FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN"

Transkript

1 FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aşağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne göre yapılacak sınavla yüksek lisans ve doktora öğrencisi alınacaktır. EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI Yüksek Lisans Doktora İLKÖĞRETİM Sınıf Eğitimi 9 - Sosyal Bilgiler Eğitimi 1,2 9 2 Fen Bilgisi Eğitimi 1, Matematik Eğitimi 1,2 4 - TÜRKÇE EĞİTİMİ 5 -+1* BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ 12 - EĞİTİMİ 1,2 EĞİTİM YÖNETİMİ TEFTİŞİ PLANLAMASI 7 7+2* VE EKONOMİSİ 1,2 EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM 1,2 6 4 EĞİTİM YÖNETİMİ TEFTİŞİ PLANLAMASI 40 VE EKONOMİSİ II. ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM II. ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS 40 1 Belirtilen kontenjanlar haricinde yabancı uyruklu öğrenci alınacaktır (Öğretim dili Türkçe). 2 Belirtilen kontenjanlar haricinde yabancı uyruklu öğrenci alınacaktır (Öğretim dili İngilizce). *Yatay geçiş için kontenjan ayrılmıştır. BAŞVURU ŞARTLARI İlköğretim Anabilim Dalı Sınıf Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi Matematik Eğitimi ve Fen Bilgisi Eğitimi ne yüksek lisans için müracaat edecek adayların müracaat ettikleri bilim dalının lisans programından, Sosyal Bilgiler Eğitimi Bilim Dalı nda doktora programına müracaat edecek adayların ise Sosyal Bilgiler Eğitimi yüksek lisans programından mezun olmaları gerekmektedir. Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı nda yüksek lisans ve doğrudan doktora programlarına müracaat edecek adayların, müracaat ettikleri anabilim dalının (Türkçe Eğitimi) lisans programından mezun olmaları, doktora programına müracaat edecek adayların müracaat ettikleri anabilim dalının (Türkçe Eğitimi) yüksek lisans programından mezun olmaları gerekmektedir. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı na müracaat edecek adayların, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünden mezun olmaları gerekmektedir. Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi ile Eğitim Programları ve Öğretim tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adayların dört yıllık lisans programlarından mezun olmaları gerekmektedir.

2 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans Doktora ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ 5 - BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Kuramsal Temeller - 2 Bilgisayar Donanımı 5 2 Yazılım 3 - BİYOLOJİ Botanik 4 - Genel Biyoloji 5 1 Moleküler Biyoloji 2+1* - Zooloji 2 - BİYOMÜHENDİSLİK 7 5 BİYOTEKNOLOJİ 7 - ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ Çevre Bilimleri 2 2 Çevre Teknolojisi 7 1 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ Elektrik Makinaları 4 1 Elektrik Tesisleri 2+1* 1 Devreler ve Sistemler 1 1 Elektronik 4 - Telekomünikasyon 2 - ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. TEKN. PROG. Telekomünikasyon 1 1 Devreler ve Sistemler 1 - Kontrol ve Kumanda Sistemleri 1 - Elektrik Tesisleri 1 - EKOBİLİŞİM 5+1* - 3 Ekobilişim Anabilim Dalı na müracaat edecek adayların, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Tekn. ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmaları gerekmektedir. ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ Isı Tekniği 2 - Yenilenebilir Enerji Sistemleri 3 - Enerji Planlaması ve Verimliliği 5 1 FİZİK Katıhal Fiziği 2 - Genel Fizik 4 2 Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği * Atom ve Molekül Fiziği 3 - Nükleer Fizik 2 2 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ Yapı 3 - Hidrolik 3 - Mekanik 2 - Geoteknik 1+1* - İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ TEKNOLOJİLERİ PROG. Yapı 5 - Yapı Malzemesi 3 - Hidrolik 1 - Mekanik +1* - İSTATİSTİK İstatistiksel Bilgi Sistemleri 2 - JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ Genel Jeoloji 2 - Mineroloji-Petrografi 1 - Maden Yatakları ve Jeokimyası 3 - Uygulamalı Jeoloji 2 -

3 KİMYA Anorganik Kimya 10 1 Fizikokimya 10 1 Analitik Kimya 2 1 Organik Kimya 5 3 Biyokimya 2 - KİMYA MÜHENDİSLİĞİ Proses ve Reaktör Tasarımı 3 - Temel İşlemler ve Termodinamik 1 1 Kimyasal Teknolojiler 4 - MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ Mekanik 3 2 Termodinamik 4 1 Enerji 4 3 Makine Teorisi ve Dinamiği 2 2 Makine Konstrüksiyon ve İmalat 1 1 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ TEKNOLOJİLERİ PROG. Mekanik 4 - Konstrüksiyon ve İmalat 8 - Termodinamik ve Isı Tekniği 2+1* - MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ Kontrol Sistemleri 2 1 Mekanik Sistemler 4 1 Elektronik Sistemler 6 1 Bilgisayar Sistemleri 2 1 Mekatronik Mühendisliği 3 1 MATEMATİK Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi 6 - Geometri * Uygulamalı Matematik 7 1+1* METALURJİ ve MALZEME MÜHENDİSLİĞİ Malzeme Bilimi 6 4 Üretim Metalurjisi 6 2 METALURJİ ve MALZEME MÜH. TEK. PROG. Malzeme 12 7 Üretim Metalurjisi 9 4 Seramik Metalurjisi 5 3 MİMARLIK Mimarlık 13 - OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ Taşıt Tahrik ve Güç Sistemleri 3 - Taşıt Tasarım 1 1 Taşıt Dinamiği ve Kontrol 1 1 SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE İŞLEME TEKNOLOJİSİ Avlama Teknolojisi 1 - İşleme Teknolojisi 3 - SU ÜRÜNLERİ TEMEL BİLİMLER Balıkçılık Temel Bilimleri 2 - İç Sular Biyolojisi 5 1 Deniz Biyolojisi 1 - SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Yetiştiricilik 9 1 Hastalıklar 4 - YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ 10 2 * 1 (Bir) kontenjan yatay geçiş için ayrılmıştır. Mimarlık Anabilim Dalı na müracaat edecek adayların, Mimarlık lisans bölümünden mezun olmaları gerekmektedir.

4 SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI Yüksek Lisans Doktora Tıp Programı Anatomi 3 3* Tıbbi Biyokimya 1,2 1+1** 1*** Fizyoloji 1 - Histoloji Embriyoloji 3 - Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları/Odyoloji 1 1**** - Tıbbi Farmakoloji Tıbbi Mikrobiyoloji 1 - Tıbbi Biyoloji 4 - Veteriner Programı Anatomi 1,2-4 Besin Hijyeni ve Teknolojisi 2 1 Biyokimya Cerrahi 1,2 7 6 Doğum ve Jinekoloji 1,2 5+1** 4+1** Dölerme ve Suni Tohumlama 1-2 Farmakoloji ve Toksikoloji 1 1 Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Histoloji Embriyoloji 1,2-2 İç Hastalıkları Mikrobiyoloji 1 - Parazitoloji 1,2 3 2 Patoloji 1,2 5+2** 5+2** Veteriner Hekimliği Tarihi Deontoloji ve Etik 2-2 Zootekni 1,2 3 2 Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı ** 5+1** Hemşirelik 4***** - 1 Belirtilen kontenjanlar haricinde yabancı uyruklu öğrenci alınacaktır (Eğitim dili Türkçe). 2 Belirtilen kontenjanlar haricinde yabancı uyruklu öğrenci alınacaktır (Eğitim dili İngilizce). * Tıp, Veteriner veya Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olmak. ** Yatay geçiş kontenjanı. ***Tıp Fakültesi mezunu veya Tıbbi Biyokimya Yüksek Lisans mezunu olmak. ****Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Odyometri Bölümünü bitirmiş olmak ve sonrasında herhangi bir bölümden lisans tamamlamış olmak veya Hemşirelik Bölümü, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Bölümü, Psikoloji Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Biyoloji Bölümlerinin herhangi birinde yüksek lisans yapmış olma şartı aranır. *****Hemşirelik lisans mezunu olmak. Tıp Programı Doktora programına müracaat edecek 4 yıllık lisans mezunu adayların, ilgili anabilim dalında yüksek lisans yapmış olma şartı aranır. Veteriner Programı Doktora programına müracaat edecek 4 yıllık lisans mezunu adayların, ilgili anabilim dalında yüksek lisans yapmış olma şartı aranır. Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Eğitim Fakültelerinin Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü mezunu olması ve Doktora Programına Beden Eğitimi ve Spor yüksek lisans mezunu olma şartı aranır.

5 SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI Y. LİSANS DOKTORA TEZSİZ Y.LİSANS II. ÖĞRETİM TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Eski Türk Dili Yeni Türk Dili 3** 1 - Yeni Türk Edebiyatı Eski Türk Edebiyatı Türk Halk Edebiyatı (Halk Bilimi) TEMEL İSLAM BİLİMLERİ Tefsir Kelam İslam Hukuku Hadis Arap Dili ve Belagatı İslam Mezhepleri Tarihi FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ Dinler Tarihi 1, İslam Felsefesi Din Felsefesi Felsefe Tarihi Din Sosyolojisi İSLAM TARİHİ VE SANATLARI İslam Tarihi Türk İslam Sanatları Türk Dini Musikisi COĞRAFYA Fiziki Coğrafya Beşeri ve İktisat Coğrafyası Türkiye Coğrafyası Bölgesel Coğrafya TARİH Genel Türk Tarihi T.C. Tarihi Yakınçağ Tarihi Yeniçağ Tarihi Eskiçağ Tarihi Ortaçağ Tarihi BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI İngiliz Dili ve Edebiyatı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SOSYOLOJİ - Genel Sosyoloji ve Metodoloji Uygulamalı Sosyoloji Kurumlar Sosyolojisi Sosyometri İLETİŞİM BİLİMLERİ 23* - - İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ EĞİTİMİ İŞLETME 1,3 12** - - GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİK YÖN SAĞLIK KURUMLARI YÖN TEKNOLOJİ VE BİLGİ YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ *İletişim Bilimleri yüksek lisans programına başvuracakların İletişim Fakültesi mezunu olmaları gerekmektedir. 1 Belirtilen kontenjanlar haricinde yabancı uyruklu öğrenci alınacaktır (Öğretim dili Türkçe). 2 Belirtilen kontenjanlar haricinde yabancı uyruklu öğrenci alınacaktır (Öğretim dili Arapça). 3 Belirtilen kontenjanlar haricinde yabancı uyruklu öğrenci alınacaktır (Öğretim dili İngilizce). **Kontenjan harici yatay geçişle öğrenci alınacaktır.

6 GENEL BAŞVURU ŞARTLARI Tezli- II.Öğretim Tezsiz Yüksek lisans ve doktora başvuruları Ağustos 2016 tarihleri arasında, enstitu.firat.edu.tr adresi üzerinden online olarak yapılacak ve Ağustos 2016 tarihleri arasında başvuru evrakları şahsen veya vekaletli dilekçe ile enstitülere teslim edilecektir. Başka şekilde yapılan başvurular ve evraklarını enstitülere teslim etmeyenlerin başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir. Online başvuru esnasında gerekli evraklar taranarak sisteme yüklenecektir. Online başvuru işlemlerinde eksik veya hatalı belgesi olan adayların başvurusu geçerli sayılmayacaktır. Birden fazla anabilim dalına veya enstitüye başvuru yapılamaz. Tezsiz yüksek lisans mezunları doktoraya başvuramaz. Eğitim, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerine başvuracak adayların mezun olduğu lisans ve yüksek lisans programı, başvurulan anabilim dalından farklı ise, adaylar başvurduğu alanla ilgili yazılı sınava alınacak, başarılı olanlar (50 ve üzeri puan alanlar) Bilimsel Hazırlık Programına tabi tutulacaktır. Sağlık Bilimleri Enstitüsüne başvuracak adayların mezun olduğu lisans veya yüksek lisans programı, başvurulan anabilim dalından farklı ise (Tıp programlarına başvuracak adaylar Tıp Fakültesi, Veteriner programlarına başvuracak adaylar Veteriner fakültesi mezunu değil ise), adaylar başvurduğu alanla ilgili yazılı sınava alınacak, başarılı olanlar (50 ve üzeri puan alanlar) ilgili anabilim dalı gerekli gördüğü takdirde Anabilim Dalı kurulunun teklifi ve Enstitü Yönetim Kurulu Kararıyla Bilimsel Hazırlık Programına tabi tutulacaktır. Eğitim Bilimleri Enstitüsü nün, Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi, Eğitim Programları ve Öğretim ile İlköğretim Sınıf Öğretmenliği için EŞİT AĞIRLIK ALES, İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitimi ile Türkçe Eğitimi için SÖZEL ALES, İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi, İlköğretim Matematik Eğitimi ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi için SAYISAL ALES puanı esas alınacak olup, ALES puanları en az 55 olmalıdır. Fen Bilimleri Enstitüsü nün bütün anabilim dalları yüksek lisans ve doktora programları için SAYISAL ALES puanı esas alınacak olup, SAYISAL ALES puanı en az 55 olmalıdır. Sosyal Bilimler Enstitüsü nün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ne bağlı tüm anabilim dalları yüksek lisans programı için EŞİT AĞIRLIK ALES puanı esas alınacak olup, EŞİT AĞIRLIK ALES puanı en az 55 olmalıdır. Diğer tüm anabilim dalları yüksek lisans ve doktora programları için SÖZEL ALES puanı esas alınacak olup, SÖZEL ALES puanı en az 55 olmalıdır. Sağlık Bilimleri Enstitüsü nün Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı, Tıp yüksek lisans programları ile Veteriner yüksek lisans ve doktora programları için EŞİT AĞIRLIK veya SAYISAL ALES puanı esas alınacak olup, ALES puanı en az 55 olmalıdır. Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı için EŞİT AĞIRLIK, SÖZEL veya SAYISAL ALES puanı esas alınacak olup ALES puanı en az 55 olmalıdır. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp doktora programlarına başvurabilmek için Tıp Fakültesi mezunlarının Temel Tıp puanının en az 50 olması veya ALES SAYISAL kısmından 55 puan almış olmaları, Tıp Fakültesi mezunu olmayanların ise ALES SAYISAL kısmından 55 puan almış olmaları gerekir. Temel Tıp puanı, Tıpta Uzmanlık Sınavı nda (TUS) Temel Tıp Bilimleri Testi-1 bölümünden elde edilen standart puanının 0.7; Klinik Tıp Bilimleri Testinden elde edilen standart puanın 0.3 ile çarpılarak toplanması ile elde edilir (TUS belgesinin geçerlilik süresi 3 yıldır).

7 TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME Yüksek lisans programlarına müracaatlarda, başvurulan programın puan türünde standart ALES puanının en az 55 olma şartı aranır, yabancı dil şartı ve mezuniyet not ortalaması şartı aranmaz. Değerlendirme: ALES puanının % 60 ı, lisans mezuniyet notunun % 30 u, varsa YDS veya eşdeğer sınav puanının % 10 u toplanarak başarı puanı hesaplanır. Yabancı dil notunun değerlendirmeye alınabilmesi için puanın en az 40 olması gerekir. Başarı puanı 60 ve üzerinde olan adaylar başarı puanına göre sıralamaya tabi tutulur. Bu hesaplamada başarı puanı 60 ın altında olanların başvurusu kabul edilmeyeceğinden online başvuru yapmadan önce bu şartı dikkate alarak başvuru yapmaları gerekmektedir. İlan edilen kontenjan kadar asıl ve yedek listeler belirlenir. Eşitlik halinde lisans mezuniyet notu yüksek olan adaya öncelik verilir. Lisans derecesini başvurduğu tezli yüksek lisans programından farklı alanda almış olan aday, öncelikle başvurduğu alanla ilgili yazılı olarak yapılacak Farklı Alan Sınavı (FAS) na alınır. Bu sınavdan 50/100 ve üzerinde puan alan aday değerlendirme ölçütlerine tabi tutulur. Bağıl değerlendirme sistemine ilişkin dönüşümlerde YÖK ün not dönüşüm tablosu esas alınır. Ancak, not transkriptinde dörtlük sistem ile birlikte 100 lük sistemle genel not ortalaması varsa YÖK dönüşüm tablosu esas alınmaz. Lisans derecesini bölüm/program birincisi olarak tamamlayan Fırat Üniversitesi mezunları, mezuniyetlerini takip eden eğitim-öğretim yılı içerisinde, mezun olduğu anabilim/bilim dalında açılacak tezli yüksek lisans programına, başvuru şartlarını sağlamak koşulu ile doğrudan kabul edilirler. Bölüm birincileri mevcut kontenjandan sayılırlar. TEZSİZ II. ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME Tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde, lisans mezuniyet notu dikkate alınıp en yüksek olandan başlamak üzere adaylar sıralamaya tabi tutulur. İlan edilen kontenjan kadar asıl ve yedek aday belirlenir. Eşitlik halinde ALES puanı dikkate alınır. Eşit puana sahip adayların ALES puanı bulunmadığı takdirde kura çekilir. Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı Tezsiz II. Öğretim yüksek lisans programlarından İş Sağlığı ve Güvenliği Programlarına 30, Sosyoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programına da 20 öğrenciden az sayıda kayıt yapılırsa program açılmayacaktır. Eğitim Bilimleri Enstitüsüne bağlı Tezsiz II. Öğretim yüksek lisans programlarına 30 öğrencinin kayıt yaptırması halinde programlar açılacaktır. Tezsiz II. Öğretim yüksek lisans programlarının güz yarıyılı harç ücretleri; İş Sağlığı ve Güvenliği Dönemi: 2000 (3 Yarıyıl) =6000 Sağlık Kurumları Yöneticiliği Dönemi: 2000 (2 Yarıyıl) =4000 İş Sağlığı ve Güvenliği tezsiz yüksek lisans programına başvuranların, Tüm Mühendislik Fakültesi Mezunları, Mimarlık Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Fen Fakültesi Fizik ve Kimya Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, İşletme ve Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Sağlık Kurumları Yöneticiliği tezsiz yüksek lisans programına başvuranların her hangi bir lisans programından mezun olmaları gerekmektedir. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile Eğitim Programları ve Öğretim II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programının 2016/2017 Güz Yarıyılı harç ücretleri 1. ve 2. Dönem 1500, 3. dönem 1000 (toplam 4000 ) dir. DOKTORA BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME Yüksek lisans diploması ile başvuranların en az; programın puan türünde standart ALES ve YDS (alanı ile ilgili ÜDS) veya eşdeğer sınavlardan 55 puan alması ve yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının 75/100 olması gereklidir. Sağlık Bilimleri Enstitüsü nün yüksek lisans gerektirmeyen programlarında (hazırlık sınıfları hariç en az on yarıyıl süreli Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri veya Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olanlar) lisans mezuniyet notu en az 65/100 ve en az; programın puan türünde standart ALES ve YDS (alanı ile ilgili ÜDS) veya eşdeğer sınavlardan 55 puan alması gerekmektedir.

8 Değerlendirme: ALES notunun %50 si, lisans/yüksek lisans mezuniyet notunun %20 si, YDS veya eşdeğer sınav puanının %20 si ve bilimsel değerlendirme sınavının %10 u alınarak hesaplanır. Puanı 70 ve üzerinde olan adaylar sıralamaya tabi tutulur. İlan edilen kontenjan kadar asıl ve yedek listeler belirlenir. Eşitlik halinde lisans mezuniyet notu yüksek olan adaya öncelik verilir. Aday, ilgili program/anabilim dalı başkanlığında yapılacak bilimsel değerlendirme yazılı ve sözlü sınavlarına girmek zorundadır. Sınavlardan birine girmeyen aday başarısız kabul edilir. Bilimsel değerlendirme sınav notu, yazılı ve sözlü puanların ortalaması alınarak hesaplanır, bir tutanakla kayıt altına alınır ve sınav evrakları enstitüye gönderilir. Lisans ve yüksek lisans derecesinin her ikisini de başvurdukları doktora programından farklı alanlarda almış olan adaylar, bilimsel değerlendirme sınavından önce başvurdukları alanla ilgili bir yazılı olarak yapılacak Farklı Alan Sınavı (FAS) na alınır. Bu sınavdan 50/100 ve üzerinde puan alan aday, değerlendirme ölçütlerine tabi tutulur. Üniversitemizde yüksek lisans öğrenimini tamamladıktan sonra doktora öğrenimine en fazla bir yarıyıl ara vererek başvuruda bulunan adaylardan yeniden ALES puanı istenmez. Bağıl değerlendirme sistemine ilişkin dönüşümlerde YÖK ün not dönüşüm tablosu esas alınır. Ancak, not transkriptinde dörtlük sistem ile birlikte 100 lük sistemle genel not ortalaması varsa YÖK dönüşüm tablosu esas alınmaz. DOĞRUDAN DOKTORA ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME Hazırlık sınıfı hariç dört yıllık lisans diploması ile doğrudan doktoraya başvuranların en az; ALES puanı 80, YDS (alanı ile ilgili ÜDS) veya eşdeğer sınav puanı 55 ve lisans mezuniyet notunun 4 üzerinden en az 3 olması gereklidir. Aday, ilgili program/anabilim dalı başkanlığında yapılacak bilimsel değerlendirme yazılı ve sözlü sınavlarına girmek zorundadır. Sınavlardan birine girmeyen aday başarısız kabul edilir. Bilimsel değerlendirme sınav notu, yazılı ve sözlü puanların ortalaması alınarak hesaplanır, bir tutanakla kayıt altına alınır ve sınav evrakları enstitüye gönderilir. Değerlendirme: ALES notunun %50 si, lisans mezuniyet notunun %20 si, YDS veya eşdeğer sınav puanının %20 si ve bilimsel değerlendirme sınavının %10 u alınarak hesaplanır. Puanı 70 ve üzerinde olan adaylar sıralamaya tabi tutulur. İlan edilen kontenjan kadar asıl ve yedek listeler belirlenir. Eşitlik halinde lisans mezuniyet notu yüksek olan adaya öncelik verilir. BAŞVURU TARİHLERİ Tezli tezsiz II. Öğretim yüksek lisans ve doktora başvuruları, Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır Ağustos 2016 tarihleri arasında başvuru evrakları enstitülere teslim edilecektir (Başvuru evrakları teslim edilmediği takdirde başvuruları geçersiz sayılacaktır). BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAV TARİHLERİ Başvuracağı yüksek lisans ve doktora programlarından farklı alanlardan mezun olan adaylar için yapılacak olan Farklı Alan Sınavları 23 Ağustos 2016 Salı günü saat da Enstitülerin ilgili anabilim dallarında yapılacaktır. Doktora programlarına başvuracak adayların Bilimsel Değerlendirme Sınavları 24 Ağustos 2016 Çarşamba günü saat da Enstitülerin ilgili anabilim dallarında yapılacaktır.

9 KESİN KAYIT TARİHLERİ Tezli-Tezsiz II. Öğretim yüksek lisans ve doktora programlarını kazanan adayların kesin kayıtları Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Yedek listede yer alan adayların başvuruları 08 Eylül 2016 Perşembe günü olup kesin kayıtları ise 09 Eylül 2016 Cuma günü yapılacaktır. İSTENEN BELGELER 1. Başvuru ve özgeçmiş formu adresi ilgili enstitünün hazır formlar kısmından veya Enstitülerden alınabilir, 2. TC Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi, 3. Lisans veya yüksek lisans diplomasının fotokopisi, 4. Transkriptin fotokopisi (Ön lisanstan, tamamlama yoluyla lisans mezunu olan adayların ön lisans transkriptini getirmeleri), 5. Lisans veya yüksek lisans öğrenimini Yurtdışında tamamlamış adayların Yükseköğretim Kurulunca verilen denklik belgesini, diploma ve transkriptlerinin noterce Türkçeye çevrilmiş örneğini de eklemeleri, 6. ALES belgesinin fotokopisi, 7. YDS veya eşdeğer sınav belgesinin fotokopisi, 8. Mevzuata uygun bir adet vesikalık fotoğraf (kesin kayıt sırasında üç adet), 9. Kesin kayıt hakkı kazanan erkek adaylar; kayıt sırasında askerlik belgesinin asıllarını vermek zorundadırlar. 10. Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar yukarıda verilen fotokopi niteliğindeki belgelerin ilgili enstitü yetkilisinin aslı gibidir onayını yapabilmesi için asıllarını ibraz etmek zorundadır. 11. Enstitüler gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir. Adayların kesin kayıtlarında şahsen veya vekaletli dilekçe ile başvurusu zorunludur. Eksik evrakla başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir. II. Öğretim tezsiz yüksek lisans programına kesin kayıt yaptıran adayların kayıt sildirmeleri durumunda harç ücreti iade edilmez. Yabancı Uyruklu Öğrenciler için kesin kayıtta istenen Belgeler 1) Lisans veya Yüksek lisans Diplomasının aslı ve fotokopisi 2) Transkriptin aslı ve fotokopisi 3) Pasaportun aslı ve fotokopisi 4) İl Emniyet Müdürlüğünce verilen ikametgâh tezkeresinin aslı ve fotokopisi 5) 3 adet fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş) 6) Eğitim dilini, öğrenimini yürütecek düzeyde bildiğini gösteren belge 7) Doktora Programına başvuracak yabancı uyruklu öğrenciler, anadilleri dışında YDS (alanı ile ilgili ÜDS) veya eş değer sınavlardan en az 55 aldıklarına dair belgeyi getireceklerdir.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aşağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aşağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aşağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aşağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aşağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2012-2013 Bahar yarıyılında, Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aşağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 00 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI ANABİLİM DALI Coğrafya Fiziki Coğrafya Beşeri ve İktisadi Coğrafya Türkiye Coğrafyası Bölgesel Coğrafya Tarih Yeniçağ Tarihi

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Sİ ALINACAKTIR

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20152016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 0506 EğitimÖğretim yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. BAŞVURU

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 01-05 Ağustos 2016 tarihleri arasında

Detaylı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER Tezli Yüksek Lisans Programlarına başvuran adaylarının; 1. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu

Detaylı

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak.

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü 06-07 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları,

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisansüstü Programları Lisansüstü Programlara Başvuru Tarihleri : 01-05 Ağustos 2016 Anabilim Dallarında

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR Tezsiz Yüksek Doktora Y.

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü nün aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 2016-2017 Akademik Yılı GÜZ yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

DOKTORA ANABİLİM DALI. AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana başvuru yapabilecek

DOKTORA ANABİLİM DALI. AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana başvuru yapabilecek T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI YÜKSEK LİSANS DOKTORA ANABİLİM DALI AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana

Detaylı

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Tezli Yüksek Lisans ve Doktora için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Detaylı

Öğr.Sayı BAŞVURU KOŞULLARI* DR 1. YL 7 Tarım Makineleri, Biyosistem Mühendisliği veya Makine Eğitimi Bölümü Mezunu Olmak DR - YL 20 YL 3 DR 2 YL 3

Öğr.Sayı BAŞVURU KOŞULLARI* DR 1. YL 7 Tarım Makineleri, Biyosistem Mühendisliği veya Makine Eğitimi Bölümü Mezunu Olmak DR - YL 20 YL 3 DR 2 YL 3 Gaziosmanpaşa Ünirsitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitülere alınacak Yüksek Lisans Doktora Öğrenci İlanı FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PR G Öğr.Sayı sı BAŞVURU

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü'ne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2016-2017 Akademik Yılı Güz Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

ALES PUAN TÜRÜ PROGRAM DOKTORA PROGRAMLARI

ALES PUAN TÜRÜ PROGRAM DOKTORA PROGRAMLARI PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda kadrosuz

Detaylı

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Doktora Tezli

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Doktora Tezli Doktora Y. Lisans Tezs.Y.lis ALES Puan Türü Tezli Yük.Lis. Doktora T.C Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim I.(Güz)Yarıyılı Lisansüstü Programlara alınacak öğrenci Kontenjan ve Başvuru

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 18 Temmuz 2016. Başvuru Tarihi Sonu 29 Temmuz 2016. Sonuçların İlan Tarihi 5 Ağustos 2016

Başvuru Tarihi Başlangıcı 18 Temmuz 2016. Başvuru Tarihi Sonu 29 Temmuz 2016. Sonuçların İlan Tarihi 5 Ağustos 2016 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ/SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARASINDA ORTAKLAŞA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA 206-207 EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM / ANASANAT DALI MALİYE VE MALİ YÖNETİM

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN (İlanımız 01.01.2014 tarihli Sözcü Gazetesinde yayımlanmıştır)

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN (İlanımız 01.01.2014 tarihli Sözcü Gazetesinde yayımlanmıştır) KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN (İlanımız 0.0.04 tarihli Sözcü Gazetesinde yayımlanmıştır) Üniversitemize bağlı Sağlık, Sosyal Bilimler ve Fen Enstitülerinin çeşitli anabilim dallarına 0304 EğitimÖğretim

Detaylı

FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN FIRAT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Eğitim, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aģağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 206207 EğitimÖğretim yılı Güz yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. BAŞVURU

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 20162017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü İlan Metni Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2015-2016 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU Adayların

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar Lisansüstü

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ Başvuru Ücretinin Bankaya Yatırılması 13-Ağustos-7 Eylül 2012 Başvuruların

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen Anabilim Dalı ve Bilim Dallarına 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

Sınav Tarihi ve Saati. Anabilim Dalı 27.06.2016. Yabancı Dil YDS veya Eşdeğeri. ALES Puan Türü. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. T.C. Uyr.

Sınav Tarihi ve Saati. Anabilim Dalı 27.06.2016. Yabancı Dil YDS veya Eşdeğeri. ALES Puan Türü. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. T.C. Uyr. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 20162017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI YABANCI UYRUKLU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI YABANCI UYRUKLU ANABİLİM DALI KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI PERFÜZYONİST TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI TC UYRUKLU İÇİ DIŞI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize bağlı Sağlık, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinin çeşitli Anabilim dallarına 015016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü Eğitim için öğrenci

Detaylı

YÜKSEK LİSANS DOKTORA

YÜKSEK LİSANS DOKTORA ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEN 2014-2015 öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerine yüksek lisans ve doktora öğrenimi

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 204205 EğitimÖğretim yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. İSTENİLEN

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANI

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANI T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2009-2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS KONTENJANI DOKTORA KONTENJANI YABANCI UYRUKLU

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize bağlı Sağlık, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinin çeşitli anabilim dallarına 014015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Lisans Üstü Eğitim

Detaylı

Not: Öğrenci alımına iliģkin ilanımız 20.01.2016 tarihli Sözcü Gazetesinde yayımlanmıģtır.

Not: Öğrenci alımına iliģkin ilanımız 20.01.2016 tarihli Sözcü Gazetesinde yayımlanmıģtır. KAFKAS ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize Bağlı Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Çeşitli Anabilim Dallarına 015016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Lisansüstü Eğitim İçin Öğrenci

Detaylı

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN,

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN, T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen anabilim dallarına bağlı programlara, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. A-

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 06-07 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda aranan

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20162017 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (05.01.2017

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bulunan Anabilim Dalları'na 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılında

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd.

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd. T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ : 12.06.2012 TOPLANTI NO : 4 KARAR NO : 2012/4 TOPLANTIDA BULUNANLAR : Doç. Dr. Fatih YILMAZ

Detaylı

2010 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ

2010 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ 2010 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ Dayanak Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Başvuru Yönergesi, Yükseköğretim Kurulu () tarafından 26 Mart 2010 tarihinde yayımlanan Öğretim

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN (İlanımız 14.08.2013 tarihli Zaman Gazetesinde yayımlanmıştır.)

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN (İlanımız 14.08.2013 tarihli Zaman Gazetesinde yayımlanmıştır.) KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN (İlanımız 4.08.203 tarihli Zaman Gazetesinde yayımlanmıştır.) Üniversitemize bağlı Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinin çeşitli Anabilim

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize Bağlı Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Çeşitli Anabilim Dallarına 016017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü Eğitim İçin Öğrenci alınacaktır.

Detaylı

İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Anasanat Dallarına 2013-2014 Eğitim- Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı İçin Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik

Detaylı

A- ÖĞRENCİ KONTENJANLARI; B- ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR;

A- ÖĞRENCİ KONTENJANLARI; B- ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR; ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ (2016-2017 GÜZ Dönemi Lisansüstü Eğitim Öğrenci Kontenjanları ve Adaylarda Aranacak Şartlar) A- ÖĞRENCİ KONTENJANLARI; Kontenjan Kontenjan

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize Bağlı Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Çeşitli Anabilim Dallarına 20172018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Lisansüstü Eğitim İçin Öğrenci

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TC YABANCI ALES ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU PUAN TÜRÜ KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI PERFÜZYONİST TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İÇİ DIŞI İÇİ DIŞI PROGRAMA

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezli ve Programları aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında öğrenci alınacaktır.

Detaylı

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C Yabancı Yabancı T.C Başvuru Alanları

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programlarının

Detaylı

II. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER, DEĞERLENDİRME VE KABUL ŞARTLARI

II. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER, DEĞERLENDİRME VE KABUL ŞARTLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK YERLEŞTİRME) Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. Vatandaşı. Yatay geçiş

T.C. Vatandaşı. Yatay geçiş T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I. 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA AİT ÖĞRENCİ KONTENJANLARI YÜKSEK LİSANS DOKTORA ANABİLİM DALLARI T.C.

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2012-2013 Güz yarıyılında, Eğitim, Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri Enstitülerinin aşağıda belirtilen programlarına, Üniversitemiz Lisansüstü Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR I- TEZLİ YÜKSEK

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TC YABANCI ALES ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU PUAN TÜRÜ KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI PERFÜZYONİST TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İÇİ DIŞI İÇİ DIŞI PROGRAMA BAŞVURU

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Üniversitemiz lisansüstü programlarına 2014-2015 eğitim-öğretim

Detaylı

ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI

ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize Bağlı Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Çeşitli Anabilim Dallarına 20172018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Lisansüstü Eğitim İçin Öğrenci

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ /TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI ANABİLİM DALI / PROGRAMI TC UYRUKLU ALAN ALAN İÇİ DIŞI YABANCI UYRUKLU ALAN ALAN İÇİ DIŞI

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ BAġVURU ġartlari, TARĠHLERĠ VE KESĠN KAYIT ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER Yüksek Lisans Programı BaĢvuru ġartları ve Değerlendirme

Detaylı

c) Yabancı Uyruklu Adaylar İçin:

c) Yabancı Uyruklu Adaylar İçin: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20152016 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (09.12.2015

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 16 Temmuz 2018-22 Temmuz 2018 Lisansüstü Öğretimi

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programları

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2013-2014 Eğitim- Öğretim yılı Güz yarıyılında

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2012-2013 Eğitim- Öğretim yılı Güz yarıyılında

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20152016 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1İSTENİLEN

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programları

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR ANABİLİM DALLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ALES Asgari YDS/ÜDS/ KPDS/

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Enstitülere alınacak Yükseklisans ve Doktora Öğrenci İlanı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Enstitülere alınacak Yükseklisans ve Doktora Öğrenci İlanı Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Enstitülere alınacak Yükseklisans ve Doktora Öğrenci İlanı FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PRG KONTENJAN BAŞVURU

Detaylı

BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR

BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI, DEĞERLENDİRME ESASLARI VE İSTENEN BELGELER BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR A) Tezli

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Tezli/Tezsiz

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ne 2007-2008 öğretim yılı I. Yarıyılında Lisansüstü Yönetmeliği hükümlerine göre öğrenci alınacaktır. Lisansüstü

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Programına aşağıda belirtilen Anabilim dallarında 2015 2016 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında

Detaylı

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN ĠNÖNÜ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20142015 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1ĠSTENĠLEN

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENLANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI (2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI)

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENLANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI (2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI) ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENLANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI (2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI) Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı Bahar

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMLARI

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMLARI T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMLARI Enstitümüze 2014-2015 öğretim yılı I. yarıyılında aşağıdaki anabilim dallarına

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KARAR 2015/09/01: 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde, Enstitümüz Anabilim Dallarına alınacak Yüksek Lisans öğrenci kontenjanlarının

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize Bağlı Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Çeşitli Anabilim Dallarına 208-209 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Lisansüstü Eğitim İçin Öğrenci

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize Bağlı Sağlık, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Çeşitli Anabilim Dallarına 208-209 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Lisansüstü Eğitim İçin Öğrenci

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM İLANI Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Otomasyon Sistemi Üzerinden

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tezli Yüksek Lisans. Yük. Yabancı Dil Puan Şartı. Çevre Mühendisliği 12 1 40* -

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tezli Yüksek Lisans. Yük. Yabancı Dil Puan Şartı. Çevre Mühendisliği 12 1 40* - HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılında Fen ve Sosyal Bilimleri Enstitülerinin Anabilim Dallarına Yüksek ve Doktora programlarına öğrenci alınacaktır. Anabilim Dalı Tezli

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Tezli/Tezsiz Yüksek

Detaylı

Doktora Tezli Yüksek Lisans Tezsiz Yüksek Lisans

Doktora Tezli Yüksek Lisans Tezsiz Yüksek Lisans BİYOTEKNOLOJİ VE MOLEKÜLER BİYOLOJİ BİYOLOJİ Anabilim Dalı Doktor a Kontenjanlar Tezli Yüksek *Tezsiz Yüksek Başvuru Şartları Doktora Tezli Yüksek Tezsiz Yüksek **Tezsiz Yüksek Ücretleri Mülakat, Yazılı,

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2010-2011 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Üniversitemize bağlı Enstitülerinin anabilim dallarının lisansüstü

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimleri Enstitüleri Anabilim Dalları yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alınacaktır. Anabilim

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Üniversitemiz lisansüstü programlarına 2015-2016 eğitim-öğretim

Detaylı

BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR

BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI, DEĞERLENDİRME ESASLARI VE İSTENEN BELGELER BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR A) Tezli Programına

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEN

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEN ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEN 2015-2016 öğretim yılı Güz Yarıyılında Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerine yüksek lisans ve doktora öğrenimi görmek üzere

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANABİLİM DALI DOKTORA YÜKSEK LİSANS TEZLİ TEZSİZ ALES PUAN TÜRÜ ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI Histoloji Embriyoloji

Detaylı

Yabancı Uyruklu Kont. ALES Puan Türü SÖZ EA. 5 - - - EA Eğitim Fakültesi mezunu olmak. 5 - - - EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SAY

Yabancı Uyruklu Kont. ALES Puan Türü SÖZ EA. 5 - - - EA Eğitim Fakültesi mezunu olmak. 5 - - - EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SÖZ EA SAY T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN, Üniversitemiz Sosyal, Fen ve Sağlık Bilimleri Enstitülerine, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına, kontenjanlar

Detaylı

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN,

T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN, T.C. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen anabilim dallarına bağlı programlara, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. A-

Detaylı