Bir Acer ID ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bir Acer ID ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın!"

Transkript

1 Kullanım Kılavuzu

2 Tüm Hakları Saklıdır. Aspire V 17 Nitro Bunları kapsar: Aspire VN7-791 Bu değişiklik: 07/2014 Bir Acer ID ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın! Bir Acer ID'ye kayıt olmak için Başlat ekranından Acer Portalı'nı açın ya da zaten bir Acer ID'ye sahipseniz oturum açın. Bir Acer ID almak için üç harika nedene sahipsiniz: Acer BYOC ile kendi bulutunu oluşturun. En yeni teklifleri ve ürün bilgilerini alın. Garanti servisi için cihazınızı kaydedin. Daha fazla bilgi için lütfen AcerCloud web sitesini ziyaret edin: Önemli Bu kılavuzda telif hakkı kanunlarınca korunan özel bilgiler bulunmaktadır. Bu kılavuzda bulunan bilgiler önceden haber verilmeden değiştirilebilir. Burada verilen bilgiler yalnızca referans amaçlıdır ve bilgisayarınızla ilgili olmayan bilgiler ya da özellikler içeriyor olabilir. Acer Grup, bu kılavuzda bulunan teknik ya da yazım hatalarından sorumlu değildir. Model numarası: Seri numarası: Satın alma tarihi: Satın alma yeri:

3 İçindekiler - 3 İ ÇINDEKILER İlk yapılacaklar 6 Kılavuzlarınız... 6 Bilgisayarınızın kullanımı için temel bakım ve ipuçları... 6 Bilgisayarı kapatma... 6 Bilgisayarınızı koruma... 7 AC adaptörüne özen gösterme... 7 Temizlik ve servis... 8 Acer dizüstü bilgisayarınızda bir gezinti 9 Ekran görünümü... 9 Klavye görünümü Sol görünüm Sağ görünüm USB 3.0 hakkında bilgi Taban görünümü Klavyenin kullanımı 14 Kilit tuşları Kısayol Tuşları Windows tuşları Dokunmatik yüzey 17 Dokunmatik yüzeyle ilgili temel bilgiler.. 17 Dokunmatik yüzey hareketleri Kurtarma 19 Bir kurtarma yedeği oluşturma Sürücüler ve uygulamalar yedeği oluşturma Sisteminizi geri yükleme Sürücülerin ve uygulamaların tekrar yüklenmesi Sistemi daha önceki bir duruma geri döndürmek Sisteminizi fabrikadan çıktığı duruma geri getirme Windows'tan kurtarma Bir kurtarma yedeğinden kurtarma Internet'e Bağlanma 34 Kabloyla bağlanma Dahili ağ özelliği Kablosuz bağlanma Kablosuz LAN'a bağlanma G ağına bağlanma Bir Bluetooth bağlantısı kullanma 37 Bluetooth'u etkinleştirme ve devre dışı bırakma Bluetooth'u etkinleştirin ve bir aygıt ekleyin BIOS uygulaması 40 Önyükleme sırası Parola oluşturma Bilgisayarınızı koruma 41 Bilgisayar güvenlik kilidini kullanma Parola kullanma Parola Girme Güç yönetimi 43 Güç tasarrufu Pil kutusu 45 Pilin özellikleri Pili şarj etme Pil ömrünü en iyi duruma getirme Pil seviyesini kontrol etme Düşük pil uyarısı Bilgisayarınızla yolculuk yapma 48 Masaüstü bilgisayar bağlantısını kesme Kısa yolculuklar Bilgisayarı hazırlama Toplantılara neler götürülür? Bilgisayarı eve götürme Bilgisayarı hazırlama Yanınızda neler götürmelisiniz? Özel hususlar Ev ofis kurma Bilgisayarla yolculuk yapma Bilgisayarı hazırlama Yanınızda neler götürmelisiniz? Özel hususlar Uluslararası yolculuklar yapmak Bilgisayarı hazırlama Yanınıza neler almalısınız? Özel hususlar Bellek kartı okuyucusu 54 Bağlantı seçenekleri Video ve ses konektörleri 56 HDMI 57 Evrensel Seri Yol (USB) 58 Sık sorulan sorular 60 Servis Talebi Windows 8.1 kullanmakla ilgili yardım ve ipuçları Nasıl Başlat'a gidebilirim? Düğmeler nelerdir? Doğrudan masaüstünde olacak şekilde açılış yapabilir miyim?... 65

4 4 - İçindekiler Uygulamalar arasında nasıl atlayabilirim? Bilgisayarımı nasıl kapatabilirim? Bilgisayarımın kilidini nasıl açabilirim? Alarmı nasıl ayarlayabilirim? Benim uygulamalarım nerede? Microsoft Kimliği (hesap) nedir? Internet Explorer'a nasıl bir sık kullanılan ekleyebilirim? Windows güncelleştirmelerini nasıl kontrol edebilirim? Nereden daha fazla bilgi alabilirim? Sorun giderme Sorun giderme ipuçları Hata mesajları İnternet ve çevrimiçi güvenlik 73 Internet'teki ilk adımlar Bilgisayarınızın korunması Bir İnternet Servis Sağlayıcısı seçin Ağ bağlantıları Net Üzerinde Sörf Yapın! Güvenlik Blu-Ray ya da DVD filmlerini yürütme 84

5 - 5 Başlarken... Bu uygulamada şunları bulacaksınız: Bilgisayarınız ve sağlığınız için özen göstermenizi sağlayacak yararlı bilgiler Güç düğmesini, bağlantı noktalarını ve konektörleri nerede bulabilirsiniz Dokunmatik yüzeyi ve klavyeyi kullanmak için ipuçları ve yardım Kurtarma diskleri nasıl oluşturulur Bir ağa bağlanma ve Bluetooth'u kullanma kuralları Acer'ın birlikte verdiği yazılımları kullanma ile ilgili bilgiler

6 6 - İlk yapılacaklar İ LK YAPILACAKLAR Taşınabilir bilgisayar ihtiyacınızı karşılamak için Acer dizüstü bilgisayarı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kılavuzlarınız Acer dizüstü bilgisayarı kullanırken size yardımcı olması için bir dizi kılavuz tasarladık: İlk başlangıçta Kurulum Kılavuzu, bilgisayarınızın kurulumuna başlarken size yardımcı olur. Hızlı Başlama Kılavuzu size yeni bilgisayarınızın temel özelliklerini ve işlevlerini tanıtır. Bilgisayarınızın, daha üretken olmanızı sağlamasına nasıl yardımcı olabileceği ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen Kullanım Kılavuzu'na bakın. Bu kılavuz; sistem işlevleri, veri kurtarma, genişletme seçenekleri ve sorun giderme gibi konular üzerine detaylı bilgi içerir. Buna ek olarak dizüstü bilgisayarınızla ilgili genel kuralları ve güvenlik uyarılarını içerir. Masaüstünde bulunmaktadır; Yardım simgesine çift tıklayın ve açılan menüden Kullanıcı Kılavuzu'na tıklayın. Bilgisayarınızın kullanımı için temel bakım ve ipuçları Bilgisayarı kapatma Kapatmak için aşağıdakilerden birini yapın: Windows kapama komutunu kullanın: Windows tuşu + <C> basın, Ayarlar > Güç'ü tıklatın ve daha sonra Kapat'ı tıklatın. Eğer bilgisayarınızı kısa bir süreliğine kapatmanız gerekiyor ancak tamamen kapanmasını istemiyorsanız, aşağıdakileri yaparak Hazırda beklet moduna getirebilirsiniz: Güç düğmesine basın. Ayrıca uyku hızlı erişim tuşuna basarak <Fn> + <F4> bilgisayarı uyku moduna da koyabilirsiniz.

7 İlk yapılacaklar - 7 Not Bilgisayarı normal olarak kapatamazsanız, bilgisayarı kapatmak için güç butonuna basın ve dört saniyeden fazla basılı tutun. Bilgisayarı kapatıp yeniden açmak isterseniz açmadan önce en az iki saniye bekleyin. Bilgisayarınızı koruma Bilgisayarınıza iyi bakarsanız iyi bir şekilde işleyecektir. Bilgisayarı direkt güneş ışığına maruz bırakmayın. Bilgisayarı radyatör gibi ısı kaynaklarının yanına koymayın. Bilgisayarınızı 0ºC'den (32ºF) düşük ya da 50ºC'den (122ºF) yüksek sıcaklıklara maruz bırakmayın. Bilgisayarı manyetik alanlarda bırakmayın. Bilgisayarı yağmura ve neme maruz bırakmayın. Bilgisayarın üzerine su veya hiçbir sıvı dökmeyin. Bilgisayarı ağır şoka ya da titreşime maruz bırakmayın. Bilgisayarı toza veya kire maruz bırakmayın. Bilgisayarın üstüne hiçbir nesne koymayın. Bilgisayar ekranını kapatırken çarpmayın. Bilgisayarı asla düz olmayan yerlere koymayın. AC adaptörüne özen gösterme Burada AC adaptörünün bakımı için bazı yollar vardır: Adaptörü başka herhangi bir aygıta takmayın. Güç kablosuna basmayın ya da üzerine ağır nesneler koymayın. Güç kablosunu ve diğer kabloları düzgünce sarın ve üzerine basılmayacak şekilde konumlandırın. Güç kablosunu çıkarırken kablodan değil fişten tutarak çekin. Bir uzatma kablosu kullanıyorsanız buna bağlı cihazların toplam amper değeri, kablonun amper değerini aşmamalıdır. Ayrıca bir prize takılı tüm ekipmanların toplam akım değeri, sigortanın değerini aşmamalıdır.

8 8 - İlk yapılacaklar Temizlik ve servis Bilgisayarı temizlerken bu adımları takip edin: 1. Bilgisayarı kapatın. 2. AC adaptörünü sökün. 3. Yumuşak ve nemli bir bez kullanın. Sıvı ya da aerosol temizleyiciler kullanmayın. Aşağıdakilerden herhangi biri meydana gelirse: Bilgisayar düştüğünde veya gövdesi hasar gördüğünde. Bilgisayar normal çalışmıyor. Bkz. Sık sorulan sorular sayfa 60.

9 Acer dizüstü bilgisayarınızda bir gezinti - 9 A CER DIZÜSTÜ BILGISAYARINIZDA BIR GEZINTI Bilgisayarınızı Kurulum Kılavuzu'nda gösterildiği gibi ayarladıktan sonra yeni Acer dizüstü bilgisayarınızı tanıtmamıza izin verin. Ekran görünümü 1 2 # Simge Öğe Açıklama 1 Video kamera Görüntülü iletişim için video kamera. Video kameranın yanındaki bir ışık, video kameranın etkin olduğunu gösterir. 2 Ekran Bilgisayarın çıkışını gösterir. 3 3 Mikrofonlar Ses kaydı için dahili stereo mikrofon.

10 10 - Acer dizüstü bilgisayarınızda bir gezinti Klavye görünümü # Simge Öğe Açıklama 1 Klavye 2 Dokunmatik yüzey Bilgisayarınıza veri girebilmek için. Bkz. "Klavyenin kullanımı" sayfa 14. Dokunmatik yüzey işaretleme aygıtı. Dokunmatik yüzey ve seçim yüzeyleri tek bir yüzey oluşturmaktadır. Sol tıklama gerçekleştirmek için dokunmatik yüzeye sıkıca basın. Sağ tıklama gerçekleştirmek için sağ alt köşeye sıkıca basın. 3 Güç düğmesi Bilgisayarı açar ve kapatır.

11 Acer dizüstü bilgisayarınızda bir gezinti - 11 Sol görünüm # Simge Öğe Açıklama 1 Kensington kilit yuvası Kensington-uyumlu bilgisayar güvenlik kilidine bağlar. Bilgisayar güvenlik kilidi kablosunu, masa ya da kilitli bir çekmecenin tutacağı gibi hareket etmeyen bir nesnenin etrafına dolayın. Kilidi çentiğe sokun ve kilidi kapamak için anahtarı çevirin. Bazı anahtarsız modeller de mevcuttur. 2 USB portu USB aygıtlarına bağlanır. 3 Optik sürücü Dahili optik sürücü; CD leri veya DVD leri kabul eder. 4 Optik sürücü erişim göstergesi Optik sürücü etkinken yanar. 5 Optik sürücü çıkarma tuşu Optik diski sürücüden çıkarır. 6 Acil durum çıkarma yuvası Bilgisayar kapandığında optik sürücü tepsisini çıkarır. Optik sürücü tepsisini çıkartmak için düzleştirilmiş bir kağıt ataşını dikkatlice sokun.

12 12 - Acer dizüstü bilgisayarınızda bir gezinti Sağ görünüm # Simge Öğe Açıklama 1 SD kart okuyucu 2 Kulaklık/hoparlör jakı Secure Digital (SD ya da SDHC) kartlarını kabul eder. Kartı çıkartmak/takmak için itin. Ses aygıtlarına (örneğin, hoparlörler, kulaklıklar) ya da mikrofonlu kulaklıklara bağlanır. 3 USB portu USB aygıtlarına bağlanır. 4 HDMI portu Yüksek çözünürlüklü (high definition) dijital video bağlantılarını destekler. 5 Ethernet (RJ-45) portu Ethernet 10/100/1000-temelli ağa bağlar. Bağlantı noktasını açmak için çıkıntıyı aşağı doğru çekin. Güç göstergesi Bilgisayarın güç durumunu gösterir. 6 Pil durumunu gösterir. Şarj oluyor: Pil şarj olurken ışık Pil göstergesi kehribar renginde yanar. Tamamen şarj oldu: Işık mavidir. 7 DC-in jakı AC adaptöre bağlanır. USB 3.0 hakkında bilgi USB 3.0 uyumlu bağlantı noktaları mavi renktedir. USB 3.0 ya da daha önceki aygıtlarla uyumludur. En iyi performans için USB 3.0 onaylı cihazlar kullanın. USB 3.0 (SuperSpeed USB) spesifikasyonları tarafından tanımlanmıştır.

13 Acer dizüstü bilgisayarınızda bir gezinti - 13 Taban görünümü # Simge Öğe Açıklama 1 Havalandırma ve soğutma fanı 2 Pil sıfırlama deliği Bilgisayarın serin kalmasını sağlar. Açıklığı kapatmayın ya da engellemeyin. Pilin sökülüp tekrar takılmasıyla aynı görevi görür. Deliğe bir kağıt ataç sokun ve dört saniye boyunca bastırın. 3 Hoparlörler Stereo ses çıkışı sağlar.

14 14 - Klavyenin kullanımı KLAVYENIN KULLANIMI Klavye tam boy tuşlara, ayrı sayı tuş takımına, ayrı imlece, kilit, Windows, işlev tuşlarına ve özel tuşlara sahiptir. Kilit tuşları Klavyede, açıp kapatabileceğiniz üç adet kilit tuşu mevcuttur. Kilit tuşu Caps Lock Num Lock Scroll Lock <Fn> + <F12> Kısayol Tuşları Açıklama Caps Lock açıkken yazılan tüm alfabetik karakterler büyük harflidir. Num Lock açıkken, tuş takımı sayısal moddadır. Tuşlar hesap makinesi olarak işlev görür (+, -, *, ve / aritmetik operatörlerle birlikte). Bir çok sayı veri girişi yapacaksanız bu modu kullanın. Scroll Lock açıkken, yukarı ya da aşağı ok tuşlarına bastığınızda ekran bir satır yukarı ya da aşağı hareket eder. Scroll Lock bazı uygulamalarda çalışmaz. Bilgisayarda, ekran parlaklığı ve ses çıkışı gibi bilgisayarın birçok kontrolüne erişimin sağlanması için faydalı tuşlar yer almaktadır. Kısayol tuşlarını etkinleştirmek için, kısayol tuş kombinasyonundaki diğer tuşa basmadan önce <Fn> tuşuna basılı tutun. Kısayol tuşu Simge İşlev Açıklama <Fn> + <F3> <Fn> + <F4> <Fn> + <F5> Uçak modu Uyku Ekran değişikliği Bilgisayarın ağ cihazlarını açar/kapatır. Bilgisayarı Uyku moduna sokar. Görüntü ekranı, harici monitör (eğer bağlıysa) ve ikisi arasında ekran çıktısını değiştirir.

15 Klavyenin kullanımı - 15 Kısayol tuşu Simge İşlev Açıklama <Fn> + <F6> <Fn> + <F7> <Fn> + <F8> <Fn> + <F9> <Fn> + <F12> Ekran kapalı Dokunmatik yüzey değişikliği Hoparlör değişikliği Klavye arka ışığı Scr Lk Görüntü ekran arka ışığını, güçten kazanmak için kapatır. Geriye dönmek için herhangi bir tuşa basın. Dahili dokunmatik yüzeyi açar ve kapatır. Hoparlörleri açar ve kapatır. Klavye ışığını açar ve kapatır. Scroll lock'u açar ve kapatır. <Fn> + < > Parlaklığı artır Ekran parlaklığını artırır. <Fn> + < > Parlaklığı azalt Ekran parlaklığını azaltır. <Fn> + < > Ses aç Sesi artırır. <Fn> + < > Ses kapat Sesi azaltır. <Fn> + <Home> <Fn> + <Pg Up> <Fn> + <Pg Dn> <Fn> + <End> Yürüt/Duraklat Durdur Önceki İleri Seçilen ortam dosyasını oynatın veya duraklatın. Seçilen ortam dosyasının oynatılmasını durdurur. Önceki ortam dosyasına döner. Sonraki ortam dosyasına geçer.

16 16 - Klavyenin kullanımı Windows tuşları Klavyede Windows a özgün fonksiyonları yapan iki tuş vardır. Anahtar Windows tuşu Uygulama tuşu Açıklama Tek başına basıldığında Başlat ekranına ya da son açık uygulamaya geri döner. Aynı zamanda başka işlevlere sahip diğer tuşlarla da kullanılabilir. Lütfen Windows Yardım'a bakın. Bu tuş farenin sağ tuşuna basmakla aynı işleve sahiptir; uygulamanın kontekst menüsünü açar.

17 Dokunmatik yüzey - 17 D OKUNMATIK YÜZEY Dokunmatik yüzeyle ilgili temel bilgiler Dokunmatik yüzey ekrandaki oku (ya da 'imleci') kontrol eder. Parmağınızı dokunmatik yüzey üzerinde kaydırdıkça imleç de bu hareketi takip edecektir. Not Dokunmatik yüzey, parmak hareketine karşı hassastır; ne kadar hafif dokunursanız, tepki o kadar iyi olur. Touchpad'i kullanırken dokunmatik yüzeyin ve parmaklarınızın kuru ve temiz olmasına dikkat edin. İmleç, bazı temel hareketlerle kontrol edilir: Tek parmakla kaydırma: İmleci hareket ettirmek için parmağınızı dokunmatik yüzey üzerinde kaydırın. Tek parmakla basma ya da dokunma: Dokunmatik yüzeye basarak ya da parmağınızla hafifçe dokunarak, bir öğeyi seçmek ya da başlatmak için 'tıklama' işlemi yapabilirsiniz. Çift dokunma ya da 'çift tıklama' işlevini gerçekleştirmek için dokunmayı hızla tekrarlayın. Sağ alt köşeye tek parmakla basma: Bir 'sağ tıklama' gerçekleştirmek için dokunmatik yüzeyin sağ alt köşesine basın. Başlat ekranında, bu işlem uygulama komutlarını değiştirir. Çoğu uygulamada, seçilen öğeyle ilgili bir bağlam menüsü açar. Sürükle: Dokunmatik yüzeyin sol alt köşesini basılı tutun ya da dokunmatik yüzey üzerinde herhangi bir yere iki kez dokunun. Daha sonra bir alandaki tüm öğeleri seçmek için diğer parmağınızı dokunmatik yüzey üzerinde kaydırın.

18 18 - Dokunmatik yüzey Dokunmatik yüzey hareketleri Windows 8.1 ve diğer birçok uygulama, bir ya da daha fazla parmağın kullanıldığı dokunmatik yüzey hareketlerini destekler. Not Dokunmatik yüzey hareketleri desteği, etkin uygulamaya bağlıdır. Bu durum aşağıdaki gibi birkaç basit hareketle uygulamaları kontrol etmenize olanak sağlar: Parmağınızı kenardan içeri kaydırın: Dokunmatik yüzeyin sağ ya da sol kenarından ortaya doğru çektirerek Windows araçlarına erişin. Sağdan içeri çektirin: Charm'ları açar. Soldan içeri çektirin: Bir önceki uygulamaya geçer. İki parmakla kaydırma: İki parmağınızı dokunmatik yüzey üzerine yerleştirerek ve her ikisini herhangi bir yönde hareket ettirerek web sayfaları, belgeler ya da çalma listeleri arasında çabucak kaydırın. İki parmakla sıkıştırma: Basit bir parmak ve baş parmak hareketiyle çabucak fotoğraflara, haritalara ve belgelere yakınlaştırabilir ve uzaklaştırabilirsiniz.

19 Kurtarma - 19 K URTARMA Bilgisayarınızla ilgili sorun yaşıyorsanız ve sıkça sorulan sorular (bkz. Sık sorulan sorular sayfa 60) size yardımcı olmuyorsa bilgisayarınızı "kurtarabilirsiniz"; yani bilgisayarınızı daha önceki bir durumuna getirebilirsiniz. Bu bölümde bilgisayarınızda bulunan kurtarma araçları açıklanmaktadır. Acer, bir kurtarma yedeği, bir sürücü ve uygulamalar yedeği almanızı sağlayan ve Windows araçları ya da kurtarma yedeği ile kurtarma seçeneklerini başlatma olanağı sunan, Acer Recovery Management uygulamasını sunmaktadır. Not Acer Recovery Management, yalnızca ön yüklü Windows işletim sistemiyle birlikte sunulmaktadır. Önemli En kısa zamanda bir Kurtarma Yedeği ve Sürücü ve Uygulama Yedeği oluşturmanız önerilmektedir. Belirli durumlarda tam yedekleme bir USB kurtarma yedeği gerektirecektir. Bir kurtarma yedeği oluşturma USB veri depolama sürücü kullanarak tekrar yüklemek için önceden kurtarma yedeği oluşturmanız gerekir. Kurtarma yedeğinde, Windows ve tüm fabrikada yüklenmiş yazılım ve sürücüler dahil olmak üzere bilgisayarınızın sabit disk sürücünün tüm orijinal içerikleri yer alır. Bu yedeği kullanarak, tüm ayarlarınızı ve kişisel verilerinizi koruyarak bilgisayarınızı satın alındığı günkü durumuna geri getirebilirsiniz. Not Kurtarma yedeği biçimlendirdikten sonra en az 16 GB alan gerektirdiğinden, 32 GB ya da daha büyük kapasitede bir USB sürücü kullanmanız önerilmektedir.

20 20 - Kurtarma 1. Başlat'ta 'Recovery' yazın ve uygulamalar listesinde Acer Recovery Management'ı tıklatın. 2. Fabrika Varsayılan Yedeği Oluştur'u tıklatın. Kurtarma Sürücüsü penceresi açılır. İçerikleri kurtarma bölümünden kurtarma sürücüsüne kopyala'nın seçili olduğundan emin olun. Bu durumda en eksiksiz ve en güvenli kurtarma yedeği oluşturulacaktır. 3. USB sürücüsünü takın ve İleri'yi tıklatın.

21 Kurtarma - 21 Kurtarma yedeği biçimlendirdikten sonra en az 16 GB alan gerektirdiğinden, 32 GB ya da daha büyük kapasitede bir USB sürücü kullanmanız önerilmektedir. 4. Ekranda yedekleme ilerleyişi gösterilecektir. 5. Tamamlanana kadar işlemleri uygulayın. 6. Kurtarma yedeği oluşturduktan sonra, kurtarma bilgilerinin bilgisayarınızdan silinmesini seçebilirsiniz. Bu bilgileri silerseniz bilgisayarınızı geri yüklemek için yalnızca USB kurtarma yedeğini kullanabilirsiniz. USB sürücüyü kaybederseniz ya da silerseniz bilgisayarınızı geri yükleyemezsiniz. 7. USB sürücüyü çıkarın ve üzerini açıklayıcı biçimde etiketleyin. Önemli Yedeğin üzerine 'Windows Kurtarma Yedeği' gibi benzersiz açıklayıcı bir etiket yazın. Yedeği, hatırlayacağınız güvenli bir yerde sakladığınızdan emin olun. Sürücüler ve uygulamalar yedeği oluşturma Bilgisayarınızın gerektirdiği fabrikada yüklenmiş yazılım ve sürücüleri içeren bir Sürücüler ve Uygulamalar Yedeği oluşturmak için bir USB veri depolama sürücüsü ya da eğer bilgisayarınızda bir DVD kaydedici varsa, bir ya da daha fazla boş DVD kullanabilirsiniz.

22 22 - Kurtarma 1. Başlat'ta 'Recovery' yazın ve uygulamalar listesinde Acer Recovery Management'ı tıklatın. 2. Sürücüler ve Uygulamalar Yedeği Oluştur'u tıklatın. USB sürücüsünü takın ya da optik sürücüye yeni bir boş disk takın. Ardından, İleri'yi tıklatın. Eğer bir USB sürücüsü kullanıyorsanız, devam etmeden USB sürücünüzün yeterli kapasiteye sahip olduğundan emin olun. DVD kullanıyorsanız kurtarma disklerini tamamlamak için gereken kaydedilebilir disklerin sayısı da gösterilmektedir. Gereken sayıda aynı ve boş disklere sahip olduğunuzdan emin olun. 3. Dosyaları kopyalamak için Başlat'ı tıklatın. Ekranda yedekleme ilerlemesi gösterilecektir. 4. Tamamlanana kadar işlemi takip edin: Eğer optik diskler kullanıyorsanız sürücü, yazmayı tamamladığı diskleri çıkartacaktır. Diski sürücüden çıkarın ve asetat kalemi ile işaretleyin.

23 Kurtarma - 23 Birden fazla disk gerekirse, istendiğinde yeni bir disk takın ve ardından Tamam a tıklayın. İşlem tamamlanana dek devam edin. USB sürücü kullanıyorsanız sürücüyü çıkarın ve açık biçimde etiketleyin. Önemli Her bir yedeğin üzerine 'Sürücüler ve Uygulamalar Yedeği' gibi benzersiz açıklayıcı bir etiket yazın. Yedeği, hatırlayacağınız güvenli bir yerde sakladığınızdan emin olun. Sisteminizi geri yükleme Sisteminizi kurtarmak için: 1. Küçük düzeltmeler yapın. Eğer yalnızca birkaç yazılım ya da donanım düzgün çalışmamaya başladıysa, sorun yazılımın veya aygıt sürücülerinin tekrar yüklenmesiyle çözülebilir. Fabrikada yüklenmiş yazılım ve sürücüleri geri yüklemek için bkz. Sürücülerin ve uygulamaların tekrar yüklenmesi sayfa 24. Önceden yüklenmemiş yazılım ya da sürücülerin tekrar yüklenmesiyle ilgili bilgi için ilgili ürünün belgelerine ya da destek Web sitesine bakın. 2. Bir önceki sistem durumuna geri dönün. Eğer yazılım ya da sürücülerin tekrar yüklenmesi yardımcı olmadıysa sorun, sisteminizi, her şeyin düzgün çalıştığı bir önceki duruma getirerek çözülebilir. Talimatlar için bkz. Sistemi daha önceki bir duruma geri döndürmek sayfa İşletim sisteminizi sıfırlayın. Eğer hiçbir işlem sorununuzu çözmediyse ve sisteminizi ilk haline geri getirmek ancak kullanıcı bilgilerinizi korumak istiyorsanız, bkz. Sisteminizi fabrikadan çıktığı duruma geri getirme sayfa Sisteminizi fabrikadan çıktığı duruma geri getirin. Eğer hiçbir işlem sorununuzu çözmediyse ve sisteminizi fabrikadan çıktığı durumuna geri getirmek istiyorsanız, bkz. Sisteminizi fabrikadan çıktığı duruma geri getirme sayfa 27.

24 24 - Kurtarma Sürücülerin ve uygulamaların tekrar yüklenmesi Bir sorun giderme adımı olarak bilgisayarınızda fabrikada yüklenmiş olarak gelen uygulamaları ve aygıt sürücülerini tekrar yüklemeniz gerekebilir. Oluşturduğunuz sabit disk sürücünüzü ya da yedeğinizi kullanarak sisteminizi geri yükleyebilirsiniz. Diğer uygulamalar - Bilgisayarınızla birlikte gelmemiş olan bir yazılımı tekrar yüklemeniz gerekiyorsa yazılımın yükleme talimatlarını uygulamanız gerekir. Yeni aygıt sürücüleri - Bilgisayarınızda önceden yüklü olarak gelmeyen aygıt sürücülerini geri yüklemeniz gerekiyorsa aygıtla birlikte verilen talimatları uygulayın. Windows'u ve bilgisayarınızda kayıtlı kurtarma bilgilerini kullanarak geri yükleme işlemini yapıyorsanız: 1. Başlat'ta 'Recovery' yazın ve uygulamalar listesinde Acer Recovery Management'ı tıklatın. 2. Sürücüleri ya da Uygulamaları Tekrar Yükle'yi tıklatın.

25 Kurtarma Acer Resource Center'in İçindekiler bölümünü görüyor olmanız gerekmektedir. Görüntü sadece referans amaçlıdır. 4. Yüklemek istediğiniz öğe için yükleme simgesini tıklatın. Daha sonra yüklemeyi tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. Bu işlemi tekrar yüklemek istediğiniz her öğe için tekrarlayın. DVD ya da USB'deki Sürücüler ve Uygulamalar Yedeğinden geri yükleme yapıyorsanız: 1. Sürücüler ve Uygulamalar Yedeği'ni disk sürücüsüne takın ya da boş bir USB bağlantı noktasına takın. Eğer bir DVD taktıysanız Acer Resource Center'ın başlatılmasını bekleyin. Eğer Acer Resource Center otomatik olarak başlamazsa Windows tuşu + <E>'ye basın, ardından optik sürücü simgesini çift tıklatın. Eğer bir USB sürücüsü kullanıyorsanız Windows tuşu + <E>'ye basın ardından yedeği içeren sürücüyü çift tıklatın. ResourceCenter'i çift tıklatın.

26 26 - Kurtarma 2. Acer Resource Center'in İçindekiler bölümünü görüyor olmanız gerekmektedir. Görüntü sadece referans amaçlıdır. 3. Yüklemek istediğiniz öğe için yükleme simgesini tıklatın. Daha sonra yüklemeyi tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. Bu işlemi tekrar yüklemek istediğiniz her öğe için tekrarlayın. Sistemi daha önceki bir duruma geri döndürmek Microsoft Sistem Geri Yükleme özelliği, düzenli olarak sistem ayarlarınızın 'fotoğraflarını' çeker ve bunları geri yükleme noktası olarak kaydeder. Çoğu zor çözülen yazılım sorununda, bu geri yükleme noktalarından birine geri dönerek sisteminizi yeniden çalışır duruma getirebilirsiniz. Windows her gün ve her bir yazılım ya da aygıt sürücüsü yüklemenizde otomatik olarak yeni geri yükleme noktaları oluşturur. Not Microsoft Sistem Geri Yükleme'yi kullanmayla ilgili daha fazla bilgi için Başlat'ta 'Yardım' yazın ve uygulamalar listesinde Yardım ve Destek'i tıklatın. Yardım Ara kutusuna 'Windows sistem geri yükleme' yazın ve Enter'a basın. Bir geri yükleme noktasına geri dönme 1. Başlat'ta 'Denetim Masası' yazın ve uygulamalar listesinde Denetim Masası'nı tıklatın. 2. Sistem ve Güvenlik > İşlem Merkezi'ni tıklatın. Ardından pencerenin en altındaki Kurtarma'yı tıklatın.

27 Kurtarma Sistem Geri Yüklemeyi Aç'a tıklayın, ardından İleri'ye tıklayın. 4. Son geri yükleme noktasını tıklatın (sisteminizin düzgün çalıştığı zamandaki), İleri'yi tıklatın, ardından Son'u tıklatın. 5. Bir onay penceresi görüntülenir; Evet'i tıklatın. Sisteminiz, belirttiğiniz geri yükleme noktası kullanılarak geri yüklenir. Bu işlem dakikalarca sürebilir ve bilgisayarınızın yeniden başlatılmasını gerektirebilir. Sisteminizi fabrikadan çıktığı duruma geri getirme Bilgisayarınızda diğer yöntemler tarafından çözülemeyecek sorunlar varsa sisteminizi fabrikadan çıktığı duruma geri getirmek için her şeyi yeniden yüklemeniz gerekebilir. Sabit disk sürücüden ya da oluşturmuş olduğunuz kurtarma yedeğinden kurtarma yapabilirsiniz. Eğer hala Windows'u çalıştırıyorsanız ve kurtarma bölümünü silmediyseniz aşağıdaki Windows'tan kurtarma'ya bakın. Eğer Windows'u çalıştıramıyorsanız, ilk sabit diskiniz tamamen tekrar biçimlendirilmişse ya da yeni bir sabit disk sürücü takmışsanız, bkz. Bir kurtarma yedeğinden kurtarma sayfa 30. Windows'tan kurtarma Acer Recovery Management'ı başlatın: Başlat'ta 'Recovery' yazın ve uygulamalar listesinde Acer Recovery Management'ı tıklatın. İki seçenek mevcuttur, Fabrika Ayarlarını Geri Yükle (PC'imi Sıfırla) ya da Özel Geri Yükleme (PC'mi yenile). Fabrika Ayarlarını Geri Yükle, sabit diskinizdeki her şeyi siler ve daha sonra Windows'u ve sisteminizde ön yüklü gelen tüm yazılımları ve sürücüleri geri yükler. Sabit disk sürücünüzdeki önemli dosyalara erişebiliyorsanız dosyaları şimdi yedekleyin. Bkz. Acer Recovery Management ile Fabrika Ayarlarını Geri Yükleme sayfa 28.

28 28 - Kurtarma Özel Geri Yükleme, dosyalarınızı (kullanıcı verileri) korumaya çalışır ancak tüm yazılımları ve sürücüleri tekrar yükler. Bilgisayarınızı satın aldıktan sonra yüklediğiniz yazılımlar kaldırılacaktır (Windows Store'dan yüklenen yazılımlar hariç). Bkz. Acer Recovery Management ile Özel Geri Yükleme sayfa 29. Acer Recovery Management ile Fabrika Ayarlarını Geri Yükleme 1. Fabrika Ayarlarını Geri Yükle'yi tıklatın. Önemli 'Fabrika Ayarlarını Geri Yükle' işlemi sabit diskinizdeki tüm dosyaların silinmesine neden olacaktır. 2. Kişisel bilgisayarınızı sıfırlayın penceresi açılır. Görüntü sadece referans amaçlıdır. 3. İleri'yi tıklatın ve daha sonra dosyalarınızı nasıl sileceğinizi seçin: a. Yalnızca dosyalarımı kaldır bilgisayarınızı geri yüklemeden önce tüm dosyaları çabucak siler ve bu işlem yaklaşık 30 dakika sürer.

29 Kurtarma - 29 b. Sürücüyü tamamen temizle her dosya silindikten sonra sürücüyü tamamen temizler. Böylece kurtarmadan sonra hiçbir dosya görüntülenemez. Sürücünün silinmesi çok daha uzun sürer ve bu süre 5 saate kadar çıkabilir. Ancak eski dosyalar tamamen kaldırıldığından çok daha güvenlidir. 4. Sıfırla'yı tıklatın. 5. Kurtarma işlemi, bilgisayarın yeniden başlatılmasıyla başlar ve dosyaların sabit disk sürücünüze kopyalanmasıyla devam eder. 6. Kurtarma işlemi tamamlandıktan sonra ilk çalıştırma işlemlerini tekrarlayarak bilgisayarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Başlatma sırasında sabit sürücüden kurtarma 1. Bilgisayarınızı açın ve açılışta <Alt> + <F10> tuşlarına basın. Klavye düzenini seçmenizi isteyen bir ekran görüntülenir. 2. Artık birden fazla seçenek gösterilir. Sorun Giderme'ye tıklayın. 3. Kişisel bilgisayarınızı yenileyin ya da Kişisel bilgisayarınızı sıfırlayın öğelerinden birini tıklatın. Not "Kişisel bilgisayarınızı yenileyin" bilgisayarınızı, dosyaları değiştirmeden varsayılan fabrika durumuna geri getirmenizi sağlar. "Kişisel bilgisayarınızı sıfırlayın" tüm dosyalarınızı kaldırır ve bilgisayarınızı fabrika ayarlarına geri döndürür. 4. İleri yi tıklayın. İşlem birkaç dakika sürecektir. Acer Recovery Management ile Özel Geri Yükleme 1. Özel Geri Yükleme (Kullanıcı Verilerini Koru)'yı tıklatın.

30 30 - Kurtarma 2. PC'nizi Yenileyin penceresi açılır. Görüntü sadece referans amaçlıdır. 3. İleri'yi, ardından Yenile'yi tıklatın. 4. Kurtarma işlemi, bilgisayarın yeniden başlatılmasıyla başlar ve dosyaların sabit disk sürücünüze kopyalanmasıyla devam eder. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Bir kurtarma yedeğinden kurtarma USB sürücüdeki kurtarma yedeğinden kurtarma yapmak için: 1. Kurtarma yedeğinizi bulun. 2. Bilgisayarınızda dahili bir klavye yoksa, bilgisayarınıza bir klavye taktığınızdan emin olun. 3. USB sürücüyü takın ve bilgisayarınızı açın. 4. Henüz etkin değilse F12 Açılış Menüsünü etkinleştirmeniz gerekmektedir: a. Bilgisayarınızı başlatırken <F2>'ye basın. b. Main menü'yü seçmek için sol ya da sağ ok tuşlarını kullanın. c. F12 Boot Menu seçilene kadar aşağı tuşuna basın, bu ayarı Enabled değiştirmek için <F5>'e basın. d. Exit menüsünü seçmek için sol ya da sağ ok tuşlarını kullanın. e. Bilgisayarınızın kullandığı BIOS türüne bağlı olarak Save Changes and Exit'i ya da Exit Saving Changes'i seçin ve Enter'a basın. Onaylamak için Tamam ya da Evet'i seçin. f. Bilgisayarınız yeniden başlatılacaktır.

31 Kurtarma Açılış sırasında, açılış menüsünü açmak için <F12>'ye basın. Açılış menüsü, hangi aygıttan açılış yapılacağını seçmenizi sağlar. USB sürücüyü seçin. a. Ok tuşlarınızı kullanarak USB Aygıtı'nı seçin ve daha sonra Enter'a basın. b. Windows, normal başlatma süreci yerine kurtarma yedeğinden başlar. 6. Klavye türünüzü seçin. 7. Sorun giderme'yi seçin ve kullanılacak kurtarma türünü belirleyin: a. Gelişmiş'i tıklatın ve Sistem Geri Yükleme'yi tıklatarak Microsoft Sistem Geri Yükleme'yi tıklatın: Microsoft Sistem Geri Yükleme özelliği, düzenli olarak sistem ayarlarınızın 'fotoğraflarını' çeker ve bunları geri yükleme noktası olarak kaydeder. Çoğu zor çözülen yazılım sorununda, bu geri yükleme noktalarından birine geri dönerek sisteminizi yeniden çalışır duruma getirebilirsiniz. b. Sıfırlama işlemini başlatmak için Kişisel bilgisayarınızı sıfırlayın'ı tıklatın: PC'nizi Sıfırlayın, sabit diskinizdeki her şeyi siler ve daha sonra Windows'u ve sisteminizde ön yüklü gelen tüm yazılımları ve sürücüleri geri yükler. Sabit disk sürücünüzdeki önemli dosyalara erişebiliyorsanız dosyaları şimdi yedekleyin. Aşağıdaki Kurtarma yedeğinden bilgisayarınızı sıfırlama konusuna bakın. c. Yenileme işlemini başlatmak için PC'nizi Yenileyin'i tıklatın: Bilgisayarınızı yenileyin, dosyalarınızı (kullanıcı verileri) korumaya çalışır ancak tüm yazılımları ve sürücüleri tekrar yükler. Bilgisayarınızı satın aldıktan sonra yüklediğiniz yazılımlar kaldırılacaktır (Windows Mağazası'ndan yüklenen yazılımlar hariç). Bkz. Kurtarma yedeğinden bilgisayarınızı yenileme sayfa 33.

32 32 - Kurtarma Kurtarma yedeğinden bilgisayarınızı sıfırlama Önemli Bilgisayarınızı Sıfırlayın işlemi sabit disk sürücünüzdeki tüm bilgilerin silinmesine neden olacaktır. 1. Kişisel bilgisayarınızı sıfırlayın penceresi açılır. Görüntü sadece referans amaçlıdır. 2. İleri yi tıklayın. 3. Kurtarılacak işletim sistemini seçin (normalde yalnızca bir seçenek vardır). 4. Sabit diskinizde yapılan değişiklikleri saklamayı seçin: a. Eğer kurtarma bölümünü sildiyseniz ya da sabit disk sürücüsündeki bölümleri başka şekilde değiştirdiyseniz ve bu değişiklikleri korumak istiyorsanız Hayır'ı seçin. b. Bilgisayarınızı tamamen Fabrika Ayarları'na geri yüklemek için Evet'i seçin. 5. Dosyalarınızı nasıl sileceğinizi seçin: a. Yalnızca dosyalarımı kaldır bilgisayarınızı geri yüklemeden önce tüm dosyaları çabucak siler ve bu işlem yaklaşık 30 dakika sürer. b. Sürücüyü tamamen temizle her dosya silindikten sonra sürücüyü tamamen temizler. Böylece kurtarmadan sonra hiçbir dosya görüntülenemez. Sürücünün silinmesi çok daha uzun sürer ve bu süre 5 saate kadar çıkabilir. Ancak eski dosyalar tamamen kaldırıldığından çok daha güvenlidir. 6. Sıfırla'yı tıklatın. 7. Kurtarma işlemi tamamlandıktan sonra ilk çalıştırma işlemlerini tekrarlayarak bilgisayarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

33 Kurtarma - 33 Kurtarma yedeğinden bilgisayarınızı yenileme 1. PC'nizi Yenileyin penceresi açılır. 2. İleri yi tıklayın. 3. Kurtarılacak işletim sistemini seçin (normalde yalnızca bir seçenek vardır). 4. Yenile'yi tıklatın. 5. Kurtarma işlemi, bilgisayarın yeniden başlatılmasıyla başlar ve dosyaların sabit disk sürücünüze kopyalanmasıyla devam eder. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

34 34 - Internet'e Bağlanma I NTERNET'E BAĞLANMA Not Bu bölümdeki bilgiler bilgisayarınız için geçerli olmayabilir. Bu bölümde bağlantı türlerine ve Internet'e bağlanmaya ilişkin temel bilgiler vardır. Ayrıntılı bilgi için lütfen bkz. Ağ bağlantıları sayfa 75. Kabloyla bağlanma Dahili ağ özelliği Dahili ağ özelliği sayesinde bilgisayarınızı kabloyla kolayca Internet'e bağlayabilirsiniz. Fakat öncelikle telefon veya Internet şirketi gibi bir Internet Hizmet Sağlayıcısı'nın (ISP) evinize veya ofisinize gelerek Internet hizmetini kurması gerekir. ISP, router adı verilen ve Internet'e bağlanmanızı sağlayan küçük bir kutu kurar. Router'ınız kurulduğunda, tüm yapmanız gereken ağ kablosunun bir ucunu bilgisayarınızdaki ağ portuna, diğer ucunu ise router'ınızdaki porta takmaktır. (Aşağıdaki resme bakın.) Bu işlemden sonra çevrimiçi olmaya hazırsınız.

35 Internet'e Bağlanma - 35 Kablosuz bağlanma Kablosuz LAN'a bağlanma Kablosuz LAN (veya WLAN), iki veya daha fazla bilgisayarı kablolar olmadan bağlayabilen kablosuz yerel alan ağıdır. WLAN'a bağlandığınızda, Internet'e erişebilirsiniz. Ayrıca dosyalarınızı, başka aygıtları ve hatta Internet bağlantınızı bile paylaşabilirsiniz. Uyarı Uçak yolculuğu sırasında kablosuz aygıtları kullanmak yasak olabilir. Uçağın çalışması sırasında tehlikeli olabileceği, iletişimin bozulmasına yol açabileceği ve hatta yasadışı olabileceği için uçağa bindiğinizde ve kalkış sırasında tüm kablosuz aygıtlar kapatılmalıdır. Yalnızca kabin ekibi güvenli olduğunu bildirdikten sonra bilgisayarınızın kablosuz aygıtlarını açabilirsiniz. Bilgisayarınızın kablosuz bağlantısı varsayılan olarak açılır ve Windows kurulum sırasında algıladığı kullanılabilir ağların listesini görüntüler. Ağınızı seçin ve gerekiyorsa şifrenizi girin. Acer dizüstü bilgisayarlarında ağ bağlantısını açıp kapatan bir Uçak modu kısayol tuşu bulunur. Ağ yönetim seçeneklerini kullanarak kablosuz ağınızı açabilir/kapatabilir veya ağ üzerinden hangi içeriklerin paylaşıldığını kontrol edebilirsiniz. Başlat ekranında, 'kablosuz' yazmaya başlayın, ardından Ağa bağlan ya da Wi-Fi ayarlarını değiştir'i seçin. Aksi durumda, Internet Explorer tarayıcısını açın ve talimatları izleyin. Not Internet'e bağlanmaya ilişkin ayrıntılar için lütfen Internet Hizmet Sağlayıcısı'na (ISP) veya router'ınıza ait belgelere bakın.

36 36 - Internet'e Bağlanma 3G ağına bağlanma Bilgisayarınızda SIM yuvası varsa 3G (cep telefonu) ağıyla Internet'e bağlanabilirsiniz. 3G bağlantısını gerçekleştirmek için uyumlu bir SIM kartınız ve cep telefonu sağlayıcınızla veri sözleşmeniz olmalıdır. Not 3G ile Internet'e bağlanmaya ilişkin ayrıntılar için lütfen cep telefonu sağlayıcınızla iletişime geçin.

37 Bir Bluetooth bağlantısı kullanma - 37 B IR BLUETOOTH BAĞLANTISI KULLANMA Bluetooth, birçok farklı cihaz türü arasında kısa mesafelerde kablosuz olarak veri aktarmanızı sağlayan bir teknolojidir. Bluetooth özellikli cihazlar arasında bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler, kablosuz kulaklıklar ve klavyeler bulunmaktadır. Bluetooth'u kullanmak için aşağıdakilerden emin olmanız gerekir: 1. Her iki cihazda da Bluetooth'un etkin olduğundan. 2. Cihazlarınızın "eşleştirilmiş" (ya da bağlı) olduğundan. Bluetooth'u etkinleştirme ve devre dışı bırakma Bluetooth bağdaştırıcısının her iki cihazda da etkin olması gerekmektedir. Bilgisayarınızda, harici bir anahtar, yazılım ayarı ile etkinleştirebilir ya da bilgisayarınızın USB bağlantı noktasına ayrı bir Bluetooth harici cihazı takılı olabilir (eğer dahili Bluetooth bağdaştırıcı yoksa). Not Lütfen Bluetooth bağdaştırıcısını nasıl açacağınızı belirlemek için aygıtlarınızın kullanıcı kılavuzunu kontrol edin. Bluetooth'u etkinleştirin ve bir aygıt ekleyin Her yeni cihazın önce bilgisayarınızın Bluetooth bağdaştırıcısı "eşleştirilmesi" gerekmektedir. Yani önce güvenlik amaçları için kimliğinin doğrulanması gerekmektedir. Eşleştirmeyi yalnızca bir kez yapmanız yeterlidir. Bundan sonra her iki cihazda Bluetooth bağdaştırıcının açılması, bağlantının kurulmasını sağlayacaktır. Bilgisayarınızın Bluetooth özelliği varsayılan olarak kapalı durumdadır. Bilgisayarın Bluetooth bağdaştırıcısını etkinleştirmek için aşağıdakileri yapın: 1. Düğmeleri açın ve Ayarlar > Bilgisayar Ayarlarını Değşitir > Bilgisayar ve aygıtlar > Bluetooth'u seçin ya da Windows tuşu + <W> düğmesine basın ve 'Kablosuz' yazın. Sonuçlarda Bluetooth ayarları'nı tıklatın.

38 38 - Bir Bluetooth bağlantısı kullanma 2. Bluetooth'un yanındaki düğmeyi tıklatarak etkinleştirin/devre dışı bırakın. 3. Bilgisayarınız otomatik olarak aygıtları aramaya başlayacak ve kendini diğer aygıtlar tarafından görünebilir hale getirecektir. 4. Bulunan aygıtlar listesinden eklemek istediğiniz aygıta dokunun ve Eşleştir'i seçin. Bilgisayarınızda, cihazınızda gösterilen kodla aynı olması gereken bir kod gösterilir. Evet'i seçin. Daha sonra aygıtınızdan eşleştirmeyi kabul edin. Not Eski Bluetooth teknolojilerini kullanan bazı aygıtlarda, her iki aygıtın da bir PIN girmesi istenir. Cihazlardan birinde herhangi bir giriş olmadığında (örneğin bir kulaklıkta), geçiş kodu cihaza sabit olarak kaydedilmiştir (genellikle "0000" ya da "1234"). Daha fazla bilgi için aygıtınızın kullanıcı kılavuzuna başvurun.

39 - 39 Bilgisayarınızı ve verilerinizi güvende tutma... Bu uygulamada şunları bulacaksınız: Bilgisayarınızı nasıl güvende tutabilirsiniz Parola oluşturma Seyahat ederken neleri hazırlanız gerekir Pilinizden en iyi verimi nasıl alabilirsiniz

40 40 - BIOS uygulaması BIOS UYGULAMASI BIOS uygulaması bilgisayarınızın BIOS kısmında bulunan, donanım oluşturma programıdır. Bilgisayarınız zaten oluşturulmuş ve etkili kılınmıştır, normalde bu işlevi çalıştırmanıza gerek yoktur. Fakat, yapılandırma problemleriyle karşılaşırsanız bu yardımcı programı çalıştırmak zorunda kalabilirsiniz. BIOS işlevini aktif hale getirmek için POST sırasında bilgisayar logosu gösterilirken <F2> ye basın. Önyükleme sırası BIOS işlevinde yükleme sırasını ayarlamak için, BIOS işlevini aktif hale getirin, ardından ekranın en üstünde listelenen kategorilerden Boot u seçin. Parola oluşturma BIOS işlevinde parolayı belirlemek için, BIOS işlevini aktif hale getirin, ardından ekranın en üstünde listelenen kategorilerden Security kısmını seçin. Password on boot:'u bulun ve bu özelliği etkinleştirmek için <F5> ve <F6> tuşlarını kullanın.

41 Bilgisayarınızı koruma - 41 B ILGISAYARINIZI KORUMA Bilgisayarınız, dikkat etmeniz gereken değerli bir yatırımdır. Bilgisayarınızı nasıl koruyacağınızı ve bilgisayarınıza nasıl bakacağınızı öğrenin. Güvenlik özellikleri arasında yazılım ve donanım kilitleri; bir güvenlik çentiği ve parolalar vardır. Bilgisayar güvenlik kilidini kullanma Bilgisayar, bir güvenlik kilidi için Kensington ile uyumlu bir güvenlik yuvası içerir. Bir bilgisayar güvenlik kilidi kablosunu masa ya da kilitli bir çekmecenin kulpu gibi hareket etmeyen bir nesnenin etrafına dolayın. Kilidi çentiğe sokun ve kilidi kapatmak için anahtarı çevirin. Bazı anahtarsız modeller de mevcuttur. Parola kullanma Şifreler bilgisayarınızı yetkisiz erişimden korur. Bu şifrelerin konması bilgisayar ve verileriniz için birçok koruma düzeyi oluşturur: Gözetmen Parolası BIOS yardımcı programına onaylanmayan girişleri engeller. Oluşturulduktan sonra BIOS yardımcı programına girebilmeniz için bu parolayı girmeniz gerekir. Bkz. Parola oluşturma sayfa 40. Kullanıcı Parolası onaylamadığınız kullanımlara karşı bilgisayarınızı korur. Maksimum güvenlik için bu şifrenin kullanımını açılıştaki ve Hazırda bekletme durumundan (kullanılabiliyorsa) çıkıştaki şifre denetim noktası ile birleştirin. Önyükleme Sırasında Parola onaylamadığınız kullanımlara karşı bilgisayarınızı korur. Maksimum güvenlik için bu şifrenin kullanımını açılıştaki ve Hazırda bekletme durumundan (kullanılabiliyorsa) çıkıştaki şifre denetim noktası ile birleştirin. Önemli Gözetmen Parolanızı unutmayın! Parolanızı unutursanız satıcınız ya da en yakın yetkili servis merkezi ile irtibata geçin.

42 42 - Bilgisayarınızı koruma Parola Girme Bir şifre belirlendiğinde, ekranın ortasında bir şifre giriş alanı görüntülenir. Yönetici Şifresi ayarlandığında, BIOS yardımcı programına girince bir istem belirir. Yönetici Şifresi ni girin ve BIOS yardımcı programına erişebilmek için <Enter> tuşuna basın. Parolayı doğru giremezseniz bir uyarı mesajı çıkar. Tekrar deneyin ve <Enter> tuşuna basın. Kullanıcı Parolası ayarlandığında ve önyükleme parolası parametresi etkinleştirildiğinde önyükleme sırasında bir komut belirir. Kullanıcı Şifresi ni girin ve bilgisayarı kullanabilmek için <Enter> tuşuna basın. Parolayı doğru giremezseniz bir uyarı mesajı çıkar. Tekrar deneyin ve <Enter> tuşuna basın. Önemli Bir parolayı doğru biçimde girmek için üç şansınız var. Üç denemeden sonra parolayı tekrar yanlış girerseniz sistem durur. Bilgisayarı kapatmak için açma düğmesine basın ve dört saniye basılı tutun. Sonra bilgisayarınızı açın ve tekrar deneyin.

43 Güç yönetimi - 43 GÜÇ YÖNETIMI Bu bilgisayarda sistem etkinliğini izleyen yerleşik güç yönetimi bulunmaktadır. Sistem etkinliği aşağıdaki aygıtlardan birini veya birkaçını içeren herhangi bir etkinliği göstermektedir: klavye, fare, sabit disk, bilgisayarınıza bağlı olan çevre birimleri ve video belleği. Belirli bir süre herhangi bir etkinlik görülmezse enerjiden tasarruf etmek için bilgisayar bu aygıtların bir kısmını veya tamamını durdurur. Güç tasarrufu Hızlı açılışın devre dışı bırakılması Bilgisayarınız, hızlı açılmak için Hızlı açılış özelliğine sahiptir. Ancak aynı zamanda sinyallerin başlamasını kontrol etmek için çok az miktarda güç kullanmaktadır. Bu kontroller, bilgisayarınızın pilini yavaşça bitirecektir. Bilgisayarınızın güç gereksinimlerini ve çevreye olan etkilerini azaltmak istiyorsanız Hızlı açılış'ı kapatın: Not Eğer Hızlı açılış kapalıysa, bilgisayarınızın Uyku durumundan açılması daha uzun sürecektir. Bilgisayarınız, bir ağdan tekrar başlamak için bir talimat aldığında da açılmayacaktır (Wake on LAN). 1. Masaüstü'nü açın. 2. Bildirim alanında Güç Seçenekleri'ni tıklatın. 3. Daha Fazla Güç Seçeneği'ni seçin. 4. Güç düğmesinin yapacaklarını seçin'i seçin.

Aspire V Hızlı Başlama Kılavuzu

Aspire V Hızlı Başlama Kılavuzu Aspire V3-772 Hızlı Başlama Kılavuzu Ürün kaydı Ürününüzü ilk kez kullanırken, hemen kayıt olmanız önerilir. Böylece aşağıdaki gibi bazı faydalı yerlere erişim sağlayabileceksiniz: Eğitimli bir temsilciden

Detaylı

Bir Acer ID'ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın!

Bir Acer ID'ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın! Kullanım Kılavuzu 2-2015. Tüm Hakları Saklıdır. Extensa 14 Bunları kapsar: EX2408 Bu değişiklik: 01/2015 Bir Acer ID'ye kayıt olun müthiş avantajlardan yararlanın! 1. İnternete bağlı olduğunuzdan emin

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Aspire E 15 Serisi Kullanım Kılavuzu

Aspire E 15 Serisi Kullanım Kılavuzu Aspire E 15 Serisi Kullanım Kılavuzu 2-2015. Tüm Hakları Saklıdır. Aspire E 15 Serisi Bunları kapsar: Aspire E5-574G / E5-574 / E5-573G / E5-573 / E5-552G / E5-552 / E5-532G / E5-532 / E5-522G / E5-522

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutluyoruz. Bu kılavuz size dizüstü bilgisayarınızın kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır.

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır.

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 393521-142 Aralik 2005 Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. İçindekiler 1 Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_

Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_ Doküman ID: Synology_QIG_DS411j_20100518 GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından

Detaylı

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak GIGABYTE Slate PC satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size Slate PC kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

XPS 12. Servis El Kitabı. Bilgisayar Modeli: XPS Resmi Model: T02H Resmi Tip: T02H001

XPS 12. Servis El Kitabı. Bilgisayar Modeli: XPS Resmi Model: T02H Resmi Tip: T02H001 XPS 12 Servis El Kitabı Bilgisayar Modeli: XPS 12 9250 Resmi Model: T02H Resmi Tip: T02H001 Notlar, dikkat edilecek noktalar ve uyarılar NOT: NOT, tabletinizi daha iyi kullanmanızı sağlayan önemli bilgileri

Detaylı

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu

Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Bellek Modülleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size dizüstü bilgisayarınızın kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır.

Detaylı

N300 WiFi Yönlendirici (N300R)

N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N300 WiFi Yönlendirici (N300R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu

Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır.

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

MultiBoot Kullanıcı Kılavuzu

MultiBoot Kullanıcı Kılavuzu MultiBoot Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler,

Detaylı

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu

HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu HP 2400/2500 Ultra Hafif Takma Birimi Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu AE6000. Kablosuz Mini USB Adaptör AC580 Dual Bant

Kullanıcı Kılavuzu AE6000. Kablosuz Mini USB Adaptör AC580 Dual Bant Kullanıcı Kılavuzu AE6000 Kablosuz Mini USB Adaptör AC580 Dual Bant a İçindekiler Ürüne Genel Bakış Özellikler 1 Kurulum Kurulum 2 Kablosuz Ağ Yapılandırması Wi-Fi Protected Setup 3 Kablosuz ağ yapılandırma

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

N150 WiFi Yönlendirici (N150R)

N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Easy, Reliable & Secure Kurulum Kılavuzu N150 WiFi Yönlendirici (N150R) Ticari markalar Marka ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Bilgiler, herhangi

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu

Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu Rack Station RS409, RS409+, RS409RP+ Hızlı Yükleme Kılavuzu GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın.

Detaylı

Disk Station DS209, DS209+II

Disk Station DS209, DS209+II Disk Station DS209, DS209+II Hızlı Yükleme Kılavuzu Doküman ID: Synology_QIG_2BayCL_20090901 GÜVENLiİK TALiİMATLARI Lütfen kullanım öncesinde bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır.

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Belge Parça Numarası: 389194 142 Aralık 2005 İçindekiler 1 Setup Yardımcı Programı erişimi 2 Setup Yardımcı Programı nın dili 3 Setup Yardımcı Programı varsayılan değerleri 4Setup

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır.

Detaylı

Sürücüler. Kullanıcı Kılavuzu

Sürücüler. Kullanıcı Kılavuzu Sürücüler Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler,

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

Dell Latitude E6400 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Bilgiler

Dell Latitude E6400 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Bilgiler Uyarı Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Dell Latitude E6400 Kurulum ve Özellikler ile İlgili Bilgiler 1 2 3 4 24 25 26

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

Sorun Giderme Kýlavuzu

Sorun Giderme Kýlavuzu Sorun Giderme Kýlavuzu Kılavuza giriş Sony VAIO bilgisayarınızla sorun yaşıyorsanız, çözümleri bu kitapçıkta sunulmuştur. Bilgisayarınızın kapsamlı Yardım ve Destek Merkezi nde sorun gidermeye yönelik

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutluyoruz P27! Bu kılavuz size dizüstü bilgisayarınızın kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP ScrollSmart Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

Dell Latitude E5430/E5530

Dell Latitude E5430/E5530 Dell Latitude E5430/E5530 Kurulum ve Özelliklerle İlgili Bilgiler Uyarılar Hakkında UYARI: UYARI, meydana gelebilecek olası maddi hasar, kişisel yaralanma veya ölüm tehlikesi anlamına gelir. Latitude E5430

Detaylı

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu

Exper Style Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Hakkında Bu kolay kullanım kılavuzu, sisteminizi başlatmak için kullanacağınız bir referans niteliğindedir. Daha detaylı bilgiyi cihaz kutusundan çıkan Device Drivers & Utilities

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211345, 1. Baskı TR Tuşlar ve parçalar 9 İkincil kamera 10 Ses seviyesi/yakınlaştırma tuşu 11 Medya tuşu 12 Ekran ve tuş kilidi anahtarı

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı kılavuzunda

Detaylı

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

DS409slim. Hızlı Yükleme Kılavuzu

DS409slim. Hızlı Yükleme Kılavuzu DS409slim Hızlı Yükleme Kılavuzu Güvenlik Talimatları Lütfen ürünü kullanmadan önce bu güvenlik talimatlarını dikkatle okuyun ve ilerde başvurmak üzere güvenli bir yerde saklayın. Doğrudan güneş ışığından

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın Giriş Memeo Instant Backup, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Instant Backup, C sürücünüzdeki değerli dosyalarınızı otomatik ve sürekli olarak yedekleyerek verilerinizi korur

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. şirketinin ABD ticari markasıdır. SD logosu sahibinin ticari markasıdır.

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Belge Bölüm Numarası: 419584-141 Ocak 2007 Bu kılavuzda isteğe bağlı harici ortam kartlarının nasıl kullanılacağı anlatılır. İçindekiler 1 Dijital Ortam Yuvası kartları Dijital ortam

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc.'in ABD'deki ticari markasıdır. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Ürün

Detaylı

www.airties.com Kablosuz yaşam YM.AR.5050.UM. TR.D01REV08032010

www.airties.com Kablosuz yaşam YM.AR.5050.UM. TR.D01REV08032010 www.airties.com YM.AR.5050.UM.TR.D01REV08032010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu ADSL2+ 4 Port Modem Air 5050 Adım 1 Kablolama Bu doküman içerisinde anlatılan tüm işlemler aynı zamanda Air 5050 kolay

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Linksys PLEK500. Elektrik Hattı Ağ Adaptörü

Kullanıcı Kılavuzu. Linksys PLEK500. Elektrik Hattı Ağ Adaptörü Kullanıcı Kılavuzu Linksys PLEK500 Elektrik Hattı Ağ Adaptörü İçindekiler Genel Bakış 2 Özellikler 2 Elektrik Hattı ağı nasıl çalışır 3 Örnek kurulum 3 Elektrik Hattı Ağını Kurma 4 Kuruluma genel bakış

Detaylı

emachines E620 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu

emachines E620 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu emachines E620 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Copyright 2008. Acer Incorporated. Tüm Hakları Saklıdır. emachines E620 Serisi Hızlı Başlama Kılavuzu Orijinal İhraç: 08/2008 Bu şirket bu konunun içeriği ile

Detaylı

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth, mülkiyeti marka sahibine ait olan ve Hewlett-Packard Company tarafından lisansla kullanılan

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma

Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Laboratuvar Çalışması 3.6.4 Konak Bilgisayarları Bağlama ve Yapılandırma Hedefler Bir düz kablo kullanarak PC yi bir yönlendiriciye bağlama. PC yi uygun bir IP adresiyle yapılandırma. PC yi bir NetBIOS

Detaylı

Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi

Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi Welcome to the World of PlayStation Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe PCH-2016 7025575 PlayStation Vita sisteminizin ilk kez kullanılması 5 saniye basılı tutun PS Vita sisteminizi açın. Sisteminizi ilk kez

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri

Yazılım Güncelleştirmeleri Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanım Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanım Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. şirketinin ABD ticari markasıdır. SD logosu sahibinin ticari markasıdır. Ürün

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu

Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Dizüstü Bilgisayar Turu Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth,

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı