Antalya Ticaret Borsası Yayın Organı Eylül - Ekim 2014 Sayı:48

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Antalya Ticaret Borsası Yayın Organı Eylül - Ekim 2014 Sayı:48"

Transkript

1 Antalya Ticaret Borsası Yayın Organı Eylül - Ekim 2014 Sayı:48

2 2 GÜNCEL BORSA

3 BORSA GÜNCEL 1

4 BORSA Antalya Ticaret Borsası Yayın Organı Eylül - Ekim 2014 Sayı:48 Antalya Ticaret Borsası adına İMTİYAZ SAHİBİ GENEL YAYIN SORUMLUSU Ali ÇANDIR ATB Yönetim Kurulu Başkanı YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ Tolgahan ALAVANT ATB Genel Sekreteri İÇİNDEKİLER ANTALYA BUĞDAYINI ARIYOR 43 EDİTÖR Vahide YANIK ATB Basın Danışmanı YAYIN KURULU Halil BÜLBÜL İbrahim YILMAZ Adnan İNGEÇ MASAÜSTÜ YAYINCILIK 1F STOP MEDIA 1fstopmedia@gmail.com BASKI Kutlu & Avcı Ofset Form Baskı Rek. San ve Tic. Ltd. Şti. Muratpaşa Mah. Emrah Cd. Kutlu Avcı Plaza No: 17 Antalya Tel: Fax: E mail: info@kutluavci.com.tr KIRCAMI SON TARIM TOPRAĞI ŞEHIDIMIZ OLSUN 50 İLETİŞİM Cumhuriyet Caddesi Borsa İşhanı Kat:2 (PK 101) ANTALYA Tel: (242) Fax: (242) info@antalyaborsa.org.tr BORSANOMİ Dergisi nde yayınlanan yazı ve fotoğrafların imtiyaz sahibi Antalya Ticaret Borsası olup izinsiz kopyalanamaz. Yazarlara ait yazıların sorumluluğu yazan kişiye aittir.

5 ANADOLU NUN RUHUNU TAŞIYAN YÖREX KAPILARINI 5 INCI KEZ AÇTI 19 KÜLTÜREL MIRAS ARI SERENLERI 57 1 MILYAR DOLARLIK TICARET HACMINE SAHIP TIBBI AROMATIK BITKI SEKTÖRÜ ATB MECLISI NDE SORUNLARINI ANLATTI ATB BAŞKANI ALI ÇANDIR, TÜREL DEN TARIM TOPRAKLARINA SAHIP ÇIKMASINI ISTEDI ÇOK ALIP AZ SATIYORUZ 45 ATB DEN 100 YILLIK FIRMAYA ANLAMLI ÖDÜL 46 ET VE SÜT ÜRETICILERI ISTIKRAR BEKLIYOR HISARCIKLIOĞLU NA ULUSLARARASI ARENADA YENI GÖREV 56

6

7 başkandan Ali ÇANDIR ATB Yönetim Kurulu Başkanı 008 yılında yaşanan 2ekonomik krize karşı TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu nun öncülüğünde başlatılan kriz varsa çare de var kampanyası Yöresel Ürünler Fuarı na vesile oldu yılında başlattığımız Yöresel Ürünler Projesi çerçevesinde 2010 yılında Yöresel Ürünler Fuarı nın ilkini düzenledik. Hepimizin derdi aynıydı; ülkemiz ekonomisini geliştirmek, bölgemizdeki insanımıza iş ve aş sağlamak, yerinde istihdam ve kalkınmayı sağlamak, kadınlarımıza, gençlerimize iş bulmak, katma değer yaratmak, kırsaldan kente göçü engellemek, yerel ekonomiyi canlandırmak, markalaşmak, yöresel değerlerimize sahip çıkmak... Bu yıl 5 incisi düzenlenen Fuarın sonuçlarına baktığımızda hedefe ulaşmada doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz. Biz yöresel ürünleri yerel kalkınmanın anahtarı olarak görüyoruz. Bize bu yolda destek veren başta TOBB un çatısında bulunan ticaret sanayi odalarımız, borsalarımız, kalkınma ajanslarımız, valiliklerimiz, kültür ve turizm müdürlüklerimiz, kamu kurum ve kuruluşlara, özel sektörümüze şükranlarımızı sunuyoruz. Evet bu fuar maya tuttu. YÖ- REX bu yıl 113 stantta yurdumuzun dört bir yanından 325 katılımcıyı ağırladı. 62 ilimiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nden yerel değerlerin katıldığı YÖ- REX e 110 oda ve borsa, 9 kalkınma ajansı, 51 farklı kurum ve 155 firma katıldı. Sizin Oraların Nesi Meşhur? dedik, memleket hasreti çekenleri yöresel ürünlerle buluşturduk. Anadolu insanının 12 bin yıldır ürettiği el emeği göz nuru ürünlere sahip çıkıp gelecek kuşaklara aktarmada birlikte hareket ettiğimiz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.

8 6 BORSA

9 BORSA Valiler kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Ticaret Borsası na veda ziyaretinde bulundu. Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ın çiçekle karşıladığı ziyarette Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan ile ATB Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ruhi Alpagot hazır bulundu. Vali Öztürk, Antalya ya hizmet etmekten büyük onur duyduğunu belirterek, 16 aylık sürede kent için iyi işler yapmaya çalıştığını kaydetti. Öztürk, Birlikte sorun çözmeye odaklı, insan ve çevre odaklı çalıştık diye konuştu. Antalya Ticaret Borsası ile sağlıklı ve verimli bir çalışma iklimi yakaladıklarını kaydeden Öztürk, Çandır a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. BORSADAN Vali Öztürk ten Antalya Borsa ya veda ziyareti 7 Ali Çandır, sonuç odaklı çalışmasıyla Antalya da iyi ilişkiler kuran ve iyi işlere imza atan Vali Öztürk ün Borsa nın projelerine her türlü destekte bulunduğunu belirterek, Antalya için yaptıkları çalışmalar nedeniyle Öztürk e teşekkür etti. İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı na atanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Ali Çandır, Öztürk e çalışmalarında başarılar diledi. Çandır, Vali Öztürk e ziyareti anısına özel tasarım cam vazo hediye etti. ATB den Vali Muammer Türker e hoşgeldin ziyareti Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya Valiliği görevine atanan Muammer Türker e makamında hoşgeldin ziyaretinde bulunarak Ekim tarihlerinde yapılacak olan 5. Yöresel Ürünler Fuarı na davet etti. ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, ATB yönetim Kurulu Üyeleri Halil Bülbül, Mahmut Ruhi Alpagot, Süleyman Ersan, ATB Genel Sekreteri Tolgahan Alavant ile ATB Danışmanı Ahmet Erol Köksal ın hazır bulunduğu ziyarette Vali Muammer Türker, sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarının önemine dikkat çekti. Türker, Devletin rolü ne olmalı? Sizin gibi teşekküllere yol açmalı. Fırsat vermeli. Yerine göre maddi destek olabilir. Yerine göre başka imkânlar olabilir ama sizin o faaliyetleri bizatihi kendi dinamiklerinizle yapmanız lazım. Antalya yı var eden ağırlıklı olarak devletten ziyade özel sektör. O dinamiği harekete geçirebilirsek, bizim başarımız orda yatar dedi. ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Vali Türker e, Zeytinpark başta olmak üzere yürüttükleri projeler hakkında bilgi vererek, şehrin kalkınmasına yönelik proje bazlı çalıştıklarını dile getirdi. Ali Çandır, Vali Türker i Ekim tarihlerinde EXPO Center da gerçekleştirilecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX e davet. etti. Fuar da Anadolu yu buluşturacaklarını söyleyen Çandır, ilginin yoğun olmasını beklediklerini kaydetti. Vali Türker ile tanışmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Çandır ve Yönetim Kurulu üyeleri başarı dileklerini bildirerek işbirliğine hazır olduklarını söylediler.

10 8 BORSADAN BORSA

11 BORSA BORSADAN 9 Başkan Tütüncü den ATB ye ziyaret Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır a nezaket ziyaretinde bulundu. Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Ruhi Alpagot ve Halil Bülbül ün de hazır bulunduğu ziyarette Tütüncü, Kepez Belediyesi ile ATB nin geçen 5 yıl içerisinde önemli çalışmaları olduğunu belirterek, Birlikte Kepez in kazanmasına yönelik sosyal çalışmalarımız oldu. Kepez de tarım alanları önemli bir yer tutuyor, Borsamızın tarımla ilgili yaptığı çalışmalara destek olduk, olmaya da devam ediyoruz diye konuştu. Modern bir şehirde sivil toplum kuruluşlarıyla yerel yönetimlerin ilişkilerinin üst düzeyde olmasının şehre değer kattığını söyleyen Tütüncü, Biz de STK larla birlikte hareket edip, birlikte yol yürümeyi kendimize düstur edindik. Bu dönem de inşallah birlik ve beraberlik içerisindeki çalışmalarımız devam edecek. Bizim beraberliğimizde kazanan Kepez, kazanan Antalya olacak diye konuştu. Hakan Tütüncü, Vakıf Zeytinliği nin Antalya nın en önemli yeşil alanı olduğunu ve Kepez belediyesi sınırlarında bulunduğunu belirterek, Antalya Ticaret Borsası nın inisiyatif alıp bölgeyi sahiplenmesinin önemine dikkat çekti. Antalya da yaşayan ve Antalya ya gelen herkesin Vakıf Zeytinliği ni ziyaret etmesini çok önemsediklerini kaydeden Tütüncü, Buranın marka değeri kazanması çok önemli dedi. VAKIF ZEYTİNLİĞİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Kepez Belediyesi ile sağlıklı ve üretken bir ilişki içerisinde olduklarını belirterek, yürütülen ortak projelerle Antalya ya katkı sağlandığını söyledi. Çandır, Antalya ya pozitif katkı sağlayan herkese elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Birlikte hareket ederek bir şeyleri olgunlaştırmanın hazzı çok farklı bir duydu. El birliğiyle Vakıf Zeytinliği ni Antalya ya kazandırdık. Vakıf Zeytinliği, hem yeşil dokusuyla hem de Antalya daki kurumların birlikte hareket ederek oluşturdukları bir yapının simgesi. İmar planının tamamlanmasıyla Vakıf Zeytinliği ni Antalya ya gelen herkesin görmek istediği bir cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Birlikte hareket edebilirsek pozitif değer üretebiliyoruz. Kepez Belediyesi ile bu işbirliğinin devamını diliyorum diye konuştu. EKONOMİK KALKINMADA YEREL YÖNETİMLER ÖNEMLİ Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı na seçilen Hakan Tütüncü yü kutlayan Çandır, BAGEV olarak ATB olarak kurumsal işbirliğinin sürmesini diledi. Akdeniz Belediyeler Birliği ile birlikte proje üretip hayata geçirme arzusunu da paylaşan Çandır, Gelişen dünyada yerel yönetimler, çöpü toplayan, yolu yapan, suyu getiren yapının ötesine geçti. Ekonomik kalkınmada da yerel yönetimlerin önemli yeri var. İş dünyası ve yerel yönetimler bölgemizdeki insanlara iş, aş sağlamak için, kentin marka değerini artırmak için birlikte çalışacaklar diye konuştu. Çandır, Tütüncü yü Ekim tarihlerinde EXPO Center da yapılacak Yöresel Ürünler Fuarı na (YÖREX) davet etti.

12

13 BORSA BORSADAN Elmalı Belediye Başkanı ndan ATB Başkanı Çandır a ziyaret 11 Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır a nezaket ziyaretinde bulundu. Ali Çandır, Yöresel Ürünler Projesi hakkında Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin e bilgi verirken, Ekim de EXPO Center da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı na davet etti. Çandır, Elmalı geçmişi köklü, yöresel ürün zengini bir ilçemiz. YÖREX te Elmalı nın olmaması büyük eksiklik olur dedi. Antalya Ticaret Borsası nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Öztekin, Yöresel Ürünler Fuarı ndan beğeniyle söz etti. Antalya nın tarihi en köklü ilçelerinden olan Elmalı nın YÖ- REX te yöresel değerleriyle yer alacağını kaydeden Ümit Öztekin, Biz köklü bir tarihe sahip ilçeyiz. Yöresel değerlerimizin sayısı çok fazla. Elmalı leblebisi, leblebi şekeri, susamlı çörek helvası, lokum çeşitlerimiz, tarhanamız, bulgurumuz, salça ve el kesimi makarna, üzüm ve elmamızla YÖREX te yerimizi alacağız diye konuştu. 2 BİN 500 YILLIK KOVANLAR Elmalı Belediyesi nin Seren balı projesinden söz eden Başkan Öztekin, Seren balı besin değeri çok yüksek, 2 bin metre rakımın üzerinde yaylada üretilen nadide bir bal. Seren balının özelliği kovanların içinde değil, oyulmuş ardıç ağaçlarının içinde arı tarafından döşenmesinden geliyor. Likya lahitlerinden esinlenilerek inşa edilen Seren adı verilen kovanlar ardıç ağacına inşa edilmiş. Ardıç ağacı bala farklı bir lezzet ve aroma katıyor. Bu yapılar 2 bin 500 senelik tarihi geçmişe sahip. Bu yüzden UNESCO dünya mirası listesine alınması için çalışma başlattık. Seren balı da YÖREX te olacak diye konuştu. YÖREX ELMALI YA KAPI AÇACAK Yöresel Ürünler Fuarı nın yerel ürünlerin tanıtılması ve ekonomiye kazandırılması için iyi bir organizasyon olduğunu kaydeden Öztekin, Biz Elmalı nın yöresel ürünlerini yeterince tanıtamadık. YÖREX bize ciddi bir kapı açacaktır, bu nedenle bu fuarı çok önemsiyoruz. Elmalı bu fırsatı değerlendirecek dedi. Öztekin, böyle bir fuara öncülük ettiği için ATB Başkanı Ali Çandır a teşekkür etti. Antalya Gazetesi nden Ali Çandır a hizmet plaketi 9 Eylül 1922 de İtalyan işgaline karşı Antalyalıları örgütlendirmek için kurulan Türkiye nin bilinen ilk 3 gazetesinden biri olan Antalya Gazetesi, yeni yaşını kokteylle kutladı. Ahmet Muhtar Kızıltan Sanat Galerisi nde düzenlenen gecede, gazetenin İmtiyaz Sahibi Ali Orhan, gazetenin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere plaket takdim etti. Orhan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır a Antalya ya hizmetleri nedeniyle plaket takdim ederken, gecede kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür etti.

14

15 BORSA Toptancı hal sezonu açtı Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi nin sezon açılışı ilk kez törenle gerçekleştirildi. Törene, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Toptancı Hal Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Cüneyt Doğan ın yanı sıra çok sayıda tüccar ve davetli katıldı. Menderes Türel, Antalya nın Türkiye nin hatta dünyanın en önemli gıda ticaretini yapan merkezlerden biri olduğunu belirterek, O nedenle bizimde sizlerin işinize ve ticaretine destek olmamız lazım dedi. Mevcut 250 dönümlük hal kompleksi alanının yetersiz kaldığını tespit ettiklerini vurgulayan Başkan Türel, alanın genişletilmesi için çalışmalar başlattığını söyledi. Mevcut alana 100 dönüm daha eklemeyi ve bu durumu Kasım ayında meclis gündemine almayı planladıklarını söyleyen Türel, 6 adet bölge hali kurulacağının da müjdesini verdi. İyi tarıma destek GÜNCEL 13 Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Türkiye nin genel üretiminde sadece nakliyeden dolayı kaybolan 20 milyar TL olduğunu, yoldaki zayiatların minimize edilmesi için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi. Antalya Ticaret Odası Başkanı Çetin Osman Budak ise Antalya nın yaş sebze meyve üretiminde 6,5 milyon tona ulaştığını belirtti. İyi tarım uygulamaları kapsamında meyve sebze üretim alanları için dekar başına 50 lira, örtü altı üretim alanları için dekar başına 150 lira ödenecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın, İyi Tarım Uygulamaları Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete de yayımlandı. İyi tarım uygulamaları yapan çiftçilere meyve sebze alanları için dekar başına 50 lira, örtü altı üretim alanları için dekar başına 150 lira destekleme ödemesi yapılacak. İyi tarım uygulamaları desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler, 3 Şubat - 17 Mart 2015 arasında dilekçeyle Çiftçi Kayıt Sistemi ne kayıtlı oldukları il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapacak. Bu yıl düzenlenmeyen veya önceki yıllarda düzenlenmekle birlikte geçerliliği 2014 te de süren sertifikalarla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

16 14 GÜNCEL BORSA

17 BORSA GÜNCEL 15 OECD uyardı: Tarıma doğrudan desteği azaltın Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) 2014 Tarım Raporu açıklandı. OECD, piyasa koşullarının bozulmaması için üretici desteklerinin düşürülmesini istedi. OECD de üye ülkelerde tarım politikalarını ve destek düzeylerini masaya yatıran yıllık rapor yayımlandı. OECD, üye ülkelerde tarım sektöründe üretici desteklerinin azalmasına rağmen istenilen düzeyde olmadığı uyarısında bulundu. TARIMA 194 MİLYAR AVRO DESTEK OECD raporunda üye ülkelerdeki üretim desteklerinin toplam 194 milyar avroya ulaştığı bildirildi. Raporda, üye ülkelere doğrudan destek yerine tarım üretiminin kalıcı ve verimliliğin artırılması için Angel Gurría önlemleri artırmaları çağrısı yapıldı. OECD Genel Sekreteri Angel Gurría, raporun yayımlanması dolayısıyla yaptığı açıklamada, tarım fiyatları ve çiftçilerin gelirlerinin artmasını tarım sektörünün modernleşmesi için yapılacak yatırımlar için uygun bir zemin oluşturduğunu bildirdi. TÜRKİYE ORTA SIRALARDA YER ALDI Üye ülkelerde üretim destekleri açısından derin farklılıklar oluştuğu yorumu yapılan raporda, Avustralya, Yeni Zelanda ve Çin en az tarım desteği veren ülkeler arasında yer aldı. Avustralya da sadece doğal felaketleri kapsamak üzere bu desteğin oranının sadece yüzde 3 ile sınırlandığı belirtildi. BU ÜLKELERDE DESTEK YÜZ- DE 40 I AŞIYOR İzlanda, Japonya, Güney Kore, Norveç ve İsviçre de üretime destek oranın yüzde 40 ı aştığı bildirildi. Türkiye ise yaklaşık yüzde 19 üretime destek oranı ile OECD içinde orta sıralarda yer aldı. Raporun tavsiyeler bölümünde devletlerin makro ekonomik, çevre, ticaret politikalarını tarım politikaları ile daha uyumlu hale getirmeleri istenirken, doğrudan destek yerine tarım alanındaki araştırmalara, eğitime ve altyapıya yatırım yapılmasına işaret edildi.

18

19 BORSA BORSADAN 17 1 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip tıbbi aromatik bitki sektörü ATB Meclisi nde sorunlarını anlattı Antalya Ticaret Borsası Aromatik Bitkisel Ürünler Meslek Komitesi üyesi Ergin Civan, Tıbbi aromatik bitki sektörünün Türkiye de faaliyet gösteren borsalarda meslek komitesi haline gelmiş tek grup olduğunu söyledi. Civan, son 25 yılda sektörün büyüdüğünü ve ciddi bir gelişim sürecine girdiğini kaydetti. Antalya Ticaret Borsası (ATB) Eylül ayı meclis toplantısı ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında yapıldı. Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, meclis üyelerine yönetimin 1 aylık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu yıl 5 incisi Ekim tarihlerinde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı nın hazırlıklarıyla ilgili Meclis üyelerine bilgi veren Çandır, fuara bu yılki katılımın yoğun olmasını beklediklerini söyledi. Çandır, meclis üyelerinin kendi sektörleriyle ilgili sunum yapacağı Meclis te bu ayki sunumu Aromatik Bitkisel Ürünler ile Reçel ve Pekmezciler Meslek Komitesi üyesi de olan Ergin Civan ın yapacağını kaydetti. Tıbbi aromatik bitki sektörünün Türkiye de faaliyet gösteren borsalarda meslek komitesi haline gelmiş tek grup olduğunu kaydeden Civan, son 25 yılda sektörün büyüdüğünü ve ciddi bir gelişim sürecine girdiğini söyledi. Sektörel konuların değerlendirildiği Meclis te, Meclis üyesi ve Aromatik Bitkisel Ürünler ile Reçel ve Pekmezciler Meslek Komitesi üyesi Ergin Civan, üyelere kendi sektörüyle ilgili bilgi verdi. Tıbbi aromatik bitki sektörünün Türkiye de faaliyet gösteren borsalarda meslek komitesi haline gelmiş tek Ergin Civan grup olduğunu kaydeden Civan, son 25 yılda sektörün büyüdüğünü ve ciddi bir gelişim sürecine girdiğini söyledi. DAĞDA KEKİK TOPLAYAN İNSAN KALMADI Tıbbi aromatik bitki sektöründe kekiğin önemli bir kalem olduğunu belirten Civan, Türkiye den

20 18 GÜNCEL BORSA yılda yaklaşık 16 bin ton işlenmiş kekiğin dünyaya ihraç edildiğini belirtti. Civan, 2-3 bin ton da Türkiye de tüketildiğini düşünürsek 20 bin ton işlenmiş kekikten bahsediyoruz. Bu 80 bin ton yaş kekiğe tekabül ediyor dedi. Civan, Türkiye nin dünya kekik ihtiyacının yüzde 80 ini karşıladığına dikkat çekti. Kekikte tarla üretimine geçildiğini belirten Civan, Dağ köylerinde çıkıp kekik toplayacak insan kalmadı. Bugün satılan kekiğin yüzde 80 i tarla kekiği. İyi ki kekik ziraatine geçmişiz yoksa satacak ürün bulamayacaktık dedi. Civan işçiliği zor olan kekikte makineleşmeye geçmenin gerekliliğine dikkat çekti. EN KALİTELİ DEFNE BİZDE Dünyada tüketilen defne yaprağının yüzde 90 ının Türkiye de üretildiğini bildiren Ergin Civan, Dünyada en kaliteli defne yaprağı da Manavgat ve çevresinde yetişiyor dedi. Yılda 10 bin tonun üzerinde kuru defne yaprağı ihraç edildiğini kaydeden Civan, dünyanın en kaliteli defne yaprağının da Türkiye den ihracat edildiğini vurguladı. PAZARI HAZIR, ÜRETİM ARTIRILMALI Bazı kaynaklarda Yahya nın ekmeği olarak geçen keçiboynuzunun da bölge için önemli bir ürün olduğunu belirten Ergin Civan, yüzde 50 ye yakın doğal şeker barındıran keçiboynuzu ihracatının yılda 20 milyon doları geçtiğini belirtti. İçindeki mineraller bakımından zengin olan keçiboynuzunun pastacılık sektörü de dahil olmak üzere pek çok alanda kullanıldığını kaydeden Civan, çekirdeğinin bile işlenerek gıda katkı maddesi, dondurma ve süt ürünlerinde kıvam verici olarak kullanıldığını belirtti. Orman Bölge Müdürlükleri nin ağaçlandırma çalışmalarında yangına karşı dayanaklı keçiboynuzu fidanı dikmeye başladığını belirten Civan, bunun Keçiboynuzu üretimimiz iyi yılda 20 bin ton, kötü yılda 10 bin ton, bu üretimi yılda bin tona çıkabiliriz, keçiboynuzunun pazarı da hazır diye konuştu. KİMYONDA PAZARI KAYBET- TİK Geçmişte ziraati yoğun şekilde yapılan kimyonun son yıllarda verim sıkıntısı nedeniyle üretiminin düştüğünü belirten Civan, bin ton olan kimyon üretimimiz bin tona düştü. Kimyonda Hindistan 250 bin ton üretimiyle önde. Kimyon pazarında ihracatımızı kaybettik dedi. Anason üretiminde de Burdur ve çevresinin üretimde söz sahibi olduğunu kaydeden Civan, geçen yıl 12 bin ton anason üretildiğini belirtti. OTUN İHRACAT HEDEFİ 500 MİLYON DOLAR Tarihi bir sektör olan tıbbi aromatik bitkilerin ekonomi için önemli bir sektör olduğunu belirten Civan, gıda ve kozmetik sektöründe kullanılan tıbbi aromatik bitkilerin üretiminin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Civan, tıbbi aromatik bitki sektöründe makineleşmeye geçilmesi gerektiğini belirterek, STK, özel sektör ve üniversitelerin işbirliğiyle projeler üretip uygulamaya koyması gerektiğini vurguladı. Civan, Şu an 200 milyon dolara yaklaşan tıbbi aromatik bitki ihracatımızın 2023 hedefi 500 milyon dolara ulaşmak. İthalatı da göz önüne aldığımızda 1 milyar dolarlık bir sektörden bahsediyoruz. Bu azımsanmayacak bir rakam. Bir çok insana dağ köylüsüne, kırsalda yaşayan insanlara ek gelir sağlayan bir sektör diye konuştu. Ergin Civan meclis üyelerinin kekik, defne ve keçiboynuzu üretimi ve ticaretine yönelik sorularını da yanıtladı. Sunumun ardından üyelere ekonomik beklenti anketi yapıldı.

21 BORSA YÖREX 2014 Bakanlara YÖREX ziyareti Antalya da Ekim 2014 tarihlerinde yapılacak 5. Yöresel Ürünler Fuarı nın (YÖREX) hazırlık çalışmaları sürüyor. Ankara da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken i ziyaret eden Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır,Yöresel Ürünler Fuarı na davet etti. Ali Çandır, 62. Hükümetin kabinesinde yer alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ın tekrar göreve seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, görevinde başarılar diledi. Çandır, Arınç a Yöresel Ürünler Projesi ni anlatırken, bu kapsamda bu yıl 5. düzenlenecek YÖREX e davet etti. Çandır, Arınç ın yakından takip ettiği Vakıf Zeytinliği projesiyle ilgili de bilgi verdi. Arınç, Çandır ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yöresel zenginliğin ekonomiye kazandırılmasının önemine dikkat çekti, fuar için başarılar diledi. ATB Başkanı Ali Çandır, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ı da ziyaret ederek, 62. Hükümetin kabinesinde yer alan Yılmaz a başarılar diledi. Bölgesel kalkınma ile ilgili görüşlerini Yılmaz a aktaran Ali Çandır, 19 Kalkınma Bakanlığı nın Yöresel Ürünler Projesine destek vermesi halinde daha sağlıklı yürüyeceğiz dedi. Çandır, Yılmaz ı YÖREX e davet ederken, coğrafi işaretli Döşemealtı halısı hediye etti. Bakan Yılmaz, yöresel ürünlerin yerel ekonomi ve bölgesel tanıtım açısından önemli olduğunu belirterek, YÖREX e başarılar diledi. Tarım Bakanı Eker den YÖREX e destek Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı na katılmak üzere Antalya ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile bir araya geldi. Bakan Eker i 5. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX e davet eden Çandır, yöresel ürünlerin yüzde ini gıda ve tarım ürünlerinin oluşturduğuna dikkat çekti. 62. Hükümetin programında yerel ürünlerin desteklenmesine ilişkin kararı memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Ali Çandır, gıda ve tarım ürünlerinin ekonomi için önemine vurgu yaptı. Çandır, YÖREX in hedefleriyle ilgili Bakan Eker i bilgilendirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yerel ürünlerin önemine dikkat çekerek, bunların mutlaka desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Yöresel Ürünler Fuarı kataloğunu inceleyen Eker, Anadolu nun ürün zengini olduğunu belirtti. Eker, Antalya Ticaret Borsası nın iyi bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, Ali Çandır a teşekkür etti.

22 20 YÖREX 2014 Garnizon Komutanı na ziyaret Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır beraberindeki ATB Yönetim Kurulu Üyesi Halil Bülbül, ATB Genel Sekreteri Tolgahan Alavant ve ATB Danışmanı Ahmet Erol Köksalan ile birlikte Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can ı ziyaret etti. Antalya Ticaret Borsası nın çalışmaları hakkında Tuğgeneral Can a bilgi veren Çandır, Can ı Ekim de EXPO Center da düzenlenecek 5. Yöresel Ürünler Fuarı na davet etti. Anadolu nun bütün yöresel ürünlerini Antalya da buluşturacak YÖREX in tam bir buluşma noktası olduğunu kaydeden Çandır, bu yıl fuara katılımın yoğun olduğunu bildirdi. Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, ekonomik kalkınmanın önemine dikkat çekerek, fuarların ekonomik canlanmayı sağlayan organizasyonlar olduğunu belirtti. Yöresel ürünlerin korunarak tüketiciye ulaştırılması gerektiğini kaydeden Can, Yöresel Ürünler Fuarı na öncülük eden Ali Çandır ve ekibine başarılar diledi. BORSA TESK DEN YÖREX E DESTEK ATB Başkanı Ali Çandır, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken i ziyaret ederek YÖREX e davet etti. Ali Çandır, TESK in YÖREX i kurumsal olarak desteklediğini belirterek, bu desteğin devamını diledi. Palandöken, küçük esnafın kalkınmasında yöresel ürünlerin önemine dikkat çekerek, YÖREX i desteklediklerini, desteklemeye de devam edeceklerini kaydetti. Çandır, ziyaretlerinde Antalya nın yöresel ürünlerini hediye etti.

23 BORSA YÖREX Halkın en sevdiği fuar YÖREX kapılarını açıyor ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Geçmiş dört yılın birikimi ve deneyimi ile daha yoğun katılımlı ve coşkulu bir fuar olacak. Tüketim ve üretim alışkanlıklarının deforme olduğu bu günlerde, bu toprakların bize verdiği, binlerce yıllık medeniyetlerin bize emanet ettiği bu değerlere tekrar sahip çıkmak, bunları ekonomiye kazandırmak, insanımıza iş, aş edindirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz diye konuştu. Türkiye nin alanındaki ilk ve tek fuarı olma özelliği taşıyan, yöresel ürünlerin varlığını koruyup, geliştirmek ve yöresel ürün üreticilerin gelişmelerine yardımcı olmak amaçlarıyla düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı kapılarını açıyor. Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 22 Ekim de açılacak fuar öncesinde fuarı destekleyen kurumların temsilcileriyle birlikte tanıtım toplantısı düzenledi. ATB Toplantı Salonu nda gerçekleşen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, ATSO Başkan Yardımcısı Ethem Tayfun Kavukçu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Burdur Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hikmet Çangır, BAGEV ve Burdur TSO Başkan Yardımcısı İbrahim Solak, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen in yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. Bu yıl 5 incisi düzenlenecek YÖREX ile yöresel ürünlerin önemi ve farkındalığı noktasında ciddi yol kat ettiklerini kaydeden ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Geçmiş dört yılın birikimi ve deneyimi ile daha yoğun katılımlı ve coşkulu bir fuar olacak. Tüketim ve üretim alışkanlıklarının deforme olduğu bu günlerde, bu toprakların bize verdiği, binlerce yıllık medeniyetlerin bize emanet ettiği bu değerlere tek-

24 22 YÖREX 2014 rar sahip çıkmak, bunları ekonomiye kazandırmak, kısaca söylemek gerekirse insanımıza iş, aş edindirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz diye konuştu. Fuarın açılışına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve Birleşmiş Milletler FAO temsilcisinin katılacağını bildiren Çandır, fuarın 26 Ekim e kadar görülebileceğini söyledi. BU FUARI ÖNEMSİYORUZ Çandır, Sizin Oraların Nesi Meşhur sloganıyla düzenlenen YÖREX in memleket özlemini gidereceğini belirterek, Bir taraftan yaşadığı yerden çeşitli sebeplerle ayrılmış insanları tekrar yörelerine götüreceğiz. Diğer taraftan çeşitli nedenlerle aşırı göçle boşalan ilçelerimizde, köylerimizde üretimi tekrar harekete geçirmek çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda sloganlaştırdığımız bir söz de var. Bu toprakların bize verdikleri, bize öğrettikleri daha doğrusu Anadolu nun tüm nimetleri bu fuarda. Uzaklaştığımız Anadolu ayarlarına dönebilmek için bu fuarı önemsiyoruz diye konuştu. Yöresel ürünlerle ilgili farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirten Çandır, Bu bizim yöresel ürünlerle ilgili bir projemiz, bu fuarda bu projenin bir parçası. İlk başlandığında nette yöresel ürün satan firma çok az sayıda iken, şu anda oldukça fazla. Firmalarımız satış zincirleri ile anlaşma yaptılar ve ihracat planları yapmakta dedi. 325 KATILIMCI Fuarın 325 katılımcıyı ağırlayacağına dikkat çeken Çandır, Fuara 110 oda ve borsa, 51 farklı kurum, 9 kalkınma ajansı ve 155 firma katılacak. Yurdumuzdaki 62 il ve Kıbrıs bu BORSA seneki fuarımızda temsil edilecektir. Fuarın coğrafi işarete çok önem verdiğine dikkat çeken Çandır, ilk yılında 119 coğrafi işaretli olan ürün sayısı 183 ulaşmış durumda. Elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Tüm kurumların destekleri ile bunu başardık. Şimdi Antalya da yaşayan ve dışarıdan gelen herkesin ziyaretini bekliyoruz diye konuştu. Sadece Fransa da yöresel ürünlerin 70 milyon dolar düzeyinde bir ticaret hacmi bulunduğunu vurgulayan Ali Çandır, Türkiye nin 3 bin 500 tane yöresel ürünü var. Bunu yakalaması çok mümkün. Bizim mutfaklarımızda ve evdeki kullanımlarımızda bu ürünleri tüketiyoruz. Hane halkının 13 milyar liralık mutfak giderinin yaklaşık yüzde 30 u da yöresel ürün dedi. FUARA GİRİŞ ÜCRETSİZ Çocukların özellikle fuara getirilmesini isteyen Çandır. Kendi ürünlerimize sahip çıkmak ve çocuklarımıza bu ürünleri bırakmak için bu fuarı ziyaret edelim. Çocuklarımız da bu zenginliklerimizi görsünler dedi. Fuara girişin ücretsiz olduğunu hatırlatan Çandır; Antalya nın 10 farklı noktasından saat 11:00 de hareket edecek ring seferleri olduğunu ve üzerinde YÖREX yazılı otobüslerle ücretsiz olarak fuar alanına ulaşımın sağlanacağını kaydetti. Çandır, fuara her gün Liman, Uncalı, Kundu, Güzeloba, Sigorta, Varsak,

25 BORSA Düden, Döşemealtı, Arapsuyu ve Aksu dan ücretsiz seferler yapılacağını duyurdu. Fuara 100 bin ziyaretçi beklediklerini aktaran Çandır, Türkiye de coğrafi işaretlenmiş ürünlerine katkı sağlayan bir gross marketin de standının olacağını belirtti. Birlikte hareket edebilme kültürünü harekete geçirme adında tüm projelerde kurum ve kuruluşlarla her zaman ortaklaşa çalıştıklarını kaydeden Çandır, turizm firmaları ile AKTOB ve rehberler odasının katkıları ile yabancı ziyaretçilerin fuarı ziyaretinin sağlanacağını belirtti. TÜM KENTİ FUARDA GÖRMEK İSTİYORUZ Ali Çandır şöyle devam etti: Biz çabaladık koşturduk. Rengârenk Türkiye haritasını gerçekleştirdik. Türkiye nin birçok yerinden 2 milyondan fazla yaşayanı olan Antalya mızda bu fuarı ziyaret etmeye bekliyoruz. Tüm kent yaşayanlarımızı fuarda görmek istiyoruz. Fuardan elde edilecek görüntülerle katılabilecek bir yarışmada düzenlenecek. Yarışma bahane bu görüntülerin tarihin sayfalarına kazınması amacımız. Basının desteği için teşekkür eden Çandır, Bu bizim projemiz. Bizim emeğimiz, bizim işimiz, bizim aşımız. Ortak paydamız son günlerde daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir arada olma kültürünü ortaya çıkaracağız dedi. YÖREX Yöresel ürünlerin, medeniyetin geçmişteki birikimlerinin yansıması olduğuna işaret eden Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Bu fuar Anadolu coğrafyasının birikiminin yansıması. Ürünlerin patent ve coğrafi işaret almasına ve bir çok ürünün yeniden işlenmesine vesile olacak bu fuar dedi. BU BİR TÜRKİYE BULUŞMASI İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Her yıl çıtası yükseltilerek bu yıl beşincisini açacağımız bu fuarda sayın başkanın gayretlerini takdirle izliyoruz. Bu bir Türkiye buluşması. Antalya ön plana çıksa da tüm Türkiye nin tanıtımı yapılmakta. Gelen turist ve yerli misafirlerimizin çok dikkatini çekeceğine inanıyorum. Bize düşen de Antalya nın tanıtımını yapmak. Bize ayrılan stantta tanıtıma desteği vereceğiz şeklinde konuştu. GELENEKSEL ÜRÜNLERİN FUARI Anadolu nun çok farklı kültürleri, dinleri, tarımsal ürünleri bünyesinde bulunduran ve ev sahipliği yapan bir ülke olduğunu kaydeden Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Bu geleneksel ürünlerin örf ve adetlerimizle bütünleştiği bir fuar. Hepimiz bir iki dönem geriye gidince köyle bir bağlantımız var. Bu bakımdan farklı illerdeki zenginliği buraya taşımak, kültür ve ürünlerin burada buluşması demek diye konuştu. Antalya nın marka bir il olduğunu aktaran Erçin, Bu ürünlerin sergilenmesi ile de bir zenginlik katılmış olacak. İnşallah önümüzdeki yılarda farklı ülkelerin de katılımı olur. Ortadoğu ve Balkan buluşması ve ardından uluslararası bir buluşma noktası olmasını temenni ediyorum dedi. YÖREX HALKIN EN SEVDİĞİ FUAR ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, Antalya da halkın en sevdiği fuarın YÖREX olduğuna dikkat çekerken, Büyük zorluklarına rağmen gelişen bir fuar bu. Turizmcilerimize büyük görev düşmekte. Acentelerimiz turist otobüsleri ile fuarda yer alacak bu çok güzel bir haber. Yerli turistlerin de fuara çekilerek uluslararası hala gelmesi ve ihracata yol açması anlamında önemli. Bu fuar Türkiye de isim ve marka haline geldi diye konuştı. FUARIN MİSYONU ÖNEMLİ Antalya nın Türkiye nin dünyaya açılan kapısı olduğunu belirten Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen, Fuarın bu misyonu çok önemli. Türkiye nin aydınlık yüzü olarak bu ürün ve markaları yurt dışına taşıyacak bir yapı olacağına, bir festival ve mega etkinliğe dönüşeceğine inanıyorum dedi.

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Ocak Ayı Bülteni REKTÖR SABRİ GÖKMEN DEN KTSO BAŞKANI MUSTAFA TOKTAY A VEDA ZİYARETİ Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'a veda ziyaretinde bulundu. Görev süresi

Detaylı

BAKA BULUŞMALARI -I-

BAKA BULUŞMALARI -I- BAKA BULUŞMALARI -I- Onur Konuğu Isparta Belediye Başkanı Y. Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN Tarih 01 Ekim 2010 Cuma Saat 10:00 Katılımcılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Uzmanları Batı Akdeniz

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

TÜRKİYE NİN YÖRESEL ÜRÜNLERİ VİTRİNE ÇIKTI

TÜRKİYE NİN YÖRESEL ÜRÜNLERİ VİTRİNE ÇIKTI KAPAK TÜRKİYE NİN YÖRESEL ÜRÜNLERİ VİTRİNE ÇIKTI Fotoğraflar: TOBB Fotoğraf Servisi 20 TÜRKİYE NİN YÖRESEL ÜRÜNLERİNİ TEK BİR ÇATI ALTINDA SERGİLEYEN İLK VE TEK FUAR OLAN YÖREX TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR

Detaylı

2015 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2015 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2015 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2015 FAALİYET RAPORU Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Aralık ayı ve 2014 yılı yılsonu enflasyon verilerine

Detaylı

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel AYHAN ın oturum başkanlığını yaptığı ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim

Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel AYHAN ın oturum başkanlığını yaptığı ve SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunda Sütçüler Yöresinde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim ve Pazarlama Olanakları Paneli Gerçekleştirildi. Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı Mart 08, 2012-7:46:36 Bakan Eker, tarımın zannedildiği gibi sadece üreticilerle değil, gıdadan dolayı toplumun tamamını ilgilendiren bir konu olduğunu,

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

İkinci tarım fuarı açıldı

İkinci tarım fuarı açıldı İkinci tarım fuarı açıldı KMTSO ile Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü tarafından organize edilen Kahramanmaraş Tarım Fuarı (KTF) nin ikincisi düzenlenen törenle açıldı. Başkan Karaküçük: Kahramanmaraş

Detaylı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı

TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı TOBB da Akdeniz Bölge Toplantısı yapıldı Akdeniz Bölgesi ndeki oda ve borsaların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler de gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu, ekonomide

Detaylı

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık Mevcut Durum Değerlendirmesi: Dünya ticaretinde gıda sektörü

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Muğla Valisi Amir Çiçek in katılımı ile Menteşe Belediyesi nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir in Bir Kadın Üç Sanat

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ NİSAN 2017 ANKARA Gelenekten Geleceğe

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ NİSAN 2017 ANKARA Gelenekten Geleceğe COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ 28-29 NİSAN 2017 ANKARA Gelenekten Geleceğe Coğrafi İşaret (Cİ) Nedir? Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

2010 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2010 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2010 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2010 YILI YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ Ülkemizin ve bölgemizin büyük bir sorunu olan işsizliğe çözüm aramak amacıyla Vakfımız tarafından

Detaylı

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Demokrat Bakış (Kıbrıs) 17 11 2014 www.kibrisinternetgazetesi.com 17 11 2014 EROĞLU, KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ VE TC ESKİ BAKANLARINDAN GÜREL İ KABUL ETTİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU,

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret. ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER AĞINA (OriGIn) ÜYE OLDUK Edremit Ticaret Odası, Coğrafi İşaret çalışmaları kapsamında, Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı'na (OriGIn) üye oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum.

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum. Page 1 of 6 Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası nın değerli üyeleri ve temsilcileri, Bilgi birikimi ve üslubunu,

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK Ajansımız 13/08/2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ve 2014 Yılı Çalışma Programı doğrultusunda, bir yurtdışı

Detaylı

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI

İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İSTANBUL CNR EMLAK FUARINDA YALI EMLAK LA BODRUM RÜZGARI İstanbul CNR Expo da düzenlenen CNR EMLAK Konut, İşyeri, Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı na katılan Yalı Emlak, fuarda Bodrum u temsil eden

Detaylı

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ KARAMAN ELMA PANELİ PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ 25 NİSAN 2016 Hazırlayanlar Uzman İsmail ARAS Uzman Hakan ANAÇ Araştırma, Etüt ve Planlama Birimi GİRİŞ Dünyanın en büyük elma üreticilerinden olan ülkemiz ve

Detaylı

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi Başkan Acar Genç İşadamlarıyla Bir Araya Geldi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -25 BİN ÇALIŞANIMIZLA BİRLİKTE SGK YI TÜRKİYE NİN GÖZBEBEĞİ HALİNE GETİRDİK -DOĞAN BİR ÇOCUK 18 YAŞINA, OKUYORSA

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2016 YIL 1 SAYI 15 10.06.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 ERCAN İHTİYAR, ONUR ÖZÇELİKÇİ NİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI 06.05.2016

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu

NİSAN AYI BÜLTENİ 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı göz doldurdu Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 27-30 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Üreticinin yeni teknolojilerle buluştuğu fuarı ilk gün

Detaylı

http://www.tv100.com.tr/guclu-sanayi-guclu-balikesir/12798/ SANAYİCİLER GÖNEN DE BİR ARAYA GELDİ Hem Türkiye hem de Balıkesir in 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için yoğun çaba sarfeden Balıkesir sanayicisi

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi

Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi FUAR ÖZET RAPORU Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 4 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 4 2. GENEL FUAR BİLGİLERİ 4 3.

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni 2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 4 Nisan 2015 tarihinde ATSO da düzenlenen Güneş Enerjisi Bilgilendirme Semineri Borsamızı temsilen Egemen ARSLANKIRAY

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI KEMAL KILIÇDAROĞLU NUN KONUK KONUŞMACI OLDUĞU TOPLANTI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI 1 ARALIK 2014 İZMİR Cumhuriyet Halk Partisi nin çok değerli Genel Başkanı ve çalışma arkadaşları,

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: -VATANDAŞLAR ALO 170 HATTI SAYESİNDE HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLARINI OLDUKLARI YERDEN BİR TELEFONLA ÇÖZEBİLİYORLAR -AÇILAN ÇAĞRI

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :11. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Selvitopu

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 EYLÜL / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya. Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya. Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı 22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Destekleyen Kurumlar T.C. Sivas Valiliği Sivas Belediye Başkanlığı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Sivas Ticaret

Detaylı

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI HAZİRAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR)

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) ANTALYA DA TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI GIDA ALT SEKTÖRÜ ÇALIŞMA GRUBU RAPORU 6 Eylül 2010, Antalya 1 ANTALYA

Detaylı

Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin

Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin Türkiye nin Dünyaya Açılan Kapısı: Yeryüzü Cenneti Mersin 80 81 de taçlandırmaktadır. Nitekim Mersin Serbest Bölgesi; 9 bine yakın istihdamı ve Türkiye de faaliyet gösteren 19 Serbest Bölge içerisinde

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009 ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 24.02-16.03.2009 ODA MECLİSİ TOPLANTISI Tarih: 17.03.2009 Sayı: 09/03 ODA AİDATLARININ GECİKME ZAMLARINA AF YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK KRİZE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER PAKETİ

Detaylı

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu Toplantısı TOBB Plaza da

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI NIN PARTNER ÜLKESİ KOSOVA DAN TÜRK TURİSTE DAVET VAR Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da

Detaylı

Antalya Valisi Sabahattin Öztürk, 4,Yöresel ve GelenekselÜrünler. açılışını yaptı. Vali Öztürk, bir stantta künefenin şerbetini döktü.

Antalya Valisi Sabahattin Öztürk, 4,Yöresel ve GelenekselÜrünler. açılışını yaptı. Vali Öztürk, bir stantta künefenin şerbetini döktü. Antalya Valisi Sabahattin Öztürk, 4,Yöresel ve GelenekselÜrünler Fuarı nın açılışını yaptı. Vali Öztürk, bir stantta künefenin şerbetini döktü. YÖRESEL ŞÖLENDEN ARDA KALANLAR Antalya da 19-22 Eylül 2013

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ İ Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da gelişeceğine vurgu yaptılar. Sona eren Travel Turkey İzmir fuarının bu yılki

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Haziran Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Haziran Ayı Bülteni olmasını diler; ülkemizin ve İslam Aleminin mübarek gecesini tebrik ederiz" dediler. 01/06/2015 KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI NDAN BERAT KANDİLİ MESAJI Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ OCAK AYI PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK 14.01.2015 orsamızın 2015 yılı ocak ayı personel Btoplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında Bölüm Sorumluları

Detaylı

Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti

Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti Detay Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ Yıl:2 Sayı:23 ARALIK 2014 KIBRIS MÜSİAD Ücretsizdir BÜLTEN KÜRESEL GÜÇ MÜSİAD 15. MÜSİAD ULUSLARARASI FUARI, 18. ULUSLARARASI İŞ FORMU KONGRESİ VE MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU 26-30 KASIM 2014`DE İSTANBUL`DA

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR)

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) ANTALYA DA TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI SÜS BİTKİLERİ VE TIBBİ AROMATİK BİTKİLER ALT SEKTÖRÜ ÇALIŞMA GRUBU

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda,

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, EYLÜL 2014 SAYI:36 GÜÇBİRLİĞİ`NİN GÜNDEMİ ÖLÜDENİZ`Dİ. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, Ölüdeniz in sorunlarının çözümü için belirlenecek

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ.

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 27.11.2012 25.12.2012 ATSO VERGİ ÖDÜL TÖRENİ-27.12.2012 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI HAYATİ YAZICI VE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU NUN DA

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

ordumuhtarlarderneği tarafından yazıldı Pazartesi, 03 Kasım :00 - Son Güncelleme Perşembe, 06 Kasım :10

ordumuhtarlarderneği tarafından yazıldı Pazartesi, 03 Kasım :00 - Son Güncelleme Perşembe, 06 Kasım :10 Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Başiskele'de ''Uluslararası Yerel Yönetimlerde Muhtarlığın Yeri ve Önemi'' çalıştayı düzenledi. Başiskele Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye'nin

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı