UÇAK BİLETİ İPTAL, DEĞİŞİKLİK VE İADELERİ TÜRK HAVAYOLLARI. İptal / İade. 1. İç hat uçuşlarında yapılacak iptal/iade :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UÇAK BİLETİ İPTAL, DEĞİŞİKLİK VE İADELERİ TÜRK HAVAYOLLARI. İptal / İade. 1. İç hat uçuşlarında yapılacak iptal/iade :"

Transkript

1 UÇAK BİLETİ İPTAL, DEĞİŞİKLİK VE İADELERİ TÜRK HAVAYOLLARI İptal / İade 1. İç hat uçuşlarında yapılacak iptal/iade : THY nın web sitesi aracılığı ile düzenlenmiş olan sadece iç hat uçuşlarını içeren elektronik biletlerin iptal ve iade talepleri ilk uçuşunuzun tarifeli kalkış saatine kadar THY nin web sitesi aracılığı ile yapılabilmektedir. İç hat Promosyon sınıflı (P/W/G) biletlerimiz; İç hat promosyon sınıf ücretlerinde uçuş öncesi ve uçuş sonrasında iptal ve iade ile rezervasyon ve parkur değişikliği yapılamaz. İlk uçuştan sonra iptal ve iade işlemleri THY nın web sitesi aracılığı ile yapılamaz. Söz konusu biletlerin iptal/iade işlemleri için, lütfen ödeme için kullandığınız Kredi Kartı, fotoğraflı kimlik belgesi (pasaport, nüfus cüzdanı veya ehliyet) ve Seyahat Planınızla birlikte seyahatinizin başladığı ülkede bulunan bir THY Satış Ofisine başvurunuz. İptal işlemleri için Online Bilet Sitesi'nde "Rezervasyonlarım" başlığına tıklanmalıdır. LOGIN sayfasında rezervasyon ve soyisim ile giriş yaptıktan sonra rezervasyonunuzu iptal edebilirsiniz. İç hat promosyon sınıf ücretleri hariç diğer ücretlerde rezervasyon, uçuş kalkış saatine on iki saatten az bir zaman kala iptal edildiği takdirde bilet bedelinin %30 'u ceza olarak tahsil edilir. Uçuştan sonra bilet iadesi yapılamaz. 2. Dış hat uçuşlarında yapılacak iptal/iade: THY nın web sitesi aracılığı ile düzenlenmiş olan dışhat uçuşlarını içeren biletlerin iade işlemleri Türk Hava Yolları Satış Ofisleri'nden ve Çağrı Merkezi inden yapılacak olup, satın alınan biletlerde iade ve iptal ceza bedeli, bilet ücret kurallarına bağlı olarak bilet bedelinin %100 'ne kadar çıkabilmektedir. Satış ofislerinden yapılacak olan bilet iade işlemleri sadece biletin düzenlendiği ülkede gerçekleşebilir. THY nın web sitesi aracılığı ile düzenlenmiş olan dış hat uçuşlarını içeren elektronik biletlerin iptal, iade ve değişiklik talepleri için, lütfen ödeme için kullandığınız Kredi Kartı, fotoğraflı kimlik belgesi (pasaport, nüfus cüzdanı veya ehliyet) ve Seyahat Planınızla birlikte seyahatinizin başladığı ülkede bulunan bir THY Satış Ofisine başvurunuz. 3: İptal/İade ile ilgili önemli hususlar: Internet üzerinden yapılan ödemelerde, iadesi mümkün olan biletlerin, iade işlemleri sadece bilet satın alma işlemlerinde kullanılan kredi kartına yapılır. Ödemede kullanılan kredi kartının son kullanma tarihinin geçmiş olması ya da iptal edilmiş olması durumunda; Eğer kart sahibi aynı bankaya ait başka bir kart kullanıyorsa kart sahibinin hesabına iade yapılır. Eğer kart sahibi banka ile çalışmayı bırakmış ise, bankadan almış olduğu resmi yazı ile satış ofislerimize başvurabilir.

2 Biletleme Servis Ücreti iade edilmeyecek olup, iade işlemlerinde ayrıca Servis Ücreti bedeli alınmayacaktır. Biletleme ve Ödeme işlemini İnternet bankacılığı aracılığıyla yapmış olduğunuz biletlerin iptal ve iade işlemleri için Türkiye'de bulunan THY Satış Ofislerine başvurunuz. Bilet iptal, iade ve değişiklik işlemleri sadece Türk Hava Yolları Satış Ofisleri'nden yapılacak olup, satın alınan biletlerde iade ve iptal/ceza bedeli, bilet ücret kuralları doğrultusunda yapılacaktır. THY nın web sitesi aracılığıyla yapılan iptal işlemlerinde yolcuya Türk Hava Yolları tarafından onay e-postası gönderilmektedir. İç hat biletlerinde: Rezervasyon, uçuş kalkış saatine on iki saatten az bir zaman kala iptal edildiği takdirde bilet bedelinin %30 'u ceza olarak tahsil edilir. Uçuştan sonra bilet iadesi yapılamaz. İade edilemez kuralı olan biletlerin ücreti iadeye alınmaz. Bilet düzenlenirken tahsil edilen iade edilebilir vergilerin iadesi gerçekleştirilir. Dış hat biletlerinde: THY nın web sitesi aracılığıyla yapılan biletlerin iptali şu an için THY nın web sitesinden yapılamamaktadır. İptal iade ve değişiklik işlemleri için THY satış ofisimize başvurmanız gerekmektedir. Bilet ücret kuralında belirtilen iptal/iade cezası tahsil edilir. İade edilemez kuralı olan biletler iadeye alınmaz. Talep etmiş olduğunuz iptal/iade işlemi, rezervasyon kaydındaki tüm yolcuların biletleri için gerçekleşecektir. Not: Promosyon Biletlerde İptal-iade-değişiklik işlemleri yapılamaz.

3 ANADOLU JET HAVAYOLLARI Uçuş Tarifeleri - Uçuş İptalleri 1 Uçuş Tarifeleri: Taşıyıcı, yolculuk tarihinde yayımlanmış uçuş tarifelerine uymayı ve Yolcu ve Bagajını makul sürede taşımak için gerekli gayreti göstermeyi üstlenir Planlanmış Uçuş Değişiklikleri, İptali vs.: Taşıyıcı kontrolü dışındaki nedenlerle uçak tipini veya uçuş güzergahını değiştirebilir, ancak bir uçuşu iptal ederse veya geciktirirse, önceden teyit edilmiş yeri temin edemezse, Yolcuyu bir Duraklama Noktasına veya varış yerine veya rezervasyonu olan bir bağlantılı uçuşa ulaştıramazsa, Taşıyıcı Müsait yer bulunan planlanmış diğer bir uçuşunda Yolcuyu uçuracaktır veya, Biletteki veya ilgili parçasındaki varış yerine Yolcuyu kendi veya başka bir havayolunun planlanmış uçuşları ile veya karayolu taşıması ile gönderecektir. Ücret toplamı, fazla Bagaj ücreti ve diğer hizmet giderleri yeniden düzenlenen yolculukta daha yüksek ise, Taşıyıcı Yolcudan ek ücret veya gider istemeyecektir ve bu yeni seyahatin ücret ve giderleri daha düşük ise aradaki farkı Yolcuya iade edecektir veya, Madde 11 Kurallarına uygun olarak ücreti iade edecek ve Yolcuya karşı herhangi bir sorumluluğu kalmayacaktır Uçuşu reddedilen Yolculara Taşıyıcı tazminat ödemeyecektir Zarar vermek kastıyla veya Zararın doğması ihtimali olduğunu bilerek pervasızca yaptığı fiil veya ihmali dışında, Taşıyıcı, herhangi bir uçuşun ifası veya hareket veya varış tarihlerine veya saatlerine ilişkin olarak adamlarının, acentelerinin veya temsilcilerinin veya uçuş tarifelerinin veya diğer yayımlanmış uçuş bildirilerinin hatalarından veya eksikliklerinden sorumlu olmayacaktır. İadeler: 2. 1 Genel: Taşıma akdine uygun olarak taşımanın Taşıyıcı tarafından temin edilememesi veya Yolcunun isteği ile değişiklik düzenlenmesi yapılması halinde, Taşıyıcı Kurallarına ve bu maddeye uygun olarak, kullanılmamış Bilete veya onun bir parçasına ilişkin iade yapılır İadenin Yapılacağı Kişi: Bu maddede aşağıda yer alacak hükümler dışında, yeterli delil göstermesi halinde adı Bilette yazılı kişiye veya Biletin ücretini ödemiş olan kişiye iade yapmaya Taşıyıcı yetkili kılınmıştır Bilet ücreti Bilette adı yazılı Yolcudan başka bir kişi tarafından ödenmiş ve Taşıyıcı iade için Bilete kısıtlama kaydı koymuşsa, Taşıyıcı sadece Bilet ücretini ödeyen kişiye veya bu kişinin talimatına göre ücret iadesi yapacaktır Kayıp Bilet halinde iade sadece, Yolcu Kuponu veya Yolcu Makbuzu ile birlikte kullanılmamış tüm Uçuş Kuponlarını Taşıyıcıya teslim eden biletin sahibine veya onun adına yeterli delil gösteren kişiye yapılabilir.

4 Yolcu Kuponu veya Yolcu Makbuzu ile kullanılmamış tüm uçuş kuponlarını ibraz eden, veya hükümleri uyarınca Taşıyıcının iade yapılabilecek kişi olduğu sonucuna vardığı bir kişiye yapılan iade, geçerli bir ücret iadesi sayılır ve Taşıyıcı sorumluluktan ve diğer tüm iade yükümlülüklerinden kurtulur İsteğe Bağlı Olmayan İade: Taşıyıcı, bir uçuşu iptal ederse, tarifeye göre icrası gereken uçuşu yapamazsa, Yolcunun Duraklama Noktası olarak biletlendiği veya tasarladığı bir Duraklama Noktasında durma yapamazsa, önceden teyit edilmiş yeri temin edemezse veya rezervasyonu olan bağlantılı bir uçuşa Yolcuyu ulaştıramazsa, iade tutarı olarak; Biletin herhangi bir bölümü kullanılmamışsa, ödenen bilet ücretine eşit bir meblağı; Biletin bir bölümü kullanılmış ise, aşağıdaki hallerdeki iadelerden yüksek olanı, Yolculuğun kesilme noktasından varış yerine veya bir sonraki duraklama noktasına tek yön gidiş ücretini ( uygulanabilir indirimler ve giderler düşüldükten sonra ) veya, Ödenen Bilet ücreti ile kullanılan taşıma için ödenen ücret arasındaki farkı, ödeyecektir İsteğe Bağlı İade: Yolcu bu madde fıkralarındaki nedenlerden başka bir nedenle Bilet ücretinin iadesini isterse, Eğer bir Biletin herhangi bir bölümü kullanılmamış ise, uygulanabilir indirimler ve hizmet giderleri düşüldükten sonraki ödenen Bilet ücretine eşit bir meblağ, Eğer bir Biletin herhangi bir bölümü kullanılmış ise, uygulanabilir indirimler ve hizmet giderleri düşüldükten sonra ödenen Bilet ücreti ile Biletin kullanıldığı noktalar arasındaki ücretin farkı iade olarak ödenir Kayıp Bilette İade Bilet veya bir bölümü kaybolursa, Taşıyıcının kayba ilişkin ispatı tatmin edici bulması ve uygulanabilir hizmet gideri ödenmesi halinde aşağıdaki şartlarla ücret iadesi yapılabilir Bu kayıp Bilet veya bir bölümü kullanılmamışsa, daha önce ücreti iade edilmemişse veya yeniden düzenlenmemişse, İade yapılan kişi, Taşıyıcı tarafından hazırlanacak bir yazı ile, kayıp Biletin herhangi bir kişi tarafından kullanılması veya Bilete sahip herhangi bir kişiye ücret iadesi yapılması halinde, iade edilen ücreti Taşıyıcıya ödemeyi kabul ve taahhüt ederse İade Talebine Red Hakkı: Taşıyıcı Kurallarında yer alan Biletin geçerlilik süresinin bitiminden sonra iade başvurusu yapılırsa, Taşıyıcı iadeyi reddedebilir Yolcu ülkede kalması için müsaadesi olduğunu veya başka bir Taşıyıcı veya taşıma yolu ile ülkeden ayrılacağını Taşıyıcıyı tatmin edecek şekilde ispat etmedikçe, Taşıyıcıya

5 veya bir ülkenin Hükümet yetkililerine oradan ayrılma isteğinin ispatı olarak gösterilen bir Biletin ücret iade talebini Taşıyıcı reddedebilir Döviz Kuru: Tüm ücret iadeleri Biletin satın alındığı ve iadenin yapıldığı ülkenin kanunlarına, yasal düzenlemelerine ve kurallarına veya emirlerine tabidir. Kaideten iade, Bilet ücretinin ödendiği para cinsinden yapılır. Ancak Taşıyıcı Kurallarına uygun olarak başka bir para cinsinden de iade yapılabilir İadeyi Yapabilecek Kişi: İsteğe bağlı iadeler sadece Bileti düzenleyen Taşıyıcı tarafından veya bu konuda yetki verilmiş Acentesi tarafından yapılabilir. Not: Promosyon Biletlerde İptal-iade-değişiklik işlemleri yapılamaz.

6 ATLAS JET HAVAYOLLARI Yolcularımız şu haklardan birini seçerek seçimlik haklarını kullanabileceklerdir: 1. Yolcumuzun talebine göre bilet ücretinin iadesi veya yolcumuzun yazılı mutabakatı ile seyahat fişi şeklinde en geç 7 gün içinde iade edilmesi ile yolcumuzun seyahat başlangıç noktasına ilk fırsatta ücretsiz dönüşünün sağlanması, 2. Son varış yerine benzer taşıma şartları altında ve en erken fırsatta güzergâh değişikliği sağlanması, 3. Yolcunun uygun göreceği daha sonraki bir tarihte, benzer taşıma şartları altında ve boş koltuk durumuna göre güzergâh değişikliğinin yapılması. Yolcularımızın durumuna uygun olarak, yine TABLO 2' deki hizmetlerden de ücretsiz olarak yararlanabileceklerdir: Aşağıdaki şartlar dahilinde yolcumuz TABLO 1 de belirtilen tazminat hakkına sahip olacaktır. Planlanan hareket zamanından en az iki hafta öncesinde iptalden haberdar edilmemişlerse, Planlanan hareket zamanından iki hafta ila yedi gün öncesinde iptalden haberdar edilmedikleri, kendilerine planlanan hareket saatinden en fazla iki saat önce kalkışlarına ve son varış yerlerine planlanan varış saatinden en fazla dört saat sonra ulaşmalarına olanak veren güzergâh değişikliği teklif edilmediği sürece, Planlanan hareket saatinden yedi günden kısa zaman öncesinde iptalden haberdar edilmedikleri ve planlanan hareket saatinden en fazla bir saat önce ayrılmalarına ve son varış yerlerine planlanan varış saatinden en fazla iki saat sonra ulaşmalarına olanak veren güzergâh değişikliği kendilerine teklif edilmediği sürece, şirketimizce tüm tedbirler alınmış olmasına rağmen, olağanüstü haller* uçuşun iptaline sebep olmuşsa yolcularımız tablodaki tazminat hakkından yararlanamayacaklardır. Yolcuya ulaşılabilecek iletişim bilgisinin rezervasyon kaydında havayolumuza verilmemesi veya yanlış verilmesi durumunda şirketimizin sorumlu tutulamayacağını hatırlatmak isteriz. *Olağanüstü haller; Uçuşu icra eden hava taşıma işletmesinin çalışmasını etkileyen özellikle siyasi istikrarsızlık, ilgili uçuşun gerçekleştirilmesine uygun olmayan meteorolojik şartlar, tabii afetler, güvenlik riskleri, beklenmedik uçuş emniyeti noksanlıkları ve grev gibi durumları ifade eder.

7 TABLO 1 TAZMİNAT HAKKI TAZMİNAT TUTARI* Son varış zamanı aşağıdaki süreleri aşmayan bir alternatif uçuş teklif edilmesi halinde tazminat tutarının %50'si verilir. 1. Ic Hat Uçuşlarda 100 EURO 2. Dıs Hat Uçuşlarda a km (dahil) veya daha kısa tüm uçuşlar için 250 EURO 2 saat b ile km arası uçuşlar için 400 EURO 3 saat c km'den daha uzun uçuşlar 600 EURO 4 saat *Euro cinsi paranın, Türk Lirası cinsinden karşılığı hesaplanırken bilet için ödemenin yapıldığı güne ait *Euro cinsi paranın, Türk Lirası cinsinden karşılığı hesaplanırken bilet için ödemenin yapıldığı güne ait Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuru esas alınır. TABLO 2 HİZMET TÜRÜ 1. a. İkram 2-3 saat arası gecikmelerde 3-5 saat arası gecikmelerde 5 saat ve üzeri gecikmelerde b. Konaklama HİZMET İÇERİĞİ Makul ölçüde sıcak ve soğuk içecekler Sıcak ve soğuk içecekler ile günün zamanına göre kahvaltı veya yemek Sıcak ve soğuk içecekler ile günün zamanına göre kahvaltı veya yemek, ilave sıcak ve soğuk içecekler ile ilave hafif ara yemeği Bir veya daha fazla gece konaklama gerektiğinde otelde veya uygun bir konaklama tesisinde konaklama

8 c. Ulaşım 2. İletişim Havaalanı ve konaklama yeri arasındaki ulaşım Süre kısıtlaması olmaksızın iki telefon görüşmesi, faks mesajı veya e-posta hizmeti. Bunun yanı sıra hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler ve refakatçileri ile tek başına seyahat eden çocuklara yukarıda yer alan ihtiyaçları giderilirken ayrıca özel ilgi gösterilecektir. Not: Promosyon Biletlerde İptal-iade-değişiklik işlemleri yapılamaz.

9 PEGASUS HAVAYOLLARI TÜRKİYE ÇIKIŞLI UÇUŞLAR UÇUŞ İPTALİ DURUMUNDAKİ HAKLARINIZ İptal edilen seferin yerine, yer olması koşuluyla, mümkün olan en kısa sürede veya yolcumuzun tercih edeceği bir başka tarihteki uçuşta son varış noktasına seyahat imkanı sağlanır. Ayrıca aşağıdaki hizmetler de yolcumuza ücretsiz olarak sağlanır: Bekleme süresine uygun yiyecek içecek ikramı Gerektiğinde bir veya daha fazla gece, otelde konaklama imkanı 2 telefon görüşmesi yapma, faks/teleks/e-posta gönderim imkanı Sivil Havacılık Yönetmeliği gereğince uçuştan 14 ile 7 gün öncesine kadar yapılan uçuş iptali bildirimlerinde yolcuların tazminat hakkı bulunmamaktadır. İç hat veya Türkiye den çıkış yapan Pegasus Havayolları seferlerinde meydana gelen uçuşlar için geçerlidir. Sefer İptal durumlarıyla karşılaşan yolcularımıza aşağıdaki tabloda belirtilmiş miktarlarda tazminat sağlanacaktır: İç hat ve KKTC Uçuşları: ***İç hat ve KKTC uçuşlarında meydana gelen sefer iptallerinde kişi başı EUR 100 tazminat verilir. Türkiye çıkışlı Dış hat uçuşları; ***Yukarıda yer alan ücretler TL karşılığında yolcularımıza ödenmektedir. Uçuş Uzunluğu 1500km'yi geçmeyen seyahatler km.arasındaki seyahatler 3500 km'den uzun seyahatler Tazminat Miktarı EUR 250 EUR 400 EUR 600 Son Varış Noktasına Gecikme Aşağıdaki Koşullara Uyuyor İse Tazminat Tutarının % 50'si Verilir 2 saatten az 3 saatten az 4 saatten az UÇUŞ İPTALİ DURUMUNDA AB ÇIKIŞLI UÇUŞLAR

10 İptal edilen seferin yerine, yer olması koşuluyla, mümkün olan en kısa sürede veya yolcumuzun tercih edeceği bir başka tarihteki uçuşta son varış noktasına seyahat imkanı sağlanır. Ayrıca aşağıdaki hizmetler de yolcumuza ücretsiz olarak sağlanır: Bekleme süresine uygun yiyecek içecek ikramı Gerektiğinde bir veya daha fazla gece, otelde konaklama imkanı 2 telefon görüşmesi yapma, faks/teleks/ çekme imkanı AB kuralları gereğince uçuştan 14 ile 7 gün öncesine kadar yapılan uçuş iptali bildirimlerinde misafirlerin tazminat hakkı bulunmamaktadır. AB ülkelerinden çıkış yapan Pegasus Havayolları seferlerinde meydana gelen uçuşlar için geçerlidir. Denied Boarding ve İptal durumlarıyla karşılaşan yolcularımıza aşağıdaki tabloda belirtilmiş miktarlarda tazminat sağlanacaktır: Uçuş Uzunluğu 1500km'yi geçmeyen seyahatler km.arasındaki seyahatler 3500 km'den uzun seyahatler Tazminat Miktarı EUR 250 EUR 400 EUR 600 Son Varış Noktasına Gecikme Aşağıdaki Koşullara Uyuyor İse Tazminat Tutarının % 50'si Verilir 2 saatten az 3 saatten az Not: Promosyon Biletlerde İptal-iade-değişiklik işlemleri yapılamaz.

11 SUNEXPRESS HAVAYOLLARI SunExpress tarafından düzenlenen Türkiye deki havaalanlarına/havaalanlarından gerçekleşen uçuşlarda onaylanmış rezervasyon numarası olduğu halde uçuşun iptal edilmesi durumunda verilecek tazminat ve hizmet koşulları Yolcu Hakları Yönetmeliği kapsamında bir uçuşun iptal edilmesi durumunda (a) Etkilenen yolcularımıza aşağıdaki seçeneklerden biri sağlanacaktır: (i) Bilet ücretinin iadesi ve yolcunun seyahat başlangıç noktasına ücretsiz götürülmesi veya (ii) Son varış yerine güzergah değişikliği sağlanması veya (iii) Yolcunun uygun göreceği daha sonraki bir tarihte, benzer taşıma şartları altında güzergah değişikliğinin yapılması. (b) Duruma göre TABLO 2 de belirtilen hizmetlerden de ücretsiz yararlanmaya hak kazanacaklardır. Yolcu Hakları Yönetmeliği kapsamında aşağıdaki koşulların gerçekleşmesi durumunda yolcularımız TABLO 1 de belirtilen miktarlarda tazminata hak kazanacaktır: (a) Yolcular, planlanan hareket zamanından en az iki hafta öncesinde iptalden haberdar edilmedikleri takdirde veya (b) Planlanan hareket zamanından iki hafta ila yedi gün öncesinde iptalden haberdar edilmedikleri, kendilerine planlanan hareket saatinden en fazla iki saat önce kalkışlarına ve son varış yerlerine planlanan varış saatinden en fazla dört saat sonra ulaşmalarına olanak veren güzergah değişikliği teklif edilmediği sürece veya (c) Planlanan hareket saatinden yedi günden kısa zaman öncesinde iptalden haberdar edilmedikleri ve planlanan hareket saatinden en fazla bir saat önce ayrılmalarına ve son varış yerlerine planlanan varış saatinden en fazla iki saat sonra ulaşmalarına olanak veren güzergah değişikliği teklif edilmediği sürece. Ancak söz konusu iptalin şirketimiz tarafından tüm tedbirlerin alınmasına rağmen olağanüstü haller nedeniyle gerçekleşmesi durumunda yolcularımız bu maddede belirtilen tazminat haklarından yararlanamayacaktır. Yolcu Hakları Yönetmeliği kapsamında ödenebilecek olan tazminat, yolcular lehine diğer kanun ve düzenlemelerde öngörülebilecek olan tazminatlardan mahsup edilecektir.

12 Not: Promosyon Biletlerde İptal-iade-değişiklik işlemleri yapılamaz.

13 ONUR AIR HAVAYOLLARI Uçuşların İptali (1) Bir uçuşun iptal edilmesi durumunda uçuşu icra eden hava taşıma işletmesi; a) İlgili yolculara, 9 uncu madde hükümlerine uygun olarak yardım teklif eder. b) İlgili yolculara,10 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendi ve 10 uncu maddenin ikinci fıkrasına uygun olarak yardım teklif eder ve güzergahın değiştirildiği hallerde yeni uçuşun beklenen kalkış zamanının, iptal edilen uçuş için planlanmış olan kalkış zamanından sonraki gün veya günler içerisinde olması halinde ek olarak 10 uncu maddenin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde belirtilen yardım teklif eder. (2) Yolcular, 8 inci madde hükümlerine göre; 1) Planlanan hareket zamanından en az iki hafta öncesinde iptalden haberdar edilmedikleri takdirde, 2) Planlanan hareket zamanından iki hafta ile yedi gün öncesinde iptalden haberdar edilmedikleri, kendilerine planlanan hareket saatinden en fazla iki saat önce kalkışlarına ve son varış yerlerine planlanan varış saatinden en fazla dört saat sonra ulaşmalarına olanak veren güzergah değişikliği teklif edilmediği sürece, 3) Planlanan hareket saatinden yedi günden kısa zaman öncesinde iptalden haberdar edilmedikleri ve planlanan hareket saatinden en fazla bir saat önce ayrılmalarına ve son varış yerlerine planlanan varış saatinden en fazla iki saat sonra ulaşmalarına olanak veren güzergah değişikliği teklif edilmediği sürece, uçuşu icra eden hava taşıma işletmesinden tazminat alma hakkına sahiptir. (3)Yolcular iptalden haberdar edildiklerinde, uçuşu icra eden hava taşıma işletmesi kendilerine olası alternatif ulaşım yolları hakkında da bilgi vermek zorundadır. (4)Uçuşu icra eden hava taşıma işletmesi, tüm tedbirleri almasına rağmen olağanüstü hallerin iptale neden olduğunu kanıtlayabildiği takdirde 8 inci madde hükümlerine göre tazminat ödemekle yükümlü olmaz. (5)Yolcunun uçuşun iptali konusunda haberdar edilip edilmediği ve ne zaman haberdar edildiğine ilişkin ispat yükümlülüğü uçuşu icra eden hava taşıma işletmesine aittir. (6) Yolcu iletişim bilgisinin, hava taşıma işletmesince talep edilmesine karşın hava taşıma işletmesine verilmemesi veya yanlış verilmesi durumunda, hava taşıma işletmesi sorumluluktan kurtulur

14 Geri ödeme veya güzergah değişikliği hakkı (1) Bu maddeye atıfta bulunulan hallerde, yolculara aşağıdaki seçenekler arasında tercih yapma hakkı verilir: a) Seyahatin gerçekleştirilmeyen bölüm veya bölümleri ile yolcunun planlamış olduğu seyahatin tamamlanmasının artık herhangi bir anlamı kalmaması durumunda seyahatin gerçekleştirilen bölüm veya bölümleri için, bilet ücretinin tamamının satın alınmış olduğu fiyat üzerinden nakit olarak veya elektronik banka havalesi, banka ödeme emirleri, banka çekleri ile ödenmesi veya yolcunun imzalı mutabakatı olması durumunda seyahat fişleri ve/veya diğer hizmetler şeklinde en geç yedi gün içinde iade edilmesi; ayrıca yolcunun seyahatinin ilk başlangıç noktasına ilk fırsatta dönmesini sağlayacak bir dönüş uçuşunun ücretsiz sağlanması. b) Benzer taşıma şartları altında, en erken fırsatta son varış yerine güzergah değişikliğinin sağlanması. c) Son varış yerine, boş koltuk durumuna bağlı olarak, yolcunun uygun göreceği daha sonraki bir tarihte, benzer taşıma şartları altında güzergah değişikliğinin yapılması. (2) Birinci fıkranın (a) bendinde yer alan hükümler, Paket Tur Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerinden doğabilecek tazminat hakkı hariç, uçuşları bir paketin parçasını oluşturan yolcular için de geçerlidir. (3) Bir şehir veya bölgeye birden fazla havaalanının hizmet etmesi durumunda, uçuşu icra eden hava taşıma işletmesinin rezervasyonu onaylanmış olan yolculara alternatif bir havaalanına bir uçuş teklif etmesi halinde, uçuşu icra eden hava taşıma işletmesi, yolcunun o alternatif havaalanından rezervasyonun yapılmış olduğu havaalanına veya yolcu tarafından kabul edilen başka yakın bir varış noktasına transfer edilmesine ait masrafı karşılamak zorundadır. Not: Promosyon Biletlerde İptal-iade-değişiklik işlemleri yapılamaz.

15 BORA JET HAVAYOLLARI BORAJET HAVA TAŞIMACILIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN TÜM DIŞ HAT VE TÜM TÜRKİYE İÇ HAT SEFERLERİNİN İPTALİ DURUMUNDA YOLCULARA VERİLECEK TAZMİNAT VE HİZMET KOŞULLARI A.Uçuşu iptal edilen yolcular (iptalden haberdar edildi ise) 1.Geri ödeme veya güzergah değişikliği hakkı için aşağıdaki seçeneklerden biri sağlanacaktır; Bilet ücretinin iadesi ve yolcunun seyahat başlangıç noktasına ücretsiz götürülmesi, Son varış yerine güzergah değişikliği sağlanması, Yolcunun uygun göreceği daha sonraki bir tarihte, benzer taşıma şartları altında güzergah değişikliğinin yapılması, TABLO 2 de belirtilen hizmetler yolcularımıza ücretsiz olarak sağlanır. B.Yolcular, planlanan hareket zamanından en az iki hafta öncesinde iptalden haberdar edilmedikleri takdirde, C. Planlanan hareket zamanından iki hafta ila yedi gün öncesinde iptalden haberdar edilmedikleri, kendilerine planlanan hareket saatinden en fazla iki saat önce kalkışlarına ve son varış yerlerine planlanan varış saatinden en fazla dört saat sonra ulaşmalarına olanak veren güzergah değişikliği teklif edilmediği sürece, D.Planlanan hareket saatinden yedi günden kısa zaman öncesinde iptalden haberdar edilmedikleri ve planlanan hareket saatinden en fazla bir saat önce ayrılmalarına ve son varış yerlerine planlanan varış saatinden en fazla iki saat sonra ulaşmalarına olanak veren güzergah değişikliği teklif edilmediği sürece, TABLO 1 de belirtilen miktarlarda tazminat verilecektir. İSTİSNAİ DURUMLAR Uçuşu icra eden BORAJET Havayolları işletmesi, tüm tedbirleri almasına rağmen olağanüstü hallerin iptale neden olduğunu kanıtlayabildiği takdirde, tazminat hakkı UYGULANMAZ. Tüm makul önlemler alınmasına rağmen kaçınılamayan olağandışı koşullardan kaynaklanan uçuş aksaklıkları durumunda Tazminat ödenmeyecektir. Bunlar değişken politik durumlar, elverişsiz hava koşulları (sis,kar, fırtına, buzlanma vb..), beklenmedik güvenlik ve emniyet zaafları ile sınırlamaları, grevler, havalimanı sorunları, hava trafiği sınırlamaları, bagaj, yolcu, uçak ve havalimanını içeren istisnai güvenlik tedbirleridir. Yolcumuzun iletişim bilgisinin, BORAJET Hava Taşımacılığı A.Ş. tarafından talep edilmesine karşın BORAJET Havayollarına verilmemesi veya yanlış verilmesi durumunda, BORAJET Havayolları sorumlu TUTULAMAZ.

16 3.BORAJET HAVA TAŞIMACILIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN TÜM DIŞ HAT VE TÜM TÜRKİYE İÇ HAT SEFERLERİNDE MEYDANA GELEN UZUN GECİKMELER DURUMUNDA YOLCULARA VERİLECEK HİZMET KOŞULLARI A. Planlanan hareket saatinden itibaren gecikme beklendiğinde, SEYAHATİN UZUNLUĞU GECİKME SÜRESİNE GÖRE UZUN GECİKME KAPSAMINA GİREN KOŞULLAR km'den ( 1500 km dahil) daha kısa ve iç hat uçuşlar için km ile 3500 km (3500 km dahil) arası uçuşlar için km'den daha uzun uçuşlar için 2 saat veya daha fazla 3 saat veya daha fazla 4 saat veya daha fazla TABLO 2 de belirtilen hizmetler yolcularımıza ücretsiz olarak sağlanır. B.Beklenen hareket saati, önceden ilan edilmiş hareket saatinden sonraki gün veya günler içerisinde olduğu takdirde, aşağıdaki haklar sağlanır. Bir veya daha fazla gece konaklama gerektiğinde, otelde veya uygun bir konaklama tesisinde konaklama, Havalimanı ve konaklama yeri (otel veya benzeri) arasındaki ulaşım C. Gecikme en az beş saat olduğunda, aşağıdaki hak sağlanır. Bilet ücretinin iadesi ve yolcunun seyahat başlangıç noktasına ücretsiz götürülmesi. Not: Promosyon Biletlerde İptal-iade-değişiklik işlemleri yapılamaz.

Pegasus AB Çıkışlı Uçuşlar. Denied Boarding nedir? Uçuş İptali nedir? AB ülkelerinden çıkış yapan Pegasus Havayolları seferlerinin iptali durumudur.

Pegasus AB Çıkışlı Uçuşlar. Denied Boarding nedir? Uçuş İptali nedir? AB ülkelerinden çıkış yapan Pegasus Havayolları seferlerinin iptali durumudur. Pegasus AB Çıkışlı Uçuşlar Denied Boarding nedir? AB ülkelerinden çıkış yapan Pegasus Havayolları seferlerinde, konfirme bileti ve konfirme rezervasyonu olduğu halde overbooked uçuşlarda, kapasite fazlası

Detaylı

HAKLARINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?

HAKLARINIZI BİLİYOR MUSUNUZ? SAYIN YOLCULARIMIZ UÇAKLA SEYAHATLERİNİZDE HAKLARINIZI BİLİYOR MUSUNUZ? 1 Geçerli belgelerinizle zamanında gelmenize rağmen veya arz fazlalığı nedeniyle, Uçağa Kabul Edilmediyseniz; Uçuşu icra eden hava

Detaylı

FERIA INTERCIONAL DE BOGOTA 2016 Fuar Tarihleri: 26-30 Eylül Tur Tarihleri: 24 Eylül- 01 Ekim

FERIA INTERCIONAL DE BOGOTA 2016 Fuar Tarihleri: 26-30 Eylül Tur Tarihleri: 24 Eylül- 01 Ekim FERIA INTERCIONAL DE BOGOTA 2016 Fuar Tarihleri: 26-30 Eylül Tur Tarihleri: 24 Eylül- 01 Ekim ESTELAR DE LA FERİA HOTEL Fuar alanına 2 km MOVICH BURO HOTEL Fuar alanına 8 km İki kişilik oda kişi başı AF1391

Detaylı

HAVAYOLU İLE SEYAHAT EDEN YOLCULARIN HAKLARINA DAİR YÖNETMELİK (SHY-YOLCU) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

HAVAYOLU İLE SEYAHAT EDEN YOLCULARIN HAKLARINA DAİR YÖNETMELİK (SHY-YOLCU) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden: HAVAYOLU İLE SEYAHAT EDEN YOLCULARIN HAKLARINA DAİR YÖNETMELİK (SHY-YOLCU) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

LED-SIGNEXPO FUARI TUR PROGRAMI TAHRAN-İRAN Fuar Tarihleri: 17-19 Kasım 2016 Tur Tarihleri: 16-20 Kasım 2016

LED-SIGNEXPO FUARI TUR PROGRAMI TAHRAN-İRAN Fuar Tarihleri: 17-19 Kasım 2016 Tur Tarihleri: 16-20 Kasım 2016 LED-SIGNEXPO FUARI TUR PROGRAMI TAHRAN-İRAN Fuar Tarihleri: 17-19 Kasım 2016 Tur Tarihleri: 16-20 Kasım 2016 Evin Hotel Homa Hotel Laleh Hotel Azadi Hotel Fuar alanına 7 km Fuar alanına 6 km Fuar alanına

Detaylı

DOC 004. Döküman Kodu:004. Yayınlanma Tarihi: Yürürlük Tarihi: /3

DOC 004. Döküman Kodu:004. Yayınlanma Tarihi: Yürürlük Tarihi: /3 DOC 004 Döküman Kodu:004 Yayınlanma Tarihi:01.02.2016 Yürürlük Tarihi:01.05.2016 1/3 YOLCU HAKLARI TALİMATI BÖLÜM 1 GENEL Tarih:01.02.1016 Bölüm:Bölüm 1 Sayfa:1 BÖLÜM 1 GENEL 1.1 KONU Bu talimat Ercan

Detaylı

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU

TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU TÜKETİCİ KREDİSİ SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ NE İLİŞKİN BİLGİ NOTU Yönetmeliğin kapsamına giren Sözleşmeler; -İhtiyaç Kredilerine ilişkin sözleşmeler -Taşıt kredileri ilişkin sözleşmeler - Faiz veya benzeri

Detaylı

Araç Teminatları. Aracın çekilmesi ve kurtarılması

Araç Teminatları. Aracın çekilmesi ve kurtarılması Araç Teminatları Aracın çekilmesi ve kurtarılması hizmetleri Daimi İkametgah'tan 0 km den itibaren, geri kalan diğer hizmetler Daimi İkametgah ilinin dışında olmak kaydıyla tüm Türkiye de verilmektedir.

Detaylı

Bu Bildirim, Avrupa Parlamentosu nun ve Avrupa Birliği Konseyi nin 261/2004 yönetmeliği gereği zorunludur.

Bu Bildirim, Avrupa Parlamentosu nun ve Avrupa Birliği Konseyi nin 261/2004 yönetmeliği gereği zorunludur. Destek ve Tazminat İptal, gecikme, sınıf düşürülmesi ve uçağa binişin engellenmesi halinde u ildirim, Avrupa Parlamentosu nun ve Avrupa irliği Konseyi nin 261/2004 yönetmeliği gereği zorunludur. Versiyon

Detaylı

Söz konusu Kanunun 3. maddesi ile gelir vergisi tarifesi aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir. 8.800 TL'ye kadar % 15

Söz konusu Kanunun 3. maddesi ile gelir vergisi tarifesi aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir. 8.800 TL'ye kadar % 15 1. Gelir Vergisi Kanununun 103. maddesinde ücretler için 5 puan düşük olarak uygulanan gelir vergisi tarifesi 30 Mart 2006 tarih ve 5479 sayılı Kanunla değiştirilmiş ve 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren

Detaylı

Bu siteye girmek ve kullanmak suretiyle aşağıda belirtilen kurallara ve koşullara bağlı kalmayı kabul etmiş bulunuyorsunuz.

Bu siteye girmek ve kullanmak suretiyle aşağıda belirtilen kurallara ve koşullara bağlı kalmayı kabul etmiş bulunuyorsunuz. On-line bilet sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu siteye girmek ve kullanmak suretiyle aşağıda belirtilen kurallara ve koşullara bağlı kalmayı kabul etmiş bulunuyorsunuz. Emre Reizen ın

Detaylı

KMK Ön Bilgilendirme Formu

KMK Ön Bilgilendirme Formu KMK Ön Bilgilendirme Formu 1. Konu İşbu, Mesafeli Satış Sözleşmesi öncesi hazırlanan Ön Bilgilendirme formu ile Alıcı (Tüketici) aşağıda yer alan şartlar ve konu kapsamında Satıcı ile aşağıda nitelikleri

Detaylı

Sirküler No :2014 / 030. Sirküler Tarihi :23.09.2014. KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması

Sirküler No :2014 / 030. Sirküler Tarihi :23.09.2014. KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Sirküler No :2014 / 030 Sirküler Tarihi :23.09.2014 KONU: SGK Borçlarının Yeniden Yapılandırılması 11 Eylül 2014 tarihli mükerrer Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Kanun ile vergi

Detaylı

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER. - İşsizlik sigortası nedir?

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER. - İşsizlik sigortası nedir? İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER - İşsizlik sigortası nedir? İşsizlik sigortası; bir işyerinde çalışırken, çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER. 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2

ĠÇĠNDEKĠLER. 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2 ĠÇĠNDEKĠLER 1. AYLIKLARDA YAPILAN ARTIġLAR (HĠZMET AKDĠ ĠLE VE BAĞIMSIZ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)...2 1.1. Genel olarak...2 1.2. 2008 yılı gelir ve aylık artıģ miktarları...2 1.3. 2010 yılı gelir ve aylık artıģ

Detaylı

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI Müşteri No: İşbu Ev Değiştiren Mortgage Krediye İlişkin Bilgiler ve Ödeme Planı, Ev Değiştiren Mortgage Konut Finansman Kredisi Sözleşme Öncesi Bilgi Formu ile Konut Finansman Kredisi Sözleşmesi nin ayrılmaz

Detaylı

Afrika da bir yerlerden söz ederken, bir diğeri bize göz kırpar. Çünkü her biri bütün bir tarihin ve coğrafyanın kendisidir...

Afrika da bir yerlerden söz ederken, bir diğeri bize göz kırpar. Çünkü her biri bütün bir tarihin ve coğrafyanın kendisidir... Tanzanya Büyük Göçler Vahşi Yaşam Turu Afrika da bir yerlerden söz ederken, bir diğeri bize göz kırpar. Çünkü her biri bütün bir tarihin ve coğrafyanın kendisidir... Tarih : 04-03-2017-10-03-2017 Şehirler

Detaylı

ÇOCUK BAKIM SÖZLEŞMESİ

ÇOCUK BAKIM SÖZLEŞMESİ ÇOCUK BAKIM SÖZLEŞMESİ Aile Merkezi / Çocuk Yuvası Buntekuh Korvettenstraße 64a 23558 Lübeck Telefon/Faks: 0451-34695 E-posta: kita-sprungtuchev@gmx.de Üstlenici kurum: Sprungtuch e.v. Sosyal Pedagojik

Detaylı

denetim mali müşavirlik hizmetleri

denetim mali müşavirlik hizmetleri SİRKÜLER 06.01.2015 Sayı: 2015/007 Konu: 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİNDE GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Detaylı

EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEYEN İŞÇİ HER İŞYERİNDEN BU SEBEPLE AYRILIP KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEYEN İŞÇİ HER İŞYERİNDEN BU SEBEPLE AYRILIP KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ? 15 erol gu?ner:layout 1 11/9/10 3:18 PM Page 203 EMEKLİLİK YAŞINI BEKLEYEN İŞÇİ HER İŞYERİNDEN BU SEBEPLE AYRILIP KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ? Erol GÜNER* I. GİRİŞ: Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Mevzuatında

Detaylı

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

ASGARİ ÜCRET. 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. ASGARİ ÜCRET 2013 yılında dönemler itibariyle uygulanacak asgari ücret tarifesi aşağıdaki gibidir. A- 2013 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ 4857 sayılı İş Kanunu nun 39 uncu maddesi uyarınca,

Detaylı

ViZESiZ. Jahorina Kayak Turu. Jahorina 3 gece 4 gün

ViZESiZ. Jahorina Kayak Turu. Jahorina 3 gece 4 gün l Jahorina Kayak Turu ViZESiZ Jahorina 3 gece 4 gün Jahorina, Bosna-Hersek'in Sırp Cumhuriyeti entitesinde Dinar Alpleri'ne bağlı bir dağdır. Yüksekliği 1913 m (6276 ft)dir. 1984 Kış Olimpiyatları'nın

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK FİYAT FARKINA İLİŞKİN ESASLAR RESMİ GAZETE SAYISI: 28751 RESMİ GAZETE TARİHİ: 31.08.2013 KARAR SAYISI: 2013/ 5216 KARAR TARİHİ:

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununun 3/d maddesi ile 27/05/2010 tarih ve 27593 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tarımda iş Aracılığı Yönetmeliği kapsamında tarımda

Detaylı

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ BİRİKTİREN HESAP SÖZLEŞMESİ

BANKACILIK İŞLEMLERİ SÖZLEŞMESİ EKİ BİRİKTİREN HESAP SÖZLEŞMESİ Bir tarafta Finansbank A.Ş. ( Banka ) ile diğer tarafta.... ( Müşteri ) arasında aşağıdaki koşullarda bu sözleşme imzalanmıştır. Bu Sözleşme, taraflar arasında imzalanmış olan Bankacılık İşlemleri Sözleşmesi

Detaylı

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi

Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi Mali Tatilin SGK ya Yapılacak Bildirimlere Etkisi I- GİRİŞ 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun(1) un 1. maddesinin numaralı fıkrasında, her yıl Temmuz ayının 1 inden 20 sine kadar (20

Detaylı

YURT DIŞI TUR SATIŞ SÖZLEŞMESİ 1.TARAFLAR VE KONUSU

YURT DIŞI TUR SATIŞ SÖZLEŞMESİ 1.TARAFLAR VE KONUSU YURT DIŞI TUR SATIŞ SÖZLEŞMESİ 1.TARAFLAR VE KONUSU İş bu sözleşme Yıldız Posta Caddesi Emekli Subay Evleri 39/10 adresinde mukim ROTADIŞI GEZGİNLER markasının sahibi TOPKATOURS INTERNATIONAL TURIZM A.Ş.

Detaylı

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ ARAÇ / İŞMAKİNASI SATIŞI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ ARAÇ / İŞMAKİNASI SATIŞI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ ARAÇ / İŞMAKİNASI SATIŞI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. TESİS YÖNETİMİ DİREKTÖRLÜĞÜ ARAÇ / İŞMAKİNASI SATIŞI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU:

Detaylı

252 seri numaralı GVKGT nden özellik önem arz ettiğini düşündüğümüz bazı noktaları hatırlatmakta fayda görüyoruz.

252 seri numaralı GVKGT nden özellik önem arz ettiğini düşündüğümüz bazı noktaları hatırlatmakta fayda görüyoruz. YILLIK BEYANDA MAHSUP EDİLEMEYEN (DEVREDEN) GEÇMİŞ DÖNEM VERGİ ALACAĞININ MAHSUBU YOLUYLA CARİ DÖNEM GEÇİCİ VERGİLERİNİN ÖDENMESİ VE CARİ DÖNEMDE YENİDEN OLUŞAN VERGİ ALACAĞI VE MUHASEBESİ YILLIK BEYANDA

Detaylı

Şehrin her yanında hep yanında

Şehrin her yanında hep yanında Ulaşım kartınızın kapsamını genişlettik, İzmirim Kart ile şehirde hareket etmek şimdi daha kolay. İzmirim Kart Kredi / Banka Kartları İle İnternet Üzerinden Türk Lirası Yükleme Kullanıcı Kılavuzu İNTERNET

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİNE YAPILACAK YOLCULUKLARDA VERİLECEK GÜNDELİKLERE DAİR KARAR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİNE YAPILACAK YOLCULUKLARDA VERİLECEK GÜNDELİKLERE DAİR KARAR KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİNE YAPILACAK YOLCULUKLARDA VERİLECEK GÜNDELİKLERE DAİR KARAR MADDE 1- (1) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne sürekli veya geçici bir görevle gönderilenlerin, gidiş ve dönüşleri

Detaylı

Proloterapi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyonda Temel Uygulamalar 9-10 Haziran 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Proloterapi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyonda Temel Uygulamalar 9-10 Haziran 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyonda Temel Uygulamalar 9-10 Haziran 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi kronik kas iskelet sistemi ağrılarının tedavisinde

Detaylı

UFUK ÇAKMAK İLE ROMA 24 26 HAZİRAN 2016. Piano Piano

UFUK ÇAKMAK İLE ROMA 24 26 HAZİRAN 2016. Piano Piano UFUK ÇAKMAK İLE ROMA 24 26 HAZİRAN 2016 UÇUŞ BİLGİLERİ Havayolu: Türk Hava Yolları Gidiş 24 Haziran, İstanbul hareket saati : 11:00* 24 Haziran, Roma varış saati: : 12:40 Dönüş 26 Haziran, Roma hareket

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Standart Emeklilik Yatırım Fonu tanıtım formunun (A.II.),

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 02.08.2016 Sayı: 2016/117 Ref: 4/117

SİRKÜLER İstanbul, 02.08.2016 Sayı: 2016/117 Ref: 4/117 SİRKÜLER İstanbul, 02.08.2016 Sayı: 2016/117 Ref: 4/117 Konu: 01.07.2016 31.12.2016 TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Maliye Bakanlığı,

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Sayı : 8267 29.03.2016 Konu : Ticaret ve Sanayi Müzesi Aydınlatma Malzemeleri Alımı Sayın Üyemiz, Odamız üyesi firmalardan kapalı zarfta teklif almak sureti ile Ticaret ve Sanayi Müzesi Aydınlatma Malzemeleri

Detaylı

BANKALARIN LİKİDİTE KARŞILAMA ORANI HESAPLAMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

BANKALARIN LİKİDİTE KARŞILAMA ORANI HESAPLAMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 20 Ocak 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29599 YÖNETMELİK BANKALARIN LİKİDİTE KARŞILAMA ORANI HESAPLAMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-21/3/2014 tarihli ve 28948

Detaylı

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla)

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla) BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ İDARİ VE MALİ ESASLARI (*) 1. AMAÇ Bilim ve Toplum Projeleri, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek,

Detaylı

2. Dönem. 4. Dönem Kayıt Tipi. 14 Mayıs 15 Temmuz 2016. 1 Ekim 2016 ve sonrası PERYÖN Üyesi 495 550 605 665 Önceki Dönem Katılımcısı*

2. Dönem. 4. Dönem Kayıt Tipi. 14 Mayıs 15 Temmuz 2016. 1 Ekim 2016 ve sonrası PERYÖN Üyesi 495 550 605 665 Önceki Dönem Katılımcısı* Lütfen formu büyük harf ile doldurunuz ve kendiniz için bir kopya saklayınız. Her katılımcı için ayrı kayıt formu doldurulmalıdır. Katılımcı Bilgileri Kayıt No (Yetkili tarafından doldurulacaktır)... Ünvan:

Detaylı

Türk Hava Yolları ile direkt uçuş; 4* IZMAILOVO ALFA

Türk Hava Yolları ile direkt uçuş; 4* IZMAILOVO ALFA Türk Hava Yolları ile direkt uçuş; 24 AĞUSTOS 2014 TK417 SEFER SAYILI UÇAĞI İLE 08:30 DA MOSKOVA YA HAREKET VARIŞ : 12:20 29 AĞUSTOS 2014 TK414 SEFER SAYILI UÇAĞI İLE 13:30 DA İSTANBUL A HAREKET VARIŞ:

Detaylı

Müsabaka mevsiminin 20 Haziran 2016 ile 31 Mayıs 2017 olarak tespitine, zorunlu nedenlerle bu sürelerin değiştirilebilmesine,

Müsabaka mevsiminin 20 Haziran 2016 ile 31 Mayıs 2017 olarak tespitine, zorunlu nedenlerle bu sürelerin değiştirilebilmesine, 2016-2017 FUTBOL SEZONU İLAN EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 2016-2017 futbol sezonunda uygulanmak ve Birinci Transfer ve Tescil dönemi başlangıcından itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013/13 Sirküler Tarihi : 05.02.2013 Konu : 01.01.2013-30.06.2013 Tarihleri Arası Geçerli Çocuk Zammı ve Kıdem Tazminatı Tutarları 01.01.2013-30.06.2013 döneminde geçerli çocuk zammı ve kıdem

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2015-30.6.2015 ile 1.7.2015-31.12.2015 tarihleri

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, Vodafone Esnafa Yaz Fırsatı Kampanyası Taahhütnamesi (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan Esnaf Zengin Kampanyası ndan ( Kampanya ) Esnaf Paketi Zengin Small tarifesine ( Tarife 1 ) Esnaf Paketi Zengin

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ TEKLİF MEKTUBU BURSA İL ÖZEL İDARESİ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ TEKLİF MEKTUBU BURSA İL ÖZEL İDARESİ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA DOĞRUDAN TEMİN USULÜ TEKLİF MEKTUBU./ /2013 BURSA İL ÖZEL İDARESİ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Teklif Sahibinin; Adı Soyadı / Unvanı :... Açık Tebligat Adresi :...... Bağlı Olduğu Vergi

Detaylı

DENET VERGİ DUYURU. BDO Yayıncılık A.Ş. TAHSİLAT VE ÖDEMELERDE TEVSİK ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN HAD 7.000 TL OLARAK BELİRLENMİŞTİR

DENET VERGİ DUYURU. BDO Yayıncılık A.Ş. TAHSİLAT VE ÖDEMELERDE TEVSİK ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN HAD 7.000 TL OLARAK BELİRLENMİŞTİR DENET VERGİ DUYURU Duyuru Tarihi : 04.01.2016 Duyuru No : 2016/002 Yayımlandığı Yer : Vergi Dünyası Dergisi Ocak 2016 - Sayı:413 Mehmet Emek KURT Yeminli Mali Müşavir TAHSİLAT VE ÖDEMELERDE TEVSİK ZORUNLULUĞUNA

Detaylı

DIŞ TİCARET MEVZUAT BÜLTENİ Güncel Mevzuat Değişiklikleri

DIŞ TİCARET MEVZUAT BÜLTENİ Güncel Mevzuat Değişiklikleri Tarih Konu Başlığı Açıklama Dayanak 07.07.2006 Teşvik Mevzuatı/Taahhüt Kapama 10.07.2006 Teşvik Mevzuatı/Taahhüt Kapama 23.08.2006 Teşvik Mevzuatı/Döviz Kredileri Taahhüt Kapama Süresinin Uzatılması İşlenmemiş

Detaylı

Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli

Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli GfNA-II-B-Erasmus+ Hibe Sözleşmesi - Personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği 2015 versiyonu Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli

Detaylı

I- Birim Fiyat Teklif Mektubu (KİK.015.3/H)

I- Birim Fiyat Teklif Mektubu (KİK.015.3/H) I- Birim Fiyat Teklif Mektubu (KİK.015.3/H) BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU İSTANBUL BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞI.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2011/1452365 İhalenin

Detaylı

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi?

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi? 28 soruda sigortalıların emekliliği 14 Nisan 2014 13:38 tsi 1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir

Detaylı

Dünya'nın Ucuna Yolculuk; Patagonya

Dünya'nın Ucuna Yolculuk; Patagonya Dünya'nın Ucuna Yolculuk; Patagonya Gümüş gibi bir ülke Arjantin. Che nin ve Maradona nın ülkesi; bir umut ülkesi. Bir anlamda da dünyanın sonu. Daha ilerisi yok. And Dağları yla Atlas Dağları arasına

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

ARAB HEALTH 2018 SAĞLIK FUARI SEYAHAT PROGRAMI

ARAB HEALTH 2018 SAĞLIK FUARI SEYAHAT PROGRAMI EXPOLAND TOUR TG EXPO FUARCILIK A.Ş RESMİ SEYAHAT ACENTESİDİR. ARAB HEALTH 2018 SAĞLIK FUARI SEYAHAT PROGRAMI 29 Ocak- 01 Şubat 2018 Giriş:27 Ocak 2018 - Çıkış:02 Şubat 2018 PAKET PROGRAM (Uçak bileti,

Detaylı

KAPADOKYA TURU UÇAKLI PROMOSYON 1. GÜN (CUMARTESİ) İSTANBUL- KAYSERİ - NEVŞEHİR

KAPADOKYA TURU UÇAKLI PROMOSYON 1. GÜN (CUMARTESİ) İSTANBUL- KAYSERİ - NEVŞEHİR UÇAKLI PROMOSYON KAPADOKYA TURU 1. GÜN (CUMARTESİ) İSTANBUL- KAYSERİ - NEVŞEHİR Sabiha Gökçen Havalimanı iç hatlar gidiş terminali havayolu kontuarı önünde saat 07:30 da buluşma. Bagaj, bilet ve biniş

Detaylı

14.TABRIZ MED INT.EXHIBITION

14.TABRIZ MED INT.EXHIBITION 14.TABRIZ MED INT.EXHIBITION FUAR TARİHİ 04-07 EYLÜL 2014 TUR TARİHİ 03-08 EYLÜL 2014 Türk Hava Yolları ile direkt uçuş; 03 EYLÜL 2014 TK882 SEFER SAYILI UÇAĞ I I LE 00:25 DE TEBRI Z E HAREKET VARIŞ 04:25

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü Sigorta Primleri Daire Başkanlığı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü Sigorta Primleri Daire Başkanlığı T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü Sigorta Primleri Daire Başkanlığı SAYI: B.13.2.SSK.5.01.08.00/VIII-031-101810 KONU: Yemek paraları

Detaylı

TÜM YÖNLERİYLE HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

TÜM YÖNLERİYLE HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜM YÖNLERİYLE HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Erol GÜNER* 26* I.GİRİŞ: Bazı işlerde, özellikle karayollarında, demiryollarında hareket halindeki araçlarda

Detaylı

İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILARIN SON DURUMU

İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILARIN SON DURUMU İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILARIN SON DURUMU Cengiz AYDEMİR * Ahmet ADIGÜZEL ** I-GİRİŞ Fiili çalışma karşılığı olmayan sigorta olarak da nitelendirebileceğimiz isteğe bağlı sigortalılık sosyal güvenlik reformu

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

1 İnşaat Mühendisliği (2), Mimar (1), 3

1 İnşaat Mühendisliği (2), Mimar (1), 3 TİKA UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU I. GENEL Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına sözlü giriş sınavı ile Genel İdari Hizmetleri sınıfı 9 uncu derece kadrolara atanmak üzere aşağıda

Detaylı

Genelge No: 395 Teftiş ve Gözetim Kurulu. Sayın Üyemiz,

Genelge No: 395 Teftiş ve Gözetim Kurulu. Sayın Üyemiz, Sayı : İMKB-9-GDD-010.06.02-384/ 7095 27/06/2012 Konu : Yatırımcı bazında tedbir düzenlemesi Genelge No: 395 Teftiş ve Gözetim Kurulu Sayın Üyemiz, İMKB`de borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst bir

Detaylı

BAĞ-KUR SİGORTALILARININ YURT DIŞINDA TEDAVİLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Çarşamba, 27 Temmuz 2005 14:41 - Son Güncelleme Çarşamba, 27 Temmuz 2005 14:41

BAĞ-KUR SİGORTALILARININ YURT DIŞINDA TEDAVİLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Çarşamba, 27 Temmuz 2005 14:41 - Son Güncelleme Çarşamba, 27 Temmuz 2005 14:41 Bağ-Kur Sigortalılarının Yurt Dışında Tedavilerine İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete: 22 Temmuz 2005-25883 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; 2/9/1971

Detaylı

Mesafeli Satış Sözleşmesi SÖZLEŞME NO:

Mesafeli Satış Sözleşmesi SÖZLEŞME NO: MADDE 1 - TARAFLAR: Mesafeli Satış Sözleşmesi SÖZLEŞME NO: 1.1. SATICI Ünvanı: Güney Diş Deposu Tic. ve San. A.Ş. (Çağrı Merkezi) Adresi: Dudullu Necip Fazıl Mah, 19 Mayıs Cad., No:22 34776 Ümraniye -

Detaylı

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ -

AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ - VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) TARİH - SAYI RESMİ GAZETE NO - AÇIKLAYICI BİLGİ NOTU MEVZUAT TÜRÜ VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI (SIRA NO: 471) YAYINLANMA TARİHİ - AÇIKLAMA

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2015 Sayı: 2015/176 Ref: 4/176. Konu: TAHSİLAT VE ÖDEMELERDE TEVSİK ZORUNLULUĞU HADDİ 7.000 TL NA İNDİRİLMİŞTİR

SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2015 Sayı: 2015/176 Ref: 4/176. Konu: TAHSİLAT VE ÖDEMELERDE TEVSİK ZORUNLULUĞU HADDİ 7.000 TL NA İNDİRİLMİŞTİR SİRKÜLER İstanbul, 29.12.2015 Sayı: 2015/176 Ref: 4/176 Konu: TAHSİLAT VE ÖDEMELERDE TEVSİK ZORUNLULUĞU HADDİ 7.000 TL NA İNDİRİLMİŞTİR 24.12.2015 tarih ve 29572 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 459 Sıra

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI MSCA IF ÖN DEĞERLENDİRME DESTEĞİ 1. Desteğin Tanımı ve Kapsamı Marie

Detaylı

MİLLETLERARASI ANDLAŞMA

MİLLETLERARASI ANDLAŞMA 20 Temmuz 2012 tarih ve 28359 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır MİLLETLERARASI ANDLAŞMA Dünya Bankası Türkiye Ülke Ofisi Tel: (90-312) 459 83 00 ULUSLARARASI İMAR VE KALKINMA Uğur Mumcu Caddesi 88

Detaylı

KESİN KAYIT DUYURUSU

KESİN KAYIT DUYURUSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI

TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI 26 Ağustos 2015-30 Ağustos 2015 1 1.Gün(26 Agustos 2015 Çarşamba ): İstanbul-Aşkabad o İstanbul Atatürk Havaalanı nda 22.30 da Madalyon Tur Yetkilisi

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PRİM VE İDARİ PARA CEZASI BORÇLARININ HAKEDİŞLERDEN MAHSUBU, ÖDENMESİ VE İLİŞİKSİZLİK BELGESİNİN ARANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK 29 Eylül 2008, Pazartesi Sayı : 27012(2.Mükerrer) SOSYAL

Detaylı

İŞYERİM İNTERNET HAFİFLETEN KAMPANYASI

İŞYERİM İNTERNET HAFİFLETEN KAMPANYASI İŞYERİM İNTERNET HAFİFLETEN KAMPANYASI İNTERNET HİZMET NO: İnternet Yalın İnternet İNTERNET BAĞLANTISI YAPILACAK TEL NO: Kampanya Kapsamında Sunulan İnternet Paketleri SEÇİLEN PAKET KAMPANYA KAPSAMINDAKİ

Detaylı

1. Asgari ücret desteğinden faydalanabilecek işverenler kimlerdir?

1. Asgari ücret desteğinden faydalanabilecek işverenler kimlerdir? Sayı: 2016/5 Konu: Asgari Ücret Desteğine İlişkin Soru ve Cevaplar Bilindiği üzere, 6661 sayılı Kanunla, işverenlere getirilen Asgari Ücret Desteğine ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri

Detaylı

Sirküler Rapor 08.10.2014/181-1

Sirküler Rapor 08.10.2014/181-1 Sirküler Rapor 08.10.2014/181-1 İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARINA İLİŞKİN TÜRKİYE MUHASEBE STANDARDI (TMS 24) HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 167) DE DEĞİŞİKLİK YAPAN 26 SIRA NO.LU TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : İlişkili

Detaylı

Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Sempozyumu 5-7 Ekim 2016-ÇÜ-Adana

Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Sempozyumu 5-7 Ekim 2016-ÇÜ-Adana Sayın İlgili, VI. Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (UZAL-CBS 2016) sempozyumu ile ilgili sponsorluk aktiviteleri, stant alanı kural ve bilgilerini içeren dosya bilginize sunulmaktadır. 5-7

Detaylı

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 266 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 26740 Resmi Gazete Tarihi: 28/12/2007 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 21, 23/8, 31, 47, 48, mükerrer 80, 82, 86 ve 103 üncü maddelerinde yer

Detaylı

Demiryollarında Yolcu Hakları

Demiryollarında Yolcu Hakları Demiryollarında Yolcu Hakları Türkiye ve AB deki Mevzuat Mayıs 2015 DDGM Sunum İçeriği "Yolcu Hakları" Ne Anlama Gelir? DDGM nin Sorumluluğu TCDD nin Yolcu Hakları Mevzuatı Karayollarında Yolcu Hakları

Detaylı

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ

AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKLAMALAR VE UYGULAMA DEĞİŞİKLİKLERİ YMM Sınavı na Genel Hükümlere Göre Katılım 1) 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu nun Yeminli Mali Müşavir Olabilmenin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 04.09.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24866 ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 04.09.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24866 ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 04.09.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24866 ELEKTRİK PİYASASI SERBEST TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

G E N E L G E ( 2007 / 8 )

G E N E L G E ( 2007 / 8 ) T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sayı : B.13.2.SSK.5.01.07.00.IX.031-61220 29/01/2007 Konu : 2007 Yılı Gelir ve Aylık Artışları. G E N E L G E ( 2007 / 8 ) 29/12/2006 tarih, 26391 (Mükerrer) sayılı

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER ÇALIŞMALARI VE EĞİTİMİ KONGRESİ III DUYURU

ULUSLARARASI İLİŞKİLER ÇALIŞMALARI VE EĞİTİMİ KONGRESİ III DUYURU ULUSLARARASI İLİŞKİLER ÇALIŞMALARI VE EĞİTİMİ KONGRESİ - III Trabzon, 28-31 Mayıs 2009 ULUSLARARASI İLİŞKİLER ÇALIŞMALARI VE EĞİTİMİ KONGRESİ III DUYURU Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği, Üçüncü Uluslararası

Detaylı

MSC DIVINA ile KARAYİPLER

MSC DIVINA ile KARAYİPLER MSC DIVINA ile KARAYİPLER 17 OCAK 2017 (11 GECE 12 GÜN) MSC DIVINA : MSC Cruises'ın en yeni gemilerinden biri olan MSC Divina,Mart 2012'da denize indirilmiştir. İtalyan stilinin tüm güzelliğini ve ihtişamını

Detaylı

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Adı ve Soyadı/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 2 EK: Birim fiyat teklif cetveli 1 İsteklinin Türk vatandaşı gerçek kişi olması halinde, 11 rakamdan oluşan T.C. kimlik numarası yazılacaktır. 2 Teklif vermeye

Detaylı

KAYIT FORMU Lütfen bu formu büyük harf ile doldurunuz ve kendiniz için bir kopya saklayınız. Her katılımcı için ayrı kayıt formu doldurulmalıdır.

KAYIT FORMU Lütfen bu formu büyük harf ile doldurunuz ve kendiniz için bir kopya saklayınız. Her katılımcı için ayrı kayıt formu doldurulmalıdır. Lütfen bu formu büyük harf ile doldurunuz ve kendiniz için bir kopya saklayınız. Her katılımcı için ayrı kayıt formu doldurulmalıdır. Katılımcı Bilgileri Kayit No (Kayıt yetkilisi tarafından verilecektir)...

Detaylı

Adı ve Soyadı/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 2 EK: Birim fiyat teklif cetveli 1

Adı ve Soyadı/Ticaret Unvanı Kaşe ve İmza 2 EK: Birim fiyat teklif cetveli 1 BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU.. İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA.. /.. /... İhale Kayıt Numarası 2016/33231 İhalenin adı Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü ihtiyacı sürücüsüz 2 Adet Otomobil ve 1 Adet 4x4 Pick-up

Detaylı

CEZAYİR DECOREXPO FUARI TUR PROGRAMI Fuar Tarihi: KASIM 2017 Tur Tarihi: KASIM 2017

CEZAYİR DECOREXPO FUARI TUR PROGRAMI Fuar Tarihi: KASIM 2017 Tur Tarihi: KASIM 2017 CEZAYİR DECOREXPO FUARI TUR PROGRAMI Fuar Tarihi: 23-26 KASIM 2017 Tur Tarihi: 22-27 KASIM 2017 Ibis Alger Aeroport Hotel Fuar alanına 4 km Web Sitesi Mercure Hotel Fuar alanına 4 km Web Sitesi Hilton

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 22.05.2012 Madde 2 de tıbbi kadro üyeleri için Tıbbi Kadro Yönetmeliği nin 01 geçerli olacağı ifadesi eklendi. 11.09.2012 Personel Rapor Takip Formu,

Detaylı

İŞVERENİN SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORÇLARINI ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

İŞVERENİN SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORÇLARINI ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ İŞVERENİN SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORÇLARINI ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ 5510 S.K. MD. 87 Bu Kanunun uygulanmasında kısa ve uzun vadeli sigorta kolları ile genel sağlık sigortası ve isteğe bağlı sigorta bakımından;

Detaylı

2016 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI VE İSMMMO MASA TAKVİMİNDEKİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

2016 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI VE İSMMMO MASA TAKVİMİNDEKİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 2016 YILI MALİ TATİL UYGULAMASI VE İSMMMO MASA TAKVİMİNDEKİ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Değerli Üyemiz, İst. 20/06/2016 Mali tatili düzenleyen 5604 sayılı kanun 28.03.2007 tarih ve 26476 sayılı

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) KÜTAHYA MERKEZ İNKÖY 2.ETAP ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU DUYURUSU

T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) KÜTAHYA MERKEZ İNKÖY 2.ETAP ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU DUYURUSU T.C. BAŞBAKANLIK TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) KÜTAHYA MERKEZ İNKÖY 2.ETAP ALT GELİR GRUBU KONUT PROJESİ BAŞVURU DUYURUSU BAŞVURU ŞARTLARI: İdaremizce; 180 konutluk Kütahya Merkez İnköy 2. Etap

Detaylı

ELEKTRONİK YOLCU BİLETİ

ELEKTRONİK YOLCU BİLETİ ELEKTRONİK YOLCU İ Adres Aeropark-Yenişehir Mahallesi Osmanlı Bulvarı No11/A 34912 Kurtköy Pendik/ISTANBUL Mersis No 0723004708500017 - Büyük Mükellefler V.D.723 004 7085 web http//www.flypgs.com YOLCU

Detaylı

KURBAN BAYRAMI BALİ TURU

KURBAN BAYRAMI BALİ TURU KURBAN BAYRAMI BALİ TURU Qatar Havayolları ile 6 Gece TUR TARİHİ: 10/09/2016 1.GÜN İSTANBUL - DOHA Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali GEZİGENTUR kontuarı önünde saat 17:00'de buluşma. (Münferit kalması

Detaylı

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 TANIMLAR Yatay Geçiş: Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencinin aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam

Detaylı

Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR.

Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR. Gümrük Kanunundaki Değişiklikler İle ilgili Önemli DUYURUDUR. Değerli Müşterilerimiz, Kullanıcılarımız; Aşağıda 4458 sayılı Gümrük Kanunun 235. Maddesinin ve 236. Maddesine eklenen 5.fıkra ithalat yapan

Detaylı

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR?

YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR? Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanunla, borçların yapılandırılması ile ilgili önemli imkanlar getirilmiştir. YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ BORÇLAR HANGİLERİDİR? Vergi dairelerince

Detaylı

BaĢbakan D. BAHÇELĠ H. H. ÖZKAN M. C. ERSÜMER R.ÖNAL. Devlet Bak. ve BaĢb. Yrd. Devlet Bak. ve BaĢb. Yrd. Enerji ve Tabii Kay. Bak. ve BaĢb. Yrd.

BaĢbakan D. BAHÇELĠ H. H. ÖZKAN M. C. ERSÜMER R.ÖNAL. Devlet Bak. ve BaĢb. Yrd. Devlet Bak. ve BaĢb. Yrd. Enerji ve Tabii Kay. Bak. ve BaĢb. Yrd. Karar Sayısı : 2000/1006 Telekomünikasyon Kurumu Kadrolarında Çalıştırılacakların Unvan, Sayı ve Nitelikleri, Hizmet Sözleşmesi ve Sözleşme Usul ve Esasları nın yürürlüğe konulması ile ekli listelerde

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Soru: 2213 Yurt Dışı Lisansüstü Burs programına ilişkin sorularımı kime sorabilirim? Cevap: Sorularınızı bideb2213@tubitak.gov.tr adresine gönderiniz. Soru: BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme

Detaylı

ödeneğinden yararlanma süresini doldurmadan tekrar işe girer ve işsizlik sigortası ödeneğinden yararlanmak için bu Kanunun öngördüğü şartları yerine

ödeneğinden yararlanma süresini doldurmadan tekrar işe girer ve işsizlik sigortası ödeneğinden yararlanmak için bu Kanunun öngördüğü şartları yerine Alomaliye.com sitesinden alınmıştır. Tüm Hakları Saklıdır. Mustafa Bahadır ALTAŞ Malatya SMMMO Başkanı mba444@mynet.com 5921 SAYILI KANUNU İLE EK İSTİHDAMA SAĞLANAN SİGORTA TEŞVİKİ Bilindiği üzere, 18/8/2009

Detaylı

DÜŞEN FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU

DÜŞEN FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU Tarih: Müşteri Adı Soyadı Müşteri Numarası : : DÜŞEN FAİZLİ KONUT FİNANSMANI SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİ FORMU ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4-

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4- ESKİ METİN YENİ METİN ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ Madde 4- Madde 4- Şirketin merkezi İzmir ili Kemalpaşa ilçesindedir. Adresi Kemalpaşa OSB Mah. İzmir Ankara Asfaltı No:75 Kemalpaşa

Detaylı