Kartın Sorumluluğu: Kartınıza ilişkin sorumluluğunuz, kartın zilyetliğinize geçtiği andan itibaren başlamaktadır. Kartın arkasını hemen imzalayınız.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kartın Sorumluluğu: Kartınıza ilişkin sorumluluğunuz, kartın zilyetliğinize geçtiği andan itibaren başlamaktadır. Kartın arkasını hemen imzalayınız."

Transkript

1 KART BĠLGĠLERĠ Kartın Sorumluluğu: Kartınıza ilişkin sorumluluğunuz, kartın zilyetliğinize geçtiği andan itibaren başlamaktadır. Kartın arkasını hemen imzalayınız. ġifre Bilgileri : Kartınız ile şifreniz olmadan işlem yapamazsınız. Alışveriş güvenliğiniz için işlemlerinizde kart şifrenizi kullanmalısınız. Daha önce şifre almadıysanız lütfen numaralı Çağrı Merkezimi mizi arayınız.yeni şifreniz ilk alışveirşiniz ile kartınıza yüklenecektir.kart şifrenizi kullanırken aynı zamanda Burgan Bank ATM lerindenkartınızın bağlı olduğu hesaba ulaşarak hesabınızdan para çekebilirsiniz.yurtiçi ve yurtdışı ATM lerden nakita avans kullanabilirsiniz. Kartınızla ilgili alışveriş yaparken şifrenizin girişi onaylanmadan önce bilgileri kontrol ediniz.kart şifrenizi sizin için hatırlanması kolay, üçüncü kişiler tarafından tahmin edilmesi zor rakamlardan seçiniz. Rastgele seçilmiş rakam kombinasyonları tahmin edilmesi en zor dolayısıyla en iyi şifre seçenekleridir.kartınızı ve şifre bilgilerini güvenli bir şekilde koruyunuz ve bu bilgilerin başkaları tarafından kullanılmasına engel olavak önlemleri alınız.kaybolması halinde derhal bankanıza bildiriniz.şifrenizi kimseye söylemeyiniz.şifrenizi hiçbiryere, özellikle kartın üzerine yazmayınızşifrenizi girerken eliniz ve vücudunuzla gizleyiniz. Kartın Kaybolması : Kredi Kartınızın kaybolması veya çalınması halinde en geç 24 saat içinde bildirimde bulunmanız sizin ve kartınızın güvenliği için önemlidir. Kartınızın kaybolması veya çalınması durumunda olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmamanız için numaralı Çağrı Merkezi mize bildirimde bulunmalı ya da şubelerimize yazılı olarak iletmelisiniz.kayıp/çalıntı bildiriminden önceki 24 saat içinde gerçekleşen işlemlerin 150TL lik kısmından ve bu 24 saatten önceki harcamaların tamamından kart sahibi sorumludur. Bildirimin hiç yapılmaması halinde yukarıda belirtilen sınır uygulanmayacaktır. Kart Hamili, Banka dan talep etmesi ve ilgili sigorta prim bedelini ödemesi koşuluyla sözkonusu 150 (yüzelli) TL için sigorta yaptırabilecektir. Bu durumda prim bedeli Kart Hamili nin kartına borç kaydedilir Kredi Kartı ĠletiĢim Bilgileri: İletişim bilgileri değişiklikleri en geç 15 gün içerisinde, şublerimiz aracılığı ile ya da numaralı Çağrı Merkezimizden güncellemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde tarafınıza yapılacak bildirimler elinize ulaşamayabilir. Kredi Kartı Kullanımı ve Ödeme Kanalları :Kartınıza ve kullanımına ilişkin bilgiler ile kart borcunuzu şubelerimizden, ATM lerimizden, numaralı Çağrı Merkezimizden ve İnternet Bankacılığı ndan öğrenebilirsiniz. Kredi kartı ekstre borcunuzu Burgan Bank Şubeleri, ve ATM leri, BURGAN BANK İnternet Bankacılığı, otomatik Ödeme Talimatı, PTT Şubeleri ve EFT ile Diğer Bankalardan yapabilirsiniz. HESAP EKSTRE KART BĠLGĠLERĠ Hesap Numaranız: Bonus Card ınızın bağlı bulunduğu banka hesap numaranızdır. Kart Numaranız: Kartınızın tüm işlemlerde bankamız sistemi tarafından tanınmasını sağlayan; kartınızın üzerinde bulunan ve 16 rakamdan oluşan numaradır.

2 Ekstre Kesim Tarihiniz: Hesap özetinin hazırlandığı tarihtir. Toplam AlıĢveriĢ Tutarınız: İlgili bilgi ekstresi döneminde Bonus Program Ortakları nda ve diğer mağazalarda yapmış olduğunuz alışverişlerinizin toplam TL tutarıdır. Toplam Nakit Çekim Tutarınız: İlgili bilgi ekstresi döneminde Garanti Paramatikler ve diğer banka ATM lerinden gerçekleştirmiş olduğunuz nakit çekim işlemlerinizin toplam TL tutarıdır. BONUS BĠLGĠLERĠ (1 bonus=1 TL) Bugüne Kadar Kazandığınız Toplam Bonus: Kart açılış tarihinden son bilgi ekstresi dönemine kadar Bonus Program Ortakları nda ve diğer mağazalarda yapılan alışverişlerden ve kampanyalardan kazanılan toplam bonus tutarıdır. Bu Dönem Kazandığınız Bonus: İlgili bilgi ekstresi döneminde Bonus Program Ortakları nda ve diğer mağazalarda yapılan alışverişlerden ve kampanyalardan kazanılan toplam bonus tutarıdır. Bu Dönem Harcadığınız Bonus: İlgili bilgi ekstresi döneminde Bonus Program Ortakları nda harcanmış toplam bonus tutarıdır. Harcanabilecek Toplam Bonus: Gelecek bilgi ekstresi döneminde Bonus Program Ortakları nda harcanabilecek toplam bonus tutarıdır. Bonus Kazanma: Yurt içinde ve yurt dışında yaptığınız tüm alışverişlerde bonus kazanırsınız. Bonus Program Ortakları nda yaptığınız alışverişlerde daha fazla bonus kazanırsınız. Bonus Harcama: Bonus Program Ortakları nda yaptığınız alışverişlerden kazandığınız bonusu anında, diğer mağazalardan kazandığınız bonusu bir ertesi gün tüm Bonus Program Ortakları nda kullanabilirsiniz. ĠġLEM BĠLGĠLERĠ ĠĢlem Tarihi: Alışveriş ve nakit çekim işlemlerini gerçekleştirdiğiniz tarihtir. Dönem Ġçi ĠĢlemler: Alışveriş ve nakit çekim işlemlerinin yapıldığı iş yerlerini göstermektedir. Bonus: Alışverişlerinizden ne kadar bonus kazandığınızı göstermektedir. Tutar: Yaptığınız alışveriş ve nakit çekim işlemlerinizin TL tutarını belirtir. Bonus Program Ortakları nda Yaptığınız Harcamalar: Bonus Card ınızla Bonus Program Ortakları nda yaptığınız alışverişlerde daha fazla bonus kazanırsınız. Bonus Program Ortakları DıĢında Yaptığınız Harcamalar: Bonus Card ınızla yurt içinde ve yurt dışında yaptığınız tüm alışverişlerde bonus kazanırsınız. Nakit Çekim ĠĢlemleriniz: İlgili ekstre döneminde Garanti Paramatikler ve diğer banka ATM lerinden gerçekleştirmiş olduğunuz nakit çekim işlemlerinizin toplam TL tutarıdır.

3 *Hesap özetinde belirtilen faiz, ücret ve komisyonlar Banka tarafından değiştirilebilir. Hesap özetinizde yer alan harcamalara yönelik itirazlarınızı en geç 10 gün içinde şubelerimizden veya no lu faksla Çağrı Merkezimize iletebilirsiniz. ** Hesap özetinizde yer alan bilgiler, hesap kesim tarihinize kadar Burgan Bonus Card ile gerçekleşmiş olan alışveriş ve nakit çekim bilgilerini içermektedir. Hesap kesim tarihinden sonra gerçekleşmiş hareketlerle ilgili bilgilere nolu Çağrı Öerkzimizden veya Burgan Bank İnternet Şubesi nden ulaşabilirsiniz. YILLIK ÜYELĠK BEDELĠ Ürün Klasik Asıl / Ek Plus Asıl / Ek Premium Asıl / Ek Platinum Asıl / Ek Business Kart Ücreti 50 TL/ 25 TL 55 TL/ 30 TL 65 TL / 32 TL 65 TL / 32 TL 50TL Bonus Card, Bonus Platinum, ve Business Card kart ücreti kullanımız dahilinde birinci yıl sonunda ilk ekstrede karta borç olarak yansıtılır. YURT DIġI KULLANIM HESAP ÖZETĠ Döviz Borcunun Hesaplanması* Minimum ödeme Tutarı Faiz Hesaplama TL Ödemeli Hesap Özeti Yurt dışı harcamalannız, uluslar arası kartlı ödeme sistemleri kuruluşlannca belirlenen kurdan USD'ye çevrilerek bankamıza iletilir. Bankamıza gelen tutar, işlem kaydının bankamıza ulaştığı tarihteki cari Bankamız Gişe Döviz Satış Kuru'ndan TL ye çevrilir ve bu tutara %3 oranına kadar olmak üzere komisyon eklenerek hesap özetinize yansıtılır. Limite bağlı olarak değişen asgari ödeme oranı ve uygulama tarih aralıkları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Faiz hesaplamasında faiz ve ücretler tablosundaki bilgiler esas alınır. Döviz Ödemeli Hesap Özeti USD ödemelei hesap özetlerinde sadece USD harcamaları olduğu gibi yansıtılır. Diğer para cinslerinden yapılan harcamalarınız ise önce Uluslararası Kartlı Sistem kuruluşlarının belirlediği kurlar üzerinden bu kuruluşlarca USD ye çevrilir ve bu tutara %3 oranına kadar olmak üzere komisyon uygulanır ve Bankada cari kurlar üzerinden ödeme tercihine konu para birimine çevrilir. Borcunuzun kısmen ödenmesi veya geç ödenmesi halinde faiz tahakkuk ettirilecek tutar, bir sonraki hesap kesim tarihinde cari Bankamız gişe döviz satış kuru üzerinden TL ye çevrilerek hesaplanır. Minimum ödeme tutan borcunuzun %100'üdür. Son ödeme tarihinde borcunuzun tamamını ödemediğiniz takdirde döviz borcunuz,

4 hesap kesim tarihinde Gişe Döviz Satış Kuru üzerinden TL'ye çevrilir. Kalan tutara da hesap kesim tarihinden itibaren bir sonraki hesap kesim tarihine kadar gecikme faizi uygulanarak TL hesap özetinize yansıtılır. MEVZUAT DEĞĠġĠKLĠĞĠ 8/10/2013 öncesi Burgan Bank dan verilen kartlar TL arası kart TL arası kart 08/10/ /12/ /01/ /12/ /01/2015 ve sonrası 8/10/2013 sonrası Burgan Bank dan verilen kartlar 08/10/2013 ve sonrası TL ve üzeri kart 25% 30% 35% 27% 32% 40% 30% 35% 40% TL arası kart TL arası kart ve TL üzeri kart 30% 35% 40% FAĠZ VE ÜCRETLER TABLOSU Oran / Ücret Akdi Faiz %2,02 Gecikme Faizi %2,52 Nakit Avans Faizi Nakit Avans Ücreti Yurt içi Yurt dışı %2,02 Limit Aşım Faizi %2,02 BSMV(Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi) Bankamızdan %3, TL Diğer bankalardan %3,20 +5 TL % 3, USD 5% Açıklama Dönem borcunuza minimum ödeme tutarı veya üstünde ödeme yaparsanız, kalan hesap bakiyesine bu faiz oranı uygulanır. Dönem borcunuzun minimum ödeme tutarının altında ödenmesi halinde, sadece minimum ödeme tutarınızın ödemediğiniz kısmına işletilen aylık faiz oranıdır. Kartınızla yaptığınız nakit çekim işlemleri için işlem tarihinden itibaren ödeme tarihine kadar işletilecek aylık net faiz oranıdır. Kartınızla yaptığınız her bir nakit çekim işlemi başına alınacak ücrettir. Bu ücret nakit çektiğiniz yere (otomatik vezne, şube vb.) göre değişiklik gösterebilir. Borç bakiyenizin, kartınıza tahsis edilen aşması halinde günlük olarak aşan tutara uygulanan akdi faiz oranıdır. Yasa gereği alınır. Faiz, ücret ve komisyon tutarları üzerinden hesaplanır.

5 KKDF (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) Faiz Hesaplama 15% Yasa gereği alınır. Faiz tutarları üzerinden hesaplanır. Önceki dönemden devreden borcunuz yok ise ve hesap özetinizde belirtilen borcunuzun tamamını son ödeme tarihine kadar ödediğinizde, alışverişlerinizden kaynaklanan borcunuza herhangi bir faiz işletilmez. Dönem borcunun bir kısmının ödenmesi halinde kalan hesap bakiyesi üzerinden faiz hesaplanacaktır. Kalan hesap bakiyesine, Minimum Ödeme Tutarı ve üzerinde ödeme yapılması durumunda akdi faiz, Minimum Ödeme Tutarının altında ödeme yapılması durumunda ise Minimum Ödeme Tutarının ödenmeyen kısmı için gecikme faizi, kalan hesap bakiyesinin Minimum Ödeme Tutarını aşan kısmı için akdi faiz uygulanacaktır. Temerrüt başlangıcı olarak son ödeme tarihi esas alınmaktadır. Nakit avansa ve nakit kullanımı niteliğindeki işlemlere işlem tarihinden itibaren günlük akdi faiz uygulanır. Kredi kartı uygulamasından doğan borçlarda bileşik faiz uygulanmaz.

EK 1: Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi, Kredi Kartı ve Banka Kartı Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ORANI

EK 1: Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi, Kredi Kartı ve Banka Kartı Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ORANI İŞLEM ÜCRETİ/ORANI MİNİMUM MAKSİMUM PARA AKTARMA İŞLEMLERİ HAVALE (TL) Hesaptan Hesaba Havale Komisyonu 2 Hesaptan İsme Havale Komisyonu %0.5 3 22 Kasadan Hesaba Havale Komisyonu %0.5 3 27 Kasadan İsme

Detaylı

EK 1: Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi, Kredi Kartı ve Banka Kartı Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ORANI

EK 1: Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi, Kredi Kartı ve Banka Kartı Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ORANI İŞLEM ÜCRETİ/ORANI MİNİMUM MAKSİMUM PARA AKTARMA İŞLEMLERİ HAVALE (TL) Hesaptan Hesaba Havale Komisyonu 20 TL Hesaptan İsme Havale Komisyonu %0.5 30 TL 22 Kasadan Hesaba Havale Komisyonu %0.5 30 TL 250

Detaylı

TL bilgisi,puan bilgisi)

TL bilgisi,puan bilgisi) ÇEK - SENET İŞLEM Ücret Grupları ATM BANKA DIŞI ÖDEME VE TAHSİLAT BİLGİLENDİRME VE HABERLEŞME SERVİS ÇEK SENET (1) BANKACILIK HİZMET ÜCRET ve MASRAFLARI Ücret Adı Tahsilat Kanalı Para Kodu Oran Minimum

Detaylı

BANKA KARTI VE KREDİ KARTI BİLGİLENDİRME FORMU

BANKA KARTI VE KREDİ KARTI BİLGİLENDİRME FORMU BANKA KARTI VE KREDİ KARTI BİLGİLENDİRME FORMU ÜRÜNE AİT BİLGİLER Ürünün Adı /Tanımı Süresi (Vadesi) Banka Kartı - Kredi Kartı (Birlikte kısaca Kart olarak anılacaklardır.) Sürekli معلومات المنتج اسم /

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU Yönetmeliğin kapsamına giren Sözleşmeler; -İhtiyaç Kredilerine ilişkin sözleşmeler -Taşıt kredileri ilişkin sözleşmeler - Faiz veya benzeri

Detaylı

EK 1: Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi, Kredi Kartı ve Banka Kartı Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ORANI

EK 1: Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi, Kredi Kartı ve Banka Kartı Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ORANI İŞLEM ÜCRETİ/ORANI MİNİMUM MAKSİMUM PARA AKTARMA İŞLEMLERİ HAVALE (TL) Hesaptan Hesaba Havale Komisyonu 28.5 TL Hesaptan İsme Havale Komisyonu %0.5 34.2 TL 256.5 TL Kasadan Hesaba Havale Komisyonu %0.5

Detaylı

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI Müşteri No: İşbu Ev Değiştiren Mortgage Krediye İlişkin Bilgiler ve Ödeme Planı, Ev Değiştiren Mortgage Konut Finansman Kredisi Sözleşme Öncesi Bilgi Formu ile Konut Finansman Kredisi Sözleşmesi nin ayrılmaz

Detaylı

EK 1: Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi, Kredi Kartı ve Banka Kartı Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ORANI

EK 1: Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi, Kredi Kartı ve Banka Kartı Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ORANI İŞLEM ÜCRETİ/ORANI MİNİMUM MAKSİMUM PARA AKTARMA İŞLEMLERİ HAVALE (TL) Hesaptan Hesaba Havale Komisyonu 25 TL Hesaptan İsme Havale Komisyonu %0.5 3 225 TL Kasadan Hesaba Havale Komisyonu %0.5 35 TL 275

Detaylı

Ürün ve Hizmet Ücretleri

Ürün ve Hizmet Ücretleri Birim Birim Asgari Asgari Azami Azami Güncelleme İşlem Grubu işlem Adı Kalem Adı Masraf Tutar Oran Tutar Oran Tutar Oran Açıklama Tarihi Para Aktarma Havale TL Havaleler İsme (Kasadan) TL % 30 0,5 (%5)

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 15.02.2016 Sayı: 2016/041 Ref: 4/041. Konu: ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYINLANMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, 15.02.2016 Sayı: 2016/041 Ref: 4/041. Konu: ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYINLANMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 15.02.2016 Sayı: 2016/041 Ref: 4/041 Konu: ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ UYGULAMASI HAKKINDA SGK GENELGESİ YAYINLANMIŞTIR Hatırlanacağı üzere, 09.02.2016 tarih ve 2016/33 sayılı sirkülerimizde

Detaylı

TL bilgisi,puan bilgisi)

TL bilgisi,puan bilgisi) ÇEK - SENET İŞLEM ATM BANKA DIŞI ÖDEME VE TAHSİLAT BİLGİLENDİRME VE HABERLEŞME SERVİS ÇEK SENET (1) ATM Bilgi Fişi Ücreti (kredi kartına ilişkin dönem içi işlem,sonraki dönem taksit planı, hesap ekstresi,

Detaylı

TL borç bilgisi,puan bilgisi)

TL borç bilgisi,puan bilgisi) ÇEK - SENET İŞLEM ATM BANKA DIŞI ÖDEME VE TAHSİLAT BİLGİLENDİRME VE HABERLEŞME SERVİS ÇEK SENET (1) ATM Bilgi Fişi Ücreti (kredi kartına ilişkin dönem içi işlem,sonraki dönem taksit planı, hesap ekstresi,

Detaylı

KREDİ KARTI ÜRÜN BİLGİ FORMU. Asıl kart Yıllık Ek kart Yıllık ÖRNEKTIR. Tahsilat Periyodu Tutar/Oran Nakit Avans Ücreti (TL) (3)

KREDİ KARTI ÜRÜN BİLGİ FORMU. Asıl kart Yıllık Ek kart Yıllık ÖRNEKTIR. Tahsilat Periyodu Tutar/Oran Nakit Avans Ücreti (TL) (3) KREDİ KARTI ÜRÜN BİLGİ FORMU TAHSİL EDİLECEK ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI ÜRÜN ADI: KREDİ KARTI Ürün Adı Asıl kart Yıllık Ek kart Yıllık Üyelik Ücreti Üyelik Ücreti CardFinans 85TL 42.5TL CardFinans

Detaylı

KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ

KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası Vadesiz Hesap No 1. AMAÇ KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞMESİ Tarih :././.. İşbu Kredili Mevduat Hesabı Sözleşmesi ( Sözleşme ) ile Türkiye Garanti Bankası A.Ş. ( Banka

Detaylı

BANKACILIK HİZMET ÜCRET ve MASRAFLARI Tahsilat Ücret Adı

BANKACILIK HİZMET ÜCRET ve MASRAFLARI Tahsilat Ücret Adı ÇEK - SENET İŞLEM ATM BANKA DIŞI ÖDEME VE TAHSİLAT BİLGİLENDİRME VE HABERLEŞME SERVİS ÇEK SENET (1) ATM Bilgi Fişi Ücreti (kredi kartına ilişkin dönem içi işlem,sonraki dönem taksit 0 0 0,90 planı, hesap

Detaylı

EMLAK KONUT GYO A.Ş.

EMLAK KONUT GYO A.Ş. EMLAK KONUT GYO A.Ş. EMLAK KONUT BAŞAKŞEHİR EVLERİ 1. ETAP 1. KISIM TESLİM PROGRAMI VE AÇIKLAMALAR Ada Parsel Blok No Kapı No Teslim Tarihi Teslim Saat Aralığı 895 2 B5 1 17.07.2016 09:30-10:00 1.230,19

Detaylı

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. ASGARİ ÜCRET 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. A- 2013 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca,

Detaylı

2016 ASGARİ ÜCRET VE İŞVERENE MALİYETİ

2016 ASGARİ ÜCRET VE İŞVERENE MALİYETİ 2016 ASGARİ ÜCRET VE İŞVERENE MALİYETİ 2016 yılı asgari ücret açıklandı. 2016 Yılı için brüt asgari ücret tutarları nın belirlenmesi ile birlikte işverenlerin 01.0 1.2016-31.12.2016 yılında bir işçi için

Detaylı

BİREYSEL BANKKART BİLGİLENDİRME FORMU. 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası gereğince kart hamillerine verilmesi gereken bilgiler:

BİREYSEL BANKKART BİLGİLENDİRME FORMU. 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası gereğince kart hamillerine verilmesi gereken bilgiler: BİREYSEL BANKKART BİLGİLENDİRME FORMU 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası gereğince kart hamillerine verilmesi gereken bilgiler -Kart hamilinin sorumluluğu, kartın zilyetliğine geçtiği

Detaylı

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR?

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR? Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanunla, borçların yapılandırılması ile ilgili önemli imkanlar getirilmiştir. YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR? Vergi dairelerince

Detaylı

Mavi Yarınlar VIP Emeklilik Planı

Mavi Yarınlar VIP Emeklilik Planı Mavi Yarınlar VIP Emeklilik Planı Önce Sen Hayalinizdeki emeklilik için BES BES nedir? BES, geleceğiniz için avantajlı bir tasarruf ve yatırım sistemidir. BES güvenli midir? BES güvenli bir sistemdir.

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2015-30.6.2015 ile 1.7.2015-31.12.2015 tarihleri

Detaylı

EKİM 2015 DÖNEMİ 2014 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR.

EKİM 2015 DÖNEMİ 2014 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. EKİM 215 DÖNEMİ 214 YILI EKİM AYINDA 3 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 215 YILI EKİM AYINDA 7,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. 214 YILI EKİM AYINDA 4 MİLYAR TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 215 YILI EKİM AYINDA

Detaylı

PASSOLİG HİZMET KOŞULLARI SÖZLEŞMESİ ÜRÜN BİLGİ FORMU (KREDİ KARTI ve BANKA KARTI)

PASSOLİG HİZMET KOŞULLARI SÖZLEŞMESİ ÜRÜN BİLGİ FORMU (KREDİ KARTI ve BANKA KARTI) PASSOLİG HİZMET KOŞULLARI SÖZLEŞMESİ ÜRÜN BİLGİ FORMU (KREDİ KARTI ve BANKA KARTI) PASSOLİG KREDİ KARTI TABLOSUNDA YER ALAN FAİZ ORANININ GEÇERLİLİK SÜRESİ VE DEĞİŞİKLİK BİLDİRİMLERİ: Faiz oranının artırılması

Detaylı

HAZİRAN 2015 DÖNEMİ 2014 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR.

HAZİRAN 2015 DÖNEMİ 2014 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2015 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. HAZİRAN 215 DÖNEMİ 214 YILI HAZİRAN AYINDA 613 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 215 YILI HAZİRAN AYINDA 3,2 MİLYAR TL FAZLA VERMİŞTİR. 214 YILI HAZİRAN AYINDA 959 MİLYON TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 215

Detaylı

EK: 2 Temel Bankacılık Ürün Bilgilendirme Formu

EK: 2 Temel Bankacılık Ürün Bilgilendirme Formu PARA AKTARMA İŞLEMLERİ HAVALE (TL) Hesaptan Hesaba Havale Komisyonu 28.5 TL Hesaptan İsme Havale Komisyonu %0.5 34.2 TL 256.5 TL Kasadan Hesaba Havale Komisyonu %0.5 39.9 TL 313.5 TL Kasadan İsme Havale

Detaylı

EK:1 Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ ORANI

EK:1 Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ ORANI EK:1 Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ ORANI MİNİMUM MAKSİMUM PARA AKTARMA İŞLEMLERİ HAVALE (TL) Hesaptan Hesaba Havale Komisyonu 2

Detaylı

1. Asgari ücret desteğinden faydalanabilecek işverenler kimlerdir?

1. Asgari ücret desteğinden faydalanabilecek işverenler kimlerdir? Sayı: 2016/5 Konu: Asgari Ücret Desteğine İlişkin Soru ve Cevaplar Bilindiği üzere, 6661 sayılı Kanunla, işverenlere getirilen Asgari Ücret Desteğine ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri

Detaylı

ÖRNEKTIR. Asıl kart Yıllık Ek kart Yıllık. Takip eden ilk hesap %3, TL ; %3, TL özetine yansıtılır.. Yurtiçi Diğer Banka ATM Nakit Avans

ÖRNEKTIR. Asıl kart Yıllık Ek kart Yıllık. Takip eden ilk hesap %3, TL ; %3, TL özetine yansıtılır.. Yurtiçi Diğer Banka ATM Nakit Avans KREDİ KARTI ÜRÜN BİLGİ FORMU TAHSİL EDİLECEK ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI ÜRÜN ADI: KREDİ KARTI Ürün Adı Asıl kart Yıllık Ek kart Yıllık Üyelik Ücreti Üyelik Ücreti CardFinans 103TL 51.5TL CardFinans

Detaylı

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 NİSAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,4 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 5,4 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 7,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi I- GİRİŞ 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun(1) un 1. maddesinin numaralı fıkrasında, her yıl Temmuz ayının 1 inden 20 sine kadar (20

Detaylı

Sirküler No :2014 / 030. Sirküler Tarihi :23.09.2014. KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması

Sirküler No :2014 / 030. Sirküler Tarihi :23.09.2014. KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Sirküler No :2014 / 030 Sirküler Tarihi :23.09.2014 KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması 11 Eylül 2014 tarihli mükerrer Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Kanun ile vergi

Detaylı

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 MAYIS ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,6 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 3,7 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 5,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

EK:1 Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ ORANI

EK:1 Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ ORANI EK:1 Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bireysel Müşteri Sözleşmesi Masraf, Komisyon ve Ücret Listesi* İŞLEM ÜCRETİ/ ORANI MİNİMUM MAKSİMUM PARA AKTARMA İŞLEMLERİ HAVALE (TL) Hesaptan Hesaba Havale Komisyonu 25

Detaylı

FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 1 Aralık 2013 Pazar

FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 1 Aralık 2013 Pazar FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 1 Aralık 2013 Pazar SORULAR Güney Batı Ticaret İşletmesi nin 31/12/2011 tarihli bilançosu aşağıdaki gibidir: AKTİF Güney Batı Ticaret İşletmesi 31/12/2011 Tarihli Bilançosu

Detaylı

ÖRNEKTIR. Asıl kart Yıllık Ek kart Yıllık. Takip eden ilk hesap %3, TL ; %3, TL özetine yansıtılır.. Yurtiçi Diğer Banka ATM Nakit Avans

ÖRNEKTIR. Asıl kart Yıllık Ek kart Yıllık. Takip eden ilk hesap %3, TL ; %3, TL özetine yansıtılır.. Yurtiçi Diğer Banka ATM Nakit Avans KREDİ KARTI ÜRÜN BİLGİ FORMU TAHSİL EDİLECEK ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI ÜRÜN ADI: KREDİ KARTI Ürün Adı Asıl kart Yıllık Ek kart Yıllık Üyelik Ücreti Üyelik Ücreti CardFinans 103TL 51.5TL CardFinans

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI ÜÇ AYLIK BÜLTEN SAYI: 2005-II

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI ÜÇ AYLIK BÜLTEN SAYI: 2005-II KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI ÜÇ AYLIK BÜLTEN SAYI: 2005-II A Ç I K L A M A Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Merkez Bankası tarafından hazırlanan Üç Aylık Bülten'de yer alan, bankaların

Detaylı

denetim mali müşavirlik hizmetleri

denetim mali müşavirlik hizmetleri SİRKÜLER 06.01.2015 Sayı: 2015/007 Konu: 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİNDE GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Detaylı

G E N E L G E ( 2007 / 8 )

G E N E L G E ( 2007 / 8 ) T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sayı : B.13.2.SSK.5.01.07.00.IX.031-61220 29/01/2007 Konu : 2007 Yılı Gelir ve Aylık Artışları. G E N E L G E ( 2007 / 8 ) 29/12/2006 tarih, 26391 (Mükerrer) sayılı

Detaylı

252 seri numaralı GVKGT nden özellik önem arz ettiğini düşündüğümüz bazı noktaları hatırlatmakta fayda görüyoruz.

252 seri numaralı GVKGT nden özellik önem arz ettiğini düşündüğümüz bazı noktaları hatırlatmakta fayda görüyoruz. YILLIK BEYANDA MAHSUP EDİLEMEYEN (DEVREDEN) GEÇMİŞ DÖNEM VERGİ ALACAĞININ MAHSUBU YOLUYLA CARİ DÖNEM GEÇİCİ VERGİLERİNİN ÖDENMESİ VE CARİ DÖNEMDE YENİDEN OLUŞAN VERGİ ALACAĞI VE MUHASEBESİ YILLIK BEYANDA

Detaylı

TABLET EKRANLARI ÖZET SATIŞ KATEGORİ INFO

TABLET EKRANLARI ÖZET SATIŞ KATEGORİ INFO IPAD IPHONE Dökümanda kullanılan veriler demo verilerdir. MEMOBİL uygulamalarına, Ipad ve Iphone lardan B2B (MECOM) Satıcı Admin Kullanıcı Adınızı ve Şifrenizi girerek ulaşabilirsiniz. TABLET EKRANLARI

Detaylı

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak

Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Kuveyt Türk Internet Şubesinde Hesap Açma işlemi yapmak Hesaplar menüsünde Hesap Açma alt başlığının altında bulunan Cari/Kıymetli Maden Hesabı Açma, Tasarruf Hesabı Açma veya Katılma Hesabı Açma seçeneklerinden

Detaylı

DÜŞEN FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

DÜŞEN FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Tarih: Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası : : DÜŞEN FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

2012 Yılından itibaren ortaya çıkan GSS prim borçları ve gecikme zamları ile ilgili yasal düzenleme yapılmış,konuyla İlgili genelge yayınlanmıştır.

2012 Yılından itibaren ortaya çıkan GSS prim borçları ve gecikme zamları ile ilgili yasal düzenleme yapılmış,konuyla İlgili genelge yayınlanmıştır. GSS SIFIRLAMA ŞANSINIZI DEĞERLENDİRİN 2012 Yılından itibaren ortaya çıkan GSS prim borçları ve gecikme zamları ile ilgili yasal düzenleme yapılmış,konuyla İlgili genelge yayınlanmıştır. Kanun ve genelge

Detaylı

Üniversitenizin kimlik kartları uluslararası standartlarda şifreli ve şifresiz-hızlı işlem yapabilen Halkbank Bank24 JET kart özelliğine kavuştu.

Üniversitenizin kimlik kartları uluslararası standartlarda şifreli ve şifresiz-hızlı işlem yapabilen Halkbank Bank24 JET kart özelliğine kavuştu. Üniversitenizin kimlik kartları uluslararası standartlarda şifreli ve şifresiz-hızlı işlem yapabilen Halkbank Bank24 JET kart özelliğine kavuştu. Bank24 JET Kartın Avantajları Öğrenim süresi boyunca hesap

Detaylı

CEPTETEB HESAP ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

CEPTETEB HESAP ÖN BİLGİLENDİRME FORMU CEPTETEB HESAP ÖN BİLGİLENDİRME FORMU Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Bu Başvuru formunda yer alan ifadeler, aşağıdaki anlamlarda kullanılacaktır: Banka: Türk Ekonomi Bankası A.Ş. CEPTETEB Hesap: Gerçek kişi

Detaylı

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189. www.gib.gov.tr

Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189. www.gib.gov.tr Ayrıntılı Bilgi İçin; Vergi İletişim Merkezi (VİMER) 444 0 189 www.gib.gov.tr Bu rehber, yayın tarihinde yürürlükte olan mevzuat dikkate alınarak hazırlanmıştır. Başkanlığımızın internet sayfası aracılığıyla

Detaylı

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI KATILIM ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU

ASYA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI KATILIM ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY BİLGİLERİ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka Arz Tarihi 05.06.2012 Portföy Yöneticileri 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyle Serdar Vatansever, Maruf Ceylan, Serap Özübek

Detaylı

G E N E L G E 2009-25

G E N E L G E 2009-25 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SSK.5.01.08.00/ 73-034/121 9.2.2009 Konu : Tarım sigortası primlerinin tahakkuk ve

Detaylı

BANKACILIK SÖZLEŞMESİ

BANKACILIK SÖZLEŞMESİ BANKACILIK SÖZLEŞMESİ Sevgili Finansbank Enpara.com müşteri adayımız, öncelikle bizi seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Enpara.com, Finansbank bünyesinde, Finansbank Enpara.com internet bankacılığı, 0850

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, Vodafone Esnafa Yaz Fırsatı Kampanyası Taahhütnamesi (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan Esnaf Zengin Kampanyası ndan ( Kampanya ) Esnaf Paketi Zengin Small tarifesine ( Tarife 1 ) Esnaf Paketi Zengin

Detaylı

1. 2012 YILINDA UYGULANACAK OLAN GELİR VERGİSİ KANUNU NDAKİ BAZI MAKTU HAD VE TUTARLAR İLE VERGİ TARİFESİ:

1. 2012 YILINDA UYGULANACAK OLAN GELİR VERGİSİ KANUNU NDAKİ BAZI MAKTU HAD VE TUTARLAR İLE VERGİ TARİFESİ: SİRKÜLER TARİHİ : 26/12/2011 SİRKÜLER NO : 2011/99 280 SERİ NO LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI: 26 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 280 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği sirkülerimiz

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI Müşteri No : İşbu Tüketici Kredisi Sözleşmesi Krediye İlişkin Bilgiler ve Ödeme Planı, Tüketici Kredisi Sözleşmesi ile Tüketici Kredisi

Detaylı

G.M.K. Bulvarı No: 71 Maltepe / Ankara 0312 230 32 15 16

G.M.K. Bulvarı No: 71 Maltepe / Ankara 0312 230 32 15 16 2016 / 1. DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVI FİNANSAL MUHASEBE SINAVI SORULARI 20 Mart 2016 Pazar 09:00 Sınav Süresi: 3 Saat SORU: AKTİF (X) ANONİM ŞİRKETİ 31.12.2014 BİLANÇOSU PASİF 100 KASA

Detaylı

DOSTLARIN YANINDAYSA GÜNEŞ DAHA GÜZEL DOĞAR

DOSTLARIN YANINDAYSA GÜNEŞ DAHA GÜZEL DOĞAR DOSTLARIN YANINDAYSA GÜNEŞ DAHA GÜZEL DOĞAR İhtiyaçlarınız düşünülerek tasarlanan yeni HSBC Advance e hoş geldiniz. Aileniz, çevreniz ve arkadaşlarınız hayallerinizi gerçekleştirirken size hep destek

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 02.08.2016 Sayı: 2016/117 Ref: 4/117

SİRKÜLER İstanbul, 02.08.2016 Sayı: 2016/117 Ref: 4/117 SİRKÜLER İstanbul, 02.08.2016 Sayı: 2016/117 Ref: 4/117 Konu: 01.07.2016 31.12.2016 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Maliye Bakanlığı,

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ - EK SÖZLEŞME

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ - EK SÖZLEŞME Bu ek sözleşme sadece core sisteminden basılarak kullanılmalıdır. Bir taraftan Finansbank A.Ş. (aşağıda Banka diye anılacaktır) ile diğer taraftan borçlu.. (aşağıda "Müşteri" diye anılacaktır), taraflar

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ Madde. 1- KREDİ DETAYI ve ÖDEME PLANI Müşteri Ad ve Soyad: Adresi ve İletişim Bilgileri: Kredi Referansı: TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMESİ Kredi Sözleşmesinin Süresi (Vade): ay Kredinin Toplam ( Anapara) Tutarı:

Detaylı

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285)

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285) GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 285) Resmî Gazete 30 Aralık 2013 PAZARTESİ Sayı : 28867 (Mükerrer) Maliye Bakanlığından: 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47,

Detaylı

FİNANSÖR KULLANIM KILAVUZU. Ferahlayın! Daralmayın, Kart şeklinde. ihtiyaç finansmanı.

FİNANSÖR KULLANIM KILAVUZU. Ferahlayın! Daralmayın, Kart şeklinde. ihtiyaç finansmanı. Daralmayın, Ferahlayın! Kart şeklinde ihtiyaç finansmanı. FİNANSÖR KULLANIM KILAVUZU finansör nedir?? * Finansör, kar oranı ve taksit sayısı banka ve müşteri arasında başvuru esnasında belirlenen ve müşteri

Detaylı

NOTLU RİSK RAPORU TC KİMLİK / VKN ********344

NOTLU RİSK RAPORU TC KİMLİK / VKN ********344 NOTLU RİSK RAPORU ADI SOYADI TC KİMLİK / VKN RAPOR TARİHİ 13.10.2015 REFERANS KODU 2012C280C8 Sayfa 2 Findeks 1072 Kredi Notunuz 0 1900 Findeks Kredi Notu'nun Bileşenleri Bireysel Kredi ve Kart Ödeme Performansı

Detaylı

: 2015 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği

: 2015 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Sirküler No : 2014/93 Sirküler Tarihi : 31.12.2014 Konu : 2015 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği 30.12.2014 tarih ve 29221 Sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

ARALIK 2014 DÖNEMİ 2013 YILI ARALIK AYINDA 17,3 MİLYAR TL OLAN BÜTÇE AÇIĞI, 2014 YILI ARALIK AYINDA 11,3 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR.

ARALIK 2014 DÖNEMİ 2013 YILI ARALIK AYINDA 17,3 MİLYAR TL OLAN BÜTÇE AÇIĞI, 2014 YILI ARALIK AYINDA 11,3 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR. ARALIK 214 DÖNEMİ 213 YILI ARALIK AYINDA 17,3 MİLYAR TL OLAN BÜTÇE AÇIĞI, 214 YILI ARALIK AYINDA 11,3 MİLYAR TL OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR. 213 YILI ARALIK AYINDA 15,3 MİLYAR TL FAİZ DIŞI AÇIK VERİLMİŞ İKEN

Detaylı

KREDİ KARTI ÜRÜN VE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

KREDİ KARTI ÜRÜN VE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU S1 01/16 S-268 1.1 KREDİ KARTI ÜRÜN VE SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Bu formda yer alan bilgi ve koşullar bu formun düzenleme tarihi itibari ile geçerli olup bankaca aksi bildirilmedikçe ve kredi kartı kullanılmaya

Detaylı

2007 Yılı 1. Çeyrek Sunumu. 15 Mayıs 2007

2007 Yılı 1. Çeyrek Sunumu. 15 Mayıs 2007 2007 Yılı 1. Çeyrek Sunumu 15 Mayıs 2007 1. 1. Çeyrek Çeyrek Performansı Temel Temel Veriler Veriler Krediler portföyündeki (özellikle bireysel ve KOBİ segmentinde) devam eden artış, net faiz geliri ve

Detaylı

TEMEL BANKACILIK BİLGİ FORMU

TEMEL BANKACILIK BİLGİ FORMU TEMEL BANKACILIK BİLGİ FORMU Müşterinin Adı Soyadı TCKN / Müşteri Numarası ÜRÜNÜN ADI : VADESİZ TL/YABANCI PARA MEVDUAT HESABI İŞLEM AÇIKLAMASI ÜCRET TUTARI TAHSİLAT PERİYODU Hesap İşletim i - - - ÜRÜNÜN

Detaylı

T. GARANTİ BANKASI A.Ş. TEMEL BANKACILIK ÜRÜN BİLGİ FORMU

T. GARANTİ BANKASI A.Ş. TEMEL BANKACILIK ÜRÜN BİLGİ FORMU T. GARANTİ BANKASI A.Ş. TEMEL BANKACILIK ÜRÜN BİLGİ FORMU MÜŞTERİ NUMARASI : İmzalamış olduğunuz işbu form, 14.05.2013 tarihinde yayımlanan ve 01.09.2013 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren Türkiye Bankalar

Detaylı

KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU KREDİLİ MEVDUAT HESABI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU MÜŞTERİ NO : ADI SOYADI : MADDE 1 TANIMLAR İşbu Sözleşme Öncesi Bilgi Formu metninde geçen aşağıdaki ibareler karşılarındaki anlamları ifade edecektir.

Detaylı

Teknik Bülten. 09 Şubat 2016 Salı

Teknik Bülten. 09 Şubat 2016 Salı Güne Başlarken... ABD hisse senetlerinde ikinci güne taşınan satışlar sonucu S&P 500 Endeksi 22 ayın en düşük seviyesine indi. Dolar, finans piyasalarında kargaşaya bağlı olarak, yen ve euro karşısında

Detaylı

KREDİ KARTI SÖZLEŞMESİ

KREDİ KARTI SÖZLEŞMESİ KREDİ KARTI SÖZLEŞMESİ TARAFLAR: Bu Kredi Kartı Sözleşmesi (bundan sonra Sözleşme olarak anılacaktır) Büyükdere Cad.No:141 Esentepe İstanbul adresinde mukim, 0292 0084 4960 0341 MERSIS no suna kayıtlı,telefonu

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. KREDİ KARTI ÜYELİK VE KREDİ SÖZLEŞMESİ MÜŞTERİ BİLGİLENDİRME T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. KREDİ KARTI ÜYELİK VE KREDİ SÖZLEŞMESİ MADDE 1- TANIMLAR İşbu sözleşme ile Bankaca, üye/ek

Detaylı

Deniz de her an size özel...

Deniz de her an size özel... Deniz de her an size özel... 1 DenizBank Özel Bankacılık, 250.000 USD ve üzeri varlığa sahip müşterilerimizin birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmek, istek ve beklentilerine uygun çözümler üretmek

Detaylı

AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. Şehit Ersan Cad. No:28/5 Çankaya. 06580 Ankara, TURKEY. Tlf: +90 312 4688150 Fax:+90 312 4270847

AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. Şehit Ersan Cad. No:28/5 Çankaya. 06580 Ankara, TURKEY. Tlf: +90 312 4688150 Fax:+90 312 4270847 AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,30/12/2014 Sayı:2014/30

Detaylı

Vodafone İş Ortağım Samsung Galaxy S4 Kampanya Taahhütnamesi- Ek Ödeme

Vodafone İş Ortağım Samsung Galaxy S4 Kampanya Taahhütnamesi- Ek Ödeme ye, (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen Vodafone Samsung Galaxy S4 Kampanyası ndan (Kampanya) yararlanmak istemem sebebiyle.../.../... tarihli, [ ] numaralı GSM hattı için imzaladığım Vodafone Tip Abonelik

Detaylı

ARTI PARA BİLGİ VE TALEP FORMU

ARTI PARA BİLGİ VE TALEP FORMU Form versiyon no : 03/2015-2 ARTI PARA BİLGİ VE TALEP FORMU Bankamızca tarafınıza sağlanacak artı para kredisi, imzalamış bulunduğunuz Bireysel Bankacılık Hizmet Sözleşmesi nde (BBHS) yer verilen hükümler

Detaylı

2016 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR

2016 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR 2016 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR 2016 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarları, 4857 sayılı İş Kanunu nun 39. maddesi gereğince, iş sözleşmesi ile çalışan

Detaylı

ÖZET. Haziran 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Haziran 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 HAZİRAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 3,2 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 7,9 milyar TL açık vermiştir. 215 yılı ayında 4,9 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

İHTİYAÇ KREDİSİ SÖZLEŞME BİLGİLENDİRME FORMU

İHTİYAÇ KREDİSİ SÖZLEŞME BİLGİLENDİRME FORMU İHTİYAÇ KREDİSİ SÖZLEŞME BİLGİLENDİRME FORMU 1. Taraflar ve Sözleşme Bilgileri Sağlayıcı : Burgan Bank A.Ş İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü, Mersis: 0140003231000116, Maslak Mah. Eski Büyükdere Cad. No:13

Detaylı

Yeni tebliğe uygun tek cihaz olan yazarkasa POS Deniz de!

Yeni tebliğe uygun tek cihaz olan yazarkasa POS Deniz de! Yeni tebliğe uygun tek cihaz olan yazarkasa POS Deniz de! DenizBank A.Ş. Genel Müdürlük: Büyükdere Cad. No: 106 34394 Esentepe - İstanbul / TÜRKİYE www.denizbank.com / 444 0 804 / 0850 222 0 800 36 ay

Detaylı

Bu ek sözleşme sadece core sisteminden basılarak kullanılmalıdır.

Bu ek sözleşme sadece core sisteminden basılarak kullanılmalıdır. Bu ek sözleşme sadece core sisteminden basılarak kullanılmalıdır. Bir taraftan Finansbank A.Ş. (aşağıda Banka diye anılacaktır) ile diğer taraftan borçlu.. (aşağıda "Müşteri" diye anılacaktır), taraflar

Detaylı

1) İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanması, uygun varlıklara yatırılması ve bu fonların yönetilmesi sürecine ne ad verilir?

1) İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanması, uygun varlıklara yatırılması ve bu fonların yönetilmesi sürecine ne ad verilir? 1) İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanması, uygun varlıklara yatırılması ve bu fonların yönetilmesi sürecine ne ad verilir? a) Bütçeleme b) Finansman c) Yatırım d) Kar e) Finansal Yönetim 2) Faaliyetlerden

Detaylı

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi?

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi? 28 soruda sigortalıların emekliliği 14 Nisan 2014 13:38 tsi 1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir

Detaylı

VODAFONE KATLAYAN AVANTAJ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE KATLAYAN AVANTAJ KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan Katlayan Avantaj Kampanyasından ( Kampanya ) Katlayan Avantaj Numara Taşıyana - Katlayan Tarife İsmi Kampanyası Avantaj Kampanyası Cep Avantaj Mini HY + Paket

Detaylı

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. KREDİ KARTI ÜYELİK SÖZLEŞMESİ

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. KREDİ KARTI ÜYELİK SÖZLEŞMESİ TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. KREDİ KARTI ÜYELİK SÖZLEŞMESİ Madde 1: Amaç ve Kapsam Bu Sözleşme, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. tarafından çıkarılan kredi kartlarının Üye ve/veya Ek Kart Hamili/ hamillerine

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU Kredi No: Bilgilendirme Formu Tarihi: Sayın TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME FORMU Bu form ve ekleri Şirketimizden talep ettiğiniz tüketici kredisi ile ilgili olarak aşağıdaki hususları ve

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013/13 Sirküler Tarihi : 05.02.2013 Konu : 01.01.2013-30.06.2013 Tarihleri Arası Geçerli Çocuk Zammı ve Kıdem Tazminatı Tutarları 01.01.2013-30.06.2013 döneminde geçerli çocuk zammı ve kıdem

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1. VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: 14.09.2004 tarihli ve 2004/10

Detaylı

Dövize Endeksli Kredilerde Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Uygulamasına İlişkin

Dövize Endeksli Kredilerde Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Uygulamasına İlişkin Dövize Endeksli Kredilerde Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Uygulamasına İlişkin Tarih 14/01/2009 Sayı KKDF-1/2009-1 Kapsam T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı Kaynak Kullanımını Destekleme

Detaylı

DEHA EĞİTİM KURUMLARI

DEHA EĞİTİM KURUMLARI SORU Orta Doğu Ticaret İşletmesi nin 3171272011 tarihli bilançosu aşağıdaki gibidir: AKTİF ORTA DOĞU TİCARET İŞLETMESİ 31/12/2011 TARİHLİ BİLANÇOSU PASİF I. DÖNEN VARLIKLAR I. KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR

Detaylı

ödeneğinden yararlanma süresini doldurmadan tekrar işe girer ve işsizlik sigortası ödeneğinden yararlanmak için bu Kanunun öngördüğü şartları yerine

ödeneğinden yararlanma süresini doldurmadan tekrar işe girer ve işsizlik sigortası ödeneğinden yararlanmak için bu Kanunun öngördüğü şartları yerine Alomaliye.com sitesinden alınmıştır. Tüm Hakları Saklıdır. Mustafa Bahadır ALTAŞ Malatya SMMMO Başkanı mba444@mynet.com 5921 SAYILI KANUNU İLE EK İSTİHDAMA SAĞLANAN SİGORTA TEŞVİKİ Bilindiği üzere, 18/8/2009

Detaylı

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2012, No: 39

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2012, No: 39 EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2012, No: 39 i Bu sayıda; Ağustos Ayı TİM İhracat Verileri,, Suriye ye Yılın İlk Sekiz Ayında Yapılan İhracat, Temmuz Ayı TÜİK Dış Ticaret Verileri;

Detaylı

fiili değerleme tarihinde mümkün olduğu kadar aynı malzeme, inşaat standartları, tasarım, vaziyet planı ve işçilik kalitesini kullanarak

fiili değerleme tarihinde mümkün olduğu kadar aynı malzeme, inşaat standartları, tasarım, vaziyet planı ve işçilik kalitesini kullanarak Gayrimenkul Değerleme Esasları Deneme Sınavı I 1. Aşağıdakilerden hangisi UDES 2 nin Pazar Dışı Değer Kavramları arasında yer almaz? A) Kullanım Değeri B) Sigortalanabilir Değer C) Özel Değer D) Pazar

Detaylı

AKFEN GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI. Aylık Yatırımcı Raporu "MART 2015"

AKFEN GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI. Aylık Yatırımcı Raporu MART 2015 AKFEN GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI Aylık Yatırımcı Raporu "MART 2015" AKFEN GYO Mart 2015 Otel Performans Özeti Türkiye ve Rusya'da değişken kira sözleşmeleri ile Accor tarafından işletilen 13 tanesi

Detaylı

273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 273 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 27447 Resmi Gazete Tarihi: 29/12/2009 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103 üncü maddelerinde yer

Detaylı

RHEA GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 EYLÜL 2013 TARİHLİ PORTFÖY DEĞER TABLOSU

RHEA GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 EYLÜL 2013 TARİHLİ PORTFÖY DEĞER TABLOSU RHEA GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 30 EYLÜL 2013 TARİHLİ PORTFÖY DEĞER TABLOSU YATIRIMLARIN ENFLASYONA ENDEKSLENMİŞ DEĞERİ (TL) VARLIK GRUBUNUN PORTFÖYDE YER ALAN YATIRIM ABD DOLARI YATIRIM

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR Bu rapor Fiba Emeklilik ve Hayat A.Ş. Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Emeklilik Yatırım Fonu

Detaylı

0506 Sosyal sigortalar Kanununu İlgilendiren Genelgeler

0506 Sosyal sigortalar Kanununu İlgilendiren Genelgeler 0506 Sosyal sigortalar Kanununu İlgilendiren Genelgeler SOSYAL SİGORTALAR KURUMU GENELGESİ 8-29 Ek 12.12.2005 B.13.2.SSK.5.01.11.00 / XI-031-958306 Yurtdışı Borçlanmalarda Prime Esas Kazancın Tespiti Hk.

Detaylı

ÖRNEKTIR. Asıl kart Yıllık Ek kart Yıllık. Masraf Tutarı Asgari; Azami Tahsilat Periyodu Tutar/Oran Nakit Avans Ücreti (TL) (3)

ÖRNEKTIR. Asıl kart Yıllık Ek kart Yıllık. Masraf Tutarı Asgari; Azami Tahsilat Periyodu Tutar/Oran Nakit Avans Ücreti (TL) (3) KREDİ KARTI ÜRÜN BİLGİ FORMU TAHSİL EDİLECEK ÜCRET, MASRAF VE KOMİSYON TUTARLARI ÜRÜN ADI: KREDİ KARTI Ürün Adı Asıl kart Yıllık Ek kart Yıllık Üyelik Ücreti Üyelik Ücreti CardFinans 93.5TL 46.75TL CardFinans

Detaylı

NİSAN 2016 SONU BAKİYE BORÇ TOPLAM 1.175.646,86 11.254,25 1.223.966,19 - -

NİSAN 2016 SONU BAKİYE BORÇ TOPLAM 1.175.646,86 11.254,25 1.223.966,19 - - SORU:1 İlgili ayda i.ödenen SSK,Bağkur,tasarruf teşvik primleri,vergi vb.kamu borçlarına ilişkin bilgiler ii.söz konusu borçların bakiyelerine ilişkin bilgiler, iii.bu bakiyenin içinde yer alan varsa vadesi

Detaylı

2014 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı

2014 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı 2014 Takvim Yılında Uygulanacak Olan Maktu Had ve Tutarlara İlişkin Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı Maliye Bakanlığınca 30 Aralık 2013 tarihli ve 28867 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan

Detaylı