HACİZ HACZİN TÜRLERİ. 1) KESİN HACİZ (m ):

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HACİZ HACZİN TÜRLERİ. 1) KESİN HACİZ (m.78-105):"

Transkript

1

2 Haciz, para alacaklarının ödenmesini sağlamak için borçluya ait mal ve haklara icra dairesi tarafından hukuken el konulmasıdır. Haciz ancak borçluya ait olan ve paraya çevrilmesi mümkün olan mal ve haklar üzerinde uygulanabilir.

3 HACZİN TÜRLERİ HACİZ 1) KESİN HACİZ (m ): Kanunda haciz denildiğinde öncelikle,takip prosedüründe takibin kesinleşmesinden sonra satıştan önceki aşamayı ifade eden ve satış talep etme imkanı veren kesin haciz anlaşılmalıdır. TAMAMLAMA HACZİ:(m.139) Satış aşamasında satılan malların alacağı karşılamaması halinde uygulanır. İLAVE HACİZ: (m.100/2) Hacze iştirak söz konusu olduğunda belirli şartlarda uygulanır.

4 2) GEÇİCİ HACİZ (m.69/1,3): Kesin haciz dışında, itirazın kesin kaldırılması aşamasında söz konusu olan ve kesin hacze dönüşmedikçe satış hakkı vermeyen hacizdir. 3) İHTİYATİ HACİZ (m.257 vd.): Kesin hacze dönüşmedikçe satış imkanı vermeyen, takip hukuku içerisinde para alacakları için kabul edilmiş bir geçici hukuki koruma olan hacizdir.

5 HACİZ TALEBİ Alacaklı ödeme emrinin tebliğinden itibaren 1 yıl içinde haciz istemelidir.(m.78/2) Süresinde haciz istenmezse, takip dosyası işlemden kaldırılır (m.78/4)bu durumda; Alacaklı gerekli harç ve giderleri yatırıp, borçluya da tebliğ edilerek haciz talebini yenileyebilir. (yenileme harcı) (m.78/5)

6 HACZİN KONUSU Haczin konusunu borçlunun haczi kabil taşınır ve taşınmaz malları ile 3. kişilerdeki alacakları ve diğer parasal mal varlığı değerleri oluşturur. Borçlunun tüm mal varlığı değil, kıymet taktirine göre sadece borcu ferileriyle karşılayan mallar haczedilir. (m.85/1)

7 Haciz yaparken tarafların menfaatinin dengelenmesi gerekir. (m.85/6) Hacizde tertip hükümlerine uygun davranılmalıdır (m.85/2) Geliri muhafaza ve paraya çevirme giderlerini karşılamayacak şeyler haczedilmez. (m.85/5)

8 HACZEDİLMEZLİK ŞİKAYETİ Haczedilmezlik külli icrada da cüzi icrada da geçerlidir. Haczedilmezlik konusunda yetki icra müdürünündür. Kural olarak icra müdürü alacaklının haciz talebini yerine getirmelidir. Ancak m.82/4'de icra müdürüne bu konuda taktir yetkisi tanınmış olup, icra müdürü yalnızca bu maddeye göre malın haczi kabil olup olmadığını değerlendirerek varacağı sonuca göre işlem yapar.

9 Uygulamada icra memuru alacaklının talebi üzerine taşınmazın haczi için tapu memuruna haciz yazısı yazmakta,borçlu meskeniyet şikayeti veya çiftçi olup taşınmazın ailesinin geçinmesi için zaruri olduğu nedeniyle haczedilmezlik şikayetinde bulunmaktadır. İcra mahkemesi anılan madde uyarınca taşınmazın haline münasip olup olmadığını yapacağı keşif ve bilirkişi incelemesi ile tespit edip sonucuna göre karar vermektedir. Haczedilmezlik konusundaki şikayet süresi 7 gündür. Ancak devlet malları haczinde kamu düzeni sebebiyle süresiz şikayet söz konusudur.

10 A) TAMAMI HACZEDİLEMEYENLER 1) Maddi hukuka göre başkasına devri mümkün olmayan mal ve alacaklar Burada devredilemezlik niteliğinin kanuna dayanması gerekir. Yoksa tarafların kendi aralarında devredilemez olarak kabul ettikleri bir hak haczedilebilecektir. Örneğin, şahsa sıkı sıkıya bağlı haklar (TMK m.23), manevi tazminat talepleri(tmk m. 85; TBK m.47,49), ana babanın çocuk malları üzerindeki intifa hakkı (TMK m. 280,314), sükna hakkı (TMK m.748),diğer irtifak hakları (TMK m.753), ölünceye kadar bakma alacaklısının hakkı ( TMK m.519)

11 2)İİK m.82'ye göre tamamı haczedilemeyenler a) Devlet malları Devlet mallarından kasıt genel ve özel bütçeli kamu idaresi mallarıdır. Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumları ve mahalli idarelerin malları 5018 sayılı Kanuna göre devlet malı kapsamında olmayıp bu kurumların özel kanunlarında hacze engel bir hüküm yok ise malları haczedilebilir

12 b) Mahalli idarelerin malları İl özel idareleri (5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu m.7); köyler,(köy Kanunu m.8 uyarınca köy orta malları); belediyeler (5393 sayılı Belediye Kanunu m.15/son ) c) Pek lüzumlu ev eşyası d) Borçlu çiftçi ise veya borçlu bir sanat veya meslek sahibi ise Borçlunun ve ailesinin geçimi için zaruri arazi keşif ve bilirkişi incelemesiyle tespit edilir.

13 e) Borçlunun haline münasip evi Mülkiyet şikayeti mahkemece keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırılmak suretiyle çözümlenmelidir. Bilirkişice öncelikle şikayete konu taşınmazın müştemilatı ve arsası ile birlikte değeri tespit edildikten sonra borçlunun haline münasip bir evi ne kadar paraya alacağı belirlenmelidir. Borçlunun ailesi ile birlikte barınması için zorunlu olan haline münasip meskeni temin etmesi için gerekli bedel,haczedilen yerin kıymetinden daha az ise taşınmazın satılmasına karar verilmeli ve satış bedelinden borçlunun haline münasip bir ev alabileceği miktar borçluya bırakılmalı, kalanı alacaklıya ödenmelidir. Ayrıca satışın, borçlunun haline münasip ev alabileceği miktardan daha aşağıya yapılmaması da hüküm altına alınmalıdır.

14 Meskeniyet şikayeti için taşınmazın konut olarak kullanılmaya elverişli olması gerekir. Borçlunun taşınmazda oturması gerekmez. Taşınmazda hissedar olan ve hissesi haczedilen borçlu da meskeniyet şikayetinde bulunabilir. Borçlunun evini ipotek ettirmesi halinde meskeniyet şikayetinden önceden feragat etiğinin kabulü gerekir. Ancak zirai kredi esnaf kredisi,konut kredisini temin amacıyla kurullan ipotekler zorunlu ipotek olduğundan meskeniyet şikayetine engel değildir

15 3) özel kanunlarında haczedilemeyeceği yazan mal ve haklar Örneğin Hayvanları Koruma Kanunu m.5 (evcil hayvanların haczi),telgraf ve Telefon Kanunu ek m.34 (abone kullanım hakkı) finansal kiralama konusu mallar 6361 sayılı Finansal Kiralama Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu m.28 uyarınca kiracı aleyhine icra yoluyla takip yapılması halinde icra memuru finansal kiralama konusu malların takibin dışında tutulmasına karar verir. Bu karara 7 gün içinde şikayet edilebilir.

16 5510 sayılı Kanuna (m.93 ) göre sigortalı ve hak sahiplerinin gelir aylık ve ödenekleri,aynı kanunun 88. maddesine göre takip ve tahsili gereken alacaklar ile nafaka borçları dışında haczedilemez. Bu fıkraya göre haczi yasaklanan gelir aylık ve ödeneklerin haczedilmesine ilişkin talepler borçlunun muvafakatinin bulunmaması halinde icra müdür tarafından reddedilir. Uygulamada SGK'dan alınan emekli maaş hacizleri süresiz şikayet yoluyla icra mahkemesinden iptali istenilmektedir.

17 A) KISMEN HACZEDİLEMEYENLER(m.83) 1)Maaş ve ücretler Borçlunun maaş ve ücretlerinin bir kısmı haczedilemez. Yani borçlunun maaş ve ücretinden borçlu ve ailesinin geçinmesi için gerikli olan miktar borçluya bırakılır ancak geriye kalan kısmın 1/4'ü haczedilebilir. Ancak ilama bağlı nafakalar hiç haczedilemez. İşçilerin ikramiye dahil aylık ücretlerinin ¼'ünden fazlası haczedilemez.(4857 sayılı İş Kanunu M.35). Buna karşılık kıdem tazminatı izin ücreti ve ihbar tazminatı gibi ödentiler ücretten sayılmaz bu nedenle tamamı haczedilebilir.

18 Borçlunun hacizden önceki bir dönemde haczi caiz olmayan bir mal veya hakkın haczedilebileceğine dair alacaklı ile önceden yaptığı anlaşmalar geçerli değildir.(m.83a) 2) Özel kanunlarda kısmen haczedilemeyeceği belirtilen haklar

19 TAŞINIR HACZİ Kıymetli şeylerin(m.88/1) dışında haczedilen diğer taşınır mallara mutlaka icra müdürü tarafından fiilen el konulması gerekmez hukuken el konulmuş haczedilmiş olması yeterlidir. TAŞINMAZ HACZİ Taşınmaz malların haczinin de taşınmazın bulunduğu yerde yapılması gerekir. İcra dairesi, taşınmazın haczini tapu siciline bildirir. (m.91,102/2) Haciz tapu siciline şerh verilir. Tapuya verilen haciz şerhi daha sonra hak kazanacak olanlara karşı ileri sürülebilir(m.91/1; TMK m.1010/1,1020/3)

20 Kanunda belirtilen istisnalar saklı kalmak kaydıyla (TMK m. 862), ipotek akit tablosunda sayılı teferruatlar taşınmazdan ayrı haczedilemezler.(m.83c) Ayrıca taşınmaz malın haczi onun hasılat ve menfaatlerine de şamildir (m.92/1). Bu konuda yetişmemiş mahsullere ilişkin özel hüküm dikkate alınmalıdır (m.84). Ayrıca mahsuller yetişmeden önce borçlunun muvafakatı olmadan satılamaz.(m.112)

21 İNTİFA HAKKI VE HİSSE HACZİ Borçlunun başkasına devri mümkün olan intifa hakkının kısmen haczi mümkündür(m.83). İntifa hakkında haczin konusu, o şeyin mülkiyeti değil, intifa konusu olan, hasılat, temettü, semere ve kiralardır. Hisse haczinde ise, şirket hissesinin haczi ile elbirliği mülkiyet payının(tmk m.701 vd.) haczi kanunda düzenlenmiştir(m.94).

22 Paylı mülkiyet de ise (TMK m.688 vd ) payın yalnız başına haczi mümkündür. Şirket hissesinin haczinden maksat bir hisse senedine bağlı olmayan şirket hisseleridir. Borçlunun elinde bir şirket hisse senedi bulunuyorsa bu taşınır hükümlerine göre haczedilir (m.88/1). Kanunda,borçluya ait ayni hakların tescilini isteme yetkisinin alacaklıya verilmesi (m.94/2) ile borçlunun zilyedi olduğu bir taşınmazın tescilini dava etme yetkisinin alacaklıya verilmesi ayrıca düzenlenmiştir(m.94/3)

23 ÜÇÜNCÜ KİŞİLERDEKİ MAL VE ALACAKLARIN HACZİ (m.89) İcra müdürü alacaklının talebi ile borçlunun üçüncü kişideki alacağını haczedip bunu haciz tutanağına geçirir ve borçluya bildirilir, böylece borçlunun 3. kişideki alacağı haczedilmiş olur. İzlenen prosedür esasen muhafaza tedbiridir. Kanun bu konuda oldukça karışık bir yöntem öngörmüştür.

24 89. madde, m.88/1 ( kıymetli evraka bağlı alacak) ve m.355'in (maaş ve ücret haczi) dışında kalan durumlarda uygulanabilir. Özellikle maaş ve ücret hacizlerinde m.355 ve m.356,357 uygulanır. Şartları oluştuğunda mutlaka m.89'a göre haciz talep etme zorunluluğu yoktur, alacaklı isterse ve mümkünse genel hükümlere göre de haciz yapılabilir.

25 1. haciz ihbarnamesinin gönderilmesi ----borcun kabulü ----ihbarnameye itiraz ceza ve tazminat davası ----sürede itiraz edilmemesi 2. haciz ihbarnamesinin gönderilmesi ----borcun ödenmesi ----ihbarnameye itiraz ----sürede itiraz edilmemesi Bildirim (3.haciz ihbarnamesi) ----borcun ödenmesi ----menfi tespit davası kişi lehine sonuçlanması ---- alacaklı lehine sonuçlanması ----borcun ödenmemesi ve fakat menfi tespit davasının da açılmaması

26 HACZİN ETKİSİ Alacaklı bakımından: HACİZ Alacaklı satış isteyebilir.(m.106)ve alacağını satış bedelinden alır (m.138/2). Haciz ayni bir hak vermez Şartları oluştuğunda diğer alacaklılar hacze iştirak edebilir(m )

27 Borçlu bakımından: HACİZ 1)Taşınır malların haczedilmesinin etkisi (m.86) Borçlu, alacaklının muvafakatı ve icra dairesinin izni olmaksızın,hacizli taşınır malları üzerinde tasarrufta bulunamaz (m. 86/1). buna aykırı davranması hali için hem cezai hem hukuki müeyyideler öngörülmüştür.

28 Cezai müeyyide: HACİZ Borçlunun hacizli taşınır malları üzerinde izinsiz tasarrufta bulunması ceza hukuku anlamında bir suçtur (TCK m.289). Borçlunun TCK m.289 hükmüne göre cezalandırılması, hacizli malın borçluya bırakılması hali içindir. Hacizli malın yediemine bırakıldığı durumda borçlunun malını yedieminden geri alması da suçtur (TCK m.290/2).

29 Hukuki müeyyide: Haciz ile borçlunun hacizli taşınır malları üzerindeki tasarruf yetkisi kısıtlanmış olur. Bundan maksat, borçlunun hacizli taşınır malları üzerinde tasarrufta bulunmasının mutlak olarak yasaklanması değil; borçlunun hacizli taşınır malları üzerindeki izinsiz tasarruflarının,alacaklının o mallar üzerinde haciz nedeniyle kazanmış olduğu haklara zarar verdiği ölçüde (yani alacaklıya karşı) geçersiz olmasıdır.(m.86/3, 94/1)

30 Hacizli taşınır mal üzerinde, 3.kişilerin zilyetlik hükümlerine dayanarak iyiniyetle kazandıkları haklar saklıdır (m.86/2). 3. kişi iyi niyetli değilse yani o malın hacizli olduğunu biliyorsa kazanmış olduğu hak alacaklının haklarına zarar verdiği ölçüde geçersizdir (m.86/3).

31 2)Taşınmaz malların haczedilmesinin etkisi (m.91) Taşınmazın haczedilmesiyle borçlunun o taşınmaz üzerindeki tasarruf yetkisi TMK m.1010 anlamında kısıtlanmış olur (m.91/1).haciz,tapu siciline tasarruf yetkisinin kısıtlanması olarak şerh verilir. Şerhten önce hacizli taşınmaz üzerinde iyiniyetle hak kazanılması mümkündür ve böyle bir ayni hak alacaklıya karşı da geçerlidir. Buna karşılık şerhten sonra taşınmaz üzerinde iyiniyetle hak kazanılması mümkün değildir. Borçlunun tasarrufları 3. kişiler iyiniyetli olsa bile haciz alacaklısına karşı geçersizdir.

32 Borçlu hacizli taşınmazı üzerinde alacaklı ve icra müdürünün izni olmaksızın tasarrufta bulunabilir. Mesela taşınmazı devredebilir. Yalnız bu yeni hak sahipleri haciz alacaklısının hacizli taşınmazın bedeli üzerindeki hakkından sonra gelirler. Yani taşınmazdan önce alacaklının alacağı ve takip giderleri ödenir. Artan para yeni malike verilir.

33 3. kişiler bakımından Borçlunun borcundan dolayı 3. kişilerin mallarına haciz konulamaz. Bu nedenle aslında 3. kişiye ait olan bir mal borçlununmuş gibi haczedilirse 3. kişi istihkak iddiasında bulunabilir. Mal 3. kişi elinde haczedilirse, 3. kişinin kabulü halinde mal 3. kişiye (m.88/1)yediemin olarak bırakılır. 3. kişilerin hacizli mal üzerinde iyiniyetle kazandıkları hakları korunur(m.86/3)

34 HACZE İŞTİRAK (m.100,101) UYGULAMA ALANI Borçluya karşı birden fazla alacaklının talebi söz konusu ise ve özellikle bu alacaklılar borçluya karşı takibe başlamışlar ve borçlunun haczedilen malları tüm takip yapan alacaklıların alacaklarını karşılamıyorsa ve hacze iştirakin de şartları oluşmuşsa, hacze iştirak prosedürünün işletilmesi gerekecektir. KAMU ALACAKLARI Kamu alacaklarından dolayı hacze iştirak 6183 s.k. m. 21. ve 69 de düzenlenmiştir. Önce kamu alacaklısı haciz koymuşsa, satışta önce kamu alacaklısının alacağı karşılanır. Önce özel alacaklı haciz koymuşsa, kamu alacaklısı, onun haczine iştirak eder; ancak İİK şartları değil, 6183 s.k. uygulanır. SÜRESİ Hacze iştirak etmek isteyen alacaklı, ancak ilk haciz üzerine satılan malın bedeli icra veznesine girinceye kadar bu talepte bulunabilir; bu tarihten sonra hacze iştirak mümkün değildir (m. 100/1, 101/1).

REHNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP

REHNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP REHNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ Genel olarak Taşınmaz rehni TMK m.850 vd.nda, taşınır rehni ise TMK m.939 vd.nda düzenlenmiş olup; ayni bir teminat olan rehnin özelliği dolayısıyla İİK'da rehinli alacaklar için

Detaylı

İ Ç İ N D E K İ L E R

İ Ç İ N D E K İ L E R İ Ç İ N D E K İ L E R Sayfa BİRİNCİ KISIM HACİZ TÜRLERİ B i r i n c i B ö l ü m Geçici (muvakkat) haciz...: 1 İ k i n c i B ö l ü m Tamamlama (tamamlayıcı) haciz... : 3 Ü ç ü n c ü B ö l ü m İlave (ek)

Detaylı

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü mevcut yediemin depo ve garajlarının tasfiye işlemlerini başlatmak üzere start verdi.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü mevcut yediemin depo ve garajlarının tasfiye işlemlerini başlatmak üzere start verdi. {jcomments on} Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü mevcut yediemin depo ve garajlarının tasfiye işlemlerini başlatmak üzere start verdi. Varsayımlarımıza göre bu süreç tüm yurt genelini derinden

Detaylı

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKI (TIPKI BASIM) İÇİN ÖNSÖZ...

Detaylı

TAŞINMAZLARIN, İŞTİRAK HİSSELERİNİN VE RÜÇHAN HAKLARININ BANKALARA VEYA TMSF YE DEVRİNDEN SAĞLANAN KAZANÇLARA İLİŞKİN YENİ K.V.K

TAŞINMAZLARIN, İŞTİRAK HİSSELERİNİN VE RÜÇHAN HAKLARININ BANKALARA VEYA TMSF YE DEVRİNDEN SAĞLANAN KAZANÇLARA İLİŞKİN YENİ K.V.K Emre KARTALOĞLU Gelirler Kontrolörü TAŞINMAZLARIN, İŞTİRAK HİSSELERİNİN VE RÜÇHAN HAKLARININ BANKALARA VEYA TMSF YE DEVRİNDEN SAĞLANAN KAZANÇLARA İLİŞKİN YENİ K.V.K. DA İKİ AYRI İSTİSNA DÜZENLEMESİ MEVCUTTUR

Detaylı

İstihkak prosedürü sonunda, üçüncü kişinin bu hakkı kabul edilir, lehine sonuçlanırsa, o mal üzerindeki haciz kalkar veya mal o hakla birlikte

İstihkak prosedürü sonunda, üçüncü kişinin bu hakkı kabul edilir, lehine sonuçlanırsa, o mal üzerindeki haciz kalkar veya mal o hakla birlikte Borçlunun borcu için, borçluya yakınlığı ne olursa olsun 3. kişinin malvarlığına dahil unsurlar,haczedilemez. Bununla birlikte 3. kişilere ait bazı malların borçlunun olduğu kabul edilerek haczedilmesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER I.KİTAP ÖNSÖZ... 3 SUNUŞ... 5 İTHAF...7 KISALTMALAR... 9 İFLAS HUKUKU İLE İLGİLİ KURUM VE KURALLAR- ŞİRKETLER-KOOPERATİFLER

İÇİNDEKİLER I.KİTAP ÖNSÖZ... 3 SUNUŞ... 5 İTHAF...7 KISALTMALAR... 9 İFLAS HUKUKU İLE İLGİLİ KURUM VE KURALLAR- ŞİRKETLER-KOOPERATİFLER İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 3 SUNUŞ... 5 İTHAF...7 KISALTMALAR... 9 I.KİTAP İFLAS HUKUKU İLE İLGİLİ KURUM VE KURALLAR- ŞİRKETLER-KOOPERATİFLER 1. İFLAS HUKUKUNA İLİŞKİN GENEL AÇIKLAMA - İFLASIN KONUSU -Ferdi

Detaylı

Doç. Dr. İRFAN BARLASS KAMU ALACAKLARININ HACİZ YOLUYLA TAKİBİ

Doç. Dr. İRFAN BARLASS KAMU ALACAKLARININ HACİZ YOLUYLA TAKİBİ Doç. Dr. İRFAN BARLASS KAMU ALACAKLARININ HACİZ YOLUYLA TAKİBİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ ve TEŞEKKÜR...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR CETVELİ...XV GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM HACZİN HUKUKİ NİTELİĞİ İLE KAMU ALACAKLARININ

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2015-30.6.2015 ile 1.7.2015-31.12.2015 tarihleri

Detaylı

İCRA ve İFLÂS HUKUKU İLÂMLI İCRA

İCRA ve İFLÂS HUKUKU İLÂMLI İCRA İCRA ve İFLÂS HUKUKU İLÂMLI İCRA Bu doküman Prof. Dr. M. Özekes tarafından eğitim amacıyla hazırlanmış ve öğrenciye verilmiştir. İzinsiz çoğaltılması ve satılması halinde gerekli cezaî ve hukukî yollara

Detaylı

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ Dr. MÜJGAN TUNÇ YÜCEL Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii YAZARIN

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü)

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü) T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü) Sayı : 64597866-125[5-1 (e)-2015]-3507 24/02/2016 Konu : Aktifte kayıtlı bulunan taşınmazın

Detaylı

YARGITAY 12. HUKUK DAİRESİ NİN

YARGITAY 12. HUKUK DAİRESİ NİN YARGITAY 12. HUKUK DAİRESİ NİN (ve HUKUK GENEL KURULU NUN) Şirket ortaklarının, şirkete karşı üçüncü kişi sayılacakları ve kendilerine şirketin borçlarından dolayı HACİZ İHBARNAMESİ (İİK. m.89) gönderilebileceği

Detaylı

II 6183 SAYILI KANUNUN 79 UNCU MADDESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK

II 6183 SAYILI KANUNUN 79 UNCU MADDESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK I GENEL AÇIKLAMALAR Bilindiği gibi, 5479 sayılı Gelir Vergisi Kanunu, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun, Özel Tüketim Vergisi Kanunu ve Vergi Usul Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

Detaylı

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR?

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR? Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanunla, borçların yapılandırılması ile ilgili önemli imkanlar getirilmiştir. YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR? Vergi dairelerince

Detaylı

Ayhan TUNCAL Yargıtay 12.Hukuk Dairesi Üyesi

Ayhan TUNCAL Yargıtay 12.Hukuk Dairesi Üyesi Ayhan TUNCAL Yargıtay 12.Hukuk Dairesi Üyesi KıYMET TAKDIRINE ITIRAZ İcra müdürlülüğünce haczedilen taşınır ve taşınmaz malların satışına esas olmak üzere bir değer tespiti yapılır. Borçlu, haciz alacaklıları

Detaylı

İCRA VE İFLÂS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN. Kanun No. 5311 Kabul Tarihi : 2.3.2005

İCRA VE İFLÂS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN. Kanun No. 5311 Kabul Tarihi : 2.3.2005 İCRA VE İFLÂS KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 5311 Kabul Tarihi : 2.3.2005 MADDE 1.- 9.6.1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflâs Kanununun 10/a maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK ve İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU EMLAK YÖNETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BELEDİYEYE AİT İHALE USULÜ İLE KİRALANMASI

Detaylı

EŞYA HUKUKU ZİLYETLİK VE TAPU SİCİLİ

EŞYA HUKUKU ZİLYETLİK VE TAPU SİCİLİ Prof. Dr. Haluk Nami NOMER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı EŞYA HUKUKU ZİLYETLİK

Detaylı

A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR

A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR Avukatlık Ücreti Peşin Ödenir. K.D.V. ayrıca eklenir. A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 900,00 TL. 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan

Detaylı

ŞİRKET ORTAKLARININ SİGORTALILIĞI VE HUZUR HAKKI

ŞİRKET ORTAKLARININ SİGORTALILIĞI VE HUZUR HAKKI Tarih: 06.05.2016 Sayı : 2016/96 ŞİRKET ORTAKLARININ SİGORTALILIĞI VE HUZUR HAKKI 01.10.2008 tarihinden itibaren işverenlerin kendi işyerlerinden 4/a (SSK) sigortalısı olmaları mümkün değildir. Ancak 01.10.2008

Detaylı

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi 25.07.2016

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi 25.07.2016 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi 25.07.2016 Bilgi Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin ( Vergi Affı ve Varlık Barışı ) Kanun Teklifi 22.07.2016 tarihinde

Detaylı

EŞYA HUKUKU ZİLYETLİK VE TAPU SİCİLİ

EŞYA HUKUKU ZİLYETLİK VE TAPU SİCİLİ Prof. Dr. Haluk Nami NOMER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı EŞYA HUKUKU ZİLYETLİK

Detaylı

İHTİYAT SANDIĞI YASASI. Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük

İHTİYAT SANDIĞI YASASI. Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük İHTİYAT SANDIĞI YASASI ( 34/1993,65/1993, 1/1995, 18/2000, 25/2001, 50/2002, 47/2003, 68/2003 30/2004, 41/2004 ve 74/2007, 27/2008, 6/2010 ve 4/2012 Sayılı Yasalar) Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük Kuzey

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ YAZARIN ÖNSÖZÜ İÇİNDEKİLER KISALTMALAR KAYNAKÇA vii xi xv xxv xxix GİRİŞ 1 Birinci Bölüm KREDİ, KREDİ TEMİNATI OLARAK TAŞINMAZ REHNİ VE İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİN TEMELİ

Detaylı

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP

Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP Prof. Dr. ALİ CEM BUDAK Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku Anabilim Dalı İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİP ÜÇÜNCÜ BASKI (TIPKI BASIM) İÇİN ÖNSÖZ Şubat 2008 de

Detaylı

Haczin Türleri. İhtiyati Haciz. Geçici Haciz

Haczin Türleri. İhtiyati Haciz. Geçici Haciz HACİZ I. Genel Olarak Haciz, kural olarak kesinleşmiş bir icra takibinin konusu olan belli bir para alacağının ödenmesini sağlamak için bu yolda talepte bulunan alacaklı lehine, söz konusu alacağı karşılayacak

Detaylı

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi I- GİRİŞ 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun(1) un 1. maddesinin numaralı fıkrasında, her yıl Temmuz ayının 1 inden 20 sine kadar (20

Detaylı

İ.İ.K 153.MADDE UYGULAMASI HARÇ SORUNSALI ANALİZ ÇALIŞMASI

İ.İ.K 153.MADDE UYGULAMASI HARÇ SORUNSALI ANALİZ ÇALIŞMASI İ.İ.K 153.MADDE UYGULAMASI HARÇ SORUNSALI ANALİZ ÇALIŞMASI Atilla DİNGİL-Sakarya 2.İcra Müdür Yardımcısı GSM:05074637802 Bilindiği üzere İ.İ.K nun bazı maddelerin uygulaması yapılırken icra iflas uygulayıcılarının

Detaylı

6111 SAYILI KANUNA İLİŞKİN 5 SERİ NO LU TEBLİĞ YAYIMLANDI

6111 SAYILI KANUNA İLİŞKİN 5 SERİ NO LU TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 19.08.2013/168-1 6111 SAYILI KANUNA İLİŞKİN 5 SERİ NO LU TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde 6495 sayılı Kanunun geçici 2 nci maddesi ile yapılan düzenlemeyle 1/6/2013 tarihi itibarıyla 6111

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Giriş. İhtiyati Haciz. İhtiyati Haciz Kararı Alınması. İhtiyati Haciz Kararının Uygulanması. İhtiyati Haciz Kararına İtiraz

İÇİNDEKİLER. Giriş. İhtiyati Haciz. İhtiyati Haciz Kararı Alınması. İhtiyati Haciz Kararının Uygulanması. İhtiyati Haciz Kararına İtiraz İHTİYATİ HACİZ İÇİNDEKİLER Giriş İhtiyati Haciz İhtiyati Haciz Kararı Alınması İhtiyati Haciz Kararının Uygulanması İhtiyati Haciz Kararına İtiraz İhtiyati Haczin Sonuçları İhtiyati Haciz Sebebiyle Tazminat

Detaylı

Boşanma Şekilleri (Çekişmeli - Anlaşmalı Boşanma Davası)

Boşanma Şekilleri (Çekişmeli - Anlaşmalı Boşanma Davası) Boşanma İşlemleri Boşanma Şekilleri (Çekişmeli - Anlaşmalı Boşanma Davası) Boşanma Esnasında Yapılması Gerekenler Kanuni Bekleme Süresi Ne kadardır? Boşanan kadının durumu Boşanma İptali Boşanma Şekilleri

Detaylı

6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ

6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 09.05.2011 Sirküler No : 2011 / 29 6111 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (Seri No:2) 06.05.2011 tarih ve 27926 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

Yapılan bu açıklamalar ve yasal düzenlemeler ışığında somut olaya gelince;

Yapılan bu açıklamalar ve yasal düzenlemeler ışığında somut olaya gelince; -6- I- Yeni 6102 s. TTK. nun 133. maddesindeki düzenleme uyarınca, bir sermaye şirketi olan limited şirketlerde ortaklardan birinin kişisel alacaklısına -6762 s. eski TTK. nun 145. maddesindeki düzenlemenin

Detaylı

ÖNSÖZ Ü ÜÇÜNCÜ BASININ

ÖNSÖZ Ü ÜÇÜNCÜ BASININ ÜÇÜNCÜ BASININ ÖNSÖZ Ü İcra ve İflâs Kanunu nun (78-95.), (100-105.) ve (257-268.) maddelerinde düzenlenmiş bulunan h a c i z ve i h t i y a t i h a c i z konusunu inceleyen bu eserimizin 1. basısı Şubat/1983

Detaylı

TASARRUFUN İPTALİ DAVASINA KONU OLAN TAŞINMAZIN SATIŞINI İSTEME SÜRESİ

TASARRUFUN İPTALİ DAVASINA KONU OLAN TAŞINMAZIN SATIŞINI İSTEME SÜRESİ TASARRUFUN İPTALİ DAVASINA KONU OLAN TAŞINMAZIN SATIŞINI İSTEME SÜRESİ (İİK. 106, 110, 281/II) Talih UYAR * ** Bilindiği gibi; 6352 sayılı Yasa ile değişik İİK nun 106. maddesinin birinci fıkrası uyarınca,

Detaylı

İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA

İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA İÇİNDEKİLER I - İŞYERİ KURMA A- İş Kanununun Amacı ve Kapsamı 15 B- İş Kanununa Göre İşyeri Kurma 16 1- Genel Bilgiler 16 2- İşyerini Bildirme Yükümlülüğü 17 3- İş Hukukunun Temel Kavramları 17 a- İşyeri

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GELİRLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GELİRLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GELİRLERİ E K O D GELİR TÜRÜ AĞUSTOS 014 AĞUSTOS 01 AĞUSTOS DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Vergi Gelirleri 17.84.97.66,18 19.797.7.81,44 10,96 1 1 0 0 Gelir ve Kazanç Üzerinden

Detaylı

EŞYA HUKUKU. Cilt II REHİN HUKUKU. Prof. Dr. Haluk Nami NOMER. Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE

EŞYA HUKUKU. Cilt II REHİN HUKUKU. Prof. Dr. Haluk Nami NOMER. Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE Prof. Dr. Haluk Nami NOMER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Doç. Dr. Mehmet Serkan ERGÜNE İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı EŞYA HUKUKU Cilt

Detaylı

İCRA HUKUKUNDA H A C İ Z. Kadir CENGİZ Ankara 15.İcra Müdür Yrd.

İCRA HUKUKUNDA H A C İ Z. Kadir CENGİZ Ankara 15.İcra Müdür Yrd. İCRA HUKUKUNDA H A C İ Z Kadir CENGİZ Ankara 15.İcra Müdür Yrd. 2 GENEL HACİZ YOLUYLA TAKİP Aciz Vesikası Verilmesi Takip Talebi Ödeme Emri Takibin Kesinleşmesi HACİZ Satış Paranın Ödenmesi 3 HACİZ TANIMI

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı 1 / 6 DAĞITIM YERLERİNE İlgi : 26 08 2016 tarih ve 29813sayılı Resmi Gazete. İlgi Resmi Gazete'de yayımlanan 19.08.2016 tarih ve 6741 sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Gülşah VARDAR HAMAMCIOĞLU Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medenî Hukuk Anabilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Gülşah VARDAR HAMAMCIOĞLU Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medenî Hukuk Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Gülşah VARDAR HAMAMCIOĞLU Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medenî Hukuk Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Sinem AYDIN Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medenî Hukuk Anabilim Dalı

Detaylı

6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR

6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR 10.04.2006 / 75 6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR 5479 Gelir Vergisi Kanunu,Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun, Özel Tüketim

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ- Tapu Sicil Müdürlükleri İşlemleri

KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ- Tapu Sicil Müdürlükleri İşlemleri SIR A NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI KAMU HİZMET STANDARTLARI TESPİT TABLOSU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ- Tapu Sicil Müdürlükleri İşlemleri BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER BELGE TALEBİNİN DAYANAĞI

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü . NOTERLİĞİNE

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü . NOTERLİĞİNE ÖZELGELER ÖZELGELER 382 Özelgeler T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü Sayı : B.07.1.GİB.4.34.18.01/2.1.1198.260/9822.3309 15.09.2008.

Detaylı

Tel: Fax: ey.com Ticaret Sicil No : Mersis No: (1) SAYILI TARİFE

Tel: Fax: ey.com Ticaret Sicil No : Mersis No: (1) SAYILI TARİFE Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285)

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285) GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285) Resmî Gazete 30 Aralık 2013 PAZARTESİ Sayı : 28867 (Mükerrer) Maliye Bakanlığından: 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47,

Detaylı

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra;

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra; Davalı idarede Uzman Yardımcısı olarak görev yapan davacı... tarafından, mali ve sosyal haklarının 15.01.2012 tarihinden önce işe başlayan Sermaye Piyasası Kurulu meslek personeli ile eşitlenmesi talebiyle

Detaylı

Bunu işveren biz çalışanlara söylemedi. Hizmet Dökümünü incelediğimizde ortaya çıktı.

Bunu işveren biz çalışanlara söylemedi. Hizmet Dökümünü incelediğimizde ortaya çıktı. Yazılarınızı daima bizleri bilgilendiren Ali Tezel com sitesinden takip ediyoruz.4 yıldır çalıştığımız işyerimizde işyeri dosya değişikliği denilerek giriş ve çıkış işlemlerimiz yapılmıştır. Bunu işveren

Detaylı

KOMŞULUK VE KİRACILIK İLİŞKİLERİ Apartman yönetim planı nedir, nasıl oluşturulur, aidat ödemek zorunlu mudur?

KOMŞULUK VE KİRACILIK İLİŞKİLERİ Apartman yönetim planı nedir, nasıl oluşturulur, aidat ödemek zorunlu mudur? KOMŞULUK VE KİRACILIK İLİŞKİLERİ Apartman yönetim planı nedir, nasıl oluşturulur, aidat ödemek zorunlu mudur? Apartman bağımsız bölüm sahiplerinden meydana gelen kat malikleri kurulu anagayrimenkulü (apartmanı)

Detaylı

ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLARDA HURDA SATIŞI

ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLARDA HURDA SATIŞI İlgili Mevzuat Taşınır Mal Yönetmeliği 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu 20/3/1971 tarih ve 7/2156 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 19/3/2001 tarihli, B.02.0.PPG.0.12.320-4421 sayılı, 2001/15

Detaylı

AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. Şehit Ersan Cad. No:28/5 Çankaya. 06580 Ankara, TURKEY. Tlf: +90 312 4688150 Fax:+90 312 4270847

AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. Şehit Ersan Cad. No:28/5 Çankaya. 06580 Ankara, TURKEY. Tlf: +90 312 4688150 Fax:+90 312 4270847 AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,30/12/2014 Sayı:2014/30

Detaylı

1. Asgari ücret desteğinden faydalanabilecek işverenler kimlerdir?

1. Asgari ücret desteğinden faydalanabilecek işverenler kimlerdir? Sayı: 2016/5 Konu: Asgari Ücret Desteğine İlişkin Soru ve Cevaplar Bilindiği üzere, 6661 sayılı Kanunla, işverenlere getirilen Asgari Ücret Desteğine ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri

Detaylı

MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. MERKEZİ KAYDİ SİSTEM İŞ VE BİLİŞİM UYGULAMA İLKE VE KURALLARI YÖNERGESİ

MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. MERKEZİ KAYDİ SİSTEM İŞ VE BİLİŞİM UYGULAMA İLKE VE KURALLARI YÖNERGESİ 18/01/2016 MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. MERKEZİ KAYDİ SİSTEM İŞ VE BİLİŞİM UYGULAMA İLKE VE KURALLARI YÖNERGESİ I. İHRAÇCI İŞLEMLERİ I.1 - Kaydileştirme İşlemleri I. 1. 2 - İhraç ve Dağıtım İşlemleri Borsada

Detaylı

Mustafa Lütfi Tombaloğlu *

Mustafa Lütfi Tombaloğlu * Bankacılar Dergisi, Sayı 67, 2008 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Açısından Haczedilemezlik ve İcra İflas Kanunu 173/3 ve 4 ile 68/a-Son Maddelerine İlişkin Değerlendirme

Detaylı

2016 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI VE İSMMMO MASA TAKVİMİNDEKİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

2016 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI VE İSMMMO MASA TAKVİMİNDEKİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 2016 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI VE İSMMMO MASA TAKVİMİNDEKİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Değerli Üyemiz, İst. 20/06/2016 Mali tatili düzenleyen 5604 sayılı kanun 28.03.2007 tarih ve 26476 sayılı

Detaylı

1. 2012 YILINDA UYGULANACAK OLAN GELİR VERGİSİ KANUNU NDAKİ BAZI MAKTU HAD VE TUTARLAR İLE VERGİ TARİFESİ:

1. 2012 YILINDA UYGULANACAK OLAN GELİR VERGİSİ KANUNU NDAKİ BAZI MAKTU HAD VE TUTARLAR İLE VERGİ TARİFESİ: SİRKÜLER TARİHİ : 26/12/2011 SİRKÜLER NO : 2011/99 280 SERİ NO LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI: 26 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 280 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği sirkülerimiz

Detaylı

TAKİP HUKUKU EL KİTABI

TAKİP HUKUKU EL KİTABI İsmail ERCAN Avukatlar ve Hâkimler için TAKİP HUKUKU EL KİTABI İcra Hukuku İflas Hukuku İyi leştiṙme (Konkordato ve Yeniden Yapılandırma) Hukuku Alacaklıları Koruyucu Diğer Önlemler İÇİNDEKİLER Takip Hukukuna

Detaylı

T.C. D A N I Ş T A Y Vergi Dava Daireleri Kurulu Esas No : 2011/573 Karar No : 2013/204 Anahtar Kelimeler : Limited Şirket, Asıl Borçlu, Ödeme Emri

T.C. D A N I Ş T A Y Vergi Dava Daireleri Kurulu Esas No : 2011/573 Karar No : 2013/204 Anahtar Kelimeler : Limited Şirket, Asıl Borçlu, Ödeme Emri T.C. D A N I Ş T A Y Vergi Dava Daireleri Kurulu Esas No : 2011/573 Karar No : 2013/204 Anahtar Kelimeler : Limited Şirket, Asıl Borçlu, Ödeme Emri Özeti : Ortağı olduğu asıl borçlu limited şirkete tebliğ

Detaylı

KAMULAŞTIRMA VE KENTSEL ALANLARIN DÜZENLENMESİ

KAMULAŞTIRMA VE KENTSEL ALANLARIN DÜZENLENMESİ TAŞINMAZ GELİŞTİRME TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KAMULAŞTIRMA VE KENTSEL ALANLARIN DÜZENLENMESİ Prof. Dr. Sebahattin BEKTAŞ 1 Ünite: 8 KAMULAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Prof. Dr. Sebahattin BEKTAŞ İçindekiler 8.1.

Detaylı

Konu : Kesinleşmiş vergi, vergi cezaları, gecikme zam ve faizleri ile bazı idari para cezalarının yeniden yapılandırılması.

Konu : Kesinleşmiş vergi, vergi cezaları, gecikme zam ve faizleri ile bazı idari para cezalarının yeniden yapılandırılması. Konu : Kesinleşmiş vergi, vergi cezaları, gecikme zam ve faizleri ile bazı idari para cezalarının yeniden yapılandırılması. Özet : 11 Eylül 2014 tarihli (mükerrer) Yayım tarihinde Resmi Gazete de yürürlüğe

Detaylı

Sirküler No :2014 / 030. Sirküler Tarihi :23.09.2014. KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması

Sirküler No :2014 / 030. Sirküler Tarihi :23.09.2014. KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Sirküler No :2014 / 030 Sirküler Tarihi :23.09.2014 KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması 11 Eylül 2014 tarihli mükerrer Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Kanun ile vergi

Detaylı

: 2015 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği

: 2015 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Sirküler No : 2014/93 Sirküler Tarihi : 31.12.2014 Konu : 2015 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği 30.12.2014 tarih ve 29221 Sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

Paylı Mülkiyette Paydaşın Kullanma ve Yararlanma Hakkı

Paylı Mülkiyette Paydaşın Kullanma ve Yararlanma Hakkı Dr. İlker ÖZTAŞ Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Paylı Mülkiyette Paydaşın Kullanma ve Yararlanma Hakkı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...ix KISALTMALAR...xix GİRİŞ...1

Detaylı

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN TAHSİS VE DEVRİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN TAHSİS VE DEVRİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN TAHSİS VE DEVRİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmî Gazete : 10.10.2006/26315 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

Dr. Aslı MAKARACI BAŞAK Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Yardımcı Doçenti. Taşınır Rehni Sözleşmesi

Dr. Aslı MAKARACI BAŞAK Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Yardımcı Doçenti. Taşınır Rehni Sözleşmesi Dr. Aslı MAKARACI BAŞAK Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Yardımcı Doçenti Taşınır Rehni Sözleşmesi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... XI KISALTMALAR... XIX GİRİŞ...1

Detaylı

01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ Malatya Barosu Yönetim Kurulu nun 22.03.2012/47 sayılı Kararı ile

01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ Malatya Barosu Yönetim Kurulu nun 22.03.2012/47 sayılı Kararı ile 01.01.2012-31.12.2012 DÖNEMİ AVUKAT-VEKİLEDEN ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ Malatya Barosu Yönetim Kurulu nun 22.03.2012/47 sayılı Kararı ile kabul edilerek tavsiye niteliğinde meslektaşlarımıza duyurulmasına

Detaylı

Sayı : B.13.2.SGK /300 7/5/2010 Konu : Fazlaya ilişkin hacizler GENELGE 2010/60

Sayı : B.13.2.SGK /300 7/5/2010 Konu : Fazlaya ilişkin hacizler GENELGE 2010/60 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.06.00-010.06.02 /300 7/5/2010 Konu : Fazlaya ilişkin hacizler GENELGE 2010/60 1-Genel açıklamalar Kurumun

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 1 DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: A SIRA NO: 11) BAŞLIK.

BAKIŞ MEVZUAT TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 1 DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: A SIRA NO: 11) BAŞLIK. BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 1 DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: A SIRA NO: 11) Sayı 2018/64 ÖZET Tebliğde 7072, 7101 ve 7103 sayılı Kanunlarla yapılan değişikliklere

Detaylı

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVA VE İŞLER 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 2.200,00 TL 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Uyuşmazlıklar 5.060,00 TL 4 Paydaşlığın Giderilmesi

Detaylı

HAZİRAN 2015 DÖNEMİ 2014 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR.

HAZİRAN 2015 DÖNEMİ 2014 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. HAZİRAN 215 DÖNEMİ 214 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 215 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. 214 YILI HAZİRAN AYINDA 959 MİLYON TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 215

Detaylı

T.C. D A N I Ş T A Y Dördüncü Daire Esas No : 2010/8630 Karar No : 2013/4481 Anahtar Kelimeler : Haciz, Ödeme Emri, (BS) Formu Özeti : sayılı

T.C. D A N I Ş T A Y Dördüncü Daire Esas No : 2010/8630 Karar No : 2013/4481 Anahtar Kelimeler : Haciz, Ödeme Emri, (BS) Formu Özeti : sayılı T.C. D A N I Ş T A Y Dördüncü Daire Esas No : 2010/8630 Karar No : 2013/4481 Anahtar Kelimeler : Haciz, Ödeme Emri, (BS) Formu Özeti : 1-6183 sayılı Kanun'un 79 uncu maddesi gereğince, amme borçlusunun

Detaylı

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013 ANKARA BAROSU AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 0.0.0 -..0 0 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun..0 gün ve / sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza tavsiye niteliğinde duyurulmasına

Detaylı

EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş.

EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ A.Ş. EMEK ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ a) İlgili ayda (21 yılı Temmuz ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri HAZİRAN 21 TEMMUZ 21 ÖDENEN TUTAR AY İÇİNDE ALINAN T.İş

Detaylı

ALACAK OCAK 2011 (TL)

ALACAK OCAK 2011 (TL) ELEKTRİK ENDÜSTRİSİ a) İlgili ayda (211 yılı Şubat ayında) alınan ve ödenen krediler ile ilgili ay sonu kısa ve uzun vadeli kredi bakiyeleri OCAK 211 ŞUBAT 211 ÖDENEN TUTAR AY İÇİNDE ALINAN T.İş Bankası

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2010

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2010 Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2010 T.C. Resmi Gazete Yayın Tarihi 24 Aralık 2009 PERŞEMBE Sayı : 27442 GENEL HÜKÜMLER Konu ve kapsam MADDE 1 (1) Bütün hukuki yardımlarda avukat

Detaylı

EKİM 2015 DÖNEMİ 2014 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR.

EKİM 2015 DÖNEMİ 2014 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. EKİM 215 DÖNEMİ 214 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 215 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. 214 YILI EKİM AYINDA 4 MİLYAR TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 215 YILI EKİM AYINDA

Detaylı

25.02.2008/47 KONUT FĐNANSMANI KAPSAMINDA KULLANDIRILAN KREDĐLER ĐLE ĐLGĐLĐ BSMV NĐN ĐADE EDĐLMESĐ ÖZET :

25.02.2008/47 KONUT FĐNANSMANI KAPSAMINDA KULLANDIRILAN KREDĐLER ĐLE ĐLGĐLĐ BSMV NĐN ĐADE EDĐLMESĐ ÖZET : 25.02.2008/47 KONUT FĐNANSMANI KAPSAMINDA KULLANDIRILAN KREDĐLER ĐLE ĐLGĐLĐ BSMV NĐN ĐADE EDĐLMESĐ ÖZET : 5582 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren konut finansmanı kapsamında kabul edilen

Detaylı

T.C. D A N I Ş T A Y Dördüncü Daire. Anahtar Kelimeler: Vergi Borcu, Haciz, Tahsil Zaman Aşımı Süresi

T.C. D A N I Ş T A Y Dördüncü Daire. Anahtar Kelimeler: Vergi Borcu, Haciz, Tahsil Zaman Aşımı Süresi Esas No:2012/1851 Karar No:2013/632 T.C. D A N I Ş T A Y Dördüncü Daire Anahtar Kelimeler: Vergi Borcu, Haciz, Tahsil Zaman Aşımı Süresi Özeti : Davacıların adlarına hükmen tescil edilen gayrimenkul üzerine

Detaylı

ZİKZAK TEKNİĞİNİN UYGULAMA METİNLERİ

ZİKZAK TEKNİĞİNİN UYGULAMA METİNLERİ ZİKZAK TEKNİĞİNİN UYGULAMA METİNLERİ Zikzak 3 satır ile yazılır. Örnek metinleri 3'er satırlara bölmedik, her metni bütün olarak yazdık. Bunu yapmamızın amacı odaklanarak yazmanızı sağlamaktır. Uygulama

Detaylı

492 SAYILI HARÇLAR KANUNU NUN 23.MADDESİNİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ SORUNLAR

492 SAYILI HARÇLAR KANUNU NUN 23.MADDESİNİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ SORUNLAR 492 SAYILI HARÇLAR KANUNU NUN 23.MADDESİNİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ SORUNLAR Kamu hizmetlerinin kurulması ve yürütülmesi için gerekli olan mali kaynağın sağlanması amacıyla, devletin egemenlik gücüne dayanarak

Detaylı

Kira Bedelinin Ödenmemesi ve Hukuki Sonuçları

Kira Bedelinin Ödenmemesi ve Hukuki Sonuçları Dr. Nihal URAL ÇINAR Türk Borçlar Kanunu nda Düzenlenen Kira Sözleşmelerinde Kira Bedelinin Ödenmemesi ve Hukuki Sonuçları İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII TEŞEKKÜR... IX İÇİNDEKİLER...XV KISALTMALAR...XXIX GİRİŞ...1

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

01/04/1981-23/05/2002-01/06/2002-01/10/1999 TARİHLERİ EMEKLİLİKTE BELİRLEYİCİ ROL OYNAR

01/04/1981-23/05/2002-01/06/2002-01/10/1999 TARİHLERİ EMEKLİLİKTE BELİRLEYİCİ ROL OYNAR 01/04/1981-23/05/2002-01/06/2002-01/10/1999 TARİHLERİ EMEKLİLİKTE BELİRLEYİCİ ROL OYNAR Okurlarımızdan ilginç sorular geliyor. Bilgimiz doğrultusunda bu ilginç soruları tüm okurlar yararlanması için sizlerle

Detaylı

492 SAYILI HARÇLAR KANUNUN 23.MADDESİNİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ SORUNLAR

492 SAYILI HARÇLAR KANUNUN 23.MADDESİNİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ SORUNLAR 492 SAYILI HARÇLAR KANUNUN 23.MADDESİNİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ SORUNLAR Av. Erdem DEMİR Em. İcra Müd.- Adli Bilirkişi Hüseyin DEMİR Kamu hizmetlerinin kurulması ve yürütülmesi için gerekli olan mali kaynağın

Detaylı

2014 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı

2014 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı 2014 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı Maliye Bakanlığınca 30 Aralık 2013 tarihli ve 28867 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan

Detaylı

EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEYEN İŞÇİ HER İŞYERİNDEN BU SEBEPLE AYRILIP KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEYEN İŞÇİ HER İŞYERİNDEN BU SEBEPLE AYRILIP KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ? 15 erol gu?ner:layout 1 11/9/10 3:18 PM Page 203 EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEYEN İŞÇİ HER İŞYERİNDEN BU SEBEPLE AYRILIP KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ? Erol GÜNER* I. GİRİŞ: Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Mevzuatında

Detaylı

-5- Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;

-5- Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de; -5- I- İİK nun 128/a maddesine göre 2 yıl geçmedikçe yeniden kıymet taktiri istenemez ise de, hacizli taşınmaz üzerine sonradan konulan haczin yeni bir haciz olup, bu yeni haciz nedeniyle, İİK nun 128/II

Detaylı

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu nun 20.12.2017 gün ve 55/27 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

HALİNE MÜNASİP EVİN HACZEDİLMEZLİĞİNİN İCRA HUKUKU ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ

HALİNE MÜNASİP EVİN HACZEDİLMEZLİĞİNİN İCRA HUKUKU ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ HALİNE MÜNASİP EVİN HACZEDİLMEZLİĞİNİN İCRA HUKUKU ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ Stj. Av. Burak ÜÇÜNCÜ ERYİĞİT HUKUK BÜROSU / ANKARA 18.07.2017 1 burak@eryigithukuk.com I. Giriş İcra hukuku, cebri icra

Detaylı

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 26740 Resmi Gazete Tarihi: 28/12/2007 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103 üncü maddelerinde yer

Detaylı

TASARRUFUN İPTALİ DAVALARI

TASARRUFUN İPTALİ DAVALARI TASARRUFUN İPTALİ DAVALARI İİK. nun 277. vd maddelerinde düzenlenmiştir. Her ne kadar İİK. nun 277/1 maddesinde İptal davasından maksat 278, 279 ve 280. maddelerde yazılı tasarrufların butlanına hükmetmektir.

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 8267 29.03.2016 Konu : Ticaret ve Sanayi Müzesi Aydınlatma Malzemeleri Alımı Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan kapalı zarfta teklif almak sureti ile Ticaret ve Sanayi Müzesi Aydınlatma Malzemeleri

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1. VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: 14.09.2004 tarihli ve 2004/10

Detaylı

T.C ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı

T.C ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı 1 / 7 Genel Müdürlüğü GENELGE NO: 1756 (2014/4) İlgili Dağıtım Yerlerine İlgi : a) 18.06.2002 tarih 2002/7 sayılı Genelge,. b) 18..03.2013 tarih 23294678.010.07/45-2223 sayılı Genel Duyuru. 01.01.2002

Detaylı

1. Temel Mülkiyet ve Gayrimenkul Kavramları. 2. Tapu İşlemleri. 3. Türkiye de Kat Mülkiyeti Mevzuatı İle Site ve Bina Yönetimi

1. Temel Mülkiyet ve Gayrimenkul Kavramları. 2. Tapu İşlemleri. 3. Türkiye de Kat Mülkiyeti Mevzuatı İle Site ve Bina Yönetimi 1. Temel Mülkiyet ve Gayrimenkul Kavramları 2. Tapu İşlemleri 3. Türkiye de Kat Mülkiyeti Mevzuatı İle Site ve Bina Yönetimi 4. Gayrimenkule İlişkin Diğer Mevzuat 5. İmar Uygulama Süreçleri 1 6. Türkiye

Detaylı

İÇİNDEKİLER -I- TİCARET KANUNU KAPSAMINDA ÇEK

İÇİNDEKİLER -I- TİCARET KANUNU KAPSAMINDA ÇEK İÇİNDEKİLER -I- TİCARET KANUNU KAPSAMINDA ÇEK 1. ÇEKİN UNSURLARI 3 2. ÇEKTE MUHATAP 4 3. ÇEKTE KARŞILIK 4 4. ÖDEME YERİ 4 5. DÜZENLEME TARİHİ 4 6. DÜZENLEME YERİ 6 7. ÇEKTE VADE 6 8. ÇEK BEDELİNİN YABANCI

Detaylı

İZMİR BAROSU 01.01.2011-31.12.2011 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ

İZMİR BAROSU 01.01.2011-31.12.2011 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ İZMİR BAROSU 01.01.2011-31.12.2011 TAVSİYE NİTELİĞİNDE AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 01.01.2011-31.12.2011 DÖNEMİ AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ Avukatlık ücreti peşin ödenir. Tarifede belirlenen ücretler

Detaylı

14.7.1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI, 8.6.1949 TARİHLİ VE 5434 SAYILI 5.3.1964 TARİHLİ VE 439 SAYILI, 30.4.1992 TARİHLİ VE 3797 SAYILI, 11.10.1.

14.7.1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI, 8.6.1949 TARİHLİ VE 5434 SAYILI 5.3.1964 TARİHLİ VE 439 SAYILI, 30.4.1992 TARİHLİ VE 3797 SAYILI, 11.10.1. 7591 14.7.1965 TARİHLİ VE 657 SAYILI, 8.6.1949 TARİHLİ VE 5434 SAYILI 5.3.1964 TARİHLİ VE 439 SAYILI, 30.4.1992 TARİHLİ VE 3797 SAYILI, 11.10.1983 TARİHLİ VE 2914 SAYILI KANUNLARIN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İCRA HUKUKU

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İCRA HUKUKU ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İCRA HUKUKU GENEL HÜKÜMLER...1 I. İCRA VE İFLÂS HUKUKUNUN TEMEL KAVRAMLARI, MENFAAT DENGESİ VE CEBRÎ İCRA HUKUKUNA HAKİM OLAN İLKELER... 1 A. İCRA VE İFLÂS HUKUKUNUN TANIMI...

Detaylı