İSTEĞE BAĞLI KAYIT-TESCİL BAŞVURU KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTEĞE BAĞLI KAYIT-TESCİL BAŞVURU KILAVUZU"

Transkript

1 İSTEĞE BAĞLI KAYIT-TESCİL BAŞVURU KILAVUZU BAŞVURU SİSTEMİ İÇİN LÜTFEN INTERNET EXPLORER TARAYICISI KULLANINIZ. (CHROME, MOZILLA, V.B. TARAYICILARDA SORUN YAŞANMAKTADIR.) İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil İşlemi için ana sayfada görülen Online İşlemler başlığını tıklayınız.

2 Kayıt-Tescil Başvuruları başlığını tıklayınız.

3 İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil Başvuruları başlığını tıklayınız.

4 Eser nedir? bilgi metninden başvuru yapabileceğiniz eser grubunuzu belirleyiniz.

5 Eser sahibi kimdir? bilgi metninden eser sahibinin kim olduğunu ve dolayısıyla işlem için kimin başvuru yapacağını öğreniniz. Tüzel kişilik olarak başvuru yapma şartı da aynı metinde mevcuttur.

6 İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil İşleminin nasıl bir işlem olduğunu ve ne amaçla yapıldığını İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil İşlemi nedir? ve Ne işe yarar? bilgi metinlerinden öğreniniz.

7 İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil İşleminin yasal dayanağı hakkında İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil İşleminin Yasal Dayanağı Nedir? metninden bilgi edininiz.

8 İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil İşlemi için kimlerin başvuru yapabileceğini Kimler Bu İşlem için Başvuru Yapabilir? bilgi metninden öğreniniz.

9 İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil İşlem ücretini İşlem ücreti ne kadardır? Hesap numarası nedir? bilgi metninden öğreniniz. İşlem yaptırmaya karar vermeniz durumunda ücreti, dekontun açıklama bölümüne eser ve eser sahibi adı bilgisini yazdırarak yatırınız. İşlem için bankanızdan aldığınız dekontun aslını gönderiniz (Internet bankacılığı aracılığıyla ücret yatırmanız mümkündür, ancak, sözkonusu işleme ait dekontun aslını bankanızdan temin etmeniz gerekmektedir. EFT çıktıları, havale çıktıları, v.b. kabul edilmemektedir.)

10

11 Genel Müdürlüğümüz adres ve Şubemiz iletişim bilgisini Adres ve Telefon Bilgisi bölümünden öğreniniz.

12 İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil başvurusu yapmak istiyorsanız Başvuru Ekranı nı tıklayınız.

13 Online Başvuru Ekranı nı tıklayınız.

14 Sisteme yönlendirildiğinizi göreceksiniz. Sisteme üye olunuz.

15 Sisteme kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra İsteğe Bağlı Kayıt Tescil İşlemleri için tıklayınız... ı tıklayınız. Eser gruplarına göre oluşturulan listenin açıldığını göreceksiniz.

16

17 Başvuru için ibraz edilmesi gereken belgeleri daha önce belirlemiş olduğunuz eser grubunuza göre kırmızı ile belirtilen ilgili linkten öğreniniz.

18 Başvuru için gerekli belgeleri ilgili linkten öğrendikten sonra, siyah ile belirtilen ilgili linkten başvuru için doldurmanız gereken başvuru formuna ulaşınız.

19 Bilgisayar Programları ve Veritabanlarına ilişkin kayıt-tescil başvurusunda bulunmak istiyorsanız; Üretim tarihi, bilgisayar programının ve/veya veritabanının kaynak kodlarının yazımının tamamlandığı tarihtir (Başvuru amacıyla hangi versiyonun kaynak kodları ibraz ediliyorsa, o versiyonun kaynak kodlarının yazımının tamamlandığı tarih girilmelidir.) (kaynak kodlarının yazımına başlanan tarih belirtilmek isteniyorsa, Eserin Amacı, Mahiyeti ve Fonksiyonuna İlişkin Kısaca Bilgi Veriniz. bölümüne giriş yapılabilir.) Alenileşme tarihi, bilgisayar programının ve/veya veritabanının kaynak kodlarının yazımının tamamlanmasından sonra bilgisayar programının ve/veya veritabanının üçüncü kişilerce görüldüğü tarihtir.

20 İlim ve Edebiyat Eserlerine ilişkin kayıt-tescil başvurusunda bulunmak istiyorsanız; Üretim tarihi, eserin tamamlandığı tarihtir (eserin yapımına başlanan tarih belirtilmek isteniyorsa, Esere İlişkin Kısaca Bilgi Veriniz bölümüne giriş yapılabilir.). Alenileşme tarihi, eserin tamamlanmasından sonra eserin üçüncü kişilerce görüldüğü tarihtir.

21 Güzel Sanat Eserlerine ilişkin kayıt-tescil başvurusunda bulunmak istiyorsanız; Üretim tarihi, eserin tamamlandığı tarihtir (eserin yapımına başlanan tarih belirtilmek isteniyorsa, Esere İlişkin Kısaca Bilgi Veriniz bölümüne giriş yapılabilir.). Alenileşme tarihi, eserin tamamlanmasından sonra eserin üçüncü kişilerce görüldüğü tarihtir.

22 Musiki Eserlerine ilişkin kayıt-tescil başvurusunda bulunmak istiyorsanız; Üretim tarihi, eserin tamamlandığı tarihtir (eserin yapımına başlanan tarih belirtilmek isteniyorsa, Esere İlişkin Kısaca Bilgi Veriniz bölümüne giriş yapılabilir.). Alenileşme tarihi, eserin tamamlanmasından sonra eserin üçüncü kişilerce görüldüğü tarihtir.

23 Başvuru formunu doldururken eser sahibine ilişkin bilgi girildikten sonra bölümün hemen altında yeralan Kaydet butonunu tıklamayı unutmayınız. Birden fazla eser sahibi olması durumunda, bu işlem her kişi için ayrı ayrı yapılmalıdır.

24 Başvuru formunu doldurarak başvurunuzu kaydedip sistemin size yeşil rakamlarla kayıt numaranızı verdiğini görünüz.

25 Yeşil rakamlarla kayıt numaranızı gördüğünüzde Başvuru Formu yazdır ve Taahhütname yazdır butonları aktif hale gelecektir. Bu butonları tıklayarak başvuru formunu ve taahhütnameyi sistem aracılığıyla yazdırınız. Yazdırdığınız başvuru formu ve taahhütnamenin imza bölümlerini imzalayınız. (Tüzel kişi, mirasçı ya da vekil iseniz, başvuru formunu doldururken sistemde imza bölümlerinde yapılan uyarılar doğrultusunda imzalayınız ya da imzalayıp kaşeleyiniz.) Tüm evrakınızı hazırlayarak Çetin Emeç Bulvarı 1290.Sok. No: 4 Yukarı Öveçler/Ankara adresindeki T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğüne şahsen ya da posta ile başvuru yapınız. İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil Belgeniz, başvuru evrakınızın eksiksiz ve yanlışsız olarak ibraz edilmesi durumunda, ortalama iki hafta içinde adresinize PTT Kargo ile gönderilecektir.

26 Başvuru formu ve taahhütnamenin çıktısını, yazıcınızın olmaması ya da arızalı olması nedeniyle alamamanız durumunda, sisteme başka bir bilgisayardan kullanıcı adı ve şifrenizle gireş yaparak mevcut başvurunuzdan İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil başvurularımı görüntülemek istiyorum linki tıklanıp Detay görüntülenerek çıktı almanız mümkündür. İSTEĞE BAĞLI KAYIT-TESCİL BAŞVURU KILAVUZUNU İNCELEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

İSTEĞE BAĞLI KAYIT-TESCİL BAŞVURU KILAVUZU

İSTEĞE BAĞLI KAYIT-TESCİL BAŞVURU KILAVUZU İSTEĞE BAĞLI KAYIT-TESCİL BAŞVURU KILAVUZU BAŞVURU SİSTEMİ İÇİN LÜTFEN INTERNET EXPLORER TARAYICISI KULLANINIZ. (CHROME, MOZILLA, V.B. TARAYICILARDA SORUN YAŞANMAKTADIR.) İsteğe Bağlı Kayıt-Tescil İşlemi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SİSTEME GİRİŞ İnternet tarayıcısı kullanarak http://www.istanbul.edu.tr internet sayfasında ÖĞRENCİ

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YENİ KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN İNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ SAYFASINA GİRİŞ İnternet tarayıcısı kullanarak http://www.istanbul.edu.tr

Detaylı

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 24.12.2013 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Elektronik İşlemler - III İÇİNDEKİLER DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR... 2 1. ADIM: KULLANICI GİRİŞİ... 3 2. ADIM: TAAHHÜTNAME İŞLEMLERİ... 6 3. ADIM: DOKÜMANLARIN İNCELENMESİ...

Detaylı

E-İmza için Yapılması gereken İşlemler:

E-İmza için Yapılması gereken İşlemler: Kamu Sertifikasyon Merkezi E-İMZA Başvuru İşlemleri Hakkında Önemli Duyuru! Ege Üniversitesi Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne geçiş aşamalarından biri olan Elektronik İmza başvuruları Kamu Sertifikasyon

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu Sevgili Öğrencimiz, Üniversitemize hoş geldiniz. 2009 2010 Eğitim-Öğretim yılında HEMŞİRELİK LİSANS TAMAMLAMA (HELİTAM)

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

KURUMSAL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI

KURUMSAL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI KURUMSAL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI https://www.mikrokep.com.tr/application sayfasından Kurumsal Başvuru seçeneği ile devam ediniz. Kurumsal Başvuru Formunuzu doldururken, aşağıdaki adımları takip

Detaylı

efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu

efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu İçindekiler Mali Mühür Başvuru Süreci... 2 e-fatura Başvuru Süreci... 4 efinans Sözleşme Aşaması... 11 1 Mali Mühür Başvuru Süreci 1. Mali Mühür Sertifikası için mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go

Detaylı

KURUMSAL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI

KURUMSAL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI KURUMSAL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI https://www.mikrokep.com.tr/application sayfasından Kurumsal Başvuru seçeneği ile devam ediniz. Kurumsal Başvuru Formunuzu doldururken, aşağıdaki adımları takip

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Hazırlık Öğrencisi) v1.1 (09.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1

Detaylı

İlgili linki kullanarak portal üzerinden ulaşılan Mersis uygulamasına vatandaşlar giriş yaptıklarında aşağıdaki ekran ile karşılaşacaklardır.

İlgili linki kullanarak portal üzerinden ulaşılan Mersis uygulamasına vatandaşlar giriş yaptıklarında aşağıdaki ekran ile karşılaşacaklardır. 1 Mersis Uygulaması üzerinden firmaların ticari işlemlerini gerçekleştirilmesi güvenli elektronik imza ile aşağıdaki adımlarda gösterildiği şekilde gerçekleştirilmektedir. İlgili linki kullanarak portal

Detaylı

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir.

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir. NASIL ÖNKAYIT YAPARIM SİSTEME GİRİŞ EKRANI Öğrenci bilgi sistemine girebilmek için http://obisis.erciyes.edu.tr adresini web tarayıcınızın adres kısmına yazınız veya Erciyes Üniversitesi ana sayfasına

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI RESMİ E-POSTA BAŞVURU ADIMLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI RESMİ E-POSTA BAŞVURU ADIMLARI 1. BÖLÜM Bakanlığımızın resmi e-posta hesaplarına kayıt olabilmek için aşağıdaki resimlerde de görüldüğü üzere iki yol izleyebilirsiniz. http://www.saglik.gov.tr http://www.usaksaglik.gov.tr NURGÜL ERDOĞAN

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Değerli Lisansüstü Öğrenci Adayları; Bu kılavuz, CÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Programlarına aday öğrencilerin başvurularında dikkat etmeleri gereken

Detaylı

07.05.2015. Supplier Lifecycle Management (SLC) Tedarikçi Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0

07.05.2015. Supplier Lifecycle Management (SLC) Tedarikçi Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0 Supplier Lifecycle Management (SLC) Tedarikçi Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.0 1 İçindekiler 1.Tedarikçi Kayıt Sayfası... 3 2.Tedarikçi Portalına Giriş... 4 2.1 Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı... 4 2.2

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İNTERNET ÜZERİNDEN KAYIT VE İŞ ARAMA KULLANIM KILAVUZU www.iskur.gov.tr SİSTEM ÜYELİĞİ www.iskur.gov.tr adresini seçiniz. 2 Üyelik sözleşmesini onaylayınız. Ekranda yer

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018

AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 AXA OTOMATİK KATILIM KOLAY ADIM EKRANI KULLANIM KILAVUZU AXA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2018 Online Kolay Adım ekranına «https://www.axahayatemeklilik.com.tr» Adresine bağlanarak ulaşabilirsiniz. Kolay Adım

Detaylı

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği. Merkezi Yazılı Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği. Merkezi Yazılı Sınavı. Başvuru Kılavuzu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı 2015 Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı (UDGYS) başvuru süreci iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada,

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

BİREYSEL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI

BİREYSEL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI BİREYSEL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI https://www.mikrokep.com.tr/application sayfasından Bireysel Başvuru seçeneği ile devam ediniz. Bireysel Başvuru Formunuzu doldururken, aşağıdaki adımları takip

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

ELEKTRONİK İMZA BAŞVURUSU YARDIM DOKÜMANI

ELEKTRONİK İMZA BAŞVURUSU YARDIM DOKÜMANI Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) içerisinde kullanacağımız Elektronik İmza başvurusu için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Kamu SM tarafından...@cbu.edu.tr mail adresinize, içerisinde "Başvuru

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ. 2 1.1. AKSİS BAŞVURU ADRESİNDEN BAŞVURU SİSTEMİNE

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ AÇIK VE UZAKTAN EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU

T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ AÇIK VE UZAKTAN EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU T.C. ĠSTANBUL ÜNĠVERSĠTESĠ AÇIK VE UZAKTAN EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ ĠNTERNETTEN ÖNKAYIT KILAVUZU 1. ADIM: SĠSTEME GĠRĠġ http://nokta.istanbul.edu.tr adresinden Ġstanbul Üniversitesi Öğrenci Otomasyon Sistemi ne

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU 1. AÇIKLAMA Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Elektronik Uygulamalar Projesi Sistemi internet üzerinden çalışan bir sistemdir ve sisteme girişiniz internet üzerinden olacaktır. Ancak TİTCK'nın

Detaylı

Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU

KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU KURUMSAL YÖNETİM VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ PORTALI YATIRIMCI-GEZGİN ÜYE ÜYELİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER ÜYELİK... 3 YATIRIMCI ÜYE... 4 e-devlet Şifresi ile Üyelik Kaydı... 4 T.C. Kimlik Numarası ve MKK Şifresi

Detaylı

ONLINE SİPARİŞ SİSTEMİ

ONLINE SİPARİŞ SİSTEMİ ONLINE SİPARİŞ SİSTEMİ ARTIK SİPARİŞLERİNİZİ SİSTEMİMİZ ÜZERİNDEN YAPABİLECEK; TÜM DUYURU VE PROMOSYONLARIMIZI TAKİP EDEBİLECEKSİNİZ. Sorularınız İçin: destek@jmoa.com.tr www.jmoa.com.tr adresine girin

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: Uyarılar: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 4 Başvuru Süreçleri;... 5 1. Hesap Açma Başvurusu... 6 2. Kimlik Bilgileri... 6 3. Adres

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ Başvuru Tarihleri 14 Nisan 26 Mayıs 2017 Üniversitemizin Açıköğretim Sistemine bağlı Batı

Detaylı

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide

DHL EXPRESS. 1 DHL IntraShip User Guide DHL EXPRESS 1 DHL IntraShip User Guide IntraShip Uygulamasının Genel Özellikleri; WEB tabanlı olup kurulum gerektirmez Internet erişimi ve çıktı almak için bir yazıcı yeterli Ortak veri tabanı vasıtası

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

ONLINE BAŞVURU KILAVUZU ONLINE BAŞVURU KILAVUZU 1.ADIM: Portale Kayıt E-başvuru için kuruluş yetkilisi, yenilenen TÜRKAK hizmet portalinin internet adresi https://portal.turkak.org.tr/tr/login üzerinden bir hesap oluşturmalıdır.

Detaylı

TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI

TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet teslimatını yapacak ekip, kargoyu alır, ilgili

Detaylı

ELEKTRONİK İMZA BAŞVURU SÜRECİ

ELEKTRONİK İMZA BAŞVURU SÜRECİ ELEKTRONİK İMZA BAŞVURU SÜRECİ İÇİNDEKİLER Elektronik İmza Başvuru Süreci 1. Kurum Başvuru Süreci 2. Başvuru Formu Erişim Parolası Alınması 3. Başvuru Sayfasını Açma 4. Başvuru Sayfasına Giriş 5. Sipariş

Detaylı

2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 18.12.2012 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) E-İMZA KULLANIMI VE AKTİVASYON İŞLEMLERİ İÇ TİCARET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) E-İMZA KULLANIMI VE AKTİVASYON İŞLEMLERİ İÇ TİCARET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) E-İMZA KULLANIMI VE AKTİVASYON İŞLEMLERİ Mersis Uygulaması üzerinden firmaların ticari işlemlerini gerçekleştirilmesi güvenli elektronik imza ile aşağıdaki adımlarda

Detaylı

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU ZİRAAT TEKNOLOJİ UZMAN YARDIMCISI İŞE ALIM SINAVI SINAV KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim biglileri

Detaylı

SERVISCELL ONLINE KAYIT KILAVUZU

SERVISCELL ONLINE KAYIT KILAVUZU SERVISCELL ONLINE KAYIT KILAVUZU 2013 Sayın Velimiz, Öncelikle Serviscell sistemini kullanmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Serviscell, okul servisinin, öğrencinin bekleme noktasına yaklaştığını

Detaylı

TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır.

TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır. TESTOSİS KULLANIM KLAVUZU Sisteme Giriş: http://testosmart.com/testosis.asp adresinden yapılmaktadır. Bu ekranda görüldüğü gibi butonlara basarak işlem yapabilirsiniz. Yeni Kayıt Ekleme Yeni Servis-Kalibrasyon

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MAL BİLDİRİM FORMU DOLDURMA KILAVUZU

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MAL BİLDİRİM FORMU DOLDURMA KILAVUZU GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MAL BİLDİRİM FORMU DOLDURMA KILAVUZU 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu, Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik ve Yükseköğretim

Detaylı

FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU

FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E TİCARİ ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Konu Başlıkları GENEL BİLGİ FİNDEKS TİCARİ ÜYELİK

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ. Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Kesin Kayıt Kılavuzu Sevgili Öğrencimiz, Üniversitemize hoş geldiniz. 2010 2011 Eğitim-Öğretim yılında HEMŞİRELİK LİSANS TAMAMLAMA (HELİTAM)

Detaylı

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi)

1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) KKTC MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞ İLİŞKİLER DAİRESİ YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) PORTAL KULLANMA KLAVUZU v.1.1 17 Ağustos 2018 1. YOBIS (Yüksek Öğrenim Burs ve

Detaylı

efinans e-defter Başvuru Süreci

efinans e-defter Başvuru Süreci efinans e-defter Başvuru Süreci e-defter Başvuru Süreci Başvuru Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Bilgisayarınızda öncelikle 32 bit Java yüklü olmalıdır. Java yazılımlarının yüklemesi için

Detaylı

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri

Detaylı

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016)

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016) 21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler

Detaylı

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GELİRLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ e-beyanname www.izmir.bel.tr Elektronik Beyan (e-beyan) verebilmeniz için yapmanız gerekenler aşağıda sırası ile anlatılmaktadır. 1. ADIM e-beyanname

Detaylı

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız.

Lisansüstü Programlara Online Başvuru işlemleri linkini tıklayarak başlayınız. Online Başvuru işlemine başlamadan önce Başvuru ve Kayıt Kılavuzu nu MUTLAKA OKUYUNUZ! I. ONLINE BAŞVURU AŞAMLARI İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve Öğrenci

Detaylı

DHL Connect 3.3 Kullanım Kılavuzu

DHL Connect 3.3 Kullanım Kılavuzu DHL Connect 3.3 Kullanım Kılavuzu DHL Bilgi Sistemleri ve Teknolojisi Departmanı Programı çalıştırdığınızda karşınıza gelen bu ekrandan istediğiniz bölümlere ilgili ikonları tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

Detaylı

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır.

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. Arabulucu Portalı Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. 2017 yılı sonu itibariyle UYAP Arabulucu Portal

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası süresince

Detaylı

ELEKTRONİK EVRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ELEKTRONİK EVRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Tıbbi Cihaz Firmalarının T.C TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU na Serbest Satış Sertifikası ve Kontrol Belgesi için elektronik başvuru yapabilmelerini sağlamak üzere TİTUBB sisteminde kayıtlı ve onaylı

Detaylı

Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi bulunmaktadır.

Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi bulunmaktadır. BİREYSEL KAYIT EKRANI KULLANIMI Adres satırına ute.ybu.edu.tr yazınız ve bireysel başvuru sayfamıza giriniz. Açılan sayfa aşağıdaki gibi olacaktır. Bu sayfanın en alt kısmında Duyuru ve Kullanıcı Girişi

Detaylı

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu)

20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu) 20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler I.

Detaylı

Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine, BİRİNCİ BÖLÜM KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine, BİRİNCİ BÖLÜM KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILACAK? Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine, Bu kılavuz staj yapacak öğrencilerin ÖBİSİS teki yeni staj modülünü kullanarak online işlem yapabilmeleri için hazırlanmıştır. İlk aşama olarak online kayıt işlemi

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon II Haziran 2011 1 İÇİNDEKİLER 1. Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 1.1. Sisteme Giriş Sayfası 1.2. Sisteme Nasıl Giriş Yapabilirim 1.2.1 LSTS nde Kaydı Olanlar

Detaylı

İNTERNET EXPLORER AYARLARI 1. Başlat-Ayarlar-Denetim Masası menüsünden "İnternet Özellikleri" (Seçenekleri)'ni seçiniz. Resim. 1

İNTERNET EXPLORER AYARLARI 1. Başlat-Ayarlar-Denetim Masası menüsünden İnternet Özellikleri (Seçenekleri)'ni seçiniz. Resim. 1 A.K.Ü VERİTABANLARINA UZAKTAN ERİŞİM AYARLARI Araştırmacılar, kampüs dışından erişim için kullanıcı adı ve parola doğrulaması ile Üniversitemiz sistemi üzerinden Kütüphane veri tabanlarını kullanabilmektedir.

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 GÜZ YARIYILI EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler 1. SİSTEME GİRİŞ... 2 2. KİMLİK BİLGİLERİ, İLETİŞİM BİLGİLERİ VE KULLANICI BİLGİLERİNİN

Detaylı

YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI. Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU. Ocak

YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI. Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU. Ocak YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Öğrenci SGK Girişi KILAVUZU Ocak - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR

Detaylı

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER Yaz okulu kesin kayıt işlemleri yaz okulu takviminde belirtilen tarihler arasında, http://ebys.ege.edu.tr/sayfası üzerinden

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI YENİ KAYIT ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) BAŞVURU İŞLEMLERİ REHBERİ 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3.

Detaylı

TAI STAJYER MÜHENDİS BAŞVURU SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

TAI STAJYER MÜHENDİS BAŞVURU SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. TAI STAJYER MÜHENDİS BAŞVURU SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU BU DOKÜMAN TAI AİLESİNE KATILMAK İÇİN BAŞVURU YAPMAK İSTEYEN ADAYLARIMIZ İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. TUSAŞ, nın

Detaylı

İNDİRİMLİ KART İŞLEMLERİ

İNDİRİMLİ KART İŞLEMLERİ İNDİRİMLİ KART İŞLEMLERİ Emekli indirimli kartlarınızı aktif duruma getirmek için aşağıdaki işlemler yapılmalıdır. www.a-kent.com adresinde bulunan Online İşlem Menüsünden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş

Detaylı

E- İHALE TEKLİF SÜRECİ

E- İHALE TEKLİF SÜRECİ E- İHALE TEKLİF SÜRECİ 1. https://hbgayrimenkul.intengo.com internet adresine girdikten sonra Sisteme Giriş butonuna tıklayınız. 2. a) KULLANICI KODU bölümüne T.C. KİMLİK NUMARANIZI (tüzel kişi iseniz

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Kurumsal Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 3 Başvuru Süreçleri;... 4 1. Hesap Açma Başvurusu... 4 2. Kimlik Bilgileri... 5 3. Adres

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Detaylı

Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1

Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1 Zirve Bilgi Tenolojileri TUİK A101 Form Giriş Klavuzu V1.1.1 TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından her sene kağıt ortamında doldurularak verilen Yıllık İş İstatistikleri Sanayi ve Hizmet Araştırması

Detaylı

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ VE MAL BİLDİRİMİ YARDIMI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ VE MAL BİLDİRİMİ YARDIMI PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ VE MAL BİLDİRİMİ YARDIMI Bilgi Sistemleri ve Veri Yönetimi Şube Müdürlüğü 2015 İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi (İKBS) http://ikbs.csb.gov.tr

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Sayfası Kullanım Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 GÜZ YARIYILI ÖZEL YETENEK BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) ÖZEL YETENEK BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Özel Yetenek Başvuru Modülü.....

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

PLAKA SORGULAMA - Plaka ile Araç Sorgulama

PLAKA SORGULAMA - Plaka ile Araç Sorgulama PLAKA SORGULAMA - Plaka ile Araç Sorgulama Araç Plaka Sorgulama işlemini buradaki resimli anlatımlar ışığında linki tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Çalıntı olup olmadığı hak mahrımiyeti var mı? Plaka

Detaylı

E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU

E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ Sayfa 1 İÇİNDEKİLER 1. PAYDAŞ KAYDI..2 2. E-BELEDİYE ÜYELİK İŞLEMİ...2 3. İŞYERİ E-RUHSAT. 4 3.1.İŞYERİ E-RUHSAT>YENİ BAŞVURU.....5 3.2.İŞYERİ

Detaylı

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU I. Serviscell Online Kayıt Sayfasına Giriş II. Kullanıcı Girişi III. Ana Sayfa IV. Araç İzleme V. Bildirimleriniz

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖSYS KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖSYS KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖSYS KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız; 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında fakültemize kayıt yaptıracak öğrencilerimizin kayıt işlemleri kılavuzda

Detaylı

YABİL. Yeni Gelen Öğrencinin Sigorta Girişinin Yapılması İşlemleri KILAVUZU. Ocak

YABİL. Yeni Gelen Öğrencinin Sigorta Girişinin Yapılması İşlemleri KILAVUZU. Ocak YABİL İŞLETMELERDE MESLEK EĞİTİMİ PROGRAMI Yeni Gelen Öğrencinin Sigorta Girişinin Yapılması İşlemleri KILAVUZU Ocak - 2017 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Detaylı

Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır?

Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 16.03.2015 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr adresine giriniz. Sağ üst kısımdaki «Sisteme Giriş» butonunu tıklayınız

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI İNTERNET KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İÜYÖS KAYIT KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İÜYÖS KAYIT KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İÜYÖS KAYIT KILAVUZU Değerli Öğrenci Adayımız, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında fakültemize kayıt yaptıracak öğrencilerimizin kayıt işlemleri kılavuzda

Detaylı

İNKA ONLİNE MUTABAKAT TAKİP SİSTEMİ GİRİŞ EKRANI

İNKA ONLİNE MUTABAKAT TAKİP SİSTEMİ GİRİŞ EKRANI İNKA ONLİNE MUTABAKAT TAKİP SİSTEMİ GİRİŞ EKRANI Sisteme giriş yapabilmek için E-Mail Adresiniz alanına İnka firması tarafından size bildirilen Bayi Kodunuzu Yazıp Giriş butonuna basmanız yeterlidir. ANA

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ BATI AVRUPA PROGRAMI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ONLİNE (İNTERNET ÜZERİNDEN) KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ REHBERİ 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru

Detaylı

Yaratıcı Drama Dergisi Hakem Rehberi

Yaratıcı Drama Dergisi Hakem Rehberi Yaratıcı Drama Dergisi Hakem Rehberi Değerli bilim insanı, öncelikle dergimize sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Bu rehber hakem değerlendirme sürecini detaylı bir şekilde açıklamaktadır.

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 DGS EK YENİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesine hoş geldiniz. 2016 ÖSYM

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili öğrenciler; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders kaydında Öğrenci İşleri

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı