A. Yayımlanmış olan Önemli Düzenlemeler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "A. Yayımlanmış olan Önemli Düzenlemeler"

Transkript

1 2012 YILINDA BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SEKTÖRÜ İLE İLGİLİ OLARAK YAYIMLANAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER İLE BAZI ÖNEMLİ DÜZENLEME TASARILARI HAKKINDA BİLGİ NOTU/ GİZLİDİR A. Yayımlanmış olan Önemli Düzenlemeler Sayfa 1 Kayıtlı Elektronik Posta Rehberi ve Kayıtlı Elektronik Posta Hesabı Adreslerine İlişkin Tebliğ (16 Mayıs 2012 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Bilindiği üzere, Kayıtlı Elektronik Posta ( KEP ) Sistemi, elektronik posta yazışmasının teknik ve hukuki güvenliğe sahip olarak yapılabilmesini temin eden, e-posta alıp gönderen kişilerin, hukuki ve teknik kesinliğe sahip olarak e-postayı ne zaman gönderdiklerini, hangi e-postayı gönderdiklerini, bu e-postanın karşı tarafa ne zaman ulaştığını tespit edebilecekleri sistemdir. Ülkemizde bu teknoloji, 14 Şubat 2011 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun ( TTK ) 18/3 ve 1525/2. maddelerinde tanımlanmıştır. Bahsedilen maddeler kapsamında, tacirler arasında, diğer tarafı temerrüde düşürmeye, sözleşmeyi feshe, sözleşmeden dönmeye ilişkin ihbarlar veya ihtarlar güvenli elektronik imza kullanılarak KEP sistemi ile de yapılabilecektir. TTK nın 1525/2. maddesinde kayıtlı elektronik posta sistemi konusunda ikincil düzenlemelerin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ( BTK ) tarafından yapılacağı öngörülmüştür. BTK, TTK tarafından kendisine tevdi edilen bu sorumluluk gereğince konu ile ilgili Kayıtlı Elektronik Posta Sistemine ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik i hazırlamış, bu yönetmelik 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girmek üzere, 25 Ağustos 2011 tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. Yönetmelik kapsamında KEP Sisteminin hukuki sonuçları, KEP Sistemi içerisinde rol alan tarafların hak ve sorumlulukları, KEP hizmet sağlayıcıların (KEPHS) BTK tarafından yetkilendirilmesine ilişkin yetkilendirme rejimi belirlenmiştir. KEPHS ler çeşitli koşullar çerçevesinde BTK tarafından yetkilendirilerek faaliyete geçebilecek olup hali hazırda PTT tarafından yapılan başvuru BTK tarafından kabul edilmiş ve PTT 10 Eylül 2012 tarihi itibarıyla faaliyete başlamıştır.

2 Yine Yönetmelik kapsamında, tüm elektronik posta iletişimini yöneten, sistemin tarafları arasında hangi elektronik posta iletişiminin ne zaman yapıldığını arşivleyen KEPHS nin kayıtlarının aksi ispat edilene kadar kesin delil olduğu düzenlenmektedir. Sayfa 2 KEP hesabı adreslerinin yapısına ve kayıtlı elektronik posta rehberinin oluşturulmasına, güncellenmesine, işletilmesine ve kullanılmasına ilişkin usul ve esaslarını belirleme amacı ile oluşturulmuş Kayıtlı Elektronik Posta Rehberi ve Kayıtlı Elektronik Posta Hesabı Adreslerine İlişkin Tebliği ise, kayıtlı elektronik posta rehber alanları gerçek ve tüzel kişiler olarak iki ayrı tabloda ele almaktadır. Tebliğ ayrıca kayıtlı elektronik posta hizmeti sağlayıcısının görevlerini, KEP sisteminin nasıl kullanılacağını, güncelleneceğini ve hesabın ne şekilde silineceğini düzenlemektedir.

3 2012/4 Sayılı Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ( tarihinde yayımlanmıştır.) Sayfa 3 Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu tarafından Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile bu Tebliğ in bilişim şirketleri açısından uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen 2012/4 sayılı Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğin Uygulama Usul Ve Esasları Genelgesi yayımlanmıştır. Bu Tebliğ ve Genelge kapsamında, bilişim şirketleri için birtakım destekler öngörülmektedir. Tebliğ de bilişim şirketi, Türkiye de yerleşik olup yazılım, internet, bilgisayar oyunu veya mikroçip alanında faaliyet gösteren şirket olarak tanımlanmıştır. Tebliğ kapsamında bilişim şirketlerine bilişim sektöründe sağlanacak destekler ise, kısaca aşağıdaki gibidir: Pazara giriş desteği Yurtdışı tanıtım desteği Yurtdışı birim desteği Belgelendirme desteği Ticaret heyeti ve alım heyeti destekleri Danışmanlık desteği

4 Eğitimde Fatih Projesi Kapsamında Yapılacak Mal ve Hizmet Alımları ile Yapım İşlerine Dair Yönetmelik (7 Temmuz 2012 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Sayfa 4 Yönetmeliğin amacı, yurt içi üretimin ve katma değerin artırılması, teknoloji kazanımının sağlanması, daha önce yurt içinde üretimi bulunmayan ürünlerin üretilebilmesi, yeni teknoloji ve ürünlere yönelik araştırma geliştirme faaliyetlerinin sürdürülmesi ve bilgi toplumuna geçiş hedefleri doğrultusunda Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında ihtiyaç duyulan her türlü mal, hizmet alımları ile yapım işlerinde uygulanacak usul ve esasları belirlemektir. Yönetmelik kapsamında mal alımı ihalelerinde alımın niteliği göz önünde bulundurularak ihale dokümanında sadece yerli malı teklif eden isteklilerin teklif verebilmesine yönelik düzenleme yapılabileceği, hizmet alımı ve yapım işi ihalelerinde ise sadece yerli isteklilerin teklif verebileceği belirtilmiştir. Öte yandan teknoloji transferinin gerektiği haller için yerli istekliler tarafından karşılanamayacağı anlaşılan hizmet alım ihaleleri için bir istisna getirilerek, ihale dokümanında belirtilmesi kaydı ile yabancı isteklilerin katılımına izin verilebilecek olup, danışmanlık hizmeti alım ihalelerinde ise tüm istekliler teklif verebilecektir.

5 Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Gizliliğin Korunması Hakkında Yönetmelik (24 Temmuz 2012 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Sayfa 5 Yönetmelik elektronik haberleşme sektöründe kişisel verilerin işlenmesi, saklanması ve gizliliğinin korunması için elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmecilerin uyacakları usul ve esasları düzenlemektir. Yönetmelikte haberleşmenin içeriğine ilişkin verilerin saklanmasının kapsam dışı olduğu açıkça belirtilmiştir. Bilindiği üzere bu konuda daha önce Tarih ve Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış olan Telekomünikasyon Sektöründe Kişisel Bilgilerin İşlenmesi ve Gizliliğinin Korunması Hakkında Yönetmelik olup Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Gizliliğin Korunması Hakkında Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra daha önceki yönetmelik yürürlükten kaldırılacaktır. Yönetmelik özellikle trafik ve konum verilerinin işlenmesi, farklı elektronik haberleşme hizmetleri bakımından saklanması gereken veri kategorileri, bunların saklanma koşul ve süreleri gibi konularda önemli düzenlemeler getirmektedir. Yönetmeliğin getirdiği önemli düzenlemelerden bir tanesi trafik ve konum verilerinin hiçbir şekilde yurtdışına çıkarılamayacak olmasıdır. Söz konusu Yönetmelik yayım tarihinden (24 Temmuz 2012) 6 ay sonra yürürlüğe girecektir.

6 Anonim Şirketlerde Elektronik Ortamda Yapılacak Genel Kurullara İlişkin Yönetmelik (28 Ağustos 2012 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Sayfa 6 Bilindiği üzere, yeni TTK kapsamında elektronik genel kurul sistemi getirilmiş olup, pay senetleri borsaya kote edilmiş şirketlerin genel kurullarına pay sahiplerinin elektronik ortamdan katılım sağlaması imkanının oluşturulması zorunlu kılınmıştır. Diğer sermaye şirketleri için ise, bir zorunluluk getirilmemekte olup bu şirketler dilerlerse genel kurullarını elektronik ortamda (gerekli koşulların yerine getirilmesi şartıyla) gerçekleştirebileceklerdir. Anonim Şirketlerde Elektronik Ortamda Yapılacak Genel Kurullara İlişkin Yönetmelik ile anonim şirket genel kurul toplantılarına elektronik ortamda katılma, öneride bulunma, görüş açıklama ve oy kullanmaya ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amaçlanmıştır. Pay senetleri borsaya kote edilmiş şirketlerin (bir diğer ifadeyle yukarıda bahsedilen zorunluluğa tabi şirketler) yapacakları genel kurul toplantılarına elektronik ortamda katılma, temsilci tayin etme, öneride bulunma, görüş açıklama ve oy verme işlemleri MKK tarafından sağlanan Elektronik Genel Kurul Sistemi (EGKS) üzerinden yapılacaktır. Diğer sermaye şirketleri ise, kendi elektronik genel kurul sistemlerini geliştirebilecek veya bu hizmetleri üçüncü kişilerden temin edebilecektir. Söz konusu Yönetmelik 1 Ekim 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

7 Anonim Şirketlerin Genel Kurullarında Uygulanacak Elektronik Genel Kurul Sistemi Hakkında Tebliğ (29 Ağustos 2012 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Sayfa 7 Tebliğin amacı ve kapsamı, anonim şirketlerin genel kurullarına elektronik ortamda katılmaya, öneride bulunmaya, görüş açıklamaya ve oy kullanmaya imkan tanıyan elektronik genel kurul sisteminin kuruluşunu, işleyişini, teknik hususlar ile güvenlik kriterlerine ilişkin usul ve esaslarını belirlemektir. Tebliğ, Elektronik Genel Kurul düzenleme imkanı halka açık veya payları borsaya kote şirketler için zorunlu tutulduğundan söz konusu şirketler için ayrıca önem arz etmektedir. Tebliğ, MKK üzerinde yer alan Elektronik Genel Kurul Sistemi nin ( EGKS ) işleyiş şeklini belirtmekle beraber, MKK sisteminden ayrı olarak EGKS hizmeti sağlayacak olan şirketlerin sistemlerinin yeterlilik koşullarını belirtmektedir. Söz konusu Tebliğ 1 Ekim 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

8 Ticaret Şirketlerinde Anonim Şirket Genel Kurulları Dışında Elektronik Ortamda Yapılacak Kurullar Hakkında Tebliğ (29 Ağustos 2012 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Sayfa 8 Ticaret Şirketlerinde Anonim Şirket Genel Kurulları Dışında Elektronik Ortamda Yapılacak Kurullar Hakkında Tebliği nin amacı; elektronik ortamda yapılacak yönetim kurulu, müdürler kurulu, ortaklar kurulu ve genel kurul toplantılarına ilişkin usul ve esasların düzenlenmesidir. Tebliğ kapsamında, Sermaye şirketlerinde yönetim kurulu ve müdürler kurulu toplantılarına isteyen hak sahipleri Elektronik Toplantı Sistemi aracılığıyla elektronik ortamda katılabilecekleri ve üyelerden herhangi birinin toplantıya fiziken katılacağını beyan etmemesi halinde toplantının tamamen elektronik ortamda da yapılabileceği düzenlenmiştir. Söz konusu Tebliğ 1 Ekim 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

9 Kısa Mesafe Erişimli Telsiz Cihazları Hakkında Yönetmelik (11 Eylül 2012 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Sayfa 9 Yönetmelik, kullanım amacına göre belirlenen frekans bandlarında ve güç limitlerinde çalışan, diğer sistemlerde elektromanyetik girişime sebep olmadan ve elektromanyetik girişime açık olarak kullanılan, Kurum tarafından belirlenen teknik düzenlemelere uygun kısa mesafe erişimli alçak güçlü telsiz cihazlarının yayın özelliklerini, frekans bandlarını, herhangi bir telsiz kurma ve kullanma iznine ve telsiz ruhsatnamesine ihtiyaç göstermeksizin kurulması ve kullanılması ile ilgili usul ve esasları belirlemektedir.

10 Elektronik Haberleşme, Uzay ve Havacılık Sektöründe Araştırma Geliştirme Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik (12 Eylül 2012 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Sayfa 10 Elektronik Haberleşme, Uzay ve Havacılık Sektöründe Araştırma Geliştirme Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Yönetmeliğin amacı; elektronik haberleşme, uzay ve havacılıkla ilgili olarak yerli tasarım ve üretimine yönelik araştırma, geliştirme ve eğitim faaliyetlerine ilişkin proje başvurularının değerlendirilmesi, desteklenmesi, izlenmesi ve sonuçlandırılması ile görevlendirilecek uzmanların vasıfları ve bunlara yapılacak ödemelere ilişkin usul ve esasları belirlemektir. Bakanlığın yönetmelik kapsamında proje başvuruları için aradığı şartlar ve öncelik verdiği konular yönetmelikte ifade edilmiştir. Ayrıca değerlendirilmenin nasıl yapılacağı, destek kararı, destek oranı ve sınırı da belirtilmiştir.

11 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği (2 Ekim 2012 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Sayfa 11 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliğinin amacı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda bulunan sanayi ürünlerinin piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinin usul ve esaslarını belirlemektir. Yönetmelikte Piyasa Gözetimi ve Denetimi PGD nin, teknik düzenlemenin öngördüğü işaretler ve/veya belgeler üzerinden inceleme, teknik düzenlemenin bulunmaması halinde ürünün güvenli olduğunu gösteren bilgi ve/veya belgeler üzerinden inceleme, duyusal inceleme, test ve muayene yapabileceği düzenlenmiştir. Teknik düzenlemeye uygunsuzluk ve güvensizlik hallerinde ne şekilde önlemlerin alınacağı da yönetmelik tarafından saptanıp; bazı hallerde idari para cezası da öngörülmektedir. Öte yandan, Ürün Güvenliği ve Denetimi Koordinasyon Komisyonu ne şekilde oluştuğu, görevleri ve nasıl toplanacağı da yönetmelik kapsamında düzenlenmektedir.

12 B. Tasarı/Taslak Halinde olan Önemli Düzenlemeler Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Sayfa 12 Avrupa Birliği nin konuyla ilgili mevzuatı ile Türk mevzuatı arasında uyum sağlanması amacıyla elektronik ticarete ilişkin esas ve usuller ile ticari iletişim ve ticari elektronik iletilere ilişkin hükümleri düzenlemekte olan Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı hakkında TBMM tali ve esas komisyonları raporlarını vermiş ve tasarı yasalaşmak üzere TBMM Genel Kurulu na gönderilmiştir. Tasarı elektronik ticaret alanında faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılar ile başkalarına e-ticaret ortamı sağlayan aracı hizmet sağlayıcıları belirlemekte ve e-ticaret faaliyetlerine yönelik belli başlı yükümlülükleri ortaya koymaktadır. Tasarı ayrıca, telefon, SMS, e-posta vb. yollarla ticari elektronik ileti gönderimine ilişkin esasları ortaya koymaktadır.

13 Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak metin, kamu görüşüne sunulmuştur. Bakanlık tarafından, taslak metnin hazırlanmasının temel amaçlarının Türk Ticaret Kanunu ve Türk Borçlar Kanununda tüketici haklarına ilişkin getirilen düzenlemelere uyum sağlanması, diğer taraftan süreç içerisinde yeni AB direktiflerin düzenlenmesi ve mevcut direktiflerde yapılan değişiklikler ile uygulamada ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi olduğu belirtilmektedir. Taslak metin, çoğunluğu tüketici lehine olan pek çok önemli değişiklik içermektedir. Bu değişikliklerin başlıcaları aşağıdaki gibidir: Mevcut metnin dilinden kaynaklanan karışıklıkların ortadan kaldırılması amacıyla düzenlemeler daha açık bir ifade ile kaleme alınmıştır. Tüketici sözleşmelerinde haksız şartlara ilişkin denetlemeler Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nca gerçekleştirilecektir. Hatalı ürünlere ilişkin yükümlülükler öngörülmüştür. Mesafeli satış sözleşmeleri, kredi sözleşmeleri gibi pek çok sözleşmeye tüketici lehine hükümler getirilmiştir. Ürün kılavuzlarına ilişkin kurallar tadil edilmiştir. Garanti Belgesi kavramı değişerek Tüketici Hakları Belgesi haline gelmiş ve ilgili kurallar tadil edilmiştir. Satış sonrası hizmetlerle ilgili kurallar tadil edilmiştir. Reklamlara ilişkin kurallar tadil edilmiştir. AB nin Haksız Ticari Uygulamalar Direktifi ne uygun şekilde Haksız Ticari Uygulamalar kavramı ortaya konmuştur. Reklam Kurulu nun yapısı değişmiş ve yetkisi hem reklamları hem de haksız ticari uygulamaları içerecek şekilde genişletilmiştir. Reklamlara, reklam sektörüne ve reklamların denetlenmesine ilişkin politika belirlemek amacıyla Reklam Konseyi kurulmuştur. Tüketici Heyetleri ile ilgili kurallar tadil edilmiştir. Sayfa 13

KAYITLI ELEKTRONĐK POSTA (KEP) SĐSTEMĐ. Doç. Dr. Mustafa ALKAN Bilgi Teknolojileri ve Đletişim Kurumu Kurum Başkan Yardımcısı

KAYITLI ELEKTRONĐK POSTA (KEP) SĐSTEMĐ. Doç. Dr. Mustafa ALKAN Bilgi Teknolojileri ve Đletişim Kurumu Kurum Başkan Yardımcısı KAYITLI ELEKTRONĐK POSTA (KEP) SĐSTEMĐ Doç. Dr. Mustafa ALKAN Bilgi Teknolojileri ve Đletişim Kurumu Kurum Başkan Yardımcısı 1 Sunumun Đçeriği 1. KEP e Duyulan Đhtiyaç 2. KEP Sistemi ve Yararları 3. Türkiye

Detaylı

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİNDE MEVCUT DURUM ANALİZİ. Demet KABASAKAL 29.01.2014, İstanbul

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİNDE MEVCUT DURUM ANALİZİ. Demet KABASAKAL 29.01.2014, İstanbul KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİNDE MEVCUT DURUM ANALİZİ Demet KABASAKAL 29.01.2014, İstanbul Neden KEP? Standart e-posta hizmetlerine ilave olarak, e-postanın gönderilip gönderilmediğine, Alıcısına ulaşıp

Detaylı

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) yasal ve güvenli e-posta

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) yasal ve güvenli e-posta KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) yasal ve güvenli e-posta Sunum İçeriği Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) KEP Sisteminin Özellikleri KEP Sisteminin İşleyişi KEP ile Yapılabilecek İşlemler KEPHS Teknik Standartlar

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Edinme Zorunluluğuna Ve Elektronik Tebligata İlişkin Usul ve Esaslar

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Edinme Zorunluluğuna Ve Elektronik Tebligata İlişkin Usul ve Esaslar Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Edinme Zorunluluğuna Ve Elektronik Tebligata İlişkin Usul ve Esaslar ÖZET : Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Edinme Zorunluluğuna Ve Elektronik Tebligata İlişkin Usul ve Esaslar

Detaylı

2013 ün ilk yarısında öncelikle bankacılık, finans, telekom ve kamu

2013 ün ilk yarısında öncelikle bankacılık, finans, telekom ve kamu Kayıtlı Elektronik Posta Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin TBD Ankara YK Üyesi Ülkemizde özellikle iş ve ekonomi dünyasına köklü değişiklikler getirerek ticari yaşamı önemli ölçüde değiştirecek olan Yeni

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİRKÜLER TARİHİ : 29.08.2012 SİRKÜLER NO : 2012/49 SİRKÜLER ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

FASIL 5 KAMU ALIMLARI

FASIL 5 KAMU ALIMLARI FASIL 5 KAMU ALIMLARI Öncelik 5.1 Kamu alımları konusunda tutarlı bir politika oluşturulması ve bu politikanın uygulanmasının izlenmesi görevinin bir kuruma verilmesi 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 5.1.1

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU: ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI

BAKIŞ MEVZUAT KONU: ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI BAKIŞ MEVZUAT KONU: ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI SAYI: 2012/99 ÖZET: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılan Yönetmelikte,, anonim

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLİŞİM ALANININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN NORMLAR

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BİLİŞİM ALANININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN NORMLAR İÇİNDEKİLER Sayfa No GİRİŞ BİRİNCİ BÖLÜM BİLİŞİM ALANININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN NORMLAR 1. EVRENSEL HİZMET KANUNU 1.1. Bilgi Toplumunun Geliştirilmesine Katkı Sağlamak Amacıyla Bilgisayar Okur Yazarlığı

Detaylı

05-KAMU ALIMLARI ÇIKARILMASINDA YARAR GÖRÜLEN YASAL DÜZENLEMELER (KANUN)

05-KAMU ALIMLARI ÇIKARILMASINDA YARAR GÖRÜLEN YASAL DÜZENLEMELER (KANUN) ÇIKARILMASINDA YARAR GÖRÜLEN YASAL DÜZENLEMELER (KANUN) I. 2007-2008 YASAMA DÖNEMĐNDE (01/10/2007-30/09/2008) ÇIKARILMASINDA YARAR GÖRÜLEN YASAL DÜZENLEMELER Çıkarılacak Yasal Adı 05. 0007.1.01 Kamu Đhale

Detaylı

ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 29.08.2012/157-1 ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Bu Tebliğde, anonim şirketlerin genel kurullarına elektronik

Detaylı

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi Elektronik Ticarette Kayıt Dönemi Elektronik ticaretin yaygınlaşması ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından elektronik ticaretin düzenlenmesine dair yeni düzenlemeler çıkarılmaktadır. Yayımı

Detaylı

FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA

FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA FASIL 10 BİLGİ TOPLUMU VE MEDYA Öncelik 10.1. 2002 AB düzenleyici çerçevesi için anahtar başlangıç koşullarının kabul edilmesinin ve uygulanmasının tamamlanması 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 10.1.1 1 2002/20/AT

Detaylı

EK: ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ

EK: ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ 05.09.2012 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK Ve Bağımsız Denetim A.Ş. 2012/94 KONU: ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK Anonim şirketlerin genel kurullarına elektronik ortamda katılmaya, öneride

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA HİZMET SAĞLAYICILARIN BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

ELEKTRONİK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA HİZMET SAĞLAYICILARIN BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ ELEKTRONİK TİCARET KANUNU KAPSAMINDA HİZMET SAĞLAYICILARIN BİLGİ VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ Ufuk ÜNLÜ 25 ÖZ İnternet kullanıcı sayısının gün geçtikçe artması, ticari ilişkilerin de bu ortama kaymasına neden olmuştur.

Detaylı

KAYITLI E-POSTA (KEP)

KAYITLI E-POSTA (KEP) KAYITLI E-POSTA (KEP) Kayıtlı elektronik posta; Yasal olarak geçerli ve güvenli kabul edilen elektronik posta olarak tanımlanabilir. Elektronik iletilerin, gönderimi ve teslimatı da dâhil olmak üzere kullanımına

Detaylı

JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN PAY SAHİPLERİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI

JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN PAY SAHİPLERİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI JANTSA JANT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN PAY SAHİPLERİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI Şirketimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2015 yılı faaliyetleri ile ilgili olarak

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 06.09.2012 Sayı: 2012/204 Ref: 4/204

SİRKÜLER İstanbul, 06.09.2012 Sayı: 2012/204 Ref: 4/204 SİRKÜLER İstanbul, 06.09.2012 Sayı: 2012/204 Ref: 4/204 Konu: ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ELEKTRONİK GENEL KURUL SİSTEMİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYINLANMIŞTIR 29.08.2012 tarih ve 28396 sayılı

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/201 Ref: 4/201

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2012/201 Ref: 4/201 SİRKÜLER İstanbul, 06.09.2012 Sayı: 2012/201 Ref: 4/201 Konu: ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR 28.08.2012 tarih ve 28395 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi. Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat

Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi. Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji Şirketidir. Genel Merkez: Ankara Bölge Müdürlüğü: İstanbul Veri Merkezi: Ankara

Detaylı

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI TİCARİ İLETİŞİM VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik ( Yönetmelik ) 15.07.2015 tarihli ve 29417 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

TİCARET ŞİRKETLERİNDE ANONİM ŞİRKET GENEL KURULLARI DIŞINDA ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK KURULLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI

TİCARET ŞİRKETLERİNDE ANONİM ŞİRKET GENEL KURULLARI DIŞINDA ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK KURULLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 29.08.2012/158-1 TİCARET ŞİRKETLERİNDE ANONİM ŞİRKET GENEL KURULLARI DIŞINDA ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK KURULLAR HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : Bu Tebliğ; sermaye şirketlerinde yönetim

Detaylı

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2017 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara

Detaylı

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİ & e-tebligat. Demet KABASAKAL 13.05.2014, Ankara

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİ & e-tebligat. Demet KABASAKAL 13.05.2014, Ankara KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİ & e-tebligat Demet KABASAKAL 13.05.2014, Ankara Mevcut İhtiyaç Güvenli ve hukuken geçerli e-belge oluşturulabiliyor. (e-imza) Ancak teknik olarak güvenli ve hukuki olarak

Detaylı

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Borsaya kote şirket: İstanbul Menkul Kıymetler Borsası düzenlemeleri uyarınca borsaya kote olan anonim şirketleri,

YÖNETMELİK. b) Borsaya kote şirket: İstanbul Menkul Kıymetler Borsası düzenlemeleri uyarınca borsaya kote olan anonim şirketleri, 28 Ağustos 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28395 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK ANONİM ŞİRKETLERDE ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK GENEL KURULLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

SİRKÜLER 2018/94. Türk Lirası cinsinden düzenlenme zorunluluğu kapsamında olan ve olmayan sözleşmeler yeniden belirlendi.

SİRKÜLER 2018/94. Türk Lirası cinsinden düzenlenme zorunluluğu kapsamında olan ve olmayan sözleşmeler yeniden belirlendi. SİRKÜLER 2018/94 19/11/2018 Türk Lirası cinsinden düzenlenme zorunluluğu kapsamında olan ve olmayan sözleşmeler yeniden belirlendi. 16.11.2018 tarihli ve 30597 sayılı Resmi Gazete de Türk Parası Kıymetini

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sunumu. Hayatınızı TÜRKKEP le Kolaylaştırın!

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sunumu. Hayatınızı TÜRKKEP le Kolaylaştırın! Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sunumu Hayatınızı TÜRKKEP le Kolaylaştırın! TÜRKKEP KEP, E-Tebligat, E-Fatura, E-Arşiv Fatura, E-Defter, E-İmza ve E-Saklama hizmetlerini tek başına bütünleşik olarak mevzuata

Detaylı

ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ 1. GİRİŞ: Son yıllarda bilişim teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler ekonomik ve ticari alanı ve bu alanları düzenleyen hukuki yapıyı da büyük ölçüde etkilemiş, hukuki işlemlerin

Detaylı

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Uygulaması 8 Aralık 2015 Kanunun Kapsamı 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Detaylı

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8)

TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/8) Amaç

Detaylı

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine ilişkin Yönetmelik 01 Ekim 2013 tarihinde

Detaylı

Yeni Türk Ticaret Kanununda Teknolojik Gelişmelerin Yeri

Yeni Türk Ticaret Kanununda Teknolojik Gelişmelerin Yeri Yeni Türk Ticaret Kanununda Teknolojik Gelişmelerin Yeri Önceki hafta yayımlanan yazımızda, yeni Türk Ticaret Kanunu(TTK) ile getirilen düzenlemelerden Tek Ortaklı Anonim ve Limited Şirketler konusu ele

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET BİLGİ SİSTEMİ ( ETBİS ) TEBLİĞİ RGT: 11/08/2017. Mevzuat 14/08/2017. Av. Çağlar Kaçar,

ELEKTRONİK TİCARET BİLGİ SİSTEMİ ( ETBİS ) TEBLİĞİ RGT: 11/08/2017. Mevzuat 14/08/2017. Av. Çağlar Kaçar, ELEKTRONİK TİCARET BİLGİ SİSTEMİ ( ETBİS ) TEBLİĞİ RGT: 11/08/2017 Mevzuat 14/08/2017 Av. Çağlar Kaçar, caglar@kacar.av.tr İÇİNDEKİLER 1 Giriş 1 2 Amaç 1 3 ETBİS nedir? 1 4 ETBİS e Kayıt 1 5 Bildirimi

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI 1. Programın Amacı ve Kapsamı 2013 yılı itibarıyla yaklaşık 105 milyar TL ile GSYH nin yaklaşık yüzde 7 si olarak gerçekleşen

Detaylı

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Sayın İzmir YMMO; Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 1840 yılından bu yana yürütmekte olduğumuz faaliyetlerimizi sürekli ihtiyaçlar ve zamanın gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

ELEKTRONİK TEBLİGAT I- GİRİŞ

ELEKTRONİK TEBLİGAT I- GİRİŞ ELEKTRONİK TEBLİGAT I- GİRİŞ Elektronik posta, internetin yaygınlaşması, her türlü bilgi ve belgenin günün her saatinde kolaylıkla iletilebilmesi, en hızlı iletim aracı olması, iletim maliyetinin son derece

Detaylı

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA. Yüksel SAMAST. Genel Müdür, VERİON teknoloji Grubu A.Ş. bilgi@verion.com.tr

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA. Yüksel SAMAST. Genel Müdür, VERİON teknoloji Grubu A.Ş. bilgi@verion.com.tr KAYITLI ELEKTRONİK POSTA Yüksel SAMAST Genel Müdür, VERİON teknoloji Grubu A.Ş. bilgi@verion.com.tr Özet: Bu bildiride, kayıtlı elektronik posta (KEP) sistemi, işleyişi ve uygulamaları hakkında genel bilgi

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri 27.12.1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı na dayanılarak hazırlanan

Detaylı

Yeni Türk Ticaret Kanunu. Son Düzenlemeler Çerçevesinde Önemli Hatırlatmalar ve Şirketlere Yol Haritası

Yeni Türk Ticaret Kanunu. Son Düzenlemeler Çerçevesinde Önemli Hatırlatmalar ve Şirketlere Yol Haritası Son Düzenlemeler Çerçevesinde Önemli Hatırlatmalar ve Şirketlere Yol Haritası Av. Levent Berber KPMG Hukuk Bölümü Başkanı / Ortak 27 ŞUBAT 2013 nun Kalp Atışları (6335 sayılı Kanun daki son değişiklikler

Detaylı

T.C. SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü GENELGE NO: 2007/02....VALİLİĞİNE (Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü)

T.C. SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü GENELGE NO: 2007/02....VALİLİĞİNE (Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü) IV- KREDİ KARTI ÜYELİK ÜCRETİ İLE İLGİLİ GENELGELER 1. GENELGE NO: 2007/02 Tüketicinin ve Rekabetin Korunması lüğü GENELGE NO: 2007/02...VALİLİĞİNE Tüketiciler tarafından Bakanlığımıza ve Tüketici Sorunları

Detaylı

23- TÜKETİCİNİN VE TÜKETİCİ SAĞLIĞININ KORUNMASI

23- TÜKETİCİNİN VE TÜKETİCİ SAĞLIĞININ KORUNMASI 23- TÜKETİCİNİN VE TÜKETİCİ SAĞLIĞININ KORUNMASI 8 Mart 2001 tarihli Katılım Ortaklığı Belgesinin yayımlanmasından bu yana Avrupa Birliğinin Tüketicinin Korunması kapsamındaki mevzuatına uyum çerçevesinde

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI:

ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: TARİH : 28/08/2015 SİRKÜLER NO : 2015/70 ELEKTRONİK TİCARETTE HİZMET SAĞLAYICI VE ARACI HİZMET SAĞLAYICILAR HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI: 5 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazetede elektronik ticarete ilişkin

Detaylı

Anonim Ortaklık Genel Kurulları Elektronik Genel Kurullar

Anonim Ortaklık Genel Kurulları Elektronik Genel Kurullar Ümit YAYLA Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdür Yardımcısı Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Yeni Sermaye Piyasası Kanunu Uyarınca Anonim Ortaklık Genel Kurulları Elektronik Genel Kurullar Borsaya Kote Şirketlerin

Detaylı

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2015 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara

Detaylı

SİRKÜLER 2018/83. : Dövizli Sözleşmelerin TL sına Çevrilmesi İstisna Hallerine İlişkin Tebliğ Yayımlanmıştır.

SİRKÜLER 2018/83. : Dövizli Sözleşmelerin TL sına Çevrilmesi İstisna Hallerine İlişkin Tebliğ Yayımlanmıştır. SİRKÜLER 2018/83 08.10.2018 KONU : Dövizli Sözleşmelerin TL sına Çevrilmesi İstisna Hallerine İlişkin Tebliğ Yayımlanmıştır. 6 Ekim 2018 tarihli ve 30557 sayılı Resmi Gazete de Türk Parası Kıymetini Koruma

Detaylı

E-imza nedir? Elektronik İmza (E-imza):

E-imza nedir? Elektronik İmza (E-imza): BİZ KİMİZ? TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda E-İmza ya bağlı olarak Katma Değerli servislerde

Detaylı

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİNE İLİŞKİN ESASLAR

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİNE İLİŞKİN ESASLAR KAYITLI ELEKTRONİK POSTA SİSTEMİNE İLİŞKİN ESASLAR Yavuz AKBULAK * Öz Bu yazının konusunu, 6102 sayılı Meri TTK da yer alan kayıtlı elektronik posta sistemine ilişkin hükümler ile bu hükümlere dayanarak

Detaylı

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN ORTAKLAR OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN ORTAKLAR OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN ORTAKLAR OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Bankamız 2017 Hesap yılına ait Ortaklar Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek ve

Detaylı

YÖNETMELİK. j) Endeks: Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksini (Yİ-ÜFE),

YÖNETMELİK. j) Endeks: Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksini (Yİ-ÜFE), 7 Haziran 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29023 Kamu İhale Kurumundan: YÖNETMELİK DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tarihli

Detaylı

FASIL 6 ŞİRKETLER HUKUKU

FASIL 6 ŞİRKETLER HUKUKU FASIL 6 ŞİRKETLER HUKUKU Öncelik 6.1 Yeni Türk Ticaret Kanununun kabul edilmesi 1 Mevzuat uyum takvimi Tablo 6.1.1 1 68/151/AET, 2003/58/AT, Türk Ticaret Kanunu 1 AB şirketler hukuku mevzuatının sermaye

Detaylı

BAŞVURU İŞLEMLERİ. Kurumsal Başvurular İçin;

BAŞVURU İŞLEMLERİ. Kurumsal Başvurular İçin; Elektronik Tebligat (e-tebligat) Kimler İçin Zorunludur? 7201 sayılı Tebligat Kanunu nun 7. Maddesinde yapılan değişiklik ile Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere elektronik

Detaylı

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 6563 sayılı Kanun Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 9 Eylül 2015 Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun

Detaylı

2) Kollektif, komandit, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin ortaklar kurulu veya genel kurul toplantılarına,

2) Kollektif, komandit, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin ortaklar kurulu veya genel kurul toplantılarına, TİCARET ŞİRKETLERİNDE ANONİM ŞİRKET GENEL KURULLARI DIŞINDA ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK KURULLAR HAKKINDA TEBLİĞ Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; elektronik ortamda yapılacak yönetim kurulu, müdürler

Detaylı

AB Şirketler Hukuku mevzuatının sermaye şirketlerine ilişkin kısmına tam uyum sağlanması,

AB Şirketler Hukuku mevzuatının sermaye şirketlerine ilişkin kısmına tam uyum sağlanması, ÇIKARILMASINDA YARAR GÖRÜLEN YASAL DÜZENLEMELER (KANUN) I. 2007-2008 YASAMA DÖNEMĐNDE (01/10/2007-30/09/2008) ÇIKARILMASINDA YARAR GÖRÜLEN YASAL DÜZENLEMELER Çıkarılacak Yasal Adı 06.0007.1.01 (20.0708.1.01

Detaylı

GENEL KURUL TOPLANTILARINI ONLİNE YAPACAK ANONİM ŞİRKETLERİN UYMALARI GEREKEN ESASLAR

GENEL KURUL TOPLANTILARINI ONLİNE YAPACAK ANONİM ŞİRKETLERİN UYMALARI GEREKEN ESASLAR GENEL KURUL TOPLANTILARINI ONLİNE YAPACAK ANONİM ŞİRKETLERİN UYMALARI GEREKEN ESASLAR Soner ALTAŞ* Öz Genel Kurul anonim şirketin zorunlu organlarından birisidir. Paysahipleri, yönetim kurulu üyelerinin

Detaylı

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğde (Tebliğ No: /34) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Hk.

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğde (Tebliğ No: /34) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Hk. Tarih : 09.10.2018 No : 2018/ 53 Konu : Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğde (Tebliğ No: 2008-32/34) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Hk. 06.10.2018 tarih ve 30557

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/57 TARİH: 09/10/2018

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/57 TARİH: 09/10/2018 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/57 TARİH: 09/10/2018 KONU Bedeli Döviz Cinsinden veya Dövize Endeksli Olarak Belirlenen Sözleşmelerin Sınırlandırılması ve Bu Sınırlama Kapsamında İstisna Tutulacak Sözleşmelere

Detaylı

HAZNEDAR REFRAKTER SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET İLANI

HAZNEDAR REFRAKTER SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET İLANI HAZNEDAR REFRAKTER SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET İLANI İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü nün 94841 sicil sayısında kayıtlı şirketimizin ortaklarının

Detaylı

ADESE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

ADESE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimizin 2014 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı, aşağıda yer alan gündemi görüşüp karara bağlamak üzere, 28.05.2015 Perşembe günü saat 15:00 da, Musalla Bağları

Detaylı

/ 77 TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

/ 77 TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 10.04.2006 / 77 TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1567 sayılı Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Kanunun (TPKK) 1 nci maddesinin verdiği yetkiye istinaden

Detaylı

BAŞTAŞ BAŞKENT ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

BAŞTAŞ BAŞKENT ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET BAŞTAŞ BAŞKENT ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 50. Olağan Genel Kurul u aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 30 Mart

Detaylı

AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN 29 MART 2016 OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI

AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN 29 MART 2016 OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN 29 MART 2016 OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI Yönetim Kurulumuzun 01 Şubat 2016 tarih 1054 no lu kararı ve Şirketimiz Esas Sözleşmesinin

Detaylı

FASIL 28 TÜKETİCİNİN VE SAĞLIĞIN KORUNMASI

FASIL 28 TÜKETİCİNİN VE SAĞLIĞIN KORUNMASI FASIL 28 TÜKETİCİNİN VE SAĞLIĞIN KORUNMASI Öncelik 28.1 Tüketicinin korunması ile ilgili müktesebata uyumun artırılması ve idari yapıların yeterliliğinin ve uygulama kapasitesinin sağlanması 1 Mevzuat

Detaylı

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları ve Hukuk Araştırmaları Derneği İşbu Aydınlatma Metni, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Detaylı

2012 YILI. Faaliyet Raporu BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE E-DEVLET İ İZLEME KOMİTESİ

2012 YILI. Faaliyet Raporu BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE E-DEVLET İ İZLEME KOMİTESİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE E-DEVLET İ İZLEME KOMİTESİ Odamız tarafından 2010-2013 Çalışma Döneminde görev talep eden Oda üyelerimiz arasından Bilgi Teknolojileri ve E-Devlet i İzleme Komitemize, Oda Yönetim

Detaylı

İş Yaşamında E-Posta

İş Yaşamında E-Posta MÖ 150 MS 2013 İş Yaşamında E-Posta Mevzuat Türk Ticaret Kanunu Madde 18. Tacirler arasında, diğer tarafı temerrüde düşürmeye, sözleşmeyi feshe, sözleşmeden dönmeye ilişkin ihbarlar veya ihtarlar noter

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İç Denetim Birimi Başkanlığı na

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İç Denetim Birimi Başkanlığı na 28/05/2014 KONU : Elektronik Ticarete İlişkin Düzenlemeler Hakkında Görüşlerimiz T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İç Denetim Birimi Başkanlığı na Elektronik ticaret sektörünün dinamik yapısı ve çok farklı

Detaylı

Endüstri İlişkileri Kapsamında

Endüstri İlişkileri Kapsamında Endüstri İlişkileri Kapsamında Mevzuattaki Değişiklikler Haziran-Temmuz 2009 Dönemi Hazırlayan: Av. Füsun GÖKÇEN 05 Haziran 2009 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı

Detaylı

Yasal Çerçeve (Bilgi Edinme Kanunu ve Diğer Gelişmeler) KAY 465 Ders 1(2) 22 Haziran 2007

Yasal Çerçeve (Bilgi Edinme Kanunu ve Diğer Gelişmeler) KAY 465 Ders 1(2) 22 Haziran 2007 Yasal Çerçeve (Bilgi Edinme Kanunu ve Diğer Gelişmeler) KAY 465 Ders 1(2) 22 Haziran 2007 Ders Planı Ders İçeriği: Yasal Çerçeve Bilgi Edinme Kanunu Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu Çalışma Usul ve Esasları

Detaylı

KAYITLI E-POSTA (KEP)

KAYITLI E-POSTA (KEP) KAYITLI E-POSTA (KEP) Kayıtlı elektronik posta; Yasal olarak geçerli ve güvenli kabul edilen elektronik posta olarak tanımlanabilir. Elektronik iletilerin, gönderimi ve teslimatı da dâhil olmak üzere kullanımına

Detaylı

FLAP KONGRE TOPLANTI HİZMETLERİ OTOMOTİV ve TURİZM A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

FLAP KONGRE TOPLANTI HİZMETLERİ OTOMOTİV ve TURİZM A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET FLAP KONGRE TOPLANTI HİZMETLERİ OTOMOTİV ve TURİZM A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2015 hesap dönemine ait Olağan Genel Kurulu, gündemindeki maddeleri

Detaylı

İLAN BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

İLAN BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN İLAN BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimizin 2017 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 07 Haziran 2018 tarihinde saat 10.00 da, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi,

Detaylı

e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu

e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu N.Murat İNCE DPT Bilgi Toplumu Dairesi Başkanlığı 15 Eylül 2005 1 2005 Eylem Planı Genel Tanıtımı - Bilgi Toplumu Stratejisi hazırlıklarının

Detaylı

Ön Ödemeli Konut Satışlarında Sözleşmeden Dönme Hakkında Değişiklik

Ön Ödemeli Konut Satışlarında Sözleşmeden Dönme Hakkında Değişiklik BÜLTEN NO:101 Ön Ödemeli Konut Satışlarında Sözleşmeden Dönme Hakkında Değişiklik 684 sayılı KHK ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun un ön ödemeli konut satışına ilişkin 45.maddesi değiştirilmiştir.

Detaylı

Turkuaz Kart Yönetmeliği Yayımlandı

Turkuaz Kart Yönetmeliği Yayımlandı BÜLTEN NO:102 Turkuaz Kart Yönetmeliği Yayımlandı Eğitim düzeyi, mesleki deneyimi, bilim ve teknolojiye katkısı, Türkiye'deki faaliyetinin veya yatırımının ülke ekonomisine, istihdama etkisi doğrultusunda,

Detaylı

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda E-İmza ya bağlı olarak Katma Değerli servislerde sunmaktadır.

Detaylı

Yeni E-Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun (01.05.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek)

Yeni E-Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun (01.05.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek) Yeni E-Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun (01.05.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek) Yeni düzenleme neler getiriyor Nisan 2015 DUBAI İçindekiler Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun...

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2011/16 TARİH: 07.04.2011

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2011/16 TARİH: 07.04.2011 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2011/16 TARİH: 07.04.2011 KONU Döviz Kazandırıcı Hizmet veya Faaliyetlerle İştigal Eden Şirketler ile Bazı Kuruluşların Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Faaliyetlerine İlişkin Giderlerinin

Detaylı

KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI REHBERİ. Ramazan ŞENER Mali Hizmetler Uzmanı. 1.Giriş

KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI REHBERİ. Ramazan ŞENER Mali Hizmetler Uzmanı. 1.Giriş KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI UYUM EYLEM PLANI REHBERİ 1.Giriş Ramazan ŞENER Mali Hizmetler Uzmanı Kamu idarelerinin mali yönetimini düzenleyen 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu 10.12.2003

Detaylı

DENGE YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN 11 HAZİRAN 2018 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI DAVETİ

DENGE YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN 11 HAZİRAN 2018 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI DAVETİ İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü-634640 DENGE YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN 11 HAZİRAN 2018 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI DAVETİ Aşağıda yazılı gündemi görüşüp

Detaylı

TEBLİĞ. Para Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2011/1) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

TEBLİĞ. Para Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2011/1) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA 17 Ocak 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29239 Para Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TEBLİĞ PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2011/1) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

Detaylı

Borsaya Kote A.Ş. Genel Kurulları Elektronik Genel Kurullar. Ümit YAYLA MKK Genel Müdür Yrd. 17.12.2012 İstanbul TUSİAD Seminer

Borsaya Kote A.Ş. Genel Kurulları Elektronik Genel Kurullar. Ümit YAYLA MKK Genel Müdür Yrd. 17.12.2012 İstanbul TUSİAD Seminer Borsaya Kote A.Ş. Genel Kurulları Elektronik Genel Kurullar Ümit YAYLA MKK Genel Müdür Yrd. 17.12.2012 İstanbul TUSİAD Seminer 1 ELEKTRONİK GENEL KURUL BİR İFM PROJESİDİR Eylem No: 49 - Elektronik Genel

Detaylı

İHRACAT BEDELLERİNİN YURDA GETİRİLME MECBURİYETİ KALDIRILMIŞTIR

İHRACAT BEDELLERİNİN YURDA GETİRİLME MECBURİYETİ KALDIRILMIŞTIR Denet Sirküler Denet Yayıncılık A.Ş. Tel : 0212 275 96 90/274 77 06 Avni Dilligil Sokak No:6 Faks : 0212-272 62 16/272 33 23 34394 Mecidiyeköy-İSTANBUL E-mail: bdo.denet@bdodenet.com.tr Web : www.bdodenet.com.tr

Detaylı

Sayın Ortaklarımızın yukarıda belirtilen, yer, gün ve saatte toplantıya katılmaları rica olunur.

Sayın Ortaklarımızın yukarıda belirtilen, yer, gün ve saatte toplantıya katılmaları rica olunur. İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü-330253 (Mersis No:0278008021400013) DENİZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI NA DAVET Şirketimizin

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Belediyelerin Engelliler Hakkındaki Yükümlülükleri Tarih : 07.09.2011 Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme Sözleşme nin 1 inci maddesinde amaç özürlülerin

Detaylı

ENERJİSA ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI

ENERJİSA ENERJİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA ÇAĞRI Yönetim Kurulumuzun 15 Şubat 2019 tarih 174 no lu kararı ve Şirketimiz Esas Sözleşmesinin 13. maddesi gereğince 2018 Yılı Ortaklar Olağan

Detaylı

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları Perakende ve Elektronik Ticaret Dairesi Av. Bahar EMRE Gümrük ve Ticaret Uzmanı 09/01/2017 Kanunun Kapsamı

Detaylı

Gerçek Kişiler İçin Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat Hizmeti Ön Başvuru Kılavuzu

Gerçek Kişiler İçin Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat Hizmeti Ön Başvuru Kılavuzu Gerçek Kişiler İçin Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat Hizmeti Şehit Teğmen Kalmaz Cad.No:2 06101 Ulus/Ankara Telefon: (312) 509 50 00 Faks: (312) 309 53 58 Elektronik Ağ: www.ptt.gov.tr www.pttkep.gov.tr

Detaylı

Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler *

Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler * Bankacılar Dergisi, Sayı 56, 2006 Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler * (Ocak-Mart 2006) 1. Bankacılık Kanununa İlişkin Düzenlemeler 31 Ocak 2006 tarih ve 26066 sayılı Resmi Gazete de; Maden

Detaylı

TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14)

TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ YAPI MALZEMELERİNİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/14) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda Anonim Şirketlerin Denetimi ve Bilgi Toplumu Hizmetleri

6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda Anonim Şirketlerin Denetimi ve Bilgi Toplumu Hizmetleri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda Anonim Şirketlerin Denetimi ve Bilgi Toplumu Hizmetleri DENETİM Denetim müessesesi yeni Kanun da 397-406 maddeler arasında on (10) madde halinde ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.

Detaylı

ITMS DAYS www.itmsdays.com. Information Technologies Management Systems Days

ITMS DAYS www.itmsdays.com. Information Technologies Management Systems Days ITMS DAYS Information Technologies Management Systems Days ELEKTRONİK SERTİFİKA HİZMET SAĞLAYICILARI İÇİN ISO/IEC 27001 İN GEREKLİLİĞİ Demet KABASAKAL Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilgi Güvenliği

Detaylı

TÜRK DEMİR DÖKÜM FABRİKALARI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

TÜRK DEMİR DÖKÜM FABRİKALARI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN TÜRK DEMİR DÖKÜM FABRİKALARI ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimizin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı aşağıda yazılı gündemi görüşüp karara bağlamak üzere, 09 Haziran 2015 günü saat

Detaylı

YAYLA ENERJİ ÜRETİM TURİZM VE İNŞAAT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTISINA DAVET

YAYLA ENERJİ ÜRETİM TURİZM VE İNŞAAT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTISINA DAVET YAYLA ENERJİ ÜRETİM TURİZM VE İNŞAAT TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 2016 YILI OLAĞAN GENEL KURULU TOPLANTISINA DAVET Şirketimiz Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı 2016 yılı çalışmalarını incelemek ve aşağıda

Detaylı

32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ

32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ SİRKÜLER 06.10.2018 18-60 Kapsamında Döviz Cinsinden ve Dövize Endeksli Sözleşmelere İlişkin Düzenlemeler 18-56 sayılı sirkülerimizde detaylarına yer verdiğimiz; Cumhurbaşkanlığınca

Detaylı

BİLGİ SİSTEMLERİ YÖNETİMİ TEBLİĞİ

BİLGİ SİSTEMLERİ YÖNETİMİ TEBLİĞİ BİLGİ SİSTEMLERİ YÖNETİMİ TEBLİĞİ Dr. Emre ERDİL Bilgi İşlem, İstatistik ve Enformasyon Dairesi İstanbul Nisan 2018 1/15 Gündem Giriş Tarihçe Düzenlemenin Niteliği Tebliğin Bölümleri 2/15 Giriş 5 Ocak

Detaylı