B A S I N D O S YA S I

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "B A S I N D O S YA S I"

Transkript

1 BASIN DOSYASI

2 VİZYON Yarattığı çağdaş, özgün yapısını koruyarak, sanat, tasarım ve bilim alanlarında sürekli gelişmeyi hedefleyen öğretim anlayışını sürdürmek ve toplumun çağdaş anlamda sanatsal ve kültürel bilincini yükseltmek ve bu çerçevede yaygın programlar uygulamaktır. MİSYON Evrensel ortak değerlere duyarlı, çevre, kültür ve estetik bilinci gelişmiş, çok yönlü, katılımcı ve sorumlu bireyler yetiştirmek, genel yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunmak, Üniversitemizin kurumsal deneyimi ve donanımını, yaşamın gereksinim duyulan her alanında etkin olarak toplumun yararına sunmak.

3 Üniversitemiz 1882 yılında Sanayi-i Nefise Mektebi adıyla kurulup, 1928 yılında Güzel Sanatlar Akademisi, 1982 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, 2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi adıyla 130 yıllık sanatsal geçmişe sahip Türkiye nin en önemli yüksek öğretim kurumlarından birisidir. Üniversitemiz çağdaş, yaratıcı, bilimsel bir öğretim anlayışıyla farklı bakış açıları geliştirebilen, aydın bir dünya görüşü olan, estetik değerlere sahip bireyleri topluma kazandırmayı görev DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK HER YAŞTA MÜZİK - PİYANO, KEMAN, VİYOLA, VİYOLONSEL, KLARİNET, FLÜT edinmiştir. Müzik eğitimleri bire bir eğitimlerden oluşmaktadır. Programın sonunda devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi, 1 Kasım 2012 tarih ve sayılı Resmi verilmektedir. Programın amacı, yaygın amatör ve profesyonel müzik eğitimine katkı sağlamaktır. Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik çerçevesinde kurulmuştur. Programın hedef kitlesi, çocuklar ve nitelikli eğitime ihtiyaç duyan yetişkinlerdir. KEMAN, VİYOLA, VİYOLONSEL için, kişisel özelliklere ve enstrüman hakimiyetine göre uygulanacak olan program içeriği; Sassmannshaus, Flesch, Seybold, Die Fröhliche Violine, Kreutzer Etüdler gibi başlangıç ve gelişim için çalışılması gerekli etüd ve eserler, Dont, Gavinies, Paganini gibi yüksek düzey etüdleri Konçertolar: Rieding, Küchler,Seitz, Vivaldi, Nardini, Bach, Beethoven, Bruh, Mendelssohn, Brams, Saint Saens, Khacaturian, Bartok, Sibelius, Erkin, Saygun Tarcan, Vitüozite Eserleri ve herdönemden sonatlar. KLARİNET Bire bir eğitim programında Klarinet çalmak isteyen herkese, Klarinet eğitimi ve çalgı düzeyi yükseltme eğitiminin verilmesi amaçlanmaktadır. Klarinet eğitimi, kamış takıp çıkartma, ses eğitimi, kolay diziler, H. Klose metodunu içermektedir. FLÜT Bire bir eğitim programında ise Flüt çalmak isteyen herkese, Flüt eğitimi, ses üfleme, ağızlık, Kindalo başlangıç metodu eğitimi verilmektedir.

4 DEVLET KONSERVATUVARI BALE DANS TERAPİ GÜZEL SANATLAR RESİM RESİM OKUMA VE ÜSLUP TARİHİ Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Ana Sanat Dalı ile Dans Terapi eğitim programı yaş arası herkese açık olup, bale sanatını tanıtmak ve bedensel farkındalığı geliştirmek amacındadır. Programda, dans terapi, klasik bale egzersizleri, Streching gösterilmektedir. Programın sonunda devam koşulunu sağlayan Resime ve sanata ilgi duyan kerkese açık olan eğitim programımızın amacı, resmi sevenleri ve resme ilgi duyanları sanatın içerik ve anlamı, sanat tarihi, sanatta mekan, tarih, kompozisyon ana konularında bilgilendirmek ve sonuçta katılımcılara sanat eseri konusunda yorum yapabilecek donanımı kazandırmaktır. katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. dönemsel üsluplar bağlamında Gotik-Rönesans başlangıcından günümüze kadar sırasıyla Maniyerizm, Barok, Neo-Klasisizm, Rokoko, Romantizm, Realizm geleneğinde sanatı özümsemek ve sanat gerçeğini ve anlamını okumak olarak özetlenebilir. Programın sonunda devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir.

5 GÜZEL SANATLAR RESİM RESİM OKUMA VE MODERN ÜSLUP TARİHİ GÜZEL SANATLAR GRAFİK TASARIM UNITY 3D İLE OYUN GELİŞTİRME (SEVİYE-1) Resime ve sanata ilgi duyan kerkese açık olan eğitim programımızın amacı, resmi sevenleri ve resme ilgi duyanları sanatın içerik ve anlamı, sanat tarihi, sanatta mekan, tarih, kompozisyon ana konularında bilgilendirmek ve sonuçta katılımcılara sanat eseri konusunda yorum yapabilecek donanımı kazandırmaktır. Bu eğitimde, oyun geliştirmeye meraklı ancak daha önce Unity3D ile hiç çalışmamış katılımcılara temel düzeyde eğitim verilmektedir. Bilgisayar kullanmayı bilen oyun geliştirmek isteyen ve daha önce hiç Unity tecrübesi olmayan herkes katılabilir. Bu eğitim sürecinde, katılımcılarda üç boyutlu modelleme bilgisi ya da programlama tecrübesi aranmamaktadır. empresyonizm den, günümüzdeki assemblaj, enstelasyon, mixed-media vb. gibi anlayışlara kadar yer alan süreç boyunca başta 20.yüzyılın başlarındaki modernist sanat hareketleri olmak üzere her türlü izm i modernizmpostmodernizm uzantısallığında açıklamak ve değerlendirmekdir. Programın içeriği: 1- Unity3D üç boyutlu oyun ortamına giriş. Temel bilgiler Terrain editor, arazi modelleyici. Parçacık sistemleri. Temel programlama 2- Oyuncu tarafından kontrol edilen karakterler Temel etkileşim. Oyun geliştirme 3- Kullanıcı arayüzü ve menü sistemini oluşturmak Programın sonunda devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. 4- Oyunun yayınlanması, paylaşılması, oyun testleri, hata giderme olarak özetlenebilir. Programın sonunda başarı koşulunu sağlayan katılımcılara başarı belgesi, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir.

6 GÜZEL SANATLAR GRAFİK TASARIM UNITY 3D İLE OYUN GELİŞTİRME GÜZEL SANATLAR TEKSTİL VE MODA TASARIMI ÖZGÜN DOKUMALAR SERTİFİKA PROGRAMI (SEVİYE-2) Programın amacı, çeşitli tekstil malzemelerini ve üretim yöntemlerini Programın amacı, üniversite öğrencileri, mezunlar ve meraklı katılımcılara bilgisayar oyunu geliştirmek için gerekli orta düzey eğitimi vermektir. Bu eğitime, Unity 3D ile Oyun Geliştirme (Seviye-1) eğitimini başarı ile tamamlamış ya da Unity 3D arayüzü hakkında bilgi sahibi ve temel programlama bilgisine sahip olanlar katılabilir. Bu eğitimde, oyun geliştirmeye meraklı daha önce Unity ile başlangıç düzeyinde ilgilenmiş ve temel programlama bilgisine sahip kullanıcılara, uygulamalı örnekler üzerinden oyun geliştirme eğitimi verilmektedir. Programda, programlama ve tasarım konuları eşit ağırlıklı olarak ele alınmaktadır. Katılımcıların en az 1 üç boyutlu modelleme programını başlangıç düzeyinde bilmeleri yararlı olacaktır. kullanarak sanatsal alanda değerlendirilebilecek iki ya da üç boyutlu özgün sanat nesneleri gerçekleştirmek ve bunları sergileyebilmektir. Programa katılmak için en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Programın sonunda başarı koşulunu sağlayan katılımcılara sertifika, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. 1-Konu ile ilgili sunum, 2-Özgün Dokuma dersi kapsamına girebilecek Dünya da ve Türkiye de yapılmış çalışmaların sunumu, 3-Yapılacak çalışma ile ilgili ön eskizlerin yapılması, Kurs süresince, 1 adet Arcade Shoot em Up türü, 1 adet 3D Platform türü oyun tasarlanacaktır. 4-Malzeme ve kullanılacak tekniklerin belirlenmesi çalışmaları, Programın sonunda başarı koşulunu sağlayan katılımcılara başarı belgesi, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. 5-Yapılacak çalışma ile ilgili olgunlaşmış eskizlerin (malzemesi, sunumu, teknikleri, boyutları ilgili tüm detayların belirlendiği) oluşturulması, 6- Seçilen tasarımın ürüne dönüştürülmesi, olarak verilmektedir.

7 GÜZEL SANATLAR TEKSTİL VE MODA TASARIMI MODA İLLÜSTRASYONU GÜZEL SANATLAR TEKSTİL VE MODA TASARIMI DENEYSEL DRAPAJ Programda katılımcılara moda illüstrasyonu hakkında temel ve özel bilgilerin verilmesi, bu yol ile alanla ilgili alt yapılarının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Yurtdışındaki moda tasarımı okullarına başvurmak için portfolyo hazırlayanlar, portfolyolarını geliştirmek isteyen moda tasarımı öğrencileri başta olmak üzere ilgisi olan 16 yaş ve üzeri herkese açık olan programın amacı, yeni form ve yüzey arayışları içinde giysi oluşturma Programa katılmak için en az lise mezunu olmak gerekmektedir. yöntemlerinin denenmesidir. Programın sonunda, başarı koşulunu sağlayan katılımcılara başarı belgesi, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. Deneysel Drapaj eğitim programında, prova mankeni üzerinde kumaşın şekillendirilmesiyle oluşturulan bir giysi üretim yöntemi olan drapaj tekniğinin, geleneksel dikiş teknikleri zorunlu kılınmadan kağıt elyaf, 1- İllüstrasyon ve moda illüstrasyonu hakkında genel sunum, 2- İllüstrasyon-çizgi ilişkisi, çizginin anlatımı, 3- Çizginin optiksel anlatım gücüne ilişkin çalışmalar, 4- Çizgi ile genel / tekstil malzemelerinin anlatımına yönelik çalışmalar, 5- İllüstrasyonda/moda illüstrasyonunda ışık-gölgenin anlatımı, ofis malzemeleri gibi serbest malzemelerin kullanılmasıyla yeni form arayışlarına açık üç boyutlu deneysel giysi tasarımı çalışmaları oluşturulması üzerine kuruludur. Katılımcılar yaratıcı çıkış noktaları oluşturmayı öğrenirken prova mankeni üzerinde düşüncelerini nasıl üç boyutlu hale getirebileceklerini eğlenceli ve kurallara meydan okuyan bir yöntemle deneyimleyeceklerdir. 6- Işık/gölge ile farklı tekstil malzeme ve aksesuarlarının anlatımına yönelik çalışmalar, 7- İllüstrasyonda/moda illüstrasyonunda rengin anlatımı, 8- Renk ile farklı tekstil malzeme ve aksesuarlarının anlatımına yönelik Programın sonunda, başarı koşulunu sağlayan katılımcılara başarı belgesi, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir çalışmalar, 9- Model-giysi anlatımlarına yönelik çalışmalar, olarak verilmektedir.

8 GÜZEL SANATLAR TEKSTİL VE MODA TASARIMI MODA TARİHİ Programda, endüstri devriminden itibaren oluşan sanat akımları içerisinde tekstil üretiminin gelişimi ve dönemin sosyal, ekonomik ve siyasi olayların etkisiyle modanın oluşumu, 1900 lerden 1980 li yıllara kadar Avrupa giyim modasının gelişimi ve toplumlarda nasıl yaygınlık bulduğu konu edilmektedir. Programın sonunda, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. 1-Moda kavramı, ilk tekstil üretimi, makineleşme ve tekstil üretimi ile ilgili buluşları etkileyen etkenler endüstri devrimi sonrası makineleşme, tasarım ve zevk kavramları, 2- Art and Craft hareketinin oluşumu, amacı ve gelişmeleri dönemin sanatçılarından görsel örnekler, 3-Art Nouveau stilinin oluşumu, amacı, esinlendiği kaynaklar ve etkileri dönemin sanatcılarından görsel örnekler, FEN EDEBİYAT SANAT TARİHİ OSMANLI MİMARLIK MİRASI VE KENT PLANLAMA KÜLTÜRÜ İSTANBUL-BURSA-İZNİK-EDİRNE Bu eğitim programı, yerinde eğitim biçiminde uygulanmaktadır. Yalnızca cumartesi günleri tüm gün boyunca gerçekleştirilmektedir. Dört haftasonu İstanbul, bir haftasonu cumartesi, pazar günleri Bursa-İznik, bir haftasonu cumartesi günü ise Edirne olarak düzenlenmiştir. Programın sonunda, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. TARİHİ YARIMADA ı. BÖLGE Topkapı Sarayı Arkeoloji Müzesi Ve Çinili Köşk Sultanahmet Camii Ayasofya Yerebatan Sarnıcı Hipodrom Ve Sfendon Duvarı TARİHİ YARIMADA ıı. BÖLGE Bayezid Camii Ve Külliyesi Kapalıçarşı Süleymaniye Külliyesi Şehzade Mehmet Külliyesi Valens Su Kemeri Zeyrek Pantokrator İsa Kilisesi Fatih Külliyesi TARİHİ YARIMADA ııı. BÖLGE Fener Rum Patrikhanesi Eyüp Sultan Külliyesi Mihrişah Valide Sultan İmareti Ve Haziresi Pier Loti İstanbul Kara Surları Edirnekapı Mihrimah Camii 4-Art Deco akımının oluşumu, amacı, esinlendiği kaynaklar ve etkileri dönemin sanatcılarından görsel örnekler, Kariye Müzesi GALATA lu yıllardan 1980 li yıllara kadar giyim- kumaş özellikleri, saç, makyaj modası görsel örnekler, olarak verilmektedir. Galata Kulesi Perşembe Pazarı Ve Galata Bedesteni Arap Camii Tünel

9 İstiklal Caddesi Ve Pasajlar Tophane Kılıç Ali Paşa Camii Nusretiye Camii Tophane-İ Amire BURSA EDİRNE LÜLEBURGAZ İstanbul Msgsü Fındıklı Yerleşkesinden Hareket Lüleburgaz Sokullu Külliyesi Lüleburgaz dan Hareket Edirne ye Varış FEN EDEBİYAT İSTATİSTİK BİYOİSTATİSTİK SERTİFİKA PROGRAMI İstanbul Msgsü Fındıklı Yerleşkesinden Hareket ve Bursa ya Varış Hüdavendigar Camii Muradiye Külliyesi Şehadet Camii Osman Gazi Ve Orhan Gazi Türbeleri Bursa Ulu Camii Bedesten Emir Hanı Koza Hanı Sultan Orhan Külliyesi Selimiye Külliyesi Eski Camii Bedesten Ali Paşa Çarşısı Üç Şerefeli Camii Muradiye Camii Iı. Bayezid Külliyesi Yıldırım Camii Edirne den Hareket İstanbul a Varış Son yıllarda özellikle sağlık alanında biyoistatistiğe giderek daha sık başvurulmakta ve klinik araştırmaların her aşamasında ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlık alanına ilişkin verilerin doğru bir şekilde toplanabilmesi, analiz edilebilmesi ve sonuçların değerlendirilmesi için kullanılan biyoistatistiksel teknikler günümüz araştırmalarının vazgeçilmez kaynağı haline gelmiştir. İnsan hayatı konusunda verilebilecek yanlış bir karar geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabileceği düşünüldüğünde, yapılan çalışmaların doğru istatistiksel tekniklerle değerlendirilmesi ve bulguların doğru yorumlanması büyük bir önem taşımaktadır. Yeşil Camii Bursa dan Hareket İznik e Varış İZNİK Bu sertifika programında ise amaç, temel biyoistatistiksel teknikleri tanıtmak ve SPSS uygulamaları ile güncel veriler üzerinde uygulama yaparak sonuçların değerlendirilmesi konusunda katılımcılara yol göstermektir. İznik Yeşil Camii Nilüfer Hatun İmareti Ayasofya Süleyman Paşa Medresesi Programın sonunda, başarı koşulunu sağlayan katılımcılara sertifika, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. Antik Yapı Kalıntıları Ve Şehir Surları Çini Fırınları İznik Çini Atölyeleri İznik ten Hareket ve İstanbul a Varış 1-Araştırmanın Tasarımı, Biyoistatistiğin Tanımı, Kullanım Alanı, Temel Kavramlar,Verilerin Organizasyonu ve Gösterimi,

10 2-Tanımlayıcı İstatistikler, Gözlemsel çalışmalar, Kohort, Kesitsel ve Vaka-Kontrol Çalışmalarında İstatistiksel Analiz, Nisbi Risk, 3-Hipotez Testlerinin Aşamaları, Ortalama Testleri İki anakütle ortalaması arasındaki farkın testleri (bağımsız örnekler), İki anakütle ortalaması arasındaki farkın testleri (bağımlı örnekler), FEN EDEBİYAT İSTATİSTİK İSTATİSTİKSEL VERİ ANALİZİ SERTİFİKA PROGRAMI İki veya ikiden fazla anakütle ortalaması arasındaki farkın testleri, 4-Tek Yönlü Varyans Analizi, F Testi, İki Yönlü Varyans Analizi (etkileşim yok), İki yönlü varyans analizi (etkileşim var), Oran Testleri, İki anakütle oranı arasındaki farkın testleri, İkiden fazla anakütle oranı arasındaki farkın testleri, İstatistik, araştırma verilerindeki değişkenlikle ilgili sorulara yanıt arar. İstatistik, alışılagelen tanımıyla, araştırma verilerinin düzenlenmesi, özetlenmesi, sınıflama yapılması, örnekleme ile elde edilen sonuçların bütüne genellenmesi ya da hipotezler ile ilgili karar verme yöntemlerini kapsar. 5-Üç veya daha fazla grup için hipotez testleri, Dönüştürme Yöntemleri, Tekrarlı Ölçümler (Varyans analizi), Klinik Araştırmalar, Yaşam Analizi (Kaplan Meier Yöntemi- Cox Regresyon Yöntemi), Medikal Tanı testleri- Roc eğrisi Yöntemi İle Kesim Noktalarının Belirlenmesi, 6-Kovaryans Analizi, Çok Değişkenli Doğrusal Regresyon Analizi, Lojistik Regresyon Analizi, Temel Bileşenler Analizi, Disriminant Analizi, Kümeleme Analizi, İstatistiksel çözümleme, başlangıç, keşfedici ve çıkarsamalı yöntemlerin tümünü kapsar. Başlangıç veri çözümlemesi, veri türlerinin belirlenmesini, açıkça verilerde hata olup olmadığının incelenmesini, hangi istatistik yöntemlerin hangi EDA tekniklerinin kullanılabileceği ile ilgili tartışmaları kapsar. EDA, dedektif incelemesi olarak tanımlanmış bir kavramdır. Uygun hipotezlere ve modellere götürecek, verilerdeki anormallikleri, örüntüleri ve ilişkileri ortaya çıkarma tekniklerini kapsar. Çıkarsamalı yöntemler, hipotez testleri, güven aralıkları, kestirim, vb. tekniklerini kapsayan bir terim olarak kullanılır. 7-SPSS uygulamaları Haftası, olarak verilmektedir. Böylece bu programdaki amaç, kitle ya da örneklem üzerinden toplanan verilerin, temel düzeyde, başlangıç, keşfedici ve ileri bazı istatistik yöntemlerin nasıl uygulanacağını anlatmaktır. Programın sonunda, başarı koşulunu sağlayan katılımcılara sertifika, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir.

11 1-İstatistik Nedir? Veri kavramı ve İstatistiksel Problemin çözümünde İzlenecek yollar, Temel Kavramlar (Kitle ve örneklem, Parametre ve İstatistik, Gözlem ve Değişken, Resgelelik, Olasılık ve Dağılm, Kuşkulu değerler Hipotez ve Model), Verilerin düzenlenmesi, Verilerin alt gruplara parçalanması, histogram ve kutu çizimleri, FEN EDEBİYAT İSTATİSTİK İLERİ DÜZEY SAS PROGRAMLAMA SERTİFİKA PROGRAMI 2-Veri Çözümlemede kullanılan İstatistikler 1 (Konum, Değişkenlik, Biçim ölçüleri), Veri Çözümlemede kullanılan İstatistikler 2 (Yoğunlaşma, İlişki Birliktelik ve Uzaklık ölçüleri) İstatistiksel Temel Grafikler, 3-Veriler Üzerine Dönüşümler Sınıflandırma ve Boyut Küçültme Yöntemleri Uygulama ve Yazılı Yoklama 1, 4-Olasılık ve Dağılım Kavramı Örnekleme Yöntemleri Parametrelerin Nokta ve Aralık Kestirimleri, 5-Hipotez Testleri 1 (Temel Hipotez Kavramları; ortalama üzerine parametrik testler) Hipotez Testleri 2 (Anova ve oranlar üzerine parametrik testler) Hipotez Testleri 3 (Parametrik olmayan temel testler), 6- Basit Doğrusal Regresyon Çoklu Doğrusal Regresyon Programın amacı, SAS paket programı ile program geliştirmektir. Programın sonunda, başarı koşulunu sağlayan katılımcılara sertifika, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. 1-SAS a Giriş SAS Çalışma Alanı nı Keşfetmek, Genel Bilgi, Arama Penceresini Görüntüleme, Editör Penceresini Görüntüleme, Log Penceresini Görüntüleme, Çıktı Penceresini Görüntüleme, Sonuçlar Penceresini Görüntüleme, Çözümler ve Araçlar Menüsünü Görüntüleme, Yardım Menüsünü Görüntüleme, SAS Veri Setleri ile Çalışma, Genel Bilgi, SAS Kütüphanesindeki Dosyaları Görüntüleme, Kütüphane Atama, SAS Veri Seti Ekleme ve Adını Değiştirme, SAS Veri Seti Açma, Genel Veri Özelliklerini Görüntüleme, Sütun Niteliklerini Görüntüleme, Sütun Formatını Görüntüleme, Formatları Anlama, SAS Programı Oluşturma ve Çalıştırma, Genel Bilgi, SAS Programlarının Bileşenleri, SAS Programlarının Özellikleri, SAS Programını Editör Penceresi İçine Kopyalama, Programı Gönderme ve Sonuçları Görüntüleme, Log Görüntüleme, Sonuçlar Penceresini Kullanma, HTML Çıktısı Oluşturma, Programı Değiştirme, Sonuçları Görüntüleme ve Kaydetme, SAS Programını Kaydetme ve Favori Klasörü Oluşturma, Çok Değişkenli İstatistik Yöntemler 1, 7-Çok Değişkenli İstatistik Yöntemler 2 Uygulama ve Yazılı Yoklama 2 Büyük veri kümelerinde veri analizi ve istatistik; Genel Tartışma.

12 2-SAS a Giriş (devam) Örnek SAS Programları, Kütüphane Oluşturma, Genel Bilgi, Örnek 1: SAS Klasörlerine Referans-libref-Atama, Örnek 2: DBMS Verisine Referans-libref-Atama, SAS Veri Setlerini Okuma, Genel Bilgi, Örnek, PC Veritabanı Dosyalarını Okuma, Genel Bilgi, Örnek, FEN EDEBİYAT İSTATİSTİK SAS ENTERPRISE MINER İLE VERİ MADENCİLİĞİ 3-SAS Programlama I Temel Veri Adım Teknikleri, PC SAS a Giriş, Veri Setleri ve Kütüphaneler, Görünüm, Dosya, Etiketler ve, Formatlar, Sayısal Formatlar, Giriş Stilleri, Değişken Oluşturma, Veri Seti Seçenekleri, Ayarlama ve Birleştirme Ortak SAS Prosedürleri, ODS ye Girş, Proc Yazma ve Proc Sınıflandırma, Proc Sıralama, Proc İçerik ve Proc Format, Proc Tek Değişkenli ve ODS Hakkında Detaylı Bilgi, Proc Ortalama ve Sıklık, Proc Tablo, Prog Şekil ve, Proc Korelasyon, Prog Regresyon, Proc Transpoz ve Proc Rapor, İleri Düzey Veri Adım Teknikleri, Sekmeler ve, Diğer Ayırıcılar, Çoklu Satırlar, Çoklu Gözlemler, Rasgele Veri Üretme, Değişkenler ile Program Dizileri Kullanma, Yahtzee Simülasyonu Tasarlamak, Null Veri, 4-SAS Programlama I (devam) İleri Düzeyde Programlama, SQL, Makro, SAS Grafik Giriş, Menü Odaklı Arayüzler, Analiz ve Kavrama, SERTİFİKA PROGRAMI Programın amacı, SAS Enterprise Miner ile veri madenciliği uygulamalarını vermektedir. Programın sonunda, başarı koşulunu sağlayan katılımcılara sertifika, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. 1-SAS Enterprise Miner a Giriş, Enterprise Miner a Giriş, İlk Proje ve Diyagramın Kurulumu, Ara yüz Bileşenlerini Tanımlama, Veri Madenciliği ve SEMMA, Veri Madenciliğinin Tanımı, Veriye Genel Bakış, Tahmin Edici ve Tanımlayıcı Teknikler, SEMMA ya Genel Bakış, Düğümlere Genel Bakış, Örnek Düğümler, Düğümleri Açıklama, Düğümleri Düzeltme, Düğümleri Modelleme, Düğümleri Değerlendirme, Düğümleri Puanlama, Yardımcı Düğümler, Düğümler için Bazı Genel Kullanım Kuralları, SAS Kütüphaneler Aracılığıyla SAS Veri Erişimi, 5-SAS Programlama II IML, IML ye Giriş, Veri Setleri ve Simgeler, Başlıklar, Döngüler Kurma ve Örnekleme, SAS Veri Setleri ve Matrisleri, Modüller, Simülasyonlar, İlk Simülasyon, Güç ve Anlamlılığı Simüle Etme, Güç ve Regresyon, Binom Problemi, Model Seçimi Sıklıkları için Bootstrap, Bootstrap II, Bootstrap III, Bootstrap IV, ODS, Excel Dosyaları Oluşturma, Proc Regresyonda ODS Grafikleri, ODS Belgesi ve Proc Belgesi, SAS Grafik, SAS Proc Gplot Yorumları, Proc Gplot ve Proc Gchart, Proc G3D ve Proc Contour, olarak verilmektedir. 2-Tahmin Edici Modelleme, Problem Formülasyonu, Tahmin Edici Modelleme Olgusuna Genel Bakış, Girdi Veri Kaynağı, Süreç Akış Diyagramı Oluşturma, Düğümler Ekleme, İmleç Kullanma, Girdi Verisini, Tanımlama, Meta Veri Örneğini Anlama, Hedef Değişkenleri Tanımlama, Dağılımın İncelenmesi, Değişken Bilgisinin Değiştirilmesi, Tanımlayıcı İstatistiklerin İncelenmesi, Veri Ayrılma Düğümünde Varsayılan Ayarların İncelenmesi, Regresyon Modelinin Uyumu ve Değerlendirilmesi, Veri Değişimini Anlama, Veri Değişimi ile Regresyon

13 Modelinin Uyumu ve Değerlendirilmesi, Verilerin Hazırlanması ve İncelenmesi, Ön İnceleme, Veri Dönüşümünün Uygulanması, Veri Değişimini Anlama, Yedek Düğüm Kullanma, Etkileşimli Gruplamayı Anlama, Etkileşimli Gruplamayı Uygulama, Aday Modellerin Uyumu ve Karşılaştırılması, Bir Regresyon Modeli Oluşturma, Modelin Değerlendirilmesi, Standart Bir, Karar Ağacı Oluşturma, Ağaç Modelinin Sonuçlarını Değerlendirme, Standart Bir Sinir Ağı Oluşturma, Regresyon ve Sinir Ağı Modellerinin İncelenmesi, Bir Regresyon Modeli Kurma, Puanlama (scoring) Kodu Oluşturma ve Kullanma, Temel SAS Kullanarak Puanlama, Enterprise Miner ile Puanlama, Raportör Düğümü Kullanarak Rapor Oluşturma, FEN EDEBİYAT İSTATİSTİK SOSYAL BİLİMLERDE İSTATİSTİKSEL RAPORLAMA SERTİFİKA PROGRAMI Programın amacı, SAS ve SPSS ile sosyal bilimlerde istatistiksel raporlama yapabilmektir. 3- Değişken Seçimi, Değişken Seçimine Giriş, Değişken Seçimi Düğümünü Kullanma, R-kare Kriterini Kullanarak Değişken Seçimi, Programın sonunda, başarı koşulunu sağlayan katılımcılara sertifika, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. 4- Kümeleme Araçları, Problem Formülasyonu, Kümeleme Metotlarına Genel Bakış, Başlangıç Akışının İnşası, Girdi Veri Kaynağı Düğümünü Ayarlama, Yedek Düğüm ne Zaman Kullanılmalı, Kümeleme Düğümünü Ayarlama, Sonuçların Yorumlanması, Küme Sayısının Kısıtlanması, Üç Kümenin İncelenmesi, Kavrama Düğümünü Kullanma, 5- İlişki Analizi, Problem Formülasyonu, Başlangıç Akışının İnşaası, Girdi Veri Kaynağı Düğümünü Ayarlama, İlişki Düğümünü Ayarlama, Analiz Düğümlerini Anlama ve Seçme, Bağlantı Analizi, Problem Formülasyonu, Web Log Verinin İncelenmesi, Diyagram Oluşturma, Sonuçları Görüntüleme, Yolları (paths) Gösterme, olarak verilmektedir. 1-GİRİŞ, Temel istatistik kavramları, Bireysel araştırma ve veri analizi, SAS-SPSS paket programı, Menülerin tanıtılması, Çalışma ortamının tanıtılması, VERİLERİN ANALİZE HAZIRLANMA SÜRECİ, Yeni veri dosyası oluşturma, Veri setinin filtrelenmesi, Hesaplama ve yeniden kodlama, VERİ YAPISININ TANIMLANMASI, Frekans menüsü, Betimsel istatistik menüsü, Araştırma menüsü, Serpilme diyagramı, 2- FARK TESTLERİ, Bağımsız t test, Bağımlı t test, Tek yönlü varyans analizi (ANOVA), Welch ve Brown-Forsythe testleri, KORELASYON VE REGRESYON ANALİZLERİ, Korelasyon analizi, Serpilme diyagramı Regresyon analizi, Doğrusal regresyon varsayımları, SAS-SPSS de basit doğrusal regresyon analizi uygulaması, SAS-SPSS de çoklu doğrusal regresyon analizi uygulaması, Kukla değişken kullanımı,

14 3-PARAMETRİK OLMAYAN İSTATİSTİKSEL TESTLER, Ki-kare bağımsızlık testi, Mann-Whitney U testi, Wilcoxon testi, Kruskal- Wallis tek yönlü varyans analizi testi, Kendall ve Spearman testleri, 4- FAKTÖR ANALİZİ VE GÜVENİLİRLİK ANALİZİ, Faktör analizi, SAS-SPSS de faktör analizi uygulaması, Güvenilirlik analizi, Faktör değerlerinin hesaplanması, İSTATİSTİKSEL BULGULARIN RAPORLAŞTIRILMASI, olarak verilmektedir. FEN EDEBİYAT FİZİK TEMEL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA SERTİFİKA PROGRAMI Temel Bilgisayar Programlama eğitiminin amacı programlama mantığını öğretmek, katılımcıları programlama dilinden bağımsız bir şekilde çalışmalar yapacak düzeye getirmektir. Programda, C programlama dili kullanılacaktır. Programın sonunda, başarı koşulunu sağlayan katılımcılara sertifika, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. 1-Programlama Dillerinin Genel yapısı 2-Değişkenler, Operatörler ve Sabitler 3-Temel Giriş/Çıkış Komutları 4-Kontrol Deyimleri 5-Döngüler 6-Diziler ve Matrisler 7-İşaretçiler (Pointerlar) 8-Fonksiyon yazımı 9-Dosya İşlemleri 10-Dosya İşlemleri (Devam) olarak verilmektedir.

15 ENFORMATİK TEMEL DÜZEY ADOBE ILLUSTRATOR PHOTOSHOP VE INDESİGN 3-Adobe Illustrator da Text (Yazı) İşlemleri, Adobe Photoshop a giriş ve temel bilgiler: Illustrator da Temel Yazı Özellikleri ve Kullanımı, Photoshop Programı Arayüzü, Menuler, Temel ve Yardımcı Araçlar, Temel Seçim İşlemleri, SERTİFİKA PROGRAMI 4-Adobe Photoshop da Layer Kullanımı, Temel Boyama İşlemleri, Temel bilgisayar kullanım becerisine sahip ve sayısal grafik tasarım alanına ilgi duyan herkesin katılabileceği bir sertifika programıdır. Temel Path İşlemleri: Katman kullanımı ve Özellikleri, Temel Boyama ve Fırça İşlemleri, Path ile Çizim ve Seçim İşlemleri, Programda, sayısal grafik tasarım alanında yaygın bir biçimde kullanılan Adobe firmasının Illustrator, Photoshop ve InDesign programlarının temel düzeyde öğretilmesi amaçlanmaktadır. 5-Adobe Photoshop da Temel Görüntü İşleme, Transform ve Maske Kullanımı: Renk ve Ton Düzenleme/Değiştirme, Transform İşlemleri ve Maske Kullanımı, Programın sonunda, başarı koşulunu sağlayan katılımcılara sertifika, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. Grafik tasarım alanının popüler programlarından olan Adobe Illustrator, Photoshop ve InDesign programlarının kullanımı ile ilgili gerekli temel beceriye sahip olunan bu programda, bilgisayar ortamında iki boyutlu çizim/boyama, görüntü işleme ve çok sayfalı çalışmalar açısından da gerekli temel bilgilere yer verilmektedir. 6-Adobe Photoshop da Filter, Layer Style, Temel Text (Yazı) ve Actions Kullanımı: Filter ve Layer Style Kullanımı ve özellikleri, Temel Yazı İşlemleri, Actions ile çoklu ve pratik işlemler, 7-Adobe InDesign a giriş ve temel bilgiler: Program Arayüzü, Menuler, Temel ve Yardımcı Araçlar, Frame Mantığı, Basit Seçim ve Çizim İşlemleri, Transform İşlemleri, Temel Renk Kullanımı, 1- Adobe Illustrator a giriş ve temel bilgiler: Program Arayüzü, Menuler, Temel ve Yardımcı Araçlar, Basit Seçim ve Çizim İşlemleri, Transform İşlemleri, Temel Renk Kullanımı, 8-Adobe InDesign da Çoklu Sayfa Kullaımı, Temel Text (Yazı) İşlemleri, Tablo Kullanımı, Effect Kullanımı, Baskı Öncesi: Sayfa Yönetimi ve Master Sayfa Kullanımı, Temel Yazı İşlemleri ve Tablo Kullanımı, Effect Kullanımı, Package komutu ile Baskı Öncesi, olarak verilmektedir. 2-Adobe Illustrator da Path Kullanımı, İleri Seviye Boyama İşlemleri, Effect Kullanımı: Pen aracı ile detaylı çizim işlemleri, Canlı Boyama ve Renklendirme İşlemleri, Effect ve Filter Kullanımı,

16 ENFORMATİK RHİNOCEROS 3 BOYUTLU NURBS MODELLEME Düz çizgi komutları, Eğri komutları, Eğri yardımcı araçları, Nokta komutları, Yuzey komutları, Yuzey yardımcı araçları, Programın amacı, 3 Boyutlu Nurbs Modelleme tekniklerinin öğretilmesidir. Katı komutları, Katı yardımcı araçları, Çoğaltma komutları, Yerleştirme komutları, Kesme kırma ayırma patlatma komutları, Kopyalama, taşıma döndürme, büyütme Rhinoceros 3 Boyutlu Nurbs modelleme temel eğitimi, endüstriyel tasarımcılar, tekne tasarımcıları, mimarlar, iç mimarlar, makine mühendisleri, takı tasarımcıları, ayakkabı tasarımcıları, ayakkabı taban tasarımcıları, kalıpçılar için uygun ürün lisans fiyatıyla piyasada geniş yer edinmiş, tasarımcıya tasarım sürecinde hem tasarım serbestisi, hem de ölçülü ölçekliliği birlikte sunan, modelden teknik resme kolayca geçebileceğiniz, tasarım sonucunda oluşturduğunuz modelleri sadece görsel değil cnc türü küçültme, hizalama, burma, eğme komutları, Teknik resim çıkartma komutları, Analiz komutları, Komut satırı kullanımı, Layer araçları ve komutları, Render araçlarından vraye bakış, Vray için malzeme penceresi ve malzeme kullanımı, Hazır malzeme çağırma ve kaplama detayları, Yeni malzeme yaratıp çeşitli özelliklerde donatma, Genel render ayarları açık alan ve kapalı alan render ayarları, Prova render ve normal render için gerekli ayarlar, Çoklu makine render ayarları olarak verilmektedir. endüstriyel kesim ortamlarına gönderebileceğiniz çeşitli formatları da barındıran, içinde ek olarak yüklenen vray render motoruyla görselleştirme gücünü de eklemiş bu yazılımı öğrenmek isteyenler için düzenlenen bir eğitim programıdır. Programın sonunda, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir.

17 ENFORMATİK KENDİ WEB SİTESİNİ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN KAPSAMLI WORDPRESS ENFORMATİK WORDPRESS İÇİN İLERİ DÜZEY EKLENTİ VE TEMA GELİŞTİRME Bu program, web sitesi oluşturmak için en çok kullanılan içerik yönetim sistemi (CMS) olan Wordpress ile katılımcıları başlangıçtan Bu programa katılabilmek için temel düzey CSS ve HTML bilgisi gerekmektedir. ileri düzeye kadar birçok web projesinin yapılabildiği bilgi düzeyine ulaştırma amacındadır. Programda, hem kurumsal hem de kişisel web sitelerinin yapımındaki tüm süreçlere yer verilmektedir yılında en çok kullanılan içerik yönetim sistemi olan Wordpress, aynı zamanda tema ve eklenti geliştirme konusunda önemli bir pazara sahiptir. Dünya çapında en fazla tema satışı Programın sonunda, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. gerçekleşen Wordpress artık bir çok interaktif ajansın da tercihidir. Bu yaygın ve popüler sistem için tema ve eklenti geliştirmek aslında hiç te zor değil. Bu program kapsamında kendi hazırladığınız özel 1-Wordpress Nedir Ve Wordpress Kurulumu tasarımı, Wordpress de çalışabilir hale getirecek ve kendinize özgü bir eklenti geliştirmiş olacaksınız. 2-Wordpress in Genel Yapısı Ve İçerik Yönetimi 3-Wordpress İçin Tema Seçimi Ve Özelleştirilmesi 4-Yayın Sürecinde Wordpress Yönetimi Ve Takibi olarak verilmektedir. Programın sonunda başarı koşulunu sağlayan katılımcılara başarı belgesi, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. 1-Wordpress Kod Yapısı 2-Wordpress İçin Tema Geliştirme 3-Wordpress İçin Tema Geliştirme 4-Wordpress İçin Eklenti Ve Bileşen Geliştirme 5-Proje Uygulama-I 6-Proje Uygulama-II olarak verilmektedir.

18 ENFORMATİK 3DS MAX PROGRAMI İLE MODELLEMEYE GİRİŞ 2. Spline ve Patch Modelleme Spline özellikleri ve araçları, Patch Modelleme teknikleri, Cross section ve Surface değiştiricileri 3. Poligon Modelleme ve Değiştiricilere (Modifiers) Giriş Poligon Modelleme Teknikleri, Loft, Compound Objects, Boolean Üç boyutlu modelleme ve görselleştirme alanında en popüler programlardan biri olan 3DS Max üzerinde temel bilgilere sahip Operasyonları, Modifier Stack, Extrude, Bevel, Lathe, Editible Poly ve Araçları olacağınız bu eğitim sayesinde, bilgisayar ortamında modelleme, tasarım geliştirme ve görselleştirme alanında kendinizi geliştirme fırsatı bulacaksınız. 4. Malzeme ve Kaplamalar Malzeme Editörü, Shader Menüsü, Kaplamalar, UUW Map ve Kaplama Koordinatları Programın sonunda, devam koşulunu sağlayan katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. 5. Temel Işıklandırma, Kamera ve Rendering Ayarları Standart Işıklar, Işık Parametreleri, Gölge Efektleri, Işık Sistemleri, Kamera Eklemek, Kamera tipleri, Kamera Kontrol Araçları, Kamera 1. Arayüze genel bakış ve temel bilgiler program arayüzü, menuler, Parametreleri, Rendering Ayarları, Render Çeşitleri olarak verilmektedir. görüntüleme komutları, çalışma ekranı kontrolleri, özellikler ve kısayollar, standart-extended objeleri oluşturma-değiştirme ve menüleri, gridler ve koordinat sistemi, seçim araçları, transform araçları, snap araçları, hizalama araçları, çoğaltma teknikleri

19 sem. msgsu. edu. tr Adres: Meclis-i Mebusan Caddesi No. 24 Fındıklı İstanbul Telefon: /205 Faks: sem@msgsu.edu.tr Web: Eğitim Programlarımız Sertifika Programları ve diğer Eğitim Programları olarak iki ayrı bölümde değerlendirilmekte olup detayları adresinde bulunmaktadır. Eğitim programlarımızın sonunda gerekli koşulları sağlayan katılımcılara, başarı belgesi ya da katılım belgesi verilmektedir. Eğitim programlarıızın sayısı her geçen gün artmakla birlikte, eğitim programlarımızın bazıları aşağıda verilmektedir.

20

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ...

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... v GİRİŞ... 1 1. İSTATİSTİK İN TARİHÇESİ... 1 2. İSTATİSTİK NEDİR?... 3 3. SAYISAL BİLGİDEN ANLAM ÇIKARILMASI... 4 4. BELİRSİZLİĞİN ELE ALINMASI... 4 5. ÖRNEKLEME... 5 6. İLİŞKİLERİN

Detaylı

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI Eğitimin Konusu : Makro Excel Eğitim Tarihi : 04-05-10-11-12 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi : Excel kulllanıcıları arasında pratiklik ve hız kazanmış, Excel fonksiyonları, Veri Analizi araçlarını kullanma

Detaylı

BÖLÜM-1.BİLİM NEDİR? Tanımı...1 Bilimselliğin Ölçütleri...2 Bilimin İşlevleri...3

BÖLÜM-1.BİLİM NEDİR? Tanımı...1 Bilimselliğin Ölçütleri...2 Bilimin İşlevleri...3 KİTABIN İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1.BİLİM NEDİR? Tanımı...1 Bilimselliğin Ölçütleri...2 Bilimin İşlevleri...3 BÖLÜM-2.BİLİMSEL ARAŞTIRMA Belgesel Araştırmalar...7 Görgül Araştırmalar Tarama Tipi Araştırma...8

Detaylı

Seçmeli () Ders Detayları

Seçmeli () Ders Detayları Seçmeli () Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seçmeli Seçmeli 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i GRT 207 GRT 208 Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

2. BASİT DOĞRUSAL REGRESYON 12

2. BASİT DOĞRUSAL REGRESYON 12 1. GİRİŞ 1 1.1 Regresyon ve Model Kurma / 1 1.2 Veri Toplama / 5 1.3 Regresyonun Kullanım Alanları / 9 1.4 Bilgisayarın Rolü / 10 2. BASİT DOĞRUSAL REGRESYON 12 2.1 Basit Doğrusal Regresyon Modeli / 12

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU : ALAN : BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MODÜL : ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3Ds MAX) SÜRE : 40/32 ÖN KOŞUL : AÇIKLAMA : Bu modül bilgisayar ve donanımlarının sağlandığı ortamda uygulamalı

Detaylı

MAPINFO PRO TEMEL VE İLERİ SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ

MAPINFO PRO TEMEL VE İLERİ SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ MAPINFO PRO TEMEL VE İLERİ SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. Web site: http://www.basarsoft.com.tr Kontak mail: egitim@basarsoft.com.tr Ankara Merkez Adres Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf

Detaylı

BİYOİSTATİSTİK DERSLERİ AMAÇ VE HEDEFLERİ

BİYOİSTATİSTİK DERSLERİ AMAÇ VE HEDEFLERİ BİYOİSTATİSTİK DERSLERİ AMAÇ VE HEDEFLERİ DÖNEM I-I. DERS KURULU Konu: Bilimsel yöntem ve istatistik Amaç: Biyoistatistiğin tıptaki önemini kavrar ve sonraki dersler için gerekli terminolojiye hakim olur.

Detaylı

3Ds MAX. Bilişim Eğitim Merkezi 3DMax in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir.

3Ds MAX. Bilişim Eğitim Merkezi 3DMax in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir. Bilişim Eğitim Merkezi 3DMax in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir. Hakkımızda 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

Dr. Fatih BARUTÇU GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI MÜFREDATLARI BÖLÜM I

Dr. Fatih BARUTÇU GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI MÜFREDATLARI BÖLÜM I Versiyon Tarih Hazırlayanlar Tanımlama 1 25.11.2014 Emre ERDEM Dr. Fatih BARUTÇU Antalya-Alanya Hizmet İçi Değerlendirme Toplantısında düzenlenmiştir. BÖLÜM I Hizmet İçi Eğitim Programının Adı Genel Amacı

Detaylı

MAPINFO PROFESSIONAL TEMEL VE İLERİ SEVİYE KURS İÇERİĞİ

MAPINFO PROFESSIONAL TEMEL VE İLERİ SEVİYE KURS İÇERİĞİ MAPINFO PROFESSIONAL TEMEL VE İLERİ SEVİYE KURS İÇERİĞİ Başar Bilgisayar Sistemleri Ve İletişim Teknolojileri San. Ve Tic. Ltd. Şti. Web site: http://www.basarsoft.com.tr Kontak mail: basar@basarsoft.com.tr

Detaylı

3. sınıf. Bilgisayarla kataloglamanın doğuşu gelişimi ve bugünkü durum ele alınmaktadır. Bu derste

3. sınıf. Bilgisayarla kataloglamanın doğuşu gelişimi ve bugünkü durum ele alınmaktadır. Bu derste 3. sınıf 5. Yarıyıl (Güz Dönemi) Bilgi Kaynaklarının Tanımlanması ve Erişimi I (AKTS 5) 3 saat Bilgisayarla kataloglamanın doğuşu gelişimi ve bugünkü durum ele alınmaktadır. Bu derste Kütüphane Otomasyon

Detaylı

BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC)

BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC) BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC) Dersin Modülleri Tornada CAM Programı ile Çizim ve Kesici Yolları CAM Programı ile Tornalama Frezede CAM Programı ile Çizim ve Kesici Yolları CAM Frezeleme

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ 1 AutoCAD Programının Başlatılması 1 AutoCAD Çizim Editörü 2 AutoCAD Arayüzeyi 2 Home Komut Menüsü 4 Insert Komut Menüsü 4 Annotote Komut Menüsü 4 Parametric Komut Menüsü

Detaylı

3 KESİKLİ RASSAL DEĞİŞKENLER VE OLASILIK DAĞILIMLARI

3 KESİKLİ RASSAL DEĞİŞKENLER VE OLASILIK DAĞILIMLARI ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 İSTATİSTİK ve SAYISAL BİLGİ 11 1.1 İstatistik ve Önemi 12 1.2 İstatistikte Temel Kavramlar 14 1.3 İstatistiğin Amacı 15 1.4 Veri Türleri 15 1.5 Veri Ölçüm Düzeyleri 16 1.6

Detaylı

Kullanılacak İstatistikleri Belirleme Ölçütleri. Değişkenin Ölçek Türü ya da Yapısı

Kullanılacak İstatistikleri Belirleme Ölçütleri. Değişkenin Ölçek Türü ya da Yapısı ARAŞTIRMA MODELLİLERİNDE KULLANILACAK İSTATİSTİKLERİ BELİRLEME ÖLÇÜTLERİ Parametrik mi Parametrik Olmayan mı? Kullanılacak İstatistikleri Belirleme Ölçütleri Değişken Sayısı Tek değişkenli (X) İki değişkenli

Detaylı

Seçmeli () Ders Detayları

Seçmeli () Ders Detayları Seçmeli () Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seçmeli Seçmeli 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i GRT 207 GRT 208 Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

AutoCAD. Bilişim Eğitim Merkezi AutoCAD in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir.

AutoCAD. Bilişim Eğitim Merkezi AutoCAD in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir. Bilişim Eğitim Merkezi in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir. Hakkımızda 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam ve verimlilik

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Deneysel Tasarım EKO60 Bahar Ön Koşul Dersin Dili. Zorunlu

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Deneysel Tasarım EKO60 Bahar Ön Koşul Dersin Dili. Zorunlu DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Deneysel Tasarım EKO60 Bahar 3+0 3 5 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları

Detaylı

1 PAZARLAMA ARAŞTIRMASI

1 PAZARLAMA ARAŞTIRMASI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 PAZARLAMA ARAŞTIRMASI 11 1.1. Pazarlama Araştırması Kavramı ve Kapsamı 12 1.2. Pazarlama Araştırmasının Tarihçesi 14 1.3. Pazarlama Araştırması Pazarlama Bilgi Sistemi ve

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Modelleme (EUT361) Ders Detayları

Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Modelleme (EUT361) Ders Detayları Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Modelleme (EUT361) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu

Detaylı

İLERİ SEVİYE BİLGİSAYARLI SAYISAL KONTROLLÜ (CNC) DİK İŞLEME TEZGÂHI KULLANMA ve PROGRAMLAMA EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

İLERİ SEVİYE BİLGİSAYARLI SAYISAL KONTROLLÜ (CNC) DİK İŞLEME TEZGÂHI KULLANMA ve PROGRAMLAMA EĞİTİMİ KURS PROGRAMI İLERİ SEVİYE BİLGİSAYARLI SAYISAL KONTROLLÜ (CNC) DİK İŞLEME TEZGÂHI KULLANMA ve PROGRAMLAMA EĞİTİMİ KURS PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : İleri Seviye

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TDİ111 TÜRKDİLİ 1 1. Dil, diller ve Türk dili 2. Dil bilgisi, sözcük, cümle 3. Kelime Türleri 4. Anlatımın

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ...

İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 1 1.1. Regresyon Analizi... 1 1.2. Uygulama Alanları ve Veri Setleri... 2 1.3. Regresyon Analizinde Adımlar... 3 1.3.1. Problemin İfadesi... 3 1.3.2. Konu ile İlgili Potansiyel

Detaylı

Sayısal Ortamda Modelleme (MMR 261) Ders Detayları

Sayısal Ortamda Modelleme (MMR 261) Ders Detayları Sayısal Ortamda Modelleme (MMR 261) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sayısal Ortamda Modelleme MMR 261 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI. Kursiyer, aşağıdaki performans ölçütlerini yerine getirecektir.

MODÜL BİLGİ SAYFASI. Kursiyer, aşağıdaki performans ölçütlerini yerine getirecektir. BİLGİ SAYFASI : CATIA İLE TASLAK MODELLEME SÜRE : 40/8 GENEL AMAÇ : bu modül ile uygun ortam sağlandığında bilgisayar ortamında bilgisayar destekli çizim ortamında model parça oluşumu için ilk adım olan

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0).

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0). I.SINIF-1.YARIYIL TÜRK DİLİ I : Haftalık ders 2 saattir (T-2 ) (U-0) (K-2). Ders İçeriği; % 10 Dil, Diller ve Türk Dili, % 15 Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle % 25 Kelime Türleri % 25 Anlatım Öğeleri ve Anlatım

Detaylı

Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Modelleme (GTM 045) Ders Detayları

Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Modelleme (GTM 045) Ders Detayları Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Modelleme (GTM 045) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Ürün Tasarımında Bilgisayar Destekli 3

Detaylı

Grafik Tasarım Baskı Teknikleri Web Tasarım Mobil Site Tasarımı

Grafik Tasarım Baskı Teknikleri Web Tasarım Mobil Site Tasarımı WEB VE GRAFİK EĞİTİMLERİ Grafik Tasarım Baskı Teknikleri Web Tasarım Mobil Site Tasarımı Bilge Adam Akademi nin sektör ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış ve uygulamaya dayalı Web ve Grafik eğitimleri;

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010) 1. SINIF GÜZ YARIYILI 6913130 Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

Tarih Saat Modül Adı Öğretim Üyesi. 01/05/2018 Salı 3 Bilgisayar Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Hacer Karacan

Tarih Saat Modül Adı Öğretim Üyesi. 01/05/2018 Salı 3 Bilgisayar Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Hacer Karacan BİLGİ TEKNOLOJİLERİ YÖNETİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ Tarih Saat Modül Adı Öğretim Üyesi 01/05/2018 Salı Bilgisayar Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Hacer Karacan Bu dersin amacı, bilgisayar bilimlerinin temel kavramlarını

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BÖLÜM 1 Değişkenler ve Grafikler 1. BÖLÜM 2 Frekans Dağılımları 37

İÇİNDEKİLER. BÖLÜM 1 Değişkenler ve Grafikler 1. BÖLÜM 2 Frekans Dağılımları 37 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 Değişkenler ve Grafikler 1 İstatistik 1 Yığın ve Örnek; Tümevarımcı ve Betimleyici İstatistik 1 Değişkenler: Kesikli ve Sürekli 1 Verilerin Yuvarlanması Bilimsel Gösterim Anlamlı Rakamlar

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) Ülkemizde Sanat ve Tasarım alanında yetişmiş uzman kişiler sınırlıdır. Üniversitelerimizde Güzel Sanatlar

Detaylı

MAPINFO PRO TEMEL SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ

MAPINFO PRO TEMEL SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ MAPINFO PRO TEMEL SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. Web site: http://www.basarsoft.com.tr Kontak mail: egitim@basarsoft.com.tr Ankara Merkez Adres Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

İLERİ BİYOİSTATİSTİK KURSU

İLERİ BİYOİSTATİSTİK KURSU 1.GÜN (14 Eylül 2017) 08:30-09:00 Kurs Kayıt Açılış Konuşması 09:00-10:00 Tanışma -Katılımcıların Temel İstatistik Bilgisinin Değerlendirilmesio Çok Değişkenli İstatistiksel Yöntemlere Giriş o Basit Doğrusal

Detaylı

İçindekiler vii Yazarların Ön Sözü xiii Çevirenin Ön Sözü xiv Teşekkürler xvi Semboller Listesi xvii. Ölçme, İstatistik ve Araştırma...

İçindekiler vii Yazarların Ön Sözü xiii Çevirenin Ön Sözü xiv Teşekkürler xvi Semboller Listesi xvii. Ölçme, İstatistik ve Araştırma... İçindekiler İçindekiler vii Yazarların Ön Sözü xiii Çevirenin Ön Sözü xiv Teşekkürler xvi Semboller Listesi xvii BÖLÜM 1 Ölçme, İstatistik ve Araştırma...1 Ölçme Nedir?... 3 Ölçme Süreci... 3 Değişkenler

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA PORTFOLYOSU KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA PORTFOLYOSU KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA PORTFOLYOSU KURS PROGRAMI ANKARA 2012 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN DÜZEYİ

Detaylı

Dr. Ergün AKGÜN Kimdir?

Dr. Ergün AKGÜN Kimdir? Dr. Ergün AKGÜN Kimdir? Dr. Ergün AKGÜN 1985 yılında Bursa nın İnegöl İlçesinde doğmuştur. Lisans eğitimini Muğla Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde yapmıştır. Muğla Üniversitesinde Eğitim Programları

Detaylı

Çizim Yapma. Renk. Boyama

Çizim Yapma. Renk. Boyama Çalışma Alanı Çalışma alanıyla ilgili temel bilgiler Çalışma alanını özelleştirme Araçlar Araç galerileri Güvenli Mod Dilimleme ve kesme aracı galerisi Birden çok çalışma yüzeyi oluşturma Çökmeden sonra

Detaylı

ProtaSteel Temel Eğitimi

ProtaSteel Temel Eğitimi ProtaSteel Temel Eğitimi Kurs Süresi: 12 saat Bu eğitim programında ProtaStructure dan çelik modelin ProtaSeel e aktarılması, ProtaSteel programında modelleme ve arayüz, çelik modelin bağlantılarının ve

Detaylı

Hakkımızda. 3D Animasyon. 3D Animasyon

Hakkımızda. 3D Animasyon. 3D Animasyon 3D ANİMASYON Hakkımızda 3D Animasyon 3D Animasyon 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam ve verimlilik odaklı bir yapı üzerinde

Detaylı

Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş.

Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. EĞİTİM İÇERİĞİ Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. Web site: http://www.basarsoft.com.tr Kontak mail: egitim@basarsoft.com.tr Ankara Merkez Adres Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu Cad. No: 114 Bayraktar Center

Detaylı

ENCOM DISCOVER & 3D KURS İÇERİĞİ

ENCOM DISCOVER & 3D KURS İÇERİĞİ ENCOM DISCOVER & 3D KURS İÇERİĞİ Başar Bilgisayar Sistemleri Ve İletişim Teknolojileri San. Ve Tic. Ltd. Şti. Web site: http://www.basarsoft.com.tr Kontak mail: basar@basarsoft.com.tr ODTÜ Teknokent Gümüş

Detaylı

Bilgisayarla İleri Sunum I (GTM 025) Ders Detayları

Bilgisayarla İleri Sunum I (GTM 025) Ders Detayları Bilgisayarla İleri Sunum I (GTM 025) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla İleri Sunum I GTM 025 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım II GRT 208 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL PSI 501 İleri İstatistik Zorunlu 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 II. YARIYIL Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 III. YARIYIL

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( )

AVRASYA UNIVERSITY. Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X )

Detaylı

Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Çizim I ICM 213 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ KENDİ FONKSİYONUMUZU YAZALIM

Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ KENDİ FONKSİYONUMUZU YAZALIM Verimlilik İçin ETKİN BİLGİ YÖNETİMİ KENDİ FONKSİYONUMUZU YAZALIM Lütfen Dikkat! Bu kitapta herhangi bir şekilde adı geçen ürün, marka veya şirket isimleri sahiplerine aittir. Kitapta yer alan bilgilerin

Detaylı

ArchiCAD, Graphisoft tarafından mimarlar için üretilen 3B BDT (Bilgisayar Destekli Tasarım - Computer Aided Design / CAD) yazılımıdır.

ArchiCAD, Graphisoft tarafından mimarlar için üretilen 3B BDT (Bilgisayar Destekli Tasarım - Computer Aided Design / CAD) yazılımıdır. Hakkımızda 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam ve verimlilik odaklı bir yapı üzerinde atmış ve verdiği eğitimlerle Türkiye

Detaylı

Özel Yetenek Sınavı 2014

Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı Başvuru, Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri Başvuru Koşulları 2014 yılı Özel Yetenek Sınavına ön kayıt yaptırabilmek için, adayların 2014 YGS puan türlerinin

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYARDA DOKÜMAN HAZIRLAMA KURS PROGRAMI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYARDA DOKÜMAN HAZIRLAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYARDA DOKÜMAN HAZIRLAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2016 1 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN DAYANAĞI 1 PROGRAMA

Detaylı

Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları

Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri ICM 463 Güz 1 2 0 2 4

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK :

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK : : INVENTOR İLE TASLAK MODELLEME SÜRE : 40/8 GENEL AMAÇ : bu modül ile uygun ortam sağlandığında bilgisayar ortamında 3D modelleme için Curve modeling ile dinamik ortamda parametrik olarak, (3D ortamda)

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm UYGULAMA VERİLERİ

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm UYGULAMA VERİLERİ İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm UYGULAMA VERİLERİ VERİ GRUBU 1. Yüzücü ve Atlet Verileri... 1 VERİ GRUBU 2. Sutopu, Basketbol ve Voleybol Oyuncuları Verileri... 4 VERİ 3. Solunum Yolları Verisi... 7 VERİ 4.

Detaylı

1.1 Web Kavramlar. 1.1.1.3 URL terimini tanımlayınız ve anlayınız.

1.1 Web Kavramlar. 1.1.1.3 URL terimini tanımlayınız ve anlayınız. 1.1 Web Kavramlar 117 Anahtar 7erim/er 1.1.1.1 Web ve Internet terimlerini tanımlayınız. Her birinin anahtar özelliklerini tanımlayınız. Web bir Internet hizmetidir. Web Internet üzerinde bağlantılı html

Detaylı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı İç Mimarlık, fonksiyon, nitelik, estetik ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre doğru malzeme

Detaylı

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS ETB401 ETB302 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje V 6 6 12 ETB403 Fikri Haklar 2 0 3 SERBEST

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Bilgisayarla Tasarım II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. İşletmenlik Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. İşletmenlik Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU İşletmenlik Kursu Eğitim İçeriği İŞLETİM SİSTEMİNİN TEMELLERİ 1.1. Sistem Kaynakları 1.1.1. Kesme İstekleri (IRQ) 1.1.2. Doğrudan Bellek Erişimi (DMA) 1.1.3. Giriş/Çıkış Adresleri

Detaylı

Önsöz. İçindekiler Algoritma Algoritma Nasıl Hazırlanır? Yazılımda Algoritma Mantığı Nedir? 1.2. Algoritma Örnekleri ve Sorular

Önsöz. İçindekiler Algoritma Algoritma Nasıl Hazırlanır? Yazılımda Algoritma Mantığı Nedir? 1.2. Algoritma Örnekleri ve Sorular Önsöz Giriş İçindekiler V VII IX 1.1. Algoritma 1.1.1. Algoritma Nasıl Hazırlanır? 1.1.2. Yazılımda Algoritma Mantığı Nedir? 1.2. Algoritma Örnekleri ve Sorular 2.1. Programın Akış Yönü 19 2.2. Başlama

Detaylı

Data Science Boot Camp

Data Science Boot Camp Data Science Boot Camp Eğitim Detayları Eğitim Süresi : 3 Gün Kontenjan : 12 Ön Koşullar : Eğitim Hakkında Data Science Boot Camp Sertifikasyon Programı Introductory Python, Data Science with Python: Data

Detaylı

D.Saati AKTS Zorunlu Ders (Z) 23 28 Meslek Dersi (M) 60 62 Seçmeli Ders (S) 13 30 TOPLAM 96 120

D.Saati AKTS Zorunlu Ders (Z) 23 28 Meslek Dersi (M) 60 62 Seçmeli Ders (S) 13 30 TOPLAM 96 120 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI ( I. YARIYIL) 1 6913130 Atatürk

Detaylı

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi. Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi. Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Userspots Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi 1 Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Eğitimi Nedir? Özellikle sayısal ortamlar üzerinden yürütülen pazarlama iletişimi yönetimi

Detaylı

Sayısal Ortamda Görselleme (MMR 262) Ders Detayları

Sayısal Ortamda Görselleme (MMR 262) Ders Detayları Sayısal Ortamda Görselleme (MMR 262) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sayısal Ortamda Görselleme MMR 262 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Microsoft OFFICE. Bilişim Eğitim Merkezi Microsoft un Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir.

Microsoft OFFICE. Bilişim Eğitim Merkezi Microsoft un Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir. Microsoft OFFICE Bilişim Eğitim Merkezi Microsoft un Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir. Hakkımızda 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Grafik ve Animasyon-I Ders No : 0690130054 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

İçindekiler. Pazarlama Araştırmalarının Önemi

İçindekiler. Pazarlama Araştırmalarının Önemi İçindekiler Birinci Bölüm Pazarlama Araştırmalarının Önemi 1.1. PAZARLAMA ARAŞTIRMALARININ TANIMI VE ÖNEMİ... 1 1.2. PAZARLAMA ARAŞTIRMASI İŞLEVİNİN İŞLETME ORGANİZASYONU İÇİNDEKİ YERİ... 5 1.3. PAZARLAMA

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri II MMR 104 Bahar 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

BİLGİSAYARLI AYAKKABI MODELLEME DERSİ

BİLGİSAYARLI AYAKKABI MODELLEME DERSİ BİLGİSAYARLI AYAKKABI MODELLEME DERSİ Dersin Modülleri Çizim Programını Kurma ve Çalıştırma Bilgisayarda Gova Modeli Bilgisayarda Molyer Modeli Bilgisayarda Çizme Modeli Bilgisayarda Rok Modeli Üç Boyutlu

Detaylı

Bilgi Teknolojileri Kullanımı 2. Seviye [ 10 Saat ]

Bilgi Teknolojileri Kullanımı 2. Seviye [ 10 Saat ] Bilgisayar İşletmenliği kadrolarına başvurmak isteyen üniversite personelimize yönelik Bilgi Teknolojileri Kullanımı kursu açılacaktır. Kursa katılmak isteyen personelimize yönelik yapılacak olan seviye

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim Programı 1-ETKİNLİĞİN ADI FATİH Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu -ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti

Detaylı

BİLGİSAYAR SAYISAL KONTROLLÜ (CNC) DİK İŞLEME TEZGÂHI KULLANMA ve PROGRAMLAMA EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

BİLGİSAYAR SAYISAL KONTROLLÜ (CNC) DİK İŞLEME TEZGÂHI KULLANMA ve PROGRAMLAMA EĞİTİMİ KURS PROGRAMI BİLGİSAYAR SAYISAL KONTROLLÜ (CNC) DİK İŞLEME TEZGÂHI KULLANMA ve PROGRAMLAMA EĞİTİMİ KURS PROGRAMI 1. KURUMUN ADI : 2. KURUMUN ADRESİ : 3. KURUCUNUN ADI : 4. PROGRAMIN ADI : Bilgisayar Sayısal Kontrollü

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ WEB PROGRAMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ WEB PROGRAMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ WEB PROGRAMCISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ GÖRSEL PROGRAMLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ GÖRSEL PROGRAMLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ GÖRSEL PROGRAMLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

CRYSTAL BALL Eğitimi

CRYSTAL BALL Eğitimi CRYSTAL BALL Eğitimi İki günlük bu kursun ilk yarısında, Crystal Ball Fusion Edition kullanılarak Excel tablolarına dayalı risk analizi öğretilecektir. Monte Carlo simülasyonu, tornado analizi ve Crystal

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Çok Değişkenli İstatistik EKO428 Bahar Ön Koşul Dersin Dili

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Çok Değişkenli İstatistik EKO428 Bahar Ön Koşul Dersin Dili DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Çok Değişkenli İstatistik EKO428 Bahar 3+0 3 3 Ön Koşul Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim Elemanı

Detaylı

BKİ farkı Standart Sapması (kg/m 2 ) A B BKİ farkı Ortalaması (kg/m 2 )

BKİ farkı Standart Sapması (kg/m 2 ) A B BKİ farkı Ortalaması (kg/m 2 ) 4. SUNUM 1 Gözlem ya da deneme sonucu elde edilmiş sonuçların, rastlantıya bağlı olup olmadığının incelenmesinde kullanılan istatistiksel yöntemlere HİPOTEZ TESTLERİ denir. Sonuçların rastlantıya bağlı

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Uygulamalı İşletme İstatistiği BBA 282 Bahar 3+0+0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Uygulamalı İşletme İstatistiği BBA 282 Bahar 3+0+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Uygulamalı İşletme İstatistiği BBA 282 Bahar 3+0+0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

Prof. Dr. Özkan ÜNVER Prof. Dr. Hamza GAMGAM Doç. Dr. Bülent ALTUNKAYNAK SPSS UYGULAMALI TEMEL İSTATİSTİK YÖNTEMLER

Prof. Dr. Özkan ÜNVER Prof. Dr. Hamza GAMGAM Doç. Dr. Bülent ALTUNKAYNAK SPSS UYGULAMALI TEMEL İSTATİSTİK YÖNTEMLER Prof. Dr. Özkan ÜNVER Prof. Dr. Hamza GAMGAM Doç. Dr. Bülent ALTUNKAYNAK SPSS UYGULAMALI TEMEL İSTATİSTİK YÖNTEMLER Gözden Geçirilmiş ve Genişletilmiş 8. Baskı Frekans Dağılımları Varyans Analizi Merkezsel

Detaylı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI. GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI. GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6 GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6 Malzeme kullanma, tasarlama, tasarları uygulayabilme konusunda gerekli becerinin oluşturulması

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

Ders Adı : Nesne Tabanlı Programlama-I Ders No : Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4. Ders Bilgileri.

Ders Adı : Nesne Tabanlı Programlama-I Ders No : Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4. Ders Bilgileri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Nesne Tabanlı Programlama-I Ders No : 0690130114 Teorik : 3 Pratik : 1 Kredi : 3.5 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

R ile Programlamaya Giriş ve Uygulamalar

R ile Programlamaya Giriş ve Uygulamalar R ile Programlamaya Giriş ve Uygulamalar İçerik R ye genel bakış R dili R nedir, ne değildir? Neden R? Arayüz Çalışma alanı Yardım R ile çalışmak Paketler Veri okuma/yazma İşleme Grafik oluşturma Uygulamalar

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Temel Tasarım Ders No : 0907009 : 5 Pratik : Kredi : 5.5 ECTS : 7 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön Koşul

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. 3D Studio Max Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. 3D Studio Max Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU 3D Studio Max Eğitim İçeriği 3ds Max (daha önceki ismi ile 3D Studio Max), Autodesk tarafından geliştirilen bir 3D modelleme, Görselleştirme ve Animasyon programıdır. MSDOS ortamında

Detaylı

İçindekiler. Ön Söz... xiii

İçindekiler. Ön Söz... xiii İçindekiler Ön Söz.................................................... xiii Bölüm 1 İstatistiğe Giriş....................................... 1 1.1 Giriş......................................................1

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB TASARIMI KURS PROGRAMI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB TASARIMI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI WEB TASARIMI KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ WEB TASARIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ WEB TASARIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ WEB TASARIMI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

Prototipleme Lab I Workshoplar

Prototipleme Lab I Workshoplar Prototipleme Lab I Workshoplar İçindekiler Dijital 3B Dijital Modelleme Eğitimi Arduino Kodlama Eğitimi Hacking Toys Sanal Gerçeklik (VR) Eğitimi Fiziksel 3B Yazıcı ve 3B Basım Eğitimi CNC İşleme Eğitimi

Detaylı

5.YARIYIL (3. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

5.YARIYIL (3. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 5.YARIYIL (3. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS ETB301 ETB202 Edndüstri Ürünleri Tasarımı Proje III 6 6 12 ETB303 Ürün Elektromekaniği

Detaylı