İçindekiler. Kadın. Teknoloji. Ekonomi: Alışveriş: Moda

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İçindekiler. Kadın. Teknoloji. Ekonomi: Alışveriş: Moda"

Transkript

1 Kadın Bu Senenin Popüler Gelin Başı Modelleri Uzun Saçlara Yepyeni Şekiller Deneyin Bebek Bakımında Küçük Püf Noktaları İçindekiler Moda Yaz Yaklaşırken Yeni Elbiselerle Göz Kamaştırın Modayı Takip Etmek mi Modayı Yaratmak mı? Mezuniyet Gecesi Kabusunuza Son Verin Teknoloji Merakla Beklenen iphone 5 Neler Getirecek? Bilgisayarınızdan Silinen Dosyalarınızı Geri Getirin Tablet Bilgisayarlar Ofisleri Sokağa Taşıyor Ekonomi: Evde Basit Tasarruf Yöntemleri Altın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Küçük Yatırımcılar için Alternatif Yöntemler Alışveriş: İnternette Alış-veriş Yaygınlaşıyor Sezon Sonu İndirimleri Gerçekten İndirim mi? Çocuklarla Alışverişte Nelere Dikkat Edilmeli?

2 Bu Senenin Popüler Gelin Başı Modelleri Yaklaşan yaz dönemi ile birlikte tüm gelin adaylarını saran büyük telaşlardan biri de düğün günü için seçilecek saç modelinin ne olacağı konusudur. Hemen hemen herkesin bu konuda ayrı tavsiyelerini dinliyor olsalar da yapılan araştırmalar gelin adaylarının gelin başı modellerine karar vermekte çok fazla zorlandıklarını gösteriyor. Uzmanlar seçilecek gelin başı modelinin her şeyden önce gelin adayının saç tipine göre profesyonel bir kuaför tarafından detaylı bir analizden sonra karar verilmesi gerektiğini belirtiyor ve düğün günü öncesi mutlaka bir prova yapılması tavsiye ediliyor. Gelin başı modelinin seçiminde elbette gelin adayının saç tipi en önemli rolü oynuyor olsa da aynı zamanda seçilecek gelinlik ile de uyumlu bir gelin başının oluşturulması bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. Bu nedenle gelin adaylarının gelin başı seçimi sırasında kuaförlerini mutlaka giyecekleri gelinlik hakkında önceden bilgilendirmeleri ve bu konuyu uzman ellere teslim etmelerinde fayda görülüyor. Her sene olduğu gibi bu sene de topuz modeller popülaritesini korumakla birlikte bazı gelin adayları çok daha farklı gelin başı modelleri denemeyi de tercih edebiliyor. Profesyonel kuaförlerin yaratıcı gelin başı modelleri, gelinlik tarzı ile de uyum yakaladığında ortaya prensesleri andıran görüntüler çıkar. Düğün öncesinde saç modelinizi seçerken provaları

3 ihmal etmemeli gerekirse birçok kez farklı modeller deneyerek hangisinin en uygun olduğuna karar vermelisiniz. Kısa saç kesimine sahip olan bayanlar gelin başı modellerinde zorlanabiliyor. Ancak günümüzün popülerlik kazanan unsurlarından biri de takma saçlar. Kısa saçlı bayanlar artık saç modeli konusunda özgürlüğe sahip. Saç rengine uygun takma saçlar uzman kişilerce saçlar arasına ilave ediliyor ve harika topuzlar ortaya çıkıyor. Üstelik bu takma saçlar hiçbir şekilde de belli olmuyor. Uzman kişiler sayesinde doğal bir görüntü kazanabilir ve kısa saça sahip olmanızın yaşattığı model kısıtlığından kurtulabilirsiniz. Düğününüz şüphesiz ki ömrünüz boyunca yaşayacağınız en güzel gündür. Bu günü her zaman güzel hatırlamak, gelinliğiniz ve saç modelinizle herkesin beğenisini kazanmak istiyorsanız profesyonel kişilerden yardım almalısınız. Sizin yüz tipinize hiç de uygun olmayan bir modelle güzelliğinizin gölgelenmesine izin vermeyin.

4 Uzun Saçlara Yepyeni Şekiller Deneyin Bir kadının en önemli silahı uzun ve bakımlı saçlarıdır. Güzel ve bakımlı bir saç kadının tarzına yepyeni bir soluk kazandırır. Saç modelleri ve kullanılan saç uzunlukları kişinin karakteri ve yüz hatları ile alakalıdır. Eğer siz uzun saç kullanmayı tercih ediyorsanız saçlarınızda çok farklı şekiller deneyebilirsiniz modanın her alanında yeniliklere kapı açan bir yıldır. Uzun saçlarınızda da yepyeni şekilleri deneyerek tarzınızda farklılık yaratabilirsiniz. Uzun saç kullanmanın size çok yakıştığını düşünüyorsanız saçlarınıza vakit ayırmalı ve onlara bakım yapmalısınız. Sağlıksız ve bakımsız bir saça en güzel saç modellerini deneseniz de güzel bir görüntü elde edemeyebilirsiniz. Eğer saçlarınıza iyi bakabileceğinizi düşünüyorsanız saçlarınızı uzatmalısınız. Saç şekillendirmesinde uzun saçlı bayanlar daha avantajlıdır. Çünkü seçenekleri daha fazladır. Uzun saçlara yepyeni saç modelleri uygulanabilir. Kısa saçlarda kalıplaşmış belli modellerin dışına çıkamazsınız. Uzun saçların şekillendirilmesinde uzmanların en önemli uyarısı saçlarınızı parlak ve canlı gösterecek modeller uygulamanız yönündedir. Saçlarınızın sağlıklı ve parlak gözükmesi için pahalı kozmetik ürünleri kullanmanıza gerek yoktur. Evde kendinizin hazırlayacağı bazı bakım kürleri ile saç bakımınızı yapabilirsiniz yılının bahar aylarında uzun saçlı bayanların en çok kullanabileceği saç şekilleri dalgalı saçlardır. Dalgalı saç modelleri saçlarınızı olduğundan daha parlak ve daha havalı gösterir. Saçlarınızda yumuşak ve doğal dalgalar oluşturmak için saç köpüklerinden faydalanabilirsiniz. Günümüzde saç şekillendirmesinde en çok kullanılan saç maşalarını kullanabilmek için püf noktaları iyi bilmek gereklidir. Acemice yapılan saç dalgalandırmaları güzel bir görünümden çok bakımsız saçlar elde etmenize yarar. Doğal şık saç şekillerine sahip olmak için dalgalarınızı örgü ile destekleyebilirsiniz.

5 Güzel asimetrik yüz şekillerine sahip olanlar için uzun dalgalı saç modelleri çok başarılı ve doğru bir seçimdir. Romantik ve etkileyici dalgalar yaratmak için saç maşasını kullanırken saç tutamlarınızı kalın yapın. İnce dalgalar saçlarınızın kabarmasına neden olabilir. Uzun saçlarınızı şekillendirirken saç renginize göre modeller seçebilirsiniz. Düz renk saçlarda bütün saç şekilleri güzel ve etkileyici durur. İyi ve sıkı yapılmış bir atkuyruğu, uzun ve düz saçlar için kurtarıcı saç şeklidir. Röfleli, saçında birkaç renk tonu birden bulunan kişiler dalgalı saç modellerinizi tercih edebilirler. Dalgalı saç modeli saçınızdaki ışıltıları daha belirgin hale getirecektir.

6 Bebek Bakımında Küçük Püf Noktaları Sabırsızlıkla beklenen 9 ayın sonunda bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınız andan itibaren içinizde bebeğinizi bir koruma içgüdüsü belirir. Hatta çoğu ailede ilk zamanlar bebeğime bir şey olacak mı, zarar gelecek mi, bakabilecek miyim, onu koruyabilecek miyim diye paniğe kapılırlar. Bu duygular gayet normaldir. Ama zamanla bebekle kurulan sıcak iletişimle ailenin yeni sevimli üyesine alışılır ve bu kaygılarda sona erer. Bebekler ilk zamanlar günün çoğunu uyuyarak geçirirler. Ağlayarak uyanırlar bu acıkmış olduklarının sinyalidir. Bebeğiniz karnı doyar doymaz o tatlı uykusuna tekrar döner. Ağlama nedenleri genellikle açlık ve altını kirletmeden kaynaklanır. Altını değiştirip karnını doyurduktan sonra rahatlarlar ve tatlı, masum uykularına devam ederler. Bebekler sürekli ilgi isterler, ama aşırıya gidip bebeği de sıkmamak gerekir. Uyuyan bebeği gereksiz yere sık sık uyandırmak bebeğin uyku düzenini bozar. Bebek ışığa ve sese alıştırılmalı, hassas yetiştirilmemeli. Hassas yetişen bebekler daha sonra farklı ortamlara alışmakta problem yaşarlar. Bebeklerde görülen sık sorunlardan biride gaz olayıdır. Bu gaz olayı ilk dört ay çok şiddetli şekilde görülebilir. Özellikle erkek bebeklerde daha sık görülür. Bebeğin gazını çıkartmak için bacaklarını bedenine doğru çekerek gövdesine hafifçe bastırmanız fazla gazın dışarı çıkmasını sağlar. Bebek anneyi emerken de biberonla mama içerken de boş hava yutar. Bu da bebeklerde gaza yol açar. Bunun içinde bebeği doyurma işi bitince dik tutarak sırtını sıvazlamak gerekir. Bu şekilde de gazını çıkarmada yardımcı olunur. Geceleri bebeğinizi loş ışıkta beslerseniz gece ile gündüz arasındaki farkı öğrenir. Çok kusan bebekleri yatarak değil de oturarak emzirin. Böylece kusmasını engellemiş olursunuz. Kusmuk kötü

7 koktuğu için karbonatlı su ile temizlerseniz hem kokuyu hem de lekeyi gidermiş olursunuz. Böylece bebeğiniz o güzel kokusunu uzun süre korumuş olur. Bebekleri ne çok ince ne de çok kalın giydirmemek gerekir. Yetişkin insanların giyiminin iki katı olmalı. Teri üstünde kurutulmamalıdır. 5. aydan itibaren bebeğinizin gece beslenmesine ara verin. Uyandığında mama yerine bitki çayı içirin, bebeğinizin beslenme alışkanlıklarını düzenler. Bebeğinizi gece rahat uyusun diye gündüz uykusuz bırakmayın, aksine gündüz uyumayan bebek gecede rahat uyumaz. Annelik ve babalık içten gelen bir histir. Bebeğinizin bakımında hislerinize güvenin.

8 Yaz Yaklaşırken Yeni Elbiselerle Göz Kamaştırın Bayanlar hiçbir zaman elbise almaya doyamıyor. Kıyafete olan ilgileri birbirinden farklı kıyafetlere sahip olmalarına neden olur. Hemen her bayanın farklı renklerde ve desenlerde birçok elbisesi oluyor. Ne kadar çok çeşit olursa olsun bayanlar elbise almaya doymaz. Özellikle yaz aylarında elbiseler en rahat kıyafetlerdir. Yazın bunaltıcı sıcağı karşısında bol, ferah ve aynı zamanda da modaya uygun elbiselerle hem şık olmayı başarıyor hem de rahat hareket edebilme olanağına sahip oluyoruz. Kıyafetler her zaman önemlidir. Özellikle bayanlar ne giydiğine ve nasıl gözüktüğüne çok dikkat eder. Girdiği ortamlarda şıklığı ile göz kamaştıran bayanlar bunu fark ettiklerinde kendileriyle güven duymaya başlıyor. Güzel olduğunu hissetmek ve beğenilmek her kadının hoşuna gider. Yaz aylarında elbise giymeyi tercih eden bayanların birçok seçeneği oluyor. Elbiselere olan ilgileri tasarımcıların da bu konuda farklılıklar sunmasına neden oldu. Hem gündüz hem de gece yaz şıklığına sahip olabilmek için internet iyi bir kaynaktır. Modayı kolayca takip edebilir, markaların yeni kreasyonlarını inceleyebilir, hatta bedeninize göre nasıl bir elbise tercih etmeniz gerektiği konusunda bile bilgi sahibi olabilirsiniz. Elbiselerinizle göz kamaştırmak istiyorsanız, sadece güzel bir elbise satın alıp giymekle bunu başaramazsınız. Birçok elbise modeli hoşuna gidebilir. Ancak bedeninize uygun bir elbise değilse üzerinizde çok da güzel bir görüntü ortaya çıkarmayacaktır. Önce bedenlerinizi tanıyın, elbise seçimlerinizi ona göre yapın.

9 Herkesin bedeni birbirinden farklıdır. Birinin üzerinden hoş duran, göz kamaştırıcı bir elbisenin sizin üzerinizde de aynı şekilde durması mümkün olmaya bilir. Bunda boyunuz, kilonuz ve vücut hatlarınız etkili olur. Eğer manken gibi kusursuz bir vücuda sahip değilseniz elbise seçimlerinde çok titiz olmanız gerekiyor. Kısa boylu bayanlar için uzun elbiseler asla tercih konusu olmamalıdır. Maxi elbiseler zaten uzun olmayan boylarını çok daha kısa gösterecektir. Etek boyu kısa olan elbiseleri seçerlerse boy sorununu da ortadan kaldırabilirler. Kilo problemi olanların da kesinlikle büyük desenli elbise seçimlerinden uzak durması gerekiyor yaz modasında özelikle büyük çiçek desenleri olan elbiseler kendini gösteriyor. Kilolu bayanlar bunları tercih etmek yerine sade renklerde ve küçük desenlere sahip elbiseleri tercih etmelidir. Kilonuz ya da boyunuz nasıl olursa olsun, bedeninize uygun elbise ile bu yaz girdiğiniz her ortamda göz kamaştırmayı başarabilirsiniz.

10 Modayı Takip Etmek mi Modayı Yaratmak mı? Görselliğine önem veren kişiler için kıyafetler önemlidir. Çoğu zaman kıyafet seçimlerini belirleyen unsur moda oluyor. Kıyafet modası 6 ayda değişiklik gösterir. Mevsim geçişleri sırasında yeni kreasyonlarını görücüye çıkaran markalar modaya yön veriyor. Herkesin beğendiği unsurlar trend olmaya başlıyor ve çoğumuzun gardırobunda moda olan kıyafetler yerini alıyor. Moda olan kıyafetler her zaman herkesin hoşuna gitmiyor. Bu kıyafetler arasından herkes kendi tarzına en uygun olanı seçmeye çalışır. Tarz ve beden uyumu çok önemlidir. Sadece moda olduğu için bir kıyafeti almak ve giymek doğru değil. Bunun yanı sıra sizin tarzını yansıtması ve bedeniniz için de uygun olması gerekiyor. Benden uygunluğu kiloya bağlı olarak değişen vücut bedenleri değildir. Buradaki uyum vücut hatlarına uygun giyinmek oluyor. Aslında herkes kendi modasını kendisi yaratıyor. Beğeni kazanan yeni tasarımlara sahip kıyafetler, güzel kombinler yapılamaz, bedene uygun ayarlanmaz ise moda olmuş olması aslında çok da kimseyi ilgilendirmez. Burada dikkat edecekleri şey sadece sizin bedeninize uygun olmayan kıyafetleri nasıl giymiş olmanız olacaktır. Bugün modayı takip eden ünlülerin, moda tasarımcılarının genel tavsiyesi giyinirken ilk önce kusurların kapatılmasıdır. Her kadın vücudunu tanır ve hangi bölgelerin kusurlu olduğunu bilir. Doğru kıyafet seçimleri ile bu kusurlu kısımlar gizlendiğinde güzellik ortaya çıkar. Şık olabilmek asla dekolte kullanmak, dünyaca ünlü markaların kıyafetlerini giymek değildir. Doğru kıyafet seçimlerinde püf noktaları öğrenen kişiler her ortamda şık olmayı başarabilirler.

11 Tek başına moda takibi asla yeterli değildir. Şık biri olabilmek için modayı takibin yanı sıra kendi modanızı da yaratmalısınız. Şık kadın stil sahibi kadındır. Stilinizi ortaya koyun ve kendi tazınızı yansıtan modayı kendiniz için yaratın. Moda sadece kendisini kıyafetler göstermez. Moda artık her unsura yansıyor. Stil sahibi bir kadının kıyafet modasını takip ettiği kadar moda saç kesimlerini, moda aksesuarları, moda olan hemen her unsuru takip etmesi gerekir. Bunları kendi tarzına bir araya getirerek modayı yaratan kadın her zaman daha şık olmayı başaracaktır. Sadece modayı takip etmek ve moda olduğu için bir kıyafeti satın almak kolay yolu seçmek oluyor. Şıklı özen ister, eğer fark yaratmak istiyorsanız moda yaratmanız gerekir.

12 Mezuniyet Gecesi Kâbusunuza Son Verin Okul dönemleri insanların hayatlarının en büyük kısmını oluşturur. Her okul döneminin bitmesi ile mezuniyet geceleri düzenlenir. Bu gecelerde öğrenciler en şık ve en güzel kıyafetlerini giyer ve o gece hiçbir şeyin onları üzmesini istemezler. Mezuniyet gecelerinde yaşanabilecek en büyük kâbus yanlış elbise seçimleridir. Özellikle kızlar mezuniyet gecelerine aylar öncesinden hazırlanmaya başlarlar. En şık kıyafetin, en güzel saç modelinin kendilerinde olmasını isterler. Bunun için yapmanız gereken tek şey vücudunuzu tanıyarak elbise seçmek, yüz hatlarınızı bilerek saç modeli yaptırmaktır. İster lise mezuniyet gecesi olsun ister üniversite mezuniyeti olsun en çok tercih edilen elbise modelleri abiyelerdir. Abiye tarzı giyim en riskli giyim tarzıdır. Yanlış kıyafet seçimi mezuniyet gecenizi bir kâbusa çevirebilir. Bunun için yapmanız gereken tek şey vücudunuz için en uygun elbise modelini seçmektir. Vücudunuza uygun elbise modellerinin neler olduğunu bilmiyorsanız uzmanlardan yardım olabilirsiniz. İnternette doğru kıyafet seçimi üzerine yazılan onlarca yazı vardır. Birçok ünlü modacı ve tasarım uzmanları belli kalıplardaki vücutlara sahip kişiler için en uygun elbise modellerini açıklamaktadır. Bu bilgiler ışığında vücudunuzu tanıyarak kıyafet seçiminizi yapabilirsiniz. Ayrıca kıyafet seçimlerinizde renklerde çok önemlidir. Ten renginize uygun elbise renkleri tercih ederseniz mezuniyet gecesinin prensesi olmanız için hiçbir engel kalmaz. Dar, düşük omuzlara, küçük ve ya orta beden göğüslere, ince bel ve yuvarlak basenlere sahipseniz vücudunuzun üst kısmında hareketli, alt kısmında ise düz paça pantolon ya da evaze kesimli etek giyebilirsiniz. Bu kıyafet modellerindeki amaç basenlerin yuvarlaklığını bir avantaj olarak kullanarak alt kısma göre daha dar ve küçük olan üst bedenle oranlamaktır. Kruvaze elbiseler, bele oturan ve ampir kesimler tercih edebilirsiniz.

13 Orta beden göğüs, ince veya orta beden bel ve yuvarlak basenlere sahipseniz giyinmesi en kolay ve avantajlı vücut tipine sahipsiniz demektir. Ne giyse yakışıyor diye tabir edilen kişiler işte bu vücut tipine sahip kişilerdir. Mezuniyet gecesinde çok vasat bir elbise giyemedikleri bir kâbus yaşamak durumunda kalmazlar. Mezuniyet gecenizde bir yıldız olmakta sizin elinizde, vasat bir görüntü çizerek o geceyi unutmak istemekte sizin elinizde. Aynada gördüğünüz görüntü sizi yeterince mutlu etmiyorsa ve aynaya baktıkça kendinize bir kere daha aşık olmuyorsanız sizin için doğru elbise, doğru saç bunlar değildir.

14 Merakla Beklenen iphone 5 Neler Getirecek? Teknolojik ilerlemeler akıllı telefon unsurunu ortaya çıkardı. Artık cep telefonlarından beklentimiz sadece görüşme yapmak, iletişim kurmak değil. Hemen hepimiz üstün özelliklere sahip cep telefonları ile teknolojiye sahip olmak istiyoruz. Akıllı telefonların lider ismi Apple, iphone serileri ile cep telefonu dünyasını tamamen değiştirdi. Dünyanın teknoloji markası, hiçbir gelişmeyi kaçırmıyor ve daha üstün özellikler sunabilmek için çalışıyor. Apple ipad 2 teknolojisinin ardından iphone 5 serisi ile de rakiplerini geride bırakacağa benziyor. Bugün birçok kişi Apple teknolojisine sahip olmak istiyor. Bu günümüzde artık bir ayrıcalık haline geldi. iphone 5 serisi daha piyasaya bile sürülmeden almak isteyen kişiler sıraya giriyor, sipariş vermeye çalışıyor. iphone 5 diğer serilerden bir adım daha öne çıkan özellikleri de beraberinde getirecek. Zaten üstün özellikler sunan Apple iphone 5 ile de herkesin beğenisini kazanacaktır. Dört gözle beklenen iphone Temmuz ayında piyasaya sürülecek. Sahip olacağı özelikler hakkında kesin bilgiler verilmese de iphone kullanıcılarının beklentileri oldukça fazla. Firmanın yaptığı

15 açıklamalar ve yeni patent almaya çalışma işlemleri ise farklı özelliklerin olacağı sinyalini verdi. iphone 5 beklentilerinden biri de 3D kamera özelliğidir. Zaten 8 Mp gibi iyi bir kamera özelliğine sahip olan iphone 4S herkesin beğenisini kazandı. Şimdi iphone 5 ile daha üstün özelliklerin, uygulamaların ekleniyor olması iphone meraklılarını memnun edecektir. iphone 5 daha fazla dokunmatik ekran olanağına sahip olacağa benziyor. Piyasaya sürülmesini merakla bekleyen kişilerin beklentileri içerisinde de bu unsur var. Resmen bir bilgisayar kapasitesine sahip olan bu akıllı telefonların, daha uzun süre batarya ömrünün olması da istekleri arasındadır. Apple firmasının verdiği bilgilere göre batarya gücünün de arttırılacağı biliniyor. Sabırsızlıkla beklenen yeni nesil iphone, bu kadar bekletmeye değecek özelliklerle piyasaya çıkacaktır. iphone özellikle iş hayatında bilgisayar ve internet kullanımına ihtiyaç duyan insanların işlerini kolaylaştırıyor. Ancak iphone kullanımı artık bir ihtiyaçtan daha çok moda haline gelmeye başladı. Dünya çapında büyük bir iphone kullanımı furyası bulunuyor. Özellikle genç kesim iphone özelliklerini ve donanımını çok sevdi. Teknoloji meraklısı ve cep telefonundan beklentisi yüksek olan biriyseniz yeni nesil iphone sahibi olmalısınız.

16 Bilgisayarınızdan Silinen Dosyalarınızı Geri Getirin Bilgisayar okuryazarlığı gittikçe artıyor. İçinde bulunduğumuz çağ bilgisayar kullanımına yönelik bir çağdır. Hemen her yerde bilgisayarlı sistemler karşımıza çıkıyor, her işletmede bilgisayar kullanımı söz konusu oluyor. Özellikle iş hayatında bilgisayar kullanan kişiler, belgelerini, işlemlerini yaptıkları programları da bu bilgisayarları içerisinde saklı tutuyor. Bu önemli belge ya da programlar yanlışlıkla silindiğinde ise bütün işleri altüst edebilecek durumlarla karşılaşabiliyoruz. Teknolojik gelişmeler, ortaya çıkan yeni yazılımlar bilgisayardan silinen bir dosyanın geri getirilebilmesine olanak sağlıyor. Bu amaçla oluşturulan birçok program bulunuyor. Eğer bilgisayarınızda önemli belgeler bulunuyorsa bunların yanlışlıkla silinebilme ihtimaline karşılık bu yazılımlara sahip olmalısınız. Sizin için oldukça önemli bir belgenin silinmesi farklı sorunlara neden olabilir. Bir yazılım sayesinde bu dosyaları kolayca geri getirebilir, olası sorunları oradan kaldırabilirsiniz. Birçok kişi silinen dosyaların geri getirilebileceği yazılımların mevcut olduğundan haberdar değil. Bu amaçla birçok farklı program bulabilirsiniz, ancak yeniden yükleme işleminde dikkatli olmanız gerekir. Kurtarmaya çalıştığınız dosyayı yeniden yüklerken farklı sorunlar doğmasına neden olabilirsiniz. Kurtarmak istediğiniz dosya ne kadar küçük boyutlu ise o kadar kısa sürecektir. Ancak büyük boyutlara sahip dosyaların kısa süreden yeniden yüklenmesini beklememelisiniz. Hemen kısa sürede yüklenmesi silinen dosyanın yeniden yazılım şansını azaltacaktır. Bu da dosyanızı kurtaramayacağınız anlamına gelebilir.

17 Bilgisayarımızda bulunan bizim için ciddi önem taşıyan bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna kaldırdığımızda yeniden yükle seçeneği ile kolayca yükleme işlemini yaparız. Ancak geri dönüşümden de silindiği zaman yeniden yüklemek o kadar kolay olmayacaktır. Yine de bu amaçla oluşturulan yazılımlar sayesinde kurtarabiliriz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hangi yazılımı kullanmanız gerektiği konusundaki bilgileri internet üzerinden öğrenebilir, teknik bilgisi olan kişilere başvurabilirsiniz. Programı bildiğiniz takdirde yükleme işlemi kolaydır, ancak biraz zaman alır. Bilgisayarlarımız çoğumuzun en güvenli belge deposudur. Önemli belgelerimizi, dosyalarımızı bilgisayarlarımızdaki klasörlerde tutarız. Bu önemli bilgileri sildiğimiz hale geri kurtarabiliyor olmamız da teknolojinin verdiği avantajlardan biridir. Resimlerimizi, dokümanlarımızı, önemli belgelerimizi profesyonel kurtarma programları sayesinde geri getirmeyi başarıyoruz. Bu yazılımların bilgisayar işletim sisteminiz ile uyumlu olup olmadığını bilmeniz de size fayda sağlar. Yazılımı araştırın ve yapmanız gerekenleri öğrendikten sonra sildiğiniz dosyaları geri yüklemeye başlayın.

18 Tablet Bilgisayarlar Ofisleri Sokağa Taşıyor İnsanlar artık iş hayatlarını bilgisayarlar üzerinden takip devam ettirmektedir. Ofisinizde incelemeniz gereken birçok dosyayı artık evinizde bilgisayarlarınızdan inceleyebilir, yapmanız gereken işleri bilgisayarlar üzerinden halledebilirsiniz. İş hayatındaki bu büyük kolaylık sayesinde ofislerde harcanın uzun vakitler tarih oluyor. Son zamanlarda oldukça rağbet gören ve kullanımları çok kolay olan tablet bilgisayarlar sayesinde istediğimiz yerde, istediğimiz mekânda işlerimizi takip edebiliriz. Teknolojide her an yeni gelişmeler yaşansa da, bazen mevcut teknolojileri insanlar için daha da cazip ve ilgi çekici hale getirme çabaları bitmek bilmiyor. Bilgisayarın icat edildiği ilk yıllarda bir bina boyutunda olduğu bilinen bir gerçektir. Teknolojinin ilerlemesiyle sonraki yıllarda bilgisayarlar küçülerek evlere kadar girmiştir. Ancak bilim adamları insan yaşamını kolaylaştırmak için daha da çok çalışarak dizüstü, cep bilgisayarı ve en son tablet bilgisayarı icat ettiler. Teknolojinin bu son harikası tablet bilgisayarlar ile ofisler artık sokaklara taşınıyor. Sizin ve tablet bilgisayarınızın olduğu her yer potansiyel ofis görevi yapabilmektedir. Tablet bilgisayarların hayatımıza getirdiği bu avantajlar ile kapalı ofis ortamlarında saatler harcamak zorunda kalmazsınız. Hayatımızı bu kadar kolaylaştıran tablet bilgisayarlar her şeyden önce taşınabilirdir ve çok az yer kaplar. Yapı olarak cep bilgisayarı ile dizüstü bilgisayarın karışımdır ancak dizüstü bilgisayar gibi büyük klavyesi yoktur sadece ekrandan oluşur ve dokunmatik ekranı sayesinde tüm işlemlerinizi rahatça

19 yapabilirsiniz. Ekran şeklide bir tablete benzediği için tablet bilgisayar denilmektedir. Tablet bilgisayarlar teknoloji dünyasında bilgisayar evriminin dönüm noktası olarak görülmektedir. Tablet bilgisayar kısaca, dijital bir kalem yardımıyla kontrol edilen klasik bir Pocket bilgisayar ile standart bir dizüstü bilgisayarın birleşimi olarak tanımlanabilir ya da dijital kalemle kontrol edilen, klavyeye ya da fareye ihtiyaç duymayan bir dizüstü bilgisayar olarak da ifade edilebilir. Tablet bilgisayarın özellikle, işi gereği sürekli bir dolaşım halinde olan iş adamlarının, öğretmenlerin ve öğrencilerin yaşamını kolaylaştırması hedeflenmektedir. Wi-Fi teknolojisi ile kablosuz internet iletişimine de olanak sağlayan bu taşınması ve kullanması kolay bilgisayarlar yardımıyla yanınızda sınırsız bir kütüphane taşımanız, aradığınız bilgiye her an ulaşabilmeniz ya da ofisinizi gittiğiniz her yere götürebilmeniz mümkün hale gelmiştir.

20 Evde Basit Tasarruf Yöntemleri Günümüzde hayat şartlarının giderek kötü bir hal alması ile birlikte insanlar her alanda tasarruf yapmaya başladı. Daha iyi bir yaşamı kendimize sağlamamız için hayatımızın her noktasında hassasiyet göstermemiz gereken tasarrufa öncelikle evimizden başlamamız gerekmekte. Evinizin içerisinde size hiç bir zorluk çıkartmayacak önemli püf noktalarına dikkat ederek tasarruf sağlayabilirsiniz. Ev içerisinde tasarruf yapabilmek için öncelikle kullandığınız eşyalarda önlemler almanız gerekmektedir. Beyaz eşyaların ömrünü uzatır iken aynı zamanda daha az maliyet ile çalıştırabilirsiniz. Evde basit tasarruf yöntemlerinin başında halk arasında en çok bilinen çamaşır makinelerini tam dolu, bulaşık makinelerini ise tam tersi doldurmadan, buzdolabı fişini toprak prize takarak ve televizyonlarımızı kullanmadığımız sürece kapalı tutulması yöntemleridir. Bunların yanı sıra hem hayatınızı kolaylaştıracak hem de ekonomik olarak tasarruf edeceğiniz yöntemleri vurgulayacağız. İşte evde uygulayacağınız basit tasarruf uygulamaları; - Her evinde demirbaş eşyası olan çamaşır makinelerini tamamen dolu iken çalıştırmanız gerekmektedir. Bununla birlikte çamaşırlarınızı yıkar iken sıcak su yerine ılık su kullanmalısınız. - Bulaşık makinelerinin hangi saatlerde kullanıldığı dahi önemli bir konudur. Yaz mevsiminde bulaşık makinelerini sabah ve akşam saatlerinde çalıştırmanız hem nem oranını düşürecek hemde daha kısa süre içerisinde bulaşıklarınızın yıkanmasını sağlayacaktır.

21 - Buzdolabı her evde bulunmaktadır. Buzdolabının kullanımında tasarruf yapmak istiyorsanız öncelikle toprak priz ile çalıştırmanız gerekmektedir. Bununla birlikte buzdolabınızı diğer beyaz eşyalardan uzak tutarak enerji tasarrufundan yararlanabilirsiniz. - Evlerimizde kullandığımı ütüler oldukça fazla enerji tüketmektedir. Bu yüzden ütü alır iken kurutucu gücü düşük, buhar kapasitesi yüksek olan ütüleri almanız daha avantajlı olacaktır. - Yemek yapmak için kullanmakta olduğumuz tencereleri buharlı olarak seçmeniz gerekmektedir. Buharlı tencereler daha az buhar sağlamakta vede besin öğelerinin değerini kaybetmemelerini sağlamaktadır. - Televizyonlar evimizde en çok kullanılan teknoloji cihazları arasında yer almaktadır. Kullanmadığımız zamanlar muhakkak televizyonu kapalı tutmamız gerekmektedir. Bununla birlikte televizyonlar için kullanılan prizlerin enerji gücünü düşeren özelliklere sahip olmasını sağlamalısınız. - Isı yalıtımı her eve muhakkak yapılması gerekmektedir. Isı yalıtımı ile daha az enerji ( doğal gaz ) harcaması yapabilir ve ısınma yönünden büyük bir avantaj sağlayabilirsiniz. Isı yalıtımı, binadan dışarıya olan ısı kaybını azaltır; dolayısıyla ısınma için harcanan yakıt miktarı da azaltılmış olur.

22 Altın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Hem ülkemizde hem de dünya üzerinden en büyük yatırım aracı olarak görülen altın, sürekli olarak değerini koruyan ve yükselten özellikleri ile dikkat çekmekte ve insanların yatırım aracı olarak altını görmesidir. Dünya piyasasında her gün yükselen değeri ve özellikleri ile altın yatırım için ilk tercih edilen ürün olur iken hem kısa vadede hem de uzun vadede çok fazla kazandırmasından dolayı talep görmektedir. Yatırım için altın almak istiyorsanız sizlere dikkat etmeniz gereken başlıca noktalara madde madde yer vereceğiz. - Sahte Altın Nasıl Anlaşılır? Altın alarak yatırım yapmak isteyen kişilerin öncelikle sahte ve gerçek altın ayrımını doğru yapması gerekmektedir. Günümüzde insanların sahte ve gerçek altının ayırımını yapması oldukça zordur. Öyle ki altın satmakta olan kuyumcuların bile pek çok zamanlar sahte altını anlayamadıklarını görüyoruz. Altın alırken sahte altını anlamanız çok çok zor olacağı için muhakkak çok tanıdığınız bir kuyumcudan veya marka kuyumculardan altın almanız gerekmektedir. - Hangi Altınlar Alınmalıdır?

23 Eğer yatırım yapacak ve uzun vaade de altından yüksek kar elde etmek istiyorsanız has altın, Cumhuriyet Altını ve markalı 22 ayar bilezikler satın almanız daha doğru olacaktır. 22 ayar altın tercih edilmesinin en büyük nedeni daha az işçiliğe sahip olmasıdır. İşçiliğin az olması 22 ayar altın alarak yatırımınızın sonunda daha uygun fiyatlar ile bozdurabilecek olmanızdır. 22 ayar bilezik ile uzun vadede çok yüksek kar elde etmeniz mümkündür. - Altında Ayar Nedir, Nasıl Anlaşılır? Ülkemizde hemen hemen her insanın muhakkak yastık olarak tabir ediliği gibi altını bulunmaktadır. Altına yatırım yapmak isteyen kişiler için en uygun seçenek olan altın ise 22 ayar bilezik modelleridir. Altında ayar normal şartlarda 24 ayardır. Ancak 22 ayar altına düşürülmesi için altın alışımı yapılmakta ve bakır ve çinko katılarak 22 ayar bilezik haline getirilmektedir. Altın alarak uzun sürede yatırım yapmak isteyen kişilere önereceğimiz diğer önemli nokta ise banka hesabıdır. Altını evde saklamak çok büyük bir risk olur iken sizlere vereceğimiz en iyi tavsiye bir bankadan altın hesabı almanızdır. Hem bankanızın vermiş olduğu oranlar ile altınınız değerlenmekte, hem de piyasa değeri artmaktadır.

24 Küçük Yatırımcılar için Alternatif Yöntemler Yatırım insanların geleceğe yönelik gerçekleştirdikleri uygulamalardır. Belirli yatırım araçları ile sadece şimdiki zamanı düşünmeyen kişilerin uyguladıkları yöntemlerden en karlı olanları ve küçük yatırım ile başlayacaklara öneriler sunacağız. Öncelikle şu kavramı çok iyi anlamalı ve kavramalısınız. Yatırımın boyutu ne kadar büyük olur ise geri dönüşümü de o kadar büyük olur. Örnek vermemiz gerekir ise 10 gram altına yatırım 1 senelik yatırım ile alacağınız değer en fazla 10x2 değerindedir. Ancak 150 altına yatırım yaptığınızda ise alacağınız kar payı 150x4 oranına kadar çıkmaktadır. Yatırım araçlarından biri ile sizde küçük yatırımlar ile başlamak istiyorsanız öncelikle altına önem vermeniz gerekmektedir. Altın hem küçük vadede hem de uzun vade de oldukça fazla kazandırmaktadır. Hem ülkemizde hem de dünya üzerinde her geçen gün değerine değer katan altına sizde küçük yatırımlar ile başlayarak kısa süre içerisinde kar elde etmeye başlayabilirsiniz. Yatırım araçlarından en değerlisi olan altına ufak yatırımlar ile başlamak istiyorsanız en değerli ürün olan 22 ayar altın veya bilezik ile başlamanızı öneririz. 22 ayar altının en büyük önemi maliyetinin yani işçiliğin az olmasıdır. Bu yüzden satar iken de daha fazla kar elde edebilirsiniz. Küçük yatırımcılar için diğer alternatif yöntemlerden biri de banka hesaplarıdır. Birikmiş bir paranızı vadeli hesaba yatırarak uzun sürede kar elde edebilirsiniz. Ancak bankaların vermekte olduğu kar oranları çok çok düşük olduğu için bu yatırım türünü sadece uzun süreli olarak tercih etmeniz gerekmektedir. Kısa süre içerisinde banka yatırımı ile kar elde etmeniz mümkün değil. Yatırım araçlarını kullanmak isteyen küçük yatırımcılara vereceğimiz tavsiyelerden biri de çok dikkatli olmalarıdır. Küçük yatırımcılar küçük paralar ile büyük paralar kazanılmayacağını bilmelidir. Bu yüzden yatırım araçlarından en az risk olanını seçmeniz gerekmektedir. Bu yüzden altın, küçük

25 yatırımcılar için temel yatırım aracı olmakta alternatif yatırım yöntemleri ise vadeli hesap açımı veya daha az kar oranı olan dolar veya Euro alımıdır. Sürekli olarak artan ve yükselen döviz piyasasında sizde kısa vadede kar yapmak zor olsa da uzun vadede kazanacağınıza emin olabilirsiniz.

26 İnternette Alış-veriş Yaygınlaşıyor İnternet, insan yaşamında devrim etkisi yaratan bir icattır. İnternetin bu kadar önemli hale gelmesiyle beraber birçok sektör, çalışma alanını bu yöne kaydırmıştır. Çalışma alanını internet âlemine kaydıran en önemli sektörlerden biri alışveriş sektörüdür. Alışveriş yapmak, insanların en sevdiği aktivitelerden biridir. Özellikle kadınların alışverişe olan tutkusu filmlere ve kitaplara konu olacak cinstendir. Bu yüzden alışveriş sektörü günden güne canlanmakta ve gelişim kaydetmektedir. İnternetin yaygınlaşma aşamasıyla beraber insanlar, artık ihtiyaçlarını sanal ortam üzerinden gidermektedir. İlk zamanlar birkaç alışveriş sitesinden ibaret olan bu piyasa, günden güne katlanarak şimdiki halini almıştır. Sanal ortamda artık yüzlerce, hatta binlerce alışveriş sitesi mevcuttur. İnsanlar, bu alışveriş sitelerinden her türlü ürünü alabilmektedir. Giysiler, spor aletleri, ev eşyaları, ofis malzemeleri, teknoloji ürünleri başta olmak üzere her türlü ürün, alışveriş pazarında ilgi ile takip edilmektedir. Durum böyle olunca insanların alışverişe olan ilgisi de ister istemez artmaktadır. İnternet üzerinden alışveriş yapmak, beraberinde büyük bir rahatlığı da getirir. İnternetten istettiğiniz ürünler, kargo ile en fazla birkaç gün içerisinde elinize ulaştırılmaktadır. Bu durumda evinizden dışarı bile çıkmadan istediğiniz ürünü satın almış olursunuz. İnternet üzerinden alışveriş günden güne yaygınlaşmaktadır. Aslında internet üzerinden alışveriş, çok yeni bir kavram değildir; fakat ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmaya başlamıştır. İnsanlar, ilk olarak internet üzerinden alışveriş yapmaya pek sıcak bakmamaktaydı. Artık internette yer alan sanal mağazalar, insanların günlük hayatında önemli bir yer edinmeye başladı. Her gün bu sayfaları düzenli olarak kontrol eden kişiler, yeni ürünlerin gelip gelmediğini, indirime giren ürü olup olmadığını özel olarak inceliyor. Artık internet üzerinden alışveriş yapmak, normal mağazalardan alışveriş yapmak kadar kolay hale geldi, hatta bazı yönlerinin mağazalardan alışveriş yapmaktan daha rahat olduğunu söylememiz bile mümkün. İnternet üzerinden alışverişin yaygınlaşmasıyla beraber markalar da bu yönde atılımlar atmaya başladı. Artık birçok markanın sanal ortamda mağazaları ya da temsilcilikleri bulunmakta. İnsanlar, istedikleri ürünleri internetten kolaylıkla bulunabiliyor. Ayrıca internette çok esnek bir fiyat aralığından söz etmemiz mümkün. Çok ucuz ürünlerden tutun da dünya markalarına kadar birçok

27 ürünü sanal ortamda bulmanız mümkün. İnternet üzerinden alışveriş imkanı günden güne daha da çeşitlenmekte. İleriki dönemlerde bu konuda ciddi adımların atılacağını şimdiden söyleyebiliriz.

28 Sezon Sonu İndirimleri Gerçekten İndirim mi? Alışveriş yapmak, insanların en çok zaman harcadığı ve zaman harcarken en fazla zevk aldığı etkinliklerden biridir. Alışveriş, yeri geldiğinde temel bir ihtiyaç, yeri geldiğinde ise ekstra bir harcamadır. Bu durum kişilerin ekonomik durumundan tutun da zevk ve tercihlerine kadar birçok faktörden etkilenmektedir. Ekonomik durumu düşük ya da normal olan kişiler alışverişi sadece temel ihtiyaç olarak yaparlar. Yılın belli dönemlerinde birkaç ürün satın alan bu kişiler için alışveriş, tamamen temel bir ihtiyaçtır ve ötesine gidilmez. Ekonomik açıdan rahat kişiler içinse alışveriş yapmak büyük bir eğlencedir. Yeni ürünler satın almak, farklı modellere bakmak onlar için büyük bir zevktir. Bahsettiğimiz bu ayrım son yıllarda yok olma derecesine geldi diyebiliriz. Artık insanlar, ekonomik durumları ne olursa olsun alışveriş yapmaktan çekinmiyor, çünkü insanları alışverişe iten birçok sebep var. Alışveriş denince akla gelen ilk unsurlardan biri indirimdir. İndirim, belli dönemlerde bazı ürünlerin fiyatında yaşanan düşüşün ifadesidir. Bazı markalar, farklı sebeplerden dolayı bazı dönemlerde indirime giderler. Bu durumda insanlar alışverişe yönelmekte ve ihtiyaçları olmayan ürünleri bile satın almaktadırlar. İndirim, genelde sezon sonlarında uygulanmaktadır. Peki, sezon sonunda yapılan indirimler gerçekten indirim midir? Bu konuda söylenebilecek birçok söz vardır. Markalar, normalde sezon sonu indirimi diye düşünülen fiyatı normal fiyat olarak belirlerler. Yani bir ürün sezon sonu indirimi ile 10 TL ye indirilecekse bu fiyat, ürünün normal fiyatıdır. Bu fiyatın üzerine belli bir miktar eklenerek sezon başında satışa sunulur. Mesela sezon sonu fiyatı 10 TL olacak bir ürün sezon başında 15 TL den satışa sunulmaktadır. Sezon sonunda ürünün fiyatı indirim adı altında 10 TL ye indirilmektedir. Elbette bu mantık tüm markalar ve mağazalar için geçerli değildir. Bazı markalar, farklı taktikler kullanmaktadırlar. Bazıları da bu tür

29 taktiklere girişmeden normal fiyatları kullanırlar. Kısaca indirim sandığımız fiyat değişimleri, sadece dönemden döneme değişebilmektedir. Ayrıca indirime düşen ürünler, normal sezon içinde ilgi görmeyen türdendir. Normal sezon içerisinde satılamayan ürünler, indirim uygulanarak elden çıkarılırlar. İnsanların çoğu, sezon sonu indiriminden yararlanarak alışveriş yapmaktadır. Dolayısıyla alışverişte bir terslik de meydana gelir. Yazın kışlık elbise satın alan insanlar, kış aylarında da yazlık elbise satın almış olurlar. İndirimlerden faydalanmak için böyle bir taktik kullanan kişiler, normal fiyatının altına ürün satın alabilmektedirler.

30 Çocuklarla Alışverişte Nelere Dikkat Edilmeli? İnsanlar, alışveriş yaparken farklı ürünlere bakmayı ve bu ürünler arasında kıyaslama yapmayı çok severler. Alışveriş temel ihtiyaçların yanı sıra ekstra harcamaların da yer aldığı bir işlemdir. Bazen alışveriş esnasında hiç ummadığımız ürünler satın alabiliriz ya da normalde aklımıza gelmeyen bir ürünü, alışveriş esnasında hatırlayarak satın alabiliriz. Alışveriş yapmak, özellikle bayanların çok sevdiği bir aktivitedir; ancak yanlarında çocuk olduğunda alışveriş yapmak, bayanlar için zaman zaman işkence halini alabilmektedir. Çocuklar, alışveriş anında huzursuzluk çıkarabilirler. Genelde çocuklar alışveriş esnasında kendilerine de bir şeyler satın alınmasını isterler ve bunun için ağlarlar. Bu durumda bayanlar alışverişe yeteri kadar odaklanamazlar. Çocuklarla alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. İlk olarak alışveriş yapılan mekânın yapısı büyük önem taşımaktadır, çünkü alışveriş yaptığınız yerde çocuklar açısından zararlı olabilecek ürünler bulunabilir. Özellikle büyük alışveriş merkezlerinde bazı mağazalarda her sektörden ürün bulunmaktadır. Durum böyle olunca bu ürünlerin bazıları, çocuklar açısından tehlike oluşturabilmektedir. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına alışveriş esnasında çocuğunuzu yanınızdan ayırmamanızda yarar vardır. Ayrıca büyük alışveriş merkezlerinde bulunan bazı mağazalar birkaç katlı olabilmektedir. Bu durumda bir kattan bir kata genelde yürüyen merdivenler aracılığıyla çıkılmaktadır. Bu hususta yine çocuğunuza dikkat etmeniz gerekmektedir, aksi takdirde kimsenin istemeyeceği türden kazalar ya da olaylar yaşanabilir. Alışveriş esnasında insanlar bazen dalgın olabilmektedir. Bu tür zamanlarda çocuklar dikkatinizin dağılmasından faydalanarak başka alanlara giderler. Bu durumda çocuğunuzu kaybedebilirsiniz veya çocuğunuzun başına istenmedik durumlar gelebilir. Alışveriş esnasında yanınızda çocuğunuz varsa ilk olarak ona adapte olmalısınız. Alışveriş bitene kadar çocuğunuzu yanınızdan ayırmamanızda fayda vardır. Çocuklarla alışveriş yaparken onların dikkatini dağıtacak ürünler satın alabilirsiniz. Örneğin; çikolata seven bir çocuğa alışveriş esnasında çikolata vererek dikkatinin başka yönlere dağılmasını engelleyebilirsiniz. Çocuklarla alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, genelde güvenlik açısından büyük önem taşımaktadır. Aileler, bu konuda bilinçli olmalı ve çocuklarının güvenliğine dikkat etmelidirler. Çocuklarınız alışveriş esnasında gözden kaybolabilir, bu tür durumların yaşanmaması açısından çocuklarınızı sürekli göz önünde bulundurmanız önerilmektedir. Aileler, çocuklarla alışverişe

Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir?

Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir? Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir? Asil duruşu nedeniyle bayanların kıyafetlerde tercih ettiği renklerin başında siyah gelir. Kadına zerafet ve incelik katan siyah aynı zamanda kadınları daha zayıf ve

Detaylı

TOPTAN T SHİRT Toptan tişört

TOPTAN T SHİRT Toptan tişört TOPTAN T SHİRT Ülkemizde bir çok ilde gelişme gösterdiğinden dolayı ürünleri pazarlayan bir çok firma bulunmakta dir. Burada potansiyel müşterilerinize düşen bu firmalar toptan Baskılı tişört arasında

Detaylı

Hayat Kurtaracak Öneriler

Hayat Kurtaracak Öneriler On5yirmi5.com Hayat Kurtaracak Öneriler Her sabah 'Ne giyeceğim' sıkıntısı mı yaşıyorsunuz? Üstelik de bir sürü giysiniz varken! Gardırobunuzu yeniden düzenlerseniz bu dertten kurtulursunuz. Yayın Tarihi

Detaylı

Acilen markete gitmeniz gerek. Gardırobunuzdan çarçabuk ne seçersiniz?

Acilen markete gitmeniz gerek. Gardırobunuzdan çarçabuk ne seçersiniz? Bayanlara Özel Test Giysi Seçiminiz Kişiliğiniz Hakkında Ne Söylüyor? 1-1Formun Üstü Bir iş toplantısındasınız ve tek bayan sizsiniz. a) Zekice yorumlarınızla öne çıkar, varlığınızı hissettirirsiniz. b)

Detaylı

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM

BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM BAŞARIYA GİDEN 20 ADIM 1. Herbalife Başvurunuzu Tamamlayın Herbalife Üye Paketi (HMP) Üye Başvuru Formu Kullanılacak Ürünler Basılı Malzeme & DVD %25 Başlangıç İndirimi* 2. Ürün Broşürünü İnceleyin Herbalife

Detaylı

sağlıklı çocuklar, mutlu aileler FOR WOMEN OF STYLE & SUBSTANCE medya kit wwww.parentsturkiye.com

sağlıklı çocuklar, mutlu aileler FOR WOMEN OF STYLE & SUBSTANCE medya kit wwww.parentsturkiye.com FOR WOMEN OF STYLE & SUBSTANCE medya kit wwww.parentsturkiye.com STYLE & SUBSTANCE misyonumuz Sevgi dolu, güvenli bir aile ortamı her çocuğun hakkıdır. Parents, ebeveynlerin karşılaşabileceği her sorunu

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor...

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Çocuğundan büyüğüne ailenin tüm fertleri için düşünülmüş kullanılabilir detaylarıyla yüksek yaşam konforu sunabilmek için projenin başından

Detaylı

E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? Www.EkitapKazanclari.coM. By Alia RİOR. Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com

E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? Www.EkitapKazanclari.coM. By Alia RİOR. Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? E-KİTAP KAZANÇLARI Www.EkitapKazanclari.coM By Alia RİOR Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com Sorumluluk Sınırları ve Garanti Feragatnamesi ÖNEMLİ:

Detaylı

İNTERNET VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI. Rehberlik Servisi Selçuk ÖZTÜRK

İNTERNET VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI. Rehberlik Servisi Selçuk ÖZTÜRK İNTERNET VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Rehberlik Servisi Selçuk ÖZTÜRK HAYAT TARZI DEĞİŞTİ 3 EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞTİ 4 AİLELERİNİZİN BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ 5 ZAMAN DA DEĞİŞTİ 6 7 DAHA YALNİZ 8 HAYVANLARI GÖRMEDEN,

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

Çamaşırlarınızı kurutmak için mutlaka Profilo Kurutma Makinasının rüzgarından yararlanın... Farkı göreceksiniz..

Çamaşırlarınızı kurutmak için mutlaka Profilo Kurutma Makinasının rüzgarından yararlanın... Farkı göreceksiniz.. Çamaşırlarınızı kurutmak için mutlaka Profilo Kurutma Makinasının rüzgarından yararlanın... Farkı göreceksiniz.. Değişen şehir hayatıyla birlikte bir lüks olmaktan çıkan çamaşır kurutma makineleri, gelişen

Detaylı

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz?

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz? Web Sitesi Hazırlarken İş Stratejisi Birçok firma başarısını web sitesine olan ziyaret sayısı ile ölçer. Hâlbuki gerçek başarı genel olarak belirlenen strateji ile ilgilidir. Web tasarımcıları ile çalışmaya

Detaylı

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler 10 uygulaması kolay tasarruf ipucu Seyahatin en büyük engellerinden bir tanesi bütçe... Keseyi yönetememek sadece gitmenizin değil, gittiğinizde

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması, ZENNA Kurumsal Marka Yönetimi Araştırmaları ve Danışmanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Araştırma

Detaylı

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ www.kayiplaza.com BURÇEV İnşaat Bilecik te yatırımınıza değer katıyor... Bilecik te Bilecik marka şehir oluyor,

Detaylı

AVM ve mağazalar için

AVM ve mağazalar için AVM ve mağazalar için Akıllı telefonların kullanım oranı her geçen gün hızla artıyor. Buna paralel olarak işletmelerin tüketiciye ulaştırmak istedikleri mesajları için de yeni bir kanal şekillenerek yaygınlaşıyor.

Detaylı

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama Kanada'da Konaklama Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz Aile yanı konaklama Kaliteli ve sorumluluk sahibi dil okullarında tüm aileler,

Detaylı

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM ÜNİTE 1 VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ - 1 Ad :... Soyad :... Vücudumuzu ayakta tutan, hareket etmemizi sağlayan ve bazı önemli organları koruyan sert yapıya iskelet denir. İskelet

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor Tarih: 06.10.2013 Sayı: 2013/16 Türkiye de e-ticaret Raporu na göre online alışveriş beş yılda 3 e katlandı 5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor İSMMMO nun Türkiye de e-ticaret adlı raporuna

Detaylı

MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU

MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU 1.1. BİT İN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ Ankara, 2014 Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ 2 1.1. BİT İN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ Mehmet Çekiç Ortaokulu Sayfa 1 / 9 Mustafa KATLANÇ,

Detaylı

E-İŞ DERSİ 3 E-TİCARET SİTESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. Hazırlayanlar: Gürkan Aslan Yaşar Aydın

E-İŞ DERSİ 3 E-TİCARET SİTESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. Hazırlayanlar: Gürkan Aslan Yaşar Aydın E-İŞ DERSİ 3 E-TİCARET SİTESİNİN KARŞILAŞTIRILMASI Hazırlayanlar: Gürkan Aslan Yaşar Aydın YemekSepeti.com HepsiBurada.com VatanBilgisayar.com Yemeksepeti.com Yemek Sepeti Giriş Sayfasında Flash animasyonu

Detaylı

Adım Adım Düğün Organizasyonu Hazırlıkları

Adım Adım Düğün Organizasyonu Hazırlıkları Aslında sevinçli bir telaş ile başlanan hazırlıklar, zamanın az, yapılacak işlerin çok olması nedeniyle stresli günlere dönüşmesin. Hazırlıklar hem çok keyifli hem de yorucudur. Bu nedenle hazırlıklara

Detaylı

EVRENSEL MODA. ÇOK BEĞENECEKSİNİZ Dantel. . ipekli ÇIÇEKLI&BUKLET KÜRK&PAYET birlikteligi ÇOCUKLAR İÇİN SVETŞÖRT VE KOT KUMAŞINDAN GİYSİLER

EVRENSEL MODA. ÇOK BEĞENECEKSİNİZ Dantel. . ipekli ÇIÇEKLI&BUKLET KÜRK&PAYET birlikteligi ÇOCUKLAR İÇİN SVETŞÖRT VE KOT KUMAŞINDAN GİYSİLER YAYIN BİLGİLERİ Yayın yılı: 1998 EVRENSEL MODA Sayı 2013/10 EKİM 6.00 TL. Yayın periyodu: Aylık Tirajı: 37.430 Okur Sayısı: 88.000 Reklamın Görülme Sayısı: 247.000 Kapak Fiyatı: 6.00 TL Yayın Direktörü

Detaylı

Siz de başarabilirsiniz!

Siz de başarabilirsiniz! Siz de başarabilirsiniz! Bebeğinizin uyku alışkanlıklarını değiştirmek kolay olmasa da, eğer bu konuda gerçekten kararlıysanız ve çıktığınız bu yolda sabır ve tutarlılıkla ilerlerseniz, O na yatağında

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık. Bilişim Teknolojilerini kullanırken nelere dikkat etmeliyiz. Bilişim Teknolojileri ve Sağlık Ergonomi

Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık. Bilişim Teknolojilerini kullanırken nelere dikkat etmeliyiz. Bilişim Teknolojileri ve Sağlık Ergonomi Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık Bilişim Teknolojilerini kullanırken nelere dikkat etmeliyiz. Bilişim Teknolojileri ve Sağlık Ergonomi Mehmet GALİÇ 2013 Bilişim Teknolojilerini kullanırken

Detaylı

Danışmanlık Hizmetlerimiz

Danışmanlık Hizmetlerimiz Danışmanlık Hizmetlerimiz Merhaba, Uyku Meleği Danışmanlık hizmetlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Aşağıda uyku eğitimlerimizi bulabilirsiniz. Linkleri tıklayarak istediğiniz eğitimin detaylı

Detaylı

HAZIR GİYİM TEKNİKERİ (GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ)

HAZIR GİYİM TEKNİKERİ (GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ) TANIM Çocuk, kadın ve erkek iç-dış giyiminde; üretim öncesi planlama ve tasarım, kalıp-desenleme, kalite kontrol ve üretim safhalarının tümünde uygulama becerilerine sahip ara elemandır. A- GÖREVLER KULLANILAN

Detaylı

Görmeden, dokunmadan, mobilya alınır mı?

Görmeden, dokunmadan, mobilya alınır mı? Online Mobilya Alıverişi Görmeden, dokunmadan, mobilya alınır mı? Internetten mobilya almak isteyenlere, önemli ipuçları! 1 Mobilyayı daha ucuza ve yorulmadan almak Ekonomik fiyat Yorulmadan alışveriş

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA

TATİL VAKTİ KISA BİR ARA OKAN EĞİTİM KURUMLARI PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ Lise Veli Bülteni TATİL VAKTİ KISA BİR ARA KISA BİR ARA! Öğrencilerimiz yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktılar. 2 hafta sürecek

Detaylı

Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları

Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları 1. Günlük yaşantıda bilgisayar hangi alanlarda kullanılmaktadır? 2. Bilgisayarın farklı tip ve özellikte olmasının sebepleri neler olabilir? Donanım Yazılım Bilişim

Detaylı

ELEGAN KIŞ STİLİ. Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen

ELEGAN KIŞ STİLİ. Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen ELEGAN Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen FEMİNEN BİR ZARAFET. İŞTE ELEGAN KIŞ. KIŞ STİLİ Siyah ve beyazın asaletinden her sezon olduğu

Detaylı

İzmir Escort Modeller

İzmir Escort Modeller İzmir Escort Modeller http://izmir.escortpoker.com/ İzmir'in en güzel ve en güvenilir izmir escort sitesine hoş geldiniz. İzmir escort fırsatlarını incelemek isterseniz, işe öncelikle ihtiyaçlarınıza yönelik

Detaylı

Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor?

Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor? Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor? Yazar Deepika Pandey Yayınlanma tarihi: Haziran 2017 Konular: Arama, Tüketici Analizleri, Çok Kanallı Tüketicilerin beklentileri büyük

Detaylı

GENÇLER ARASINDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI FARKINDA MIYIZ?

GENÇLER ARASINDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI FARKINDA MIYIZ? farkında mıyız? GENÇLER ARASINDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI FARKINDA MIYIZ? genclerfarkindamiyiz.com İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) tarafından yürütülecek olan Gençler Arasında İnternet Bağımlılığı-

Detaylı

ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILIN 10 KÜRESEL MAKRO TRENDİ. Kaynak: Euromonitor International

ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILIN 10 KÜRESEL MAKRO TRENDİ. Kaynak: Euromonitor International ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILIN 10 KÜRESEL MAKRO TRENDİ Kaynak: Euromonitor International #1 Alışverişte Belirsiz Bir Gelecek Tüketiciler para harcama konusunda, özellikle yüksek ücretli ürünlere karşı, biraz daha

Detaylı

Kızlarla Konuşma Sırları KENDİNİ DEĞİŞTİRMEYE HAZIR MISIN?

Kızlarla Konuşma Sırları KENDİNİ DEĞİŞTİRMEYE HAZIR MISIN? Kızlarla Konuşma Sırları KENDİNİ DEĞİŞTİRMEYE HAZIR MISIN? ARTIK NE KONUŞAYIM DERDİNE SON! Kızlarla konuşmak, kızlarla rahat bir şekilde konuşabilmek çok önemli bir karakter özelliğidir. Kendinizi bu alanda

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME

AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME 2 AKTIF (ETKİN) ÖĞRENME Aktif öğrenme, bireyin öğrenme sürecine aktif olarak katılımını sağlama yaklaşımıdır. Bu yöntemle öğrenciler pasif alıcı konumundan çıkıp yaparak yaşayarak

Detaylı

Konum bazlı servisler ve uygulamaların hayatımıza kattıkları

Konum bazlı servisler ve uygulamaların hayatımıza kattıkları Konum bazlı servisler ve uygulamaların hayatımıza kattıkları 20 Eylül Perşembe 12 Diğer Dökümanlar http://mfyz.com/konum-bazli-servisler-ve-uygulamalarin-hayatimiza-kattiklari Geçen sayıda, günlük hayatımıza

Detaylı

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 2002 yılından beri Koç Üniversitesi nde lisans ve lisansüstü toplam 16 farklı dersi, 35 farklı şubede anlattım. 8-10 kişilik küçük sınıflara

Detaylı

http://yenimarkamodelleri.com/ Wednesday 29th of October 2014 04:51:20 PM Yeni Marka Modelleri Document generated by https://siteoid.

http://yenimarkamodelleri.com/ Wednesday 29th of October 2014 04:51:20 PM Yeni Marka Modelleri Document generated by https://siteoid. Yeni Marka Modelleri ANASAYFA GIYIM EV DEKORASYON HOBI BEBEK ÇOCUK ÜRÜN TANITIMI VIDEO Uzun Dar Elbise Pull Bear Siyah Ara.. Barbour Bayan Mont Ceket Prism Quilt Çok Şık Bayan Kot Pantolon Zara Uzun Abiye

Detaylı

YENİLEŞİM VE TASARIM 9. KALİTE VE BAŞARI SEMPOZYUMU 15-16 NİSAN 2011 BURSA

YENİLEŞİM VE TASARIM 9. KALİTE VE BAŞARI SEMPOZYUMU 15-16 NİSAN 2011 BURSA YENİLEŞİM VE TASARIM 9. KALİTE VE BAŞARI SEMPOZYUMU 15-16 NİSAN 2011 BURSA Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Tasarımla düşünmek ve gelişmek sadece üreten ya da hizmet veren firmaları değil, alışkanlıkları,

Detaylı

Geleceği Bugünden Görmek...

Geleceği Bugünden Görmek... Geleceği Bugünden Görmek... Skycity - Pera GYO A.Ş. tarafından geliştirilmiş ve Denizli de satışa sunulmuş ticari binaların tescilli markasıdır. İş Dünyasında Yeni Bir Anlayış Skycity; Ege nin hızla gelişen

Detaylı

Hayatta ya da ev işlerinde daha iyi organize olmak için, profesyonellerin önerdiği bu 20 yolu deneyebilirsiniz.

Hayatta ya da ev işlerinde daha iyi organize olmak için, profesyonellerin önerdiği bu 20 yolu deneyebilirsiniz. Organize Olmanın 20 Kolay Yolu Hayatta ya da ev işlerinde daha iyi organize olmak için, profesyonellerin önerdiği bu 20 yolu deneyebilirsiniz. 1. Depolama alanları açın Evinizde rahatça hareket edebilmeniz

Detaylı

Soğuk Havaların Kalp Krizine Olumsuz Etkisi

Soğuk Havaların Kalp Krizine Olumsuz Etkisi Soğuk Havaların Kalp Krizine Olumsuz Etkisi Soğuk Havaların Kalp Krizine Olumsuz Etkisi yazımızda soğuğa maruz kalan kalbimizin kriz geçirme olasılığının yükselmesi ve kalbimize olan zararlı etkilerini

Detaylı

Simla nın seçimi ürünleri

Simla nın seçimi ürünleri TASARIM ve ALIŞVERİŞ Simla nın seçimi ürünleri MUTLU ŞEHİR ANNELERİNDEN Simla nın seçimi ürünleri Üsküdar markası şehirden olduğu kadar genç tasarımcıların vizyonlarından da ilham almayı seviyor. Yetenekleriyle

Detaylı

Çocukları biliyoruz. ve ana babaları anlıyoruz

Çocukları biliyoruz. ve ana babaları anlıyoruz Çocukları biliyoruz ve ana babaları anlıyoruz Çocuğunuzu en iyi siz kendiniz tanırsınız Biz, çocuk sağlığı konusunda uzmanız Ana baba olmak büyük ve tamamen değişik bir deneyimdir. Çocuğunuzun size ihtiyacı

Detaylı

Daha fazlası için. Daha iyisini istemek doğamızda var. Kendimiz ve sevdiklerimiz için daha fazlasını sunabilmek

Daha fazlası için. Daha iyisini istemek doğamızda var. Kendimiz ve sevdiklerimiz için daha fazlasını sunabilmek Daha iyisini istemek doğamızda var. Kendimiz ve sevdiklerimiz için daha fazlasını sunabilmek Önay Life işte bu anlayıştan doğdu: Size ve sevdiklerinize hayal ettiğiniz gibi bir yaşamı ve geleceği sunabilmek

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Bölüm 1 Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Dijital Dünyada Yaşamak Hedefler Bilgisayar kullanabilmenin günümüzde başarılı olmak için neden son derece önemli olduğu Bilgisayar sözcüğünün tanımlanması

Detaylı

ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ

ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ Media Markt En Düşük Fiyat Şenliği Ankara yı salladı. ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ Ankara Kentpark ta 10 Aralık 2009 da, toplam 4.500 metrekare alanda hizmet vermeye başlayan Media Markt

Detaylı

SİHİRLİ ELLER PROGRAMI

SİHİRLİ ELLER PROGRAMI HEDEF KİTLE Potansiyel Hedef Kitle 14 yaş ve üstü A,B,C,D,E özellikle kadın TV. izleyicisi Programın Hedef Kitlesi 14-65 yaş A,B,C,D,E özellikle kadın TV. izleyicisi Potansiyel hedef kitlemizi 14 yaş ve

Detaylı

Bırakın doğa evinize gelsin!

Bırakın doğa evinize gelsin! Unica Class Bırakın doğa evinize gelsin! Gerçek malzemeler ile doğal tasarım 444 30 30 www.schneider-electric.com.tr Doğal bir özlem Modern hayat genellikle varlığımızın orijinal, gerçek ve saf yapıtaşlarını

Detaylı

Alfa Erkek Ve Kadınları Baştan Çıkarmanın Tüm Sırları

Alfa Erkek Ve Kadınları Baştan Çıkarmanın Tüm Sırları Alfa Erkek Ve Kadınları Baştan Çıkarmanın Tüm Sırları Bu e kitap sizin Alfa erkek ve kadınları büyüleyici bir şekilde etkilemek konusunda bilmeniz gereken her bilgiyle sizi donatacak ve yep yeni biri olmanızı

Detaylı

Mercedes-Benz orijinal kış jant-lastik setleri ile kışa % 25 daha avantajlı hazırlanın.

Mercedes-Benz orijinal kış jant-lastik setleri ile kışa % 25 daha avantajlı hazırlanın. Mercedes-Benz orijinal kış jant-lastik setleri ile kışa % 25 daha avantajlı hazırlanın. C-Serisi MB 5-kollu jant Jant: 17 inç (43,2 cm) / 7,5 J x 17 ET 47 Lastik: 225/45 R17 Michelin Renk: Sterling gümüşü

Detaylı

NENE HATUN MESLEKi VE TEKNiK ANADOLU LiSESi REHBERLiK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ AYLIK BÜLTEN BAŞARI

NENE HATUN MESLEKi VE TEKNiK ANADOLU LiSESi REHBERLiK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ AYLIK BÜLTEN BAŞARI NENE HATUN MESLEKi VE TEKNiK ANADOLU LiSESi REHBERLiK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ AYLIK BÜLTEN BAŞARI SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI MESLEK SEÇİMİ Çağımızın En Büyük Hastalığı: Sosyal Medya! SOSYAL AĞLARIN

Detaylı

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Sayı: 20 Bu Ay... Dünya nın en küçük ve hafifi çok havalı Taşınabilir High Definition İhtişamı BRAVIA D3000 Serisi ile Tanışın Cyber-shot ile su altı keyfi Anılarınızı

Detaylı

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ PYP SORGULAMA PROGRAMI

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ PYP SORGULAMA PROGRAMI GÖKKUŞAĞI KOLEJİ PYP SORGULAMA PROGRAMI 2017-2018 SINIF / YAŞ haklar ve lar, haklar ve lar 4/5 YAŞ Ailemizi ve kültürlerimizi bilmek kimliğimizi geliştirmemizi sağlar. Aile kültürümüz Aile kültürleri arasındaki

Detaylı

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER A.Ş.

RENAISSANCE CAPITAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. TÜREV ARAÇLAR RİSK BİLDİRİM FORMU (Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdindeki işlemlere ilişkindir.) Önemli Açıklama: Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası nezdinde

Detaylı

ilkokul Yeşilcan la Zararsız Teknoloji

ilkokul Yeşilcan la Zararsız Teknoloji ilkokul Yeşilcan la Zararsız Teknoloji Sunum İçeriği Bağımlılık Nedir? Teknoloji Bağımlılığı... Teknoloji Derken? Nasıl Bağımlı Olunur? Teknoloji Testi Teknolojiden Yararlanmak Ama Bağımlı Olmamak İçin...

Detaylı

S P R I N G S U M M E R

S P R I N G S U M M E R SPRING SUMMER 2018 1 ÖZGÜRLÜK VE RAHATLIK ZAMANI Ev, özgürlük ve rahatlığın hüküm sürdüğü yerdir. Feyza Collection kalitesi, evinde konforu yaşarken şık ve bakımlı olmak isteyen kadınlara birbirinden renkli

Detaylı

OKUL ÖNCESİ ÇOCUĞUNDA UYKU SORUNLARI VE ÖNERİLER

OKUL ÖNCESİ ÇOCUĞUNDA UYKU SORUNLARI VE ÖNERİLER OKUL ÖNCESİ ÇOCUĞUNDA UYKU SORUNLARI VE ÖNERİLER Uykuyla ilgili sorunlar sadece bebeklik döneminde yaşanmaz.okul öncesi dönemde ki çocuklarda çeşitli uyku sorunu yaşarlar.uykuya dalmada güçlük,gece terörleri

Detaylı

TANITIM BÜLTENİ. www.dijitalkartvizit.com

TANITIM BÜLTENİ. www.dijitalkartvizit.com TANITIM BÜLTENİ www.dijitalkartvizit.com 0532 408 08 19 1-) Dijital Kartvizit Nasıl Çalışır? Dijital Kartvizit, normal bir CD gibi çalışır ve limitleri dahilinde normal bir CD ye kaydedebileceğiniz tüm

Detaylı

Deneyimlerimden bahsetmiş ve bir ipad edindiğimi yazmıştım. Bu yazımda ise, 2 haftalık ipad deneyimlerinden bahsetmeye gayret göstereceğim.

Deneyimlerimden bahsetmiş ve bir ipad edindiğimi yazmıştım. Bu yazımda ise, 2 haftalık ipad deneyimlerinden bahsetmeye gayret göstereceğim. ipad ile 2 hafta Merhaba, Bir önceki yazımda Online Apple Store Deneyimlerimden bahsetmiş ve bir ipad edindiğimi yazmıştım. Bu yazımda ise, 2 haftalık ipad deneyimlerinden bahsetmeye gayret göstereceğim.

Detaylı

İleriye doğru açık bir yol

İleriye doğru açık bir yol Broşür İleriye doğru açık bir yol Bir HP PartnerOne İş Ortağı ile çalışmanın avantajlarını keşfedin HP portföyünün eşsiz zenginliği, yetkili HP PartnerOne İş Ortağı nın becerileriyle birlikte size piyasada

Detaylı

Neden Daha Fazla Satın Alalım?

Neden Daha Fazla Satın Alalım? Neden Daha Fazla Satın Alalım? Ana Tema Önerilen Süre Kazanımlar Öğrenciye Kazandırılacak Beceriler Yöntem ve Teknikler Araç ve Gereçler Giderek artan bilinçsiz tüketim ve üretim çevreyi olumsuz etkiliyor.

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

Ders: Görsel senaryo taslağının önemi

Ders: Görsel senaryo taslağının önemi Ders: Görsel senaryo taslağının önemi İletişim, harika bir prodüksiyonun anahtarıdır. Fikirlerinizi görselleştirmek için görsel senaryo taslakları kullanın ve etkili bir çekim planlayın. Çizilecek içerik

Detaylı

Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. İşler. Bilgi İşlem Çevrimi

Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. İşler. Bilgi İşlem Çevrimi Bilgisayar nedir? Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. Veriyi toplar (girdi) İşler Bilgi üretir (çıktı) Bilgi İşlem Çevrimi 1 Bir

Detaylı

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi BİNALARDA ELEKTRİK TÜKETİMİ 35 30 25 20 15 10 5 0 YÜZDE % STANDBY KURUTUCULAR ISITICILAR TELEVİZYON AYDINLATMA BULAŞIK MAKİNASI ÇAMAŞIR MAKİNASI KLİMA BUZDOLABI DİĞER Soğutucu ve Dondurucular Bir soğutucu

Detaylı

FiLO YÖNETiMiNDE %100 KONTROL!

FiLO YÖNETiMiNDE %100 KONTROL! Hız sınırını geçti Yakıt aldı Mola verdi FiLO YÖNETiMiNDE %100 KONTROL! SHELL E HOŞ GELDiNiZ. Motoru durdurdu Hedefe ulaştı Şimdi cepten ve tabletten de filonuzu yönetin! Sabit fiyat! Taahhüt yok! Servis

Detaylı

Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir.

Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir. Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir. Görünümü Elbiseleri Hz. Peygamber çeşitli renk ve desenlerde elbiseler giymiştir. Ancak daha çok

Detaylı

FiLO YÖNETiMiNDE KONTROL SiZDE!

FiLO YÖNETiMiNDE KONTROL SiZDE! Hız sınırını geçti Yakıt aldı Mola verdi FiLO YÖNETiMiNDE KONTROL SiZDE! Motoru durdurdu Hedefe ulaştı Şimdi cepten ve tabletten de filonuzu yönetin! Sabit fiyat! Servis ücreti yok! FiLO YÖNETiMiNDE KAPSAMLI

Detaylı

Başarılı Online Mülakat

Başarılı Online Mülakat Başarılı Online Mülakat Copyright 2015 DoHire All Rights Reserved www.dohire.net Başarılı Online Mülakat Nasıl Yapılır? İÇİNDEKİLER 1 Başarılı Bir Video Mülakatta Neler Yapılmalıdır? 1.1 İşe Alım Süreci

Detaylı

Windows XP'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak

Windows XP'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak Son zamanlarda format atmak ve Xp kurmak ile ilgili karşılaştığım sorular üzerine böyle bir dökümanı hazırlayıp sizlerle paylaşmak istedim. Burada sizlere Türkçe XP kurulumunu, onarımını (repair) ve Windows

Detaylı

Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz?

Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz? Çocuğumuza Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Alışkanlığını Kazandırma Konusunda Nasıl Destek Olabiliriz? Aile, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde,toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanmasında en önemli

Detaylı

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri Gelişmiş Öğrenci ve Öğretmen Sınıf Yönetim Yazılımı GELIŞMIŞ ÖĞRENCI VE ÖĞRETMEN ETKILEŞIMI

Detaylı

1.Aşama (Cüzdanını doldurmaya başla) Para kazanmanın birçok yolu var. Bu yolların hepsi birer altın kaynağıdır ve işçiler bu kaynaktan

1.Aşama (Cüzdanını doldurmaya başla) Para kazanmanın birçok yolu var. Bu yolların hepsi birer altın kaynağıdır ve işçiler bu kaynaktan Nasıl daha çok para kazanabiliriz? Nasıl para sorunlarımızı çözeriz. Bunun herkes için yöntemi farklıdır. Gelin George S.Clason Babil in en zengin adamı adlı kitabında para kazanmak için önerdiği yedi

Detaylı

ABD'de Üniversite Eğitimi

ABD'de Üniversite Eğitimi ABD'de Üniversite Eğitimi Ana Hatlarıyla Amerikan Eğitim Sistemi: Amerikan eğitim sistemi, eğitimde yönetimi yerel yönetimlere (yani eyaletlere) devretmiş bir sistemdir. Her eyalet kendi eğitim sistemine

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

Tasarım Aşaması. Eksiksiz Fonksiyonel Tanımlamalar

Tasarım Aşaması. Eksiksiz Fonksiyonel Tanımlamalar Tasarım Aşaması Bu aşama üretici ve alıcının niyet mektubu ya da geliştirme anlaşmasını imzalamaları ile başlar. Tasarım son tasarım planı, son bütçe ve taraflar arasındaki kesin anlaşmaya dayanan kati

Detaylı

Okul günüm. Anne-babalar ve çocuklar için için okula başlama rehberi. Niedersächsisches Kultusministerium

Okul günüm. Anne-babalar ve çocuklar için için okula başlama rehberi. Niedersächsisches Kultusministerium Derste biraz önce resim yaptık. Şimdi öğretmen resimlere bakıp neyi daha iyi yapabiliriz diye bize öneride bulunuyor. Öğlenleri okulumuzun yemekhanesinde yemek yiyorum. Yemekler çoğunlukla lezzetli ve

Detaylı

YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN.

YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN. YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN. YENİ NISSAN X-TRAIL SENİN HAYALLERİN, SENİN YOLUN. Yeni Nissan X-TRAIL ile hayalindeki yolculuğa çıkmaya hazır mısın? Çünkü sen hazırsan onun yolu, senin

Detaylı

2. hafta Bulut Bilişime Giriş

2. hafta Bulut Bilişime Giriş 1 2. hafta Bulut Bilişime Giriş 3. Bulut Bilişime Duyulan İhtiyaç Son yıllarda veri kullanımında görülen artışlar sayesinde verinin elde edilmesi ve üzerinde analizler yapılarak genel değerlendirmelerde

Detaylı

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2 1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMASI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER Anne, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların "derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın

Detaylı

Ýmece Evi. Ziyaret-2016

Ýmece Evi. Ziyaret-2016 Ziyaret-2016 Ýmece Evi Merhaba, Ýmece Evi ni öðrenme merkezi olmasýna neden olan öðrenme odaklý ziyaretçiler bizi daha çok araþtýrmaya yönlendirip sorumluluklarýmýzý hatýrlamamýza neden oluyor. Yaþamýný

Detaylı

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Ege Seramik mobil aplikasyonu, Türk Seramik ve Vitrifiye Sektörü nün lider markaları olan Ege Seramik ve Ege Vitrifiye ürünleri hakkında tüm bilgileri içerir. Bu uygulama

Detaylı

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM?

BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? BU ÜÇ HAFTA NE YAPALIM? En az 6 aydır sınava hazırlanıyorsun. Ya gerçekten çalıştın hakkını vererek, ya da çalışmadığını düşündün. Ama dışarıdan biri baktığında senin saatlerce kendi geleceğini elleriyle

Detaylı

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KASIM 2016 Bunları Biliyor Muydunuz? İki lambadan birini söndürmek tasarruf, aynı aydınlatmayı sağlayan daha az enerji tüketen lambaların

Detaylı

Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay

Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay Konvansiyonel Yangın Paneli 500 Serisi Alfabe Kadar Kolay 2 Kurulumu, Konfigürasyonu, Bakımı ve Kullanımı Kolay bir Yangın Paneli. Bütün dedektör alanları için durum göstergeli LCD ekran Kolay konfigürasyon

Detaylı

Şenol Güneş Bulvarı 40/2 Ümraniye/İstanbul +9 (0) 216 345 26 32 +9 (0) 535 257 02 23. bilgi@anda.web.tr www.anda.web.tr

Şenol Güneş Bulvarı 40/2 Ümraniye/İstanbul +9 (0) 216 345 26 32 +9 (0) 535 257 02 23. bilgi@anda.web.tr www.anda.web.tr Şenol Güneş Bulvarı 40/2 Ümraniye/İstanbul +9 (0) 216 345 26 32 +9 (0) 535 257 02 23 bilgi@anda.web.tr www.anda.web.tr Anda İnteraktif Tanıtım Dosyası 2 2013 Şubat ayı itibariyle Anda İnteraktive olarak

Detaylı

AMAÇ Trendyol da yer alan tüm görsellerin Trendyol standartlarına uygun olması

AMAÇ Trendyol da yer alan tüm görsellerin Trendyol standartlarına uygun olması ÜRÜN GÖRSEL KURALLARI AMAÇ Trendyol da yer alan tüm görsellerin Trendyol standartlarına uygun olması A. Görsellerin moda vizyonunda, sade/düzgün olması B. Ürün odaklı olması C. Sitenin genel duruşuna uygun

Detaylı

Anne ve kız arasında en çok yaşanan iletişim sorunları nelerdir?

Anne ve kız arasında en çok yaşanan iletişim sorunları nelerdir? Anneler Çocuklarına En Çok Niçin Kızıyor? Acıbadem Sağlık Grubu Bağdat Caddesi Tıp Merkezi psikologlarından Ayşegül Topçu Aydın ve International Hospital psikologlarından Ferahim Yeşilyurt, anneler ve

Detaylı