İş Sürekliliği Planı. Merkez Renkli Klavye: Selva KUŞÇULAR BİST : Murat Ziya GİRGİN Nurşen AKBABA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İş Sürekliliği Planı. Merkez Renkli Klavye: Selva KUŞÇULAR 0216 681 34 89-90 BİST : Murat Ziya GİRGİN 0212 298 11 61 Nurşen AKBABA 0212 298 11 51"

Transkript

1 1a.Eylem Planı Şube (EXAPİ) a.) Şubelerde oluşabilecek Gendeks programı hatası hakkında Şubelerimizde oluşabilecek Gendeks programının çalışmaması durumunda şubelerimiz Türk Telekom veya FCT cihazları üzerinden merkezde bulunan müşteri temsicisi üzerinden emirlerini verecektir. 1b.Eylem Planı Genel Müdürlük (EXAPİ) a.) Genel Müdürlükte oluşabilecek Gendeks programı hatası hakkında Genel Müdürlükteki Gendeks programı çalışmaması durumunda müşteriler emirlerini Borsa Üye Temsilcisi üzerinden iletecektir. Merkez Renkli Klavye: Selva KUŞÇULAR BİST : Murat Ziya GİRGİN Nurşen AKBABA b.) Bilgi İşlem Müdahalesi. Database : a- Network : RAC mimari üzerinde sistemler hem networksel olarak yedekli hem de çift makina olarak çalışmaktadır. Sistemde oluşabilecek arıza durumunda aktif aktif olarak sistem çalışmaya devam etmektedir. Sistemlerin Storage bağlantıları da hem fiber hemde fiber switch üzerinden yedekli olarak çalışır. b- Servis Durumu: Uygulamanın düzgün çalışıp çalışmadığı konrol edilir. Herhangi bir sorun tespiti halinde derhal ilgili kurumlar ile irtibata geçilir. c- Update : Sunucu ve uygulamanın verisyonunun güncelliği kontrol edilerek güncelleme gerekli gördüğü takdirde yapılır. d- Fiziksel Durum : RAC mimarisinde olan sistemler storage diskler üzerinde RAID mimarisi ile yedekli olarak çalışmakta olup, sorun çözülemeyecek duruma geldiğinde Acil ve Beklenmedik Durum Eylem Planı devreye sokulur.

2 BİST a- Network : Fiziksel bir sorun var ise derhal müdahale edilerek değişim yapılır. Network erişiminde bir sorun oluşması halinde derhal müdahale edilir. Sorunun çözülmesi süreci uzar ise derhal İş Sürekliliği Planı dahilinde hareket edilir. b- Servis Durumu: Uygulamanın düzgün çalışıp çalışmadığı konrol edilir. Herhangi bir sorun tespiti halinde derhal ilgili kurumlar ile irtibata geçilir. c- Update : Sunucu ve uygulamanın verisyonunun güncelliği kontrol edilerek güncelleme gerekli gördüğü takdirde yapılır. d- Fiziksel Durum : Karşılaşılacak herhangi bir problem durumunda derhal müdahale edilir. Genel Müdürlüğün yanı sıra Etiler İrtibat Bürosu nda da iki adet aktif çalışan Api bulunmaktadır. Yukarıdaki belirtilen sorunların çözülemeyecek duruma geldiğine kanaat getirilirse, Genel Müdürlük veya Etiler lokasyonunda bulunan Api çiftlerinden bir tanesinin BİST ile bağlantılarının kopması durumunda bağlantısı kopan Api lerin emir iletimi diğer birimin üzerinden yönlendirilecektir. Bu geçiş süreci Bilgi İşlem Müdürü ve Operasyon Müdürü nün kararı ve BİST yetkililerinin onayı ile gerçekleştirilir 1c.Genel Sistem Arıza Durumunda Sistemlerde oluşabilecek arıza durumunda Genel Müdürlük ve Şubelerimizde Gendeks yapısının çalışmadığı durumlarda; Şubelerimizin ve Genel Müdürlüğün direkt Borsa Üye Temsilcilerine bağlanmaları gerekmektedir. 1d. Genel Santral ve Gendeks arıza durumunda Meksa Yatırım a ait merkezi santral sisteminde oluşabilecek bir arıza halinde BİST ile yapılan konferans sisteminin yedek ulaşımını sağlamak amacıyla şirketimizin kullandığı kurumiçi yazışma platformundan ( Spark) iletişim sağlanacaktır. Kullanılan spark sisteminin logları genel müdürlük bünyesinde saklanmaktadır. Bu esnada Telefon santralinde oluşabilecek bir sorun halinde, ilgili firmadan destek alarak müdahale edilir. Şubeler spark programı ile merkezde Operasyon Birimine bağlanacak, merkezden de BİST de Borsa Üye Temsilcileri ne ulaşılması sağlanacaktır.

3 2a.Eylem Planı Genel Müdürlük (VİOP) a.) Genel Müdürlükte oluşabilecek VİOP programı hatası hakkında Genel Müdürlükte VİOP programı çalışmaması durumunda emirler yetkili temsilci vasıtasıyla İzmir VİOPAS üzerinden iletilebilecektir. Pelin ÜSTÜN Hakan KAYA b.) Bilgi İşlem Müdahalesi. VİOP Sistemleri : a- Network : Fiziksel bir sorun var ise derhal müdahale edilerek değişim yapılır. İnternet erişiminde bir sorun oluşması halinde derhal müdahale edilir. Sorunun çözülmesi süreci uzar ise derhal İş Sürekliliği Planı dahilinde hareket edilir. b- Servis Durumu: Uygulamanın düzgün çalışıp çalışmadığı konrol edilir. Herhangi bir sorun tespiti halinde derhal ilgili kurumlar ile irtibata geçilir. güncelleme gerekli gördüğü takdirde yapılır. d- Fiziksel Durum : RAID mimarisi kullanılmakla birlikte bu mimarinin üzerinde oluşabilecek hataların tespiti halinde gerekli müdahaleler yapılır. Müdahalelerin yetersiz görülmesi durumunda disk değişimini kadar gidebilecek müdahaleler yapılır. 2b.Eylem Planı Şube (VİOP) a.) Şubelerde oluşabilecek VİOP programı hatası hakkında Şubelerimizde VİOP programı çalışmaması durumunda Merkez VİOP birimi üzerinden emir iletilecektir. Merkez VİOP Ali Ertuğrul SAMANCI Merkez VİOP Berna Önder

4 2c.Genel Sistem Arıza Durumunda Genel Müdürlük ve Şubelerimizde VİOP yapısının çalışmadığı durumlarda; Şubelerimizin Genel Müdürlük VİOP birimine emirlerini telefon aracılığı ile ileteceklerdir. Genel Müdürlüğün VİOP Birimi İzmir VİOPAS üzerinden emirlerini verecektir. Pelin ÜSTÜN Hakan KAYA d.Genel Santral ve VİOP arıza durumunda Meksa Yatırım a ait merkezi santral sisteminde oluşabilecek bir arıza halinde sistemin yedek ulaşımını sağlamak amacıyla şirketimizin kullandığı kurumiçi yazışma platformundan ( Spark) iletişim sağlanacaktır. Kullanılan spark sisteminin logları genel müdürlük bünyesinde saklanmaktadır.. Bu esnada Telefon santralinde oluşabilecek bir sorun halinde, ilgili firmadan destek alarak müdahale edilir. Şubeler spark programı ile merkezde VİOP Birimine bağlanacak, VİOP Birimi çalışanları çalışan bir telefon üzerinde bağlantı kurup VİOPAS Üye Temsilcisine ulaşımı sağlayacaktır.

5 3a.Eylem Planı Genel Müdürlük (KAS) a.) Genel Müdürlükte oluşabilecek KAS programı hatası hakkında Genel Müdürlükte KAS programının çalışmaması durumunda müşterilerimiz kayıtlı hatlar üzerinden fiyat okunması ve emir girilmesi suretiyle işlemlerine devam edebilecektir. Merkez KAS Ali TURUNÇ Merkez KAS Orhan YILMAZ b.Eylem Planı Şube (KAS) a.) Şubelerde oluşabilecek KAS programı hatası hakkında Şubelerimizde KAS programı çalışmaması durumunda Merkez KAS birimi üzerinden emir iletilecektir. Merkez KAS Ali TURUNÇ Merkez KAS Orhan YILMAZ c.Genel Müdürlük Sistem Arıza Durumu Genel Müdürlükte hizmet veren Ana KAS serverında arıza oluşumu durumunda arıza müdahale edilebilir bir durumdan kaynaklanıyor ise derhal müdahale edilir, eğer problem database kaynaklı ise backup server geçiş prosedürü başlanacak backup server bağlantı sağlanacaktır. Yedekten Geri Dönme Süreci Etiler lokasyonunda bulunan postgresql sunucu hot_standby modundadir. Postgresql de WAL(writeaheadlog) dosya transferi ve bu dosyadaki transaction larin replike postgresql sunucularinda calistirilmasi mantigi ile veritabanlari arasindan esitlik saglanmaktadir. Merkez lokasyonda herhangi bir nedenle(donanim arizasi, isp sorunlari, dogal afetler vb) hizmet sağlanamazsa, ilgili geçiş ve geri dönme kararı Bilgi İşlem Müdürü tarafından verilir. Bilgi İşlem Müdürü bu kararı vermeden önce destek alınan firma ile görüşüp database tutarlılığını kontrol eder daha sonra geri dönme sürecini başlatır. Karar uygulandıktan sonra Genel Müdür Yardımcısı ve Teftiş Kurulu na bilgi verilir.

6 Etiler lokasyonundaki hot_standby modunda esitlik halinde bekleyen sunucu asagidaki iki yontemden biri kullanilarak master moda alinir: 1) /postgresqldizini/recovery.conf dosyasindan bulunan trigger_file path inde tanimlanan dosya yaratilir ve standby server bu dosyanin varligini gordugu anda failover islemlerini başlatır ve master moda geçilir. 2) pg_ctl promote komutu verilerek trigger_file degiskenine bakilmaksizin failover islemleri baslatilir ve master moda gecilir. Failover islemleri transaction transfer yogunluguna gore(varolan wal loglarin islenmesi) birkac dakika surebilir. Failover islemleri tamamlandiginda artik varolan hot stand-by sunucu master sunucu gorevini ustlenir. Etiler lokasyonunda bulunan yazilim sunucusu master sunucu hazir oldugunda calistirilir(yazılım sunucusu normal kosullarda Etiler lokasyonunda kapali bekler) ve dns yonlendirmesi sayesinde kullanıcılar bu sunucular aracılığı ile işlemlerine devam edebilirler. 3d.Genel Müdürlük-Şube Bağlantılarının Kopması Durumunda : Genel Müdürlük KAS Birimi aranarak emir iletim yetkisi olan traderımız ile telefon üzerinden emir iletimi sağlanacaktır. Telefon ile ulaşım olmadığı takdirde KAS birimine emirler Spark sistemi üzerinden aktarımları yapılacaktır. Merkez KAS Ali TURUNÇ Merkez KAS Orhan YILMAZ Yukarıda da bahsedilen iş sürekliliği kapsamındaki müdahalelerde yazılı hale getirilmiş olup genel iş sürekliliği planı aşağıdaki gibidir. Sistem Odası Check Listesi Süreci Sistem odası check list sürecinde aşağıdaki başlık halinde sayılacak sistemler öncelikle network durumu servis durumu, güncel update durumları ve fiziksel durumu açısından kontrol edilir. 1- Data Sağlayıcı Programlar : a- Network : Fiziksel bir sorun var ise derhal müdahale edilerek değişim yapılır. İnternet erişiminde bir sorun oluşması halinde sistemler otomatik olarak uydu üzerinden yayın almaya devam eder. b- Servis Durumu: Uygulamanın düzgün çalışıp çalışmadığı konrol edilir. Herhangi bir sorun tespiti halinde derhal data sağlayıcı firma ile irtibata geçilir. güncelleme gerekli gördüğü takdirde yapılır. d- Fiziksel Durum : Oluşabilecek disk yetersizliği durumunda sebebi araştırılır gerekli görülürse disk değişimine kadar gidebilecek müdahaleler yapılır. 2- VİOP Sistemleri :

7 e- Network : Fiziksel bir sorun var ise derhal müdahale edilerek değişim yapılır. İnternet erişiminde bir sorun oluşması halinde derhal müdahale edilir. Sorunun çözülmesi süreci uzar ise derhal İş Sürekliliği Planı dahilinde hareket edilir. f- Servis Durumu: Uygulamanın düzgün çalışıp çalışmadığı konrol edilir. Herhangi bir sorun tespiti halinde derhal ilgili kurumlar ile irtibata geçilir. g- Update : Sunucu ve uygulamanın verisyonunun güncelliği kontrol edilerek güncelleme gerekli gördüğü takdirde yapılır. h- Fiziksel Durum : RAID mimarisi kullanılmakla birlikte bu mimarinin üzerinde oluşabilecek hataların tespiti halinde gerekli müdahaleler yapılır. Müdahalelerin yetersiz görülmesi durumunda disk değişimini kadar gidebilecek müdahaleler yapılır. 3- Database : a- Network : RAC mimari üzerinde sistemler hem networksel olarak yedekli hem de çift makina olarak çalışmaktadır. Sistemde oluşabilecek arıza durumunda aktif aktif olarak sistem çalışmaya devam etmektedir. Sistemlerin Storage bağlantıları da hem fiber hemde fiber switch üzerinden yedekli olarak çalışır. b- Servis Durumu: Uygulamanın düzgün çalışıp çalışmadığı konrol edilir. Herhangi bir sorun tespiti halinde derhal ilgili kurumlar ile irtibata geçilir. güncelleme gerekli gördüğü takdirde yapılır. d- Fiziksel Durum : RAC mimarisinde olan sistemler storage diskler üzerinde RAID mimarisi ile yedekli olarak çalışmakta olup, sorun çözülemeyecek duruma geldiğinde Acil ve Beklenmedik Durum Eylem Planı devreye sokulur. 4- WEB Sunucuları : a- Network : Fiziksel bir sorun var ise derhal müdahale edilerek değişim yapılır. İnternet erişiminde bir sorun oluşması halinde derhal müdahale edilir. Sorunun çözülmesi süreci uzar ise derhal İş Sürekliliği Planı dahilinde hareket edilir. b- Servis Durumu: Uygulamanın düzgün çalışıp çalışmadığı konrol edilir. Herhangi bir sorun tespiti halinde derhal ilgili kurumlar ile irtibata geçilir. güncelleme gerekli gördüğü takdirde yapılır. d- Fiziksel Durum : RAID mimarisi kullanılmakla birlikte bu mimarinin üzerinde oluşabilecek hataların tespiti halinde gerekli müdahaleler yapılır. Müdahalelerin yetersiz görülmesi durumunda disk değişimini kadar gidebilecek müdahaleler yapılır. Gerek duyulursa yedekten geri dönülerek yeni sunucu üzerinde devam edilir.

8 5- BİST : a- Network : Fiziksel bir sorun var ise derhal müdahale edilerek değişim yapılır. Network erişiminde bir sorun oluşması halinde derhal müdahale edilir. Sorunun çözülmesi süreci uzar ise derhal İş Sürekliliği Planı dahilinde hareket edilir. b- Servis Durumu: Uygulamanın düzgün çalışıp çalışmadığı konrol edilir. Herhangi bir sorun tespiti halinde derhal ilgili kurumlar ile irtibata geçilir. güncelleme gerekli gördüğü takdirde yapılır. d- Fiziksel Durum : Karşılaşılacak herhangi bir problem durumunda derhal müdahale edilir. Sorun çözülemeyecek duruma geldiğinde Acil ve Beklenmedik Durum Eylem Planı devreye sokulur. 6- Telefon, Ses Kayıt, Alarm, Kapı Kart, Kamera, Klima, UPS Sistemleri Telefon (Santral) : Telefon santralinde oluşabilecek bir sorun halinde, ilgili firmadan destek alarak müdahale edilir. Ses Kayıt Sistemleri : Sistemler gün içerisinde yetkili personeller tarafından kontrol edilir. Oluşabilecek herhangi bir hata durumunda derhal Bilgi İşlem ve Teftiş Kurulu durumdan haberdar edilir. Konu ile ilgili olarak ilgili firmaya durum denetlettirilerek gerekli müdahalenin yapılması ve raporlanması sağlanır. Kapı Kart : Yapılan kontrollerde sistemin çalışmadığı tespit edilirse, müdahale edilir. Kamera : Yapılan kontrollerde sistemin çalışmadığı tespit edilirse, müdahale edilir. UPS Sistemleri : UPS değerleri kontrol edilir, herhangi bir soruna rastlanırsa derhal ilgili firma durumdan haberdar edilerek müdahalesi sağlanır. 7- MONİTOR : Network durumunda oluşabilecek herhangi bir problem için sistemlerimiz birbirlerini kontrol eden 3 ayrı monitoring sistemiyle izlenmektedir. Oluşabilecek bir uyarı mail ortamında bilgi işlem birimine ulaşır. Gelen uyarının türüne göre müdahale anlık olarak yapılır. 8- Network Switch : Network durumunda oluşabilecek herhangi bir problem için sistemlerimiz birbirlerini kontrol eden 3 ayrı monitoring sistemiyle izlenmektedir. Oluşabilecek bir uyarı mail ortamında bilgi işlem birimine ulaşır. Gelen uyarının türüne göre müdahale anlık olarak yapılır. Gerekli görülürse yedek switchler devreye alınır.

9 9- Blade Sistemleri : Tüm sistem hem disk olarak hemde switch olarak yedekli altı modülden oluşmaktadır. 10- FIX Sistemleri : Sistem hem sanal olarak yedekli hemde vpn üzerinden hizmet vermektedir. Sanal makinalarda oluşabilecek bir hatada yedek sanal makina devreye girer. VPN üzerindeki makinada oluşabilecek bir hatada gerekli görülürse derhal yeni bir kurulum yapılır ve ilgili firma haberdar edilir. 11- Genel : Sistem sanal sunucular üzerinde storage disklere bağlı olarak hata durumunda gerekli müdahale yapılır. Ek: Chechklist Tablo Örneği :

Aracı Kurumlar ve Müşterileri İçin Portföye Canlı Bağlantı ve Eşzamanlı Emir Takip Sistemi APIC

Aracı Kurumlar ve Müşterileri İçin Portföye Canlı Bağlantı ve Eşzamanlı Emir Takip Sistemi APIC Aracı Kurumlar ve Müşterileri İçin Portföye Canlı Bağlantı ve Eşzamanlı Emir Takip Sistemi APIC APIC Nedir? Gelişen piyasa koşullarına bağlı olarak artan işlem hacmi ile beraber, İMKB'de ve VOB'da işlem

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BULUT SUNUCU HİZMET DÜZEYİ SÖZLEŞMESİ (SLA)

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BULUT SUNUCU HİZMET DÜZEYİ SÖZLEŞMESİ (SLA) İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BULUT SUNUCU HİZMET DÜZEYİ SÖZLEŞMESİ (SLA) İstanbul Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Sistem Yönetim Hizmetleri Birimi İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

Detaylı

HAKKIMIZDA. Misyonumuz; Vizyonumuz;

HAKKIMIZDA. Misyonumuz; Vizyonumuz; HAKKIMIZDA SOFTKEY kurumsal teknoloji hizmetlerinde, müşteri odaklı yaklaşımı, rekabetçi fiyatları ve eksiksiz destek hizmeti sunmak amacıyla kurulmuştur. Sektörün önde gelen teknoloji firmaları ile iş

Detaylı

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ

BİLGİ GÜVENLİĞİ VE BİLGİ İŞLEM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ: Kurumun otomasyon üzerindeki tüm bilgilerinin yönetimini, korunmasını, dağıtımını ve önemli işlevlerinin korunmasını düzenleyen kuralları ve uygulamaları belirlemeyi amaçlar. 2. KAPSAM: Bu talimat,

Detaylı

MEKSA YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Tarih :22.06.2015 Düzenleyen Birim : Teftiş Kurulu Revizyon No: 2015.1.0 Belge No: İş Akış Prosedürü (İAP23)

MEKSA YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Tarih :22.06.2015 Düzenleyen Birim : Teftiş Kurulu Revizyon No: 2015.1.0 Belge No: İş Akış Prosedürü (İAP23) I. AMAÇ MEKSA YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM İŞ PLANI Bu yönetmelik Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş nin tüm bölüm ve seans salonlarının içsel ve dışşal acil ve beklenmedik olay

Detaylı

PostgreSQL'de Uygulamalı. (Streaming Replication. Standby)

PostgreSQL'de Uygulamalı. (Streaming Replication. Standby) PostgreSQL'de Uygulamalı Gömülü Presentation Replikasyon Title (Streaming Replication Presentation Sub-Title ve Hot Standby) Devrim GÜNDÜZ Principal Systems Engineer EnterpriseDB devrim.gunduz@enterprisedb.com

Detaylı

ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A. Ş. BİLGİ İŞLEM ALTYAPI ŞARTNAMESİ 2012

ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A. Ş. BİLGİ İŞLEM ALTYAPI ŞARTNAMESİ 2012 ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A. Ş. BİLGİ İŞLEM ALTYAPI ŞARTNAMESİ 2012 TARAFLAR : YÜKLENİCİ Bu şartnameye konu olan iş için sözleşme imzalayan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder. ÇORUH EDAŞ Bu şartnameye konu

Detaylı

Acil ve Beklenmedik Durum Yönetmeliği

Acil ve Beklenmedik Durum Yönetmeliği Acil ve Beklenmedik Durum Yönetmeliği 1. Amaç Acil ve beklenmedik durumlarda personeline, müşterilerine, piyasa katılımcılarına hissedarlarına ve 3. taraflara karşı olan yükümlülüklerini yerine getirme

Detaylı

Sayfa 1 / 6 ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI. Yönetim Kurulu nun 05/12/2016 tarih 693 Sayılı Kararı Uyarınca Kabul Edilmiştir.

Sayfa 1 / 6 ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI. Yönetim Kurulu nun 05/12/2016 tarih 693 Sayılı Kararı Uyarınca Kabul Edilmiştir. Sayfa 1 / 6 ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI Yönetim Kurulu nun 05/12/2016 tarih 693 Sayılı Kararı Uyarınca Kabul Edilmiştir. Sayfa 2 / 6 ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI İş

Detaylı

TESİS GÜVENLİĞİ PLANI

TESİS GÜVENLİĞİ PLANI Hazırlayan Kalite Temsilcisi İnceleyen Kalite Yönetim Direktörü Sayfa No 6/1 Onaylayan Başhekim Arıza bildirimi, Bakım onarım işlemleri Teknik Hizmetlere ARIZA BİLDİRİM ile arıza bildirilir. Teknik Hizmetler

Detaylı

ALAN YATIRIM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI

ALAN YATIRIM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI ALAN YATIRIM MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI 01 Haziran 2015 Gayrettepe-İstanbul ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI AMAÇ ; İş sürekliliği planı ve Yönetmelik, ALAN Menkul Değerler A.Ş.

Detaylı

27 Kasım Ekran 1: ETA:SQL Yazılım Güncelleme Uygulaması

27 Kasım Ekran 1: ETA:SQL Yazılım Güncelleme Uygulaması 27 Kasım 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL, ETA:SB İlgili Modül/ler : Genel ETA:SQL YAZILIM GÜNCELLEME UYGULAMASI Programlarımız teknolojik gelişmeler, mevzuat değişiklikleri, kullanıcı talepleri

Detaylı

ALAN MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI. 01 Haziran 2015 Gayrettepe-İstanbul

ALAN MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI. 01 Haziran 2015 Gayrettepe-İstanbul ALAN MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI 01 Haziran 2015 Gayrettepe-İstanbul ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI AMAÇ ; İş sürekliliği planı ve Yönetmelik, ALAN Menkul Değerler A.Ş. nin aşağıda

Detaylı

Hakkımızda. Vizyon & Misyon

Hakkımızda. Vizyon & Misyon 25 USD + KDV Hakkımızda Vizyon & Misyon Firmamız 5188 sayılı yasa kapsamındadır ve ALARM SİSTEMİ KURMA YETERLİLİK BELGESİ ALARM MERKEZİ KURMA VE İZLEME İZİN BELGESİ ne sahiptir. Verdiğimiz hizmet ve firmamızın

Detaylı

POSTGRESQL'de İleri Seviyede Veri Kurtarma ve Yedekleme

POSTGRESQL'de İleri Seviyede Veri Kurtarma ve Yedekleme POSTGRESQL'de İleri Seviyede Veri Kurtarma ve Yedekleme Devrim Gündüz PostgreSQL Geliştiricisi devrim@commandprompt.com devrim@gunduz.org devrim@postgresql.org LKD Seminerleri Linux Kullanıcıları Derneği'nin

Detaylı

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANLAMASI A. AMAÇ

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANLAMASI A. AMAÇ Sayfa No: 1/7 A. AMAÇ Bu politika, nin deprem, yangın, fırtına, sel gibi doğal afetler ile sabotaj, donanım veya yazılım hatası, elektrik ve telekomünikasyon kesintileri gibi önceden tahmin edilebilen

Detaylı

YASAL BİLGİLER. Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. nin sunduğu hizmetlere ve risk bildirim formlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

YASAL BİLGİLER. Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. nin sunduğu hizmetlere ve risk bildirim formlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. YASAL BİLGİLER Burada yer alan bilgiler, Sermaye Piyasası Kurulu nun III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliği nin 28. maddesi hükümleri gereği açıklanmaktadır.

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ. Central Disc System Merkezi Disk Sistemi

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ. Central Disc System Merkezi Disk Sistemi İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Central Disc System Merkezi Disk Sistemi AMAÇ Bu sunumda İzmir Ekonomi Üniversitesi Merkezi Disk Sistemi tanıtımı ve teknik detaylarının sunulması amaçlanmıştır. KONULAR Tanımlar

Detaylı

ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI

ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI NETA YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI MART 2015 Planın Amacı Neta Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin acil ve beklenmedik durumlarda müşterilerine, diğer aracı kurumlara ve üçüncü

Detaylı

YASAL BİLGİLER. 6362 Sayılı SPKN. Uyarınca Sunmaya Yetkili Olduğumuz Hizmetler

YASAL BİLGİLER. 6362 Sayılı SPKN. Uyarınca Sunmaya Yetkili Olduğumuz Hizmetler YASAL BİLGİLER Burada yer alan bilgiler, Sermaye Piyasası Kurulu nun III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliği nin 28. maddesi hükümleri gereği açıklanmaktadır.

Detaylı

EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı

EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı EGE Üniversitesi Network (Ağ) Altyapısı Dr. Enis Karaarslan Ege Üniversitesi Network Yönetim Grubu Danışmanı 11/4/2009 Dr. Enis KARAARSLAN 1 HEDEF Ege Üniversitesi Bilgisayar Ağı (Computer Network) ) altyapısını,

Detaylı

TERA MENKUL DEĞERLER A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI VE İŞ AKIŞ PROSEDÜRLERİ

TERA MENKUL DEĞERLER A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI VE İŞ AKIŞ PROSEDÜRLERİ TERA MENKUL DEĞERLER A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI VE İŞ AKIŞ PROSEDÜRLERİ I- GİRİŞ : Tera Menkul Değerler A.Ş. ye ait iş bu Acil ve Beklenmedik Durum Planı ve İş Akış Prosedürleri Seri: V No: 68

Detaylı

ACİL DURUM EYLEM PLANI PROSEDÜRÜ

ACİL DURUM EYLEM PLANI PROSEDÜRÜ DOK NO. P.1.6.2 SAYFA 1/5 GENEL ESASLAR 1. AMAÇ Bilgi Teknolojileri Acil Durum Eylem Planı nın amacı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) nda meydana gelebilecek herhangi bir olağanüstü durum sonrasında,

Detaylı

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı 2014 Yılı Faaliyet Raporu BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2014 YILI FAALİYET RAPORU İçindekiler ORGANİZASYON ŞEMASI :... 2 AMACIMIZ :... 2 GÖREV TANIMLARI:... 2 1.1. Sistem

Detaylı

Borsa İstanbul Kolokasyon Hizmeti

Borsa İstanbul Kolokasyon Hizmeti Borsa İstanbul Kolokasyon Hizmeti Borsa İstanbul Kolokasyon Hizmeti Kolokasyon hizmeti ile piyasa katılımcıları kendi sistemlerini Borsa sistemleri ile aynı lokasyonda bulundurma ayrıcalığına sahip olmaktadır.

Detaylı

Veritabanı. Ders 2 VERİTABANI

Veritabanı. Ders 2 VERİTABANI Veritabanı Veritabanı Nedir? Birbiri ile ilişkili verilerin bir arada uzun süreli bulundurulmasıdır. Veritabanı bazen Veritabanı Yönetim sistemi veya Veritabanı Sistemi yerine de kullanılır. Gerçek dünyanın

Detaylı

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır.

BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. BioAffix Ones Technology nin tescilli markasıdır. ? NEDEN BİYOMETRİK DOĞRULAMA SUNUCU TABANLI BİYOMETRİK MICROSOFT WINDOWS OTURUM AÇMA UYGULAMASI Biyometrik veri taklit edilemez, şifre gibi unutulamaz!

Detaylı

ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI. Revizyon Tarihi 19.01.2015

ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI. Revizyon Tarihi 19.01.2015 Döküman No G-10/14.1.2 Revizyon Tarihi 19.01.2015 Prosedürü Onaylayan Yönetim Kurulu Prosedürü Uygulama Sorumlusu Acil ve Beklenmedik Durum Komitesi Ocak 2015 AMAÇ Acil ve Beklenmedik Durum Planı nın amacı,

Detaylı

YÖNTEM FİLO YÖNETİMİ ARAÇ İZLEME SİSTEMLERİ

YÖNTEM FİLO YÖNETİMİ ARAÇ İZLEME SİSTEMLERİ YÖNTEM FİLO YÖNETİMİ ARAÇ İZLEME SİSTEMLERİ YÖNTEM M2M ÇÖZÜMLERİ Makineler arası iletişim olarak değerlendirebileceğimiz Yöntem M2M çözümleri sayesinde, sahada bulunan her tür makineden dilediğiniz veriler

Detaylı

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA

SIRA NO SORUMLU BİRİM FAALİYET SORUMLU DURUM AÇIKLAMA T.Ü. BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU Doküman No: BİDB-F-06 Yürürlük Tarihi: 01.01.2012 Revizyon No: 0 Tarihi: - TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ PLANI FORMU SIRA NO SORUMLU

Detaylı

Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü CDRP. Clonera Disaster Recovery Program

Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü CDRP. Clonera Disaster Recovery Program Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü CDRP Clonera Disaster Recovery Program İşiniz için çok kritik veri ve uygulamalarınız var mı? Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; dijital felaketlere uğrayan

Detaylı

GÜVEN MENKUL DEĞERLER A. ġ.

GÜVEN MENKUL DEĞERLER A. ġ. GÜVEN MENKUL DEĞERLER A. ġ. ACĠL VE BEKLENMEDĠK DURUM PLANI ve Ġġ AKIġ PROSEDÜRLERĠ 1. Mali tablolar ve mevcut mevzuat uyarınca tutmakla yükümlü olunan her türlü kayıt ile kıymetli evrakın basılı olarak

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetin Sunum Sürecinde. Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetin Sunum Sürecinde. Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetin Sunum Sürecinde Sıra No 1. Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu 710.04 Hizmetin Adı E-Posta hesabı açma İşlemleri Hizmetin Tanımı İşe yeni başlayan

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

Microsoft Cluster Çözümleri ile Servis Sürekliliği Ahmet Musa Kösalı

Microsoft Cluster Çözümleri ile Servis Sürekliliği Ahmet Musa Kösalı Server 2012 R2 C L U S T E R D A Y 1. OTURUM Seviye 200 @msclusterturkey microsoftclusterturkey Microsoft Cluster Çözümleri ile Servis Sürekliliği Ahmet Musa Kösalı w w w. C O Z U M P A R K. c o m w w

Detaylı

MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ

MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ MATRİKS MARCO POLO NETWORKS ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ Yurtdışı Borsalara Emir İletim ve Yönetim Platformu Nisan 2012 MATRİKS MPN ENTEGRASYON VE EMİR YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR? MPN Entegrasyon ve

Detaylı

Kurumumuzda mevcut Oracle Veritabanı ve Uygulama Sunucuları için üç yıl süreyle yönetim, güncelleme, bakım ve destek hizmeti temin edilecektir.

Kurumumuzda mevcut Oracle Veritabanı ve Uygulama Sunucuları için üç yıl süreyle yönetim, güncelleme, bakım ve destek hizmeti temin edilecektir. 1. AMAÇ 2014 YILI TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU ORACLE VERİTABANI VE UYGULAMA SUNUCUSU YÖNETİM, GÜNCELLEME, BAKIM VE DESTEK HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Kurumumuzda mevcut Oracle Veritabanı ve Uygulama Sunucuları

Detaylı

ANKARA 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ ÇAĞRI KAYIT VE OPERASYON YÖNETİM SİSTEMİ BİRİMİ GÖREV TANIMI. Revizyon Tarihi:

ANKARA 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ ÇAĞRI KAYIT VE OPERASYON YÖNETİM SİSTEMİ BİRİMİ GÖREV TANIMI. Revizyon Tarihi: Revizyon No:02 Sayfa No:1 / 7 BİRİM: Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemi Birimi İŞİN ADI: Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemi Birim Sorumlusu ve Çalışanları BAĞLI OLDUĞU BİRİM: Başhekim SORUMLU

Detaylı

Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek

Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek McAfee EPO 4.0 Yedek Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek Yedek Almak ve Yedekten Geri Dönmek Amaç Mcafee EPO 4.0 kurulum yedeğinin felaket kurtarma senaryonusa uygun şekilde alınması ve yeni bir makinada

Detaylı

Defterdar Teknik Doküman

Defterdar Teknik Doküman EYLÜL 2014 sürüm 1.0 İzibiz Bilgi Teknolojileri A.Ş. Tel: 0 850 811 11 99 satis@izibiz.com.tr www.izibiz.com.tr İçindekiler 1 GİRİŞ... 1 1.1... Kapsamı ve Amacı... 1 1.2... Genel Bakış... 1 2 DEFTERDAR

Detaylı

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu Microsoft Lync Projesi Durum: Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu 5 ayrı lokasyon arasında kuvvetli bir iletişim altyapısına ihtiyaç

Detaylı

Clonera Bütünleşik İş Sürekliliği Gereksinimler ve Kurulum Dökümanı

Clonera Bütünleşik İş Sürekliliği Gereksinimler ve Kurulum Dökümanı Clonera Bütünleşik İş Sürekliliği Gereksinimler ve Kurulum Dökümanı İçindekiler 1. Yazılım Gereksinimleri 1 2. Network Gereksinimleri 1 3. Müşteri Analizi 2 4. Kurulum Adımları 2 4.1 Clonera Virtual Replication

Detaylı

İşletme ve Devreye Alma Planı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi TRscaler Technology Solutions

İşletme ve Devreye Alma Planı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi TRscaler Technology Solutions İşletme ve Devreye Alma Planı Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi 05.12.2013 TRscaler Technology Solutions SİSTEM MİMARİSİ: Yerel Okul Sunucusu Uygulama Yazılımları Prototipi Teknik Şartnamesinde

Detaylı

Kaldıraçlı Alım Satım Esasları

Kaldıraçlı Alım Satım Esasları Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kaldıraçlı Alım Satım Esasları Ürün : Kaldıraçlı Alım Satım Esasları Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: Kaldıraçlı alım satım esasları hakkında bilgi verilmiştir.

Detaylı

VİOPFIX API ÜYE YAZILIMI SERTİFİKASYON PROGRAMI SAKLAMACI ÜYE DROP COPY

VİOPFIX API ÜYE YAZILIMI SERTİFİKASYON PROGRAMI SAKLAMACI ÜYE DROP COPY VİOPFIX API ÜYE YAZILIMI SERTİFİKASYON PROGRAMI SAKLAMACI ÜYE DROP COPY Temmuz 2015, Sürüm 12 DÖKÜMAN TARİHÇESİ Tarih Versiyon Açıklama Kasım 2014 10 İlk sürüm Sözleşmeler production ortamındaki sözleşmelere

Detaylı

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da!

Logsign Hotspot. Güvenli, izlenebilir, hızlı ve. bağlantısı için ihtiyacınız olan herşey Logsign Hotspot da! Logsign Hotspot Misafir Ağlar İçin Yeni Nesil Bütünleşik Erişim ve Analitik Çözümü Misafir ağların her geçen gün artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni nesil mimari ile tasarlanmış olan Logsign

Detaylı

DergiPark Aktarım Süreci

DergiPark Aktarım Süreci DergiPark Aktarım Süreci Hüseyin AKÇAY Ulakbim DergiPark Teknik Destek Ekibi DergiPark Açık Dergi Sistemleri Eğitim Toplantısı 29 Mayıs 2014 İçerik 1. Aktarım Sürecine Genel Bakış 2. ADS Kullanan Dergilerin

Detaylı

SUNUCU DESTEK SERVİSİ HİZMET SÖZLEŞMESİ

SUNUCU DESTEK SERVİSİ HİZMET SÖZLEŞMESİ SUNUCU DESTEK SERVİSİ HİZMET SÖZLEŞMESİ Sunucu Destek Seviye Anlaşması kapsamında, Vargonen Teknoloji tarafından barındırılan sunucularınız için Seviye 1, Seviye 2, Seviye 3 ve Seviye 4 olarak belirlenmiş

Detaylı

HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ

HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SUNUCU KİRALAMA SÖZLEŞMESİ MADDE 1. TARAFLAR 1- SERVİS SAĞLAYICI : HOSTBEY YAZILIM VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (Sözleşmenin bundan sonraki bölümünde kısaca "Hostbey)"

Detaylı

IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme. Kerem Can Karakaş. kerem.can.karakas@linux.org.tr

IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme. Kerem Can Karakaş. kerem.can.karakas@linux.org.tr IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme Kerem Can Karakaş kerem.can.karakas@linux.org.tr Neden Bir Ateş Duvarı Sahibi Olmalıyım? İç ağım dışarıdan korunabilmeli, Birden çok bilgisayar beraberce tek bağlantıdan

Detaylı

SİSTEM ÖZELLİKLERİ IPPBX ALTYAPISI

SİSTEM ÖZELLİKLERİ IPPBX ALTYAPISI ICONTAX NEDİR? IP tabanlı güçlü iletişim altyapısına sahip yeni jenerasyon iletişim çözümümüz olan icontax, katma değerli hizmetleri tek bir sunucu içerisinde verebilen ve açık mimari yapısı ile üçüncü

Detaylı

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI İMKB ve VOB Emir İletim ve Yönetim Platformu MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU NEDİR? E-Broker programı,

Detaylı

ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI. Revizyon Tarihi

ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI. Revizyon Tarihi Döküman No G-10/14.1.3 Revizyon Tarihi 10.11.2016 Prosedürü Onaylayan Yönetim Kurulu Prosedürü Uygulama Sorumlusu Acil ve Beklenmedik Durum Komitesi Kasım 2016 AMAÇ Acil ve Beklenmedik Durum Planı nın

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu GÜZ Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu GÜZ Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 GÜZ Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Bilgisayar ağ yönetimi Başlıkları Kullanılacak ağın tanımlanması, Ağ yapısının fiziksel tasarım ve yapılanmasının sağlanması

Detaylı

ATLAS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI. Çalışma Prosedürü: Sorumluluklar İş Akışı

ATLAS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI. Çalışma Prosedürü: Sorumluluklar İş Akışı ATLAS ADBDP Sayfa No : 1 / 6 ATLAS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI Çalışma Prosedürü: Sorumluluklar İş Akışı ATLAS - ADBDP ATLAS ADBDP Sayfa No : 2 / 6 ATLAS PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.,

Detaylı

Exchange Server Kurtarma (PowerControls)

Exchange Server Kurtarma (PowerControls) Exchange Server Kurtarma (PowerControls) Çok çetrefilli bir işlem olan problemli Exchange suncudan data kurtarma işlemi third party çözümler ile çok daha kolay bir işleme dönüşebilir. Bu tip yazılımlardan

Detaylı

PARALOG POS AKTARIMLARI. Derece Yazılım 2009

PARALOG POS AKTARIMLARI. Derece Yazılım 2009 PARALOG POS AKTARIMLARI Derece Yazılım 2009 POS (Point of Sale) Satış Noktası anlamına gelen bu terim perakende ticarette kullanılan gelişmiş yazarkasalar için de kullanılmaktadır. POS cihazları sahip

Detaylı

Checkpoint Yönetim Sunucusu Yedekliliği

Checkpoint Yönetim Sunucusu Yedekliliği Management High Availability Checkpoint Yönetim Sunucusu Yedekliliği Management High Availability Amaç Bu dökümanda iki adet Checkpoint yönetim sunucusunu yedekli bir biçimde nasıl kurulabileceği ve kurulmuş

Detaylı

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş.

TNB KAYITLI ELEKTRONİK POSTA HİZMET SAĞLAYICILIĞI VE TİCARET A.Ş. İÇİNDEKİLER * 1 AMAÇ... 4 2 KAPSAM... 4 3 KISALTMALAR VE TANIMLAR... 4 4 REFERANS VE İLGİLİ DOKÜMANLAR... 4 5 TNB KEP - SÜRECİ... 4 * Bu doküman, Doküman Oluşturma Yönergesi içerisinde yazılan kurallar

Detaylı

1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir.

1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. Sayfa No 1/5 1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilgi işlem hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu Prosedür, Aksaray Üniversitesi

Detaylı

Çağrı Yönetimi + CRM Yönetimi + Teknik Servis Yönetimi + Kioks Uygulaması = OtelCRM.net. Çağrı Yönetimi & CRM Yönetimi & Teknik Servis Yönetimi

Çağrı Yönetimi + CRM Yönetimi + Teknik Servis Yönetimi + Kioks Uygulaması = OtelCRM.net. Çağrı Yönetimi & CRM Yönetimi & Teknik Servis Yönetimi Çağrı Yönetimi + CRM Yönetimi + Teknik Servis Yönetimi + Kioks Uygulaması = OtelCRM.net Çağrı Yönetimi & CRM Yönetimi & Teknik Servis Yönetimi En son teknolojik gelişmeleri ve sosyal gelişmeleri takip

Detaylı

İŞ SÜREKLİLİĞİ (ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM) PLANI

İŞ SÜREKLİLİĞİ (ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM) PLANI İŞ SÜREKLİLİĞİ (ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM) PLANI 1. Amaç Bu planın amacı; İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ne yönelik acil ve beklenmedik durumlardaki potansiyel tehditleri ve gerçekleşmeleri durumunda

Detaylı

NOOR Capital Market Menkul Değerler A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ (Acil ve Beklenmedik Durum) PLANI

NOOR Capital Market Menkul Değerler A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ (Acil ve Beklenmedik Durum) PLANI NOOR Capital Market Menkul Değerler A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ (Acil ve Beklenmedik Durum) PLANI Madde 1. Amaç Bu planın amacı; Noor Capital Market Menkul Değerler A.Ş. ne yönelik acil ve beklenmedik durumlardaki

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

BATMAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR MERKEZİ İDARE TAŞRA BİRİMLERİ MAHHALLİ İDARE DİĞER (ÖZEL

Detaylı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Bilgi Güvenliği ve Ağ Yönetim Uzmanı Görev Tanımı

Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Bilgi Güvenliği ve Ağ Yönetim Uzmanı Görev Tanımı Atılım Üniversitesi Bilgi & Đletişim Teknolojileri Müdürlüğü Bilgi Güvenliği ve Ağ Yönetim Uzmanı Görev Tanımı Formal Doküman Detayları Hazırlanma Tarihi 20 Eylül 2012 Yayın Taslak Hazırlayan Ersun Ersoy

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Teklif edilen her bir sunucu aşağıdaki teknik özellikleri karşılayacaktır;

TEKNİK ŞARTNAME. Teklif edilen her bir sunucu aşağıdaki teknik özellikleri karşılayacaktır; TEKNİK ŞARTNAME Bu şartname, Kurum ihtiyaçlarını karşılamak üzere satın alınacak olan 15 (onbeş) adet sunucu, 8 (sekiz) adet CNA kart ve 1 (bir) adet kabinetin minimum teknik özelliklerini tanımlar. 1.

Detaylı

Vitel. Manage Engine. Opmanager Yönetici Özeti

Vitel. Manage Engine. Opmanager Yönetici Özeti Vitel Manage Engine Opmanager Yönetici Özeti AĞ ve SUNUCU İZLEME YAZILIMI OpManager web-tabanlı, ağ ve sunucu sistemlerini, (routers,firewalls,servers,switches,printers) merkezi bir noktadan izleme ve

Detaylı

BAKIM VE KALİBRASYON PROSEDÜRÜ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 7

BAKIM VE KALİBRASYON PROSEDÜRÜ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 7 Teknik Bölüm SAYFA NO 1 / 7 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine ait tüm tıbbi amaçlı kullanılan ölçüm cihazlarının (teşhis, tedavi, ölçme ve deney

Detaylı

ETA:SQL VE ETA:V.8-SQL PROGRAMLARINDA INSTALL ĐŞLEMĐNDE ANA BĐLGĐSAYAR KAVRAMI

ETA:SQL VE ETA:V.8-SQL PROGRAMLARINDA INSTALL ĐŞLEMĐNDE ANA BĐLGĐSAYAR KAVRAMI 17 Mart 2010 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Genel BĐLGĐSAYAR DEĞĐŞĐKLĐĞĐ ve INSTALL ĐŞLEMĐ ETA:SQL VE ETA:V.8-SQL PROGRAMLARINDA INSTALL ĐŞLEMĐNDE ANA BĐLGĐSAYAR KAVRAMI

Detaylı

Disk tabanlı bir çözümdür ve bu yapısından dolayı kullanılması kolaydır. Ayrıca hızlı bir şekilde yedekleme ve geri dönüş sağlar.

Disk tabanlı bir çözümdür ve bu yapısından dolayı kullanılması kolaydır. Ayrıca hızlı bir şekilde yedekleme ve geri dönüş sağlar. VMware Data Recovery Yapılandırılması VMware Data Recovery, VMware vsphere için geliştirilmiş yeni bir yedekleme ve geri dönüş (backup / restore) uygulamasıdır. VMware Data Recovery sanal platformdaki

Detaylı

Firma Sunumu. 2018v1

Firma Sunumu. 2018v1 Firma Sunumu 2018v1 Gündem BulutBroker Kimdir? BulutBrokerİş Alanı Ürün ve Hizmetlerimiz Stratejik İş Ortaklarımız Referanslarımız ve Başarı Hikayelerimiz BulutBroker Kimdir? Bulut Entegratörü Bulutta

Detaylı

SİNERJİ SANAL SUNUCU BULUNDURMA HİZMETİ EKİ

SİNERJİ SANAL SUNUCU BULUNDURMA HİZMETİ EKİ SAYFA 1 SİNERJİ SANAL SUNUCU BULUNDURMA HİZMETİ EKİ 1. HİZMETİN TANIMI VE KAPSAMI 1.1. HİZMET İN TANIMI 1.1.1. SİNERJİ Sanal Sunucu Bulundurma Hizmeti ( Hizmet ); Müşteri ye ait müşteri ile mutabık kalınan

Detaylı

İnnova Bilişim Çözümleri. www.innova.com.tr

İnnova Bilişim Çözümleri. www.innova.com.tr AMAÇ Kesintisiz ATM hizmetlerini en uygun maliyetlerle sunarak, müşteri memnuniyetini ve kârlılığı artırmak ATM YÖNETİMİNDE KARŞILAŞILAN BAŞLICA SORUNLAR Kesintilerden/arızalardan haberdar olamama Yerinde

Detaylı

Kurulum ve Konfigürasyon Servisleri

Kurulum ve Konfigürasyon Servisleri Kurulum ve Konfigürasyon Servisleri Kurulum hizmetlerimiz, kamera, güvenlik, donanım, yazılım ve ağ altyapısının firmamız aracılığı ile temin edilmiş olup olmadığına bakmaksızın, kurulması, konfigürasyonunun

Detaylı

AMAÇ. Kesintisiz ATM hizmetlerini en uygun maliyetlerle sunarak, müşteri memnuniyetini ve kârlılığı artırmak

AMAÇ. Kesintisiz ATM hizmetlerini en uygun maliyetlerle sunarak, müşteri memnuniyetini ve kârlılığı artırmak AMAÇ Kesintisiz ATM hizmetlerini en uygun maliyetlerle sunarak, müşteri memnuniyetini ve kârlılığı artırmak ATM YÖNETİMİNDE KARŞILAŞILAN BAŞLICA SORUNLAR Kesintilerden/arızalardan haberdar olamama Yerinde

Detaylı

ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI YÖNETMELİĞİ

ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI YÖNETMELİĞİ ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI YÖNETMELİĞİ Yürürlük Tarihi : 02.11.2017 Sürüm : 1.0 1. Amaç ve Kapsam Bu yönetmeliğin amacı Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş nin acil ve beklenmedik durumlarda

Detaylı

RPMNET WOLVOX REPORTER

RPMNET WOLVOX REPORTER RPMNET WOLVOX REPORTER TANITIM : EFAR YAZILIM LTD.STI Tarafından Geliştirilen EFAR Wolvox Reporter AKINSOFT Wolvox Kullanıcılarının Android İşletim Sistemi Yüklü Cep Telefonlarından Online Olarak Kullandıkları

Detaylı

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI 1. AMAÇ Bu planın amacı, Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. nin (Şirket) acil ve beklenmedik durumlarda personeline, müşterilerine, piyasa

Detaylı

AĞ SĠSTEMLERĠ. Öğr. Gör. Durmuş KOÇ

AĞ SĠSTEMLERĠ. Öğr. Gör. Durmuş KOÇ AĞ SĠSTEMLERĠ Öğr. Gör. Durmuş KOÇ Ağ Ġletişimi Bilgi ve iletişim, bilgi paylaşımının giderek önem kazandığı dijital dünyanın önemli kavramları arasındadır. Bilginin farklı kaynaklar arasında transferi,

Detaylı

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YASAL BİLGİLENDİRME

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.Ş. YASAL BİLGİLENDİRME YASAL BİLGİLENDİRME Burada yer alan bilgiler, Sermaye Piyasası Kurulu nun III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliği nin 28. maddesi hükümleri gereği açıklanmaktadır.

Detaylı

Doküman No.: P510 Revizyon No: 00

Doküman No.: P510 Revizyon No: 00 Doküman Adı: BAKIM ONARIM ve DESTEK SÜREÇLERİ Doküman No.: P510 Revizyon No: 00 Sayfa No Rev. Revizyon Nedeni İsim Hazırlayan Kontrol Onay M. HASPOLAT O. CAMCI E. SEZER A. BAŞTÜRK İmza Yürürlük Tarihi

Detaylı

Turkcell 2012 Tüm hakları saklıdır. Turkcell Superonline Veri Merkezi Hizmetleri

Turkcell 2012 Tüm hakları saklıdır. Turkcell Superonline Veri Merkezi Hizmetleri Turkcell Superonline Veri Merkezi Hizmetleri Bölgenin İletişim ve Teknoloji Lideriyiz 9 ülkede 63M müşteri 5 ülkede pazar lideri Türkiye de 34,4 M abone Belarus NYSE ve IMKB ye kote Pazar değeri: 20 milyar

Detaylı

VPN NEDIR? NASıL KULLANıLıR?

VPN NEDIR? NASıL KULLANıLıR? VPN NEDIR? NASıL KULLANıLıR? VPN NEDIR? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN sayesinde ağlara uzaktan erişim sağlanır. VPN sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için ağa

Detaylı

AĞ GÜVENLİĞİ DERSİ. Donanımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak Yazılımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak. Ağ Güvenliği (Donanım)

AĞ GÜVENLİĞİ DERSİ. Donanımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak Yazılımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak. Ağ Güvenliği (Donanım) AĞ GÜVENLİĞİ DERSİ Dersin Modülleri Ağ Güvenliği (Donanım) Ağ Güvenliği (Yazılım) Kazandırılan Yeterlikler Donanımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak Yazılımsal ağ güvenliğini ve bakımını sağlamak

Detaylı

Revizyonun Açıklaması - Yeni yayınlandı. -

Revizyonun Açıklaması - Yeni yayınlandı. - Yürürlük i: MEDİKAL CİHAZ YÖNETİM PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyonun Açıklaması Madde No - Yeni yayınlandı. - KAPSAM: Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi nde medikal

Detaylı

İlk Yayın Tarihi: 19.02.2007

İlk Yayın Tarihi: 19.02.2007 1 / 7 1. AMAÇ: Uludağ Üniversitesi Rektörlük İdari Teşkilatının üretmiş veya edinmiş olduğu manyetik, optik veya elektronik verilerin güvenli olarak yedeklenmesi, gerektiğinde kullanıma açılması ve ihtiyaç

Detaylı

Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır.

Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır. BİLGİ YÖNETİMİ Yazılım-donanım destek birimi bulunmalıdır. o Yazılım-donanım destek birimi 24 saat kesintisiz hizmet sunmalı, o Yazılım-donanım destek birimi çalışanlarının güncel iletişim bilgileri santralde

Detaylı

VİOPFIX API ÜYE YAZILIMI SERTİFİKASYON PROGRAMI TEMEL SEVİYE. Temmuz 2015, Sürüm 1.2

VİOPFIX API ÜYE YAZILIMI SERTİFİKASYON PROGRAMI TEMEL SEVİYE. Temmuz 2015, Sürüm 1.2 VİOPFIX API ÜYE YAZILIMI SERTİFİKASYON PROGRAMI TEMEL SEVİYE Temmuz 2015, Sürüm 12 DÖKÜMAN TARİHÇESİ Tarih Versiyon Açıklama Kasım 2014 10 İlk sürüm Sözleşmeler production ortamındaki sözleşmelere göre

Detaylı

EYG GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI

EYG GAYRİMENKUL PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI ACİL VE BEKLENMEDİK DURUM PLANI KASIM 2014 1. AMAÇ Bu planın amacı, EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. nin acil ve beklenmedik durumlarda müşterilerine, aracı kurumlara, piyasa katılımcılarına ve üçüncü

Detaylı

VERİ TABANI ve YÖNETİMİ

VERİ TABANI ve YÖNETİMİ VERİ TABANI ve YÖNETİMİ Maltepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2 BÖLÜM -12- TETİKLEYİCİ (TRIGGER) 3 Giriş Trigger lar Trigger lar Ne Zaman Kullanılmalıdır? Klasik Trigger ların Özellikleri

Detaylı

NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010

NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010 NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010 Copyright 2010 dojop Teknoloji Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Bilgi Teknolojilerinizde Devrim Yapın NComputing Erişim cihazları kişisel çalışma

Detaylı

SİMİS. 1 SİMİS Nedir? Signalix İş Makinaları İzleme Sistemi

SİMİS. 1 SİMİS Nedir? Signalix İş Makinaları İzleme Sistemi SİMİS Signalix İş Makinaları Sistemi SİMİS Nedir? SİMİS, iş makinası kullanan, satan, kiralayan, bakım/onarım hizmeti sağlayan kuruluşların; servis hizmetlerini planlama, kullanım yoğunluğunu takip, makina

Detaylı

1-20 Kullanıcı. 2*Xeon 2.4 GHZ 4 GB 2*146 GB 15k (Raid 1) c: 30 GB, d: 110. 21-40 Kullanıcı. 21-40 Kullanıcı. 41-80 Kullanıcı.

1-20 Kullanıcı. 2*Xeon 2.4 GHZ 4 GB 2*146 GB 15k (Raid 1) c: 30 GB, d: 110. 21-40 Kullanıcı. 21-40 Kullanıcı. 41-80 Kullanıcı. OPERA 1-20 Kullanıcı SINGLE SERVER 2*Xeon 2.4 GHZ 4 GB 2*146 GB 15k (Raid 1) c: 30 GB, d: 110 SINGLE SERVER 21-40 Kullanıcı 4*Xeon 2 GHZ 6GB 8*146 GB 15k (Raid 1+0) c:=40 GB, d:>=540 APPLICATION SERVER

Detaylı

Video Konferans ve Kurumsal İletişim Sistemi

Video Konferans ve Kurumsal İletişim Sistemi PlaceCam Video Konferans ve Kurumsal İletişim Sistemi 2014 Telif Hakkı: Bu doküman kısmın veya tamamen kopyalanamaz. İçindeki fikirler ve iş modeli paylaşılamaz. İletişim: Bilgin Yazar, bilginyazar@etgigrup.com,

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

YENİ TRADING DÜNYASINA ÇIKAN MERDİVEN

YENİ TRADING DÜNYASINA ÇIKAN MERDİVEN YENİ TRADING DÜNYASINA ÇIKAN MERDİVEN Foreks UNICA Ürün Ailesi Deniz ÜNLÜŞEREFOĞLU Yeni Global Trading Dünyasında Neler Oluyor? DİJİTALLEŞMENİN ETKİLERİ BlockChain Teknolojisi ile Tarihsel Bir Dönüşüm

Detaylı

R J F M Programlarında Kurulumda dikkat edilmesi gereken alanlar

R J F M Programlarında Kurulumda dikkat edilmesi gereken alanlar R J F M Programlarında Kurulumda dikkat edilmesi gereken alanlar SQL Server daki yetkilerin tam olarak verilmesi gereklidir. Security altında bulunan, Logins > NT AUTHORITY\SYSTEM ; Bu alanda sadece Public

Detaylı

Ubuntu Terminal Server Ve Uzak Masaüstü Sunucusu

Ubuntu Terminal Server Ve Uzak Masaüstü Sunucusu Ubuntu Terminal Server Ve Uzak Masaüstü Sunucusu Ünal YILMAZ unalyilmaz@hotmail.com Hakkımda 1976 da İstanbul da doğdum. Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi Elektrik, Anadolu Üni. Önlisans Halkla ilişkiler,

Detaylı

3CX IP Telefon Sisteminin Sürümlerinin Tanımı ve Müşterinin İhtiyaçlarına Göre Kanal Sayısını ve Sürümünü Belirleme

3CX IP Telefon Sisteminin Sürümlerinin Tanımı ve Müşterinin İhtiyaçlarına Göre Kanal Sayısını ve Sürümünü Belirleme 3CX IP Telefon Sisteminin Sürümlerinin Tanımı ve Müşterinin İhtiyaçlarına Göre Kanal Sayısını ve Sürümünü Belirleme 3CX IP Santral Sisteminin lisans politikası kanal ve sürüm bilgisine dayanmaktadır. Müşterinizin

Detaylı