açık kirli yardımsever ve gururlu kişilerin rengi olup, en üst düzeydeki bir değişimin ve dönüşümün sembolüdür.insanlar üzerinde

Detaylı

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU KAZI DESTEĞİ: POLEMAİOS ONUR ANITININ KAZI, RESTİTÜSYON VE RESTORASYON RAPORU

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU KAZI DESTEĞİ: POLEMAİOS ONUR ANITININ KAZI, RESTİTÜSYON VE RESTORASYON RAPORU ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU KAZI DESTEĞİ: POLEMAİOS ONUR ANITININ KAZI, RESTİTÜSYON VE RESTORASYON RAPORU Kutsal alanlardaki Onur Anıtları, kente ya da kentin kutsal alanlarına maddi ve

Detaylı

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz.

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz. Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz. 29.000 metrekarede, 32 konutluk ilk etabını sizlerle buluşturan Aden Ballıkpınarı, toplam 78 adet özel villa ile kurgusunu tamamlayacak. 4

Detaylı

TUR 1 - ĠSTANBUL KLASĠKLERĠ

TUR 1 - ĠSTANBUL KLASĠKLERĠ TUR 1 - ĠSTANBUL KLASĠKLERĠ Yarım Gün Yemeksiz Sabah Turu Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları nın yönetildiği, Tarihi Yarımada nın kalbi olan Sultanahmet Meydanı. İmparator Justinian tarafından 6. yüzyılda

Detaylı

ipeksi bir mutluluk için...

ipeksi bir mutluluk için... ipeksi bir mutluluk için... Alesta Brest Estella Frame Mona Milena Valencia 6-13 14-21 22-29 30-37 38-45 46-53 54-61 Zeta Navara 61-73 74-79 İNDEKS Astor Anita Sunset 80-81 82-83 84-85 Smarty Legend Loft

Detaylı

Ramazanoğlu Medresesi: 1540 yılında yapılmış klasik Osmanlı medresesidir.

Ramazanoğlu Medresesi: 1540 yılında yapılmış klasik Osmanlı medresesidir. Atatürk Müzesi Müze binası, eski Adana nın merkezi olan tarihi Tepebağ da, 19. yüzyılda yapılmış geleneksel Adana evlerindendir. İki katlı, cumbalı, kırma çatılı, kâgir bir yapıdır. Bu özellikleri nedeniyle

Detaylı

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX...

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Ford B-MAX 2010 yılında Cenevre fuarında konsept araç olarak ilk kez tanıtıldığında eşsiz tasarımı sayesinde büyük hayranlık uyandırmış ve tüm otomobilseverlerin

Detaylı

Mevsimler & Giyisilerimiz. Elif Naz Fidancı

Mevsimler & Giyisilerimiz. Elif Naz Fidancı Mevsimler & Giyisilerimiz Dünyamızın Güneş çevresinde dönmesiyle mevsimler oluşur ur. Türkiye de bir yılda 4 mevsim yaşarız. Mevsimler Đlkbahar Yaz Sonbahar Kış Đlkbahar Yılın ilk mevsimidir. Ayları; Mart,

Detaylı

Yaşamın Rengi. Topraktan Yaşama

Yaşamın Rengi. Topraktan Yaşama Yaşamın Rengi Yaşamın Rengi Tasarım & Basım : Demirkolbasim.com Topraktan Yaşama Seydioğlu Grup Yatırım A.Ş. Merkez Ofis Tel : 0216 307 61 96 Fax : 0216 307 61 97 Adres : Velibaba mah.dolayoba Cad. Tolga

Detaylı

Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor

Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor Bodrum Belediyesi, yarımada genelinde çocuk oyun gruplarının da yer aldığı; dinlenme, yürüyüş, bisiklet ve spor alanlarından oluşan yeşilliklerle kaplı park

Detaylı

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü TARIMSAL YAPILAR Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, İklimsel Çevre ve Yönetimi Temel Kavramlar 2 İklimsel Çevre Denetimi Isı

Detaylı

2. Gün 30/10/2016 Tebriz Sabah kahvaltımızın ardından tam günlük turumuza başlıyoruz ve 1958 tarihinde kurulmuş ve üç büyük salon, bahçe, ofis

2. Gün 30/10/2016 Tebriz Sabah kahvaltımızın ardından tam günlük turumuza başlıyoruz ve 1958 tarihinde kurulmuş ve üç büyük salon, bahçe, ofis İran Turu Geniş topraklarının binlerce yıllık geçmişi sizi insanlık tarihinin bir retrospektifine çağırıyor... Kültürel ve siyasal değişimler bir tarih kitabının en kapsamlı içeriğini oluşturur cinsten...

Detaylı

Erçal Fındık Otomotiv San. Tic. A.Ş.

Erçal Fındık Otomotiv San. Tic. A.Ş. Erçal Fındık Otomotiv San. Tic. A.Ş. denizi, sahili ve kumsalı ile Samsun'un yeni yaşam merkezi Atakum'da 4-5 Yeni bir yaşama hazır olun... 6-7 Bir Yanım Derya Deniz Karadeniz in kalbinde, şehrin dokusuyla

Detaylı

w w w. p a r k e r d e m l i. c o m

w w w. p a r k e r d e m l i. c o m w w w. p a r k e r d e m l i. c o m www.parkerdemli.com HAYATIN TAM ORTASINDAYIZ! PROFESYONEL DENEYiM GÜVENLİ YAPILAR... Tmz Yapı olarak, kaliteli ve prestijli yaşam alanları üretmek, güvenilir olmak,

Detaylı

www.alwaleedinvest.com Modern, konforlu, çevreyle dost, güvenilir, çağdaş yaşam alanları inşa eden Mayra Yapı, sevdiklerinize ve sizlere en iyisini yaşatmak için özenle hazırladığı projelerine, bir yenisini

Detaylı

SODA Sunar. Meriç Kara. SODA, tasarımcı Meriç Kara nın ilk kişisel sergisi A Domestic Schizophrenic Project e ev sahipliği yapıyor!

SODA Sunar. Meriç Kara. SODA, tasarımcı Meriç Kara nın ilk kişisel sergisi A Domestic Schizophrenic Project e ev sahipliği yapıyor! BASIN BÜLTENİ SODA Sunar Meriç Kara: A Domestic Schizophrenic Project 26 Mayıs 2010 3 Temmuz 2010 Açılış: 26 Mayıs 2010 Çarşamba / 18:30-21:00 (Basın Toplantısı: 17:00) SODA, tasarımcı Meriç Kara nın ilk

Detaylı

şehrin yanıbaşında DOĞAYLA İÇ İÇE yeni bir yaşam başlıyor.

şehrin yanıbaşında DOĞAYLA İÇ İÇE yeni bir yaşam başlıyor. www.ariinsaat.com.tr bilgi@ariinsaat.com.tr şehrin yanıbaşında DOĞAYLA İÇ İÇE yeni bir yaşam başlıyor. Her gün değerine değer katan Bartın Orduyeri mevkiinde; yarınlarınızı güvence altına almak için sağlam

Detaylı

Sanatın Tanımını yaparmı sınız Nurdan Gül Kökten

Sanatın Tanımını yaparmı sınız Nurdan Gül Kökten Bir duygunun, bir tasarının ya da güzelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü ve bu anlatım sonucu ortaya çıkan üstün yaratıcılıktır. insan yaratıcılığının, yeteneklerinin ve düş gücünün; mimari,

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI Doç.Dr. Soner KAZAZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 06110-Ankara skazaz@ankara.edu.tr GERBERA YETİŞTİRİCİLİĞİ-1 Anavatanı

Detaylı

Hayat yeniden başlasın...

Hayat yeniden başlasın... Hayat yeniden başlasın... Hayat yeniden başlasın. Bursa nın yükselen değeri Özlüce, yepyeni bir projeye ev sahipliği yapıyor. Konumu, mimarisi ve iç dizaynıyla ailenizle birlikte mutlu ve kaliteli bir

Detaylı

Yaprak gübresinin kullanımında avantajlar

Yaprak gübresinin kullanımında avantajlar Yaprak gübresinin kullanımında avantajlar Toprak ile mikroelementler arasındaki karmaşık tepkimeler önlenmekte Mikroelementlerin kök yöresine taşınması için sulamaya gereksinme duyulmamakta Daha ekonomik

Detaylı

3 Gecelik Konaklamalı Programlar. 3 Gecelik Konaklamalı Programlar

3 Gecelik Konaklamalı Programlar. 3 Gecelik Konaklamalı Programlar Nua da geçireceğiniz zamanı en fazla keyif alarak değerlendirebilmeniz için sizin adınıza hazırladığımız, geçmişe doğru mistik bir yolculuk vadeden, ruhunuza ve bedeninize hitap eden bu programlar en doğru

Detaylı

NOCTURNE.

NOCTURNE. www.nocturne.com.tr spring/summer 17 04 18 44 Yeni feminen Güçlü, neşeli, seksi ve modern kadının modayla olan ilişkisi... Mesajımız var! Sloganlı tişörtler, spor pantolonlar ve çizgiler sokak modasında...

Detaylı