13 SEYAHAT DEKORASYON MODA KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ BAKIM MÜZE VE ÖREN YERLERİMİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "13 SEYAHAT DEKORASYON MODA KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ BAKIM MÜZE VE ÖREN YERLERİMİZ"

Transkript

1 MART 2015

2 02 MODA 09 DEKORASYON 13 SEYAHAT 26 KÜLTÜR SANAT 06 BAKIM 18 TEKNOLOJİ 22 MÜZE VE ÖREN YERLERİMİZ

3 mo da SPORTİF ŞIKLIK EGZERSİZ GİYSİLERİNDE SON TRENDLER

4 Artık spor kıyafetler sadece sahilde ya da parklarda koşanlar veya spor salonlarında ter atanlar tarafından değil, çok daha geniş bir kitle tarafından ilgi görüyor. Rahatlık, her geçen yıl moda trendleri üstündeki hükmünü biraz daha hissettiriyor. Eşofman kesimli pantolonlar, spor ayakkabılar, 80 li yıllardan alışık olduğumuz ama yavaş yavaş varlığını bize unutturan bu rahat ve spor kıyafetler hayatımıza geri dönüyor. Bu nedenle, bu kıyafetleri giymek için illaki egzersiz yapıyor olmak da gerekmiyor!

5 KADINLAR İÇİN İSTER SPORDA İSTER BRUNCH TA Son yılların en fazla tercih edilen alt giyim parçalarından biri de tayt. Hem estetik görünümleri hem de esneklikleriyle spor yapan kadınlar arasında tayt sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle spor salonları gibi toplu halde spor yapılan yerlerde, şıklıklarından ödün vermek istemeyen kadınlar arasında desenli taytlar göze çarpıyor. ŞALVAR KESİM EŞOFMAN Batılı ülkelerde harem pantolonu olarak adlandırılan, şalvar kesim eşofmanlar rahat hareket edebilmeyi sağladığı için hem kadın hem de erkekler tarafından çok tutuluyor. YAZILI ATLETLER Spor yapmak malumunuz terletir. Bu nedenle çok kalın giysiler spor yaparken tercih edilmez. Atlet kesim tişörtlerse, kol altı kısmındaki geniş kesimlerinin verdiği rahatlığa ek olarak, ister tayt isterseniz eşofman üstüne giyilebilmesiyle, kadınların üst kombinleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. HAFİFLİK ARAYANLARA Kış aylarında koşuya çıkanların en büyük gereksinimlerinden biri onları hem sıcak tutacak, hem terletmeyecek, hem de ağırlık yapmayacak spor kıyafetlerdir. Bu üç unsuru bir araya getirmek çok da kolay değil. Dışı polyester, içi kaz tüyü olan bu yelekse, özellikle kış aylarında koşmayı sevenler için dizayn edilmiş. Son derece hafif ve kolsuz oluşu, spor yapan kişiyi terletmezken, malzemesinin hafifliği de hantallık hissini tamamen ortadan kaldırıyor. Rengi ve şık tasarımıysa bu özellikleri daha da cazip hale getiriyor. AYAKKABI Egzersizin olmazsa olmazlarından biri de spor ayakkabılardır. Satın alacağınız ayakkabının ayağınızı rahat ettirmesi bir yana estetik görünümü de önemlidir. Spor ayakkabılarda son yılların en öne çıkan trendlerinden biri de parlak renkler. Spor yapmayı sıkıcı bulanlar için aktivitelerine renk katacak bu ayakkabılardan edinmelerini tavsiye ederiz.

6 ERKEKLER İÇİN SWEATSHİRT: MODASI ASLA GEÇMEZ Erkeklerin egzersizleri çoğu zaman kadınlara oranla daha ağırdır. Bu yüzden kadınlara göre daha fazla terlediklerini söyleyebiliriz. Egzersize başlamadan önceyse biraz ısınmak gerekir. İşte bu ısınma turlarında en fazla tercih edilen üst giyim parçası dün olduğu gibi bugün de sweatshirt ler. TİŞÖRT Tıpkı sweatshirt gibi tişörtler de erkek ve spor kelimeleri yan yana gelince takımı tamamlayan üçüncü unsur oluyor. Erkekler için trendler ne olursa olsun, pamuklu bir tişörtün yerini kolay kolay hiçbir şey dolduramayacak gibi görünüyor. GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ Giyilebilir teknolojiler aslında sadece erkekler tarafından değil kadınlar tarafından da oldukça tercih ediliyor. Kalp atış hızınızı, egzersiz yaparken harcadığınız kaloriyi size anında gösteren akıllı bantlarsa, spor salonlarında en sık karşılaşılan aksesuarlar arasında. YOGA YAPAN BEYLERE Yogayı sadece kadınlar mı yapıyor sanıyorsunuz? Eğer böyle düşünüyorsanız, çağın çok gerisinde kalmışsınız demektir. Bu eşofman altı, yoga yapan erkekler için özel olarak dizayn edilen ürünlerden biri. Rahat hareket edebilmeyi sağlayan elastik kumaş yapısı bir yana, kesimi de sadece spor yapan değil hafta sonları yürüyüşe çıkan erkeklerin de tercihi. BASKETBOL AYAKKABISI Eğer sporunuzu ağırlıklı olarak kapalı mekanlarda yapıyorsanız, son yıllarda çoğu erkeğin yaptığı gibi siz de bir tercihinizi basketbol ayakkabısından yana yapabilirsiniz. Bu ayakkabı modelinin ön plana çıkmasındaki temel neden hafif olması ve bu nedenle ağırlık kaldırırken ve kondisyon bisikletine binerken vücuda destek olması.

7 ba kım ODUNSU MU, ÇİÇEKSİ Mİ, MİSK Mİ? SİZİN PARFÜMÜNÜZ HANGİSİ? PARFÜM SEÇERKEN CİLT TİPİNİZ DE ÖNEMLİ KARAKTERİNİZ DE

8 Raflara dizilmiş onlarca parfüm şişesi Renk renk, boy boy Hangisini seçeceğinize karar vermek kimi zaman kabusa dönen bir süreç olabiliyor. Bileğinize sıkılan numuneler arasından seçim yapmaya çalışıyorsunuz. Denediğiniz üçüncü ya da dördüncü parfümün ardından artık aralarındaki farkı bile anlayamaz hale geliyorsunuz. En nihayetinde, belki de sadece adına aşina olduğunuz ya da sadece şişesi hoşunuza giden bir parfümü alıp çıkıyorsunuz. Oysaki parfüm seçimi, pek çok farklı kriteri barındırır. Buna cilt tipiniz de dahildir, karakteriniz de Örneğin, kuru bir cilde sahip olanlar, parfüm sıktıkları zaman, kokunun ciltlerinde kalma süresi daha kısa olur. Bu nedenle, parfümlerini yağlı ciltlere göre daha sık tazelemeleri gerekir. Kuru ciltler aynı zamanda hassas cilt yapısına da sahip olduklarından, çoğu parfümün içeriğinde yer alan etil alkol cildi daha da kurutabilir. Bu nedenle, kuru ciltliler kokusu uzun süre kalan, güçlü kokuları tercih etmelidir. Açık tenlilere oranla bedeni daha fazla melanin pigmenti üretenler daha koyu tenli ve ağırlıklı olarak daha yağlı ciltlere sahip olurlar. Koyu ve yağlı cilt tipine sahip olanlar için odunsu ve çiçeksi kokulu parfümler idealdir. Kuru ciltler nasıl parfümlerin kalıcılığını azaltan bir yapıya sahipse, yağlı ciltlerde de tam tersi etki söz konusudur. Bu yüzden, yağlı cilde sahip olanların hafif ve çiçeksi kokuları tercih etmesi gerekir. Eğer buğday tenliyseniz, baharatlı ve çiçekli kokular önceliğiniz olmalıdır. Diğer cilt tiplerine oranla buğday tenliler bu kokuları çok daha iyi taşır.

9 KARAKTER ETKİSİ Kokular da kıyafetler gibidir. Karakterinizin dışa yansıması olan parfümleri seçebilirsiniz ya da olmak istediğiniz kişiyi yansıtan bir kokuyu tercih edebilirsiniz. Örneğin, çiçeksi kokular, dışa dönük, sosyal kişileri temsil ederler. Sizin kişiliğiniz de böyle olabilir ya da içe kapanık bir insansınızdır ama gireceğiniz ortamda bu şekilde algılanmak istemiyor olabilirsiniz. İşte bu noktada, tıpkı kıyafet seçimi gibi parfüm seçiminin önemi devreye girer. Ağır ve güçlü kokular yerine çiçeksi kokuları tercih ederek, insanların algılarında bir fark yaratabilirsiniz. Eğer amacınız kendinize gizemli bir hava katmaksa o zaman oryantal ve misk kokuları kullanabilirsiniz. Pudralı kokular, ağırlıklı olarak genç kızlar arasında tercih edilir. Kendine güveni hatta bir nebze de narsizmi temsil eder. Pudralı kokular özellikle kış mevsimine uygundur. Kokuların da yine kıyafetler gibi mevsimleri olduğu unutulmamalıdır. Meyveli kokular sonbahara, çiçeksi kokular ilkbahara, tazelik ve ferahlık hissi veren kokularsa yaz aylarına yakışır. Bu saydığımız kategorileri tek bir güne bile uygulayabilirsiniz. Yani mevsimleri beklemek zorunda değilsiniz. Güne çiçeksi kokularla başlayıp, öğlen saatlerinde kehribarla devam edip, akşam saatlerinde odunsu kokulara geçiş yapabilirsiniz.

10 de ko ras yon DEKORASYONDA DOĞALLIĞI SEVENLERE RUSTİK DEKORASYON ÖNERİLERİ

11 Rustik kelimesini ilk defa duyanlar için kelimenin köylü, köye ait anlamlarına geldiğini belirtelim. Dekorasyon için bu kavram kullanıldığında ise akıllara işlenmemiş, doğal görünümlü malzemelerden yapılan objeler gelmelidir. Sehpa olarak kullanılabilecek bir kütük, yine ahşaptan yapılma bir kitaplık rustik kavramını resmetmek için kullanılabilecek örneklerdendir. Anadolu nun, varlığını az da olsa bugün de devam ettiren tek veya çift katlı eski ahşap evlerinin hem bütün bir yapı hem de iç mekan tasarımı olarak rustik kelimesinin neredeyse tam karşılığı olduğunu söylemek mümkün. Çünkü hem yaşanılan zaman, hem coğrafya hem de topraktan kopmamış bir yaşam tarzının benimsenmiş olması, evlerin mobilyalarında da kendini gösteriyordu. Yani doğallık ön plandaydı.

12 Artık ihtiyaçlarımızı direkt olarak doğadan karşıladığımız zamanların oldukça ilerisindeyiz. Bunun pratik yaşamda büyük artıları olsa da, doğadan bu denli kopmuş olmak bizi bir noktada rahatsız edebiliyor. Rustik dekorasyon tercihinin ise bu kopuşun bir nebze de olsa hafifletilmesi ihtiyacından doğduğunu ve sonrasındaysa bir dekorasyon akımına dönüşüp varlığını bugün de hala devam ettirdiğini söylemek mümkün lü yıllarda ortaya çıkan rustik dekorasyon akımı kısa sürede İsviçre, Almanya, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde hızla benimsenmiştir. Doğal yaşam özlemimizin evlerimizde vücut bulmuş hali olan rustik dekorasyon tarzında, sadelik ve doğallık ön plandadır. Çoğunlukla toprak renkler ve ahşap öğeler kullanılır. Evinizde rustik bir tarz yaratmak isterseniz öncelikle doğal ve az işlenmiş malzemeler kullanmanız gerekir. Mobilyalardaki ahşap seçimini, keten gibi yine doğal olan kumaşlarla tamamlayabilirsiniz. Keten yastık kılıfları, yatak örtü ya da perdeleri bu anlamda ideal seçimler olacaktır. Tuğla duvarlar, ahşap kolonlar yine ahşap yer kaplamaları bu tarz için sıklıkla tercih edilir. Duvar boyası olarak krem gibi açık tonlar kullanılmalı, evin genelinde kahve tonları, kiremit, hardal, gri, vizon gibi renklerin hakimiyeti olmalıdır.

13 Rustik bir oturma odasının en önemli özelliği sıcak ve konforlu bir ortam sunması, adeta içinizi ısıtan bir havaya sahip olmasıdır. Çiçek desenli koltuklar, ahşap bir sehpa, eskitilmiş mobilyalar, canlı çiçeklerin yer aldığı saksılar, boyası dökülmüş veya bilerek eski bir görünüm verilmiş metal objeler, bu tarzda bir oturma odasında yer alabilecek unsurlardır. Anlaşılacağı üzere, rustik akımda counrty tarzına yakın bir hava hakimdir. Eski veya eskitilmiş görünüm önemlidir. Bu kullanılmışlık hissi bir anlamda doğal bir hava yaratmak için önemlidir. Bu nedenle yere serilecek yepyeni ve parlak renkli bir halının aksine neredeyse rengi solmuş bir halı tercih edilmelidir. Aydınlatma içinse, beyaz ışıktan mutlaka kaçınılmalı, abajur veya şamdanlı avize gibi klasik tarza sahip olan alternatifler değerlendirilmelidir. Bu tarz aydınlatmalar ahşap zemin veya tavanlara çok daha fazla yakışacaktır.

14 se ya hat LONDRA YOLCUSU KALMASIN! LONDRA YA GİTMEK İÇİN ONLARCA NEDEN VAR. Gelin bu nedenlere birlikte göz atalım.

15 DÖRT BİR YANDA MÜZELER Parklarda sandviçinize ortak olmaya çalışan ördekler, girdiğiniz her dükkanda sizi nezaket ve güler yüzle karşılayan insanlar, mükemmel bir şehir planlaması, farklı bir mimari Londra nın sizi kendine aşık eden, gidilesi hatta yaşanılası şehirler listesinde, onu üst sıralara yerleştiren özellikleri saymakla bitmez. Kısa bir Londra turuna çıkmaya ve bu şehri görmenizi sağlayacak özellikleri gözden geçirmeye ne dersiniz? Herkes müze meraklısı değildir ama müze meraklıları için de Londra cennet gibi bir şehirdir. Dünyanın dört bir yanından gelen ve arkeolojik değeri son derece yüksek eserleri barındıran British Museum bile tek başına Londra ya gitmek için bir neden olabilir. Bu müzeyi gezmek emin olun, neredeyse bir tam gününüzü alır. Ücretsiz gezilebilen müzelerden biri olan National Gallery ise Van Gogh, Leonardo da Vinci, Botticelli, Constable, Renoir gibi ünlü ressamların tablolarını da içeren binlerce eseriyle müze tutkunlarının hayran olacakları bir diğer mekandır. Ekrandan ve sinema perdesinden tanıdığınız isimlerin mumyaları ile fotoğraf çektirebileceğiniz ünlü Madame Tussauds Müzesi, bilimin 300 yıllık yolculuğuna tanık olacağınız, çocuklar için de gezmesi son derece zevkli olan Science Museum, geleneksel. sanattan modern sanata uzanan koridorlarda, kalıcı veya süreli sergilere ev sahipliği yapan Tate Modern, kıyafetler, mücevherler, mobilyalar ve tablolarla kraliyet ailesinin ihtişamını gözler önüne seren Victoria and Albert Museum, listenizde mutlaka yer alması gereken müzelerin başında gelmektedir.

16 PARKLAR 3000 den fazla parka sahip olan yemyeşil bir şehir ve burası bir metropol! Bu iki kavram bir araya gelemez gibi görünse de, mevzu Londra olunca bu mümkün. Londra gerçek anlamıyla yeşil bir metropoldür. Sizi neredeyse her köşede bir yeşil alan karşılar. Son derece bakımlı olan bu parklarda çocuklarını, köpeklerini gezdirenlere, sabah koşusuna çıkanlara, çimlerde piknik yapanlara rastlamanız son derece olası. Hele havanın güneşli olduğu günlerde Londra sakinlerinin en büyük keyiflerinden biri parklardaki yeşil alanlarda güneşlenmektir. Londra daki parklar arasında en ünlüsü, sadece şehirde değil tüm dünyada meşhur bir yer olan Hyde Park tır. 249 hektarlık alanıyla dünyanın en büyük parklarından biri olan Hyde Park a gidecek olanların kaybolmamak için park haritasını takip etmelerinde fayda olduğunu belirtelim. Hyde Park tan sonra en fazla bilinen parklar ise Regent s Park, Greenpark, St James s Park, Richmond Park, Bushy Park ve Kew Gardens tır.

17 LONDON EYE Şehri şöyle kuş bakışı görmek ister misiniz? Peki bunu bir dönme dolapta yapmak kulağınıza nasıl geliyor? Hem de Avrupa nın en yüksek dönme dolabında yani London Eye da ton çelikten yapılma ve 135 metre yüksekliğe sahip olan bu devasa dönme dolap aslında milenyum kutlamaları için yapılmış sonrasında gördüğü ilgiyle şehrin simgelerden biri haline gelmiştir. Dönme dolabın 32 adet saydam kapsülünden birine bindiğinizde yaklaşık yarım saat süren manzara turuna katılmış olursunuz. Bu dönme dolaba binme ve inme işlemi de enteresandır. Çünkü dönme dolap hiç durmaz yani siz biniyor ve iniyorken de hareket halindedir. Bu nedenle görevliler biraz da aceleyle bilet alanları yönlendirmektedir. Yılda 3.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen London Eye için bir süre bilet kuyruğunda beklemeyi de göze almanız gerekmektedir. TİYATRO ve MÜZİKALLER Dünya çapında ünlü tiyatroları ve yıllar boyunca sahnelenen müzikalleriyle Londra, kelimenin tam anlamıyla bir sanat kentidir. Shakespeare eserleriyle bilinen Royal Shakespeare Company, Chicago ve Phantom of the Opera gibi önemli müzikalleriyle nam salmış olan London - West End, repertuarında hem klasik hem de modern oyunlara yer veren, özellikle yeni yazarların eserlerini destekleyen Bush Theatre Londra ya gitmeden önce göz atıp, erken rezervasyonla uygun fiyata bilet alabileceğiniz en gözde performans mekanları arasındadır.

18 ULAŞIM Bir şehre ilk defa gidecek olanlar için en büyük soru işaretlerinden biri nereye nasıl ulaşacağı sorunudur. İşte bu durum Londra için kesinlikle bir sorun olmaktan çıkıyor. Nerdeyse tüm şehri kapsayan metro ve otobüs ağı sayesinde şehir haritası üzerinde belirlediğiniz bir noktayı elinizle koymuşçasına bulmak mümkün oluyor. Londra da tube kelimesini sıkça duyarsanız şaşırmayın. Çünkü orada metro ağı tube olarak adlandırılıyor. Şehir içi ulaşımda kullanılan ve belirli bir zaman dilimini ve bölgeyi kapsayan kartınızla (bunları kartınızı alırken kendiniz belirleyebiliyorsunuz) Londra nın simgelerinden biri olan çift katlı otobüslere de binip, Londra yı karayoluyla gezmenin tadını çıkarabilirsiniz. Otobüsler de, metro kadar zamanlama konusunda hassas. Akıllı telefonunuza indirebileceğiniz uygulamalar sayesinde, hangi duraktan, saat kaçta, hangi otobüsün nereye hareket edeceğiniz rahatlıkla görebiliyor buna göre tercihinizi metrodan ya da otobüsten yana kullanabiliyorsunuz.

19 tek no loji TEKNOLOJİ MUTFAĞA GİRDİ MUTFAK İÇİN GELİŞTİRİLEN TEKNOLOJİK ÜRÜNLER

20 YUMURTA HATIRLATICISI Akıllı telefonlar hayatımızın her alanını kolaylaştırırken, mutfağı es geçmeleri beklenemezdi. Buzdolabının vazgeçilmez besinlerinden biri olan yumurta da teknolojinin ağına takıldı. Egg Minder (yumurta hatırlatıcısı) özel bir yumurta kabıyla geliyor. Bu kabın içine marketten aldığınız yumurtaları yerleştiriyor, telefonunuza da uygulamayı yüklüyorsunuz. Böylelikle bu kapta yer alan yumurtalardan hangisi en eskiyse, onun ışığı yanıyor. Markete gittiğinizde uygulamayı açarak, evdeki Egg Minder kabında kaç tane yumurtanız kaldığını da anında görebiliyorsunuz. AKILLI TARTI Sadece mutfağınızdaki besinler için özel olarak dizayn edilen bu akıllı ped, size pek çok farklı parametrede bilgi veriyor. Üstüne yerleştirdiğiniz yer yiyeceğin ağırlığını ölçüyor, besin içeriği hakkında bilgi veriyor, kalori, protein, karbonhidrat oranlarını göstererek, diyetiniz için yararlı bilgiler de sunuyor.

21 BLENDER Bir blenderınız yoksa veya varolanı değiştirmek istiyorsanız önce bu ürüne bir göz atın deriz. Dokunmatik ekranı, 1700 watt motor gücü ve altı farklı program seçeneğiyle bu ürün, ileri teknoloji blenderlar arasında bir adım öne çıkıyor. UZAKTAN PİŞİRME Artık işten eve gelirken aceleyle yemek yapmaya başlamanıza gerek yok. Bir nevi teknolojik tencere diyebileceğimiz bu cihazla çorba, et veya tavuk ne isterseniz pişirebilirsiniz. Pişirmek istediğiniz yemeğin malzemelerini koyuyor ve akıllı telefonunuza indirdiğiniz uygulama sayesinde, nerede olursanız olun cihazı aktif hale getirerek pişirme sürecini başlatabiliyorsunuz. Yemeğiniz piştiğinde cihaz bunu otomatik olarak algılıyor ve siz eve gelene kadar yemeği sıcak tutuyor.

22 MUTFAĞA ÖZEL TABLET Yemek tariflerine bakmak, adım adım pişirme tekniklerini izlemek veya sadece yemek yaparken ekranda bir diziyi ya da haberleri takip etmek için mutfakta tablet kullananların sayısı bir hayli fazla ve bu sayı gün geçtikçe artıyor. Bu durumdan tablet kullanıcıları son derece memnun olsalar da aynı şeyi tabletler için söylemek maalesef güç. Üstlerine sıçrayan yağlar, ekranlarına değen unlu parmaklar... Bir tablet için mutfakta yaşam gerçekten hiç de kolay değil. Bu tabletse mutfak kullanımı için özel olarak üretilmiş. İçinde önceden yüklenmiş olan yemek tarifleri ve videoları ile birlikte satılıyor ve en önemli özelliği ise 30 dakika boyunca suyun altında tutsanız bile bu durumdan etkilenmiyor. Yani kirlenen ekranı ıslak bezle silmek bir yana suyun altına tutarak bile temizleme imkanı tanıyor. AÇIL SUSAM AÇIL Bu çöp tenekesi sadece estetik görünümüyle bile mutfağımızın bir köşesinde konumlanmayı hak ediyor ama o, bundan çok daha fazlasını sunuyor. Çöp tenekesinin kapağı sadece elinizi oynattığınızda, hareket hissini algılayarak açılıyor. Ne pedal ne de mandal... Sadece elinizin hareketi yeterli. Hem hijyenik hem de pratik bir kullanıma sahip olan çöp tenekesi aynı zamanda (dokunmanıza gerek kalmasa bile) parmak izi de yapmıyor.

23 mü ze VE ÖREN YERLERİMİZ DERİNKUYU YERALTI ŞEHRİ ADETA YERALTINDA BİR APARTMAN

24

25 Hem coğrafyası hem de tarihi değerleriyle, Türkiye nin en fazla turist alan destinasyonlarından biri de Kapadokya dır. Kapadokya ya olan bu ilginin önemli bir parçası da yeraltı şehirleridir. Nevşehir in Derinkuyu ilçesinde bulunan Derinkuyu Yeraltı Şehri de, bölgenin gezilebilir alanı en geniş olan yeraltı şehridir yılında tesadüfen keşfedilmesinin ardından 1967 yılında turizme açılmıştır. Derinkuyu Yeraltı Şehri nin kimler tarafından, hangi tarihte yapıldığına dair kesin bir bilgi olmamakla beraber, geçmişinin Hititlere kadar uzandığı düşünülmektedir. Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerinde kullanıldığı da bilinmektedir. Derinkuyu Yeraltı Şehri yerden 55 metre derinliğe sahiptir. Yapıldığı dönemde binlerce kişinin yaşayabileceği bir şekilde dizayn edilen yapı, çok iyi bir savunma sistemine ve şaşırtıcı bir havalandırma sistemine sahiptir. Havalandırma bacaları sayesinde, yerin altına indikçe havasız kalma ihtimali ortadan kaldırılmıştır. Bu yeraltı şehrinin, İlk Hıristiyanların saklama yerlerinden biri olmasındaki en önemli nedenlerden biri, daha önce de belirttiğimiz gibi savunma sistemidir. Dar oyukların birbirine bağlandığı bölümlerin giriş kısımlarında dev tekerlekleri andıran taş yapılar bulunur. Bunun amacı, düşman saldırısında bu taş bloklarla girişleri kapamak ve düşmanın içeri girmesine engel olmaktır.

26 Yapıya, koridor şeklindeki kısımdan girilir. İlk katında karşınıza ahır, şaraphane, misyoner okulu ve vaftizhane olarak kullanılan odalar çıkar. Daha aşağıya ikinci kata ilerledikçe günümüzde oturma odası olarak anlandırılabilecek olan yaşam alanları ve mutfak yer alır. Üçüncü katta havalandırma bacası, dördüncü katta, yatak odaları ve erzak depoları, beşinci katta yine havalandırma bacasına ek olarak birbiriyle bağlantılı odalar yer almaktadır. Altıncı kat yine bir bağlantı tünelinden oluşur. Derinkuyu Yeraltı Şehri nin ilginç bölümlerinden olan mezar odası ve kilise ise yedinci kattadır. Derinkuyu Yeraltı Şehri ne henüz gitmemiş olanlara küçük bir uyarıda bulunmak gerekir. Eğer klostrofobiniz veya kapalı alanda uzun süre vakit geçirmekle ilgili sıkıntılarınız varsa, bu yeraltı şehrine girmeden önce bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederiz. Dünyanın en değişik tarihi yapılarından biri olan Derinkuyu yu görmek, unutulmaz bir deneyim olsa da, bazı tünellerinden tek sıra halinde eğilerek geçilebildiğini belirtmeden geçmeyelim.

27 İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI NDAN SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ GILGAMIŞ DESTANI KOLEKTİF Yaşam sevgisi, yiğitlik, aşk gibi konuların işlendiği bu destan, diğer destanlar gibi insanoğlunun ölümsüzlük arayışının kanıtlarından biridir. Sait Maden in Batı kaynaklarından çevirdiği Gılgamış Destanı nın, Yunan destanı İlyada dan, Hint destanı Mahabharata dan beş bin yıl öncesinde yazıya geçirildiği tahmin edilmektedir. Gılgamış Destanı, insanoğlunun ilk yazınsal ürünü, ilk başyapıtıdır. KUTADGU BİLİG YUSUF HAS HACİB Balasagunlu Yusuf, 11. yüzyılın en önemli Türk şair ve düşünürleri arasında yer alır. Hakkındaki bilgiler büyük ölçüde eseri Kutadgu Bilig deki ifadelere dayanır. Balasagun da yazmaya başladığı eserini Kaşgar da tamamlamış, Karahanlı hükümdarı Ulu Buğra Han a sunmuş ve has hacip unvanıyla ödüllendirilmiştir. İyi bir eğitim gördüğü, Arapça, Farsça ve İslamiyet öncesi Türk kültürünü iyi bildiği anlaşılan Yusuf Has Hacib, eserinde devlet adamlarının niteliği, birey, toplum, devlet ilişkilerinin nasıl düzenlenmesi gerektiği üzerinde durmuş, yaşadığı toplumun geleneksel değerlerine uygun olarak iyiliği, erdemi ve akılcılığı önermiştir.

28 ATATÜRK VE ÇANAKKALE NİN KOMUTANLARI SERMET ATACANLI Çanakkale Savaşı nın farklı bir açıdan öyküsü... Atatürk ün muharebeler sırasında Türk üst komuta kadrosuyla olan ilişkileri, anlaşmazlıkları, kişilik çatışmaları... Muharebelerin ortasında yaşanan sıkıntılı dönemler, Atatürk ve komutanlar arasında yaşanan gerginlikler... Rollerin değişip Atatürk ün tek lider olduğu Cumhuriyet döneminde aynı komutanlar ile ilişkilerinin seyri... Atatürk ün muharebe meydanında karşı karşıya geldiği İngiliz ve Fransız komutanlarla, savaştan sonra kesişen yollar... Kanlı bir savaşın arkasından gelişen sıcak dostluklar... Arşivlerden yeni belgeler, bilinmeyen mektuplar, gün ışığına çıkan yeni fotoğraflar... Çanakkale nasıl geçilemedi, savaş ne pahasına kazanıldı? 91 yıl sonra kimleri, nasıl hatırlayalım, kimleri ve neleri unutmayalım? OKUNMASI GEREKEN 501 KİTAP KOLEKTİF Okunması gereken 501 Kitap bilgili, zeki, çok okumuş ve güvenilir bir dost gibidir. Kitabın içeriğindeki öneriler her biri kendi alanında tartışmasız üne sahip kitap kurdu yazarlar tarafından yapılmıştır. Kitapta yer alan değerlendirmeler, bu kitaplardan aldıkları zevki ve hatta yaşadıkları öfkeyi dahi bizimle paylaşan bu öğretim görevlileri, yazarlar ve kitapseverlerce hazırlanmıştır. Okumak elbette öznel bir uğraştır, ancak değerlendirmeleri yazanlar düşüncelerini ve izlenimlerini dünyanın her yerinden kitapseverlerle paylaşmak için kişisel tercihlerini bir yana bırakmıştır. Bu kapsamlı kılavuz kitap kütüphanenizin bakir ara sokaklarını keşfetmeniz için size ilham verecektir. Bu sayfalarda anıya eşlik eden seyahati, iç içe geçen modern ve klasik edebiyatı, bilimkurgu, polisiye, çocuk edebiyatı ve tarihi, kimi zaman şaşırtıcı ama her zaman özgün denemelerle bir arada bulacaksınız.

29

Dekorasyon E - Dergisi by Kampanya Peşinde

Dekorasyon E - Dergisi by Kampanya Peşinde Dekorasyon E - Dergisi by Kampanya Peşinde Temmuz 2017 Rustik instagram/ facebook / kampanyapesinde Rustik Tarz Kelime anlamı köy evi veya köy görünüşü verilen, kırsal olan Rustik (kaynak: TDK), doğallığı

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor...

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Çocuğundan büyüğüne ailenin tüm fertleri için düşünülmüş kullanılabilir detaylarıyla yüksek yaşam konforu sunabilmek için projenin başından

Detaylı

Bakış açınızı değiştirecek Ev

Bakış açınızı değiştirecek Ev art ı Mekan Dekorasyon & Mimarlık Dergisi SAYI 62 MART - NİSAN 2017 10 TL ISSN 1307-1939 Söyleşi Hayata ve doğaya yakın olmak Süha Derbent Dokunulası evler Ralph Anstoetz Bakış açınızı değiştirecek Ev

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş.

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. Collection HAKKIMIZDA MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. 2007 de Düzce de kuruldu. Saray Holding bünyesinde kurulan İstanbul merkezli MOBSAR, Verelli markası ile mobilya sektöründe faaliyet gösteriyor. Oturma

Detaylı

Mark Howorth imzasıyla

Mark Howorth imzasıyla DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Mark Howorth imzasıyla CHALET SOLAIS İsviçre nin Villars bölgesindeki dağların tepesinde, vadiye hakim bir noktada bulunan Chalet Solais, ünlü İngiliz

Detaylı

"Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar" iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden

Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden O O LY F RT L Kİ Ş E İS PO "Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar" iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden başlamıştır. Çocukluk döneminde,

Detaylı

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi SUHAN OTEL KONAKLAMALI PAKETLER Fiyatlar KİŞİ BAŞIDIR Paket 1 Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri Paket 2 Türk Gecesi Eğlencesi Paket 3 Kapadokya Bölge Turu (Öğle Yemeği Dahil İçecek Extra) Paket 4

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir 1 / 6 2014/11/14 17:03 Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir Öykü Çetin Radikalist / 09/11/2014 Erasmus projesi her yıl yüzlerce öğrenciye farklı ülkelerde eğitim alma fırsatı sunuyor. Peki,

Detaylı

Hayat Kurtaracak Öneriler

Hayat Kurtaracak Öneriler On5yirmi5.com Hayat Kurtaracak Öneriler Her sabah 'Ne giyeceğim' sıkıntısı mı yaşıyorsunuz? Üstelik de bir sürü giysiniz varken! Gardırobunuzu yeniden düzenlerseniz bu dertten kurtulursunuz. Yayın Tarihi

Detaylı

SULTANBEYLİ NİN YENİ CAZİBE MERKEZİYLE TANIŞMAYA, HAYATINIZI DAHA KONFORLU YAPMAYA, HAYALLERİNİZİ YAŞAMAYA HAZIR MISINIZ?

SULTANBEYLİ NİN YENİ CAZİBE MERKEZİYLE TANIŞMAYA, HAYATINIZI DAHA KONFORLU YAPMAYA, HAYALLERİNİZİ YAŞAMAYA HAZIR MISINIZ? SULTANBEYLİ NİN YENİ CAZİBE MERKEZİYLE TANIŞMAYA, HAYATINIZI DAHA KONFORLU YAPMAYA, HAYALLERİNİZİ YAŞAMAYA HAZIR MISINIZ? TÜM BEKLENTİLERİNİZE EN İYİ YANITLARI BULACAĞINIZ PROJE, SULTANBEYLİ EMLAK KONUTLARI;

Detaylı

index index Avangarde Takımlar Avangarde Takımlar Maksi Takımlar Delüx Takımlar Corner Takımlar

index index Avangarde Takımlar Avangarde Takımlar Maksi Takımlar Delüx Takımlar Corner Takımlar index index Avangarde Takımlar 04-05 Lüks ELit Berjerli 06-07 Lüks ELit Berjerli 08-09 Lüks ELit Berjerli 10-11 Yalı 12-13 Yalı Takımlar 14-15 Zümrüt 16-17 Eftalya 18-19 Eliza 20-21 Eliza 22-23 Pırlanta

Detaylı

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR Merhabalar, ben Gemi Makineleri İşletme Mühendisliğinden Yunus Emre Meşe. 2018 Bahar döneminde Polonya nın Gdynia şehrinde Erasmus faaliyetimi gerçekleştirdim.

Detaylı

BEYAZ YALI Yalı dekorasyonu deyince, genellikle nostaljik çizgiler, eski ve yeniyi içiçe yaşatan dizaynlar, klasik, y a da y an klasik döşenmiş m ekanlar akla geliyor. Oysa, First için görüntüleûiğimiz

Detaylı

Esenyurt un en merkezi yerinden evinizi alın, KAZANIN!

Esenyurt un en merkezi yerinden evinizi alın, KAZANIN! 2018 Esenyurt un en merkezi yerinden evinizi alın, KAZANIN! Her geçen yıl artan nüfusu ve gelişen nüfus sayısına paralel olarak gelişen sosyal yaşam alanlarıyla Esenyurt, istanbul un en hızlı gelişen

Detaylı

2. İstanbul Boğazı 31 kilometre uzunluğundadır. 3. İstanbul Boğazı Asya ve Avrupa yı birbirinden ayırır. 4. İstanbul Boğazını turistler çok severler.

2. İstanbul Boğazı 31 kilometre uzunluğundadır. 3. İstanbul Boğazı Asya ve Avrupa yı birbirinden ayırır. 4. İstanbul Boğazını turistler çok severler. İstanbul Boğazı İstanbul Boğazı Karadeniz ve Marmara Denizi ni birbirine bağlar. Asya ve Avrupa kıtalarını birbirinden ayırır. İstanbul u da ikiye böler. Uzunluğu 31 kilometredir. Genişliği ise 700 metre

Detaylı

UNIVERSITY OF EAST LONDON LONDON DOCKLANDS CAMPUS (DOĞU LONDRA ÜNİVERSİTESİ LONDRA DOCKLANDS KAMPÜSÜ)

UNIVERSITY OF EAST LONDON LONDON DOCKLANDS CAMPUS (DOĞU LONDRA ÜNİVERSİTESİ LONDRA DOCKLANDS KAMPÜSÜ) UNIVERSITY OF EAST LONDON LONDON DOCKLANDS CAMPUS (DOĞU LONDRA ÜNİVERSİTESİ LONDRA DOCKLANDS KAMPÜSÜ) LOKASYON Londra merkezde, Thames Nehri kenarındaki University of East London kampüsünde ayrıca bir

Detaylı

CAPPADOCIA ULTRA TRAIL

CAPPADOCIA ULTRA TRAIL CAPPADOCIA ULTRA TRAIL Günümüzden milyonlarca yıl önce Erciyes, Hasandağ ve Güllüdağ ın püskürttüğü lavların doğal etkenlerle aşınması sonucu ortaya çıkan peribacası oluşumlarıyla olağanüstü bir coğrafya

Detaylı

Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu

Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Ali Canip Olgunlu ile Kapadokya Tur Programı Göreme, 6-8 Eylül 2013 Tur Rehberimiz: Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Öne Çıkanlar: Ali Canip Olgunlu nun anlatımlarıyla Kapadokya Anadolu daki ilk kiliselerden

Detaylı

Doğukan Türkekul Akgün TURK 102-1. Seda Uyanık. Tarih: 25.09.2014. Başlık: Budapeşte Gezi Notlarım. Budapeşte Gezi Notlarım

Doğukan Türkekul Akgün TURK 102-1. Seda Uyanık. Tarih: 25.09.2014. Başlık: Budapeşte Gezi Notlarım. Budapeşte Gezi Notlarım Doğukan Türkekul Akgün 21302032 TURK 102-1 Seda Uyanık Tarih: 25.09.2014 Başlık: Budapeşte Gezi Notlarım Budapeşte Gezi Notlarım Lise yıllarımdan beri arkadaşımla her yaz beraber tatile gitme planı yapar

Detaylı

Sağlıklı uyku için...

Sağlıklı uyku için... Sağlıklı uyku için... Yatak - Baza - Başlık www.ervabaza.com Yatak odanızı düzenleyip yer açmanın zamanı Tek ve çift kişilik bazalar özenle üretilen yataklarımızla birlikte dayanıklı ve uzun ömürlü olarak

Detaylı

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 29 Ocak 2018 Pazartesi 13:25 Gidiş - 05 Şubat 2018 Pazartesi 17:50 İstanbul Varış QATAR HAVAYOLLARI BOEING 787 DREAMLINER ile uçuş PHUKET PATONG

Detaylı

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Biliyorum ki dekoratör sözcüğü bugün pek de popüler değil, hatta modası geçmiş bir ifade fakat yine de kendimi dekoratör olarak tanımlamak bana daha

Detaylı

geleceğinize DEĞECEK

geleceğinize DEĞECEK geleceğinize DEĞECEK FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın

Detaylı

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın çalışıyoruz.

Detaylı

Madalyonun diğer yüzü

Madalyonun diğer yüzü Ormanın içinde bir mücevher değeri taşıyan bahçe peyzajında çeşitli hayvan figürleri kullanılmış. Kemer Country evlerinin arasında tasarlanan gölet, ev sahiplerine hem yemyeşil doğanın içinde hem de suya

Detaylı

SALON TAKIMLARI AYDEMİR DEKORASYON. Özel tasarım sipariş alınır. KOD NO. 316 Melodi Masa Abaroz / 222 Melodi Sandalye

SALON TAKIMLARI AYDEMİR DEKORASYON. Özel tasarım sipariş alınır. KOD NO. 316 Melodi Masa Abaroz / 222 Melodi Sandalye SALON TAKIMLARI KOD NO. 316 Melodi Masa Abaroz / 222 Melodi Sandalye KOD NO. 316 Melodi Masa Y.Siyah / 222 Melodi Sandalye farklı kombinasyonlarla olu turabilece iniz binlerce çe idi sizlere sunuyoruz,

Detaylı

www

www HUZURLU BİR HAYAT EVİNİZDEN BAŞLAR 2 1 7.400 m² alan üzerine ayrık nizam 3 blok toplamda 60 daire şeklinde inşa edilecek olan Hanedan Konakları şehrin gürültüsünden uzak, manzara ve doğayı karşısına alan

Detaylı

Samm Hotel. Konaklama Sanatı

Samm Hotel. Konaklama Sanatı konsept Otel Samm Hotel Konaklama Sanatı Konaklamayı aleladelikten kurtarıp sanat içinde bir keyfe dönüştüren SAMM Hotel,modern ve minimal çizgisiyle Ankara nın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor Ankara

Detaylı

YENİ EXCLUSIVE. Dogtas exclusive brosur.indd 1 12/08/16 12:13

YENİ EXCLUSIVE. Dogtas exclusive brosur.indd 1 12/08/16 12:13 YENİ EXCLUSIVE Dogtas exclusive brosur.indd 1 12/08/16 12:13 Dogtas exclusive brosur.indd 2 12/08/16 12:13 Tam 7 sene önce Exclusive Serisi ni tasarladığımızda o kadar çok sevildi ki, o kadar çok beğenildi

Detaylı

ayat, tüm doğallığıyla sizi çağırıyor...

ayat, tüm doğallığıyla sizi çağırıyor... H ayat, tüm doğallığıyla sizi çağırıyor... PROJE ORTAKLIĞI B ir yudum değil, doya doya mutluluk... İnsan ilişkilerinin sıcaklığını özlüyoruz hepimiz Küçük, kendi halinde mahallelerde, sıcak komşuluk ilişkileri

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

m 2 arazi üzerinde, içinde 6 blok ve sosyal tesis yer alan, toplam 360m 2 den oluşan 36 adet 5+1 muhteşem daire sahiplerini bekliyor.

m 2 arazi üzerinde, içinde 6 blok ve sosyal tesis yer alan, toplam 360m 2 den oluşan 36 adet 5+1 muhteşem daire sahiplerini bekliyor. 11.170 m 2 arazi üzerinde, içinde 6 blok ve sosyal tesis yer alan, toplam 360m 2 den oluşan 36 adet 5+1 muhteşem daire sahiplerini bekliyor. Ferahlık, huzur ve güvenliği temel alan bir anlayışla gerçekleştirilen

Detaylı

evinizin yapı taşı the building blocks of your home

evinizin yapı taşı the building blocks of your home MUTFAK ANKASTRE CİHAZ BANYO İÇ KAPI DIŞ KAPI DUVAR KAĞIDI DOĞAL TAŞ VESTİYER GİYİNME ODASI KÜTÜK UYGULAMALARI EV & OFİS PARKE MERDİVEN the building blocks of your home evinizin yapı taşı www.casadecor.com.tr

Detaylı

Rahat Bir Hayat İçin Esnek Çözümler

Rahat Bir Hayat İçin Esnek Çözümler Rahat Bir Hayat İçin Esnek Çözümler Aradığınız; modern mimarisiyle göz alıcı, merkezi konumda ve kalabalıktan uzakta bir ev ise, Flex tam da size göre! Caddeye Flex İvmesi Kendi sosyal yapısını zemin

Detaylı

İçindekiler. Londra da okul gezisi. 4 gün/ 3 gece 2014/15... sayfa 2. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 5 *** Londra da Eğitici Tatil

İçindekiler. Londra da okul gezisi. 4 gün/ 3 gece 2014/15... sayfa 2. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 5 *** Londra da Eğitici Tatil İçindekiler Londra da okul gezisi 4 gün/ 3 gece 2014/15... sayfa 2 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 5 *** Londra da Eğitici Tatil 6 gün/ 5 gece 2014/15... sayfa 8 ( Kursuyla beraber) 7 gün/ 6 gece 2014/15...

Detaylı

İçindekiler. Londra da okul gezisi. 4 gün/ 3 gece 2014/15... sayfa 2. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 5 *** Londra da Eğitici Tatil

İçindekiler. Londra da okul gezisi. 4 gün/ 3 gece 2014/15... sayfa 2. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 5 *** Londra da Eğitici Tatil İçindekiler Londra da okul gezisi 4 gün/ 3 gece 2014/15... sayfa 2 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 5 *** Londra da Eğitici Tatil 6 gün/ 5 gece 2014/15... sayfa 8 ( Kursuyla beraber) 7 gün/ 6 gece 2014/15...

Detaylı

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz.

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz. Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz. 29.000 metrekarede, 32 konutluk ilk etabını sizlerle buluşturan Aden Ballıkpınarı, toplam 78 adet özel villa ile kurgusunu tamamlayacak. 4

Detaylı

Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir.

Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir. Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir. Görünümü Elbiseleri Hz. Peygamber çeşitli renk ve desenlerde elbiseler giymiştir. Ancak daha çok

Detaylı

Her detayında size özel şıklık...

Her detayında size özel şıklık... Her detayında size özel şıklık... BURADA YAŞAM VAR bilgi@lemaevleri.com www.lemaevleri.com Yeni bir hayata ilk adım burada Ayrıcalık her adımda... LEMA Ayrıcalık her adımda... Hayattan daha iyisini bekleyenler

Detaylı

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik.

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Şebnem GÜZELOĞLU 21302293 TURK 102-25 İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Dünya üzerindeki insanların hepsine Yapmayı en çok istediğin şey nedir? diye sorsak, muhtemelen çoğundan alacağımız

Detaylı

ÇALIŞMA ALANLARINIZA YENİ BİR SOLUK GETİYORUZ

ÇALIŞMA ALANLARINIZA YENİ BİR SOLUK GETİYORUZ ÇALIŞMA ALANLARINIZA YENİ BİR SOLUK GETİYORUZ Mimari Tasarım Projelendirme İmalat Of is is Mobilyaları Uygulama www.tapso.com Ofis Mağaza Hastane Otel Restaurant Tapso Project Gibi Düşünmek Tapso Project

Detaylı

Manzara 7/24 için uzun yıllara dayanan tecrübe ve profesyonel bir tasarım ekibini bir araya getirdik. Her detayın üzerinde titizlikle durarak ve en mükemmeli hedefleyerek çalıştık. Manzara 7/24 denize,

Detaylı

Sessiz Koza. Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli...

Sessiz Koza. Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli... Sessiz Koza Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli... Hazırlayan SELİN AKAL GÜLMEZ FOTOĞRAFLAR UNIQUE HOME STAY Ocak 2016 ALLDecor 133 EVLER

Detaylı

Minti Monti. Tilki Tilki Baksana. Bana bak! Hayır, bana bak! Yavru Tilki Neyin Peşindesin? Okula Hazırlık İçin 5 Öneri TİLKİ OKULU

Minti Monti. Tilki Tilki Baksana. Bana bak! Hayır, bana bak! Yavru Tilki Neyin Peşindesin? Okula Hazırlık İçin 5 Öneri TİLKİ OKULU Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Ücretsizdir Sonbahar 2012 Sayı:7 ISNN: 2146-281X Tilki Tilki Baksana Bana bak! Hayır, bana bak! Yavru Tilki Neyin Peşindesin? Okula Hazırlık İçin 5 Öneri

Detaylı

Çiçek gibi bir yuvanız olsun... www.florakonaklari.com

Çiçek gibi bir yuvanız olsun... www.florakonaklari.com Çiçek gibi bir yuvanız olsun... www.florakonaklari.com Flora Konakları nda hayat var! İstanbul un Anadolu yakasında Tuzla ya yeni bir şehir kuruluyor. Hayalini kurduğunuz yaşamı size sunmaya hazırlanan

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri büyük yazılır. Cesur Yumak Nevşehir Japon Azerbaycan Ağrı Dağı Anıtkabir Cümleler her zaman büyük

Detaylı

IKEA dan, özenle hazırlanan Ramazan sofralarına öneriler.

IKEA dan, özenle hazırlanan Ramazan sofralarına öneriler. 09 Haziran 2016 IKEA dan, özenle hazırlanan Ramazan sofralarına öneriler. IKEA, mutfakta bolca zaman geçirilen Ramazan ayında, servis aksesuvarlarından yemek takımlarına, fonksiyonel saklama kaplarından

Detaylı

Eğer metabolizmanızda bir sorun varsa, başta kilo kontrolünüz olmak üzere vücudunuzdaki pek çok şey problemli hale gelir.

Eğer metabolizmanızda bir sorun varsa, başta kilo kontrolünüz olmak üzere vücudunuzdaki pek çok şey problemli hale gelir. Metabolizma, bedeninizdeki kimyasal tepkimelerin toplamını ifade eden sihirli bir sözcüktür. Özellikle orta yaşlar ve sonrasında görülen kilo artışlarının, çabuk yorulma, halsizlik ve yorgunlukların başlıca

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri

Detaylı

Acilen markete gitmeniz gerek. Gardırobunuzdan çarçabuk ne seçersiniz?

Acilen markete gitmeniz gerek. Gardırobunuzdan çarçabuk ne seçersiniz? Bayanlara Özel Test Giysi Seçiminiz Kişiliğiniz Hakkında Ne Söylüyor? 1-1Formun Üstü Bir iş toplantısındasınız ve tek bayan sizsiniz. a) Zekice yorumlarınızla öne çıkar, varlığınızı hissettirirsiniz. b)

Detaylı

Bunların takibini kolaylaştırmak için tüm haberlerin tek bir noktada eksiksiz ve güncel şekilde bir araya getirilmesi gerekiyordu.

Bunların takibini kolaylaştırmak için tüm haberlerin tek bir noktada eksiksiz ve güncel şekilde bir araya getirilmesi gerekiyordu. AKTEM bilişim, AKTEM lojistiğin sektördeki 15 yıllık tecrübesi ve desteğiyle kurulmuş bir yazılım grubudur. Yazılım grubumuz her alanda, ihtiyaç duyulabilecek bilişim ve yazılım desteğini verebilecek yetkinliktedir.

Detaylı

Geleceğe yapılan en huzurlu yatırım...

Geleceğe yapılan en huzurlu yatırım... Geleceğe yapılan en huzurlu yatırım... BAŞARININ ANAHTARI, DÜNYADA OLUP BİTENLERİ ALGILAYIP GÜNÜN İHTİYAÇLARINA UYGUN ÜRÜNLERİ SUNMAKTIR. Pieter C. Vink Sizlerden aldığımız güç ve güvenle, köklü ticaret

Detaylı

İngiltere ve İskoçya

İngiltere ve İskoçya Türk Hava Yolları ile İngiltere ve İskoçya Şeker Bayramı'nda İngiltere ve İskoçya Londra - Edinburg 24 Haziran - 29 Haziran 2017 (6 gün - 5 gece) Tur Programı 1. gün - 24 Haziran 2017, Cumartesi İstanbul

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

KADINLAR ve Demografik Büyüklükler Hedef Kitle Tanımlamaları Yaşam Trendleri

KADINLAR ve Demografik Büyüklükler Hedef Kitle Tanımlamaları Yaşam Trendleri KADINLAR ve Demografik Büyüklükler Hedef Kitle Tanımlamaları Yaşam Trendleri 14 Haziran 2005, Salı A company of Pazarlama yönetimini geliştirmek için ilerleyebileceğimiz alanlar Hedef kitleyi geleneksel

Detaylı

Yaşamın Rengi. Topraktan Yaşama

Yaşamın Rengi. Topraktan Yaşama Yaşamın Rengi Yaşamın Rengi Tasarım & Basım : Demirkolbasim.com Topraktan Yaşama Seydioğlu Grup Yatırım A.Ş. Merkez Ofis Tel : 0216 307 61 96 Fax : 0216 307 61 97 Adres : Velibaba mah.dolayoba Cad. Tolga

Detaylı

MONEMA Yemek Masası. Berjer

MONEMA Yemek Masası. Berjer MONEMA 1.412 840 Yemek Masası 1.786 1.250 Berjer Yeniliğe Yer Açın Geleneksel Motiflerden İlham Alan Tasarım Modern çizgilerle klasik motiflerin uyum içinde yorumlandığı yeni MONEMA koleksiyonu... Zamansız

Detaylı

Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor...

Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor... Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor... 0392 444 4000 www.northernlandcyprus.com www.facebook.com/northernlandcyprus info@northernlandcyprus.com

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ 2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ burgbad Solitaire Serileri Solitaire Kişinin bireyselliğinin olağandışı bir şekilde ifade etmesi. Form ve fonksiyon en üst düzeydedir. Hiç şüphesiz

Detaylı

a 3 -<» rt3 ft3 Ö o\3 CO o\3 Ö o\3 CO v-< 0x3 Ö V-i -i» 3 Gezi / İlgaz Anadolu'nun Sen Yüce Bir Dağısın 0x3 Ö 0x3 Kitap / Kayıp Gül

a 3 -<» rt3 ft3 Ö o\3 CO o\3 Ö o\3 CO v-< 0x3 Ö V-i -i» 3 Gezi / İlgaz Anadolu'nun Sen Yüce Bir Dağısın 0x3 Ö 0x3 Kitap / Kayıp Gül ft o\ I V-i :p --( a * > Gezi / İlgaz Anadolu'nun Sen Yüce Bir Dağısın Kitap / Kayıp Gül Röportaj / Dr. Süleyman Ozüpekçe El Sanatları / Geleneksel Sanatlarımız/

Detaylı

Bu katalogtaki bilgiler ve görseller tanıtım amaçlıdır. Proje, konut büyüklükleri ve mahal listelerinde, uygulama projesi esastır.

Bu katalogtaki bilgiler ve görseller tanıtım amaçlıdır. Proje, konut büyüklükleri ve mahal listelerinde, uygulama projesi esastır. MUTLULUĞA YOLCULUK Bu katalogtaki bilgiler ve görseller tanıtım amaçlıdır. Proje, konut büyüklükleri ve mahal listelerinde, uygulama BUTİK YAŞAM TEMALI İstanbul a yeni bir yaşam kültürü kazandıran, Atakent

Detaylı

.88N BORNOVA KÜÇÜK PARK K*N9

.88N BORNOVA KÜÇÜK PARK K*N9 N BORNOVA KÜÇÜK PARK K N OB A A AR 1 A AR ÜN V R ANA V A AR AKÜ N Ü R A AR B Ü Ü 3 O A A B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için bir yașam hayal etmek ve bu hayali gerçekleștirmeye

Detaylı

etailer Kit Lenovo YOGA 300 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır.

etailer Kit Lenovo YOGA 300 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır. etailer Kit Lenovo YOGA 300 Lenovo YOGA 300 etailer Kit'e dahil edilenler PPT Önerilen nüsha (Özet, Genel Bakış, Temel Özellikler) Fotoğraf Kılavuzu 3 boyutlu model bağlantısı 2 Önerilen nüsha Özet Ürünü

Detaylı

Pembe Gezi. Sanat Etkinliği Tiyatro Çalışmaları. 18-24 Ocak 2013

Pembe Gezi. Sanat Etkinliği Tiyatro Çalışmaları. 18-24 Ocak 2013 Pembe Gezi Sanat Etkinliği Tiyatro Çalışmaları 18-24 Ocak 2013 Hedefler Fransızca konuşma yeteneğini geliştirmek Gösteri sanatının profesyonel sanatçılarıyla tanışarak bu mesleği tanımak Sanatçıları yakından

Detaylı

HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI

HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI DEKO HOME Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr www.architecta-interiors.com DOROTHEE JUNKIN HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI Taşıdığı geleneksel ögeler ve karakteri korunurken, çağdaş

Detaylı

UĞURBÖCEĞİ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

UĞURBÖCEĞİ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ UĞURBÖCEĞİ GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik. Sınıfımızda bir

Detaylı

Gidiş Dönüş Uçak Biletleri Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri Kapadokya Bölge Turu (Öğle Yemeği Dahil İçecek Extra)

Gidiş Dönüş Uçak Biletleri Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri Kapadokya Bölge Turu (Öğle Yemeği Dahil İçecek Extra) SUHAN HOTEL KONAKLAMALI KAPADOKYA TURU SUHAN OTEL KONAKLAMALI PAKETLER Standart Paket Kişi Başı Kapadokya SUHAN Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Gidiş Dönüş Uçak Biletleri Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri

Detaylı

AVM ve mağazalar için

AVM ve mağazalar için AVM ve mağazalar için Akıllı telefonların kullanım oranı her geçen gün hızla artıyor. Buna paralel olarak işletmelerin tüketiciye ulaştırmak istedikleri mesajları için de yeni bir kanal şekillenerek yaygınlaşıyor.

Detaylı

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da.

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da. İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da Ve şimdi Konya da. 23 Bursa Prestij Modern 23 yıllık İstanbul Prestij Park Bakyapı Uzmanlığıyla Prestijli Bir Hayat Sakarya Çamlıca Apart Evleri Çanakkale

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav süresi : 13 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm (3 dakika) KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ G: LanguageCert

Detaylı

www.asiyanyalincak.com Kuş yuvası sıcaklığında modern mimari Deniz esintisinin doğaya karıştığı yerdedir Aşiyan Yalıncak Güzel şehir Trabzon da hayat bulan proje Boztepe Grup İnşaat güvencesiyle kapılarını

Detaylı

Tur Programı. Güney Fransa'nın inclileri; Avignon, Arles ve Aix-en-Provence

Tur Programı. Güney Fransa'nın inclileri; Avignon, Arles ve Aix-en-Provence Baştan Başa Güney Fransa Güney Fransa'nın inclileri; Avignon, Arles ve Aix-en-Provence Tarih : 16-05-2017-21-05-2017 Şehirler : Arles, Avignon, Nice, Toulouse Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları tarifeli

Detaylı

Sade ve sakin bir tasarım: İLLÜZYON

Sade ve sakin bir tasarım: İLLÜZYON Sade ve sakin bir tasarım: İLLÜZYON Evinize ilham veren tasarımlar.. Tasarımlarıyla evinizi, tarzıyla sizi tamamlayan salonlar.. İDEAL RAHATLIK VE KONFOR Geniş ürün gamıyla her zevke hitap eden ZELL CONCEPT

Detaylı

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler 10 uygulaması kolay tasarruf ipucu Seyahatin en büyük engellerinden bir tanesi bütçe... Keseyi yönetememek sadece gitmenizin değil, gittiğinizde

Detaylı

MUTFAK & BANYO MODERN VE KLASİĞİN BULUŞTUĞU YER, KALİTEYE HOŞ GELDİNİZ...

MUTFAK & BANYO MODERN VE KLASİĞİN BULUŞTUĞU YER, KALİTEYE HOŞ GELDİNİZ... MUTFAK & BANYO MODERN VE KLASİĞİN BULUŞTUĞU YER, KALİTEYE HOŞ GELDİNİZ... HAKKIMIZDA Gökçeler ahşap ürünleri ve dekorasyon işleri sektörün deneyimli firması Gökçeler Yapı Malzemeleri, Mobilya, İnşaat Taah.

Detaylı

EZBERLEMİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ. Hafta Sonu Ev Çalışması DAĞINIK ÇOCUK

EZBERLEMİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ. Hafta Sonu Ev Çalışması DAĞINIK ÇOCUK Hafta Sonu Ev Çalışması DAĞINIK ÇOCUK Bir çocuk varmış. Eşyalarını toplamaktan hiç hoşlanmazmış. Bir gün yerlerde atılı duran eşyalar, aralarında konuşuyorlarmış. - Sen neden hala buradasın. Bu saatte

Detaylı

Schlüter -TRENDLINE. Dünya trendleri için profiller. Aktüel seramik trendleri için yüksek kaliteli profiller

Schlüter -TRENDLINE. Dünya trendleri için profiller. Aktüel seramik trendleri için yüksek kaliteli profiller Dünya trendleri için profiller Copyright 2013 by Ceramiche Atlas Concorde S.p.A. Aktüel seramik trendleri için yüksek kaliteli profiller Aktüel seramik trendleri için yüksek kaliteli profiller Yaşam alanlarınızı,

Detaylı

495 TL. Ne istersen o, SONBAHARDA SOKAK MODASI. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel. LATTE Şimdi SADECE

495 TL. Ne istersen o, SONBAHARDA SOKAK MODASI. Sadece Tchibo dünyasına özel. Sadece Tchibo dünyasına özel. LATTE Şimdi SADECE Ne istersen o, 30 Eylül de www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda LATTE Şimdi SADECE 495 TL Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta: SONBAHARDA SOKAK MODASI Bu kampanya 16-29 Eylül tarihleri arasında

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

KONYAALTI NDA 5 YILDIZLI BİR YAŞAM KONYAALTI NDA 5 YILDIZLI BİR YAŞAM

KONYAALTI NDA 5 YILDIZLI BİR YAŞAM KONYAALTI NDA 5 YILDIZLI BİR YAŞAM Yeryüzü Cenneti ANTALYA Binlerce yıllık tarihiyle nice hikayelere konu olmuş, dillere destan güzelliğiyle yüzlerce uygarlığa ev sahipliği yapmış bir şehirdir Antalya. Toros dağlarının ihtişamı altında

Detaylı

ERKEKLER ve Demografik Büyüklükler Hedef Kitle Tanımlamaları Yaşam Trendleri

ERKEKLER ve Demografik Büyüklükler Hedef Kitle Tanımlamaları Yaşam Trendleri ERKEKLER ve Demografik Büyüklükler Hedef Kitle Tanımlamaları Yaşam Trendleri 21 Ekim 2005 A company of ( Kadınlar dan hatırlatma) Pazarlama yönetimini geliştirmek için ilerleyebileceğimiz alanlar Hedef

Detaylı

Yuvanda, yaşam alanında neler olmalı? Nasıl bir hayat? Evinle ilgili birçok isteğin, idealin, hayalin olsa...

Yuvanda, yaşam alanında neler olmalı? Nasıl bir hayat? Evinle ilgili birçok isteğin, idealin, hayalin olsa... Yuvanda, yaşam alanında neler olmalı? Nasıl bir hayat? Evinle ilgili birçok isteğin, idealin, hayalin olsa... GÜVENLİK Sadece yaşayanlara özel geniş alanları olsa ve bu alanlara geçişler güvenlik kontrollü

Detaylı

Görmeden, dokunmadan, mobilya alınır mı?

Görmeden, dokunmadan, mobilya alınır mı? Online Mobilya Alıverişi Görmeden, dokunmadan, mobilya alınır mı? Internetten mobilya almak isteyenlere, önemli ipuçları! 1 Mobilyayı daha ucuza ve yorulmadan almak Ekonomik fiyat Yorulmadan alışveriş

Detaylı

northernland tan MAĞUSA YA ARTI BİR DEĞER Herkes ev sahibi oluncaya kadar...

northernland tan MAĞUSA YA ARTI BİR DEĞER Herkes ev sahibi oluncaya kadar... northernland tan MAĞUSA YA ARTI BİR DEĞER 520 KONUT luk yepyeni bir KENT Herkes ev sahibi oluncaya kadar... 50 44 51 45 52 46 43 53 55 54 49 48 47 35 34 42 33 41 32 40 39 38 31 30 37 36 22 29 21 11 28

Detaylı

WWW.KAYNASLİKONAKLARİ.COM PROJE HAKKINDA Şaheser Grup Güvencesiyle inşaa edilen Kaynaşlı konakları Bölgenin Turizm cenneti yakın Karadeniz Kaynaşlı sloganıyla çıtayı her geçen gün yükselen Düzce kaynaşlıda

Detaylı

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye REKABET Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye 1 Hemen her ürüne, markaya her yerden ulaşabiliyoruz Ben yine çarşıdaki ayakkabıcıya gideyim Biliyorum o telefonu istiyorsun ama

Detaylı

DÖRT BİR YANINIZDA ŞEHRİN AYRICALIKLARI...

DÖRT BİR YANINIZDA ŞEHRİN AYRICALIKLARI... DÖRT BİR YANINIZDA ŞEHRİN AYRICALIKLARI... ARY Poyraz, Anadolu Yakasının farklı güzelliğini her yönüyle taşıyan Bostancı da hayata geçireceği projeyle, sizi ayrıcalıklı bir hayata davet ediyor. Bir yandan

Detaylı

Sakura. Sadelik ve ihtişamı bir arada arayanlara...

Sakura. Sadelik ve ihtişamı bir arada arayanlara... SLEEP ROYAL S MATTRESS Sakura Sadelik ve ihtişamı bir arada arayanlara... Lüksün, üstün konfor ve en ileri teknolojilerle buluştuğu Sakura Serisi krallara layık uykunun tadını çıkarmak isteyenlere özel

Detaylı

Kazakistan Renkli Almati Turu 3 Gün / 2 Gece

Kazakistan Renkli Almati Turu 3 Gün / 2 Gece Kazakistan Renkli Almati Turu 3 Gün / 2 Gece 1.Gün Almati havaalanına varış ile birlikte otele transfer. Check in sonrası otelde dinlendikten sonra turumuza başlıyoruz. Gezi, Almatı kentini çevreleyen

Detaylı

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... Mükemmellik üzerine kurulu yeni bir kavramla

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi

Detaylı

Bulgaria-Turkey IPA Cross-Border Programme CCI Number 2007CB16IPO008

Bulgaria-Turkey IPA Cross-Border Programme CCI Number 2007CB16IPO008 MADZHAROVO" DESTİNASYONU Haftanın turu Doğu Rodopların muhteşem ve eşsiz güzelliklerinde dolaşırken, İvaylovgrad barajının girişinde geniş kumsalları ile Arda nehrinin en güzel mendereslerini oluşturduğu

Detaylı

Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya...

Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya... Endülüs Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya... Tarih : 25-04-2017-30-04-2017 Şehirler : Cordoba, Granada, Malaga, Sevilla Otel : 4* Ulaşım :

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

bütünleşen mimari Denizle

bütünleşen mimari Denizle Denizle bütünleşen mimari Manzaraya 15 derecelik bir açıyla sürgülü cam kapılarla tasarlanan ön cephedeki salon, okyanusa uzanan masmavi bir perspektife sahip. Konforlu bir oturma düzeni oluşturan mobilyalarda

Detaylı

Bağlıca nın en lüks konsepti

Bağlıca nın en lüks konsepti Bağlıca nın en lüks konsepti Cephede Tasarlanan Ahenklİ Yükselİş Koru Konsept renk uyumu ile bir bütünlük sergilemektedir. Tercih edilen renkler daha sıcak duygular uyandıracak nitelikte tutulup, binanın

Detaylı