ÜTÜLEME. ütüleme. ReHBeRİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜTÜLEME. ütüleme. ReHBeRİ"

Transkript

1 ÜTÜLEME ütüleme ReHBeRİ

2 İçindekiler Her kumaşın kendine özgü bakım kuralları vardır. Ütü alanında dünya lideri olan TEFAL, çamaşırlarınıza en iyi bakımı sağlamanıza yardımcı olacak, en etkili öneri ve ipuçlarını sunan bu rehberi sunuyor. TEFAL, çamaşırlarınızın bakımı konusunda yıkamaktan, kolay ve verimli bir ütüleme işlemi sonrasında yerleştirmeye kadar sizlere rehberlik ediyor. Rehberimizi okurken eğlenerek bilgileneceğinizden eminiz! ütüleme: temel öğeler 1 Buharlı ütü veya buhar jeneratörü 2 ütü tahtası 3-4 Hazırlanmak 5 Su seçimi 6 Isı ayarı 7 Kuru/buharlı ütüleme 8 Bakım önerileri 9-10 ütü yaparken rahatlamak11 Gömlek ütüsü 12 Bluz ve tunikler 13 Klasik pantolonlar 14 Rahat giyim 15 Ceket ve takım elbiseler 16 elbise ve astarlı etekler 17 Pilili ve büzgülü etekler 18 Diğer çeşitler 19 ek öneri ve ipuçları 20 Çamaşırları yerleştirmek Cihazın ve tabanın bakımı Cihazımın bakımı 25 Amacımız: Daha güzel bir dünya 26 Öneri ve ipuçlarım 27

3 1 Ü T Ü L E M E Temel öğeler Kumaşları neden ütülemek gerekir? Kumaş yıkandığı zaman, su ve sıcaklığın etkileşimiyle dokuma lifleri gevşer ve doğal şekline dönüşür. Kumaş kuruyunca lifler sertleşerek rastgele şekil ve hallere girer. Bu nedenle çeşitli şekillerde dokunmuş liflerin özenle ve uygun olarak ütülenmesi gerekir. Ütü yapmanın temel ilkeleri Sıcaklık liflerin düzgün şekilde eski haline dönmesine yardımcı olur. liflerin düzelmesi ve ütülemekten en iyi sonucu elde etmek için doğru ısı derecesini ayarlamak yanında buhar da gerekir. Buharın nemi lifleri derinliğine gevşetir. ütünün sıcak tabanı lifleri kurutup, ayarlayarak yerleştirir. Buharlı ütüyle ütülemek kırışıkları ve kat yerlerini özenle düzeltir. PÜF NOKTASI Çamaşırın nemli olması çok daha çabuk ve kolay ütülenmesini sağlar. Çok kurumuş çamaşırlarınızı ütülemeye başlamadan on dakika kadar önce üstüne su serperek nemlendirin.

4 2 Ü T Ü L E M E Buhar jeneratörü mü, buharlı ütü mü? Buhar jeneratörü mü, buharlı ütü mü? TEFAL mühendisleri ütü yapmayı ev halkının tüm ütü ihtiyacını karşılayacak, kolay ve verimli bir ev işine dönüştürmeyi hedefler. Amaçları ütülemede ulaşılabilecek en ileri teknolojiyi tüketiciye sunmaktır. en son teknolojiyle donatılan ütüler sayesinde tüketicilerin; ütünün çabuk ısınması, buruşukluk ve kırışıkları hızla düzelten bol buhar çıkışı, ütü tabanının mükemmel kayganlığı gibi yüksek kalite beklentileri de karşılanır. Ürünler arasında ne farklar var? Buharlı ütü, kısa süreli günlük kullanımlar için idealdir. Yalnız yaşayanlar ve küçük aileler için çok elverişlidir. Her çeşit kumaş için istenen buhar çıkışını (modele bağlı olarak 0 ile 170 g/dk) rahatça sağlar. Buhar jeneratörü haftada birkaç kez ve çok çamaşır yıkayan kişiler veya büyük ailelere önerilir. Yığınla çamaşırı ütülemek için idealdir! Büyük su tankı (modele bağlı olarak değiştirilebilir, 1.7 l ye kadar) uzun ve kesintisiz ütü seanslarına uygundur. Yüksek basınç (modele bağlı olarak 3 ile 5.5 bar) çok güçlü ve yoğun (120 g/dk ya kadar) buhar oluşturur. Buhar profesyonel sonuçlar elde etmeniz için liflerin içine işler. Çok ergonomik olması yanında çok da zaman kazandırır.

5 3 Ü T Ü L E M E Ütü masası İyi bir ütü masasını nasıl seçerim? Yüksek kalite bir ütü masası için aklınızda bulunması gereken üç kriter vardır; biçim, yüzey ve denge. Biçim: Çeşitli model, biçim ve ölçüdeki çamaşırı üstünde kolaylıkla hareket ettirebileceğiniz, geniş ve doğru orantılı bir ütü masası seçin. Uzun bir masanın üstüne pantolon paçalarını boylu boyunca yerleştirebilirsiniz. enli bir masa gömlek veya bluz gibi geniş yüzeyleri yerleştirmeyi sınırlar. Sivri uçlu masanın ucuna kol, pervaz gibi bölümleri geçirerek ütüleyebilirsiniz. Yüzey: Kolay ütü yapmak için üç vazgeçilmez yüzeyin doğru yerleştirilmiş olmasını kontrol edin. Sağlam, ısıya dayanıklı ütü masası örtüsünün altına yerleştirilmiş, düzgün ve yanmaz yüzeyi oluşturan emici dolgu. Bu hem çamaşır hem de ütünüz için bir tampon oluşturur. tümü ağla desteklenmiş ve buharın çıkmasını sağlayan uygun sayıdaki havalandırma deliği bulunan yüzeyin üstüne yerleşmiş olmalıdır. Bu, nemin birikmesini engeller.

6 4 Ü T Ü L E M E Ütü masası Denge: Rahat ütü yapmak için masanın dengeli olması zorunludur. Aynı zamanda ütünün yerleşmesini sağlar ve sarsıntıları önler. Dayanıklı ve sağlam yapılı, kaymayan geniş tabanları olan kalın bacaklı bir ütü masası seçin. Yükseklik ütü yapacak olan kişilere uygun olarak ayarlanabilmelidir. masanın açık veya katlanmış durumda güvenli şekilde kilitlenebilmesine dikkat edin. PÜF NOKTASI Kenarında ayarlanabilir buharlı ütü koyma yerinin bulunması artı değer oluşturur. ütü yaparken rahatlıkla birlikte ütünüzün güvenliğini de sağlar. Bazı ütü masalarında askılar, kordon ve hareket edebilmesini sağlayan tekerlek gibi aksesuarlar da bulunur. İPUCU ütü masasını kalçanızın hizasına göre ayarlayın. Ayakta veya otururken, avuçlarınızı masanın üstüne sırtınızı ve kollarınızı bükmeden koyabilmelisiniz. Açık bir pencere önünde ve aydınlık bir yere yerleştirin. ütüye başlamadan önce, her defasında yüzey örtüsünün ve ütü tabanının temiz olmasına dikkat edin.

7 5 Ü T Ü L E M E Hazırlanmak Çamaşırı ayırın Sentetik İpek, Yünlü Pamuklu, keten üzerindeki bakım etiketlerini okuyarak, çamaşırlarınızı buna göre ayırın. Böylece ılıktan en yüksek ısıya doğru çalışır ve herhangi bir çamaşırı yanlış sıcaklıkta ütülemekten kaçınmış olursunuz. Düşük derece Orta derece Yüksek derece Buharsız ütülenmez Ütü bezi nedir? ütü tülbendi ya da ütü bezi çamaşırınızla ütünün arasına yerleştirilir. Renkleri korur ve çamaşırın parlamasını önler. ütü yanığını engeller. eski beyaz yatak çarşaflarından keserek ütü bezi yapabilir ya da nemli bir tülbent kullanabilirsiniz. İPUCU ütülediğiniz çamaşırları önceden hazırladığınız askılara asın ve hemen yerlerine yerleştirin. Böylece yeniden kırışmalarını önlemiş olursunuz.

8 6 Ü T Ü L E M E Su seçimi TEFAL buharlı ütü ve buhar jeneratörleri musluk suyu kullanılacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Yapıları, suyun sertliği ne olursa olsun (bk. no 23 kendi kendini temizlemek bölümü) kireç oluşmasını önleyecek durumdadır. Sert sularda (çamaşır makinenizde dahi) kireçlenme oluşturan mineraller bulunur. musluk suyunuzun sertlik derecesi hakkında yerel yönetimden bilgi alın. musluk suyuna herhangi bir şey katmayın. ütüyü tıkar ve kalıcı hasar verir. Özellikle suyu sert olan bölgede yaşıyorsanız musluk suyu ile yarı yarıya damıtılmış su kullanın (bilgi için ürün ve çözme talimatlarına bakın). PÜF NOKTASI Suyunuzun sertliğini test edin. Suyunuzun sertliğini şu şekilde test edebilirsiniz. Bir kaseye iki bardak su ile bir yemek kaşığı sabun rendesi koyun. Çalkalayın. Köpük oluşuyorsa suyunuz yumuşak demektir. İPUCU Ütünüzü veya buhar jeneratörünüzü kireçten, kullanma kılavuzundaki bilgilerden yararlanarak koruyabilirsiniz.

9 7 Ü T Ü L E M E Isı ayarı Çamaşırın etiketini dikkatle okuyun ve her zaman ısıyı etikete uygun olarak ayarlayın. üç kategorideki kumaşlara uygun ve yaygın şekilde kullanılan sıcaklık ayarlarını gösteren uluslararası sembolleri uygulayın. Yaklaşık C İpek/Sentetikler (Polyester asetat, Akrilik, Polyamid vb. Yapay lifler) Yaklaşık C Yünlü Yaklaşık C Pamuklu/Keten YARARLI BİLGİ ütülemeye en düşük ısıyla başlayın. Kumaş için gerektikçe ısıyı yükseltin. en yüksek derece ile bitirin. Karışık kumaşlarda ısıyı en narin kumaşa göre ayarlayın. Önemli not: Gerekirse ortalama bir sıcaklık ayarı kullanabilirsiniz. İPUCU Ütü çok ısındıysa? ütünün derecesi çok yüksekse, termostatı daha düşük ısıya ayarlayın ve ütüyü oturtarak soğuması için birkaç dakika bekleyin.

10 8 Ü T Ü L E M E Buharlı mı, buharsız mı? Buharsız ütüleme Bazı kumaşlar sadece kuru ütüyle ütülenir ya da hiç buhar istemez. (örnek; bazı ipek türleri) Buharlı ütüleme Değişik buhar ayarları Çamaşırınızın buruşukluğunu gidermek için, kullandığınız ütüye göre en uygun buhar salınımını seçin. Değişken buhar Narinlerden kotlara kadar uyumlu değişken buhar ayarıyla kolayca ütü yapın. Şok buhar çıkışı İnatçı kırışıkların düzelmesi için hızlı ve güçlü buhar püskürten ayar gerekir. Dikey buhar Perdelerin ve askıdaki narin elbise ile takımların ütülenmesi için kullanılır.

11 9 Ü T Ü L E M E Bakım önerileri EKSTRA BAKIM ÖNERİLERİ Bazı düz renkli ve narin kumaşlar, buharsız ütüyle tersinden ütülenmelidir. Narin kumaşlarda iz bırakmaması için sprey kullanmak yerine kumaşın üstüne nemli bir ütü bezi yayın. Belli bir çamaşırın nasıl ütüleneceği konusunda bilginiz yoksa, çamaşırın görünmeyen bir kenarından ütünün ucuyla deneme yapın. Plastikle kaplı, kabartma boyalı, dekoratif bölümleri asla ütülemeyin, eriyebilir. Yatak çarşafı ya da masa örtüsü gibi büyük çamaşırları ütülerken ütü masasının yanına sandalyeler dizin. ütü yaparken, ütülenmiş bölümleri sandalyelerin üstüne katlayarak ilerleyin. Narin düğmelere zarar vermeden ütü yapmak için düğmeyi bir çay kaşığı ile kapatıp çevresini ütüleyin. İstenmeyen parlaklık, yansıma ve yanık izleri Koyu renkli veya narin kumaşları ütülerken ütü bezi kullanın. Siyah elbise ve pantolonları, buhar ayarını yaptıktan sonra ütüyü kumaşa değdirmeden ütüleyin. Kazayla ütü izi yaptıysanız: Pantolon, etek ve gömleklerde izin üstüne, bir bardak elma sirkesini 50 cl suyla karıştırıp nemlendirdiğiniz ütü bezini yayarak ütüleyin. İşlemi gerektiği kadar sürdürün. Koyu renkli çamaşırlarda 300 cl suya dört damla amonyak karıştırın. Bu suyla nemlendirdiğiniz ütü bezini ütü izinin üstüne yerleştirin ve liflerin yönüne göre sert bir fırçayla fırçalayın. Yünlülerde elma sirkeli suyla nemli bezi izin üstüne yayıp ütüyü değdirmeden buharla ütüleyin. Her defasında ütüden sonra yumuşak bir fırçayla kumaşı fırçalayın.

12 10 Ü T Ü L E M E Bakım önerileri Astarlı giysiler Giysinin astarını ayırarak ütüleyin. Uygun bölümleri ütü tahtasının ucuna geçirip ayrı ayrı ütüleyin. Pensli giysiler Önce tersinden pensin iki yanını alttan üste doğru ütüleyin. tersten pensi ütüledikten sonra yüzüne çevirip gerekiyorsa ütü bezi kullanarak işlemi tamamlayın. PÜF NOKTASI Kol ütüleme tahtası Omuz ve manşetlerin ütüsü için çok pratiktir. Kol tahtanız yoksa bir yüz havlusunu rulo yapıp kolun içine yerleştirin ve kumaşı doğrudan ütüleyin. Kola liflerini sertleştirmek ve düzgün tiril tiril bir görüntü kazandırmak için, keten giysilerin tersine sprey kola sıkın. ütüden önce giysiyi rulo yaparak kolanın kumaşa geçmesi için bir dakika kadar bekletin. Bu uygulama ütünün tabanında kola birikmesini de engeller. PÜF NOKTASI Kendi kolanızı üç şekilde yapabilirsiniz: 1- Haşlanmış pirincin suyuna bir çimdik tuz katıp karıştırın. 2- Daha çabuk bir karışım için; üç yemek kaşığı mısır ununu bir litre suyla karıştırın. Karışımı ince uçlu bir sprey kutusuna boşaltarak kullanın. 3- Çiğ patatesi ezerek suyunu çıkarın.

13 11 Ü T Ü L E M E Ütü yaparken rahatlamak Eğlenerek ütüleyin! ütü yaparak geçirdiğiniz zamana başka şeyler de sığdırabilirsiniz: en sevdiğiniz CD yi dinleyerek rahatlayın. Radyo veya televizyondaki konuşma programlarını dinleyin. Arkadaşlarınıza telefon edin (kablosuz bir telefon ile elbette!) Doğru hareket ve kullanım Düzgün esnemeleri için lifleri boyuna ütüleyin. ütülerken dairesel hareketler yapmayın. Bastırmak gerekmiyor, sadece kaydırın. Ortadan başlayarak kenarlara doğru ilerleyin.

14 12 Ü T Ü L E M E Gömlekler Yakalar tersinden ve ortadan başlayarak kenarlara doğru ütüleyip tekrar ortaya dönün. Omuz dikişleri Omuzu ütü masasının ucuna geçirip yerleştirin. Omuzdan arka ortaya doğru ilerleyerek ütüleyin. Diğer omuzda işlemi tekrarlayın. Manşetler Önce içini sonra dış yüzünü ütüleyin. Kollar Her kolu manşet iliğinin tersinden başlayarak ütüleyin. Beden Gömleğin önlerinden başlayıp, iki yüzey de bitince arkasını ütüleyin. Yakalar Bütün gömleği ütüledikten sonra yakanın ön yüzünü tekrar ütüleyin.

15 13 Ü T Ü L E M E Bluz ve tunikler Gömlek ütüsü gibi ilerleyin. Düğmeler Düğmeli kenarı tersinden ütüleyin. Yüzüne çevirip düğmelerin kenarından ütüleyin. Düğmelerin üstüne ütü değdirmeyin. Pensli (nervürlü) tunikler ütünün ucuyla nervürlerin kenarını yatırın. ütü bezini penslerin üstüne yerleştirip devam edin. Kollar Uzun kolların içine buhar püskürtmek, işinizi kolaylaştırır. Canlı bir görünüş için, dikey buhar kullanın.

16 14 Ü T Ü L E M E Klasik pantolon Belirtilen adımları uygulayarak pantolon ütüsünü kolaylaştırın: TERSİNDEN: Cepler Cepleri ütü masasına yerleştirip ütüleyin. Bel kemeri Kemer yerini ütü masasına geçirin. Arkaya doğru çevirerek ütüyü sürdürün. Pantolon ağı Aynı şekilde ilerleyin. YÜZÜNDEN: Ütü bezi önerilir. Paçaların içi İki paçayı üst üste düzgün şekilde yerleştirin. üst paçayı katlayarak her bir paçanın iç dikişini ütüleyin. Diğer taraf için de aynı işlemi yapın. Paçaların dışı Kat yerlerini hizalayıp iki dış düzeyi ütüleyin. Kat yerleri için buhar veya nemli bez kullanabilirsiniz.

17 15 Ü T Ü L E M E Rahat giyim Fitilli kadife ve kot gibi rahat giysilerin ütülenmesi Kot pantolonları elinizle düzelterek tahtaya yerleştirin. Cepleri tersinden ütüleyin. Kemer yerini ütü tahtasının kenarında çevirerek ütüleyin. PÜF NOKTASI Kotları pantolon askısına paçalarından yerleştirdikten sonra buharla düzeltin. Fitilli kadife pantolonlar: tersinden buharla ütüleyin. ütüyü dik tutarak değdirmeden buharla ütülerseniz fitiller düzleşmez. Yüzünden ütü bezi kullanmadan ütülenirse ütü izi ve parlamalara dikkat etmek gerekir.

18 16 Ü T Ü L E M E Ceket ve takım elbiseler İsteğe göre yatay veya dikey ütüleyebilirsiniz. Dikey ütüleme: Ceketi bir askıya düzgün olarak asın. Kumaşı bir elinizle tutarak, buharlı ütüyü kumaşa değdirmeden buruşukluk geçene kadar yukarı/aşağı gezdirin. Parmaklarınızı yakmamaya dikkat edin. Buharla ütülerken ütü tabanının narin kumaşlara değmemesine özen gösterin. Ceketin içinde de buhar kullanarak astardaki buruşukluğu giderin. Yatay ütüleme: Yüzden ütülerken parlamayı önlemek için ütü bezi kullanın. Yeni bir görünüş için dikey buhar kullanın. Varsa astara dikkat edin, özellikle astarın kenar dikişleri ve etek ucuna özen gösterin.

19 17 Ü T Ü L E M E Elbise ve astarlı etekler ELBİSE elbisenin alt bölümünü astarlı etek gibi ütüleyin. Gerekiyorsa ütü bezi kullanın. üst bedenini ütü masasına geçirip düzeltin. ASTARLI ETEK Varsa astara dikkat edin. eteği rahatça çevirebilmek üzere ütü tahtasına geçirin. Bel dikişi, kemer ve pensleri ütüleyin. tersten de ütüleyin.

20 18 Ü T Ü L E M E Etekler Pilili etek Yüzden ütülemeden önce plileri ütü tahtasının üstüne düzgün olarak yerleştirin. etek yünlü kumaştan dikilmişse nemli ütü bezi kullanmayı unutmayın. Büzgülü etek Büzgü ve kırmaları her iki yüzünden de doku yönünde ütülemelisiniz. mükemmel sonuç için dikey buharla işlemi tamamlayın.

21 19 Ü T Ü L E M E Diğer çeşitler Fermuarlı giysiler metal bir fermuarın üstünden ütüleyebilirsiniz ancak naylon fermuara asla ütü değdirmeyin, eriyerek bozulur. Fermuarı kapatın. ütünün ucuyla iç kenarları düzeltin. Fermuarı açın. Kenarlardaki kumaşı ütüleyin. Fermuarı yine kapatıp, yüzünden ütüleyin. Havlu, peçete ve yatak örtüleri Düzgün katlanmış şekilde iki veya üç kat halinde ütülenebilir. Büzgü ve kıvrımlar İçinden dış kenara doğru ütüleyin. Çok zorlanıyorsanız, giysiyi asıp buharlı dikey ütüyle düzeltin.

22 20 Ü T Ü L E M E Ek öneri ve ipuçları Vazgeçilmez öneri ve ipuçları Mükemmelliğin sınırı vardır... ancak her zaman öğrenilecek daha fazla ipucu ve öneriler de bulunur! Kravat ütülemeyin, yalnızca üstten buharla geçin. Buharlı ütünüz yoksa kravatın tersini sıcak suyla nemlendirip temiz bir şişenin üstüne dolayın. Kurdeleler Buharlı ütüye gerek yok, ısıtılmış bigudilere sarın. Yünlüler ütüyü yavaşça bastırıp kaldırarak ütüleyin. ütülerken kumaşı çekerseniz, esneyerek şekli bozulur. Sırma ve tel gibi metal ipli giysiler ütünün ısısı çok düşük olmalıdır. Nemli bir bez örtün. ütüyü kumaşa değdirmeden buharla üstten aşağıya doğru düzeltin. Saten gece elbisesi elma sirkesine batırılmış süngerle silin. etekleri uzunsa astıktan sonra buharlı dikey ütüyle ütüleyin. İpek gömlek veya elbise Sadece içinden ütüleyin. Dantel ve işlemeler Kumaşın yüzünü bir havlunun üstüne yerleştirip bastırmadan buharla ütüleyin. Kadife ve fitilli kadife Giysiyi tersinden kalın minderli bir yüzeye yerleştirip ütülerseniz, fitiller ve kadifenin havları bozulmaz. Perdeler Asılı durumdayken buharlı dikey ütüden daha etkin ve işlevsel bir çözüm yoktur. üst taraflardan alta doğru ilerlerken, parmaklarınızı yakmamaya dikkat edin!

23 21 Ü T Ü L E M E Çamaşır yerleştirme Çamaşır yerleştirme en iyi sonucu almak istiyorsanız henüz ütülenmiş giyeceklerinizi birkaç saat askıda bekletin. Bluzlar: Dilediğiniz gibi kaldırın ancak yatay yerleştirirseniz düğmeleri ilikleyip yakayı düzeltin. Kotlar: Yatay olarak yerleştirilebilir. Pantolonlar: Kat yerleri bozulmasın diye askıda dikey tutmak gerekir. Etek ve elbiseler: Asılmalı. Yelek, hırka ve kazaklar: Katlanıp çekmeceye yerleştirilmelidir. Askıda esneyip şekilleri bozulur. Parfüm Parfümünüzü giyinmeden önce sıkın. Asla kumaşın üstüne sıkmayın. Kumaşı lekeleyip soldurabilir. Ütünüzün içine veya kumaşın üstüne kokulu su veya parfüm serpip kullanmayın. Zarar verebilir. Çekmecelere veya dolabınıza lavanta torbası koymak en elverişlisidir. Çamaşıra sinen kokuyu çıkartmak 1. Giysiniz temiz ancak yemek buharı veya sigara dumanı üstüne sinmiş. Bu durumda elbiseyi açık bir pencere önüne asarak bir gece havalandırın. 2. Kurutma makinenizi soğuk derecede yarım saat çalıştırın. 3. Giysinin üstüne karbonat serpin. Bir gece bekletip açık havada silkeleyin. Dolabınıza ter kokusu mu sinmiş? ter kokan giysiyi elma sirkesi katılmış soğuk suda bir gece bekletin. Sirke yerine bire bir ölçü suyla soda karıştırabilirsiniz.

24 22 Ü T Ü L E M E Çamaşır yerleştirme Güvelerden sakının toksik olmayan güve savarlardan kullanmaya çalışın. Kafur veya solunum sorunu yaratmayan kızıl sedir ağacı tabletleri kullanabilirsiniz. Güve savarların giysideki yumurtacıkları etkilemediğini biliyor musunuz? minik kurtçuklar lifleri kemirerek kumaşta delikler açar. Zaman zaman dolap ve çekmece gözlerinizi tamamen temizleyin. Yaza girerken yumurtlama öncesi giyeceklerinizi havalandırıp silkeleyin. larvalar Avrupa ülkelerinde eylül ayında çıkar. mevsim dönümlerinde narin giysileri korumak için elbise kılıfları kullanmak yararlı olabilir. Ev akarlarına karşı Yünlüler, şal ve paltolar toz akarları için elverişli bir barınaktır. Bunlarla savaşmak için giysinizi naylon torba içine koyup dolabınızın buzluğuna yerleştirin. toz akarları eksi 20 derecede ölür. Sonra giysinizi uygun şekilde yıkayın. toz akarlarıyla savaşmak için doğal bir karışım: Hindistan daki Neem ağacının yaprak ve tohum esansından birkaç damlayı yünlülerin üstüne damlatın. Bu doğal böcek ilacı alışveriş merkezlerinde bulunabilir. DÜNYAMIZI KORUYALIM Olabildiğince bambu, ısırgan, keten, pamuk, kenevir ve odun özü gibi doğal ve sürdürülebilir bitki liflerinden yapılmış giysiler alın. Ancak geldiği ülke ve üreticinin su kullanımı, geri dönüşüm ve izin verilmiş kimyasallar kullanma yönünden uluslararası kurallara uyup uymadığını da kontrol etmelisiniz. Pamuk kültürünün dünyada satılan böcek ilacının yüzde 24 ünü kullandığını biliyor musunuz? ekinin nasıl yetiştirildiğine bakılarak belki de ekolojik dengeye ne kadar az uyumlu bir seçenek olduğu anlaşılabilir.

25 23 Ü T Ü L E M E Cihazın bakımı ve korunması Kullanma kılavuzunu dikkatle okuyun. Cihazınızın ömrünü uzatın! Mükemmel ütülemeye ulaşın! Su tankını boşaltın temiz buhar elde etmek ve kireç oluşmasını engellemek için her kullanımdan sonra Ütünüzü kuru bir yerde dikey yerleştirerek koruyun. ütünüz fişten çekilmiş haldeyken sızıntıyı önlemek için, her zaman kuru bir yere oturtun. Kendi kendine temizleme işlevini kullanın. ütünüzün ömrünü iki katına çıkartmak ve güçlü buhar sağlamak için, kendi kendini arıtma işlevini iki haftada bir kullanın. lütfen kullanma kılavuzuna bakın. Buhar jeneratörünüze yepyeniymiş gibi bakın. TEFAL buhar jeneratörleri kireçlenmeye dayanıklı olarak üretilmiştir. Yine de düzenli olarak kireçten arındırma işlemini yapmak gerekir. lütfen kitapçığınızdaki kireç temizleme paragrafına başvurun. Güvenli koruma Kapatın ve fişten çekin. ütüyü ütü tabanına yerleştirin. Kilit sisteminin kancasını kaldırın. Buhar ve elektrik kordonlarını kaldırın.

26 24 Ü T Ü L E M E Taban bakımı Her zaman tertemiz bir ütü tabanı Ütünüzde TEFAL AUTOCLEAN taban varsa hiçbir şey yapmanız gerekmez: Devrim niteliğindeki bu ütü tabanı, kirlenmeye neden olan ufak kumaş parçacıklarının tabana yapışıp birikmesine engel olur. Böylece taban uzun süre temiz kalır. Ütünüzde TEFAL ULTRAGLISS veya YAPIŞMAZ taban varsa: Sıcaklık nedeniyle bazı kumaş parçacıkları ütü tabanına yapışmış olabilir. Bu tefal ütü taban levhaları kolayca temizlenebilecek şekilde tasarlanmıştır. ütü soğuyunca tabana yapışan kumaş parçacıklarını nemli yumuşak bir bez veya telsiz süngerle silerek kolayca temizleyebilirsiniz. ütü tabanını asla telle silmeyin! Bu, tabanın koruma tabakasına zarar verir. lütfen ürün bilgilendirme kitapçığına başvurun. TEFAL ile ütüden en iyi sonucu alarak, ne giyerseniz giyin kendinizi rahat hisseder ve müthiş görünürsünüz. web sitemizi ziyaret edin:

27 25 Ü T Ü L E M E Cihazımın durumu Ütüleme cihazımın bakımı ütümde kireç oluşmasını ve birikmesini engellemek için temizlik işlemini düzenli olarak yapmayı unutmamalıyım. Ayda bir kez ya da yaklaşık olarak her on ütüleme seansı sonrasında kireç temizliği yapmak cihazımın ömrünü uzatarak buhar salınımını güçlendirir. Kireçten arındırma zamanı! İlk işlem tarihi... Bir sonraki işlem... Bir sonraki işlem... Bir sonraki işlem... Bir sonraki işlem... Bir sonraki işlem... Bir sonraki işlem... Bir sonraki işlem... Özenle koruduğum kullanma kılavuzuna başvuruyorum. Ütü Ütüleme işlemim bitince: ütünün fişini çekerim Su tankını boşaltırım Kuru ayarına getiririm Kordonunu uygun şekilde dolarım ütüyü oturtup soğumasını beklerim ve kuru bir yere kaldırırım Buhar jeneratörü Ütüleme işlemim bitince: Sistemi kapatır ve fişi çekerim ütüyü özel tabanına yerleştiririm Kordonları düzenli şekilde dolarım Kilit sistemi mandalını kapatırım Soğuyunca kuru bir yere kaldırırım

28 26 Amacımız: Daha güzel bir dünya Dünyamızı daha çok sevelim Çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara dünyamızı iyi şekilde korunmuş olarak bırakmak istediğim için enerjiyi koruyup kirliliği en aza indirmeliyim. ÇAMAŞIR YIKARKEN Çamaşır makinemi ne çok doldururum ne de az çamaşır koyarım. Uygun yıkama ayarını kullanırım (mümkün olduğunca kısa program). üreticinin önerdiği sıcaklığı ayarlar, olabildiğince yüksek ısı kullanmam. Deterjanımı özenle ölçerek çevre dostu ürünler kullanırım. Kurutmayı çok gerekli hallerde kullanırım. ÜTÜ YAPARKEN ütü masasını açıp, ütülenecek çamaşırlarımı ayırarak hazırladığım zaman, fişi takarım. ütü özel tabanında bile dursa ütü yapmadığım veya yanından ayrıldığım zaman fişini çekerim. İşim biter bitmez fişi çekerim. EVDE GENELLİKLE Her gün çevre korunması adına gerekli adımları atmayı ihmal etmem. evdeki çöp torbasına koymamam gereken eski araç- gereç gibi herhangi bir şeyi en yakındaki geri dönüşüm kutusuna götürürüm.

29 27 Öneri ve ipuçlarım Arkadaşlarıma Arkadaşlarımdan Bu rehber cihazınızla birlikte temin ettiğiniz yönergelerin yerine geçmez. tefal bu rehberde yer alan bilgi ve önerilerin uygulanmasıyla oluşabilecek herhangi bir ve her türlü zarardan sorumlu tutulamaz. mayıs 2011

Her kumaşın kendine özgü bir ütüleme tekniği vardır Fitilli kadife ve kadife: Kalın bir örtüyü ütü masasına yerleştirin. Giysinin içini dışına

Her kumaşın kendine özgü bir ütüleme tekniği vardır Fitilli kadife ve kadife: Kalın bir örtüyü ütü masasına yerleştirin. Giysinin içini dışına Her kumaşın kendine özgü bir ütüleme tekniği vardır Fitilli kadife ve kadife: Kalın bir örtüyü ütü masasına yerleştirin. Giysinin içini dışına getirin ve ütüleyin. Zor ütülenen bölgeler için dikey buhar

Detaylı

DA

DA EN DA15 FR CS HU SK HR SL RO SR BG PL TR ET LV LT RU www.rowenta.com UK 9 6 7 8 1 2 3 4 5 GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen bu talimatları dikkatle okuyun ve ileride başvurmak üzere muhafaza edin. Cihazı, bir

Detaylı

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 C M Y CM MY CY CMY K Şekil 1 ÜTÜNÜZÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ (ŞEKİL 1) 1) Kazan 2) Ütü kazanı bağlantı kablosu (besleme kablosu + buhar hortumu) 3) Fişli elektrik besleme

Detaylı

TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma

TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma EN YÜKSEK 30-40 SANİYE 5 YÜKSEK VİDEO: http://youtube.com/v/_im2ttxstds&cc_load_policy=1 Başlamadan Önce Bu Sawgrass ChromoBlast Pamuklu Transfer

Detaylı

Beyaz utu KK02.pdf 3 14.02.2011 17:10 CMY

Beyaz utu KK02.pdf 3 14.02.2011 17:10 CMY Beyaz utu KK02.pdf 3 14.02.2011 17:10 C M Y CM MY CY CMY K Cihazınızın Özellikleri ve Yapısı: Cihazınız, ısı ayarı, sprey özelliği, kuru ütüleme, değişken buhar, ani buhar vb gibi birçok fonksiyona sahiptir.

Detaylı

Daha Hızlı*, Daha Kolay ve Daha Akıllı

Daha Hızlı*, Daha Kolay ve Daha Akıllı Şu ülkeye ait satış öncesi broşürü: Türkiye () Buharlı ütü 50 g/dk buhar; 220 g şok buhar T-ionicGlide taban Otomatik Kapanma ve Kireç önleme 2600 Watt GC4527/00 Daha Hızlı*, Daha Kolay ve Daha Akıllı

Detaylı

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY

Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 CMY Beyaz utu KK02.pdf 5 14.02.2011 17:10 C M Y CM MY CY CMY K Cihazınızın Özellikleri ve Yapısı: Cihazınız, ısı ayarı, sprey özelliği, kuru ütüleme, değişken buhar, ani buhar vb gibi birçok fonksiyona sahiptir.

Detaylı

Eğitsel- Davranışsal Ölçme Ve Değerlendirme Ders Notu Prof. Dr. Tevhide Kargın

Eğitsel- Davranışsal Ölçme Ve Değerlendirme Ders Notu Prof. Dr. Tevhide Kargın ELİYLE YİYECEK YEME BECERİ ANALİZİ 1. Kullandığı elini tabaktaki yiyeceğe uzatır. 2. Baş ve diğer parmakları arasında kalacak şekilde yiyeceği tutar. 3. Yiyeceği biraz yukarı kaldırır. 4. Yiyeceği ağzına

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı

TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı 375 F / 190 C 20-40 SANİYE 5 YÜKSEK (60 psi) VİDEO: http://youtube.com/v/swyqxqlm4b4&cc_load_policy=1 Başlamadan Önce Bu Sawgrass ChromoBlast Pamuklu

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı çalıştırmadan önce tüm talimatları okuyun. Bu talimatları ileride yararlanmak

Detaylı

TITANIUM SERİSİ YAPIŞMAZ PİŞİRME ÜRÜNLERİ. Kullanım Kılavuzu

TITANIUM SERİSİ YAPIŞMAZ PİŞİRME ÜRÜNLERİ. Kullanım Kılavuzu TITANIUM SERİSİ YAPIŞMAZ PİŞİRME ÜRÜNLERİ Kullanım Kılavuzu BAKIM, ONARIM VE KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Ürününüzü kullanmadan önce üzerindeki tüm etiketleri çıkartınız. İlk kullanımdan önce ürünün

Detaylı

BEP Plan Hazırla T.C Menemen Kaymakamlığı Cumhuriyet ilkokulu Müdürlüğü Toplumsal Yaşam Becerileri Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı

BEP Plan Hazırla T.C Menemen Kaymakamlığı Cumhuriyet ilkokulu Müdürlüğü Toplumsal Yaşam Becerileri Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı BEP Plan Hazırla T.C Menemen Kaymakamlığı Cumhuriyet ilkokulu Müdürlüğü Toplumsal Yaşam Becerileri Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Medine SARIKAYA Eğitsel Performans Elini yıkar. Elini

Detaylı

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU

203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU 203 İRİS MAMA SANDALYESİ KURULUM ve KULLANMA KILAVUZU TS EN 14988 Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyup muhafaza ediniz. Verilen talimatlara uymadığınız zaman çocuğunuz güvende olmayabilir. Lü en verilen

Detaylı

KULLANMA VE BAKIM KİTABI

KULLANMA VE BAKIM KİTABI KULLANMA VE BAKIM KİTABI FRİTÖZ (GAZLI) G Ü R Ç E L İ K Profesyonellere Profesyonelce AÇIKLAMA Bu kılavuzdaki talimatlar cihazın emniyetli montajı, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında önemli bilgiler

Detaylı

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE G F E A B C D 1 2 3 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere

Detaylı

YAZ TEMİZLİĞİ FERAHLIK VEREN BOL KÖPÜKLÜ HEDİYE. 200 g Türk Kahvesi alışverişlerinizde, 100 g Türk Kahvesi de bizden hediye

YAZ TEMİZLİĞİ FERAHLIK VEREN BOL KÖPÜKLÜ HEDİYE. 200 g Türk Kahvesi alışverişlerinizde, 100 g Türk Kahvesi de bizden hediye BOL KÖPÜKLÜ HEDİYE 19 Ağustos ta www.tchibo.com.tr de ve tüm Tchibo larda 200 g Türk Kahvesi alışverişlerinizde, 100 g Türk Kahvesi de bizden hediye Her hafta yeni bir dünya keşfedin. Bu hafta: FERAHLIK

Detaylı

P1 DINE MAMA SANDALYESİ KULLANMA KILAVUZU

P1 DINE MAMA SANDALYESİ KULLANMA KILAVUZU P1 DINE MAMA SANDALYESİ KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KURULUM VE KULLANIMINDAN ÖNCE KULLANIM KILAVUZUNU DİKKATLE OKUYUNUZ. KULLANIM KILAVUZUNU İLERİDE KULLANMAK ÜZERE SAKLAYINIZ. PARÇALAR 1- Koltuk arkası 2-

Detaylı

Cihazın fişini prize takın. Suyu kaynatmak için AÇMA/KAPAMA düğmesine basın. Düğme AÇMA konumundayken pilot ışığı yanacaktır.

Cihazın fişini prize takın. Suyu kaynatmak için AÇMA/KAPAMA düğmesine basın. Düğme AÇMA konumundayken pilot ışığı yanacaktır. Önemli Cihazınızı ilk kez kullanmadan önce bu talimatları dikkatlice okuyun. Su ısıtıcısını elektriğe bağlamadan önce tanıtım levhasında belirtilen voltajın, elektrik şebekenizin voltajıyla uyduğundan

Detaylı

Beyaz utu KK02.pdf 6 14.02.2011 17:10 CMY

Beyaz utu KK02.pdf 6 14.02.2011 17:10 CMY Beyaz utu KK02.pdf 6 14.02.2011 17:10 C M Y CM MY CY CMY K ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Ütünüzü kullanırken, daima aşağıdakiler dahil temel güvenlik önlemlerine uymalısınız: KULLANMADAN ÖNCE LÜTFEN TÜM

Detaylı

Uyarı Su ısıtıcısını sadece su ısıtmak için kullanın.

Uyarı Su ısıtıcısını sadece su ısıtmak için kullanın. GARANTİ 2 YIL Önemli Cihazınızı ilk kez kullanmadan önce bu talimatları dikkatlice okuyun. Su ısıtıcısını elektriğe bağlamadan önce tanıtım levhasında belirtilen voltajın, elektrik şebekenizin voltajıyla

Detaylı

.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EV TEKSTİLİ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA PROGRAMI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI HEDEF VE DAVRANIŞLAR

.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EV TEKSTİLİ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA PROGRAMI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI HEDEF VE DAVRANIŞLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR SÜRE ALT KONULAR Ay Tarih Saat MODÜL Makinede Düz Dikiş 1. Düz sanayi dikiş makinesini kullanım kılavuzuna uygun olarak dikime hazırlayabileceksiniz. 2. Düz sanayi makinesinin dikiş

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce, cihazın kurulumu, kullanımı ve bakımı sırasındaki açıklamaları ve güvenliğiniz ile ilgili bilgileri içeren bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bu kılavuzu ileride yararlanmak

Detaylı

Business Projesi için Talimatlar

Business Projesi için Talimatlar Business Projesi için Talimatlar www.mybernette.com Business Projesi için Talimatlar Etek İhtiyacınız olanlar 2 adet erkek gömleği 0,7 m gri takım elbise kumaşı (1,4 m genişliğinde) 1 m astar kumaşı 14

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ

AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ÜTÜ YAPMA 814EH0041 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204

KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204 KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204 0 UYARI 1.Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Bu kullanıcı klavuzundaki

Detaylı

DÜNYANIN TEMİZLİĞİ INOKSCLEAN 2016 ürün kataloğu 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Temizlik arabanızda bulunması gerekli malzemelerin eskizsiz olduğunu kontrol edin. Ofise girip, genel durumunu gözlemleyin.

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE TR A B C D E F 3 TÜRKÇE 18-23 4 GÜVENLİK Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki talimatlara dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır. 7 Cihazı banyoda,

Detaylı

Talimatlar. Cihazınızın Güvenliği. Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen

Talimatlar. Cihazınızın Güvenliği. Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen GARANTİ 2 YIL Talimatlar Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatları tamamen ve dikkatlice okuyun. Bu kılavuz cihazınızın bir parçasıdır. Bu

Detaylı

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın.

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın. KULLANMA KILAVUZU * Daima omuz ve kasık kemerini kullanınız. * Dikkat: Puse kullanmadığınız zaman, çocuğunuzdan uzak tutunuz. * Bu ürün 6 ile 36 ay arası ve 15 kg a kadar olan çocukların kullanımı için

Detaylı

KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ. Bluz dikmek

KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ. Bluz dikmek KADIN GİYSİ DİKİMİ DERSİ Dersin Modülleri Temel Dikiş Teknikleri Giyimde Süsleme Etek Dikimi Kadın Pantolon Dikimi Bluz Dikimi 1 Bluz Dikimi 2 Elbise Dikimi Kazandırılan Yeterlikler Temel dikiş tekniklerini

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

LBX-0601. www.loobex.com

LBX-0601. www.loobex.com LBX-0601 www.loobex.com İÇERİK Giriş.2 Kullanma Talimatları 2 Temizleme Talimatları 4 Kireç Temizleme Talimatları..4 Cihaz Parçaları.5 Sorun Giderme 6 BUHARLI STERİLİZATÖR KURUTUCU - BEBEK MAMASI ISITICISI

Detaylı

TU11 - Standart düz ısı baskıda polyester giysikıyafet nasıl sublime edilir köpük işlemi.docx. Alt Tabaka Örnekleri.

TU11 - Standart düz ısı baskıda polyester giysikıyafet nasıl sublime edilir köpük işlemi.docx. Alt Tabaka Örnekleri. TU11 Standart düz ısı baskıda polyester giysi/kıyafet nasıl sublime edilir köpük işlem 380-390 F / 193-199 C 35-45 SANİYE 1 ÇOK DÜŞÜK (10 psi) VİDEO: http://youtube.com/v/wpioxh- NHB8&cc_load_policy=1

Detaylı

ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508. Talimatlar. Teknik Bilgiler. Çalışma Prensipleri. Özellikler. Doğru Nem Seviyesi

ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508. Talimatlar. Teknik Bilgiler. Çalışma Prensipleri. Özellikler. Doğru Nem Seviyesi ULTRASONİK NEMLENDİRİCİ VE KULLANIM KILAVUZU MH-508 Talimatlar Teknik Bilgiler Çalışma Prensipleri Özellikler Doğru Nem Seviyesi MH-508 fonksiyonları Güvenlik Kılavuzu Resimli Açıklamalar Çalışma Talimatı

Detaylı

BY08 Calipso Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz.

BY08 Calipso Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. BY08 Calipso Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. Ġleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. KURULUM:

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401. Dikkat!

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401. Dikkat! KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB401 Dikkat! I.Tedbirler 1. Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun ve ileride referans olması için saklayın. Kılavuzda verilen talimatlara

Detaylı

3030 MİO KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

3030 MİO KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. Tüm uyarıları dikkatlice okuyup, daha sonraki kullanımlar için kullanma kılavuzunu iyi bir yerde muhafaza ediniz. 3030 MİO KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU Ambalaj üzerindeki görsel ile gerçek ürün arasında

Detaylı

VOLUME HOOD DRYER HS 6780

VOLUME HOOD DRYER HS 6780 VOLUME HOOD DRYER HS 6780 F E C B D A 2 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. 7 Cihazı hiçbir

Detaylı

VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 BEYAZ SEMAVER

VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 BEYAZ SEMAVER VESTEL V-BRUNCH SERİSİ 1000 BEYAZ SEMAVER KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL Cihazınızın Tanıtımı A Seramik Kapak G Musluk B Filtre H Gösterge C Seramik Çaydanlık I Taban Kapağı D Çaydanlık Muhafazası J Taban

Detaylı

T.C. ZİRVE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

T.C. ZİRVE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ T.C. ZİRVE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ VE GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KIYAFET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1 Bu

Detaylı

T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BARBAROS HAYRETTİN GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BARBAROS HAYRETTİN GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ T.C. İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BARBAROS HAYRETTİN GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ Kıyafetlerin Özellikleri a) Yazlık bay tören kıyafeti: Düz, beyaz alpaka

Detaylı

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ

TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ ve ÜÇEL MODA AKADEMİSİ TEKSTİL KALIPÇILIĞI TEMEL EĞİTİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ 1- TEMEL KALIP BİLGİSİ 1 Terimler ( uygulamalı anlatım ) 2 Ölçü alma teknikleri 3 İhracat

Detaylı

CLARO AR 688 SERAMİK TABANLI ÜTÜ AR 688 CERAMIC SOLEPLATE IRON KULLANMA KILAVUZU INSTRUCTION MANUAL 2400 W

CLARO AR 688 SERAMİK TABANLI ÜTÜ AR 688 CERAMIC SOLEPLATE IRON KULLANMA KILAVUZU INSTRUCTION MANUAL 2400 W CLARO AR 688 SERAMİK TABANLI ÜTÜ AR 688 CERAMIC SOLEPLATE IRON KULLANMA KILAVUZU INSTRUCTION MANUAL 2400 W TR CLARO AR 688 SERAMİK TABANLI ÜTÜ Arzum marka ütüyü tercih ettiğinizden dolayı teşekkür ederiz.

Detaylı

Bu ürün 0 ile 12 aya kadar kullanım için tasarlanmıştır.

Bu ürün 0 ile 12 aya kadar kullanım için tasarlanmıştır. Bu ürün 0 ile 12 aya kadar kullanım için tasarlanmıştır. Sırt kısmında bulunan ekstra güçlendirilmiş ped ile bel ve sırt askılıklarını kendi bedeninize göre ayarlayabilirsiniz Yastıklı, antibakteriyel,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ELBİSE KALIBI ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

GC9920. Kullanım kılavuzu. Ütüleme. Buharlama. Havalandırma. Otomatik Kireç Temizleme. Saklama

GC9920. Kullanım kılavuzu. Ütüleme. Buharlama. Havalandırma. Otomatik Kireç Temizleme. Saklama GC990 Kullanım kılavuzu 3 4 5 Ütüleme Buharlama Havalandırma Otomatik Kireç Temizleme Saklama Parçalara ayrılmış görünüm Genel açıklamalar A A Askı kancası B Havalandırma düğmesi C Havalandırmalar D Havalandırma

Detaylı

Lüks Kanguru Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

Lüks Kanguru Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Lüks Kanguru Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Bu ürün 0 ile 12 aya kadar kullanım için tasarlanmıştır. +0m Ebeveyne dönük kullanım 3 aydan itibaren +6m Dışa doğru kullanım 6 aydan itibaren +6m Sırtta taşıma

Detaylı

VESTEL V-PRESS SERİSİ 3000 BEYAZ BUHARLI ÜTÜ KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ

VESTEL V-PRESS SERİSİ 3000 BEYAZ BUHARLI ÜTÜ KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ VESTEL V-PRESS SERİSİ 3000 BEYAZ BUHARLI ÜTÜ KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Elektrikli cihazları kullanırken, özellikle çocukların yanında aşağıdakiler de dahil olmak üzere daima

Detaylı

Beyaz utu KK02.pdf 2 14.02.2011 17:10 CMY

Beyaz utu KK02.pdf 2 14.02.2011 17:10 CMY Beyaz utu KK02.pdf 2 14.02.2011 17:10 C M Y CM MY CY CMY K ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Ütünüzü kullanırken, daima aşağıdakiler dahil temel güvenlik önlemlerine uymalısınız: CİHAZINIZI KULLANMADAN ÖNCE

Detaylı

Register your product and get support at HP8655 HP8656. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at  HP8655 HP8656. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656 TR Kullanım kılavuzu a b c d e f g h c d i j k C 3 3CM 7~10 sec. 7~10 sec. 7~10 sec. 7 7~10 sec. Türkçe Bu ürünü satın

Detaylı

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. Ürünü güvenli ve uygun olarak kullanmak için, kullanmadan önce kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve sonraki kullanımlar için muhafaza ediniz. Kılavuzda verilen talimatlara uymadığınız takdirde çocuğunuzun güvenliği

Detaylı

Beichi. Kompakt Mama Sandalyesi. Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! 1 Hoşgeldiniz

Beichi. Kompakt Mama Sandalyesi. Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! 1 Hoşgeldiniz Beichi Kompakt Mama Sandalyesi Kullanım Kılavuzu ÖNEMLİ! GELECEKTE BAŞVURMAK İÇİN SAKLAYIN! Beichi Üretici: Ningbo Beichi Baby Products Co., Ltd İthalatcı Firma : DOGAN DIS TICARET VE MUM A.Ş. Muhittin

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Pursaklar Kaymakamlığı ŞEHİT ALİ İHSAN LEZGİ ORTAOKULU Müdürlüğü Toplumsal Yaşam Becerileri Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : YUSUF KAYA Eğitsel Performans Elini yıkar.

Detaylı

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 9155 TOMMY KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

Sağlıklı Bilgisayar Kullanımı

Sağlıklı Bilgisayar Kullanımı BİLGİSAYAR NEDİR? Sağlıklı Bilgisayar Kullanımı ŞEYDA BETÜL KÖSE UFUK TAŞDURMAZLI 1 www.bilgisayarnedir.net 2 Sağlıklı Bilgisayar Kullanımı Sağlıklı Bilgisayar Kullanımı Klavye veya fare kullanımı ciddi

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX EKMEK KIZARTMA MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX EKMEK KIZARTMA MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX EKMEK KIZARTMA MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Kendinden Ayarlı Ekmek Kılavuzu 5. Isıtma Düğmesi 2. Geniş Yuvalar 6. Defrost Düğmesi 3. Kontrol Kolu 7. İptal

Detaylı

MEGAN KOLTUK KULLANIM KILAVUZU

MEGAN KOLTUK KULLANIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER: Sayfa 1. ÖN SÖZ (TAKDİM) 2. HAKKINDA 3. ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILAR 4. KOLTUĞUN ÖZELLİKLERİ 5. KOLTUĞUN FONKSİYONLARI 5.1. MEGAN KOLTUĞUN ÖNDEN GÖRÜNÜŞÜ 5.2. MEGAN KOLTUĞUN YANDAN GÖRÜNÜŞÜ

Detaylı

Curler. Register your product and get support at HP4684 HP4683. TR Kullanım kılavuzu

Curler.  Register your product and get support at HP4684 HP4683. TR Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Curler HP4684 HP4683 TR Kullanım kılavuzu a b c d e i h g f Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir

Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir Önemli güvenlik talimatları Bu güvenlik talimatları makinenin yanlış çalışmasına kaynaklanan tehlike veya hasarı önlemek için tasarlanmıştır. Dikkatle okuyunuz ve her

Detaylı

PROFESSIONAL HAIR STYLER

PROFESSIONAL HAIR STYLER PROFESSIONAL HAIR STYLER HS 8980 TÜRKÇE A 2 B C D G E F 1 3 4 5 2 TÜRKÇE GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere

Detaylı

Register your product and get support at. HP8117. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at.   HP8117. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Kullanım kılavuzu a b Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından verilen destekten

Detaylı

GENEL TALİMATLAR. Koltuğu direk güneş ışığına maruz bırakmayınız. Çocuğunuzu, oto koltuğu içinde yalnız bırakmayınız.

GENEL TALİMATLAR. Koltuğu direk güneş ışığına maruz bırakmayınız. Çocuğunuzu, oto koltuğu içinde yalnız bırakmayınız. Kullanma Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1 - Genel Talimatlar 2 - Parça Listesi 3 - Oto Koltuğunun Arabaya Bağlanması 5 - Güvenlik Donanımının Ayarlanması 6 - Bebeğin Oto Koltuğuna Yerleştirilmesi 7 - Taşıma Kulbunun

Detaylı

Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu

Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Yeni Nesil Oto Koltuğu Kurulum ve Kullanma Kılavuzu Bu Çocuk Güvenlik Koltuğunun Grup I (9-18kg), Grup II (15-25kg) ya da 9 ay ila 7 yaş arası çocuklar için uygun olduğunu unutmayınız. Kullanım kılavuzunu

Detaylı

BP-504. Stadium Oyun Parkı. Kullanım Kılavuzu

BP-504. Stadium Oyun Parkı. Kullanım Kılavuzu BP-504 Stadium Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız. PARÇALAR: A- İSKELET

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KIYAFET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KIYAFET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜRMENE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KIYAFET YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ Madde 1 a) Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik

Detaylı

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Deneme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Yapışmaz kaplama Yapışmaz kaplaması sayesinde pişen kek kalıptan kolayca çıkar ve kalıp çok daha kolay bir biçimde temizlenebilir. Kaplamayı korumak için pişirirken

Detaylı

Temizlik Setleri. Ürün Özellikleri: Mop. Sap. Kova. Tekerlekli Taşıma Aparatı. Ürün Kodu. Ürün Barkod Koli Barkod Koli İçi Hacim (lt)

Temizlik Setleri. Ürün Özellikleri: Mop. Sap. Kova. Tekerlekli Taşıma Aparatı. Ürün Kodu. Ürün Barkod Koli Barkod Koli İçi Hacim (lt) İÇİNDEKİLER TEMİZLİK SETLERİ... 4 MOPLAR... 6 APARATLAR... SAPLAR... 14 CAM TEMİZLİK ÜRÜNLERİ... 16 TEMİZLİK BEZLERİ... 18 SÜNGER VE OVMA ÜRÜNLERİ... 20 Temizlik Setleri Mop Temizleme alanı genişletilmiş

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ YASTIK DİKİMİ ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

Curler. Register your product and get support at HP8600/00. Kullanım kılavuzu

Curler.   Register your product and get support at HP8600/00. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Curler HP8600/00 TR Kullanım kılavuzu a b c d e f g h i j Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ÇORAPTA FORM 542TGD503

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ÇORAPTA FORM 542TGD503 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ÇORAPTA FORM 542TGD503 Ankara, 2012 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

KİRLENMEK GÜZELDİR EKOLOJİK DETERJAN İLE

KİRLENMEK GÜZELDİR EKOLOJİK DETERJAN İLE KİRLENMEK GÜZELDİR EKOLOJİK DETERJAN İLE Hazırlayan Öğrenciler Arzum KARAHAN (6B) İpek AKYOL (6B) Danışman Öğretmen Pınar ÇALIK ÖZBAY İZMİR, 2014 İÇİNDEKİLER 1. Proje özeti...2 2. Projenin amacı...2 3.

Detaylı

Bir Gürültülü Masa Fan saptamak Nasıl

Bir Gürültülü Masa Fan saptamak Nasıl Bir Gürültülü Masa Fan saptamak Nasıl Toplanan enkaz sonucu gürültülü bir tablo fan sabitleyin. Yazan: Codi Barnett GİRİŞ devam eden kullanımı sayesinde, masa fanlar toz ve enkaz toplamak eğilimindedir.

Detaylı

Ethnic Style Projeleri için Talimatlar

Ethnic Style Projeleri için Talimatlar Ethnic Style Projeleri için Talimatlar www.mybernette.com Ethnic Style (Etnik Stil" Projeleri için Talimatlar) Etnik Giysi Tek beden İhtiyacınız olanlar - 2,10m pembe tafta (minimum kumaş genişliği 0,9

Detaylı

Muffin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Muffin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Muffin kalıbı Ürün bilgisi ve tarif Değerli Müşterimiz! Yeni muffin kalıbınızla en lezzetli muffinleri hazırlaya bilir - siniz. Muffin kalıbınızın ekstra yüksek taşıma kapağını takın ve kilitleyin. Bu

Detaylı

VESTEL V-BRUNCH SERiSi 1000 INOX ÇAY MAKiNESi

VESTEL V-BRUNCH SERiSi 1000 INOX ÇAY MAKiNESi VESTEL V-BRUNCH SERiSi 1000 INOX ÇAY MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL Talimatlar Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatları tamamen

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

Sepetlerin Doldurulması

Sepetlerin Doldurulması Sepetlerin Doldurulması Rafları yüklemeden önce tabak ve kapların üzerinde kalan yemek artıklarını temizleyip bardak ve kupalarda kalan sıvıları boşaltınız. Cihazı yükledikten sonra püskürtme kollarının

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

İŞYERİ EGZERSİZLERİ. Hazırlayan: Uzman Fizyoterapist Meral HAZIR

İŞYERİ EGZERSİZLERİ. Hazırlayan: Uzman Fizyoterapist Meral HAZIR İŞYERİ EGZERSİZLERİ Hazırlayan: Uzman Fizyoterapist Meral HAZIR EGZERSİZLERİ Günümüzde, özellikle endüstriyel toplumlarda aktif olmayan yaşam şekli, ergonomik olmayan çalışma koşulları ve İŞYERİEGZERSİZLERİ

Detaylı

STOMA BAKIMI ve TORBA DEĞİŞİMİ

STOMA BAKIMI ve TORBA DEĞİŞİMİ STOMA BAKM ve TORBA DEĞİŞİMİ Şim d i sîzle rle sto m a bakım ı ve to rb a d e ğ işim ini inceleyelim. Önce birkaç önemli hatırlatma yapalım!!!! STOMA: Küçük delik anlamına gelir. KOLOSTOMİ: Kalın barsakların

Detaylı

MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD.

MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# Çamaşır Makinesi Kullanma Kılavuzu Mod. BO 0289B Deterjan Kompartmanı# Program Düğmesi Elektronik # Gösterge# 2 1 7 A. Ön Yıkama Bölümü B. Ana Yıkama Bölümü C. Yumuşatıcı

Detaylı

TY101 CALIPSO PLUS Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu

TY101 CALIPSO PLUS Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu TY101 CALIPSO PLUS Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız.

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB205

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB205 KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB205 UYARI : 1.Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz.ileride referans olması için kullanma talimatını saklayınız.bu kullanıcı kılavuzundaki

Detaylı

Ö NEMLİ NOT! BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU EL KİTABINI İYİCE OKUYUNUZ. ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ

Ö NEMLİ NOT! BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU EL KİTABINI İYİCE OKUYUNUZ. ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ Ö NEMLİ NOT! BİSİKLETİ KULLANMADAN ÖNCE BU EL KİTABINI İYİCE OKUYUNUZ. ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkürler. Bu el kitabının tamamını okuyunuz ve daima yanınızda bulundurunuz.

Detaylı

Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları:

Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları: 1. GİYSİLERDE ÖLÇÜ KONTROL NOKTALARI Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları: 1. Göğüs genişliği: Koltuk altının

Detaylı

Tırnak Mantarının Özellikleri

Tırnak Mantarının Özellikleri Mantar çoğunlukla ayak tırnaklarınızda olur ancak el tırnaklarınızda da çıkabilir. Tedavi edilmesi, göze hoş görünmemesinin yanısıra, sağlık açısından da önemlidir. Sarımsı, yeşil veya kahverengi tırnaklarınız

Detaylı

www.boschevaletleri.com Bosch çaðrı yönetim merkezi 09/2008 BSH Ev Aletleri San. ve Tic. AÞ Çakmak Mah. Balkan Cad. No.: 51 Ümraniye 34770 - Ýstanbul

www.boschevaletleri.com Bosch çaðrı yönetim merkezi 09/2008 BSH Ev Aletleri San. ve Tic. AÞ Çakmak Mah. Balkan Cad. No.: 51 Ümraniye 34770 - Ýstanbul 09/2008 Bosch çaðrı yönetim merkezi 444 6 333 Türkiye nin en yaygın servis aðı Üç yıl garanti kapsamına giren Bosch ürünleri: Soðutucular, derin dondurucular, çamaþır makineleri, kurutma makineleri, bulaþık

Detaylı

BB010 Domino Kanguru Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz.

BB010 Domino Kanguru Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. BB010 Domino Kanguru Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Kangurunun

Detaylı

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz.

Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü dikkatle okuyunuz. AKINLAR ŞÖMİNE... yeni ısı kaynağı... Değerli Müşterimiz, AKINLAR Şömine haznesini tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Kendi emniyetiniz ve şöminenizi doğru kullanabilmeniz için lütfen bu broşürü

Detaylı

Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Yıl /Sınıf Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler BİLGİ FORMU Çocuk

Detaylı

Kullanım Kılavuzu ECE R44/04. Çocuk araba koltuğu grubu Vücut ağırlığı 9-36kg

Kullanım Kılavuzu ECE R44/04. Çocuk araba koltuğu grubu Vücut ağırlığı 9-36kg Kullanım Kılavuzu ECE R44/04 Çocuk araba koltuğu grubu 1+2+3 Vücut ağırlığı 9-36kg DİKKAT Lütfen bu kılavuzu saklayın ve koltuğun kullanımından önce iyice okuyun. Kılavuz size çocuk koltuğunu doğru kurmanız/monte

Detaylı

HY-8010A Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu

HY-8010A Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu HY-8010A Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız. KURULUM: Açma/Kapama:

Detaylı

Talimatlar. Cihazınızın Güvenliği. Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen

Talimatlar. Cihazınızın Güvenliği. Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen Talimatlar Dikkat: Bu cihazı güvenli olarak kullanmak için cihazınızı kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatları tamamen ve dikkatlice okuyun. Bu kılavuz cihazınızın bir parçasıdır. Bu kılavuzu ileride

Detaylı

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KASIM 2016 Bunları Biliyor Muydunuz? İki lambadan birini söndürmek tasarruf, aynı aydınlatmayı sağlayan daha az enerji tüketen lambaların

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ABİYE ELBİSE KALIBI Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 TR F E G D B C A 3 TÜRKÇE 11-13 4 HAIR DRYER HD 3700 Güvenlik Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak

Detaylı