İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PYP SORGULAMA ÜNİTELERİ RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PYP SORGULAMA ÜNİTELERİ RAPORU"

Transkript

1 İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PYP SORGULAMA ÜNİTELERİ RAPORU

2 1 SINIF İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK DUYGULARIMIZI TANIYALIM ÜNİTESİ Disiplinlerarası Tema: Biz Kimiz Anafikir: Öğrenciler kendilerini tanıdıkça daha mutlu bireyler haline gelirler. Uygulama Süresi: 5 Hafta öğretim yılının ilk sorgulama ünitesi Duygularımızı Tanıyalım / arasında işlendi. Konuya duygu kartları yaparak giriş yapıldı. Duygularını ifade eden olayları-durumları drama ile canlandırdılar. İlgi alanlarını resim çizerek belirttiler. Öğrenciler kendi duygularına uygun maskeler yaparak kendilerini ifade ettiler. Yapabildikleri ve hoşlandıkları davranışları duygu çiçeğinde resimleyerek güçlendirdiler. Duygu maskelerinden sınıfta duygu köşeleri oluşturarak her hafta başında, ders başlangıcında tüm öğrencilerle duygu paylaşımı yapıldı. Duygu kartları sınıf panomuzda sergilendi. Müzik dersinde Duygularım ve Ben şarkısı öğrenildi. İngilizce dersinde tüm duyguların İngilizcesi öğrenilerek, duygular konusunda drama çalışması yapıldı ve öğrencilerin resimleri çekildi. Daha sonra bu resimlere bakarak kendi duygularını tanımaya çalıştılar. Kendi resimlerine bakarak, arkadaşlarına kendilerini tanıtmaya çalıştılar. Öğrenciler kendilerini mutlu-mutsuz eden olaylara karşı farklı bakış açıları geliştirdiler. Eğitimde üzerlerine düşen görevleri yaparak sorumluluk duygularını geliştirdiler.

3 1. SINIF İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK İLİŞKİLERİMİZ VE BİZ Disiplinlerarası Tema: Kendimizi İfade Etme Yollarımız Ana fikir: Duygu ve düşünceleri doğru ifade edebilmek ilişkileri olumlu yönde etkiler. Ünitenin Uygulama Süresi: 5 Hafta İlişkilerimiz ve Biz ünitesi işlediğimiz 3. sorgulama ünitesiydi. Bu ünite kapsamında duygu ve düşünceler ortaya konularak beyin fırtınası yapıldı ve kavram haritası oluşturuldu. Günlük yaşamlarında yaşadıkları olumlu ve olumsuz duygular listelendi. Olumlu ve olumsuz düşüncelerin ilişkilerimizi nasıl etkilediği tartışıldı. Örnek olaylarla Sen olsaydın ne yapardın? sorusuna yanıtlar alındı. Duygu kartları oluşturuldu. Oluşturulan duygu kartları her öğrenci tarafından seçilerek, onu ifade eden yaşadıkları bir olay drama halinde sunuldu. Olumsuz duygularının farkına vararak, okul içindeki ilişkilerinde olumlu yönde geliştiler. Rehberlik bölümü tarafından duygu havuzu çalışması yapıldı. Müzik dersinde İyilik yap iyilik bul şarkısı öğrenildi. Görsel sanatlar dersinde ise çeşitli duygu ve düşünceleri anlatan maske ve resimler yaptırıldı. Beden eğitimi dersinde heykel oyunu oynandı. İngilizce dersinde duygu ve düşünceleri anlatan ön adlar öğrenildi. Günlük yaşamda kullanıldı, duygusal yönde nasıl olduklarının draması yapıldı, öğrenilen sözcükler yeri geldikçe kullanıldı. (happy-mutluluk, sad-üzgün, angry-kızgın, surprisedşaşkın) Öğrencilerin; bu ünitenin sonunda kendisi ve çevresiyle ilgili duygu ve düşüncelerine bakış açısı değişti. Arkadaşlık ilişkilerindeki iletişim becerilerinde olumlu değişiklikler gözlendi. Konuşurken ve oynarken daha nazik olmanın kendisini değiştirdiğini fark ettiler. Olumsuz düşüncelerde kendini kontrol etmeyi öğrendiler.

4 1.SINIF HAYATIMIZDAKİ OYUNCAKLAR ÜNİTESİ İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK Disiplinler üstü Tema: Zaman ve mekân olarak neredeyiz. Ana Fikir: Oyuncaklardaki gelişim, eğlenerek öğrenmeyi kolaylaştırır. Ünitenin Uygulama süresi: 5 Hafta Sınıf öğrencilerimiz hem eğlendikleri hem de eğlenirken öğrendikleri Hayatımızdaki oyuncaklar başlıklı temada, Oyuncakları ile oynarken paylaşımı, sorumluluk duygusunu, hayal gücünü, bakış açılarını, geçmişten günümüze oyuncaklardaki gelişimi ve değişimi sorguladılar. Sınıf öğrencileri evden en sevdikleri oyuncaklarını getirdiler. Her öğrenci neden oyuncağını okula getirdiğini arkadaşları ile paylaştı. Arkadaşlarına oyuncağı ile birlikte drama ve taklitler yaptılar. Oyuncaklar değiştirilerek, paylaşım duygusu ve arkadaşları ile iyi iletişim kurabilme mutluluğu yaşandı. Arkadaşının oyuncağı ile oynarken sorumluk duygusunun en iyi şekilde içselleştirildiği gözlendi. Her öğrencinin oyuncağı ile geçmişten günümüze barkovizyon izlendi ve öğrencilerin zaman tünelindeki gezintide yaşadıkları duygusallık ve mutluluk fotoğraflandı. Aileleri ile röportaj yaparak ebeveynlerinin çocukluğunda ki oyuncaklar hakkında bilgi sahibi oldular. Kendi oyuncakları ile karşılaştırarak ne kadar şanslı olduklarını kavradılar. Her öğrenci oyuncağı ile ilgili bir hikâye yazarak, hikâyesini drama yolu ile arkadaşlarıyla paylaştılar. Sınıfta oyuncak reklâmları yapıldı. Rehberlik bölümü, Haydi oynayalım projesini gerçekleştirdi. Geleneksel Türk oyunu öğrencilere öğretilerek, gurup etkinlik odasında sınıf ile birlikte oynatıldı. Velilere proje hakkında bilgilendirme bülteni gönderildi. Rehberlik panosunda tüm oyunların tanıtımı ve çalışmaların fotoğrafları sergilendi. Proje, Cumhuriyet, Hürriyet, Milliyet gazetelerinde haber olarak yayınlandı. Görsel sanatlar dersinde en sevdikleri oyuncakları görsel yol ile ifade edildi. Müzik dersinde, Oyuncaklar ile ilgili şarkılar öğretildi, drama dersinde oyuncaklarımız taklit yolu ile canlandırıldı. Bilişim teknolojileri derslerinde, bilgisayar kullanarak geçmişten günümüze oyuncakların gelişimi işlendi. Öğrencilerimiz ünite sonunda üçerli guruplar oluşturarak, sınıfta oyuncak yaptılar ve arkadaşlarına sundular. Öğrencilerimiz sınıf ve branş öğretmenlerinin eş güdümlü çalışmaları ile ünitemiz boyunca eğlenerek öğrendiler. Öğrencilerimiz, zaman tünelinde oyuncaklardaki değişim ve gelişiminin en güzel örneklerini gelişime bağlı olarak, bakış açısı geliştirmeyi, geçmiş ile günümüz arasındabağlantı kurmayı, sorumluluk duygusunun en derin içselliğini, doğru iletişim kurmanın ve duyarlı olmanın gerekliliğini ve mutluluğunu yaşayarak öğrendiler.

5 2.SINIFLAR İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ZİHİNSEL VE FİZİKSEL SAĞLIĞIMIZ Disiplinler üstü tema: Biz kimiz Ana Fikir: Zihinsel ve fiziksel sağlımız öz güveni geliştirir Ünitenin uygulama süresi: 5 Hafta 2.sınıf öğrencilerinin sorgulama üniteleri biz kimiz (kim olduğumuz) teması ile yeni eğitim öğretim yılına başladılar. Öğrenciler kendilerini sağlıklı ve güvende hissettiklerinde Yapabildiklerinin neler olacağını kavradılar. Öğrenciler kendi öz güvenlerini gösterebilecekleri sunumlar, hikâye anlatma, şarkı söyleme, canlandırma, yaptıkları posterleri sunma ve anlatma, çektikleri resimleri yazdıkları şiirleri okuma, hoşlandıkları ve sevdikleri bir oyunu anlatma ve birlikte oynama becerisini kazandıklarını gözlemledik. Öğrenciler kendimi tanıyorum anketi yaparak yapmaktan zevk aldığı veya almadığı şeyleri yazma, bu etkinliği de renkli kartonlardan papatya keserek papatyanın yapraklarına yapabildikleri ve yapamadıkları davranışları yazarak okulumuzun PYP köşesinde sergiledik. Bu tema işlenirken öğrenciler güçlü güçsüz yönlerini öğrendiler, olumlu ve olumsuz yönlerini fark ettiler. Nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanıp hoşlanmadıklarını anladılar. Sağlıklı olmanın özgüveni geliştirdiğini öğrendiler. Fiziksel ve zihinsel sağlığın insan üzerindeki yapabileceği etkileri öğrendiler. Öğrenciler kendilerine güvendiklerinde neler yapabileceklerini öğrendiler. Bu temayı işlerken güvenin ne demek olduğunu öğrendiler. Öğrenciler evde, okulda ve çevrede kendilerini sağlıklı ve güvende hissettiklerinde neler yapabileceklerini anlattılar. Kendilerini tanıtan yazılar yazdılar. Güçlü yönlerini belirten drama çalışmaları yaptılar. Sağlık ve özgüven hakkında cümleler geliştirip liste oluşturdular. Öğrencilerimiz tema sonunda sınıflarındaki panonun ( Ne Öğrendim ) bölümüne öğrendiklerini yazarak eklediler. Yapılan bütün bu çalışmaların sonunda zihinsel ve fiziksel sağlığımız özgüvenimizi geliştirir gerçeğini ispatladılar. Özgüvenleri geliştikçe başarılı olduklarına inandılar, bireysel farklılıkları da fark ettiler. Öğrenciler yaptıkları çalışmaları portfolyo sunum dosyasına koyarak yılsonunda anne babalarına sunum yapmak üzere arşivlediler.

6 2. SINIF İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK MASALLAR ÜNİTESİ Disiplinlerüstü Tema: Kendimizi nasıl ifade ediyoruz? Ana Fikir: İnsanlar kendilerini masallarla da ifade ederler. Ünitenin Uygulama Süresi: 5 Hafta Kışkırtıcı sorularla beyin fırtınaları yapılarak öğrencilerin ne bildikleri, ne öğrenmek istediklerini sorgulayarak bakış açıları gözlemlendi. Masal kelimesinin öğrencilerde çağrıştırdığı anlam ve bildikleri masalların isimleri, hangi masal kahramanının yerinde olmak istedikleri nedenleriyle, masallarda geçen olayların geçek yaşamla benzer ve farklı yönleri, masalların insanlar üzerinde olumlu ve olumsuz etkileri sorgulanıp, kavram haritaları oluşturuldu. Masalların günümüze uygun devamı gruplarla ve bireysel yazıldı, resimlendi, ciltlendi ve kapak çalışması yapıldı. İngilizce dersinde kendimizi tanıtmamızı sağlayan kelimeler ve cümleler öğrenilir. Sınıf içinde küçük bir drama yapılarak öğrenilenler pekiştirildi. Müzik dersinde masalların insanlar üzerindeki olumlu-olumsuz etkileri nelerdir? Sorusu ele alınarak en sevilen masal ve masal kahramanları sorulup sınıf ikişerli grup içerisinde masal okunurken her öğrenci kendi repliğinin canlandırılmasını ve ses ahengi oluşturarak okudu. (Şarkı olarak Fareli Köyün Kavalcısı masalının müzikleri dinletilir ve masal sınıfça okunur) olumlu ve olumsuz düşünceler paylaşıldı. Sınıfta yazılan masalın şarkısı yazılıp, bestelendi. Beden Eğitiminde masal mekânları oluşturuldu. Verilen komut ile önceden belirlenen malzemeler ile sınıfın ortasında kuleler inşa edildi. Masallarda geçen beden hareketleri yapıldı. Bu çalışmaların, tüm branşlarla eşgüdümlü yürütülmesiyle öğrenciler işbirliği içinde verimli çalışmalar yaptılar. Gruplar halinde ve bireysel yazılan kitaplar ile diğer çalışmaları panolarda sergilendi. Masal kahramanları yazdıkları masallara uygun şekilde canlandırılıp oyunlaştırıldı. Masal kahramanlarına uygun kostümler tasarlandı. Ne öğrendim panosuna öğrendiklerini yazıp, astılar. Öğrenciler birbirlerini dinleme, birbirinin fikrine saygı duyma ve kendine olan güvenini pekiştirme sosyal becerilerini; birbirlerine masallarını okuyarak ve dramalarda farklı öğrencilerle çalışarak iletişim kurma becerisini; masallarla gerçek yaşam arasında nedensel bağ oluşturmayı; bazı hikâyeleri zamanımıza uyarlayıp, yeniden yazabilme bakış açısını; masallara neden ihtiyaç duyulduğunu ve bunlardan ders çıkarılması gerektiğinin bağlantısını kurmayı öğrendiler.

7 2 SINIF TEKERLEKLER ÜNİTESİ İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK Disiplinlerüstü Tema: Zaman ve mekan olarak bulunduğumuz yer Ana Fikir: Tekerlekler zaman içinde ihtiyaçlarımıza göre sürekli olarak değişir. Ünitenin Uygulama Süresi: 5 Hafta Öğrencilerimize tekerleğin nasıl ve hangi gereksinimle icat edilmiş olabileceği sorgulaması yaptırılarak temaya başlandı.tekerleğin icadının insanlık tarihinin önemli bir icadı olduğu,uygarlığın gelişimini çok etkilediği vurgulandı.tekerleğin icadının neleri geliştirdiğini sorguladılar. Bu çalışmalarını panolarda sergilediler. Daha sonra geçmişten günümüze tekerleğin gelişimini, günümüzdeki tekerleklerin şekillerini resimle ifade ettiler.tam burada yaratıcı çalışmalara başladılar.yeni bir tekerlek icat ettiler.resimle bu icatlarını ifade ettiler.icat ettikleri tekerleklerinin afişini hazırladılar. Tekerleklerinin reklamını yaptılar.reklamları için slogan buldular.tekerlek olmasaydı hayat nasıl olurdu? sorgusu ile yaşamın nasıl zorlaşabileceğine dikkat çekildi. Beyin fırtınası ile sonuçları buldular. Tema işlenirken düşsel çalışmalara da yer verildi.örneğin:bir tekerlek olsaydın hangi taşıtın tekerleği olurdun? Ya da hangi aracın tekeri olurdun? (Taşıtlar,market arabaları,bebek arabaları,sedyelerde,engelli arabaları, bavullar, dönen sandalyeler ) Bu konuda seviyelerine uygun öyküler yazdırıldı. Yeni bir taşıt hayal edip resmini yaptılar.atıklardan bu taşıtlarının maketini ve tekerinin tasarımını yaptılar.bu ürünlerini sergilediler. Çevreden buldukları tekerlekleri ailelerinden destek alarak okula getirdiler ve sergilediler.(at arabası tekerleği, bisiklet tekerleği ) Eski tekerlek yapım malzemeleri ile bugünkü tekerlek yapım malzemelerini kıyasladılar. İnsanlığın sürekli değişim ve gelişim içersinde olduğunu fark ettiler.tekerleklerin neden yuvarlak olduğunu sorguladılar.(neden kare değil? gibi.)dönme sürtünme kuvveti gibi sorgulamalara giren öğrencilerimiz oldu. Tekerleğin insanlık için önemli bir icat olması düşüncesinden hareketle; küçük zannettiğimiz icatların,büyük adımlar olduğunu güveniyle buluş yapmaya yönlendirildiler. Tema ile ilgili çevre gezileri araştırıldı. En uygun Koç Müzesi olduğundan hareketle gezi programa alındı.görsel sanatlar dersinde yukarıdaki çalışmaların bir kısmını gerçekleştirdiler. Beden eğitimi dersinde tekerlekli spor araçları kullandılar. (scooter a binme, tekerlek gibi yuvarlanma)müzik derslerinde tüm bu çalışmaların ritmini bulmaya çalıştılar. Şarkılarla temayı pekiştirdiler.(tekerlek reklamlarını müzikle sunma gibi ) Drama dersinde tüm bu çalışmalar drama ile ifade edilmeye çalışıldı.ilk çağlarda tekerleğin bulunuşu canlandırdılar.

8 3.SINIF İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK MESLEKLER ÜNİTESİ Disiplinlerüstü Tema:Biz Kimiz Ana fikir:zaman ilerledikçe meslekler ihtiyaçlarımıza göre gelişirler. Ünitenin Uygulanma Süresi: 5 Hafta BİZ KİMİZ Temasıyla döneme başlıyan3. sınıf öğrencilerimiz,mesleğin tanımı ve toplumumuzdaki gerekliliği,geçmişten günümüze mesleklerin şartlara göre nasıl değişim göstermiştiri sorguladılar Meslek seçmek; hayat biçimi seçmek demektir. Meslek nedir?kavram haritası oluşturuldu.çevremizdeki insanlar hangi işleri yapıyorlar araştırması ve röportajlar yapıldı.bunlar yazılı ve kamera çekimleriyle sınıfa sunuldu.bu meslekler içinde hangi meslekte çalışmak istediklerini nedenlerle açıkladılar.gelecekte bu meslekler değişim gösterirler mi?nedenleri ve öğrencilerde düşüncelerinin değişebileceklerinin beyin fırtınası yaptılar.öğrenciler,olmak istedikleri meslekleri araştırdılar ve sınıfta bu mesleklerin kıyafetlerini giyerek ve araçlarını getirerek sınıfa tanıttılar.dramatize ettiler.garip ve bilinmeyen meslekleri araştırdılar sınıfta okudular.sınıfa değişik meslek gruplarında veliler gelerek mesleklerin olumlu ve olumsuz yönlerini anlattılar.geçmişten günümüze değişen meslekler var mı? Nedenlerini sorguladılar dikkatlerini çeken eski meslekleri araştırdılar ve gelecekte de şu andaki mesleklerin değişim göstereceğinin beyin fırtınası yaparak değişebileceğinin kararını verdiler. Meslekler rondu oynandı. Bu ünite ile ilğili olarak öğrencilerimiz resim dersinde şetçikleri mesleklerin resmini yapıp sınıf panolarına astılar. Müzik dersinde meslekler şarkısı öğretildi, seçtikleri meslekle ilgili kendileri sözlerini yazıp ritim enstrumanlarıyla söylediler. Drama oynadılar. Bu ünitenin Ne Öğrendim? bölümüne meslek seçimi açısında bir kişinin kendini tanıması; onun meslek seçiminde rol oynayan kişilik özellikleri yönünden kendini açık ve doğru biçimde değerlendirebilmesi gerektiğini. Başka bir deyişle kişinin ne istediğini bilmesi ve isteklerine erişebilme gücünü tanıması ve buna göre nasıl bir çaba göstermeleri gerektiğini öğrendiler. Şu anda düşündükleri mesleklerin gelecekte değişebileceğinin kanısına vardılar. Yapılan çalışmalar sınıf ve okul koridorlarında veli ve öğrencilerimize sergilendi.

9 İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK 3.SINIF DOĞAL AFETLER ÜNİTESİ Disiplinlerüstü Tema: Dünya Nasıl İşler Ana fikir: Doğal afetler insanları ve çevrelerini etkiler. Ünitenin uygulama süresi: 5 Hafta İkinci sorgulama ünitemiz Doğal Afetler kapsamında öğrencilerimiz, yeryüzündeki doğal afetleri, sebep ve sonuçlarını, alınacak önlemleri ve insanlar üzerindeki etkilerini sorguladılar. Üniteye Ne Biliyorum? bölümüyle başlandı. Doğal afetler nelerdir? sorusuyla öğrencilerin ön bilgileri harekete geçirildi. Postitlere bildikleri doğal afetleri yazıp okudular, panoya astılar. Ne öğrenmek istiyorum? bölümünde doğal afetler ile ilgili bilmedikleri, merak ettikleri soruları postitlere yazdılar. Yazılarını sınıfla paylaştıktan sonra panoya astılar. Burada öğrencilerimizin daha çok Türkiye de olmayan (tsunami, hortum, yanardağ patlaması vb) veya nadir görülen doğal afetlerin oluş sebeplerini öğrenmek istediklerini fark ettik. Ayrıca Deprem esnasında neler yapmalıyız? Deprem nasıl oluşur? sorularını da sordular. Doğal afetlerin etkileri nelerdir? Sorusuyla beyin fırtınası yapılarak doğal afetlerin insanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi. Yakın zamanda meydana gelen doğal afetleri araştırmaları istendi. Bununla ilgili basılı ve görsel materyaller getirip sınıfa sunuldu. Gruplar seçtikleri doğal afetlerle ilgili görev dağılımı yaparak çalışmalarını planladılar. Afiş hazırladılar, resimler yaptılar. Şiirler yazdılar. Slogan oluşturdular, slayt hazırladılar, maketler yaptılar. Deprem çantası hazırladılar. Senaryo yazıp aralarında görev dağılımı yaptılar. Buldukları her fırsatta rollerine büyük bir heyecanla çalıştılar. Deneyler hazırladılar. Deprem tatbikatı hazırladılar. Bunun sonucunda büyük bir keyifle çalışmalarını arkadaşlarına sundular. Bu çalışmaları Grup değerlendirme ölçeğiyle değerlendirildi. Yapılan grup çalışmaları video kamera ile kayıt altına alınarak daha sonra öğrencilere izletildi. Tema vakfının erozyon ile ilgili belgeseli izletildi. Kendi başından geçmiş gibi doğal afetlerden ilgisini çeken bir konu ile ilgili öykü yazdırıldı. Okutuldu. Şişli Bilim merkezine yapılan gezide deprem eğitimi aldılar. (deprem nedir? Bu ünite ile ilgili olarak öğrencilerimiz Bilişim Teknoloji dersinde sunu hazırladı. Görsel Sanatlar dersinde Doğal afetler konulu resim yaptılar. Drama dersinde kendi yazdıkları senaryoya çalıştılar. Müzik dersinde sel şarkısını öğrendiler. Ayrıca doğal afetlerin oluşturduğu sesler dinletildi. Doğal afetler sonucu insan ve çevrenin olumsuz etkilendiği sonucuna vardılar. Zor günlerde yapılan yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmanın önemini kavradılar. Yapılan çalışmalar (doğal afet maketleri, deneyler, afişler, resim ve yazılar ) okul koridorunda veli ve öğrencilerimize sergilendi.

10 İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK 3.SINIF OYUNLARIMIZ ÜNİTESİ Disiplinlerüstü Tema: Kendimizi İfade Etme Yollarımız Ana Fikir: Oyunlar, kişiliği yansıtan araçlardır. Ünitenin uygulama süresi: 5 Hafta Üniteye Ne biliyorum panosuna Oyun nedir? Ne tür oyunlardan hoşlanırım? sorularının cevaplarını yazıp, okumalarıyla başlandı. Verdikleri cevaplardan çocukların daha çok ekran a bağlı bir hayat sürdüğü, internet, bilgisayar gibi teknolojik ortamlardaki oyunları oynadıkları gözlemlendi. Ne Öğrenmek İstiyorum? panosuna Geçmişte oynana oyunları öğrenmek istediklerini yazdılar. Öğrenmek istedikleri konular planlara dahil edildi. Oyunlarla ilgili öyküleyici ve bilgilendirici metinler işlendi. Kendi oyunlarını yazdılar. Arkadaşlarıyla birlikte oynadılar. Eskiden oynanan oyunlarla ilgili slayt izletildi. Aralarındaki farklar ile ilgili tartışıldı. Eski ve yeni oyunlar listelenerek panoya asıldı. Eyüp Oyuncak Atölyesine yapılan gezide geçmişte oynanan oyuncakları gözlemlediler. Günümüzdeki oyuncaklarla kıyasladılar. Seçtikleri bir oyuncağı büyük bir zevkle boyadılar.sınıfta sergilediler. Okulumuz, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Haydi Oynayalım projesiyle geleneksel Türk çocuk oyunlarını öğretmek için öğrencilerimize birinci dönem birer ; ikinci dönem üçer oyun öğretmeyi amaçladı. Okulumuzun sitesinden tüm veli ve öğretmenler proje hakkında bilgilendirildi. Proje kapsamında Üçgen oyunu öğretildi, kamera ve video çekimleri yapılıp velilerle paylaşıldı, panolarda sergilendi. Müzik dersinde Denizciler şarkısı öğretildi. Drama yaptırıldı. Görsel Sanatlar dersinde oynadıkları oyunlar ve geleneksel oyunlar öğrenciler tarafından resimlendi. Bilişim Teknoloji dersinde eski ve yeni oyunlar la ilgili sunu hazırladılar. Bu ünitede hangi kazanımları edindik? sorgulandığnda alınan cevaplar, öğrencilerimizin arkadaşlarıyla oynadıkları oyunlarda paylaşma, yardımlaşma, çevre ile olumlu ilişkiler kurma kurallara uyma başkalarının haklarına saygı gösterme ve sorumluluk alma şeklinde yorumlandı. Yapılan çalışmalar hazırlanan rubrik Pile değerlendirildi.

11 İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK 4. SINIFLAR BAYRAMLAR VE ÖZEL GÜNLER ÜNİTESİ Disiplinlerüstü Tema: BİZ KİMİZ? Anafikir: Bayramların ve özel günlerin kutlanması kendi kültürümüzü daha iyi tanımamızı sağlar. Ünitenin uygulama süresi: 5Hafta 4. sınıf öğrencilerimiz, Eğitim Öğretim yılına HAYDİ KUTLAYALIM ünitesiyle başladı. Bu unite kapsamında; Bayramlarımız, bayramlarımızın tarihçeleri, Bayram kutlamalarının toplumsal hayatımıza etkileri, gelecek nesillere aktarılmasının önemi, bize düşen görev ve sorumluluklar sorgulandı. Öğrencilerimiz bu üniteye, sınıflarımızdaki Ne Biliyorum? ve Ne Öğrenmek İstiyorum? panolarına fikirlerini yazarak başladılar. Öğrenmek istedikleri konular unite planına dahil edildi. Bayramlarımızla ilgili beyin fırtınası yapıldı. Bayram kutlamaları arasındaki farklar tartışılarak bayramlar sınıflandırıldı. Öğrenciler, bayramları tarihçeleriyle ilgili araştırma yaptılar. Fotoğraflar yardımıyla bayramların kronolojisini çıkardılar. Aile bireyleriyle röportaj yaparak geçmişten günümüze kutlamalarda olan değişiklikleri nedenleriyle birlikte farkettiler. Büyüklerinin bayram anılarını yazarak sınıfta okudular. Türkiye de kutlanan ulusal ve dini bayramlarda yapılan bayram hazırlıklarının ve kutlama biçiminin farklı oluşunun nedenlerini öğrendiler. Bayramda büyüklerini ziyaret ettiler, ve bu geziyle ilgili görsel sunum yaptılar. Disiplinlerarası işbirliği yapıldı. İngilizce öğretmenleri kendi ülkeleri ve diğer kültürlerde kutlanan özel gün ve bayramlarla ilgili çalışmalar yaptılar. Sınıflara getirdikleri yabancı konuklar kendi kültürlerinin özelliklerini öğrencilerle paylaştılar. Müzik derslerinde bayram şarkıları öğrendiler. Resim derslerinde, bayramlarda giyilen kostümler ve maskeler çizdiler ve yaptılar. Beden Eğitimi derslerinde oyunlar öğrendiler. Ünitenin sonunda öğrencilerimiz, Ne Öğrendim? panosuna yeni öğrendiklerini yazdılar. Her toplumun kendine özgü bayram ve özel gün kutlamalarının olduğunu öğrendikleri bu temanın sonunda öğrencilerimizin, iletişim, araştırma ve sosyal becerileri gelişti. Türk Kültürü nde ve diğer kültürlerde bayram kutlamalarının önemini kavradılar. Drama etkinliklerinde çok eğlendiler. Unite süresinde ortaya çıkan ürünleri panolarda sergilediler. Bu çalışmalarıyla velilerinin de beğenisini kazandılar.

12 İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK 4. SINIFLAR GELENEK, GÖRENEK VE DEĞERLERİMİZ ÜNİTESİ Disiplinlerüstü Tema: Kendimizi ifade etme yollarımız Ana Fikir: Gelenek, görenek ve değerlerimiz, sanat yolu ile yaşatılır ve yansıtılır. Önerilen Süre: 5 Hafta Bu temayı işlerken; Anafikir tahtaya yazılarak; bu konuda ne biliyorum, ne öğrenmek istiyorum, çalışmaları yapıldı. Sınıfta ilgi kümeleri kuruldu. Araştırma safhasında, aile büyükleri ile gelenek ve göreneklerin uygulanması üzerine röportaj yaptılar. Evlerinde bulunan kültürümüzü yansıtan objeler sınıfa getirildi. Bölgelere göre, gelenek, göreneklerdeki farklılıkları yansıtarak ve zaman içindeki değişimi belirten grup çalışmaları yapıldı. Çalışmalarını posterler halinde ve küme raporları olarak sundular. Yapılan çalışmalar ve kültürümüzü yansıtan eski objeler sergilendi. Bu tema sonunda; öğrenciler, geleneklerimiz, göreneklerimiz ve değerlerimizin çeşitli sanat yolları ile yaşatıldığını, bölgelere göre değişim gösterdiğini kavradılar. Gelenek, görenek ve değerlerimizi yaşatmanın ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş oldular. İngilizce öğretmenlerimiz tarafından, sınıfta, bilinen ve uygulanan gelenekler sorularak örnekler verdirilmek sureti ile konuşmaları sağlandı. Resim öğretmenlerimiz; gelenek ve göreneklerimizden bakı tekniği kullanarak düzenlemeler yaptı. Müzik öğretmenimiz; geçmişten günümüze dinlenen müzik eserlerini dinleterek benzerlik ve farklılıklar üzerine tartışmalar ve konuşmalarla gelenek ve göreneklerimizi yaşatmanın önemi üzerinde duruldu. Ünite sonunda ne öğrendim panosu hazırlandı.

13 İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK 4. SINIFLAR YAŞAM ALANLARIMIZ ÜNİTESİ Disiplinlerüstü Tema: Zaman ve mekân olarak bulunduğumuz yer Ana Fikir: İnsanların giyinmesi, beslenmesi ve konutların yapılanması iklim şartlarına göre belirlenir. Önerilen Süre: 5 Hafta Zaman ve mekân olarak bulunduğumuz yer teması, öğrencilerimizle birlikte incelediğimiz 2. temadır. Tema için ayrılan süre 5 hafta olup, hafta içerisinde her gün iki blok ders saati olacak şekilde işlenmiştir. Öğrencilerimiz, bu temada özellikle iklimin insanlar üzerine yaptığı etki ile ilgili çalışmalar yapmışlar ve iklimin etkilerini sorgulamışlardır. Tema ile ilgili olarak iklim çeşitleri ve temayı içine alan anahtar kavramlara dikkat çekilmiştir. Öğrencilerin bu konuları araştırmaları istenmiştir. Örnekler bulmaları sağlanmıştır. Öğrenciler dünyanın iki bölümümü seçip, karşılaştırmalı birer çalışma yapmışlardır. Bu bölgelerin iklime göre nasıl beslendiğini, nasıl giyindiğini ve nasıl konutlar yaptıklarıyla ilgili sunumlar ve üç boyutlu çalışmalar yapılmıştır. Araştırma içerisine ter üçgen yöntemi dâhil edilmiştir. Tema içerisine diğer branşlarda eklenmiştir. Birçok branş öğretmeni konu ile ilgili etkinlik çalışmaları yapmışlardır. Öğrencilerimiz, bu tema ile hem ülkelerinin hem de diğer ülkelerin giyim, konut ve beslenme ile ilgili çeşitliliği tanıma imkânı bulmuşlardır. Konu ile ilgili drama çalışmaları yapılarak temanın tam olarak kavranması sağlanmıştır. Araştıran, sorgulayan, dönüşümlü düşünen ve iletişim kuran birer birey olmaları için En iyi nasıl öğreniriz? sorusu üzerinde durulmuştur. Temanın sonunda öğrencilerimiz araştırdıkları ülkelerle ilgili tanıtım posteri hazırladılar. Bu posteri de grup halinde sınıf içerisinde sunumunu yaptılar. Öğrencilerimizin araştırma becerilerini geliştiren bu çalışmayı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, bu temayla dünyanın çeşitli ülkeleri ile ilgili bilgi sahibi olma fırsatı buldular.

14 İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK 5.SINIFLAR İLİŞKİ KURMA ÜNİTESİ Disiplinlerüstü Tema: Biz kimiz? Ana Fikir: Öğrenci; kendini, ailesini, okulunu ve sosyal çevresini tanır ve bu birimlerle ilişki kurar. Sorumluluklarını yerine getirir. Ünitenin uygulama süresi: 5 Hafta 5. sınıf öğrencilerimiz eğitim öğretim yılına İletişim Kurma ünitesiyle başladılar. Bu ünite kapsamında insan hakları, çocuk hakları incelendi; haklar ve sorumlulukları insan haklarını ve dayanışmayı yaşamları içinde sorguladılar. Ne biliyorum? Ne öğrenmek istiyorum? sorularına verdikleri cevapları panoya astılar. Sınıf anayasası tüm öğrencilerin katılımıyla oluşturuldu ve sınıfa asıldı. Hayatımızdaki değişen rollerimiz ve bunların getirdiği hak ve sorumluluklarımız vurgulandı. İnsan hakları beyannamesiyle ilgili araştırmalar yapıldı. Öğrencilerimiz çocuk olarak hangi haklara sahip olduklarını fark ettiler. Duygularımızı ve davranışlarımızı nelerin etkilediğini beyin fırtınası yaparak belirlediler. Kendisi, ailesi, okulu ve çevresi olarak genişleyen sosyal ortamlarındaki ilişkilerini inceleyerek araştırdılar. İlişkilerini sorguladılar; olumlu ve olumsuz ilişki sebeplerini irdelediler. Bu çalışmaları sözlü sunum olarak aktardılar. Aktarımda görsel sunumlar kullandılar. Aile bireyleri ile röportaj yaptılar. İngilizce öğretmenlerimiz, sınıf öğretmenleriyle koordineli olarak çalışmalarını sürdürdüler. Ne öğrendim? sorusunun cevapları yaptıkları dosya çalışmaları ile sergilenirken panoya 1 2 cümle ile yazarak kendi öz değerlendirmelerini yaptılar. İnsan haklarına saygılı olmanın nedenli önemli olduğunu kavradılar. Aile içi ve okul ilişkilerinde saygı ve sevgi ile ilişkilerin yürütüldüğünü fark ettiler. Olumlu davranışlardan duygu ve davranışlarımızın olumlu etkilendiğini, olumsuz davranışlardan duygu ve davranışların olumsuz etkilendiğini anladılar. Hoşlandıkları davranışları karşılarındaki kişilere de uygulamanın yararını anladılar. Kendilerini olumlu yönde geliştirme çabaların arttırdılar. Topluluk önünde sunum yaparak konuşma becerilerini geliştirdiler. Aile fertleriyle yapılan röportajlar sayesinde araştırma deneyimi elde ettiler. Sorumluluklar yapılmadığında ilişkilerin bozulduğunu fark ettiler. Sorumlulukları yerine getirmenin bazı hakları da beraberinde getirdiğini sezdiler. Haklar incelenirken herkesin eşit olanaklara sahip olmadığı gözlendi. Kendileriyle eşit olanaklara sahip olmayan çocuklara kıyafet, kitap vb. yardım kampanyası düzenleyerek beden eğitimi bölümü öğretmeni ilgili materyalleri köye teslim etti.

15 İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK 5.SINIFLAR HAREKETLERİMİZİN DİLİ Disiplinlerüstü Tema: Kendimizi nasıl ifade ederiz? Ana Fikir: Bireyler kendilerini vücut hareketleriyle ifade ederleler. Ünitenin uygulama süresi: 5 Hafta Hareketlerimizin dili, 5. sınıf öğrencilerimizin ikinci dönemde işledikleri son üniteydi. Pantomim ve mimikleri incelemek üzere Charlie Chaplin filmleri izlenerek üniteye giriş yapıldı. Sözel iletişim olmadan da hareketlerimiz ve beden dilimiz ile karşımızdakilere kendimizi ifade edebileceğimiz ve mesajlar verebileceğimizin farkına vardılar. Ne biliyorum? Ne öğrenmek istiyorum? sorularına verdikleri cevapları post-it lere yazarak panoya yerleştirdiler. Öğretmenler, öğrencilerin merak ettikleri konuları ünite planına eklediler. Sınıf içi drama çalışmalarında sessiz olarak hareket diliyle mini canlandırmalar yaptılar. Öğrenciler iletişimde yüz mimiklerine dikkat ederek, gazete ve dergilerden değişik duyguları anlatan resimler kestiler. Kendi yüzlerinin ve arkadaşlarının yüzlerinin değişik duyguları ifade eden resimlerini çektiler. Bu resimleri panolarda sergilediler. Halk danslarımız incelenerek yörenin fiziksel koşullarının beden dilini dolayısıyla halk danslarındaki figürleri etkilediği ve oluşturduğunu gözlediler. Hareketlerin karşımızdaki insanın iç dünyasını anlamamızda yardımcı olduğunu anladılar. Buna göre ilişkilerini düzenleme becerisi kazandılar. Vücut hareketlerinin günlük yaşantımızdaki önemini kavradılar. İnsanların beden dilini anlayarak ilişkilerinde nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiler. İnsanların vücut hareketlerini değerlendirebilme yetisi kazandılar. Bu durumlara göre davranma becerisi aldılar. Kendi vücut dillerini doğru kullanabilme de değişim sağladılar. Sözsüz iletişimde duyguların tam anlatılmadığını fark ederek sağır ve dilsizlerin yaşadıkları zorlukların farkına vardılar. Duyular eksildikçe, iletişim kurmanın zorlaştığını tüm birlikte insanın bir bütün olduğunu ve iyi bir iletişim kurduğunu anladılar. Duyu organlarının sağlığını korumada duyarlılık kazandılar. Beden dilimizle ifade ettiğimiz hareketlerin anlamlarla yüklü olduğu sonucuna vardılar.

16 5.SINIFLAR İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK AİLEMİN SERÜVENİ ÜNİTESİ Disiplinlerüstü Tema: Yer ve zaman olarak neredeyiz? Ana Fikir: Yeryüzündeki insan hareketleri bir veya birden çok faktörden etkilenir. Ünitenin uygulama süresi: 5 Hafta Yer ve zaman olarak neredeyiz? teması, öğrencilerimizle birlikte incelediğimiz 2. temadır. Tema için ayrılan süre 5 hafta olup, hafta içerisinde her gün iki blok ders saati olacak şekilde işlenmiştir. Öğrencilerimiz, bu temada özellikle göçün nedenleri, olumlu ve olumsuz etkileri üzerine çalışmalar yapmışlar ve kendi aile içi göçü incelemişler, sorgulamışlardır. Tema ile ilgili olarak anahtar kavramlara dikkat çekilmiştir. Göç nedenleri beyin fırtınası yaptırılarak bulduruldu. Göç nedir araştırıldı. Gazetelerden göç ile ilgili haber yazıları ve resimleri kestirildi. Bu göçlerin sebep- sonuç ilişkileri tartışıldı. Kimler göç eder? sorgulamasına girildi. Bu konu ile ilgili Ne Biliyorum? Ne Öğrenmek İstiyorum? soruları ile kendilerini ifade eden cümleleri kâğıtlara yazarak PYP panosundaki uygun bölümlere astılar. Aileleri ile röportaj yaparak ailede göç eden bireylerin nereden nereye, niçin göç ettiklerini aktarmak üzere rapor tuttular. Bu çalışmanın sonunda köyden-şehre, şehirden-ülkeler arası yapılan göçleri fark ettiler. Yapılan röportajlar görsellerle desteklenerek sunuldu. Ailenin kronolojik haritası yapılarak harita üzerinde nerden nereye göç ettikleri gösterildi. Aile fotoğraflarıyla sunumlar zenginleştirildi. Tarihteki göçlerin verimli toprak ve su için olduğu sonucuna ulaşıldı. Aile göçümün ise evlilik, eğitim, sağlık ve ekonomik nedenlerden doğduğu sonucuna varıldı. Görsellerle de zenginleştirilerek göçün nedenlerini açıklayan kavram haritası oluşturuldu. Panolarda çalışmalar sergilendi. Ailelerin göçleri ile ilgili sunumlarda çocukların ilgisi yüksekti. Sunum sonunda merak ettikleri noktalarda sorular yönelterek açıklamalar beklediler. Göçlerin sonuçlarının olumlu yönlerini kavradılar. Göçlerin olumsuz sonuçlarını fark ederek (çarpık konutlaşma, nüfus artışı vb.) hızlı göçün ülkede sorun yarattığını anladılar. Ülkeler arası yapılan göçlerde beyin göçünün ağırlıklı olduğunu sezerek bunun ülke için bir kayıp olduğunu anladılar. Göçün önüne geçmek için her şehirde eğitim, yerleşim, sağlık, ekonomik imkânların sağlanması gerektiği sonucuna vardılar. Beyin göçünü önlemek içinde araştırma ve buluşlara yönlendirici ödeneklerle bilim adamlarının desteklenmesini gerektiğini fark ettiler.

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

geliştirmemize yardımcı olur.

geliştirmemize yardımcı olur. 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 EYLÜL-19 EKİM 2012)

3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 EYLÜL-19 EKİM 2012) 3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 EYLÜL-19 EKİM 2012) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 6 PYP disiplinler üstü teması ile ilgili

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi ifade etme biçimimiz çevremizle kurduğumuz ilişkileri etkiler.

ANAFİKİR: Kendimizi ifade etme biçimimiz çevremizle kurduğumuz ilişkileri etkiler. 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz,17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 9 Mayıs 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında (24 Mart 2014-09 Mayıs 2014) tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (11 Şubat Mart 2013 ) Sayın Velimiz, 11 Şubat Mart 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (11 Şubat Mart 2013 ) Sayın Velimiz, 11 Şubat Mart 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (11 Şubat 2013 22 Mart 2013 ) Sayın Velimiz, 11 Şubat 2013 22 Mart 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Çalışmalar sırasında öğrencilerimizde

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı ANAOKULU 5 YAŞ 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel,

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat-27 Mart 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat-27 Mart 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat-27 Mart 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır.

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat - 23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Eylemlerimiz, genellikle dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır.

Eylemlerimiz, genellikle dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat-27 Mart 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Eylül-27 Ekim 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül-27 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

2. SINIFLAR SAĞLIKLI YAŞAM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

2. SINIFLAR SAĞLIKLI YAŞAM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 2. SINIFLAR SAĞLIKLI YAŞAM SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ Tema: Kim Olduğumuz Ana Fikir: Sağlık bilinci kazanmak yaşam kalitemizi yükseltir. Tarih: 2 Eylül 2013 25 Ekim 2013 Ünite: Sağlıklı Yaşam Sorgulama

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

Eylemlerimiz, dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır.

Eylemlerimiz, dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Şubat-31 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (17 Aralık 2012 25 Ocak 2013) Sayın Velimiz, 17 Aralık 2012 25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Eylül- 28 Ekim 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANAFİKİR: Demokratik anlayış toplumdaki insanları ve bakış

ANAFİKİR: Demokratik anlayış toplumdaki insanları ve bakış 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (25.04.2013 10. 05.2013) Sayın Velimiz, 25.04.2013-10.05. 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Ocak-11 Mart 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (10 Eylül-19 Ekim 2018) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 6 PYP disiplinler üstü teması ile ilgili

Detaylı

HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı

HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Eğitim - Öğretim Yılı HAZIRLIK SINIFLARI 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DiSiPLiNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi Düzenleme Biçimimiz İnsan yapısı sistemler ile toplulukların birbirleriyle

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim-16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Rollerimiz, toplumdaki sistemlerin işlemesini sağlar.

Rollerimiz, toplumdaki sistemlerin işlemesini sağlar. ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ ( 14 Mart 22 Nisan 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014-09 Mayıs 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 24 Mart 2014-09 Mayıs 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 EYLÜL-19 EKİM 2012)

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 EYLÜL-19 EKİM 2012) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 EYLÜL-19 EKİM 2012) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 6 PYP disiplinler üstü teması ile ilgili

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı

4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Öğretim Yılı 4. SINIF - 2. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Bulunduğumuz Yer ve Zaman Mekân ve zaman içerisindeki yerimize yönelik sorgulamalar; kişisel geçmişler;

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Çalışmalar sırasında; öğrencilerimizde hedeflediğimiz IB öğrenen profil özellikleri bülten içinde ayrıca verilmiştir.

Değerli Velilerimiz, Çalışmalar sırasında; öğrencilerimizde hedeflediğimiz IB öğrenen profil özellikleri bülten içinde ayrıca verilmiştir. Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık 2018

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat Mart 2014)

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat Mart 2014) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat 2014-21 Mart 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 6 PYP disiplinler üstü teması ile ilgili

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Mart Mayıs 2013 ) bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Mart Mayıs 2013 ) bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Mart 2013 10 Mayıs 2013 ) Sayın Velimiz, 18 Mart 2013 10 Mayıs 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 26 Mart-04 Mayıs 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ (24 Mart 2014 9 Mayıs 2014) Sayın Velimiz, PYP çalışmaları kapsamında hazırladığımız, 24 Mart 2014 9 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki beşinci temamıza

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart - 04 Mayıs 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart - 04 Mayıs 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (26 Mart - 04 Mayıs 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

VEGA ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI KUKLALAR NELER SÖYLÜYOR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA

VEGA ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI KUKLALAR NELER SÖYLÜYOR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA VEGA ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI KUKLALAR NELER SÖYLÜYOR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ: Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları, değerleri

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

10 Aralık Ocak Değerli Velilerimiz,

10 Aralık Ocak Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. tarihleri arasındaki

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart-04 Mayıs 2018)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (26 Mart-04 Mayıs 2018) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (26 Mart-04 Mayıs 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık Ġubat 2018)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık Ġubat 2018) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Ġubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül- 28 Ekim 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül- 28 Ekim 2016) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül- 28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat - 21 Mart 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat - 21 Mart 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat - 21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat - 21 Mart 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü temamıza

Detaylı

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU 1. SORGULAMA ÜNİTESİ VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 2017-2018 Eğitim - Öğretim Yılı DİSİPLİNLERÜSTÜ TEMA Kendimizi İfade Etme Yollarımız Düşünceleri, duyguları, doğayı, kültürü, inançları,

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (08Aralık 2014-23 Ocak 2015)

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (08Aralık 2014-23 Ocak 2015) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (08Aralık 2014-23 Ocak 2015) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL 2014-17 EKİM 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 4 Mayıs 13 Haziran 2018 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 4 Mayıs 13 Haziran 2018 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 4 Mayıs 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013 ) bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013 ) bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 ) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı

Detaylı