E-BAĞCILIK VE ŞARAPÇILIK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "E-BAĞCILIK VE ŞARAPÇILIK"

Transkript

1 E-BAĞCILIK VE ŞARAPÇILIK Dr. Gültekin ÖZDEMİR Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 21280, Diyarbakır E-posta: ÖZET Günümüzde hayatın tüm alanlarında olduğu gibi tarımsal faaliyetler içerisinde de internet in önemi sürekli olarak artmaktadır. Bu teknolojiyi kullanarak araştırıcılar kendi uzmanlık alanları ile ilgili Web sayfalarından farklı bilgiler edinebildikleri gibi aynı konuda çalışan diğer uzmanların bir araya gelerek oluşturdukları haber gruplarına üye olmak suretiyle de kendi bilgi ve tecrübelerini paylaşabilmekte veya grup üyelerine sorular yönelterek güncel bilgilere sahip olabilmektedirler. E-bağcılık ve şarapçılık; internet teknolojileri kullanılarak bağcılık ve şarapçılık konularındaki gelişmelerin çiftçilere, öğrencilere, araştırıcılara, kamu ve özel sektör kuruluşlarındaki görevlilerin erişimlerine sunulması ve bunlardan yararlanmalarını sağlayan organizasyonlardır. E-bağcılık ve şarapçılık kavramı yalnızca konu ile ilgili kitlelerin bir araya getirildiği bir web sitesi değil aynı zamanda tüm işlemlerin online gerçekleştirilebilmesi sayesinde bir iletişim ve aktif katılımın sağlandığı bir hizmet platformudur. Bu bildiri ile ülkemizde 1998 yılından beri yayınlanmakta olan, internet teki ilk ve tek Türkçe e-bağcılık ve şarapçılık organizasyonu uygulamaları hakkında bilgiler sunulmuştur. Anahtar Kelimeler: e-bağcılık, Şarapçılık, Bagcilik.Org, İnternet, Bilişim GİRİŞ İnternet, insanların gün geçtikçe artan, üretilen bilgiyi saklama, paylaşma ve ona kolayca erişim istekleri sonucunda meydana gelmiş bir teknolojidir. Bazı araştırıcılar tarafından Bilgi Denizi olarak adlandırılan bu teknoloji sayesinde insanlar pek çok konudaki bilgiye kolay, ucuz, hızlı ve güvenli bir şekilde sahip olabilmektedir. Diğer pek çok sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de internetin kullanımı önemli kolaylıklar sağlamaktadır. Tarla, meyve, sebze, bağ ve süs bitkileri yetiştiriciliği, seracılık, hayvancılık ile uğraşan kişiler internet sayesinde yeni çeşit, fidan, tohum, anaç, yetiştirme, sera malzemeleri ve hayvan yetiştirime tekniklerine ilişkin konularında güncel bilgilere ulaşabilmekte, konu uzmanları ile birebir iletişim kurabilmekte ve ürünlerini internet üzerinden satabilmektedirler. Ülkemiz gibi nüfusunun %40'ından fazlasının tarımla uğraştığı ve ekonomisi büyük ölçüde tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlı olan ekonomilerde bilginin yaygınlaştırılmasının önemi oldukça büyüktür. Bu önem göz önüne alınarak İnternet ve Bilişim Konferansları kapsamında düzenlenen oturumlarda, Tarımsal Bilişim konusuna da yer verilmekte ve bu konularda bildiriler sunulmaktadır. Bu toplantılarda tarımsal üretimin pek çok alanında bilişim teknolojilerinin kullanımı konularında bilgiler sunulmuş ve ülkemiz

2 tarımının geleceği açısından tarımsal bilişim faaliyetlerine, özellikle de internete gereken önemin verilmesinin gerekliliği vurgulanmaktadır. Ülkemizde tarım işletmelerinin daha verimli ve etkin bir yapıya kavuşturulmasında bilişim teknolojilerinin kullanılması büyük önem taşımaktadır. Özellikle 1990'lı yılların ikinci yarısında patlama gösteren ve içinde bulunduğumuz Bilgi Çağı 'nın temel teknolojisi olarak görülen İnternet'in diğer tüm alanlarda olduğu kadar tarımda da önemli gelişmelere ve yeni ufukların doğmasına neden olacağı kesindir. Çok büyük ve eşsiz bir kütüphane ve bilgi kaynağı olarak İnternet, yüzyılın en önemli olgularından birisidir. Artık kaynak taramak, ürün satın almak veya satmak, kitap sipariş etmek, gazete okumak, herhangi bir konu üzerinde çalışan birilerinin adresini temin etmek gibi şeyler de ilk başvurduğumuz kaynakların başında İnternet ve özelde de Web Siteleri gelmektedir. Bugün internet ortamında tarımsal konularda oluşturulmuş binlerce veritabanına ulaşmak ve bilgi taramak artık saniyeler almaktadır. Kurumlar ve şirketler, işlerini Sanal Ticaret veya Sanal İş olarak İnternet'e taşımaktadırlar. Bitkisel veya hayvansal materyal temininden, üretime pazarlamaya ve eğitime kadar tarımın hemen her alanından yüzlerce firmanın yer aldığı bu ortamda her konuda bilgiye erişmek mümkündür. Ülkemizi İnternet'le nasıl ileri götürürüz 'ün tartışılmaya başlandığı, e-dönüşüm, e- Türkiye ve e-devlet kavramlarının geniş kitlelerle tanıştırıldığı ve bireylerden, sivil topluma, özel sektörden, kamuya, meslek örgütlerinden demokratik kitle örgütlerine kadar herkesin olanakları ölçüsünde katkı vermeye davet edildiği Türkiye Internetinin 14. yılında bu bildiri ile ülkemizin ilk ve tek e-bağcılık ve şarapçılık uygulaması olan web sitesi ve bu sitedeki hizmetler hakkında bilgiler verilmiştir. BAĞCILIK VE ŞARAPÇILIK WEB SİTESİ Ülkemiz Bağcılık ve Şarapçılığının sahip olduğu potansiyel dikkate alınarak, verim ve kalitenin arttırılmasında, Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili her türlü bilginin, ortaya çıkarılması, sınıflandırılması, kullanılması, dağıtımı ve depolanmasına olanak tanıyacak yeni projelerin hazırlanması ve bunların hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu durum dikkate alınarak hazırlanan projesi; Bağcılık ve Şarapçılık konularında internet'teki Türkçe yayın eksikliğini gidermek ve ülkemizde bu konuda çalışan akademisyen, öğrenci ve üreticilerimiz ile diğer ilgililere, fidan temininden, bağ yerinin seçimine, budamadan, sulama ve gübrelemeye, ilaçlamadan muhafaza ve pazarlamaya kadar tüm konularda bilgiler sunmaya çalışan, hizmetlerin online gerçekleştirilebildiği bir e-bağcılık ve şarapçılık uygulamasıdır.

3 1998 yılında kurulan site 2003 yılında dönüştürülen aktif tasarımı ile üyelerinin site hizmetlerine online katkıda bulunmalarına imkan tanımaktadır. Şu anda üyesi bulunan siteyi her gün yaklaşık kişi ziyaret etmekte ve ortalama tıklama gerçekleştirilmektedir. Haberler, Makaleler, Fotograflar, Dosyalar, Etkinlikler, Anketler, Kitaplar, Bağlantılar, E-Listeler, Üzüm Üreticileri, Şarap Üreticileri, Şarap Mekanları, Pöportajlar, Fidan Talepleri, Seri İlanlar, Uzmanlar, Bağcılar Konuşuyor, Bitkisel Üretim Bilgileri, Dipnotlar, Şiirler, Dörtlükler, Takvim, Anında Mesajlaşma, Üyelik sistemi gibi farklı hizmetlerin sunulduğu bölümlerden oluşmaktadır. Bu bölümler ve sitenin sunduğu hizmetler aşağıdaki özet olarak verilmiştir. HABERLER Amaç; Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili güncel haberlerin üye ve ziyaretçilere duyurularak bu konudaki gelişmeler hakkında bilgi verilmesidir. Haber Kaynakları; Haber Ajansları, Gazeteler, Dergiler, Üyeler. Şu an sitede farklı kategorilerde 1436 Haber bulunmaktadır. Bu haberler aşağıda belirtilen kategorilerde olup haber sayıları yanlarında verilmiştir. Tarım (382) Bilişim Teknolojileri (58) Şarap (403) Dergi (2) Pazarlama (36) Edebiyat ve Şarap (1) Yetiştirme Tekniği (6) Gezi (12) Organik Tarım (60) İçki (41) Bağ Bölgeleri (64) Kurum ve Kuruluşlar (4) Ekoloji (63) Örtü altı yetiştiriciliği (5) Kuru Üzüm (14) Sağlık (94) Yeni Bağ Tesisi (6) Üzüm ve Şaraba Dair Şiirler (19) Seminer, Sempozyum, Panel, Fuar, Kurs, Anketler (1) Toplantılar (56) Basında (5) Duyuru (125) Çeşitler (9) Yayınlar (42) Hastalık ve Zararlılar (2) MAKALELER Amaç; Üniversiteler, Araştırma Enstitüleri vd. kuruluşlar tarafından Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili olarak yapılmış araştırmalardan özellikle uygulamaya yönelik olanların sonuçlarına ilişkin makaleler konusunda üye ve ziyaretçilerin bilgilendirilmesidir.

4 Makale Kaynakları; Sempozyum, Kongre, Panel vb. Kitapçıkları, Üniversiteler, Araştırma Enstitüleri, Özel Sektör Firmaları, Tarım Bakanlığı Yayın Dairesi, Yabancı Üniversitelerin Yayınları, Basın Kuruluşları, Haber Ajansları, Üyeler. Şu an sitede farklı kategorilerde 172 Makale bulunmaktadır. Bu makaleler aşağıda belirtilen kategorilerde olup makale sayıları yanlarında verilmiştir. Tarım (55) Örtüaltı Yetiştiriciliği (1) Şarap (21) Sağlık (4) Tarım Politikaları (19) Serbest Kürsü (1) Toprak (16) Sulama (2) Çoğaltma-Fidancılık (10) Yetiştirme tekniği (2) Organik Tarım (6) Gübreleme (2) Bilişim (6) Islah (4) Hastalık ve Zararlılar (5) Kuru Üzüm (2) Türkiye Bağcılığı (3) Kurum ve Kuruluşlar (1) Yeni Bağ Tesisi (3) Mevzuat (3) Terbiye Şekli (2) Bağcılık Takvimi (1) Diğer (4) Budama (1) Çeşitler (1) FOTOGRAFLAR Amaç; Üzüm çeşitleri, bağ alanları, şarap ürünleri gibi Bağcılık ve Şarapçılık konusu ile ilgili fotografların üye ve ziyaretçilerle paylaşılmasıdır. Fotoğraf Kaynakları; Fotoğraf çekimleri, Yabancı web siteleri, Bağcılık ve Şarapçılık Katalogları, Özel firmaların yayınları, Üyeler. Şu an sitede farklı kategorilerde 201 Fotograf bulunmaktadır. Bu fotograflar aşağıda belirtilen kategorilerde olup fotograf sayıları yanlarında verilmiştir. Çeşitler (53) Şarap Evi (5) Şarap (51) İnsanlar (3) Kitaplar-Dergiler (37) Kamu ve Özel Kuruluşlar (3) Bağlar (21) Mekanizasyon (1) Asma (16) Budama-Terbiye Şekli (1) Grafik (9) Çoğaltma (1)

5 DOSYALAR Amaç; Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili farklı konularda hazırlanmış güncel bilgileri içeren pdf, doc veya html formatındaki dosyaların üye ve ziyaretçilerin bilgilisine sunulmasıdır. Dosya Kaynakları; Veri Tabanları, Üyeler, Üniversiteler, Araştırma Enstitüleri, Özel Sektör Firmaları, Yabancı web siteleri. Şu an sitede farklı kategorilerde 28 Dosya bulunmaktadır. Bu dosyalar aşağıda belirtilen kategorilerde olup dosya sayıları yanlarında verilmiştir. Bağ tesisi (6) Terbiye Şekli (1) Hastalık ve Zararlılar (5) Ülkeler (1) Üretim (4) Ampelografi (1) Çeşitler (3) Budama (1) Şarap (2) Gübreleme (1) Tarım (2) Muhafaza (1) ETKİNLİKLER Amaç; Bağcılık ve Şarapçılık konusunda ülkemizde veya diğer ülkelerde gerçekleştirilen fuar, sempozyum, gezi vb. etkinlikler konusunda üye ve ziyaretçilerin bilgilendirilmesidir. Etkinlik Kaynakları; Üyeler, Üniversiteler, Araştırma Enstitüleri, Özel Sektör Firmaları, Yabancı web siteleri. Şu an sitede farklı kategorilerde 84 Etkinlik bulunmaktadır. Bu etkinlikler aşağıda belirtilen kategorilerde olup etkinlik sayıları yanlarında verilmiştir. Fuarlar (33) Sempozyumlar (4) Toplantılar (15) Paneller (3) Kongreler (7) Kurslar (2) Seminerler (6) Festivaller (2) Tadımlar (6) Konferanslar (1) Geziler (4) Duyurular (1) KİTAPLAR Amaç; Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili olarak yayınlanmış yerli ve yabancı kitaplar konusunda üye ve ziyaretçilerin bilgilendirilmesidir. Kitap Kaynakları; Yayın evleri, Kitap pazarlama firmaları, Üyeler, Üniversiteler, Özel Sektör Firmaları, Yabancı web siteleri.

6 Şu an sitede farklı kategorilerde 88 Kitap bulunmaktadır. Bu kitaplar aşağıda belirtilen kategorilerde olup kitap sayıları yanlarında verilmiştir. Web üzerinden erişilebilen ücretsiz kitaplar (5) İngilizce Bazı Bağcılık Kitapları (21) Türkçe Bazı Bağcılık Kitapları (12) İngilizce Bazı Şarap Kitapları (33) Türkçe Bazı Şarap Kitapları (4) Dergiler (13) BAĞLANTILAR Amaç; Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili web siteleri hakkında üye ve ziyaretçilerin bilgilendirilmesidir. Bağlantı Kaynakları; Ziyaretçiler, Üyeler, Özel Sektör Firmaları, Yabancı web siteleri. Şu an sitede farklı kategorilerde 750 bağlantı kaydı bulunmaktadır. Bağlantılar bölümü ismi ile ayrı bir site haline dönüştürülmüş olup bu site üzerinden bağlantılara erişilebilmektedir. E-LİSTELER Amaç; Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili kitleleri bir araya toplayıp bilgi akışının sağlanmasıdır. Bu listeler Google Grupları içerisinde yer almakta olup isimleri ve üye sayıları aşağıda verilmiştir ( Bağcılık ve Şarapçılık Haber Grubu (218) Bahçe Bitkileri Haber Grubu (223) Fidancılık Haber Grubu (249) Tarımsal Bilişim Haber Grubu(169) ÜZÜM ÜRETİCİLERİ Amaç; Ülkemizde üzüm üreten kişi kurum ve kuruluşlara ilişkin bilgilerin kayıt altına alınarak, bunlar arasında iletişim ortamının yaratılmasıdır. Bu bölüme üreticiler kendileri kayıt olmakta ve yetiştirdiği üzüm çeşitlerinden iletişim bilgilerine kadar istedikleri pek çok bilgiyi bu bölümde yayınlayabilmektedirler. Kayıtlı Üzüm Üreticisi Sayısı: 10 ŞARAP ÜRETİCİLERİ Amaç; Ülkemizde şarap üreten kişi kurum ve kuruluşlara ilişkin bilgilerin kayıt altına alınarak, bunlar arasında iletişim ortamının yaratılmasıdır.

7 Bu bölüme üreticiler kendileri kayıt olmakta ve ürettiği şaraplardan iletişim bilgilerine kadar istedikleri pek çok bilgiyi bu bölümde yayınlayabilmektedirler. Kayıtlı Şarap Üreticisi Sayısı: 26 ŞARAP MEKANLARI Amaç; Ülkemizde faaliyet gösteren şarap mekanlarına ilişkin bilgilerin kayıt altına alınarak, bunlar arasında iletişim ortamının yaratılmasıdır. Bu bölüme mekan sahipleri kendileri kayıt olmakta ve mekanları ile ilgili pek çok bilgiyi bu bölümde yayınlayabilmektedirler. Kayıtlı Şarap Mekanı Sayısı: 27 PÖPORTAJLAR Amaç; Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili kişi, kurum ve kuruluşlar ile bunların faaliyetleri konusunda üye ve ziyaretçileri bilgilendirilmesidir. Bu amaçla sektörün önemli kurum ve kuruluşları ile röportajlar yapılmakta ve bunlar sitede yayınlanmaktadır. Kayıtlı Röportaj Sayısı: 2 1. Türkiye nin en büyük asma fidanı üreticilerinden SİMGARDEN Röportajı. 2. Şarap Üreticisi CORVUS Röportajı. FİDAN TALEPLERİ Amaç; Bağ tesisi sırasında ihtiyaç duyulan asma fidanlarının temini ve fidan üreten kişi ve kurumların fidanlarını satabilmelerine olanak tanıyacak iletişim ortamının yaratılmasıdır. Bu amaçla sadece asma değil meyve, sebze, süs bitkilerine ilişkin fidan ve tohum alım satım taleplerinin yayınlandığı sitesi hazırlanmıştır. Şu an sitede farklı kategorilerde 630 alım-satım talep kaydı bulunmaktadır. Bu talepler aşağıda belirtilen kategorilerde olup talep sayıları yanlarında verilmiştir. Asma Fidanları [21] Danışmanlık [6] Diğer [16] Diğer Fidanlar [26] Diğer Tohum & Fide [4] Meyve Fideleri [2] Sebzeler &Tohum & Fide [7] Süs Bitkileri [39] Turunçgil Fidanları [15] Zeytin Fidanları [30]

8 Meyve Fidanları [102] SERİ İLANLAR Amaç; Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili kişi, kurum ve kuruluşların ürün alım satımından, danışmanlık hizmetine kadar pek çok farklı kategorideki ilanlarını ilgili kitlelere ulaştırmalarına olanak tanımak. Bu amaçla sitesi hazırlanmış olup tüm ilanlar bu sitede yayınlanmaktadır. Şu an sitede farklı kategorilerde 321 ilan kaydı bulunmaktadır. Bu ilanlar aşağıda belirtilen kategorilerde olup ilan sayıları yanlarında verilmiştir. Fide & Fidan[67] İş Arayanlar[6] Ürün Satım[63] İş Birliği Teklifleri[2] Makina & Techizat[34] Krediler & Destekler[1] Arazi[2] Laboratuvar & Analizler[1] Danışmanlık[5] Nakliye & Taşımacılık[0] Diğer[2] Sertifika & Belge & Rapor[1] Eleman Arayanlar[1] Ürün Alım[2] Etkinlikler[1] Yayınlar[4] İhaleler[0] UZMANLAR Amaç; Ülkemizde Bağcılık ve Şarapçılık konusunda uzman olan kişilerin uzmanlık bilgilerinin, yayınlarının ve iletişim bilgilerine erişim olanağının sağlanmasıdır. Bu amaçla sitesi hazırlanmış olup tüm uzman bilgileri bu sitede yayınlanmaktadır. Şu an sitede farklı kategorilerde 934 Tarım Uzmanı kaydı bulunmaktadır. Bu kayıtlardan 41 tanesi Bağcılık uzmanına ait olup uzmanların 17 yayınına ulaşılabilmektedir. BAĞCILAR KONUŞUYOR Bağcılarımızın yaşadıkları sorunlar ve bu sorunların çözümüne ilişkin görüşlerini yazabildikleri Bağcılar Konuşuyor bölümü oluşturulmuş olup bu bölümde şu anda 21 kayıtlı görüş bulunmaktadır.

9 SONUÇ Günümüzde Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili pek çok bilgiyi İnternet teknolojilerini ulanarak edinmek mümkündür. Son yıllarda bağcılık için uygun ekolojilerin belirlenmesinden, bu ekolojilerde yetiştirilecek üzüm çeşitlerinin seçimine ve bu çeşitlerin olgunluk zamanlarının tespitinden hastalık ve zararlı risklerine kadar çok sayıda bilgiyi ebağcılık ve şarapçılık uygulamaları ile edinmek mümkün hale gelmiştir. Dünya bağcılığında söz sahibi ülkelerde uygulanmaya başlayan bu teknolojilerden ülkemizin de vakit geçirmeden yararlanması gerekmektedir. Dünyanın bağcılık için en elverişli iklim kuşağı üzerinde bulunan ve 7-8 bin yıl önce asmanın kültüre alındığı yer olan ülkemizde, bu teknolojilerin ilgili kitlelere tanıtılması yanında kitleleri bir araya toplayarak bir iletişim platformu yaratmaya çalışan e-bağcılık ve şarapçılık alanında ülkemizin ilk ve tek sitesi durumundaki yeni projeler ile hizmetlerine devam edecektir. KAYNAKLAR 1. Bağcılık ve Şarapçılık Sitesi 2. Gül, A., İnternet ve beklentiler Cebeci, Z., Tarım ve bilişim: nereden nereye?. Tarımda bilişim teknolojileri 4. sempozyumu, sayfa: , Kahramanmaraş Ozdemir, G. ve Tangolar, S., Bağcılık ve Şarapçılığın İnternet'teki yeri. Türkiye IV. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi Eylül 2003, Antalya.

E-Bağcılık ve Şarapçılık

E-Bağcılık ve Şarapçılık E-Bağcılık ve Şarapçılık Dr. Gültekin Özdemir Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 21280, Diyarbakır gozdemir@gmail.com Özet: Günümüzde hayatın tüm alanlarında olduğu gibi tarımsal

Detaylı

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTKİ KORUMA 1.SINIF DERS PROGRAMI SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTKİ KORUMA 1.SINIF DERS PROGRAMI SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BİTKİ KORUMA 1.SINIF DERS PROGRAMI Fitopatoloji D:206 Entomoloji D:108 Fitopatoloji D:206 Entomoloji D:108 Toprak Bilgisi D:102 Fitopatoloji D:206 Entomoloji D:108 Toprak Bilgisi D:102 Fitopatoloji D:206

Detaylı

Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti

Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2010/2011 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Final Programı BAHÇE TARIMI 1

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2010/2011 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Final Programı BAHÇE TARIMI 1 BAHÇE TARIMI 1 23.05.2011 13.06.2011 09:30 Meyve Çeşit Tanıtımı Derslik 3 Yrd. Doç. Dr. Oğuz DOLGUN 24.05.2011 14.06.2011 09:30 Fide Yetiştirme Teknikleri Derslik 3 Yrd. Doç. Dr. Ş. Nalân AKAROĞLU 25.05.2011

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2013/2014 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Programı BAHÇE TARIMI 1

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2013/2014 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Programı BAHÇE TARIMI 1 BAHÇE TARIMI 1 27.11.2013 09:30 Tarımsal Meteoroloji Öğr.Gör.M.ERDEN CİBD2 30.11.2013 09:30 Tarım Ekonomisi ve İşletmesi Öğr.Gör.B.SEZENER CİBD2 BAHÇE TARIMI 2 24.11.2013 09:30 Ölçme Bilgisi Öğr.Gör.M.ERDEN

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ / ARICILIK PROGRAMI DERS PROGRAMI

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ / ARICILIK PROGRAMI DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU I- PROGRAMLAR ARICILIK ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ GIDA TEKNOLOJİSİ GIDA TEKNOLOJİSİ (İkinci Öğretim) ORGANİK TARIM SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ TARIMSAL

Detaylı

S.Ü. SARAYÖNÜ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM ÇEVRE KORUMA VE KONTROL PROGRAMI ARA SINA TARİH SAAT DERS ADI

S.Ü. SARAYÖNÜ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 ÖĞRETİM ÇEVRE KORUMA VE KONTROL PROGRAMI ARA SINA TARİH SAAT DERS ADI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL PROGRAMI ARA SINA 22.11.2014 11:30 İçme Suyu Arıtımı (Su Kirliliği ve Kontrolü) 22.11.2014 13:00 Kimya 24.11.2014 10:00 Fizik 24.11.2014 11:30 Çevre Hukuku 24.11.2014 14:30 Çevre

Detaylı

BAĞCILIK 1 SINIFI DERS PROGRAMI

BAĞCILIK 1 SINIFI DERS PROGRAMI 09:00-09: BAĞCILIK SINIFI DERS PROGRAMI Asma Islahı Bağ Ekolojisi 09:- 0:0 0:0-: Asma Islahı Asma Islahı Asma Morfolojisi Asma Morfolojisi :- :0 Bağ Zararlıları Bağ Ekolojisi Asma Morfolojisi :- :00 :0-:

Detaylı

Eğitim - Öğretim yılında Fakülteye Giriş Yapan Öğrenciler İçin Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Müfredatı

Eğitim - Öğretim yılında Fakülteye Giriş Yapan Öğrenciler İçin Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Müfredatı 2016-2017 Eğitim - Öğretim yılında Fakülteye Giriş Yapan Öğrenciler İçin Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Müfredatı I.YARIYIL II. YARIYIL TBD 101 Botanik-I 2 2 3 5 1 TBD 102 Botanik-II 2 2 3 5 TBD

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BATTALGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BATTALGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BATTALGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 00105 Bahçe Bitkilerine Giriş Eğitim-Öğretim Yılı:2010-2011 BÖLÜM/PROGRAM Bitkisel ve Hayvansal Üretim / Bahçe Tarımı

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2010 2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI BAHÇE TARIMI I

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2010 2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI BAHÇE TARIMI I T.C BAHÇE TARIMI I Bitki Besleme ve Gübreleme(T) Fidan Yetiştirme Teknikleri (T) Doç. Dr. Güner SEFEROĞLU Bitki Besleme ve Gübreleme(T) Fidan Yetiştirme Teknikleri (T) Doç. Dr. Güner SEFEROĞLU Bitki Besleme

Detaylı

TARIMSAL ARAŞTIRMALAR VE POLİTİKALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI

TARIMSAL ARAŞTIRMALAR VE POLİTİKALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI BÖLÜM: TAGEM.ORG.01 Yayınlanma Tarihi Revizyon No:05 Revizyon tarihi: 15.11.2016 Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tarla Bitkileri Daire Başkanlığı Bahçe Bitkileri Daire Başkanlığı Bitki

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON

DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON Türkiye de Tarımsal Yayım Kamu Yayımı Özel Yayım Tarımsal Yayım Sistemi Tarımsal yayım ve diğer hizmetlerin

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT Telefon : (456) 233 10 32/3602 Fax : (456) 511 86 79 e-posta : awsirat@gumushane.edu.tr

Detaylı

TOHUMCULUK VE TOHUMCULUK TERİMLERİ. Prof. Dr. Necmi İŞLER M.K.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

TOHUMCULUK VE TOHUMCULUK TERİMLERİ. Prof. Dr. Necmi İŞLER M.K.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü TOHUMCULUK VE TOHUMCULUK TERİMLERİ Prof. Dr. Necmi İŞLER M.K.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tohumculuk Nedir? Tohumlukların ıslahı, tescili, üretimi, sertifikasyonu, hazırlanması, dağıtımı,

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I Toprak Bilgisi (ZF 301) Matematik (ZF 301) Toprak Bilgisi Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş (ZF 301) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş Fizik (ZF

Detaylı

Not: Programda belirtilmeyen dersler var ise öğretim üyesi ile temasa geçilmelidir.

Not: Programda belirtilmeyen dersler var ise öğretim üyesi ile temasa geçilmelidir. BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI SINAV PROGRAMI Matematik Botanik (ZF306 ) Bahçe Bitkilerine Giriş Fizik Toprak Bilgisi Sebze Tohumculuğu Genel Meyvecilik Bahçe Bitkilerinde Hasat ve Muhafaza I I Genel

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2014/2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Programı İŞLETME YÖNETİMİ

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2014/2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Programı İŞLETME YÖNETİMİ İŞLETME YÖNETİMİ 17.11.2014 13:30 Yönetim ve Organizasyon - BİY203 SU01 Öğr.Gör.Ö.KOCAKULA CİBES 17.11.2014 14:30 Temel Bilgi Teknolojisi - ENF105 SU03 Öğr.Gör.Ö.KOCAKULA BİL.LAB. 17.11.2014 16:30 Kongre-Seminer

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Botanik Bahçe Bitkileri Fizyolojisi Proje Hazırlama Tekniği Kimya (ZF306 ) Matematik Toprak Bilgisi (ZF 302) Sert Kabuklu Meyveler (306) Sebze

Detaylı

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI 1

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI 1 MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI 1 1 4 5 6 D-01, D-0 :55 - :40 :50-11:5 MVU116 E-Ticaret D-05 GK ENF TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ B- MOK MVU6 Makro Ekonomi MVU11 İstatistik MVU1 Ticari Matematik D-01 İU D-01

Detaylı

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTKİ KORUMA 1.SINIF DERS PROGRAMI

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTKİ KORUMA 1.SINIF DERS PROGRAMI LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİ KORUMA 1.SINIF DERS PROGRAMI Bahçe Bitkileri D:202 Bitki Fizyolojisi Bahçe Bitkileri D:202 Yabancı Dil İngilizce II Bitki Fizyolojisi Matematik Bahçe Bitkileri D:202 Yabancı

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. BASIN MÜŞAVİRLİĞİ ve YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. BASIN MÜŞAVİRLİĞİ ve YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ ve YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ Temel Amacımız 5174 sayılı TOBB ile Odalar ve Borsalar Kanunu nun 55. maddesinde belirtildiği şekilde birliğin hukuki temsili görevi Birlik Başkanı na ait olup, bu

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER. HALKLA İLİŞKİLERDE FAYDALANILAN YÖNTEM ve ARAÇLAR - 2. Yrd.Doç.Dr. Özgür GÜLDÜ

HALKLA İLİŞKİLER. HALKLA İLİŞKİLERDE FAYDALANILAN YÖNTEM ve ARAÇLAR - 2. Yrd.Doç.Dr. Özgür GÜLDÜ HALKLA İLİŞKİLER HALKLA İLİŞKİLERDE FAYDALANILAN YÖNTEM ve ARAÇLAR - 2 Yüzyüze İlişkiler Yüzyüze ilişkilerde, kararların verilmesinde halktan gelen geri bildirimlerin önemli bir işlevi vardır. Bu tür ilişkilerde

Detaylı

FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI

FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLAR FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (İkinci Öğretim) MANTARCILIK PAZARLAMA SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK

Detaylı

BAHAR YARIYILI ARASINAV TARİHLERİ

BAHAR YARIYILI ARASINAV TARİHLERİ ARICILIK PROGRAMI Çevre Koruma Bilgisayar Lab. Arı Anatomi ve Fizyolojisi Arı Davranışları Uygulamalı Arıcılık I Arıcılık Araç ve Gereçleri Ana Arı Yetiştirme Meslek Etiği Nektar ve Polen Bitkileri Arı

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DERS PROGRAMI. PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Üretim Planlanmaları Yrd.Doç.Dr.

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DERS PROGRAMI. PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Üretim Planlanmaları Yrd.Doç.Dr. PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: II Üretim Planlanmaları Arılıkta İlkbahar Uygulamaları Temel Bilgi Teknolojileri Yrd.Doç.Dr.Okan ATAY Uygulamalı Arıcılık I Yrd.Doç.Dr.Okan ATAY Arı Davranışları (Arıcılık Müzesi)

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I Toprak Bilgisi Fizik (ZF 301) Matematik Matematik (ZF 301) Matematik Toprak Bilgisi (ZF 302) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş (ZF 301) Toprak

Detaylı

2.YARIYIL DERS PROGRAMI

2.YARIYIL DERS PROGRAMI A.Ü.KALECİK MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHÇE TARIMI PROGRAMI Doç.Dr.Gülüzar Duygu SEMİZ Doç.Dr.Alper Serdar ANLI Doç.Dr.Havva Eylem POLAT Dersane 5 İnkilap Tarihi KBP106 lı Üretim Teknikleri

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I Toprak Bilgisi Fizik (ZF 301) Matematik Toprak Bilgisi (ZF 302) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş (ZF 301) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş Fizik

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DERS PROGRAMI. PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Ana Arı Yetiştirme

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DERS PROGRAMI. PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Ana Arı Yetiştirme PROGRAM: ARICILIK Ana Arı Yetiştirme Arı ve Arıcılık Ürünleri (Anfi 1) Çevre Koruma (Anfi 1) Nektar ve Polen Bitkileri Nektar ve Polen Bitkileri Arı ve Arıcılık Ürünleri Arı Ekolojisi Arı Hastalık ve Zararlıları

Detaylı

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO.: 248

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO.: 248 ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER NO.: 248 T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü nden alınan yazıda; Türkiye de kiraz-vişne

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ AÇILAN BAHÇE BİTKİLERİ I KAYITLANAN ÖĞRENCİ SAYISI Meyve Sebze Kurutma Tekniği 19 AÇILDI Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazara Hazırlanması 12 AÇILDI

Detaylı

ZF-301 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma

ZF-301 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma ZF-301 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Sert Çek. Meyveler Örtüaltı Yetiştiriciliği Bitki Biyotek. Genel Meyvecilik Genetik Sert Çek. Meyveler Örtüaltı Yetiştiriciliği Bitki Biyotek. Genel Meyvecilik

Detaylı

Eğitim - Öğretim yılında Fakülteye Giriş Yapmış Öğrenciler İçin. Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Müfredatı

Eğitim - Öğretim yılında Fakülteye Giriş Yapmış Öğrenciler İçin. Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Müfredatı 2013-2014 Eğitim - Öğretim yılında Fakülteye Giriş Yapmış Öğrenciler İçin Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Müfredatı I. YARIYIL II. YARIYIL TBD 101 Botanik-I 1 TBD 102 Botanik-II

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT Telefon : (456) 233 10 32/3602 Fax : (456) 511 86 79 e-posta : awsirat@gumushane.edu.tr

Detaylı

KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ TARIM SEKTÖRÜ GZFT ANALİZİ

KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ TARIM SEKTÖRÜ GZFT ANALİZİ T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ TARIM SEKTÖRÜ GZFT ANALİZİ Dr. Mehmet Ali ÇAKAL TRA1 2012 Her hakkı saklıdır. İÇİNDEKİLER 1. KAPSAM... 2 2. KUZEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ TARIM

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

Öğr. Gör. Zafer ŞANLI Müdür a.

Öğr. Gör. Zafer ŞANLI Müdür a. BAHÇE TARIMI 2 30.05.2014 13.06.2014 11:00 Pazarlama Öğr.Gör.B.SEZENER AHBD2 06.06.2014 20.06.2014 09:00 Seminer Öğr.Gör.B.SEZENER CİBD2 FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ 1 26.05.2014 09.06.2014 09:00 Fidan Yetiştirme

Detaylı

DERS HAVUZU SEÇMELİ DERSLERİ. SHD103 Akvaryumculuk 08/4/2013 12:15 Anfi 2 Etkili Sunum Becerileri SHD157 Gıda Güvenliği 09/4/2013

DERS HAVUZU SEÇMELİ DERSLERİ. SHD103 Akvaryumculuk 08/4/2013 12:15 Anfi 2 Etkili Sunum Becerileri SHD157 Gıda Güvenliği 09/4/2013 DERS HAVUZU SEÇMELİ DERSLERİ Ders Havuzu Dr. R.ÖZÇELİK R.ÖZÇELİK Yard. O ATAY/ L.SAYGILI A.SARI SHD103 Akvaryumculuk 08/4/2013 SHD148 Etkili Sunum Becerileri SHD157 Gıda Güvenliği 09/4/2013 SHD200 Satranç

Detaylı

ORGANİK TARIM PROGRAMI 1. SINIF

ORGANİK TARIM PROGRAMI 1. SINIF ORGANİK TARIM PROGRAMI 1. SINIF 1 TD 102 Türk Dili 12 Haziran 2017 Pazartesi 10:15 2 İNK 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 05 Haziran 2017 Pazartesi 10:15 3 YDİ 102 Yabancı Dil 14 Haziran 2017 Çarşamba

Detaylı

ORGANİK TARIM PROGRAMI 1. SINIF BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI

ORGANİK TARIM PROGRAMI 1. SINIF BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI ORGANİK TARIM PROGRAMI 1. SINIF 1 TD 102 Türk Dili 10 Nisan 2017 Pazartesi 10:15 2 İNK 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10 Nisan 2017 Pazartesi 13:15 3 YDİ 102 Yabancı Dil 12 Nisan 2017 Çarşamba

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2011/2012 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara sınav Programı BAHÇE TARIMI 1

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2011/2012 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara sınav Programı BAHÇE TARIMI 1 BAHÇE TARIMI 1 02.04.2012 09:30 Bitki Koruma Yrd.Doç.Dr.E.M.YILDIRIM AHBD1 03.04.2012 13:30 İç Mekan Süs Bitkileri Yetiştirme Teknikleri Yrd.Doç.Dr.O.DOLGUN CİBD4 04.04.2012 09:30 Meyve Çeşit Tanıtımı

Detaylı

ÖRGÜN ÖĞRETİM Vize Final Bütünleme Saat

ÖRGÜN ÖĞRETİM Vize Final Bütünleme Saat ÖRGÜN ÖĞRETİM Vize Final Bütünleme Saat Atatürk İlk.ve İnk.Tarihi Toprak Bilgisi Genel Botanik L.DÜZDEMİR BAĞCILIK 1 16.11.2015 04.01.2016 18.01.2016 10:30 H.YENER BAĞCILIK 1 17.11.2015 05.01.2016 19.01.2016

Detaylı

PROGRAM DERS ÖĞRETİM ELEMANI VİZE TARİHİ FİNAL TARİHİ BÜTÜNLEME TARİHİ SAAT

PROGRAM DERS ÖĞRETİM ELEMANI VİZE TARİHİ FİNAL TARİHİ BÜTÜNLEME TARİHİ SAAT PROGRAM DERS ÖĞRETİM ELEMANI VİZE TARİHİ FİNAL TARİHİ BÜTÜNLEME TARİHİ SAAT BAĞCILIK 1 BİTKİ KORUMA ALTTAN ERSEN A. YAĞMUR 04.01.2018 18.01.2018 14:00 Bağcılık-1 Asma Islahı Esen KUTLU KUŞAKSIZ 14.11.2017

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 31 Mayıs 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 31 Mayıs 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 8:30-9:45 Genel Sebzecilik BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Mesleki Uygulama II Toprak Bilgisi Bitki Koruma Mikrobiyoloji Hayvan Yetiştirme Tar. Meteoroloji ve Ekoloji Genetik Ekonomi 10:00-11:15

Detaylı

FAKÜLTEMİZ 2011 VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN ALMALARI GEREKEN SEÇMELİ DERSLER

FAKÜLTEMİZ 2011 VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN ALMALARI GEREKEN SEÇMELİ DERSLER FAKÜLTEMİZ 2011 VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN ALMALARI GEREKEN SEÇMELİ DERSLER BAHÇE BİTKİLERİ 2.SINIF Fakülte Seçmeli Ders Grubu I Fakülte Seçmeli Ders Grubu II Fakülte Seçmeli Ders Grubu III Üniversite

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Atabey Meslek Yüksekokulu

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Atabey Meslek Yüksekokulu Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bilgi Güvenliği Teknolojisi C Programlama Öğr.Gör. SEYİT AKPANCAR 1 25/05/2015 Pazartesi 11:00 SNF301 SNF302 Bilgi Güvenliği Teknolojisi Veri Tabanı Öğr.Gör. Faruk ÇALIŞKAN

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2013/2014 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınav Programı BAHÇE TARIMI 2

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2013/2014 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınav Programı BAHÇE TARIMI 2 BAHÇE TARIMI 2 15.04.2014 13:15 Pazarlama Öğr.Gör.B.SEZENER AHBD5 FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ 1 08.04.2014 09:30 Fidan Yetiştirme Teknikleri Doç.Dr.O.DOLGUN CİBD6 08.04.2014 15:15 Tarımsal Yayım ve İletişim

Detaylı

Bağcılık-1 Asma Islahı Esen KUTLU KUŞAKSIZ :30. Bağcılık-1 Asma Morfolojisi R.KARAKURT

Bağcılık-1 Asma Islahı Esen KUTLU KUŞAKSIZ :30. Bağcılık-1 Asma Morfolojisi R.KARAKURT PROGRAM DERS ÖĞRETİM ELEMANI VİZE TARİHİFİNAL TARİHİ SAAT Bağcılık-1 Asma Islahı Esen KUTLU KUŞAKSIZ 14.11.2017 02.01.2018 10:30 Bağcılık-1 Asma Morfolojisi R.KARAKURT 17.11.2017 05.01.2018 10:30 Bağcılık-1

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI VİZE SINAVI PROGRAMI Çarşamba

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI VİZE SINAVI PROGRAMI Çarşamba S/G BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ rtesi Mikrobiyoloji Toprak Bilgisi Tar.Meteoroloji ve Ekoloji Ekonomi Minör Meyveler Hayvan Yetiştirme Bitki Biyoteknolojisi ZF 302-306 Sert Çek. Meyveler Üzümsü Meyveler Beden

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Atabey Meslek Yüksekokulu

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Atabey Meslek Yüksekokulu Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bilgi Güvenliği Teknolojisi C Programlama Öğr.Gör. SEYİT AKPANCAR 1 26 Mayıs 2014 Pazartesi 11:00 SNF303 SNF304 Bilgi Güvenliği Teknolojisi Veri Tabanı Öğr.Gör. Faruk ÇALIŞKAN

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2013 2014 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2013 2014 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2013 2014 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI İngilizce- BB ZF 206, 306, Genel Sebzecilik. Meteoroloji ve Ekoloji (, 206), Hayvan Yetiştirme Genetik (ZF 302,

Detaylı

5İ DERSLERİ FİNAL BÜTÜNLEME SINAV SAATİ SINAV YERİ

5İ DERSLERİ FİNAL BÜTÜNLEME SINAV SAATİ SINAV YERİ 5İ DERSLERİ SINAV SAATİ SINAV YERİ Atatürk ilke ve İnkılapları Tarihi I-II Türk Dili I-II Yabancı Dil I-II 27.05 2015 17.06.2015 17:00-19:00 Yüksekokulumuz Derslikleri BÖLÜM DIŞI DEÇMELİ DERSLER H.A.SARI

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınav Programı BAHÇE TARIMI 1

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınav Programı BAHÇE TARIMI 1 BAHÇE TARIMI 1 09.04.2013 10:30 Meyve Çeşit Tanıtımı Doç.Dr.O.DOLGUN CİBD2 09.04.2013 13:15 Fidan Yetiştirme Teknikleri Doç.Dr.O.DOLGUN CİBD4 10.04.2013 10:30 Budama Doç.Dr.O.DOLGUN CİBD3 10.04.2013 13:15

Detaylı

KUZEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ TARIM SEKTÖRÜ GZFT (SWOT) ANALİZİ(2012)

KUZEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ TARIM SEKTÖRÜ GZFT (SWOT) ANALİZİ(2012) T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI KUZEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ TARIM SEKTÖRÜ GZFT (SWOT) ANALİZİ(2012) Dr. Mehmet Ali ÇAKAL TRA1 2012 Her hakkı saklıdır. İÇİNDEKİLER 1. KAPSAM... 3 2. KUZEY DOĞU ANADOLU

Detaylı

BİTKİSEL ÜRETİM TEKNİKERİ

BİTKİSEL ÜRETİM TEKNİKERİ TANIM Gıda ve gıda dışı amaçlı tarla ve bahçe bitkilerinin üretiminden, verimliliğinin artırılmasından, ürünlerinin değerlendirilmesinden ve satışından sorumlu ara meslek elemanıdır. A- GÖREVLER Bitkisel

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı C.ARIK BAĞCILIK 1 ÖRGÜN ÖĞR :00

Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı C.ARIK BAĞCILIK 1 ÖRGÜN ÖĞR :00 DERS ÖĞRETİM ELEMANI SINIF VİZE FİNAL BÜTÜNLEME SAAT C.ARIK BAĞCILIK 1 ÖRGÜN ÖĞR. 21.11.2016 02.01.2017 16.01.2017 16:00 İYİ TARIM UYGULAMALARI (SEÇMELİ) E. KUSAKSIZ BAĞCILIK 1 ÖRGÜN ÖĞR. 22.11.2016 03.01.2017

Detaylı

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete nin 13/5/2008 26875

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete nin 13/5/2008 26875 TOHUMLUKLARIN YETİŞTİRİLECEĞİ ÖZEL ÜRETİM ALANLARININ ÖZELLİKLERİ VE BU ALANLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLARIN BELİRLENMESİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 13/5/2008 tarihli

Detaylı

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI BİTKİ KORUMA 1. SINIF I. YARIYIL

LAPSEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI BİTKİ KORUMA 1. SINIF I. YARIYIL BİTKİ KORUMA 1. SINIF I. YARIYIL 14BTK101 Botanik Yrd. Doç. Dr. Arda AKÇAL 06.01.2017 10:00 102+103 14BTK103 Tarımsal Ekoloji Öğr.Gör. Mustafa Onur ÜNAL 09.01.2017 10:00 +1 07 14BTK105 Entomoloji Öğr.

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

Proje Başvuru Kılavuzu

Proje Başvuru Kılavuzu Proje Başvuru Kılavuzu Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Nedir? Ege İhracatçı Birlikleri organizatörlüğünde 2012 yılından bu yana düzenlenen Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği; potansiyel Ar-Ge işbirlikleri yaratılması

Detaylı

HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SAĞLIĞI. 1275 PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ 4339 Peyzaj ve Çevre Tasarımı 1190 HASAT SONRASI TEKNOLOJİSİ 8637

HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE SAĞLIĞI. 1275 PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ 4339 Peyzaj ve Çevre Tasarımı 1190 HASAT SONRASI TEKNOLOJİSİ 8637 Sıra No. DPB KODLARI KODU ÖĞRENİM KOŞULU Nit1 Nitelik1 Açıklama Nit2 Nitelik2 Açıklama Nit3 Nitelik3 Açıklama Nit4 Nitelik4 Açıklama Nit5 Nitelik5 Açıklama Nit6 Nitelik6 Açıklama Nit7 Nitelik7 Açıklama

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 31 Mayıs 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 31 Mayıs 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 8:30-9:45 Genetik BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Mesleki Uygulama II Bitki Koruma Hayvan Yetiştirme Tar. Meteoroloji ve Ekoloji Genel Sebzecilik Ekonomi Minör Meyveler Sıcak İklim Sebzeleri

Detaylı

NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ?

NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ? NEDEN ISUBÜ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ? Öğrencilerimize Ar-Ge altyapısı ve eğitim kalitesiyle, kamu ve özel sektörün gereksinimlerine yanıt verecek donanımda Ziraat Mühendisleri yetiştirmeyi

Detaylı

28 Eylül - 01 Ekim 2017 İFM (İstanbul Fuar Merkezi) SPONSORLUK DOSYASI. Destekleriyle. Organizatör.

28 Eylül - 01 Ekim 2017 İFM (İstanbul Fuar Merkezi) SPONSORLUK DOSYASI. Destekleriyle. Organizatör. 28 Eylül - 01 Ekim 2017 İFM (İstanbul Fuar Merkezi) Destekleriyle www.favturkey.com SPONSORLUK DOSYASI Organizatör FAV TURKEY FUARI 28 EYLÜL 01 EKİM 2017 DE KAPILARINI AÇIYOR Bir ilke imza atan İstanbul

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARASINAV PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARASINAV PROGRAMI SINAVI AÇILACAK LER ENF101 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI (Dersi Yükseltme ve Tekrar Alan Öğrencileri için) Tarih Saat Sınav Yeri 01.04.2017 TBB306 TARIMDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 07.04.2017 10:30 TYS408

Detaylı

BAHÇE TARIMI 1 8:05-8:50 11:45-12:30 9:00-9:45 16:40-17:25 14:50-15:35 13:00-13:45 9:55-10:40 10:50-11:35 15:45-16:30 13:55-14:40 BT111 TOPRAK BİLGİSİ

BAHÇE TARIMI 1 8:05-8:50 11:45-12:30 9:00-9:45 16:40-17:25 14:50-15:35 13:00-13:45 9:55-10:40 10:50-11:35 15:45-16:30 13:55-14:40 BT111 TOPRAK BİLGİSİ BAHÇE TARIMI D-0 D- BT MATEMATİK BT TOPRAK BİLGİSİ TIB BOTANİK ÖĞR. GÖR. KADİR İÇAÇAN YRD. DOÇ. DR. AHMET ÇELİK ÖĞR. GÖR. DR. ÖZGE FIRAT BT BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ YD YABANCI DİL BT GENEL KİMYA ÖĞR.

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAVI PROGRAMI 12.01.2016 Salı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAVI PROGRAMI 12.01.2016 Salı Serin İklim Sebzeleri BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAVI PROGRAMI Botanik Matematik Fizik Kimya Bahçe Bit. Fizyolojisi Proje Haz. Tek. Türkiye Meyveciliği Genel Meyvecilik Genel Bağcılık

Detaylı

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI 1

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI 1 MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI 1 1 2 3 4 5 6 7 8 Atatürk İlke ve İnk. Tarihi II İstatistik Türk Dili II E.GÜRDAMUR İ.UKAV D-211 E.ARTAR Ticari Matematik Genel Muhasebe II K.İÇAÇAN A-4 M.TURSUN Makro Ekonomi

Detaylı

GIDA TEKNOLOJİSİ (1. ÖĞRETİM) PROGRAMI 1.SINIFLAR

GIDA TEKNOLOJİSİ (1. ÖĞRETİM) PROGRAMI 1.SINIFLAR GIDA TEKNOLOJİSİ (1. ÖĞRETİM) PROGRAMI GT109 Gıdalarda İşlemler I 30-12-2014 10:00 Anfi 1 Öğr.Gör.Dr. E Yaralı GT111 Gıda Kimyası 09-01-2015 14:00 Anfi 1 Öğr.Gör.Dr. E Yaralı GT113 BYL107 Hijyen Sanitasyon

Detaylı

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK.

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. BAĞCILIK 09:00-09: 09:-0:0 Asma Islahı Asma Islahı Asma Islahı Terbiye ve Budama Terbiye ve Budama C. ARIK C. ARIK 0:0-: MATEMATIK B. TURKYILMAZ Terbiye ve Budama Bağ Ekolojisi :-:0 MATEMATIK B. TURKYILMAZ

Detaylı

Yönetim Kurulunun Atanması. DİMER Kuruluş. Merkezin Kuruluşu Atamaların Yapılması Amaçları. YK atamaları 10 Kasım 2009 da yapılmıştır.

Yönetim Kurulunun Atanması. DİMER Kuruluş. Merkezin Kuruluşu Atamaların Yapılması Amaçları. YK atamaları 10 Kasım 2009 da yapılmıştır. (DİMER) Bilgilendirme Toplantısı Kültür Merkezi R Salonu 7 Nisan 202, Sıhhiye-ANKARA Merkezin Kuruluşu Atamaların Yapılması Amaçları Doç. Dr. S. Sadi SEFEROĞLU, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI II. (BAHAR) YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI (ESKİ YÖNETMELİĞE TABİİ ÖĞRENCİLER İÇİN)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI II. (BAHAR) YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI (ESKİ YÖNETMELİĞE TABİİ ÖĞRENCİLER İÇİN) Tarih Saat D. Kodu Dersin Adı Sınav Salonu 08-10 BB-306 BAHÇE BİT. FİZYOLOJİK ESAS. FTSS 10-12 BB-202 BAHÇE BİTKİLERİ KM-8,9 06.06.2011 07.06.2011 08.06.2011 09.06.2011 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

Detaylı

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mahmut Ali GÖKÇE

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mahmut Ali GÖKÇE ORGANİK TARIM 1. SINIF 1 UAI 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 30 Ekim 2017 Pazartesi 10:15 2 UTD 101 Türk Dili 30 Ekim 2017 Pazartesi 13:15 3 UIN 101 İngilizce 1 Kasım 2017 Çarşamba 13:15 4 YOT 147

Detaylı

ARABAN MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİ KORUMA PROGRAMI 1.SINIF AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI

ARABAN MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİ KORUMA PROGRAMI 1.SINIF AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI BİTKİ KORUMA PROGRAMI 1.SINIF ABK102 TOPRAK VE BİTKİ ANALİZ TEKNİKLERİ ÖĞR. GÖR. ABK106 FİTOPATOLOJİ ÖĞR. GÖR. ABK108 ÖRTÜALTI ABK102 TOPRAK VE BİTKİ ANALİZ TEKNİKLERİ ÖĞR. GÖR. ABK106 FİTOPATOLOJİ ÖĞR.

Detaylı

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mahmut Ali GÖKÇE

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mahmut Ali GÖKÇE ORGANİK TARIM 1. SINIF Sınav Tarihi Saati 1 UAI 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 25 Aralık 2017 Pazartesi 13:15 2 UTD 101 Türk Dili 25 Aralık 2017 Pazartesi 10:15 3 UIN 101 İngilizce 27 Aralık 2017

Detaylı

BAĞCILIK 1 SINIFI DERS PROGRAMI

BAĞCILIK 1 SINIFI DERS PROGRAMI 09:00-09: BAĞCILIK SINIFI DERS PROGRAMI Asma Islahı Bağ Ekolojisi 09:- 0:0 0:0-: Asma Islahı Asma Islahı Asma Morfolojisi Asma Morfolojisi :- :0 Bağ Zararlıları Bağ Ekolojisi Asma Morfolojisi :- :00 :0-:

Detaylı

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK.

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. BAĞCILIK 09:-0:0 Asma Islahı Asma Islahı Asma Islahı Terbiye ve Budama Terbiye ve Budama C. ARIK C. ARIK 0:0-: MATEMATIK B. TURKYILMAZ Terbiye ve Budama Bağ Ekolojisi :-:0 MATEMATIK B. TURKYILMAZ Bağ Zararlıları

Detaylı

Farklı Kütüphane Türlerine Yönelik Pazarlama Stratejileri

Farklı Kütüphane Türlerine Yönelik Pazarlama Stratejileri Farklı Kütüphane Türlerine Yönelik Pazarlama Stratejileri Kütüphaneler kullanıcılarının gereksinimlerini anlamak ve bu gereksinimleri karşılamada etkin bir rol üstlenebilmek amacıyla pazarlama stratejilerinden

Detaylı

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK.

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. Terbiye ve Budama CUMA ARIK. BAĞCILIK 09:-0:0 Asma Islahı Asma Islahı Asma Islahı Terbiye ve Budama Terbiye ve Budama C. ARIK C. ARIK 0:0-: MATEMATIK B. TURKYILMAZ Terbiye ve Budama Bağ Ekolojisi :-:0 MATEMATIK B. TURKYILMAZ Bağ Zararlıları

Detaylı

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI ARASINAVI PROGRAMI

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI ARASINAVI PROGRAMI GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI ARASINAVI PROGRAMI rtesi tesi Su Ürünleri İşleme Teknolojisi/ Gıda Bileşen. Fiziksel Özellikleri Gıda Müh. Giriş I (Mehmet Korkmaz) Biyoloji Çay ve Şekerli Ürünler

Detaylı

Sizi geleceğe taşır...

Sizi geleceğe taşır... Sizi geleceğe taşır... HAKKIMIZDA Elizi Reklam İnşaat Turizm Tarım Gıda ve Hayv. San. Tic.Ltd.Şti. firması olarak 2001 yılında Antalya da faaliyetine başlamıştır. Şirketimizin ana faaliyet konusu sera

Detaylı

BAĞCILIK 1 SINIFI DERS PROGRAMI

BAĞCILIK 1 SINIFI DERS PROGRAMI 09:00-09: BAĞCILIK SINIFI DERS PROGRAMI Asma Islahı Bağ Ekolojisi 09:- 0:0 0:0-: Asma Islahı Asma Islahı Asma Morfolojisi Asma Morfolojisi :- :0 Bağ Zararlıları Bağ Ekolojisi Asma Morfolojisi :- :00 :0-:

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ.

Ü N İ V E R S İ T E S İ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ http://bilecik.edu.tr/ Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında Tarım Bilimleri ve Teknolojileri adı ile

Detaylı

ÖĞRETİM ELEMANI. PROGRAM KODU DERS Vize Tarihi Final Tarihi. Bütünlem e Tarihi

ÖĞRETİM ELEMANI. PROGRAM KODU DERS Vize Tarihi Final Tarihi. Bütünlem e Tarihi PROGRAM KODU DERS Vize Tarihi Final Tarihi Bütünlem e Tarihi Saat ÖĞRETİM ELEMANI Bağcılık-1 BAG 1127 Asma Islahı 06.11.2018 02.01.2019 14.01.2018 13:30 Esen KUTLU KUŞAKSIZ Bağcılık-1 BAG 1129 Matematik

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ERİŞİM ARŞİV YÖNERGESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ERİŞİM ARŞİV YÖNERGESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ERİŞİM ARŞİV YÖNERGESİ Amaç Madde 1: Erzincan Üniversitesi nde oluşturulan kurumsal arşiv, öğretim elemanları ve lisansüstü programı öğrencileri tarafından üretilen

Detaylı

HABERLEŞME - İLETİŞİM STRATEJİSİ

HABERLEŞME - İLETİŞİM STRATEJİSİ HABERLEŞME - İLETİŞİM STRATEJİSİ KONU SORUMLU YAPILACAK GÖZDEN GEÇİRME PER. GÖS. 1 Her yıl üye bilgilerinde güncelleme yapılması, üye durumlarının ( faaı- askıda- terk ) belirlenmesi Üyeler telefonlar

Detaylı

ZF 101 S/G Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Zooloji

ZF 101 S/G Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Zooloji ZF 101 08-09 Zooloji 09-10 Tarımsal Yapılar ve Sulama TT (ZF 101) 10-11 Tarımsal Yapılar ve Sulama TT (ZF 101) 11-12 Tarımsal Yapılar ve Sulama TT (ZF 101) Gıda Mevzuatı AŞ (ZF 101) Gıda Mevzuatı Gıda

Detaylı

TARİH SAAT DERS DERSİN HOCASI DERSLİK

TARİH SAAT DERS DERSİN HOCASI DERSLİK BAHÇE BİTKİLERİ 1. SINIF 2014-2015 BAHAR YARIYILI VİZE PROGRAMI 22 Mart 09:00-09:50 Botanik II Doç. Dr. Yusif ZEYNALOV Z1-Z2 23 Mart 09:00-09:50 Biyokimya Öğr. Gör. Fikret TÜRKAN Z1 24 Mart 09:00-09:50

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2015-2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Kalite Güvencesi ve Standartları

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2015-2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Kalite Güvencesi ve Standartları PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: I 09:30 10:15 Arıcılığa Girişi 11:30 12:15 Kalite Güvencesi ve Standartları Genel Entomoloji Prof.Dr.Mehmet Karagöz Türkçe İletişim Genetik Kalite Güvencesi ve Standartları

Detaylı

2.AGRI-VIP Tarım ve Hayvancılık, Üretim Girdileri, Ticaret ve Pazarlama Fuarı

2.AGRI-VIP Tarım ve Hayvancılık, Üretim Girdileri, Ticaret ve Pazarlama Fuarı OCAK 13.01.2016 15.01.2016 2.AGRI-VIP Tarım ve Hayvancılık, Üretim Girdileri, Ticaret ve Pazarlama Adana 21.01.2016 24.01.2016 Avrasya Tarım 2016 9.Uluslararası Tarım ve Tarımsal Mekanizasyon 28.01.2016

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2014-2015 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2014-2015 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: I Genel Ekonomi Öğr.Gör.Nermin Çelik Genel Entomoloji Öğr.Gör.Birsen Erincik Arıcılığa Girişi 09:30 10:15 Kalite Güvencesi ve Standartları Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DERS PROGRAMI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DERS PROGRAMI PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: II Arılıkta İlkbahar Uygulamaları Laboratuvar Teknikleri Uygulamalı Arıcılık I 09:25 10:10 Arıcılık Araç ve Gereçleri Arı Anatomi ve Fizyolojisi Prof.Dr. Hüseyin Başpınar 11:15

Detaylı

GENEL SINAV KURALLARI. 1. Sınav sırasında her öğrenci kimliğini veya öğrenci belgesini bulundurmak zorundadır.

GENEL SINAV KURALLARI. 1. Sınav sırasında her öğrenci kimliğini veya öğrenci belgesini bulundurmak zorundadır. GENEL SINAV KURALLARI 1. Sınav sırasında her öğrenci kimliğini veya öğrenci belgesini bulundurmak zorundadır. 2. Öğrenciler atandıkları sınıfta sınava girmelidir. 3. Sınav süresinin 15 dakikası tamamlanmadan

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2013-2014 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2013-2014 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2013-2014 PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: I Yabancı Dil I (İngilizce) Hülya Örnekçi Genel Entomoloji Doç.Dr.Mehmet Karagöz Botanik 09:25 10:10 Üretim Planlamaları 11:15 12:00

Detaylı

Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı

Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı 1 Kredilerde Son 8 Yılda 54 Kat Artış 2 Tarımsal Kredilerin Sektörel Dağılımı (%) 3 Son 7 Yılda 3,8 Milyon Çiftçiye 39 Milyar TL Kredi

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ALAŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU Tel: (236) 654 12 01-654 31 53 Adres: Baklacı Mevkii Alaşehir MANİSA web sayfası: http://alasehirmyo.cbu.edu.tr/ YÖNETİM Prof.Dr. Şenay AYDIN

Detaylı