Mehmet Ak. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mehmet Ak. - şiirler - Yayın Tarihi: 17.9.2013. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat"

Transkript

1 - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin kopyalanması gerçek veya elektronik ortamlarda yayınlanması, dağıtılması Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve uluslararası yasalarla korunmaktadır ve telif hakları temsilcisinin önceden yazılı iznini gerektirir. Bu doküman, şairin kendisi veya temsil hakkı verdiği kişinin isteği üzerine Antoloji.Com tarafından, şairin veya temsilcisinin beyanları doğrultusunda yayınlanmıştır. Bu dokümanın yayınlanması kullanılması dağıtılması kopyalanması ile ilgili husularda ve şiir içerikleri ile ilgili anlaşmazlıklarda Antoloji.Com hiç bir şekilde sorumlu ve taraf değildir.

2 (1966-) 1966 Yılında Burdur Merkez'e bağlı Hacılar Köyünde doğdu. İlk Okulu köyünde okudu. Orta Okula Burdur İmam-Hatip okulunda başladı, Burdur Cumhuriyet Orta Okulunda bitirdi. Burdur Lisesinden mezun oldu. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Lisans eğitimini tamamladı. Evli,2 çocuğu var. Halen Burdur'da mesleği ile ilgili bir kurumda çalışıyor. İlk Okul 3.sınıfta iken Yunus Emre'nin "Mal sahibi,mülk sahibi, Hani bunun ilk sahibi" dizeleriyle başlayan beytini okuyunca içinde başlayan şiir sevgisi hiç bitmedi. Eserleri: Şiirleri ilk kez Antoloji'de yayımlandı.

3 Anneme Sesleniş Önüme gelir her vakit hayalin Yüzünü son kez göreyim anne. İçinde bir yaprağım hayat selinin Bilmem ki nasıl güleyim anne. Sevginle çarpıyor hep de kalbim Bahtlıyım seninle, sensiz garibim. Güldürür sonunda bizi de Rabbim, Yollarına güller serpeyim anne. Neler geçer aklımdan gecelerde, Tek teselli işte bu hecelerde Hasretin arkadaş bana yad ellerde Bitmez ki bu hasret, neyleyim anne. Akşam şimdi. Mehtap silinmiş gökten Bu gurbet akşamlarında doludur elem Rabbim nasip etse dönerim gurbetten Şimdi O na dualar edeyim,anne. (Bremen, )

4 Anneye Hasret Anneciğim! Çok uzaklardasın, Getirmiyor rüzgarlar sesini. Eski günlerde saklı mis kokun Hayalin bile yabancı sanki. Buralarda her şey seni söyler Bu yağmur senin gözyaşlarındır. Yüzümü okşayan rüzgar ellerin Her güzel yüz senin bakışlarındır. Sen beni bazen kırıp üzsen de Ben seni kıramam,hiç kırmadım. Okudum, gezdim kendi başıma Sana yük olmadım, ezdirmedim. Gün gelir, sana kavuşamadan Toprak alırsa beni koynuna, Duacım ol, hakkını helal et Sana hasret biricik oğluna. ( )

5 Bekletme Günler bana bir an gelir, Ömür pamuk ipliğinde. Beklenen, ne zaman gelir, Günün hangi vaktinde? Bu can daha tende iken Ki ömrün bu hazanıdır, Bu aşk sevda bende iken Bekletme, tam zamanıdır. ( )

6 Bekliyoruz,Gözyaşı Şafaklarında Nerdesiniz,doludizgin günlerim Cihana nam saldığımız günler. Nerde o zafer,şenlik,düğünler Nerdesiniz,doludizgin günlerim. Yiğit sefere çıktı, dönmedi geri Düşmana mekan oldu köyü. Dön yiğidim, bozulsun büyü Yiğit sefere çıktı, dönmedi geri. Ufuklar kararmış, ölgün gönüller Düşmanı dost sananlar çoğalmış İçten vurulmuşuz, kurt sürüye dalmış Ufuklar kararmış, ölgün gönüller. Bekliyoruz, gözyaşı şafaklarında Yiğidim dönecek gittiği yerden. Belki yarın, belki daha erken Bekliyoruz, gözyaşı şafaklarında. ( )

7 Bir Köy Var "Burdur Hacılar Köyüne" Bir köy var, hayalimde kalan İlk nefesimle, temiz havasını soluduğum. Ve, emekleyip yürüdüğüm, koşup yorulduğum Haylazlıklarım, hayalimde kalan. Bir köy var, hayalimde kalan, İnsanları dost, sevgili, yaren,eş İnsanları dayı, emmi, teyze, kardeş Güzel insanlar, hayalimde kalan. Bir köy var, hayalimde kalan Uzun kış gecelerinde anlatılan masallar, Çocuklar ne güzel düşlere dalar Masallar, hayalimde kalan. Bir köy var, hayalimde kalan Ağustos gecelerinde harman dövülürdü Yazın güneşte terlenir, kışın keyfi sürülürdü Tatlı yorgunluklar, hayalimde kalan. Bir köy var, hayalimde kalan, İlkokul heyecanım, okuma şevkim, Ah ne çabuk geçti yıllar.. Köyüm! İçimde sana doyamadığım hissi var, İlk okulum, ilk öğretmenim, hayalimde kalan. Bir köy var, hayalimde kalan Çok şehirler gezsem de rüyamda o var, Çünkü ondadır, çocukluğumu aradığım sokaklar Çocukluğum,hayalimde kalan. Bir köy var, hayalimde kalan Beşiğim, sofram, bağım bahçem, toprağım, Hacılar hasretini ta yüreğimde yaşadığım, Bir köy var, hayalimde kalan. (23 Mart 2009)

8 Bir Sabah Güneşin Koynunda Benden bir parçadır içimde hüzün Dağlardan ağır, çekilmez yük. Bir dert, yoluma çıktı ansızın Bütün dertlerden büyük. Geceler! Girin içime ne olur, Ya da ben size karışıp kaybolayım. Unutayım bütün dertlerimi bir bir, Bir sabah güneşin koynunda uyanayım. ( )

9 Biri Var Uzaklarda biri var, biri var! Milletinin derdiyle, bir ömür ağlar. Bunca derde yürek mi dayanır, Ya Rab? Sürüyor hala hazanlar, bitmiyor karanlıklar. Uzaklarda biri var, biri var! Peşinde, ışığı arayanlar. Bunlar ki dört bir yanına dünyanın İnsanlık tohumu saçan kahramanlar. Uzaklarda biri var, biri var! Rabbime hamd olsun, iyi ki var. Mevlana, Yunus toprağından süzülen Bir güzel mesaj o,dinlesin diye insanlar. ( )

10 Bosna ya Ağıt İçimde bir alem haykırır bana, Kanlar içinde şehit kardeşim. Güller açmazmış artık Bosna da Orada battı benim güneşim. Nasıl uyursun, nasıl gülersin Namusu çiğnenen bacındır senin. Dedenin son hatırası siliniyor, yazık Siliniyor izleri şerefli tarihimizin. Bosna bir yumruktur uyuyanlara, Yıkılan her minare, bir acı ders. Endülüs yetmedi, yetmedi bize Bosna elden gidiyor, ikinci Endülüs. ( )

11 Bulalım Artık Dertlerimizin Çaresini İslam coğrafyası kan gölü, Bak gözyaşı kan nerede? Her yerde sürünen kim? Kimi aç, susuz ölmekte Kimi bir hançer gölgesinde. Dün sendin bugün ben, Bir zalim elinde acı çeken. Ne fark eder, isimlerimiz Cehalet değil mi bizi mahveden? Peygamberin ümmetiyiz ama O'nu yaşayan kim ve hakkıyla bilen? Bana ne diyemezsin, komşun açken Yüzün gülmemeli kardeşin ağlıyorken. Cehaleti en büyük düşmanınız bilin Birbirinize sımsıkı sarılın, tutunun Bir hasım dünya size diş biliyorken. Ne olur,bulalım artık dertlerimizin çaresini Aslında biz önceden yitirmişiz ümidi İçimizde kaybetmişiz, ta içimizde Kaç Endülüs, kaç Filistin i Kaybetmişiz, kaybolan benliğimizde. ( )

12 Burada Kalıcı Değiliz Ne tadı var böyle hayatın? Maddeye esir, izi yok maneviyatın. Dünyaya niçin geldik, bana anlatın Kalplerde sevgi yok, düşünce yok. Burada bilesiniz, kalıcı değiliz Hayattan noksansız zevk alıcı değiliz. Niçin zalim nefse yabancı değiliz Sanki karanlık bir gece yok. İzinsiz bir yaprak kımıldamaz dalından Her şey Allah ı anlatır, kendi dilinden Hikmetler saklıdır, alabilirsen ilimden Üzüntü, keder bu güzelliği görünce yok. Bizi kurtaracak hakiki iman Bulur en sonunda gerçeği arayan. Ey nefsim, ey gençliğim uyan Hüsran, kulluk dairesine girince yok. ( )

13 Çağrı Bugün ben karmaşık duygular içinde, Ve hüzünle öfkenin pençesindeyim. Olup bitenlere bir anlam vermenin Esenliğe çıkmanın düşüncesindeyim. Gündüzü geceye değişmek ne garip, Akıl işi değil asla yaşadıklarımız. Mutsuzluk kol geziyor her yanda Kaybolmuş ne yazık ki insanlığımız. Bu sevgisizlikle nereye dostlar? Uzlaşma varken bu kavga neden? Saçmalık! Kolay yerine zoru seçmek Ömrümüzdür bu hengamede tükenen. Toprağına,taşına kazınmış ülkemin "İşi kolay kılıp sevip sevilmek" Hepsi bu! İşte budur meramım, Ne güzel Yunusça yaşayabilmek. ( )

14 Dileyiş Ölüm sessiz dünyalara göçüş Bir başka aleme açılması gözün. Bir ufuk ki sonsuza uzanır Biraz sessizlik, biraz hüzün. İnsana ölüm sırların sırrı Doğana güler de,ama ağlarız ölene. Kahramanlık bence son demde Gülebilmek, gülebilmek ölüme. Rabbim ayırma bizi kendinden Rahmetinle kuşanıp varalım mahşere. Seninle olalım, hem burada hem ötelerde Bırakma bizi meçhul gecelere. ( )

15 Dost Nerdesin? Muradiye benim için en güzel semtiydi Bursa nın Tanıştığım yerdi orası Seninle ve birçok dostla. Osmanlar, Orhanlar bu yerde uzanmış ebediyete Her geçişimde Fatihalar okurdum ruhlarına. Kaldığımız, apartmanın en alt katı,karanlıktı az Ama en güzel eviydi o mahallenin bence. Tadına doyulmazdı akşamları çaylı muhabbetlerimizin Çiçek açmıştı, en renklisinden kardeşlik güzelce. Büyükler küçüklere yardımcı,küçükler saygılıydı Hayatın bir tadı vardı,öğrencilik,arkadaşlık güzeldi. Lezzeti tarifsizdi acemi işi yemeklerin bile Nasıl geçti yıllar bak,yaş kemale erdi. Tam 26 yıl sonra aldım haberini,gazeteler yazdı Bir sabah çıkmışsın evinden ve dönmemişsin geri. Baban eşin gözleri yaşlı,aramışlar yoksun Yoksun, yoksun o bayram sabahından beri. Mavi gözlerin gülsün, yine anlat bize derslerini Yüreklerimiz yanıyor, dost nerdesin? Sevdiklerine bağışlasın Yüce Mevla'm seni Güzel öğretmenim! Müjdeli haberin gelsin. ( )

16 Düşün Her şeye boş vermek ya da düşünmek; Kulluğun hazzını içinde duyuncaya dek. Bir yolcusun, bir anlıktır aslında hayatın Düşün, yaşama gayeni buluncaya dek. Ömür bir çiçektir elinde, Ve senindir soluncaya dek. Dostum, ya düşün kendine gel Ya da gez dolaş, mühlet doluncaya dek. Elinde günah ve sevap Cansız toprağa konuncaya dek. İnsanlığa hizmet ya da ihanet Herkes namazına duruncaya dek. ( )

17 Fanilik Ne güzeller vardı, şimdi topraktalar Kadere boyun eğmiş, orada yatmaktalar. Gençlik,güzellik,mal mülk dediğin ne ki, Elden çıkmaya görsün bir, uzaklaşmaktalar. ( )

18 Gençliğim Yirmi beş sene, çeyrek asır, bir an! Baharın son demi geçmek üzredir. Yüreğimde bir kor var,yanan İçimden ümit güvercini uçmak üzredir, Baharın son demi geçmek üzredir. Elveda gençliğim, artık elveda Solgun bir çiçeksin hatıralarda Geri gelmezsin bilirim, çağırsam da Gençliğim, gençliğim geçmek üzredir Bir kuş kafesten uçmak üzredir. ( )

19 Gidişin Gidişin zümrütten evlere Hiç görülmemiş güzelliğe. Meleklerle sarmaş dolaş Sonsuz beraberliğe. Gidişin, belli ki kurtuluş Belli ki bitti çektiğin çile. Bitti,ömür denen bu zorlu yokuş İçimi yaktı gidişin,tuncer'im güle güle. ( )

20 Gönlüm Bazen deli gönül coşar, Şu dağları aşmak ister. Bir zerrecik sevabı yok Cennetlere uçmak ister. Dünyayı kalıcı sanır, Ve gayesizce dolanır Saf değil,ama aldanır Hakikatten kaçmak ister. Yeter artık be gönlüm uyan Bak, şudur ki bahtiyar insan; Sefaletin diyarından Fazilete göçmek ister. ( )

21 Görmedim Baharı Görmedim baharı gelip de geçmiş Serin rüzgarlarda üşüyen benim. Kapanmış kapılar bir bir yüzüme Bu yollarda yalnız yürüyen benim. Kaybettim kalbimi ve de gönlümü Yüzümde her zamanki tebessümü Çözsem halimdeki bu kör düğümü Hüzün yorganına bürünen benim. Allah ım,sevginden ayırma beni Her şeyin bittiği yerde, sevgini Soldurma ne olur ümitlerimi Affet, cürümlerde sürünen benim. ( )

22 Gurbet İçime düşeli bu hasret koru En soğuk günlerde yanıyorum ben. Aklım başımda değil, divane gibiyim En akılsıza bile aldanıyorum ben. Bu gurbet ne uğursuz, ne belalı yermiş Gelen ağlar, giden gülermiş. Mevla m dertle beraber dermanı vermiş Bu derdin dermanını arıyorum ben. ( )

23 Gurbet Peşimdedir Gurbet peşimdedir yıllar yılı, nere gitsem Hüzün gölgemdir benim. Ve ben gözlerim kapanmış, rüzgarı dinliyorum. Anneciğim gözyaşlarını buluta vermiş Gök yüzü ağlıyor, ben inliyorum. Zaman sandım ki dondurulmuş kutuplarda Ve bahar tek mevsimidir yılın. Şimdi hazan türküleri kaldı sadece bana Kendi ellerimle uçurmuşum talih kuşumu Sevinçler gitmiş veda etmeden, dinmiş fırtına.. ( )

24 Gurbette Akşam Gurbette yine akşam, akşam oluyor Aç Mehmet im yine hayal pencereni. Hatıralar! Sarın kucağınıza beni Akşamlarda içime gam doluyor. Ağlayayım desem, akmaz yaşım Şiir yazsam,kalemimde bin hüzün. Neyleyim böyle suskun, böyle üzgün Gurbette böyle garip kalmışım. ( )

25 Hesabı Verilecek Ömrün Düşünce bağrına toprağın Anlarım, uzakta kalmıştır dünya. Sevdiklerim yalnız bırakıp beni Dönmüşlerdir yuvalarına. Anlarım,anlarım geç de olsa O koskoca ömür bir rüya. Her gün aynada gördüğüm O narin vücut kaybolur gider. Ama,bir son değil ki ölüm Ebede ulaşmak için girilen tünel Sonunda ya ateş var, ya zümrütten bahçeler. Her şeyim uçup gidecek, her şeyim Yalnız ruhum varacak yerine. Ve bir de günahlarım bekleyecek beni Büyük sorgulama işte o gün.. Kim olursan ol, fark etmez ki Hesabı verilecek an be an ömrün. ( )

26 Hey Güzel Çocuk Hey güzel çocuk! Hayatın baharında, Ayrıldın dünyadan Babanın kucağında. Ve ateşler içinde sevgili ülken. Ve bir halk! Katledilen,sürülen. Kan üzerine mi kurulur yeni bir hayat? Binlerce niçin, milyonlarca soru? Nasıl yoğrulmuştu Sırp, Boşnak, Hırvat, Kardeşce yaşadılar asırlar boyu. Yine eskisi gibi bir dünya doğsun içimizden Öldürmek asla, yaşatmayı dileyen. Düşmanlık yenilsin, insanlık kazansın yine Güzel Bosna'n kurtulduğu gün Zambaklar açsın en güzel haliyle Bu yüreksiz kan içiciler düşünsün. Sen cennette gez dolaş meleğim, Bu kin, bu nefret elbet söner. Ben senin için dualar edeceğim Ettiğini bulsun sana kıyan zalimler. Hey güzel çocuk Seni unutmayacağım. ( )

27 Hiç Ayrılmasam Dizlerinden Ben büyüsem, ağarsa saçlarım Annemin nazarında hala çocuğum. Dökülse yapraklar, bitse baharım Onun gözünde bir nazenin çiçeğim. Hiç ayrılmasam dizlerinden Şefkatini solusam en derinden. Ah, Anneciğim! Bilsen ne gamlıyım ben, Çok uzaklarda kalmış mutluluğum. ( )

28 Işığa Doğru Biz ümitsizliğe doğup Ölüyoruz karanlıklarda. Kaç asır daha Ya Rab, Güle hasret kalacağız baharda? Kaybettik,kaybettik her şeyimizi Bir yel esti, kurudu bahçelerimiz. Bir hayal peşinde tükeniyor zaman Kayboldu meçhulde nicelerimiz. Benlik çürümüş,unutulmuş mazi Yunus un gezdiği topraklar kin kokuyor. Ah, çirkin cehalet, yozlaşmış insanlık! Mevlana yurdunda kardeş kanı akıyor. Hayır, böyle sürmez bu uğursuz karanlık Elbet böyle dönmez bu devran. Işığa gidiyor işte bir bir uyananlar Rabbimin gösterdiği sevgi yolundan. ( )

29 Karabağ Toprağına Düşen Kardeşlerime Yanan bir ülkedir baştan başa Bir milletin yüreğidir yanan. Nice insan aç susuz yollarda Kan ağlıyor Azerbaycan. Zalim yapmış yapacağını Üç günlük bebeler süngülenmiş. Çiğnenmiş ak sakallı dedeler, Ah! Çaresizlik ne hazinmiş. Bir çıkış yolu var,ilerde ışık.. Rabbim her şeyi, her şeyi görüyor. Hangi zulüm sürmüş sonsuza dek O, sadece mühlet veriyor. ( )

30 Keskin Tarih anlatır, savaş hikâyelerini doğudan batıdan Sahnede isimleri hiç benzemez bir çok kahraman. Ama bunlar aslında birbirine benzer, çok benzer; Mesela, düşmanını asla sırttan vurmaz bu yiğit kişiler, Meydanda savaşırlar erkekçe mertçe Savaşın da bir namusu, hukuku var, böyle biline, Silahıyla bedeniyle er meydanında dimdik durur, Dünyaya bir değer mesajı budur. Kalleşlik pusu yazmaz lügatinde, El uzatır, koşar düşmanı aman dilediğinde. Bir de keskin kalleşler var,bir köşede gizlenen İnsanları avlayan,korkakca,şan şeref bilmeyen. Tarih sizi de anlatacak, size de yer var; Ey en kötü meziyetin sahibi keskin nişancılar Ulu Hakan a uzanan melun el ve onu yücelten garabet Hani insanlığınız, değerleriniz, bu mu asalet? Dün Saraybosna da tepelerden kalleşçe vuranlar Bugün Adeviyye de genç fidanları kıranlar. Hele kendi milletine silah doğrultmak ha, Nasıl hesap verirsiniz nasıl, Yüce Allah a. Korkaklar! Hepiniz aynısınız ve kaçacak yer var, sanmayın Hesap vereceksiniz, bekleyin, gününüzü sayın. ( )

31 Kitaplar Kitaplar dizi dizi.. Kitaplar mahzun ve buruk Düşünmeye,okumaya soğuk Yetiştirdik neslimizi. Fikir ve sanat Başkasının semasında Takınmış kanat. Ah! Neslimiz neslimiz Basit hesaplar kaygısında. Neden, niçin böyle olduk? Bir zamanlar böyle değildik. Cehalet karşısında eğildik. Kitaplar dizi dizi Kitaplar paslı, Kitaplar yaslı. Böyle gamsız, böyle hoyrat Söyleyin, görünüyor mu necat? ( )

32 Minye Şehrinde Yaşıyor Abdullah Kucağında ölü bebeğiyle bir baba,yüreği yanık Koşuyor,bağırıyor Adeviye Meydanında. Ben bu fotoğrafı Bosna da da görmüştüm,yazık Yirmi yıl sonra tekrarlanan,aynı manzara. Zalim değişse de zulüm değişmiyor dostlar, Fark etmiyor ezilenin rengi,dili,aksanı Dillerinde hepsinin Kelime-i Şehadet var Bir şey yapamamak inanın kahrediyor insanı. İstedikleri biraz özgürlük,fazlasıyla onurdu Ekmeği helalından çıkarmak, bereketli Nil toprağından. Ve kardeş Filistin le paylaşmak mutluluğunu Onurluca yaşamak, kula kul olmadan. Basit hesaplar gütmeye değer mi,üç günlük dünya! Kim olursa zalim,karşı çıkmalıyız, yüreklice. Gelin, bari ağlayalım halimize dillerimizde dua Şafağa dönsün artık, bu uzun uğursuz gece. Kahhar ismi tecelli ediyor, edecek Göğe yükselirken binlerce ah! Bir roman kahramanı değildi O, gerçek Minye şehrinde yaşıyor Abdullah. ( )

33 Muhasebe Nokta nokta yüreğimde İzleri ıstırabın. Takıldım çelmesine bir taşın Ufuklara koşarken ümitle. Seneler bir kuş oldu Göç etti uzaklara. Ey gençliğim elveda Hazan kapımı çaldı. İçimde pişmanlık İçten içe muhasebe. Kaybım çok, ya kârım nerde Ömür bir imtihan ve bir anlık. ( )

34 Mutluluk Ne uzak şehirlerde, ne bulutta, ne sistedir Mutluluk denen cevher, evet içimizdedir. ( )

35 O nun Sevgisiyle Yaşamak Çırpınma bin bir hevesle, Burası zevk diyarı değil. Kalu beladan gelen sesle Rabbin karşısında eğil. Gamsız yaşanmaz bu yerde Çünkü bir gaye için buradayız biz. Hayatını geçir bu şuurla secdelerde Kulluğunu unutanlar nasıl da çaresiz. Anlayamayanlar bu ince sırrı Ne kadar uzaktalar mutluluğa bak. Baki olan varken bırak fani sevdaları Ne güzel, ne hoş O nun sevgisiyle yaşamak. ( )

36 Pofuduk Bu dünyada zulümler ne ilk ne de son İnsanla başlayıp insanla bitecek olan Rabbim vermiş şefkat duygusunu da İnsanlar canavarlaşmış, bu güzelim dünyada. Bugün ağlıyorum ben, elimde değil, ağlıyorum Gördüm çünkü Bir hayvana yapılan iğrençliği. Bir minicik kedi bu, kime ne zararı olsun? Öldüresiye vurmuşlar, dövmüşler kediciği. Üç gündür yemiyor, içmiyor pofuduk, Konuşsa anlatacak, şuram acıyor diyecek. Ama benim İçim acıyor, onu gördükçe Bunu yapanlar Allah a nasıl hesap verecek? ( )

37 Unutma! Mevla yı unutmuş insan Huzur mu arar, ne masal? Yitirmiş leylayı mecnun Neylesin başka güzel? O nu bulan neyi arar, O nu yitirmek ne zarar. Bülbülün sevdiği bahar, Güzü neyler, netsin bülbül? Ne garip yer bu dünya, Kimine gerçek, kimine rüya. Allah ı sevmek, marifet bu ya Rızası hele, her şeye bedel. ( )

38 Yalnızlık Duyguları Bu akşam bütün akşamlar gibi Yalnızlık soluyorum yine yalnızlık. Öyle bir zindan ki bu, görünmez dibi Karanlık içinde kat kat karanlık. Duvarlar konuşur, ben dinlerim Ay sohbet için can atar tepemde. Bir bir aklıma gelir eski günlerim, Hüzün yelleri eser penceremde. Bu akşam bütün akşamlar gibi Sabır ve ümit yine son damlasında. Yalnızlığı dost edinen adamlar gibi Gönlüm hala gidenlerin yasında. ( )

39 Yine Bu Akşam Ağladım Anne Yine bu akşam ağladım anne, Köyden ayrı kalışıma ve daha nelere. Ardından yıllarca koştuğum umudun Şimdi bir izi kalmamış bende. Bahara ağladım anneciğim, güllere Gençliğim gibi ansız soluveren. Benim gibi yalnız yaşayıp gidenlere Kır çiçekleri gibi, rengi hüzünden. Sığınacak kapı aradım, son bir umutla Sahipsiz değilim, bildim kul olduğumu. Rabbime yalvardım, göz yaşlarımla Sen de bana dua et annem, olur mu? ( )

Mehmet Ak. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Ak. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 2.9.2013 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Ramazan Alkış. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ramazan Alkış. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 27.03.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Akın Uyar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Akın Uyar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.11.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Uğur Akkaş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Uğur Akkaş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.8.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Mehmet Ali Aktar. - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Ali Aktar. - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Maksut Genç. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Maksut Genç. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.5.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Polat Gürgen. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Polat Gürgen. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 26.04.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Sabuhi Rahimov. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Sabuhi Rahimov. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 21.1.2008 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Mehmet Aydın 5. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Aydın 5. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 23.10.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Ömer Turhan. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ömer Turhan. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 03.09.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Ali Rıza Malkoç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.8.2005. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ali Rıza Malkoç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.8.2005. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 6.8.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Arapgirli Haşim Koç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Arapgirli Haşim Koç. - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 6.7.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Günaydın, Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk

Günaydın, Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk - Günaydın Günü parlatan gözler. Havayı yumuşatan nefes. Yüzlere gülücük dağıtan dudaklar. Konuşmadan anlatan kaşlar. Bana şiir yazdırtan o parmaklar. (23.06.2004) M. Mehtap Türk - Günaydın Günaydın...

Detaylı

Soner Güncan. - şiirler - Yayın Tarihi: 9.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Soner Güncan. - şiirler - Yayın Tarihi: 9.5.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 9.5.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Rafet El Roman. Amerika. Rafet El Roman. A memo. Burasý New York Amerika. Evler karýþtý bulutlara. Nasýl bir zaman. Nasýl bir yaþam.

Rafet El Roman. Amerika. Rafet El Roman. A memo. Burasý New York Amerika. Evler karýþtý bulutlara. Nasýl bir zaman. Nasýl bir yaþam. Onaylayan Administrator Pazartesi, 21 Mayýs 2007 Besteciler.org Amerika A memo Burasý New York Amerika Evler karýþtý bulutlara Nasýl bir zaman Nasýl bir yaþam A memo Ýnsanlar simsiyah, kýzýl, beyaz Sokaklar

Detaylı

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

YÜKSEL ÖZDEMİR. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.10.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Müslim Uyğun. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Müslim Uyğun. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.7.2009 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Melih Güler. - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 11.9.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Muzaffer Asiltürk. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Muzaffer Asiltürk. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 05.05.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Cemil Kara. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Cemil Kara. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.4.2007 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Buse Akbulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Buse Akbulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 10.11.2010 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

İntikam. Ölüm Allah ın Emri

İntikam. Ölüm Allah ın Emri İntikam Bilir misin sen her gece Kendinle oturup konuşmayı Geceden uyanmamaya ant içip Gün ışığıyla yeniden doğmayı Bilir misin sen her güne hayata küskün başlamayı Anti sosyal kişilik olup da Şişelerin

Detaylı

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden,

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden, Çemberlitaş taki dedesinin konağında büyüyen şair, Amerikan ve Fransız kolejlerinde başladığı ilk ve lise öğrenimini Deniz Lisesi nde tamamladı. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü nü 1924 te bitirince

Detaylı

Sevda Altunsoy. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Sevda Altunsoy. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 23.12.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!..

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!.. BABAN GELİRSE ÇAĞIR BENİ OĞUL.. Çanakkale destanının 99. yıl dönümünü yaşadığımız günlere saatler kala yine bir Çanakkale k ahramanının hikayesiyle karşınızdayım.. Değerli okuyucular; Hak için, Hakikat

Detaylı

Yýldýz Tilbe 1 ADAM OLSAYDIN. Söz-Müzik: Yýldýz Tilbe. Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar. Kendini arattý, beni bulmadý yar

Yýldýz Tilbe 1 ADAM OLSAYDIN. Söz-Müzik: Yýldýz Tilbe. Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar. Kendini arattý, beni bulmadý yar Yýldýz Tilbe 1 Onaylayan Administrator Pazar, 06 Mayýs 2007 Son Güncelleme Perþembe, 14 Haziran 2007 Besteciler.org ADAM OLSAYDIN Sevdim olmadý yar, küstüm olmadý yar Kendini arattý, beni bulmadý yar Düþtüm

Detaylı

Nafiz Diba. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Nafiz Diba. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 01.08.2018 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Firuze Keleş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Firuze Keleş. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 14.9.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Mehmet Ak. - şiirler - Yayın Tarihi: 23.1.2015. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehmet Ak. - şiirler - Yayın Tarihi: 23.1.2015. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 23.1.2015 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Yücel Terkanlýoðlu. HTML clipboard. Yaþamadýklarýndýr Dünyan! Uykuyla geçirdiðim her an, Benim için yitik bir zaman. Rüyayla devirdiðim kazan,

Yücel Terkanlýoðlu. HTML clipboard. Yaþamadýklarýndýr Dünyan! Uykuyla geçirdiðim her an, Benim için yitik bir zaman. Rüyayla devirdiðim kazan, Yücel Terkanlýoðlu Onaylayan Administrator Cumartesi, 23 Þubat 2008 Son Güncelleme Pazartesi, 27 Ekim 2008 Besteciler.org HTML clipboard Yaþamadýklarýndýr Dünyan! Uykuyla geçirdiðim her an, Benim için

Detaylı

En güzel 'Anneler Günü' şiirleri

En güzel 'Anneler Günü' şiirleri On5yirmi5.com En güzel 'Anneler Günü' şiirleri En güzel 'Anneler Günü' şiirlerini sizler için listeledik... Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2013 Cuma (oluşturma : 1/17/2017) 12 Mayıs Anneler Günü... Sizin için

Detaylı

İnci Uluçay. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

İnci Uluçay. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 30.9.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Nakarat Alnımızın aklığı kafire kabus olur. Mazlumun canı yansa ahı bize dokunur. 2. Nakarat

Nakarat Alnımızın aklığı kafire kabus olur. Mazlumun canı yansa ahı bize dokunur. 2. Nakarat 2 Bir avuçtuk biz göklere sığmayan. Bir avuçtuk biz Cennete susayan. 2 2 Düşmez dilimizden sökülmez kalbimizden Nakarat En kutlu sözdür bu La ilahe illallah. 5 2 Yar oldum gönlüme sevgi ektin içime. Tevhit

Detaylı

Sezen Aksu 2. Çok Ayýp. Söz - Müzik: Sezen Aksu. Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun aleyhimde. Çok ayýp, çok ayýp.

Sezen Aksu 2. Çok Ayýp. Söz - Müzik: Sezen Aksu. Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun aleyhimde. Çok ayýp, çok ayýp. Sezen Aksu 2 Onaylayan Administrator Pazar, 20 Mayýs 2007 Son Güncelleme Perþembe, 14 Haziran 2007 Besteciler.org Çok Ayýp Söz - Müzik: Sezen Aksu Kulaðýma geliyor, atýp tutuyorsun, ileri geri konuþuyorsun

Detaylı

YALÇIN ÖZDOĞAN. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

YALÇIN ÖZDOĞAN. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 2.1.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir. Şiirlerin

Detaylı

Çiğdem Başar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Çiğdem Başar. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 21.2.2008 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Murat Çelebi 2. - şiirler - Yayın Tarihi: 28.5.2015. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Murat Çelebi 2. - şiirler - Yayın Tarihi: 28.5.2015. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.5.2015 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Yusuf Bulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Yusuf Bulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 2.12.2004 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Aylin Adıgüzel. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Aylin Adıgüzel. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.8.2009 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ 5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ HAZIRLIK SINIFI EKİM AYI ŞARKILARIMIZ OKULUMA BAŞLADIM BİR DÜNYA BIRAKIN SONBAHARIN SESLERİ SEVİMLİDİR HAYVANLAR HOŞ GELİŞLER OLA Her gün erken kalkarım Önce yüzümü

Detaylı

Çileler sıkıntı yoldaşın oldu Ömrüne her zaman kahırlar doldu Henüz açan gülün çok çabuk soldu Dört mevsim bitmeyen kış mıydın anne

Çileler sıkıntı yoldaşın oldu Ömrüne her zaman kahırlar doldu Henüz açan gülün çok çabuk soldu Dört mevsim bitmeyen kış mıydın anne AYŞE BENEK KAYA Doğan kaya nın eşidir. 1956 da Sivas ta doğmuştur Tevfik ve Türkân Benek in kızıdır. Sivas ta Dört Eylül İlkokulu ve Selçuk Ortaokulunu bitirdikten sonra Sivas Merkez İlköğretmen Okuluna

Detaylı

Yüreğimize Dokunan Şarkılar

Yüreğimize Dokunan Şarkılar On5yirmi5.com Yüreğimize Dokunan Şarkılar Gelmiş geçmiş en güzel Türkçe slow şarkılar kime ait? Bakalım bizlerin ve sizlerin gönlünde yatan sanatçılar kimler? Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

Çakır Efe 2. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Çakır Efe 2. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.05.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir.

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir. Hiçbir müzisyen, bülbülün ötüşünden daha güzel bir şarkı söyleyemez. Bütün bu güzel şeyleri Allah yapar ve yaratır. Allah ın güzel isimlerinden biri de HAMÎD dir. HAMÎD, övülmeye, hamd edilmeye, şükür

Detaylı

3. Sınıf Noktalama İşaretleri

3. Sınıf Noktalama İşaretleri Gel ne olursan ol. Mevlana nın asıl adı Muhammed Celâleddin dir. Yine gel. Mevlana, bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan yöresinin Belh şehrinde bin iki yüz yedi tarihinde doğmuştur.

Detaylı

SEYFETTİN YAZAR. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

SEYFETTİN YAZAR. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 15.4.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Soðaným da kar gibi Elma gibi, nar gibi Kim demiþ acý diye, Cücüðü var bal gibi

Soðaným da kar gibi Elma gibi, nar gibi Kim demiþ acý diye, Cücüðü var bal gibi BÝRÝNCÝ BÖLÜM 1 Dünya döndü Son ders zili çalýnca tüm öðrenciler sevinç çýðlýklarý atarak okulu terk etti. Ýkili öðretim yapýlýyordu. Sabahçýlar okulu boþaltýrken, öðleci grup okula girmeye hazýrlanýrdý.

Detaylı

Fatih Baþtürk DÖNEMEM SANA. sevdim yürekten anlamadýn sen. dur gitme dedim dinlemedin sen. yalvara yalvara geriye dönsen

Fatih Baþtürk DÖNEMEM SANA. sevdim yürekten anlamadýn sen. dur gitme dedim dinlemedin sen. yalvara yalvara geriye dönsen Fatih Baþtürk Onaylayan Administrator Çarþamba, 20 Haziran 2007 Son Güncelleme Salý, 03 Haziran 2008 Besteciler.org DÖNEMEM SANA sevdim yürekten anlamadýn sen dur gitme dedim dinlemedin sen yalvara yalvara

Detaylı

Insanı başa taç yaptım. Ne eğildim, ne de saptım. Acılardan ilaç yaptım. Aşık Şahturna Hayatı ve Şiirleri

Insanı başa taç yaptım. Ne eğildim, ne de saptım. Acılardan ilaç yaptım. Aşık Şahturna Hayatı ve Şiirleri 1950 Sivas Gürün'de doğdu. 10 yaşlarında saz çalıp, türkü-deyişler okudu. 15 yaşında kendi yapıtı ilk plağıyla büyük üne kavuştu. Konser turneleri, kasetler, plaklar, uzunçalar, long playler ve günümüz

Detaylı

İSTİKLÂL MARŞI'MIZ. Her milletin bir milli marşı var fakat bizimkisi ayrı. Bizimkisi İstiklal Marşıdır, başka yazılamaz gayrı.

İSTİKLÂL MARŞI'MIZ. Her milletin bir milli marşı var fakat bizimkisi ayrı. Bizimkisi İstiklal Marşıdır, başka yazılamaz gayrı. İSTİKLÂL MARŞI'MIZ Her milletin bir milli marşı var fakat bizimkisi ayrı. Bizimkisi İstiklal Marşıdır, başka yazılamaz gayrı. Kimisi yazılmış bilmem hangi krala; lorda, barona. Küçümsemem ama, benzetirim

Detaylı

TEOG 1. Dönem Türkçe Denemesi (3) 1

TEOG 1. Dönem Türkçe Denemesi (3) 1 TEOG Dönem Türkçe Denemesi (3) 1 2. Çağa meydan okuyan, bu meydan okuma içinde kendi hayatını kuran, kendini çalışmaya adadıkça büyüyen, çoğalan gönül adamlarını, büyük dimağları, ufuk insanlarını anlamak

Detaylı

Numan İstanbul. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Numan İstanbul. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 26.11.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Hakan Gökbaş. - şiirler - Yayın Tarihi: 22.5.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Hakan Gökbaş. - şiirler - Yayın Tarihi: 22.5.2011. Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 22.5.2011 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU Nereden geliyor bitmek tükenmek bilmeyen öğrenme isteğim? Kim verdi düşünce deryalarında özgürce dolaşmamı sağlayacak özgüven küreklerimi? Bazen,

Detaylı

Yusuf Demir. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Yusuf Demir. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 12.5.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

SAKA (SAtır KApama) Ağustos Umut & Yeşim Uludağ SAKA V. 1.0

SAKA (SAtır KApama) Ağustos Umut & Yeşim Uludağ SAKA V. 1.0 SAKA (SAtır KApama) Kişi Sayısı: Yaş grubu: Oyun Türü: 2 (ve üstü) 8 yaş ve üstü Kelime şifreleme SAKA oyunundaki her bir oyuncu (bu açıklamada 2 adet oyuncu olduğu varsayılacaktır), Kayıp Hattat 1 12

Detaylı

, ERZİNCAN, TÜRKİYE.

, ERZİNCAN, TÜRKİYE. [ 0001 ] Bunca çilenin sonu değil mi bir avuç toprak Ölümden yana korkum yok Tek korkum unutulmak İsmail GÜN 1953-03-09; Mart, Pazartesi - 2000-07-11; Temmuz, Salı 2014-02-09; Şubat, Pazar :: 10.10.32

Detaylı

Devrim Mehmet Pattabanoğlu

Devrim Mehmet Pattabanoğlu - şiirler - Yayın Tarihi: 15.2.2016 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

temlerini işlediği şiirlerinden bazıları: Yol Düşüncesi, Sessiz Gemi, Rintlerin Akşamı, Ufuklar, Mehlika Sultan.

temlerini işlediği şiirlerinden bazıları: Yol Düşüncesi, Sessiz Gemi, Rintlerin Akşamı, Ufuklar, Mehlika Sultan. TANITIM: 1912 den sonra şiir ve dil üzerinde yoğunlaşan Yahya Kemal, tarih, dünya görüşü ve aşk konuları çerçevesinde eserini oluşturdu. Mükemmel ve öz şiir anlayışını benimseyen şairin şiirlerinin sayısı

Detaylı

İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016. Hazırlayan: Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü

İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016. Hazırlayan: Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016 EN GÜZEL İSİMLER O NUNDUR Aziz Müminler! Okuduğum âyet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah tır. Güzel isimler O nundur.

Detaylı

Peri Kızıyla Çoban Hikâyesi, Orhan Seyfi Orhon, 1919, (Şiirler 1970)

Peri Kızıyla Çoban Hikâyesi, Orhan Seyfi Orhon, 1919, (Şiirler 1970) Peri Kızıyla Çoban Hikâyesi, Orhan Seyfi Orhon, 1919, (Şiirler 1970) ORHAN SEYFİ ORHON(1890-1970). İstanbul da ilk ve lise eğitiminden sonra girdiği Hukuk Fakültesi den mezun olur (1914). Kısa süreli memurluktan

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş?

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Benim adım Deniz. 7 yaşındayım. Bu hafta sonu annem ve babamla birlikte kampa gittik. Kampa

Detaylı

Mehtap Uyanık. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Mehtap Uyanık. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 24.4.2004 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Nisan 20, 2017-11:17:00 Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, 26 ülkeden, "39. TRT Uluslararası 23 Nisan

Detaylı

M. Sinan Adalı. Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller

M. Sinan Adalı. Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller yayın no: 117 PEYGAMBERİMİZİN DİLİNDEN HİKMETLİ ÖYKÜLER Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi

Detaylı

YIL DEDE'NİN DÖRT KIZI

YIL DEDE'NİN DÖRT KIZI Hafta Sonu Ev Çalışması YIL DEDE'NİN DÖRT KIZI Zaman adlı ölümsüz bir dev vardı. Bir gün Zaman, Yıl Dede'yi dört kızıyla birlikte yeryüzüne indirdi. Kızlar, yeryüzünü çok sevdiler. Hepsi bir yana dağılıp

Detaylı

KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127

KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127 KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127 Düzenleyen Administrator Salý, 15 Haziran 2010 Mersin Gazetesi KÜLTÜR SANAT-MAVÝ KARANFÝL-127 YAZIK Abidin GÜNEYLÝ-Mersin Küfürün adýný günah koymuþlar Etsem bana yazýk etmesem

Detaylı

Nietzsche. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Nietzsche. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 9.4.2004 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yasal Uyarı: Bu ekitap, bilgisayarınıza indirip kayıt etmeniz ve ticari olmayan kişisel kullanımınız için yayınlanmaktadır. Şiirlerin

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri büyük yazılır. Cesur Yumak Nevşehir Japon Azerbaycan Ağrı Dağı Anıtkabir Cümleler her zaman büyük

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri

Detaylı

BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR

BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR ÖTÜKEN Ârif Nihat Asya BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR Şiirler: 1 BİR BAYRAK RÜZGÂR BEKLİYOR Servet Asya ya Armağanımdır. DESTAN O zaferler getiren atların Nalları altındanmış; Gidişleri akına, Gelişleri akındanmış.

Detaylı

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ -Okul nedir? Okulumuzu tanıyoruz.okulumuzun bölümlerini tanıyoruz. -Okulda kimler çalışır ve ne iş yaparlar öğreniyoruz.

Detaylı

Berk Yaman. Demodur. Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır

Berk Yaman. Demodur. Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır Berk Yaman Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır / /20 YAZI ARKASINDA SİZİN FOTOĞRAFINIZ KULLANILMAKTADIR Evveel zaman içinde yaşayan iki âşık varmış. Kara sevdaları

Detaylı

"Satmam" demiş ihtiyar köylü, "bu, benim için bir at değil, bir dost."

Satmam demiş ihtiyar köylü, bu, benim için bir at değil, bir dost. Günün Öyküsü: Talih mi Talihsizlik mi? Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir adam yaşıyormuş. Çok fakirmiş. Ama çok güzel beyaz bir atı varmış. Kral bu ata göz koymuş. Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir

Detaylı

Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır.

Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır. Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır. / /20 YAZI ARKASINDA SİZİN FOTOĞRAFINIZ KULLANILMAKTADIR En Kıymetlim, Sonsuz AĢkım Gözlerinde sevdayı bulduğum, ellerinde

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

Güzel Bir Bahar ve İstanbul

Güzel Bir Bahar ve İstanbul Güzel Bir Bahar ve İstanbul Bundan iki yıl önce 2013 Mayıs ayında yolculuğum böyle başladı. Dostlarım, sınıf arkadaşlarım ve birkaç öğretmenim ile bildiğimiz İstanbul, bizim İstanbul a doğru yol aldık.

Detaylı

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu!

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu! Kaybolmasınlar Diye Mesleğini sorduklarında ne diyeceğini bilemezdi, gülümserdi mahçup; utanırdı ben şairim, yazarım, demeye. Bir şeyler mırıldanırdı, yalan söylememeye çalışarak, bu kez de yüzü kızarırdı,

Detaylı

Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı

Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Samuel, Tanrı Çocuğu Hizmetkarı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Lyn Doerksen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org

Detaylı

Aruzla şiire başlayan sanatçılar, Ziya Gökalp in etkisiyle sonradan hece ölçüsüyle yazmaya başlamışlardır.

Aruzla şiire başlayan sanatçılar, Ziya Gökalp in etkisiyle sonradan hece ölçüsüyle yazmaya başlamışlardır. BEŞ HECECİLER Milli edebiyattan etkilenen Beş Hececiler, milli kaynaklara dönmeyi ilke edinmişlerdir. Şiire I. Dünya Savaşı Milli Mücadele yıllarında başlayıp Mütareke yıllarında şöhret kazanan edebi topluluktur.

Detaylı

Ahmet Seven. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ahmet Seven. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 28.05.2017 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Selçuk Uğur. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Selçuk Uğur. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 29.4.2005 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

Anlamı. Temel Bilgiler 1

Anlamı. Temel Bilgiler 1 Âmentü Haydi Bulalım Arkadaşlar aşağıda Âmentü duası ve Türkçe anlamı yazlı, ancak biraz karışmış. Siz doğru şekilde eşleştirebilir misiniz? 1 2 Allah a 2 Kadere Anlamı Ben; Allah a, meleklerine, kitaplarına,

Detaylı

DÜNYA İNSANLIK AİLESİNİN YÜZAKI YAZARLARINDAN!... Ekmel Ali OKUR; Hemşerimiz, Adanalı, Adam gibi adam! İnşaat Mühendisi,

DÜNYA İNSANLIK AİLESİNİN YÜZAKI YAZARLARINDAN!... Ekmel Ali OKUR; Hemşerimiz, Adanalı, Adam gibi adam! İnşaat Mühendisi, DÜNYA İNSANLIK AİLESİNİN YÜZAKI YAZARLARINDAN!... Ekmel Ali OKUR; Hemşerimiz, Adanalı, Adam gibi adam! İnşaat Mühendisi, 1 / 9 Gönül tamircisi!, Tıpkı, Yunusun dediği gibi: Ben gelmedim kavga için!/benim

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 5-6 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eşyaları ı ta ıyalı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aileyi ta ıyalı. ölü leri i ta

Detaylı

Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures

Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures Agape Kutsal Kitap - God's Love Letter Scriptures Yuhanna 15:9 Baba'nın beni sevdiği gibi, ben de sizi sevdim. Benim sevgimde kalın. Yesaya 43:1 Ey Yakup soyu, seni yaratan, Ey İsrail, sana biçim veren

Detaylı

Ay Yine Gecikti. Ferhat Şahnacı

Ay Yine Gecikti. Ferhat Şahnacı Ay Yine Gecikti Ferhat Şahnacı 4 TEŞEKKÜRLER Şiirlerimi okuyarak değerli görüşlerini okuyucuyla paylaşan Sayın Ataol Behramoğlu na, şiirlerimi yönettiği sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlayan Sayın

Detaylı

Ali Yılmaz 2. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Ali Yılmaz 2. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 13.1.2006 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adı-Soyadı:... Önce kelimeleri tek

Detaylı

Nasrettin Hoca ya sormuşlar: - Kimsin? - Hiç demiş Hoca, Hiç kimseyim. Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: - Sen kimsin?

Nasrettin Hoca ya sormuşlar: - Kimsin? - Hiç demiş Hoca, Hiç kimseyim. Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: - Sen kimsin? Nasrettin Hoca ya sormuşlar: - Kimsin? - Hiç demiş Hoca, Hiç kimseyim. Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: - Sen kimsin? - Mutasarrıf demiş adam kabara kabara. - Sonra ne olacaksın? diye

Detaylı

edersin sen! diye ciyaklamış cadı. Bunun hesabını vereceksin! Kadının kocası kendisini affetmesi için yarvarmış cadıya. Karısının bahçedeki marulları

edersin sen! diye ciyaklamış cadı. Bunun hesabını vereceksin! Kadının kocası kendisini affetmesi için yarvarmış cadıya. Karısının bahçedeki marulları RAPUNZEL Bir zamanlar bir kadınla kocasının çocukları yokmuş ve çocuk sahibi olmayı çok istiyorlarmış. Gel zaman git zaman kadın sonunda bir bebek beklediğini fark etmiş. Bir gün pncereden komşu evin bahçesindeki

Detaylı

5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ümmetiyim. 6 Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım.

5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ümmetiyim. 6 Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım. TEMEL DİNİ BİLGİLER 1 Rabbin kim? Rabbim Allah. 2 Dinin ne? Dinim İslam. 3 Kitabın ne? Kitabım Kur ân-ı Kerim. 4 Kimin kulusun? Allah ın kuluyum. 5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Ateş adamı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Ateş adamı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Ateş adamı Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Uyarlayan: E. Frischbutter Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Detaylı

23 NİSAN. Ferit Ragıp TUNCOR

23 NİSAN. Ferit Ragıp TUNCOR 23 NİSAN Vatan ufuklarında esiyordu korkunç yel, Her kalp keder içinde, bütün gönüller kıştı. Biz yeryüzünde yokken, bundan yıllarca evvel, Bu cennet Türk yurdunu, kara bir sis sarmıştı. Bir mucize ansızın

Detaylı

OKUMA ANLAMA ANLATMA. 1 Her yerden daha güzel olan yer neresiymiş? 2 Okulda neler varmış? 3 Siz okulda kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

OKUMA ANLAMA ANLATMA. 1 Her yerden daha güzel olan yer neresiymiş? 2 Okulda neler varmış? 3 Siz okulda kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Aşağıdaki şiiri okuyunuz. Soruları cevaplayınız. OKULUMUZ Her yerden daha güzel, Bizim için burası. Okul, sevgili okul, Neşe, bilgi yuvası. Güzel kitaplar burda, Birçok arkadaş burda, İnsan nasıl sevinmez,

Detaylı

Birbirimize anlatacağımız ne çok şey var; düşündünüz mü? İşte bu yazma nedenlerimden biri. İlki...

Birbirimize anlatacağımız ne çok şey var; düşündünüz mü? İşte bu yazma nedenlerimden biri. İlki... Bir şairin seyir defteri Prof. Dr. Göksel Altınışık Gelinciğin Yalnızlığı Bir ömrü damıtsak ne kalır geriye? Benimkinden, en azından şu ana dek yaşanan kadarından, sözcükler kalıyor. Bir mucize bu benim

Detaylı

tellidetay.wordpress.com

tellidetay.wordpress.com Acele karar vermeyin Köyün birinde bir yaşlı adam varmış. Çok fakirmiş ama kral bile onu kıskanıyormuş. Öyle dillere destan bir beyaz atı varmış ki, kral bu at için ihtiyara neredeyse hazinesinin tamamını

Detaylı