PROSEDÜR EL KİTABI PR.07 ÜYE İSTEK-ÖNERİ-ŞİKÂYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PROSEDÜR EL KİTABI PR.07 ÜYE İSTEK-ÖNERİ-ŞİKÂYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 Sayfa No: 1 / 7 1. AMAÇ Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasında üye odaklı yaklaşımın pekiştirilmesini sağlamak; üye memnuniyetini artırmak; alınan her bir şikâyeti çözüme ulaştırmak, verilen hizmetlerin iyileştirilmesi hususunda kurumun kabiliyetini artırmak, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyeye sunulmuş olan hizmetlerle ilgili şikâyetler, istekler ve her türlü geri beslemelerin alınarak çözümlenmesi için yapılacak işlemleri tanımlamaktır. 2. KAPSAM VE UYGULAMA ALANI Bu prosedürün uygulama alanı Kırşehir Ticaret Ve Sanayi Odası nın üyelerine ve faydalanıcılarına yönelik tüm faaliyet alanlarını kapsar ve uygulamasından Yönetim Kurulu, Yönetim Sistemleri Yöneticisi, ve Bölüm Görevlileri sorumludur. 3. SORUMLULUKLAR 3.1 Yönetim Kurulu Üyelerden ve yararlanıcılardan alınan geri bildirimlerin tamamının Yönetim Sistemleri Yöneticisine ve/veya e zamanında iletilmesi ve geri bildirimler içinde şikâyetlerin çözümü, taleplerin görüşülmesi ve taleplere verilecek cevaplar hakkında karar alınmasında birinci derecede sorumludur. Yönetim seviyesinde çözüm bulunamayan sorunların Meclis e taşınmasında; yine çözüm bulunamaması halinde üst mercilere taşınmasından ve takibinden sorumludur. 3.2 Üye geri bildirimlerinin Aylık Personel Toplantılarında görüşülmesini sağlar. Bu görüşmelerde üye şikâyetlerinin personel seviyesinde çözülebilecek olanlarını tespit eder ve şikâyetin çözümüne ilişkin karar verir ve görevlendirme yaparak sonuçları takip eder. Personel seviyesinde çözülemeyen şikâyetleri, Yönetim Kurulu na taşımakla sorumludur. 3.3 Yönetim Sistemleri Yöneticisi Bilgilerin sınıflandırılması, şikâyet kaynağının teknik ya da süreç olarak belirlenmesi, süreç kaynaklı şikâyetlerin çözümünün sağlanması, hedeflenen tarihte çözümlenmeyen şikâyetler için ilgili gruplara gerekli uyarıların yapılması, çözümü bulunarak onaylanan tüm şikâyetlerin saha uygulamasının takibi, sürecin gözden geçirilmesi, performans hedeflerinin belirlenmesi, performansın ölçülmesi, duyurulmasından ve güncel tutulmasından sorumludur. Teknik şikâyetler için düzeltici ve önleyici faaliyetler yapılmasının sağlanması, bu işlemlerin izlenmesi ve tüm şikâyetlerin veri tabanına kaydından sorumludur. 3.4 Bölüm Sorumluları Üyelere verilen ve sosyal hizmetlerin yasa, yönetmelik ve standartlara uygun yürütülmesi. Sorumlu oldukları bölümlerin faaliyetlerinde üye memnuniyetinin hedeflenen ölçüde sağlanmasından sorumludurlar. Yazılı, elektronik ortamda ve/veya sözlü olarak gelen şikâyetleri Yönetim Sistemleri Yöneticisine; Yönetim Sistemleri Yöneticisinin yokluğunda e bildirmekle sorumludurlar.

2 Sayfa No: 2 / Tüm Kırşehir Ticaret Ve Sanayi Odası Çalışanları: Üyelerden gelen istek ve şikâyetlerin istisnasız olarak anında Yönetim Sistemleri Yöneticisine; Yönetim Sistemleri Temsilcisinin yokluğunda e iletilmesi, kendilerine aktarılan şikâyetlerin hızla çözümlenmesi ve gelişmeleri Yönetim Sistemleri Yöneticisine/e bildirmekten sorumludur. 3.5 Müşteri Memnuniyeti Ekibi Üye şikâyetlerini ele alma sürecini çalıştırmaktan, şikâyetlerin kök neden analizlerini yapmaktan, iyileştirme faaliyetlerinin sonuçlarını değerlendirmekten sorumludur. 3.6 Müşteri Memnuniyeti Ekip Lideri Her ay yapılan personel toplantılarında üye şikâyet ve önerilerini ekip üyeleri ve diğer personel ile birlikte değerlendirmek; çözüm bulunan şikâyetler için üyeye geri bildirimde bulunmak; personel ve ekip seviyesinde çözüm bulunamayan şikâyetleri Yönetim Kuruluna taşımak; müşteri memnuniyeti ile ilgili hedefleri kontrol etmek; aylık şikâyet sonuçlarını birim bazında değerlendirmek ve iyileştirme faaliyetlerinin sonuçlarını değerlendirmek; Üye odaklı yaklaşımın Oda içinde benimsenmesini sağlamaktan sorumludur. 3.7 Eğitim ve Araştırma Sorumlusu: Yılda bir defa Oda üyelerine Eğitim-Bilgi İhtiyaçları Araştırması ve Bölge-Sektör Sorunları Araştırması anketini uygulamaktan, sonuçları analiz etmekten ve analiz sonuçlarını Yönetim Kuruluna sunmaktan sorumludur. Yönetim Kurulu Analiz sonuçlarına göre hangi eğitimlerin yıllık üye planına alınacağını, hangi sorunların çözümleneceğini belirlemekten sorumludur. Yönetim Sistemleri Yöneticisi Yönetim Kurulunun analiz sonuçlarına göre belirlediği eğitimler için Yıllık Üye Eğitim Planı nı hazırlamaktan sorumludur. Oda Personeli Hizmet almak için Oda ya gelen üyelere Eğitim-Bilgi İhtiyaçları Araştırması ve Bölge-Sektör Sorunları Araştırması anketini uygulamaktan sorumludurlar. 4. TANIMLAR 4.1 Geri Bildirim Kaynakları Öneri ve Şikâyet Kutusu: Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının girişinde bulunan öneri ve şikâyet kutusu. Elektronik Bildiriler: kurumsal web sayfasında yer alan bilgi@kirsehirtso.org.tr kurumsal e-posta adresine gelen elektronik bildiriler. Mektup: Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası na posta yoluyla gelen ve istek, öneri, şikâyet içeren mektuplar. Fax: Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası nın numaralı fax ına gönderilen istek, öneri, şikâyet içerikli faxlar. Sözlü Bildirimler: Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ine, Yönetim Kurulu na, Genel Sekreter e, Yönetim Sistemleri Yöneticisine, Bölüm Sorumlularına ve tüm personele sözlü olarak yapılan istek, öneri, şikâyet içerikli bildirimler.

3 Sayfa No: 3 / 7 Anketler: Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Araştırma Sorumlusunun Oda üyelerine uyguladığı anketlerden ortaya çıkan istek, öneri, şikâyetler. Veri tabanı: İstek, öneri, şikâyet sahibinin bilgilerinin, şikâyetin alındığı tarih ve saatin, İstek, öneri, şikâyet detaylarının, İstek, öneri, şikâyet sahibine geri bildirim yapılıp yapılmadığının ve İstek, öneri, şikâyet sonucunun yazılı olduğu liste. 4.2 Şikâyet Sınıfları Süreç Kaynaklı Şikâyetler: Kurumun işleyiş kurallarına ilişkin şikâyetler. Teknik Kaynaklı Şikâyetler: Hizmet talebinde ya da hizmetin sunumunda karşılaşılan yasal uygunsuzluklar, uygun olmayan dokümanlar, bilişim ve iletişim sistemi vb konulu şikâyetler. İnsan Kaynakları Kaynaklı Şikâyetler: Personelin yetkinliği ve davranış şekillerine ilişkin şikâyetler. 4.3 Diğer Tanımlar Eğitim Bilgi İhtiyaçları Araştırması: Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine uygulanan, eğitim ihtiyaçlarının tespit edildiği anket formu. Yıllık Üye Eğitim Planı: Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine uygulanan Eğitim-Bilgi İhtiyaçları Araştırması anket analizleri sonucu hazırlanan plan. 5. DETAY 5.1 Ele Alma Süreci Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası personeli ya da seçim ile göreve gelen organ üyelerinden birine bildirilen tüm üye şikâyetleri Yönetim Sistemleri Yöneticisine; Yönetim Sistemleri Yöneticisinin yokluğunda e bildirilmek üzere Üye İstek / Öneri / Şikâyet Formu doldurularak kayıt altına alınır. Prensip olarak tüm şikâyetler kayıt altına alınır ve Üye İstek Öneri ve Şikâyetleri Veri Tabanına kaydedilir. Veri Tabanı aynı zamanda şikâyetlerin cevaplanması ve sonuçlandırılmasına ilişkin takibin yapılması için Yönetim Sistemleri Yöneticisi tarafından izlenir. Üye şikâyetleri (Normal olarak değerlendiriliyorsa) her ayın ilk Çarşambası yapılan Aylık Personel Toplantılarında gündem olarak ele alınır. Personel seviyesinde çözülemeyen ve Acil olarak değerlendirilen şikâyetler tarafından Yönetim Kurulu toplantısı gündemine alınır. Yönetim Kurulu seviyesinde çözülemeyen şikâyetler Meclis toplantısı gündemine alınır. Meclis seviyesinde çözülemeyen şikâyetler üst mercilere taşınır ve şikâyetin takibi Yönetim Kurulu tarafından yapılır. Şikâyet, Ticaret ve Sanayi Odalarının işleyişine ilişkin ise, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ne ya da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı na bildirilerek görüş alınır. Şikâyet, farklı kurumları ilgilendiriyor ise, kurum ile yazışılarak kurumun görüşü veya katkısı alınarak soruna çözüm yolu aranır.

4 Sayfa No: 4 / 7 Kırşehir Ticaret Ve Sanayi Odası üyelerinin, yararlanıcılarının ve toplumun şikâyetlerinin tamamını dikkate alır. Şikâyet ve sorunların Odada çözümü yok ise ilgili kurumlar ile kurumsal bazda kurulan ilişkiler ile sorunların çözümünde aktif rol alır. Ancak bu rolün yasal çerçevede olmasına dikkat edilir Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Kılavuzluk Prensiplerinin Uygulanması Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Sistemleri Politikasında da uygulamayı taahhüt ettiği kılavuzluk prensiplerine bağlı olarak müşteri memnuniyeti yönetim sistemini uygular. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası şeffaflık prensibi kapsamında, kurumsal web sayfasında üyeler ve ilgili diğer taraflar için şikâyetlerin nasıl ele alınacağını yayınlar, personele bu kapsamda gerekli eğitimleri verir. Erişilebilirlik prensibi kapsamında, ilgili prosedür, politika ve iş akışı tüm şikâyetçiler için kolayca erişilebilirdir. Cevap verebilirlik prensibi kapsamında, Oda ya gelen sözlü, yazılı vs her türlü şikâyet kayıt altına alınır ve şikâyetçiye SMS yoluyla şikâyetinin kayıt altına alındığı bildirilir. Objektiflik prensibi kapsamında, her bir şikâyet, şikâyetlerin ele alınması esnasında adil, objektif ve tarafsız bir şekilde değerlendirilir. Ücretler prensibi kapsamında, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası şikâyetlerin ele alınması ve değerlendirilmesi esnasında şikâyetçi için herhangi bir ücret talep etmez. Gizlilik prensibi kapsamında, şikâyetçi ile ilgili kişisel bilgiler, gerekli olduğunda, sadece Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası içerisinde şikâyetin ele alınması amacıyla elde edilebilirdir; şikâyetçi açıkça rıza göstermedikçe, şikâyetçi ile ilgili kişisel bilgiler gizli tutulur. Müşteri odaklı yaklaşım prensibi kapsamında, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası nın uyguladığı müşteri (üye) odaklı yaklaşım, şikâyetler de dâhil olmak üzere, geri bildirime açıktır ve Kırşehir TSO yaptığı işlemlerle şikâyetleri çözme taahhüdü vermektedir. Hesap verebilirlik prensibi kapsamında, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Oda nın şikâyetleri ele almanın açık bir şekilde teşkil edilmiş olduğuyla ilgili faaliyetleri ve kararları için hesap verebilir ve bunları rapor eder. Sürekli iyileştirme prensibi kapsamında, Yönetim Sistemleri Politikasında da taahhüt edildiği üzere Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasında şikâyetleri ele alma prosesinin sürekli iyileştirilmesi daimi hedeftir. 5.3 Şikâyetlerin Kök Neden Analizlerinin Yapılması Şikâyeti konu alan bilgilerin araştırılması ve kök neden analizleri Müşteri Memnuniyeti Ekibi sorumluluğundadır. Ekip, şikâyetlerin kök neden analizini üç kıstasa göre değerlendirir. Teknik kaynaklı şikâyetler, süreç kaynaklı şikâyetler ve insan kaynaklarından kaynaklanan şikâyetler.

5 Sayfa No: 5 / 7 Şikâyetler, süreç kaynaklı şikâyetler sınıfına giriyor ise, süreç iyileştirmesi yapılmadan önce üyenin şikâyeti çözülür. Bunun için düzeltici işlemlerin belirlenmesi, ilgili bölümlere aktarılması, düzeltici işlemlerin yapılması, köklü çözümün bulunması için plan yapılması ve uygulanması sağlanarak, tüm işlemler ve Yönetim Sistemleri Yöneticisi tarafından izlenecektir. İyileştirmenin hedeflenen tarihler içinde yapılması sağlanacak, hedeflenen tarihte çözülemeyen bildirimlerin sorumluluğu organizasyon olarak bir üst seviyeye aktarılacaktır. Uygunsuzluk tespit edilen süreç ile ilgili şikâyet hakkında ve ilgili Bölüm Sorumlusu tarafından kök neden analizi yapılacak, şikâyete neden olan problemin hangi süreç/süreçlerdeki aksaklıklardan kaynaklandığı bulunacak, şikâyetin tekrarını önleyecek işlemler belirlenecek ve süreçlerde değişiklik yapılması sağlanacaktır. Teknik şikâyet olarak tespit edilen geri bildirimler yasal uygunluğun sağlanmasına veya Üçüncü kurumların devreye alınmasına ilişkin faaliyetleri içerir. Tüm üye şikâyetlerinin hedeflenen zaman ve tarihler içinde giderilmesi sağlanacak, hedeflenen tarihte çözülemeyen şikâyetlerin sorumluluğu organizasyon olarak bir üst seviyeye aktarılacaktır. Ayrıca, şikâyetin tekrarlanmaması için düzeltici ve önleyici işlemler yapılacak ve tüm işlemler ve ilgili Bölüm Sorumlusu tarafından izlenecektir. Üçüncü kurumların devreye alınmasında Yönetim Kurulu da aktif görev alır. İnsan kaynakları kaynaklı şikâyetlerde, İç Yönerge, TOBB Personel Yönetmeliği ve Çalışma Kanunu hükümlerinden uygun olanı uygulanarak Yönetim Kurulunda görüşülür ve Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda uygulama yapılır. Bu durum çalışma disiplini konusunu içeriyor ise Sicil Amiri () konuyu Yönetim Kuruluna taşımadan personel hakkında yasaya uygun karar vererek tutanak, uyarı vb. uygulamaları yapabilir. Sonuç olarak amaç; ortaya çıkan hatanın tekrarlanmaması için süreç ve süreçte görev alan personelin yeterliliğinin sağlanmasıdır. 5.4 Şikâyet Sahibine Geri Bildirim Yapılması Şikâyetlerin kök neden analizi ve iyileştirme faaliyetinin yapılmasından sonra Yönetim Sistemleri Yöneticisi, e sorunun çözümlendiğini bildirir ve şikâyet sahibine telefon, e-posta, yazı ya da ziyaret yolu ile geri bildirim yapar. 5.5 Şikâyetin Kapatılması ve Takibi Şikâyetçiye geri bildirim yapıldıktan sonra, şikâyetçi soruna dair iyileştirme kararını veya faaliyeti kabul ederse, Yönetim Sistemleri Yöneticisi tarafından e bildirilir ve onayı ile şikâyet kapatılır. Kapatılan şikâyetler için, şikâyet sahibi tekrar aranır ve sorun olup olmadığı ve memnuniyetinin sağlanıp sağlanmadığı Yönetim Sistemleri Yöneticisi tarafından sorgulanır. Yönetim Sistemleri Yöneticisi takip sonuçlarını Genel Sekretere raporlar. 5.6 Performans Ölçümü

6 Sayfa No: 6 / 7 Müşteri memnuniyeti sisteminde performans ölçümleri şikâyetlerin ele alınması proses kartında belirlenmiş; süreç performans kriterleri referans alınarak oluşturulan hedeflerin hedef takip tablosu ile takibi; periyodik personel toplantıları, yönetim kurulu toplantıları ve yönetimin gözden geçirme toplantılarında değerlendirilerek yapılır. 5.7 Üye Memnuniyetinin Ölçülmesi Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası nda yılda bir kez üye memnuniyet anketi Eğitim Araştırma Bilgi İşlem Sorumlusu tarafından uygulanır. Üye memnuniyet anketlerinin analizinden Eğitim Araştırma Bilgi İşlem Sorumlusu; anket sonuçlarına göre iyileştirme yapmaktan ise Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclisi sorumludur. 6. Diğer Üye istek/öneri/şikâyetlerinin alınmasının yanı sıra, akreditasyon sistemi gereği Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası yılda bir kez olmak üzere üyelerine Bölge-Sektör Sorunları Araştırma Formu ve Eğitim-Bilgi İhtiyaçları Araştırma Formu nu da uygular. Eğitim ve Araştırma Sorumlusu her yıl bir defa olmak üzere Eğitim-Bilgi İhtiyaçları Araştırması anketini Oda üyelerine uygular, analizini yapar ve Yönetim Kurulu na sunar. Analiz sonuçları Yönetim Kurulunca değerlendirilir ve yıllık üye eğitim planına alınacak eğitimler belirlenir. Yönetim Sistemleri Yöneticisi, Yönetim Kurulunca belirlenen eğitimler için Yıllık Üye Eğitim Planı nı hazırlar. Yönetim Kurulu tarafından onaylanan Yıllık Üye Eğitim Planı, Yönetim Sistemleri Yöneticisi ve/veya Basın-Halkla İlişkiler Sorumlusu tarafından üyelere e-posta, telefon, sms ya da yazı ile duyurulur. Ayrıca web sayfasına da eklenir. Eğitimler için ilgili kurum/kuruluş araştırması, fiyat araştırması Eğitim-Araştırma Sorumlusu tarafından yapılır. Eğitim-Araştırma Sorumlusu Teklif İsteme Formu nu kullanarak en az 3(üç) yerden fiyat teklifi alır ve sonuçları e bildirir. ilk Yönetim Kurulu toplantısında fiyat tekliflerini Yönetim Kurulu na sunar. Yönetim Kurulu nun onayının ardından ilgili kurum/kuruluş ile irtibata geçilir; eğitim tarihi, günü, saati belirlenir ve üyelere web sitesi yayını, e-posta, telefon, sms ya da yazı ile duyurulur. Eğitim organizasyonları öncesi, Eğitim ve Araştırma Sorumlusu, eğitimin verileceği salonun uygun hale getirilmesinden sorumludur. Bu kapsamda, sunum ortamı, sunum cihazı, iklimlendirme, katılımcı sayısına göre oturma ve yazma düzeninin oluşturulması, katılımcılar için ikram var ise bunların sağlanması Eğitim Araştırma Sorumlusunun görevidir. Bunun ile birlikte katılımcılara dağıtılacak eğitim materyalleri (eğitim dokümanları, kağıt, kalem vb.) Eğitim Araştırma Sorumlusu tarafından hazırlanır. Eğitimler esnasında, üyelere Eğitim/Toplantı Katılım Tutanağı imzalatılır, iletişim bilgileri alınır ve eğitim sonrasında üyelerden Eğitim Programı Değerlendirme Formu nu doldurmaları istenir. Eğitim-Araştırma Sorumlusu tarafından Eğitim Programı Değerlendirme Formları analiz edilir, raporlanır ve sonuçlar Yönetim Kurulu na rapor halinde sunulur. Yukarıdakilere ek olarak, Eğitim ve Araştırma Sorumlusu yılda bir kez olmak üzere üyelerine Bölge-Sektör Sorunları Araştırması da uygular. Araştırma sonucunu rapor haline getirerek

7 Sayfa No: 7 / 7 Yönetim Kurulu na sunar, Yönetim Kurulu gerekli gördüğü konularda üyelerinin sorunlarını çözmek için iyileşme kararı alır. Eğitim-Bilgi İhtiyaçları Araştırması ve Bölge-Sektör Sorunları Araştırması yolu ile de üyelerin istek, öneri, şikâyet ve talepleri değerlendirmeye alınmış olur. 6. İLGİLİ DOKÜMANLAR/FORMLAR F.P07.01 Üue Memnuniyet Anketi F.P07.02 Üye İstek Öneri ve Şikâyetleri Veri Tabanı F.P07.03 Üye İstek / Öneri / Şikâyet Formu F.P07.04 Üye Memnuniyet Anketi Analiz Formu F.P07.05 Bölge-Sektör Sorunları Araştırma Formu F.P10.01 Düzeltici ve Önleyici Faaliyet Formu

PROSEDÜR EL KİTABI PR.07 ÜYE ŞİKÂYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

PROSEDÜR EL KİTABI PR.07 ÜYE ŞİKÂYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1 / 5 1. AMAÇ Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasında üye odaklı yaklaşımın pekiştirilmesini sağlamak; üye memnuniyetini artırmak; alınan her bir şikâyeti çözüme ulaştırmak, verilen hizmetlerin iyileştirilmesi

Detaylı

Revizyon Nedeni: Hazırlayan Onaylayan Yönetim Temsilcisi Genel Müdür

Revizyon Nedeni: Hazırlayan Onaylayan Yönetim Temsilcisi Genel Müdür SAYFA NO 1 / 7 Revizyon İzleme Tablosu Rev. No Rev. Tarihi Açıklama 00 30.05.2011 Prosedür ilk kez yayınlandı AMAÇ Müşterilere sunulan ürün veya hizmetin uygunluğu konusunda müşteri memnuniyet seviyesini

Detaylı

ÜYE İLİŞKİLERİ PROSEDÜRÜ

ÜYE İLİŞKİLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/7 1. AMAÇ UZTB bünyesinde üye odaklı yaklaşımın pekiştirilmesini sağlamak; üye ilişkileri sürecini açıklayarak, üyeden gelen tüm istek, öneri, şikayetleri sistemli bir şekilde değerlendirip

Detaylı

Örnek ISO 9001 Organizasyon El Kitabı

Örnek ISO 9001 Organizasyon El Kitabı Sayfa No 1/6 Örnek ISO 9001 Organizasyon El Kitabı REVİZYON TARİHİ : 01.11.20.. REVİZYON NO : 0 KOPYA NO : İZİNSİZ KOPYALANMASI VE DAĞITILMASI YASAKTIR. Sayfa No 2/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı, Kalite

Detaylı

KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ. Ekim 2015 Ver. 02. Tarih: / /2015 Sayı: 2015/ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır.

KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ. Ekim 2015 Ver. 02. Tarih: / /2015 Sayı: 2015/ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. KARE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİMİ Ekim 2015 Ver. 02 Tarih: / /2015 Sayı: 2015/ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ:... 3 2. KAPSAM:... 3 3. TANIMLAR VE KISALTMALAR:...

Detaylı

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge,

Detaylı

ŞİKAYET ve İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET ve İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa No. 1 / 5 DAĞITIM LİSTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ( ) AKREDİTASYON KURULUŞU ( ) İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ 2. SORUMLULUKLAR 3. TANIMLAR VE KISALTMALAR 4. UYGULAMA 5. REFERANSLAR ve İLGİLİ DOKÜMANLAR DEĞİŞİKLİK

Detaylı

MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ YÖNETİM PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ YÖNETİM PROSEDÜRÜ Sayfa: 1 / 12 MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ YÖNETİM PROSEDÜRÜ Hazırlayan: MURAT URUŞ / Yalın Sistemler Yöneticisi Onaylayan: REHA GÜR / Ticari Direktör 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, kuruluşumuzda TS ISO 10002 standardı

Detaylı

İnsan Kaynakları İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS

İnsan Kaynakları İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ISTANBUL CHAMBER OF CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTANTS İnsan Kaynakları 2013-2016 YILLARI FAALİYET RAPORU İSMMMO da İnsan Kaynakları Yönetimi; kurum için en etkili iş gücünü bulmak, geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak amacıyla ortaya konan faaliyetler

Detaylı

YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTILARI

YÖNETİMİN GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTILARI BRC Gıda standardında geçen gerekliliklerin bir kısmına yönelik olarak açıklayıcı klavuzlar BRC tarafından yayınlandı. Bu klavuzlardan biri olan bu dokümanın Türkçe çevirisi sayın DİLA YÜCESOY tarafından

Detaylı

İç Denetim Yöneticisi (CAE) Direktör

İç Denetim Yöneticisi (CAE) Direktör Yöneticisi (CAE) Direktör İç Denetim Müdürü Kıdemli Yöneticisi Ekibi Elemanları Yeni İç Denetçi (1 yıldan kısa zamandır) Öz- Değerlendirme CAE Tecrübeli Yeni Ekibi Elemanları Uluslararası Mesleki Uygulama

Detaylı

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. KURUMSAL YÖNETĠM KOMĠTESĠ YÖNETMELĠĞĠ I- GENEL HÜKÜMLER Kapsam 1.1. Bu yönetmelik,

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ KARİYER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Yalova Üniversitesine bağlı olarak kurulan Yalova Üniversitesi Kariyer

Detaylı

ŞİKAYET YÖNETİM PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET YÖNETİM PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/7 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu prosedürün amacı, hasta/hasta yakınlarının ve kurum/kuruluşların sağlık hizmeti sunumuyla ilgili şikayetlerini ele alma sürecini açıklayarak, gelen tüm şikayetleri sistemli

Detaylı

TURCAS BM KUYUCAK JEOTERMAL ENERJİ SANTRALİ PROJESİ ŞİKÂYET MEKANİZMASI

TURCAS BM KUYUCAK JEOTERMAL ENERJİ SANTRALİ PROJESİ ŞİKÂYET MEKANİZMASI TURCAS BM KUYUCAK JEOTERMAL ENERJİ SANTRALİ PROJESİ ŞİKÂYET MEKANİZMASI (İNŞAAT VE İŞLETME DÖNEMLERİ İÇİN) 1. GENEL BİLGİLER Şikâyet Mekanizması nın Amacı: İyi bir iş uygulamasının bir parçası olarak,

Detaylı

Doküman Adı: Doküman Kontrol Prosedürü. İlk Yayın Tarihi: 13.12.2006

Doküman Adı: Doküman Kontrol Prosedürü. İlk Yayın Tarihi: 13.12.2006 13.12.20 1 / 5 1. AMAÇ: Uludağ Üniversitesi Rektörlük İdari Teşkilatı bünyesindeki kalite yönetim sistemi dokümanlarının kontrol altına alınmasıyla ilgili yöntemleri tarif eder. 2. KAPSAM: Uludağ Üniversitesi

Detaylı

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ 34. ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokuluna kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı İÇ KONTROL SİSTEMİ Bu broşür; iç kontrolle ilgili farkındalık sağlamak, iç kontrolün ne

Detaylı

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ

KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ KAYISI ARAŞTIRMA İSTASYONU MÜDÜRLÜĞÜ EK 3.9 TOPRAK SU KAYNAKLARI Toprak-Su Kaynakları Bölüm Başkanı Dök.No KAİM.İKS.FRM.34 Sayfa No 1 / 3 İŞİN KISA TANIMI: Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü üst yönetimi

Detaylı

SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI

SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI 01 ÖNLEMEYE YÖNELİK TEDBİRLER 01 Siyasi partilerin ve seçim kampanyalarının finansmanında, açıklık ve şeffaflığa ilişkin uygulamaların

Detaylı

Kurul ve Komisyonların Çalışma İlkeleri

Kurul ve Komisyonların Çalışma İlkeleri Kurul ve Komisyonların Çalışma İlkeleri 1- Komisyon çalışmalarında hazırlıklı katılımcılık esastır. Toplantı gündemi önceden belirlenir, gündemde yer alan problemlere ilişkin çözüm alternatifleri konusunda

Detaylı

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00

AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 AKM-F-193 / 10.04.2014 / Rev:00 SÜREÇ Nedir? Kaynakların kullanılarak, girdilerin çıktılara dönüştüğü sıralı faaliyetler bütünüdür. SÜREÇLER 3 Çeşittir Müşteri Odaklı Süreçler ANA Süreçler Destek Süreçler

Detaylı

Sağlıkta. 2003 Yılında Başlamıştır. Dönüşüm Programı

Sağlıkta. 2003 Yılında Başlamıştır. Dönüşüm Programı 1 3 4 2003 Yılında Başlamıştır. Sağlıkta Dönüşüm Programı 2003 Yılında Ülkemize Özgü Bir Uygulama Olan Performansa Dayalı ek Ödeme sistemi Geliştirilmiş, İkinci Bir Aşama Olarak da Bu Sisteme 2005 Yılında

Detaylı

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ INTRANET VE SÜREÇ YÖNETİMİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; DARÜŞŞAFAKA : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ve bağlı kurumlarını İSTEKLİ : Madde

Detaylı

Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi

Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi Nedir Faydaları Başarı Tanımlar Görev Risk Yönetimi Nedir Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi Risk

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

1- KONTROL ORTAMI. Eylem Kod No. Öngörülen Eylem veya Eylemler KOS 1.3-E1. verilecektir. İlgili personele eğitim. KOS 1.2-E1 verilecektir.

1- KONTROL ORTAMI. Eylem Kod No. Öngörülen Eylem veya Eylemler KOS 1.3-E1. verilecektir. İlgili personele eğitim. KOS 1.2-E1 verilecektir. 1- KONTROL ORTAMI Standart Kod No Kamu İç Kontrol Standardı ve Genel Şartı Mevcut Durum Eylem Kod No Öngörülen Eylem veya Eylemler Sorumlu Birim veya Çalışma grubu üyeleri İşbirliği Yapılacak Birim Çıktı/

Detaylı

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YAŞAMI ETİK KURULU (ÜYEK) YÖNERGESİ

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YAŞAMI ETİK KURULU (ÜYEK) YÖNERGESİ 1 AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE YAŞAMI ETİK KURULU (ÜYEK) YÖNERGESİ Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin anlayışına göre, akademik ve idari konulardan insan ilişkilerine uzanan geniş bir alanı

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM TALİMATI

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM TALİMATI Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ Bu talimatın amacı; müşteri şikâyetlerinin nerede- nasıl alınacağı ve ön incelemenin ne şekilde yapılması gerektiği, şikâyetlerin kapatılması ve müşteri memnuniyetinin hangi yollarla

Detaylı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK GAZİANTEP 2011 GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ

Detaylı

KOMĠTE VE EKĠP ĠġLEYĠġ PROSEDÜRÜ. Döküman No Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi Sayfa No KY.PR.03 Mart-2013 00 00 1/6

KOMĠTE VE EKĠP ĠġLEYĠġ PROSEDÜRÜ. Döküman No Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi Sayfa No KY.PR.03 Mart-2013 00 00 1/6 KY.PR.03 Mart-2013 00 00 1/6 1.0 AMAÇ Hastanedeki ekip, yönetim ekibi, komisyon ve komitelerin, sağlıkta kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun ve devamlılığının sağlanması, planlanmış

Detaylı

Kurum Tabipliği hedefinin Kurum Tabipliği hizmeti vermek şeklinde revize edilmesi kararı alınmıştır.

Kurum Tabipliği hedefinin Kurum Tabipliği hizmeti vermek şeklinde revize edilmesi kararı alınmıştır. İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI YGG TOPLANTISI ÖN SUNUM RAPORU YGG TARİHİ 10.07.2012 KATILIMCILAR İMİD DAİRE BAŞKANI V. KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ KALİTE YÖNETİM ŞUBESİ PERSONELİ ŞUBE MÜDÜRLERİ UYGUN

Detaylı

ĐŞ GÜVENLĐĞĐ UYGULAMALARINDA YÖNETĐM SĐSTEMLERĐNĐN ENTEGRASYONU

ĐŞ GÜVENLĐĞĐ UYGULAMALARINDA YÖNETĐM SĐSTEMLERĐNĐN ENTEGRASYONU ĐŞ GÜVNLĐĞĐ UYGULAMALARINDA YÖNTĐM ĐTMLRĐNĐN NTGRAYONU Yahya Kemal KÖALI VĐKO LKTRĐK V LKTRONĐK Kimya Yüksek Mühendisi Đş Güvenliği Uzmanı 1 Đş ağlığı ve Güvenliği Kanunu Đşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İSTEK, ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İSTEK, ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1. AMAÇ: Bilge Teknik in hizmet ürettiği alanlarda müşterilerden veya diğer ilgililerden gelen muayene sonuçlarına yönelik itirazların veya hizmete yönelik şikayetlerin nasıl yapılacağı,

Detaylı

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU DENETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU DENETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI I. Kapsam, Yasal Dayanak ve Amaç: Madde 1: Kapsam ve Yasal Dayanak PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU DENETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI Bu Görev ve Çalışma Esasları Pegasus Hava Taşımacılığı

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ (ANAPER) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ (ANAPER) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ (ANAPER) YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge; Anadolu Üniversitesi Personel Belgelendirme Birimi

Detaylı

Farmakovijilans Đrtibat Noktası Sorumlusu ve Görevleri

Farmakovijilans Đrtibat Noktası Sorumlusu ve Görevleri Farmakovijilans Đrtibat Noktası Sorumlusu ve Görevleri 12 Haziran 2009, Kayseri Ecz. Güzin SAĞĐŞ Türkiye Farmakovijilans Merkezi Sağlık Mesleği Mensubu Hekim Eczacı Diş Hekimi Hemşire Mesleki Sorumluluk

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6 AYLIK İZLEME DEĞERLENDİRME FAALİYET RAPORU

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6 AYLIK İZLEME DEĞERLENDİRME FAALİYET RAPORU T.C. PAZARCIK KAYMAKAMLIĞI Cengiz Topel İlkokulu Müdürlüğü CENGİZ TOPEL İLKOKULU 2015-2019 STRATEJİK PLAN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6 AYLIK İZLEME DEĞERLENDİRME FAALİYET RAPORU Cengiz Topel İlkokulu

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1- Fen Edebiyat Fakültesi ne bağlı İstatistik bölümü öğrencilerinin stajlarının amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLAN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Amaç Madde 1- (1) Bu yönerge Üniversitenin; misyon, vizyon ve temel değerlerinin

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; İçişleri Bakanlığı bütçesinden, kamu yararı gözetilerek derneklere yapılacak yardımlara ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKASI İÇİNDEKİLER

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKASI İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. UYGULAMA ALANI VE SORUMLULUK... 2 4. TANIMLAR... 2 5. UYGULAMA ESASLARI... 2 5.1. ÇIKAR ÇATIŞMASINA YOL AÇABİLECEK HUSUSLAR... 2 5.2. ÇIKAR ÇATIŞMASINA YOL AÇABİLECEK

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI MSCA IF ÖN DEĞERLENDİRME DESTEĞİ 1. Desteğin Tanımı ve Kapsamı Marie

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla)

Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) üst sınırları(*): (Kişinin aldığı ücretin %75 ini aşmamak kaydıyla) BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ İDARİ VE MALİ ESASLARI (*) 1. AMAÇ Bilim ve Toplum Projeleri, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek,

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Birimi (TEBB) Yönergesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Birimi (TEBB) Yönergesi Karar Tarihi :06.01.2016 Karar No : 13320152-050.02.04-01/09 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Birimi (TEBB) Yönergesi Amaç Madde 1-Bu yönergenin amacı, T.C. Eskişehir

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 22.05.2012 Madde 2 de tıbbi kadro üyeleri için Tıbbi Kadro Yönetmeliği nin 01 geçerli olacağı ifadesi eklendi. 11.09.2012 Personel Rapor Takip Formu,

Detaylı

Yayın Tarihi: 14.3.2014 Revizyon Tarihi: 06.11.2015 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ

Yayın Tarihi: 14.3.2014 Revizyon Tarihi: 06.11.2015 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ 1 Sayfa 2 / 6 Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliğin amacı; Üniversiteler, Enstitüler ve Araştırma Merkezleri nde yapılan

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6 MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM STAJ VE MEZUNİYET PROJESİ YÖNERGESİ Senato: 19 Temmuz 2016 / 348-6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ

Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.INO.2016/42-1434 İstanbul, 26/5/2016 Konu: İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Hk. TÜM ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ Bilindiği üzere, katma değerli ihracatımızın artırılması amacıyla

Detaylı

a) Belediye: Kent konseyi oluşumuna yardım ve destek sağlayan belediyeyi, d) Başkan: Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanını,

a) Belediye: Kent konseyi oluşumuna yardım ve destek sağlayan belediyeyi, d) Başkan: Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanını, SELÇUK KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ I. BÖLÜM AMAÇ KAPSAM DAYANAK TANIMLAR AMAÇ Madde 1: Selçuk Kent Konseyi Kadın Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini ve çalışma yöntemlerini

Detaylı

2011/2012 ESKİŞEHİR PİLOT BİNBAŞI ALİ TEKİN İLKÖĞRETİM OKULU

2011/2012 ESKİŞEHİR PİLOT BİNBAŞI ALİ TEKİN İLKÖĞRETİM OKULU 6a.1 KRİTER: ÖĞRENCİ İLE İLGİLİ MEMNUNİYET SONUÇLARI Hedef: Okulumuzun Hedefi AFİ: Amasya Fatih İlköğretim Okulu PBATİ: Okulumuzun Sonuçları MYHİ: Mersin Özel Yıldırımhan İlköğretim Okulu Yılın Kaliteli

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam Amaç MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ETİK KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Etik Kurulunun

Detaylı

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4-

KAPLAMİN AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ESAS SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİK TASLAĞIDIR. Madde 4- ESKİ METİN YENİ METİN ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ Madde 4- Madde 4- Şirketin merkezi İzmir ili Kemalpaşa ilçesindedir. Adresi Kemalpaşa OSB Mah. İzmir Ankara Asfaltı No:75 Kemalpaşa

Detaylı

GSI SLV-TR Kaynak Teknolojisi Test ve Mesleki Gelişim Merkezi

GSI SLV-TR Kaynak Teknolojisi Test ve Mesleki Gelişim Merkezi GSI SLV-TR Kaynak Teknolojisi Test ve Mesleki Gelişim Merkezi MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE ŞİKAYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ 06 İçerik değişikliği (Sayfa 2) 25.08.15 N. Bolat Ö. Akçam 05 İçerik ve logo değişikliği

Detaylı

Hayat Sende Derneği. Yönergeleri- 2

Hayat Sende Derneği. Yönergeleri- 2 Hayat Sende Derneği Yönergeleri- 2 W W W. H A Y A T S E N D E. O R G Murat Ali Atmaca koruma altından ayrılıp Aralık 2015'te intihar eden bir kardeşimizdir. Anısını yaşamak dileğiyle... Hayat Sende Derneği

Detaylı

Kalite Kontrol Çemberleri (Kalite Çemberleri)

Kalite Kontrol Çemberleri (Kalite Çemberleri) Kalite Kontrol Çemberleri (Kalite Çemberleri) - 1 Kalite Çemberleri - 2 Kalite Çemberleri TKY nin en önemli bileşenleri; Takım çalışması Herkesin katılımı Bir işletmede yapılan işlere ilişkin problemleri

Detaylı

VEKÂLETNAME. Aşağıda verilen 1 ve 2 numaralı bölümler için (a), (b) veya (c) şıklarından biri seçilerek temsil yetkisinin kapsamı belirlenmelidir.

VEKÂLETNAME. Aşağıda verilen 1 ve 2 numaralı bölümler için (a), (b) veya (c) şıklarından biri seçilerek temsil yetkisinin kapsamı belirlenmelidir. MİGROS TİCARET ANONİM ŞİRKETİ GENEL KURUL TOPLANTI BAŞKANLIĞI NA VEKÂLETNAME Pay sahibi bulunduğum/bulunduğumuz Migros Ticaret Anonim Şirketi nin 09.04.2015 günü saat 12:00 de Atatürk Mahallesi Turgut

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, meslekî ve teknik, sosyal ve

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE PERFORMANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde(1)- (1)Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU HAKKINDA BİLGİ NOTU

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU HAKKINDA BİLGİ NOTU İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU HAKKINDA BİLGİ NOTU 22 ARALIK 2014 Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları MKYK üyemiz, Bakan Yardımcımız, Milletvekilimiz,

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

Muhasebe ve Mali Müşavirlik Hizmetleri

Muhasebe ve Mali Müşavirlik Hizmetleri Muhasebe ve Mali Müşavirlik Hizmetleri Vergi Hizmetleri KPMG Türkiye kpmg.com.tr kpmgvergi.com İş hayatının artan rekabet ortamı ve sürekli değişen yasal mevzuat, şirketlerin mali işler süreçlerini (muhasebe,

Detaylı

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2014 MALİ YILI BİLGİ EDİNME BİRİMİ FAALİYET RAPORU

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2014 MALİ YILI BİLGİ EDİNME BİRİMİ FAALİYET RAPORU NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2014 MALİ YILI BİLGİ EDİNME BİRİMİ FAALİYET RAPORU NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ EDİNME BİRİMİ 2014 YILI FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNRETİCİSİNİN SUNUŞU 2 I-GENEL BİLGİLER..3 A-Misyon

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARAR ÖRNEĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 11/10/2011 Toplantı Sayısı : 981 Karar Sayısı : 20167 20167- Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal

Detaylı

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOL YAPIM, BAKIM VE ONARIM DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOL YAPIM, BAKIM VE ONARIM DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOL YAPIM, BAKIM VE ONARIM DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu yönetmelik Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve

Detaylı

16.12.2014 KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR?

16.12.2014 KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR? KALİTE ÇEMBERLERİ NEDİR? İŞ İLE DOĞRUDAN İÇ İÇE OLAN ELEMANLARIN PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN HANGİ DEĞİŞİKLİKLERİN YAPILACAĞI VE BU DEĞİŞİKLİKLERİN NASIL APILMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA EN SAĞLIKLI BİLGİYE SAHİP

Detaylı

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Kapadokya Meslek Yüksekokulu öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve

Detaylı

İstanbul, 01 Temmuz 2016 2016/768

İstanbul, 01 Temmuz 2016 2016/768 İstanbul, 01 Temmuz 2016 2016/768 GENELGE No: 31 Konu: Aracı Kurumların Kaldıraçlı İşlemlerine İlişkin İnternet Sitelerinde Yapacakları Duyurular ve Bu Duyuruların Birlik İnternet Sitesinde Topluca İlanına

Detaylı

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1

D. MESLEKİ ÇALIŞMALARIN İÇERİĞİ VE MÜZAKERE EDİLECEK KONULAR TABLO-1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Seçmeli Arapça Dersi i, İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liselerindeki Branşlardaki İçin HAZİRAN 2016 DÖNEMİ

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM, ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM, ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM OKUL VE KURUMLARI ALAN/BÖLÜM, ATÖLYE VE LABORATUVAR ŞEFLİKLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE Tebliğler Dergisi : ŞUBAT 2009/2617 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ELKİMA TOPLAM KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

ELKİMA TOPLAM KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Sayfa : 1 / 7 1.0.AMAÇ : Elkima Laboratuvarı nda müşteri memnuniyetinin artırılması, müşterilere ait bilgilerin gizliliğinin sağlanması ve şikayetlerin değerlendirilmesine yönelik yöntemlerin belirlenmesidir.

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

TMO İÇ KONTROL SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU. Dr. Serkan YENAL İç Kontrol Şube Müdürü

TMO İÇ KONTROL SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU. Dr. Serkan YENAL İç Kontrol Şube Müdürü TMO İÇ KONTROL SİSTEMİ BİLGİLENDİRME SUNUMU Dr. Serkan YENAL İç Kontrol Şube Müdürü İÇ KONTROL SİSTEMİ 2 KİT LERDE YAŞANAN SORUNLAR İş süreçlerinin belirsizliği Sistem Eksikliği İş yükünün Birimler ve

Detaylı

Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri YILI KATALOĞU

Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri YILI KATALOĞU ASKO KARİYER Bireysel ve Kurumsal Eğitim Hizmetleri 2010 YILI KATALOĞU Sayfa 2 ASKO KARİYER HAKKINDA; Misyonumuz Geleceği yönlendirmeyi hedefleyen ve gelişimin sınırı olmadığına inanan her bireyin kendi

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ PR18/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ PR18/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR18/KYB Sayfa No: 1/4 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı Daire Başkanlığında; müşteri taleplerine

Detaylı

3. Aşağıda belirtilen takvime uygun olarak işlemlerin gerçekleştirilmesi, 30 Mart 2016 Sistemin açılması

3. Aşağıda belirtilen takvime uygun olarak işlemlerin gerçekleştirilmesi, 30 Mart 2016 Sistemin açılması EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin amacına uygun olarak işlemesini sağlamak üzere sistemin

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

Revizyon Takip Sayfası

Revizyon Takip Sayfası Revizyon No : 00 Revizyon Tarihi : 0 Sayfa 1 / 6 Revizyon Takip Sayfası Revizyon No Revizyon Tarihi Revizyon Sayfa no Revizyon Madde Numarası ve Nedeni NOT: Sayfanın yetmediği durumlarda ek sayfalar kullanılabilir

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama

Detaylı

Yayın Tarihi : 07.02.2014 Doküman No: 1. Revizyon Tarihi : 02.10.2015 Revizyon No: 04

Yayın Tarihi : 07.02.2014 Doküman No: 1. Revizyon Tarihi : 02.10.2015 Revizyon No: 04 Sayfa 1 / 8 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ SATIN ALMA PROSEDÜRÜ 07.02.2014 1 Sayfa 2 / 8 AMAÇ Madde 1. Planlı ve sistematik olarak değerlendirilerek seçilen tedarikçi firmalardan Yeşilay ın her

Detaylı

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce II ENG102 Bahar 2 2 0 4 3,5 Ön Koşul Ders(ler)i ENG101 Dersin

Detaylı

TÜBİTAK ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜBİTAK ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜBİTAK ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Araştırma ve

Detaylı

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri

Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN. Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri Proje Tasarım Esasları Prof. Dr. Akgün ALSARAN Temel bilgiler TÜBİTAK Üniversite Öğrenci Projeleri İçerik Giriş TÜBİTAK 2209A TÜBİTAK 2209B Örnek 2 Giriş 3 2209-A - Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma

Detaylı

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait. ÖKC TSM merkezlerinin denetimi

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait. ÖKC TSM merkezlerinin denetimi Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait ÖKC merkezlerinin denetimi Kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi amacıyla tasarlanan yeni ödeme kabul sistemleri yapısında Güvenli Servis Sağlayıcı (Trusted Service

Detaylı

GAZİANTEP TİCARET BORSASI ŞİKÂYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi Sayfa No

GAZİANTEP TİCARET BORSASI ŞİKÂYET YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi Sayfa No 07.05.2018 1 / 6 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı, Gaziantep TB da, şikâyetlerin değerlendirilip sonuçlandırılması prosesinde kullanılacak sistemi açıklamak ve bu prosesin etkinliğini sürekli iyileştirmek

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ TÜRK HAVA KURUMU ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ KONSEYĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Türk Hava Kurumu Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş. Müşteri Geri Bildirim Kılavuzu

Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş. Müşteri Geri Bildirim Kılavuzu Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş. Müşteri Geri Bildirim Kılavuzu Amacımız Siz değerli müşterilerimize beklentilerinizin üzerinde hizmet vermektir. Sizlerden gelen tüm bildirimleri sizleri memnun edecek

Detaylı

El koyduğu trafik kazalarında trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek,

El koyduğu trafik kazalarında trafik kazası tespit tutanağı düzenlemek, Karayollarında, can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konularda alınacak önlemleri göstermek amacıyla 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu çıkarılmıştır.

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması Bütçe Hazırlık Çalışması Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük S.G.D.B. Alt birimlerden taleplerin alınması, hazırlık çalışmalarının başlaması

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No:

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No: 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İç Kontrol Sistemi içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını, sürdürülmesi, güncelleştirilmesi ve dağıtım esasları için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir.

Detaylı

CEB. Bankası. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası

CEB. Bankası. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Ankara, 29-30 Mart 2005 CEB Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Krzysztof Ners, Başkan Yardımc mcısı, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Neler müzakere m edilecek a) Ticari olmayan müzakereler. Ortak bir hedef

Detaylı

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönetmelik, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Destek Programları

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ INSPEGO da verilen muayene hizmetinin kalitesini ve güvenilirliğini arttırmak, müşterilerinden ve diğer ilgililerden gelen şikayetlerin, itirazların ve memnuniyetlerin araştırılması, değerlendirilmesi,

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYI DİN ÖĞRETİMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 2014-2015 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında Eylül ayının ilk

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI. 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 Yılı Sunulan Hizmeti Değerlendirme Anket Raporu OCAK 2014 1.1 Araştırmanın Amacı Araştırmada, Dokuz Eylül Üniversitesi Strateji Geliştirme

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 21.11.2000 tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak

Detaylı