HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN"

Transkript

1 HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN MART 2012

2 ŞUBAT AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Görsel Sanatlar Bilgisayar Beden Eğitimi Satranç Bale/Modern Dans Mind Lab KİTAP ÖNERİLERİ REHBERLİK BİRİMİ SEVGİ MENÜSÜ DOĞUM GÜNLERİMİZ

3 ELAT ses çalışmalarına başladık. Fillerle ilgili neler bildiğimizi çizdik. Çoraplarla fil hortumu draması yaptık. Fillerle ilgili kitap inceledik.

4 Mozaik pasta yaptık. Boyumuzun kaç karış olduğunu ölçtük. Yarım verilen fil resmini tamamladık. Rulolardan fil yaptık.

5 MERAK NEDİR? EN ÇOK NELERİ MERAK EDERSİN?

6 Nisan KARAOĞLAN; merak, merak ettiğimiz şeylerdir. Bazen bir sürpriz olduğunda onu merak ederiz. Ulaş ÇELİK; bir şeylerden meraklanan demek. Hayvanları merak ederiz. Bora KİTAPÇI; heyecanlı demektir. Kediler nasıl hızlı koşar? onu merak ediyorum. Efe KURT; merak etmenin şeyidir. Mesela uzay nasıl nefessizdir ya da uzayda niye yukarda kalırsın gibi. Toplama nasıl oluşmuştur, merak ederiz. Baran MARANGOZ; merak etmek demek birilerini kaybetmek demek. Mesela hediyeyi merak ederiz. Teoman CEREDA; bir şeyi böyle merak ederiz. Mesela ağaçlar ne zaman yaprak döker, suda bilmediğim canlılar nasıl yaşar merak ederiz. Yasemin ÖZÜT; biri sana bir şey söyler onu bilmek istersin. Bir kanalda başka bir kanal açıksa diğer kanalda ne açık olduğunu merak ederiz. Zeynep AKIN; çok güzel bir yere gideceğin zaman merak edersin. Deniz Ceren GÜVENÇ; bir şeylere çok fazla bakmak ve çok fazla soru sormaktır. Filleri, örümcekleri, atları ve diğer her şeyi merak ederiz. Ceren BÜTÜNER; kimin ne dediğini merak etmek demektir. İnsanların kimle konuştuklarını merak ederiz. Ela BAHADIR; bir şeye birisi üzülürse ve de telefondaysa mesela ay! falan derse biz de merak ederiz kim? diye sorarız. Annemiz ya da babamızın telefon konuşması bitince sorarız. Telefondaki soruları merak ederiz. Melis TÜRK; bir şeyleri merak etmek demektir. Mesela ben bir keresinde anneme gezegenleri sormuştum. Petra Selin ALİABET; merak heyecanlanmak demektir. Çok güzel bir şeyleri merak ederiz. Yiğit Emre YÖNDEN; merak, çok bilmek istersen ona merak deniyor. Mesela örümceklerin kanı neden mavi onu merak ederiz. Neden Pasifik Okyanusu Türkiye de değil Avustralya da? Köpekbalıkları neden hasta olmuyor? Alp GÜRSOY; bir şeyi bilmeyen birisi demek. Birisi birine hediye aldığında merak ederiz. Eliz HEPHIZ; merak çok şaşırdım demek. Niye çiftlikte at var? onu merak ederiz.

7 Melis YÜKSEK; her şeyi merak ediyorum. Efe ÇOBAN; denizin içinde neler var? merak ediyorum. Berk BATUR; kar nasıl yağıyor? Ahmet YÖRÜK; saatleri öğrenmeyi merak ediyorum. Aksel NASİ; bir şey istedim, bulamıyorum. Nerede? diye merak ediyorum. Ayşe DUMAN; bitkiler nasıl uzar? Lara KUŞÇU; mevsimleri merak ediyorum. Nil GÜVEN; balıklar nasıl suda nefes alıyor? Efe AKDAMAR; annemiz bize ne hediye almış? diye merak ederim. Kerem AKSOY; yanardağlar nasıl patlıyor? Selin GÖKSOY; uzaya gitmeyi merak ediyorum. Defne FİDANCI; ilkbaharın ne zaman geleceğini merak ediyorum. Ahmetcan AYGEN; köpek balıkları niye denizde yaşar? Ömer ALGIER; arabaları merak ediyorum. Sıla KATRANCI; Noel babanın neden çok yaşamadığını merak ediyorum. Aslı ÇİÇEKDAĞI; yeni bir ülkeyi, yeri merak ediyorum. Nazmi Yiğit İŞLEK; köpek balıklarını merak ediyorum.

8 Çağan Efe GENÇ; çabuk gitmek istemektir. Bilmediğimiz şeyleri merak ederiz. Batuhan TAMBAY; merak ederiz. Natali VALANSİ; birini merak etmektir.annem, babam iyi mi kötü mü onları merak ederiz. Leyla ÖZEL; sayıları öğrenmektir. Bardakların nasıl yapıldığını merak ederiz. Arcan DEMİRAL; bir şey nedir, şu nedir diye sorduğumuz zaman ona merak denir. Bilmediğimiz şeyleri merak ederiz. Eşyan Elif UZUNOĞLU; bir şeyi merak etmek demektir. Hayvanları merak ederiz. Ali KURT; bir şeyin nasıl çalıştığını bilmiyorsan merak etmek demektir. Bir makinenin nasıl çalıştığını merak ederiz. Mert TUNA; annemizin araması gereken şeyler meraktır. Birisi kardan adam yapınca onu merak ederiz. Çağan UYSAL; bir şeyleri merak etmektir. Vahşi doğayı merak ederiz. Mehmet Özgür AĞIR; bir şeyleri merak edip bakmaktır. Bilmediğimiz şeyleri merak ederiz. Ayşe Defne ALGAN; düşünce demektir. Çiçeklerin nasıl koku verdiğini merak ederiz. Pia SELEKLER; bir şeyi merak etmektir. Bazı sürprizlerin ne olacağını merak ederiz. Deflin ÖZİLHAN; yemeğin ne zaman olacağını merak ederiz. Defne ŞENOL; daha önce görmediğimiz bir şeydir. Dinozorların ne kadar büyük olduğunu merak ederiz. Erinay ÖZKÖSE; birisi aralarında fıs fıs diye bir şey konuşursa diğeri de çok merak eder, merak öyle bir şeydir. Elmanın içinde kurtçuk olursa onu merak ederiz. Sude KAYALAK; şaşırmak demektir. Örümceklerin nasıl ağ ördüğünü merak ederiz. Elif SAVCI; görmektir. Doktorların ameliyatlarda ne yaptığını merak ederiz. Can Cengiz ÇAĞLAYAN; bir şey olunca şaşırınca, eve bir şey gelince onu çok merak ederiz. Kerem Demir UÇAN; düşünmektir. Bilmediğimiz şeyleri merak ederiz.

9 Can ACAR; merak edeceğimiz şeylerdir. Öğretmenimin ne zaman geleceğini merak ediyorum. Miray GİRAY; annem bana yeni yatak alır ben onu merak ederim, sürprizi merak ederiz. Işık Eda PEHLİVAN; bir şeyi merak etmektir. Barbie almayı merak ederim. Eylül TURAN; bir şeyin merakı demektir. Her şeyi merak ederim, annem ne yapıyor? Ben de çok merakçıyım annem ne yapıyorsa onu izliyorum. Melis DURGUN; Dünya nın nasıl oluştuğunu merak ederim. Bir şeyleri sorup araştırmaya çalışmak merak demektir. Ece ÇELİKGÜN; Kuşlar nasıl yemek yer? onu merak ederim. Oliver Efe AVŞAR; iki tane fil üst üste gelirse ne kadar ağır olur bunu merak ediyorum. Çok merak ettiğim şeydir merak. Kerem OVADYA; canavarları merak ederim. Elif Ece ÖZER; bir şeyleri merak etmektir. Ben uzayı merak ediyorum. Ada ALEMDAR; Merak etmektir, biraz düşünürsen ne yapıyorsun? onu merak etmektir. Kedimin kaybolması beni merak ettirir. Teoman KARABEL; annemin gelmesi beni meraklandırır. İrem Deniz KAYNAK; bilmediğimiz hayvan, araba türü beni meraklandırır, hiç görmediğimiz şeyler meraktır. Eliz GENÇAL; bir aslanın nasıl kükrediğini merak ediyorum. Deniz ARSLAN; oyuncaklarımızı merak ederiz. Nisan Deniz KAYIM; merak, merak demektir, bazen annemin aldığı şeyler beni merak ettirir. Efe Bican ORTAÇ; uzayı merak ederiz, denizin içini merak ederiz.

10 Azra KAYA; bilmediğimiz bir şeyi öğrenmek istememizdir. Ben en çok annemin ve babamın konuştukları sırları merak ediyorum. Ali Bora AKIN; annem ve babam sınıfa geldiğinde arkadaşlarım onları merak etmişti. Ben de annemle babamı ve mesleklerini onlara tanıttım. Roketler neden farklı türde yapılır? merak ediyorum. Bartu GÜZEL; biri bir şeyi saklıyorsa onu merak ederiz. Annem bana oyuncak aldığında merak ediyorum. Uzaydaki gezegenler nasıl oluşmuş? onu da merak ediyorum. Defne TOPCUOĞLU; insanların öğrenmek istediği bir şeydir. Ne sır sakladıklarını merak ederler. Günlere neden böyle adlar verilmiş merak ediyorum. Kerem KULABER; yaz tatilinde nereye gideceğimizi merak ediyorum. Neden insanlar yaşlanınca ölür? Deniz ŞENGEÇ; bir şeyin ne olduğunu öğrenmek demektir. Dinozorların neden oluştuğunu merak ederim. Niye güneş bu kadar sıcak diye merak ediyorum. Derin GÜRDAL; bir şeyi görmeden merak etmektir, hemen bakmaktır. Annem kardeşime bir şey aldığında ve bana göstermediği zaman merak ederim. Arabaların neden benzinle çalıştığını merak ediyorum. Naz GÜNDOĞDU; duvarda bir delik vardır, içinde ne olduğunu bilmiyorsun merak ediyorsun. Parmağını soktuğunda da elektrik çarpıyor. Mısır da çok büyük bir heykel varmış, onun yüzünü nasıl yapmışlar merak ediyorum. Eyal BENEFRAHİM; merak edince heyecanlanırsın. Çin e gitmek istiyorum, orayı merak ediyorum. Çünkü hiç görmedim. Tan Taylan YAMANEL; bizim merak ettiğimiz, bilmek istediğimiz bir şeydir. Karıncaları göremiyorum, onların yuvalarını merak ediyorum. Maya Deniz DEMİR; bilmediğimiz şeyleri merak ederiz. Annemin bana hangi oyuncağı aldığını merak ederim. Mısır daki piramitleri nasıl yaptıklarını merak ediyorum. Şafak SANDIKÇI; merak etmek bilmediğin bir şeydir. Evlerin neden çatısı olduğunu merak ediyorum. İpek Deren ÖZER; bilmediğimiz bir şeyi merak etmektir. Bizim bir tane takvimimiz var. Orada ne yazdığını merak ediyorum. Can Sarp TUZCU; araba yarışını kimin kazacağını merak ederiz. Neden kar yağdığını merak ediyorum. Elif YANARDAĞ; bazen öğretmenler bize bir proje yaptırırken söylemezler ve merak ederiz. Yani onu bilmiyoruz. Ali Arhan TAŞKINSOY; merak, bir şeyi merak etmektir. Yanında bir büyüğün varsa bilmediğin şeyi ona sorarsın. Ben kılıç balıklarını niye tutamadığımı merak ediyorum. Didem DİNÇER; görmediğimiz şeyleri görmektir. Annemin bana ne sürpriz aldığını merak ederim. Dünya nın kaçıncı yaşında olduğunu merak ediyorum.

11 Arda VURAL; insan garip bir şeyi çok merak eder. Merak demek o demektir. Ben garip olan her şeyi çok merak ederim. Nilsu CANDAN; bir şeyi düşünürsün ama neden olduğunu bilemezsin. Bu meraktır. Ben okula neden gelinir? Onu merak ediyorum. Ali Ekber BASRİ; merak, düşünmek demektir. Ben yazı yazmayı merak ediyorum. Işıl ASLAN; annem ve babamla birlikte mağazaya gidince, bir poşet aldıklarında bana bir şey göstermediler. İçinde ne olduğunu çok merak ettim. Saç tokaları niye vardır? Yiğit PEKER; merak, insanın hiç görmediği şeyi çok görmek istemesi demektir. Ben fillerin vücudunu merak ediyorum. Derin ÜRETEN; mesela kuşlar nasıl uçuyor? Bu bir meraktır. Ben de gezegenlerin nasıl oluştuğunu merak ediyorum. Mert Arda KORKMAZ; merak; çok heyecan demektir. Helikopter in uçması ve kanatlarını merak ediyorum. Pelin Su YAVUZ;merak ; olmayan bir şeydir. Ben kuzenimi merak ediyorum. Ali Berke KAYACIK; annemle ve babamla 19 Nisan da bir yere gideceğiz. Nereye gideceğimizi çok merak ediyorum. Ada DİNLER; bir şeyi düşünmek demektir. Yarın ne ders olacağını merak ediyorum. Arda ÖZTÜRK; hiçbir çocuk uçağa binmezse uçakta ne olduğunu merak eder. Ben Helikopterin içini merak ediyorum. Çünkü hiç binmedim. İrem KARAHALLI; merak; bir şeyi görmek istemektir. Ben su parklarını merak ediyorum. Yavuz KARABULUT; merak, bir şeyi çok sevip çok düşünmek demektir. Nasıl bilim adamı olunduğunu merak ediyorum. Asya KAHRAMAN; merak,bir şeyleri düşünmektir. Çam ağaçları neden sonbaharda solmazlar? Toprak Yankı KULAK; merak, güzel davranmak demektir. Ben bina ve yolların tamirlerini merak ediyorum. Asya YETER; merak; bir şeyin neden olduğunu bilmemektir. Ben kedilerin sudan neden korktuklarını merak ediyorum. Kaan DOĞDAŞ; merak demek, sevdiğimiz şeyi bilmemek demek. Ben bitkilerin nasıl solduğunu merak ediyorum. Defne ALGIM; merak, bilmemek demektir. Annemin ve babamın ne konuştuğunu çok merak ederim. Ufuk Tan DOĞAN; merak, özlemek demektir. Ben babamı merak ediyorum.

12 Efe Babek ÇETİNEL; Merak ettiğim bir şeylerdir. Ne zaman yaz geleceğini, doğum günüme kaç gün kaldığını, Fenerbahçe Galatasaray maçını kimin yeneceğini merak ederim. Selim ARDAÇ; bir şeyleri bilmek istemektir. Bilemediğim şeyleri anneme sorarım o da bana cevabını verir. Mustafa Kerem BAL; bir şeyi gördüğümüzde şaşırırız. Bu nasıl yapıldı? diye merak ederiz. Emre SÜMER; babam bana oyuncak mı alacak? diye düşünmek meraktır. Can İNAN; toplamayı merak ederim. Efe SEZGİN; bir şeye ne olduğunu öğrenmek istemektir. Bana haber vermeden aldıkları şeyleri merak ederim. Ekin BALİOĞLU; korku gibi bir şeydir. Biri sır söylerse birine merak edilir. Ekin ÇANAK; bir şeyleri merak etmektir. Birisi oyuncak getirdiyse onun dokusunu merak ederim. Zeynep CEYLAN; bir şeyleri merak etmektir. Cerensu ÖZCAN; onlar konuşurken biz de merak ediyoruz. Defne KILIÇ; oyuncakları merak ederim. Eytan HODARA; sürprizleri merak ederim. Ela TABANLI; meraklı olmak demektir. Dinozorlar gerçek mi diye merak ederim. Elanur MUTLU; doğum günlerinde ne aldıklarını merak ederiz. Erim GÖK; dünyayı, hayatı ve birilerinin ne yaptığını merak ederim.

13 Selen JAKOP; arkadaşım başkasının kulağına bir şey söyleyince merak ederim. Lal Yasmin YAMANEL; uzayda nasıl dolaşılır? merak ediyorum. Ege ÖZGÜN; balık adam olmayı merak ediyorum. Zeynep İleri; babamın iş yerini merak ediyorum. Umay ÖZGÜNER; suyun altında şinorkelsiz boğulur muyuz? Lal Duru İNANÇ; annem beni bir yere sürpriz olarak getirirse merak ederim. Maya KOSOVA; hayvanat bahçesindeki hayvanları merak ediyorum. Hiç gitmedim. Sarp UĞURLUOĞLU; uzayda dolaşabilir miyim? merak ediyorum. Vatan SEZGİN; balıkların kemiklerini merak ediyorum. Ali PEKKOÇ; kimin elinde emzik var merak ediyorum. Yiğit ATAKAN; bazılarının ellerindeki oyuncakları merak ediyorum. Defne Deniz DURLANIK; gideceğimiz tatil yerini merak ediyorum. Menevşe Ceren METİN; kaybolursam annemin nerede olduğunu merak ediyorum. Ege GENÇER; dalgıç olmayı merak ediyorum.. Beril İKİZLER; deniz altını merak ediyorum. Michael Cem FEENEY; hediyelerin içinde ne olduğunu merak ediyorum. Mehmed Eren ÇAVUŞOĞLU; hiç görmediğim şeyleri merak ediyorum. Dersu ERGÜT; karadeliğin içinde ne var? merak ediyorum.

14

15 KAVRAMLAR *Renk kavramı *Şekil kavramı *Sayı kavramı *Kokulu-kokusuz *Alçak-Yüksek *İnce-kalın *Taze-Bayat *Kirli-Temiz *Aynı-farklı *Doğru-yanlış *Islak-kuru *Canlı-cansız *Önünde-Arkasında *Altında-Üstünde SOSYAL BECERİLER *Sıvı nedir? *Sıvılarla ilgili neler biliyorum? *Sıvılarla ilgili neleri merak ediyorum? *Sıvılarla ilgili neler öğrendim? *Sıvılarla gizli kural oyununun oynanması. *İçilebilen ve içilemeyen sıvıların sınıflandırılması. *Vücudumuzdaki sıvılar nelerdir? *Sıvıların şekli var mı? *Cam kavanozda okyanus yapılması. *Suyumu çok seviyorum, Onu koruyorum!

16 FEN VE MATEMATİK OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK *Çeşitli Sıvı Ölçme Araçlarının İncelenmesi. * Dönen renkler deneyinin yapılması. *İ-N-O-R-M Ses ve görsel tanıma çalışmaları *Yağmur damlaları ve yağ damlaları deneyinin yapılması. *Baştaki sesi tanıma çalışmaları *Hareketli üzümler deneyinin yapılması. * Frostig Çalışmaları: Kitap ve üç boyutlu çalışmalar *Ana-ara renkler deneyinin yapılması. *Çizgi- Kavram-Sayı kitapları ile çalışmaları *En sevdiğim içecek grafiğinin yapılması. *Montessori Toplama Oyunu *Suyun üç hali deneyinin yapılması. *Montessori Geometri Çekmeceleri *Farklı kaplara aynı miktarda sıvı koyarsak miktarı değişir mi?

17 YAŞAYAN DEĞERLER * Barış ve Huzur teması ile ilgili çalışmalar GELENEKSEL TÜRK ÇOCUK OYUNLARI *Kulaktan Kulağa GELİŞİMSEL ARŞİV (PORTFOLYO) Ayın Sorusu: Neleri ölçebiliriz, neleri ölçemeyiz? EĞİTİM RUTİNLERİ * En ler Kitapçığı *Özel gün etkinlikleri (Oyuncak günü, * Sıcak Sandalye Kitap Günü, Göster Anlat Günü, Haber Günü, Enstrüman-Dans günü) *Duygu panoları *Haftanın günleri

18 GEZİ GÖZLEM ETKİNLİKLERİ *Rahmi Koç Müzesi *Santral İstanbul AYIN PARTİSİ *Tak Takıştır Partisi (Kış Uykusuna Yatan Hayvanların Uyandırılması) MUTFAK ETKİNLİĞİ *Portakal suyu yapımı

19

20 BEDEN EĞİTİMİ *Voleybol topu ile duvarda parmak pası çalışması *Topu engelin üzerinden karşıya geçirebilme *Futbol topu ile paslaşma çalışması *Top taşıma oyunu MIND LAB *Büyük, küçük, eşit kavramlarının öğrenilmesi. *Kıyaslama ve sıralama becerisinin geliştirilmesi. *'Domino' oyununun öğrenilmesi. *Soru sorma becerisinin geliştirilmesi. *Kesin ve net cevaplı sorular sorulması. *'Seeking Dodo' oyununun öğrenilmesi. *Bilgi toplamaya yönelik olarak soru sorma. *'Pet Squares' oyununun öğrenilmesi MÜZİK-ORFF Elele Verelim adlı şarkı (piyano eşliği ile) Çocuk Kalbimle Atatürk adlı şarkı (piyano eşliği ile) Kulak Çalışmaları Do ve Re notasının ses ayrımı Doğaçlama Çalışmalar Orff Çalgıları ve Özellikleri Müzik Eşliğinde Oyunlar GÖRSEL SANATLAR *Renkli çalışmalar (Masal kahramanları) *Renkli çalışmalar (Masal kahramanları) *Renkli çalışmaları (Ormanlar) *El kaslarını geliştirici çalışmalar yapma SATRANÇ *Taşların birbirini koruması, *Merkezin önemi ve kullanımı, *Taşların geliştirilmesi, *Kısa oyunlar BALE VE MODERN DANS *Kol-bacak koordinasyonu çalışması *Koreografinin parçalarını oluşturma *Grupla birlikte uyumlu hareket edebilme BİLGİSAYAR *Sayma sayıları içeren oyunlar oynama *Bu oyunlarla toplama, çıkarma gibi basit matematiksel işlemler

21 İNGİLİZCE The children enjoyed learning these songs this month. (Çoçuklar aşağıda yer alan şarkıları çok sevdiler.) PATCH SONG: PLEASE DON T EAT ME Deep in the jungle,what can you see? What can you hear? What can it be? A tiger! A tiger! Come with me! Repeat A snake! A snake! A monkey! A monkey! An elephant! An elephant! A crocodile! A crocodile! Please don t eat me!

22 İNGİLİZCE WIGGLES SONG: DO THE MONKEY We re gonna do the monkey, Do the monkey, Monkey, monkey That s alright. Do the elephant, Do the elephant. Do the elephant, That s alright. Jump to the front and back x2 Come on and jump to the front and back Thats alright. Now do the tiger, Do the tiger. Tiger,tiger Thats alright. Jump to the front and back x2 Come on and jump to the front and back Thats alright. We re going to do the monkey, Do the monkey, Do the monkey, tiger, tiger

23 İNGİLİZCE PM LIBRARY: AT THE ZOO At the zoo. Come and see the monkeys. Come and see the elephants. Come and see the kangaroos. Come and see the tiger. Come and see the giraffe. Come and see the zebra. Come and see the hippopotamus. DANCE: JUNGLE DANCE Tiger. (Make sounds and movement like a tiger). Snake. (Make sounds and movement like a snake). Elephant. (Make sounds and movement like a elephant). Crocodile. (Make sounds and movement like a crocodile). Monkey. (Make sounds and movement like a monkey). Repeat all.

24 ZOO ANIMAL VOCABULARY: Lion Tiger Bear Zebra Monkey Hippo Snake Giraffe Crocodile Elephant Seal Kangaroo İNGİLİZCE We have also learned the following: (Pek çok yeni kelimeler öğrendik). SEA CREATURES VOCABULARY: Dolphin Whale Starfish Octopus Jellyfish Lobster Crab Shark Snail Fish FOREST/FARM ANIMAL VOCABULARY: Deer Owl Sheep Pig Horse Cow Duck Dog Cat Snail Chicken

25 İNGİLİZCE In March, we will be focusing on: Review animal vocabulary from February. Simple adjective, for example The big blue fish. and The small boy. Simple verbs with can/can t for example The planes can fly. and The kangaroo can jump. Start Mini Magic book. The elephant song:

26

27 ZUZU NUN ORMANI Zuzu hayvanları ve resim yapmayı çok seven bir çocuktur. Bir çiftliği olması hayaliyle yaşar. Derken bir gün, boya kalemlerinden biri önüne atlayıp ona bir sır verir ve Zuzu nun hayatı, bu Sihirli Kalem ile hayal bile edemeyeceği biçimde değişir. Zuzu nun çizdiği bütün hayvanlar kâğıttan fırlayıp gerçek birer hayvana dönüştükçe, kasabada büyük bir kargaşa yaşanmaya başlanır. Zuzu nun Ormanı nı Görkem K. Arsoy yazdı, Simeon Tennant resimledi.

28 KEŞKE BEN YAPSAYDIM DEDİĞİNİZ 101 BULUŞ İngiltere'de en çok satanlar listesindeki Bilmeniz Gereken 101 Şey serisinden Anestezi olmadan ameliyata girmek, müziksiz bir parti ya da dişlerinizi bir çubukla temizlemek hoşunuza gider miydi? Muhtemelen hayır. Belki de buluşların büyülü dünyasına girmenizin zamanı gelmiştir. İnsanlar Mors Alfabesini Tuvalet Kâğıdını X-ışınını nasıl icat ettiler? Bir şeyler yapın. Bir şeyler icat edin. En masum görünen aletlerin çoğunun ardındaki şansın ya da saf dehanın büyüsüne kapılın. Hafta sonları artık eskisi gibi olmayacak... Uyarı: Bu kitap kendiliğinden oluşan bir beyin dalgası tetikleyebilir. Ateşin yanında okumayın.

29 ÇOCUKLARDA SORUMLULUK BİLİNCİ Her birimiz her şey ve herkese karşı sorumluyuz. Dostoyevski Sorumluluk bir kimsenin kendi davranışlarını veya üzerine aldığı işlerin neticesini üstlenmesi halidir. Özgürlükten ayrı düşünülmeyecek bir kavram olan sorumluluk yapılan işin sonuçlarını doğrudan üstlenme bilincidir. Sorumluluk almak bir işi en iyi biçimde yapmayı yüklenmektir. Kişi hiç kimseye hesap vermek zorunda olmasa bile kendi vicdanına karşı hesap verme zorunluluğu duyar. Çocuklar sorumluluk taşımayı; karşılıkla değil (maddi şeylerle ödüllendirme) işe yarama duygusuyla, mantıklı ve anlamlı bir katkıda bulunma durumu ile öğrenir. Bu nedenle çocukları sadece basit işlerle değil, onların etkinliklerini gerçekten ortaya koyabilecekleri işlerle görevlendirmek gerekir. Sorumluluğu öğretmek için sorumluluk vermeye istekli olmak gerekir. Bazen anne babalar çocuklarının yorulmasına dayanamadıkları için birçok şeyi onların yerine yapmaktadırlar. Bu tarz bir yaklaşım ileride büyük sorunların ortaya çıkmasına ve çatışmaların artmasına neden olur. Çünkü bir süre sonra anne baba için de çocuğun sorumluluklarını takip etmek güçleşmeye başlar. Her zaman çocuğun içinde bulunduğu yaş grubunu ve gelişimsel özelliklerini düşünerek sorumluluk verilmelidir. Her çocuğun farklı yetenekleri, farklı kişisel özellikleri ve farklı bir fiziksel yapısı olduğu göz önünde bulundurulursa aynı yaştaki her çocuğun aynı sorumlu davranışları yerine getirmesini beklenemez. Sorumluluğun gelişimi çocuktan çocuğa farklılık gösterir. Ancak genel gelişim özellikleri açısından değerlendirildiğinde, çocukların evde yerine getirebilecekleri sorumluluklarını bilmek beklentilerin ayarlanabilmesi açısından yardımcı olabilir.

30 3 4 YAŞTA; Basit giysilerini giyip-çıkarabilmesi Bardağı tutup dökmeden içebilmesi ve yerine koyması Tuvalet alışkanlığı kazanmış olması Ayakkabılarını ters olsa da giyebilmesi Eşyalarını toplayıp ufak tefek işlerde yetişkinlere yardımcı olabilmesi 5-6 YAŞTA; Tek başına giyinip soyunması Masada tek başına yemeğini yemesi Oyuncaklarını toplayabilmesi Üzerinden çıkardığı kıyafetleri yardımla katlayabilmesi El yüz temizliğini yapabilmesi Dişlerini fırçalaması 7 YAŞTA; (YUKARIDAKİLERE EK OLARAK) Çantasını hazırlaması Başladığı işi bitirmesi Kuş, balık gibi hayvanları beslemesi Proje ve ödevlerini hazırlaması 8 YAŞTA; (YUKARIDAKİLERE EK OLARAK) Hatırlatmadan öz bakımını yapması ve odasını toplaması Okuldan gelen mesajları iletebilmesi Dersleri ile ilgili sorumlulukları alabilmesi Okuldan gönderilen yazışmaların takibini yapabilmesi 9 11 YAŞTA; (YUKARIDAKİLERE EK OLARAK) İlgilerini belirleyip, zaman planlaması ve günlük programlar yapabilmesi Zamanını iyi kullanması Ev dışı yakın yerlere gidip gelmesi Alışveriş yapması Kendisine salata, tost, sandviç gibi basit yemekler hazırlayabilmesi Kardeşinin bakımı ile ilgilenmesi Evdeki bitkilerin suyunu vermesi Kirlileri sepete koyabilmesi Masa kurulmasına yardım edebilmesi

31 SORUNUN ÖNLENMESİ Mantıklı Hedefler Belirleyin: Çocuğunuzun sorumluluğuna vereceğiniz işleri belirlerken onun fiziksel özelliklerini göz önünde bulundurun. Çocuğunuza Verdiğiniz Görevlerin Önemini Hissettirin: Kendisinin ev içi etkinliklerde önemli bir rolü olduğunu anlayan çocuk hem yaptığı işi sever hem de işe yaradığını hisseder. Düzenli Olma Konusunda Örnek Olun: Anne ve babasının ev içinde düzensiz olduğunu gören bir çocuğun kendi eşyalarını toplamasının gerekliliğini anlaması çok güçtür. Temizliği Övün: Çocuğunuz boşalan bardağını mutfağa götürmeyi hatırladığında onun bu çabasını övün. Sahip Olduğunuz Eşyaları Değerlendirin: Ev içinde karmaşaya ve düzensizliğe engel olmak için, kullanılmayan eşyaları düzenli olarak gözden geçirip gereksinimi olanlara verin. İş Listesi Kullanın: Ev içinde yapılacak işleri önceliklerine göre listeleyin. Böylece çocuğunuz neyi ne zaman yapacağı konusunda kararsızlık yaşamayacaktır. Eşyaları Temiz Tutmasını Alışkanlık Haline Getirin: Temizliğin kendisinden beklenen bir davranış olduğunu her fırsatta dile getirin. Sorumluluklarını Yerine Getirdiği Zaman Çocuğunuzun Bu Davranışını Övün: Takdir edilmek sorumlulukların sürdürülmesini sağlar.

32 SORUNUN ÇÖZÜMÜ NE YAPMALI? Cumartesi Kutusu Kullanın: Çocuğunuz kişisel eşyalarını ait olmadıkları yerlere bırakıyorsa dağınıklığı önlemek için bu eşyaları kaldırıp Cumartesi Kutusu na koyun, Cumartesi günü bu eşyaları verin. Temizlik Kuralları Koyun: Çocuğunuzun anlayabileceği açık kurallar belirleyin. Titizlik Gösterin: Temizlemek çocuklara düzenli olmanın gerekliliğini öğreteceği gibi temizlediği alan için hak iddia etmesini de sağlar. Dağınıklık Baş Gösterdiği Zaman İş Listesi Kullanın: Ondan beklediğiniz düzeni sağlayabilmesinde yardımcı olacak bir iş listesi hazırlayın. İlginizi Çocuğunuzun Yaptıkları Üzerine Odaklayın: Çocuğunuz kendisinden beklenen sorumlulukları yerine getirmekte zorlandığı zaman, ilginizi yaptığı işler üzerinde yoğunlaştırın. Yapmadıkları yerine başardıkları üzerinde dikkatinizi toplarsanız çocuğunuz çok daha iyi tepkiler verecektir. Büyükanne Kuralını Uygulayın: Çocuğunuza İş listesindeki işler bitince televizyon izleyebilirsin diyebilirsiniz.

33 NE YAPMAMALI? Çocuğunuzu Sınıflandırmayın: Genellikle sorumluluklarını yerine getirmeyen çocuklara tembel denir. Çocuğunuz tembel değildir, yalnızca henüz sorumluluk duygusu kazanmamıştır ve ev içi görevlerini yerine getirmesi ona öğretilmelidir. Çocuğunuza Aşırı Yük Yüklemeyin: Çocuklar ya yaşına uygun sorumluluklar verilmediği için ya da başa çıkabileceklerinden fazlası beklendiği için böyle davranabilirler. Dağınıklık Konusunda Söylenmeyin: Söylenmek yalnızca karşımızdakinin kızmasını ve küsmesini sağlar. Söylenmek, aynı zamanda bir işin yapılması için çocuğa anne babasının sürekli hatırlatması gerekliliğini doğurur. Düzensizlik Konusunda Yapılan Küçük Hatalara Büyük Cezalar Vermeyin: Çocuklar cezalar sonucunda düzenli olmayı değil, yalnızca cezalandırılmayı öğrenirler. Mükemmellik Beklemeyin: İşlerin sizin yaptığınız düzende yapılmasını beklemeyin. Unutmayın Mükemmellik Ulaşılması Olanaksız Bir Hedeftir. KAYNAK: İyi çocuk, zor çocuk, Bridget Beil. Karakter okulu aile el kitabı, sorumluluk, Helik

34 Çocuğunuza EVET yada HAYIR demeden once iyice düşünün, kararlılığınız sizi güvenilir kılacaktır. Unutmayın, Çocuklar ebeveynlerini ikna etme konusunda güçlü psikolojik silahlarla donatılmışlardır. Çocuğunuza kendi çocukluğunuzu ve çocukluk anılarınızı anlatın. Aile büyükleriniz hayatta ise onlardan yararlanın Eğer tüm aile evde ise yemek saatlerinde mutlaka beraberce yemek yiyin. Bir meyvenin suyu, püresi, salatası, rendesi vb. arasındaki farkı vurgulamak için çocuğunuzla bu mutfak deneyimini yaşayın. Ağaçlardaki değişikliklere dikkat çekin. Okula geliş yolunuzdan kendiniz için bir ağaç seçin. O sizin ağacınız olsun. Her gün ona ulaşmak, onu bulmak hedefiniz olsun, gözlemlediğiniz değişiklikleri konuşun. İsterseniz önünde fotoğraf bile çektirebilirsiniz. Çocuğunuzun yanında eşinize bugün neler yaptın? merak ediyorum deyin ve birbirinizi dinleyin. Çocuğunuzun günü hakkında da merakınızı dile getirin. Bu birbirinize duyarlılığınızı geliştirir. Başkalarının yanında çocuğunuzu ve eşinizi övün, güzel yaptığı şeylerden bahsedin. Bu özgüveni geliştirmeye destek sağlar ve sosyal prestij kazandırır. Çocuğunuz size bir teklifte bulunduğu zaman (size göre makul ise) buna sadece olur demekle yetinmeyin. Tamam olur, bence harika bir fikir, çok güzel düşündün diyerek önemli bir şey yaptığını hissettirin. Taneli yiyecekleri bir bana bir sana şeklinde birebir eşleyerek paylaştırın. Sonra aynısını çocuğunuz aile üyeleri arasında yapsın. Çocuğunuzdan sizin için bir şey yapmasını isteyin. Bu çocuğun başkalarının ihtiyaçlarını anlamasını güçlendirir. Alışverişe çıktığınızda yiyeceklerin paketlenmesine dikkat çekin. Farklı özelliklerdeki yiyecek ve Içeceklerin paketlenmesindeki farklılıklar, yiyeceklerin özelliklerini keşfetmesi açısından önemlidir. Çocuğunuzu, eşinizi planınızdan haberdar edin. Gününüzü özellikle tatil günlerinizi beraber planlayın. Ailece dışarı çıkmak her zaman yeterli değildir. Çocukların sokağa çıkarken nereye gidileceğini, ne yapılacağını bilmeye ihtiyaçları vardır. Aile Etkileşim Programı Prof. Dr. Belma TUĞRUL

35 MART AYINDA DOĞANLAR DİDEM DİNÇER KAAN DOĞDAŞ UMAY ÖZGÜNER MİRAY GİRAY İSAK AKSEL ŞALOM Efe AKDAMAR Zeynep CEYLAN ÇAĞAN UYSAL AYŞE DEFNE ALGAN MERT TUNA DELFİN ÖZİLHAN

HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN

HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN EBRU SÖYÜK ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN MART 2012 ŞUBAT AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Beden Eğitimi

Detaylı

HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN

HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN NURÇİN DOĞAN ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN MART 2012 ŞUBAT AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Bilgisayar

Detaylı

HAZIRLAYANLAR EDİTÖR AYIN SORUSU BRANŞ ETKİNLİKLERİ. İngilizce Müzik MONTESSORI FELSEFESİ ŞUBAT AYINDA ÇALIŞTIĞIMIZ MONTESSORI MATERYALLERİNDEN

HAZIRLAYANLAR EDİTÖR AYIN SORUSU BRANŞ ETKİNLİKLERİ. İngilizce Müzik MONTESSORI FELSEFESİ ŞUBAT AYINDA ÇALIŞTIĞIMIZ MONTESSORI MATERYALLERİNDEN BRANŞ ETKİNLİKLERİ MONTESSORI FELSEFESİ ŞUBAT AYINDA ÇALIŞTIĞIMIZ MONTESSORI MATERYALLERİNDEN ÖRNEKLER Pratik Yaşam Materyalleri Duyusal Materyaller Matematik Materyalleri Dil Materyalleri Kültürel Çalışmalar

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 7. Sayı 2016 Nisan 2017 UZAY SINIFI İsim tanıma çalışmaları yaptık. İsimlerimizdeki harf sayısını öğrendik, artırma çalışması gerçekleştirdik.

Detaylı

Selin A.: Yağmur yağdığında neden gökkuşağı çıkar? Gülsu Naz Ş.: Neden sonbaharda yapraklar çok dökülür? Emre T.: Yapraklar neden sararır?

Selin A.: Yağmur yağdığında neden gökkuşağı çıkar? Gülsu Naz Ş.: Neden sonbaharda yapraklar çok dökülür? Emre T.: Yapraklar neden sararır? İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI Mevsimler Geçtikçe Doğadaki Canlıların Yaşam Biçimleri de Değişir Konusu İle İlgili Neler Biliyoruz? Ece S. : Yaz mevsimi olunca hayvanlar daha da heyecanlanır.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU 2013-2014 HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanlar hakkında neler bildiğimizi ifade ettik. Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ

İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ İnci Değer 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARI GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL - VEDALAŞMA Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI BALIK DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Balıkları tanıdık. Balıkları gözlemledik. Balık türlerini isimlendirdik. Balıkların

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Sincapları tanıdık. Sincapları gözlemledik. Hayvan türlerini isimlendirdik. Hayvanların

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER NİSAN 2012 MARTAYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU NİSAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Görsel Sanatlar

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: ZEYNEP TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;23.03.2015-27.03.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф KAVRAMLARIMIZ Ф ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ Ф PROJEMİZ Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф AYIN PARTİSİ Ф GEZİ GÖZLEMLER Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф SEVGİ MENÜSÜ Ф KİTAP ÖNERİLERİ Ф ANNE-BABA

Detaylı

PENGUENLER ANAOKULU OCAK AYI BÜLTENİ

PENGUENLER ANAOKULU OCAK AYI BÜLTENİ PENGUENLER ANAOKULU OCAK AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni

Detaylı

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI. İnsanlar Duygularını İfade Etmek İçin Geçmişten Günümüze Müzikten ve Danstan Yararlanmışlardır.

İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI. İnsanlar Duygularını İfade Etmek İçin Geçmişten Günümüze Müzikten ve Danstan Yararlanmışlardır. İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI İnsanlar Duygularını İfade Etmek İçin Geçmişten Günümüze Müzikten ve Danstan Yararlanmışlardır. Anafikri İle İlgili Neler Biliyoruz? Zeynep A. : Biz dans

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu

Detaylı

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU

İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU İSTEK ÖZEL ULUĞBEY ANAOKULU OKUANAOKULU 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI KASIM KONULAR AYI VELİ BÜLTENİ KONULAR A) 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI 1) Atatürk ün Hayatı 2) Atatürk ün Yaptığı Yenilikler 3)

Detaylı

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ

YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ YUNUS GRUBU MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı bitkilerin bakımını üstlendik.

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 ŞUBAT-6 NİSAN BİTKİLER BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 6 rakamı ile büyük ve küçük İ harflerini boyadık ve yazdık. Sağ-Sol, Sıcak-Soğuk, Batar-Batmaz, Uzun-Kısa, Dik-Eğri-Eğik,

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ AYI BÜLTENİ Hazırlayan: İnci Değer YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde

Detaylı

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.)

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.) YEŞİLAY HAFTASI 2017 MART / 1. HAFTA KONU 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI Yapabildiklerimiz neler? İlerde büyüdüğümüz zaman yapabilecek olduklarımız

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 11.05.2015-15.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER GRUBU MART AYI BÜLTENİ HAYVANLAR TEMASI PENGUEN DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Penguenleri tanıdık. Penguenleri gözlemledik. Penguen türlerini isimlendirdik.

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULLARI BÜLTENİ Sayı : 1 Yaş Grubu : 5-6 EYLÜL 2014 İÇİNDEKİLER Merhaba, KGP etkinlikleri YGP Etkinlikleri Düşünme Becerileri Etkinlikleri 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? 2013-20142014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ GEMS ETKİNLİKLERİMİZ KURBAĞALAR KİTAP ATÖLYESİ YAZAR ETKİNLİĞİMİZ OKUMA YAZMA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ GEZİLERİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ

Detaylı

YARATICI OKUMA DOSYASI. En sevdiğiniz tatil kitabını anlatan bir resim çiziniz.

YARATICI OKUMA DOSYASI. En sevdiğiniz tatil kitabını anlatan bir resim çiziniz. YARATICI OKUMA DOSYASI En sevdiğiniz tatil kitabını anlatan bir resim çiziniz. MAVİŞ Mavişe göre Dünya nın ¾ nün suyla kaplı olmasının nedeni nedir?...... Maviş in gözünün maviden başka renk görmemesinin

Detaylı

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER HAZİRAN 2012

EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER HAZİRAN 2012 EDİTÖR ZEYNEP ENGİN HAZIRLAYANLAR MELEK KÖKSALAN ÜMİT YÜCEL ESİN ALPER HAZİRAN 2012 MAYIS AYINDA NELER YAPTIK? AYIN SORUSU HAZİRAN AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik-Orff Görsel

Detaylı

EĞİTİM SEVGİYLE BAŞLAR...

EĞİTİM SEVGİYLE BAŞLAR... EĞİTİM SEVGİYLE BAŞLAR... Bütün insanlığı sevgiyle kucaklayabilecek hoşgörüye sahip, geleceğin dünyasına şekil verecek, çalışkan, ufku geniş, sahip olduğu değerleri paylaşabilen, huzurun ve güvenin teminatı

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK * 10-16 Mayıs Engelliler haftası hakkında sohbet edildi. *Alçak-Yüksek kavramlarını öğrendik.

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ. Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:MELTEM DÖKÜLMEZ BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK Bu hafta sıcak-ılık-soğuğu,boş-dolu kavramı,diş temizliği,kışlık kıyafetlerimizi,enerji tasarrufu

Detaylı

ÇOCUKLARDA SORUMLULUK BİLİNCİNİ NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ?

ÇOCUKLARDA SORUMLULUK BİLİNCİNİ NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ? ÇOCUKLARDA SORUMLULUK BİLİNCİNİ NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ? Okulda unutulan çantalar, evde unutulan kitaplar ve ödevler... Bu çocuklar biraz sorumluluk sahibi olmayı ne zaman öğrenecekler? diye sorarız zaman

Detaylı

NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara örnek verdik. Çiftlik hayvanların

NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara örnek verdik. Çiftlik hayvanların KELEBEK VE UĞUR BÖCEĞİ GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara örnek verdik. Çiftlik hayvanlarını

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI.,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI.,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Aç kapa,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

1. Aşağıdakilerden hangisi birebir eşleme örneğidir?

1. Aşağıdakilerden hangisi birebir eşleme örneğidir? Test 1. Aşağıdakilerden hangisi birebir eşleme örneğidir? A) Çocuğun verilen çubukları uzundan kısaya doğru dizmesi B) Çocuğun bloklarını üçgen, kare ve dikdörtgen olmalarına göre kutulara koyması C) Çocuğun

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİMİZ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİMİZ İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ PARTİ YÜZME ETKİNLİĞİMİZ FEN ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ ATÖLYE ÇALIŞMALARIMIZ OKUMA-YAZMAYA

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI KASIM AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI YÜZME ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ

Detaylı

UĞURBÖCEĞİ GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

UĞURBÖCEĞİ GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ UĞURBÖCEĞİ GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? İlkbahar mevsimini tanıdık. İlkbahar mevsimi ile bitkilerdeki, Hayvanlardaki ve çevremizdeki değişimi fark edeceğimiz etkinlikler gerçekleştirdik.

Detaylı

KAVRAMLARIMIZ. Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra. -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat. -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız

KAVRAMLARIMIZ. Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra. -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat. -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ Sayılar(10-11) -Şekiller(Daire-Üçgen-Kare) -Önce-Sonra -Renk Tonları -İnce Kalın Taze-Bayat -Canlı -Cansız -Uzun - Kısa -Duygularımız -Aynı-Farklı-Benzer -Altında-Üstünde

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ GÜNLER EYLÜL-2017 EKİM-2017 KASIM-2017 ARALIK-2017 Pazartesi 4 11 18 25 2 9 16 23 30 6 13 20 27 4 11 18 25 Salı

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

YUNUS GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

YUNUS GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ YUNUS GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ OCAK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? KIŞ MEVSİMİ Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik. Kış mevsiminde kullandığımız

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ GEMS ETKİNLİĞİMİZ YUMURTALAR DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİĞİMİZ SEVGİ KİTAP ATÖLYESİ YAZAR ETKİNLİĞİMİZ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ İLKÖĞRETİM ORYANTASYON

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

EYLÜL/SEPTEMBER 2013 PERŞEMBE THURSDAY PAZARTESİ MONDAY PAZAR SUNDAY 1 SALI TUESDAY CUMA FRIDAY ÇARŞAMBA WEDNESDAY CUMARTESİ SATURDAY

EYLÜL/SEPTEMBER 2013 PERŞEMBE THURSDAY PAZARTESİ MONDAY PAZAR SUNDAY 1 SALI TUESDAY CUMA FRIDAY ÇARŞAMBA WEDNESDAY CUMARTESİ SATURDAY EYLÜL/SEPTEMBER 203 RTESİ EYLÜL AYINDA DOĞAN İDİL SARIHAN GÖZDE NAZ GÜNYAĞDI 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 Oryantasyon Başlangıcı Oryantasyon Oryantasyon Oryantasyon Oryantasyon 6 Eğitim-Öğretim Yılı Başlangıcı

Detaylı

Tuana A. : İlkbaharda yapraklar açıyor. Naz Ç. : Kışın hayvanlar yiyecek bulamaz. İpek Y. : İnsanlar hava soğuyunca kalın giyinirler. Hüseyin Boran Ç.

Tuana A. : İlkbaharda yapraklar açıyor. Naz Ç. : Kışın hayvanlar yiyecek bulamaz. İpek Y. : İnsanlar hava soğuyunca kalın giyinirler. Hüseyin Boran Ç. İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU DEĞİŞİR. İLE İLGİLİ NELER BİLİYORUZ? Ayşenaz K. : Yaz gelince denize gidilir. Levent Ege E. : Çiçekler büyür. Bahar İ. : Canlılar yazın yemek bulursa,kışın aç kalmazlar.

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI KONULARIMIZ: *Babalar Gününü Niçin Kutluyoruz? Baba Sevgisi Babamızın

Detaylı

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ

Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф KAVRAMLARIMIZ Ф ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ Ф PROJEMİZ Ф MUTFAK ETKİNLİKLERİ Ф AYIN PARTİSİ Ф DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN Ф AİLE KATILIMI Ф ÖZEL KUTLAMALARIMIZ Ф SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARIMIZ Ф SEVGİ MENÜSÜ

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Ebru BAHADIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 18.05.2015-22.05.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

ÖZEL YAKACIK BALKANLAR KOLEJİ Eğitim Öğretim Yılı. Etkinlik Havuzu KASIM AYI +4 YAŞ

ÖZEL YAKACIK BALKANLAR KOLEJİ Eğitim Öğretim Yılı. Etkinlik Havuzu KASIM AYI +4 YAŞ ÖZEL YAKACIK BALKANLAR KOLEJİ 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Etkinlik Havuzu KASIM AYI +4 YAŞ AYIN TEMASI Kızılay Haftası 10 Kasım Atatürk Haftası Sonbahar Mevsimi Öğretmenler Günü ÇOCUKLARIN ÖĞRENMELERİNİ

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ İSTEK ÖZEL ACIBADEM ANAOKULU EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON SINIF ETKİNLİKLERİMİZ PARTİ ETKİNLİKLERİMİZ YÜZME ETKİNLİĞİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ

Detaylı

Küçük Grup Sınıflarımızla; Orta Grup Sınıflarımızla; Büyük Grup Sınıflarımızla;

Küçük Grup Sınıflarımızla; Orta Grup Sınıflarımızla; Büyük Grup Sınıflarımızla; 2010-2011 Ekim Ayından herkese Merhaba Okulumuzun açılmasıyla heyecan ve sevinci bir arada yaşadığımız Eylül ayını geride bıraktık. Öğretmenlerimizle, arkadaşlarımızla tanıştık. Okulumuzu gezdik ve bölümlerini

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ GEMS ETKİNLİĞİMİZ: KUTUP HAYVANLARI DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİĞİMİZ: PAYLAŞMA KİTAP ATÖLYESİ: YAZAR ETKİNLİĞİMİZ GEZİLERİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 8 rakamı ile büyük ve küçük Ö harflerini boyadık ve yazdık. Altında-Arasında-Üstünde, Baş- Son kavramlarını

Detaylı

HAZİRAN AYI 5 YAŞ BÜLTENİ

HAZİRAN AYI 5 YAŞ BÜLTENİ HAZİRAN AYI 5 YAŞ BÜLTENİ * Okuduğumuz kitap konuşsaydı öğretmeninize ne söylerdi? SANAT ETKİNLİKLERİ:*Dondurma yapımı *Babalar günü kartı *Yelpaze yapımı DENEY ETKİNLİKLERİ:*Ciğerlerimizde havanın varlığını

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI SİNEMA GÜNÜMÜZ YENİ YIL PARTİMİZ ARALIK AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? MART AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ PORTFOLYO SUNUMUMUZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ MART AYI ECO

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri. Sohbetler

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri. Sohbetler Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *19-22 Nisan Dünya Kitap Günü hakkında sohbet ediyoruz. *Kitap nedir? *Kitap ne işe yarar? Faydaları nelerdir? *23 Nisan tarihi

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord.

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ DÜŞÜNEN ÇOCUKLAR EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ DÜŞÜNEN ÇOCUKLAR EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ DÜŞÜNEN ÇOCUKLAR EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ GÜNLER EYLÜL-2017 EKİM-2017 KASIM-2017 ARALIK-2017 Pazartesi 4 11 18 25 2 9 16 23 30 6 13 20 27 4 11 18

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI HAZİRAN AYI BÜLTENİ HAZİRAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Babalar günü hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Babalarımızın bizim için neler yaptığını tartıştık.

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK?

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Atatürk, Sonbahar, Dünya Çocuk Kitapları Haftası ve Sağlıklı Beslenme konularıyla ilgili sohbet ettik.

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ETKİNLİKLERİMİZ 2.PORTFOLYO SUNUMLARIMIZ SORGULAMA ÜNİTEMİZ OKUMA YAZMA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ GEZİLERİMİZ SAHNE PROVALARIMIZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

Kerem Efe Ö.: Aydınlık olduğunda çiçekler büyür, karanlık olduğunda da çiçekler büyüyemez. Hep karanlık olursa da hiç çiçek açmaz.

Kerem Efe Ö.: Aydınlık olduğunda çiçekler büyür, karanlık olduğunda da çiçekler büyüyemez. Hep karanlık olursa da hiç çiçek açmaz. Işık Ve Karanlığın Yapısı Canlı Yaşamını Etkiler Neler Biliyoruz? İpek A.: Çiçeklere su ve güneş ışığı gerekiyor. Deniz Can K: Güneş toprağa ışık verir, topraktan ot çıkar, otları da canlılar yer. Mustafa

Detaylı

ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ

ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI PENGUEN GRUBU OCAK AYI BÜLTENİ KIŞ MEVSİMİ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI Kış resimlerini inceleyerek mevsimler ve özellikleri hakkında konuştuk. Neler öğrenmek istediğimizi ifade ettik.

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1 by Mehmet- omeruslu06 1 3. Bayrağımızdaki hangi renk daha fazladır? 1. Sınıfımızdaki arkadaşlarımızın her siyah A. B. kırmızı birinin farklı güçlü yanları var. Mesela, Elif. Çizdiği resimleri Ahmet beyaz

Detaylı

Gökyüzü Hakkında Neler Biliyorum? Sorusuna arkadaşlarımızın verdiği cevaplar.

Gökyüzü Hakkında Neler Biliyorum? Sorusuna arkadaşlarımızın verdiği cevaplar. 04.12.2015 Denizyıldızı Sınıfı ndan Merhaba; Bu hafta, Gökyüzü ve Uzay konusuna giriş yaptık. Konumuzu Gökyüzü ve Uzay olarak iki başlığa ayırdık, bu hafta Gökyüzü konusunu işledik. İlk olarak gökyüzü

Detaylı

KASIM AYI BÜLTENİMİZ

KASIM AYI BÜLTENİMİZ KASIM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ GEZİLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA TÖRENİMİZ YÜZME ETKİNLİĞİMİZ ECO SCHOOLS

Detaylı

4B SINIFI MART AYI BÜLTENİ

4B SINIFI MART AYI BÜLTENİ 4B SINIFI MART AYI BÜLTENİ GİRİŞ Sayın Velimiz, Sizlere öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından yapılmış olan çalışmalar / etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere hazırlanan bu bülteni her ay için web sayfasında

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017

İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU Şubat-Mart Ayı Bülteni 2017 BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? Bitkiler canlılar için temel yaşam kaynaklarındandır ana fikrinden yola çıkarak; Bitkileri gruplama şekilleri Bitkilerin bölümleri

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 29 Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. Cumhuriyet yıldızı hazırladık. Kesme yapıştırma tekniği ile kurbağa yaptık. Makarnalarımızı

Detaylı

Matematik ile İlgili Ne Öğrenmek İstiyoruz? Ege S. : Matematik işaretlerinin nasıl kullanıldığını öğrenmek Göksun Deniz T. : Labirent çalışmalarının n

Matematik ile İlgili Ne Öğrenmek İstiyoruz? Ege S. : Matematik işaretlerinin nasıl kullanıldığını öğrenmek Göksun Deniz T. : Labirent çalışmalarının n Matematik ile İlgili Ne Biliyoruz? Ege S. : Nesnelerle toplama yapmayı biliyorum. Göksun Deniz T. : 20 ye kadar saymayı biliyorum. Meliha Melis Y. : Şekillerin yönlerini biliyorum. Efe Yağız K. : Sayıları

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK PROGRAMI Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatına ait resimleri inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade

Detaylı