ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. 09 Ocak Akademik Teşvik Ödeneği. Bilgilendirme Dokümanı. 09 Ocak 2016

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. 09 Ocak 2016. Akademik Teşvik Ödeneği. Bilgilendirme Dokümanı. 09 Ocak 2016"

Transkript

1 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Akademik Teşvik Ödeneği Bilgilendirme Dokümanı

2 1 İÇİNDEKİLER Akademik Teşvik Ödeneği Genel İlkeler 2 Akademik Teşvik Ödeneği Bileşenleri 3 Akademik Teşvik Ödeneği Bileşenleri İçin Koşullar ve Kanıtlayıcı Belgeler 9 Akademik Teşvik Ödeneği Hesaplamaları 20 Akademik Teşvik Ödeneği Hesaplama Örnekleri 25

3 2 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ GENEL İLKELER 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. 2. Devlet üniversitelerinden vakıf üniversitelerine görevlendirilenler, vakıf üniversitelerindeki görevlendirmeleri devam ettiği sürece gerçekleştirdikleri faaliyetlerden dolayı teşvik başvurusu gerçekleştiremezler. 3. Vakıf Üniversitelerinden Devlet üniversitelerine geçen öğretim elemanları, sadece devlet üniversitelerinde görev yaptıkları sürede gerçekleştirdikleri faaliyetleri için teşvik başvurusu gerçekleştirilebilir. 4. Teşvik ödeneği başvurularında, akademik faaliyetlere ilişkin YÖKSİS ten alınan çıktı ile birlikte her bir faaliyet türü için öngörülen bilgi ve belgelerinde sunulması zorunludur. 5. Akademik Teşvik Ödeneği başvurusunda bulunacak araştırmacıların Akademik Teşvik Ödeneği Araştırmacı Beyan Formu nu imzalı olarak sunmaları zorunludur. 6. Öğretim elemanı başka bir kurumdan gelmiş ise, araştırmacının önceki kurumda gerçekleştirdiği ve üniversitemizde gerçekleştirdiği faaliyetlerin belirtildiği Kurum Değişikliği Beyan Formu nun sunulması zorunludur. Ayrıca, YÖKSİS çıktısında her bir faaliyetin hangi kurumda gerçekleştirildiği de gösterilir. 7. Puanların hesaplanmasında, öğretim elemanının faaliyetin gerçekleştiği tarihteki kadro unvanı esas alınır. Teşvik ödemesine esas faaliyetlerin gerçekleştirildiği yılda unvan değişikliği bulunan araştırmacıların, her bir faaliyetin hangi unvandaki kadroda iken gerçekleştirildiğinin belirtilmesine yönelik Unvan Değişikliği Beyan Formu nu sunmaları zorunludur. 8. Araştırmacıların başvuruları, yalnızca araştırmacının çalışma alanlarına uygun Ön İnceleme Heyetleri tarafından değerlendirilebilir. Ön İnceleme Heyetleri, kadrosu kendi bölümlerinde olsa dahi faaliyetleri uzmanlık alanlarına girmeyen kişilerin başvurularını değerlendiremez. Kadrolarının bulunduğu birim veya bölümlerin dışındaki ön inceleme heyetlerine başvuruda bulunacak araştırmacıların, başvuru aşamasında kadrolarının bulunduğu bölüm veya birimden alacakları Araştırma Alanı Beyan ve Uygunluk Formu nu sunmaları zorunludur.

4 3 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLEŞENLERİ Üniversite Bilgi Sistemleri ile Uyumluluk ve Gereksinimler Akademik Teşvik Ödeneği (ATÖ) için dikkate alınan 9 faaliyet türü bulunmaktadır. Araştırmacıların ATÖ başvuruları sırasında, bu bileşenlerden bir kısmı üniversitemiz AVESİS (Akademik Veri Yönetim Sistemi) ve BAPSIS (BAP Birimi Proje Süreçleri Yönetim Sistemi) sistemleri üzerinde kayıtlı verilerden seçilebilecek ve bu sistemlerden seçilen bazı bileşenler için ilave doğrulayıcı belge talep edilmeyecektir. Bazı bilgiler ise başvuru aşamasında ATÖSİS (Akademik Teşvik Ödeneği Yönetim Sistemi) üzerinden girilecektir. Aşağıda her bir faaliyet gurubuna yönelik bileşenler hakkında bilgi verilmiştir. FAALİYET TÜRÜ: (1) PROJE ALT FAALİYET DETAYI Açıklama Dünya Bankası 1,3 Uluslararası Avrupa Birliği 1,3 Avrupa Konseyi Destekli Proje 1,3 Diğer resmi kurum ve kuruluşlar 1,3 TÜBA 1,3 TÜBİTAK 1,3 Kalkınma Bakanlığı 1,3 Ulusal SAN -TEZ 1,3 Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim kurumları hariç) 1,3 BAP (Yükseköğretim kurumları destekli) 2,4 Özel Kuruluşlar 1,3 Açıklamalar 1. AVESİS Sisteminde kayıtlı verilerden çekilecektir. 2. BAPSIS Sisteminden çekilecektir. 3. İlave bilgi ve kanıtlayıcı belge(ler) gereklidir. 4. Yalnızca diğer üniversitelerde görev alınan BAP projeler için kanıtlayıcı belge gereklidir. 5. ATÖSİS Başvuru Sistemine girilecektir.

5 4 FAALİYET TÜRÜ: (2) ARAŞTIRMA DETAYI Açıklama Yurtdışı 3,5 Yurtiçi 3,5 Açıklamalar 1. AVESİS Sisteminde kayıtlı verilerden çekilecektir. 2. BAPSIS Sisteminden çekilecektir. 3. İlave bilgi ve kanıtlayıcı belge(ler) gereklidir. 4. Yalnızca diğer üniversitelerde görev alınan BAP projeler için kanıtlayıcı belge gereklidir. 5. ATÖSİS Başvuru Sistemine girilecektir. FAALİYET TÜRÜ: (3) YAYIN ALT FAALİYET DETAYI Açıklama Araştırma (tez hariç) Kitabı Ders Kitabı Kitapta Editörlük Kitap Bölümü Kitap Tercümesi Kitap Tercümesinde Editörlük Ansiklopedi konu/madde yazarı Dergi Editörlüğü Uluslararası 1,3 Ulusal 1,3 Uluslararası 1,3 Ulusal 1,3 Uluslararası yayımlanan kitap editörlüğü 1,3 Ulusal yayımlanan kitap editörlüğü 1,3 Uluslararası yayımlanan kitap bölümü 1,3 Ulusal yayımlanan kitap bölümü 1,3 Tam kitap çevirisi 1,3 Kitap bölümü çevirisi 1,3 Kitap çevirisi editörlüğü 1,3 Uluslararası 1,3 Ulusal 1,3 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dergilerinde editörlük 1,3 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerde editörlük 1,3 Diğer hakemli uluslararası dergilerde editörlük 1,3 Diğer hakemli ulusal dergilerde editörlük 1,3

6 5 Kitap/dergi Editörler Kurulu Üyeliği Özgün Makale Diğer (Teknik not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap kritiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri) SSCI, ESCI-Exp, AHCI dergiler editörler kurulu üyeliği 1,3 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerde editörler kurulu üyeliği 1,3 Diğer hakemli uluslararası dergilerde editörler kurulu üyeliği 1,3 Diğer hakemli ulusal dergilerde editörler kurulu üyeliği 1,3 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dergilerinde yayımlanan tam makale 1,3 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan tam makale Diğer hakemli uluslararası dergilerde yayımlanan tam makale 1,3 Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale 1,3 SSCI, ESCI-Exp, AHCI indekslerindeki dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale Diğer hakemli uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale Bilirkişi Raporu, Uluslararası 3,5 1,3 1,3 1,3 1,3 1,3 Bilirkişi Raporu, Ulusal 3,5 Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış ses ve/veya görüntü kaydı bulunmak * Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış ses ve/veya görüntü kaydı bulunmak * Özgün kişisel kayıt 1,3 Karma kayıt 1,3 Özgün kişisel kayıt 1,3 Karma kayıt 1,3 Açıklamalar 1. AVESİS Sisteminde kayıtlı verilerden çekilecektir. 2. BAPSIS Sisteminden çekilecektir. 3. İlave bilgi ve kanıtlayıcı belge(ler) gereklidir. 4. Yalnızca diğer üniversitelerde görev alınan BAP projeler için kanıtlayıcı belge gereklidir. 5. ATÖSİS Başvuru Sistemine girilecektir.

7 6 FAALİYET TÜRÜ: (4) TASARIM ALT FAALİYET DETAYI Açıklama Sanatsal tasarım (Bina, çevre, eser, yayın, mekân, obje) Kamu kurumları ile özel hukuk tüzel kişileri bünyesinde uygulamaya konmuş sanatsal tasarım Bilimsel yayınla tescillenmiş sanatsal tasarım 1,3 Diğer Sanatsal Tasarım 1,3 1,3 Bilimsel yayınla tescillenmiş bilimsel tasarım 1,3 Bilimsel Tasarım Kamu kurumları ile özel hukuk tüzel kişileri bünyesinde uygulamaya konmuş bilimsel tasarım 1,3 Diğer Bilimsel Tasarım 1,3 Faydalı Obje TSE tarafından tescillenmiş faydalı obje 1,3 TPE tarafından tescillenmiş faydalı obje 1,3 FAALİYET TÜRÜ: (5) SERGİ ALT FAALİYET DETAYI Açıklama Özgün kişisel etkinlik Karma etkinlikler Uluslararası 1,3 Ulusal 1,3 Davetli/yarışmalı uluslararası karma etkinlik 1,3 Davetli/yarışmalı ulusal karma etkinlik 1,3 Açıklamalar 1. AVESİS Sisteminde kayıtlı verilerden çekilecektir. 2. BAPSIS Sisteminden çekilecektir. 3. İlave bilgi ve kanıtlayıcı belge(ler) gereklidir. 4. Yalnızca diğer üniversitelerde görev alınan BAP projeler için kanıtlayıcı belge gereklidir. 5. ATÖSİS Başvuru Sistemine girilecektir.

8 7 FAALİYET TÜRÜ: (6) PATENT DETAYI Açıklama Alanında uluslararası tescillenmiş patent 1,3 Alanında ulusal tescillenmiş patent 1,3 FAALİYET TÜRÜ: (7) ATIF DETAYI Öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı uluslararası kitaplarda, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf Öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı ulusal kitaplarda, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf SSCI, ESCI-Exp, AHCI indekslerindeki dergilerdeki, öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı makalelerde, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerdeki, öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı makalelerde, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf Diğer hakemli uluslararası dergilerdeki, öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı makalelerde, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf Diğer hakemli ulusal dergilerdeki, öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı makalelerde, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf Açıklama 1,3 1,3 1,3 1,3 1,3 1,3 Açıklamalar 1. AVESİS Sisteminde kayıtlı verilerden çekilecektir. 2. BAPSIS Sisteminden çekilecektir. 3. İlave bilgi ve kanıtlayıcı belge(ler) gereklidir. 4. Yalnızca diğer üniversitelerde görev alınan BAP projeler için kanıtlayıcı belge gereklidir. 5. ATÖSİS Başvuru Sistemine girilecektir.

9 8 FAALİYET TÜRÜ: (8) TEBLİĞ DETAYI Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan tebliğ Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan tebliğ Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve poster olarak sergilenen tebliğ Açıklama 1, 3 1, 3 1, 3 FAALİYET TÜRÜ: (9) ÖDÜL DETAYI Açıklama TÜBA ödülü 1,3 TÜBİTAK ödülü 1,3 Alanında yurtdışı kurum ve kuruluşlardan alınan ödül 1,3 Alanında yurtiçi kamu kurum ve kuruluşlarından alınan ödül 1,3 Uluslararası BSE (*) 1,3 Ulusal BSE (*) 1,3 Alanında özel kurum ve kuruluşlarından alınan ödül 1,3 Açıklamalar 1. AVESİS Sisteminde kayıtlı verilerden çekilecektir. 2. BAPSIS Sisteminden çekilecektir. 3. İlave bilgi ve kanıtlayıcı belge(ler) gereklidir. 4. Yalnızca diğer üniversitelerde görev alınan BAP projeler için kanıtlayıcı belge gereklidir. 5. ATÖSİS Başvuru Sistemine girilecektir.

10 9 FAALİYET TÜRLERİBE GÖRE KOŞULLAR VE KANITLAYICI BELGELER (1) PROJE FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI ORAN (%) Dünya Bankası 100 Uluslararası Avrupa Birliği 100 Avrupa Konseyi Destekli Proje 100 Diğer resmi kurum ve kuruluşlar 85 TÜBA 85 (1) Proje (30 puan) TÜBİTAK 85 Kalkınma Bakanlığı 85 Ulusal SAN_TEZ 85 Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim kurumları hariç) 40 BAP (Yükseköğretim kurumları destekli) 30 Özel Kuruluşlar 30 Koşullar 1. Projeler 2015 yılı içerisinde sonuç raporları onaylanarak tamamlanmış (kapanmış) olmalıdır. 2. Sunulan belge(ler)de başvuru yapan araştırmacının projedeki görevini ve projenin sonuç raporunun 2015 yılı içerisinde onaylandığını belirten ibareler bulunmalıdır. Kanıtlayıcı Belgeler 1. Destekleyen kuruluş tarafından onaylı olan ve projenin sonuçlandığını (kapatıldığını) gösteren belge. 2. Üniversitemizde yürütülerek kapatılmış bulunan BAP Projeleri için gerekli bilgi BAPSIS ten çekilecek, kanıtlayıcı belge istenmeyecektir.

11 10 (2) ARAŞTIRMA FAALİYET TÜRÜ DETAYI ORAN (%) (2) Araştırma (30 Puan) Yurtdışı 40 Yurtiçi 30 Koşullar 1. Araştırma 2015 yılı içerisinde tamamlanmış (kapanmış) olmalıdır. 2. Çalışma üniversite ve araştırmanın ilgili olduğu kurumlarca önceden onaylanmış olmalı ve başvuruda sunulacak kanıtlayıcı belgelerde araştırmanın başlangıcı açıkça belirtilmiş olmalıdır. 3. Çalışma en az 3 ay süre ile yürütülmüş olmalıdır ve proje süresi başvuruda sunulacak kanıtlayıcı belgelerde açıkça belirtilmiş olmalıdır. 4. Çalışma YÖK ve Üniversite değişim programları kapsamında veya bir proje kapsamında yürütülmüş olmamalıdır. Kanıtlayıcı Belgeler 1. Üniversite ve araştırmanın ilgili olduğu kurum tarafından hazırlanarak onaylanmış olan araştırmanın başlatılmasına yönelik belge. 2. Araştırmanın sonuç raporunun üniversite ve çalışmanın ilgili olduğu kurum tarafından onaylandığını gösteren belge. 3. Diğer (gerekli ise)

12 11 (3) YAYIN FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI ORAN (%) (3) YAYIN (30 puan) Araştırma (tez hariç) Kitabı Ders Kitabı Kitapta Editörlük Kitap Bölümü Kitap Tercümesi Kitap Tercümesinde Editörlük Ansiklopedi konu/madde yazarı Dergi Editörlüğü Kitap/dergi Editörler Kurulu Üyeliği Özgün Makale Uluslararası 100 Ulusal 50 Uluslararası 80 Ulusal 40 Uluslararası yayımlanan kitap editörlüğü 60 Ulusal yayımlanan kitap editörlüğü 30 Uluslararası yayımlanan kitap bölümü 50 Ulusal yayımlanan kitap bölümü 25 Tam kitap çevirisi 30 Kitap bölümü çevirisi 15 Kitap çevirisi editörlüğü 30 Uluslararası 20 Ulusal SSCI, ESCI-Exp, AHCI dergilerinde editörlük 30 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerde editörlük Diğer hakemli uluslararası dergilerde editörlük 5 Diğer hakemli ulusal dergilerde editörlük 5 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dergiler editörler kurulu üyeliği 10 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerde editörler kurulu üyeliği Diğer hakemli uluslararası dergilerde editörler kurulu üyeliği Diğer hakemli ulusal dergilerde editörler kurulu üyeliği SSCI, ESCI-Exp, AHCI dergilerinde yayımlanan tam makale SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan tam makale Diğer hakemli uluslararası dergilerde yayımlanan tam makale Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan tam makale

13 12 Diğer (Teknik not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap kritiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri) Uluslararası boyutta performansa dayalı yayımlanmış ses ve/veya görüntü kaydı bulunmak * Ulusal boyutta performansa dayalı yayımlanmış ses ve/veya görüntü kaydı bulunmak * SSCI, ESCI-Exp, AHCI indekslerindeki dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale Diğer hakemli uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve 4 özet türünden makale Bilirkişi Raporu, Uluslararası 4 Bilirkişi Raporu, Ulusal 4 Özgün kişisel kayıt 40 Karma kayıt 20 Özgün kişisel kayıt 20 Karma kayıt Koşullar: 1. Yayınlar 2015 yılı içerisinde yayımlanmış olmalıdır. Kabul edilmiş olsa dahi henüz yayımlanmamış yayınlar teşvik kapsamı dışındadır. 2. SCI-EXP, SSCI ve AH&CI indekslerinde taranan dergilerdeki makaleler AVESİS sistemine Web of Science (WOS) veritabanından çekilerek eklenmiş olmalıdır. 3. Senior isim (makaledeki son isim) durumunda olan araştırmacıların AVESİS sisteminde kayıtlı ve yayının yapıldığı alanda (önceden yayımlanmış) en az 10 adet uluslararası nitelikte yayınının bulunması zorunludur. 4. Correspondence yazarlık için yayımlanan makalede/yayında ilgili yazarın Correspondence yazar olarak belirtilmiş olması ve bu ibarenin görülebileceği yayın sayfasının sunulması zorunludur. 5. Birden çok basımı bulunan kitaplar veya kitap bölümleri için yalnızca birinci basımın gerçekleştirildiği yıl dikkate alınır. 6. İçeriğinde önemli değişiklikler yapılmamış tebliğin makale, kitap veya kitap bölümü haline dönüştürülmesi durumunda yeniden teşvik değerlendirmesi yapılmaz. 7. İçeriğinde önemli değişiklikler yapılmamış kitap ve kitap bölümlerinin tekrar baskıları, başlığı veya ISBN numaraları değişmiş olsa dahi yeniden puanlamada esas alınmaz.

14 13 8. Tekrar eden ses veya görüntü kayıtları için yalnızca bir kez teşvik değerlendirmesi yapılabilir. 9. Hakemli dergilerde editörlük ve editörler kurulu üyelikleri için ilgili yılda görev alınan dergi sayılarından her birisi için ayrı başvuru yapılmalıdır. 10. Yukarıda açıklanan koşulların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için araştırmacıların tüm yayınlarını AVESİS sistemine işlemiş olmaları zorunludur. Kanıtlayıcı Belge ve Bilgiler 1. Araştırma Kitabı, Ders Kitabı, Kitap Editörlüğü, Kitap Tercümesi, Kitap Tercümesinde Editörlük için, a. Kitabın kapak, basım bilgileri ve içindekiler sayfalarının yer aldığı tek bir dosya. b. Ulusal Yayınevleri için, i. İlgili yayınevinin en az 3 yıl ulusal düzeyde düzenli olarak faaliyet gösterdiğini ve aynı alanda farklı yazarlara ait en az 5 kitap yayımlamış olduğunu gösteren bilgilere erişilebilecek internet sayfasının veya sayfalarının adresi; ii. Üniversitemiz kütüphanesinden veya diğer yükseköğretim kurumlarının kütüphanesinden temin edilen ve dikkate alınan yayınevinin yayınlarının ilgili kütüphane tarafından kataloglandığını gösteren belge, yazı veya internet sitesinden alınan ekran görüntüsü sunulmalıdır. İnternet sitelerinde doğrulayıcı bilgilerin yer aldığı web sayfaları bulunması durumunda ilgili ekran görüntüsünün alındığı internet sitesinin adresi de belirtilmelidir. iii. Yayınevinin internet sitesinden veya sunulan diğer belgelerden yeterli bilgiye erişim imkânı yok ise, yayınevinin en az 3 yıl ulusal düzeyde düzenli olarak faaliyet gösterdiğini ve ilgili alanda farklı yazarlara ait en az 5 adet kitap yayımlamış olduğunu gösteren geçerli bir belge/yazı. c. Uluslararası Yayınevleri için, i. İlgili yayınevinin en az 5 yıl uluslararası düzeyde düzenli olarak faaliyet gösterdiğini ve aynı alanda farklı yazarlara ait en az 20 kitap yayımlamış olduğunu gösteren bilgilere erişilebilecek internet sayfasının veya sayfalarının adresi; ii. Üniversitemiz kütüphanesinden veya diğer yükseköğretim kurumlarının kütüphanesinden temin edilen ve dikkate alınan yayınevinin yayınlarının ilgili kütüphane tarafından kataloglandığını gösteren belge, yazı veya internet sitesinden alınan ekran görüntüsü sunulmalıdır. İnternet sitelerinde doğrulayıcı bilgilerin yer aldığı web sayfaları bulunması durumunda ilgili ekran görüntüsünün alındığı internet sitesinin adresi de belirtilmelidir. iii. Yayınevinin internet sitesinden veya sunulan diğer belgelerden yeterli bilgiye erişim imkânı yok ise, yayınevinin en az 5 yıl uluslararası düzeyde düzenli olarak faaliyet gösterdiğini ve ilgili alanda farklı yazarlara ait en az 20 adet kitap yayımlamış olduğunu gösteren geçerli bir belge/yazı. 2. Kitap Bölümü için, a. Kitabın kapak, basım bilgileri, içindekiler sayfaları ve ilgili bölümün yer aldığı tek bir dosya. b. (1) Nolu maddenin (b) ve (c) fıkralarında belirtilen ilgili belge ve bilgilerin sunulması zorunludur.

15 14 3. Ansiklopedide Konu/Madde Yazarlığı a. Ansiklopedinin kapak, basım bilgileri, içindekiler sayfası ve ilgili konunun/maddenin yer aldığı tek bir dosya. b. İnternet ortamda yayımlanan ansiklopediler için ilgili konunun/maddenin bulunduğu web sitesinin adresi ve konunun/maddenin yer aldığı internet sayfasının ekran görüntüsü. c. (1) Nolu maddenin (b) ve (c) fıkralarında belirtilen ilgili belge ve bilgilerin sunulması zorunludur. 4. Dergi Editörlüğü a. Hakemli dergilerdeki editörlük görevleri için ilgili yılda yayımlanmış dergi sayılardan hangisi için başvuru yapılıyor ise, ilgili sayının editörler kurulunu gösteren web sitesinin adresi ve ekran görüntülerine ait belge. b. Derginin son 5 yıldır yayımlandığını göstermek üzere, derginin geçmiş yıllara yönelik sayılarına erişilebilecek internet adresi veya dergiden alınmış yazı veya derginin internet sitesinde buna yönelik bilgi var ise ilgili internet adresinin beyan edilmesi. 5. Kitap/Dergi Editörler Kurulu Üyeliği a. Hakemli dergilerdeki editörler kurulu üyeliği görevleri için, i. İlgili yılda yayımlanmış dergi sayılardan hangisi için başvuru yapılıyor ise, ilgili sayının editörler kurulunu gösteren web sitesinin adresi ve ekran görüntülerine ait belge. ii. İlgili derginin son 5 yıldır yayımlandığını göstermek üzere, derginin geçmiş yıllara yönelik sayılarına erişilebilecek internet adresi veya dergiden alınmış yazı veya derginin internet sitesinde buna yönelik bilgi var ise ilgili internet sitesi adresinin beyan edilmesi. b. Kitap editörler kurulu üyeliği için, i. Kitabın kapak, basım bilgileri ve editörler kurlunu gösteren sayfalarının yer aldığı tek bir dosya. ii. (1) Nolu maddenin (b) ve (c) fıkralarında belirtilen ilgili belge ve bilgilerin sunulması zorunludur. 6. Özgün Makale a. SCI-EXP, SSCI ve AH&CI indekslerinde taranan dergilerdeki makaleler için, i. Yayın kaydı Web of Science sorgulaması ile AVESİS e eklenmiş olmalıdır. ii. Derginin son 5 yıldır yayımlandığını göstermek üzere, derginin geçmiş yıllara yönelik sayılarına erişilebilecek internet adresi veya dergiden alınmış yazı veya derginin internet sitesinde buna yönelik bilgi var ise ilgili internet adresinin beyan edilmesi. b. Diğer alan indekslerine giren veya indekslere girmeyen dergilerde yayımlanan makaleler için, i. Yayımlanmış makalenin ilk sayfasının veya tümünün pdf formatında örneği, ii. Derginin son 5 yıldır yayımlandığını göstermek üzere, derginin geçmiş yıllara yönelik sayılarına erişilebilecek internet adresi veya dergiden alınmış yazı veya derginin internet sitesinde buna yönelik bilgi var ise ilgili internet adresinin beyan edilmesi.

16 15 7. Ses veya Görüntü Kaydı a. Performansa dayalı etkinliğin ulusal veya uluslararası niteliğini ve dikkate alınan yılda yayımlanmış olduğunu gösteren belge, b. Bestecilik, yorumculuk, koreograflık, rejisörlük, oyun yazarlığı, dramaturji ve sahne tasarımı için etkinliğin ulusal veya uluslararası boyutunu ve dikkate alınan yılda yayımlanmış olduğunu gösteren belge. c. CD, DVD veya benzeri ortamdaki kayıtlara yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığınca bandrol verildiğini gösterir belge. 8. Bilirkişi Raporu a. Yetkili kurum veya kurullar tarafından görevlendirme yazısı b. Düzenlenen raporun örneği c. Raporun teslim edildiğini/kayıt altına alındığını gösteren belge (4) TASARIM FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI ORAN (%) (4) Tasarım (30 puan) Sanatsal tasarım (Bina, çevre, eser, yayın, mekân, obje) Bilimsel Tasarım Faydalı Obje Kamu kurumları ile özel hukuk tüzel kişileri bünyesinde uygulamaya konmuş sanatsal tasarım Bilimsel yayınla tescillenmiş sanatsal tasarım 15 Diğer Sanatsal Tasarım 10 Bilimsel yayınla tescillenmiş bilimsel tasarım 20 Kamu kurumları ile özel hukuk tüzel kişileri 15 bünyesinde uygulamaya konmuş bilimsel tasarım Diğer Bilimsel Tasarım 10 TSE tarafından tescillenmiş faydalı obje 30 TPE tarafından tescillenmiş faydalı obje Koşullar: 1. Tasarımın dikkate alınan yıl içerisinde uygulamaya konulmuş veya tescil edilmiş olması zorunludur. Kanıtlayıcı Belgeler 1. Kamu kurumları veya özel hukuk tüzel kişileri bünyesinde uygulamaya konulmuş tasarımlar için, tasarımı ve uygulamaya konulduğu yılı belirten belge. 2. Bilimsel yayınla tescillenmiş tasarımlar için, yayının yayımlanmış halinin pdf formatında nüshası. 3. Diğer tasarımlar için, ilgili tasarımın yetkili kurul veya mercilerce tescillendiğini veya uygulamaya konulduğunu gösteren belge. 4. Faydalı Obje çalışmaları için TSE veya TPE tescil belgesinin örneği.

17 16 (5) SERGİ FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI ORAN (%) (5) Sergi (30 puan) Özgün kişisel etkinlik Karma etkinlikler Uluslararası 60 Ulusal 30 Davetli/yarışmalı uluslararası karma etkinlik 15 Davetli/yarışmalı ulusal karma etkinlik 10 Koşullar: 1. Serginin dikkate alınan yıl içerisinde gerçekleştirilmiş veya başlamış olması zorunludur. 2. Tekrar eden sergiler için yalnızca bir kez teşvik başvurusu/değerlendirmesi yapılır. Kanıtlayıcı Belgeler 1. Serginin özgün kişisel sergi veya davetli/yarışmaya dayalı karma sergi niteliğinde olduğunu gösteren, sergi tarihini ve yerini belge. 2. Uluslararası sergiler için, serginin uluslararası nitelikte olduğuna dair bölüm, anabilimdalı veya anasanatdalı kurulu kararı. (6) PATENT FAALİYET TÜRÜ DETAYI ORAN (%) (6) Patent (30 puan) Alanında uluslararası tescillenmiş patent 100 Alanında ulusal tescillenmiş patent 100 Koşullar: 1. Patent dikkate alınan yıl içerisinde tescil edilmiş olmalıdır. 2. Birden fazla ülkede tescillenmiş aynı içerikli patentler için bir kez başvuru gerçekleştirilir. Kanıtlayıcı Belgeler 1. TPE veya uluslararası yetkili mercilerce düzenlenmiş patent tescil belgesinin nüshası.

18 17 (7) ATIF FAALİYET TÜRÜ DETAYI ORAN (%) (7) Atıf (30 puan) Öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı uluslararası kitaplarda, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf Öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı ulusal kitaplarda, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf SSCI, ESCI-Exp, AHCI indekslerindeki dergilerdeki, öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı makalelerde, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerdeki, öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı makalelerde, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf Diğer hakemli uluslararası dergilerdeki, öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı makalelerde, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf Diğer hakemli ulusal dergilerdeki, öğretim üyesi/elemanının yazar olarak yer almadığı makalelerde, öğretim üyesi/elemanının eserlerine yapılan her bir atıf Koşullar: 1. Teşvik başvurularında yalnıza diğer yazarlar tarafından gerçekleştirilen yayınlarda (araştırmacının yazar olarak yer almadığı yayınlar) gerçekleştirilen atıflar dikkate alınır. 2. Araştırmacının geçmiş tüm çalışmalarına teşvik için dikkate alınan yılda yayımlanmış yayınlarda yapılan atıflar dikkate alınır. Basıma kabul edilmiş veya ön duyuru şeklinde dahi olsa henüz yayımlanmamış yayınlarda gerçekleştirilen atıflar dikkate alınmaz. Kanıtlayıcı Belgeler 1. Kitaplarda Yapılan atıflar için, Kitabın kapak, basım ve kaynakçalar sayfaları ile atıf yapılan sayfalarını gösteren tek bir pdf dosya sunulmalıdır. Basım sayfası kitabın yayınevi, basım yılı ve telif haklarına yönelik bilgilerin bulunduğu sayfadır. 2. SSCI, ESCI-Exp, AHCI indekslerinde taranan dergilerdeki atıflar için, Web of Science ın web sayfası üzerinden gerçekleştirilen atıf sorgulama sonucunda, araştırmacının yayınlarına atıf yapan diğer yayınların listesine ait ekran görüntüsü. 3. Alan indekslerinde taranan dergilerdeki atıflar için, a. Her bir atfın yapıldığı yayının ilk sayfası, atıf yapılan sayfası ve kaynakçaların yer aldığı sayfanın veya yayının tam metninin pdf formatındaki kopyası. b. Derginin tarandığı alan indeks(ler)ini gösteren web sayfasının ekran görüntüsü veya ilgili bilgiye erişilebilecek web sayfası adresi. 4. Diğer hakemli uluslararası veya ulusal dergilerdeki atıflar için, her bir atfın yapıldığı yayının ilk sayfası, atıf yapılan sayfası ve kaynakçaların yer aldığı sayfanın veya yayının tam metninin pdf formatındaki kopyası.

19 18 (8) TEBLİĞ FAALİYET TÜRÜ DETAYI ORAN (%) (8) Tebliğ (30 puan) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan tebliğ Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan tebliğ Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve poster olarak sergilenen tebliğ Koşullar: 1. İlgili yılda gerçekleştirilmiş veya başlamış, bilim kurulu bulunan etkinliklerde sunulan ve bildiri kitabı, özetler kitabı, web sitesi veya CD, DVD gibi medya ortamlarında yayımlanmış tebliğler destek kapsamında değerlendirilir. 2. Yalnızca uluslararası nitelikteki tebliğler teşvik kapsamındadır. 3. Bir etkinliğin uluslararası nitelikte kabul edilmesi için, bilim kurulunda en az 5 yabancı akademisyen bulunması zorunludur. Kanıtlayıcı Belge ve Bilgiler 1. Tebliğin kabul yazısı: İlgili yazıda, etkinliğin adı, tebliğin başlığı ve sunum şekli belirtilmiş olmalıdır. 2. Tebliğin pdf formatında örneği. 3. Katılım Belgesi: Teşvik başvurusunu yapan veya bildiride ismi bulunan ortak yazarlardan birisi adına düzenlenmiş katılım belgesi sunulmalıdır. Katılım belgesi İngilizce dışında bir dilde hazırlanmış ise dekan, müdür veya bölüm başkanı tarafından onaylanmış Türkçe tercümesi de sunulmalıdır. 4. Etkinliğin web sayfası adresi. 5. Etkinliğin web sayfasında, etkinliğin bilim kurulunda en az 5 yabancı araştırmacı bulunduğuna dair bilgi bulunmuyor ise, bu durumu kanıtlayıcı geçerli bir belge de sunulmalıdır.

20 19 (9) ÖDÜL FAALİYET TÜRÜ DETAYI ORAN (%) TÜBA ödülü 100 (9) Ödül (30 puan) (çalışma/proje/yayın teşvik ödülü hariç) TÜBİTAK ödülü 100 Alanında yurtdışı kurum ve kuruluşlardan alınan ödül 80 Alanında yurtiçi kamu kurum ve kuruluşlarından alınan ödül 40 Uluslararası BSE (*) 30 Ulusal BSE (*) 15 Alanında özel kurum ve kuruluşlarından alınan ödül 10 Koşullar: 1. Öğretim elemanının kadrosunun bulunduğu kurum tarafından verilenler hariç olmak üzere, akademik faaliyet alanında gerçekleştirdiği faaliyetlere karşılık olarak verilmiş akademik ve sanatsal ödüller teşvik kapsamındadır. 2. Aynı faaliyetten dolayı birden fazla ödül alınmış ise, her bir ödül için ayrı başvuru yapılmalıdır. 3. Yayın teşvik ödülleri, çalışma ve proje ödülleri destek kapsamı dışındadır. 4. Sunulacak belgelerde ödülün tek bir araştırmacıya veya birden çok araştırmacıya ortak verilip verilmediğinin; eğer ödül birden çok araştırmacıya ortak olarak verilmiş ise, araştırmacıların isim sırasının anlaşılması için yeterli bilgi bulunması zorunludur. Kanıtlayıcı Belge ve Bilgiler 1. Yetkili mercilerce onaylanmış ödül belgesinin nüshası. 2. Bilim ve sanat kurulu olan kongre, kurultay, sempozyum, konferans ve festival gibi etkinlikler tarafından verilen ödüller için, ilgili etkinlik ve etkinliğin yetkili kurullarına yönelik bilgiye erişmeye imkan sağlayacak broşür, kitapçık veya internet sayfası adresi gibi bilgilerin yer aldığı belge(ler) ve/veya bilgi. (*) BSE: Bilim ve sanat kurulu olan kongre, kurultay, sempozyum, konferans ve festival gibi etkinlikler.

21 20 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ HESAPLAMALARI GENEL KURALLAR 1. Her bir ana faaliyet türü için toplam oran %30' u geçemez ve tüm ana faaliyetler altında oluşan oranların toplamı ise %100' ü geçemez. 2. İki unvan katsayısı bulunmaktadır. Faaliyet türünde hesaplama yapılırken (UK), alt faaliyet oranları profesör ve doçent kadrosunda bulunanlar için 1; yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar için 1,5; araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve okutman kadrolarında bulunanlar için 2; uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarında bulunanlar için 1 ile çarpılır. Akademik Teşvik ödemesinin hesabında (T_UK) ise Ana Faaliyet oranları; Profesör (1), Doçent (0.9), Yardımcı Doçent (0.8), diğer akademik unvanlar için (0.7) ile çarpılır. 3. Yayın veya ödülde, teşvik oranı birinci isim için yüzde 100, ikinci isim için yüzde 75, üçüncü isim için yüzde 50, dördüncü ve sonrası isim için (oran/ kişi sayısı), senior ve correspondence isim için ise yüzde 90 üzerinden hesaplanır. 4. Projelerde ise teşvik oranı; yürütücüler için yüzde 100, araştırmacı öğretim üyesi için yüzde 75, araştırmacı araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman ve uzman için yüzde 100, danışman için kamu kurumları ve tüzel kişi adına yürütülen projelerde yüzde 100, gerçek kişi adına yürütülen projelerde ise yüzde 50 üzerinden dikkate alınır. 5. Özel bir paylaşım oranı olmayan faaliyetler için (oran/kişi sayısı) oranı dikkate alınır. 6. Atıflar için yapılan değerlendirmeler 5. Maddede belirtilen ilkeye uygun olarak gerçekleştirilir. 7. Alt faaliyet türü için akademik teşvik puanı hesaplama= (Unvan katsayısı) x (alt faaliyet türü oranı) x (faaliyetin kaç kişiyle veya nasıl yapıldığıyla ilgili çarpan) x Akademik Teşvik Ödemesi Tutarı= (En yüksek memur brüt aylığı) x (Akademik unvanlara göre belirlenen katsayı) x (Akademik Teşvik Puanı/100) Akademik teşvik puanı, ana faaliyet oranlarının toplamından oluşur.

22 21 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ (ATÖ) HESAPLAMA DETAYLARI Akademik Teşvik Ödemesi Unvan Katsayıları (T_UK) Profesör T_UK: 1 (%100) Doç.Dr. T_UK: 0,9 (%90) Yrd.Doç.Dr. T_UK: 0,8 (%80) Arş.Gör. T_UK: 0,7 (%70) Öğr.Gör. T_UK: 0,7 (%70) Okutman T_UK: 0,7 (%70) Uzman T_UK: 0,7 (%70) Çevirici T_UK: 0,7 (%70) Eğt.Öğr.Planlamacısı T_UK: 0,7 (%70) Faaliyet Unvan Katsayısı (UK) Profesör UK: 1 Doç.Dr. UK: 1 Yrd.Doç.Dr. UK: 1,5 Arş.Gör. UK: 2 Öğr.Gör. UK: 2 Okutman UK: 2 Uzman UK: 1 Çevirici UK: 1 Eğt.Öğr.Planlamacısı UK: 1 Aylık gösterge rakamı (AGR) = 1500 Ek Gösterge Rakamı (EGR) = 8000 Memur Maaş Katsayısı (MAK)= En Yüksek Devlet Memuru Brüt Aylığı (EYDMBA) = (AGR + EGR) ) * MAK EYDMBA = 9500 * 0, = 843,7615 TL

23 22 Akademik Faaliyet Puanı Türleri AFP1: Proje AFP2: Araştırma AFP3: Yayın AFP4: Tasarım AFP5: Sergi AFP6: Patent AFP7: Atıf AFP8: Tebliğ AFP9: Ödül Akademik Faaliyet Puanı (AFP), ilgili faaliyet türünün alt faaliyetlerinden dolayı almış olduğu oranların toplamı ile faaliyet türü için belirlenmiş olan puanın (30) çarpımı ile elde edilir. AFP i = ( UK ORAN i ) 30 Herhangi bir türde AFP, 30 dan büyük olamaz. EĞER AFP İ > 30 İSE AFP İ = 30 yapılır. Akademik Teşvik Puanı (ATP), tüm akademik faaliyet puanlarının toplamı ile bulunur. ATP = AFP1 + AFP2 + AFP3 + AFP4 + AFP5 + AFP6 + AFP7 + AFP8 + AFP9 ATP 100 den büyük olamaz. EĞER ATP > 100 İSE ATP = 100 yapılır. Akademik Teşvik Ödemesi (ATÖ) = EYDMBA * T_UK * (ATP/100) Akademik Teşvik Puanı 30 dan düşük olanlara teşvik ödemesi yapılmaz.

24 23 Proje Puanı (AFP1) Yürütücü için %100 Araştırmacı Öğretim Üyesi için %75 (Prof.Dr., Doç.Dr., Yrd.Doç.Dr.) Araştırmacı diğer kadrolardaki akademik personel için %100 Danışman için, Kamu ve Kurum ve Kuruluşları tarafından yürütülen projelerde %100 Tüzel Kişiler tarafından yürütülen projelerde %100 Yürütücülerin Gerçek Kişi olduğu projeler için = %50 Araştırma Puanı (AFP2) Faaliyette görev alan kişi sayısı = n AFP hesaplamasında (Oran/n) dikkate alınır. Yayın Puanı Hesaplama (AFP3) Yazar sayısı = n Birinci isim için %100 İkinci isim için = % 75 Üçüncü İsim için =%50 Dört ve sonrası sıradaki yazar için %(Oran/n) Senior ve Correspondence Yazar İçin %90 Tasarım Puanı (AFP4) Faaliyette görev alan kişi sayısı = n AFP hesaplamasında (Oran/n) dikkate alınır.

25 24 Sergi Puanı (AFP5) Faaliyette görev alan kişi sayısı = n AFP hesaplamasında (Oran/n) dikkate alınır. Patent Puanı (AFP6) Buluş sahibi kişi sayısı = n AFP hesaplamasında (Oran/n) dikkate alınır. Atıf Puanı (AFP7) Atıf yapılan eserde adı yer alan kişi sayısı = n AFP hesaplamasında (Oran/n) dikkate alınır. Tebliğ Puanı (AFP8) Yazar sayısı = n AFP hesaplamasında (Oran/n) dikkate alınır. Ödül Puanı Hesaplama (AFP9) Ödülde kak sahibi kişi sayısı = n Birinci isim için %100 İkinci isim için = % 75 Üçüncü İsim için =%50 Dört ve sonrası sıradaki yazar için %(Oran/n) Senior ve Sorumlu Yazar İçin %90

26 25 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ (ATÖ) HESAPLAMA ÖRNEKLERİ ANA FAALİYET TÜRÜ: PROJE Görev Katsayısı (GK) Yürütücü Araştırmacı Öğretim Üyesi Araştırmacı Arş.Gör. Araştırmacı Öğr.Gör.. Araştırmacı Okutman Araştırmacı Uzman GK=1,00 GK=0,75 GK=1,00 GK=1,00 GK=1,00 GK=1,00 Danışman: Kamu Kurum ve Tüzel Kişilerin Projesi Danışman, yürütücünün gerçek kişi olduğu proje GK=1,00 GK=0,50 Uluslararası Ulusal Türler: a. Dünya Bankası AFK=1,00 b. Avrupa Birliği AFK=1,00 c. Avrupa Konseyi AFK=1,00 d. Diğer resmi kurum ve kuruluşlar AFK=0,85 Türler: a. TÜBA AFK=0,85 b. TÜBİTAK AFK=0,85 c. Kalkınma Bakanlığı AFK=0,85 d. SAN-TEZ AFK=0,85 e. Diğer Kamu Kuruluşları AFK=0,40 f. Yükseköğretim Kurumları AFK=0,30 g. Özel Kuruluşlar AFK=0,30 AFP= UK * AFK * GK * 30 Ana Faaliyet Puanı, Eğer AFP > 30 İSE AFP = 30 yapılır. Akademik Teşvik Tutarı= EYDMBA*T_UK*AFP/100 Açıklama: 1. Ana Faaliyet Türü için Toplam oran %30 u geçemez. 2. Aynı ana faaliyet gurubunda birden fazla faaliyet var ise toplam AFP 30 u geçemez.

27 26 Örnek 1 Profesör: UK=1 Avrupa Birliği Projesi AFK=1,00 Yürütücü, GK=1,00 AFP = UK * AFK * GK * 30 = 1*1*1*30 = 30,00 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 30 / 100 = TL Örnek 2 Profesör: UK=1 Avrupa Birliği AFK=1,00 Araştırmacı Öğretim Üyesi GK=0,75 AFP = UK * AFK * GK * 30 = 1*1*0,75*30 = 22,50 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 30 / 100 = TL Örnek 3 Yrd.Doç.Dr: UK=1,5 Avrupa Birliği AFK=1,00 Yürütücü GK=1,00 AFP = UK * AFK * GK * 30 = 1,5*1*1,00*30 = 45,00 puan AFP =30,00 Akademik Teşvik Tutarı = x 0,8 x 30 / 100 = TL Örnek 4 Öğr.Gör: UK=2,0 Avrupa Birliği AFK=1,00 Yürütücü GK=1,00 AFP = UK * AFK * GK * 30 = 2,0*1*1,00*30 = 60,00 puan Faaliyet Puanı=30,00 Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 30 / 100 = TL

28 27 Örnek 5 Öğr.Gör: UK=2,0 Avrupa Birliği AFK=1,00 Araştırmacı GK=1,00 AFP = UK * AFK * GK * 30 = 2,0*1*1,00*30 = 60,00 puan AFP =30,00 Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 30 / 100 = TL Örnek 6 Öğr.Gör: UK=2,0 Diğer Resmi Kurum ve Kuruluş AFK=0,85 Araştırmacı GK=1,00 AFP = UK * AFK * GK * 30 = 2,0*0,85*1,00*30 = 51,00 puan AFP =30,00 Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 30 / 100 = TL Örnek 7 Prof.Dr. UK=1,0 Diğer Resmi Kurum ve Kuruluş AFK=0,85 Araştırmacı GK=0,75 AFP = UK * AFK * GK * 30 = 1,0*0,85*0,75*30 = 19,125 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 19,125 / 100 = TL

29 28 ANA FAALİYET TÜRÜ: ARAŞTIRMA Kişi Sayısı: KS Uluslararası Ulusal AFK=0,40 AFK=0,30 AFP= (UK * AFK /KS)* 30 Ana Faaliyet Puanı IF AFP > 30 THEN AFP = 30 Açıklama: 1. Ana Faaliyet Türü için Toplam oran %30 u geçemez. 2. Aynı ana faaliyet gurubunda birden fazla faaliyet var ise toplam AFP 30 u geçemez. Örnek 8 Profesör: UK=1 Uluslararası Araştırma AFK=0,40 Kişi Sayısı KS=1 AFP= (UK * AFK /KS)* 30 = (1*0,40/1)*30 = 12,00 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 12 / 100 = 101,252 TL Örnek 9 Profesör: UK=1 Uluslararası Araştırma AFK=0,40 Kişi Sayısı KS=2 AFP= (UK * AFK /KS)* 30 = (1*0,40/2)*30 = 6,00 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 6 / 100 = 50,625 TL Örnek 10 Yrd.Doç.Dr. UK=1,5 Uluslararası Araştırma AFK=0,40 Kişi Sayısı KS=1 AFP= (UK * AFK /KS)* 30 = (1,5*0,40/1)*30 = 18,00 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,8 x 18 / 100 = 121,502 TL

30 29 Örnek 11 Öğr.Gör. UK=2 Uluslararası Araştırma AFK=0,40 Kişi Sayısı KS=1 AFP= (UK * AFK /KS)* 30 = (2*0,40/1)*30 = 24,00 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 24 / 100 = 141,752 TL Örnek 12 Öğr.Gör. UK=2 Uluslararası Araştırma AFK=0,40 Kişi Sayısı KS=2 AFP= (UK * AFK /KS)* 30 = (2*0,40/2)*30 = 12,00 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 12 / 100 = 70,876 TL Örnek 13 Arş.Gör. UK=2 Ulusal Araştırma AFK=0,30 Kişi Sayısı KS=2 AFP= (UK * AFK /KS)* 30 = (2*0,30/2)*30 = 9,00 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 9 / 100 = 53,157 TL ANA FAALİYET TÜRÜ: YAYIN Yazar Sayısı: KS Yazar Katsayısı (YK): a. Tek İsim YK= 1,00 b. Birinci İsim YK=1,00 c. İkinci İsim YK= 0,75 d. Üçüncü İsim YK=0,5 e. Dördüncü ve Sonrası YK = AFK/KS f. Senior İsim YK = 0,9 g. Correspondence İsim YK =0,9

31 30 ALT FAALİYET AFK (%) Araştırma Kitabı, Uluslararası 100 Araştırma Kitabı, Ulusal 50 Ders Kitabı, Uluslararası 80 Ders Kitabı, Ulusal 40 Uluslararası yayımlanan kitap editörlüğü 60 Ulusal yayımlanan kitap editörlüğü 30 Uluslararası yayımlanan kitap bölümü 50 Ulusal yayımlanan kitap bölümü 25 Tam kitap çevirisi 30 Kitap bölümü çevirisi 15 Kitap çevirisi editörlüğü 30 Ansiklopedi konu/madde yazarlığı, Uluslararası 20 Ansiklopedi konu/madde yazarlığı, Ulusal 10 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dergilerinde editörlük 30 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerde editörlük 15 Diğer hakemli uluslararası dergilerde editörlük 5 Diğer hakemli ulusal dergilerde editörlük 5 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dergiler editörler kurulu üyeliği 10 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerde editörler kurulu üyeliği 5 Diğer hakemli uluslararası kitapta/dergilerde editörler kurulu üyeliği 1 Diğer hakemli ulusal kitapta/dergilerde editörler kurulu üyeliği 1 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dergilerinde yayımlanan özgün tam makale 40 SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan özgün tam makale Diğer hakemli uluslararası dergilerde yayımlanan özgün tam makale 16 Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan özgün tam makale 16 SSCI, ESCI-Exp, AHCI indekslerindeki dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale SSCI, ESCI-Exp, AHCI dışındaki alan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale Diğer hakemli uluslararası dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale Diğer hakemli ulusal dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale Bilirkişi Raporu, Uluslararası 4 Bilirkişi Raporu, Ulusal 4 Uluslararası Özgün kişisel kayıt 40 Uluslararası Karma kayıt 20 Ulusal Özgün kişisel kayıt 20 Ulusal Karma kayıt

32 31 AFP= (UK * AFK /KS)*YK* 30 Ana Faaliyet Puanı IF AFP > 30 THEN AFP = 30 Açıklama: 1. Ana Faaliyet Türü için Toplam oran %30 u geçemez. 2. Aynı ana faaliyet gurubunda birden fazla faaliyet var ise toplam AFP 30 u geçemez. Araştırma Kitabı Örnek 14 Profesör: UK=1 Araştırma Kitabı, Uluslararası AFK=1,00 Yazar Sırası (1) YK=1,00 AFP= UK * AFK *YK* 30 = 1*1,00*1*30 = 30,00 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 30 / 100 = 253,128 TL Örnek 15 Profesör: UK=1 Araştırma Kitabı, Uluslararası AFK=1,00 Yazar Sırası (2) Katsayısı YK=0,75 AFP= UK * AFK*YK* 30 = (1*1,00)*0,75*30 = 22,5 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 22,5 / 100 = 189,846 TL Örnek 16 Profesör: UK=1 Araştırma Kitabı, Uluslararası AFK=1,00 Yazar Sırası (3) Katsayısı YK=0,50 AFP= (UK * AFK*YK* 30 = 1*1,00*0,50*30 = 15 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 15 / 100 = 126,564 TL

33 32 Örnek 17 Öğr.Gör.: UK=2 Araştırma Kitabı, Uluslararası AFK=1,00 Yazar Sayısı=3 Yazar Sırası (2) Katsayısı YK=0,75 AFP= UK * AFK*YK* 30 = 2*1,00*0,75*30 = 45 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 30 / 100 = 177,190 TL Örnek 18 Öğr.Gör.: UK=2 Araştırma Kitabı, Uluslararası AFK=1,00 Yazar Sayısı: 4 Yazar Sırası (4) Katsayısı YK=%100/4=%25=0,25 AFP= UK * AFK*YK* 30 = 2*1,00*0,25*30 = 15 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 15 / 100 = 88,595 TL Örnek 19 Öğr.Gör.: UK=2 Araştırma Kitabı, Uluslararası AFK=1,00 Yazar Sayısı: 5 Yazar Sırası (4) Katsayısı YK=%100/5=%20=0,20 AFP= UK * AFK*YK* 30 = 2*1,00*0,20*30 = 12 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 12 / 100 = 70,876 TL Örnek 20 Yrd.Doç.Dr.: UK=1,5 Araştırma Kitabı, Uluslararası AFK=1,00 Yazar Sayısı: 5 Yazar Sırası (5), Senior Yazar YK=0,9 AFP= UK * AFK*YK* 30 = 1,5*1,00*0,90*30 = 40,5 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,8 x 30 / 100 = 202,503 TL

34 33 Ders Kitabı Örnek 21 Profesör: UK=1 Araştırma Kitabı, Uluslararası AFK=0,80 Yazar Sırası (2) Katsayısı YK=0,75 AFP= UK * AFK*YK* 30 = (1*0,80)*0,75*30 = 18 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 18 / 100 = 151,877 TL Örnek 22 Profesör: UK=1 Araştırma Kitabı, Uluslararası AFK=0,80 Yazar Sırası (3) Katsayısı YK=0,50 AFP= (UK * AFK*YK* 30 = 1*0,80*0,50*30 = 12 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 12 / 100 = 101,251 TL Kitapta Editörlük Örnek 23 Profesör: UK=1 Kitap Editörlüğü, Uluslararası AFK=0,60 Yazar Sırası (2) Katsayısı YK=0,75 AFP= UK * AFK*YK* 30 = (1*0,60)*0,75*30 = 13,5 puan Akademik Teşvik Tutarı = 843,7615 x 1 x 13,5 / 100 = 113,908 TL Örnek 24 Yrd.Doç.Dr. UK=1,5 Kitap Editörlüğü, Ulusal AFK=0,30 Yazar Sırası (3) Katsayısı YK=0,50 AFP= (UK * AFK*YK* 30 = 1,5*0,30*0,50*30 = 6,75 puan Akademik Teşvik Tutarı = 843,7615 x 0,8 x 6,75 / 100 = 45,563 TL

35 34 Kitapta Bölüm Örnek 25 Doç. Dr.UK=1 Kitapta Bölüm, Uluslararası AFK=0,50 Yazar Sırası (2) Katsayısı YK=0,75 AFP= UK * AFK*YK* 30 = (1*0,50)*0,75*30 = 11,25 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,9 x 11,25 / 100 = 85,431 TL Örnek 26 Doç.Dr.: UK=1 Kitapta Bölüm, Ulusal AFK=0,25 Yazar Sırası (3) Katsayısı YK=0,50 AFP= (UK * AFK*YK* 30 = 1*0,25*0,50*30 = 3,75 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,9 x 3,75 / 100 = 28,477 TL Kitap ve Kitap Bölümü Tercümesi Örnek 27 Doç. Dr.UK=1 Tam Kitap Çevirisi AFK=0,30 Yazar Sırası (2) Katsayısı YK=0,75 AFP= UK * AFK*YK* 30 = (1*0,30)*0,75*30 = 6,75 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,9 x 6,75 / 100 = 51,259 TL Örnek 28 Doç.Dr.: UK=1 Kitap Bölümü Çevirisi, Ulusal AFK=0,15 Yazar Sırası (3) Katsayısı YK=0,50 AFP= (UK * AFK*YK* 30 = 1*0,15*0,50*30 = 2,25 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,9 x 2,25 / 100 = 17,086 TL

36 35 Kitap Tercümesinde Editörlük Örnek 29 Doç. Dr.UK=1 Kitap Tercümesinde Editörlük AFK=0,30 Yazar Sırası (2) Katsayısı YK=0,75 AFP= UK * AFK*YK* 30 = (1*0,30)*0,75*30 = 6,75 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,9 x 6,75 / 100 = 51,259 TL Ansiklopedide Konu/Madde Yazarlığı Örnek 30 Profesör: UK=1 Ansiklopedide Konu/Madde Yazarlığı, Uluslararası AFK=0,20 Yazar Sırası (2) Katsayısı YK=0,75 AFP= UK * AFK*YK* 30 = (1*0,20)*0,75*30 = 4,5 puan Akademik Teşvik Tutarı = 843,7615 x 1 x 4,5 / 100 = 37,969 TL Örnek 31 Yrd.Doç.Dr. UK=1,5 Ansiklopedide Konu/Madde Yazarlığı, Ulusal AFK=0,10 Yazar Sırası (3) Katsayısı YK=0,50 AFP= (UK * AFK*YK* 30 = 1,5*0,10*0,50*30 = 2,25 puan Akademik Teşvik Tutarı = 843,7615 x 0,8 x 2,25 / 100 = 15,188 TL Dergi Editörlüğü Örnek 32 Profesör: UK=1 SSCI, SCI-Exp veya AHCI indekslerinde taranan dergide editörlük AFK=0,30 Yazar Katsayısı YK= 1,00 AFP= UK * AFK*YK* 30 = (1*0,30)*1,00*30 = 9 puan Akademik Teşvik Tutarı = 843,7615 x 1 x 9 / 100 = 75,939 TL

37 36 Örnek 33 Yrd.Doç.Dr. UK=1,5 SSCI, SCI-Exp veya AHCI indekslerinde taranan dergide editörlük AFK=0,30 Yazar Katsayısı YK=1,00 AFP= (UK * AFK*YK* 30 = 1,5*0,30*1,00*30 = 13,5 puan Akademik Teşvik Tutarı = 843,7615 x 0,8 x 13,5 / 100 = 91,126 TL Örnek 34 Profesör: UK=1 SSCI, SCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerde editörlük AFK=0,15 Yazar Katsayısı YK= 1,00 AFP= UK * AFK*YK* 30 = (1*0,15)*1,00*30 = 4,5 puan Akademik Teşvik Tutarı = 843,7615 x 1 x 4,5 / 100 = 37,969 TL Kitap/Dergi Editörler Kurulu Üyeliği Örnek 35 Profesör: UK=1 SSCI, SCI-Exp veya AHCI indekslerinde taranan dergilerde editörler kurulu üyeliği AFK=0,10 Yazar Katsayısı YK= 1,00 AFP= UK * AFK*YK* 30 = (1*0,10)*1,00*30 = 3 puan Akademik Teşvik Tutarı = 843,7615 x 1 x 3 / 100 = 25,313 TL Örnek 36 Yrd.Doç.Dr. UK=1,5 SSCI, SCI-Exp veya AHCI indekslerinde taranan dergilerde editörler kurulu üyeliği AFK=0,10 Yazar Katsayısı YK=1,00 AFP= (UK * AFK*YK* 30 = 1,5*0,10*1,00*30 = 4,5 puan Akademik Teşvik Tutarı = 843,7615 x 0,8 x 4,5 / 100 = 30,375 TL

38 37 Örnek 37 Profesör: UK=1 SSCI, SCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerde editörler kurulu üyeliği AFK=0,05 Yazar Katsayısı YK= 1,00 AFP= UK * AFK*YK* 30 = (1*0,05)*1,00*30 = 1,5 puan Akademik Teşvik Tutarı = 843,7615 x 1 x 1,5 / 100 = 12,656 TL Özgün Makale Örnek 38 Profesör: UK=1 SSCI, SCI-Exp, AHCI dergilerinde yayımlanan tam makale AFK=0,40 Yazar Sırası (2) Katsayısı YK=0,75 AFP= UK * AFK*YK* 30 = (1*0,40)*0,75*30 = 9 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 9 / 100 = TL Örnek 39 Öğr.Gör.: UK=2 SSCI, SCI-Exp, AHCI dergilerinde yayımlanan tam makale AFK=0,40 Yazar Sırası (2) Katsayısı YK=0,75 AFP= UK * AFK*YK* 30 = 2*0,40*0,75*30 = 18 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 18 / 100 = 106,314 TL Örnek 40 Öğr.Gör.: UK=2 SSCI, SCI-Exp, AHCI dergilerinde yayımlanan tam makale AFK=0,40 Yazar Sayısı = 4 Yazar Sırası (4) Katsayısı YK=%40/4=%10=0,10 AFP= UK * AFK*YK* 30 = 2*0,40*0,10*30 = 2,4 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 2,4 / 100 = 14,175 TL

39 38 Örnek 41 Öğr.Gör.: UK=2 SSCI, SCI-Exp, AHCI dışındaki alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan tam makale AFK=0,20 Yazar Sayısı = 5 Yazar Sırası (4) Katsayısı YK=0,20/5=0,04 AFP= UK * AFK*YK* 30 = 2*0,20*0,04*30 = 0,48 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 0,48 / 100 = 2,835 TL Performansa dayalı yayımlanmış ses ve/veya görüntü kaydı bulunmak Örnek 42 Öğr.Gör.: UK=2 Uluslararası kişisel kayıt AFK=0,40 Yazar Sırası (3) Katsayısı YK=0,50 AFP= UK * AFK*YK* 30 = 2*0,40*0,5*30 = 12 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,7 x 12 / 100 = 70,876 TL Örnek 43 Doç.Dr.: UK=1 Uluslararası karma kayıt AFK=0,20 Yazar Sırası (1) Katsayısı YK=1,00 AFP= UK * AFK*YK* 30 = 1*0,20*1,0*30 = 6 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,9 x 6 / 100 = 45,563 TL ANA FAALİYET TÜRÜ: TASARIM Örnek 44 Profesör: UK=1 Kamu kurumları ile özel hukuk tüzel kişileri bünyesinde uygulamaya konmuş sanatsal tasarım AFK=0,30 Kişi Sayısı KS=4

40 39 AFP= (UK * AFK /KS)* 30 = (1*0,30/4)*30 = 2,25 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 2,25 / 100 = 18,985 TL Örnek 45 Yrd.Doç.Dr. UK=1,5 Kamu kurumları ile özel hukuk tüzel kişileri bünyesinde uygulamaya konmuş sanatsal tasarım AFK=0,30 Kişi Sayısı KS=2 AFP= (UK * AFK /KS)* 30 = (1,5*0,30/2)*30 = 6,75 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,8 x 6,75 / 100 = 45,563 TL ANA FAALİYET TÜRÜ: ATIF Araştırmacıya ait yayındaki Kişi Sayısı: KS AFP= (UK * AFK /KS)* 30 Ana Faaliyet Puanı Örnek 46 Profesör: UK=1 SCI-Exp, SSCI veya AHCI kapsamında makalede atıf AFK=0,05 Atıf Sayısı AS= 10 Araştırmacıya ait yayındaki Kişi Sayısı KS=5 AFP= (UK * AFK *AS/KS)* 30 = (1*0,05*10/5)*30 = 3 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 1 x 3 / 100 = 25,313 TL Örnek 47 Yrd.Doç.Dr. UK=1,5 SCI-Exp, SSCı veya AHCI kapsamında makale AFK=0,05 Atıf Sayısı AS= 8 Araştırmacıya ait yayındaki Kişi Sayısı KS=2 AFP= (UK * AFK *AS/KS)* 30 = (1,5*0,05*8/2)*30 = 9 puan Akademik Teşvik Tutarı = x 0,8 x 9 / 100 = 60,751 TL

41 40

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AALİYET TÜRLERİBE GÖRE KOŞULLAR VE KANITLAYICI BELGELER (1) PROJE FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI ORAN (%) Dünya Bankası 100 Uluslararası Avrupa Birliği

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI GENEL İLKELER 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI*

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI* AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİLGİLENDİRME DOKÜMANI* *Milli Eğitim Bakanlığının 24.11.2016 tarihli ve 13271644 sayılı yazısı üzerine,11.10.1983 tarihli ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4 üncü

Detaylı

FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER

FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER 1 FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER (1) PROJE 1. Destekleyen kuruluş tarafından onaylı olan ve projenin sonuçlandığını (kapatıldığını) gösteren belge. 2. Üniversitemizde yürütülerek kapatılmış

Detaylı

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Akademik Teşvik Komisyonu. Toplantı No: 2016/ 1 12/01/2016

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Akademik Teşvik Komisyonu. Toplantı No: 2016/ 1 12/01/2016 T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Akademik Teşvik Komisyonu Toplantı No: 2016/ 1 12/01/2016 Üniversitemiz Akademik Teşvik Komisyonu Prof.Dr.Murat DOĞAN başkanlığında toplanarak akademik personelin 2015

Detaylı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI TEŞVİK BAŞVURU TAKVİMİ 1. 2015 yılına ait akademik teşvik başvuruları, 6-20 Ocak 2016

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLİMSEL VE YÖNETSEL FAALİYETLER BAŞARI TEŞVİK YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLİMSEL VE YÖNETSEL FAALİYETLER BAŞARI TEŞVİK YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLİMSEL VE YÖNETSEL FAALİYETLER BAŞARI TEŞVİK YÖNERGESİ Amaç (Yüksekokul Kurul Tarihi: 12/08/2016; Karar Sayısı: 2016/08) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Madde 1 -(1)

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEKLERİNİN BAŞVURU, DEĞERLENDİRİLME VE HESAPLANMASINDA AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ ESAS ALINIR.

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEKLERİNİN BAŞVURU, DEĞERLENDİRİLME VE HESAPLANMASINDA AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ ESAS ALINIR. NOT: GENEL İLKELER - AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEKLERİNİN BAŞVURU, DEĞERLENDİRİLME VE HESAPLANMASINDA AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ ESAS ALINIR. - BAŞVURUDA BULUNACAK ÖĞRETİM ELEMANLARININ BAŞVURU YAPMADAN

Detaylı

1. Teşvik ödemesi 1 Ocak - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır.

1. Teşvik ödemesi 1 Ocak - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. GENEL İLKELER 1. Teşvik ödemesi 1 Ocak - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. 2. 2018 yılına ait akademik teşvik başvuruları, 02-12 Ocak 2019 tarihleri arasında,

Detaylı

FAALİYET TABLOSU. Alanında uluslararası yayımlanan araştırma kitabı Alanında ulusal yayımlanan araştırma kitabı

FAALİYET TABLOSU. Alanında uluslararası yayımlanan araştırma kitabı Alanında ulusal yayımlanan araştırma kitabı FAALİYET TABLOSU FAALİYET PROJE TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler Uluslararası destekli sonuçlandırılmış Ulusal destekli ARAŞTIRMA Yurtdışı YAYIN sonuçlandırılmış Yurtiçi Araştırma

Detaylı

T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri

T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri Aralık-2017 İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Takvimi 2. Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Detaylı

FAALİYET VE PUAN TABLOSU

FAALİYET VE PUAN TABLOSU FAALİYET VE PUAN TABLOSU (NOT: Puan tablosunda yer alan Akademik Faaliyetler öncelikle YÖKSİS ten alınacak ve eklenecek ÖZGEÇMİŞ çıktısı ile uyumlu olmalıdır. Teşvik kapsamındaki faaliyetlerin puan hesaplaması

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖGRETİM ÜYELİGİ KADROLARINA BAŞVURU KOŞULLARI VE UYGULAMA İLKELERİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖGRETİM ÜYELİGİ KADROLARINA BAŞVURU KOŞULLARI VE UYGULAMA İLKELERİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖGRETİM ÜYELİGİ KADROLARINA BAŞVURU KOŞULLARI VE UYGULAMA İLKELERİ Yardımcı Doçentlik ve Doçentlik kadrolarına başvurma ve atanma ile Profesörlüğe yükseltme ve kadrosuna atanmada,

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2018 AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURUSU İÇİN FAALİYET VE PUAN TABLOSU

BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2018 AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURUSU İÇİN FAALİYET VE PUAN TABLOSU BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2018 AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURUSU İÇİN VE PUAN TABLOSU Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından desteklenmiş proje (Yalnızca

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU İÇİN FAALİYET VE PUAN TABLOSU

BOZOK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU İÇİN FAALİYET VE PUAN TABLOSU BOZOK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU İÇİN VE PUAN TABLOSU destekli sonuçlandırılmış Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından desteklenmiş (Yalnızca Ar- Ge niteliğindeki ler) Diğer

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI İçindekiler GENEL İLKELER... 1 FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KOŞULLAR VE KANITLAYICI BELGELER... 3 (1) PROJE... 3 Proje;...

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU DOSYASINA EKLENMESİ GEREKEN BELGELERE İLİŞKİN BAZI AÇIKLAMALAR. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler

AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU DOSYASINA EKLENMESİ GEREKEN BELGELERE İLİŞKİN BAZI AÇIKLAMALAR. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU DOSYASINA EKLENMESİ GEREKEN BELGELERE İLİŞKİN BAZI AÇIKLAMALAR FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Uluslararası

Detaylı

FAALİYET TABLOSU. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler. Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje

FAALİYET TABLOSU. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler. Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje FAALİYET TABLOSU FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler PROJE (Tanım: Bilimsel değerlendirme süreci sonucunda ulusal veya uluslararası kurumlarca onaylanarak bütçe desteği sağlanmış

Detaylı

FAALİYET TABLOSU. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler. Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje

FAALİYET TABLOSU. FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler. Uluslararası destekli sonuçlandırılmış proje FAALİYET TABLOSU FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler PROJE (Tanım: Bilimsel değerlendirme süreci sonucunda ulusal veya uluslararası kurumlarca onaylanarak bütçe desteği sağlanmış

Detaylı

T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri

T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi. Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri T.C. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri OCAK-2019 İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Takvimi 2. Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET TABLOSU VE KANITLAYICI BELGELER. proje. proje. proje. Kalkınma Bakanlığı destekli

BATMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET TABLOSU VE KANITLAYICI BELGELER. proje. proje. proje. Kalkınma Bakanlığı destekli BATMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET TABLOSU VE KANITLAYICI BELGELER FAALİYET TÜRÜ PROJE ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler Uluslararası destekli Dünya Bankası, Avrupa Birliği 1)

Detaylı

KTMÜ MEVZUATI KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ. Genel Hususlar

KTMÜ MEVZUATI KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ. Genel Hususlar KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ AKADEMİK PERFORMANS VE TEŞVİK UYGULAMA YÖNERGESİ Genel Hususlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi kadrosunda tam zamanlı olarak

Detaylı

KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ AKADEMİK PERFORMANS VE TEŞVİK UYGULAMA YÖNERGESİ. Genel Hususlar

KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ AKADEMİK PERFORMANS VE TEŞVİK UYGULAMA YÖNERGESİ. Genel Hususlar KIRGIZSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİNERSİTESİ AKADEMİK PERFORMANS VE TEŞVİK UYGULAMA YÖNERGESİ Genel Hususlar Amaç ve kapsam Madde 1 Bu Yönerge Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi kadrosunda tam zamanlı olarak

Detaylı

FAALİYET PUAN TABLOSU VE İSTENEN BELGELER

FAALİYET PUAN TABLOSU VE İSTENEN BELGELER FAALİYET PUAN TABLOSU VE İSTENEN BELGELER Puan tablosunda yer alan Akademik Faaliyetler öncelikle YÖKSİS ten alınacak ve eklenecek ÖZGEÇMİŞ çıktısı ile uyumlu olmalıdır. Teşvik kapsamındaki faaliyetlerin

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER Faaliyet/Alt Faaliyet Türü HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER 1 İstenen Belgeler Proje - Destekleyen kuruluş tarafından onaylı olan ve projenin

Detaylı

EGE ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK TEġVĠK KOMĠSYONU KARARI

EGE ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK TEġVĠK KOMĠSYONU KARARI EGE ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK TEġVĠK KOMĠSYONU KARARI Toplantı Tarihi:20.01.2016 Toplantı Sayısı:3 Ege Üniversitesi AkademikTeşvik Komisyonu Toplantısı, 20.01.2016 Çarşamba günü Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Yeşim

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ YARDIMCI DOÇENTLİK BAŞVURULARINDA ARANACAK DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA SİSTEMİ (Aşağıda değerlendirilecek tüm çalışmalar için adayın kendi bilim alanı kapsamında

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri

Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. 2. Devlet üniversitelerinden

Detaylı

AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK FAALİYET ALANLARI İLE İLGİLİ KANITLAYICI BELGELER

AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK FAALİYET ALANLARI İLE İLGİLİ KANITLAYICI BELGELER AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK FAALİYET ALANLARI İLE İLGİLİ KANITLAYICI BELGELER (1) PROJE a. Proje künyesinin (projenin adı, tamamlanma tarihi, katılımcıların isimleri, rapor tarihi, vb.)

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ EL KİTAPÇIĞI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ EL KİTAPÇIĞI T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ EL KİTAPÇIĞI 2017 ELAZIĞ Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından hazırlanmıştır. FIRAT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ TAKVİMİ

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ HAZIRLAYAN: EKREM AYDIN FAKÜLTE SEKRETERİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ HAZIRLAYAN: EKREM AYDIN FAKÜLTE SEKRETERİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ HAZIRLAYAN: EKREM AYDIN FAKÜLTE SEKRETERİ Madde 1 AMAÇ VE KAPSAM Bu Yönetmelik; Devlet yükseköğretim kurumları kadrolarında

Detaylı

TODAİE AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2017 YILI BAŞVURULARINDA FAALİYET TÜRÜNE GÖRE SUNULMASI GEREKEN BELGELER 1

TODAİE AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2017 YILI BAŞVURULARINDA FAALİYET TÜRÜNE GÖRE SUNULMASI GEREKEN BELGELER 1 TODAİE AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2017 YILI BAŞVURULARINDA FAALİYET TÜRÜNE GÖRE SUNULMASI GEREKEN BELGELER 1 FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda Sunulacak Belgeler 1)PROJE 2 Uluslararası destekli

Detaylı

FAALİYET TABLOSU. proje. proje. proje. Kalkınma Bakanlığı destekli. Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ) projesi Diğer kamu kuruluşları

FAALİYET TABLOSU. proje. proje. proje. Kalkınma Bakanlığı destekli. Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ) projesi Diğer kamu kuruluşları FAALİYET TABLOSU FAALİYET PROJE TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler Uluslararası destekli Dünya Bankası, Avrupa Birliği 1) Sonuç raporunda, proje sonuçlandırılmış proje ve Avrupa Konseyi

Detaylı

FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi destekli proje

FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi destekli proje BAŞVURU DOSYALARININ HAZIRLANMASINDA VE DEĞERLENDİRMELERDE REFERANS AMAÇLI KULLANILACAK MADDELENDİRİLMİŞ FAALİYET TABLOSU VE GEREKEN BELGELER FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI Başvuruda İstenilen Belgeler

Detaylı

Tablo 1 Eğitim Bilimleri Temel Alanı

Tablo 1 Eğitim Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 3 Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Eğitimi 11 4 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi 11 2 Eğitim Bilimleri 11 5 Güzel Sanatlar Eğitimi 11 6 Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği. Sıklıkla Sorulan Sorular. 21 Ocak 2016. 21 Ocak 2016

Akademik Teşvik Ödeneği. Sıklıkla Sorulan Sorular. 21 Ocak 2016. 21 Ocak 2016 2016 1 Akademik Teşvik Ödeneği Sıklıkla Sorulan Sorular 1 2 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ GENEL İLKELER 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri

Detaylı

PUAN TABLOSUNDA YER ALAN PUANLARIN UYGULAMADAKİ KISA HESAPLAMA YÖNTEMİ; AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET TÜRÜ PUANLANDIRMA TABLOSU:

PUAN TABLOSUNDA YER ALAN PUANLARIN UYGULAMADAKİ KISA HESAPLAMA YÖNTEMİ; AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET TÜRÜ PUANLANDIRMA TABLOSU: PUAN TABLOSUNDA YER ALAN PUANLARIN UYGULAMADAKİ KISA HESAPLAMA YÖNTEMİ; a. Bir öğretim elemanının bir faaliyet türünden aldığı puan şu şekilde hesaplanır: b. Bu faaliyet türünden aldığı puan, toplam puanının

Detaylı

FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER

FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KANITLAYICI BELGELER Araştırmacıların öncelikle ilgili yönetmeliği dikkatle incelemeleri ve faaliyetler için yönetmelikte belirtilen hususların şüpheye düşmeyecek şekilde değerlendirilmesine

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve Esasları

Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve Esasları 1 Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve Esasları 1 İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Takvimi 2. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Usulü 3. Başvuru İçin Gerekli Belgeler / Formlar 4. Faaliyet

Detaylı

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLİMSEL VE YÖNETSEL FAALİYETLER BAŞARI TEŞVİK YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLİMSEL VE YÖNETSEL FAALİYETLER BAŞARI TEŞVİK YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLİMSEL VE YÖNETSEL FAALİYETLER BAŞARI TEŞVİK YÖNERGESİ Amaç (Yüksekokul Kurul Tarihi: 12/08/2016; Karar Sayısı: 2016/08) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Madde 1 -(1)

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu Başkanlığı (Akademik Teşvik Başvuru Kılavuzu)

BARTIN ÜNİVERSİTESİ Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu Başkanlığı (Akademik Teşvik Başvuru Kılavuzu) BARTIN ÜNİVERSİTESİ Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu Başkanlığı (Akademik Teşvik Başvuru Kılavuzu) FAALİYET TÜRÜ ALT FAALİYET DETAYI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER Dünya Bankası,

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2017 FAALİYET YILI UYGULAMA USUL VE İLKELERİ

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2017 FAALİYET YILI UYGULAMA USUL VE İLKELERİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ 2017 FAALİYET YILI UYGULAMA USUL VE İLKELERİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İÇİNDEKİLER 1. 2017 yılı Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Takvimi 2. Faaliyet Türlerine Göre Kanıtlayıcı Belgeler

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU BİLGİ NOTU 2019

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU BİLGİ NOTU 2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU BİLGİ NOTU 2019 İçindekiler GENEL İLKELER...22 FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KOŞULLAR VE KANITLAYICI BELGELER...4 (1) PROJE...5 Proje;...5 Koşullar:...5 Kanıtlayıcı Belgeler...5

Detaylı

1.Teşvik ödemesi 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır.

1.Teşvik ödemesi 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. GENEL ĠLKELER 1.Teşvik ödemesi 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. 2. 2016 yılına ait akademik teşvik başvuruları, 5-13 Ocak 2017 tarihleri arasında, öğretim

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanlığına)

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanlığına) ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanlığına) Halen Fakülteniz.. Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak görev yapmaktayım. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 23. Maddesi ve

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER Faaliyet/Alt Faaliyet Türü Proje Araştırma Araştırma kitabı, ders kitabı, kitapta editörlük, kitap bölümü,

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği: DAYANAK

Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği: DAYANAK Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği: DAYANAK Milli Eğitim Bakanlığının 13.12.2015 tarih ve 12813099 sayılı yazısı üzerine, 11. 10.1983 tarih ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4 üncü maddesi

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği 2017 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve İlkeleri. 25 Aralık Aralık 2017

Akademik Teşvik Ödeneği 2017 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve İlkeleri. 25 Aralık Aralık 2017 2018 1 Akademik Teşvik Ödeneği 2017 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve İlkeleri İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Takvimi 2. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Usulü 3. Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Detaylı

Yükseköğretim Kurulu

Yükseköğretim Kurulu Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı AKADEMİK TEŞVİK YÖNETMELİĞİ Akademik Özgeçmiş Sistemi ve Başvuru İşlemleri Bilişim Uzmanı Aynur GÜNAY: aynur.gunay@yok.gov.tr Bilişim Uzmanı Emre CEVİZ

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL FAALİYET TEŞVİK SİSTEMİ UYGULAMA ESASLARI

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL FAALİYET TEŞVİK SİSTEMİ UYGULAMA ESASLARI MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL FAALİYET TEŞVİK SİSTEMİ UYGULAMA ESASLARI OCAK 2014 0 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL FAALİYETTEŞVİK SİSTEMİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar,

Detaylı

BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 ARALIK 2017

BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 ARALIK 2017 BİRİM AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE İNCELEME KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 27 ARALIK 2017 Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği: DAYANAK Milli Eğitim Bakanlığının 24.11.2016 tarih ve 13271644 sayılı

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği. Uygulama Usul ve İlkeleri. 02 Ocak Ocak 2017

Akademik Teşvik Ödeneği. Uygulama Usul ve İlkeleri. 02 Ocak Ocak 2017 2017 1 Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri 1 İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Takvimi 2. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Usulü 3. Başvuru İçin Gerekli Belgeler / Formlar 4. Faaliyet

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği 2017 Faaliyet Yılı. Uygulama Usul ve İlkeleri. 29 Aralık Aralık 2017

Akademik Teşvik Ödeneği 2017 Faaliyet Yılı. Uygulama Usul ve İlkeleri. 29 Aralık Aralık 2017 2018 1 Akademik Teşvik Ödeneği 2017 Faaliyet Yılı Uygulama Usul ve İlkeleri İÇİNDEKİLER 1. Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Takvimi 2. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Usulü 3. Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Detaylı

Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci Akademik Teşvik Başvuru ve Değerlendirme Süreci Prof. Dr. Bektaş TEPE @tepebektas 2 Yasal dayanak Akademik teşvik yönetmeliği 11/10/1983 tarih ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4. maddesine

Detaylı

BAŞVURU BELGELERİ VE FAALİYET TÜRLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

BAŞVURU BELGELERİ VE FAALİYET TÜRLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR BAŞVURU BELGELERİ VE FAALİYET TÜRLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Başvuruda mutlaka bulunması gereken belgeler: 1. Başvuru Dilekçesi (matbu dilekçe üniversite internet sayfasından indirilecektir) 2. YOKSIS Özgeçmiş

Detaylı

Tablo 11 Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı

Tablo 11 Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1179 Açık ve Uzaktan Öğrenme 111 1180 Arkeoloji 111 1181 Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi 111 1176 Avrupa Birliği 111 1182 Bankacılık ve Sigortacılık 111 1102 Batı Sanatı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 19.3.2013 Tarihli Senato Kararı Ankara Üniversitesi Bilim, Sanat, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Yönergesi nin aşağıda gösterilen ve ekli şekliyle kabulü hk ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi

Detaylı

2017 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

2017 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK DÜZENLEME DENETLEME İTİRAZ KOMİSYONU [AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ] AKADEMİK FAALİYETLERE İLİŞKİN İN HAZIRLANMASI 1 31 Aralık 2016 tarihli ve 29935

Detaylı

/ DONEMi ICIN ORDU ÜNİVERSİTESİ. AKADEMiK TESVIK FAALiYET TABLOSU I. AKADEMiK TESVIK BASVURU DOSYASI

/ DONEMi ICIN ORDU ÜNİVERSİTESİ. AKADEMiK TESVIK FAALiYET TABLOSU I. AKADEMiK TESVIK BASVURU DOSYASI ORDU ÜNİVERSİTESİ AKADEMiK TESVIK FAALiYET TABLOSU I AKADEMiK TESVIK BASVURU DOSYASI I I HAZIRLANMASINA ILISKIN HUSUSLAR I 01.01.2017 / 31.12.2017 DONEMi ICIN I TABL0-1 01.01.2017-31.12.2017 DÖNEMİNE

Detaylı

2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURU İŞLEMLERİ

2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURU İŞLEMLERİ 2018 YILI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURU İŞLEMLERİ YÖKSİS Üzerinden Başvuru İşlemleri https://yoksis.yok.gov.tr/ Adresinden YÖKSİS Ana Sayfasına Ulaştıktan Sonra Özgeçmiş Oluşturma Bağlantı Sayfasına

Detaylı

PUANLAMA SİSTEMİ TABLOSU (EK-1)

PUANLAMA SİSTEMİ TABLOSU (EK-1) SİSTEMİ TABLOSU (EK-1) (*) Tek yazarlı makalelerde yazar tam puan alır. İki yazarlı makalelerde başlıca yazar tam puanın 0.8'ini, ikinci yazar 0.'ini alır. Üç ve daha fazla yazarlı makalelerde ise, başlıca

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA ÖLÇÜTLERİ YÖNERGESİ I - AMAÇ

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA ÖLÇÜTLERİ YÖNERGESİ I - AMAÇ T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA ÖLÇÜTLERİ YÖNERGESİ I - AMAÇ MADDE 1. Bu yönergenin amacı, Sinop Üniversitesinde yapılacak akademik yükseltilme ve atamalarda aranacak asgari

Detaylı

3. Aşağıdaki şartlardan en az birini gerçekleştirmiş olmak: puanları yeniden almış olmak. I- Yardımcı Doçentlik Kadrosuna Başvurma ve Atanma:

3. Aşağıdaki şartlardan en az birini gerçekleştirmiş olmak: puanları yeniden almış olmak. I- Yardımcı Doçentlik Kadrosuna Başvurma ve Atanma: T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATAMA EK KOŞULLARI (Senato Karar Tarihi: 4.01.017 - Karar No: 017-03-01) (YÖK Genel Kurul Tarihi: 8.0.017) Ankara Yıldırım Beyazıt

Detaylı

III- Doçentlik Kadrosuna Başvurma ve Atanma 1. ÜAK tarafından verilen doçentlik unvanını almış olmak.

III- Doçentlik Kadrosuna Başvurma ve Atanma 1. ÜAK tarafından verilen doçentlik unvanını almış olmak. T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATAMA EK KOŞULLARI (Senato Karar Tarihi: 19.07.2017 - Karar No: 2017-25-01) (YÖK Genel Kurul Tarihi: 03.08.2017) Ankara Yıldırım

Detaylı

BAŞVURU BELGELERİ VE FAALİYET TÜRLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

BAŞVURU BELGELERİ VE FAALİYET TÜRLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR BAŞVURU BELGELERİ VE FAALİYET TÜRLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Başvuruda mutlaka bulunması gereken belgeler: 1. Başvuru Dilekçesi (matbu dilekçe üniversite internet sayfasından indirilecektir) 2. YOKSIS Akademik

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri

Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. 2. Akademik teşvik ödeneğinin

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GENEL İLKELER... 1 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİNİN HESAPLANMASI... 3 FAALİYET PUANLAMA TABLOSU VE KANITLAYICI

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU REHBERİ. FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KOŞULLAR ve KANITLAYICI BELGELERE ÖRNEKLER

AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU REHBERİ. FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KOŞULLAR ve KANITLAYICI BELGELERE ÖRNEKLER AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU REHBERİ FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KOŞULLAR ve KANITLAYICI BELGELERE ÖRNEKLER AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU TEMEL İLKELERİ 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı VETERİNER FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı VETERİNER FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı *BELC29JL* Sayı : 8090943-010.03- Konu : Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği Evrak Tarih ve Sayısı: 22/12/201-E.49717 VETERİNER

Detaylı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2017 1 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Akademik Teşvik Ödeneği 2017 1 1. VAKIF AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ TAKVİMİ Süreç Son Tarih Vakıf Akademik Teşvik Başvurularının başlama tarihi

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE İLKELERİ

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE İLKELERİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE İLKELERİ 1. Akademik teşvik ödeneği, yalnızca 1 Ocak-31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen bilimsel faaliyetleri kapsamaktadır. 2. Akademik teşvik

Detaylı

Yükseköğretim Kurulu

Yükseköğretim Kurulu Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı AKADEMİK TEŞVİK YÖNETMELİĞİ Akademik Özgeçmiş Sistemi ve Başvuru İşlemleri Bilişim Uzmanı Aynur GÜNAY: aynur.gunay@yok.gov.tr Bilişim Uzmanı Emre CEVİZ

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSUNDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSUNDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSUNDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR 1- Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak 2018-31 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır. 2- Akademik

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR-

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR- 2016 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMASI GENEL İLKELERİ 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KILAVUZU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KILAVUZU AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KILAVUZU Ocak 2018 1 İÇİNDEKİLER A. GENEL İLKELER B. FAALİYET TÜRLERİNE GÖRE KOŞULLAR VE KANITLAYICI BELGELER 1. PROJE 2. ARAŞTIRMA 3. YAYIN 4. TASARIM 5. SERGİ

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ FAALİYETLERE İLİŞKİN SUNULACAK BELGELER

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ FAALİYETLERE İLİŞKİN SUNULACAK BELGELER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ 2018 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ FAALİYETLERE İLİŞKİN SUNULACAK BELGELER 14 Mayıs 2018 tarihli ve 11834 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği

Detaylı

1. PROFESÖR KADROSUNA YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ

1. PROFESÖR KADROSUNA YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATAMA EK KOŞULLARI (Senato Karar Tarihi: 22.05.2018 - Karar No: 2018-20-01) (YÖK Genel Kurul Tarihi: 31.05.2018) Ankara Yıldırım

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE İLKELERİ

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE İLKELERİ 2017 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMA USUL VE İLKELERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi 2017 Akademik Teşvik Ödeneği Uygulama Usul ve İlkeleri Hazırlayan; DEÜ Akademik Teşvik Düzenleme,

Detaylı

14 Mayıs 2018 tar hl ve sayılı Bakanlar Kurulu Kararı le yürürlüğe konulan Akadem k Teşv k Ödeneğ Yönetmel ğ n n 4. Maddes n n 3.

14 Mayıs 2018 tar hl ve sayılı Bakanlar Kurulu Kararı le yürürlüğe konulan Akadem k Teşv k Ödeneğ Yönetmel ğ n n 4. Maddes n n 3. 14 Mayıs 2018 tar hl ve 11834 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı le yürürlüğe konulan Akadem k Teşv k Ödeneğ Yönetmel ğ n n 4. Maddes n n 3. Fıkrasında Akadem k Teşv k Düzenleme, Denetleme ve İt raz Kom syonu,

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Tarihler Açıklama 31.12.2018-04.01.2019 Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonunun Oluşturulması 07.01.2019-14.01.2019

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET ALANLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET ALANLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET ALANLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ MADDE 7- (1) Başvuru sahiplerinin sadece kendi alanı ile ilgili yapmış olduğu faaliyetler akademik teşvik kapsamında değerlendirilir, (2) Proje faaliyetinin

Detaylı

Dayanak MADDE 2 - (1) Bu Esas ve Usuller, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Dayanak MADDE 2 - (1) Bu Esas ve Usuller, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. ÖĞRETİM ÜYESİ VE ARAŞTIRMACI YETİŞTİRİLMESİ AMACIYLA YURTDIŞINA GÖNDERİLECEK ÖĞRETİM ELEMANLARINA SAĞLANACAK DESTEKLER İLE DİĞER HUSUSLARA İLİŞKİN ESAS VE USULLER Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Esas ve

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKDEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KILAVUZU *

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKDEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KILAVUZU * AMASYA ÜNİVERSİTESİ AKDEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ KILAVUZU * * Bu kılavuzdaki Genel İlkeler ile her bir Faaliyet Türü için koşullar ve kanıtlayıcı belgeler 31 Aralık 2016 tarihinde 29935 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Aday Etkinlik-Puan Listesi

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Aday Etkinlik-Puan Listesi DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Aday Etkinlik-Puan Listesi ETKİNLİK Makaleler MADDE 15 SCI (Science Citation Index), SCI-Expanded, SSCI (Social Science Citation Index) ve AHCI (Art and Humanities Citation Index) kapsamında

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER)

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ (İLKELER VE KRİTERLER) 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı, belirlenen akademik ilkeler ve kriterler ile Dumlupınar Üniversitesi öğretim

Detaylı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2018 1 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Akademik Teşvik Ödeneği 2018 1 1. VAKIF AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ SÜREÇ TAKVİMİ Süreç Son Tarih Vakıf Akademik Teşvik Başvurularının başlama tarihi

Detaylı

Kod Bilim Alanı Koşul No

Kod Bilim Alanı Koşul No Kod Bilim Alanı Koşul 1101 Atatürk İnkılapları ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi 113 1102 Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat 111 1103 Beşeri ve İktisadi Coğrafya 112 1104 Demografi 114 1105 Dilbilim 111 1106 Ekonometri

Detaylı

BAŞVURU DOSYALARININ HAZIRLANMASINDA VE DEĞERLENDİRMELERDE REFERANS AMAÇLI KULLANILACAK FAALİYET TABLOSU VE GEREKEN BELGELER

BAŞVURU DOSYALARININ HAZIRLANMASINDA VE DEĞERLENDİRMELERDE REFERANS AMAÇLI KULLANILACAK FAALİYET TABLOSU VE GEREKEN BELGELER BAŞVURU DOSYALARININ HAZIRLANMASINDA VE DEĞERLENDİRMELERDE REFERANS AMAÇLI KULLANILACAK FAALİYET TABLOSU VE GEREKEN BELGELER AKADEMİK FAALİYET TÜRÜ FAALİYET BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER TÜBİTAK 1001, 1003,

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Teşvik Kapsamı

İKİNCİ BÖLÜM Teşvik Kapsamı AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ İBRAHİM ÇEÇEN (IC) VAKFI BİLİMSEL TEŞVİK ÖDÜLLERİ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi mensubu bilim insanlarının,

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR-

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ REHBERİ -AÇIKLAYICI BİLGİLER VE BAZI SORULARA CEVAPLAR- 2017 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ UYGULAMASI GENEL İLKELERİ 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31

Detaylı

- Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Akademik Etkinlik Puanları Formu, (Üniversitemiz web sayfasında

- Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Akademik Etkinlik Puanları Formu, (Üniversitemiz web sayfasında BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER - Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Öğretim Elemanı Başvuru Formu ve Dilekçesi, - Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Akademik Etkinlik ları Formu, (Üniversitemiz web

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELME VE ATAMA KRİTERLERİ

EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELME VE ATAMA KRİTERLERİ EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELME VE ATAMA KRİTERLERİ I. PROFESÖRLÜK BAŞVURUSU 1. Profesörlük başvurularında adayın, başvuru tarihinde ilgili alanın doçentlik başvurusu için Üniversitelerarası Kurulun

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ EL KİTAPÇIĞI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ EL KİTAPÇIĞI T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ EL KİTAPÇIĞI NOT: Bu kılavuz Yalova Üniversitesi öğretim elemanları için kolaylık sağlamak amacıyla 2018/11834 karar sayılı ve 27.06.2018 tarihli Resmi

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi ve

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formu

Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formu Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formu Kodu A Puan Grubu ARAŞTIRMA VE YAYIN ETKİNLİKLERİ A1. Makaleler A1.1 SCI (Science Citation Index)- Expanded, SSCI (Social Science

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan Kamu Yönetimi Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu çalışmada;

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik. Dağıtım

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik. Dağıtım Evrak Tarih ve Sayısı: 05/01/2016-292 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik *BE6PJE2Y* Sayı :39633678/108.04/ Konu :Akademik Teşvik Ödeneği Başvuruları GÜNLÜ EVRAK Dağıtım 18.12.2015 tarihli

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 08:45

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 08:45 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 11/10/2016-25199 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE6PRT1V* Oturum Tarihi 11/10/2016 Oturum Saati 08:45 Oturum Sayısı 21

Detaylı