Balıkesir Üniversitesi Merkez Kütüphane. Kütüphane Bülteni. Yıl : 7 Sayı : 2 Nisan :2010 U S AYIDA:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Balıkesir Üniversitesi Merkez Kütüphane. Kütüphane Bülteni. Yıl : 7 Sayı : 2 Nisan :2010 U S AYIDA:"

Transkript

1 Balıkesir Üniversitesi Merkez Kütüphane Yıl : 7 Sayı : 2 Nisan :2010 U S AYIDA:

2 Balıkesir Üniversitesi Merkez Kütüphane Yıl : 7 Sayı : 2 Nisan :2010 U SAYIDA:

3 Sa SaSayfa Sayfa ĐÇĐNDEKĐLER Sıra dışı Okurlar Belgeseli 5 Yaşayan Kütüphane-Canlı Kitaplar 6 Kitap Okuyanlara Çaylar Şirketten 7 Oyuncak Kütüphaneleri 8 Gençlik Kütüphanesi 9 Kitap Okuma Günleri 10 Telefon Kulübesindeki Kütüphane 11 Eski Deniz Feneri Kütüphane Oldu 12 Kütüphaneyi Kitabına Uydurmak 13 Kütüphane Tutuklattırdı! 14 Konuşan Kitap/Necla Gürtunca 15 Akıllı Kütüphane Projesi 16 Kitap / Dergi Tanıtımı 17 Veri Tabanları 18 Bizden Haberler 19

4

5 Sa SaSayfa Sayfa Sayfa 5 SIRADIŞI OKURLAR BELGESELĐ Turizm ve Kültür Bakanlığına bağlı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü tarafından Kütüphane Haftasında yayınlanmak üzere Türkiye nin çeşitli illerinde belgesel çekimleri yapıldı. Belgeselde hiçbir zorunluluğu olmadığı ya da yeterli eğitim almadığı halde kendi kendine okuma alışkanlığı kazanmış ve bunu yaşamının önemli bir parçası haline getirmiş insanların yaşamlarındaki kitap-kütüphane ilişkileri anlatılmaktadır. Kastamonu da bir kabzımal, Osmaniye de çaycılık yapan bir kadın v.b. çeşitli meslek gruplarından kişilerle gerçekleştirilen çekimler ilk olarak Kütüphane Haftası programlarında sonrasında ulusal kanallarda gösterime girecektir.

6 Sayfa 6 YAŞAYAN KÜTÜPHANE-CANLI KĐTAPLAR Đstanbul Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı nın işbirliğiyle düzenlenen Yaşayan Kütüphane deki tüm kitaplar birer insan. Meslekleri, kimlikleri ya da kültürlerinden dolayı ötekileştirilen kitap insanlar, kendilerine önyargıyla yaklaşan okurlarla buluşuyor ve bu düşünceleri kırmaya çalışıyor. Bir kütüphane hayal edin... Merak ettiğiniz konuyla ilgili bir kitabı okumak için gidiyor ve kaydoluyorsunuz. Sıra, kitapla buluşmaya geliyor. Karşınıza sayfa sayfa çevirerek okuyacağınız bir kitap geleceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü bu kütüphanede kitaplar birer insan yılında ilk kez Danimarka da başlayan ve Türkiye de Đstanbul Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı nın (TOG) ortaklaşa düzenlediği Yaşayan Kütüphane etkinliğinde, amaç elbette sadece sohbet etmek değil. Cinsel, kültürel dinsel, etnik kimliğinden dolayı ötekileştirilen kitap insanlar, bu konularda önyargıları olan okurların kafasındaki soru işaretlerini yok etmeye çalışıyor. 50 kitap bulunan Yaşayan Kütüphane de şimdiye kadar üç bin okur kitaplarla buluştu. Proje koordinatörü Umut Karapeçe kütüphanenin işleyişini şöyle anlatıyor: Anketler sonucunda belirlediğimiz, Yahudi, eski uyuşturucu bağımlısı, Ermeni, Alevi, hakem, hemşire, Kürt, şizofren, Laz, Rum, bankacı, Arap, psikolog, Roman, Türkiye de yaşayan yabancı, ressam, akademisyen, görme engelli, başörtülü, modacı, ÖSS dereceli, avukat gibi kitaplarımız var. Okurları ön ekip karşılıyor ve Yaşayan Kütüphane nin ne olduğu anlatılıyor. Daha sonra kayıt yaptırılıyor ve önyargıyla yaklaşılan bir konu seçiliyor. Ardından okuyucu kartı alınıp okumaya geçiliyor. Okumalar 30 dakika sürüyor ama isterseniz 15 dakika daha alabiliyorsunuz. En çok okunanlar cinsiyet içerikli kitaplar oluyor. Tek yapmaya çalıştığımız şey dokunarak ve konuşarak önyargıları kırmak. Yaşayan Kütüphane de her isteyen canlı kitap olamıyor. Aranan konularla ilgili kişilerin gerçek, deneyimli ve konuyla ilgili bir sivil toplum kuruluşuna üye olmasına dikkat ediliyor.

7 Sa SaSayfa Sayfa Sayfa 7 KĐTAP OKUYANLARA ÇAYLAR ŞĐRKETTEN Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, ilkokul mezunu çay ocağı işletmecisi, kütüphanesindeki kitaplardan okuyanlara ''şirketten çay'' ikram ediyor Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, maddi imkânsızlıklar nedeniyle okuyamayan ilkokul mezunu çay ocağı işletmecisi, oluşturduğu kütüphanedeki kitaplardan okuyanlara ''şirketten çay'' ikram ediyor. 37 yaşındaki işletmeci Serdar Pektaş, yedi kardeş olduklarını, anne ve babalarının maddi imkânsızlıklar nedeniyle kendilerini okutamadığını ancak okuyamamanın acısını her zaman yüreğinde hissettiğini söyledi. Kapalı ortamlarda sigara içme yasağı başladıktan sonra çay ocağına gelenlerin temiz bir ortamda zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak için kütüphane kurduğunu belirten Serdar Pektaş, ''Bu kararımla ne kadar doğru bir iş yaptığımı, kütüphanemi ziyaret edenlerin sayısı arttıkça daha iyi anlamaya başladım'' dedi. Pektaş, en büyük kötülüğün cehalet olduğunu kaydederek, ''Kitap okuyanlara bir çayı da şirketten ikram ediyorum. Đkram ettiğim çayların parasal değeri belki 50 kuruş ama insanların edindiği bilgi parayla ölçülmez'' dedi. Kaynak:

8 Sayfa Sayfa 8 OYUNCAK KÜTÜPHANELERĐ Dünyada sayısı 5 bin 500`ü bulan, Türkiye de ise adını yeni duyurmaya başlayan Oyuncak Kütüphanesi, çocukların yeni eğlence mekânlarından biri olmaya aday. Kütüphane kavramıyla ilk kez oyuncak alışverişi ile tanışan minikler, bu renkli mekânda sadece okumayı değil, oynamayı ve paylaşmayı da öğreniyor. Uygulama, bir çocuk için yıllık ortalama oyuncak harcamasının 5-6 dolar olduğu Türkiye`de, oyuncağa ulaşım anlamında alternatif olacak. Ayrıca aşırı tüketimin de önüne geçilecek. Çocuklar, Oyuncak Kütüphanesi nden tutanak karşılığı edinecekleri bir oyuncak veya kitabı kullandıktan sonra diğer arkadaşlarının da yararlanması için kütüphaneye geri getirecek, yerine yenilerini alabilecekler. Antalya, Đzmir, Düzce, Eskişehir inde içinde bulunduğu Oyuncak Kütüphanelerinin sayılarının hızla artacağı düşünülüyor.

9 Sa SaSayfa Sayfa Sayfa 9 GENÇLĐK KÜTÜPHANESĐ Hamburg Şehir Kütüphaneleri (Bücherhallen Hamburg) gençleri ve genç yetişkinleri yeniden kütüphanelere çekiyor. Bu başarının sırrı ne mi? Güncel materyallerden oluşan zengin bir derme ve okulla ilgili konulara karşı bilinçli bir mesafeli tavır. Hoeb4U Hamburg Altona daki eski bir fabrika alanında bulunuyor. Eskiden gemi pervanelerinin üretildiği kırmızı tuğladan atölyelerde bugün bir sinema ve kafeler var. Aralık 2005 den beri bir de gençlik kütüphanesi. Metal raflar, bilgisayarlar önünde bar tabureleri, kavisli, parlak bir desk: 220 metrekarelik bir alana yayılan bu gençlik kütüphanesine bilinçli olarak daha farklı, daha cool bir hava verilmiş. Gençlik kütüphanesinin dermesi de Hamburg daki diğer semt kütüphanelerinden çok farklı materyalin yarısını görsel-işitsel materyal oluşturuyor: Sesli kitaplar, CD ler, DVD ler, ayrıca çeşitli sistemlerde (PC, Xbox360, PS2, PSP, Nintendo DS, Wii) oyunlar. Bunun yanı sıra dama ve satranç gibi oyunlar, çizgi romanlar, dergiler ve elbette kitaplar da var fantezi ve gizem, aşk ve cinsellik, ünlülerin biyografileri, hip hop, grafiti, ergenlik bunalımları, spor ve daha pek çok türde kitap. Daha önce kütüphanelere gitmeyen ya da uzun zamandan beri gitmemiş olan gençlerin, kütüphaneyi kendilerine hitap eden eğlenceli bir yer olarak keşfetmeleri istendiği için konseptte okulla ilgili konulara özellikle yer verilmemiş. Eğitimle ilgili kitaplar kütüphanede yer almıyor. Kaynak:

10 Sa SaSayfa Sayfa Sayfa 10 KĐTAP OKUMA GÜNLERĐ Kitap okuma sevgisini kazandırmak için en son 29 Mart ta Galata Kulesi nde Kitap Okuma Etkinliği düzenleyen Düşün Taşın Kulübü Guinness Rekorlar Kitabı na girmeye hazırlanıyor.. Türkiye`de yıllık televizyon izleme oranının %94 kitap okuma oranının ise sadece % 4,5 olduğunu, bu amaçla `Sen de bu gidişe DUR demek istiyorsan Benimle Kitap Okur musun?` sloganı ile bir proje başlattıklarını ve bu projenin büyük ilgi görmesinden çok mutlu olduklarını belirten Düşün Taşın Kulübü sorumluları, bütün taleplere cevap vermeye çalıştıklarını, diğer illerde de bu etkinliği yapmak için çaba sarf ettiklerini ve hedeflerinin de Dünyanın En Yüksek Katılımlı Kitap Okuma Günlerini organize etmek olduğunu vurguladılar.. Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi(Baygem) bünyesindeki gençlerden oluşan Düşün Taşın Kulübü tarafından düzenlenen 29. etkinlikte yediden yetmişe bin 305 kitapsever, 1 saatliğine kitap okumak için bir araya geldi. Baygem Düşün Taşın Kulübü Kurucu Başkanı Selim Çavuş, kulübü üniversite öğrencileriyle kurduklarını belirterek, Biz insanlarla Pazar günleri bir araya gelip saat ile arası kitap okuyoruz. Kitapların özetlerini birbirimizle paylaşıyoruz dedi. Çavuş, 13 Haziran da 20 bin kişiyle kitap okuyarak Dünyanın En Yüksek Katılımlı Kitap Okuma Etkinliği yle Guinnes Rekorlar Kitabı na girmeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıntılı bilgi:

11 Sayfa Sayfa 11 TELEFON KULUBESĐNDEKĐ KÜTÜPHANE Đngiltere de bir kasabanın sakinleri telefon kulübesine yeniden hayat verdi Đngiltere'nin güneyindeki Wetsbury kasabasında yepyeni bir kütüphaneye kavuştu... Bu haberin neresi ilginç yanı ise kütüphanenin binası... Kasaba sakinleri için eski telefon kulübesi bir sembol haline gelmişti. Ancak gelişen teknoloji kasaba sakinlerinden bu sembolü almak isteyince ortaya bu kütüphane çıktı. Eski telefon kulübesini kaldırmak isteyen yetkilileri, kasabalılar bu ilginç çözümle ikna ettiler... Telefon kulübesini kütüphaneye dönüştürdüler... Şu anda kütüphanede 100'un üzerinde kitap var ve bir o kadar da DVD ve CD var... Kitapların konu yelpazesi ise geniş... Yemek kitapları, seyahat kitapları, klasikler... Kaynak:

12 Sayfa Sayfa 12 ESKĐ DENĐZ FENERĐ KÜTÜPHANE OLDU.. Đstanbul Barosu eski başkanı Yücel Sayman ve eşi Hacer Saymanın Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden on yıllığına kiraladıkları fenerin lojman kısmı deniz, denizcilik ve deniz fenerleri üzerine kaynakların bir araya getirerek oluşturdukları kütüphane gelişme aşamasında. Sivrice Feneri Denizcilik Kütüphanesi adı verilen tarihi binada, denizcilik ve deniz fenerlerini konu alan 500 den fazla kitap var Ağustos ayında kiralanan fener lojmanı, altyapı çalışmaları tamamlanarak kütüphaneye dönüştürüldü. kurulacak sistemlerle yaz aylarında konuya ilişkin film ve belgesel gösterimleri yapılıyor. Her dilden yayının bulunduğu kütüphane konuya ilişkin çalışmalara ve araştırmalara kaynaklık ediyor. Süreç içinde bir parçasıyla da bir denizcilik müzesine dönüştürülmesi planlanan kütüphanenin bahçesine Kamuya açık ve ücretsiz olarak faydalanılan kütüphane ve müzenin kaynaklarını oluşturmak için belgeler, kitaplar, filmler ve kaynaklar toplanıyor.

13 Sa SaSayfa Sayfa Sayfa 13 KÜTÜPHANEYĐ KĐTABINA UYDURMAK Ansiklopedi, sözlük cildi karıştırmak demode, gazete ya da kitabı 'kâğıttan' okuma devri neredeyse kapandı, en değerli arşiv belgeleri bile internette var. Bu durumda 'klasik' kütüphane manalı mı? Kütüphanede kullanıcı ihtiyacı ve döneme odaklı yenileme projelerinin piri Janine Schmidt anlattı: E-kitap çok satıyor, kâğıttan ansiklopedi-sözlük devri kapanalı çok oldu, ağır akademik başvuru kaynaklarına bile internetten ulaşmak mümkün. Peki artık klasik kütüphanenin manası var mı? Bu soruyu en doğru cevaplayabilecek insan Janine Schmidt. O, Ocak 2010 da ayrıldığı Kanada, McGill Üniversitesi Kütüphanesi nde beş yıl direktör olarak çalıştı; ; 13 şube kütüphanesi 235 personel 33 milyon dolarlık bütçeden sorumluydu. Bu dönemde pek çok kütüphanede fark yaratan geliştirme ve yenileme projelerine imza attı. Önceki görevlerinde (Queensland Üniversitesi Kütüphane Direktörü, New South Wales Devlet Üniversitesi Kütüphanesi Koleksiyon Hizmetleri Direktörü) de kullanıcı ihtiyaç ve deneyimlerine odaklı kütüphane tasarım ve değişiklik yönetimi projelerinde çalıştı. Janine Schmidt le kütüphanelerin ne tür değişimlerden geçmekte olduğunu, dijital yayıncılığın ve e-kitapların geleneksel basılı yayınları ne derece Etkilediğini konuştuk... Teknolojik gelişmeler, elektronik yayıncılığın yaygınlaşması geleneksel kütüphaneciliği nasıl etkiledi? Anlayış değişiyor fakat genel olarak bakıldığında kütüphaneler hâlâ bilginin merkezi. Bu gelişmeler bir bakıma kütüphanenin de genişlemesi demek. Öğretme, yerini öğrenmeye bırakmakta. Teknoloji bu anlamda önemli bir etken. Hem internetten de erişilebilen dijital yayınlarla basılı yayınlar birbirinden ayrı tutularak değerlendirilmemeli. Herkes bir şekilde bilgiye ulaşıyor, basılı ya da dijital... Screenagers (Ekran gençleri, bilgisayar gençliği) denen gençler

14 Sayfa 14 özellikle interneti ya da gelenekselden farklı yöntemleri kullanıyor. Ayrıca artık görsel olandan alınan bilgi de en az yazılı olandan alınan kadar önemli. Değişen şartlar kütüphane tasarımlarında ne gibi farklılıklar yaratıyor? Đlgiyi çekmek, insanları kütüphaneye yönlendirmek için pek çok faktör var. Işık, kitapların konumu, renkler ve mekânın doğru kullanımı gibi... Ama en önemlisi kişinin oradayken kendisine değer verildiğini hissetmesi. Görüntü önemli ama kütüphanede işlevsellik yine de görsellikten daha önemli. Aranılana çabuk erişilmesi kullanıcı için hayati. Neyi nerede bulacağınızı, nerede olduğunuzu gösteren işaretler olmalı, kafa karıştırmamalı. Bunun için de bilgisayar kullanılmalı. Yeni tip kullanıcı kütüphaneden neler bekliyor? Değişmekte olduğunu gözlemlediğim bir şey, grupça çalışmaya yönelimin artması. Đnsanlar birbirlerinden bir şeyler öğrenebileceklerini düşündükleri için bunu tercih ediyor. Dolayısıyla kütüphanelerin mekânsal olarak, grup halinde çalışmaya gelenler için de düzenlenmesi gerekiyor. Tek başına gelenlerde de değişen bir şey var; basılı yayın yerine laptop kullanıyorlar. Bu gibi farklı beklentileri karşılayan kütüphanelerin kullanıcı sayıları artıyor. McGill Üniversitesi nde çalıştığım süre boyunca kütüphane kullanıcılarının doğru ve etkili dizayn yöntemleriyle kısa sürede iki katına çıktığını gördüm. Basılı yayının işi giderek zorlaşıyor mu sizce de? Geleneksel bitecek mi? Basılı dergi ve gazete ölüyor! Pek çok insan gazeteyi artık internetten okuyor. Ayrıca basılı gazetelerden bazıları mesela Londra da ücretsiz dağıtılıyor. Yani önceden para verip aldığımız ürünler artık bedava olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü reklam genelde basılı olanda iş görmekte, online alanda o kadar işler halde değil. Belki de online gazeteler ücretli, basılı gazeteler ücretsiz olmalı. Evet, kitaplar da iphone ya da benzeri cihazlardan elektronik okunuyor. Fakat ben gelecekte de basılı kitapların kütüphanelerde varlığını sürdüreceğini düşünüyorum. Bu iki tarzı birleştirmek imkânsız mı? Hayır, değil. Kütüphanelerin, basılı eserlerin dijital ortama aktarılması ve dijital olanların basılı hale getirilmesi konusunda da hizmet sunması gerekiyor. Bunun ilki Digitize on Demand (Talebe göre dijitale hale getirme), ikincisiyse Print on Demand (Talebe göre basılı hale getirme) olarak tanımlanıyor. Örneğin bazı kütüphanelerde Print on Demand hizmeti için Espresso kitap makineleri bulunuyor. Bunlarla bir dijital kitabı kısa sürede basılı hale getirip satın alabiliyorsunuz. Yani teknoloji klasik kitap basımını da değiştiriyor. Kaynak: Özgür Çatıkkaş/Radikal Gazetesi

15 Sayfa Sayfa 15 KÜTÜPHANE TUTUKLATTIRDI! 19 yaşındaki genç, kütüphaneden aldığı DVD'yi iade etmeyi unutunca başına gelmeyen kalmadı... Amerika, Colorado'da yaşayan 19 yaşındaki genç, halk kütüphanesinden bir DVD ödünç aldı. Ailesiyle birlikte yeni bir eve taşınırlarken, söz konusu DVD de paketlenip, yeni eve gönderildi. DVD zamanında teslim edilmeyince kütüphane önce bir uyarı mesajı gönderdi, ardından genç adam mahkemeye davet edildi. Ancak mahkeme celbi eski adreslerine gönderildiği için, genç adamın eline geçmedi. Mahkeme çağrısına ikinci kez uymaması üzerine de hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Rutin bir trafik kontrolünde, hakkındaki tutuklama kararının ortaya çıkmasıyla gözaltına alınan genç adam neye uğradığını şaşırdı.değeri 30 dolardan fazla olan eşyaların takibi yapıldığı için, genç adamın ödünç aldığı dolarlık "House of Flying Daggers", başına çok daha büyük masraflar çıkardı. Yetkililer aile ile anlaşmaya varıldığı ve mahkeme ile tutuklanma konusundaki tüm masrafların geri ödenmesine karar verildiğini açıkladılar. Adının Aaron Henson olduğu açıklanan genç adamın hakkındaki suçlama da düşürüldü. DVD'nin de kütüphaneye teslim edildiği bildirildi. Kaynak:

16 Sa SaSayfa Sayfa Sayfa 16 ATATÜRK E BORCUMU ÖDÜYORUM! Necla Gürtunca 1928 doğumlu 82 yaşında bir Türk kadını. Necla, Cumhuriyet in ilk yıllarında Almanya ya gönderilmiş, öğrenimini tamamladıktan sonra memlekete dönüp kendini eğitime adamış bir Almanca öğretmeni aslında. Ama emekli olduktan sonra da boş durmamış Necla; AÇEV için gönüllü okuma-yazma öğretmenliği yapmış. Her yıl Doğu dan bir köy bulup oradaki öğretmenlerle yazışıp onlara kitap, giyecek ve yiyecek yolluyor hala! Evine gidin bakın şimdi, bir dolabın içinde çeşit çeşit örülmüş hırkalar, yelekler vardır mesela. Onları da büyük bir zevkle örüp oradaki çocuklara gönderiyor. Necla bunları emekli maaşıyla yapıyor! Gördüğü her yanlışa, haksızlığa ve saygısızlığa da müdahale ediyor. Susmuyor. Korkmuyor. Kimden korkacak bu yaştan sonra! Laf arasında; Ben Atatürk e olan borcumu ödüyorum! diyor. Peki son 4 yıldır haftada 3 gün ne yapıyor dersiniz? Milli Kütüphane ye gidip Konuşan Kitap bölümünde görme engelliler için kitap okuyor. Hatta sadece okumakla kalmıyor, okuduğu kitaba ruhunu da katıyor. Nasıl mı? Kitabı kuru kuru okumak dinleyen için bir süre sonra sıkıcı olur diye düşündüğünden, seslendirdiği kitaba müzikle eşlik ediyor. Mesela Ayşe Kulin in Veda kitabını okurken; Đkinci katın açık penceresinden, çaldığı uda eşlik Mehpare nin sesi geliyordu... dediği yerde duruyor ve Necla başlıyor şarkıyı Mehpare tadında söylemeye! Hem de nasıl güzel bir sesle... Kaynak: Yonca Tokbaş/Hürriyet

17 Sa SaSayfa Sayfa Sayfa 17 AKILLI KÜTÜPHANE PROJESĐ Büyük kütüphanelerde aranılan kitabı bulmak zaman zaman eziyete dönüşür. Çoğu zamanda alınan kitaplar yerlerine konmayınca karmakarışık bir kitaplık ile başbaşa kalırız. Ağrı-Patnos Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından geliştirilen projede kitapların bölmelerinde led'ler ve kütüphane de kurulan bir sistem var. LCD ekran yardımı ile almak ya da bulmak istediğiniz kitabı girdiğinizde kitabın bulunduğu bölmenin önünde led yanıyor ve kolayca bulabiliyorsunuz. Kitap teslim edileceğinde şayet kitabı kendi yerine değil de başka bir yere koyarsanız yanlış bir bölme gibi, bu sefer sistem devreye girip doğru yere kitabı koymanız için sizi uyarıyor. Projeyi hazırlayan öğrenciler Proje Tabanlı beceri Yarışması nda bu projeleriyle il birincisi oldular.

18 Sa SaSayfa Sayfa Sayfa 18 KĐTAP / DERGĐ TANITIMI KĐTAP :ALACAKARANLIK YER NO: PS PS 3613 Mey 2009 DERGĐ : NTV Tarih YER: Süreli Yayınlar Bölümü ALACAKARANLIK Yazar : Stephenie Meyer Konusu : Đsabelle Swan Washington un yağmurun hiç dinmediği kasabası Forks a taşınır. Bu şimdiye kadar aldığı en sıkıcı karar gibi görünmektedir. Fakat gizemli çekici Edward la tanışması hayatını heyecanlı ve tüyler ürpertici bir hale sokar. Edward şimdiye kadar içinde yaşadığı küçük toplulukta vampir kimliğini saklayabilmiştir. Ancak artık kimse güvende değildir, özellikle Edward ın en çok değer verdiği insan olan Đsabella.. Đki sevgili kendilerini tutku ve tehlike arasında dengede duran bir bıçağın en tehlikesi noktasında bulur. NTV TARĐH Okunabilen Tarih Dergisi sloganıyla yola çıkan dergi, konuları bağımsız araştırmacı ve akademisyenlerin birikim ve araştırmaları üzerinden, onların kaleminden, herkesin anlayabileceği bir dille aktarıyor. bir yandan tarihin derinliklerinde kalmış konuları gündeme taşırken, öte yandan gündemdeki tartışmalara da tazeleyici ve bilimsel katkılar sunmayı hedefliyor. Dergi; ilk kez gün ışığına çıkan belgelerden özel dosyalara, röportajlardan yerel tarihe, özel koleksiyonlar eşliğinde, son derece geniş, zengin ve ilgi çekici bir yelpazede yayınlarını sürdürüyor.

19 Sa SaSayfa Sayfa Sayfa 19 ABONE VE DENEMEVERĐ TABANLARI Kullanıcılarımızdan gelen talepler doğrultusunda aboneliği gerçekleştirilen son veri tabanı EMERALD MANAGEMENT XTRA olmuştur. Emerald management veritabanı; mühendislik, uygulamalı bilimler ve teknoloji alanlarında spesifik konuları içeren dergilerin yanı sıra kütüphane, bilgi hizmetleri, işletme ve yönetim alanlarında da önemli dergileri içerir. Veri tabanına adresin den ulaşabilirsiniz. Deneme Erişimine Açılan Veri Tabanları: MEVBANK-Mevzuat Bilgi Bankası: Lebib Yalkın Yayımları'nın hazırladığı Mevzuat Bilgi Bankası MEVBANK ile Resmi Gazete de yayınlanan tüm kanunlar, kanun hükmünde kararnameler, tüzükler, yönetmelikler, tebliğler ve emsal teşkil edecek içtihatlar 61 konu başlığı altında sunulmaktadır. 31 Aralık 2010 a kadar erişime açıktır. Jaypee Brothers Medical Publishing Veri Tabanı: Tıp konusunda dergi ve kitapları içermektedir. 24 Mayıs 2010 a kadar erişime açıktır. ProQuest Central: ProQuest Central: En populer 25 veri tabanının birleştirilmesi ile oluşturulan ProQuest in en kapsamlı, veri tabanıdır. 30 a kadar erişime açıktır. ASCE Research Libraryy: Dünyanın en geniş inşaat mühendisliği araştırma ve uygulama makalelerinin tam metinlerini içeren 32 dergiyi içermektedir. 30 a kadar erişime açıktır.

20 Sa SaSayfa Sayfa Sayfa 20 BĐZDEN HABERLER Sayın Đsmail GÜNDOĞAN ve Uşak Üniversitesi nden Üniversitemiz bünyesine tayin olunan Sayın Süleyman ERDOĞMUŞ Kütüphanemizde göreve başlamışlardır. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza hoş geldiniz der, çalışma yaşamlarında başarılar dileriz. Süleyman Erdoğmuş-Uzman Kütüphaneci Đsmail GÜNDOĞAN -Şef

21

22 KÜTÜPHANE BÜLTENĐ Cilt 7, Sayı 2 Hazırlayan Gülcan Küçükgüreşgen gulcank@balikesir.edu.tr Balıkesir Üniversitesi Merkez Kütüphane Tel: +90 (0266) merkutup@balikesir.edu.tr

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Şef 1 PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Daire Başkanı 2 Oya ÖZBAY 0 (434) 222 0000-1201 oozbay@beu.edu.tr 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında

Detaylı

Halk Kütüphaneleri BBY Mezunlarından Neler Bekliyor?

Halk Kütüphaneleri BBY Mezunlarından Neler Bekliyor? Halk Kütüphaneleri BBY Mezunlarından Neler Bekliyor? BBY Mezunları Halk Kütüphanelerinde Nelerle Karşılaşacak? SONU GELMEYECEK BİR SERÜVENE HAZIR MISINIZ? Asuman Nesibe GÖK Bornova İlçe Halk Kütüphanesi

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:1 Nisan 2015 1 KİTAP VE KÜTÜPHANENİN ÖNEMİ 3 2014-2015 KÜTÜPHANE ORYANTASYONUMUZ 5 KÜTÜPHANEMİZ 8 OKUMA ŞENLİĞİMİZ 10 BRITANNICA ONLINE 12 SEVİM AK

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kütüphane Hizmetlerine Yönelik Tutumu ve Kütüphane Kullanım Alışkanlığı Balıkesir Üniversitesi Örneği

Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kütüphane Hizmetlerine Yönelik Tutumu ve Kütüphane Kullanım Alışkanlığı Balıkesir Üniversitesi Örneği Üniversite Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kütüphane Hizmetlerine Yönelik Tutumu ve Kütüphane Kullanım Alışkanlığı Balıkesir Üniversitesi Örneği Öğr.Gör. Okan KOÇ Giriş Araştırmamızda, üniversite birinci

Detaylı

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları LOGO SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Add your company slogan Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları BUGÜN Bilginin hızla üretildiği ve aynı hızla teknolojik buluşlara/icatlara

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz

Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Üniversite için her şey yapabilirsiniz, Eğer Üniversitenin Kütüphanesi zayıfsa, Hiçbir şey yapmamış olursunuz Genel

Detaylı

'MASALLARA DOKUN' KSS PROJESİ

'MASALLARA DOKUN' KSS PROJESİ 'MASALLARA DOKUN' KSS PROJESİ T E M M U Z 2 0 1 8 T U R G E D ÇOCUKLUĞUNUZU DÜŞÜNÜN... Arkadaşlarınızla oyun oynamak için sokağa çıkmak istediğiniz her an dev engelleri aşmak zorunda kaldığınızı, oyun

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Bilgi Çağında Kütüphane

Bilgi Çağında Kütüphane Bilgi Çağında Kütüphane Gürcan Banger 27 Mart 2006 Yunus Emre Kültür Merkezi Değişen Dünya 1950 li yıllara kadar üretim için sermaye, işgücü, enerji ve hammadde önemli girdiler olarak kabul ediliyordu.

Detaylı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Toplam materyal sayısı 01.02.2012 tarihine göre Kitap 51 833 Ders kitap 22 611 Tez 408 Kitap dışı materyaller - 367

Detaylı

Kitap Okuma Alışkanlığı ve Tercihleri Araştırması

Kitap Okuma Alışkanlığı ve Tercihleri Araştırması Kitap Okuma Alışkanlığı ve Tercihleri Araştırması Tüketicilerin kitap okuma alışkanlıklarını ölçmek ve bu alışkanlıkların kazanımında ailelerin ne kadar etkili olduğunu öğrenmek için yapılmıştır 1 Kitap

Detaylı

Diğer: Diğer:... Diğer:...

Diğer: Diğer:... Diğer:... Anket Üniversite Bu anket formu, işitme engellilerin üniversite eğitimlerini desteklemeyi amaçlayan bir proje çerçevesinde sizlerin sorunlarını değerlendirmek için hazırlanmıştır. Ad Soyad: Devam ettiğiniz

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997

ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997 KURULUŞ TARİHİ 1998 ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ KURULUŞ TARİHİ 1997 1999 2001 ATILIM ÜNİVERSİTESİ KADRİYE ZAİM KÜTÜPHANESİ /2013 Kütüphanemiz Kendi içinde; ekip ruhu, hizmet, mükemmellik;

Detaylı

İSKENDERUN İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ MÜDÜRLÜĞÜ

İSKENDERUN İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ MÜDÜRLÜĞÜ İSKENDERUN İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLER: İskenderun Halk Kütüphanesi binası Türkiye ile Fransa arasında 23.06.1939 tarihinde imzalanan Hatay Anlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine

Detaylı

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ Üniversitemiz, öğrenim ve öğretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, akademik program ve bilimsel araştırmaları destekleyen, kullanıcılarının

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ Kütüphanelerimiz, sınırsız bilgi ve kaynaklarla 3 senedir hizmetinizde! Üsküdar Üniversitesi olarak, geniş arşivimizle birlikte kolay erişim ve kullanım imkânlarına sahip kütüphanemizde,

Detaylı

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr İdealonline Sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında Türkçe dergilerden ve kitaplardan oluşan elektronik veritabanı platformu İdealonline

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündem

Pazartesi İzmir Basın Gündem 21.03.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem İZMİR İN KALBİ İKÇÜ DE ATIYOR! İzmir de kalp nakli gerçekleştiren ikinci merkez olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, iki

Detaylı

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir.

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Leman KOZAKCI Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Kütüphanede bulunan ve dışarı çıkarılmasında bir mahsuru olmayan yayını ödünç almak için kütüphaneye

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI. : Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI. : Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI 1.1. DAİRE BAŞKANI GÖREV TANIMI 1.1Birimi : Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 1.2 Görevin Adı : Kütüphane

Detaylı

B A R T I N İ L H A L K K Ü T Ü P H A N E S İ. Sizleri de Bekliyoruz..

B A R T I N İ L H A L K K Ü T Ü P H A N E S İ. Sizleri de Bekliyoruz.. Cilt 1, Sayı 1 Ocak 2013 B A R T I N İ L H A L K K Ü T Ü P H A N E S İ KÜTÜPHANE BÜLTENİ BÜLTENİMİZ 3 Aylık bir bülten olarak yayın hayatına başlayan bültenimiz ilk sayısını ocak ayında çıkarmaya başlamıştır.

Detaylı

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir?

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir? İnternet Teknolojisi Öğrt. Gör. Alper Aslan ENF102 Bilgisayar - II İnternet Teknolojisi İnternet Nedir? İnternet Kime Aittir İnternet in Türkiye deki Gelişimi İnternet in Türkiye de Kullanımı Yakın Gelecekte

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları Prof. Server Acim (Besteci ve Devlet Konservatuvarı Müdürü) 18 Nisan 2013 - Perşembe - 12.15 İnönü Üniversitesi GSTF ve Devlet Konservatuvarı Konser Salonu

Detaylı

Açık e-öğrenme. Açıköğretim Fakültesinde e-öğrenme Uygulamaları. M. Emin Mutlu. İnternet Haftası Etkinlikleri 2004 Anadolu Üniversitesi 20 Nisan 2004

Açık e-öğrenme. Açıköğretim Fakültesinde e-öğrenme Uygulamaları. M. Emin Mutlu. İnternet Haftası Etkinlikleri 2004 Anadolu Üniversitesi 20 Nisan 2004 Açık e-öğrenme Açıköğretim Fakültesinde e-öğrenme Uygulamaları M. Emin Mutlu İnternet Haftası Etkinlikleri 2004 Anadolu Üniversitesi 20 Nisan 2004 e-öğrenme Öğretimde elektronik teknolojilerin kullanıldığı

Detaylı

Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim?

Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim? 1. Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim? 2. TSEV eğitimleri ücretli midir? 3. Eğitim programlarınız ne kadar sürüyor? 4. Eğitim programlarınızın zaman planı nasıl? 5. TSEV, kuruma özel eğitimler düzenliyor

Detaylı

Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de!

Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de! BASIN BÜLTENİ 18 Mart 2014 Türkiye busuu'da en hızlı büyüyen ülkelerden birisi... Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı busuu şimdi Türkiye de! 40 milyonun üzerinde kullanıcıyla dünyanın en büyük sosyal

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Demet LAFÇI Şef 0 434 228 33 55 dlafci@beu.edu.tr Maaş işlemlerinin yapılması, Yolluk işlemlerinin yapılması, İhale işlemlerinin

Detaylı

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor Tarih: 06.10.2013 Sayı: 2013/16 Türkiye de e-ticaret Raporu na göre online alışveriş beş yılda 3 e katlandı 5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor İSMMMO nun Türkiye de e-ticaret adlı raporuna

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 -

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 98.000+ E-kitap : 150.000+ Basılı

Detaylı

Çocuk Kütüphaneleri ve Kütüphaneciliği

Çocuk Kütüphaneleri ve Kütüphaneciliği Çocuk Kütüphaneleri ve Kütüphaneciliği Prof. Dr. Bülent Yılmaz Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü E-posta: byilmaz@hacettepe.edu.tr Çocuk Kütüphanesinin İşlevleri 1. Çocukta olumlu kişilik

Detaylı

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Şef 1 PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Daire Başkanı 2 Oya ÖZBAY 0 (434) 222 0000-1201 oozbay@beu.edu.tr 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında

Detaylı

Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu ALMANYA...

Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu ALMANYA... Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu ALMANYA... http://www.dw.de/müslüman-kadın-futbolcular-berlinde-buluş... GÜNDEM / ALMANYA ALMANYA Müslüman kadın futbolcular Berlin'de buluştu 'Discover Football'

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 Yılı Çalışma Raporu http://kutup.gop.edu.tr kutup@gop.edu.tr KÜTÜPHANEMİZ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 1992 yılında,

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması Türkiye nin ilk ve öncü dijital ajansı adinteractive in Türk internet kullanıcısının davranış alışkanlıklarına ışık tuttuğu araştırması İnteraktif

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ

SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ IX.ULUSAL EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi 27-30 Eylül 2000 ERZURUM SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ Prof.Dr. Mustafa ERGÜN Konunun önemi Araştırmalarda

Detaylı

Pepee den Önce Pepee den Sonra P.Ö- P.S

Pepee den Önce Pepee den Sonra P.Ö- P.S Pepee den Önce Pepee den Sonra P.Ö- P.S KİM BU PEPEE? YIL 2007, Bir düşümüz var: Türk çizgi filmi yapmak Bu da düşümüzün rakamsal temeli: Türkiye de milyonlarca çocuk var. Binlerce yıllık anlatı kültürü

Detaylı

Đsmail Hilmi Adıgüzel

Đsmail Hilmi Adıgüzel Đsmail Hilmi Adıgüzel Gençlik Platformu / Kurcu Başkan Marka Yönetimi Derneği / Yönetim Kurulu Üyesi Türkiye Fotoğraf Gönüllüleri / Genel Koordinatör Đnternet Medya ve Bilişim Federasyonu / Yönetici Gravga

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017-

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017- Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme : Ekim 2017- KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 109.700+ E-kitap : 295.000 +

Detaylı

dikkat le oluşt u- rulmuştur. Osmanlı d ü n y a s ı v e

dikkat le oluşt u- rulmuştur. Osmanlı d ü n y a s ı v e www. TARİHÇE Robert Kolej 1863 yılında Dr. Cyrus Hamlin tarafından kurulduğunda, kütüphanenin ilk kitapları olan Harvard Üniversitesi'nin 200 kitaplık bağışı Bebek'te eski bir binaya yerleştirilerek Kütüphane'nin

Detaylı

Çeviri Köyü Projesi Hakkında. Çeviri Köyü Projesi, insana ve doğaya önem veren bir yaşam alanı oluşturma gayesi ile yola çıktı.

Çeviri Köyü Projesi Hakkında. Çeviri Köyü Projesi, insana ve doğaya önem veren bir yaşam alanı oluşturma gayesi ile yola çıktı. 1 Çeviri Köyü Projesi Hakkında Çeviri Köyü Projesi, insana ve doğaya önem veren bir yaşam alanı oluşturma gayesi ile yola çıktı. Kimsiniz Siz? Çeviri Köyü Projesi Hakkında Neyi, Niye Yapıyorsunuz? Birlikte

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder..

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder.. Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Kulübü Başkanı Metin Baykal: Halkla ilişkilerci girişken olmazsa çok şeyi kaybeder.. SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

Detaylı

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Şef 1 PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Daire Başkanı 2 Oya ÖZBAY 0 (434) 222 0000-1201 oozbay@beu.edu.tr 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında

Detaylı

STRATEJİK PLAN 2013-2017

STRATEJİK PLAN 2013-2017 Misyon KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Üniversitemiz öğretim elemanı ve öğrencilerinin eğitim öğretim ve bilimsel faaliyetlerini desteklemek, üretilen bilgileri gelişen teknolojiler aracılığı

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

K ÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ K

K ÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ K K ÇOMÜ KÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ Kütüphaneleri ÇOMÜ Kütüphanesi barındırdığı kitap koleksiyonu itibariyle Batı ve Güney Marmara nın en büyük kütüphanesidir. ÇOMÜ Kütüphanesi nde yaklaşık 400.000 basılı ve 200.000

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

Sevgi evlerinde kalan kardeşlerimize konser düzenledik. Huzurevi ziyaretlerimiz ara sıra oluyor,gönül Köprüsü diye bir proje de yer alıyoruz.

Sevgi evlerinde kalan kardeşlerimize konser düzenledik. Huzurevi ziyaretlerimiz ara sıra oluyor,gönül Köprüsü diye bir proje de yer alıyoruz. Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü olarak,engelli kardeşlerimize farklı eğlenceler düzenledik. Farkındalık programları yaptık, 2 yılda 5 okula kitap yardımında bulunduk. Sevgi evlerinde kalan kardeşlerimize

Detaylı

medyakit Türkiye nin Otomasyon Dergisi

medyakit Türkiye nin Otomasyon Dergisi 2017 medyakit Türkiye nin Otomasyon Dergisi AŞ adına İmtiyaz Sahibi Ve Yönetim Kurulu Buşkanı Mustafa Üstün Genel Müdür Melis Üstün Satış Direktörü Hacer Yılmazer Kalafatlar hyilmazer@bilesim.com.tr Proje

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. Araştırmanın Künyesi: Yeni Jenerasyon Teknolojik Cihaz Tercihleri...

BASIN BÜLTENİ. Araştırmanın Künyesi: Yeni Jenerasyon Teknolojik Cihaz Tercihleri... Tarih: 12 Haziran 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight.com BASIN BÜLTENİ Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık.

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık. Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE PERSONELİ BİRİM, GÖREV VE YETKİLERİ Daire Başkanı 2 Oya ÖZBAY 0 (434) 222 0000-1201 oozbay@beu.edu.tr 124 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya

Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya Budist Leyko dan Müslüman Leyla ya Hiroşima da büyüdüm. Ailem ve çevrem Budist ti. Evimizde küçük bir Buda Heykeli vardı ve Buda nın önünde eğilerek ona ibadet ederdik. Bazı özel günlerde de evimizdeki

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Oyuncak Yap, Mutluluk Kap Enerji Tasarrufu haftasın OGİS Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Erk in Gizli Hazineler KÜTÜPHANE

Oyuncak Yap, Mutluluk Kap Enerji Tasarrufu haftasın OGİS Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Erk in Gizli Hazineler KÜTÜPHANE Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi

Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi hkapucu@isikun.edu.tr Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir eğitim

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER

TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ HAKKINDA 2. KÜTÜPHANE BİLGİLERİ 2.1. Sayılarla Kütüphane 3. KULLANICI HİZMETLERİ 3.1. Ödünç verme hizmetleri

Detaylı

Serdar Katipoğlu. Yeni Seçenekler, Zengin Araştırmalar Sağlıkta Bilgi Yönetimi ve Yeni Fırsatlar. 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu

Serdar Katipoğlu. Yeni Seçenekler, Zengin Araştırmalar Sağlıkta Bilgi Yönetimi ve Yeni Fırsatlar. 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu Yeni Seçenekler, Zengin Araştırmalar Sağlıkta Bilgi Yönetimi ve Yeni Fırsatlar Serdar Katipoğlu 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu 22-23 Kasım 2018, Bezmialem Vakıf Üniversitesi - ANKOS Genel

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

BİZ KİMİZ? ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Atatürk ü ve ideolojisini daha iyi tanımak ve tanıtmak için 1989 yılında ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan bir düşünce topluluğudur. Atatürkçü

Detaylı

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ DANIŞMA HİZMETLERİ NDEKİ GELİŞMELER VE MAKALE FOTOKOPİ İSTEK SİSTEMİ Filiz YÜCEL Internet ve bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler bilgi merkezlerinin verdiği

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE:

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: DUYURU Tarih: (01.12.2015) ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN (DİKEY VE YATAY GEÇİŞ ÖĞRENCİLERİ DAHİL) YENİ ÖĞRENCİ ANKET FORMU, BİLGİ TOPLAMA ANKETİ VE ÖĞRENCİ TANITIM-İLETİŞİM FORMLARINI

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1... Teknik veriler 2... Dergi profili 3... ½ milyon okuyucu 4... Erişim alanı : Ülke geneli

İÇİNDEKİLER. 1... Teknik veriler 2... Dergi profili 3... ½ milyon okuyucu 4... Erişim alanı : Ülke geneli MEDYA VERİLERİ 2015 İÇİNDEKİLER 1... Teknik veriler 2... Dergi profili 3... ½ milyon okuyucu 4... Erişim alanı : Ülke geneli 5... Hedef kitle : Türk okuyucu 6... Almanya da yaşayan Türk nüfusu 7... Sayıca

Detaylı

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU YÖNETİCİ ÖZETİ SOMADA projesi

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ Kütüphane içi kullanım Kullanıcı eğitimi Ödünç verme Kitap siparişi Veri tabanları Uzaktan erişim Genel Bilgiler Dumlupınar

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli?

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli? E-Bülten Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Mart 2007 Sayı: 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi tarafından Mart 2007 tarihinden itibaren elektronik bülten yayınlanacaktır.

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç: Madde 1: Bu Yönerge, Hacettepe Üniversitesi kütüphane hizmetlerinin sunumunda, görevli personel ve kullanıcıların görev

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:40 Sayı:33 17 Haziran 2016 Değerli Velilerimiz, 2015-16 Eğitim Öğretim Yılı bugün sona eriyor. Dünyanın ve ülkemizin zor

Detaylı

EYLÜL 2011 YIL: 15 SAYI: 10 KDV DAHİL 10 TL. Medya Kit 11

EYLÜL 2011 YIL: 15 SAYI: 10 KDV DAHİL 10 TL. Medya Kit 11 EYLÜL 2011 10 YIL: 15 SAYI: 10 KDV DAHİL 10 TL Medya Kit 11 içindekiler Hakkımızda 1 Cinsiyet Dağılımı 2 Yaş Grubu 2 Eğitim Durumu 3 Çalışılan Departman 3 Ünvan Dağılımı 4 Çalışılan Bölüm 4 Çalışan Sayısı

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi. Bilgi Yönetimi. İnternete Dayalı Önlisans Programı. Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi. Bilgi Yönetimi. İnternete Dayalı Önlisans Programı. Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu Uzaktan Eğitim Çalıştayı Süleyman Demirel Üniversitesi 7 Haziran 2002 İsparta -

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphanemiz 2007 yılında, Kilis 7 Aralık

Detaylı

Görüşler / Opinion Papers

Görüşler / Opinion Papers Türk Kütüphaneciliği 22, 2 (2008), 216-221 Görüşler / Opinion Papers Görme Engellilere Yönelik Kütüphanecilik Hizmetlerinde Türkiye deki Son Gelişmeler: Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Görme Engelliler

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir

Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez Günümüzün gerçek üniversiteleri, zengin kütüphanelerdir Teşkilat

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları,

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz ulaşım imkanı Ana

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ayın Kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

45. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI...

45. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI... Balıkesir Üniversitesi Merkez Kütüphane Yıl : 6 Sayı : 3 BU SAYIDA: 45. Kütüphaneler Haftası Kutlandı 1 Deneme Veri Tabanları 2 Rastlantısal Kütüphaneler 3 Yeni Bir Web Sitesi 4 İnternet Dünyasından 5

Detaylı

DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE TOPLU KATALOGLAR: DURUM TESPİTİ

DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE TOPLU KATALOGLAR: DURUM TESPİTİ DÜNYA DA VE TÜRKİYE DE TOPLU KATALOGLAR: DURUM TESPİTİ BAHAR BİÇEN ARAS MEF Üniversitesi Kütüphanesi Teknik Hizmetler Birim Sorumlusu Nâzım Hikmet Kültür Ve Sanat Vakfı Tarık Akan Toplantıları 1 Uluslararası

Detaylı

Plan. Kalite ve Kalite Güvence Sistemi. ISO ve Temel Kavramlar. ISO ve Kalite El Kitabı. ODTÜ Kalite Yönetim Sistemi

Plan. Kalite ve Kalite Güvence Sistemi. ISO ve Temel Kavramlar. ISO ve Kalite El Kitabı. ODTÜ Kalite Yönetim Sistemi ODTÜ Kütüphanesi Plan Kalite ve Kalite Güvence Sistemi ISO ve Temel Kavramlar ISO ve Kalite El Kitabı ODTÜ Kalite Yönetim Sistemi Kalite Yönetim Sistemi Kapsamı ve Örnek Dokümanlar Kalite Günlük kullanım?

Detaylı

TÜRKİYE OKUMA KÜLTÜRÜ HARİTASI

TÜRKİYE OKUMA KÜLTÜRÜ HARİTASI TÜRKİYE OKUMA KÜLTÜRÜ HARİTASI Amaç Örneklem Vatandaşlarımızın okuma alışkanlıklarını ortaya koymayı hedefleyen bu çalışma, alan araştırması yapılarak toplanan verilerin ileri analiz teknikleri kullanılarak

Detaylı

İklim değişikliğine ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için «Dünyaya Bağlan»

İklim değişikliğine ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için «Dünyaya Bağlan» İklim değişikliğine ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekmek için «Dünyaya Bağlan» Ana odağımıza etkinlikleri koyduk ve insanlardan kendi etkinliklerini oluşturmalarını istedik. Doğaya Dönüş Derneği ile

Detaylı