E Guardo Smart Defender. Yardım Dokümanı. Versiyon E Guardo Destek Birimi.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "E Guardo Smart Defender. Yardım Dokümanı. Versiyon 1.0.0.7. E Guardo Destek Birimi. www.eguardo.com"

Transkript

1 E Guardo Smart Defender Yardım Dokümanı Versiyon E Guardo Destek Birimi

2 İçindekiler Giriş... 2 Temel Özellikler... 3 Desteklenen İşletim Sistemleri... 3 Desteklenen Servisler... 3 Sistem Kaynak Kullanımı... 3 Sürümler Ve Özellikleri... 4 Adım Adım E Guardo Smart Defender... 5 Kurulum... 5 İlk Açılış... 8 Lisanslama Ve Aktivasyon... 9 Ayarlar General IP Lists Services Mail & Report Settings Ana Ekran Pencereler Menu Çubuğu Genel Liste Özellikleri Ve Araçlar IP Query Firewall Schedules Blocked IP Addresses Uygulama Geliştirme Ve Entegrasyon (E Guardo Web Logger API)... 36

3 Giriş E Guardo Smart Defender, ağ üzerinde çalışan bir çok servisin güvenliğini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir güvenlik ve saldırı algılama yazılımıdır. Genel olarak, servislerin olay günlüklerini anlık olarak izleyerek, bunlara karşı güvenlik duvarı üzerinde otomatik kurallar oluşturur ve bu sayede saldırganların sisteminize sızmasını engeller. Ancak E Guardo sadece olay günlüklerine bağlı kalarak çalışmamaktadır. Sistemdeki birçok farklı göstergeyi de aynı anda takip ederek ve bunları olay günlüklerindeki kayıtlarla birleştirerek çok daha doğru sonuçlar üretir. Saldırganları dinamik olarak tespit etmenin yanında, global kara liste uygulamasını kullanarak, dünyanın her bölümünden gelen saldırgan bilgilerini birleştirir ve bir çok saldırganı daha saldırıyı denemeden güvenlik duvarı üzerinde durdurur. Saldırıları güvenlik duvarı üzerinde durdurmanın çok önemli avantajları vardır. Özellikle, DDOS & Brute Force saldırıları esnasında, sistem kaynakları hiçbir şekilde harcanmadan, direkt olarak güvenlik duvarı üzerinden saldırgan bağlantısı kesilir. E Guardo Smart Defender, Microsoft Internet Information Services (IIS) üzerinde, UrlScan 3.1 ile entegre olarak benzersiz bir denetleme yapar. Adres çubuğu üzerinden gelen saldırıların hemen hemen tamamını engeller. UrlScan konfigürasyonu ile SQL Injection dahil yüzlerce farklı koruma seçeneği ayarlanabilmektedir. Daha detaylı bilgi için lütfen bu bağlantıyı izleyin. E Guardo Smart Defender ile SMTP sunucunuz üzerinden e posta göndermeye çalışan kötü niyetli kullanıcıların tespit edilmesi de mümkündür. Relay özelliğini kapattığınızda SMTP sunucunuza yapılan saldırı amaçlı bağlantıları E Guardo ile rahatlıkla engelleyebilirsiniz. E Guardo Smart Defender ile sağlanan en önemli özelliklerden birisi de, özel uygulama desteğidir. Kurulum esnasında Developer klasörünün içindeki yazılım kütüphanesini kullanarak, tüm özel yazılımlarınızı E Guardo ile koruyabilirsiniz. Üstelik sadece 5 satır kodlama ile!. Microsoft.Net tabanlı tüm diller (C#, VB.Net, J#, F#, C++ vb.), Java, PHP, Klasik ASP ve daha bir çok dil ile gerekli entegrasyonu sağlayabilirsiniz. Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca web sitemizden örnek uygulamaları kaynak kodları ile birlikte indirebilirsiniz.

4 Temel Özellikler Desteklenen İşletim Sistemleri E Guardo Smart Defender sürüm türlerine göre aşağıda belirtilen işletim sistemlerinde sorunsuz çalışmaktadır. Microsoft Windows Vista Microsoft Windows 7 Microsoft Windows 8 Microsoft Windows Server 2008 Microsoft Windows Server 2008 R2 Microsoft Windows Server 2012 Kişisel Sürüm Standart Sürüm Profesyonel Sürüm Desteklenen Servisler E Guardo Smart Defender, aşağıdaki servisleri ağ saldırılarına karşı korur. Bunlar, Uzak Masaüstü Servisi (RDP) Microsoft SqlServer 2005 & 2008 & 2008 R2 & 2012 Microsoft Ftp Server (Tüm Sürümler) Microsoft Internet Information Server (IIS) (Tüm Sürümler) Microsoft SMTP Server & Outlook Web Access Özel Geliştirilmiş Yazılım Uygulamaları (Web Windows Mobil) Sistem Kaynak Kullanımı E Guardo Smart Defender, disk üzerinde Microsoft.NET Framework hariç yaklaşık 50 MB yer kaplamaktadır. Ayrıca diğer uygulama ve servislerin yaklaşık ortalama Ram ve CPU kullanımları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Ram Kullanımı CPU Kullanımı E Guardo Windows Servisi MB < %0,1 E Guardo Güncelleme Servisi 5 10 MB < % 0,1 E Guardo Hızlı Erişim Uygulaması (Tray) 2 4 MB < % 0,01 E Guardo Yönetim Uygulaması (E Guardo Admin) MB < % 1 E Guardo Yönetim Uygulaması (E Guardo Admin), sadece yöneticinin izlemesi için kullanılan bir uygulamadır ve kapatıldığında güvenlik servisleri çalışmaya devam edecektir.

5 Sürümler Ve Özellikleri E Guardo Smart Defender 2 farklı sürüm olarak sınıflandırılmıştır. Aşağıdaki tabloda sürümlerin temel özelliklerini ve farklarını görebilirsiniz. Kişisel Sürüm Standart Sürüm Profesyonel Sürüm İstemci İşletim Sistemlerinde Çalışma (Windows Vista 7 8) Sunucu İşletim Sistemlerinde Çalışma (Windows Server) Uzak Masa Üstü Koruması Microsoft FTP Servisi Koruması Microsoft SqlServer Koruması Microsoft IIS Koruması URLScan Entegrasyonu Özel Uygulama Koruması Güvenlik Duvarı Zamanlayıcısı Sadece İzleme Seçeneği Günlük Ve Haftalık Raporlama Harita Ve Grafik Destekli Yönetim Kokpiti Anlık Güvenlik Duvarı Olay Görüntüleyicisi Sürükle Bırak İle Arayüz Özelleştirme Harita Üzerinde Saldırıları Gösterme Ve TraceRoute Yerel KaraListe Yerel Beyaz Liste Global Kara Liste Heuristic Koruma Sistemi

6 Adım Adım E Guardo Smart Defender Kurulum E Guardo Smart Defender, yüklenecek sürüme göre belirli işletim sistemlerinde çalışabilir. Desteklenen işletim sistemleri listesine buradan ulaşabilirsiniz. E Guardo Smart Defender kurulum esnasında bilgisayarınızdaki bileşenleri kontrol eder ve gereksinim duyduğu bileşenleri otomatik olarak yükler. Bu bileşenler, Microsoft.Net Framework 4.5 URLScan 3.1 (isteğe bağlı olarak kurulur) LogParser 2.2 Microsoft SqlServer Compact Sürüm 4.1 Windows IIS Yönetim Bileşenleri (IIS Yüklü ise kurulur) E Guardo Windows Servisi E Guardo Otomatik Güncelleme Servisi E Guardo Yönetim Uygulaması E Guardo Hızlı Erişim (Tray) Uygulaması Görsel destek ve tema bileşenleri Kurulum dosyası sıkıştırılmış olarak hazırlanmıştır ve boyutu yaklaşık olarak 18 MB büyüklüğündedir. Açıldığında disk üzerinde 50 MB tan az yer kaplar. Microsoft.Net Framework kurulumu için ayrıca sistem durumuna göre disk kullanımı artabilir.

7 Yukarıda resmi verilen ekrandaki lisans anlaşması onayladıktan sonra, kurulum yapılacak disk klasörü belirlenir. Klasör seçiminden sonra, dosya kopyalama işlemi başlar ve sıkıştırılmış olan dosyalar disk üzerinde belirtilen klasöre açılır. Bundan sonra, aşağıda resmi verilen ana kurulum uygulaması otomatik olarak çalıştırılır.

8 Kurulum programı, bilgisayarınızda yüklü olan bileşenleri listelemez ve sadece gerekli olanları gösterir. Yukarıdaki resimde de görüleceği gibi, UrlScan 3.1 işaret kutusu varsayılan olarak seçili değildir ve isteğe bağlı olarak yüklenecektir. Eğer bilgisayarınızda UrlScan yüklü ise, bu kutucuk işaretli olarak gelecek ve seçim yapmanıza izin vermeyecektir. Ayrıca bilgisayarınızda Microsoft IIS yüklü değil ise, bu kutucuk işaretsiz olarak gelecek ve yine seçim yapmanıza izin vermeyecektir. UrlScan yüklemek için Microsoft Internet Information Services (IIS) bilgisayarınızda yüklü olmalıdır. İsterseniz What is UrlScan linkine tıklayarak, UrlScan hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. UrlScan detaylı olarak ileri ki bölümlerde anlatılmıştır. Daha fazla bilgi için lütfen bu bölümü detaylı olarak okuyunuz. Kurulum esnasında, özellikle Microsoft.Net Framework kurulumundan sonra, sistemi yeniden başlatmanız istenebilir. Sistem yeniden başlatıldıktan sonra, kurulum kaldığı yerden devam edecek ve bilgisayarınızı bir sonraki açtığınızda tamamlanmış olacaktır.

9 İlk Açılış Kurulum sonrasında sistem ilk açıldığında, E Guardo lisans bilgilerinizi girmeniz gerektiği konusunda sizi uyaracak ve aktivasyon sayfasına yönlendirecektir. E Guardo Smart Defender in çalışmaya başlaması için geçerli bir ürün anahtarına ve müşteri şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Bunun için Lisanslama Ve Aktivasyon bölümündeki yönergeleri izlemelisiniz. Başarılı bir aktivasyondan sonra, E Guardo ayarlar bölümü otomatik olarak açılacak ve sizi gerekli bilgileri girmeniz konusunda uyaracaktır. Ayarlar konusunda daha detaylı bilgi için lütfen Ayarlar bölümündeki yönergeleri izleyin.

10 Lisanslama Ve Aktivasyon E Guardo deneme sürümü kullanmak yada satın almak için, ilk olarak sayfasına giderek üye olmanız gerekmektedir. Bu bölümde oluşturacağınız üyelik bilgilerini, daha sonra ürün aktivasyonunda ve müşteri portaline giriş esnasında kullanacaksınız. Eğer 15 günlük deneme sürümü istiyorsanız, sayfada bulunan Sen Me Trial Key kutusunu işaretleyiniz. Başarılı bir şekilde üye olduğunuzda, belirtmiş olduğunuz e posta adresine kullanıcı bilgileriniz ve 15 günlük deneme sürümü için gerekli ürün anahtarı gönderilecektir. Deneme sürümü ürün anahtarınızı ayrıca Müşteri Portali içerisinden de talep edebilirsiniz. E Guardo Smart Defender i satın almak istemeniz durumunda, web sitemiz üzerinden Kişisel yada Standart sürümlerden birisini seçerek istediğiniz sayıda sipariş verebilirsiniz. Siparişiniz tamamlandığında, belirtmiş olduğunuz e posta adresine satın almış olduğunuz her bir ürün için ayrı bir ürün anahtarı gönderilecektir. Size gönderilmiş olan ürün anahtarını Product Key alanına kopyalayınız. Ayrıca üyelik sonrası size gönderilmiş olan müşteri şifrenizi Customer Password alanına giriniz ve Activate Product tuşuna basarak ürünü aktive ediniz. adresindeki müşteri portalini kullanarak, Tüm ürün anahtarlarınızı ve kullanım durumlarını görebilir, Tüm satın alma geçmişinizi ve siparişlerinizi izleyebilirsiniz. Müşteri portaline ulaşmak için lütfen bu bağlantıyı izleyin.

11 Önemli Deneme sürümlerinde, süresi dolmuş olan ürün anahtarları aktivasyonda çalışmayacaktır. Her müşteri için sadece 1 adet deneme sürümü lisansı sağlanmaktadır. Bir ürün anahtarı, aynı anda sadece 1 bilgisayarda çalışmaktadır. Dolayısıyla, aynı ürün anahtarı ile birden fazla bilgisayarda aktivasyon yapılamamaktadır. Ürün lisansınızı başka bir bilgisayara taşımak için, E Guardo Yönetim programındaki Info bölümünde bulunan Uninstall License tuşu ile lisansınızı bilgisayardan kaldırmalı yada E Guardo yu o bilgisayardan kaldırmalısınız. Kişisel sürüm lisansları sadece Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerinde çalışmaktadır. Dolayısıyla, kişisel bir lisans sunucu işletim sistemlerinde kullanılamaz. Ürün anahtarınızın ve müşteri şifrenizin güvenliği çok önemlidir. Bu bilgilerin güvenliğini sağlayamamanız durumunda, lisans bilgileriniz kötü niyetli kişilerce kullanılabilir.

12 Ayarlar Aşağıda, detaylı olarak ayarlar bölümündeki her bir başlık açıklanmıştır. General Failure Attempts Allowed Bir IP adresinden izin verilen hatalı giriş sayısını belirler. Failure Attempts Allowed Apart parametresinde belirtilen süre içerisinde aynı IP adresinden Failure Attempts Allowed parametresindeki sayı kadar hatalı giriş yapılması durumunda, IP adresi geçici Engelleme listesine alınır ve Block IP For parametresinde belirtilen süre kadar geçici Engelleme listesinde kalır. Bu süre sonrasında IP adresi geçici Engelleme listesinden otomatik olarak çıkarılır. Block IP For Bir IP adresinin geçici Engelleme listesinde kalacağı süreyi saat cinsinden belirler. Add to Black List After Block Bir IP adresinin, kaç defa geçici Engelleme listesine alındığında, yerel kara listeye ekleneceğini belirler. Örneğin bu parametreye 3 değeri verdiğinizde, bir IP adresi 1 yıl içerisinde 3 defa geçici Engelleme listesine girerse, yerel kara listeye alınacaktır. 0 değeri girilirse, IP adresi asla yerel kara listeye alınmaz.

13 Failure Attempts Allowed Apart Bir IP adresinin başarısız giriş denemelerinin unutulma süresidir. Örneğin, Failure Attempts Allowed parametresi 3 olduğu bir senaryoda, bir IP adresinden 2 defa başarısız deneme olması durumunda, Failure Attempts Allowed Apart parametresinde belirtilen süre sonunda bu başarısız giriş deneme kayıtları engelleme da hesaba katılmayacaktır. Audit Only Mode (Don't Block) Bu seçenek işaretlendiğinde, sistem IP adreslerini engellemek dışında tüm işlevlerini yerine getirecektir. Bu seçenek Kişisel sürümde mevcut değildir. Use UrlScan E Guardo nun UrlScan ı kullanıp kullanmayacağını belirler. Bu seçeneğin UrlScan nın çalışmasına bir etkisi yoktur. UrlScan sistem de yüklü ise, E Guardo nun onu kullanıp kullanmayacağını belirler. UrlScan ı tamamen durdurmak için, Ayarlar bölümündeki üst menüden Uninstall UrlScan seçeneğini kullanmalısınız. Yine aynı şekilde UrlScan ı sisteminize kurmak için Ayarlar bölümündeki üst menüden Install UrlScan seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu seçenek Kişisel sürümde mevcut değildir ve E Guardo Windows Servisini yeniden başlatmayı gerektirir. Auto Start Firewall Windows güvenlik duvarının her hangi bir nedenle durdurulması durumunda, public profildeki güvenlik duvarının belirli bir süre sonra tekrar çalıştırılmasını sağlar. Global Black List Enabled Global kara listenin kullanılmasını belirler. Bu seçenek işaretli olduğu durumda, E Guardo, diğer müşterilerinden gelen saldırgan bilgilerini sizin bilgisayarınızı da korumak için kullanır. Kullanılması önemle tavsiye edilir. Global kara listenin içerisinden belirli IP adreslerine izin verebilirsiniz. Enable Heuristic Protection Heuristic Protection is advanced technology for detecting attacks before they start. e.guardo Heuristic detectors watches network connections and detects malicious actions over your network. Heuristic detectors catches port scanners also and blocks them automaticaly on firewall. When checked, Heuristic protection is activated. Using this service is highly recommended. Clear Fail Logs After E Guardo nun istatistiksel amaçlı sakladığı başarısız deneme kayıtlarının ne kadar süre sonrasında (gün) otomatik olarak temizleneceğini belirler. Bu kayıtlar istenirse Failed Requests History bölümünden manuel olarak temizlenebilir. (Tavsiye edilmez) Clear Block Logs After E Guardo nun istatistiksel amaçlı sakladığı IP engelleme kayıtlarının ne kadar süre sonrasında (ay) temizleneceğini belirler. Bu kayıtlar istenirse Blocked IP History bölümünden manuel olarak temizlenebilir. (Tavsiye edilmez)

14 Log Whitlisted IP Events Beyaz listeye alınan IP adresleri hatalı giriş yapsalar bile engellenmezler ve izlenmezler. Bu seçeneği işaretlediğinizde, beyaz listede bulunan IP adreslerinin hatalı giriş denemeleri izlenebilir olacaktır. Ancak bir engelleme yapılmayacaktır. Application Listen Port Yazılım geliştiriciler için gerekli bir parametredir. Detayları ilgili bölümde bulabilirsiniz. Application Security Key Yazılım geliştiriciler için gerekli bir parametredir. Detayları ilgili bölümde bulabilirsiniz. Require Password For Admin E Guardo yönetim ara yüzünü bir şifre aracılığı ile korumanızı sağlar. Bu seçenek işaretlendiğinde, E Guardo yönetim ara yüzü açılırken Admin Password parametresinde verdiğiniz şifreyi soracaktır. Show Help Tool Tips Kontrollerin üzerine Mouse ile geldiğinizde, kısa yardım açıklamalarının görüntülenmesini belirler. IP Lists Local Black List Yerel kara liste, E Guardo tarafından otomatik olarak oluşturulabildiği gibi, istenirse manuel olarak IP adresi yada IP adresi aralığı girilebilir. Yerel kara listeye eklenen IP adresi yada aralıkları, süresiz olarak güvenlik duvarı üzerinden engellenirler. Bir IP adresini listeden çıkarabileceğiniz gibi, listedeki Blocked alanındaki işareti kaldırarak geçici izin de verilebilir. Aşağıdaki şekilde IP adresi ayada aralığı girebilirsiniz. Tek IP Adresi : IP Adres Listesi : , IP Adres Aralığı : Local White List Yerel beyaz liste, hiçbir şekilde engellenmeyecek IP adresi yada IP aralığının belirtildiği bölümdür. Bu listedeki IP adresleri başarısız giriş denemesinde bulunsalar bile engellenmezler. Aşağıdaki şekilde IP adresi ayada aralığı girilebilir. Tek IP Adresi : IP Adres Listesi : , IP Adres Aralığı : Services Bu bölümde, E Guardo tarafından korunan servisleri görebilirsiniz. Listedeki Guarding işaretini kaldırarak, servis korumasını durdurabilirsiniz. Mail & Report Settings Bu bölümden, E Guardo nun size uyarı e postası gönderebilmesi için gerekli e posta servisi ayarlarını yapabilirsiniz. Ayarlar Microsoft Outlook ta olduğu gibi temel e posta sunucusu ayarlarıdır.

15 Send Daily Report Günlük servislerin çalışma durumlarını, hatalı giriş denemelerini, engellenen IP adres bilgilerini ve güvenlik duvarı üzerinden engellenen IP adresi sayı bilgilerinin e posta ile gönderilmesini sağlar. Send Weekly Report Haftalık servislerin çalışma durumlarını, hatalı giriş denemelerini, engellenen IP adres bilgilerini ve güvenlik duvarı üzerinden engellenen IP adresi sayı bilgilerinin e posta ile gönderilmesini sağlar. Weekly Report Send Day Haftalık bilgilendirme raporunun hangi gün gönderileceğini belirler. Report Send Time Günlik yada gaftalık bilgilendirme raporlarının günün hangi saatinde gönderileceğini belirler. Send E Mail When E Guardo Service Stopped E Guardo Windows servisi beklenmedik bir şekilde durduğunda e posta ile uyarılmanızı belirler. Send E Mail When IP Blocked Her IP adresi engelleme işlemi sonrasında e posta ile bilgilendirilmenizi belirler. SMTP Server Giden e posta sunucu adresini belirler. smtp.gmail.com gibi. SMTP Port Giden e posta sunucunuzun portunu belirler. SMTP UserName Giden e posta sunucunuza login olmak için gerekli kullanıcı adınızı tanımladığınız bölümdür. SMTP Password Giden e posta sunucunuza login olmak için gerekli şifrenizi tanımladığınız bölümdür Use SSL Giden e posta sunucunuza SSL ile bağlantı yapılıp yapılmayacağını belirler. Mail Sender Name E Guardo tarafından gönderilecek uyarı e postalarının kimin (ad soyad yada kurum gibi)tarafından gönderileceğini belirler. Sender E Mail Address E Guardo tarafından gönderilecek uyarı e postalarının hangi e posta adresinden gönderileceğini belirler. Report E Mail Address E Guardo tarafından gönderilecek uyarı e postalarının hangi e posta adreslerine gönderileceğini belirler. Birden fazla e posta adresini aralarına virgül koyarak yazabilirsiniz. Send Error Report Feedbacks to E Guardo E Guardo sisteminde oluşan hataların merkeze gönderilmesini ve otomatik olarak sorunların çözülmesini sağlar. Bu çeneğin işaretli kalması önemle tavsiye edilir.

16 Send Report Feedbacks to E Guardo Başka sistemlerden gelen saldırgan bilgilerinin kullanılmasını ve sizin sisteminizdeki saldırgan bilgilerinin diğer müşteriler tarafından kullanılmasını sağlar. Bu çeneğin işaretli kalması önemle tavsiye edilir. Saldırgan IP adresi ve tarih dışında hiçbir bilgi gönderilmez. Export Settings (Menu Bar) Yaptığınız ayarları yedeklemenize yada başka sistemlere tekrar girmeden taşımanızı sağlar. Disk üzerinde belirttiğiniz adrese konfigürasyon dosyasını yazar ve Import Settings tuşu ile tekrar ayarları bu dosyayı göstererek yükleyebilirsiniz. Import Settings (Menu Bar) Yedeğini aldığınız yada başka bir bilgisayarda kaydettiğiniz ayarları, bilgisayarınıza yüklemenizi sağlar. Install UrlScan (Menu Bar) UrlScan uygulamasını bilgisayarınıza yüklemenizi sağlar. Uninstall UrlScan (Menu Bar) UrlScan uygulamasını bilgisayarınızdan tamamen kaldırmanızı sağlar. Install Required Windows Components (Menu Bar) E Guardo yüklemesi esnasında, IIS yüklü değil ise, E Guardo kurulum programı gerekli Windows bileşen yüklemesini yapamaz ve IIS, FTP, UrlScan gibi seçenekler çalıştırılamaz. E Guardo yüklemesinden sonra, bilgisayarınıza IIS yüklerseniz, bu tuşu kullanarak gerekli Windows bileşenlerini yükleyebilir ve FTP,IIS ve UrlScan korumalarının çalışmasını sağlayabilirsiniz.

17 Ana Ekran Bu bölümde, E Guardo yönetim uygulamasının ana açılış ekranının kullanımı konusunda detaylı bilgi verilecektir. Bazı özellikler Kişisel Sürüm ve Standart Sürüm arasında farklılık göstermektedir.

18 Pencereler Status Penceresi Windows Firewall Bu etiket, güvenlik duvarı tarafından durdurulan bağlantı sayısını gösterir. Remote Desktop Protection Bu etiket, uzak masa üstü bağlantısı (RDP) üzerinden gelen hatalı giriş denemelerini (Fail) ve engellenen bağlantı (Block) sayılarını gösterir. Ms SqlServer Protection Bu etiket, Microsoft SqlServer üzerinden gelen hatalı giriş denemelerini (Fail) ve engellenen bağlantı (Block) sayılarını gösterir. Ms Ftp Server Protection Bu etiket, Microsoft Ftp Server üzerinden gelen hatalı giriş denemelerini (Fail) ve engellenen bağlantı (Block) sayılarını gösterir. IIS + SMTP Protection (Standart Sürüm) Bu etiket, Microsoft IIS Server ve Microsoft SMTP Server üzerinden gelen hatalı giriş denemelerini (Fail) ve engellenen bağlantı (Block) sayılarını gösterir. Application Protection (Standart Sürüm) Bu etiket, özel uygulamalarınız üzerinden gelen hatalı giriş denemelerini (Fail) ve engellenen bağlantı (Block) sayılarını gösterir. Total Fail / Block Bu etiket, tüm servisler üzerinden gelen hatalı giriş denemelerini (Fail) ve engellenen bağlantı (Block) sayılarının toplamını gösterir.

19 Last IP Blocks Penceresi Bu pencere E Guardo tarafından en son engellenen 50 IP Adresini tarih sırasına göre gösterir. Sağ tuşa tıklayarak; Yerel Kara Listeye Ekleme (Add To Black List) Beyaz Listeye Ekleme (Add To White List) Engelleme Listesinden Çıkarma (Remove From Block List) İşlemlerini yapabilirsiniz.

20 Last IP Fails Penceresi Bu pencere en son hatalı giriş yapan 50 IP Adresini tarih sırasına göre gösterir. Sağ tuşa tıklayarak; Yerel Kara Listeye Ekleme (Add To Black List) Beyaz Listeye Ekleme (Add To White List) Engelleme Listesinden Çıkarma (Remove From Block List) Hatalı Giriş Sayacını Sıfırlama (Clear Fails) İşlemlerini yapabilirsiniz.

21 Last Firewall Blocks Penceresi (Standart Sürüm) Bu pencere güvenlik duvarı tarafından en son engellenen 50 IP Adresini tarih sırasına göre gösterir. Sağ tuşa tıklayarak; Yerel Kara Listeye Ekleme (Add To Black List) Beyaz Listeye Ekleme (Add To White List) Geçici Engelleme Listesinden Çıkarma (Remove From Block List) İşlemlerini yapabilirsiniz.

22 Map Query Penceresi (Standart Sürüm) Bu pencere, sayfa üzerinde bulunan tüm listelerdeki IP Adreslerine tıkladığınızda, otomatik olarak IP adresinin harita üzerindeki konumu gösterir. (Kişisel Sürüm de ayrı bir pencere olarak açılır.) Ayrıca yönetim ara yüzü açıkken oluşan en son başarısız girişimi yada en son engellemeyi otomatik olarak harita üzerinde gösterir. Bunlara ek olarak, pencere üzerinde bulunan araçlar ile; Manuel olarak bir IP adresini sorgulayabilir, IP adresine ait TraceRoute bilgisini görebilir,(t) IP adresine ait WhoIs bilgisini sorgulayabilir, (?) Başarısız Son 25 giriş denemesini harita üzerinde görebilir (F) Engellenen Son 25 IP adresini harita üzerinde görebilirsiniz.(b)

23 Blocks By Country Penceresi Bu pencere, E Guardo sistem loglarına göre E Guardo tarafından engellenen IP adreslerinin ülkelere göre dağılımını gösteren bir çubuk grafiği barındırır.

24 Firewall Blocks By Country Penceresi Bu pencere, E Guardo sistem loglarına göre güvenlik duvarı tarafından engellenen IP adreslerinin ülkelere göre dağılımını gösteren bir çubuk grafiği barındırır.

25 Fails By Service Penceresi Bu pencere, E Guardo sistem loglarına göre başarısız giriş denemesi yapan IP adreslerinin ülkelere göre dağılımını gösteren bir çubuk grafiği barındırır.

26 Fails By Time Penceresi Bu pencere, E Guardo sistem loglarına göre, son 24 saat içinde yapılan başarısız giriş denemelerini saat bazlı olarak gösterir.

27 Menu Çubuğu Start E Guardo Service E Guardo Windows Servisini durdurmanızı başlatmanızı sağlar. Bazı değişikliklerin etkin olabilmesi için bu seçeneği kullanarak servisi yeniden başlatabilirsiniz. Settings Ayarlar bölümünün açılmasını sağlar. Daha detaylı bilgi için Settings bölümüne bakınız. Blocked IPAddresses E Guardo tarafından, o anda engellenen IP adreslerinin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için buraya tıklayın. Activate License Deneme sürümü lisansınızı aktive etmeniz için kullanılan bir bölümdür. Aktivasyon sonrasında, Support tabının altında About menüsü olarak yerleşir. IP Query IP adresi üzerinden haritayı kullanarak, saldırganın lokasyonunu belirlemede ve TraceRoute ile bağlantıyı çözümlemenizi sağlar. Firewall Schedules Güvenlik duvarınızın çalışmasını belirli bir takvime göre ayarlamanızı sağlayan bölümü açar. Reset Layout (Standart Sürüm) Ana ekran görüntüsünü ve tasarımını orijinal haline getirmek için kullanılır. IP Block History E Guardo tarafından engellenmiş IP adreslerinin listesinin bulunduğu bölümü açar. Fail Counter (Standart Sürüm) Henüz engelleme sayısına ulaşmamış başarısız girişimlerin görüntülendiği bölümü açar. Failed Request History Tüm başarısız giriş denemelerinin listelendiği bölümü açar.

28 Firewall Block History Güvenlik duvarı tarafından engellenmiş IP adreslerinin listelendiği bölümü açar. En fazla kayıt gösterilir.

29 Genel Liste Özellikleri Ve Araçlar E Guardo içinde kullanılan listeler görünmeyen bir çok özelliği içerisinde barındırır. Aşağıda bu özelliklerden bazıları gösterilmiştir. Alan Gösterme Gizleme

30 Gelişmiş Raporlama Ve Export Filtre Editörü İle Gelişmiş Filtreleme Alan Başlığı Menüsü İle Filtreleme

31 Satır Filtreleme Arama Ekranı Alana Göre Gruplama Diğer Menü Seçenekleri

32

33 IP Query IP Query aracı, ana ekran üzerinde tıklamış olduğunuz IP adresini (Kişisel Sürüm) yada manuel olarak girdiğiniz IP adresini harita üzerinde konumlandırmanızı, RIPE sorgusu yapmanızı ve isteğinize göre TraceRoute ile bağlantıyı çözümlemenizi sağlar. Standart Sürüm ayrıca ana sayfa üzerinde bu ve daha fazlasını sağlayan bir araç sunar (Map Query).

34 Firewall Schedules Güvenlik duvarı zamanlayıcı, Windows güvenlik duvarınızı belirli bir takvime uygun olarak programlamanızı sağlar. Örneğin, sadece çalışma saatleriniz olan sabah 09:00 ile akşam 17:00 arasında Uzak Masa Üstü bağlantısına izin vermek isteyebilirsiniz. Yada tam tersi belirli gün ve / veya saatler arasında belirli IP / IP aralığı ve port / port aralığı için kısıtlama izin içeren kurallar oluşturabilirsiniz. Add New Schedule Yeni bir güvenlik duvarı takvimi oluşturmanızı sağlar. Açılan sayfadaki kontrollerin işlevi aşağıda açıklanmıştır. Bunlar; IP Address(es) or IP Range Kuralın uygulanacağı IP Adresi yada IP adres aralığını belirler. Bu alana hiçbir değer girmezseniz, kural tüm IP Adresleri için uygulanır. Kullanımı, Tek IP Adresi : IP Adres Listesi : , IP Adres Aralığı :

35 Allow IP Address(es) Kuralın bir kısıtlama mı yoksa izin mi olduğunu belirler. İşaretli olduğu durumda, izin kuralı olarak çalıştırılır. Is Rule Enabled Kuralın aktif olup olmadığını belirler. Bu seçenek kuralları silmeden saklamak için kullanılır. İşretli olmadığında, kural çalıştırılmaz. Ayrıca süresi biten kurallar otomatik olarak deaktive edilir. Port(s) or Port Range Kuralın uygulanacağı port numarasını yada port aralığını belirler. Bu alana hiçbir değer girilmezse, kural tüm portlar için uygulanır. Kullanımı, Tek Port Adresi : 80 Birden fazla Port :80,443,1433 Port Aralığı: Birden fazla Port ve aralık birlikte: 80, Daily Start Time Kuralın günlük olarak hangi saate çalışmaya başlayacağını belirler. Daily End Time Kuralın günlük olarak hangi saatte durdurulacağını belirler. Rule Start Date Kuralın çalışmaya başlayacağı tarihi belirler. Bu tarihten önce kural çalıştırılmaz. Rule End Date Kuralın hangi tarihe kadar aktif olacağını belirler. Bu tarihten sonra kural çalıştırılmaz ve deaktif olur. Rule Active Days Kuralın haftanın hangi günlerinde çalıştırılacağını belirler. Seçili günlerin dışında kural çalıştırılmaz. Edit Schedule Daha önce oluşturduğunuz bir kuralın değiştirilmesini sağlar. Delete Schedule Daha önce oluşturduğunuz bir kuralın silinmesini sağlar.

36 Blocked IP Addresses Bu bölümde, E Guardo tarafından, o anda engellenen IP adreslerinin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz. Bu liste; Global kara liste, Yerel Kara Liste Geçici Engelleme Listesinin bileşiminden oluşur. UnBlock Bu işlem ile, seçili IP adresini geçici Engelleme listesinden çıkarabilirsiniz. Add To Black List Bu işlem ile, seçili IP adresini, yerel kara listeye tek adımda ekleyebilirsiniz. İstediğinizden, Settings bölümünden yerel kara liste içerisinden aynı IP adresini tekrar çıkarabilirsiniz. Add To White List Bu işlem ile, seçili IP adresini, yerel beyaz listeye tek adımda ekleyebilirsiniz. İstediğinizden, Settings bölümünden yerel kara beyaz içerisinden aynı IP adresini tekrar çıkarabilirsiniz.

37 Uygulama Geliştirme Ve Entegrasyon (E Guardo Web Logger API) E Guardo Smart Defender, Standart Sürüm ve üzeri sürümlerinde sağladığı entegrasyon özellikleri sayesinde, yazılım geliştiricilere çok önemli bir güvenlik mekanizması sağlamaktadır. Kurulum esnasında Developer klasörünün içindeki yazılım kütüphanesini kullanarak (GuardoWebLogger.dll), tüm özel yazılımlarınızı E Guardo ile koruyabilirsiniz. Microsoft.Net tabanlı tüm diller (C#, VB.Net, J#, F#, C++ vb.), Java, PHP, Klasik ASP ve daha bir çok dil ile gerekli entegrasyonu sağlayabilirsiniz. Örnek Microsoft C# çözümünü uygulamanın yüklü olduğu adresteki Developer klasörünün altında sıkıştırılmış olarak bulabilirsiniz. Not: Entegrasyon yapılacak uygulama ve E Guardo Smart Defender aynı bilgisayarda çalışmalıdır. Örneğin web sitenizi E Guardo ile koruma alına almak istiyorsanız, web sitenizin bulunduğu bilgisayarda E Guardo Smart Defender Standart Editon yada daha üzeri yüklü olmalıdır. E Guardo yerel IP Adreslerini engellemez. Bundan dolayı test işlemlerinizi farklı bir IP Adresi kullanarak yapmalısınız. API referansına ulaşmak için lütfen bağlantıyı izleyin.

e.guardo Yardım Dokümanı Versiyon. 1.0.0.7 VeriTeknik http://www.veriteknik.com.tr http://www.eguardo.com

e.guardo Yardım Dokümanı Versiyon. 1.0.0.7 VeriTeknik http://www.veriteknik.com.tr http://www.eguardo.com e.guardo Yardım Dokümanı Versiyon. 1.0.0.7 http://www.eguardo.com VeriTeknik http://www.veriteknik.com.tr Giriş E-Guardo Smart Defender, ağ üzerinde çalışan bir çok servisin güvenliğini sağlamak amacıyla

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır.

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır. Kurulum Dökümanı * v1.4.3 9.11.2017 * Bu döküman FortiLogger 3.1.7 versiyonu için hazırlanmıştır. Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır:

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Nisan 2016 Versiyon Sürüm 2.1.3 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 10 4. Windows

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

Kurulum Dökümanı. v

Kurulum Dökümanı. v Kurulum Dökümanı v1.0 04.02.2017 Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır: 1. Min. 8 GB Bellek, çift çekirdek işlemci, cihaz başına min.

Detaylı

MATLAB KURULUM KILAVUZU

MATLAB KURULUM KILAVUZU MATLAB KURULUM KILAVUZU 1- https://www.mathworks.com sitesine girerek Log In sekmesine tıklayın. 2- Daha önceden bir Mathworks hesabı oluşturmadıysanız Create Account diyerek yeni bir hesap oluşturun.

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI İçindekiler Server Kurulumu... 3 Microsoft.NET Framework 4.0 Kurulumu... 3 Crystal Reports 2008 Redistributable Package (C12) Kurulumu... 5 Microsoft SQL Server 2008

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu

Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu Lisans Serverin Kurulumu ve Konfigürasyonu SSS Teknik Destek Kategori:Allplan->Teknik Destek ve Kurulum->SSS_Allplan_2016_Server_Lisans_Kurulumu Program: Allplan 2016 Tarih: 10.12.2015 Döküman-TN: İnternet:

Detaylı

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008 R2 kurulumunu ilk yaptığınız zaman, 120 günlük deneme süreniz başlar. Bu süre içerisinde deneme sürümünü kullanabileceğiniz

Detaylı

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği Merhaba, Aşağıda hazırlamış olduğum dokümanda Windows Server 2012 işletim sistemi kurulumunu sizlerle paylaşacağım. Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları Eğer elinizde bir Windows Server 2012 işletim

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. VEBIAN V1.6 KURULUM DOKÜMANI 29.08.2015 İçindekiler Amaç ve Kapsam... 2 Sistem Gereksinimleri... 3 Kurulum Adımları... 4 Başlamadan Önce... 4 Kurulum

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

NicProxy Registrar WHMCS Modül Kurulumu Versiyon 1.0

NicProxy Registrar WHMCS Modül Kurulumu Versiyon 1.0 NicProxy Registrar WHMCS Modül Kurulumu Versiyon 1.0 Tescil Bilgisi 2009 NicProxy. Tüm Hakları Saklıdır. Bu belge, NicProxy mülkiyetinde ve NicProxy e ait özel bilgiler içermektedir. NicProxy yetkili temsilcisinin

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri

Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Lisanslama Sistemi ve Set Yükleme İşlemleri Yeni lisanslama sistemine geçiş sonrasında karşılaşılan aksaklıkları gidermek amacı ile yükleme işlemlerinde bazı değişiklikler yapılmasına karar verildi. Yapılan

Detaylı

BitTorrent İstemci Kullanımı

BitTorrent İstemci Kullanımı BitTorrent İstemci Kullanımı Değerli Müşterimiz, BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer eşten eşe (P2P) paylaşım programlarından

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO Windows Ürünleri için Online Mutabakat LOGO Java Ürünleri için Online Mutabakat Microsoft Excel veri kaynağı için Online Mutabakat Microsoft SQL Server

Detaylı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı EndNote Web Hızlı Başvuru kartı THOMSON SCIENTIFIC Web öğrencilere ve araştırmacılara çalışmalarını yazarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Web tabanlı bir servistir. ISI Web of Knowledge, EndNote,

Detaylı

Windows Live ID ve parolanızı giriniz.

Windows Live ID ve parolanızı giriniz. Ücretsiz Deneme Hesabı Oluşturma ve Temel Özelliklerin Kullanım Kılavuzu Bilgi girilmesi gerekli alanlar Kişisel bilgi içeren alanlar http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresine gidiniz

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

e-mutabakat hesabı için adresimizden kayıt olabilirsiniz.

e-mutabakat hesabı için   adresimizden kayıt olabilirsiniz. BSBA e-mutabakat Gönderim Uygulaması e-mutabakat hesabı için https://www.emikro.com.tr/ adresimizden kayıt olabilirsiniz. Üst bölümde yer alan E-Mutabakat butonuna tıklayınız. Kayıt ekranında yer alan

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI

ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:MOBİL KURULUM TALİMATI ETA:Mobil Kurulum Adımları Kuruluma başlamadan önce ana bilgisayarınızda kontrol etmeniz gereken minimum gereksinimler aşağıda belirtilmiştir. 1. Microsoft Windows Versiyon Kurulum

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu SQL Bağlantı Bilgileri Server : Kullanıcısı : Şifre : Veri Tabanı : LOGO ürünü veri tabanının barındırıldığı MS SQL sunucu adı. LOGO ürünü veri tabanına bağlantı

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

AKINSOFT OfficeMessenger

AKINSOFT OfficeMessenger AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 20.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yerel ağlarda (ofis veya ev) veya internet üzerinden (E-Ofis programı entegrasyonu sayesinde)

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

Trend Micro Worry-Free Business Security 8.0 İlk Kez Kurulumla İlgili İpuçları ve Püf Noktaları

Trend Micro Worry-Free Business Security 8.0 İlk Kez Kurulumla İlgili İpuçları ve Püf Noktaları Trend Micro Worry-Free Business Security 8.0 İlk Kez Kurulumla İlgili İpuçları ve Püf Noktaları Casus Yazılımdan İstenmeyen E- Koruma Postadan Koruma Virüsten Koruma Kimlik Avından Koruma İçerik ve URL

Detaylı

Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.0'dan v3.1.0'a)

Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.0'dan v3.1.0'a) Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.0'dan v3.1.0'a) Bu belge, Webmaster düzeyindeki kullanıcıların kurulu olan Proticaret Exclusive portalının versiyon v3.0'dan versiyon 3.1.0'a yükseltirken

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi User roaming service İndirme Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam ürününü kuracağınız platforma taşıyınız. Vmware

Detaylı

Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.2.0'dan v3.2.1'e)

Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.2.0'dan v3.2.1'e) Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.2.0'dan v3.2.1'e) Bu belge, Webmaster düzeyindeki kullanıcıların kurulu olan Proticaret Exclusive portalının versiyon v3.2.0'dan versiyon 3.2.1'e yükseltirken

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu ÖNSÖZ Akademik LMS (ALMS), Türkiye'deki yüksek öğrenim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 İçerik Web sunucusunun yapılandırılması için gerekli yazılımların temini Yazılımlarının sunucuya yüklenmesi Ön test Uygulama yazılımlarının yapılandırılması Son

Detaylı

1. Sertifika istenmesi

1. Sertifika istenmesi Tele Tıp için SSL sertifikasının alınması ve ISS yüklenmesi için yapılması gerekli işlemlerin anlatan yardım dokümanıdır. Tüm işlemler PACS sunucusu üzerinden yapılmalıdır. 1. Sertifika istenmesi a. Sub

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu

KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu KANTAR UYGULAMASI Kurulum Kılavuzu Serhat Öztürk Medyasoft Danışmanlık ve Eğitim A.Ş. v.1.0 Kantar Uygulaması üç temel parçadan oluşur. Veritabanı, WCF servisi ve Masaüstü uygulaması. Bu nedenle sistemde

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

Bulut Ayarları (Dropbox)

Bulut Ayarları (Dropbox) Bulut Ayarları (Dropbox) kayıt cihazınıza bağlı herhangi bir kamera hareket algıladığında, resim çekerek size ait bir Dropbox hesabına gönderebilir. Bu sayede kayıt cihazı çalınsa veya Hard Diskiniz arızalansa

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi İndirme Güncel sürüm için www.useroam.com adresini ziyaret edebilirsiniz Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.02 Tarih : 23.07.2012 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz.

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz. JOBCONTROL KURULUMU JobControl kurulumu için, Windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayara ihtiyaç vardır. Program kurulumundan önce, işletim sisteminizin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu tespit etmeniz

Detaylı

General myzyxel.com myzyxel.com Servis Yönetim Servis Name Content Filter Name Password myzyxel.com Submit Redirected URL

General myzyxel.com myzyxel.com Servis Yönetim Servis Name Content Filter Name Password myzyxel.com Submit Redirected URL ZyWALL-70 Content Filter General 1- Content Filter uygulamasını etkinleştirmek için kutucuğu doldurunuz 2- Content Filter uygulamasının ZyWall cihazını gateway olarak gören VPN tünelleri için de geçerli

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması

İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması İŞLEM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK VE EĞİTİM LTD. ŞTİ. ArcGIS 10.1 Desktop Ücretsiz Deneme Lisanslaması 2012 İçerik Sayfa 1. Sistem Gereksinimleri...1 2. Esri Hesabı Oluşturma 3 3. Esri Hesabınız

Detaylı

Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar;

Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar; Kurulum Rehberi Bu bölümde Trend Micro Internet Security nin nasıl yüklendiği anlatılıyor. Bu bölümün içindeki başlıklar; 1) Bilgisayar Gereksinimleri 2) Yüklemeden önce Trend Micro Internet Security Yükleme

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

WOLVOX Mobil Satış PDA

WOLVOX Mobil Satış PDA AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 01.Mart.2011 Sayfa 1 İçindekiler Dizini 1. ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ...3 2. BAĞLANTISI VE KULLANIMI...3 2.1. Ayarlar...3 2.2. Merkez

Detaylı

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3 İÇİNDEKİLER 1. Zamanbaz Hakkında... 3 2. Zamanbaz Kurulumu... 3 2.1. Zamanbaz Sistem Gereksinimleri... 3 2.2. Zamanbaz Kurulumu... 3 3. Zamanbaz İlk Çalıştırma ve Kullanımı... 6 3.1. İlk Çalıştırma...

Detaylı

ZWCAD +2012. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu

ZWCAD +2012. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu Sayfa - 2 ZWCAD +2012 Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu Önemli ZWCAD de aktivasyon işlemini yaptığınızda lisans kodu, yükleme yapılan bilgisayara kilitlenir. Bu sebeple lisans

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

NicProxy Registrar AWBS Modül Kurulumu Versiyon 1.0

NicProxy Registrar AWBS Modül Kurulumu Versiyon 1.0 NicProxy Registrar AWBS Modül Kurulumu Versiyon 1.0 Tescil Bilgisi 2009 NicProxy. Tüm Hakları Saklıdır. Bu belge, NicProxy mülkiyetinde ve NicProxy e ait özel bilgiler içermektedir. NicProxy yetkili temsilcisinin

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

Bu makalede 2003 sunucu, Windows 2003 Server anlamına gelmektedir. Aşağıda yapılan işlemler 2003 R2 sunucu üzerinde denenmiş ve çalıştırılmıştır.

Bu makalede 2003 sunucu, Windows 2003 Server anlamına gelmektedir. Aşağıda yapılan işlemler 2003 R2 sunucu üzerinde denenmiş ve çalıştırılmıştır. WINDOWS 2003 SUNUCULARI ÜZERĐNE PHP YÜKLENMESĐ ERDAL YAZICIOĞLU erdal(at)gmail.com http://barbarossa41.wordpress.com Merhabalar, Çözümpark.com adresinde bir kullanıcı ASP ve PHP yi aynı sunucu üzerinde

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu 1) http://webislem.superonline.net adresinden müşteri numarası ve şifresi ile giriş yapılır. Servislerim sekmesi altından Tellcom Posta menüsüne

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz...

Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz... Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz... Asistek Firewall kullanmanın pek çok yararı vardır: Asistek Firewall, tamamen web tabanlı ve esnek yapıya sahip Güvenlik Duvarı servislerini barındırarak çeşitli

Detaylı

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım, baskılarınızı yaparken %50 ye, ve hatta resimsiz yazdırma seçeneğini kullandığınızda çok daha fazlasına varan tasarruf yapmanızı sağlar. Sadece tek bir

Detaylı

CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU

CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU Cisco any connect uygulaması ile kurum dışındaki bir bağlantı noktasından, mobil cihazlar (cep telefonu, tablet ve diz üstü bilgisayar) ile

Detaylı

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler GfK Internet Monitör... 2 Sistem Gerekleri... 2 Google Chrome ile İndirme... 2 Kurulum... 3 İfşa Etmeme Sözleşmesini Kabul Etme... 4 Kurulum Sihirbazı...

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB Tarih: 29/01/2013 Versiyon Tarih Açıklama 1.0 29-01-13 İlk yazımı İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 1-2 2. SSLVPN BAĞLANTI ADIMLARI... 2-2 2.1 Linux

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. G-Sec'e Genel Bakış

Kullanım Kılavuzu. G-Sec'e Genel Bakış Kullanım Kılavuzu G-Sec'e Genel Bakış G-Sec Nedir? G-Sec, Arf Teknoloji tarafından geliştirilmiş, üst seviye güvenlik teknolojisi olan ClearBox 'un oyunlar için düzenlenmiş halidir. ClearBox; bulut, sanallaştırma

Detaylı

Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması

Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması Bir sınıf yönetim sistemi olarak LanSchool yazılımı, öğretmenlerin, öğrenci bilgisayar ekranlarını görmesi, müdahale etmesi,

Detaylı

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI GEÇİCİ DOSYALARIN TEMİZLENMESİ: Araçlar menüsü altındaki internet özellikleri seçeneğine girilir. Göz atma geçmişi başlığı altındaki Sil butonu tıklanır. GEÇİCİ DOSYALARIN

Detaylı

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu

OPERATÖR SERVİSLERİ. Kullanıcı Kılavuzu OPERATÖR SERVİSLERİ Kullanıcı Kılavuzu Versiyon Tarih Yazan Tanım 1.0 01-08-2013 Burcu Kayacık Yalman Turkcell Servisleri 2.0 08-10-2014 Burak Şanlı Vodafone Servisleri 2.1 17-10-2014 Gül GÖNLÜBEYAZ Düzenlemeler

Detaylı

Ders Tanıtım Sunumu. Database Managegement II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Ders Tanıtım Sunumu. Database Managegement II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Ders Tanıtım Sunumu Database Managegement II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU 08 Eyl. 2016 KURULUM SQL SERVER 2016 yılı başlarında piyasaya çıkan SQL Server

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle.

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. Kurulumu başlattık.kutucuğu işaretledik resimdeki gibi. Ve

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Network üzerinde MATLAB kurulması

Network üzerinde MATLAB kurulması Network üzerinde MATLAB kurulması MATLAB&Simulink www.figes.com.tr Bir network üzerinde MATLAB ın kurulmasına başlanmadan önce bir network lisansı açılması ve bunun için de kurulum yapılacak sunucunun

Detaylı