PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: SAMSUN TOYOTA DERİNDERE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: SAMSUN TOYOTA DERİNDERE"

Transkript

1 PROGRAM: EKO-OKULLAR PROGRAMI PROJE: ÇEVRE VE YENİLİKÇİ FİKİRLER PROJESİ ETAP: 5 ETAP KONU: SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM OKUL ADI ve İLİ: GÜLSÜM SAMİ KEFELİ ORTAOKULU İLKADIM/SAMSUN PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: SAMSUN TOYOTA DERİNDERE PROJENİZİN BAŞLIĞI: YEŞİL GELECEĞE YEŞİL OTOBÜS (GREEN BUS TO GREEN FUTURE) PROJENİZİN ÇÖZÜM ARADIĞI SORUNSAL: - TRAFİK YOĞUNLUĞU - HAVA KİRLİLİĞİ - BİLİNÇSİZ ENERJİ TÜKETİMİ - YETERSİZ ÇEVRE BİLİNCİ PROJENİZİN SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM KONUSUNDA SUNDUĞU ÇÖZÜM ÖNERİSİ: - Sorunsalı azaltmak (yoğun trafik, gürültü kirliliği ve hava kirliliği) ve bu konuya dikkat çekmek amaçlı okul çevresindeki işe gidip gelirken özel araçlarını kullanan velilere toplu taşıma araç olanağını sunmak. - Okul çevresindeki giriş ve çıkışlarda servis ve özel araç sayısını azaltmak amacıyla öğrencilerin okula gidip gelirken bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak. - Şehrin genelinde soruna dikkat çekmek amaçlı Billboard ve raketlerle mesajlarımızı yaymak. ÇALIŞMANIZ KAPSAMINDA YAPTIĞINIZ ETKİNLİKLERİ VE YÖNTEMLERİNİZİ AÇIKLAYINIZ (açıklamanızın altına konuyla ilgili etkinlik fotoğrafları ekleyiniz): 1. Eko-tim grubu proje kapsamında yapacağı çalışmayı belirleyerek projenin adını koydu. Yapacağı çalışma doğrultusunda okul çevresindeki velileri toplu taşımaya yönlendirebilmek için anket çalışması yaptı.

2

3 2. Okulumuzun konferans salonunda şehrimizin yerel yöneticileri, komşu okulların yöneticileri, veliler ve sivil toplum örgütleri ile yerel basın davet edilerek proje tanıtım toplantısı yaptık. 3. Eko-tim grubu olarak haftalık toplantılar yaparak eko-bülten hazırladık. Teknoloji tasarım öğretmenlerinin denetiminde basın ve dağıtım işlerini sürdürdük. Bu süreç içinde 4 kez aylık bülten yayınlandı.

4 4. Bilgisayar rehber öğretmen denetimin de okulun web sitesinde çalışmaların düzenli bir şekilde paylaşılmasını sağladık. 5. Sosyal paylaşım sitesi facebook da açılan sürdürülebilir ulaşım sayfasında bilgilendirme çalışmalarıyla tüm okula ulaşmayı başardık. Yapılacak tüm etkinlikleri bu sayfalarda günler öncesinden arkadaşlarımıza duyurduk.

5 6. Etkinlik duyuruları Eko- okul panosunda yayınlanan duyuru afişleri ile pekiştirildi. 7. Slogan yarışması düzenledik.

6 8. Dereceye giren arkadaşlarımız TOYOTA DERİNDERE bayii tarafından ödüllendirildi. 9. OMÜ mühendislik fakültesi Çevre mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Ardalı okulumuza gelerek bize çevre ve sürdürülebilir ulaşım konulu konferans verdi.

7 10. Üniversitenin bizi davet etmesi üzerine bir hafta sonra 35 kişilik bir grupla OMÜ Çevre Mühendisliği Bölümüne giderek bilimsel ve laboratuvar çalışmalarını izledik. 11. Öğretmenlerimiz ve velilerimizle beraber TOYOTA DERİNDERE bayiyi ziyaret ederek hibrit araçlar hakkında bilgi aldık.

8 12. TOYOTA DERİNDERE bayii teknik ekibi okulumuzu ziyaret ederek çevre dostu araçları tanıtarak,bu konudaki sorularımızı cevapladılar. 13. TOYOTA DERİNDERE bayii işbirliği ile toplu taşıma aracımızı giydirme yaptırdık. Giydirmede yeşil geleceğe yeşil otobüs teması vurgulandı. 14. Okul çevresinde aynı istikamete iş amaçlı yolculuk yapan ortalama 20 velinin toplu taşıma uygulamasını başlattık. Rutin aralıklarla bu uygulamayı dört ay sürdürdük.

9 15. Okul bahçesine başlangıçta 20 bisiklet park edilebilecek kapasitede bisiklet parkı yaptırdık. 16. Taleplerin artması sonucu 10 bisiklet kapasiteli ek bisiklet parkı yapıldı. Okulun bisikletlerle rahat giriş-çıkış yapabilecekleri üst ana kapının açık tutulması sağlandı. 17. Yerel yönetimlerle ve özel ajanslarla görüşmeler yaparak merkez ilkadım ilçesi başta olmak üzere Canik belediyesi ve Atakum belediyesi sınırlarındaki Bilboard ve raketler de okul öğrencisinin görev aldığı reklam afişleri hazırlandı ve yayınlandı.

10 18. Afişlerde paylaştığımız sloganlarımız: 1. BİSİKLETİMİ GÜNEŞE ÇEVİRDİM. GÜZEL GELECEĞE PEDALIMI ÇEVİRİYORUM 2. DÜNYANIN GELECEĞİNİ ÇOCUKLAR BELİRLEYECEK 3. DAHA AZ KARBON SALINIMI DAHA TEMİZ BİR DÜNYA, DAHA TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN BAS PEDALA.

11 19. Şehir trafiğinin ve yaya akışının çok hızlı olduğu iki ayrı noktada trafik ekipleri tarafından güvenliğimizin sağlanmasıyla trafik güvenliği ve çevreci ulaşım ile ilgili broşürleri dağıttık. Hem yayaların hem araç sürücülerinin bize gösterdiği ilgi motivasyonumuzu artırdı.

12

13 20. Okul bahçesinde TOYOTA DERİNDERE bayii tarafından çevre dostu araçların tanıtıldığı bir showroom sergilendi. 21. Bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında kentin işlek noktalarında ve yerel yönetim(belediye) merkezlerinde bisiklete bin doğayı koru, bisiklet özgürlüktür, emniyet kemeri sevgi bağımız olsun, çevre miras değil emanettir, çözüm insan odaklı ulaşım konulu dövizlerle yürüyüş düzenledik.

14 22. İlçemiz İlkadım belediyesi Belediye başkanını, ilçemiz idari yöneticilerimizi ziyaret ederek bisiklet yolları yapımı taleplerimizi ilettik. Belediye başkanı bu konudaki projelerinden söz ederek taleplerimize çok önem verdiğini belirtti.

15 23. Okul bahçesinde sürdürülebilir ulaşım sokağı adını verdiğimiz bir alan oluşturduk. Bu alana yerleştirdiğimiz panolara çevre konulu çizdiğimiz resimleri,sloganları astık. Sokağın denetimi ve kontrolü tamamen bizim elimizdeydi. Velilerimiz sergimizi gezerek destek verdi.

16 24. Drama kulübü öğrencileri kendi yazdıkları çevreci ulaşım temiz hava adlı oyunu hazırlayarak hem sabahçı hem öğlenci öğrencilere ayrı ayrı oynadılar. 25. Bir arkadaşımızın ulaşım konulu yazdığı rap şarkı arkadaşlarımızın çok ilgisini çekti.

17 26. Resim kulübü öğrencileri TOYOTA nın düzenlediği hayalimdeki araba konulu resim yarışmasına katıldı. Sonuçlar henüz elimize ulaşmadı. Çok güzel çalışmalar yaptık,olumlu sonuç bekliyoruz.

18 27. Bir sivil toplum örgütü olan PERŞEMBE AKŞAMI BİSİKLETCİLERİ okulumuz konferans salonunda trafikte bisiklet kullanımı konusunda bilgilendirme çalışması yaptı.

19 28. OMÜ çevre mühendisliği bölümü asistan ve öğrencileri ile işbirliği yapılarak okul çevresinde dört ayrı noktada ölçüm istasyonu oluşturularak gürültü kirliliği ölçümü yapıldı. Ardından öğrencilere gürültü kirliliğinin zararları üzerine bilgiler verdiler.

20 29. Trafik emniyet birimlerinin güvenlik desteğini alarak bisiklet şenliği organizasyonunu gerçekleştirdik. Yoğun memnuniyet ve talep üzerine gelecek yıl tekrarlanarak geleneksel hale dönüştürülmesi kararı okul idaresince alındı. PROJENİZİN SONUCUNUZU AÇIKLAYINIZ (açıklamanızın altına konuyla ilgili etkinlik fotoğrafları ekleyiniz): 25 kişilik eko-tim grubumuzla başladığımız çalışma zaman içinde gönüllü öğrenci birlikleri, öğretmen ve velilerin daha fazla görev alma talepleri ile sayımız giderek artmış, vermeyi hedeflediğimiz DAHA AZ KARBON SALINIMI,DAHA TEMİZ BİR DÜNYA, ULAŞIMDA ÖNCELİĞİNİ BELİRLE, DAHA TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN BİSİKLET KULLANIN içerikli mesajlarımızı yaptığımız çalışmalar sonucunda çok geniş kitlelere ulaştırmayı başardık.

21 Doğa dostu çalışmalar, sivil toplum örgütleri ve yerel yöneticilerle bire bir yaptığımız görüşmeler özgüvenimizin güçlenmesini sağlamış, halka açık etkinliklerde başlangıçtaki çekingen davranışlarımız aldığımız olumlu tepkiler sayesinde giderek BİZ YAPABİLİRİZ motivasyonuna dönüşmüştür. Etkinliklerle şehir halkı ve yerel yöneticilerin dikkati çekilmiş, ulaşımda öncelik belirleme ve alışkanlıkların sorgulanması sağlanılmıştır. Yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin çocuklarla biraraya gelerek demokratik platform oluşturması çevre bilgi ve bilinç düzeyinin artmasına katkı sağlamıştır. Etkinliklerde görev alan öğrenci grupları yalnızca çevre il ilgili değil tüm sosyal sorunlara karşı demokratik tavır yollarını öğrenmiş ve bunu uygulamışlardır. Demokratik bir eğitim ortamı içinde özgüven ve bir olma anlayışı gelişmiştir.

22 PROJENİZE ÖĞRENCİ KATILIMININ NE ŞEKİLDE SAĞLANDIĞINI VE ÖĞRENCİLERİN PROJEYİ YÖNLENDİRME KONUSUNDA YAPMIŞ OLDUKLARI FAALİYETLERİ AÇIKLAYINIZ (açıklamanızın altına konuyla ilgili fotoğrafları ekleyiniz): Proje yazılım kararı eko-timler tarafından yapılan aylık toplantıda alındı. Bu karar eko-okul panosunda duyurularak görev almak isteyen öğrenciler belirlendi. Projemizin uygulanabilir aşamasında yapılacak etkinlikler eko-okul panosunda duyurularak öğrencilerin hangi etkinliklerde gönüllü görev almak istediklerini eko-okul timlerine belirtmelerini istedik. Bunun sonucunda öğrencileri gruplara bölerek çalışma alanları oluşturduk ve bize rehberlik edecek öğretmenlerimizi belirledik. Çalışmamız sırasında 8. Sınıf öğrencilerinin TEOG sınavı kaygısıyla çalışmalara çok ilgi göstermediğini farkettik. Bunun üzerine çalışmamızı daha ziyade 5,6 ve 7. Sınıflar üzerinde yoğunlaştırdık. Anasınıfı öğrencilerinden gelen tepkiler üzerine onlara da minik roller verdik. BİR DÜNYA BIRAKIN BİZ ÇOCUKLARA adlı şarkıyı büyüklere mesaj verecek şekilde dramatize ederek proje tanıtım toplantısında ve oku l bahçesinde öğrenci ve velilere dans gösterisi yaptılar. Sosyal medya olan Facebook sayfasında açtığımız sayfayı sürekli etkin kılarak projeye ilgiyi hep sıcak tutmaya çalıştık. Sınavların yoğunluğu sırasında azalan ilgiyi canlandırmak için drama kulübü ile işbirliği yaparak mesajımızı oyunlaştırmaya çalıştık. Zaman zaman teneffüslerde projemizin mesajını taşıyan rap şarkısını okulun tüm sınıflarına ulaşan genel ses yayınından sınıflara duyurduk.

23 PROJE SÜRECİNİZ BOYUNCA TOYOTA BAYİNİN NE ŞEKİLDE KATKIDA BULUNDUĞUNU AÇIKLAYINIZ (açıklamanızın altına konuyla ilgili fotoğrafları ekleyiniz): 1. Velilerimizle Toyota Derindere bayisine yaptığımız showroom gezisinde teknik elemanlar bize çevre dostu araçlar hakkında geniş bilgi verdiler. 2. Okulumuzda kaymakam, belediye başkanı ve diğer yöneticiler, velilere yönelik yaptığımız proje tanıtım toplantısında okul bahçesine çevre dostu araçların tanıtıldığı bir stand açtılar. 3. Toplu taşıma işleminde trafiğe çıkmayan 20 özel aracın hava kirliliğinin azalmasına katkısının bilimsel verileri TOYOTA DERİNDERE bayinin teknik elemanları tarafından hazırlanmıştır.

24 4. TOYOTA teknik ekip elemanları okula gelerek hibrit araçları tanıtan, öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde yürütülen bir konferans vermişlerdir. 5. Toplu taşıma yaptığımız aracın temininde ve giydirilmesinde TOYOTA DERİNDERE bayisinden teknik destek aldık. 6. Bisiklet şenliğinin yapıldığı şehrin büyük parkında TOYOTA DERİNDERE bayii çevre dostu araçlarının tanıtımın yapıldığı showroom hazırlayarak çok geniş kitlelere ulaşmışlardır.

25 AMAÇLADIĞINIZ SONUCUN NE KADARINA ULAŞTIĞINIZI AÇIKLAYINIZ: Toplu taşıma uygulaması süreç içinde rutin aralıklarla gerçekleştirilmiş zaman zaman velilerin yoğun talebine cevap vermekte zorlanılmıştır. Toplu taşımanın önemine farkındalık yaratma hedefimiz büyük ölçüde gerçekleşmiştir. Bu uygulamanın veliler tarafından devam ettirilmesi kararı Sürdürülebilir Ulaşım hedefimizi tam anlamıyla gerçekleşmiştir. Öğrencileri bisiklet kullanmaya teşvik etme çalışması okul çevresinde bisiklet yollarının olmaması nedeniyle istenilen hedefi tutturamamıştır. Yerel yönetimlerden talep ettiğimiz bisiklet yolları yapımı yerel seçimler sürecinde istenildiği gibi yürümemiştir. Ancak biz işin peşini bırakmadık. Yeni seçilen yerel yönetimle görüşmelerimizi sürdürerek belediye başkanından çalışmaların hızlanacağı sözünü aldık. İlçe genelinde billboard ve raketlerle yaptığımız bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları komşu belediyelerin (Atakum ve Canik Belediyesi nin) istekleri doğrultusunda genişletilmiş ve geniş kitlelere ulaşma çabamız tam anlamıyla gerçekleştirilmiştir. Okul öğrencilerini etkinliklerin içinde tutma hedefimiz 8. Sınıfların TEOG sınavı nedeniyle %80 başarısız olmuştur. Ama 5,6 ve 7. Sınıfların etkinliklere katılımı %80 dolayında olmuştur. PROJE SÜRECİNDE KİMLERLE-KURUMLARLA ÇALIŞTINIZ: kişilik eko-tim grubu uygulamanın her aşamasında aktif rol aldı. 2. Velilerle yapılan anket çalışması ve sonuçların değerlendirilmesi 7. Sınıf ve kısmen 8. Sınıf öğrencileri tarafından yürütüldü.

26 3. Eko-okul panosunun haftalık değişimi 30 sabahçı ve 30 öğlenci tarafından haftalık görev değişimi yapan gruplar tarafından yürütüldü. 4. PERŞEMBE AKŞAMI BİSİKLETÇİLERİ adlı sivil toplum örgütünün TRAFİKTE BİSİKLET KULLANIM KURALLARI il ilgili konferans ve bisiklet şenliğine verdikleri destek okulumuzun öğrencileri ve aynı zamanda bu grubun üyeleri olan 15 öğrenci tarafından yürütüldü. 5. Drama kulübü üyesi öğrenci ve sorumlu öğretmenler çevreci ulaşım, temiz hava adlı oyunu yazıp oynadılar. 6. FOTOGRAFÇILIK KLÜBÜ üyesi 50 kişilik öğretmen ve öğrencileri teknoloji ve tasarım öğretmenleri ile işbirliği yaparak billboard ve raketlerde yayınlanacak reklamların ve afişlerin hazırlanmasında çalıştılar. Ayrıca reklamların yayınlanması ile ilgili yerel yönetim örgütleri ve ajansla yapılacak görüşmeleri yürüten 5 kişilik öğrenci grubu fotoğrafçılık klübü ile işbirliği yaptılar. 7. OMÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel ARDALI, çalışmalar süresince öğrencilerle sürekli işbirliği yaparak projenin bilimsel danışmanlığını yürütmüştür. Gürültü kirliliği ölçüm çalışması 19 mayıs üniversitesi Çevre mühendisliği bölümü asistan ve öğrencileri ile okulun 20 kişilik öğrenci grubuyla gerçekleştirildi. 8. TOYOTA DERİNDERE BAYİİ teknik ekibi sürekli bağlantıda kalarak karbon salınımı ölçüm çalışmalarında eko-tim grubuna destek vermiştir. 9. Trafikte afiş dağıtımı 5. Sınıf öğrencileri tarafından yapıldı. 10. Yerel yöneticilerle yapılan görüşmeleri 17 kişilik öğrenci grubu yürüttü. 11. Bisiklet şenliğine okulun tüm sınıflarından 400 kişilik öğrenci, veli ve öğretmen katılımı ile gerçekleşti. 12. Toplu taşıma uygulamasına başlangıçta 17 veli, sonrasında ise arasında değişen sayılarla iş yerleri aynı istikamette olan veliler katıldı. 13. İlkadım Belediyesi ilçemizde bisiklet yolları yapımına hız vereceğini açıklayarak projeye destek verdi. İlkadım Belediyesi, Atakum belediyesi ve Canik belediyesi billboard ve raketleri kullanmamızda destek verdiler. 14. Halka açık etkinliklerde güvenliğimiz sağlamalarını talep ettiğimiz ilçe emniyet ve trafik birimleri süreç içinde bizimle çalışan gönüllü birliklere dönüşmüşlerdir. 15. Kentvizyon Stroer Ajans şirketi billboard ve raketlerin kullanılmasıyla ilgili teknik destek vermişlerdir.

27 PROJENİZİN ÇEVRESEL ETKİLERİ NE-NASIL OLDU: Okul çevresinde trafik yoğunluğunun ve gürültü kirliliğinin azalması hissedilir ölçüde olmuştur. Okul çevresinde proje uygulaması başlamadan önce yaptığımız gürültü kirliliği ölçümleri ile uygulama sırasında yaptığımız ölçümlerde gürültü kirliliğinin hissedilir ölçüde azaldığı gözlenmiştir. ULAŞIMDA ÖNCELİĞİNİ BELİRLE kampanyası bisikletle okula gelme konusunda olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri sağlamıştır. Okula bisikletle geliş gidişlerde sayısal artış gözlenmiştir. Başlangıçta iki öğrencinin bisikletle okula gelişleri öğrenciler tarafından heyecanla izlenmiş, sayı giderek artmış, yaptırılan bisiklet parkı ihtiyacı karşılamayınca okul idaresine yaptığımız talepler doğrultusunda yeni ilaveler yapılmıştır. Merkez üç ilçede etkinliklerin yayılması ulaşım alışkanlıklarını sorgulattığına dair halktan olumlu tepkiler aldık. Projenin sorunları çözme gücü düşünsel anlamda sorgulama yaratması açısından sevindirici ve önemlidir. Yaratmaya çalıştığımız ÖNCELİĞİMİZ ÇEVRE algısı başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Mahalle sakinlerinin zaman içinde etkinliklerimize gösterdikleri ilgi ve çalışmalarımıza gönüllü katılım isteğinin giderek artması yaratmaya çalıştığımız çevresel etkide başarılı olduğumuzu göstermiş ve bu durum bizi çok mutlu etmiştir. Merkez üç ilçede etkinliklerin yayılması ulaşım alışkanlıklarını sorgulamaya yönelttiğine dair halktan geri bildirimler aldık. Projenin sorunları çözme gücü bireylerde düşünsel anlamda etkili olmuş ve bunun geri bildirimleri çalışma şevkimizi arttırmıştır. Mesajlarımızı topluma ulaştırmak amacıyla yaptığımız dövizlerle yürüyüşümüz esnasında araç sürücülerinin bizi görünce telaşla emniyet kemerlerini takması bizi hem eğlendirmiş hem de kendimizle gurur duymamızı sağlamıştır. PROJENİZDEN KİMLER FAYDALANDI: Okul çevresindeki trafik yoğunluğunun ve gürültü kirliliğinin azalmasından öncelikli öğrenciler fayda görmüştür.

28 Sosyo ekonomik şartlarım uygunsa özel aracımı kullanırım, uygun değilse toplu taşıma araçlarını zihniyetini yıkan,toplu taşıma ile trafik yoğunluğunun,hava kirliliğinin ve enerji tüketiminin azalacağı mesajını alan herkes bu projeden faydalanmıştır. Yerel yönetimlerin öncelikli sorunları olan çevre ve trafik sorununa dikkat çekilerek hem yerel yöneticiler hem de ilçe sakinleri dolaylı yoldan bu projeden fayda görmüşlerdir. Okul çevresi sakinleri yoğun trafik sıkışıklığının azalmasına yönelik bu çalışmalara ciddi anlamda destek vermişlerdir. Giderek bisiklet kullanarak okula gelen öğrenci sayısının artması sayesinde özel araçla veliler tarafından okula bırakılan öğrenci sayısı azalmış, bu da okul çevresinde sabah ve öğle saatlerinde okul çevresindeki yoğun trafik akışını belirgin ölçüde azaltmıştır. Bu durum okul çevresindeki mahalle sakinleri tarafından çok olumlu karşılanmıştır. PROJENİZİN UYGULANABİLİRLİK DURUMU NEDİR? PROJENİZ DİĞER EKO-OKULLAR TARAFINDAN UYGULANABİLİR Mİ?: Toplu taşımaya yönlendirme ve uygulama aşamasında zaman zaman sıkıntılar yaşamış olmamıza rağmen, bu uygulamadan faydalananlar için kalıcı bir davranışa dönüşmesini sağlaması açısından uygulamaya değer bir çalışmadır. Çünkü bu uygulamadan faydalanan veliler proje sonrası aynı uygulamaya devam etme kararı almışlardır. Sürdürülebilir bir çalışma olması dikkat çekici bir noktadır. Projemiz temiz çevre bilinci oluşturma, enerji tasarrufu, şehir içi trafik yoğunluğunu, hava kirliliğini azaltmak için toplu taşımaya yönlendirme temeline dayandığından tüm okullar tarafından uygulanabilir. Öğrencilerin bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için okul bahçelerinde bisiklet parkı yapımı uygulanabilir bir çalışmadır. Proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz Bisiklet şenliği öğrenci ve velilerden gelen yoğun talep neticesinde okul idaresince alınan kararla geleneksel bisiklet şenliğine dönüştürülmüştür. Bu uygulamanın tüm okullarda hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Farkındalık yaratabilmek için geniş kitlesel hareketlerin daha etkili olduğu proje uygulama süreci boyunca belirgin hissedilmiştir.

29 PROJENİZ KAPSAMINDA ULAŞTIĞINIZ SONUÇLAR SÜRDÜRÜLEBİLİR MİDİR? TOYOTA nın desteğiyle gerçekleştirilen toplu taşıma uygulaması süreç içinde rutin aralıklarla gerçekleştirilmiş, zaman zaman artan talebe cevap vermekte zorlanılmıştır. Ancak toplu taşımanın önemine farkındalık yaratılarak zihinlerde kalıcı değişiklik sağlanmıştır. Bu uygulamadan faydalanan okul çevresi çalışanları uygulamayı proje sonrası sürdürme kararı almışlardır. Bisikletle okula gelen öğrenci sayısı giderek artmış, bisiklet parkımız ihtiyacı karşılamada yetersiz kalınca ilave park yaptırılmıştır. Başlangıçta öğretmenler okula bisikletle gelişe uzak durmuşlarsa da, 12 öğretmen özel araçlarını kullanmaktan vazgeçip okula bisikletle gelip gitmeye başlamış ve bunu sürdürmüşlerdir. Ayrıca okulun öğretmenleri projenin etkisinde kalarak özel araçlarını kullanmaktan vazgeçmiş, güzergahında minik bir sıkıntı yaşamalarına rağmen bir toplu taşıma aracı olan hafif raylı sistemi kullanarak projemize destek vermişlerdir. Neticede biz öğrencilerin başlattığı uygulamalar sürdürülebilir hale dönüşmüştür. Çabalarımızın bu sonucu vermesi bizi çok mutlu etmektedir. PROJENİZİN SONUÇLARINI ÇEVRENİZLE NASIL PAYLAŞTINIZ (açıklamanızın altına konuyla ilgili etkinlik fotoğraflarınızı ekleyiniz): Öncelikli olarak okul içi ve okul çevresine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları giderek genişleyerek tüm şehre yayılmıştır. Yerel medya haberleri, billboard ve raketlerin kullanımı, öğrencilerin yoğun trafik ve yaya akışının hızlı olduğu noktalarda broşürler dağıtmaları, sürdürülebilir ulaşım mesajlı pankartlarla emniyet güçlerinden alınan güvenlik desteği sayesinde eylemler yapmaları, çok geniş katılımlı bisiklet şenliğinin organize edilmesi ile çok geniş bir kitleye hitap edilmiştir. TOYOTA DERİNDERE bayinin teknik destekleriyle toplu taşımaya dikkat çekmek amacıyla toplu taşımada faydalandığımız araç projenin içeriğini, sloganlarını paylaşacak şekilde giydirilmiştir. Araç üzerinde Yeşil Geleceğe Yeşil Otobüs teması özellikle vurgulanmıştır. Trafikten alınan izinle aracımız taşımayı bu şekilde gerçekleştirerek sürdürülebilir ulaşıma tüm şehir genelinde ilgiyi sıcak ve sürekli kılmıştır. Gürültü kirliliği ölçüm ve toplam 20 aracı okul çevresinde trafikten çekerek elde ettiğimiz sonuçları yerel medyada haber yapılarak yayınlanmasını sağladık.

30

31

32 PROJENİZ KAPSAMINDA ALDIĞINIZ BÜTÇENİN NE KADARINI KULLANDINIZ? (Lütfen masraf kalemlerinizi tek tek belirterek ilgili makbuz-fatura vb. belgeleri 30 Nisan 2014 Çarşamba günü 17:30'a kadar tarayıcıdan geçirerek adresine okulunuzun ismini de belirterek gönderiniz.) MİKTAR CİNSİ FİYATI TUTARI TOPLAM 815 ADET KIRTASİYE ADET SİSCO REKLAM AJANS A-4 BROŞÜR ADET A-5 ÇİFT YÖN BASKI ADET EL İLANI ADET A-3 BROŞÜR BASKI ADET DAVETİYE ZARFI ADET BİLBOARD BASKI ADET RAKET BASKI ADET 100X250 BRANDA ADET A-3 AFİŞ BASKISI ADET ARAÇ GİYDİRME 700X ADET ARAÇ STİKİR BASKISI PARANTEZ GİYİM(TİŞÖRT,ŞAPKA,ÖNLÜK) PRESTİJ REKLAM(BROŞÜR YAPILMASI) GENEL TOPLAM Önemli Not: Lütfen doldurduğunuz bu belgeyi "pdf" formatına dönüştürerek "final report" bölümüne yükleyiniz.

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: TOYOTA SANDIKÇI OTOMOTİV

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: TOYOTA SANDIKÇI OTOMOTİV PROGRAM: EKO-OKULLAR PROGRAMI PROJE: ÇEVRE VE YENİLİKÇİ FİKİRLER PROJESİ ETAP: 5 ETAP KONU: SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM OKUL ADI ve İLİ: ADAPAZARI ENKA İLKOKULU-SAKARYA PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ

Detaylı

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: Aydın Toyota Bayi

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: Aydın Toyota Bayi PROGRAM: EKO-OKULLAR PROGRAMI PROJE: ÇEVRE VE YENİLİKÇİ FİKİRLER PROJESİ ETAP: 5 ETAP KONU: SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM OKUL ADI ve İLİ: Özel Yüzyıl Bezci Ortaokulu PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA

Detaylı

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: ESKİŞEHİR TOYOTA PLAZA SARAR

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: ESKİŞEHİR TOYOTA PLAZA SARAR PROGRAM: EKO-OKULLAR PROGRAMI PROJE: ÇEVRE VE YENİLİKÇİ FİKİRLER PROJESİ ETAP: 5 ETAP KONU: SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM OKUL ADI ve İLİ: 1.HAVA İKMAL BAKIM MERKEZİ İLKOKULU-ESKİŞEHİR PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ

Detaylı

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: TOYOTA BAKIRCILAR PLAZA

PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN ADI: TOYOTA BAKIRCILAR PLAZA PROGRAM: EKO-OKULLAR PROGRAMI PROJE: ÇEVRE VE YENİLİKÇİ FİKİRLER PROJESİ ETAP: 5 ETAP KONU: SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM OKUL ADI ve İLİ: TED ANTALYA KOLEJİ PROJENİZ KAPSAMINDA İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ TOYOTA BAYİSİNİN

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU. Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANADOLU İLKOKULU Eko - OKULLAR 1. DÖNEM FAALİYET RAPORU Anadolu İlkokulu nu temsilen bu yıl ilk kez eko- okul projesinde görev alacak bir grup olarak büyük bir heyecan ve

Detaylı

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Gönül Elçileri İletişim Stratejisi

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Gönül Elçileri İletişim Stratejisi T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gönül Elçileri İletişim Stratejisi Gönül Elçiliği tanımı Gönül Elçiliği: İnsana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplar için kullanılan

Detaylı

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ PROJENİN ADI İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE PROJENİN SAHİBİ BOZKURT ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN SÜRESİ 1 YIL (2015-2016) PROJENİN ÖZETİ Bozkurt

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (2. YIL) AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA/SORUMLULAR EKİM Okuldaki öğrenci, öğretmen, okul personelinin projenin birinci yılında yapılanların kısa sunumu ve

Detaylı

Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim CD ler

Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim CD ler Ekosistemi Bilinçlendirme Programı Etkinlik Başlığı Ekosistemi Bilinçlendirme Programı Etkinlik Tarihi 30.09.2014-12.06.2015 Etkinlik Yeri Samsun Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

Aile ve çocuk eğitimleri sayesinde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması,

Aile ve çocuk eğitimleri sayesinde sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlanması, EK-4:MENTEŞ ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Mersin İli Yenişehir ilçesi Menteş Ortaokulu nda Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında; aşağıda belirlenen hedeflere

Detaylı

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU Ömer BİLGİN Çavdarhisar Kaymakamı 2011 AIZANOI Binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, eşsiz mimari eserleri, dünyanın pek çok ilklerini

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PLANI

BESLENME DOSTU OKUL PLANI DEMİRTAŞPAŞA İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ 1 Bursa ili, Osmangazi İlçesi Demirtaşpaşa İlkokulu nda Beslenme Dostu Okul Programı nın uygulamaları ile öğrencilerin

Detaylı

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DEBİP ZEHRA SUNA MANASIR İLKOKULU / ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU DEĞERLENDİRMESİ Raportör Müdür Yardımcısı Hasan ALKIN Okul

Detaylı

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması.

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. Faaliyetler Zamanlama Finansman /bütçe İşbirliği yapılacak kurum kuruluşlar İzleme değerlendirme

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu

KONU: Çöp Atık. EYLEM ve ETKİNLİKLER EKİM AYI. Eko-okul Timi oluşturuldu. Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu KONU: Çöp Atık EKİM AYI EYLEM ve ETKİNLİKLER Eko-okul Timi oluşturuldu Eko-okul komitesi oluşturuldu Eko-okul Panosu oluşturuldu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Tüm okul personeli

Detaylı

ÇEVRECİ GENÇLER VE HEPİMİZ ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜYÜZ

ÇEVRECİ GENÇLER VE HEPİMİZ ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜYÜZ ÇEVRECİ GENÇLER VE HEPİMİZ ÇEVRE GÖNÜLLÜSÜYÜZ Bugün ülkemizi, tüm insanlığı ve hatta tüm canlıları etkileyen en büyük sorun çevre kirliliği sorunudur. Mutlu, sağlıklı, huzurlu bir ortamda yaşamak için

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı

ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ

ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ 2016-2017 ÖZEL EDİRNE BEYKENT İLKOKULU SU EKO-OKULLAR EYLEM PLANI AYLAR ETKİNLİK ADI ETKİNLİKTEN SORUMLU ZÜMRE/KİŞİ KATILIMCILAR DÜZEY EKO OKUL KOMİTESİNİN OLUŞTURULMASI /SINIF /SINIF EYLÜL TÜM ZÜMRELERİN

Detaylı

HEM BİR PROGRAM HEM BİR ÖDÜL PLANI

HEM BİR PROGRAM HEM BİR ÖDÜL PLANI Eko Okul Eko-Okullar Programı Nedir? Eylem Planımız Eko İlkemiz Eko-Tim Öğrencilerimiz Etkinliklerimiz o Deniz Canlıları Etkinliği o Çevre Yürüyüşü Eko Okul Eko-Okullar Programı Nedir? Eko Okullar Programı

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ!

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs; tüm yurtta olduğu gibi İstanbul da da coşkuyla kutlandı.1978 1 Mayıs ın ardından ilk kez izin verilen

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ AYAK BASKISI YAPARKEN ÇOK GÜLDÜK SINIF

Detaylı

5727 SAYILI YASANIN İSTANBUL DA TANITILMASI VE BENİMSETİLMESİ

5727 SAYILI YASANIN İSTANBUL DA TANITILMASI VE BENİMSETİLMESİ 5727 SAYILI YASANIN İSTANBUL DA TANITILMASI VE BENİMSETİLMESİ Neler Yapılmalı? Farkındalık yaratmak/eğitim Bilgilendirmek İkna etmek Benimsetmek Sigara ve zararları hakkında Yasanın içeriği ve uygulanabilirliği

Detaylı

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ * GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ 1.26 Aralık 2014 tarihinde Tekstil Üreticileri ile bir araya gelinerek, mevzuat ile ilgili sunum yapılmış, sektör temsilcilerinin görüşleri alınmıştır. 2.17 Aralık

Detaylı

SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ

SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ PROJENİN ADI SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ PROJE BÜTÇESİ 670.000 TL PROJE FİNANSMANI Gürsu Belediyesi: 170.000 TL (%25 Özkaynak)

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

HEDEFLER: A)YÖNETİM FAALİYETLERİ. 2- Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapmak.

HEDEFLER: A)YÖNETİM FAALİYETLERİ. 2- Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapmak. HEDEFLER: A)YÖNETİM FAALİYETLERİ 1- Okulumuzda sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli tedbirleri almak. 2- Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapmak. 3- Sağlıklı

Detaylı

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE OKUYOR PROJE UYGULAMA KILAVUZU 2017-2018 1 Bu kılavuz, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün 15.11.2017 tarihli ve 70726872-604.02E-19297809

Detaylı

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU

ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU ÇÖP VE ATIK FAHRİ KİRT ORTAOKULU (BOR/ NİĞDE) 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM RAPORU EYLÜL & EKİM Okulumuz eko tim ve sorumlu öğrencileri tespit etmek için, Pazartesi ve Cuma günü törenlerde duyurular

Detaylı

"GELECEĞİN RESSAMLARI PROJESİ"

GELECEĞİN RESSAMLARI PROJESİ "GELECEĞİN RESSAMLARI PROJESİ" Başvuru No : 2223 Seçilmiş sunum tipi : Poster Uygulama tarihi : 2015-2014 Uygulamanın/materyalin uygulandığı eğitim kademesi/türü : Örgün Eğitim 1.-4. Sınıflar Uygulamanın/materyalin

Detaylı

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ

KENDİMİZİ DÜZENLEME BİÇİMİMİZ 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (23 Mart-04 Mayıs 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM TANITIM VE YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ

AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM TANITIM VE YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ AKYURT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM TANITIM VE YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ TOPLANTININ AMACI, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında ki Mesleki ve

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YILDIZ KOLEJİ ÖZEL İLKOKULU EKO-OKULLAR PROGRAMI BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK KONULU YILLIK EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Öğretmenlerin katılımıyla proje tanıtım

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2012-2013 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Biyolojik Çeşitlilik AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL komitesinin oluşturulması Serpil Çakıcı Demirdamar,

Detaylı

TR www.gencyasaminsesleri.org

TR www.gencyasaminsesleri.org 2014 YILI FAALİYETLERİ GENÇ YAŞAMIN SESLERİ DERNEĞİ 2014 YILI FAALİYETLERİ TR www.gencyasaminsesleri.org BİZ KİMİZ? 2009 yılında kurulan derneğimiz Kastamonu gençliğinin ufkunu genişletmek, özgüvenlerini

Detaylı

Okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını sağlama, Çocuk Hakları Bildirgesi gereğince Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır ilkesini işe koşma, Eğitim alanında

Okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını sağlama, Çocuk Hakları Bildirgesi gereğince Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır ilkesini işe koşma, Eğitim alanında 1.Ücretsiz Okulöncesi Eğitim Günleri Projesi Uzm. Dilek EROL Projenin Amacı Okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını sağlama, Çocuk Hakları Bildirgesi gereğince Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır ilkesini işe

Detaylı

TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TOBB 2013 ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1-ÜYE SAYIMIZ 2013 yılı sonu itibari ile 48% artış ile 372 üyeye ulaşmış bulunuyoruz. 2010: 93 2011: 132 2012: 252 2013: 372 2014: 397(Haziran ayı itibari

Detaylı

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi.

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. * Eko okul timinin oluşturulması. * Eko okul komitesinin

Detaylı

Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu. Okullar Hayat Olsun Projesi 2014 Yılı Çalışma Raporu

Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu. Okullar Hayat Olsun Projesi 2014 Yılı Çalışma Raporu Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu Okullar Hayat Olsun Projesi 2014 Yılı Çalışma Raporu Kütüphaneler Kitapsız Kalmasın! diyerek kütüphanemizi zenginleştirdik Eğirdir MYO öğrencilerinin "Saklama, Bağışla!"

Detaylı

DAĞ İNCİSİ PROJESİNİN OKULUMUZA KATKILARI

DAĞ İNCİSİ PROJESİNİN OKULUMUZA KATKILARI DAĞ İNCİSİ PROJE EKİBİ DAĞ İNCİSİ NEDİR? DAĞ İNCİSİ PROJESİNİN HEDEFLERİ NELERDİR? DAĞ İNCİSİ KRONOLOJİSİ DAĞ İNCİSİ FAALİYETLERİ DAĞ İNCİSİ PROJESİNİN OKULUMUZA KATKILARI DAĞ İNCİSİ PROJE EKİBİ Nilüfer

Detaylı

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa

TURMEPA Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Deniz Temiz Turmepa TURMEPA 2003-2005 yılları süresince Deniz Temiz Derneği/TURMEPA nın İstanbul Boğazı ve İzmir Körfezi nde katı ve sıvı atık temizliği için başlattığı projeye destek verdik. Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle

Detaylı

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR):

RAPOR METNİ (ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE HAZIRLANMIŞTIR): DÖNEM: 2017-2018 KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ MODELİNDE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNLENDİRME FAALİYETLERİ İL RAPORU DAYANAK: A)90757378-200-E.3297283

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (04 Mayıs-13 Haziran 2018)

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (04 Mayıs-13 Haziran 2018) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (04 Mayıs-13 Haziran 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BARLA İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLÜL AYI ETKİNLİKLER İZLEME DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIK HEDEF UYGULANDI MI? Evet. Evet

BARLA İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ EYLÜL AYI ETKİNLİKLER İZLEME DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIK HEDEF UYGULANDI MI? Evet. Evet EYLÜL AYI İZLEME DEĞERLENDİRME RAPORU Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin Kurulması Eylül tarafından Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin Kuruldu. Yıllık çalışma planının hazırlanması

Detaylı

Görev Ve Yetkileri Semineri Düzenlendi

Görev Ve Yetkileri Semineri Düzenlendi Öğrencilerimize Muhtarın Görev Ve Yetkileri Semineri Düzenlendi 10. 04. 2014 Perşembe günü Fevzi Çakmak Mah. muhtarı Sn. Mehmet ÜNLÜ okulumuza davet edildi. 4.sınıf öğrencilerine İnsanlar ve Yönetim ünitesi

Detaylı

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü PROJE AMAÇLARI AMAÇ 1 Madde Bağımlılığını Önleme Konularında Doğru, Güncel ve Standart Bilgilendirme ve Eğitimlerin Sağlanması AMAÇ 2 Bursa İli Yıldırım

Detaylı

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ PROJENİN TANIMI; Bu proje, bağımlılıkla mücadele alanında paydaşlarımızla etkin bir işbirliği çerçevesinde

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER. HALKLA İLİŞKİLERDE FAYDALANILAN YÖNTEM ve ARAÇLAR - 2. Yrd.Doç.Dr. Özgür GÜLDÜ

HALKLA İLİŞKİLER. HALKLA İLİŞKİLERDE FAYDALANILAN YÖNTEM ve ARAÇLAR - 2. Yrd.Doç.Dr. Özgür GÜLDÜ HALKLA İLİŞKİLER HALKLA İLİŞKİLERDE FAYDALANILAN YÖNTEM ve ARAÇLAR - 2 Yüzyüze İlişkiler Yüzyüze ilişkilerde, kararların verilmesinde halktan gelen geri bildirimlerin önemli bir işlevi vardır. Bu tür ilişkilerde

Detaylı

*ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU

*ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU *ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU *EKO-OKUL PROGRAMI NEDİR? *Eko-Okullar Projesi okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir projedir.

Detaylı

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI

GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI GEVHER HATUN ANAOKULU UÇEP (UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ) PROGRAMI Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul - kurumlar ile ilgili Kamu Kurum Kuruluşları ve Sivil Toplum

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Basın

Detaylı

EK-4:ÖĞRETMEN ŞEVKET ÖZAY İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI

EK-4:ÖĞRETMEN ŞEVKET ÖZAY İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI EK-4:ÖĞRETMEN ŞEVKET ÖZAY İLKOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PLANI AMAÇ: Kocaeli ili Çayırova ilçesi Öğretmen Şevket Özay İlkokulunda Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında; aşağıda

Detaylı

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR

ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI ÇALIŞMALAR ÖZEL ALTIN EĞİTİM İLKOKULU 2013-2014 ÖĞRETİM YILI, EKO-OKUL EYLEM PLANI Çalışma Konumuz : Gürültü Kirliliği AYLAR YAPILACAK ÇALIŞMALAR SORUMLU *-EKO-OKUL nin oluşturulması, Gülay Özdemir EKİM *-Eylem planının

Detaylı

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN ODTÜ ÜLKEMLİ MATEMATİKÇİ ÖDÜLÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ELİNDEN ALDI 21 Mart 2015 tarihinde ODTÜ Ülkem Koleji nin ev sahipliğinde Kanguru Matematik Sınavı yapıldı. Sınavda ilk

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MART NİSAN FEDAKARLIK FEDAKARLIK BİLİNCİ

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MART NİSAN FEDAKARLIK FEDAKARLIK BİLİNCİ ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MART NİSAN FEDAKARLIK FEDAKARLIK BİLİNCİ FEDAKARLIK & YARDIMSEVERLİK 02.05.2014 3K Yardım Kampanyamızla Kardeş Okulumuza

Detaylı

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ Değişim olmadan gelişim olmaz. Değişim yönetiminin kullandığı araçlardan en vazgeçilmezi ise İLETİŞİM dir. Yeşim de insan odaklı bakış açımızın simgesi olan Önce İnsan

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır.

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Facebook / SivilDusun Twitter / SivilDusun YouTube / sivildusunab Instagram / sivildusun Çalışmalarınızla ilgili duyuruları haber@sivildusun.eu adresine iletebilirsiniz.

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

9. Değerler Eğitimi faaliyetleri çerçevesinde yapılan geziler ( Şehitlikler, Anıtkabir, Çanakkale, Müzeler, Tarihi-Kültürel-Geleneksel Değerlerimizi

9. Değerler Eğitimi faaliyetleri çerçevesinde yapılan geziler ( Şehitlikler, Anıtkabir, Çanakkale, Müzeler, Tarihi-Kültürel-Geleneksel Değerlerimizi GİRİŞ Manisa merkez ilçeleri Yunusemre ve Şehzadeler de 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı nda uygulamaya konulacak olan Değerler Eğitimi Projesi, tüm okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecektir.

Detaylı

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU

ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU ÖZEL CONKBAYIRI KOLEJİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU 2.DÖNEM FAALİYET RAPORU ÇALIŞMA KONUSU: Özel Conkbayırı Koleji nde Eko-Okullar programında Çöp,Atık

Detaylı

Çevre ve Yenilikçi Fikirler Proje Yarışması 5. Etap. Sürdürülebilir Ulaşım

Çevre ve Yenilikçi Fikirler Proje Yarışması 5. Etap. Sürdürülebilir Ulaşım Çevre ve Yenilikçi Fikirler Proje Yarışması 5. Etap Sürdürülebilir Ulaşım Çevre ve Yenilikçi Fikirler Proje Yarışması - FEE tarafından yürütülen ve Toyota Avrupa tarafından desteklenen uluslararası bir

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ

T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ T.C. MALAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MALAZGİRT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 YILI YARIN SİZDEYİZ PROJESİ PROJENİN GEREKÇESİ Öğretmen öğrenci-veli arasındaki iletişimi güçlendirmek ve önyargıları kaldırmak.

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

ÖZEL BİLGİ KÖPRÜSÜ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI

ÖZEL BİLGİ KÖPRÜSÜ ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HEDEFLERİMİZ ÖZEL BİLGİ KÖPRÜSÜ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI 1-"Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareketli

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ KILÇAK İLKOKULU - EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ KILÇAK İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI AMAÇ: Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

Vizyonumuz Misyonumuz

Vizyonumuz Misyonumuz SPONSORLUK DOSYASI Biz Kimiz? Marketing Anadolu, pazarlama alanında gelişen olayları yakından takip ederek Anadolu Üniversitesi öğrencilerine bu konuda bilgi ve destek sağlamak amacıyla 2 Mayıs 2000 tarihinde

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Tel: 0(352) 437 49 37 PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINDA 2015 YILI İÇİN PLANLANAN FAALİYETLER Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap

Detaylı

VAN SHOPPING FEST ALIŞVERİŞ GÜNLERİ

VAN SHOPPING FEST ALIŞVERİŞ GÜNLERİ 1 VAN SHOPPİNG FEST İN AMACI İran ile sınırı olan Van ın bu konumunu değerlendirerek bölgede alışveriş merkezi olmasını sağlamak. Bunun için 15 Mart 5 Nisan 2015 tarihleri arasında Van da kurumların, tüccar

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 26. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 26. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 26. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Eğitim ve öğretim çalışmalarımız, tüm hafta boyunca yoğun bir tempoyla devam etti.

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME 2017- EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI 0 ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU FTK İNLİ K NO 1 Okul düzeyinde

Detaylı

ANAFİKİR: Demokratik anlayış toplumdaki insanları ve bakış

ANAFİKİR: Demokratik anlayış toplumdaki insanları ve bakış 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (25.04.2013 10. 05.2013) Sayın Velimiz, 25.04.2013-10.05. 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI GÖYNÜK İMAM HATİP ORTAOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI GÖYNÜK İMAM HATİP ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI GÖYNÜK İMAM HATİP ORTAOKULU Bolu/Göynük 2018 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM KTS ÇALIŞMA RAPORLARI A. EKİM AYI YAPILAN FAALİYETLER 1-

Detaylı

SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ

SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ T.C. 19 MAYIS KAYMAKAMLIĞI Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü SPOR İÇİN BİSİKLET SAĞLIK İÇİN HAREKET PROJESİ HAZIRLAYAN: 19 MAYIS ATATÜRK ORTAOKULU Hasan KAYA- Okul Müdürü Özgür CİNEL - Beden Eğitimi Öğretmeni

Detaylı

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI 153 Odamızın meslek alanlarımıza ilişkin bilimsel araştırmalarını, üyelerimizin mesleki birikimlerini, güncel konulara ve mesleki kavramlara ilişkin tartışmaları yazılı belge haline

Detaylı

SAFRANBOLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (ŞEHİT ÖMER BİLAL AKPINAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ)

SAFRANBOLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (ŞEHİT ÖMER BİLAL AKPINAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ) SAFRANBOLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (ŞEHİT ÖMER BİLAL AKPINAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ) OKUL TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU Haziran 2018 1 SAFRANBOLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (ŞEHİT ÖMER BİLAL AKPINAR ANADOLU

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULLARI 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI EYLEM RAPORU EKİM 2011 EKİM AYI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER AÇIKLAMA Eko-okullar programı

Detaylı

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ

BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI GÜL ANAOKULU BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ SIRA AD-SOYADI OKULDAKİ GÖREVİ EKİPTEKİ GÖREVİ NO 1 FUNDA ÜNAL OKUL MÜDÜRÜ EKİP BAŞKANI 2 FATMA YAVUZ OKUL MÜDÜR YARDIMCISI EKİP

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ

YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ YEREL YÖNETİMLER İŞBİRLİĞİ REHBERİ 2 Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan,

Detaylı

2

2 BİLİME DOKUNUYORUM www.bagcilar.bel.tr 2 1. PROJENİN BELEDİYECİLİKLE İLGİSİ (300 kelimeyi aşmayacak şekilde yazınız.) Gelişmiş ülkelerin eğitim sistemleri incelendiğinde, çocukların üretkenliklerini arttırıcı

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :6. Syf Sayfası :1-3. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :1. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :1-3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar da

Detaylı

TOSUNLAR ORTAOKULU /İLOKULU YILI BESLENME DOSTU OKULLAR PROGRAMI YILLIK ÇALIŞMA PLANI

TOSUNLAR ORTAOKULU /İLOKULU YILI BESLENME DOSTU OKULLAR PROGRAMI YILLIK ÇALIŞMA PLANI EK-4: BESLENME DOSTU OKUL PLANI TOSUNLAR ORTAOKULU /İLOKULU 2015- YILI BESLENME DOSTU OKULLAR PROGRAMI YILLIK ÇALIŞMA PLANI ETKİNLİK VE İZLEME DEĞERLENDİRME BU PROGRAM ŞUBAT AYINDAN İTİBAREN 3 YIL PERİYODİK

Detaylı

VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU

VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU Hibe Programı Tarih 07Kasım 2015 Saat 15.00-16.00

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 Değerli Velilerimiz, 23 Nisan Pazar günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz saat 10:30-11:30 arasında çok amaçlı salonda 2.ve 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı

Detaylı

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ANNE BABALARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ ÖĞRENCİLERE

Detaylı

PAYDAŞLAR İLE İLETİŞİM ÇOLAKOĞLU METALURJİ A.Ş.

PAYDAŞLAR İLE İLETİŞİM ÇOLAKOĞLU METALURJİ A.Ş. PAYDAŞLAR İLE İLETİŞİM ÇOLAKOĞLU METALURJİ A.Ş. 0 El Kitabı Hakkında Çolakoğlu Metalurji A.Ş. Sürdürülebilirlik Politikası ile kurumsal ve sosyal sorumluluk etkilerimizin bilinciyle, tüm paydaşlarımıza

Detaylı

HİSSEDEN ÇOCUKLA BAŞARIYA YOLCULUK KALİTE ÇEMBERİ. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlköğretim Okulu

HİSSEDEN ÇOCUKLA BAŞARIYA YOLCULUK KALİTE ÇEMBERİ. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlköğretim Okulu HİSSEDEN ÇOCUKLA BAŞARIYA YOLCULUK KALİTE ÇEMBERİ ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlköğretim Okulu GENEL BİLGİ 2002-2003 TKY Çalışması 2005 EFQM Mükemmellik Modeli Eğitimi 2009-2010 SWOT Analizi Kalite

Detaylı

HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016

HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016 HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016 ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI... Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Değerli öğretmenlerimiz, öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Detaylı

18 KASIM 2015 DÜNYA KOAH GÜNÜ

18 KASIM 2015 DÜNYA KOAH GÜNÜ 18 KASIM 2015 DÜNYA KOAH GÜNÜ TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ 18 Kasım Dünya KOAH Günü olması sebebiyle merkez ve tüm ilçelerde etkinlikler düzenlenmiştir. Yerel Medyada 18 Kasım Dünya KOAH

Detaylı