20 Soruda. Motorlu Taşıtlar Vergisi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "20 Soruda. Motorlu Taşıtlar Vergisi"

Transkript

1 İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Ocak / Soruda Motorlu Taşıtlar Vergisi İnternetten Motorlu Taşıtlar Vergisi borcumu öğrenebilir miyim? Aracım çalındı ne yapmalıyım?

2 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ Saygıdeğer İstanbullular, Daha önce Defterdarlık bünyesinde bulunan vergi daireleri, artık İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı çatısı altında hizmet vermektedir. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, 69 vergi dairesi ve personeli ile sizlere daha kaliteli ve hızlı hizmet vermeyi hedef edinmiş bulunmaktadır. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı olarak vergiyle ilgili her türlü bilgiyi, internet ve hazırladığımız broşürler aracılığıyla sizlere sunmaya gayret etmekteyiz. adresindeki internet sitemizi ziyaret ederek; Yurt Dışı Çıkış Yasağı Sorgulama, İhbar ve Öneri İletme, Mükellefiyet Araştırma, İlanen Yapılan Tebligatı Sorgulama, Pratik Bilgiler gibi bir çok hizmetten yararlanabilirsiniz. Ayrıca değişik konularda broşürler hazırlayarak istifadenize sunmaktayız. Bunlardan birisi de elinizdeki 20 Soruda Motorlu Taşıtlar Vergisi adlı çalışmamızdır. Bu broşürde motorlu taşıtların vergilendirilmesine ilişkin pek çok sorunun cevabını bulabilirsiniz. Faydalı olması dileği ile hepinize saygılar sunarız. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı

3 2 İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Hakkında Sık Sorulan Sorular Sıfır araç aldım. Ne yapmalıyım? İkinci el araç almak için trafik müşaviri bulmak zorunda mıyım? Aracım çalındı ne yapmalıyım? Fenni muayenesini yaptırmak istediğim Adana ve Erzurum plakalı araçlarımın borcu yoktur kağıtlarını İstanbul dan alabilir miyim? Bankaya yatırdığım MTV hesaba geçmemiş, ne yapmalıyım? Ankara plakalı aracım var. Motorlu Taşıtlar Vergisi ni İstanbul daki Nakil Vasıtaları Vergi Dairesine yatırabilir miyim? Aracımı hurdaya çıkarmak istiyorum ne yapmalıyım? Satın aldığım Sıfır araç için fatura almalı mıyım? Aracı trafikten çekmekle hurdaya ayırmak arasında ne fark var? Trafik polisi ceza kesti. Ne yapmalıyım, indirimli ödeyebilir miyim? Cezayı zamanında ödemezsem ne olur? Bankaya Motorlu Taşıtlar Vergisi yatırırken makbuza plaka numarası yanlış yazılmış. Ne yapmalıyım? Almak istediğim aracın vergi borcu yok denildi ama trafik kayıtlarında aracın üzerinde haciz çıktı, Ne yapabilirim?. İnternetten Motorlu Taşıtlar Vergisi borcumu öğrenebilir miyim?. Kasko değeri dolayısıyla MTV indiriminden nasıl faydalanabilirim? Satmak istediğim İstanbul plakalı aracın borcu yoktur kağıdını Adana dan veya Adana plakalı aracın borcu yoktur kağıdını İstanbul dan alabilir miyim? Yanlışlıkla fazla yatırdığım Motorlu Taşıtlar Vergisini nasıl ve kaç gün içinde geri alabilirim?. Motorlu Taşıtlar Vergisini başka bir vergi dairesine yatırdım. Hesaplarda borçlu görünüyorum. Ne yapmalıyım? 18. Almak istediğim araç üzerinde ipotek var ne yapmalıyım? 19. İnternetten yatırdığım Motorlu Taşıtlar Vergisi dekontunun yazıcıdan aldığım çıktısı dairece neden kabul edilmiyor? 20. İstanbul daki Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi ve şubeleri nerededir?

4 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ 1) Sıfır araç aldım. Ne yapmalıyım? 2) İkinci el araç almak için trafik müşaviri bulmak zorunda mıyım? Özel Tüketim Vergisi mükellefi olan yetkili satıcı tarafından onaylanmış Özel Tüketim Vergisi beyannamesi, Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi veya şubelerine verilerek aynı gün verginin tahakkuk ve tahsili sağlanır. Trafik tescil ve müracaat formu (Ek-1)* doldurularak ilgili trafik tescil bürosuna müracaat edilir. Aracın faturası ile Özel Tüketim Vergisinin ödendiğini gösteren makbuz eklenir. Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi veya herhangi bir şubesinden, satın alınmak istenen aracın Motorlu Taşıtlar Vergisi yönünden vergi borcu olmadığını gösterir Motorlu Taşıtlar Satış veya Devrine Ait İlişik Kesme Belgesi alınır. Notere gidilerek satış işlemi gerçekleştirilir. Noter onaylı satış senedi ve trafik tescil müracaat formu (Ek1) ile birlikte trafik tescil bürosuna gidilerek tescil işlemleri tamamlanır. Trafik Tescil Bürosu tescil işlemini tamamlayarak Motorlu Araç Trafik Tescil ve Trafik Belgesini (Ruhsat) mükellefe verir. Trafik Tescil Müdürlüğü ne verilen Ek-1 formu, tescil işlemini izleyen üç iş günü içinde Nakil Vasıtaları Vergi Dairesine gönderilerek Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefiyeti tesis edilir. Nakil Vasıtaları Vergi dairesi, trafik tescil bürosunun gönderdiği (Ek-1) formunu aldığında, Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefiyetini tesis eder. Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefiyet tesis işlemlerinde mükellefin vergi dairesine bizzat başvurması gerekmez Araç devir işlemlerini mükellef kendisi takip edebileceği gibi isterse bir trafik müşaviri bularak ona yaptırabilir.

5 İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 3) Aracım çalındı. Ne yapmalıyım? İlgili emniyet birimlerine aracın çalındığına dair çalıntı tutanağı düzenlettikten sonra bir ay beklemeniz gerekmektedir. Eğer bu süre içinde aracınız bulunamazsa vergi dairesine başvurarak Motorlu Taşıtlar Vergisi borcunuz olmadığına dair Motorlu Taşıtların Satış veya Devrine Ait İlişik Kesme Belgesi alarak çalıntı tutanağı ile birlikte aracınızın kaydını sildirmek için ilgili Trafik Tescil Bürosuna başvurmalısınız. Tescil bürosu kayıt silme işlemini 7 gün içinde Nakil Vasıtaları Vergi dairesine bildirdiğinde aracın Motorlu Taşıtlar Vergisi yönünden mükellefiyet kaydı sona erer. Trafikten kaydı silinen araçların sonradan bulunması halinde, araçların bağlı olduğu Trafik Tescil Bürosundaki kaydı üzerinde gerekli düzeltme işlemleri yaptırılır. Durumun ilgili vergi dairesine bildirilmesi ile tescil kaydının yapıldığı tarihten itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefiyeti yeniden başlatılır. Mükellefiyetin sona erdiği tarih ile mükellefiyetin başladığı tarihler arasında Motorlu Taşıtlar Vergisi tahakkuku yapılmaz. 4) Fenni muayenesini yaptırmak istediğim Adana ve Erzurum plakalı araçların borcu yoktur kağıdını İstanbul dan alabilir miyim? Başka bir il plakalı aracın fenni muayenesinin yaptırılabilmesi için gerekli borcu yoktur kağıdının İstanbul dan alınıp alınamayacağı, aracın plakasının ait olduğu yerdeki vergi dairelerinde EVDO sistemi kullanılıp kullanılmadığına bağlıdır. (EVDO sistemini kullanan vergi daireleri adresinden öğrenilebilir.) Eğer plakanın ait olduğu yerin vergi dairesinde EVDO sistemi kullanılıyorsa, bu araca ait borcu yoktur yazısı İstanbul dan hemen alınabilir. Bu nedenle, EVDO sisteminin kullanıldığı Adana ya kayıtlı aracın borcu yoktur kağıdı İstanbul dan hemen alınarak aracının fenni muayenesi yaptırabilir. Eğer plakanın ait olduğu yerin vergi dairesinde EVDO sistemi kullanılmıyorsa, İstanbul Ümraniye deki Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi ne başvurularak borcu yoktur kağıdının ilgili vergi dairesinden faksla getirtilmesi sağlanabilir. Bu nedenle, EVDO sisteminin kullanılmadığı Erzurum a kayıtlı aracın borcu yoktur kağıdının alınabilmesi için Ümraniye deki Nakil Vasıtaları Vergi Dairesine başvurmulması zorunludur.

6 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ 5) Bankaya yatırdığım MTV hesaba geçmemiş, ne yapmalıyım? Bankalardan yapılan ödemeler, vergi dairesi hesaplarına otomatik olarak aktarılmaktadır. Ancak bunun için, banka yoluyla yapılan tahsilatlarda plaka, vergi sicil numarası (Ruhsat sahibinin vergi sicil numarası kullanılmalıdır), vergi dairesi, ad, soyad/unvan vb. tahsilat bilgilerinin tam ve doğru olarak girilmesi gerekmektedir. Hesaba aktarılmayan vergi tahsil alındıları ile ilgili olarak öncelikle hatalı tahsilatların yer aldığı bilgisayar kütüğünde yapılan sorgulama ile söz konusu ödemeye ilişkin bilgiler kontrol edilir. Bulunması halinde kayıtlara aktarılması sağlanır. Tahsilatın olmaması halinde ise mükellef tarafından vergi tahsil alındısının aslının vergi dairesine ibrazı gerekmektedir. Ancak mükellefin şehir dışında bulunması halinde, alındının aslının en yakın vergi dairesine ibraz edilerek, faks yoluyla dairemize intikalinin sağlanması gerekmektedir. 6) Ankara plakalı aracım var. Motorlu Taşıtlar Vergisi ni İstanbul daki Nakil Vasıtaları Vergi Dairesine yatırabilir miyim? İstanbul da nakil vasıtaları için Ümraniye de Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi adı altında ayrı bir vergi dairesi kurulmuştur. Bu vergi dairesinin İstanbul un muhtelif semtlerinde şubeleri bulunmaktadır. Başka bir il plakalı aracınızın motorlu taşıtlar vergisini ödemek için Ümraniye de bulunan Nakil Vasıtaları Vergi Dairesine gitmeniz gerekmektedir.bu vergi dairesinin şubeleri ise başka il plakalı araçlara ait motorlu taşıtlar vergisini tahsil etmeye yetkili değildir. Öte yandan başka bir il plakalı aracınızın motorlu taşıtlar vergisini İstanbul da veya Türkiye nin herhangi bir yerinde bulunan anlaşmalı banka şubelerine de yatırabilirsiniz.

7 6 İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7) Aracımı hurdaya çıkarmak istiyorum. Ne yapmalıyım? Vergi dairesinden, aracın Motorlu Taşıtlar Vergisi yönünden vergi borcu olmadığına dair Motorlu Taşıtlar Satış veya Devrine Ait İlişik Kesme Belgesi alındıktan sonra ilgili trafik tescil bürosuna gidilerek araç hurdaya ayrılır ve tescil kaydı silinir. Tescilin silinmesi işlemine müteakip, trafik tescil müdürlüğünden üç iş günü içersinde vergi dairesine gönderilen EK-1 formuna istinaden, Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefiyeti silinir. Karayolları Trafik Yönet-meliğinin 39 ncu maddesinin c bendi gereğince hurdaya ayrılmış taşıtlar onarımla yenilenmiş olsalar bile tescil edilemezler. 8) Satın aldığım Sıfır araç için fatura almalı mıyım? Sıfır araç alanların fatura almaları zorunludur. Fatura alınmaması halinde 213 sayılı Vergi Usul Kanunu nun 353 ncü maddesi uyarınca ilgililer hakkında cezai müeyyide uygulanmaktadır. 9) Aracı trafikten çekmekle hurdaya ayırmak arasında ne fark var? Trafikten çekme; aracın çeşitli nedenlerle geçici olarak plakasız duruma getirilerek trafikten alıkonmasıdır. Hurdaya ayırma ise; ekonomik olarak ömrünü dolduran araçların tekrar trafiğe çıkmamak üzere tescil kaydının silinmesidir. Trafikten çekilen araçların mükelleflerin talebi doğrultusunda yeniden trafiğe çıkması ve dolayısıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefiyetlerinin tesis edilebilmesi mümkündür. Hurdaya ayrılmış taşıtlar ise, onarılarak yenilenmiş olsalar bile tekrar tescil edilememektedirler. Aracın trafikten çekildiği süre zarfında, Motorlu Taşıtlar Vergisi tahakkuku yapılmaz.

8 7 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ 10) Trafik polisi ceza kesti. Ne yapmalıyım, indirimli ödeyebilir miyim? Cezayı zamanında ödemezsem ne olur? 12) Almak istediğim aracın vergi borcu yok denildi ama trafik kayıtlarında aracın üzerinde haciz çıktı, Ne yapabilirim? Ceza tutanağının tebliğ tarihini takip eden 15 gün içerisinde cezaya muhatap olan kişinin başvurması ve ödemenin bu süre içersinde yapılması halinde indirimden faydalanabilmesi mümkün olabilmektedir. Peşin ödemelerde indirim tutarı % 25 oranındadır. Bir aracın üzerinde haciz olup olmadığı ancak trafik tescil kuruluşundan öğrenilebilir. Çünkü bir aracın üzerindeki haciz vergi dairesince konulmuş olabileceği gibi başka bir alacaklı tarafından da konulmuş olabilir. Bu nedenle bir aracın vergi borcunun olmaması o araç üzerinde haciz bulunmadığı anlamına gelmez. Cezanın, tebliğ tarihini takip eden bir ay içersinde ödenmesi gerekir. Bu süre içerisinde ödenmemesi halinde, geçen her ay ve kesri için aylık % 5 oranında gecikme faizi uygulanır. Gecikme faizinin toplamı ceza tutarının iki katını geçemez. Aracınızın vergi borcu bulunmadığı halde trafik kayıtlarında haciz konulmuşsa öncelikle trafik tescil kuruluşundan söz konusu haczin kimin tarafından konulduğu öğrenilerek, haczi koyan ilgili kurum veya kuruluşa müracaat edilmesi gerekmektedir. Vergi dairesince yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır. 11) Bankaya Motorlu Taşıtlar Vergisi yatırırken makbuza plaka numarası yanlış yazılmış. Ne yapmalıyım? Hatalı yazılan makbuzda ismi geçen kişi tarafından durumu anlatan bir dilekçe ve ekinde kimlik fotokopisi ile vergi dairesine müracaat edilerek gerekli düzeltme işleminin yapılması sağlanır. 13) İnternetten Motorlu Taşıtlar Vergisi borcumu öğrenebilir miyim? Mükelleflerimizin araçlarına ilişkin motorlu taşıtlar vergi borçlarını Gelir İdaresi Başkanlığının adresinden ulaşabilecekleri internet vergi dairesinden vergi kimlik numarası, plaka no ve tescil tarihi kriteriyle öğrenebilmeleri mümkündür.

9 8 İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 14) Kasko değeri dolayısıyla MTV indiriminden nasıl faydalanabilirim? Aracınızın yıllık Motorlu Taşıtlar Vergisi, kasko değerinin % 5 inden fazla olduğu takdirde, ödeyeceğiniz yıllık Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarı, aracınızla aynı yaş grubunda yer alan bir alt kademedeki taşıta isabet eden vergi tutarı kadar olacaktır. Örneğin 1 yaşındaki aracınızın motor silindir hacmi cm3 arasında ve aracınız için hesaplanan yıllık Motorlu Taşıtlar Vergisi aracınızın kasko değerinin % 5 inden fazla ise, ödemeniz gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi 1 yaşında ve bir alt kademede yer alan ( cm3 ) araçların vergisi kadar olacaktır. Bu indirimden faydalanabilmek için; aracınızın kasko değerine ait bildirim formunun yetkili sigorta acentesinden alınarak ilgili vergi dairesine başvurulması gerekmektedir. 15) Satmak istediğim İstanbul plakalı aracın borcu yoktur kağıdını Adana dan veya Adana plakalı aracın borcu yoktur kağıdını İstanbul dan alabilir miyim? Satış veya devir işlemi için borcu yoktur kağıdının mutlaka aracın plakasının ait olduğu yerin vergi dairesinden alınması gerekir. Bu nedenle İstanbul plakalı aracın borcu yoktur kağıdının Adana dan veya Adana plakalı aracın borcu yoktur kağıdının İstanbul dan alınması mümkün değildir. 16) Yanlışlıkla fazla yatırdığım Motorlu Taşıtlar Vergisini nasıl ve kaç gün içinde geri alabilirim? Yanlışlıkla fazla yatırdıkları Motorlu Taşıtlar Vergisini geriye almak isteyen gerçek kişiler kimlik fotokopisi, tüzel kişiler ise imza sirküleri fotokopisi (asıllarını vergi dairesine göstermek şarttır) ile birlikte yazılı olarak vergi dairesine müracaat etmek ve dilekçelerine fazla ödedikleri vergiye ait makbuzun aslını eklemek zorundadırlar. Fazla ödenmiş olan vergi, verilen dilekçede belirtilen vadesiz mevduat hesap numarasına, en geç bir ay içinde yatırılmak suretiyle iade edilmektedir.

10 9 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ 17) Motorlu Taşıtlar Vergisini başka bir vergi dairesine yatırdım. Hesaplarda borçlu görünüyorum. Ne yapmalıyım? Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi adına diğer vergi dairelerince düzenlenen vergi dairesi alındılarının posta yoluyla gönderilmesine müteakip, bilgisayar sistemine intikali sağlanmaktadır. Yapılan ödemelerin vergi dairesinin kayıtlarına geçmemiş olması halinde, ilgili vergi dairesi veya saymanlıktan, saymanlık işlem fişi ile vergi dairesi alındısının bir örneğinin teminine müteakip vergi dairesinin kayıtlarına aktarma işlemleri tamamlanmaktadır 19) İnternetten yatırdığım MTV dekontunun yazıcıdan aldığım çıktısı dairece neden kabul edilmiyor? Yazıcıdan alınan çıktının makbuz olarak değerlendirilmesi hukuken mümkün değildir. Nitekim bankalar, Motorlu Taşıtlar Vergisini internet üzerinden ödeyenleri, yazıcıdan alınan dekontun tahsil alındısı yerine geçmediği, vergi tahsil alındısının en yakın banka şubesinden alınması gerektiği konusunda uyarmaktadır. Bu nedenle, ilgili banka şubesinden alınan vergi tahsil alındısının ibraz edilmesi halinde vergi dairesince gerekli işlemler yapılabilmektedir. 18) Almak istediğim araç üzerinde ipotek var, ne yapmalıyım? Araçlar üzerine konulan ipotek hakkında vergi dairesince yapılacak bir işlem bulunmamaktadır. İpoteğin kaldırılabilmesi için ipoteği koyan kuruma başvurmanız gerekmektedir. 20) İstanbul daki Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi ve şubeleri nerededir? İstanbul daki Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi ve şubelerinin adresleri aşağıda gösterilmiştir. Bu konuda daha ayrıntılı bilgiyi sitesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

11 10 İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI NAKİL VASITALARI VERGİ DAİRESİ VE ŞUBELERİ ADI, TELEFON-FAKS NUMARALARI VE ADRESLERİ NAKİL VASITALARI V.D. VE ŞUBELERİ TELEFON FAKS ADRES Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi Müdürlüğü Müdür Direk Tel: (216) (216) (216) (216) (216) (216) (216) (216) (216) Ihlamurkuyu Mevkii Alemdağ Cad. Yeni İstanbul Çarşısı ÜMRANİYE Bağlarbaşı (216) (216) Dr. Fahri Atabay Cad. Vergi Dairesi altı No:178 ÜSKÜDAR Bostancı (216) (216) Değirmen Yolu Cad. Erenköy Vergi Dairesi İçi KADIKÖY Tuzla (216) (216) E-5 Karayolu Üzeri Tuzla Araç Muayene İstasyonu İçi TUZLA Merdivenköy (216) (216) Merdivenköy Araç Muayene İstasyonu İçi KADIKÖY Moda (216) (216) Halitağa Cad. Kıvanç Sk. Kadıköy Vergi Dairesi İçi KADIKÖY Şile (216) (216) Çavuş Mah. Üsküdar Cad. Vergi Dairesi içi ŞİLE Aksaray (212) (212) Vatan Cad. Maliye Sarayı E Girişi Yanı Aksaray Ataköy (212) (212) Cevizlik Mah. Hamdipaşa Mektebi Sk. Özel İdare Binası Giriş Kat BAKIRKÖY Bahçelievler Büyükçekmece Çatalca (212) (212) (212) (212) (212) (212) Mahmutbey Cad. No:174 Şirinevler BAHÇELİEVLER Dizdariye Mh. Hamam Sk. Büyükçekmece Vergi Dairesi İçi BÜYÜKÇEKMECE Tevfik Erdönmez Sk. Cumhuiyet Meyd. Özel idare İş Merkezi No:301 Kat:3 ÇATALCA Esentepe (212) (212) Mevlüt Pehlivan Cad. Şenol Sk. Gayrettepe VD. İçi ŞİŞLİ Fevzi Çakmak (212) (212) Fevzi Çakmak Mah Sk. No:1 Küçükköy G.O.P. Karaköy Beylikdüzü Silivri (212) (212) Bankalar Cad. No: 13 KARAKÖY (212) (212) (212) (212) Araç Muayene İstasyonu Haramidere Mah. Yakuplu Beldesi BEYLİKDÜZÜ Atatürk Cad. No 17 Silivri Vergi Dairesi İçi SİLİVRİ

12 İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Geleceği vergilerinizle kuruyoruz İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Bu kitapçık 18. Vergi Haftası nedeniyle İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır. Parayla satılamaz.

20 Soruda Kira Gelirlerinin Vergilendirilmesi

20 Soruda Kira Gelirlerinin Vergilendirilmesi İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Şubat / 2007 20 Soruda Kira Gelirlerinin Vergilendirilmesi Evimi bir aileye kiraya verdim ve 2006 yılında 7.200 YTL kira geliri elde ettim. Beyanname vermek zorunda mıyım?

Detaylı

1-E-Posta-Bilgi Edinme, İhbar, bimer@başbakanlık.gov.tr 2-Şikâyet ve Diğer Müracaatlar. 1 Fotoğraf 2 Sabıka Kaydı Olmadığına Dair Yazılı Beyanı

1-E-Posta-Bilgi Edinme, İhbar, bimer@başbakanlık.gov.tr 2-Şikâyet ve Diğer Müracaatlar. 1 Fotoğraf 2 Sabıka Kaydı Olmadığına Dair Yazılı Beyanı T.C. ARTOVA KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S.N. HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Elektronik Posta 1-E-Posta-Bilgi Edinme, İhbar, bimer@başbakanlık.gov.tr 2-Şikâyet

Detaylı

KASTAMONU VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI

KASTAMONU VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI KASTAMONU VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI S.NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRASİ (EN GEÇ) 1 2-) Teknik

Detaylı

TC DÜZCE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI

TC DÜZCE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TC DÜZCE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI SIRA RO: VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMANLANMA SÜRESİ (EN GEÇ

Detaylı

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI S. 1 Yeni Sürücü Belgesi verme işlemi 2 Fark Sürücü Belgesi verme işlemi 1 - M.T.S. Kursu'na Müracaat Formu (Ek-2 ) 2 - Sürücü Olur Raporu (Son 1 yıl içerisinde Aksaray'dan alınmış ve sınıfına uygun olmalı.)

Detaylı

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIR A NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ

Detaylı

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI 1 Yeni Sürücü Belgesi verme işlemi 2 Fark Sürücü Belgesi verme işlemi 1 - Öğrenim Belgesi (Belgenin aslı veya sürücü kursu veya okulundan tasdikli fotokopisi) 2 - M.T.S. Kursu'na Müracaat Formu (Ek-2 )

Detaylı

ÇAYIRLI TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇAYIRLI TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 01 YENİ KAYIT TESCİL 1-Araç Gümrük şahadetnameli ise aslı, fatura veya satış belgesi gibi diğer sahiplik belgeleri ise aslı görülmek suretiyle fotokopileri ( Not : Fatura kesim tarihinden 3 ay içerisinde

Detaylı

T.C. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOLARI

T.C. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOLARI T.C. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Araç Tescil 2 Nakil Olan Araçlardan 3 Yeni Kayıt (Faturalı)

Detaylı

TEKİRDAĞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MARMARAEREĞLİSİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TEKİRDAĞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MARMARAEREĞLİSİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 TEKİRDAĞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MARMARAEREĞLİSİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI Nakil Olan Ticari Araçlarda İstenen Belgeler Unvan Değişikliği - Ad, Soyad Değişikliği

Detaylı

38 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

38 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 29.04.2011/ 67-1 38 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 36 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğinin "III- GEÇİCİ 2 NCİ MADDESİNİN UYGULAMASI"

Detaylı

VARTO İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

VARTO İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU VARTO İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGİLER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 YİVSİZ TÜFEK RUHSATNAMESİ İZİN MÜRACAATI

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1-Yeşilkart Başvuru formu 2-Aile Nüfus Kayıt Örneği 3-Başvuru Dilekçesi

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER. 1-Yeşilkart Başvuru formu 2-Aile Nüfus Kayıt Örneği 3-Başvuru Dilekçesi SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 01 Şikayet Müracaatları 1-Şikayet Dilekçesi 2-Nüfus Cüzdan Fotokopileri 3-Tanıkları 4-Tanık

Detaylı

ARAÇ MUAYENE Hemen Arayın, Randevunuzu Alın: 0 266 762 85 86

ARAÇ MUAYENE Hemen Arayın, Randevunuzu Alın: 0 266 762 85 86 ARAÇ MUAYENE Hemen Arayın, Randevunuzu Alın: 0 266 762 85 86 Günümüzde vatandaşlar arasında araç muayenesi için hazırlanması ve yapılması gerekenlerin yanlış bilinmesi ya da araç muayene konusunda detaylı

Detaylı

HORASAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI EK-2

HORASAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI EK-2 S.NO 1 HORASAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI EK-2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI EHLİYETİN TESLİMİ (1.DEFA) BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 3-Vergi Dairesinden Trafik Cezası borcu yoktur yazısı.

Detaylı

Kocaali İlçe Emniyet Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

Kocaali İlçe Emniyet Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Bilgi Edinme 2 Dilekçe Hakkı 3 4 5 6 7 Adli Şikayet ve İhbar Müracaatları Soyad Vakfı Yeşilkart Tahkikat İşlemleri Yivsiz Av Tüfeği Ruhsatı ve Satınalma Belgesi

Detaylı

HORASAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ

HORASAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ HORASAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI S.NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI EHLİYETİN TESLİMİ (1.DEFA) TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 3-Vergi Dairesinden

Detaylı

KUMRU İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

KUMRU İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Bilgi Edinme Başvurusu 2 3 4 (FATURALI ARAÇLARLA İLGİLİ-YENİ ARAÇ) (NAKİL ARAÇLAR) (ŞAHADETNAME İLE YENİ KAYIT YAPILACAK ARAÇLARIN İŞLEMLERİ) KUMRU İLÇE EMNİYET

Detaylı

ALTINCI KISIM VERGİ ALACAĞININ KALKMASI ÖDEME

ALTINCI KISIM VERGİ ALACAĞININ KALKMASI ÖDEME ALTINCI KISIM VERGİ ALACAĞININ KALKMASI ÖDEME I-MADDE METNİ: Verginin Ödeneceği Daire: Madde 110-Vergi borcu, mükellefin bu bakımdan bağlı olduğu vergi dairesine ödenir. Mükellef vergi borcunu vergi dairesinin

Detaylı

TC DÜZCE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI

TC DÜZCE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TC DÜZCE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI SIRA RO: VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMANLANMA SÜRESİ (EN GEÇ

Detaylı

PASİNLER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ KAMU HİZMET STANDARDI

PASİNLER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ KAMU HİZMET STANDARDI S.NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI EHLİYETİN TESLİMİ (1.DEFA) PASİNLER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ KAMU HİZMET STANDARDI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 3-Vergi Dairesinden

Detaylı

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 01 Her Türlü Gelirin Tahsil Edilmesi 02 Adli Teminat İşlemleri 03 Teminat Alınması 04 Kesin Teminat İadesi 05 Geçici

Detaylı

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler 8 Nisan 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28966 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) 18/2/2009 tarihli ve 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında

Detaylı

Sirküler Rapor / SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor / SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 08.04.2014/99-1 44 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 44 seri No lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğinde, 6447 sayılı Kanunla değişik 6360 sayılı Kanun

Detaylı

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE 1 Yeni Kayıt Araç Tescil İşlemleri

Detaylı

TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ARAÇ TESCİL İŞLEMLERİ

TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ARAÇ TESCİL İŞLEMLERİ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 2 YENİ KAYIT (FATURALI) TİCARİ PLAKALI (S, M, T Plakalar) ARAÇLARDAN İSTENEN BELGELER DEVİR İŞLEMLERİNDE

Detaylı

Ek-2 ERBAA KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Müdürlüğü ( Trafik Tescil Büro Amirliği) BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

Ek-2 ERBAA KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Müdürlüğü ( Trafik Tescil Büro Amirliği) BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO HİZMETİN ADI 1. Yeni Kayıt 2. Devir 3. Nakil Devir 4. Kendi Adına Nakil 5. Trafikten Çekme Ek-2 ERBAA KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Müdürlüğü ( Trafik Tescil Büro Amirliği) BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

Detaylı

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. HATAY VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIR A NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ

Detaylı

T.C. KONYA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. KONYA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. KONYA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 BİMER 3071

Detaylı

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 50)

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 50) MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 50) Duyuru No: 2018/67 İstanbul 11.06.2018 7020 sayılı Kanunun Geçici 1 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında, 1997 model veya daha eski taşıtların

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 11.04.2014 Sayı: 2014/079 Ref: 4/079

SİRKÜLER İstanbul, 11.04.2014 Sayı: 2014/079 Ref: 4/079 SİRKÜLER İstanbul, 11.04.2014 Sayı: 2014/079 Ref: 4/079 Konu: TÜZEL KİŞİLİĞİ KALDIRILAN İL ÖZEL İDARELERİNİN BULUNDUĞU İLLERDE MODEL YILI 1990 VE DAHA ESKİ OLAN MOTORLU TAŞITLARIN HURDAYA ÇIKARILMASI SONUCU

Detaylı

Vergi Daireniz Artık Bir Tık Yakınınızda

Vergi Daireniz Artık Bir Tık Yakınınızda Vergi Daireniz Artık Bir Tık Yakınınızda www.gib.gov.tr ÜCRETSİZDİR Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı Şubat/2019 Yayın No: 310 İnteraktif Vergi Dairesi nedir? Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sunulan

Detaylı

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK 1. 30 Aralık 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27448 YÖNETMELİK Çevre ve Orman (Şehircilik) Bakanlığından: ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; 18/7/1997

Detaylı

KONU: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44)

KONU: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) Sayı: Vergi/2014.021 Tarih: 09.04.2014 VERGİ SİRKÜLERİ- KONU: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) Maliye Bakanlığı nca Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 44) yayımlanmıştır.

Detaylı

/100-1 HURDAYA ÇIKARILAN YA DA MEVCUT OLMAYAN ARAÇLARIN MTV VE TRAFİK PARA CEZALARININ SİLİNMESİ

/100-1 HURDAYA ÇIKARILAN YA DA MEVCUT OLMAYAN ARAÇLARIN MTV VE TRAFİK PARA CEZALARININ SİLİNMESİ 13.06.2018/100-1 HURDAYA ÇIKARILAN YA DA MEVCUT OLMAYAN ARAÇLARIN MTV VE TRAFİK PARA CEZALARININ SİLİNMESİ ÖZET : MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞ (SERİ NO:50) inde aşağıdaki konularda düzenleme yapılmıştır.

Detaylı

TECİL FAİZİ ORANLARI

TECİL FAİZİ ORANLARI TECİL FAİZİ ORANLARI İçindekiler I. Tecil Faiz Oranları... 2 II. Tecil Edilemeyen Kamu Alacakları... 3 III. Tutar İtibarıyla Tecil Ve Taksitlendirme Yetkisi... 4 IV. Süre İtibarıyla Tecil Ve Taksitlendirme

Detaylı

T.C. KONYA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. KONYA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI T.C. KONYA VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SÜRÜCÜ BELGESİ BÜRO AMİRLİĞİ HİZMETİN

Detaylı

Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25

Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25 İstanbul, 08.04.2014 Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25 08.04.2014 tarih ve 28966 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

T.C. TURHAL KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TURHAL KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TURHAL KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi Verilmesi 1-Dilekçe 2-Nüfus Cüzdan Fotokopisi 3-Doktor Raporu

Detaylı

A)- Bazı Alacakların Yapılandırılması Kapsamında Yapılandırılan Borçlar

A)- Bazı Alacakların Yapılandırılması Kapsamında Yapılandırılan Borçlar 30.05.2017 / 15 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayınlandı. 27.05.2017 tarihli Resmi Gazete

Detaylı

SİVRİHİSAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI

SİVRİHİSAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI SİVRİHİSAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Bilgi Edinme Başvuruları 1.Dilekçe 15 İş günü 1-

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİNE / BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE TESLİM EDİLECEK TAŞITLAR İÇİN ... TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE/BÜRO AMİRLİĞİNE

İL ÖZEL İDARELERİNE / BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE TESLİM EDİLECEK TAŞITLAR İÇİN ... TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE/BÜRO AMİRLİĞİNE İL ÖZEL İDARELERİNE / BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE TESLİM EDİLECEK TAŞITLAR İÇİN EK:1... TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE/BÜRO AMİRLİĞİNE...Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde/Büro Amirliğinde...plaka numaralı

Detaylı

ISPARTA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ISPARTA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 2 SUNULAN Yeni Kayıt Araç Tescil Trafik şahadetnameli Araç Tescil 1- Fatura 2- Uygunluk Belgesi 3- Özel tüketim Vergisi Makbuzu (Aslı) 4- Trafik Sigortası 5- Şoförler Odasından Yeni Kayıt dosyası 6-

Detaylı

T.C. KOZAKLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği Belgelendirme Büro Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. KOZAKLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği Belgelendirme Büro Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER T.C. KOZAKLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği Belgelendirme Büro Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN

Detaylı

AŞKALE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARDI

AŞKALE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARDI S.NO 1 2 3 4 5 6 7 8 AŞKALE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARDI VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI ALKOLDEN GERİ ALINAN EHLİYETİN TESLİMİ (1.DEFA) ALKOLDEN GERİ ALINAN EHLİYETİN TESLİMİ (2.DEFA) ALKOLDEN

Detaylı

T.C. REFAHİYE KAYMAKALIĞI İlçe Emniyet Müdürlüğü BELGELENDİRME BÜRO AMİRLİĞİ

T.C. REFAHİYE KAYMAKALIĞI İlçe Emniyet Müdürlüğü BELGELENDİRME BÜRO AMİRLİĞİ T.C. REFAHİYE KAYMAKALIĞI İlçe Emniyet Müdürlüğü BELGELENDİRME BÜRO AMİRLİĞİ 1 YİVSİZ AV TÜFEĞİ RUHSATNAMESİ 2 YİVSİZ AV TÜFEĞİ SATIN ALMA BELGESİ 3 YİVSİZ AV TÜFEĞİ DEVİR İŞLEMLERİ 5 HİZMETİN ADI BAŞVURUDA

Detaylı

TARİH: 01/03/2018 SAYI: 2018/33 KONU: İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİNE İLİŞKİN VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI.

TARİH: 01/03/2018 SAYI: 2018/33 KONU: İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİNE İLİŞKİN VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI. TARİH: 01/03/2018 SAYI: 2018/33 KONU: İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİNE İLİŞKİN VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI. 28 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 492 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu

Detaylı

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ENGEÇ

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ENGEÇ BELGELENDİRME BÜRO AMİRLİĞİ 1 YİVSİZ AV TÜFEĞİ RUHSATNAMESİ 2 YİVSİZ AV TÜFEĞİ SATIN ALMA BELGESİ 3 YİVSİZ AV TÜFEĞİ DEVİR İŞLEMLERİ 5 HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ

Detaylı

Trafik tescil işlemleri Perşembe, 10 Eylül 2009 21:14 -

Trafik tescil işlemleri Perşembe, 10 Eylül 2009 21:14 - ÇALINTI ARAÇ BULUNDUĞU ZAMAN Karakoldan alınacak teslim tutanağı birlikte, Oto Hırsızlık Büro Amirliğinden aracın bulunduğuna dair belge İCRA KANALI İLE SATILAN ARAÇLAR İcra Müdürlüğü, vergi dairesi gibi

Detaylı

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTI TABLOSU

ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTI TABLOSU 1 2 3 ADI Yeni Kayıt Araç Tescil İşlemleri Trafik şahadetnameli Araç Tescil İşlemleri Kendi Adına Nakil Olan Araçların Tescil İşlemleri 1-Fatura 2-Uygunluk Belgesi (Aslı) 3-Özel tüketim Vergisi Makbuzu

Detaylı

KARGI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ )

KARGI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ ) SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI KARGI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ ) BAŞVURUDA İSTENİLEN HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ İstanbul, 02 Ocak 2009 SİRKÜLER NO : 2009/8 KONU : 2009 Yılında Uygulanacak

Detaylı

Konu: 50 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği, tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Konu: 50 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği, tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340 00 86 Fax : 0.216.340

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Konu: 50 SERİ NUMARALI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, Konu: 50 SERİ NUMARALI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 13.06.2018 Sayı: 2018/126 Ref:4/126 Konu: 50 SERİ NUMARALI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANMIŞTIR 11.06.2018 tarih ve 30448 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 50 Seri No.lı

Detaylı

F- DÜZELTME Özel Tüketim Vergisi Kanununun 15 inci maddesinin (1) numaralı fıkrası uygulamasında, Kanuna ekli (II) sayılı listedeki mallar için

F- DÜZELTME Özel Tüketim Vergisi Kanununun 15 inci maddesinin (1) numaralı fıkrası uygulamasında, Kanuna ekli (II) sayılı listedeki mallar için F- DÜZELTME Özel Tüketim Vergisi Kanununun 15 inci maddesinin (1) numaralı fıkrası uygulamasında, Kanuna ekli (II) sayılı listedeki mallar için aşağıdaki şekilde işlem yapılır. 1. Fazla veya Yersiz Hesaplanan

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 11.09.2015/153-1 TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 8) YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat 11.09.2015/153-1 TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 8) YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 11.09.2015/153-1 TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 8) YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde, Artvin İline bağlı Arhavi, Borçka ve Hopa İlçelerinde 24/8/2015 tarihinde meydana gelen doğal

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul,

SĐRKÜLER Đstanbul, SĐRKÜLER Đstanbul, 20.06.2012 Sayı: 2012/141 Ref:4/141 Konu: 6322 SAYILI KANUN ĐLE HURDA ARAÇLARIN TRAFĐKTEN ÇEKĐLMESĐ HALĐNDE MTV BORÇLARININ SĐLĐNMESĐ UYGULAMASINA DAĐR 5838 SAYILI KANUNUN EK-2 NCĐ MADDESĐNDE

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 SİRKÜLER NO : 2006/80 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ İstanbul 23 Ağustos 2006 KONU : İlgili Trafik Sicilinde

Detaylı

T.C. ALMUS KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ALMUS KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. ALMUS KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Elektronik Posta 1-E-Posta-Bilgi Edinme,

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 26266

Resmî Gazete Sayı : 26266 21 Ağustos 2006 PAZARTESİ TEBLİĞ Resmî Gazete Sayı : 26266 Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığından: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 27) 08/07/2006 tarihli ve 26222 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

TRAFİK CEZA SORGULAMA

TRAFİK CEZA SORGULAMA TRAFİK CEZA SORGULAMA Trafik cezası sorgulama işlemlerini ihmal etmeyerek erken ödeme indirimi imkanlarını kaçırmamış olursunuz. Burada nasıl yapıldığı anlatılacak olan bölümde ÖNEMLİ TAMAMINI OKUMANIZDA

Detaylı

ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1. Bilgi Edinme Başvuruları

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 03.04.2012 Sayı: 2012/71 Ref: 4/71

SİRKÜLER İstanbul, 03.04.2012 Sayı: 2012/71 Ref: 4/71 SİRKÜLER İstanbul, 03.04.2012 Sayı: 2012/71 Ref: 4/71 Konu: MALÛL VE ENGELLİLERE AİT TAŞITLARDA MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ İSTİSNASI UYGULAMASI İLE ARAÇLARDA KASKO SİGORTASI DEĞERİ UYGULAMASINDA BAŞVURU

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ (İcra Servisi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ (İcra Servisi) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. (İcra Servisi) SIRA ADI 1 Ödeme Emri Belgesinin Hazırlanması --- 2 Ödeme Emri Belgesinin Hazırlanması --- (1 Adet) 1 (1 Adet) 3 Haciz İşlemi Uygulaması --- 1 4 Haciz İşleminin Kaldırılması 1- TC Kimlik

Detaylı

Malul ve Engellilere Ait Taşıtlarda MTV İstisnası ve MTV Uygulamasında "Kasko Sigortası Değeri Esası" Konusundaki Yenilikler

Malul ve Engellilere Ait Taşıtlarda MTV İstisnası ve MTV Uygulamasında Kasko Sigortası Değeri Esası Konusundaki Yenilikler 1 SİRKÜLER - XXV Sirküler Tarihi: 02.04.2012 Sirküler No : 25 Focus Denetim ve Y.M.M. Ltd. Şti Maltepe Mah. Edirne Çırpıcı Yolu No:5-4 Vatan Rezidans A Blok Kat:5 Daire:10 Topkapı/İstanbul Tel: 0-212-510

Detaylı

T.C. MECİTÖZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. MECİTÖZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER T.C. MECİTÖZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ADI Kayıp Şahıs Müracaatı (8 Yaşından Küçükler İçin) 2 Çocukların Mağdur Olduğu Olaylar (ÇOCUK BÜRO AMİRLİĞİ) - Müracaat (Müşteki

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ HİZMET STANDARTLARI S.N HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ENGEÇ 1-KİMLİK BELGESİ 1 VATANDAŞ MÜRACAATLARI 1 SAAT

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR 2008-27

SİRKÜLER RAPOR 2008-27 DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya Tel: 0.312.428

Detaylı

KAYSERİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KAYSERİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KAYSERİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 2 3 4 Sürücü belgesi işlemleri (sertifika karşılığı ilk kez sürücü belgesi verilmesi) Yabancı ülke sürücü

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 2 KAPASİTE RAPORU EKSPERTİZ RAPORU (Gıda) 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname

Detaylı

A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ

A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ Özel Tüketim Vergisi Kanununun 14 üncü maddesine göre (I) sayılı listede yer alan malların teslimlerinde vergilendirme dönemi, her ayın ilk 15 günlük birinci ve kalan günlerinden

Detaylı

ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇİFTELER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1. Bilgi Edinme Başvuruları

Detaylı

EĞİRDİR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTI TABLOSU

EĞİRDİR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTI TABLOSU 1 2 3 ADI Yeni Kayıt Araç Tescil İşlemleri Trafik şahadetnameli Araç Tescil İşlemleri Kendi Adına Nakil Olan Araçların Tescil İşlemleri 1-Fatura 2-Uygunluk Belgesi (Aslı) 3-Özel tüketim Vergisi Makbuzu

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 KAPASİTE 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname 4- Kapasite raporu talebinde bulunan

Detaylı

40 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/25

40 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/25 İstanbul, 02.04.2012 40 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2012/25 30.03.2012 tarih ve 28249 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 40 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/29 TARİH : 30/10/2008

VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/29 TARİH : 30/10/2008 Abide-i Hürriyet Cad Bolkan Center No 285 C Blok, Kat 2 34381 Şişli İstanbul T +90 (0) 212 373 00 00 F +90 (0) 212 291 77 97 E infoist@gtturkey.com VERGİ SİRKÜLERİ NO : 2008/29 TARİH : 30/10/2008 KONU

Detaylı

BAZI ALACAKLARIN 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA

BAZI ALACAKLARIN 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA BAZI ALACAKLARIN 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILANDIRILMASINA DAİR İÇ GENELGE SERİ NO: 2014/2 Tarih: 26/11/2014 Sayı: 87893753-010.06.01.[36-05]-115059 Kapsam T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 11.01.2016/30-1 TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 9) YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat 11.01.2016/30-1 TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 9) YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 11.01.2016/30-1 TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ (SERİ: B SIRA NO: 9) YAYIMLANDI Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı nın Artvin Valiliğine hitaben yazdığı 25/11/2015 tarih ve 80100189-105[13-1227]-111814

Detaylı

MERSİN MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 6552 SAYILI TORBA KANUNLA KAMU ALACAKLARININ YAPILANDIRILMASI

MERSİN MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 6552 SAYILI TORBA KANUNLA KAMU ALACAKLARININ YAPILANDIRILMASI 6552 SAYILI TORBA KANUNLA KAMU ALACAKLARININ YAPILANDIRILMASI 6552 SAYILI TORBA KANUN KAPSAMINDAKİ ALACAKLAR -213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamındaki alacaklar 6183 Sayılı Kanun Kapsamında Takip Edilen

Detaylı

BÜLTEN - 2014/14. 16 Ekim 2014. Konu: Torba Yasa ile getirilen vergi borçlarının yapılandırılması imkanı

BÜLTEN - 2014/14. 16 Ekim 2014. Konu: Torba Yasa ile getirilen vergi borçlarının yapılandırılması imkanı BÜLTEN - 2014/14 16 Ekim 2014 Konu: Torba Yasa ile getirilen vergi borçlarının yapılandırılması imkanı I-GĐRĐŞ Torba Kanun 6552 sayılı Đş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

Motorlu Taşıtlar Vergisi Tebliği yayımlandı

Motorlu Taşıtlar Vergisi Tebliği yayımlandı BAKIŞ MEVZUAT KONU Sayı Motorlu Taşıtlar Vergisi Tebliği yayımlandı 2012/ 46 ÖZET 40 seri No lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğinde, sakatlık dereceleri % 90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin

Detaylı

ihraç edilmesi halinde de madde hükümlerinden yararlanılacağına dair yapılan düzenlemelere ilişkin usul ve esaslar hakkında açıklamalar yapılmıştır.

ihraç edilmesi halinde de madde hükümlerinden yararlanılacağına dair yapılan düzenlemelere ilişkin usul ve esaslar hakkında açıklamalar yapılmıştır. Sayı: 2018/52 Konu: Hurdaya Ayrılacak Taşıtların Hurdaya Ayrılmasına Ve Vergi Aslı ile Ferilerinin Silinmesine İlişkin Tebliğ Yayımlanmıştır. (50 Seri No lu MTV GT) Mevzuat:7103, 7020, 4760, 197 Sayılı

Detaylı

PERT TOTAL BİLDİRİMİ VE EVRAK TALEP FORMU Sigortalı Adı: ÖMER AŞUT Tarihi: 13-01-2015

PERT TOTAL BİLDİRİMİ VE EVRAK TALEP FORMU Sigortalı Adı: ÖMER AŞUT Tarihi: 13-01-2015 PERT TOTAL BİLDİRİMİ VE EVRAK TALEP FORMU Sigortalı Adı: ÖMER AŞUT Tarihi: 13-01-2015 Hasar Dosya No: 84 Poliçe No: 8583 Şirketiniz nezdinde, yukarıda numarası belirtilen Kasko Sigorta Poliçe ile sigortalanmış

Detaylı

NOTERLERİN TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ

NOTERLERİN TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ Sirküler Rapor 04.01.2010 / 3-1 NOTERLERİN 31.12.2009 TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ ÖZET : Noterlerin 2009 yılı Bütçe Kanunu ile tescil edilmiş araçların satış ve

Detaylı

AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. SİRKÜLER Tarih,02/04/2014 Sayı:2014/06. KONU: Tahsilat İç Genelgesi Seri No: 2014/1

AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş. SİRKÜLER Tarih,02/04/2014 Sayı:2014/06. KONU: Tahsilat İç Genelgesi Seri No: 2014/1 AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,02/04/2014 Sayı:2014/06

Detaylı

6552 Sayılı Kanun Kamu Alacaklarının Yapılandırılması. S.M.MALİ MÜŞAVİR GÜNAYDIN TOPÇU Adli Muhasebe ve Hile Uzmanı KGK Bağımsız Denetçi

6552 Sayılı Kanun Kamu Alacaklarının Yapılandırılması. S.M.MALİ MÜŞAVİR GÜNAYDIN TOPÇU Adli Muhasebe ve Hile Uzmanı KGK Bağımsız Denetçi 6552 Sayılı Kanun Kamu Alacaklarının Yapılandırılması S.M.MALİ MÜŞAVİR GÜNAYDIN TOPÇU Adli Muhasebe ve Hile Uzmanı KGK Bağımsız Denetçi Kanun Kapsamındaki Alacaklar 213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamındaki

Detaylı

Maliye Bakanlığından 5736 SAYILI BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ SIRA NO: 3

Maliye Bakanlığından 5736 SAYILI BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ SIRA NO: 3 7 Mart 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26809 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından 5736 SAYILI BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ SIRA NO: 3 27/2/2008 tarihli ve 26800 sayılı

Detaylı

TUNCELİ DEFTERDARLIĞI. Bazı Alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılması ÖMER FARUK ÖNEL DEFTERDAR

TUNCELİ DEFTERDARLIĞI. Bazı Alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılması ÖMER FARUK ÖNEL DEFTERDAR TUNCELİ DEFTERDARLIĞI Bazı Alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılması ÖMER FARUK ÖNEL DEFTERDAR KAPSAM-1 213 sayılı V.U.K. kapsamına giren; - 30/4/2014 tarihinden önceki dönemlere,

Detaylı

YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİREN MTV VE TPC BORÇLARI HANGİLERİDİR?

YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİREN MTV VE TPC BORÇLARI HANGİLERİDİR? 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun ile Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) borçlarının yeniden yapılandırılarak borç yükünün önemli ölçüde azaltılması

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SIRA NO İlan ve Reklam Vergisi Beyannamesi Alınması -İlan Reklam Vergisi Beyannamesi 2 Reklam Panosu Terkini 2 Gün 3 Ayaklı Tanıtım Levhası Dikilmesi İçin İzin

Detaylı

ARAÇ NOTER SATIŞ TARİH OLUYORDU AMA OLMADI

ARAÇ NOTER SATIŞ TARİH OLUYORDU AMA OLMADI ARAÇ NOTER SATIŞ TARİH OLUYORDU AMA OLMADI NOTER İLE ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMLERİ YENİ NASIL YAPILACAĞI HAKKINDA HAZIRLANAN YAZIMIZ İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ İPTAL Yeni yılla birlikte araç satış, devir ve

Detaylı

ARACIN KASKO DEĞERİYLE KIYASLAYARAK DAHA AZ MTV (MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ) ÖDEMEK MÜMKÜN VEDAT BÜKCÜ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR A- GENEL BİLGİ

ARACIN KASKO DEĞERİYLE KIYASLAYARAK DAHA AZ MTV (MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ) ÖDEMEK MÜMKÜN VEDAT BÜKCÜ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR A- GENEL BİLGİ ARACIN KASKO DEĞERİYLE KIYASLAYARAK DAHA AZ MTV (MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ) ÖDEMEK MÜMKÜN VEDAT BÜKCÜ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR A- GENEL BİLGİ Bilindiği üzere, 5035 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması

Detaylı

Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Geçici 5 inci maddesiyle 5838 sayılı

Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Geçici 5 inci maddesiyle 5838 sayılı Yeminli Mali Müşavirlik & Denetim & Danışmanlık denetim güç katar Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax:0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com No:

Detaylı

Araç Tescil İşlemleri

Araç Tescil İşlemleri Araç Tescil İşlemleri Araç tescili ile ilgili tüm bilgiler, araç tescilinde istenilen belgeler, araç tescili konusunu kapsayan bilgiler vs. burada anlatılmıştır. 1- Yeni Kayıt (Faturalı) Araçlardan İstenilen

Detaylı

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO : 31 )

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO : 31 ) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 30.12.2008 Sirküler No: 2008/127 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO : 31 ) 26.12.2008 tarih ve 27092 sayılı Resmi Gazete de Yayımlanan 31 seri nolu Motorlu

Detaylı

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR

MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. NİN İFLASI NEDENİYLE SIKÇA SORULABİLECEK SORULAR 1.Alacak kaydı taleplerimi nereye ve nasıl yapabilirim? İstanbul 1. İflas Müdürlüğünün 2017/14 İflas sayılı dosyasına doğrudan

Detaylı

Dolayısıyla bu Tebliğ kapsamına yukarıda belirtilen doğal afet nedeniyle ilan edilmiş olan mücbir sebep hali girmektedir.

Dolayısıyla bu Tebliğ kapsamına yukarıda belirtilen doğal afet nedeniyle ilan edilmiş olan mücbir sebep hali girmektedir. ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com No: 2015/62

Detaylı

EK - 2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

EK - 2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI EK - 2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BİRİMİ: SIRA NO ALANYA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİN ADI 1 MÜKELLEFİYET TESİSİ (TÜZEL KİŞİ) 2 MÜKELLEFİYET

Detaylı

Amme Borçlarının Tecil ve Taksitlendirilmesine İlişkin 2014/1 Seri Numaralı Tahsilat İç Genelgesi DUYURU NO:2014/23

Amme Borçlarının Tecil ve Taksitlendirilmesine İlişkin 2014/1 Seri Numaralı Tahsilat İç Genelgesi DUYURU NO:2014/23 İstanbul, 08.04.2014 Amme Borçlarının Tecil ve Taksitlendirilmesine İlişkin 2014/1 Seri Numaralı Tahsilat İç Genelgesi DUYURU NO:2014/23 5766 sayılı Kanunun 6. maddesiyle 6183 sayılı Kanunun 48. maddesinde

Detaylı

T.C. MECİTÖZÜ KAYMAKAMLIĞI MECİTÖZÜ İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. MECİTÖZÜ KAYMAKAMLIĞI MECİTÖZÜ İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. MECİTÖZÜ KAYMAKAMLIĞI MECİTÖZÜ İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ SIRA NO 6 HİZMETİN ADI 1 3071 Dilekçe Kanunu Kapsamında Başvuru 2 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kapsamında Başvuru 3 Yivsiz Tüfek Ruhsatname Talebi

Detaylı