TÜRK YAN SANAY BORSASI BÜLTEN Bu ayki say zda neler var:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK YAN SANAY BORSASI BÜLTEN Bu ayki say zda neler var:"

Transkript

1 TÜRK YAN SANAY BORSASI BÜLTEN Bu ayki sayzda neler var: MIDEST 2011 Yan Sanayi Fuarn Ardndan.. Türk Yan Sanayi Borsas ndan.. Ocak 2012, say:70 Deerli Yan sanayicilerimiz, KOB lerimiz, giriimcilerimiz, Yan Sanayi Borsas olarak geride braktz 22 yldan sonra 2012 n ilk saynda sizlerle birlikte olmann mutluluunu yayoruz. Hannover Messe 2012 UNIDO 14.Genel Konferans Yurtiçi Fuar Gezilerimiz Plastik-Kauçuk Komitesi Sektörel Deerlendirme Toplantlar Sanayi htisas Komitesi Faaliyetleri Beyaz Eya Sektörü Analiz Çalmas Elektrikli Otomobiller Uzman Köesi Önerileriniz MIDEST 2011 Yan Sanayi Fuarn Ardndan.. Hepiniz için sakl ve baar geçmesini dilediimiz bu sene de bültenimizi ayda bir sizlere ularmaya çalacaz. Sayfalar dolduran haberlerden ve sitemizden izleyebileceiniz gibi, 2012, çok sayda organizasyon, fuar, toplant, seminer, panel ve konferanslarla son derece youn geçecek. Özellikle her yl düzenlediimiz ve youn ilgi gören birlii Günleri organizasyonumuzun bu yl 11. kez düzenleyeceiz. Ayrca bu yl mevcut üyelerimizin katyla gerçekletirilecek olan üye profili anket çalmas ilerleyen saylarzda deerlendirmelerinize sunacaz. Türk Yan Sanayi Borsas hakkndaki düüncelerinizi, bu bültende yer almas istediiniz hususlar ve yan sanayi ailemizin dier bireylerine iletmek istediiniz mesajlar bekliyoruz. Bizler de göndermi olduunuz bu mesajlar yerimiz ve imkanlarz ölçüsünde yaynlamaya çalacaz. Bir sonraki sayda bulumak üzere letiim: bulten@ito.org.tr MIDEST 2011 Yan Sanayi Fuar, Fransa nn Paris ehrinde Kasm 2011 tarihleri arasnda 41. kez düzenlenmitir. MIDEST 2011 Yan Sanayi Fuarn milli katm organizasyonu 1991 yndan itibaren Odamzca gerçekletirilmektedir. Fuara 1710 katmc tirak etmi, fuar toplamda 74 ülkeden, kii tarafndan ziyaret edilmitir. Fuarda sergilenen ürün gruplar ada yer almaktadr; *Metal leme, Vida kesme, Talalem, Özel makineler Finisaj, Isl ve Yüzey lem Balant Elemanlar Dövme, Döküm, malat Yar Mamul Metal Ürünler Saç ekillendirme Plastik/Kauçuk/Kompozit Malzeme leme Elektrik/Elektronik *Mikroteknik/Hassas Sanayi Parçalar/Mühendislik/Dizayn Ararma/Kalite

2 *Verimlilik Prosesleri Türkiye milli kat 23 firmamn katyla toplam 504 m 2 lik alanda gerçekletirilmitir. Fuara ayrca 6 Türk firmas da bireysel olarak katlmlardr. Öte yandan, Odamz enformasyon standnda, 15 yan sanayici firmamn tan broür ve kataloglar sergilenmitir. kili görümeler srasnda, Odamz ile stand baznda katm gerçekletiren 15 Firmamz sektöründe öncü ana sanayiciler ile toplam 51 görüme gerçekletirmitir. MIDEST 2011 KATILIMCI LSTES Aksan Kalp San.Tic. A.. Aksar Makine San.Tic A.. Berdan Cvata Somun Makine Yedek Parça San.Tic.Ltd.ti. Demirsoy Döküm Metal.Makina Tic.San.Ltd.ti. Dündarlar Makine San.Tic.Ltd.ti. Erciyes Demir San.Tic.Ltd.ti. Esalba Demir San.Tic.Ltd.ti. Eskiehir Sanayi Odas FMC Hidrolik Sistemleri Oto Mak.San.Tic.Ltd.ti. Gözüküçük Makine Elek.Elekt.Oto.San.Tic.Ltd.ti. Hisarlar Mak.San.Tic.A.. ka Makine Yedek Parça aat Otomotiv San.Tic.Ltd.ti. Köklüce Mak.ve Yedek Parça ml.tic.san.ltd.ti. Makim Makine Teknolojileri San.Tic.A.. Mercan Endüstriyel Tasarm Makine San.Ltd.ti. Numan Pres Kalp Makine Yedek Par.ma.San.ve Paz.D Tic.Ltd.ti. Planet Plastik Ltd.ti. Polisac Metal Makine Petrol Ürünleri San.Tic.Ltd.ti. Sms Sanayi Malzemeleri Üretim ve Sat A.. Tekkan Plastik Kalp Sanayi ve Tic.Ltd.ti. Teknoform Makine San.ve Tic.Ltd.ti. Torun Bakr Alamlar Metal Sanayi ve Tic.A.. T.C.Paris Büyükelçilii Ticaret Bamüsavirlii Nisan 2012 tarihlerinde Almanya da gerçekletirilecek olan HANNOVER Sanayi Fuar milli düzeyde itirakinin Odamzca gerçekletirilmesi planlanmaktadr. Her yl düzenlenen, ortalama 5000 e yakn katmc firmaya ev sahiplii yapan, bölge sanayisini en iyi ekilde temsil eden ve e yaklaan profesyonel ziyaretçi say ile Avrupa nn önemli sanayi fuarlarndan biri olan HANNOVER Sanayi fuar, üretimini artrmak, yeni pazarlar bulmak ve uluslararas pazarlara giri yapmak isteyen yan sanayicilerimiz için esiz frsatlar sunmaktadr.

3 HANNOVER ALMANYA NSAN 2012 Fuarn Konusu -Döküm, dövme, kalp imalat, metal ekillendirme, sac parça, tel, boru, profil, yüzey kaplama, haddeleme, tala imalat, plastik, kauçuk, elektrik, elektronik parçalar gibi pek çok sanayi ve yan sanayi ürünü. Katm Bedeli *Özel Paket: Stand inaat ve -Her ey dahil *Özel paket fiyat, temel dekorasyon 480 Euro/m 2 malzemeleri, stanbul -Nakliye ve gümrükleme hariç, Hannover-stanbul nakliye 450 Euro/m 2 organizasyonu, Türkiye- -Nakliye hizmeti hariç, Almanya gümrük giri/ç 440 Euro/m 2 lemleri, mallarn -Stand inaat ve dekorasyonu hariç, sigortalanmas,elektrik 350 Euro/m 2 balant ve temel -Stand inaat hizmeti hariç, aydnlatma, stand büyüklüü 330 Euro/m 2 ile orant olarak ücretsiz -Nakliye ve Stand inaat hizmeti hariç, Fuara giri kart temini, 290 Euro/m 2 katalog ve internet giri bedeli, *(1 Euro=2.25 TL sabit kur avantaj) medya bedeli, ilave giri kart, fuar süresince iletiim araçlarndan faydalanma imkan ve tevik ilemlerinin takibi ile %19 oranndaki Almanya vergi bedelinin dahil olmas Mini Minimum Stand -12 m 2 (+3 m 2 ve katlar) Ödeme Plan Katm Destei *Ulam:Tüm ulam belgeleri (bilet, ini kart, vb.) destek rasnda ibraz edilmek üzere saklanmal ve gidi tarihinin fuar balama tarihinden en erken 5 gün önce, dönü tarihinin ise fuar biti tarihinden en geç 5 gün sonras olmas gerekmektedir. STK lara ve STK ile katlan firmalara ücretsiz stand imkan rtibat: e-posta Tel : Faks : : berna.yurtseven@ito.org.tr Euro avans + avans dnda kalan tutar iki eit taksitle tahsil edilecektir. -Fuar kat ve en fazla iki temsilcinin ekonomi s gidi ve dönü ulam masraflarnda %50 orannda DTM tevii -5 adet firmann katn 1 STK üzerinden olmas durumunda (minimum 60 m 2 lik stand inaatn STK üzerinden olmas artyla) her ey dahil paket fiyat üzerinden 1 adet 12 m 2 lik standn ücretsiz olarak ilgili STK ya veya belirleyecei bir firmaya tahsisi -Minimum 120 m 2 lik stand inaatn ilgili STK üzerinden olmas halinde, 1 adet 12 m 2 lik standn ilgili STK ya, 1 adet 12 m 2 lik standn STK tarafndan belirlenecek firmaya ücretsiz tahsisi, -35 m 2 ve üstündeki standlarda, stand inaatn milli katmdan bamsz olarak yaplabilecei (komu standlarda milli katm inaatn olmamas halinde)

4 UNIDO 14. GENEL KONFERANSI 28 Kasm-2 Aralk 2011 tarihlerinde Viyana da düzenlenen Birlemi Milletler Sanayi ve Kalknma Örgütü (UNIDO) 14. Genel Konferansna Odamz Türk Yan Sanayi Borsas ve birlie ba 52 ülkeden katm gerçeklemitir. UNIDO 14. Genel Konferansnda, UNIDO nun görev tannda yer alan konularda son dönemde ciddi gelimeler yaand, bu gelimeler karnda Örgüt ün kendini sürekli güncellemesi ve bu çerçevede gelimelere etkin bir ekilde yant verecek konumda olmas gerektii ifade edilmitir. Ayrca, son dönemde yaanan ekonomik kriz sebebiyle UNIDO nun öneminin daha da artt, ekonomik anlamda kalknmann salanmas için nai programlarn gerçekletirilmesi gerektii ve bu çerçevede, tüm üye devletlerin UNIDO platformunda birlikte çaba sarf etmesinin kaçlmaz olduunu belirtmitir. Toplantda, ayrca çevre dostu endüstri giriimi, ticaret kapasitesini gelitirme, bayndrlk için alar, refah için ibirlii, üretim sektörünün rekabet gücü, istihdam yaratma, enerji faaliyetlerindeki art, hükümet ve özel sektör konular da ayrca incelenmitir. METAL LEME, SAC LEME, ELEKTRK, ELEKTRONK, OTOMASYON, HIRDAVAT VE GÜVENL SEKTÖRLER BURSA DA R ARAYA GELD Bursa Metal leme Teknolojileri Fuar 1 4 Aralk 2011 tarihleri arasnda Bursa Uluslararas Fuar ve Kongre Merkezi nde düzenlendi. 21 ülkeden 351 firma ve firma temsilcilisinin katyla hazrlanan fuarlar yurtiçi ve yurtdndan 30 ülkeden kii tarafndan ziyaret edildi. Metal ileme makineleri ve CNC tezgâhlar bata otomotiv yan sanayi olmak üzere genel makine sanayinde youn olarak kullanlmaktadr. Ülkemizde üretimin lokomotifi, ihracatn ikinci büyük ehri olan; tarm, gda, otomotiv, tekstil, metal sektörlerinde büyük igücüne sahip Bursa da düzenlenen Bursa Metal leme Teknolojileri Fuar nda sektörün en önemli üretici ve ihracatç firmalar, yurtiçi ve yurtdndan gelen profesyonellerle i balantlar kurdu. CAR ARAÇLAR VE LOJSTK MARKALARI COMVEX DE BULUTU Ticari araç, yan sanayi ve lojistik sektörü Kasm arasnda TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi nde düzenlenen Comvex ve Logist Eurasia fuarlarnda bulutu. ki ylda bir düzenlenen fuarlara bu yl 21 ülkeden 374 firma ve firma temsilcilii katld. Fuarlar 49 ülkeden profesyonel ziyaret etti. COMVEX STANBUL Fuar ile e zamanl olarak yaplan LOGIST EURASIA 2011, 5. Lojistik Endüstrisi, Tamack, Yükleme, Boaltma, stifleme, Depolama Araç, Donanm, Sistem ve Teknolojileri Fuar, ibirliinin pekimesi açndan da önem tayor. COMVEX STANBUL da, Türkiye'nin önde gelen lojistik firmalarn yolcu ve yük tamacnda kullandklar en yeni ticari araçlarn yan sra, otomotiv aksam ve parçalar, haberleme sistemleri, motor yaktlar, akümülatörler, lastik ve jantlar ile servis ekipmanlar bir arada sergilendi.

5 Sektörel Deerlendirme Toplantlar stanbul Ticaret Odas Plastik ve Kauçuk Meslek Komitesi nin giriimiyle, 30 Kasm 2011 tarih ve 14:00-17:00 saatleri arasnda MES Sanayi Sitesinde sektör mensuplaryla toplu iyerlerinde bilgilendirme toplantlar çerçevesinde bölgesel bir toplant yaplmr. Toplantn aç konumas gerçekletiren Levent Ta MES hakknda bilgi vererek, toplantn MES te yapyor olmasndan duyduu memnuniyeti ifade etmitir. Levent Tan ardndan söz alan TO Yönetim Kurulu Bakan Yardmc ekib Avdagiç, stanbul un ticari yap ve stanbul Ticaret Odas hakknda bilgi vermitir. Ayn zamanda toplantda Odamz tanm filmi ve sunumu gösterilmitir. Toplantn sunum bölümü 50 No.lu Plastik ve Kauçuk Meslek Komitesi Bakan Mehmet Uysal'n konumas ile tamamlanmr. Sunumlarn ardndan katmclarla soru-cevap bölümünde karkl görü alveriinde bulunulmutur. Odamz 50 no.lu Plastik ve Kauçuk Meslek Komitesi nin faaliyeti olarak Avrupa yakasndaki firmalarzla daha kolay iletiim kurabilme açndan 18 Ocak 2012 tarihinde STOÇ Sanayi Sitesi toplant salonunda düzenlenecek olan toplantya kat beklemekteyiz. 13 Ocak 2012 tarihine kadar ada verilen irtibat numaralar ile iletiime geçilmesi hususlar önemle hatrlatr. rtibat: Tel : (212) /77 E-posta : bengi.aran@ito.org.tr/onur.arslan@ito.org.tr ODAMIZ SANAY HTSAS KOMTES FAALYETLER Odamz Sanayi htisas Komitesi nin çalmalar çerçevesinde, Sanayicimizle Birlikte slogan ile birçok sanayici firmaya Komite üyelerince ziyaretler düzenlenmitir. Bu ziyaretler srasnda sektörün genel sorunlar dile getirilmi ve Komite çalmalarnda da ele alnmr. Bu çerçevede, farkl KDV oranlar sorunu, özellikle demir-çelik ürünlerinin üretimlerindeki enerji maliyetleri, kalifiye eleman yetersizlii, yurtd fuarlarda teviklerden yararlanma konusundaki sntlar dile getirilmi olup, benzer sorunlarn tüm sanayi sektörünü ilgilendirmesinden dolay, Odamz Sanayi htisas Komitesi tarafndan çeitli Dernek ve Birliklerden alnan görüler çerçevesinde sntlar ve çözüm önerileri eklenerek hükümete sunulmak üzere bir rapor haline getirilmitir. Söz konusu rapor, Odamz yay olarak bastldktan sonra ilgili makamlara da yaplacaktr.

6 KOB LERE YÖNELK ANALZ ÇALIMASI ELEKTRKL OTOMOBLLER Beyaz Eya sektöründeki iletmelerin ERP (Entegre Bilgisayar Yazmlar-Kurumsal Kaynak Planlama) kullanm ve Yaln Üretim- Verimlilik uygulama seviyelerinin analizi ile ilgili Odamz tarafndan balatlan proje kapsamnda, firmalarn gerek anket ve gerekse de yerinde ziyaretleri ile mevcut durumlarn ERP ve Yaln Üretim açndan deerlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu sayede ilgili firmalar, mevcut durumlar tespit ederek hiçbir ücret ödemeden kendilerini deerlendirme imkan yakalayacaklardr. Ayrca, sektöre dönük yaplan ararmalarn rakamsal sonuçlar ilgili firmalarnda katmlaryla gerçekletirilecek bir panelde analiz edilecektir. Söz konusu panelde sektör temsilcileri ve KOSGEB yetkililerinin katmlar öngörülmekte olup firmanzca panel sonuçlarn deerlendirilmesi de mümkün olacaktr. rl sayda katn kabul edilecei analiz çalmasna dahil olmak isteyen firmalarn ada verilen irtibat numarasyla iletiimi hususu önemle rica olunur. rtibat: Tel : (212) Faks : (212) E-posta : bengi.aran@ito.org.tr Son yllarda otomotiv sektöründe özellikle elektrikli otomobiller konusunda büyük bir gelime yaanmaktadr. Dünyada hzla azalan petrol kaynaklar, bu zamana kadar üretilen ancak pazarda kendisine çok fazla yer bulamayan benzin ve elektrik motorlarn birlikte çal hibrid motorlu araçlar ile birlikte, tamamen elektrik ile çalan alternatiflere yönelinmesine sebep olmutur. Ayrca yine bu trend dorultusunda, hidrojen ile çalan otomobil, ABD de yakn zamanda trafie çkma izni alm olan uçan otomobil gibi örnekler de ortaya çkmaktadr. En son basna yansyan TÜ tarafndan hazrlanan hidrojenli tekne ve Oscar firmas tarafndan yaplan elektrikli araçlar, ülkemizdeki bu trendin somut örnekleridir. Dünyadaki bu gelimelere paralel olarak, özellikle elektrikli otomobil konusunda da bugüne kadar sadece prototip ten öteye gidemeyen özel üretimler, yerlerini seri üretime geçen ve dünya çapnda satna balanan, ülkemize de ithal edilen modellere rakmaya balamr. Son dönemdeki bu gelimeler çerçevesinde, özellikle elektrikli otomobil konusu önemini korumaktadr. Ülkemize ithal edilen çeitli markalarn elektrikli otomobillerinin sata balamas yannda, ülkemizde üretilmesi planlanan ve çalmalar yaplan markamodellerin olmas, konunun önemine iaret etmektedir. Bu noktada, bugüne kadar yaplamayan yerli otomobil ile birlikte, son dönemin yeni ak olan elektrikli otomobil konusu üzerine ilmenin, Türk Otomotiv Yan sanayinin bu gelimelerden nasl etkilenecei, üretimi sona erecek motor ve aktarma sistemleri parçalar ile bunlarn yerine gelecek elektrik motor ve pillerin üretimine ilikin sanayiciler, üniversiteler ve uzmanlarn bir araya gelecei toplantlar ile konunun geleceine k tutmaya çalacaz. Tüm bu gelimeleri bu sayfalarda sizler ile paylaarak sanayimizi bekleyen bu büyük deime öncülük etmeye çalacaz.

7 UZMAN KÖES Bu ayki konuumuz stanbul Teknik Üniversitesinden Yrd.Doç.Dr.Ufuk Cebeci Deerli yorumlar için kendisine teekkür ederiz Poka - Yoke Nedir? (Hata Önleyici Düzenekler) Japon yönetim düünürlerinden biri olan Shiego Shingo, 1986 nda yaynlad Sr Kontrol Sistemi ad tayan eseri ile yeni yönetim felsefesine sr hata ve poka-yoke kavramlar kazandrmr. Shingo ya göre organizasyonda istatistiksel kalite kontrol araçlarn kullanlmas hatalar bütünüyle ortadan kaldrmayabilir. Shingo, bu konuda Poka-Yoke ad verilen tekniin kullanlmas önerir. Dr. Shingo, Saga City de 1909 ynda dodu ve 1930 da Yamanashi Teknik Koleji makine mühendislii bölümünü bitirdi. Tayvan daki Taipei Railway fabrikasnda ie balad. Burada bilimsel yöneticilikle tan. Sonrada 1945 de Japon Yönetim irketinde profesyonel yönetim uzman oldu. Daha sonra eitim departman, bilgi ilem departman ve Fukioko ofisinin yöneticisi oldu de eitim departman bakan olarak istatistiksel kalite kontrol yöntemlerini uygulad de 300 irketi arard de hem çalanlar hem de tedarikçiler için Toyota Motor Co. da endüstri mühendisi ve fabrika gelitirme eitimiyle görevlendirildi boyunca Nagasaki deki Mitsubishi Heavy Industries de tonluk gemi omurgas bir araya toplama zaman 4 aydan 2 aya azaltmaktan sorumlu oldu. Bu dünyada gemi inasnda yeni bir rekor oldu ve sistem Japonya daki her tersaneye yayld. POKA, dikkatsizlik, dalgnlk, YOKE ise elimine edilmesi anlamna gelir. POKA YOKE, unutkanlk dikkatsizlik, yanl anlama, konsantrasyon eksiklii, standartlarn eksiklii, tecrübesizlik, bo vermek, sabotaj vs. insan faktörlerinden kaynaklanan durumlara kar, hata yapmay önleyici ve yardmc araç ve stratejileri kullanarak ancak daha fazla kontrol elemanna gerek duymadan, r hatal üretime ulamay amaçlar. Bu amaçla ve gerekirse kullanlan tezgaha ilave mekanizmalarn eklenmesine ve/veya ürün üzerinde dizayn deikliine gidilebilir. POKA-YOKE elemanlar sonland alterler, kl uyarlar, ablonlar, klavuzlar, sensörler, basnçl alterler, ayar pimleri, sayaçlar vs. donanmdan oluur. Temel fonksiyonlar kapatma/durdurma, kontrol ve uyarr. POKA-YOKE uygulamalar srasnda ürünün karakteristik özelliklerine göre ekillendirilmi standartlardan sapmalar belirleyecek uygun POKA-YOKE araçlar seçilir. Prosedürlerden ve sabit deerlerden sapmalar belirleyecek düzenekler kurulur. Poka - Yoke Sisteminin Araçlar Poka Yoke sistemi çalma srasnda üç araç kullanmaktadr. 1- Kaynakta Kontrol : Herhangi bir hata olutuunda müteriye ulamadan kaynanda belirlenerek kontrol altna alnmas ile kalite kontrolünün srlanmasr 2- %100 Denetim : Hata oluturabilecek çeitli unsurlar (arlk, yükseklik, genilik vb.) denetleyebilecek cihazlardan bütün ürünleri geçirmektir.

8 3- Önleyici Faaliyetler : Bir hata tespit edildiinde gerekli tedbirleri hemen almaktr. Poka - Yoke Sisteminin Kurulmas Gerektirecek Hatalar Unutkanlk Alkanlklardan kaynaklanan hatalar Tanmlama ve tehis hatalar Amatör hatalar Farknda olunan hatalar Kasti olmayan dikkatsizlie dayal hatalar Yava davranma ve kararszla dayal hatalar Standard eksikliinden kaynaklanan hatalar Sürpriz hatalar Kasti hatalar Poka - Yoke Çeitleri Önlemeye Dayal Poka - Yoke ler : Bu tür Poka - Yoke ler hatalarn olumas önlemeye dönüktür. Önlem temelli mekanizmalar süreçteki anormallikleri hissederek bu durumu bir sinyalle bildirir yada olayn zorluuna ve tekrarlanma sklna ba olarak süreci durdurur. Önlemeye dayal Poka - Yoke ler için iki yaklam kullanr. kaz yöntemi Kontrol yöntemi Kefetmeye Dayal Poka - Yoke ler : Baz durumlarda hatalar önlemek mümkün olamaz yada ekonomik olmaz. Bu gibi durumlarda hatalarn süreç içerisinde erken tehi edilmesi gerekir. Kefetme amaçl kullanlan üç tür Poka - Yoke mevcuttur. liki yöntemi Sabit Deer Yöntemi Hareket Admlar Yöntemi Poka - Yoke nin Temel Prensipleri: Üretim sürecinin sr hatal ürünler üretebilmesi için uygulamaya konulabilecek baz prensipler bulunmaktadr. Bu prensipler ada ki gibi sralanabilir. (Shimbun; 1988) 1- Kaliteyi süreçlere yerletirmek. Bu sayede herhangi bir hata yaplm olsa da üretilen parçalar %100 denetimden geçirileceinden sistemden kusurlu parçann çkmas engellenmi olur. 2- Yanlkla yaplan hatalar elimine etmek.hatalarn kaçlmaz olmad farz edilir. Eer gereken özen gösterilir ve uygun araçlarla sistem desteklenirse bütün hatalar elimine edecek bir yol bulunabilir. 3- Doruluu bilinmeyen hiçbir ilemi gerçekletirmemek. Üretim sisteminde doru olmad bilinen hiçbir ilem gerçekletirilmemelidir. 4- Mazereti deil, nasl doru yalaca düünmek. Hatalara yönelik olarak ne gibi mazeretler bulunabileceini düünmek yerine yaplanlarn nasl daha doru bir ekilde gerçekletirileceini düünmek ve bulmak.

9 5- %60 lk baar ans yeterli görmek. Gelimelerde, harekete geçmeden mükemmellii amaçlamak gerekmez. er, çözüm %50 baar ansndan daha yüksekse hemen yerine getirilmelidir. 6- Hatalar ve kusurlarla ilgili kar çaba sarfetmelidir. Tek bir çalann çabalar sr hatann gerçeklemesi için yeterli olmaz. Hata ve kusurlar yok etmek için iletmenin bütün çalanlar destek vermek zorundadr. 7- On beyin bir beyinden daha iyidir. Hatalarn ortadan kaldlmasnda ilgili kiilerin tamamn katlaca beyin rtnas çalmalar daha etkin sonuçlar dourur. Takm çalmas ilerleme fikirlerinin anahtarr. 8-5 kez neden 1 kez nasl sorusunu sorarak dorular bulmak. Eer bir hata varsa daha fazla denetleyici talep edilmemeli, problemlerin kaynana inilmelidir. Akla gelen ilk nedenlerle yetinmemeli problemin kaynana inebilmek için 5 kez neden sorusu sorulmal, arkasndan bunu nals tespit ederiz diye sorulmal ve daha sonra çözüm uygulamaya konulmalr. ÖNERLERZ Sizlerden aldz öneriler dorultusunda çalmalarza yön vermekteyiz. Lütfen Türk Yan Sanayi Borsas Bültenimizle ilgili varsa öneri ve fikirlerinizi adaki formu doldurarak no.lu faksa veya bulten@ito.org.tr adresine gönderiniz. TYSB BÜLTENZE LAN VERMEK STYORSANIZ lan ve duyurularn TYSB Bülteninde yer almas istiyorsanz, TAM SAYFA LAN. 250 TL YARIM SAYFA LAN. 150 TL DÖRTTE BR SAYFA LAN TL Lütfen ilanlar bulten@ito.org.tr e-posta adresine gönderiniz. STANBUL TCARET ODASI Bilgi Hatt:

STANBUL T CARET ODASI KOB ARA TIRMA VE GEL T RME UBES TÜRK YAN SANAY BORSASI SERV S

STANBUL T CARET ODASI KOB ARA TIRMA VE GEL T RME UBES TÜRK YAN SANAY BORSASI SERV S STANBUL T CARET ODASI KOB ARA TIRMA VE GEL T RME UBES TÜRK YAN SANAY BORSASI SERV S DEN ZL SANAY ODASI Z YARET 4 MART 2011 / 11.00 stanbul Ticaret Odas Türkiye nin en büyük dünyan n ise be büyük odas ndan

Detaylı

TARMAKB R TANITIM DÖKÜMANI

TARMAKB R TANITIM DÖKÜMANI TARMAKBR TANITIM DÖKÜMANI TARMAKBR Türk Tarm Alet ve Makinalar malatçlar Birlii, 1978 ynda kurulmu olup, ülkemizde traktör ve tarm makinalar ana itigal konusu olan imalatç, ihracatç ve ithalatçlarn üye

Detaylı

KURUMSAL T BAR YÖNET M PROF. DR. HALUK GÜRGEN

KURUMSAL T BAR YÖNET M PROF. DR. HALUK GÜRGEN KURUMSAL T BAR YÖNET M PROF. DR. HALUK GÜRGEN KURUMSAL T BAR tibar alglamalardan oluur. Kurumsal itibar, bir kuruma yönelik her türlü alglamann bütünüdür. Kurumsal itibar; sosyal ortaklarn kurulula ilgili

Detaylı

Deutsche Bank A. Sermaye Piyasas Hizmetlerine ili kin aç klamalar

Deutsche Bank A. Sermaye Piyasas Hizmetlerine ili kin aç klamalar DeutscheBankA.SermayePiyasas Hizmetlerineilikinaçklamalar dayeralanbilgilersermayepiyasaskurulu nun,iii-39.1say YatKurulular Kurulu ve Faaliyet Esaslar Hakkknda Tebli"inin 28.'inci maddesi çerçevesinde

Detaylı

AGRIEVOLUTION TANITIM DÖKÜMANI

AGRIEVOLUTION TANITIM DÖKÜMANI AGRIEVOLUTION TANITIM DÖKÜMANI MDR? Agrievolution (Global Alliance for Agriculture Equipment Manufacturing Associations Tarm Makineleri malatç Birlikleri Küresel ttifak); ABD, Hindistan, Brezilya, Türkiye,

Detaylı

8.MÜKEMMELL ARAYI SEMPOZYUMU 17 Nisan 2007 / zmir

8.MÜKEMMELL ARAYI SEMPOZYUMU 17 Nisan 2007 / zmir 8.MÜKEMMELL ARAYI SEMPOZYUMU 17 Nisan 2007 / zmir Betül Faika SÖNMEZ Sa*l+k Bakanl+*+ Temel Sa*l+k Hiz.Gen. Md. Kalite E*itim ve Koor. Birimi Daire Ba3kan+ SA LIK HZMETNDE ARTAN TALEP Kaliteli, düük maliyette

Detaylı

ANKARA SANAY ODASI 2. ve 3. ORGAN ZE SANAY BÖLGES 2011 YILI ÇALI MA PROGRAMI

ANKARA SANAY ODASI 2. ve 3. ORGAN ZE SANAY BÖLGES 2011 YILI ÇALI MA PROGRAMI ANKARA SANAY ODASI 2. ve 3. ORGANZE SANAY BÖLGES 2011 YILI ÇALIMA PROGRAMI 1 Giri 15 Nisan 2000 tarih ve 24021 say Resmi Gazetede yaynlanarak yürürlüe giren 4562 say Organize Sanayi Bölgeleri Yasas takiben,

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 Konya 11. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme, Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı KONELEX 2014

Detaylı

Proje Döngüsünde Bilgi ve. Turkey - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1

Proje Döngüsünde Bilgi ve. Turkey - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1 Proje Döngüsünde Bilgi ve letiim Turkey - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1 Proje Döngüsünde Bilgi ve letiim B: Ana proje yönetimi bilgi alan B: Tüm paydalara ulamak ve iletiim kurmak için

Detaylı

1 letme Dönü ümü ve Planlamas Hizmetleri

1 letme Dönü ümü ve Planlamas Hizmetleri Hizmet Tan letme Dönüümü ve s Hizmetleri SAP letme Dönüümü ve s Hizmetleri, rekabet avantaj salamak üzere Lisans Alan inovasyonunu ve dönüümünü kolaylarmay amaçlayan danmanlk ve örnekleme hizmetleri sunar.

Detaylı

SOSYAL GÜVENLK KURMUNUN YAPISI VE LEY. Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl Strateji Gelitirme Bakan Ahmet AÇIKGÖZ

SOSYAL GÜVENLK KURMUNUN YAPISI VE LEY. Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl Strateji Gelitirme Bakan Ahmet AÇIKGÖZ SOSYAL GÜVENLK KURMUNUN YAPISI VE LEY Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl Strateji Gelitirme Bakan Ahmet AÇIKGÖZ KURUMUN AMACI ve GÖREVLER' Sosyal sigortalar ile genel salk sigortas bakmndan kiileri güvence

Detaylı

Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi Yeni Teknolojiler

Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi Yeni Teknolojiler Uluslararası Takım Tezgahları, İmalat ve Otomasyon Teknolojileri Fuarı Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi

Detaylı

Online Bilimsel Program Yönetici K lavuzu

Online Bilimsel Program Yönetici K lavuzu Online Bilimsel Program Yönetici Klavuzu Bu belgedeki bilgiler, ekiller ve program ilevi önceden haber verilmeksizin deitirilebilir. Tersi belirtilmedikçe, burada örnek olarak ad geçen kiiler, adresler,

Detaylı

TÜRK YAN SANAYİ BORSASI BÜLTENİ Türk Yan Sanayi Borsası ndan..

TÜRK YAN SANAYİ BORSASI BÜLTENİ Türk Yan Sanayi Borsası ndan.. TÜRK YAN SANAYİ BORSASI BÜLTENİ Türk Yan Sanayi Borsası ndan.. Kasım 2011, sayı:69 Bu ayki sayımızda neler var: 10.İşbirliği Günleri 20-21 Ekim 2011 de MIDEST 2011 Yan Sanayi Fuarı Geri Sayım Başladı!

Detaylı

novasyon KalDer zmir ubesi 8. Mükemmellii Aray Sempozyomu zmir, 18 Nisan 2007 irin Elçi Technopolis Türkiye Direktörü Teknoloji Yönetim Dernei Bakan

novasyon KalDer zmir ubesi 8. Mükemmellii Aray Sempozyomu zmir, 18 Nisan 2007 irin Elçi Technopolis Türkiye Direktörü Teknoloji Yönetim Dernei Bakan novasyon KalDer zmir ubesi 8. Mükemmellii Aray Sempozyomu zmir, 18 Nisan 2007 irin Elçi Technopolis Türkiye Direktörü Teknoloji Yönetim Dernei Bakan novasyon Ekonomik ve toplumsal fayda yaratmak için ürünlerde,

Detaylı

Eti de TPM ve Kazandrdklar ET RKETLER GRUBU ET RKETLER GRUBU Bisküvi, Kek ve Çikolata alannda 315 çeit ürün 5 ayr üretim tesisi 200.000 ton/yl üretim Toplam 580 milyon USD yllk sat cirosu 190.000 sat noktas

Detaylı

ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL

ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL ELEKTRK MÜHENDSLER ODASI MESLEK Ç SÜREKL ETM MERKEZ YÖNETMEL Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliin amacı; meslekteki bilimsel, teknolojik gelimelerle ve uygulama alanları ile ilgili olarak Üye Mühendislere verilecek

Detaylı

'DARE PERFORMANS HEDEF' TABLOSU

'DARE PERFORMANS HEDEF' TABLOSU !nsanl"n Geliimine Yönelik Katma De"eri Yüksek Ürün ve Hizmet Yaratmak 2011 ylna kadar üretilen aratrmalara, projeleri ve alnan patent saylarn % 20 arttrmak üzere laboratuvarlar kurmak ve akreditasyonlarn

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

zmir Büyük ehir Belediyesi Ba kanl k Makam na ve belediyemizi ziyarete gelen yabanc ülke temsilcilerine gerekti inde tercümanl k hizmeti vermek.

zmir Büyük ehir Belediyesi Ba kanl k Makam na ve belediyemizi ziyarete gelen yabanc ülke temsilcilerine gerekti inde tercümanl k hizmeti vermek. ABVEDILKLERUBEMÜDÜRLÜÜ DIÞ ÝLÝÞKÝLER ÞUBE MÜDÜRLÜÐÜ Yetki,GörevveSorumluluklar zmirbüyükehirbelediyesi'ninuluslararaslikilerinidüzenlemek. zmirbüyükehirbelediyesibünyesindeyeralanbirimlereavrupabirliiveçeitli

Detaylı

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR. . EVLİLİK HAZIRLIKLARI, EV GEREÇLERİ VE MOBİLYA FUARI 10-14 NİSAN 201 TRABZON DÜNYA TİCARET MERKEZİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

Detaylı

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram

Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Düzey Eitim Proram Temel Düzey Eitim Proram Amaç : Sermaye Piyasas Kurumlarnda görev yapanlar veya bu görevlere atanacaklar, SPK nn düzenleyecei Lisanslama snavna hazrlama. Katlmclar Hisse Senetleri Piyasas Mü"teri Temsilcileri,Yatrm

Detaylı

REDÜKTÖR-VARYATÖR SANAY VE T CARET A..

REDÜKTÖR-VARYATÖR SANAY VE T CARET A.. REDÜKTÖR-VARYATÖR SANAY VE TCARET A.. HELSEL DLL REDÜKTÖRLER ÇN KULLANMA KILAVUZU ÇNDEKLER ÖNEML NOTLAR... GÜVENLK NOTLARI... TAIMA VE DEPOLAMA... MONTAJ VE DEMONTAJ... ÇALITIRMA... KONTROL VE BAKIM...

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

GENEL DURUM. GERÇEKLE T R LEN FAAL YETLER ve PROJELER 1. SOSYAL YARDIMLAR

GENEL DURUM. GERÇEKLE T R LEN FAAL YETLER ve PROJELER 1. SOSYAL YARDIMLAR GENELDURUM Türk Kzlay Sosyal Hizmetler Müdürlüü; olaan ve olaanüstü durumlarda, yerel, ulusal ve uluslararas düzeyde insan onurunu korumak amac ile toplumdaki savunmasz ve incinebilir nüfus gruplarnn sorunlarn

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONU BAŞVURU FORMU

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONU BAŞVURU FORMU EK- 1 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONU BAŞVURU FORMU Notlar: a. Cevaplan 10 punto ile elektronik ortamda yazınız ve verilen boşluklarla sınırlı kalmayınız. b. Talep edilen her bir fuar

Detaylı

Mali Yönetim ve Denetim Dergisinin May s-haziran 2008 tarihli 50. say nda yay nlanm r.

Mali Yönetim ve Denetim Dergisinin May s-haziran 2008 tarihli 50. say nda yay nlanm r. HURDAYA AYRILAN VARLIKLARIN MUHASEBELELMELER VE YAPILAN YANLILIKLAR Ömer DA Devlet Muhasebe Uzman info@omerdag.net 1.G Kamu idarelerinin kaytlarnda bulunan tarlar ile maddi duran varlklar doalar gerei

Detaylı

KURUMSAL YÖNET M VE YATIRIMCI LER PORTALI HRAÇÇI PORTAL ÜYEL K LEMLER KILAVUZU

KURUMSAL YÖNET M VE YATIRIMCI LER PORTALI HRAÇÇI PORTAL ÜYEL K LEMLER KILAVUZU KURUMSAL YÖNETM VE YATIRIMCI LER PORTALI HRAÇÇI PORTAL ÜYELK LEMLER KILAVUZU 2012 çerik Bilgileri 1. HRAÇÇI RKET PORTAL KATILIM SÜREC...3 2. RKET KULLANICISI PORTAL KAYIT LEMLER...6 2 / 12 1. HRAÇÇI RKET

Detaylı

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı 7 11 Aralık 2005 Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar

Detaylı

ç Ç Ğ Ç Ğ ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç Ç Ğ ç Ğ Ğ ç Ç ç ç ç ç» ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç Y DiT P "Frsat Yaratt'' 1_) GENEL ni,ci,nn so5e6 0

Detaylı

I. Oturum Oturum Ba kan : Yrd.Doç.Dr. Ufuk TÜRKER 09:50-10:10

I. Oturum Oturum Ba kan : Yrd.Doç.Dr. Ufuk TÜRKER 09:50-10:10 09:30-09:50 Açl - Açl Konumalar I. Oturum Oturum Bakan: Yrd.Doç.Dr. Ufuk TÜRKER 09:50-10:10 Namk Kemal Üniversitesinde Yürütülen Hassas Tarm Aratrmalar Bahattin AKDEMR S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarm Makinalar

Detaylı

Onüçüncü Bölüm Zaman Serisi Analizi

Onüçüncü Bölüm Zaman Serisi Analizi OnüçüncüBölüm ZamanSerisiAnalizi Hedefler Buüniteyiçalktansonra; Zaman serisine en uygun tahmin denklemini belirler, Tahmin denklemini kullanarak projeksiyon yapar, Tahminler için yaplan hatay ölçer, Belli

Detaylı

REDÜKTÖR-VARYATÖR SANAY VE T CARET A..

REDÜKTÖR-VARYATÖR SANAY VE T CARET A.. REDÜKTÖR-VARYATÖR SANAY VE TCARET A.. HELSEL DLL REDÜKTÖRLER ÇN KULLANMA KILAVUZU ÇNDEKLER ÖNEML NOTLAR... GÜVENLK NOTLARI... TAIMA VE DEPOLAMA... MONTAJ VE DEMONTAJ... ÇALITIRMA... KONTROL VE BAKIM...

Detaylı

malat Teknolojileri Dr.-Ing. Rahmi Ünal

malat Teknolojileri Dr.-Ing. Rahmi Ünal malat Teknolojileri Dr.-Ing. Rahmi Ünal GR 1 Dersin Amac malat teknolojisinin amac, teknik resimlerde veya baka tür bilgi ortamlarnda oluturulan parçalarn tasarmna uygun olarak ekonomik bir ekilde imal

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

BASIN YAYIN VE HALKLA L K LER UBE MÜDÜRLÜ Ü

BASIN YAYIN VE HALKLA L K LER UBE MÜDÜRLÜ Ü BASINYAYINVEHALKLALKLERUBEMÜDÜRLÜÜ ÝLÝÞKÝLER ÞUBE MÜDÜRLÜÐÜ Yetki,GörevveSorumluluklar YasalDayanak Büyükehirbelediyesininçalmalarnnbasn,yaynaraçlaryardmyla kamuoyunaetkilibirekildeduyuruluptantlmasnsalamakvehalkla

Detaylı

BÜLTEN TÜRK YAN SANAY BORSASI. Bu say da, De erli Yan sanayicilerimiz, KOB lerimiz, giri imcilerimiz, Türk Yan Sanayi Borsas ndan

BÜLTEN TÜRK YAN SANAY BORSASI. Bu say da, De erli Yan sanayicilerimiz, KOB lerimiz, giri imcilerimiz, Türk Yan Sanayi Borsas ndan TÜRK YAN SANAY BORSASI Bu say da, Türk Yan Sanayi Borsas ndan.. birli i Günleri ni IX.Kez Organize Ediyoruz Dünya Yan Sanayini A dan Z ye Takip Edebilece iniz Tek Fuar:MIDEST 2010 EUROMOLD 2010 Kal pç

Detaylı

TUTANAK 13/05/2015. : Türkiye Kooperatif İstatistiklerinin Geliştirilmesi Projesi. : ILO Türkiye Ofisi, Ankara

TUTANAK 13/05/2015. : Türkiye Kooperatif İstatistiklerinin Geliştirilmesi Projesi. : ILO Türkiye Ofisi, Ankara 13/05/2015 TUTANAK Konu Yer : Türkiye Kooperatif İstatistiklerinin Geliştirilmesi Projesi : ILO Türkiye Ofisi, Ankara Tarih/Saat : 13 Mays 2015, Saat:10.00-12.00 Gündem Gerekenler : Kooperatif İstatistiklerinin

Detaylı

Sosyal Değişime Destek: Yeni Kitle Kaynak Araçları Anketi

Sosyal Değişime Destek: Yeni Kitle Kaynak Araçları Anketi Sosyal Değişime Destek: Yeni Kitle Kaynak Araçları Anketi 1. Etkinliğe hangi kurumu temsilen katıldınız? Sivil toplum kuruluşu 75,0% 9 Bireysel 8,3% 1 Şirket 16,7% 2 Üniversite 0,0% 0 Sosyal Girişim 0,0%

Detaylı

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ LTD. ŞTİ. (BTSO MESYEB)

BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ LTD. ŞTİ. (BTSO MESYEB) BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ LTD. ŞTİ. (BTSO MESYEB) SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ 1-11UY0031-3 Isıtma ve Doğal Gaz İç Tesisat Yapım Personeli

Detaylı

TÜRK YAN SANAYİ BORSASI

TÜRK YAN SANAYİ BORSASI TÜRK YAN SANAYİ BORSASI Bu sayımızda neler var: Mutlaka Takip Etmelisiniz: TÜHESFO 2012 BÜLTENİ Türk Yan Sanayi Borsası ndan.. Değerli Üyelerimiz, Eylül 2012, sayı:76 Mart 2012, sayı:72 11.İşbirliği Günleri

Detaylı

Fuar Hakkında. Katılımcı Ürün Grupları. Ziyaretçi Profili

Fuar Hakkında. Katılımcı Ürün Grupları. Ziyaretçi Profili Fuar Hakkında Ülkemizin ilk ve tek güneş enerjisi konulu fuarı olan Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye nin güneş enerjisi alanında üretim merkezi olması yolunda büyük adımlar atmasına fırsat

Detaylı

Türkiye - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1

Türkiye - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 1 1 Maliyet kontrolü proje bütçelendirmesi çerçevesinde gerçek proje maliyetlerini kontrol etmeyi hedefleyen bir yönetim sürecidir. Türkiye - EuropeAid/126747/D/SV/TR_ Alina Maric, Hifab 2 Girdiler: Cost

Detaylı

Yavuz HEKM. Egekons Prefabrike Metal Yap San. Tic. Ltd.!ti. ve. Hekim Gemi n$a A.!. Firmalarnn Kurucusu ve Yönetim Kurulu Ba$kan.

Yavuz HEKM. Egekons Prefabrike Metal Yap San. Tic. Ltd.!ti. ve. Hekim Gemi n$a A.!. Firmalarnn Kurucusu ve Yönetim Kurulu Ba$kan. Yavuz HEKM Egekons Prefabrike Metal Yap San. Tic. Ltd.!ti. ve Hekim Gemi n$a A.!. Firmalarnn Kurucusu ve Yönetim Kurulu Ba$kan. 8. Mükemmelli+i Aray$ Sempozyumu Ana Tema, Yerellikten Küresellie EGE Oturum

Detaylı

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Firma Tanıtımı BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Adres: Telefon: 0232 479 58 10 Faks: 0232 479 25 85 E-Posta: info@bozdagendustri.com Otomotiv sektöründeki güçlü tedarikçiniz. Bozdağ

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNVERSTES MÜHENDSLK FAKÜLTES METALURJ VE MALZEME MÜHENDSL BÖLÜMÜ BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES

DOKUZ EYLÜL ÜNVERSTES MÜHENDSLK FAKÜLTES METALURJ VE MALZEME MÜHENDSL BÖLÜMÜ BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES BTRME PROJES YÜRÜTME YÖNERGES 1. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1: Bitirme projesi dersinde örencilerin önceki derslerde edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak karmak bir sistemi, sistem bileenini veya süreci

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI KALIP AVRASYA 2014 BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 2014 BELEX 2014 BURSA 5. HIRDAVAT VE İŞ GÜVENLİĞİ FUARI 2014 4 7 Aralık 2014 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

Detaylı

H20 PANEL S STEM Her tür projeye uygun, güvenilir, sa lam ekonomik kolon ve perde kal b

H20 PANEL S STEM Her tür projeye uygun, güvenilir, sa lam ekonomik kolon ve perde kal b H20 PANEL SSTEM Her tür projeye uygun, güvenilir, salam ekonomik kolon ve perde kalb 1 2 çindekiler H20 Panel Sistem 4 Kalp sistemleri içinde H20 Panel 6 Tamamlanm örnek projeler 8 Sistem Elemanlar 3 H20

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.ORG.2015/369-4998 Ankara, 16/03/2015 Konu: Balkan Ticaret Fuarı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.ORG.2015/369-4998 Ankara, 16/03/2015 Konu: Balkan Ticaret Fuarı MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.ORG.2015/369-4998 Ankara, 16/03/2015 Konu: Balkan Ticaret Fuarı SİRKÜLER (M/2015) Sayın Üyemiz, TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi

Detaylı

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 21-23 KASIM 2013 Erdem ALPTEKİN Araştırma ve Meslekleri Geliştirme Müdürlüğü Uzman Paola YAŞARSOY Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası

Detaylı

Düpol"den Köseköy Myo"ya Ziyaret KAYNAŞLI MYO DAN STANDARD PROFİL E TEKNİK GEZİ Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri

Detaylı

YANGIN ÖNLEME VE YANGINDAN KORUNMA HDROFOR SETLER

YANGIN ÖNLEME VE YANGINDAN KORUNMA HDROFOR SETLER YANGIN ÖNLEME VE YANGINDAN KORUNMA HDROFOR SETLER ANADOLU FLYGT yangn önleme ve yangndan korunma amaçl hidrofor ve pompa gruplar, güvenilir, etkin, tesisata balanmaya hazr hale getirilmi, kompakt ünitelerdir.

Detaylı

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir

2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetiim Sempozyumu 25-26 Ekim 2007, zmir Türkiye de Bölgesel Kalkınmanın Aracı Olarak Kalkınma Ajansları: zmir Kalkınma Ajansı Örnei Ergüder Can zmir Kalkınma Ajansı Giri: Türkiye de dier ülkeler gibi bölgelerarası hatta bölgeler içinde kalkınma

Detaylı

100.000 Euro DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR

100.000 Euro DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR 100.000 Euro Not: Elmas Sponsorluk tek Düzenlenecek basın toplantılarında ve Açılış Töreninde Sponsor Organizasyon

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

TÜRKYE DE DI TCARETN GELM (2000-2007) EVOLUTION OF FOREIGN TRADE IN TURKEY (2000-2007)

TÜRKYE DE DI TCARETN GELM (2000-2007) EVOLUTION OF FOREIGN TRADE IN TURKEY (2000-2007) TÜRKYE DE DI TCARETN GELM (2000-2007) Yrd.Doç.Dr.Sevim AKDEMR * Ar.Gör.Fatih KONUR ** ÖZET Türkiye ekonomisinde 2001 y(l(ndan itibaren yüksek oranlarda büyüme gerçeklemitir. Ancak ekonomide yüksek büyüme

Detaylı

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ?

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? 21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? Sayın Yönetim Kurulu Başkanı ve / veya Sayın Genel Müdür Dikkatine, Türk Plastik Sanayicileri

Detaylı

Robotik Otomasyon ve Yenilikçi İmalat Teknolojileri. www.deftdinamik.com.tr

Robotik Otomasyon ve Yenilikçi İmalat Teknolojileri. www.deftdinamik.com.tr Robotik Otomasyon ve Yenilikçi İmalat Teknolojileri Hizmet Verilen Sektörler Giriş Deft Dynamics kurucu ortağı Cem Deşen kariyeri boyunca robotik, fabrika otomasyonu ve imalat teknolojileri üzerine uzmanlaşmıştır.

Detaylı

ARSAN TEKST L T CARET VE SANAY ANON M RKET SER :XI NO:29 SAYILI TEBL E ST NADEN HAZIRLANMI YÖNET M KURULU FAAL YET RAPORU

ARSAN TEKST L T CARET VE SANAY ANON M RKET SER :XI NO:29 SAYILI TEBL E ST NADEN HAZIRLANMI YÖNET M KURULU FAAL YET RAPORU 1. Raporun Dönemi : 01.01.2008 31.03.2008 2. Faaliyet Konusu Arsan Tekstil Ticaret Ve Sanayi A.. (irket) 1984 ylnda Türkiye de kurulmu# olup faaliyet konusu; her türlü pamuk ipli)i üretimi, sentetik iplik

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

WIN EURASIA 2018 STARTUP Özel Alanı Sunumu Mart 2018 / İstanbul

WIN EURASIA 2018 STARTUP Özel Alanı Sunumu Mart 2018 / İstanbul WIN EURASIA 2018 STARTUP Özel Alanı Sunumu 15-18 Mart 2018 / İstanbul www.win-eurasia.com Deutsche Messe. Worldwide success. Effective lead generation. www.messe.de Deutsche Messe Profili En yüksek standartları

Detaylı

Yaz m Testi Sürecine TEC in (Test Expert Committee) Katk lar TEC Contributions to the Software Testing Process

Yaz m Testi Sürecine TEC in (Test Expert Committee) Katk lar TEC Contributions to the Software Testing Process Yazm Testi Sürecine TEC in (Test Expert Committee) Katklar TEC Contributions to the Software Testing Process Mustafa Namdar Turkcell Teknoloji Ararma & Gelitirme A.. 41470, Gebze-KOCAEL mustafa.namdar@turkcellteknoloji.com.tr

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

T.C KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII Strateji Gelitirme Bakanl!"! (1. sayfa) ZEYLNAME

T.C KÜLTÜR VE TURZM BAKANLII Strateji Gelitirme Bakanl!! (1. sayfa) ZEYLNAME (1. sayfa) ZEYLNAME Türkiye Kültür Portal! Altyap!s!n!n Oluturulmas! ve Portal Uygulama Yaz!l!mlar!n!n Temin Edilmesi ihalesi 03/07/2009 Cuma gününe ertelenmitir. Teknik :artnamenin 6.(2). Maddesi Portal

Detaylı

AMEL YATHANEDE KULLANILAN HASSAS C HAZ VE CERRAH ALETLER N

AMEL YATHANEDE KULLANILAN HASSAS C HAZ VE CERRAH ALETLER N AMELYATHANEDE KULLANILAN HASSAS CHAZ VE CERRAH ALETLERN YENDEN KULLANIMA HAZIRLANMASINDA MERKEZ STERZASYON ÜNTES ÇALIANLARININ SORUMLULUKLARI Firdevs TABAK*, lknur NANIR** *Acbadem Kozyata Hastanesi, Merkezi

Detaylı

r 7 TOBB - TÜRKiYE GENEL SEKRETERLlttliE ' ODALAR VE BORSALAR ATO ESK:İ ŞEHİR YOL u sootltöz t) MAl3l'.LSt \ BiRLİGi 2180.ClıD. N0:5/A 06530?

r 7 TOBB - TÜRKiYE GENEL SEKRETERLlttliE ' ODALAR VE BORSALAR ATO ESK:İ ŞEHİR YOL u sootltöz t) MAl3l'.LSt \ BiRLİGi 2180.ClıD. N0:5/A 06530? ' r 7 TOBB - : \\ d ı ---,;_,,;--; :te>8"1l, ANKARA T!CARET ODASI \... \ TÜRKiYE GENEL SEKRETERLlttliE ' ODALAR VE BORSALAR ATO ESK:İ ŞEHİR YOL u sootltöz t) MAl3l'.LSt \ BiRLİGi 2180.ClıD. N0:5/A 06530?iKAYA

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

İMALAT ENDÜSTRİSİNİN BULUŞMA NOKTASI WIN FUARI 2.FAZ OTOMASYON, ENERJİ, ELEKTRİK, ELEKTRONİK FUARI ZİYARET SONUÇLARI

İMALAT ENDÜSTRİSİNİN BULUŞMA NOKTASI WIN FUARI 2.FAZ OTOMASYON, ENERJİ, ELEKTRİK, ELEKTRONİK FUARI ZİYARET SONUÇLARI İMALAT ENDÜSTRİSİNİN BULUŞMA NOKTASI WIN FUARI 2.FAZ OTOMASYON, ENERJİ, ELEKTRİK, ELEKTRONİK FUARI ZİYARET SONUÇLARI Nurel KILIÇ 29 Mart - 01 Nisan 2012 tarihlerinde İstanbul da; WIN 2. Faz, OTOMASYON

Detaylı

BÜYÜYEN FUAR... 3-6 EYLÜL 2015. İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN SEKTÖR

BÜYÜYEN FUAR... 3-6 EYLÜL 2015. İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN SEKTÖR 3-6 EYLÜL 2015 İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN SEKTÖR BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN FUAR... Organizasyon Destekleyenler +90 212 321 10 02 www.ulusalfair.com BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

Konya 2-3. Organize Sanayi Bölgesi Elektrik Da m ebekesindeki Harmonik Seviyelerinin ncelenmesi

Konya 2-3. Organize Sanayi Bölgesi Elektrik Da m ebekesindeki Harmonik Seviyelerinin ncelenmesi Konya 2-3. Organize Sanayi Bölgesi Elektrik Dam ebekesindeki Harmonik Seviyelerinin ncelenmesi Hasan EROLU 1 Musa AYDIN 2 1,2 Elektrik Elektronik Mühendislii Bölümü Mühendislik-Mimarlk Fakültesi Selçuk

Detaylı

AB Uyum Sürecinde Türkiye nin Rekabet Gücü lerleme Raporu Üzerine Tespitler

AB Uyum Sürecinde Türkiye nin Rekabet Gücü lerleme Raporu Üzerine Tespitler AB Uyum Sürecinde Türkiye nin Rekabet Gücü lerleme Raporu Üzerine Tespitler Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye hakkında hazırlanan lerleme Raporu, Türkiye ile müzakerelerin balaması yönünde olumlu bir

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 2013 BELEX 2013 BURSA 4. HIRDAVAT VE İŞ GÜVENLİĞİ FUARI 2013 BORUTEK 2013 İCAT 2013 5 8 Aralık 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET

Detaylı

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

WIN EURASIA Metalworking

WIN EURASIA Metalworking WIN EURASIA Metalworking Sac işleme ve metal işleme süreçleri için eşsiz platform 11-14 Şubat 2016 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi İstanbul TÜRKİYE www.win-metalworking.com Türkiye nin Önemi WIN EURASIA Metalworking

Detaylı

8. MÜKEMMELL!"! ARAYI& SEMPOZYUMU

8. MÜKEMMELL!! ARAYI& SEMPOZYUMU 8. MÜKEMMELL!"! ARAYI& SEMPOZYUMU Salkta Kalite Uygulamalar 16:30 18:00!zmir ÖZLEM YILDIRIM Vehbi Koç Vakf Salk Kurulu8lar Sürekli Kalite Geli8tirme Müdürü Ö. Yldrm, D. V. Yiit, Ö. Ouz 1 KAPSAM Vehbi Koç

Detaylı

Görsel Tasar m. KaliteOfisi.com

Görsel Tasar m. KaliteOfisi.com Görsel Tasarm KaliteOfisi.com KaliteOfisi.com un bir hizmetidir. zin alnmaksn alnt ve çoaltma yaplabilir. 2 www.kaliteofisi.com KaliteOfisi Hakknda Kalite ofisi; ülkemizde kalite bilincinin yerlemesine

Detaylı

PERFORMANS BLGLER GENEL SEKRETERLK PERFORMANS HEDEFLER TABLOSU

PERFORMANS BLGLER GENEL SEKRETERLK PERFORMANS HEDEFLER TABLOSU PERFORMANS BLGLER GENEL SEKRETERLK PERFORMANS HEDEFLER TABLOSU AMAÇ - 1 nsanln geliimine yönelik katma deeri yüksek ürün ve hizmet yaratmak HEDEF (1.6) 2009 ylna kadar deer yaratan bilimsel ara$trma ve

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

AKTÜERLK SINAVLARI FNANSAL MATEMATK SINAVI ÖRNEK SORULARI

AKTÜERLK SINAVLARI FNANSAL MATEMATK SINAVI ÖRNEK SORULARI AKTÜERLK SINAVLARI FNANSAL MATEMATK SINAVI ÖRNEK SORULARI SORU 1: 6 yl vade ile yllk %14 basit faiz oran üzerinden bir borç alnmtr. 3. yldaki faiz oranna e$de%er olan efektif iskonto oran a$a%dakilerden

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 17. ULUSLARARASI İSTANBUL PENCERE FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI. 11 Mart 2016, İstanbul

İZMİR TİCARET ODASI 17. ULUSLARARASI İSTANBUL PENCERE FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI. 11 Mart 2016, İstanbul İZMİR TİCARET ODASI 17. ULUSLARARASI İSTANBUL PENCERE FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 11 Mart 2016, İstanbul 17. Uluslararası İstanbul Pencere Fuarı, 9-12 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP

Detaylı

ARALIK 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

ARALIK 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ ARALIK 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI 2017 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İHRACAT EKONOMİK BÜYÜME 2017 YILI ÜYE SAYIMIZ ; 86 SI ASKIDA,1970 İ FAAL OLMAK ÜZERE 2056

Detaylı

21-24 MAYIS 2016 5. TİCARİ ARAÇLAR, OTOBÜS VE TEDARİK SANAYİ FUARI STANBUL BÜYÜKÇEKMECE, STANBUL / TURKEY TÜYAP FUAR VE KONGRE MERKEZ

21-24 MAYIS 2016 5. TİCARİ ARAÇLAR, OTOBÜS VE TEDARİK SANAYİ FUARI STANBUL BÜYÜKÇEKMECE, STANBUL / TURKEY TÜYAP FUAR VE KONGRE MERKEZ İş Birliği İle 5. TİCARİ ARAÇLAR, OTOBÜS VE TEDARİK SANAYİ FUARI 21-24 MAYIS 2016 BÜYÜKÇEKMECE, STANBUL / TURKEY STANBUL FUAR VE KONGRE MERKEZ Büyükçekmece, stanbul / Türkiye Küresel Fuar Endüstrisi Birliği

Detaylı

Elektrik Enerjisinde Piyasa Kaosu ve Üç Ku ak Özelle tirmeler

Elektrik Enerjisinde Piyasa Kaosu ve Üç Ku ak Özelle tirmeler Elektrik Enerjisinde Piyasa Kaosu ve Üç Kuak Özelletirmeler Av. Hayati Küçük EMO Hukuk Müaviri Elektrik enerjisi alannda bu güne kadar gerçekletirilen özelletirmeleri üç ayr dönemde ele almak mümkündür.

Detaylı

1) Ekonominin Genel Durumu ve Piyasalar:

1) Ekonominin Genel Durumu ve Piyasalar: 01/01/2005-30/06/2005 DÖNEMNE LKN YAPI KRED EMEKLLK A.. GELR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVZ) EMEKLLK YATIRIM FONU FAALYET RAPORU 1) Ekonominin Genel Durumu ve Piyasalar: 2005 yl gelimekte olan ülke

Detaylı

BAYINDIRLIK LER BRM FYAT ANALZLERNDEK GÜCÜ VERMLLKLERNN RDELENMES. M.Emin ÖCAL, Ali TAT ve Ercan ERD Ç.Ü., naat Mühendislii Bölümü, Adana / Türkiye

BAYINDIRLIK LER BRM FYAT ANALZLERNDEK GÜCÜ VERMLLKLERNN RDELENMES. M.Emin ÖCAL, Ali TAT ve Ercan ERD Ç.Ü., naat Mühendislii Bölümü, Adana / Türkiye ISSN 1019-1011 Ç.Ü.MÜH.MM.FAK.DERGS CLT.19 SAYI.2 Aral,k December 2004 Ç.Ü.J.FAC.ENG.ARCH. VOL.19 NO.2 BAYINDIRLIK LER BRM FYAT ANALZLERNDEK GÜCÜ VERMLLKLERNN RDELENMES M.Emin ÖCAL, Ali TAT ve Ercan ERD

Detaylı

Türk Yan Sanayi Borsas Bülteni Say : 36 17 Haziran 2004

Türk Yan Sanayi Borsas Bülteni Say : 36 17 Haziran 2004 Türk Yan Sanayi Borsas Bülteni Say: 36 17 Haziran 2004 Bu sayda; Yan Sanayi Borsas ndan... III. birlii Günleri AAPEX 2004 Otomotiv Fuar MIDEST 2004 Yan Sanayi Fuar TYSB Hizmet Birimleri Baar KOB Yarmas

Detaylı

SPONSORLUK GENEL BİLGİLER

SPONSORLUK GENEL BİLGİLER 19-22 Mayıs 2016 tarihlerinde ANKARA BAL ve ARICILIK FUARI ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı nda ATİS Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştirilecektir. Arı yetiştirici birlikleri, bal üreticileri

Detaylı

Bileenler arasndaki iletiim ise iletiim yollar ad verilen kanallar yardm ile gerçekleir: 1 Veri Yollar 2 Adres Yollar 3 Kontrol Yollar

Bileenler arasndaki iletiim ise iletiim yollar ad verilen kanallar yardm ile gerçekleir: 1 Veri Yollar 2 Adres Yollar 3 Kontrol Yollar Von Neumann Mimarisinin Bileenleri 1 Bellek 2 Merkezi lem Birimi 3 Giri/Çk Birimleri Yazmaçlar letiim Yollar Bileenler arasndaki iletiim ise iletiim yollar ad verilen kanallar yardm ile gerçekleir: 1 Veri

Detaylı

SÜREÇLERNDE RFID UYGULAMALARI. RFIDTURKEY - Türkiye'nin RFID Merkezi

SÜREÇLERNDE RFID UYGULAMALARI. RFIDTURKEY - Türkiye'nin RFID Merkezi SÜREÇLERNDE RFID UYGULAMALARI RFID nedir? RFID (Radio Frequency Identification): Radyo-frekans dalgalar$ üzerinden veri ta&$mas$ yaparak kontrollü bir ortamda hareket eden veya sabit duran cisimleri otomatik

Detaylı

ZaferİN Operasyonu KOBİ ve Kamu Görevlileri Eğitimleri Bilgilendirme Toplantısı. 5 Aralık 2016 Uşak

ZaferİN Operasyonu KOBİ ve Kamu Görevlileri Eğitimleri Bilgilendirme Toplantısı. 5 Aralık 2016 Uşak ZaferİN Operasyonu KOBİ ve Kamu Görevlileri Eğitimleri Bilgilendirme Toplantısı 5 Aralık 2016 Uşak Eğitim Konuları Nasıl Belirlendi? 1. Sektörlere uygulanan anketler sonucu yapılan İş Gu cu Analizleri;

Detaylı

Kazandran Uygulamalar

Kazandran Uygulamalar Kazandran Uygulamalar Tantm Filmimiz Yönetim Yaklammz Vizyoner Hedefler Kaynak Yönetimi Hedeflenen Sonuca Planlanan Kaynaklarla Ulama Modern Yönetim Araçlar Süreklilik/Sürdürülebilirlik Modern Yönetim

Detaylı

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MİDEST FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU 04-07 KASIM 2014 MİDEST 2014 FUARI Değişik iş kolları yan sanayilerine yönelik olarak 21.000 m2 alanda kurulu, iki bine yakın firmanın

Detaylı

5. Öneri ve Tedbirler

5. Öneri ve Tedbirler Öneri ve Tedbirler 5.ÖneriveTedbirler Kurumsal düzeyde hizmet kalitesinin artrlmas için Bütünleik Yönetim Sistemleri kapsamnda kalite güvence belgelerinin alnmas ve personel verimliliinin gelitirilmesine

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

Doç.Dr. Aytekin ALBUZ Yrd.Doç.Dr. Mehmet AKPINAR GÜGEF. MEABD. 1. Giri

Doç.Dr. Aytekin ALBUZ Yrd.Doç.Dr. Mehmet AKPINAR GÜGEF. MEABD. 1. Giri Bildiriler 8. Ulusal Müzik Eitimi Sempozyumu, 23 25 Eylül 2009, OMÜ 1. Giri 2006 LKÖRETM MÜZK DERS ÖRETM PROGRAMI VE YEN YAKLAIMLAR Doç.Dr. Aytekin ALBUZ Yrd.Doç.Dr. Mehmet AKPINAR GÜGEF. MEABD. 21. yüzyla

Detaylı

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER

Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER Komite Tarih Komite ve Talepleri Sonuç 28 28. MESLEK KOMİTESİ - METAL MALZEMELER ÜRETİMİ VE TİCARETİ 28 KAYSERİ TİCARET ODASI OLARAK YAPILAN İŞLER 28 TARİH KARAR 28 04.03.2014 İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ T.C. Ekonomi Bakanlığı TEŞVİK UYGULAMA VE YABANCI SERMAYE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ Dr. Mehmet Yurdal ŞAHİN Genel Müdür Yardımcısı 11 Şubat 2016, ANKARA Sunum Planı 1. Yatırım Teşvik Sistemi

Detaylı

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında ilk defa bu yıl organize edilen ELECTRONIST Fuarı bölgede önemli bir fuar olma yolunda ilk adımını

Detaylı