SODES in Amaçları Nelerdir?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SODES in Amaçları Nelerdir?"

Transkript

1

2 SODES in Amaçları Nelerdir? Sosyal Destek Programı (SODES): Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek,

3 SODES in Amaçları Nelerdir? Sosyal Destek Programı (SODES): Değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek,

4 SODES in Amaçları Nelerdir? Toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla, istihdam, sosyal içerme ve kültür, sanat ve spor alanlarındaki projeleri desteklenmesi amaçlanmaktadır.

5 SODES in Hedef Kitlesi Kimlerdir? Dezavantajlı konumdaki çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler, yaşlı, özürlü, ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler ve gruplardır.

6 SODES Kapsamında Hangi Proje Türleri Desteklenir? Sosyal içerme projeleri, İstihdam projeleri, Kültür, sanat ve spor projeleri

7 Sosyal İçerme Projelerinin Kapsamı; Yoksulluğun azaltılması, Sosyal yardım alan yoksul kesimin geçimini temin edecek duruma getirilmesine destek olunması, Yaşlı, özürlü, kadın ve çocuklar gibi öncelikli kesimlerin yaşam standartlarının yükseltilmesi, Bunlara götürülen hizmetlerin kalitesinin artırılması, Toplumsal bütünleşmenin sağlanması amacına yönelik projelerdir.

8 İstihdam Projelerinin Kapsamı; İstihdamı edilebilirliğin artırılması, İlin ihtiyaçlarına uygun alanlarda kalifiye personellerin yetiştirilmesi, Mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, Kendi işini kurabileceklere destek olabilecek projelerdir.

9 Kültür Sanat ve Spor Projelerinin Kapsamı; Toplumun ihtiyaç duyduğu kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin geliştirilmesi, Özellikle çocukların ve gençlerin bu tür faaliyetlerden yararlandırılmasına ve yönlendirilmesine yönelik projelerdir.

10 SODES Başvuruları Ne Zaman ve Nereye Yapılır? Proje Başvuruları; 15 Şubat - 15 Mart 2013 tarihleri arasında, SODES Bilgi Sistemi (SODES-BİS) aracılığıyla internet üzerinden yapılır, Yazılı olarak Valilik İl Projeler Koordinasyon Ofisine teslim edilir.

11 SODES e Kimler Başvuru Yapabilir? Kamu Kurumları, İl/ilçe Özel İdareleri, Belediyeler, Mahalli İdare Birlikleri, Üniversiteler, Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları,

12 SODES e Kimler Başvuru Yapabilir? Okul, halk eğitim merkezi, kütüphane, gençlik merkezi, çocuk yuvası, huzurevi gibi kamu kuruluşlarının proje teklifleri bağlı bulundukları il ve ilçe müdürlükleri adına yapabilirler ve kabul edilmeleri halinde bunlar tarafından yürütülür.

13 STK Kaç Proje Başvurusu Yapabilir? Sivil toplum kuruluşları arasında rekabet edebilirliği ve fırsat eşitliğini sağlamak üzere, bu kuruluşlar il bazında en fazla iki proje teklif edebilir ve değerlendirme sonucunda bu projelerden en fazla bir proje kabul edilebilir.

14 Hangi STK lar Başvurusu Yapabilir? SODES in uygulandığı bölgede faaliyet gösteren ve son başvuru tarihinden en az bir yıl önce kurulmuş bulunan STK lar proje başvurusu yapabilir.

15 İl merkezinde hedef kitle seçimi ve uygulamada öncelikli bölgeler 1. Aksaray Mah. 2. Sanayi Mah. 3. Salıbaba Mah. 4. Kırklar Mah. 5. Hicret Mah. 6. Yıldızbağları Mah. 7. Karşıyaka Mah. 8. Çatalçeşme Mah. 9. Ulukent Mah. 10. Fevzi Çakmak Mah. 11. Kızılay Mah.

16 Hedef gruplara göre öncelik sırası; 1. Bölünmüş aileler, 2. Çekirdek aile(resmi olmayan evlilikler, Boşanmayı Hedef gruplara göre öncelik sırası; 1. Bölünmüş aileler, 2. Çekirdek aile(resmi olmayan evlilikler, Boşanmayı önlemeye yönelik faaliyetler) 3. Madde bağımlıları 4. Şiddet mağdurları, 5. Göçle gelen aileler Faaliyetlere göre öncelik sırası 1. Yukarıdaki hedef grupların sorunlarını çözmeye yönelik faaliyetler 2. Madde bağımlığı ile mücadele, 3. Aile içi şiddet ve iletişim, 4. Eğitimde fırsat eşitliği, önlemeye yönelik faaliyetler) 3. Madde bağımlıları 4. Şiddet mağdurları, 5. Göçle gelen aileler Faaliyetlere göre öncelik sırası 1. Yukarıdaki hedef grupların sorunlarını çözmeye yönelik faaliyetler 2. Madde bağımlığı ile mücadele, 3. Aile içi şiddet ve iletişim, 4. Eğitimde fırsat eşitliği,

17 Projelerin Süresi ve Bütçe Büyüklüğü Projelerin süresi, en fazla bir yıl olabilir. Teklif edilecek projelerin bütçenin alt limit TL olup, üst limiti TL dir.

18 Proje Bütçesinden Hangi Harcamalar Karşılanabilir? Personel giderleri, Proje Koordinatörü, İdari/Teknik Personel, Eğitmen ücretlerini kapsar. Personel giderleri, mesleki eğitim kursiyerlerine yapılacak ödemeler, toplum yararına çalışma programlarında istihdam edilecek kişilere yapılacak ödemeler (Kamu görevlilerine yapılacak ödemeler 6260 sayılı 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ve kamu personelinin tabi olduğu diğer mevzuatın ilgili hükümleri çerçevesinde olacaktır),

19 Proje Bütçesinden Hangi Harcamalar Karşılanabilir? Yolcuk giderleri, Gündelik giderler, Maliye Bakanlığı nın her yıl için belirlediği harcırah kanunu uyarınca verilecek gündelik ve tazminat tutarlarını gösterir cetvel de yer alan memur ve hizmetliler başlığı altında, aylık/kadro derecesi 1-4 olanlar için öngörülen tutarın üç katını aşmayacak şekilde belirlenmelidir. Kamu görevlilerine yapılacak gündelik ödemeleri 6260 sayılı 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde olacaktır),

20 Proje Bütçesinden Hangi Harcamalar Karşılanabilir? İnşaat giderleri, Projenin uygulanması için mutlaka gerekli olan ancak yeni bina inşaatı ve inşaatı devam eden binanın tamamlanması hariç inşaat işleri (çocuk parkı, semt sahası, halı saha, tadilat giderleri vb.) kapsar.

21 Proje Bütçesinden Hangi Harcamalar Karşılanabilir? Ekipman ve hizmet (eğitim, nakliye, kira vb.) satın alma maliyetleri, Sarf Malzeme giderleri, Elektrik, Telefon, Su giderleri, Taşeron maliyetleri (yayın basım, etkinlik organizasyonu vb.), Mali giderler, (Banka havale masrafları, sigorta,, ihale ve ilan maliyetleri, İşveren SGK payı vb

22 Projelerde koordinatör dışında istihdam edilen ve kamu görevlisi olmayan kişiler ücret alabilir mi? Proje koordinatörünün dışında, projelerde tam zamanlı (haftada en az 30 saat) olarak çalışacak personele ödenecek ücret brüt asgari ücretin iki katını, yarı zamanlı olarak (haftada 30 saatten az) çalışacak personele ise brüt asgari ücreti kadar ödeme yapılabilir.

23 Projelerden araç alımı yapılabilir mi? Projelerde, gezici sinema gezici kütüphane faaliyetleri dışında taşıt alımı yapılamaz. Fakat araç kiralaması yapabilirsiniz.

24 Projeler neye göre seçilecektir? SODES Amaçlarına Uygunluk, 1. Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, 2. Değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek, 3. Toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak,

25 Projeler neye göre seçilecektir? Projenin amacı, faaliyetleri ile bütçe arasındaki tutarlılık Projenin amacı mesleki beceri kazandırma, iken eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik faaliyetin seçilmesi, Projede hedef grup 65+ yaş seçilip bunlara yönelik basketbol kursun seçilmesi hedef grubun öncelikli ihtiyaçlarına yönelik olmadığından, projede tutarsızlığı ifade etmektedir.

26 Projeler neye göre seçilecektir? Sürdürülebilirlik, Kurumun, projeyi yürütebilme kapasitesi, Proje hedef kitlesinin genişliği (Maliyet etkinliği), İl öncelikleri,

27 Projeler neye göre seçilecektir? Eş finansman oranı, Eş Finans nakdi olmalı, Genel bütçe kapsamında yer alan kamu idareleri projelere eş finansman katkısı sağlamazlar. STK ların eş finansman taahhüdünde bulunması avantaj sağlayacaktır. Projeniz kabulünden sonra finansman sözleşmesi imzalandıktan bir hafta sonrasına kadar proje hesabına nakdi olarak yatırılır. Proje harcamalarının proje fişinde öngörülen bütçeden daha düşük oranda gerçekleşmesi durumunda aynı oranda eş finansman miktarı proje yürütücüsüne iade edilir.

28 SODES BIS e kayıt

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39 Proje Formu

40

41 2013 başvuru formunu indir

42 Sadece Adobe Acrobat 9 versiyonu ile belge üzerinde işlem yapabilirsiniz

43 Başvuru Formu

44 Başvuru formunu açınca karşımıza gelen uyarı penceresi

45

46

47

48

49

50

51

52 Yazdırılabilir form üzerinde değişiklik yapılamaz. Değişiklik yerine Sodes BIS üzerinden yeni başvuru yapılır. Mükerrer başvurulardan geçerli olan formun çıktısı ile valiliğe başvuru yapılır.

53 Sisteme kaydedilip numaralandırılan başvuru formu imzalı, mühürlü ve her sayfası paraflı olarak 2 orijinal çıktı ve 1 kopya halinde 15 MART 2012 tarihine kadar İl Merkez Proje Ofisine teslim edilir.

54 Nitelikli Proje Hazırlama Yaklaşımı

55 Proje nedir? Proje; belirli bir, yerde belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik olarak planlanan faaliyetler bütünüdür.

56 Projenin kurumun mevcut iş yükünden farkı nedir? Projeler, daha önce mevcut olmayan, kurumun mevcut imkanları ile çözüm sağlayamadığı, bir sorunu iyileştirmeye yönelik, bir hizmet ya da ürün için yapılır. Bu bağlamda kurumların asli görevleri proje olarak teklif edilmemelidir.

57 Başvuru formunda dikkat edilecek hususlar Proje faaliyetleri ve bütçe kalemlerinin proje başvuru formunda mevcut seçenekler ile sınırlandırılması sebebi ile il genelinde farklı STK ve Kurumlar tarafından birbirinin kopyası denebilecek proje başvuruları olacaktır. Proje formunda mevcut iki alan projenizin kaderini belirleyecektir. 1) Özet 2) Faaliyetlerin ayrıntılı açıklaması

58 Projenin özetinde: - Bu projeyi hazırlamanıza sebep olan proje ile iyileştirme sağlayacağınız sorunları maddeler halinde belirtin, - Belirlediğiniz sorunları istatistikler, rapor ve benzer sayısal değerlerle belgelemeye çalışın, - Projeniz kapsamında üretilecek ürün ya da hizmetler için, Valilik tarafından ilan edilen il öncelikleri ile ilişkili ise, ilgili il önceliklerine atıfta bulunun, - Hedef gurubu nasıl belirleyeceğinizi açıklayın.

59 - Faaliyetlerinize ait kısa iş planını maddeler halinde açıklayın. - Faaliyetlerin nerede, nasıl ve kim tarafından yapılacağına açıklık getirin karakter kısıtını göz önünde bulundurarak kelimeleri verimli kullanmaya gayret edin karakter faaliyetlerinizin açıklaması için yeterli gelmiyorsa, "proje ekibinin oluşturulması" "tanıtım faaliyetleri" gibi standart proje süreçler yazılmayabilir.

60 8. Hedef Guruplar: Bu bölümde ve hedef gurubun nasıl belirleneceği ve gerekli ise belirlediğiniz hedef gurup hakkında açıklama özet bölümüne eklenmeli.

61 Sürdürülebilirliği taahhüt etmeniz mecbur olmamakla beraber proje değerlendirmesinde önemli bir unsurdur.

62 NİTELİKLİ PROJE İÇİN Birbiriyle ilişkili faaliyetler zincirinden oluşmalı, Amaç SODES e uygun olmalı, Hedef kitle net olarak belirlenmeli, Proje çıktıları net olarak anlatılmalı, Proje araçları ( Bina, ekipman, tadilat, sarf malzemesi vs.) amaç haline gelmemeli, Maliyet etkin olmalı HEDEF İNSAN A HİZMET OLMALI

63 Bilgilendirme ve Tanıtım Günleri

64 İLETİŞİM DE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER SÖZ UÇAR YAZI KALIR

65 İLETİŞİM DE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Özellikle proje koordinatörlerinin mutlaka her gün kontrol ettiği bir e- posta adresine sahip olması gerekir. İletişimlerde konu belirtilmesi, Konu ile ilgili referans bilgilerin verilmesi, İletişim bilgilerinin yazılması, Güvenlik; Gereksiz e-posta klasörüne (Spam) gitmemesi için yüksek öncelikli olarak işaretlenmesi, GEREKİR

66 Sorularınız İçin

67 Sorularınız İçin Kırmızı İle İşaretlenmiş Bölümler Mutlaka Doldurulmalıdır Bilgi Almak İstediğiniz Konuyla İlgili Mesajınızı Buraya Yazınız. Bu Mesaj Sodes Proje Ofisi Ekibine İletilecektir. Ayrıca Herkesin Sormuş Olduğu Sorulara Verilen Yanıtları da Görmek ve Projeler Hakkındaki Her türlü Faaliyet Haber ve Duyurulardan Haberdar Olmak İstiyorsanız e-listemize Kayıt Olmalısınız

68

69 Bilgi Almak İstediğiniz Başlığı/Başlıkları Seçiniz. Ad, Soy ad ve e-posta adres bilgilerinizi ilgili alanlara girdikten sonra ekle seçimini işaretleyip onayla diyerek e-liste kaydımızı bitiriyoruz

70 TEŞEKKÜRLER

SODES in Amaçları Nelerdir?

SODES in Amaçları Nelerdir? SODES in Amaçları Nelerdir? Sosyal Destek Programı (SODES): Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, SODES in Amaçları Nelerdir? Sosyal

Detaylı

Bilgilendirme Toplantısı

Bilgilendirme Toplantısı T.C. ERZURUM VALİLİĞİ Proje Koordinasyon Merkezi 2015 YILI SODES UYGULAMALARI USUL VE ESASLARI Bilgilendirme Toplantısı HOŞGELDİNİZ Mart 2015 Sosyal Destek Programı (SODES) Uygulandığı illerde, yerel dinamikleri

Detaylı

Başvuru Sahibi Kurum/Kuruluşun Adı: EK B-1. FAALİYET BÜTÇESİ 1

Başvuru Sahibi Kurum/Kuruluşun Adı: EK B-1. FAALİYET BÜTÇESİ 1 Başvuru Sahibi Kurum/Kuruluşun Adı: EK B-1. FAALİYET BÜTÇESİ 1 Giderler Birim Miktar Birim Maliyet (TL) Toplam Maliyet (TL) 2 1. İnsan Kaynakları 1.1 Maaşlar (brüt tutarlar, yurt içi personel) 3 1.1.1

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla)

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla) BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ İDARİ VE MALİ ESASLARI (*) 1. AMAÇ Bilim ve Toplum Projeleri, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek,

Detaylı

Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin

Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin Karacadağ Kalkınma Ajansı, ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin (TRC2 Bölgesi) ekonomik ve sosyal kalkınması ile gelişmesini

Detaylı

T.C. GAZİANTEP VALİLİĞİ SODES PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ SODES PROGRAMI 2013 ÇAĞRI DÖNEMİ 22.02.2013 Gaziantep Sanayi Odası İÇERİK 1. SODES Programı 2. Değerlendirme Kriterleri 3. 2013 Uygulama Usul Ve

Detaylı

TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ

TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 5746 Sayılı Kanun Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerine yönelik, teminatsız ve geri ödemesiz bir hibe destek programı Programın

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ ENGELLİLER DESTEK PROGRAMI (EDES 2013) Bilgilendirme Toplantısı Tarih : 29.07.2013 PROGRAM Açılış EDES 2013 Tanıtım Sunumu 2011 ve 2012 Yılları EDES Projelerimiz EDES 2013 Uygulama Usul ve Esasları Başvuru

Detaylı

Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları. Sivas Valiliği SODES Proje Ofisi

Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları. Sivas Valiliği SODES Proje Ofisi Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları SODES Nedir? GAP Eylem Planının Sosyal Gelişmenin Sağlanması bileşeni altında 2008 yılında GAP illerinde uygulamaya konulmuştur. Sonraki yıllarda DAP illeri ve diğer

Detaylı

Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi, Finlandiya Örneği. AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası Klaus Halla 29.11.

Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi, Finlandiya Örneği. AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası Klaus Halla 29.11. Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi, Finlandiya Örneği AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim Haftası Klaus Halla 29.11.2011 Sosyal İşler ve Sağlık Bakanlığı nda planlama ve uygulama düzeyleri Stratejik

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU

T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU T.C. MALİYE BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İNOVASYON FİKİRLERİ YÖNETİM PROGRAMI PROJE FORMU Proje Numarası Projenin Adı SGB-İNO/002 Tüketim Malzemeleri Yönetim Süreci Koordinasyondan sorumlu

Detaylı

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Nisan 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 NİSAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,4 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 5,4 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 7,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Mayıs 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 MAYIS ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 1,6 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 3,7 milyar TL fazla vermiştir. 215 yılı ayında 5,5 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri İçerik Giriş TÜBİTAK 2209A TÜBİTAK 2209B Örnek 2 Giriş 3 2209-A - Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma

Detaylı

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA TEMMUZ 2016 1 KURUMSAL

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

2015 Yılında Yapılan Değişiklikler

2015 Yılında Yapılan Değişiklikler T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU İHALE KANUNU EĞİTİMİ 2015 Yılında Yapılan Değişiklikler İhalelerin 3 yıllık olarak yapılması Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin,

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Yalova Üniversitesine bağlı olarak kurulan Yalova Üniversitesi Kariyer

Detaylı

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL GÜVENLİK HİZMET ALIMI ZEYİLNAMESİ T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı - İhale Servisi Şefliği 21/06/2016 17:56-61947556-934.02[2015/137243]-

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi eğitim amaç ve ilkeleri çerçevesinde öğrencilerin

Detaylı

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi BÜTÇE 2 Proje Bütçesi Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-2 Beklenen Finansman Kaynakları EK B-3 Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi

Detaylı

ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI

ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI w w w. i s t a n b u l a b. co m ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI 1 ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI 2 ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI İstanbul AB ye Hazırlanıyor Projesi Şehir Eşleştirme Programı

Detaylı

SODES Proje Teklif Çağrısı

SODES Proje Teklif Çağrısı SODES Proje Teklif Çağrısı 2018 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) ekteki usul ve esaslar çerçevesinde Ajansımızca yürütülecektir. Bu program ile Mardin in dahil olduğu illerde istihdamın artırılması,

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Temmuz/2012 BURDUR İçindekiler GİRİŞ... 1 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER

Detaylı

Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları. Sivas Valiliği SODES Proje Ofisi

Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları. Sivas Valiliği SODES Proje Ofisi Genel Tanıtım Uygulama Usul ve Esasları SODES Nedir? GAP Eylem Planının Sosyal Gelişmenin Sağlanması bileşeni altında 2008 yılında GAP illerinde uygulamaya konulmuştur. Sonraki yıllarda DAP illeri ve diğer

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ Yılı Ocak-Haziran Dönemi Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ - 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 30. maddesi

Detaylı

KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI

KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ Bu çalışmada Kalkınma Bakanlığı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler ilgili kurum sitelerinden alıntıdır. DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI İçindekiler

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

2016 2017 Öğretim Dönemi Yükseköğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu

2016 2017 Öğretim Dönemi Yükseköğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu T.C. BAŞBAKANLIK 2016 2017 Öğretim Dönemi Yükseköğrenim Bursu Başvuru Kılavuzu Hayır Hizmetleri Daire Başkanlığı Milli Müdafaa Caddesi No:20 Kızılay/ANKARA GENEL BİLGİLER: Vakıflar Genel Müdürlüğünce,

Detaylı

İzleme ve Değerlendirme Birimi 24.06.2011

İzleme ve Değerlendirme Birimi 24.06.2011 2010 Yılı Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı İzleme ve Değerlendirme Birimi 24.06.2011 2010 Yılı Mali Destek Programları Ön Bilgilendirme Toplantısı Toplantımızın amacı Sözleşmeleri imzalamadan

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: Dilekçe, Öğrenim Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: Dilekçe, Öğrenim Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU KARAYAZI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO: HİZMET ADI: BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER: HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 2 3 4 5 6 7 8 Ücretli öğretmen

Detaylı

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu. 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu. 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI Hukuki ve fiili toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesine

Detaylı

İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına...

İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına... GÜVENLİK KÜLTÜRÜ İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına... KÜLTÜR Geçmiş davranışlar Kültür Gelecekteki davranışlar (Bozkurt, V. (2005), Değişen Dünyada Sosyoloji, 3, Aktüel Yayınları,

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 2 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

BELGE DÜZENLENİRKEN UYULMASI GEREKEN HUSUSLAR

BELGE DÜZENLENİRKEN UYULMASI GEREKEN HUSUSLAR TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBE VE TEMSİLCİLİKLERİNDE DÜZENLENECEK BELGELER VE DÜZENLEME ESASLARI (Yönetim Kurulu 01 Kasım 2014-12/714 ve 05 Eyül 2015-27/1583) DÜZENLENECEK BELGE TÜRLERİ 1. Üye Tanıtım

Detaylı

G E N E L G E ( 2007 / 8 )

G E N E L G E ( 2007 / 8 ) T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sayı : B.13.2.SSK.5.01.07.00.IX.031-61220 29/01/2007 Konu : 2007 Yılı Gelir ve Aylık Artışları. G E N E L G E ( 2007 / 8 ) 29/12/2006 tarih, 26391 (Mükerrer) sayılı

Detaylı

ADALET MESLEK ELEMANI

ADALET MESLEK ELEMANI TANIM Adli yargı ve infaz kurumlarında hakim ve savcılara yardımcı eleman olarak çalışan kişidir. A- GÖREVLER - Vatandaşların başvurularını kaydeder, - Bu başvuruları mahkemelere iletir, - Yargıçların

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 11/03/2014 Toplantı Sayısı : 383 Karar Sayısı : 3243 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3243- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Kısmi Zamanlı Öğrenci (KZÖ)

Detaylı

ÖZET. Haziran 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri

ÖZET. Haziran 2016 Dönemi Bütçe Gerçekleşmeleri 216 HAZİRAN ÖZET 216 Dönemi Gerçekleşmeleri 215 yılı ayında 3,2 milyar TL fazla veren bütçe, 216 yılı ayında 7,9 milyar TL açık vermiştir. 215 yılı ayında 4,9 milyar TL faiz dışı fazla verilmiş iken 216

Detaylı

BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI BÖLGEMİZE AİT BEDELSİZ ARSA TAHSİS İLANI

BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI BÖLGEMİZE AİT BEDELSİZ ARSA TAHSİS İLANI BİNGÖL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI BÖLGEMİZE AİT BEDELSİZ ARSA TAHSİS İLANI Bingöl Organize Sanayi Bölgemizde, Bölge Müdürlüğümüzce yürütülen Revize İmar Planı Çalışmaları neticesinde

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Yüksek. Yüksek

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü HASSAS GÖREV TESPİT FORMU. Yüksek. Yüksek Bütçe Ve Performans Programı Şube Müdürlüğü -Ödenek talep ve gönderme belgelerinin zamanında yapılmaması nedeni ile Bütçe Uygulamaları (Yıllık bütçe giderlerin faize düşmesi, ödeneklerinin etkin ve verimli

Detaylı

Hayat Sende Derneği. Yönergeleri- 2

Hayat Sende Derneği. Yönergeleri- 2 Hayat Sende Derneği Yönergeleri- 2 W W W. H A Y A T S E N D E. O R G Murat Ali Atmaca koruma altından ayrılıp Aralık 2015'te intihar eden bir kardeşimizdir. Anısını yaşamak dileğiyle... Hayat Sende Derneği

Detaylı

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

KAPSAM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. Sirküler No : 2013/13 Sirküler Tarihi : 05.02.2013 Konu : 01.01.2013-30.06.2013 Tarihleri Arası Geçerli Çocuk Zammı ve Kıdem Tazminatı Tutarları 01.01.2013-30.06.2013 döneminde geçerli çocuk zammı ve kıdem

Detaylı

SINAV ÜCRETLERİNE İLİŞKİN USÛL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

SINAV ÜCRETLERİNE İLİŞKİN USÛL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar SINAV ÜCRETLERİNE İLİŞKİN USÛL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Usûl ve Esasların amacı; Millî Eğitim Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ VE BU SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERE AİT VERİLERE ERİŞİM VE KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ VE BU SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERE AİT VERİLERE ERİŞİM VE KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Senatonun 14/05/2015 tarih ve 4/11 sayılı Kararı ile kabul edilen; ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ VE BU SİSTEMDEKİ ÖĞRENCİLERE AİT VERİLERE ERİŞİM VE KULLANIM YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ

Detaylı

Hayata Adanmış Tıpçılar Derneği (HAYAT-DER) Ataşehir Mahallesi Mazı Sokak No:3 ELAZIĞ

Hayata Adanmış Tıpçılar Derneği (HAYAT-DER) Ataşehir Mahallesi Mazı Sokak No:3 ELAZIĞ DOĞRUDAN TEMİN İLANI Hayata Adanmış Tıpçılar Derneği Elazığ ili SODES Çekirdekten Çınara, Mutlu Yarınlara Projesi kapsamında Eğitim Malzemesi Materyali ihalesi İlişkin SODES 2011 Uygulama Esas ve Usullerinin

Detaylı

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI

KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU 2014- EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU SEMİNER ÇALIŞMASI PLANI 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KIZILPINAR ATATÜRK İLKOKULU HAZİRAN DÖNEMİ TARİH SAAT YAPILACAK ETKİNLİKLER GÖREVLİ PERSONEL

Detaylı

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, fen bilgisi konularıyla (fizik, kimya, biyoloji) ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Fen bilgisi konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ İÇİN YAPILACAK ÖĞRETMEN SEÇİMİ, ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMEYE İLİŞKİN ARANACAK ŞARTLAR VE KRİTERLER TASLAĞI

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ İÇİN YAPILACAK ÖĞRETMEN SEÇİMİ, ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMEYE İLİŞKİN ARANACAK ŞARTLAR VE KRİTERLER TASLAĞI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ İÇİN YAPILACAK ÖĞRETMEN SEÇİMİ, ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMEYE İLİŞKİN ARANACAK ŞARTLAR VE KRİTERLER TASLAĞI İletişim Adresi Konu ile ilgili görüşlerinizi 01 Haziran 2007 tarihi mesai

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması Bütçe Hazırlık Çalışması Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük S.G.D.B. Alt birimlerden taleplerin alınması, hazırlık çalışmalarının başlaması

Detaylı

Karar Sayısı : 2006/10872

Karar Sayısı : 2006/10872 7 Eylül 2006 tarih ve 26282 sayılı Resmi Gazete de yayınlanmıştır. Karar Sayısı : 2006/10872 Ekli 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak

Detaylı

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2014 MALİ YILI BİLGİ EDİNME BİRİMİ FAALİYET RAPORU

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2014 MALİ YILI BİLGİ EDİNME BİRİMİ FAALİYET RAPORU NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2014 MALİ YILI BİLGİ EDİNME BİRİMİ FAALİYET RAPORU NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ EDİNME BİRİMİ 2014 YILI FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNRETİCİSİNİN SUNUŞU 2 I-GENEL BİLGİLER..3 A-Misyon

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDARTEMEKLİLİK YATIRIM FONU TANITIM FORMU DEĞİŞİKLİĞİ Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Standart Emeklilik Yatırım Fonu tanıtım formunun (A.II.),

Detaylı

2010 YILI SODES UYGULAMA USUL ve ESASLARI. 2 Haziran 2010

2010 YILI SODES UYGULAMA USUL ve ESASLARI. 2 Haziran 2010 2010 YILI SODES UYGULAMA USUL ve ESASLARI 1 2 Haziran 2010 2010 YILI SODES UYGULAMA USUL ve ESASLARI Uygulama Usul ve Esaslarının Amacı; Sosyal Destek Programının (SODES); uygulanması, koordinasyonu ve

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI

Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI Sirküler Rapor Mevzuat 12.01.2015/24-1 VERGİDEN İSTİSNA KIDEM TAZMİNATI, ÇOCUK YARDIMI VE AİLE YARDIMI İÇİN YAPILAN ÖDEMELERDE İSTİSNA SINIRI ÖZET : 1.1.2015-30.6.2015 ile 1.7.2015-31.12.2015 tarihleri

Detaylı

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Bilindiği üzere, katma değerli ihracatımızın artırılması amacıyla

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili hangi

Detaylı

TÜBİTAK Lisans Destek Programları. Mustafa Öztürk 03/16/2016

TÜBİTAK Lisans Destek Programları. Mustafa Öztürk 03/16/2016 TÜBİTAK Lisans Destek Programları Mustafa Öztürk 03/16/2016 Destekler 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı

Detaylı

SEYİS TANIM. Atların bakımı, beslenme ve yetiştirilmesi işlerinde çalışan kişidir. A- GÖREVLER

SEYİS TANIM. Atların bakımı, beslenme ve yetiştirilmesi işlerinde çalışan kişidir. A- GÖREVLER TANIM Atların bakımı, beslenme ve yetiştirilmesi işlerinde çalışan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Hayvanların günlük bakımlarını yapar, (Tımarlama, eyerleme, su ve yemlerini verme

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ INTRANET VE SÜREÇ YÖNETİMİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını İSTEKLİ : Madde

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu DAĞITIM YERLERİNE

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu DAĞITIM YERLERİNE TC SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Sayı : 88701720/0100702 Konu : 3 Dönem Toplu Sözleşmenin Ek Ödemeye İlişkin Hususları DAĞITIM YERLERİNE 23 Ağustos 2015 tarihli ve 29454 Sayılı Resmi Gazetede

Detaylı

ÜNİTE:1. Sosyal Politikaya İlişkin Genel Bilgiler ve Sosyal Politikanın. Araçları ÜNİTE:2. Sosyal Politikanın Tarihsel Gelişimi ÜNİTE:3

ÜNİTE:1. Sosyal Politikaya İlişkin Genel Bilgiler ve Sosyal Politikanın. Araçları ÜNİTE:2. Sosyal Politikanın Tarihsel Gelişimi ÜNİTE:3 ÜNİTE:1 Sosyal Politikaya İlişkin Genel Bilgiler ve Sosyal Politikanın Araçları ÜNİTE:2 Sosyal Politikanın Tarihsel Gelişimi ÜNİTE:3 İstihdam, İşsizlik, Ücretler ve Çalışma Koşulları ÜNİTE:4 Gelir Dağılımı

Detaylı

VEKÂLETNAME. Aşağıda verilen 1 ve 2 numaralı bölümler için (a), (b) veya (c) şıklarından biri seçilerek temsil yetkisinin kapsamı belirlenmelidir.

VEKÂLETNAME. Aşağıda verilen 1 ve 2 numaralı bölümler için (a), (b) veya (c) şıklarından biri seçilerek temsil yetkisinin kapsamı belirlenmelidir. MİGROS TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL TOPLANTI BAŞKANLIĞI NA VEKÂLETNAME Pay sahibi bulunduğum/bulunduğumuz Migros Ticaret Anonim Şirketi nin 09.04.2015 günü saat 12:00 de Atatürk Mahallesi Turgut

Detaylı

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KORUNAN ALANLARDA PLANLAMA SÜRECİ

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KORUNAN ALANLARDA PLANLAMA SÜRECİ TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KORUNAN ALANLARDA PLANLAMA SÜRECİ 06 Kasım 2014, İstanbul 1 YETKİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI NIN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA 644 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE

Detaylı

DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI

DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS PROGRAMI OLUŞTURMA VE ÖĞRETİM ELEMANI GÜN-SAAT AYARLARI OCAK, 2016 ISPARTA 1. GİRİŞ Kampüslerde öğrenci sayısının artması, yeni bölümlerin kurulması veya ders planlarının

Detaylı

GELENEKSEL EL SANATLARI TEKNİKERİ

GELENEKSEL EL SANATLARI TEKNİKERİ TANIM Geçmişten gelen geleneksel el sanat örneklerini, teknoloji ile kendi öz değerlerini birleştirerek, turizm, ekonomi ve kültürümüze katkıda bulunacak el sanat ürünlerini tasarlama, geliştirme ve uygulama

Detaylı

Konu: 01.01.2014-30.06.2014 Tarihleri Arasında Uygulanacak Kıdem Tazminatı Tavanı Tutarı

Konu: 01.01.2014-30.06.2014 Tarihleri Arasında Uygulanacak Kıdem Tazminatı Tavanı Tutarı 1 İstanbul, 06.01.2014 Konu: 01.01.2014-30.06.2014 Tarihleri Arasında Uygulanacak Kıdem Tazminatı Tavanı Tutarı Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü nün 03/01/2014*54 tarih ve 27998389.115913

Detaylı

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ (MİLLİ SARAYLAR DAİRE BAŞKANLIĞI) BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge,

Detaylı

2016 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR

2016 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR 2016 YILINDA BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET VE ASGARİ ÜCRETE İLİŞKİN HESAPLAMALAR 2016 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarları, 4857 sayılı İş Kanunu nun 39. maddesi gereğince, iş sözleşmesi ile çalışan

Detaylı

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir.

SANAT TARİHÇİSİ TANIM. Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. TANIM Türkiye de ve dünyada yapılmış sanat eserlerini kronolojik gelişme ve yöresel boyutlarında inceleyen ve değerlendiren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Sanat tarihçisi; resim,

Detaylı

Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değildir?

Kimler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında değildir? 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamı nedir? Kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı. Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1 T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Sayı : B.07.1.GİB.0.05.71-010.06.01-3/9677 02.02.2011 UYGULAMA ĠÇ GENELGESĠ SERĠ NO: 2011/1. VERGĠ DAĠRESĠ BAġKANLIĞINA Ġlgi: 14.09.2004 tarihli ve 2004/10

Detaylı

OTOMOTİV MÜHENDİSİ TANIM. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir.

OTOMOTİV MÜHENDİSİ TANIM. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir. TANIM Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Otomotiv mühendisinin görevleri makine mühendisinin

Detaylı

ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU-TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KALKINMA BAKANLIĞI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI

ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU-TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KALKINMA BAKANLIĞI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU-TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KALKINMA BAKANLIĞI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU BAŞKANLIĞI TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

Not: 01.01.2014 yılından itibaren Asgari Ücrette yaş kriteri kaldırılmıştır.

Not: 01.01.2014 yılından itibaren Asgari Ücrette yaş kriteri kaldırılmıştır. 2016 YILI PRATİK BİLGİLERİ ASGARİ ÜCRETLER 16 Yaşından Büyükler için 1.647,00 (01.01.2016-31.12.2016) Not: 01.01.2014 yılından itibaren Asgari Ücrette yaş kriteri kaldırılmıştır. PRİME ESAS KAZANÇ TABAN

Detaylı

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARARA KATILANLAR

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI KARARA KATILANLAR Toplantı Dönemi : Birleşim No : 24-6 Birleşim Tarihi : 5/4/24 Birleşim Saati : 9:3 Birleşim Yeri : Meclis Başkanlığına Oturum No : T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYE MECLİS KARARI KARARA KATILANLAR MECLİS BAŞKANI

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi Ortaklıkları Sektörel

Detaylı

1- KONTROL ORTAMI. Eylem Kod No. Öngörülen Eylem veya Eylemler KOS 1.3-E1. verilecektir. İlgili personele eğitim. KOS 1.2-E1 verilecektir.

1- KONTROL ORTAMI. Eylem Kod No. Öngörülen Eylem veya Eylemler KOS 1.3-E1. verilecektir. İlgili personele eğitim. KOS 1.2-E1 verilecektir. 1- KONTROL ORTAMI Standart Kod No Kamu İç Kontrol Standardı ve Genel Şartı Mevcut Durum Eylem Kod No Öngörülen Eylem veya Eylemler Sorumlu Birim veya Çalışma grubu üyeleri İşbirliği Yapılacak Birim Çıktı/

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ PROJESİ KAPSAMINDA ALINACAK DANIŞMANLAR İÇİN İSTİHDAM DUYURUSU İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz

Detaylı

T.C. BURSA İL ÖZEL İDARESİ 2013 MALİ YILI BÜTÇESİ

T.C. BURSA İL ÖZEL İDARESİ 2013 MALİ YILI BÜTÇESİ T.C. BURSA İL ÖZEL İDARESİ 2013 MALİ YILI BÜTÇESİ 2013 YILI BÜTÇESİ KURUMSAL SINIFLANDIRMA TABLOSU 1 HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ 5 GENÇLİK, SPOR VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI 9 İMAR VE YAPI İŞLERİ DAİRE

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, CBÜ Eğitim Fakültesi nin farklı

Detaylı

MANİSA BAĞCILIK ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

MANİSA BAĞCILIK ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMET ADI 1 Araştırma ve Üretim Faaliyetleri Sonucu Üretilen Ürünlerin Satışı a) Araştırma ve üretim faaliyetleri sonucu üretilen ürünlerin pazarlık usulü satışı b) Araştırma

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi Tarih ve Sayı: 09/04/2016-131511 T.C. Sayı :67038262-203.01.05.01- Konu :Proje Tabanlı Mevlana Değişimi Başvuru Çağrısı hk. SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Yükseköğretim Kurumlarımızın uluslararasılaşma

Detaylı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü. Proje Açılış ve Eğitim Toplantısı 29 Eylül 2015

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü. Proje Açılış ve Eğitim Toplantısı 29 Eylül 2015 Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Açılış ve Eğitim Toplantısı 29 Eylül 2015 Proje Açılış ve Okul Koordinatörleri Eğitim Toplantısı 29/09/2015 Giriş Edes Programı Hakkında Bilgi Edes Programına Okullar

Detaylı

ADANA SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ. 2014 yılında 97.742 hane, 2015 yılında ise 98.464 hane sosyal yardımlardan faydalanmıştır.

ADANA SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ. 2014 yılında 97.742 hane, 2015 yılında ise 98.464 hane sosyal yardımlardan faydalanmıştır. ADANA SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ 2014 yılında 97.742 hane, 2015 yılında ise 98.464 hane sosyal yardımlardan faydalanmıştır. 2012 yılında bütün vatandaşlarımızı sağlık güvencesine kavuşturan Genel Sağlık

Detaylı

HALI DESİNATÖRÜ KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN EDİRNE A 1.1 2014/I

HALI DESİNATÖRÜ KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN EDİRNE A 1.1 2014/I TANIM Sektörün ihtiyacı olan halı desenini tasarlayabilen, çizebilen, renklendirebilen, pazarlara sunabilen, müşterinin isteğine göre ebatlandırma yapabilen ve halıyı dokuyabilen kaliteyi belirleyen kişidir.

Detaylı

Yayın Tarihi: 14.3.2014 Revizyon Tarihi: 06.11.2015 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ

Yayın Tarihi: 14.3.2014 Revizyon Tarihi: 06.11.2015 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ 1 Sayfa 2 / 6 Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliğin amacı; Üniversiteler, Enstitüler ve Araştırma Merkezleri nde yapılan

Detaylı

DOĞRUDAN TEMĠN ĠLANI KOVANCILAR EĞĠTĠM VE YARDIMLAġMA DERNEĞĠ

DOĞRUDAN TEMĠN ĠLANI KOVANCILAR EĞĠTĠM VE YARDIMLAġMA DERNEĞĠ DOĞRUDAN TEMĠN ĠLANI Elazığ ili SODES Kovancılar Gençlik Merkezi? Projesi kapsamında kitap alımına ĠliĢkin SODES 2011 Uygulama Esas ve Usullerinin Madde 13/9 maddesine göre Doğrudan temin usulü ile alım

Detaylı

1. Asgari ücret desteğinden faydalanabilecek işverenler kimlerdir?

1. Asgari ücret desteğinden faydalanabilecek işverenler kimlerdir? Sayı: 2016/5 Konu: Asgari Ücret Desteğine İlişkin Soru ve Cevaplar Bilindiği üzere, 6661 sayılı Kanunla, işverenlere getirilen Asgari Ücret Desteğine ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri

Detaylı

İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır?

İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır? İşletme türleri nelerdir? Nasıl Sınıflandırılır? KONUYA BAŞLARKEN Yaşadığınız çevredeki işletmeleri dikkate alarak hukuki bakımından sınıflandırmaya çalışınız. İşletmelerin genellikle ortaklık şeklinde

Detaylı

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI DİL-1 TM-1 TM-3 MF-4 TS-2 YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan

Detaylı

AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİ İLE TEKNOKENTLERDE MALİ UYGULAMALAR. Mehmet AKARSLAN Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı

AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİ İLE TEKNOKENTLERDE MALİ UYGULAMALAR. Mehmet AKARSLAN Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİ İLE TEKNOKENTLERDE MALİ UYGULAMALAR Mehmet AKARSLAN Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı I. 5746 sayılı Kanundaki Gelir Vergisi Stopaj Teşviki Uygulaması - Kamu personeli hariç

Detaylı

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4-

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4- ESKİ METİN YENİ METİN ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ Madde 4- Madde 4- Şirketin merkezi İzmir ili Kemalpaşa ilçesindedir. Adresi Kemalpaşa OSB Mah. İzmir Ankara Asfaltı No:75 Kemalpaşa

Detaylı

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi?

1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir mi? 28 soruda sigortalıların emekliliği 14 Nisan 2014 13:38 tsi 1- Kamu sektöründe hizmet akdine tabi çalıştığım, Emekli Sandığı iştirakçisi olmadığım dönemler için Emekli Sandığı tarafından ikramiye ödenir

Detaylı

denetim mali müşavirlik hizmetleri

denetim mali müşavirlik hizmetleri SİRKÜLER 06.01.2015 Sayı: 2015/007 Konu: 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİNDE GEÇERLİ OLACAK GELİR VERGİSİNDEN İSTİSNA YURT İÇİ VE YURT DIŞI HARCIRAH TUTARLARI Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kaleli sığınma evlerinde kalan kadınlarla ilgili hazırladığı iki ayrı kanun teklifi sundu. Tarih : 08.03.2013 Bursa Milletvekili Sena Kaleli nin kanun teklifleri

Detaylı