UYGUN OLMAYAN ÜRÜNÜN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UYGUN OLMAYAN ÜRÜNÜN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 Prosedür Kodu: P Yürürlük Tarihi: Güncelleştirme Sayısı: 08 Sayfa: 1/ AMAÇ VE KAPSAM TPAO ARS de kalite sisteminin işleyişinde ortaya çıkan uygunsuzlukların tespit edilmesini, ortadan kaldırılmasını ve kalite sistemi içerisinde tanımlanan ürünlerden kabul kriterlerini sağlamayanların, yanlışlıkla kullanılmasını veya müşteriye teslim edilmesini önlemek için; uygun olmayan ürünün tespit edilmesini, tanımlanmasını ve kontrol altına alınmasını sağlamaktır. TPAO ARS nin tüm Ünitelerini kapsar KISALTMALAR VE TANIMLAR 2.1. KISALTMALAR ARS KM THM TPAO ÜKS : Araştırma Merkezi Daire Başkanlığı : : Teknik Hizmetler Müdürlüğü : Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı : Ünite Kalite Sorumluları 2.2. TANIMLAR Girdi Ürün: Teknik destek, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinde kullanılmak üzere, tedarikçiden (TPAO içi veya dışı) veya müşteriden temin edilen ürün ve/veya hizmettir. Kabul Kriterleri: Ürün için istenen şartları (yasal gerekler, müşteri istekleri, teknik şartname, sözleşme, standart, konu ile ilgili yönetmelik) anlatan kriterlerdir. Objektif Delil: Bir maddenin veya faaliyetin kalitesi ile ilgili olan ve doğrulanabilen gerçekler, bir ürün veya hizmet kalitesi ile ilgili gözlem, ölçüm veya deneylere dayalı ve doğrulanabilen bir sistem elemanının mevcudiyetine ve uygulanmasına ait nitel veya nicel bilgiler, kayıtlar veya beyanlardır. Şartlı Kabul: Girdi ürün veya ürünün tanımlanmış şartlara (kabul kriterlerine) uygun olmamasına rağmen kullanılabilir kararı verilmesi durumudur. Uygunsuzluk: Kalite sistemi içerisinde personelce tespit edilen, tetkiklerde ortaya çıkan, müşteri şikayetleri ile iletilen bir durumun kalite sistemi belgelerindeki şartları yerine getirmemesi halidir. Uygun olmayan deney işi de uygunsuzluk kapsamında yer alır. Uygun olmayan deney işi laboratuvarın yaptığı deney işinin herhangi bir kısmının ya da sonuçlarının laboratuvar prosedürlerine veya müşteri ile üzerinde uzlaşılan şartlara (müşteri tarafından belirtilen standart test metoduna vb.) uymadığı zaman ortaya çıkar. Uygunsuzluğun Giderilmesi: Uygunsuzluğu gidermek için yapılan faaliyettir. Uygun Olmayan Ürün: Önceden belirlenmiş olan kabul kriterlerine uymayan üründür.

2 Prosedür Kodu: P Yürürlük Tarihi: Güncelleştirme Sayısı: 08 Sayfa: 2/11 Ürün: Müşteri için amaçlanan veya müşteri tarafından talep edilen teknik destek, eğitim ve danışmanlık gibi hizmetler sonucu oluşan çıktıdır. Laboratuvarca yapılan deneylerin sonuçları da bu kapsamda yer alır SORUMLULUKLAR Eğitim Sorumlusu: Eğitim sırasında kullanılan malzemenin uygunluğunu kontrol etmekten, uygun olmayan eğitim belgelerinin müşteriye verilmesini önlemekten, anketler sonucu ortaya çıkan uygunsuzlukları belirlemekten, eğitim için belirlenen hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığını kontrol etmekten, uygunsuzluk giderildikten sonra, ürünün doğrulamasını yapmaktan, KM: TPAO Araştırma Merkezi Müşteri Memnuniyeti Araştırması Anket sonuçları sonucu ortaya çıkan uygunsuzlukları Daire Başkanı/ilgili Ünite Müdürü ne bildirmekten, bir laboratuvarda fazla sayıda çıkan uygunsuzlukların giderilmesi için veri analizini organize etmekten, ilave tetkiklere karar vermekten, Uygunsuzluk Çizelgelerine numara vermekten, uygunsuzluğun giderilmesi için ilgili ÜKS ile birlikte faaliyete karar vermekten, Numune Kabul ve Kayıt Sorumlusu: Müşteriden gelen girdi ürünün kayıt kabulünü yapmaktan ve ilgili Ünite/Laboratuvar Sorumlusuna iletmekten, THM : TPAO Araştırma Merkezi Müşteri Memnuniyeti Araştırması Anketi sonuçlarını KM ye iletmekten, teknik destek kapsamında gelen girdi ürünün sartlı kabulünü onaylamaktan, satın alınan girdi ürünün ilk doğrulamasını yapmaktan ve ilgili Ünite Depo Sorumlusuna teslim etmekten; Ünite Depo Sorumlusu/talep eden personel tarafından uygun bulunmayan ürünü tedarikçiye iade etmekten, iade edilen ürünün yerine gelen ürünün doğrulamasını yapmaktan, Uzman/Mühendis/Teknisyen: Teknik destek hizmetleri kapsamında gelen girdi ürünü kontrol etmekten, uygun olmayan ürünü müşteriye iade edilmek üzere THM ye iletmekten, ortaya çıkan uygun olmayan çıktı ürünün müşteriye gönderilmesini önlemekten, düzeltilen ürünün doğrulamasını yapmaktan, Laboratuvar Sorumlusu: Laboratuvarda uygun olmayan test ve deneyle karşılaşıldığında işin durdurulması veya sürdürülmesi veya tekrarlanması konusunda karar vermekten, Ünite Müdürü: Müşteri geri beslemeleri, anketler sonucu ortaya çıkan uygunsuzlukların giderilmesi için gerekli faaliyete ve sorumlulara karar vermekten, Ünite Depo Sorumlusu: Satınalınan ürünün belirlenen kriterlere ve teknik şartnameye göre uygunluğunu ilgili Ünite personeli ile birlikte kontrol etmekten, ÜKS : Ünitelerde kalite sistemi işleyişi sırasında ortaya çıkan uygunsuzlukları takip etmekten, KM ye bilgi vermekten ve uygun olmayan ürünü Uygunsuzluk Çizelgesi doldurarak, THM ye iletmekten, sorumludur.

3 Prosedür Kodu: P Yürürlük Tarihi: Güncelleştirme Sayısı: 08 Sayfa: 3/ UYGULAMA YÖNTEMLERİ 4.1. ÜRÜNLERDE ORTAYA ÇIKAN UYGUNSUZLUĞUN TESPİT EDİLMESİ Girdi Ürünlerde Uygunsuzluğun Tespit Edilmesi Satın Alınan Girdi Ürünler Ürünün kalitesini etkileyecek girdi ürünün doğrulanması, Satın Alınan Ürünün Doğrulanması ve Depolanması İş Kuralı (K.01.08) na göre yapılır. Satın alınan girdi ürün satın alma teklifinde belirlenen, satın alınan ürünün miktarı, ismi vb. kriterler kapsamında Satın Alınan Ürünün Doğrulanması ve Depolanması İş Kuralı na göre THM veya ilgili ünite tarafından kontrol edilir, gerekli çizelgeler doldurulur. Girdi ürün yanlış gelmiş ise ilgili Ünitelerden gelen görüş ile birlikte, THM tarafından bir yazı ile tedarikçiye (ilgili Daire ve/veya firma) teslim edilir. THM tarafından, ilgili Üniteye gönderilen girdi ürün, satınalma talebinde bulunan personel veya Ünite Depo Sorumlusu tarafından ürün için belirlenen spesifikasyonlara göre kontrol edilir ve doğrulanır. Yapılan doğrulama sonunda, belirlenen kriterlere uygun olmayan ürünler, talep eden personel ve/veya Ünite Depo Sorumlusu tarafından THM aracılığı ile tedarikçiye iade edilir. Tedarikçi tarafından tekrar gönderilen ürünün kriterlere uygun olup olmadığı satınalma talebinde bulunan personel veya Ünite Depo Sorumlusu tarafından kontrol edilir ve doğrulanır. Müşteriden Temin Edilen Girdi Ürün THM tarafından, Teknik Destek Hizmetleri İş Kuralı (K.01.12) kapsamında gelen girdi ürün, kontrol edilir. ARS Hizmet Kataloğun da belirtilen Numune Miktarları ve Ambalajları kriterlerine uygun olmayan girdi ürün müşteriye gerekçeli bir yazı ile iade edilir. THM tarafından kabul edilen girdi ürünün ilgili analiz/testi yapan mühendis/uzman/teknisyen tarafından uygun olmadığı tespit edildiğinde bu ürün müşteriye iade edilmek üzere THM ye gönderilir. ARS Hizmet Kataloğun da belirtilen Numune Miktarları ve Ambalajları ve/veya analiz yöntemleri ile ilgili destek belgesinde tanımlanan girdi ürün kabul kriterlerinin tam karşılanmadığı durumlarda, ürün kalitesinde bir değişiklik olup olmayacağına, ilgili analiz/test yapan mühendis/uzman/teknisyen tarafından karar verilir. Ürün kalitesinde bir değişiklik olmayacağı kararına varılması durumunda, müşteriden temin edilen girdi ürünün, şartlı kabulü THM sorumlusu tarafından yapılır. Şartlı kabul yapılan girdi ürün için müşteriden kullanıma ilişkin yazılı onay istenir. Müşteriden yazılı onay alınamıyorsa, THM veya analizi/testi yapan araştırmacı tarafından talep dilekçesinin üzerine, görüşme kararı, yapılan görüşme tarihi, görüşülen yetkili kişinin ismi not edilerek paraf edilir. Şartlı kabul yapılıp, müşteriden onay istenen ürünler için müşteri onay verirse devam edilir. Müşteri uygun olmayan ürününün bu şekilde kullanılmasını istemiyorsa, girdi ürün iade edilir.

4 Prosedür Kodu: P Yürürlük Tarihi: Güncelleştirme Sayısı: 08 Sayfa: 4/11 Müşteri tarafından tekrar gönderilen girdi ürün THM sorumlu personeli tarafından, ürün ile ilgili kriterlere göre kontrol edilir ve doğrulanır. TPAO İçinden Temin Edilen Girdi Ürün ARS ye diğer TPAO Dairelerinden temin edilen girdi ürün ilgili analiz/testi yapan mühendis/uzman/teknisyen tarafından kontrol edilir. Kontrol sonucunda uygun olmadığına karar verilen girdi ürün kontrolü yapan kişi tarafından THM ye iade edilir Ürünlerde Uygunsuzluğun Tespit Edilmesi Teknik destek hizmeti kapsamında ortaya çıkan ürünün ya da test ve deney sonucunun laboratuvar prosedürlerine veya müşteri ile üzerinde uzlaşılan şartlara (müşteri tarafından belirtilen standart test metoduna vb.) uymaması durumunda analiz/testi yapan mühendis/uzman/teknisyence, laboratuvar sorumlusu bilgilendirilir. Çıkan uygunsuzluk Laboratuvar Sorumlusu tarafından değerlendirilir, işin durdurulması veya sürdürülmesi veya tekrarlanması konusunda karar verilir. Uygunsuzluğu gidermek için yapılan faaliyet/faaliyetler analiz kayıt defterine ve ilgili çizelgelere işlenir. Analiz raporunun müşteriye gönderilmemesi için gerekli önlem alınır. Analiz/Test hizmeti kapsamında, Kalite Kontrol Prosedürü(P ) nde belirtilen kalite kontrol analizlerinde, ilgili prosedürde belirtilen standart limitlerin dışına çıkılması, 3. taraf kalite kontrol çalışması kapsamında ise değerlendirilen karşılaştırma testlerinde ± 2 Z limitleri dışında alınan skorlar, uygunsuzluk olarak değerlendirilir ve bu uygunsuzlukların giderilmesi için Düzeltici Faaliyet Prosedürü( P ) ne göre işlem yapılır. Eğitim hizmeti kapsamında, Eğitim sonunda müşteriler tarafından doldurulan anketlerde, Eğitim İş Kuralı (K.01.11) nda belirlenen kontroller sonucunda, müşteri tarafından belirlenen kriterlere uyulmaması sonucu ortaya çıkan uygunsuzluklar için ilgili personel tarafından Uygunsuzluk Çizelgesi doldurulur. Eğitim İş Kuralı kapsamında yapılan anketlerin sonucunda, memnuniyet oranı ölçüm kriterlerinde belirlenen oranın altında ise Eğitim Sorumlusu tarafından Uygunsuzluk Çizelgesi doldurulur ve eğitimi düzenleyen Üniteye iletilir. Ortaya çıkan uygunsuzluk için Düzeltici Faaliyet Prosedürü (P ) ne göre yapılan düzeltici faaliyetlerden sonra, yukarıda tanımlanan ürünler için yine yukarıda tanımlanan personel tarafından, şartlara uygunluğunu göstermek için ürünün yeniden doğrulaması yapılır Ürünün Müşteriye Tesliminden Sonra Ortaya Çıkan Uygunsuzluklar Müşteriye teslim edildikten sonra, müşteri tarafından uygun bulunmayan ürün için, ilgili Ünite Müdürü tarafından ilgili personel (proje yöneticisi, analizi yapan mühendis/uzman vb.) görevlendirilir. İlgili personel tarafından, müşterinin red kriterleri incelenir ve Uygunsuzluk Çizelgesi doldurulur. Teknik destek

5 Prosedür Kodu: P Yürürlük Tarihi: Güncelleştirme Sayısı: 08 Sayfa: 5/11 hizmeti kapsamında gelen olumsuz müşteri geri beslemeleri Müşteri Şikayetlerinin Takibi İş Kuralı (K.01.06) na göre yapılır. Ürün tesliminden sonra uygun bulunmayan ürün (proje sonuç raporu, analiz raporu vb.) müşteriden geri çekilir Uygun Olmayan Girdi Ürünün Kullanımı Uygun olmayan ürün, proje kapsamında proje yöneticisi, teknik destek kapsamında Daire Başkanı tarafından onaylandığı takdirde, sorumlu personel tarafından uygunsuz olmasına rağmen şartlı kabul yapılır. Müşteriden yazılı onay alındıktan sonra, ürün kullanılır. Müşteri kabul etmiyorsa girdi ürün iade edilir Red Edilen veya Şartlı Kabulü Yapılan Girdi Ürünün Tanımlanması Yapılan kontroller sonucu red edilen veya şartlı kabulü yapılan ürünlerin, diğer ürünlere karışmaması ve yanlışlıkla kullanımının önlenmesi için gerekli tanımlama Laboratuvar Çalışma Ortamı İş Kuralı (K.01.03) nda yapılır KALİTE SİSTEMİ İLE İLGİLİ ORTAYA ÇIKAN UYGUNSUZLUKLAR Diğer Daireler/Proje Ortaklarından Gelen Geri Beslemeler Teknik destek hizmeti dışında müşteriye sunulan ARS tarafından verilen diğer ürünler kapsamında ve diğer paydaşlardan gelen yazılı veya sözlü geri beslemeler, geri beslemeyi alan personel tarafından gözden geçirilir. Sözlü geri beslemeler, geri beslemeyi alan personel tarafından yazılı hale getirilir ve imzalanır. Olumsuz geri beslemeler için Uygunsuzluk Çizelgesi doldurulur Değerlendirme Anketleri Teknik Destek Hizmetleri (Dış) İş Kuralı (K.01.12) kapsamında yapılan Müşteri Memnuniyeti Anketi sonucu hazırlanan sonuç raporu ile her proje için müşteri tarafından doldurulan Müşteri Memnuniyeti Anketi KM tarafından ilgili Ünite Müdürü ne iletilir. Anket sonuçlarına göre müşterilerden veya çalışanlardan gelen geri beslemeler için Daire Başkanı/ilgili Ünite Müdürü tarafından gerekli faaliyeti başlatmak için kişi veya ekip görevlendirilir. Anketlerden gelen olumsuz geri beslemeler için görevlendirilen personel Uygunsuzluk Çizelgesi doldurur, iyileştirme alanları için Düzeltici Faaliyet Prosedürü ne göre işlem yapılır. Uygunsuzluğun giderilmesi ile ilgili çalışmalar için bu Prosedür ün 4.4. maddesinde, belirlenen yöntem kullanılır Kalite Sisteminin Gözden Geçirme Toplantısı Sonuçları

6 Prosedür Kodu: P Yürürlük Tarihi: Güncelleştirme Sayısı: 08 Sayfa: 6/11 Yılda bir yapılan Kalite Sisteminin Gözden Geçirilmesi Toplantısındaki karşılıklı bilgi alışverişi sırasında ortaya çıkan, sistemler içerisinde sıkça tekrarlanan hatalar, genel ve kapatılamayan uygunsuzluklar gözden geçirilir. Uygunsuzluğun giderilmesi ile ilgili çalışmalar için bu Prosedür ün 4.4. maddesinde, belirlenen yöntem kullanılır İç Tetkikler İç Tetkik Prosedürü (P ) kapsamında yapılan iç tetkikler sırasında, tetkikçiler tarafından belirlenen uygunsuzluklara ait objektif deliller kapanış toplantısında iletilir ve görüş birliğine varılır. Çıkan uygunsuzluklar için Uygunsuzluk Çizelgesi doldurulur. Uygunsuzluğun tekrarını önlemek için iç tetkik kapanış toplantısında sorumlu ve süre belirlenerek, Uygunsuzluk Çizelgesi nin ilgili yerleri doldurulur. Uygunsuzluklar için gerekiyorsa İyileştirme Aksiyon Planı nın hazırlanması için sorumlu belirlenir. Her iki durumda da, Daire Başkanı/ilgili Ünite Müdürü nce görevlendirilen personel tarafından uygunsuzluğun giderilmesi için çalışma başlatılır. Yapılan iç tetkikler sonucunda ortaya çıkan tetkik bulguları, daha önce yapılan çalışmaların doğruluğu ve geçerliliği konusunda bir şüphe uyandırıyorsa, çıkan uygunsuzluğun giderilmesi sonucu (örneğin kalibrasyonda bozulma, kullanılan kimyasalların bozulması vb.) konu ile ilgili müşteriler bilgilendirilir Belgelendirme Kuruluşu Tetkikleri Belgelendirme Kuruluşunun yaptığı tetkikler sonucu ortaya çıkan uygunsuzluklar için KM tarafından uygunsuzluk çizelgesi doldurularak ilgili Üniteye iletilir. Uygunsuzluğun giderilmesi ile ilgili çalışmalar için bu Prosedürün 4.4 maddesinde belirlenen yöntem uygulanır İşleyiş Sırasında Ortaya Çıkan Uygunsuzluklar Kalite sistemi içerisinde ARS personeli, sistem ve işleyiş ile ilgili uygunsuzlukları, uygunsuzluğun olduğunu, KM ve ilgili ÜKS lerine Uygunsuzluk Çizelgesi ni doldurarak iletir. KM ve ilgili ÜKS ilgili personelle uygunsuzluk talebini gözden geçirir. Uygunsuzluğun giderilmesi ile ilgili çalışmalar için bu Prosedür ün 4.4. maddesinde belirlenen yöntem uygulanır UYGUNSUZLUK ÇİZELGESİ NİN DOLDURULMASI İlgili personel Uygunsuzluk Çizelgesi nin Uygunsuzluğun Çıktığı Yer ve Uygunsuzluğun Tanımı bölümlerini doldurarak imzalar ve uygunsuzluğun çıktığı yer Daire ise KM ye, Ünite ise ilgili ÜKS ye iletir. Uygunsuzluk Çizelgesindeki Uygunsuzluk No KM tarafından verilir. Uygunsuzluğun tanımı yapılırken uygunsuzluğun tanımlandığı belge ismi objektif delil olarak gösterilir, nedeni ve neye göre uygunsuzluk olduğu açık olarak yazılır. (Örneğin; tarihinde yapılan analiz sonucu,

7 Prosedür Kodu: P Yürürlük Tarihi: Güncelleştirme Sayısı: 08 Sayfa: 7/11 tarihli ve 4400 sayılı yurtdışı seyahat ile ilgili Daire/Genel Müdürlük oluru, tarih ve 4789 sayılı... firmasına ait fatura vb). Uygunsuzluk Çizelgesi ne numara, yıl ve sıra no konularak verilir (Örnek: ). İç Tetkikler sırasında ortaya çıkan uygunsuzluklar için doldurulan İç Tetkik Uygunsuzluk Çizelgesi (Ç.P ) ne numara, uygunsuzluk numarası ve tetkikte ortaya çıkan toplam uygunsuzluk sayısı olarak verilir. Örnek 1/5, 2/5 vb. Daire Başkanı/KM/Ünite Müdürü, gelen olumsuz geri beslemenin konusuna göre uygunsuzluğun takibinden sorumlu personeli belirler UYGUNSUZLUKLARIN GİDERİLMESİ Uygunsuzluğun takibinden sorumlu personel, uygunsuzluğun giderilmesinden sorumlu personeli görevlendirir. Bu kişi, faaliyeti yürütür, Uygunsuzluk Çizelgesi nin Olası Uygunsuzluk Nedenleri ve Uygulanan Düzeltici Faaliyetler bölümünü doldurur, öngörülen bitiş tarihini ilgili ÜKS nin görüşünü alarak belirler ve Daire Başkanı/ilgili Ünite Müdürü nden onay alarak çalışmaları başlatır. Faaliyet sonuçlandıktan sonra belgeyi imzalar ve uygunsuzluğun giderilmesinin takibinden sorumlu personele teslim eder. Belirlenen sorumlu tarafından, uygunsuzluğun giderilmesi için gerekli faaliyet öngörülen süre içerisinde gerçekleştirilir ve uygunsuzluğun giderilip giderilmediği faaliyetin takibinden sorumlu kişi tarafından gözden geçirilir. Uygunsuzluk giderilmişse ilgili bölüm doldurulur ve imzalanır. Uygunsuzluk giderilmemişse ek süre verilir. Karar verilen faaliyet ile uygunsuzluk giderilemeyecek ise başka bir faaliyete karar verilerek, sorumlu belirlenir UYGUNSUZLUKLARIN TAKİP EDİLMESİ Teknik destek hizmeti kapsamında ürün ile ilgili uygunsuzluklar analiz/testi yapan uzman/mühendis/ teknisyen tarafından, Eğitim hizmeti kapsamında ortaya çıkan uygunsuzluklar Eğitim Sorumlusu tarafından, Kalite sistemi kapsamında ortaya çıkan uygunsuzluklar KM tarafından, Ünitelerde ise ÜKS ler tarafından uygunsuzluğun kapatılıp kapatılmadığı takip edilir. Uygunsuzluğu yazan personele, doldurulmuş Uygunsuzluk Çizelgesi nden bir kopya KM veya ÜKS tarafından bilgi amacıyla iletilir UYGUNSUZLUKLARIN TEKRARININ ÖNLENMESİ İÇİN GEREKLİ FAALİYETLERİN BELİRLENMESİ, UYGULANMASI VE GÖZDEN GEÇİRİLMESİ Ortaya çıkan tüm uygunsuzluklar aynı önem derecesinde değerlendirilir ve her uygunsuzluk için bir düzeltici faaliyet başlatılır. Belirlenen uygunsuzlukların tekrarının önlenmesi için Düzeltici Faaliyet Prosedürü ne göre gerekli faaliyetler belirlenir, uygulanır ve gözden geçirilir İLGİLİ BELGELER/KAYNAKLAR VE EKLER

8 Prosedür Kodu: P Yürürlük Tarihi: Güncelleştirme Sayısı: 08 Sayfa: 8/11 P Düzeltici Faaliyet Prosedürü P Önleyici Faaliyet Prosedürü P Kayıt Kontrol ve Arşiv Prosedürü P İç Tetkik Prosedürü K Laboratuvar Çalışma Ortamı İş Kuralı K Teknik Destek Hizmetleri (Dış) İş Kuralı K Satın Alınan Ürünün Doğrulanması ve Depolanması İş Kuralı K Eğitim İş Kuralı K Teknik Destek Hizmetleri İş Kuralı Ç.P Uygunsuzluk Çizelgesi 6.0. KAYIT KONTROL Prosedür kapsamında ortaya çıkan kayıtlar Uygunsuzluk Çizelgesi dir. Ortaya çıkan bu Uygunsuzluk Çizelgesi KM/ilgili ÜKS tarafından, Kayıt Kontrol ve Arşiv Prosedürü (P ) ne uygun olarak muhafaza edilir DAĞITIM Bu Prosedür; tüm personele elektronik ortamda ARS portalından erişilebilen KALİTE SİSTEMİ klasörü altında sunulur. Elektronik ortamda ulaşılamayan durumlarda kağıt kopya olarak dağıtılır. 8.0 İYİLEŞTİRMELER 6 aylık periyotlarla aşağıdaki parametreler ölçülür, Uygunsuzluk sayısı Konusu tekrarlayan uygunsuzluklar Zamanı Çıktığı yer KYSGG den önce 1 yıllık dönemi kapsayacak şekilde veri analizi yapılır, KYSGG ye girdi oluşturur. Ölçüm sonuçlarına göre gerekli olduğu durumlarda iyileştirmeler başlatılır. 9.0 GÜNCELLEŞTİRME 9.1. PROSEDÜR ÜN GÜNCELLEME DURUMU

9 Prosedür Kodu: P Yürürlük Tarihi: Güncelleştirme Sayısı: 08 Sayfa: 9/11 Güncelleştirme Sayısı Tarih Güncelleştirme Yapılan Madde , 10.0 Onaylayan Güncelleştirme Nedeni Müşteri Şikayetlerinin Takibi İş Kuralı (K.01.06) çıkarıldı, Teknik Destek Hizmetleri (Dış) İş Kuralı (K.01.12) eklendi Çıkarıldı Müşteri Şikayetlerinin Takibi İş Kuralı (K.01.06) çıkarıldı, Teknik Destek Hizmetleri (Dış) İş Kuralı (K.01.12) eklendi İyileştirme maddesi ilave edildi. Yeni madde ilave edilmesinden dolayı maddeler kaydırıldı. Değiştirildi , 4.2.4, 5.0, Prosedür kodu değiştirildi. Çizelge kodu değiştirildi. Uygunsuzluk Çizelgesine numara verilmesi yıla göre değiştirildi Uygulamaya üniteler de eklendi. Kontrol eden değiştirildi Ç.P Güncellendi ve Müşteriden Temin Edilen Girdi Ürün bölümü düzenledi. 1.paragrafında düzenleme yapıldı. Başlık kısımlarında Ürün ifadesi Girdi Ürün olarak değiştirildi. Uygulamaya yönelik

10 Prosedür Kodu: P Yürürlük Tarihi: Güncelleştirme Sayısı: 08 Sayfa: 10/ düzenlendi. Uygulama detaylı olarak yazıldı. Uygulamaya göre değişiklik yapıldı. ARS Portalındaki Kalite Sistem Belgeleri klasörünün adı Kalite Sistemi olarak değiştirildi Hazırlayanın ünvanı ve onaylayan değiştirildi. Uygunsuzluk tanımına uygun olmayan deney işi ile ilgili açıklama ve kapsam eklendi. Ürün tanımına laboratuvar deney sonuçlarının da bu kapsamda olduğu eklendi. Ürünlerde uygunsuzluğun tespit edilmesi bölümüne uygun olmayan deney işinin kapsam ve ölçütleri eklendi. Hazırlayanın unvanı değiştirildi Tüm Belge Yapılanma ile paralellik sağlandı Laboratuvar Sorumlusu ilave edilmiştir Güncellenmiştir ÇİZELGELERİN GÜNCELLEME DURUMU Çizelge Kodu Güncelleştirme Sayısı Tarih Güncelleştirme Nedeni Ç.P Sebep analizi ilave edilmiştir.

11 Prosedür Kodu: P Yürürlük Tarihi: Güncelleştirme Sayısı: 08 Sayfa: 11/11 Ç.P Yapılanma ile paralellik sağlandı. 10. YÜRÜTME Bu Prosedür ün yürütülmesinden Daire Başkanı sorumludur.

UYGUN OLMAYAN ÜRÜNÜN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

UYGUN OLMAYAN ÜRÜNÜN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Prosedür Kodu: P.01.4.9.05 Yürürlük Tarihi: 15.04.2005 Güncelleştirme Sayısı: 10 Sayfa: 1/7 1.0. AMAÇ VE KAPSAM Kalite sisteminin işleyişinde ortaya çıkan uygunsuzlukların tespit edilmesini, ortadan kaldırılmasını

Detaylı

Revizyon Nedeni: Hazırlayan Onaylayan Yönetim Temsilcisi Genel Müdür

Revizyon Nedeni: Hazırlayan Onaylayan Yönetim Temsilcisi Genel Müdür SAYFA NO 1 / 7 Revizyon İzleme Tablosu Rev. No Rev. Tarihi Açıklama 00 30.05.2011 Prosedür ilk kez yayınlandı AMAÇ Müşterilere sunulan ürün veya hizmetin uygunluğu konusunda müşteri memnuniyet seviyesini

Detaylı

Örnek ISO 9001 Organizasyon El Kitabı

Örnek ISO 9001 Organizasyon El Kitabı Sayfa No 1/6 Örnek ISO 9001 Organizasyon El Kitabı REVİZYON TARİHİ : 01.11.20.. REVİZYON NO : 0 KOPYA NO : İZİNSİZ KOPYALANMASI VE DAĞITILMASI YASAKTIR. Sayfa No 2/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, Kalite

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

ÖLÇÜM BELİRSİZLİĞİNİN HESAPLANMASI PROSEDÜRÜ

ÖLÇÜM BELİRSİZLİĞİNİN HESAPLANMASI PROSEDÜRÜ Doküman No: P.LAB.5.4.6.01 Rev.No/Tarih : 00/- Yayın Tarihi: 08.07.2011 Sayfa: 1 / 1 1.0. AMAÇ VE KAPSAM Çevre Analizleri Laboratuarında TS EN ISO/IEC 17025:2005 Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının

Detaylı

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 SÜREÇ Nedir? Kaynakların kullanılarak, girdilerin çıktılara dönüştüğü sıralı faaliyetler bütünüdür. SÜREÇLER 3 Çeşittir Müşteri Odaklı Süreçler ANA Süreçler Destek Süreçler

Detaylı

ANKARA 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ

ANKARA 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ No:03 Sayfa No:1 / 8 1. AMAÇ Ankara 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde kullanılan iç ve dış kaynaklı dokümanların ve verilerin hazırlanması, kontrolü, onayı, dağıtımı, korunması, güncelleştirilmesi,

Detaylı

İç Denetim Yöneticisi (CAE) Direktör

İç Denetim Yöneticisi (CAE) Direktör Yöneticisi (CAE) Direktör İç Denetim Müdürü Kıdemli Yöneticisi Ekibi Elemanları Yeni İç Denetçi (1 yıldan kısa zamandır) Öz- Değerlendirme CAE Tecrübeli Yeni Ekibi Elemanları Uluslararası Mesleki Uygulama

Detaylı

Proses Örnekleme Yöntemleri

Proses Örnekleme Yöntemleri Proses Örnekleme Yöntemleri Sistemi temsil eden doğru örneğin alınması yanı sıra doğru örnekleme için aşağıdakilerin sağlanmış olması gerekir. 1. Numune alımı ve taşınmasının güvenli olması 2. Doğru şartlarda

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı İÇ KONTROL SİSTEMİ Bu broşür; iç kontrolle ilgili farkındalık sağlamak, iç kontrolün ne

Detaylı

PROSEDÜR EL KİTABI PR.07 ÜYE İSTEK-ÖNERİ-ŞİKÂYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

PROSEDÜR EL KİTABI PR.07 ÜYE İSTEK-ÖNERİ-ŞİKÂYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1 / 7 1. AMAÇ Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasında üye odaklı yaklaşımın pekiştirilmesini sağlamak; üye memnuniyetini artırmak; alınan her bir şikâyeti çözüme ulaştırmak, verilen hizmetlerin iyileştirilmesi

Detaylı

KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ. Ekim 2015 Ver. 02. Tarih: / /2015 Sayı: 2015/ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır.

KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ. Ekim 2015 Ver. 02. Tarih: / /2015 Sayı: 2015/ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİMİ Ekim 2015 Ver. 02 Tarih: / /2015 Sayı: 2015/ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ:... 3 2. KAPSAM:... 3 3. TANIMLAR VE KISALTMALAR:...

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Sayfa No : 1/5 1 AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Sisteminin ve teknik faaliyetlerinin etkinliğinin ve iyileştirilmesinin sağlanması

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ 1 / 16 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 7 25.06.2013 EC Uygunluk belgesi, Performans Değişmezliği belgesi olarak değiştirildi. 8 23.09.2013 BKY P40 Prosedürü ile birleştiridi. Başvurunun alınması ve değerlendirilmesi

Detaylı

TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş.

TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. Ürün Belgelendirme Hizmetleri Prosedürü (P-35) Hazırlayan F. Çiğdem Uzuner Kontrol Eden Onur Koşar Onaylayan Dr. Eşref Ünsal F 110 R00 1/21 Revizyon Durumu No Revizyon Kapsamı Tarih Bölüm no Sayfa 00 İlk

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI Toprak-Su Kaynakları Bölüm Başkanı Dök.No KAİM.İKS.FRM.34 Sayfa No 1 / 3 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi

Detaylı

BAYINDIRLIK VE ĠSKAN BAKANLIĞI YAPI ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yapı Malzemeleri Dairesi BaĢkanlığı İDARİ YAPTIRIM KARARLARI

BAYINDIRLIK VE ĠSKAN BAKANLIĞI YAPI ĠġLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yapı Malzemeleri Dairesi BaĢkanlığı İDARİ YAPTIRIM KARARLARI İDARİ YAPTIRIM KARARLARI Dış Ticaret Müsteşarlığının 4703 Sayılı Kanunla Düzenlenmiş Olan İdari Para Ceza Değerlerinin Duyurulmasına İlişkin Tebliğ: Tebliğ No: (2011/13) 4703 sayılı Kanun'un 12 nci Maddesinin;

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ KÜRESEL ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME USUL VE ESASLARI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ KÜRESEL ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME USUL VE ESASLARI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YENİ KÜRESEL ESKİ YAKLAŞIM YÖNETMELİKLERİ UYGUNLUK DEĞERLENDİRME USUL VE ESASLARI YKK : 29/04/2014 Tarih 50-236 Yürürlük Tarihi : 05/05/2014 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTILARI

YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTILARI BRC Gıda standardında geçen gerekliliklerin bir kısmına yönelik olarak açıklayıcı klavuzlar BRC tarafından yayınlandı. Bu klavuzlardan biri olan bu dokümanın Türkçe çevirisi sayın DİLA YÜCESOY tarafından

Detaylı

MÜŞTERİ HİZMET VE ŞİKAYET PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ HİZMET VE ŞİKAYET PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1/4 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; ı proseslerinin etkin bir Ģekilde gerçekleģtirilmesi, müģteri memnuniyetinin sağlanması, müģteri Ģikayetlerinin çözüme kavuģturulması ve tekrarının

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALİTE KONTROL PROSEDÜRÜ PR17/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALİTE KONTROL PROSEDÜRÜ PR17/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR17/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı, Daire Başkanlığında deney hizmetleri

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... v İçindekiler... vii Tablolar Listesi... xii Şekiller Listesi... xii

İÇİNDEKİLER. Önsöz... v İçindekiler... vii Tablolar Listesi... xii Şekiller Listesi... xii İÇİNDEKİLER Önsöz... v İçindekiler... vii Tablolar Listesi... xii Şekiller Listesi... xii BİRİNCİ BÖLÜM SATINALMA İLE İLGİLİ KAVRAMLAR 1. Satınalma ile İlgili Kavramlar... 1 1.1. Satınalma ve Tedarik...

Detaylı

EN 15088 Belgelendirme Programı

EN 15088 Belgelendirme Programı TÜV AUSTRIA TURK EN 15088 Belgelendirme Programı 305/2011/AB Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Rev 01 10.06.2016 Belgelendirme Programı EN ISO/IEC 17067 standart şartlarını karşılamaktadır.

Detaylı

DÜZELTİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ

DÜZELTİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev.0 Rev.1 İlk yayın Kapsamın personel belgelendirme faaliyetlerini de içerecek şekilde genişletilmesi BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL

Detaylı

Senato Kabul Tarihi ve Karar Sayısı: 30/05/2016-2016-48 ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL ve BEŞERİ BİLİMLER ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU YÖNERGESİ

Senato Kabul Tarihi ve Karar Sayısı: 30/05/2016-2016-48 ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL ve BEŞERİ BİLİMLER ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU YÖNERGESİ Senato Kabul Tarihi ve Karar Sayısı: 30/05/2016-2016-48 ORDU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL ve BEŞERİ BİLİMLER ARAŞTIRMALARI ETİK KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU Proje Numarası Projenin Adı SGB-İNO/002 Tüketim Malzemeleri Yönetim Süreci Koordinasyondan sorumlu

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NUMARASI VERİLMESİ VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NUMARASI VERİLMESİ VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NUMARASI VERİLMESİ VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç: Madde 1- Bu yönergenin amacı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bilgi işlem ortamında

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ VE BU SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERE AİT VERİLERE ERİŞİM VE KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ VE BU SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERE AİT VERİLERE ERİŞİM VE KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Senatonun 14/05/2015 tarih ve 4/11 sayılı Kararı ile kabul edilen; ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ VE BU SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERE AİT VERİLERE ERİŞİM VE KULLANIM YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ

Detaylı

EN 13479 Belgelendirme Programı

EN 13479 Belgelendirme Programı TÜV AUSTRIA TURK EN 13479 Belgelendirme Programı 305/2011/AB Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Rev 01 10.06.2016 Belgelendirme Programı EN ISO/IEC 17067 standart şartlarını karşılamaktadır.

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Etik Kurulunun

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi eğitim amaç ve ilkeleri çerçevesinde öğrencilerin

Detaylı

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ:

Detaylı

Doküman Adı: Doküman Kontrol Prosedürü. İlk Yayın Tarihi: 13.12.2006

Doküman Adı: Doküman Kontrol Prosedürü. İlk Yayın Tarihi: 13.12.2006 13.12.20 1 / 5 1. AMAÇ: Uludağ Üniversitesi Rektörlük İdari Teşkilatı bünyesindeki kalite yönetim sistemi dokümanlarının kontrol altına alınmasıyla ilgili yöntemleri tarif eder. 2. KAPSAM: Uludağ Üniversitesi

Detaylı

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge,

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:BİY.PR.01 Yayın Tarihi:HAZİRAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuvarının ulusal ve uluslararası standartlara, kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, düzenli, hızlı ve

Detaylı

Sertifikasyon Programına Nasıl Katılabilirsiniz? Content Claim Standardı (CCS)

Sertifikasyon Programına Nasıl Katılabilirsiniz? Content Claim Standardı (CCS) Control Union Gözetim Ve Belgelendirme Ltd. Şti. (CUGB) Sertifikasyon Programına Nasıl Katılabilirsiniz? Content Claim Standardı (CCS) Control Union Gözetim Ve Belgelendirme Ltd. Şti. Control Union Gözetim

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 22.05.2012 Madde 2 de tıbbi kadro üyeleri için Tıbbi Kadro Yönetmeliği nin 01 geçerli olacağı ifadesi eklendi. 11.09.2012 Personel Rapor Takip Formu,

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REV. 4 TEMMUZ 2013 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYANLAR : Ayfer KÖSE......TARİH: TEMMUZ 2013 EYS Şefi ONAYLAYANLAR : Dursun TEDİK..TARİH: TEMMUZ 2013 Kalite Müdürü

Detaylı

İstanbul, 01 Temmuz 2016 2016/768

İstanbul, 01 Temmuz 2016 2016/768 İstanbul, 01 Temmuz 2016 2016/768 GENELGE No: 31 Konu: Aracı Kurumların Kaldıraçlı İşlemlerine İlişkin İnternet Sitelerinde Yapacakları Duyurular ve Bu Duyuruların Birlik İnternet Sitesinde Topluca İlanına

Detaylı

ĐŞ GÜVENLĐĞĐ UYGULAMALARINDA YÖNETĐM SĐSTEMLERĐNĐN ENTEGRASYONU

ĐŞ GÜVENLĐĞĐ UYGULAMALARINDA YÖNETĐM SĐSTEMLERĐNĐN ENTEGRASYONU ĐŞ GÜVNLĐĞĐ UYGULAMALARINDA YÖNTĐM ĐTMLRĐNĐN NTGRAYONU Yahya Kemal KÖALI VĐKO LKTRĐK V LKTRONĐK Kimya Yüksek Mühendisi Đş Güvenliği Uzmanı 1 Đş ağlığı ve Güvenliği Kanunu Đşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin

Detaylı

İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK DURUMU Değişiklik Tarihi Açıklama Değişiklik No - Yeni yayımlandı 0 14.03.2002 Form Değişikliği Yapıldı 1 25.10.2005 Yönetim ve Değişikliği Yapıldı 2 HAZIRLAYAN: Sibel ŞAHİN İMZA ONAYLAYAN:

Detaylı

RÜZGAR TÜRBİNİ BELGELENDİRME PROGRAMI

RÜZGAR TÜRBİNİ BELGELENDİRME PROGRAMI Yürürlük Tarihi: 06.05.2014 Sayfa No: 1/10 I. BELGELENDİRME PROGRAMININ TARİFİ 1 Giriş TÜRK LOYDU, Endüstriyel Belgelendirme Birimi, Rüzgar Türbini veya aksamı belgelendirmesi amacı ile kurum ve kuruluşların

Detaylı

MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ YÖNETİM PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ YÖNETİM PROSEDÜRÜ Sayfa: 1 / 12 MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ YÖNETİM PROSEDÜRÜ Hazırlayan: MURAT URUŞ / Yalın Sistemler Yöneticisi Onaylayan: REHA GÜR / Ticari Direktör 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, kuruluşumuzda TS ISO 10002 standardı

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI MSCA IF ÖN DEĞERLENDİRME DESTEĞİ 1. Desteğin Tanımı ve Kapsamı Marie

Detaylı

Sertifikasyon Programına Nasıl Katılabilirsiniz? Global Organik Tekstil Standardı (GOTS)

Sertifikasyon Programına Nasıl Katılabilirsiniz? Global Organik Tekstil Standardı (GOTS) Control Union Gözetim Ve Belgelendirme Ltd. Şti. (CUGB) Sertifikasyon Programına Nasıl Katılabilirsiniz? Global Organik Tekstil Standardı (GOTS) 1.1 Control Union Gözetim Ve Belgelendirme Ltd. Şti. Control

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YAŞAMI ETİK KURULU (ÜYEK) YÖNERGESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YAŞAMI ETİK KURULU (ÜYEK) YÖNERGESİ 1 AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YAŞAMI ETİK KURULU (ÜYEK) YÖNERGESİ Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin anlayışına göre, akademik ve idari konulardan insan ilişkilerine uzanan geniş bir alanı

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge Üniversitenin; misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM KURULUŞLARINCA GERÇEKLEŞTİRİLECEK BANKA BİLGİ SİSTEMLERİ VE BANKACILIK SÜREÇLERİNİN DENETİMİNE İLİŞKİN RAPOR HAKKINDA TEBLİĞ

BAĞIMSIZ DENETİM KURULUŞLARINCA GERÇEKLEŞTİRİLECEK BANKA BİLGİ SİSTEMLERİ VE BANKACILIK SÜREÇLERİNİN DENETİMİNE İLİŞKİN RAPOR HAKKINDA TEBLİĞ Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BAĞIMSIZ DENETİM KURULUŞLARINCA GERÇEKLEŞTİRİLECEK BANKA BİLGİ SİSTEMLERİ VE BANKACILIK SÜREÇLERİNİN DENETİMİNE İLİŞKİN RAPOR HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, meslekî ve teknik, sosyal ve

Detaylı

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI RAPORLAMA HK. YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI RAPORLAMA HK. YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sıra No :GMKA/Yönerge/20 Revizyon No : 1 Tarih :26/09//2011 T.C. GÜNEY MARMARA KALKINMA AJANSI RAPORLAMA HK. YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

GSI SLV-TR Kaynak Teknolojisi Test ve Mesleki Gelişim Merkezi

GSI SLV-TR Kaynak Teknolojisi Test ve Mesleki Gelişim Merkezi GSI SLV-TR Kaynak Teknolojisi Test ve Mesleki Gelişim Merkezi MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE ŞİKAYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ 06 İçerik değişikliği (Sayfa 2) 25.08.15 N. Bolat Ö. Akçam 05 İçerik ve logo değişikliği

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/8 Rev. No Açıklama Rev. Tar. 01 Belgelendirme Komitesi tabiri, Belgelendirme Karar Alıcı olarak değiştirildi 24.03.2016 Sayfa No 2/8 1.0 AMAÇ Bu prosedürün amacı, kişilerin talepleri ile personel

Detaylı

Emisyon Ölçümlerinin Planlanması

Emisyon Ölçümlerinin Planlanması Emisyon Ölçümlerinin Planlanması Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Dokuz Eylül Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Tınaztepe Yerleşkesi 35397 Buca-İzmir Tel: 0232 3017113 Faks: 0232 3017280 E-posta: abdurrahman.bayram@deu.edu.tr

Detaylı

Kurum Tabipliği hedefinin Kurum Tabipliği hizmeti vermek şeklinde revize edilmesi kararı alınmıştır.

Kurum Tabipliği hedefinin Kurum Tabipliği hizmeti vermek şeklinde revize edilmesi kararı alınmıştır. İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI YGG TOPLANTISI ÖN SUNUM RAPORU YGG TARİHİ 10.07.2012 KATILIMCILAR İMİD DAİRE BAŞKANI V. KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ KALİTE YÖNETİM ŞUBESİ PERSONELİ ŞUBE MÜDÜRLERİ UYGUN

Detaylı

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKASI İÇİNDEKİLER

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKASI İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. UYGULAMA ALANI VE SORUMLULUK... 2 4. TANIMLAR... 2 5. UYGULAMA ESASLARI... 2 5.1. ÇIKAR ÇATIŞMASINA YOL AÇABİLECEK HUSUSLAR... 2 5.2. ÇIKAR ÇATIŞMASINA YOL AÇABİLECEK

Detaylı

TURCAS BM KUYUCAK JEOTERMAL ENERJİ SANTRALİ PROJESİ ŞİKÂYET MEKANİZMASI

TURCAS BM KUYUCAK JEOTERMAL ENERJİ SANTRALİ PROJESİ ŞİKÂYET MEKANİZMASI TURCAS BM KUYUCAK JEOTERMAL ENERJİ SANTRALİ PROJESİ ŞİKÂYET MEKANİZMASI (İNŞAAT VE İŞLETME DÖNEMLERİ İÇİN) 1. GENEL BİLGİLER Şikâyet Mekanizması nın Amacı: İyi bir iş uygulamasının bir parçası olarak,

Detaylı

Yayın Tarihi : 07.02.2014 Doküman No: 1. Revizyon Tarihi : 02.10.2015 Revizyon No: 04

Yayın Tarihi : 07.02.2014 Doküman No: 1. Revizyon Tarihi : 02.10.2015 Revizyon No: 04 Sayfa 1 / 8 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ SATIN ALMA PROSEDÜRÜ 07.02.2014 1 Sayfa 2 / 8 AMAÇ Madde 1. Planlı ve sistematik olarak değerlendirilerek seçilen tedarikçi firmalardan Yeşilay ın her

Detaylı

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 EĞİTİM PROSEDÜRÜ

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 EĞİTİM PROSEDÜRÜ 1 / 8 1. AMAÇ Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar lüğü nde yapılan muayene ve analizlerin çeşitli aşamalarında görev alan personelin, görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri amacıyla gerekli eğitimlerin

Detaylı

KOMĠTE VE EKĠP ĠġLEYĠġ PROSEDÜRÜ. Döküman No Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi Sayfa No KY.PR.03 Mart-2013 00 00 1/6

KOMĠTE VE EKĠP ĠġLEYĠġ PROSEDÜRÜ. Döküman No Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi Sayfa No KY.PR.03 Mart-2013 00 00 1/6 KY.PR.03 Mart-2013 00 00 1/6 1.0 AMAÇ Hastanedeki ekip, yönetim ekibi, komisyon ve komitelerin, sağlıkta kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun ve devamlılığının sağlanması, planlanmış

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI. Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü VALİLİĞİNE GENELGE 2008 / 5

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI. Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü VALİLİĞİNE GENELGE 2008 / 5 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü 07 Şubat 2008 Sayı : B100AÇS0120000-010.06.01/650 Konu: Form 102/102A VALİLİĞİNE GENELGE 2008 / 5 Ülkemizde sağlık kuruluşlarından,

Detaylı

EN 10210-1 Belgelendirme Programı

EN 10210-1 Belgelendirme Programı TÜV AUSTRIA TURK EN 10210-1 Belgelendirme Programı 305/2011/AB Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Rev 01 10.06.2016 Belgelendirme Programı EN ISO/IEC 17067 standart şartlarını

Detaylı

SİRKÜLER 05.06.2015 / 06 / 3

SİRKÜLER 05.06.2015 / 06 / 3 TARİH SAYI KONU ---------------------------- 05.06.2015 / 06 / 3 SİRKÜLER ÖZETİ : Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 452 Tebliğde lisanslı depo işletmelerince, Elektronik Kayıt Kurallarına uygun

Detaylı

Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. Ocak Aralık 2015

Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu. Ocak Aralık 2015 Bireysel Hakem Heyeti Yıllık Faaliyet Raporu Ocak Aralık 2015 Nisan 2016 İçindekiler 1. Genel Değerlendirme.. Sayfa 3 2. Hakem Heyetleri Bazında ve Sayılar Tablo 1: Gündeme Alınan ların Sonuçlanma Oranı

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6 MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İŞLETME YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İŞLETME YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı; Ondokuz

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR.

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR. YAYIN TARİHİ REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 1/6 1. AMAÇ CPC tarafından yürütülen belgelendirme sistemleri çerçevesinde tetkik ekibi tarafından uyulacak esasları açıklamaktır. 2. TANIMLAR 3. UYGULAMA 3.1

Detaylı

DEPOLAMA DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler

DEPOLAMA DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler DEPOLAMA DERSİ Dersin Modülleri Depolama Yöntemleri Depo-Stok Takibi Kazandırılan Yeterlikler Depolama yapmak Depo-stok takibi yapmak DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI ALAN MESLEK / DAL DERSİN OKUTULACAĞI DÖNEM

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ (ANAPER) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ (ANAPER) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ (ANAPER) YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge; Anadolu Üniversitesi Personel Belgelendirme Birimi

Detaylı

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü 2012 YILI ORGANİK HAYVANCILIK İLAVE DESTEKLEME TALİMATI

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü 2012 YILI ORGANİK HAYVANCILIK İLAVE DESTEKLEME TALİMATI 2012 YILI ORGANİK HAYVANCILIK İLAVE DESTEKLEME TALİMATI Organik tarım yapan çiftçilerin desteklenmesine yönelik 2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin 2012/3106 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 22 Şubat 2016 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞİKAYETLER PROSEDÜRÜ PR19/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞİKAYETLER PROSEDÜRÜ PR19/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR19/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI. Uygulama ve Araştırma Merkezi. Görev ve Sorumluluklar El Kitabı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI. Uygulama ve Araştırma Merkezi. Görev ve Sorumluluklar El Kitabı T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI Uygulama ve Araştırma Merkezi Görev ve Sorumluluklar El Kitabı ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 18/06/2013 Toplantı Sayısı : 364 Karar Sayısı : 3093 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3093- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Yönergesi

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge, Anadolu Üniversitesine bağlı Meslek Yüksekokullarında

Detaylı

1- KONTROL ORTAMI. Eylem Kod No. Öngörülen Eylem veya Eylemler KOS 1.3-E1. verilecektir. İlgili personele eğitim. KOS 1.2-E1 verilecektir.

1- KONTROL ORTAMI. Eylem Kod No. Öngörülen Eylem veya Eylemler KOS 1.3-E1. verilecektir. İlgili personele eğitim. KOS 1.2-E1 verilecektir. 1- KONTROL ORTAMI Standart Kod No Kamu İç Kontrol Standardı ve Genel Şartı Mevcut Durum Eylem Kod No Öngörülen Eylem veya Eylemler Sorumlu Birim veya Çalışma grubu üyeleri İşbirliği Yapılacak Birim Çıktı/

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; İçişleri Bakanlığı bütçesinden, kamu yararı gözetilerek derneklere yapılacak yardımlara ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FTR 200 YAZ STAJI I FTR 300 YAZ STAJI II ZORUNLU YAZ STAJI YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Detaylı

ANAMUR BELEDĠYE BAġKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ. KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

ANAMUR BELEDĠYE BAġKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ. KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM ANAMUR BELEDĠYE BAġKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç: MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı; Plan ve Proje Müdürlüğünün

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde(1)- (1)Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

SATIN ALMA VE TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME TALİMATI

SATIN ALMA VE TEDARİKÇİ DEĞERLENDİRME TALİMATI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ Bu talimatta; satın alma faaliyetlerinin belirlenmesi, tedarikçilerin tanımlanması, seçilmesi, değerlendirilmesi, yasal kriterlere ve firma; ISO 22000 Satın Alma Şartnamelerine uygun

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu OCAK 2014 1.1 Araştırmanın Amacı Araştırmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geliştirme

Detaylı

TALEPLERİN, TEKLİFLERİN VE SÖZLEŞMELERİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

TALEPLERİN, TEKLİFLERİN VE SÖZLEŞMELERİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ PR22/KYB Sayfa No: 1/4 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; müşteri

Detaylı

UYGUN OLMAYAN ÜRÜN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

UYGUN OLMAYAN ÜRÜN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1 / 5 Revizyon Revizyon Sebebi No 00 İLK YAYIN 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 Nerede Revizyon Yapıldığı DAĞITIM YAPILAN BÖLÜMLER Sıra No Dağıtım Yapılan Bölümler Kağıt Ortam Elektronik Ortam 1

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEKANLIĞI NA/.MÜDÜRLÜĞÜ NE

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEKANLIĞI NA/.MÜDÜRLÜĞÜ NE ...2016 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEKANLIĞI NA/.MÜDÜRLÜĞÜ NE Uludağ Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi çerçevesinde yapılması öngörülen, yürütücüsü olduğum.. başlıklı ve detayları aşağıda sunulan proje/faaliyet

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz okulu eğitimöğretimine

Detaylı

GÖZLEM 19.04.2011. Dersin İçeriği ve Akış NİTEL ARAŞTIRMADA VERİ TOPLAMA ARAÇLARI-II. 1. Gözlem. 2. Gözlem Türleri. 3. Gözlem Formu. 4.

GÖZLEM 19.04.2011. Dersin İçeriği ve Akış NİTEL ARAŞTIRMADA VERİ TOPLAMA ARAÇLARI-II. 1. Gözlem. 2. Gözlem Türleri. 3. Gözlem Formu. 4. Dersin İçeriği ve Akış NİTEL ARAŞTIRMADA VERİ TOPLAMA ARAÇLARI-II GÖZLEM 1. Gözlem 2. Gözlem Türleri 3. Gözlem Formu 4. Sonuç 1 2 Neden Gözlem? Neden Gözlem? Bireylerin yaptıkları ile söyledikleri arasında

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı; Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÖNLEYİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ PR13/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÖNLEYİCİ FAALİYET PROSEDÜRÜ PR13/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR13/KYB Sayfa No: 1/4 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığı tarafından verilen

Detaylı

Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETIM UYGULANMASINA İLISKIN TEBLIG (TEBLIG NO: 2007/12)

Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETIM UYGULANMASINA İLISKIN TEBLIG (TEBLIG NO: 2007/12) Dış Ticaret Müsteşarlığından: İTHALATTA GÖZETIM UYGULANMASINA İLISKIN TEBLIG (TEBLIG NO: 2007/12) Kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğ; aşağıda gümrük tarife pozisyonu (G.T.P.) ve tanımı belirtilen eşyanın (yalnız

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL DERGİLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1: a) Bu yönergenin amacı, Tunceli Üniversitesi bünyesinde bulunan bilimsel dergilerin

Detaylı

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Norm Kadro ilke

Detaylı

SAĞLIK KURUMU BİLGİ YÖNETİMİ SİSTEMİ DERSİ

SAĞLIK KURUMU BİLGİ YÖNETİMİ SİSTEMİ DERSİ SAĞLIK KURUMU BİLGİ YÖNETİMİ SİSTEMİ DERSİ MODÜL ADI SÜRESİ RANDEVU 20/8 HASTA İŞLEMLERİ 1 40/24 HASTA İŞLEMLERİ 2 40/16 LABORATUVAR VE KAN BANKASI 40/16 PERSONEL VE HASTANE BİLGİ SİSTEMİ 20/8 STOK VE

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması Bütçe Hazırlık Çalışması Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük S.G.D.B. Alt birimlerden taleplerin alınması, hazırlık çalışmalarının başlaması

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUM PLANI HAZIRLAMA

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUM PLANI HAZIRLAMA T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUM PLANI HAZIRLAMA Yusuf Ziya BOLAT İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Endüstri Mühendisi 2016, ANKARA İçerik Acil

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ

ÖZ DEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ VE RAPORU T.C TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ POLİKLİNİK HİZMETLERİ ÖZDEĞERLENDİRME SORU LİSTESİ TARİH: Doküman Kodu

Detaylı

Sentetik Çuval. www.dempocuval.com

Sentetik Çuval. www.dempocuval.com Sentetik Çuval www.dempocuval.com Konya Organize Sanayi Bölgesinde 1997 yılında kurulan firmamız, 8000 m² si kapalı toplam 25000 m² alanda son sistem makine parkuru ve kendi alanında uzman personeli ile

Detaylı

ARAZİ ETÜD VE PROJE ÇALIŞMALARI SÜRECİ

ARAZİ ETÜD VE PROJE ÇALIŞMALARI SÜRECİ RZİ ETÜD VE PROJE ÇLIŞMLRI SÜRECİ DOK.NO: PRO-SR-03 YÜRÜRLÜK TRİHİ: 23.02.2015 REVİZYON NO: 00/- Süreç Sorumlusu Proje Şube Müdürlüğü Sürecin dı Sürecin macı Kontrol Kriteri Performans Kriteri Yapılacak

Detaylı

Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi

Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi Nedir Faydaları Başarı Tanımlar Görev Risk Yönetimi Nedir Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi Risk

Detaylı