İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR KASIM AYI E-BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR KASIM AYI E-BÜLTENİ"

Transkript

1 İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR KASIM AYI E-BÜLTENİ

2 KASIM 2013 TÜRKÇE Bitişik eğik yazı harflerini kurallarına uygun yazmaya, yazılarında yazım kurallarını uygulamaya, verilen cümle ya da metne bakarak yazmaya, görsellerden yararlanarak söz varlığını geliştirmeye, seslerden heceler, hecelerden kelimeler, kelimelerden cümleler oluşturmaya, duyduğu seslerle harfleri eşleştirmeye, dinleme kurallarını uygulamaya, bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygulamaya yönelik olarak;

3 TÜRKÇE Sesi Hissetme, Tanıma ve Ayırt Etme, Sesi/ Harfi Okuma ve Yazma, Seslerden/Harflerden Hece ve Kelime Oluşturma, Açık heceye Ulaşma Hece, kelime ve Cümle Oluşturma, Metin Oluşturma ve Değerlendirme etkinlikleri yapıldı. Ben Mustafa Kemal, Cumhuriyet İçin, Kırılan Bebek,Atatürk dinleme metinleri ile ilgili etkinlikler yapıldı. İ,N,O,R,M sesleri verildi.

4

5

6

7 MATEMATİK

8

9

10

11

12 Dikkat gelişimlerini, rakamları okuma ve yazmaya, belirtilen nesne sayısı kadar çokluktan ayırmaya ve ritmik sayma becerilerini ölçmeye yönelik olarak; Sevimli Rakamlar Ailesi,Rakamları okur yazar, Nesne sayısı 10 dan az olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve sayıyı rakamla yazar, Bir çokluktan belirtilen sayı kadarını ayırır, 100 içinde ileriye doğru birer ve onar ritmik sayar kazanımlarına uygun olarak konular işlendi.

13

14

15

16

17

18

19 Hayat Bilgisi

20 Öz bakım becerilerini, estetik algılarını desteklemeye, farklılıklara saygıya dikkat etmeye, güven duygularının gelişmesine, iş bölümünün önemini öğrenmeye yönelik olarak; Bayrağımız ve Marşımız Birbirimiz Dinliyor muyuz? Arkadaşımla benzer ve Farklı Yönlerimiz Arkadaş İlişkileri,Arkadaş Olalım Afiyet Olsun, Sırada mısınız? Kurallar Her Yerde konu başlıkları adı altında etkinlikler yapıldı.

21

22

23 Face Eyes Ears Nose Mouth Hair

24 He s got a black face She s got pink ears. Close your eyes. Open your mouth. Look!Clean your teeth. Wash your face. Brush your hair. Wash your hands.

25 Touch your eyes! Touch your ears! Clap your hands! Touch your nose! Touch your mouth! Clap your hands! Touch your hair! Touch your face! Touch your nose! Touch your mouth! Clap your hands!

26 Clean your teeth in the morning. Clean your teeth in the morning. Clean your teeth in the morning. Clean your teeth like this Brush your hair in the morning. Brush your hair in the morning. Brush your hair in the morning. Brush your hair like this Wash your face in the morning. Wash your face in the morning. Wash your face in the morning. Wash your face like this Wash your hands in the morning. Wash your hands in the morning. Wash your hands in the morning. Wash your hands like this

27 Mum: You re turn Titch. Titch: I want to be a cat, please? Mum: A cat? OK. Close your eyes! Good. Good. Open your mouth!.. Finished. Open your eyes. Look in the mirror. Titch: Oh! Look at me! I m a cat! Fred: Look at Titch. She s got a grey face Flo: And a pink nose. She s Kitty. Poppy: Look at Kitty. She s got orange hair Bing: And a pink face. She is Titch! Fred: Titch is Kitty. Flo: And Kitty is Titch.

28 Walk Run Jump Dance Sing Climb Play football Say hello Robot Teddy Ball Car

29 It can say hello It can walk It can t climb It can t dance Walk Robot! Walk! Jump Robot! Jump! Sing Robot! Sing! Play football. Hurray! Run Robot! Run! Climb Robot! Climb! Dance Robot! Dance! Say Goodbye!

30 Titch: Look Dad. I ve got a Robot. Fred: Open the box Titch. Titch: Look, it can walk. Dad: Show me. Titch: Walk! Fred: It s my turn. Titch: OK. Fred: Dance! Dad: Wow! It can dance. Fantastic! Flo: And it can say hello. Listen! Say hello! Robot: Hello! All: Hello! Flo: It s your turn Dad. Dad: Thanks. Climb! Titch: No, stop! It can t climb Fred: Look. Kitty can climb

31 Dance with me! I m happy I m happy Dance with me! I m happy I m happy Dance with me! I m happy I m happy I m happy Dance with me! Sit with me! I m tired I m tired Sit with me! I m tired I m tired Sit with me! I m tired I m tired I m tired. Sit with me! Walk with me! I m sad I m sad Walk with me! I m sad I m sad Walk with me! I m sad I m sad I m sad Walk with me! Run with me! I m scared I m scared Run with me! I m scared I m scared Run with me! I m scared I m scared I m scared. Run with me!

32

33

34

35

36 How s the weather? Weather Song The sun comes up, up, up. Up, up, up. The rain comes down, down, down. Down, down, down. How s the weather? How s the weather? Its Sunny! It s Sunny! How s the weather? How s the weather? It s cloudy! It s cloudy! The sun comes up, up, up. Up, up, up. The rain comes down, down, down. Down, down, down. How s the weather? How s the weather? It s rainy! It s rainy! How s the weather? How s the weather? It s snowy! It s snowy!

37

38 A. Bird B. Fish C. Monkey D. Flamingo E. Elephant F. Zebra G. Giraffe H. Lion I. Tiger J. Leopard K. Rhinocerous L. Butterfly

39 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

40 Derslerimizde; CİTO uygulamamızı bitirdik. Bilim ve Doğa eğitim CD mize devam ettik. Kip-Pix ile eğlenceli boyamalar yaptık. Yeşim in Yer ve Zaman Evi ile saatleri öğrendik, harita ile yön bulduk, dünyayı dolaşarak kıtaları ve okyanusları keşfettik!

41 MÜZİK

42 SESİMİZİ DOĞRU KULLANALIM * Sesimizi doğru kullanma kuralları öğretildi. * Nefesin doğru kullanılmasının önemi kavratıldı. * Ses ve nefes çalışmaları yapıldı. * Dramatizasyon ile Diyafram nefesi alışkanlığı kazandırılmaya çalışıldı. * Ses oyunları yapma çalışmaları yapıldı.

43 ATATÜRK HAFTASI Atatürk Haftası konulu marşlar ve şarkılar öğretildi. Atatürk konulu şarkı dağarcığı oluşturuldu. 10 Kasım Haftası nın anlam ve önemi üzerine konuşuldu. Atatürk ün müziğe verdiği önem üzerinde duruldu.

44 ÖĞRETMENLER GÜNÜ Öğretmenler günü konulu şarkı dağarcığı oluşturuldu. Öğretmenler gününün anlam ve önemi üzerine konuşuldu.

45 GÖRSEL SANATLAR 10 Kasım Atatürk Haftası Atatürk Haftası ile ilgili görsel çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalar okulun çeşitli alanlarında sergilendi.

46 24 Kasım Öğretmenler Günü çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmalar okulun çeşitli alanlarında sergilendi.

47 BEDEN EĞİTİMİ

48 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ETKİNLİKLERİ DERS KONUSU:YER DEĞİŞTİRME,DENGELEME HAREKETLERİ YAPAR Ağırlık bir ayaktan diğerine aktarılmalı. Parmak uçları yerden en son ayrılmalı. Kollar ileri ve yukarı doğru salınım yapmalı. Atlama, bir veya iki ayakla başlamalı, iki ayağa konuş ile tamamlanmalı. Azami kuvveti, yüksekliği, mesafeyi sağlamak için harekete başlamadanönce dizler ve dirsekler bükülmeli. Hareket sonrası parmak uçları üzerine düşülmeli ve dizler bükülmeli. DERS KONUSU: YÜZME Suya alıştırma çalışmaları yapar. Nefes çalışması Serbest ayak çalışması Tahtalı serbest ayak çalışmaları Altı ayakta bir önden nefes çalışması Sırtüstü yüzme çalışması

49 BEDEN EĞİTİMİ DERSİ KAZANIMLARI İki ve daha fazla hareket becerisini içeren basit kurallı oyunlar oynar Ritim ve müzik eşliğinde hareket eder. Vücut bölümlerinin hareketlerini tanımlar. Kişisel ve genel alanını gösterir.

50

51 PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÖLÜMÜ

52 ÖĞRENCİ VELİ GÖRÜŞMELERİ Öğrencilerimizin ve velilerimizin sosyal duygusal ihtiyaçlarına yönelik olarak bireysel görüşmeler gerçekleştirdik.

53 VELİ SOHBET TOPLANTISI Çocuğumuzun Sorun Çözme Becerilerini Geliştirmek konulu veli sohbet toplantımızı gerçekleştirdik. Bu toplantı içeriğini ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.

54 FARKLI ANNE BABA TUTUMLARI Aşırı Koruyucu / Helikopter Aile: Çocuğun Çözüm bulmasına fırsat vermeden müdahale eder, Yapıcı sorun çözme, Yaratıcı düşünme, Farklı yollar bulma becerilerini geliştirmesini engeller.

55 FARKLI ANNE BABA TUTUMLARI Serbest Aile: Çocuk Çözümlerini kendi kendisine keşfeder, Bu tür ailede yaratıcı düşünme desteklense de sınırlar zorlanabilir.

56 FARKLI ANNE BABA TUTUMLARI Destekleyici Aile: Çocuğun Başa çıkabileceği olayları uzaktan takip eder, Sağlığını riske atan durumlar dışında, geride durur.

57 SORUN ÇÖZME ADIMLARI Sorunun / sıkıntın ne?

58 SORUN ÇÖZME ADIMLARI Bu sorunu çözmek için neler denedin / yaptın?

59 SORUN ÇÖZME ADIMLARI Farklı çözüm yolların neler?

60 SORUN ÇÖZME ADIMLARI Hangi çözümü uygulaman, senin için daha doğru olur?

61 SORUN ÇÖZME ADIMLARI Uyguladığın çözüm yolu işe yaradı mı?

62 SORUN ÇÖZME ADIMLARI Bir dahaki sefere nasıl farklı davranabilirsin?

63 SORUN ÇÖZME ADIMLARI Bu konuda kimlerden destek alabilirsin?

64 KAYNAKÇA Dalton & Collins (1990). Becoming Responsible Learners. Eleanor Curtain Publications, Melbourne. Egan, G. (2013). The Skilled Helper: A Problem-Management and Opportunity Development Approach to Helping. Cengage Learning.

65 3C Sınıf Temsilcisi EMEL DEMİRTAŞ GÖRAL

66 HAKKINDA Emel Demirtaş GÖRAL / İletişim Danışmanı 3-C / Emre GÖRAL ın annesi 1973 te İstanbul da doğdu. Lisans; Marmara Üniversitesi Sinema-Televizyon Yüksek Lisans ve Doktora Marmara Üniversitesi/ Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-Televizyon Bölümü/İletişim Bilimleri Ne işim var evlilikle ben kariyer yapacağım derken evlenen, hayatta çocuk için işi bırakmam derken bırakan, tamam ben artık evimin kadınıyım derken okula ve işe geri dönen eşsiz bir med-cezir manzarası Her şeye yetişmek isteyen ama hiçbir zaman tam olarak yetemeyen, çabuk heyecanlanan, kolay duygusallaşan, sabırsız kişilik Emre nin deyişiyle; bilen bilir annemi, bilmeyen nereden bilsin?

67 Anne Olunca Anladım Anne Olunca Anlarsın ile başlar ya anne adaylarına verilen öğütler. Tam da öyle oldu. Anne oldum anladım Hayatımın mucizesi ile 2005 yılında tanıştım. Bundan tam 8 yıl önce hayatıma bahar geldi. Hayatım, Emre öncesi (E.Ö) ve Emre sonrası (E.S) olarak değişti. Hayatımın en anlamlısı, en kıymetlisi, prensimin adı büyük harflerle yazıldı hayatıma... Sevdiklerim değişmedi, arttı. Hayatımın amacı, içtiğim suyun tadı bile değişti. Kalbim onun için atar, gözlerim onun için görür, ellerim onun için dokunur oldu ANNE oldum. Annelik tam bir macera, ama en şahanesinden... Annelik büyük bir sorumluluk hem de en ağırından... Zaten annelik için yarı delilik yarı bilgelik dememişler boşuna. Neresinden bakarsan bak, zor meslek. Tüm ömrün boyunca icra ettiğin bir şey bir kere. Ruhunun tam içine zerkeden, kalbini tam ortadan bölen ve seni her şeyden çok ama çok mutlu eden bir şey aynı zamanda. Bence annelik dünyanın en güzel duygusu; çünkü içimdeki çocukla yanımdakinin harika bir karması İyi ki anneyim. Yaşadığımız çağda aile olmak, değerleri korumak zor. Aile kavramı değişiyor. Değişen dünya ile birlikte artık hiyerarşik bir yapı değil; daha eşitlikçi, demokratik ve daha sivil bir hale geliyor. Bu yeni yapıda, eskinin iyi anne-babasının yerini de etkili anne-baba alıyor. Anne-baba olmayı biz seçtik ama anne-baba olmayı bize kimse öğretmedi. Bildiklerimiz kendi anne-babamız, okuduklarımız ve izlediklerimizle yoğruldu. Okuduğum her kitap, gittiğim her seminer, ebeveynlik yapbozunun bir başka parçası. Bu da daha iyi anne-baba olmak için her zaman yeni şeyler öğreneceğiz demek. Aynı zamanda bazen öğrendiklerimizle yapabildiklerimizin arasındaki boşlukta kalacağız. Daha sağlıklı düşünen ve davranan anne-babalar olmayı öğrendikçe, bu boşluğu biraz daha kapatabileceğiz. Ebeveynlik amaçlarınız, güçleriniz ve güçlükleriniz sizin ebeveynlik yolculuğundaki haritanızdır. Her ebeveynlik yolculuğu farklı, çünkü çocuklar -kardeş bile olsalar- parmak izi kadar farklı. Ebeveynlik emek gerektiren bir iş. Tanıdığım her anne-baba, çocuklarının yaşantısının kendisinden daha iyi olmasını ister. İyi anne-baba olmaya çalışırken, çocuklarına köle olanımız çoktur. Bu yaşta çocuğu olan anne-babalar bilirler, bir ucunda ödül, bir ucunda mücadele olan bir ipte yürüyen ip cambazlarına benziyoruz çoğu zaman. Sanırım önemli olan, anne-babanın kendi değer ve duyguları konusunda bilinçlenmesi, bunları yıkıcı değil de, yapıcı bir şekilde ifade edebilmesi, yürürlüğe koyabilmesi, dolayısıyla oluşan sorunlara, yapıcı ve pratik çözümler getirebilmesidir.

68 Yetişkinlerin tüm davranışlarında, çocukluk yıllarının izlerine rastlamak mümkün. Her ebeveynin amacı, yetişkin olduklarında çocukluklarından ve çocukluklarından aldıkları yaralardan iyileşmek zorunda kalmayan çocuklar yetiştirebilmek Dünyada görmek istediğimiz değişikliğin kendisi olmalıyız demiş GANDHI... Her çocuk bizim için bir umut. Dünyanın geleceğine sunduğumuz yepyeni bir soluk... Onlar bizim yapamadıklarımızı yapacaklar, onlar dünyayı iyileştirecekler, onlar her şeyi düzeltecekler...! Hepimiz çocuğumuza büyüyünce bir nevi süper kahraman olacakmış gibi davranırız. Onu hoş tutar, eğitimini, sağlığını ve psikolojisini düzgün tutmaya çalışır, mutlu büyümesi için çabalarız. Çocuğumuza nasıl davranırsak, çocuk da dünyaya öyle davranır. Okuduğum bir kitapta; Çocuklarımıza bırakabilecek iki kalıcı armağan vardır; biri kökler, diğeri ise kanatlardır diyordu. Köklerle ilgili sağlıklı özdeğerler. Kanatlar ise sağlıklı bir özgüven. Sağlıklı özgüven, kişinin beceri ve yeteneklerine başkası tarafından değer verildiği temel inancını anlatıyordu. Çocuklara kanat vermekle; onlara yapabilecekleri şeyleri yapmalarına izin vererek onların kendilerini değerli hissetmelerini ve yeteneklerini görmelerini sağlayabiliriz.

69 Çocuklar ancak etraflarındaki yetişkinler rahat hissettiklerinde kendilerini rahat hissediyorlar. Çocukların ihtiyacını karşılamak demek, onların ihtiyaçlarını karşılamaya o kadar odaklanalım ki, kendimize ayıracak zaman ve enerji kalmasın demek değildir aslında. Çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için ne kadar çok şey bilirsek bilelim, bildiklerimizi sadece kendi ihtiyaçlarımız karşılandığında yapabiliriz. Rahatladığımızda, doğal olarak daha sabırlı anlayışlı ve sevgi dolu oluruz. Çocuklar anne-babalarını dinleme konusunda pek başarılı olamasalar da zaman zaman, bizleri taklit etme konusunda asla başarısız olmazlar.bu yüzden etkili anne-babalık, ebeveynlerin kendilerine ve birbirlerine de doğru ve iyi davranmalarını gerektirir diğer yandan da... Çocuk yetiştirmek kadar önemli çok az şey var bu dünyada bana göre. Her şey çocukla başlıyor. Her yaşta, her çağda, her zaman ve her yerde çocuklar bizim geleceğimiz, hazinemiz, ölümsüzlüğümüz, masumiyetimiz, potansiyelimiz, insanlık zincirindeki en önemli bağımız,, Hayatımızdaki bazı değerler gitgide kaybolurken, bize kimi veya neyi hatırlatırlarsa hatırlatsınlar, onların ancak yokluğunu fark ettiğimizde masumiyet çağına dönebiliyoruz yeniden. Çocuk büyütmek kendini temize çekmek gibi bir anlamda. Hızlı hayatın içinde... Hep bir yerlere, bir şeylere yetişme telaşındayız oysa.. Hiç vaktimiz yok... Yemeklerimiz hızlı, müziklerimiz, aşklarımız günlerimiz hep hızlı... Tek bir hayatımız ama bir çok seçeneğimiz var. Bu seçeneklerin çoğaldığı, hayata yetişmek için çabaladığımız duygularımızı hangi kanallardan akıtıp, aktaracağımıza karar verdiğimizde başlıyor yeni hayatımız...

70 Bugünümüzü çalan iki hırsız var oysa; geçmişe ilişkin pişmanlıklarımız ve geleceğe ilişkin kaygılarımız. Bu iki hırsız bugünümüzü alıp götürür. Yaşamaya kıyamayıp geleceğe attığımız yaşantılarımız (bugünlerimiz), gün gelir, yaşanmadan geçmişte kalıverir. İçinde bulunduğumuz anı yeterince yaşamadığımız zaman, geleceği hakkıyla yaşama şansımız azalır. Çünkü, her şeyi biriktirebilirsiniz, ama zamanı biriktiremezsiniz, kendinizi de biriktiremezsiniz. Yaşanmadan ertelenmiş günleri ileride yaşama ihtimalimiz yoktur. Mücadele ile teslimiyet arasındaki dengeyi iyi kurmalı. Elimizden geleni yapmalı,geri kalanı gelişmelere bırakmalı belki de... Hani baktıkça çoğalır ya yıldızlar gecede, işte öyle çoğalsın günlerimiz farkındalıklarımız. Hem etkili anne-babalar olalım, hem de birbirine değer veren, hayatın tadını çıkarabilen, yaşamdan zevk alan ve çocuklarına da bunu öğretebilen insanlar... Yeni umutların, şahane başlangıçların arifesidir hep yeni yıl hazırlıkları Yeni bir yılın tazeliğinde, harika bir başlangıç yapan herkese iyi yıllar diliyorum

71 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA

72

73 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

74

75 facebook.com/atanuroguz twitter.com/atanuroguz

76

77 MUTLU YILLAR

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR EYLÜL & EKİM AYLARI BÜLTENİ

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR EYLÜL & EKİM AYLARI BÜLTENİ ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE Serbest çizgi çalışmaları, Düzenli çizgi çalışmaları, Ee Sesi Hissetme ve Tanıma çalışmalarıyla öğrenciler; Duyduğu sesleri ayırt eder Dikkatini

Detaylı

BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ

BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ Kasım BAHÇEŞEHİR SEVİNÇ KOLEJİ 1.SINIF BÜLTENİ HAYAT BİLGİSİ: Bu güne kadar Okul Heyecanım teması kapsamında birçok konuyu işledik. Dış görünüşümüz Neler yapabiliyorum Gününü değerlendirme Oyunun kuralları

Detaylı

Çocuklarımızın etraflarındaki dünyayı keşfedebilmeleri için eğitim ortamımızı, canlı, renkli ve bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladık.

Çocuklarımızın etraflarındaki dünyayı keşfedebilmeleri için eğitim ortamımızı, canlı, renkli ve bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladık. ANAOKULU Tohum için güneş, su ve toprak ne kadar önemliyse, çocuk için de eğitim o kadar önemlidir. Çapa Koleji Anaokulu geleceği parlak, ışık saçan çocuklar yetiştirmek için, modern eğitim anlayışı ile

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ EVİMİZ-AİLEMİZ Aile kavramı ne demek? Ailemde kimler var? Aile bireylerimizin isimleri nelerdir? Ailemizle paylaştıklarımız

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014-2015 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014-2015 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014-2015 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Aile kavramının ne olduğunu ifade ettik. Ailemizde kimler olduğunu

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 1 EYLÜL 1.Hafta 8 EYLÜL -0 EKİM İSTİKLAL MARŞI NA SGI D.1. İstiklal Marşı na saygı gösterir. İstiklal Marşı CD si Bilgisayar D.1. Kazanımı ile İlgili Açıkalama : Teması: Türk bayrağını ve İstiklal Marşı

Detaylı

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ

2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ 2. SINIF İNGİLİZCE DERSİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜNİTELERİ VE KONULARI KAPSAYAN TARAMA TESTİ ÜNİTE 1. WORDS 1. Soru: a. hamburger b. lemonade c. cake 2. Soru: a. zebra b. gorilla c. kangaroo

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Kitaplar Satış Elemanlığı Kırtasiye ve Kitap Satış Elemanlığı 2.yıl /4. Dönem Haftalık 4 Ders Saati

DERS BİLGİ FORMU. Kitaplar Satış Elemanlığı Kırtasiye ve Kitap Satış Elemanlığı 2.yıl /4. Dönem Haftalık 4 Ders Saati BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem / Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI

5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI 5-9 EKİM 2015-2016 / SAYI 2 ELİT CAMBRIDGE OKULLARI YAŞAM İÇİN EĞİTİM İSTANBUL UN KURTULUŞUNUN 92. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN! İstanbul un kurtuluşunun 92. Yıldönümünü okulumuzda düzenlediğimiz törenle kutladık.

Detaylı

ÇOCUK GELĠġĠMĠ VE EĞĠTĠMĠ

ÇOCUK GELĠġĠMĠ VE EĞĠTĠMĠ ÇOCUK GELĠġĠMĠ VE EĞĠTĠMĠ Bu faaliyet ile çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabilecekseniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞĠ 0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel,

Detaylı

YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARININ GÖZÜYLE BAKALIM Kİ YARINLARIMIZ AYDINLIK OLSUN.

YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARININ GÖZÜYLE BAKALIM Kİ YARINLARIMIZ AYDINLIK OLSUN. 2013-2014 İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU EKİM-KASIM AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ GRUPLARI YARININ TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YARININ GÖZÜYLE BAKALIM Kİ YARINLARIMIZ AYDINLIK OLSUN. TEMAMIZ: Kim Olduğumuz ANA FİKİR:

Detaylı

REHBERLİK ETKİNLİĞİ DEĞERLENDİRME FORMU 1. : Açıklama-Bilgilendirme. : Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini Öğrenir.

REHBERLİK ETKİNLİĞİ DEĞERLENDİRME FORMU 1. : Açıklama-Bilgilendirme. : Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini Öğrenir. REHBERLİK ETKİNLİĞİ DEĞERLENDİRME FORMU 1 : Açıklama-Bilgilendirme :Sınıf yönetimi : Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini Öğrenir. SINIF :T 11-C TARİH :18.09.2015 :EYLÜL 3 TAM ORTA KISMEN HİÇ tarafından

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül- 16 Ekim 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL FATOŞ NURCAN ABLA ANAOKULU MAYIS AYI BÜLTENİ KAVRAMLARIMIZ -Sayılar(14-15) -Renkler Şekiller(Daire-Üçgen-Kare-Dikdörtgen) -Alt-Üst Hızlı-Yavaş -Düz-Eğri -Sağında-Solunda Başlangıç-Bitiş Ters-Düz -Parça-Bütün

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Yabancı Dil -1 Ders No : 0010020008 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3.SINIFLAR MAYIS AYI VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ 3. sınıfa elveda, 4. sınıfa MERHABA TÜRKÇE Metinlere bağlı kalarak dinleme ve dinlediğini anlama, okuma ve okuduğunu anlama, yazma kurallarını uygulama,

Detaylı

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi

Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler İçin Kariyer Rehberliği Programları Dizisi Editörden Önsöz Çocuk, Ergen ve Genç Yetişkinler için Kariyer Rehberliği Programları Dizisi, kariyer rehberliği uygulamaları yapması gereken psikolojik danışmanlar için hazırlanmış sınıf / grup rehberliği

Detaylı

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ İstek Kemal Atatürk İlkokulu 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemini bugün tamamlıyoruz. İlk dönem,

Detaylı

Merkezimizde uygulanan ilk PEP-R ölçeği değerlendirme sonucuna göre ;

Merkezimizde uygulanan ilk PEP-R ölçeği değerlendirme sonucuna göre ; M. 27 tarihinde doğan M. in doğum öncesi ve doğum sonrasında her hangi bir sağlık sorunu yaşanmamıştır. Ailenin öncelikli olarak gözlerini geç açması, burnunun basık ve kulaklarının çekik oluşu dikkatini

Detaylı

Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı

Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı Şair Yazar Mustafa Uçurum Çocuklara okumayı sevdirmenin en güzel yolu onlarla kitapları buluşturmak olmalı SORU- En son çıkardığınız kitap ile kitaplarınız kaç tane oldu, konuları nedir? MUSTAFA UÇURUM-

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Bu dersin amacı öğrencilerin;

AVRASYA UNIVERSITY. Bu dersin amacı öğrencilerin; Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili Ço uk Gelişi i-i Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans (X ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgün Öğreti X ) Uzakta Öğreti Diğer Dersin

Detaylı

1. SINIFLAR BÜLTEN 1

1. SINIFLAR BÜLTEN 1 1. SINIFLAR BÜLTEN 1 Örüntü ve Süslemeler Bir örüntüdeki ilişki belirlendi. Bir örüntüde eksik bırakılan öğeler belirlenerek tamamlandı. Geometrik Cisimler Geometrik cisimlerden küp, prizma, silindir,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Örüntü çalışmaları yaptık. OYUN ve HAREKET ETKİNLİKLERİMİZ Orff Etkinliğimizde Kurmalı oyuncak

Detaylı

ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara okul öncesi çağlarında kitapları tanıtma

ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara okul öncesi çağlarında kitapları tanıtma ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÇOCUK VE KİTAP ANAOKULU REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ NİSAN- 2008 ÇOCUK VE KİTAP Çocuk ve kitap, birbirini bütünleyen ve birbirine çok yakışan, iki değerli kelime... Çocuklara

Detaylı

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ

HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ EK : 2 HİSAR OKULLAR ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIMI VE KRİTERLERİ Müzik Ödülü Müzik Ödülü: Ortaokul öğrenimi boyunca Müzik dalında rol model olmuş, branşında okul içi ve dışındaki etkinliklere katılmaya istekli

Detaylı

A ğ u s t o s 2 0 1 5

A ğ u s t o s 2 0 1 5 A ğ u s t o s 2 0 1 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Z A F E R B A Y R A M I 31 1 E y l ü l 2 0 1 5 Hoşgeldiniz Kahvaltısı Saat:9.00-10.30 Açılış Tanışma

Detaylı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Türkiye Geneli Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Aynı Günı Aynte Saat Sınav tarihi 9 Son basvuru tarihi 1 Nisan Nisan CUMARTESİ CUMA 16 16 3. sınıf 4, 5, 6,7 ve 8.sınıf Saat.00 Saat 14.00 Sözel

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015. Sene başında akademik takvimde de paylaşıldığı üzere 31 Aralık ve 1 Ocak günleri okulumuz tatildir. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 24 ARALIK 2015 YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZ Sayın Rektörümüzün başkanlığında bu yılın ilk Üst Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz Salı günü okulumuzda yapıldı. İlkokul, Ortaokul

Detaylı

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ FEN VE DOĞA ETKİNLİĞİ DRAMA Araştırma ve problem çözme becerilerini Arkadaş ilişkilerini geliştirmek,akıcı geliştirmek konuşmalarını kendine güvenmelerini - Öğrenmeyi

Detaylı

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU

Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481. Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 19, Sayı 2, 2010, Sayfa 468 481 Doç. Dr. Songül TÜMKAYA İlknur ÇAVUŞOĞLU ÖZET ARAŞTIRMANIN ÖNEMİ ARAŞTIRMANIN AMACI ARAŞTIRMANIN ALT AMAÇLARI ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR NİSAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle yazmada imla kurallarını uygulama, akıcı okuma, dikkatini dinlediğine yoğunlaştırma, deneyim

Detaylı

Scuolaslow. Bilge Kağan İlkokulu. Florya Asfaltı No:2 34153. Florya/İstanbul (212) 663 29 71 73. www.istek.k12.tr

Scuolaslow. Bilge Kağan İlkokulu. Florya Asfaltı No:2 34153. Florya/İstanbul (212) 663 29 71 73. www.istek.k12.tr Scuolaslow Bilge Kağan İlkokulu Florya Asfaltı No:2 34153 Florya/İstanbul (212) 663 29 71 73 www.istek.k12.tr 1. HAYAT BİLGİSİ 2.MATEMATİK 3.TÜRKÇE 4.OKULDA HAYAT 5.İNGİLİZCE 6.GÖRSEL SANATLAR 7.SOSYAL

Detaylı

Farklı bir çevrimiçi öğrenme

Farklı bir çevrimiçi öğrenme Farklı bir çevrimiçi öğrenme Gerçek öğretmenler Canlı dersler Oxford un kaliteli içeriği Çocuklar, yetişkinler ve profesyonel iş adamları için çevrimiçi İngilizce dersleri Yenilikçi her zaman, her yerde

Detaylı

SERPİL ŞAHİNOĞLU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

SERPİL ŞAHİNOĞLU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SERPİL ŞAHİNOĞLU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OCAK AYI VELİ BÜLTENİ 5 YAŞ İNCİ TANELERİ SINIFI Sevgili anne ve babalar: Sizlere; sınıfımızda mart ayı sürecinde gerçekleştirdiğimiz bazı etkinlik

Detaylı

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 BİREY VE TOPLUM Okulumuzda Çalışanlar e l 2- Dinlediğini Anlama: 1, 2, 3, 4,, 12, 13, 15, 16, 17 3- Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

E-BÜLTEN 1.SINIFLAR - EKİM 2015

E-BÜLTEN 1.SINIFLAR - EKİM 2015 E-BÜLTEN 1.SINIFLAR - EKİM 2015 1A 1B 1C CUMHURİYETİMİZİN 92. YILI KUTLU OLSUN DERSİN ADI: TÜRKÇE TEMA: BİREY VE TOPLUM KONU: Dinleme, Anlama, Çizgi çalışmaları, Ses Öğrenme Çalışmaları Serbest ve düzenli

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM 4 YAŞ OCAK BİLİŞSEL GELİŞİM Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Nesne /durum /olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili

Detaylı

ÖZEL YILDIZ İLKOKULU 1-A SINIFI EYLÜL-EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ TÜRKÇE

ÖZEL YILDIZ İLKOKULU 1-A SINIFI EYLÜL-EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ TÜRKÇE ÖZEL YILDIZ İLKOKULU 1-A SINIFI EYLÜL-EKİM AYI ÇALIŞMA BÜLTENİ TÜRKÇE yaptık. Çalışma kitaplarına düzenli çizgi çalışmaları yaptık. Ekim Ayında İşleyeceğimiz Konular: e,l,a,n seslerini okuma ve yazma çalışmaları

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 7. Sayı 2016 Nisan 2017 UZAY SINIFI İsim tanıma çalışmaları yaptık. İsimlerimizdeki harf sayısını öğrendik, artırma çalışması gerçekleştirdik.

Detaylı

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2012 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KIRŞEHİR Sayı : Konu : 2012-2013 Eğitim - Öğretim Yılı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları Çalışma Takvimi T.C.

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK 1.SINIFLAR Arkadaşlık konusu, hayat bilgisi ile örtüşen konumuz olduğu için Arkadaşımla İyi Geçinirim-Arkadaşım

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI EKONOMİ HUKUKU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Program Koordinatörü Doç. Dr. Murat BATI 0232 246 49 49 / 236 murat.bati@izmir.edu.tr Enstitü Sekreterliği Elif BADAKAL ESENOĞLU 0232 246 49 49 / 143 elif.badakal@izmir.edu.tr

Detaylı

Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? 1 / 5

Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? 1 / 5 Çocuklara hangi sporlar daha uygun? Çocuklara hangi sporlar daha uygun? 1 / 5 Çocukların ne zaman hangi spora başlaması gerektiği ebeveynlerin kafasını karıştıran bir konusu. Uzman uyarısı şu: Aileler

Detaylı

Çocuğunuza Söylemeniz Gereken 99 Olumlama - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Çocuğunuza Söylemeniz Gereken 99 Olumlama - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Çocuğunuzla hem iyi bir ilişki kurmayı, hem de bu yakın ilişkiyi sağlarken onun kendine olan güvenini arttırmayı ister misiniz? Bunun için sergileyebileceğiniz tutumlar içinde basit ama çok etkili bir

Detaylı

28-29 KASIM 2013 TARİHLERİNDE OKULUMUZ TATİL EDİLECEKTİR.

28-29 KASIM 2013 TARİHLERİNDE OKULUMUZ TATİL EDİLECEKTİR. 28-29 KASIM 2013 TARİHLERİNDE OKULUMUZ TATİL EDİLECEKTİR. Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı nın 22.10.2013 tarih ve 3018736 sayılı yazısı ile ortaokulların 8. sınıfında öğrenim gören öğrencilerin ortaöğretim

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS TASAVUF METİNLERİ İLH 319 5 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Seçmeli Dersin

Detaylı

ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM)

ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM) ÖZEL İKEM İLKOKULU 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KASIM VE ARALIK BÜLTENİ UNIT 2: MY FAMILY (2. ÜNİTE: AİLEM) A. SUBJECT: FAMILY MEMBERS (A. KONU: AİLE ÜYELERİ) Hedef ve Amaçlar: Aile fertlerini tanıma

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI İLKOKUL BÜLTENİ TED İSTANBUL KOLEJİ Yıl:6 Hafta:10 Sayı: 8 06 Kasım 2015 Değerli Velilerimiz, İnsanın işini sevmesinin çok önemli olduğunu her gün yaşayarak bizzat deneyimliyorum.

Detaylı

Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları

Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme (SEÇ352) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Etkili Konuşma Eleştirel Düşünme SEÇ352 Seçmeli 2 0 0 2 5 Ön Koşul

Detaylı

PAYLAŞIM GÜNLERİMİZ. Pazartesi (OYUNCAK GÜNÜ) : Yıl boyunca her PAZARTESİ günü, evden getireceği taşınması kolay, hiçbir tehlike unsuru

PAYLAŞIM GÜNLERİMİZ. Pazartesi (OYUNCAK GÜNÜ) : Yıl boyunca her PAZARTESİ günü, evden getireceği taşınması kolay, hiçbir tehlike unsuru PAYLAŞIM GÜNLERİMİZ Yıl boyunca haftanın her gününe özel, arkadaşlarıyla paylaşabileceği bir paylaşımı evden getirmelerini istiyoruz. Bu etkinlikle amacımız paylaşma, bir işi takip edebilme, kendine ait

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği. İlgi

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ

HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

Avrupa ve Türkiye de Aktif Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi

Avrupa ve Türkiye de Aktif Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Benim için İnsan Hakları Avrupa ve Türkiye de Aktif Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi ~ Z o r l u k l a r / G e r e k s i n i m l e r ~ Hasan Ferhat GÜNGÖR 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Madde

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, PYP programımız çerçevesinde Yuvamda Mutluyum ünitesinde, İnsanların ve hayvanların kendilerine

Detaylı

16.12.2014 KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR?

16.12.2014 KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR? KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR? İŞ İLE DOĞRUDAN İÇ İÇE OLAN ELEMANLARIN PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN HANGİ DEĞİŞİKLİKLERİN YAPILACAĞI VE BU DEĞİŞİKLİKLERİN NASIL APILMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA EN SAĞLIKLI BİLGİYE SAHİP

Detaylı

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016

ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ARI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 2015-2016 ÇOCUKLAR YARININ BÜYÜKLERİDİR. GELECEĞİN YÖNETİCİSİ VE GÜVENCESİDİRLER. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI, KIZILAY HAFTASI, DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ,

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI İçerik Çankaya Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı nın Amaçları Program Hedefleri Kurlar Ölçme ve Değerlendirme Bilgisayar Destekli Eğitim Elektronik İletişim

Detaylı

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 1A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 1.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: EVİMİZDE HAT KAZANIMLAR ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR DEĞERLER

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ NO OKUL/KURUM/ KURUL/İŞLEM 1 TARİH 21 Temmuz - 12 Eylül 2014 01 Eylül - 26 Eylül 2014 Örgün ve Yaygın Eğitim nda 2 01 Eylül 2014, Pazartesi Öğretmenlerin Göreve Başlaması 3 Eğitim 4 5 6 7 9 10 8 Okul Öncesi

Detaylı

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI)

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI) HAFTANIN KONULARI 1-10 EKİM SONBAHAR MEVSİMİNİ TANIYORUZ Sohbet Konularımız; Sonbahar mevsimi. Neden yağmur yağar? Rüzgar çıkıyor ağaçların yaprakları dökülüyor. Göçmen kuşlar leylek, güvercin, guguk,

Detaylı

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI Öğrencilerimiz; okulumuzda öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, problem çözme, deney yapma, tartışma ve sorgulamaya

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 24. VELİ BÜLTENİ Okul tanıtım toplantılarımız ve ara sınıflar giriş sınavlarımız sürüyor. 8 Mart 2014 Cumartesi günü

Detaylı

MÜKEMMEL OLMADAN DA YAŞAYABĐLĐRĐZ

MÜKEMMEL OLMADAN DA YAŞAYABĐLĐRĐZ Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi MÜKEMMEL OLMADAN DA YAŞAYABĐLĐRĐZ Mükemmeliyetçilik, kişinin kendisi ve başkaları için standartlarının yüksekliğini ifade etmektedir. Mükemmeliyetçi

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI NİSAN AYI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Tümdengelim yöntemi ile sağlık, ilkbahar tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

GİRİŞ. Eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder.

GİRİŞ. Eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder. GİRİŞ Eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terk eder. Mustafa Kemal ATATÜRK Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş)

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU DENİZ YILDIZLARI SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:TUĞBA BAŞER AVCI ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 08.12.2014-12.12.2014 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım.

Detaylı

Buğra Öner Kocukeli. DİNLEME ve ANLAMA

Buğra Öner Kocukeli. DİNLEME ve ANLAMA Buğra Öner Kocukeli Yabancı dil öğrenirken tüm dünyayı sınıfınız gibi kullanabilirsiniz. Biraz istekli, biraz yaratıcı, biraz da keşfetmeye hazır olun, yeter! Başlarda çok kolay olmayacak, buna kendinizi

Detaylı

ÖNERİLER 1.Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir. (Abisi ve kardeşi de dahil) 2.Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır.

ÖNERİLER 1.Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir. (Abisi ve kardeşi de dahil) 2.Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır. ÖNERİLER 1.Çocuk başkalarının yanında kesinlikle eleştirilmemelidir. (Abisi ve kardeşi de dahil) 2.Kardeşi ve başkaları ile kıyaslanmamalıdır. 3.Anne ve baba aile ortamında çocuğa sevgi gösterisinde bulunmalı,

Detaylı

DERS SÜRE VE PERİYOTLARI

DERS SÜRE VE PERİYOTLARI DERS SÜRE VE PERİYOTLARI Okul Öncesi Okul öncesi dönem 4 yaş grubunda dersler 08:30 da başlar ve 12:00 da sona erer. Ana sınıflarda ise dersler 08:00 da başlar, 12:00 da sona erer. Her iki yaş grubunda

Detaylı

İNSANLARIN, BULUNDUKLARI MEKANLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER.

İNSANLARIN, BULUNDUKLARI MEKANLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER. İSTEK ÖZEL BARIŞ ANAOKULU 2014-2015 NİSAN-MAYIS AYI BÜLTENİ 3-4 YAŞ İNSANLARIN, BULUNDUKLARI MEKANLAR VE YAPTIKLARI İŞLER GİYECEK SEÇİMLERİNİ ETKİLER. DİSİPLİNLER ÜSTÜ TEMAMIZ: Bulunduğumuz Mekan Ve Zaman

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAKACIK ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (OKULU) BEDEN EĞİTİMİ DERSİ 12

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAKACIK ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (OKULU) BEDEN EĞİTİMİ DERSİ 12 EKİM 1.ve. HAFTA EYLÜL 5. HAFTA ÖĞRENCİ SEVİYELERİNE UYGUN KONULARIN SEÇİLMESİ, OKUL ARAÇ GEREÇLERİ VE YARDIMCI KAYNAKLARDAN (Dergi, harita, kitap vb) FAYDANILMASI. AY HAFTA SAAT SÜRE 015-016 EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

ETKİLİ ÖĞRENCİ-ETKİLİ AİLE seminerimize katılımlarınızdan onur duyacağız. Katılım bilginizi 444 7 552 numaralı telefona iletmenizi rica ederiz.

ETKİLİ ÖĞRENCİ-ETKİLİ AİLE seminerimize katılımlarınızdan onur duyacağız. Katılım bilginizi 444 7 552 numaralı telefona iletmenizi rica ederiz. Sayın Basın Mensupları; ETKİLİ ÖĞRENCİ-ETKİLİ AİLE seminerimize katılımlarınızdan onur duyacağız. Katılım bilginizi 444 7 552 numaralı telefona iletmenizi rica ederiz. TARİH: 19 AĞUSTOS 2016 SAAT: 18:00

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM Halk Eğitim / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci

Detaylı

CUMHURİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

CUMHURİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI CUMHURİYET İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR 2. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi : 14/02/2014 Toplantı Saati : 11. 00 Toplantı No : 2 Toplantı Yeri :

Detaylı

BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.NO YAPILACAK ÇALIŞMALAR ÇALIŞMANIN TARİHİ Eylül 2015 1 BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA GÖREVLİ

Detaylı

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM KAVRAMLAR KIRMIZI MAVİ SARI SICAK SOĞUK UZUN KISA AZ ÇOK İNCE KALIN TEMAMIZ DENEYLER YAPTIK ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPIK RİTMİK SAYMA AİLEM VE DUYGULARIM TEKERLEMELER ÖĞRENDİK MAVİ RENK PARTİSİNDE EĞLENDİK

Detaylı

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, fen bilgisi konularıyla (fizik, kimya, biyoloji) ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Fen bilgisi konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce II ENG102 Bahar 2 2 0 4 3,5 Ön Koşul Ders(ler)i ENG101 Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1 YAPILACAK İŞ Öğrencilerinin Beceri Eğitimlerinin Sona Ermesi Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınav Öncesi Öğretmenler Kurulu Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınavı 2 KURBAN BAYRAMI 21 Eylül 2015

Detaylı

3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI 3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ Öğrencinin Adı, Soyadı :... Doğum Tarihi, Yeri :... Anne/Baba Adı :... Ev Adresi :... Engel Durumu :... R.A.M Kaynaştırma Dosya No :... Rapor

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Konuşma ve Dinleme Adabı ile ilgili sohbet ediyorum. Sorumluluklarımızı yerine getirme konulu

Detaylı

T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Sıra No 1 2 FAALİYET Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci kayıtları a) A Gurubu

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Okulumuzun Okul Öncesi öğrencileri aralık ayında, o aya ait kazanım ve göstergeler doğrultusunda belirlenen konular çerçevesinde öğrencilerimizle bir sohbet ortamı yaratarak fikir alışverişinde

Detaylı

SOMA YA EL VER KAMPANYASI

SOMA YA EL VER KAMPANYASI SOMA YA EL VER KAMPANYASI SOMANIN EVLATLARI ARTIK HEPİMİZİN EVLATLARI! Sayın Velimiz, Türk Eğitim Derneği, sivil toplum kuruluşu kimliği ve milli sorumluluğundan hareketle Soma da hayatını kaybeden emekçilerin

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Ara tatilimizde yaptıklarımızı sınıfımızla yazılı ve sözlü olarak paylaştık. Okulumuzdaki kitap

Detaylı

BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S.NO YAPILACAK ÇALIŞMALAR ÇALIŞMANIN TARİHİ Eylül 2014 BOLU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA GÖREVLİ

Detaylı

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ. DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını inceledik. Taşıtlar konusunda

Detaylı

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE BİREYSELEŞTİRİLMİŞ ÜNİTE VE TÜM HİZMET PLANI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR İLEŞİTİM 1, Sözcükleri doğru kullanır. 1. Söylenen sözcüğü tekrar eder.

Detaylı

PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR

PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR PSİKOLOJİK DANIŞMAN / REHBER ÖĞRETMEN SEMA GÖKDEMİR 1. Rehberlik bir süreçtir. 2. Rehberlik bireye yardım etme işidir. 3. Rehberlik yardımı bireye dönüktür. 4. Rehberlik bilimsel ve profesyonel bir yardımdır.

Detaylı