2013 BİRİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANSAL MATEMATİK A

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2013 BİRİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANSAL MATEMATİK A"

Transkript

1 SORU 1 : Bahar, t=1,3,5. yılların sonunda 1000(1,025) t TL ödeyerek bir fon oluşturmuştur. Üç aylığa dönüştürülebilir nominal iskonto oranı 4/41 olarak verildiğine göre, bu fonun 7. yıl sonundaki birikimli değeri, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 4723 B) 4756 C) 4800 D) 4831 E) 4923 SORU 2 : Bir yatırım fonu, 0 t 1 için F t anlık faiz oranına göre 1 (1 t)f değerlendirilmektedir. Bu fona t=0 anında TL ile t=0,25 anında TL yatırılmıştır. t=0,75 anında fondan TL çekildiğinde fonun t=1deki değeri TL olmuştur. Buna göre F nin değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 0,35 B) 0,43 C) 0,51 D) 0,59 E) 0,63 1

2 SORU 3 : Mehmet, yıllık ödemesi TL olan dönem başı ödemeli bir sonsuz annuite satın alıyor. Yıllık ödemeleri, efektif %10 faiz oranı ile değerlenen bir fona yatırıyor. Mehmet 11. ödemeyi almadan hemen önce bu annuiteyi %10 efektif faiz oranıyla bir başkasına satıyor. Bu satıştan elde edilen gelir ve fondaki parası ile yıllık ödemeleri R TL olan efektif %11 faiz oranı ile 25 yıllık bir dönem başı annuitesi satın alıyor. R nin değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 2757 B) 2875 C) 2997 D) 3052 E) 3136 SORU 4 : Bir dönem başı sonsuz annüitede her yılın başında X TL ödenmektedir. Bu annüitede 8. ödemede de X TL ödeme yapıldıktan sonra ödeme planı değiştirilmiştir. Sonsuz annüite 25 yıllık bir dönem başı annüiteye dönüştürülerek, 9 uncu ödeme TL olarak, sonraki ödemeler ise, bir önceki ödemeye göre %5 oranında artarak devam etmiştir. Yıllık efektif faiz oranı %10 olarak verildiğine gore, X in değeri aşağıdakilerden hangisidir? A) 1250 B) 1375 C) 1393 D) 1422 E)

3 SORU 5 : Ali, Ahmet ten 20 yılda eşit taksitler halinde geri ödemek üzere 1000 TL tutarında borç almıştır. İlk taksit borcun alınmasından bir yıl sonra başlamaktadır. 6,7,8,9 ve 10. yıllarda anaparaya ilaveten K TL daha ödenmesi durumunda borcun vadesi 15 yıla düşmektedir. Buna göre K aşağıdakilerden hangisine eşittir? A) 1000 (a a ) 20 5 a 20 B) a 1000a 15 a 20 5 C) 1000 (a a ) a a 20 5 SORU 6 : Cem 5 yıl boyunca her yılın sonunda yıllık efektif %8 faiz oranı ile değerlenen bir fona TL tutarında ödemeler yapmaktadır. Bu fondan ilk 4 yıl içinde her yılın sonunda elde ettiği faiz gelirlerini yıllık %6 efektif faiz oranı ve sonraki yıllarda elde ettiği faiz oranını da yıllık j efektif faiz oranı ile tekrar değerlendirmek üzere başka bir fona yatırıyor. 5. yılın sonunda Ahmet in toplam yatırım değeri TL olduğunda göre, altı aylığa dönüştürülebilen j faiz oranı ile değerlenen TL nin 2 yıl sonraki birikimli değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde D) a a a a 20 5 E) 1000 a a a A) 1207 B) 1216 C) 1234 D) 1248 E)

4 SORU 7: SORU 8 : n 3 a 12,99 ve n 1 s 22,01 ise s 1 aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 1,02 B) 1,32 C) 1,40 D) 1,47 E) 1,56 s s s... s eşitliğinin değeri aşağıdakilerden hangisidir? 4

5 SORU 9 : i. 6n yıl boyunca her yılın sonunda 10 birimin ödendiği bir annüitenin bugünkü değeri 99,96 birimdir. ii. 6n yıl boyunca her ikinci yılın sonunda 10 birimin ödendiği annüitenin bugünkü değeri 47,60 birimdir. iii. 6n yıl boyunca her üçüncü yılın başında 20 birimin ödendiği annüitenin bugünkü değeri X birimdir. Bu verilenlere göre, X değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde hangisinde A) 54 B) 58 C) 65 D) 69 E) 73 SORU 10 : Ege, yıllık %8 efektif faiz oranı ile 10 yıl vadeli bir kredi almıştır. Aldığı kredinin faizini her yılın sonunda ödemiştir. Anapara borcunu ödemek için de yıllık % 10 getirisi olan bir borç ödeme fonu oluşturmuştur. Ege nin bu krediye ilişkin ödediği tutarlar (faiz+borç ödeme fonu taksiti), birinci yılın sonunda, 800 TL, ikinci yılın sonunda TL, üçüncü yılın sonunda 800 TL, dördüncü yılın sonunda TL,, 9. yılın sonunda 800 TL, 10. yılın sonunda TL dir. Bu verilenlere göre, alınan kredi tutarı, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 8245 B) 8273 C) 9135 D) 9336 E)

6 SORU 11: t=0 anında A ve B fonlarına, sırasıyla, X ve Y TL yatırılmıştır. A fonu, yıllık efektif %5 faiz oranı ile, B fonu ise %7 basit faiz oranı ile değerlenmektedir. Aşağıdaki bilgiler verilmiştir : X+Y= TL A ve B fonlarının t anındaki anlık faiz oranları birbirine eşittir. t 2 anında her iki fonun birikimli değerleri birbirine eşittir. Yukarıda verilenlere gore, A fonunun 2t anındaki birikimli değeri, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) B) C) D) E) SORU 12: Aşağıda verilenlerin hangileri doğrudur? I) A) Sadece I B) I ve II C) Sadece III D) I ve III E) I, II ve III m m m m i s s s m ni ni ni n j n j 1 II) a Da d a i a δ III) n n 1 1 6

7 SORU 13: Ali, bir fona 5 yıl vade ile X TL yatırmıştır. Bu fon, 0,04 t,t 0 1 0,04t ile değerlenmektedir. Yatırımcı bu fondan elde ettiği faiz gelirini yıllık efektif %5 faiz oranı ile değerlenen başka bir fona yatırmıştır. Fonun beşinci yıl sonundaki birikimli değeri TL olduğuna göre, Ali nin 5. yıl sonunda elde ettiği toplam faiz geliri, fona yatırdığı X TL nin kaç katıdır? A) 0,21 B) 0,25 C) 0,28 D) 0,32 E) 0,44 SORU 14 : Ekin, TL değerindeki birikimini, öğrencilere burs olarak dağıtılmak üzere bağışlamıştır. Burs, birinci yılın sonunda TL, ikinci yılın sonunda TL biçiminde her yıl 500 TL artarak TL ye ulaşmakta, TL değerine ulaştıktan sonra sabit kalmaktadır. Burs fon bitene kadar ödenmektedir. Eğer son ödemeden sonra kalan fon miktarı TL değerinden az ise kalan tutar ödenerek fon sıfırlanmaktadır. Fon, yıllık efektif % 10 faiz oranı ile değerlendirildiğine göre tam TL ödeme yapılan dönem sayısı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 3 B) 5 C) 6 D) 7 E) 9 7

8 SORU 15: TL tutarındaki bir kredi, yıllık %10 efektif faiz oranına göre yıllık eşit taksitler ile geri ödenmektedir. 3. taksitte ödenen faiz tutarı 868,24 TL ise düzenli taksit tutarı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir A) 1602 B) 1627 C) 1648 D) 1682 E) 1698 SORU 16 : Ahmet TL ye yıllık efektif %4 faiz oranı ile 20 yıl boyunca her ayın sonunda ödeme yapılacak bir annüite satın almıştır. Bu annüitede 12 yıl ödeme yapıldıktan sonra Ahmet in aylık gelirini arttırmak amacıyla kullanılan faiz oranı, yıllık efektif %5 olarak değiştirilmiştir. Ahmet in düzenleme yapıldıktan sonraki aylık ödeme tutarı aşağıdakilerden hangisidir? A) 1165 B) 1189 C) 1203 D) 1221 E)

9 SORU 17: Emre, yıllık efektif %8 faiz oranı ile 15 yıl vadeli TL borç almıştır. Borc aldığı kişiye sadece faizini ödemekte ve anapara borcu için %7 getiri oranına göre değerlendirilecek borç ödeme fonunu oluşturmuştur. Emre 7. ödemesini i yapmadan hemen önce borcunun tamamını kapatmak için 7. yılın servis faiz tutarı ile birlikte toplam X TL ödemiştir. Bu verilenlere göre, X in değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) B) C) D) E) SORU 18: 3 2t 6t Anlık faiz oranı δ t,0 t t 6t 9 olarak verilmektedir. i, δ t anlık faiz oranına eşdeğer efektif faiz oranıdır. A fonu i basit faiz oranıyla, B fonu ise δt anlık faiz oranıyla değerlenmektedir. t= 0 anında her iki fona 1er TL yatırıldığında fonlar arasındaki farkın maksimum olduğu t zamanı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 0,275 B) 0,335 C) 0,495 D) 0,625 E) 0,750 9

10 SORU 19 : 15 yıllık bir kredi yıllık efektif %6 faiz oranı ile aşağıdaki şekilde geri ödenmektedir: (i) Üçüncü yılın sonunda 100 TL.; (ii) Altıncı yılın sonunda 200 TL.; (iii) Dokuzuncu yılın sonunda 300 TL.; (iv) Onikinci yılın sonunda 400 TL.; (v) Onbeşinci yılın sonunda 500 TL.. Üçüncü ödemedeki faiz tutarı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 67 B) 90 C) 113 D) 136 E) 159 SORU 20 : 2000 TL tutarında bir borç; 10 yıl boyunca, 6 ayın sonunda K=100 TL+ kalan anaparanın faizi tutarındaki taksitlerle, altı aylığa dönüştürülebilir yıllık %5 faiz oranı ile geri ödenecektir. Borcu veren kişi kendisine ödenen K TL tutarındaki taksitleri altı aylığa dönüştürülebilir yıllık %6 faiz oranıyla yeniden yatırıma yönlendirmektedir. Buna göre bu kişinin yıllık efektif kazanç oranı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 0,013 B) 0,056 C) 0,083 D) 0,131 E) 0,176 10

11 SORU 21: Birinci ve ikinci yılların sonunda 200 TL, üçüncü ve dördüncü yılların sonunda 400 TL, 5. ve 6. yılların sonunda 600 TL,... vb şekilde ödeme yapılan özel bir sonsuz annüiteyi yıllık efektif %10 faiz oranı ile satın alabilmek için ödenmesi gereken tutar, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 7836 B) 7871 C) 8115 D) 8367 E) 8389 SORU 22: Elif 20 yılda geri ödemek üzere X TL tutarında değişken faiz oranlı bir kredi alıyor. Elif bu kredi için ilk 10 yıl yıllık efektif %8, ikinci 10 yıl da %6 faiz oranına göre borcun sadece faizini ödemektedir. Bunun yanı sıra, 20 yıl sonunda anapara tutarı kadar (X TL) birikim elde etmek amacıyla bir bankada borç ödeme fonu oluşturmuştur. Bu fonun getirisi ilk 10 yıl için %5, kalan 10 yıl için de %4 oranındadır. Elif in yıllık toplam ödemesi (faiz+fon taksiti) ilk 10 yıl için 12000TL, kalan 10 yıl için de 9000 TL olduğuna göre X aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) B) C) D) E)

12 SORU 23: Ahmet, Ali den aldığı 3000 TL tutarındaki borcu 30 yıl boyunca, i) İlk 10 yıl anapara faiz tutarında, ii) İkinci 10 yıl anapara faizinin %130 u tutarında, iii) Son 10 yıl da K TL tutarındaki taksitlerle geri ödeyecektir. Yıllık efektif faiz oranı %10 ise K aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 195 B) 232 C) 285 D) 360 E) 420 SORU 24 : İlk ödemesi t=0 anında başlayan ve her ikinci yılın başında TL ödenen sonsuz annüitenin bugünkü değeri TL dir. İlk ödemesi t=1 anında başlayan ve her üçüncü yılın sonunda TL ödeme yapılan 10 yıllık annüitenin bugünkü değeri ise X TL dir. Her iki annüite için yıllık efektif faiz oranı aynı olduğuna göre, X in değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 3986 B) 4207 C) 4256 D) 4341 E)

13 SORU 25: Duru, TL ile başlayan ve her yıl 200 TL azalarak devam eden, en son 200 TL ye ulaşan ve daha sonra her yıl yeniden 200 TL artarak, TL olan bir dönem başı annüite satın almıştır. Yıllık efektif faiz oranı %10 olduğuna göre bu annüitenin bugünkü değeri aşağıdakilerden hangisine eşittir? A) B) C) D) E) SORU 26 : X fonu üç aylığa dönüştürülebilen yıllık nominal 0,12 faiz oranı ile değerlenmektedir. Y fonu ise altı aylığa dönüştürülebilen yıllık nominal 0,08 faiz oranı ile değerlenmektedir. t=0 anında her iki fona belli tutarlar yatırılmış ve 6. yılın sonunda her iki fonun toplam tutarı TL olmuştur. 4. yılın sonunda Y fonunun birikimli değeri, X fonunun birikimli değerinin iki katına eşit olduğuna göre göre X fonuna yatırılan tutar aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 3456 B) 3488 C) 4008 D) 4036 E)

14 SORU 27 : Aşağıdakilerden hangisi d ye eşittir? I) II) i i i i δ δ δ δ... 2! 3! 4! (m) d III) 1 ( 1 ) m A) Sadece I B) II ve III C) Sadece II D) I ve II E) Sadece III m SORU 28: Bir sonsuz annüitede ödemeler; üçüncü yılın sonunda 100 TL, dördüncü yılın sonunda 200 TL, beşinci yılın sonunda 300 TL...ve benzeri biçimde (n+1). yılın sonuna kadar sürdürülmektedir. ödemeler (n+2). yılın sonunda 100n TL ve (n+2). yıldan sonra da 100n TL olarak sabit kalmaktadır. Bu sonsuz ödeme dizisinin bugünkü değeri 7.739,60 TL dir. Yıllık efektif faiz oranı %10 olarak verildiğine göre, n inci yılın sonunda ödenen TL nin bugünkü değeri aşağıdakilerden hangisidir? A) 149 B) 167 C) 198 D) 213 E)

15 SORU 29 : X TL tutarındaki bir borç; birinci yılın sonunda 500 TL, ikinci yılın sonunda TL, üçüncü yılın sonunda TL,..., 10 uncu yılın sonunda TL şeklindeki taksitler ile ödenecektir. Yıllık efektif faiz oranı %10 olarak verildiğine göre, dördüncü taksit ödemesinde ödenen faiz tutarı, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 1533 B) 1542 C) 1584 D) 1612 E) 1624 SORU 30 : Birinci yılın sonunda başlayan ve 10,10,10,9,9,9,8,8,8,...,2,2,2,1,1,1 şeklinde ödeme yapılan bir annüitenin, yıllık efektif %6 faiz oranına göre, bugünkü değeri aşağıdaki seçeneklerden hangisinde A) 60 B) 69 C) 79 D) 82 E) 95 15

16 2013 BİRİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANSAL MATEMATİK A GURUBU CEVAP ANAHTARI Sorular Cevaplar 1 D 2 B 3 D 4 A 5 C 6 B 7 A 8 A 9 E 10 B 11 C 12 E 13 A 14 D 15 B 16 E 17 C 18 C 19 E 20 B 21 B 22 C 23 D 24 E 25 C 26 A 27 D 28 A 29 D 30 E

BİRİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANSAL MATEMATİK SINAV SORULARI

BİRİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANSAL MATEMATİK SINAV SORULARI BİRİNCİ SEVİYE AKTÜERLİK SINAVLARI FİNANSAL MATEMATİK SINAV SORULARI SORU 1: Ata nın 10 000 TL lik varlığı yıllık % 5 efektif faiz oranı ile değerlendirilmektedir. Bu fon ile 7. yılın sonunda başlayan

Detaylı

FİNANSAL MATEMATİK. Oğuzhan ın 10 yıllık dönem müddetince yaptığı toplam ödeme aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmektedir?

FİNANSAL MATEMATİK. Oğuzhan ın 10 yıllık dönem müddetince yaptığı toplam ödeme aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmektedir? FİNANSAL MATEMATİK SORU 1 Oğuzhan 10 yıl süreli 10.000 TL lik yıllık %9 efektif faiz ile bir borç almaktadır. Her yılın sonunda, borca ilişkin faizi ve %8 efektif faiz lik borç ödeme fonuna ilişkin ana

Detaylı

FİNANSAL MATEMATİK SINAV SORULARI WEB EKİM 2017

FİNANSAL MATEMATİK SINAV SORULARI WEB EKİM 2017 FİNANSAL MATEMATİK SINAV SORULARI WEB EKİM 2017 SORU 1: Şu anda 25 yaşında olan bir sigortalı, 65 yaşına dek her üç yılın sonunda 4.000 TL büyüklüğünde ödemeler yapacağı özel bir yatırım fonu almayı planlamaktadır.

Detaylı

1000(1,025) t TL ödeyerek bir fon. F t SORU 2 : SORU 1 : Bahar, t=1,3,5. yılların sonunda. Bir yatırım fonu, 0 t 1. için. anlık faiz oranına göre

1000(1,025) t TL ödeyerek bir fon. F t SORU 2 : SORU 1 : Bahar, t=1,3,5. yılların sonunda. Bir yatırım fonu, 0 t 1. için. anlık faiz oranına göre SORU 1 : Bhr, t=1,3,5. yıllrın sonund 1000(1,025) t TL ödeyerek bir fon oluşturmuştur. Üç ylığ dönüştürülebilir nominl iskonto ornı 4/41 olrk verildiğine göre, bu fonun 7. yıl sonundki birikimli değeri,

Detaylı

Tüm hakları SEGEM tarafına aittir. İzinsiz kopyalanamaz veya çoğaltılamaz.

Tüm hakları SEGEM tarafına aittir. İzinsiz kopyalanamaz veya çoğaltılamaz. FİNANSAL MATEMATİK SINAV SORULARI WEB SORU 1 Bir banka kredi kartı gecikmelerinde yıllık %14,5 faiz oranı ile aylık faizlendirme tahakkuk etmektedir. Bu tahakkukta bankanın yıllık etkin faiz oranı (%)

Detaylı

1) İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanması, uygun varlıklara yatırılması ve bu fonların yönetilmesi sürecine ne ad verilir?

1) İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanması, uygun varlıklara yatırılması ve bu fonların yönetilmesi sürecine ne ad verilir? 1) İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanması, uygun varlıklara yatırılması ve bu fonların yönetilmesi sürecine ne ad verilir? a) Bütçeleme b) Finansman c) Yatırım d) Kar e) Finansal Yönetim 2) Faaliyetlerden

Detaylı

fiili değerleme tarihinde mümkün olduğu kadar aynı malzeme, inşaat standartları, tasarım, vaziyet planı ve işçilik kalitesini kullanarak

fiili değerleme tarihinde mümkün olduğu kadar aynı malzeme, inşaat standartları, tasarım, vaziyet planı ve işçilik kalitesini kullanarak Gayrimenkul Değerleme Esasları Deneme Sınavı I 1. Aşağıdakilerden hangisi UDES 2 nin Pazar Dışı Değer Kavramları arasında yer almaz? A) Kullanım Değeri B) Sigortalanabilir Değer C) Özel Değer D) Pazar

Detaylı

Sirküler No :2014 / 030. Sirküler Tarihi :23.09.2014. KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması

Sirküler No :2014 / 030. Sirküler Tarihi :23.09.2014. KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Sirküler No :2014 / 030 Sirküler Tarihi :23.09.2014 KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması 11 Eylül 2014 tarihli mükerrer Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Kanun ile vergi

Detaylı

AKTÜERLK SINAVLARI FNANSAL MATEMATK SINAVI ÖRNEK SORULARI

AKTÜERLK SINAVLARI FNANSAL MATEMATK SINAVI ÖRNEK SORULARI AKTÜERLK SINAVLARI FNANSAL MATEMATK SINAVI ÖRNEK SORULARI SORU 1: 6 yl vade ile yllk %14 basit faiz oran üzerinden bir borç alnmtr. 3. yldaki faiz oranna e$de%er olan efektif iskonto oran a$a%dakilerden

Detaylı

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR?

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR? Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanunla, borçların yapılandırılması ile ilgili önemli imkanlar getirilmiştir. YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR? Vergi dairelerince

Detaylı

MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ ÖRNEK PROBLEMLER

MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ ÖRNEK PROBLEMLER MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ ÖRNEK PROBLEMLER: BİRİNCİ KISIM 1 Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ ÖRNEK PROBLEMLER KISIM 1 EN KÜÇÜK

Detaylı

2012 Yılından itibaren ortaya çıkan GSS prim borçları ve gecikme zamları ile ilgili yasal düzenleme yapılmış,konuyla İlgili genelge yayınlanmıştır.

2012 Yılından itibaren ortaya çıkan GSS prim borçları ve gecikme zamları ile ilgili yasal düzenleme yapılmış,konuyla İlgili genelge yayınlanmıştır. GSS SIFIRLAMA ŞANSINIZI DEĞERLENDİRİN 2012 Yılından itibaren ortaya çıkan GSS prim borçları ve gecikme zamları ile ilgili yasal düzenleme yapılmış,konuyla İlgili genelge yayınlanmıştır. Kanun ve genelge

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU Yönetmeliğin kapsamına giren Sözleşmeler; -İhtiyaç Kredilerine ilişkin sözleşmeler -Taşıt kredileri ilişkin sözleşmeler - Faiz veya benzeri

Detaylı

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır.

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. VARLIKLAR I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 196.825.440 136.759.082 1 Kasa 541 890 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 174.227.999 116.629.038 4 Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri () 5 Banka

Detaylı

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır.

İlişikteki dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz bir parçasıdır. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 164.377.494 136.759.082 1- Kasa 871 890 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 140.890.987 116.629.038 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5-

Detaylı

2 400 TL tutarndaki 1 yllk kredi, aylk taksitler halinde aadaki iki opsiyondan biri ile geri ödenebilmektedir:

2 400 TL tutarndaki 1 yllk kredi, aylk taksitler halinde aadaki iki opsiyondan biri ile geri ödenebilmektedir: SORU 1: 400 TL tutarndaki 1 yllk kredi, aylk taksitler halinde aadaki iki opsiyondan biri ile geri ödenebilmektedir: (i) Ayla dönütürülebilir yllk nominal %7,8 faiz oran ile her ay eit taksitler halinde

Detaylı

İHTİYAT SANDIĞI YASASI. Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük

İHTİYAT SANDIĞI YASASI. Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük İHTİYAT SANDIĞI YASASI ( 34/1993,65/1993, 1/1995, 18/2000, 25/2001, 50/2002, 47/2003, 68/2003 30/2004, 41/2004 ve 74/2007, 27/2008, 6/2010 ve 4/2012 Sayılı Yasalar) Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük Kuzey

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ Madde. 1- KREDİ DETAYI ve ÖDEME PLANI Müşteri Ad ve Soyad: Adresi ve İletişim Bilgileri: Kredi Referansı: TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ Kredi Sözleşmesinin Süresi (Vade): ay Kredinin Toplam ( Anapara) Tutarı:

Detaylı

HDI Sigorta Anonim Şirketi 30 Eylül 2008 Tarihi İtibarıyla Bilanço

HDI Sigorta Anonim Şirketi 30 Eylül 2008 Tarihi İtibarıyla Bilanço HDI Sigorta Anonim Şirketi Tarihi İtibarıyla Bilanço Bağımsız Denetimden I Cari Varlıklar Dipnot A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 48.057.197 1 Kasa 14 28.446 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14 30.102.957

Detaylı

EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş.

EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş. EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ a) İlgili ayda (21 yılı Temmuz ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri HAZİRAN 21 TEMMUZ 21 ÖDENEN TUTAR AY İÇİNDE ALINAN T.İş

Detaylı

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ BİRİKTİREN HESAP SÖZLEŞMESİ

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ BİRİKTİREN HESAP SÖZLEŞMESİ Bir tarafta Finansbank A.Ş. ( Banka ) ile diğer tarafta.... ( Müşteri ) arasında aşağıdaki koşullarda bu sözleşme imzalanmıştır. Bu Sözleşme, taraflar arasında imzalanmış olan Bankacılık İşlemleri Sözleşmesi

Detaylı

Bölüm 2. Faiz Oranları. 2.1 Bugünkü Değer Kavramı (Present Discounted Value)

Bölüm 2. Faiz Oranları. 2.1 Bugünkü Değer Kavramı (Present Discounted Value) Bölüm 2 Faiz Oranları Faiz oranlarındaki değişikliklerin ekonomide çok çeşitli etkileri olacağı için faiz oranları yakından takip edilmektedir. Faiz oranları tüketim, tasarruf, yatırım kararlarını etkilediği

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2012 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 MART 2012 TARİHİ İTİBARİYLE KONSOLİDE OLMAYAN FİNANSAL TABLOLAR VE AÇIKLAYICI DİPNOTLAR İÇİNDEKİLER SAYFA

Detaylı

6552 Sayılı Torba Yasa İle Genel Sağlık Sigortalılarına Getirilen Kolaylıklar

6552 Sayılı Torba Yasa İle Genel Sağlık Sigortalılarına Getirilen Kolaylıklar 6552 Sayılı Torba Yasa İle Genel Sağlık Sigortalılarına Getirilen Kolaylıklar I GİRİŞ 2012 yılı başında ülkemizde zorunlu olarak uygulanmaya başlayan genel sağlık sigortası, kapsamdaki kişilerin gelir

Detaylı

1) Bir kişi her ay 8000 lira taksit almak üzere 35 ay aylık % 7 bileşik faizle bir buzdolabı almıştır.

1) Bir kişi her ay 8000 lira taksit almak üzere 35 ay aylık % 7 bileşik faizle bir buzdolabı almıştır. Örnekler 1) Bir kişi her ay 8000 lira taksit almak üzere 35 ay aylık % 7 bileşik faizle bir buzdolabı almıştır. a) Buzdolabı 35 ay sonra alınacak olsa kaç liraya alınabilir? b) Buzdolabının bugünkü peşin

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 31.12.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 471.338 548.065 1- Kasa 580 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 470.758 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

FİNANSMAN MATEMATİĞİ

FİNANSMAN MATEMATİĞİ FİNANSMAN MATEMATİĞİ Serbest piyasa ekonomisinde, sermayeyi borç alan borç aldığı sermayenin kirasını (faizini) öder. Yatırımcı açısından faiz yatırdığı paranın geliridir. Başlangıçta yatırılan para ise

Detaylı

252 seri numaralı GVKGT nden özellik önem arz ettiğini düşündüğümüz bazı noktaları hatırlatmakta fayda görüyoruz.

252 seri numaralı GVKGT nden özellik önem arz ettiğini düşündüğümüz bazı noktaları hatırlatmakta fayda görüyoruz. YILLIK BEYANDA MAHSUP EDİLEMEYEN (DEVREDEN) GEÇMİŞ DÖNEM VERGİ ALACAĞININ MAHSUBU YOLUYLA CARİ DÖNEM GEÇİCİ VERGİLERİNİN ÖDENMESİ VE CARİ DÖNEMDE YENİDEN OLUŞAN VERGİ ALACAĞI VE MUHASEBESİ YILLIK BEYANDA

Detaylı

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1

Ekteki dipnotlar bu finansal tabloların tamamlayıcısıdır. 1 VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 182.452.820 171.907.736 1- Kasa - 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 164.802.556 155.175.354 4- Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka

Detaylı

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI Müşteri No: İşbu Ev Değiştiren Mortgage Krediye İlişkin Bilgiler ve Ödeme Planı, Ev Değiştiren Mortgage Konut Finansman Kredisi Sözleşme Öncesi Bilgi Formu ile Konut Finansman Kredisi Sözleşmesi nin ayrılmaz

Detaylı

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. Yıl 2011 Tablo Kodu. Frekans Versiyon 1

Şirket Unvanı. HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu. Yıl 2011 Tablo Kodu. Frekans Versiyon 1 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2011 Tablo Kodu 100301 Frekans Q4 Versiyon 1 Hesap Kodu Hesap Adı Tutar (TL) VARLIKLAR 67.650.698 1 Cari Varlıklar 63.753.540 10 Nakit ve Nakit Benzeri

Detaylı

1999 YILI BİLANÇO VERİLERİ:

1999 YILI BİLANÇO VERİLERİ: 1999 YILI BİLANÇO VERİLERİ: Kasa Hesabı; 640.000, Serbest Menkul Değerler Hs.; 3.200.000, 2000 Yılı Vadeli Banka Kredileri; 3.200.000, Kayıtlı Sermaye 30.000.000, İndirilecek KDV; 1.400.000, Arsa ve Araziler;

Detaylı

6111 SAYILI KANUNA İLİŞKİN 5 SERİ NO LU TEBLİĞ YAYIMLANDI

6111 SAYILI KANUNA İLİŞKİN 5 SERİ NO LU TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 19.08.2013/168-1 6111 SAYILI KANUNA İLİŞKİN 5 SERİ NO LU TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde 6495 sayılı Kanunun geçici 2 nci maddesi ile yapılan düzenlemeyle 1/6/2013 tarihi itibarıyla 6111

Detaylı

Zaman tercihinden dolayı paranın zaman değeri her zaman söz konusudur. Parayı şimdi yada gelecekte almanın tercihi hangisi daha avantajlı ise ona

Zaman tercihinden dolayı paranın zaman değeri her zaman söz konusudur. Parayı şimdi yada gelecekte almanın tercihi hangisi daha avantajlı ise ona Zaman tercihinden dolayı paranın zaman değeri her zaman söz konusudur. Parayı şimdi yada gelecekte almanın tercihi hangisi daha avantajlı ise ona göre yapılır. Bugün paranızı harcamayıp gelecekte harcamak

Detaylı

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipn ot 31 Mart 2008

VARLIKLAR 01 Ocak 2008 Dipn ot 31 Mart 2008 CARDİF SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR 01.01.200831.03.2008 DÖNEMİ BİLANÇOSU 01 Ocak 2008 Dipn ot 31 Mart 2008 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 10.751.212,60 1 Kasa 3.077,82 2 Alınan Çekler 3

Detaylı

SİGORTA MATEMATİĞİ SINAV SORULARI WEB. Belirli yaşlar için hesaplanan kommütasyon tablosu aşağıda verilmiştir.

SİGORTA MATEMATİĞİ SINAV SORULARI WEB. Belirli yaşlar için hesaplanan kommütasyon tablosu aşağıda verilmiştir. SORU 1 SİGORTA MATEMATİĞİ SINAV SORULARI WEB Şimdiki yaşı 56 olan Ahmet, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile biriktirmiş olduğu 250.000 TL yi yaşam süresi boyunca sabit ödemeli dönem başı yıllık maaş

Detaylı

DUYURU: 29.03.2016/13

DUYURU: 29.03.2016/13 1 DUYURU: 29.03.2016/13 23.04.2015 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5510

Detaylı

15.433 YATIRIM. Ders 14: Sabit Getiri Piyasası. Bölüm 2: Zamana Bağlı Olarak Değişen Faizler ve Getiri

15.433 YATIRIM. Ders 14: Sabit Getiri Piyasası. Bölüm 2: Zamana Bağlı Olarak Değişen Faizler ve Getiri 15.433 YATIRIM Ders 14: Sabit Getiri Piyasası Bölüm 2: Zamana Bağlı Olarak Değişen Faizler ve Getiri Eğrileri Bahar 2003 Zamana Bağlı Olarak Değişen Faiz Oranları Stokastik Faiz Oranları İçin Bir Model

Detaylı

EKİM 2015 DÖNEMİ 2014 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR.

EKİM 2015 DÖNEMİ 2014 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. EKİM 215 DÖNEMİ 214 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 215 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. 214 YILI EKİM AYINDA 4 MİLYAR TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 215 YILI EKİM AYINDA

Detaylı

6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YENİDEN YAPILANDIRILACAK GÜMRÜK ALACAKLARINA İLİŞKİN TEBLİĞ (12.11.2014 T. 29173 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM.

6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YENİDEN YAPILANDIRILACAK GÜMRÜK ALACAKLARINA İLİŞKİN TEBLİĞ (12.11.2014 T. 29173 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YENİDEN YAPILANDIRILACAK Amaç ve kapsam GÜMRÜK ALACAKLARINA İLİŞKİN TEBLİĞ (12.11.2014 T. 29173 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1

Detaylı

TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU DENETİM KURULU RAPORU

TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU DENETİM KURULU RAPORU TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU DENETİM KURULU RAPORU Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Denetim Kurulu 07.05.2011-31.12.2011 dönemine ait Denetim raporunu hazırlamak üzere 28.09.2012 tarihinde federasyon

Detaylı

Sınav : MATEMATİK (TÜRKÇE) ÖĞRETMENİ (GOÖD) Yarışma Sınavı A ) B ) C ) D ) E ) A ) B ) C ) D ) E ) 5 A ) B ) C ) A ) B ) C ) D ) E ) D ) E )

Sınav : MATEMATİK (TÜRKÇE) ÖĞRETMENİ (GOÖD) Yarışma Sınavı A ) B ) C ) D ) E ) A ) B ) C ) D ) E ) 5 A ) B ) C ) A ) B ) C ) D ) E ) D ) E ) 1 4 5 2 3 6 Bir sınıfın öğrencilerinden her biri matematik, fizik ve kimya derslerinin yalnız birinden 5 almıştır. Bu sınıftaki öğrencilerin 1/8'i kimyadan 5 almıştır. 15 öğrenci fizikten 5 alamamıştır.

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Standart Emeklilik Yatırım Fonu tanıtım formunun (A.II.),

Detaylı

6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ

6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 09.05.2011 Sirküler No : 2011 / 29 6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (Seri No:2) 06.05.2011 tarih ve 27926 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

ARALIK 2014 DÖNEMİ 2013 YILI ARALIK AYINDA 17,3 MİLYAR TL OLAN BÜTÇE AÇIĞI, 2014 YILI ARALIK AYINDA 11,3 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR.

ARALIK 2014 DÖNEMİ 2013 YILI ARALIK AYINDA 17,3 MİLYAR TL OLAN BÜTÇE AÇIĞI, 2014 YILI ARALIK AYINDA 11,3 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR. ARALIK 214 DÖNEMİ 213 YILI ARALIK AYINDA 17,3 MİLYAR TL OLAN BÜTÇE AÇIĞI, 214 YILI ARALIK AYINDA 11,3 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR. 213 YILI ARALIK AYINDA 15,3 MİLYAR TL FAİZ DIŞI AÇIK VERİLMİŞ İKEN

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU Kredi No: Bilgilendirme Formu Tarihi: Sayın TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU Bu form ve ekleri Şirketimizden talep ettiğiniz tüketici kredisi ile ilgili olarak aşağıdaki hususları ve

Detaylı

FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 1 Aralık 2013 Pazar

FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 1 Aralık 2013 Pazar FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 1 Aralık 2013 Pazar SORULAR Güney Batı Ticaret İşletmesi nin 31/12/2011 tarihli bilançosu aşağıdaki gibidir: AKTİF Güney Batı Ticaret İşletmesi 31/12/2011 Tarihli Bilançosu

Detaylı

BANKALARIN LİKİDİTE KARŞILAMA ORANI HESAPLAMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

BANKALARIN LİKİDİTE KARŞILAMA ORANI HESAPLAMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 20 Ocak 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29599 YÖNETMELİK BANKALARIN LİKİDİTE KARŞILAMA ORANI HESAPLAMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-21/3/2014 tarihli ve 28948

Detaylı

G.M.K. Bulvarı No: 71 Maltepe / Ankara 0312 230 32 15 16

G.M.K. Bulvarı No: 71 Maltepe / Ankara 0312 230 32 15 16 2016 / 1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 20 Mart 2016 Pazar 09:00 Sınav Süresi: 3 Saat SORU: AKTİF (X) ANONİM ŞİRKETİ 31.12.2014 BİLANÇOSU PASİF 100 KASA

Detaylı

VARLIKLAR 01 Ocak 2011 01 Ocak 2010 30 Eylül 2011 31 Aralık 2010

VARLIKLAR 01 Ocak 2011 01 Ocak 2010 30 Eylül 2011 31 Aralık 2010 BNP PARİBAS CARDİF SİGORTA A.Ş. 01.01.2011-30.09.2011 DÖNEMİ BİLANÇOSU VARLIKLAR 01 Ocak 2011 01 Ocak 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 22.406.197,76 19.284.717,00 1- Kasa - -

Detaylı

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189. www.gib.gov.tr

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189. www.gib.gov.tr Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189 www.gib.gov.tr Bu rehber, yayın tarihinde yürürlükte olan mevzuat dikkate alınarak hazırlanmıştır. Başkanlığımızın internet sayfası aracılığıyla

Detaylı

TAŞIT KREDİSİ BİLGİ FORMU ÖRNEKTIR TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: MASRAF TUTARI FAİZ ORANI

TAŞIT KREDİSİ BİLGİ FORMU ÖRNEKTIR TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: MASRAF TUTARI FAİZ ORANI ÜRÜNE AİT BİLGİLER: TAŞIT KREDİSİ BİLGİ FORMU Ürünün Adı /Tanımı Süresi (Vadesi) Kredinin Tutarı TAŞIT KREDİSİ TAHSİL EDİLECEK FAİZ, ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI: MASRAFIN ADI Faiz Oranı (Aylık)

Detaylı

Açıklamalı 5458 Sayılı Sosyal Güvenlik Prim Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

Açıklamalı 5458 Sayılı Sosyal Güvenlik Prim Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun BAĞ-KUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sigortalılar Daire Başkanlığı Sayı : B.13.1.BKG.0.10.00.05/SİG.4.26 Konu : 5458 sayılı Kanun un yeniden yapılandırma ve diğer hükümleri GENELGE 2006/3 Bilindiği üzere; Sosyal Güvenlik

Detaylı

DEHA EĞİTİM KURUMLARI

DEHA EĞİTİM KURUMLARI SORU Orta Doğu Ticaret İşletmesi nin 3171272011 tarihli bilançosu aşağıdaki gibidir: AKTİF ORTA DOĞU TİCARET İŞLETMESİ 31/12/2011 TARİHLİ BİLANÇOSU PASİF I. DÖNEN VARLIKLAR I. KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR

Detaylı

BİLEŞİK FİNANSAL ARAÇLARIN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ IAS 32 KAPSAMINDA FİNANSAL TABLOLARDA SUNUMU

BİLEŞİK FİNANSAL ARAÇLARIN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ IAS 32 KAPSAMINDA FİNANSAL TABLOLARDA SUNUMU BİLEŞİK FİNANSAL ARAÇLARIN MUHASEBELEŞTİRİLMESİ IAS 32 KAPSAMINDA FİNANSAL TABLOLARDA SUNUMU Figen Zaif Prof.Dr., Gazi Ünv. İİBF, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi, figena@gazi.edu.tr Salih Torun Yrd.Doç.Dr.,

Detaylı

Serbest Meslek Kazancında Tevkif Yoluyla Kesilen Vergilerin Mahsup ve Đadesi

Serbest Meslek Kazancında Tevkif Yoluyla Kesilen Vergilerin Mahsup ve Đadesi Serbest Meslek Kazancında Tevkif Yoluyla Kesilen Vergilerin Mahsup ve Đadesi Volkan Aksoyoğlu Vergi Denetmeni I. Giriş Bilindiği üzere Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesinde serbest meslek kazanç sahiplerine

Detaylı

Finans Matematiği. Paranın zaman değeri Faiz kavramı Gelecek ve Şimdiki Değer Anüiteler İskonto

Finans Matematiği. Paranın zaman değeri Faiz kavramı Gelecek ve Şimdiki Değer Anüiteler İskonto Finans Matematiği Paranın zaman değeri Faiz kavramı Gelecek ve Şimdiki Değer Anüiteler İskonto Paranın Zaman Değeri Finansın temel prensibi Elimizde bugün bulunan 1000 YTL bundan bir yıl sonra elimize

Detaylı

2016 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI:FİNANSAL MATEMATİK

2016 YILI I.DÖNEM AKTÜERLİK SINAVLARI:FİNANSAL MATEMATİK Soru-1: 20 yıl sonra emekli olmayı planlayan bankacı, emekli olduğu gün 200000 TL ye ihtiyacı olacağını hesaplamaktadır. Bunun için her yılın sonunda belli bir miktar parayı yıllık %10 getirisi olan bir

Detaylı

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 NİSAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,4 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 5,4 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 7,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

HAZİRAN 2015 DÖNEMİ 2014 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR.

HAZİRAN 2015 DÖNEMİ 2014 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. HAZİRAN 215 DÖNEMİ 214 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 215 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. 214 YILI HAZİRAN AYINDA 959 MİLYON TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 215

Detaylı

GELĠR VERGĠSĠ GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 293) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Yurt DıĢına Hizmet Veren ĠĢletmelerde Ġndirim

GELĠR VERGĠSĠ GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 293) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Yurt DıĢına Hizmet Veren ĠĢletmelerde Ġndirim Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: GELĠR VERGĠSĠ GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 293) Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Tebliğde, 9/8/2016 tarihli ve 29796 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 15/7/2016

Detaylı

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 MAYIS ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,6 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 3,7 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 5,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ Madde 1 Tanımlar İşbu sözleşmede yer alan; Banka Türkiye İş Bankası A.Ş. yi ve özellikle işbu sözleşme konusu krediyi kullandıran şubesini, Müşteri Banka tarafından kendisine tüketici kredisi tahsis edilen

Detaylı

TMS 23 BORÇLANMA MAL YETLER. Doç. Dr. Bar fl S PAH Marmara Üniversitesi BF flletme Bölümü Muhasebe-Finansman Anabilim Dal Ö retim Üyesi

TMS 23 BORÇLANMA MAL YETLER. Doç. Dr. Bar fl S PAH Marmara Üniversitesi BF flletme Bölümü Muhasebe-Finansman Anabilim Dal Ö retim Üyesi 5. B Ö L Ü M TMS 23 BORÇLANMA MAL YETLER Doç. Dr. Bar fl S PAH Marmara Üniversitesi BF flletme Bölümü Muhasebe-Finansman Anabilim Dal Ö retim Üyesi 81 5. Bölüm, TMS-23 Borçlanma Maliyetleri 5.1 STANDARDIN

Detaylı

ÖZET. Haziran 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Haziran 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 HAZİRAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 3,2 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 7,9 milyar TL açık vermiştir. 215 yılı ayında 4,9 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

Konu : Kesinleşmiş vergi, vergi cezaları, gecikme zam ve faizleri ile bazı idari para cezalarının yeniden yapılandırılması.

Konu : Kesinleşmiş vergi, vergi cezaları, gecikme zam ve faizleri ile bazı idari para cezalarının yeniden yapılandırılması. Konu : Kesinleşmiş vergi, vergi cezaları, gecikme zam ve faizleri ile bazı idari para cezalarının yeniden yapılandırılması. Özet : 11 Eylül 2014 tarihli (mükerrer) Yayım tarihinde Resmi Gazete de yürürlüğe

Detaylı

İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILARIN SON DURUMU

İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILARIN SON DURUMU İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILARIN SON DURUMU Cengiz AYDEMİR * Ahmet ADIGÜZEL ** I-GİRİŞ Fiili çalışma karşılığı olmayan sigorta olarak da nitelendirebileceğimiz isteğe bağlı sigortalılık sosyal güvenlik reformu

Detaylı

Mavi Yarınlar VIP Emeklilik Planı

Mavi Yarınlar VIP Emeklilik Planı Mavi Yarınlar VIP Emeklilik Planı Önce Sen Hayalinizdeki emeklilik için BES BES nedir? BES, geleceğiniz için avantajlı bir tasarruf ve yatırım sistemidir. BES güvenli midir? BES güvenli bir sistemdir.

Detaylı

Tasfiye Memurlarının Tasfiye Memuru ve Kanuni Temsilci Sıfatlarından Doğan Vergi ve Amme Alacağı Sorumlulukları

Tasfiye Memurlarının Tasfiye Memuru ve Kanuni Temsilci Sıfatlarından Doğan Vergi ve Amme Alacağı Sorumlulukları Tasfiye Memurlarının Tasfiye Memuru ve Kanuni Temsilci Sıfatlarından Doğan Vergi ve Amme Alacağı Sorumlulukları Fehmi GÜNAY Hatay Vergi Dairesi Başkanı I. Giriş Bilindiği üzere, tasfiye memurlarının vergiyle

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2015-30.6.2015 ile 1.7.2015-31.12.2015 tarihleri

Detaylı

Nakit Sermaye Arttırımında Faiz İndirimine İlişkin 9 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazetede Yayımlandı

Nakit Sermaye Arttırımında Faiz İndirimine İlişkin 9 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazetede Yayımlandı Nakit Sermaye Arttırımında Faiz İndirimine İlişkin 9 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazetede Yayımlandı Duyuru No: 2016/21 İstanbul, 04.03.2016 6637 sayılı Kanun un 8 inci maddesiyle Kurumlar

Detaylı

Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR

Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. GELİR AMAÇLI ULUSLARARASI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR Bu rapor Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş Gelir Amaçlı Uluslararası Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2012-31.12.2012

Detaylı

Katma değer vergisi uygulamaları ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur.

Katma değer vergisi uygulamaları ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur. 70 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete Sayısı 23459 Resmi Gazete Tarihi 10/09/1998 Kapsam Katma değer vergisi uygulamaları ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SETİ. 6. Sınıf MATEMATİK

YAZILIYA HAZIRLIK SETİ. 6. Sınıf MATEMATİK YAZILIYA HAZIRLIK SETİ 6. Sınıf MATEMATİK 1. Fasikül İÇİNDEKİLER 3 Üslü Sayılar 7 Doğal Sayılar 15 Doğal Sayı Problemleri 19 Kalansız Bölünebilme 26 Asal Sayılar 31 1. Dönem 1. Yazılı Soruları 33 Cevap

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. BİREYSEL KREDİ SÖZLEŞMESİ BİREYSEL KREDİ SÖZLEŞMESİ MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. BİREYSEL KREDİ SÖZLEŞMESİ MADDE - 1) TARAFLAR VE KREDİ LİMİTİ Bir taraftan aşağıda

Detaylı

Firma Değerlemesi (2) Ders 7 Finansal Yönetim 15.414

Firma Değerlemesi (2) Ders 7 Finansal Yönetim 15.414 Firma Değerlemesi (2) Ders 7 Finansal Yönetim 15.414 Bugün Firma Değerlemesi Serbest nakit akışı (FCF) Karlılık, finansal oranlar, ve son değer Okuma Brealey ve Myers, Bölümler 12.4-12.6 Wilson Lumber

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLĠLĠK A.ġ. AYRINTILI SOLO BĠLANÇO

ANADOLU HAYAT EMEKLĠLĠK A.ġ. AYRINTILI SOLO BĠLANÇO VARLIKLAR I- CARĠ VARLIKLAR Bağımsız Denetimden A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 114.455.043 121.543.838 1- Kasa 14 11.378 9.012 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 67.164.524 78.744.899 4- Verilen Çekler

Detaylı

Bir çok okurum bugünlerde gazetelerde,tv'lerde GSS silineceğini duymuşlar.bunun nedenli doğru olduğunu soruyorlar.

Bir çok okurum bugünlerde gazetelerde,tv'lerde GSS silineceğini duymuşlar.bunun nedenli doğru olduğunu soruyorlar. GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM BORÇLARI SİLİNİR Mİ? Bir çok okurum bugünlerde gazetelerde,tv'lerde GSS silineceğini duymuşlar.bunun nedenli doğru olduğunu soruyorlar. Kimi okurumuzda yeni bir kanun yada düzenleme

Detaylı

Şili ve Peru Uygulamaları Işığında Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu

Şili ve Peru Uygulamaları Işığında Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu Dünya Gazetesi, 2.5.2001 Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu nun Meclis te kabulüyle birlikte sosyal güvenlik alanında yeni bir dönemin kapıları açılıyor. Hem sigortalıların mevcut sosyal

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. TÜKETİCİ AVANS KREDİSİ SÖZLEŞMESİ MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME Telefon: 444 00 00 ZBFRM-00215 1/6 T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. TÜKETİCİ AVANS KREDİSİ SÖZLEŞMESİ MADDE - 1) TARAFLAR VE KREDİ

Detaylı

DÜŞEN FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

DÜŞEN FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Tarih: Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası : : DÜŞEN FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Bu sunum, borç stoku ve borçlanma ile ilgili güncel bilgileri. kamuoyuna kapsamlı olarak sunmak amacıyla hazırlanmıştır.

Bu sunum, borç stoku ve borçlanma ile ilgili güncel bilgileri. kamuoyuna kapsamlı olarak sunmak amacıyla hazırlanmıştır. Bu sunum, borç stoku ve borçlanma ile ilgili güncel bilgileri kamuoyuna kapsamlı olarak sunmak amacıyla hazırlanmıştır. Son güncelleme tarihi: 23 Mayıs 213 1 BORÇ GÖSTERGELERİ Borç Yönetiminde Gelinen

Detaylı

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir.

1 OCAK - 31 ARALIK 2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU (Tüm tutarlar, aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) cinsinden ifade edilmiştir. A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 16 Temmuz 2014 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle Fon un Yatırım Amacı Portföy Yöneticileri Fon Toplam Değeri Birim

Detaylı

SAYIŞTAY MALİ İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORUNDA ÖNERİLEN ELİMİNASYON-KONSOLİDASYON SİSTEMİNİN TARTIŞILMASI -I-

SAYIŞTAY MALİ İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORUNDA ÖNERİLEN ELİMİNASYON-KONSOLİDASYON SİSTEMİNİN TARTIŞILMASI -I- SAYIŞTAY MALİ İSTATİSTİKLERİ DEĞERLENDİRME RAPORUNDA ÖNERİLEN ELİMİNASYON-KONSOLİDASYON SİSTEMİNİN TARTIŞILMASI -I- MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALİ İSTATİSTİK RAPORLAMA VE ANALİZ ŞUBESİ

Detaylı

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 6736 SAYILI KANUN YAYIMLANMIŞTIR

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 6736 SAYILI KANUN YAYIMLANMIŞTIR İstanbul,23.08.2016 Sirküler No: 2016/017 BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN 6736 SAYILI KANUN YAYIMLANMIŞTIR Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun, 19.08.2016

Detaylı

G E N E L G E ( 2007 / 8 )

G E N E L G E ( 2007 / 8 ) T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sayı : B.13.2.SSK.5.01.07.00.IX.031-61220 29/01/2007 Konu : 2007 Yılı Gelir ve Aylık Artışları. G E N E L G E ( 2007 / 8 ) 29/12/2006 tarih, 26391 (Mükerrer) sayılı

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK PROBLEM TESTİ

5. SINIF MATEMATİK PROBLEM TESTİ 1- Bir çiftçinin 23 ineği 45 tavuğu vardır. Her ineğinden günde ortalama 9 litre süt, her tavuğundan ise günde 1 yumurta almaktadır. Bu çiftçinin beşinci hafta sonunda elindeki süt ve yumurta miktarı aşağıdaki

Detaylı

2017/2. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Finansal Yönetim 4 Temmuz 2017 Salı (Sınav Süresi 2 Saat)

2017/2. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Finansal Yönetim 4 Temmuz 2017 Salı (Sınav Süresi 2 Saat) 2017/2. Dönem Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı Finansal Yönetim Temmuz 2017 Salı 18.00 (Sınav Süresi 2 Saat) SORULAR Soru 1 : (20 Puan) Bir işletmenin; faiz ve vergi öncesi kârlarındaki % oranındaki bir

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 MART 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 31 MART 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI 31 MART 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik A.ġ. Gelir Amaçlı Döviz Cinsinden Yatırım Araçları Emeklilik Yatırım Fonu Fon Kurulu na Giriş Oyak

Detaylı

3) 30/4/2014 tarihinden (bu tarih dâhil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezalarından,

3) 30/4/2014 tarihinden (bu tarih dâhil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezalarından, Madde 73 İlgili Kanun: İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDEDEĞİŞİKLİK YAPILMASI İLE BAZI ALACAKLARIN YENİDENYAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN (1) Maliye Bakanlığına bağlı tahsil

Detaylı

EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş.

EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş. EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ a) İlgili ayda (21 yılı Kasım ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri EKİM 21 KASIM 21 ÖDENEN TUTAR AY İÇİNDE ALINAN T.İş Bankası

Detaylı

Söz konusu Kanunun 3. maddesi ile gelir vergisi tarifesi aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir. 8.800 TL'ye kadar % 15

Söz konusu Kanunun 3. maddesi ile gelir vergisi tarifesi aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir. 8.800 TL'ye kadar % 15 1. Gelir Vergisi Kanununun 103. maddesinde ücretler için 5 puan düşük olarak uygulanan gelir vergisi tarifesi 30 Mart 2006 tarih ve 5479 sayılı Kanunla değiştirilmiş ve 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren

Detaylı

Ev Hizmetlerinde Çalışanların Sigortalılığı (Soru ve Cevaplar) 1.

Ev Hizmetlerinde Çalışanların Sigortalılığı (Soru ve Cevaplar) 1. Ev Hizmetlerinde Çalışanların Sigortalılığı (Soru ve Cevaplar) 1. - Ev içerisinde yaşayanlar tarafından yapılabilecek temizlik, ütü, yemek yapma, çamaşır, bulaşık yıkama, alışveriş ve bahçe işleri ile

Detaylı

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. ASGARİ ÜCRET 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. A- 2013 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca,

Detaylı

EK M 2010 DÖNEM 2010 YILI EK M AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 24,2 ORANINDA AZALARAK 1,8 M LYAR TL OLMU TUR.

EK M 2010 DÖNEM 2010 YILI EK M AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 24,2 ORANINDA AZALARAK 1,8 M LYAR TL OLMU TUR. EK M 2010 DÖNEM 2010 YILI EK M AYINDA BÜTÇE AÇI I B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 24,2 ORANINDA AZALARAK 1,8 M LYAR TL OLMU TUR. 2010 YILI EK M AYINDA VERG GEL RLER B R ÖNCEK YILIN AYNI AYINA GÖRE

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR Bu rapor Oyak Emeklilik A.Ş. Gelir Amaçlı Döviz Cinsinden Yatırım Araçları Emeklilik Yatırım Fonu nun

Detaylı

BİREYSEL KREDİ ÜRÜN VE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

BİREYSEL KREDİ ÜRÜN VE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU BİREYSEL KREDİ ÜRÜN VE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Form No.:...[1] Bu formda yer alan bilgiler ve kredi koşulları. [2] tarihi itibari ile düzenlenmiş olup, verilen bilgiler. [3] tarihine kadar geçerlidir.

Detaylı

Bin TL KÂR ZARAR TABLOSU (EYLÜL 2013)

Bin TL KÂR ZARAR TABLOSU (EYLÜL 2013) KÂR ZARAR TABLOSU (EYLÜL 2013) Bin TL GELİR VE GİDERLER ÖNCEKİ DÖNEM EYLÜL 2012 CARİ DÖNEM EYLÜL 2013 1- GAYRİSAFİ SATIŞ HASILATI 340.885 367.269 MAL VE HİZMET SATIŞ HASILATI (KDV Hariç) 340.885 367.269

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK 29 Eylül 2008, Pazartesi Sayı : 27012(2.Mükerrer) SOSYAL

Detaylı

30 Soruda Kıdem Tazminatıyla İlgili Bilinmesi Gerekenler

30 Soruda Kıdem Tazminatıyla İlgili Bilinmesi Gerekenler 30 Soruda Kıdem Tazminatıyla İlgili Bilinmesi Gerekenler 1- Kıdem tazminatının ödenmesi için gerekenkoşullar nelerdir? 1475 sayılı Kanunun 14 üncü maddesine göreçalışanlara belirli şartlarla kıdem tazminatı

Detaylı