2016 Yılı Üst Düzey Kabuller. Genel Müdürümüz Sayın Ali Recep Nazlı nın Sudan Heyetini Kabulü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2016 Yılı Üst Düzey Kabuller. Genel Müdürümüz Sayın Ali Recep Nazlı nın Sudan Heyetini Kabulü"

Transkript

1 2016 Yılı Üst Düzey Kabuller 27 Mayıs 2016 Genel Müdürümüz Sayın Ali Recep Nazlı nın Sudan Heyetini Kabulü Genel Müdürümüz Sayın Ali Recep NAZLI, 27 Mayıs 2016 tarihinde Sudan Orta Darfur Eyaleti Tarım Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyeti makamında kabul etmiştir. Görüşmede Sayın Genel Müdürümüz dost ve kardeş ülke olan Sudan heyetini burada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlamıştır. Sudan ı diğer ülkelerden ayrı bir yere koyduklarını ve Sudanla her türlü yatırım, işbirliği ve yardım konularına açık olduğumuzu belirtmiştir yılında imzalanan İkili Tarımsal İşbirliği Anlaşması na atıfta bulunarak, Anlaşma ile Türkiye nin Sudan da arazi kiralayarak hem Sudan ın üretim potansiyelinin arttırılmasını hem de Sudan da üretilen ürünlerin dış pazarlara ulaşmasının hedeflendiğini dile getirmiştir. Türkiye nin bundan yıl önce uluslararası kuruluşlardan hibe aldığını ancak günümüzde bu kuruluşların fonlarına katkı sağladığını vurgulamıştır. Sudan da bulunan tarım ve hayvancılık potansiyelinin çok çalışarak ve uluslararası kuruluşlardan kaynaklar, hibeler bularak doğru yatırımlarla geliştirilmesi gerektiğini belirtmiştir. Tarımı geliştirmek için çiftçi, mühendis ve veteriner eğitimi, iklime ve bölgeye uygun ürünler yetiştirilmesi, ihracat potansiyeli taşıyan ürün yetiştirilmesi aşamalarına önem verilmesi gerektiğini ifade etmiştir.

2 25 Mayıs 2016 Genel Müdürümüz Sayın Ali Recep Nazlı nın Kanada Büyükelçiliği Heyetini Kabulü Kanada Büyükelçiliği Ticaret Müsteşar Yardımcısı Sayın Pınar ÖZDEMİR ile Kanada'nın Alberta Eyaleti Tarım Bakanlığı Uluslararası İlişkiler ve Pazarlama Müdürü Grant WINTON Genel Müdürümüz Sayın Ali Recep NAZLI'ya tanışma amaçlı bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir. Taraflar, hali hazırda iyi ilişkileri ve güçlü bağlantıları bulunan iki ülke arasındaki iletişimin korunması ve güçlendirilmesinin oldukça büyük öneme sahip olduğunu dile getirmişler ve bu konuda işbirliğine hazır olduklarını belirtmişlerdir. Sayın Genel Müdürümüz, dünyanın en büyük meyve-sebze üreticilerinden biri olduğumuzu belirtmiş ve bu bağlamda Kanada ile ticaretimizi artırma hevesinde olduğumuzu sözlerine eklemiştir. Toplantı, tarafların, toplantının gerçekleşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirmeleriyle sonlanmıştır.

3 09 Mayıs 2016 Genel Müdürümüz Sayın Ali Recep Nazlı nın İngiltere Başkonsolos Yardımcısını Kabulü Genel Müdürümüz Sayın Ali Recep Nazlı, 09 Mayıs 2016 tarihinde İngiltere İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Sayın Rafe COURAGE ve Bilim ve İnovasyon Alanı Sorumlusu Büşra AFŞAR'ı makamında ağırlamış olup, görüşmelere Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk da katılmıştır. Toplantıda, antimikrobiyal direnç sorunu, Bakanlığımız stratejileri ve Bakanlığımız zararlı takip mekanizmaları konularında bilgi talep edilmiştir. Sn. NAZLI ve Sn. SELÇUK, İngiltere heyetine, Bakanlığımız politikaları, zararlı risk analizi mekanizmaları, gıda güvenliği takip mekanizmaları, alınan önlemler ve düzenleme programları konularında bilgi vermiştir. Ayrıca, Ülkemizin ithalat ve ihracat potansiyeli, araştırma enstitülerinin, üniversitelerin ve özel sektörün yürüttüğü projeler ile ilgili bilgi verilmiştir. İki ülke arasında da ortak projelerin gerek AB bünyesinde, gerekse ikili anlamda gerçekleştirilmesinin gerekliliği vurgulanmış, teknik düzeyli görüşmeler yapılarak bu projelerin detaylandırılmasının uygun olacağı belirtilmiştir.

4 14 Nisan 2016 Genel Müdürümüz Sayın Ali Recep Nazlı nın, Kolombiya nın Ankara Büyükelçisini ve Büyükelçilik Müsteşarını Kabulü Genel Müdürümüz Sayın Ali Recep Nazlı, 14 Nisan 2016 tarihinde Kolombiya nın Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra ve Büyükelçilik Müsteşarı Alicia Fernanda Quijano Castrou yu makamında ağırlamış olup, görüşmelere Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk da katılmıştır. Söz konusu toplantıda iki ülke arasında tarımsal ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlara ilişkin görüşmeler yapılmıştır.

5 05 Nisan 2016 Genel Müdürümüz Sayın Ali Recep Nazlı nın Almanya Tarım Müşteşarını Kabulü Bakanlığımız Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Sayın Ali Recep NAZLI, tarihinde Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Gıda ve Tarım Müsteşarı Sayın Philipp Graf Zu Erbach-Fuernstenau'u makamında ağırlamıştır. Gerçekleştirilen ikili görüşmede, bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan 22. Türkiye Almanya Tarım Yürütme Komite Toplantısı ve Antalya EXPO 2016 konuları üzerinde fikir alış verişinde bulunulmuştur. Ülkemizde "Çiçek ve Çocuk" teması ile bu yıl ilk defa düzenlecek 2016 Antalya EXPO'ya Almanya'nın katılımına ilişkin Sayın FUERNSTENAU; 16 yıl aradan sonra ilk kez EXPO'ya katılım kararı aldıklarını belirtmiş ve bu kararın Almanya için Türkiye'ye verdikleri önemin bir göstergesi ve süregelen yoğun ikili ilişkilerin neticesi olarak değerlendirilebileceğini vurgulamıştır. Sayın NAZLI ise, Almanya'nın katılımının gerçekleştirilecek EXPO'nun kalitesini artıran bir unsur olarak ülkemiz için memnuniyet verici olduğunu kaydetmiş ve bu vesile ile ilişkilerimizi yeni bir zeminde daha da geliştirebileceğimizi eklemiştir. Öte yandan, diğer bir konu başlığı olan 22. Tarım Yürütme Komite Toplantısına ilişkin taraflar yer ve tarih konusunda görüşlerini paylaşmış ve kaydedilen seçeneklerin gerekli makamlarla ivedilikle paylaşılması ve bir karara varılması konusunda mutabık kalmışlardır. Ayrıca, geçtiğimiz yıl Ankara'da gerçekleştirilmiş olan 21. Tarım Yürütme Toplantısı'nın karar çıktılarının bizzat takipçisi olduğunu belirten Sayın NAZLI, Genel Müdürlüğümüz tarafından söz konusu faaliyetlerin yürütülmesi ve en kısa sürede neticelendirilmesi için çalışmalara başladıklarını kaydetmiştir.

6 04 Nisan 2016 Müsteşarımız Sayın Dr. Nusret Yazıcı nın Romanya Büyükelçisini Kabulü 04 Nisan 2016 tarihinde Romanya nın Ankara Büyükelçisi Radu ONOFREI, Müsteşarımız Dr. Nusret Yazıcı yı makamında ziyaret etmiştir. Büyükelçi, Sayın Bakanımız Faruk Çelik e mevkidaşı Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Ekselansları Achim IRIMESCU nun 26 Nisan 2016 tarihinde Bükreş te gerçekleşecek olan AB, Karadeniz Bölgesinde nasıl verimli bir döngü oluşturabilir: gıda ve enerji güvenliği meselesi konulu konferans kapsamında gerçekleşecek olan Gıda Güvenliği konulu Panele davetini iletmiştir. Sayın Büyükelçi ayrıca Romanya nın Expo2016 ya katılamama durumunun ülkelerindeki mevzuat açığından dolayı kaynaklandığını izah ederek, yakın gelecek temennisi olarak, 2013 yılında imzalanmış olan Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptında belirtilmiş olan konulara teknik heyet düzeyinde çalışmalara hız verilme arzusunu dile getirmiştir. Gıdatarım sanayisi yatırımlarının ve bitkisel - hayvansal alandaki işbirliği ile bu sektörlerdeki ticaretin artırılması hususları gündeme gelmiştir.

7 24 Şubat 2016 Müsteşarımız Sayın Dr. Nusret Yazıcı nın Birleşik Krallık Büyükelçisini Kabulü Müsteşarımız Dr. Sayın Nusret YAZICI; 24 Şubat 2016 tarihinde Birleşik Krallık Büyükelçisi Sayın Richard MOORE, İskoç Viski Derneği Başkanı Sayın David FROST ve beraberlerindeki heyeti kabul etmiştir. Söz konusu görüşmede; Ülkemiz ile İngiltere arasındaki ticaret hacminin umut vaat edici olduğu, bunları geliştirmek amacıyla hukuksal altyapının oluşturulması gerektiği vurgulanmış, bu aşamada çalışmaları devam eden Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Hükümeti Arasında Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı nın en kısa sürede imzalanması temennisi karşılıklı olarak dile getirilmiştir. Toplantıda devamla, iki ülke arasında gerçekleştirilebilecek işbirliği alanları ve çeşitleri görüşülmüştür.

8

2015 Yılı Üst Düzey Kabuller

2015 Yılı Üst Düzey Kabuller 2015 Yılı Üst Düzey Kabuller 29 Aralık 2015 Sayın Müsteşarımızın Karadağ ın Ankara Büyükelçisini Kabulü Sayın Müsteşarımız Dr. Nihat Pakdil 29 Aralık 2015 tarihinde Karadağ ın Ankara Büyükelçisi Sayın

Detaylı

06 Ekim 2015 Türkiye-Çek Cumhuriyeti IV. Dönem Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı Prag da yapıldı.

06 Ekim 2015 Türkiye-Çek Cumhuriyeti IV. Dönem Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı Prag da yapıldı. 06 Ekim 2015 Türkiye-Çek Cumhuriyeti IV. Dönem Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı Prag da yapıldı. Türkiye ile Çek Cumhuriyeti Tarım Bakanlıkları arasında 06 Ekim 2000 tarihinde imzalanan "Tarım ve Gıda

Detaylı

TC ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TC ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 Genel Müdürümüz İsmail Güneş Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu nun Mersin, Niğde ve Nevşehir Programlarına İştirak Etti 02.04.2016 tarihinde Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ın ve Orman

Detaylı

Sayın Başkanımız, Letonya nın Ankara Büyükelçiliği Üçüncü Kâtibi Jenis Bekeris i 02 Eylül 2015 tarihinde saat 11.00 de makamında kabul etmiştir.

Sayın Başkanımız, Letonya nın Ankara Büyükelçiliği Üçüncü Kâtibi Jenis Bekeris i 02 Eylül 2015 tarihinde saat 11.00 de makamında kabul etmiştir. 02 Eylül 2015 LETONYA NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ ÜÇÜNCÜ KATİBİ JENİS BEKERİS İN BAŞKANLIĞIMIZI ZİYARETİ Sayın Başkanımız, Letonya nın Ankara Büyükelçiliği Üçüncü Kâtibi Jenis Bekeris i 02 Eylül 2015 tarihinde

Detaylı

KAZAKİSTAN ÜLKE PROFİLİ

KAZAKİSTAN ÜLKE PROFİLİ KAZAKİSTAN ÜLKE PROFİLİ Pınar Öksüz Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü Ocak 2010 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Kazakistan Cumhuriyeti Başkenti : Astana Yüzölçümü : 2,724,900 km 2 Nüfusu : 15,399,437 (Temmuz

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 Bilal KÜTÜK İSO Meclis Üyesi MADEN, TAŞ VE TOPRAK ÜRÜNLERİ İMALATI 1. Grup Madencilik, Mermer ve Taş Ocakçılığı 23. Grup Cam ve Cam Mamulleri Sanayii 43.

Detaylı

TÜTÜN ÜRÜNLERİ İMALATI SEKTÖRÜ

TÜTÜN ÜRÜNLERİ İMALATI SEKTÖRÜ TÜTÜN ÜRÜNLERİ İMALATI SEKTÖRÜ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKONOMİK ANALİZ VE DEĞERLENDİRME DAİRESİ 31.12.2013 ANKARA 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 TÜTÜN ÜRÜNLERİ

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 20.04.2010 18.05.2010 MARKETLER İLE TOPLANTI ODAMIZ 1 İNCİ VE 16 NCI MESLEK KOMİTELERİMNİZ İLE ALANYA BAKKALAR VE BAYİLER ODASI İŞBİRLİĞİNDE ÜYE MARKETLERE YÖNELİK BİR TOPLANTI

Detaylı

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri 2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN

Detaylı

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Süt Sığıcılığını Geliştirme Olanakları Paneli

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Süt Sığıcılığını Geliştirme Olanakları Paneli Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Süt Sığıcılığını Geliştirme Olanakları Paneli 09 Aralık 2011 Cuma Günü Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Tarafından

Detaylı

ROMANYA. Nüfus Artış Hızı % - 0,1 Yüzölçümü 237.500 km 2 Para Birimi Yeni Rumen Leyi (RON) = 100 Bani, 1 $ = 2,52 RON (2008)

ROMANYA. Nüfus Artış Hızı % - 0,1 Yüzölçümü 237.500 km 2 Para Birimi Yeni Rumen Leyi (RON) = 100 Bani, 1 $ = 2,52 RON (2008) ROMANYA Genel Bilgiler Resmi Adı Romanya Başkenti Bükreş Resmi Dili Rumence Nüfusu 22,2 milyon Nüfus Artış Hızı % - 0,1 Yüzölçümü 237.500 km 2 Para Birimi Yeni Rumen Leyi (RON) = 100 Bani, 1 $ = 2,52 RON

Detaylı

Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü

Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü Genel Müdürlük, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT veya Örgütü İKÖ) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK / COMCEC) faaliyetleri ile ilgili olarak, İSEDAK

Detaylı

T.C. CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE BERABERİNDEKİ İŞ ADAMLARI HEYETİNİN UGANDA VE KENYA ZİYARETİ 31 MAYIS - 2 HAZİRAN

T.C. CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE BERABERİNDEKİ İŞ ADAMLARI HEYETİNİN UGANDA VE KENYA ZİYARETİ 31 MAYIS - 2 HAZİRAN 9-Haz-16 T.C. CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE BERABERİNDEKİ İŞ ADAMLARI HEYETİNİN UGANDA VE KENYA ZİYARETİ 31 MAYIS - 2 HAZİRAN 2016 Sonuç Raporu T.C. CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Detaylı

talebi artırdığı görülmektedir.

talebi artırdığı görülmektedir. K üçükbaş hayvan yetiştiriciliği diğer hayvancılık kollarına göre yapısal, ekonomik ve teknoloji kullanımı yönleriyle farklılıklar göstermektedir. Büyükbaş hayvancılığa göre birim alandan sağladığı yarar

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE AFGANİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR ANLAŞMA

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE AFGANİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR ANLAŞMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE AFGANİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR ANLAŞMA Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti (bundan sonra

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE SURİYE ARAP CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR ANLAŞMA

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE SURİYE ARAP CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR ANLAŞMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE SURİYE ARAP CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR ANLAŞMA Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti (bundan sonra Taraflar

Detaylı

HİZMET TİCARETİ İSTATİSTİKLERİ PROJESİ. 21 Şubat 2013

HİZMET TİCARETİ İSTATİSTİKLERİ PROJESİ. 21 Şubat 2013 HİZMET TİCARETİ İSTATİSTİKLERİ PROJESİ 21 Şubat 2013 SUNUM PLANI Hizmet Ticareti İstatistikleri Neden Önemli? Mevcut Durumda Ülkemiz Hizmet Ticareti İstatistikleri Eksiklikler, Problemler Yapılan Çalışmalar

Detaylı

RUSYA FEDERASYONU 2015 ARALIK AYI SİYASİ GELİŞMELER GÜNCESİ. Hazırlayan: Yavuz Selim HAKYEMEZ

RUSYA FEDERASYONU 2015 ARALIK AYI SİYASİ GELİŞMELER GÜNCESİ. Hazırlayan: Yavuz Selim HAKYEMEZ RUSYA FEDERASYONU 2015 ARALIK AYI SİYASİ GELİŞMELER GÜNCESİ Hazırlayan: Yavuz Selim HAKYEMEZ 1 Aralık Rusya'da 44 üniversite ve yüksek eğitim kurumu, Türkiye ile akademik ilişkileri dondurdu. ülkenin Dışişleri

Detaylı

FUAR RAPORU 3.ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, HALI, EV TEKSTİLİ VE EŞYALARI FUARI

FUAR RAPORU 3.ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, HALI, EV TEKSTİLİ VE EŞYALARI FUARI FUAR RAPORU 3.ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, 21-25 Kasım 2013 CEZAYİR FUAR HAKKINDA 3. ALGERIA DECOREXPO, 21 25 Kasım 2013 tarihleri arasında Atılım Fuarcılık ve Elan Expo işbirliğinde SAFEX Fuar Alanı'nda

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu nun Çin Halk Cumhuriyeti ne yaptığı ziyaretin değerlendirilmesi Tarih : 21.01.2013 sağlamıştır. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, hem gezi öncesinde,

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2014 HAZİRAN İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2014 HAZİRAN İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2014 HAZİRAN AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Temmuz 2014 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2014 HAZİRAN İHRACAT PERFORMANSI

Detaylı

Dönem: 23 Yasama Yılı: 5

Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 634) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI. Umut AKBULUT Jeoloji Mühendisi

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI. Umut AKBULUT Jeoloji Mühendisi İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI Umut AKBULUT Jeoloji Mühendisi Sunum İçeriği İklim Değişikliği Nedir İklim Değişikliği İle Mücadele İklim Değişikliği ile Mücadele Çalışmaları İklim Değişikliği

Detaylı

TÜRK SANAYĠSĠNĠN KALBĠ TEKSTĠL VE HAZIR GĠYĠM SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER

TÜRK SANAYĠSĠNĠN KALBĠ TEKSTĠL VE HAZIR GĠYĠM SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER TÜRK SANAYĠSĠNĠN KALBĠ TEKSTĠL VE HAZIR GĠYĠM SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER Hande UZUNOĞLU Dünya ekonomisi zor bir süreçten geçiyor. 2009 yılında bir önceki yıla göre nispeten kendini toparlayan dünya ekonomisi

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2013 0

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2013 0 Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2013 0 ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜN TANIMI SITC NO : 421.4 ARMONİZE NO : 1509 Türkiye bulunduğu coğrafi konum ve sahip olduğu Akdeniz iklimi özellikleriyle, İtalya, İspanya,

Detaylı

4.5G için 450 bin km alt yapı gerekiyor

4.5G için 450 bin km alt yapı gerekiyor 4.5G için 450 bin km alt yapı gerekiyor Türkiye'nin, dünyanın en önemli ilk 15 ekonomisi arasında yer alabilmesi ve 2023 hedeflerini gerçekleştirilmesi adına, güçlü bir bilişim ve mobil teknoloji alt yapısına

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER

Detaylı

ECZACILIK SEKTÖRÜ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKONOMİK ANALİZ VE DEĞERLENDİRME DAİRESİ

ECZACILIK SEKTÖRÜ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKONOMİK ANALİZ VE DEĞERLENDİRME DAİRESİ ECZACILIK SEKTÖRÜ T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKONOMİK ANALİZ VE DEĞERLENDİRME DAİRESİ 31.12.2013 ANKARA 1 İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ECZACILIK SEKTÖRÜ KÜRESEL

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

MESLEKİ BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

MESLEKİ BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR MESLEKİ BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR MESLEKİ BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi

Detaylı

2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ 2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ürün Güvenliği Semineri Ankara, Eylül 2014 Devran AYIK Daire Başkanı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü SUNUŞ PLANI Kavramsal

Detaylı

Sektör eşleştirmeleri

Sektör eşleştirmeleri Sektör eşleştirmeleri İspanya ve Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası 2016 Sektör : Otomotiv Maça ilişkin ön inceleme 4:3 * Sektöre yönelik Atradius alacak riski durumu/iş performansı görünümünün karşılaştırması

Detaylı

Kuru Kayısı. Üretim. Dünya Üretimi

Kuru Kayısı. Üretim. Dünya Üretimi Kuru Kayısı Üretim Dünya Üretimi Türkiye, dünya yaş ve kuru kayısı üretiminde birinci sırada yer almaktadır. Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyve Konseyi nin verilerine göre Türkiye nin toplam kuru

Detaylı

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu. 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu. 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI Hukuki ve fiili toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesine

Detaylı

İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BAŞKANLIĞIMIZIN GÖREVLERİ 639 Sayılı KHK kapsamında; Bakanlığın yabancı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar ile ilişkilerini yürütmek ve bu konuda koordinasyonu

Detaylı

Avrupalı Hukukçular Viyana'da Toplandı

Avrupalı Hukukçular Viyana'da Toplandı Avrupalı Hukukçular Viyana'da Toplandı Kaynak : http://www.alternatifhaber.at/ 2013-12-02 3. Avrupalı Hukukçular Eğitim Programı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından 30 Kasım-1

Detaylı

Türkiye Elektrik Piyasasının Geleceği Serbestleşen Bir Piyasa İçin Olası Gelecek Senaryoları

Türkiye Elektrik Piyasasının Geleceği Serbestleşen Bir Piyasa İçin Olası Gelecek Senaryoları Türkiye Elektrik Piyasasının Geleceği Serbestleşen Bir Piyasa İçin Olası Gelecek Senaryoları Haziran 2011 Uygar Yörük Ortak I Danışmanlık I Enerji ve Doğal Kaynaklar Piyasanın Kısa Vadedeki Öngörülen Gelişimi

Detaylı

KOZMETİK SEKTÖRÜ DÜNYA TİCARETİ

KOZMETİK SEKTÖRÜ DÜNYA TİCARETİ KOZMETİK SEKTÖRÜ Kozmetik ürünleri sanayii, Standart Uluslararası Ticari Sınıflandırmaya (SITC) göre 553. bölümde, Armonize Sisteme göre ise 33. fasılda tanımlanmaktadır. Buna göre; sektör kapsamında yer

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN YILI NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Nisan ayında, Türkiye

Detaylı

REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU

REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU REW İSTANBUL 2016 FUAR SONUÇ RAPORU 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve KOSGEB destekleri ile İFO Fuarcılık tarafından 12. kez geri dönüşüm, çevre teknolojileri ve atık

Detaylı

Tarım Bankacılığında Danışman Banka Yaklaşımı

Tarım Bankacılığında Danışman Banka Yaklaşımı Tarım Bankacılığında Danışman Banka Yaklaşımı Devrim Ziya Tavil KOBİ ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Direktörü Türkiye de Tarım Türkiye de Tarım Sektörü Büyümesini Sürdürüyor 2.500 2.000 1.500 1.000 500

Detaylı

Singapur Ticaret Müşavirliği TRANS PASİFİK ORTAKLIK ANLAŞMASININ SİNGAPUR EKONOMİSİ VE DIŞ TİCARETİNE POTANSİYEL ETKİSİ

Singapur Ticaret Müşavirliği TRANS PASİFİK ORTAKLIK ANLAŞMASININ SİNGAPUR EKONOMİSİ VE DIŞ TİCARETİNE POTANSİYEL ETKİSİ Singapur Ticaret Müşavirliği TRANS PASİFİK ORTAKLIK ANLAŞMASININ SİNGAPUR EKONOMİSİ VE DIŞ TİCARETİNE POTANSİYEL ETKİSİ 0 SİNGAPUR TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ İÇİNDEKİLER SİNGAPUR UN MEVCUT TİCARET ANLAŞMALARI...

Detaylı

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Bilindiği üzere, katma değerli ihracatımızın artırılması amacıyla

Detaylı

GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU

GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU Export Giresun Projesi GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU Ocak 16 Bu Rapor, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı Kapsamında Hazırlanmıştır.

Detaylı

Türkiye. Avrupa Ekonomik Topluluğu Arasında Mali Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun

Türkiye. Avrupa Ekonomik Topluluğu Arasında Mali Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun 15 Türkiye. Avrupa Ekonomik Topluluğu Arasında Mali Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 17. 2. 1979 - Sayı'- 16553) No. Kabul tarihi 2180 8,2. 1979 MADDE İ.

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Şubesi

İSTANBUL TİCARET ODASI Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Şubesi İSTANBUL TİCARET ODASI Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Şubesi MUZ SEKTÖR PROFİLİ HAZIRLAYAN TALUY EMİL ARALIK 2005 MUZ SEKTÖR PROFİLİ 1. ÜRÜN TANIMI ve ÇEŞİTLERİ 1.1. Ürün Tanımı 1.2. Muz Çeşitleri 2.

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 465)

TBMM (S. Sayısı: 465) Dönem: 23 Yasama Yılı: 4 TBMM (S. Sayısı: 465) Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Suriye Arap Cumhuriyeti Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı Arasında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının

Detaylı

SIRA SAYISI: 19 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 19 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 19 Asya Altyapı Yatırım Bankası Kuruluş Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı (1/387) ve Dışişleri Komisyonu

Detaylı

TR41 10 02 008 ESKİŞEHİR TİCARET BORSASI AR-GE VE İNOVASYON LABORATUARI PROJESİ 2011 NİSAN - 2011 EKİM

TR41 10 02 008 ESKİŞEHİR TİCARET BORSASI AR-GE VE İNOVASYON LABORATUARI PROJESİ 2011 NİSAN - 2011 EKİM 2010 YILI SANAYİ VE TURİZMDE REKABET GÜCÜNÜN ARTTIRILMASI MALİ DESTEK TR41 10 02 008 AR-GE VE İNOVASYON LABORATUARI PROJESİ 2011 NİSAN - 2011 EKİM TR-41 Bursa - Eskişehir - Bilecik bölgesinde Ar-Ge ve

Detaylı

FATCA Anlaşmasıyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

FATCA Anlaşmasıyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular FATCA Anlaşmasıyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular > SORU 1: Uluslararası vergi anlaşmaları nelerdir? Türleri nelerdir? Uluslararası vergi anlaşmaları; birden fazla devletin katılımıyla ve taraf olan devletlerin

Detaylı

TÜRKİYE NİN TEK LED FUARI ULUSLARARASI OLMA YÖNÜNDE ADIM ADIM İLERLİYOR

TÜRKİYE NİN TEK LED FUARI ULUSLARARASI OLMA YÖNÜNDE ADIM ADIM İLERLİYOR TÜRKİYE NİN TEK LED FUARI ULUSLARARASI OLMA YÖNÜNDE ADIM ADIM İLERLİYOR 1-4 Ekim tarihleri arasında organize edilen ve Enerji Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye nin sektöründeki tek fuarı LED Sistemleri,

Detaylı

BİYOYAKITLAR ve HAMMADDE TEMİNİ Prof Dr. Fikret AKINERDEM S.Ü. Ziraat Fakültesi

BİYOYAKITLAR ve HAMMADDE TEMİNİ Prof Dr. Fikret AKINERDEM S.Ü. Ziraat Fakültesi BİYOYAKITLAR ve HAMMADDE TEMİNİ Prof Dr. Fikret AKINERDEM S.Ü. Ziraat Fakültesi fakiner@selcuk.edu.tr ÜLKEMİZDE TARIM Ülkemiz, tarımsal potansiyeli. Bitkisel ve hayvansal üretim değerleri, Tarımda 2 avantaj:

Detaylı

SPORCULAR için YURT DIŞI EĞiTiM DANIŞMANLIĞI

SPORCULAR için YURT DIŞI EĞiTiM DANIŞMANLIĞI SPORCULAR için YURT DIŞI EĞiTiM DANIŞMANLIĞI SPORCULAR İÇİN YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI NEDİR? Sporcu-öğrencilerin, akademik ve sportif kariyer hedeflerine uygun olarak ABD de spor bursu ile üniversite

Detaylı

Akaryakıt kaçakçılığına geçit yok

Akaryakıt kaçakçılığına geçit yok Akaryakıt kaçakçılığına geçit yok Ağustos 28, 2012-12:23:11 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde yakalanan kaçak akaryakıt miktarının 30 bin 800 ton olduğunu bildirdi.

Detaylı

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir?

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir? PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ Ürün Güvenliği Nedir? Piyasaya arz edilecek her ürünün, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari

Detaylı

TUROB İSTANBUL 3. BÖLGE (İSTANBUL ANADOLU YAKASI) ÜYELER TOPLANTISI SUADİYE HOTEL İSTANBUL 08 TEMMUZ 2008

TUROB İSTANBUL 3. BÖLGE (İSTANBUL ANADOLU YAKASI) ÜYELER TOPLANTISI SUADİYE HOTEL İSTANBUL 08 TEMMUZ 2008 TUROB İSTANBUL 3. BÖLGE (İSTANBUL ANADOLU YAKASI) ÜYELER TOPLANTISI SUADİYE HOTEL İSTANBUL 08 TEMMUZ 2008 GÜNDEM Bölgemizde Yeni göreve başlayan arkadaşlarla tanışma, Telif Hakları 2009 UEFA Kupa Finali,

Detaylı

2015 Yılı Bakan Kabulleri

2015 Yılı Bakan Kabulleri 2015 Yılı Bakan Kabulleri 07 Aralık 2015 Sayın Bakanımızın Bosna Hersek Başbakanını Kabulü Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Fadıl Novalıc ve beraberindeki heyette yer alan

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI BREZİLYA ÜLKE RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI BREZİLYA ÜLKE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI BREZİLYA ÜLKE RAPORU TEMMUZ 2016 ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı : Brezilya Federal Cumhuriyeti Nüfus : 206,082,000 Dil : Resmi dil Portekizce dir. İş dünyasında

Detaylı

TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU

TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU TÜRKİYE VE DÜNYADA KANATLI SEKTÖRÜNÜN GENEL DURUMU Resim 1: Kuluçkadan yeni çıkmış broiler civcivleri. 1. Kanatlı sektörü ile ilgili üretim, tüketim ve istihdam Bakanlığımız, 1930 lu yıllarda başlayıp

Detaylı

TARIMSAL EMTİA PİYASALARINDA FİYAT OYNAKLIKLARI

TARIMSAL EMTİA PİYASALARINDA FİYAT OYNAKLIKLARI TARIMSAL EMTİA PİYASALARINDA FİYAT OYNAKLIKLARI 29 /01/ 2014 / ANKARA Turgut ORMAN ZİRAAT MÜHENDİSİ TARIMSAL ARAŞTIRMALAR VE POLİTİKALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Kentucky Amerika nın Güney Doğusunda yer alır Alan

Detaylı

TC T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

TC T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TC T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TÜRKİYE DE DEMİRYOLU TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK POLİTİKALAR Talat AYDIN Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı 1 MEVCUT TÜRK DEMİRYOLU SEKTÖRÜ ULAŞTIRMA

Detaylı

3. Hightech Port Tanıtım Resepsiyonu. 12 Nisan 2016 Salı, Ankara. Dost ve Müttefik Ülkelerin Askeri ve Ticaret Ateşeleri,

3. Hightech Port Tanıtım Resepsiyonu. 12 Nisan 2016 Salı, Ankara. Dost ve Müttefik Ülkelerin Askeri ve Ticaret Ateşeleri, 3. Hightech Port Tanıtım Resepsiyonu 12 Nisan 2016 Salı, Ankara Sayın Savunma Sanayii Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Değerli Büyükelçiler, Dost ve Müttefik Ülkelerin Askeri ve Ticaret Ateşeleri,

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü 2014 Türk Alman Bilim Yılı Genel Bilgi ve Etkinlik Proje Teklif Çağrısı Almanya Federal Cumhuriyeti Eğitim ve Araştırma Bakanı Prof. Dr. Johanna Wanka nın ekteki mektubunda Başbakanımız Sayın Recep Tayyip

Detaylı

TED İSTANBUL KOLEJİ ULUSAL FORUMUNDAYDIK..

TED İSTANBUL KOLEJİ ULUSAL FORUMUNDAYDIK.. TED İSTANBUL KOLEJİ ULUSAL FORUMUNDAYDIK.. 13-16 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul da düzenlenen TED İstanbul Koleji Ulusal Forumuna ( TİUF ), Müzik Öğretmenimiz Eren TOKMAK rehberliğinde okulumuzdan

Detaylı

BAKANLIĞI 9.OZON PANELİ

BAKANLIĞI 9.OZON PANELİ ÇEVRE ve ORMAN BAKANLIĞI 9.OZON PANELİ İSTANBUL 29 Ocak 2009 1 9.OZON PANELİ İÇERİK GİRİŞ 20.TARAFLAR TOPLANTISINDA ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR AB DEKİ GELİŞMELER HCFC SONLANDIRMA YÖNETİM PLANI PROJESİ TARTIŞMA

Detaylı

KUZEY KIBRIS KOBİ LERİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI 3 MART 2016 KKTC

KUZEY KIBRIS KOBİ LERİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI 3 MART 2016 KKTC KUZEY KIBRIS KOBİ LERİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI 3 MART 2016 KKTC KUZEY KIBRIS KOBİ LERİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI HOŞGELDİNİZ 3 MART 2016 KKTC Kuzey Kıbrıs Toprağın Her Adımında Tarih olan

Detaylı

TÜRKİYE-AFRİKA 1. TARIM BAKANLARI TOPLANTISI VE TARIM İŞ FORUMU

TÜRKİYE-AFRİKA 1. TARIM BAKANLARI TOPLANTISI VE TARIM İŞ FORUMU TÜRKİYE-AFRİKA 1. TARIM BAKANLARI TOPLANTISI VE TARIM İŞ FORUMU 27-28 Nisan 2017, Antalya Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından

Detaylı

ANKARA METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ERGÜN GÜLER MÜDÜRLERİ VE PERSONELİ İLE VEDALAŞTI

ANKARA METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ERGÜN GÜLER MÜDÜRLERİ VE PERSONELİ İLE VEDALAŞTI ANKARA METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ERGÜN GÜLER MÜDÜRLERİ VE PERSONELİ İLE VEDALAŞTI Ankara Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün GÜLER in İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü olarak atanması dolayısıyla ve

Detaylı

Avrupa Konseyi. Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi

Avrupa Konseyi. Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi Avrupa Konseyi 1974 yılından beri toplanan Avrupa Konseyi, üye ülke devlet ve hükümet başkanlarıyla Avrupa Komisyonu Başkanı nı bir araya getirir. Zirve olarak adlandırılan söz konusu toplantılarda liderler

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...III AÇIKLAMA... V BÖLÜM I - TEMEL KAVRAMLAR...1

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...III AÇIKLAMA... V BÖLÜM I - TEMEL KAVRAMLAR...1 İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ...III AÇIKLAMA... V BÖLÜM I - TEMEL KAVRAMLAR...1 Soru 1- Dış ticaret nedir?...1 Soru 2- Mal nedir?...1 Soru 3- Mal ve hizmet arasındaki fark nedir?...1 Soru 4- İhracat nedir?...1

Detaylı

TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1

TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1 STRATEJİK VİZYON BELGESİ ( TASLAK ) TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1 Yeni Dönem Türkiye - Arjantin İlişkileri: Fırsatlar ve Riskler ( 2014 Buenos Aires - İstanbul ) Türkiye; 75 milyonluk

Detaylı

Komisyon ve İçeriklerimiz

Komisyon ve İçeriklerimiz Komisyon ve İçeriklerimiz Bu belge MMO Antalya Şube tarafından açılması planlanan komisyonlar hakkındaki temel ilke ve bilgilerin örgütlü üyelerimize hatırlatılması amacıyla hazırlanmıştır; AİTM-LPG-Otomotiv

Detaylı

Özürlülerle Birlikte Bir Tiyatro Oyunu Hazırlanması

Özürlülerle Birlikte Bir Tiyatro Oyunu Hazırlanması Özürlülerle Birlikte Bir Tiyatro Oyunu Hazırlanması Amaç ve İçerik Projenin temel amacı sosyal dışlanmayı kırmaktır. Zira özürlüler günlük yaşamda karşılaştıkları dezavantajlar nedeniyle toplumdan uzaklaşmakta,

Detaylı

2015 yılı toplam cirosu 154.690.407,82 TL, net karımız ise 16.504.830,83 TL olmuştur.

2015 yılı toplam cirosu 154.690.407,82 TL, net karımız ise 16.504.830,83 TL olmuştur. Sayın Ortaklarımız, 2015 yılı çalışmalarımızın esasını yine ağırlıklı olarak üretim faaliyetleri oluşturmuştur. Yeni bazı ürün çeşitlerinin ilavesi ve mevcut imalat kalemlerinin daha da geliştirilmesi,

Detaylı

FINDIK. Erdal SIRAY Ziraat Y. Mühendisi Fındık Araştırma İstasyonu, 2013

FINDIK. Erdal SIRAY Ziraat Y. Mühendisi Fındık Araştırma İstasyonu, 2013 FINDIK Erdal SIRAY Ziraat Y. Mühendisi Fındık Araştırma İstasyonu, 2013 1. Giriş Fındığın besleyici ve duyumsal özellikleri, onu gıda ürünleri içinde benzersiz ve ideal bir malzeme haline getirmektedir.

Detaylı

zeytinist mucahit@zeytin.org.tr www.mucahitkivrak.com.tr

zeytinist mucahit@zeytin.org.tr www.mucahitkivrak.com.tr 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 PİRİNA

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ekim 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Ekim 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Ekim 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDE 50 YILLIK GELİŞME ve GELECEĞE BAKIŞ. Necdet Utkanlar

DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDE 50 YILLIK GELİŞME ve GELECEĞE BAKIŞ. Necdet Utkanlar DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDE 50 YILLIK GELİŞME ve GELECEĞE BAKIŞ Necdet Utkanlar ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 50. Yıl Sempozyumu 29 Haziran 2016 MKE Ağır Silah ve Çelik fabrikası, 1932-1937

Detaylı

ÇİMENTO ÜRETİM SORUMLUSU VE ELEMANININ 4 SEVİYE ÜZERİNDEN PİLOT SINAVLARI TAMAMLANDI

ÇİMENTO ÜRETİM SORUMLUSU VE ELEMANININ 4 SEVİYE ÜZERİNDEN PİLOT SINAVLARI TAMAMLANDI ÇİMENTO ÜRETİM SORUMLUSU VE ELEMANININ 4 SEVİYE ÜZERİNDEN PİLOT SINAVLARI TAMAMLANDI Çimento Ulusal Yeterlilikler Kurulu üyelerinin fabrikalarında 06 Kasım 2012 tarihinde saat 09:00 itibariyle Çimento

Detaylı

Dünya Plastik Boru Pazarını Yönlendiren Ülkeler

Dünya Plastik Boru Pazarını Yönlendiren Ülkeler DÜNYA DA DURUM: Dünya plastik boru kullanımı yılda ortalama % 6 7 oranında artmaktadır. Atık su, drenaj, doğal gaz dağıtım şebekelerinin yenilenmesi ve inşaat sektöründeki gelişmeler plastik boru tüketiminin

Detaylı

BEBE GİYİM SEKTÖRÜ SINIFLANDIRMA

BEBE GİYİM SEKTÖRÜ SINIFLANDIRMA BEBE GİYİM SEKTÖRÜ SINIFLANDIRMA Bu sektör raporu kapsamına giren ürünler Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon (GTİP) sınıflandırmasına göre 6111 ve 6209 nolu fasıllarda yer almaktadır. TÜRKİYE'DE ÜRETİM

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2016 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2016 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılının Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI Bakanlar Kurulu Sunumu Erdem Başçı Başkan Nisan 2011 1 Sunum Planı I. Küresel Kriz Sonrasında Toparlanma II. III. Kriz Sonrasında Para Politikaları Uygulanan Politikaların

Detaylı

Bu sektör raporu kapsamına giren ürünler şu şekilde sınıflandırılmaktadır: Ürün Adları. Eşyası. Yastık, Yorgan ve Uyku Tulumları

Bu sektör raporu kapsamına giren ürünler şu şekilde sınıflandırılmaktadır: Ürün Adları. Eşyası. Yastık, Yorgan ve Uyku Tulumları 1. ÜRÜNÜN TANIMI: Ev tekstili, genel olarak evleri dekore etmek amacıyla kullanılan ürünler olarak tanımlanmaktadır. Sentetik iplikler ve kumaşların yanı sıra, pamuk, keten, ipek ve yün gibi doğal ipliklerden

Detaylı

OTOMOTİV MÜHENDİSİ TANIM. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir.

OTOMOTİV MÜHENDİSİ TANIM. Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir. TANIM Kamyon, otobüs, minibüs, otomobil gibi motorlu kara taşıtlarını planlayan ve üretimini denetleyen kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Otomotiv mühendisinin görevleri makine mühendisinin

Detaylı

Türk Deri Hazır Giyim Sektöründeki Küçük Ölçekli İşletmelerin Markalaşma Düzeylerinin Araştırılması Grafik 1. İşletmelerin Sahip Oldukları Marka Sayılarının Dağılımı Grafik 2. İşletmelerin Markalara Sahip

Detaylı

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ FILM TMR FILM TALENT MARKETING ROUNDS / İLETİŞİM PLATFORMU

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ FILM TMR FILM TALENT MARKETING ROUNDS / İLETİŞİM PLATFORMU 53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ FILM TMR FILM TALENT MARKETING ROUNDS / İLETİŞİM PLATFORMU HAKKINDA: Uluslararası Antalya Film Festivali bünyesinde yer alan FILM TMR-Film Talent Marketing Rounds,

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) DAHİLDE İŞLEME REJİMİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) DAHİLDE İŞLEME REJİMİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) DAHİLDE İŞLEME REJİMİ Hasan YÜKSEK Mayıs 2011 SUNUM PLANI I. Dahilde İşleme Rejimi (DİR) II. DİR in Amaçları III. DİR Sistemleri İthalatta Şartlı Muafiyet Sistemi İthalat

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜNÜN SUDAN ZİYARETİ İLE DEĞİŞİK PROJELER YAŞAMA GEÇİYOR

ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜNÜN SUDAN ZİYARETİ İLE DEĞİŞİK PROJELER YAŞAMA GEÇİYOR ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜNÜN SUDAN ZİYARETİ İLE DEĞİŞİK PROJELER YAŞAMA GEÇİYOR Hartum İnsan Kaynakları Bakanlığının daveti ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim SAVAŞ ve Rektör yardımcısı Prof.

Detaylı

Koruma Önleminin Uzatılmasına İlişkin Görüşlerimiz. 22 Kasım 2011

Koruma Önleminin Uzatılmasına İlişkin Görüşlerimiz. 22 Kasım 2011 Koruma Önleminin Uzatılmasına İlişkin Görüşlerimiz 22 Kasım 2011 Durum Analizi Türk Philips Türk Philips Ticaret A.Ş., Hollanda menşeili Philips markasının ülkemizdeki yetkili kuruluşudur; 1930yılından

Detaylı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı SİYASİ GELİŞMELER HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER AB Liderleri 27 Haziran da Jean- Claude Juncker i AB Komisyon Başkan adayı olarak belirledi. Schulz yeniden AP Başkanı oldu. AB Liderleri Jean-Claude

Detaylı

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2012, No: 39

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2012, No: 39 EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2012, No: 39 i Bu sayıda; Ağustos Ayı TİM İhracat Verileri,, Suriye ye Yılın İlk Sekiz Ayında Yapılan İhracat, Temmuz Ayı TÜİK Dış Ticaret Verileri;

Detaylı

Katolik (%73,6), Protestan (%4,7), Müslüman (%4,2), Diğer (%3,5) YÜZÖLÇÜMÜ

Katolik (%73,6), Protestan (%4,7), Müslüman (%4,2), Diğer (%3,5) YÜZÖLÇÜMÜ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 AVUSTURYA RESMİ ADI BAŞKENT RESMİ DİL DEVLET BAŞKANI GENEL BİLGİLER Avusturya Cumhuriyeti Viyana Almanca Heinz Fischer HÜKÜMET BAŞKANI Werner Faymann DİN Katolik (%73,6), Protestan

Detaylı

STEAG Ensida Energy Services Ltd.

STEAG Ensida Energy Services Ltd. STEAG Ensida Energy Services Ltd. Enerji Santrallerinin inşaa, modernizasyon ve işletme konularındaki, mühendislik hizmetleri ile ilgili çözüm ortağınızdır. www.steag.com.tr Esen ERGİN, Aydın ÖZÇIRPAN,

Detaylı

Destek Talep Formu - Hareketlilik & Ağ Kurma Desteği

Destek Talep Formu - Hareketlilik & Ağ Kurma Desteği Destek Talep Formu - Hareketlilik & Ağ Kurma Desteği 1. İrtibat kurulacak kişi ile ilgili bilgiler Adı - Soyadı Adresi E-posta adresi İkincil E-posta adresi - Telefon numarası Cep Telefonu STÖ Bilgileri

Detaylı

Sentetik Çuval. www.dempocuval.com

Sentetik Çuval. www.dempocuval.com Sentetik Çuval www.dempocuval.com Konya Organize Sanayi Bölgesinde 1997 yılında kurulan firmamız, 8000 m² si kapalı toplam 25000 m² alanda son sistem makine parkuru ve kendi alanında uzman personeli ile

Detaylı

TÜRK ELEKTRONİK SANAYİİ

TÜRK ELEKTRONİK SANAYİİ Öğr.Gör. Emre Özer Elektronik Sanayi Sektörü, gelişmiş ülkelerin sürdürülebilir bir büyüme, vatandaşlarına istihdam ve refah sağlamak için elzem olarak gördükleri bilgiye dayalı ve rekabet edebilen bir

Detaylı

Günce. Ecz. Meriç KALAYCIO LU. 1 May s 2010-Cumartesi

Günce. Ecz. Meriç KALAYCIO LU. 1 May s 2010-Cumartesi Günce Ecz. Meriç KALAYCIO LU 1 May s 2010-Cumartesi TEB Genel Sekreteri Ecz.Özgür Özel, Çanakkale'de düzenlenen Ege Eczacı Odaları Danışma Kurulu Toplantısı na katıldı. Toplantıda, İTS'ye geçiş, 2010 SUT

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

SİGARA İLE SAVAŞTA BİR DENEYİM ÖRNEĞİ GRAMMER KOLTUK SİSTEMLERİ A.Ş. DR.YÜCEL BENDER İŞYERİ HEKİMİ

SİGARA İLE SAVAŞTA BİR DENEYİM ÖRNEĞİ GRAMMER KOLTUK SİSTEMLERİ A.Ş. DR.YÜCEL BENDER İŞYERİ HEKİMİ SİGARA İLE SAVAŞTA BİR DENEYİM ÖRNEĞİ GRAMMER KOLTUK SİSTEMLERİ A.Ş. DR.YÜCEL BENDER İŞYERİ HEKİMİ DÜNYADA VE TÜRKİYEDE SİGARA KULLANIMI Dünya genelinde tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle yılda

Detaylı