Çöpü doğru şekilde ayırarak. paradan iyi tasarruf etmek SARI BİDON

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çöpü doğru şekilde ayırarak. paradan iyi tasarruf etmek SARI BİDON"

Transkript

1 Çöpü doğru şekilde ayırarak SARI BİDON Yeşil nokta Çoğu ambalajlar yeşil nokta ile işaretlenmiştir. Bu, imha masraflarının önceden satış fiyatı içinde olduğu anlamına gelmektedir. Her kimse ambalajları artık çöp bidonuna atıyorsa, o kimse yani iki katını ödemektedir. paradan iyi tasarruf etmek Sadece boş ambalajlar sarı bidona ve sarı çuvala atılmalı: Plastik folyeler Taşıma torbaları, torbalar, kaplama folyeleri Plastik şişeler Deterjan, çamaşır ve vücut bakım maddelerinin şişeleri Plastik kutular Margarin ve yoğurt kutuları Köpüklü maddeler Stiropordan olan meyve ve sebze kutuları Bileşik maddeler İçecek ve süt kartonları, vakum ambalajları Metaller Konserve ve içecek kutuları, kapaklar, folyeler, alüminyum kase ve kapaklar Bunlar atılmamalı! Kağıt, gazete, mukkava, kartonajlar = mavi bidon Cam = cam konteyneri Tekstil ürünleri Bir defa kullanılan yemek takımı Video ve müzik kasetleri Disketler, CD ler Bebek bezleri Halıfleksler, ev çöpü Metal tencereceler Plastik taslar Yeşil noktalı ambalajlarda imha etme masrafları satış fiyatı ile ödenmektedir, yani doğru şekilde ayrılmış ve imha edilmiş olduğunda sizin için herhangi ek çöp masrafları oluşmamaktadır.

2 BİYOLOJİK ARTIKLAR Biyolojik artıklar gübredir, çöp değildir! Biyolojik artıklar doğal artıklardır. Bunlar mutfakta ve bahçede oluşmaktadır ve değerli gübre toprağına veya biyolojik gaza dönüştürülebilmektedir. Ev idaresinde oluşan çöpün % 40 ı biyolojik çöptür. Biyolojik çöplerin toplanması kolaydır Mutfakta doğal artıkları temiz ve rahatça sağlam bir kağıt torbada veya mısır unu torbasında topluyorsunuz. Dolan kağıt torbayı yeşil biyolojik bidona atıyorsunuz. Biyolojik artık bidonunun hijiyeni için mutfak artıklarını asla açık olarak bidona atmamalısınız. Biyolojik artık bidonunun gölge bir yere ihtiyacı vardır ve bunu sık sık temizlemelisiniz. Kağıt torbalar ücretsizdir: Bunlar düzenli olarak bütün ev idarelerine dağıtılmaktadır. Öneri: Muhtemelen çok fazla biyolojik artık torbaları olan tanıdık ve komşularınıza da sorunuz. Bunlar size elbette kullanılmadan kağıt bidonuna atılmadan önce birkaç tanesini verirler. Çok fazla bahçe artıkları nereye? Şehire ait bahçe artık çuvalı (Kağıt çuval, 60 litre) biyolojik artık bidonunuzun boşaltılması esnasında birlikte imha edilmektedir. Bunu ucuz şekilde yakınınızdaki bir çok loto toto kırtasiye dükkanlarından temin edebilirsiniz. Büyük miktardaki bahçe çöplerini doğrudan Burgfarrnbach gübre alanına götürebilirsiniz. Biyolojik artık bidonları artık çöp bidonlarından daha ucuzdur. Harçları altında veya harç sayfamızda bulabilirsiniz. Biyolojik artıklarınızı kağıt mutfak peçetesine veya gazete kağıdına (Aşırı parlak kağıt değil) sarılmış olarak da biyolojik artık bidonuna atabilirsiniz. Aynı şekilde nemli kağıt ve mukavva artıkları (Sebze torbaları, pasta tepsileri, kağıt mendil kağıtları). ÖNEMLİ Bunlar biyolojik artık bidonuna atılır: Mutfak artıkları: Meyve ve sebze artıkları Yemek artıkları: Kahve filtresi ve çay poşetleri Bahçe artıkları: Çim kesimleri, dökülmüş yaprak Kesilmiş çiçek Kesilmiş çalılar Oda çiçekleri Diğer gübrelenebilir artıklar: Saman, kuru ot, tahta talaşlardan olan küçük hayvan tuvaleti ve pisliği Bunlar biyolojik artık bidonuna ATILMAZ: Paketlenmiş gıda maddesi, et ve balık artıkları (Çiğ) Plastik maddeler, plastik, bağlar ve tahta Madeni küçük hayvan ve kedi tuvaleti, taşlar Süpürge makinesi torbası, bebek bezleri ve hijiyen ürünleri sigara izmaritleri, kömür külü Kutular Cam Metaller ve teller İnşaat artıkları, taşlar ve çiçek saksıları Mantar tıpalar Boya ve makine yağı artıkları Plastik, biyolojik artıkları değersiz yapar. Sonradan ayrılması ekonomik değildir. Lütfen biyolojik artıkları asla plastik torbalarda toplamayınız, çünkü bunlar çürümez! Paketli gıda maddeleri artık çöpe atılır. Sadece tabii, temiz ayrılmış biyolojik artıklar değerlidir!

3 ESKİ KAĞIT Akıllı alternatif: Mısır unu biyolojik çöp torbaları Mısır unu biyolojik torbaları ve çuvalları ile biyolojik çöpünüzü şimdi daha kolay imha edeceksiniz. Avantajlarına kanaat getiriniz: Mısır unu torbası sıvıdan dolayı yumuşamaz ve tamamen gübrelenebilir. Yaz mevsiminde rahatsız edici kokuları, mantar ve kurt oluşmasını önleyeceksiniz. Kış mevsiminde biyolojik çöp bidonu içinde kolayca donmamaktadır. Biyolojik çöp bidonunuz temiz kalmaktadır ve o kadar fazla temizlenmesi gerekmemektedir. Kağıt, hammaddedir Çöp ekonomisini destekleyiniz! Toplama aracına sorunsuz boşaltılabilmesi için kağıt bidonunun fazla doldurulmamış olması önemlidir, yani kapağın kapatılmış olması gerekmektedir! Lütfen fazladan eski kağıdı bidonun yanına koymayınız! Bidonu muntazam olarak şekilde doldurmak için büyük karton paketleri ve mukavvaları ufaltınız. Özellikle büyük ve ele sığmayan miktarları doğrudan Recyclinghof da imha ediniz.. (Özel ev idareleri için ücretsiz) Nefes almasını sağlayınız! Mısır unu torbasının folyesi hava geçirir. Böylece nem biyolojik çöpten daha iyi buharlanmaktadır. Bu nedenle torbaları mutfağınızda lütfen kapalı bir kova içinde kullanmayınız. Aksine, en iyisi gerekli havalandırmayı sağlayan açık bir çuval tutucu alınız. Çünkü torbanın nefes alabilmesi gerekmektedir. Sadece bu şekilde bütün avantajlardan faydalanabilirsiniz. Pratik boylarda Mısır unu torbaları mutfak için çeşitli boylarda ve biyolojik çöp bidonu için uygun çuvallar mevcuttur. Çuval, pratik çelik mandallar ile bidonun kenarına emin bir şekilde tutturulmaktadır. Bundan daha hijiyenik olması neredeyse hiç mümkün değildir. Mısır unu çuvalları sadece biyolojik çöp bidonu İÇİNDE toplanmaktadır. Buna karşılık yanına konulanlar toplanılmamaktadır. İlave bidonlar çok ucuzdur! Artık çöp bidonlarından daha ucuz. Lütfen özel harç sayfamıza dikkat ediniz! Lütfen bu şekilde değil! Aşırı doldurulmuş bidonlar ve bidonun yanında fazladan eski kağıt götürülmemektedir. Kağıt, mukavva, kartonajdan oluşan ambalajlar = Mavi bidon Mısır unu torbalarını ve çuvallarını değişik dükkanlardan satın alabilirsiniz, bunlar başkalarının dışında drojeri dükkanlarında, kırtasiye dükkanlarında ve tütün ürünü satış yerlerinde bulunmaktadır. Özel ev idareleri için ücretsiz olarak sunduklarımız: 1-2 Aile evi Küçük bidon (120 l) veya büyük bidon (240 l) Kat dairesi Kişi başına 20 litre, boşaltma her 2 haftada bir Kişi başına 40 litre, boşaltma her 4 haftada bir

4 BÜYÜK EŞYA ÇÖPÜ Büyük eşya çöpünü doğru şekilde hazırlamak İş günlerinde büyük eşya çöpünü yeniden değerlendirme (Recycling) yerlerine götürünüz. Bir tarih kararlaştırıldığında, büyük ev döşeme ve kullanma eşyaları toplanılmaktadır. Apartman tesisleri için tarihler sadece bina idarecisi ile kararlaştırılmaktadır. ELEKTRONİK HURDA Elektronik hurdaları doğru şekilde imha etmek İster büyük ister küçük olsun, büyük eşya çöpleri toplama tarihinde hepsi toplanır. Saç kurutma makinesi, diş fırçası, kol saati, vs. gibi küçük ev eşyaları için ayrıca toplama tarihleri kararlaştırılamamaktadır. Bunlar büyük eşya çöpleri değildir. Bunlar çöp bidonuna da atılmaz. Lütfen bunları toplanmış şekilde Recyclinghof a getiriniz. Bunlar büyük eşya çöpleridir! Mobilya: Büyük ev döşeme eşyaları, minderler, bahçe mobilyaları, halıfleksler (Serme mal), vs. Büyük eşyalar: Kullanım eşyaları, bebek arabaları, büyük oyuncaklar, bisikletler, valizler, fırınlar vs. Bunlar büyük eşya çöpleri değildir! Araba lastikleri İnşaat molozu Örn. örme duvar, fayanslar, lavabolar İnşaat çöpleri Örn. pencere, kapı, tahta döşemeler, tahta tavanlar, laminat döşemeler Kağıt, mukavva, kartonlar vs. Bahçe çöpleri Artık çöp örn. Duvar kağıdı, ayakkabılar, bez parçaları, yemek takımları Özel çöp örn. Eski yağ, boyalar, piller, kimyasal maddeler Ambalajlar Yağ sobaları Büyük eşya çöplerini toplama tarihlerinizi zamanında planlayınız. Telefon ile danışma: Her tarih için yazılı olarak örn. bir dilekçe kartı veya e-formular ile altında veya e-posta yolu ile sperrmuell@fuerth.de dilekçe verilmelidir. Ücretsiz dilekçe kartları, bir çok loto toto kırtasiye dükkanlarında bulunmaktadır. Bunlar elektronik hurdadır: Büyük ev aletleri: Soğutma aletleri, çamaşır makineleri, fırınlar, vs. Küçük ev aletleri: Ütü, diş fırçaları, kol saatleri, vs. Bilgi işleme ve iletişim tekniği aletleri: Televizyon, bilgisayar, diz üstü bilgisayarlar, vs. Oyuncak, spor ve boş zaman aletleri: Tren, video oyunları, elektrikli yapı parçaları olan spor donatımı, vs. Recyclinghof a büyük eşya çöpü, küçük eletronik aletler, inşaat molozu ve değerli maddeler de götürebilirsiniz.

5 ÖZEL ÇÖP Zararlı maddeleri ve zehirleri imha etmek Kimyeviler, boyalar ve zehirler iş günlerinde ücretsiz olarak Atzenhof Recyclinghof a verilebilir. Her defasında ilkbahar ve sonbaharda şehir çapında bir faaliyet haftası gerçekleşmektedir. Mobil araç bütün şehir semtlerinde kısa yoldan özel çöplerinizi almaktadır. Lütfen tam saatleri hakkında bilgi edininiz, durma süreleri kısmen sadece 30 dakikadır. Mobil zararlı madde aracı bunları almaktadır: Ev idaresi: Dezenfeksiyon maddeleri, yangın söndürücü, leke çıkartıcı, emprenye maddesi, yapıştırıcı, kondansatör, flüoresan lambaları (en fazla 10 adet), enerji tasarruf ampulleri, mobilya cilaları, civa içeren şalter ve termometreler, temizlik deterjanları, sprey kutuları (içindeki ile) Mutfak: Kızartma yağları, besin yağları vs. Hobi: Aşındırma maddeleri, kimyeviler, boya incelticileri, fotoğraf kimyevileri, tahta koruma maddesi, sertleştirici, cilalar, asitler, eriyikler, çözeltiler (Benzin, aseton vs.) fırça temizleyici (kullanılmış ve kullanılmamış) Bahçe: Bitki gübresi, bitki koruma maddesi, haşaratla mücadele maddesi, vs. Bunlar değil! Dispersiyon veya duvar boyası (Artık çöpe atılır) Piller (Satış yerinde geri verme olanağı) Her iş gününde özel ev idarelerinin özel çöpü ücretsiz olarak Atzenhof Recyclinghof ta imha edilebilmektedir. 20 litre/15 kg nun üzerindeki miktarları doğrudan Atzenhof Recyclinghof a götürünüz. ARTIK ÇÖP Geri kalan artık çöptür Artık çöpün imha edilmesi, çöp imha etmenin en pahalı türüdür. Böylece ev idareleri için en yüksek masraflar oluşmaktadır. Çöpler doğru şekilde ayrıldığında harçların farkedilebilir azalmasını sağlamaktadır. Bunlar artık çöp bidonuna atılır Paketli gıda maddesi Et ve balık artıkları Plastik madde, plastik, bağ, tahta, seramik ve porselen Madeni küçük hayvan tuvaleti, kedi tuvaleti Süpürge makinesi torbası, bebek bezleri ve hijiyen ürünleri Sigara izmaritleri, kömür külü Duvar kağıdı, ayakkabı, bez parçaları, yemek takımı, küçük oyuncaklar vs. Bunlar atılmaz! Özel çöp (Pil, vs.) İnşaat molozu (Taş, toprak, vs.) Elektronik hurda Büyük eşya çöpü Değerli çöp (Cam, kağıt, biyolojik artıklar vs.) Yeşil noktalı ambalajlar artık çöp bidonunda imha edilmemelidir. Bunlar kabaca temizlenmiş olarak sarı çuvala veya sarı bidona atılır! Cam, cam konteynerine, kağıt, kağıt bidonuna atılır. Çöpün kesin ve doğru şekilde ayrılması ile artık çöp miktarınızı azaltacaksınız. Daha küçük artık çöp bidonu ile çöp harçlarınızı düşüreceksiniz.

6 BİLGİ TELEFONU CAM Soruları yanıtlıyoruz Çöpün imha edilmesi ile ilişkin daha başka sorularınız varsa, danışma yerlerimiz memnuniyetle sizin hizmetinizdedir. Çöp danışmanlığı Mainstr. 51 ve Königsplatz 2 (Sozialrathaus) Pts Perş Saat arası Cm Saat arası Tel.: 0911/ Faks: 0911/ e-posta: abfallberatung@fuerth.de Recyclinghof Fürth U-Bahnhalt Jakobinenstr., demiryolları işletmesi alanı yanında Tel.: Recyclinghof Atzenhof Vacher Str. 333 Tel.: Faks: Gübrelik yeri Burgfarrnbach, Breiter Steig/Veitsbronner Str. Toprak ve inşaat artıkları teslimat yeri Fabrika çıkışı, 88 üzerinden ulaşılabilir Veitsbronn istikameti Kıyafet dükkanı bulunan kullanılmış eşya yeri Industriestr. 46/ Arka bina Fürth-Bislohe Tel.: altında daima güncelleştirilmiş bilgileri, değişiklikleri ve açılış saatlerini öğrenebilirsiniz. BİLGİ Bidonların alınması ve temin edilmesi hakkında önemli bilgiler. Cam, değerli bir maddedir. Cam konteynerlerini, yakl. 100 tane şehir bölgesinde bulabilirsiniz. Önemli olan, eski cam ve şişelerinizi renklere göre ayırmanız ve kaba temizlenmiş şekilde ilgili bidona koymanızdır. Lütfen konteynerlerin yanına herhangi çöp bırakmayınız! Yeşil noktalı şişe ve camlar cam konteynerine atılmalıdır. Artık çöp bidonu Biyolojik artık bidonu Kağıt bidonu Sarı bidon Lütfen boşaltma gününde saat 6.30 dan itibaren bulunduğu yerin girişini açık tutunuz veya bidonları okak kenarına götürünüz. Lütfen bidonu boşaltma gününde saat 6.30 dan itibaren sokak kenarına koyunuz. Desteğiniz için çok teşekkürler. Son durum Eylül 2007 Artık çöp bidonunu eski cam ve şişeler ile doldurmayınız. Doğru şekilde imha edilmiş cam tekrar işlenebilir ve aynı zamanda pahalı artık çöp bidonunuzu hafifletmiş olursunuz. Stadt Fürth Abfallwirtschaft

ÇÖPLERİNİZİ DOĞRU AYIRIN

ÇÖPLERİNİZİ DOĞRU AYIRIN ÇÖPLERİNİZİ DOĞRU AYIRIN Türkisch Fürth te çöp ayırma Sarı bidon Giysi ve ayakkabı Kağıt Hacimli çöp Biyolojik çöpler Elektronik hurda Özel çöpler Diğer atıklar Cam BİLGİ Ayrıca Fürth teki geri dönüşüm

Detaylı

Toplama önerileri. Atık kağıt ve kartonlar. Beyaz cam. Renkli cam

Toplama önerileri. Atık kağıt ve kartonlar. Beyaz cam. Renkli cam Toplama önerileri Toplama alanları bölgesel olarak çok farklı olabileceğinden, burada, atık maddelerin toplanmasıyla ilgili, en çok kullanılan yöntemler hakkında ve bölgenin şartlarına uygun olarak birleştirilebilecek

Detaylı

Doπru Atık Ayrıµtırma Rehberi

Doπru Atık Ayrıµtırma Rehberi Doπru Atık Ayrıµtırma Rehberi Artık Çöp Bidonu Kül Bayan çorapları Bayan petleri Ampul Lastik Kedi kumu Süprüntü artıkları Mum artıkları Tükenmez kalem Deri Plaster, sargı malzemeleri Plastik kova Porselen,

Detaylı

Atıklarınızı lütfen ayırınız!

Atıklarınızı lütfen ayırınız! Atıklarınızı lütfen ayırınız! Aşağıdaki atıklar çöp konteynerine ait değillerdir. Bunları ayrışmış şekilde biriktirmek için varolan düzenekleri kullanınız! Atık madde ayrışımı = Çevre sağlığı Atık kağıt,

Detaylı

Tennengau da atık ayırma

Tennengau da atık ayırma Tennengau da atık ayırma Aşağıdaki atık malzemeler ev atıklarına dahil değildir. Lütfen belediyeniz tarafından verilen yerel toplama tesislerini kullanınız. Atık kağıt Atık kağıt ve karton Gazeteler, dergiler,

Detaylı

Kolay yoldan çöp ayrıştırma Çöp ayrıştırma trenttir!

Kolay yoldan çöp ayrıştırma Çöp ayrıştırma trenttir! Kolay yoldan çöp ayrıştırma Çöp ayrıştırma trenttir! Birlikte başaracağız Büyükşehir Belediye Başkanı Gerold Noerenberg Foto: Ulrich Wagner Sevgili vatandaşlarımız, Sürdürülebilirlik ve çöpün düzenli bertarafı

Detaylı

Toplama önerileri. Atık kağıt ve kartonlar. Beyaz cam. Renkli cam

Toplama önerileri. Atık kağıt ve kartonlar. Beyaz cam. Renkli cam Toplama önerileri Toplama alanları bölgesel olarak çok farklı olabileceğinden, burada, atık maddelerin toplanmasıyla ilgili, en çok kullanılan yöntemler hakkında ve bölgenin şartlarına uygun olarak birleştirilebilecek

Detaylı

Abfallratgeber in türkischer Sprache. Heilbronn daki çöp sistemi

Abfallratgeber in türkischer Sprache. Heilbronn daki çöp sistemi Abfallratgeber in türkischer Sprache Heilbronn daki çöp sistemi Bu broşür sizleri Heilbronn daki çöp sistemi hakkında bilgilendirmektedir. Çöp toplama saatlerini ve mobilya, buzdolabı gibi hacimli eşyaları

Detaylı

Çöp ve değerli maddeler hakkında bilgiler

Çöp ve değerli maddeler hakkında bilgiler Çöp ve değerli maddeler hakkında bilgiler Bütün toplama günlernın ve tarihlerin yazılı olduğu çöp takvimini belediye binasından veya kaymakamlıktan alabilirsiniz Bilgi telefonu: 07641/451 97 00 www.landkreis-emmendingen.de

Detaylı

Flachgau da atık ayırma

Flachgau da atık ayırma Flachgau da atık ayırma Aşağıdaki atık malzemeler ev atıklarına dahil değildir. Lütfen belediyeniz tarafından verilen yerel toplama tesislerini kullanınız. Atık kağıt ve karton Atık kağıt Kamusal toplama

Detaylı

Vefalı yardımcınız: «Mülli»

Vefalı yardımcınız: «Mülli» Vefalı yardımcınız: «Mülli» Ön ayırma işleminizi ve organik çöpü mutfakta toplamanızı kolaylaştıracak 10 litrelik Mülli yi 50 kağıt poşetle birlikte 6,00 Euro ya bizden temin edebilirsiniz.* Mülli den

Detaylı

Ich mags sauber. Atık ayırmaya ilişkin yelpaze bilgi broşürü

Ich mags sauber. Atık ayırmaya ilişkin yelpaze bilgi broşürü Ich mags sauber. Atık ayırmaya ilişkin yelpaze bilgi broşürü Gri bidon Evsel atık Gri bidon İçine atılacaklar Kül, sigara izmaritleri Kurumuş boya kalıntıları Ağaç kökleri Cam kavanozlar, kırılmış aynalar

Detaylı

ATIKLARI AYIRMANIN KOLAY YOLU

ATIKLARI AYIRMANIN KOLAY YOLU ATIKLARI AYIRMANIN KOLAY YOLU Türkçe Bugününüz için. Yarınınız için. Sizin için. DİĞER ATIKLAR TOPLAMA HİZMETİ Diğer çöp kutusuna atılmalıdır: l Çocuk bezleri ve hijyenik ürünler l Küller l Süprüntüler

Detaylı

REMONDIS Lojistik Konteyner sistemleri

REMONDIS Lojistik Konteyner sistemleri REMONDIS Lojistik Konteyner sistemleri Konteyner Sistemlerine genel bakış 2 Atık konteynerleri (küçük boy) MGB 60, 120, 240 Hacim: 60, 120, 240 Litre U 1,1 Hacim: 1.100 Litre Özellikler: Değerli malzemeler

Detaylı

ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE ATIKLAR

ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE ATIKLAR HOŞ GELDİNİZ ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE ATIKLAR ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI SALGIN HASTALIKLAR, ENERJİ KAYNAKLARININ TÜKENMESİ, TURİZM VE TİCARETİN AZALMASI, TARIM ÜRÜNLERİNİN AZALMASI, ÜRÜNLERİN PAHALANMASI,

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ. ATIK KOORDİNASYON MERKEZİ 414 38 15-20 (6 Hat)

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ. ATIK KOORDİNASYON MERKEZİ 414 38 15-20 (6 Hat) ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ATIK KOORDİNASYON MERKEZİ 414 38 15-20 (6 Hat) AMBALAJ ATIKLARI Hangi Atıklar Kaynağında Ayrı Biriktirilmeli? Kağıt ve Karton Gazete ve Dergiler Metal Kutular Cam Şişe

Detaylı

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 CAM ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ * Cam, ham maddesi silisli kum olan en eski ambalaj maddesidir. * İçine konulan ürün görülebildiğinden ve sağlıklı

Detaylı

B O L U B E L E D İ Y E S İ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

B O L U B E L E D İ Y E S İ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ DAHA TEMİZ BİR BOLU İÇİN EL ELE SİZ OLMADAN BAŞARAMAYIZ GELİN, BİRLİKTE ÇEVREMİZİ KORUYALIM Evsel Atıklar Ambalaj Atıkları Tıbbi Atıklar Bitkisel Atık Yağlar Atık Piller Kullanılmış

Detaylı

Atıklar nereye atılmalı? Önemli bilgilere genel bakış

Atıklar nereye atılmalı? Önemli bilgilere genel bakış Atıklar nereye atılmalı? Önemli bilgilere genel bakış Türkçe Türkisch Önsöz Atık-Çöpler nereye atılmalı? Hangi çöpün nereye atılacağına karar vermek her zaman kolay değildir. Acaba çöp Mavi, Kahverengi,

Detaylı

Artık Çöp. Zararlı Maddeler. Biyo çöp

Artık Çöp. Zararlı Maddeler. Biyo çöp Artık Çöp Gri ev ya da artık çöp tenekesine yeniden değerlendirilmesi mümkün olmayan bütün çöpler atılmalıdır, örneğin sigara izmariti, elektrikli süpürge torbaları, süprüntüler, işlevini yitirmiş kullanım

Detaylı

Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm

Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm M.İSMAİL SAHİN FURKAN CANAL FATİH BACAK CENGİZ KİLİÇ KONU: Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm Atık: Bir işlem sonucu çevreye bırakılan her türlü maddeye atık denir.

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM

GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM Cam, metal, plastik, kağıt / karton gibi değerlendirilebilir. Gıda ambalaj atıkları çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirilerek yeni bir hammaddeye veya ürüne dönüştürülebilirler.

Detaylı

TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - MART DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) YTL U.S.$.

TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - MART DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) YTL U.S.$. TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - MART DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) A-İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR MART OCAK- MART MART OCAK- MART 2013 214.838.980 666.294.172

Detaylı

KAMERUN A SATILABİLECEKLER

KAMERUN A SATILABİLECEKLER KAMERUN A SATILABİLECEKLER GIDA SEKTÖRÜ: - Makarna - Un - Bisküvi - Şekerleme - Maya ve kabartma tozları - Unlu mamul katkı malzemeleri - Konserveler - Salça ve turşular - Margarin ve sıvı yağlar - Yoğurt

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU TEPEKENT YERLEŞKESİ, TURKOBA MAHALLESİ, ERGUVAN SOKAK, NO:26/K TEPEKENT - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ VERGİ NO: 4426 TEL: (0212) 6 2

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2016 YILI OCAK- AĞUSTOS DÖNEMİ ) TL U.S.$. AĞUSTOS OCAK - AĞUSTOS AĞUSTOS OCAK - AĞUSTOS 2015 307.801.642

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR MAYIS OCAK-MAYIS MAYIS OCAK-MAYIS 2016 373.710.524 1.700.146.727 127.426.906 582.798.285 2017 494.686.922 2.365.734.606 138.576.184 646.668.021 132

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ ( 2016 YILI OCAK- KASIM DÖNEMİ ) TL U.S.$. KASIM OCAK - KASIM KASIM OCAK - KASIM 2015 335.440.622 3.399.379.114 116.608.459 1.256.497.744

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ ( 2015 YILI OCAK- ARALIK DÖNEMİ ) TL U.S.$. ARALIK OCAK-ARALIK ARALIK OCAK-ARALIK 2014 359.176.370 3.906.864.197 156.662.514 1.784.268.243

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2018 YILI OCAK- NİSAN DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR NİSAN OCAK - NİSAN NİSAN OCAK - NİSAN 2017 476.704.521 1.836.831.339 130.362.215 498.830.118 2018 622.745.174

Detaylı

TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) YTL U.S.$.

TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) YTL U.S.$. TİCARET DAİRESİ AYLIK DIŞ TİCARET RAPORU ( 2014 YILI OCAK - HAZİRAN DÖNEMİ ) ( Rakamlar Geçicidir ) A-İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR HAZİRAN OCAK - HAZİRAN HAZİRAN OCAK - HAZİRAN 2013 217.747.583

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU TEPEKENT YERLEŞKESİ, TURKOBA MAHALLESİ, ERGUVAN SOKAK, NO:26/K TEPEKENT - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ VERGİ NO: 82836 TEL: (022) 8 0-29

Detaylı

T.C. GÜMRÜK ÖZET BEYAN FORMU A. GENEL BİLGİLER 1.Taşıyıcı firma 4.Taşıtın 10.Beyan Türü

T.C. GÜMRÜK ÖZET BEYAN FORMU A. GENEL BİLGİLER 1.Taşıyıcı firma 4.Taşıtın 10.Beyan Türü EK 10 T.C. GÜMRÜK ÖZET BEYAN FORMU A. GENEL BİLGİLER 1.Taşıyıcı firma 4.Taşıtın 10.Beyan Türü a. Adı b. Numarası c. Referans numarası d. Ülkesi Tescil No: 2.Beyan sahibi/temsilcisi 5.Yükleme Yeri 6.Boşaltma

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2016 YILI OCAK- EYLÜL DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR EYLÜL OCAK - EYLÜL EYLÜL OCAK - EYLÜL 2015 292.478.851 2.719.285.208 97.138.158 1.022.326.394 2016 285.236.982

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2016 YILI OCAK- MART DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR MART OCAK - MART MART OCAK - MART 2015 331.188.309 815.701.486 127.851.561 330.386.817 2016 346.165.094 917.469.044

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU ( 2015 YILI OCAK- EYLÜL DÖNEMİ ) TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat TL U.S.$. YILLAR EYLÜL OCAK-EYLÜL EYLÜL OCAK-EYLÜL 2014 365.319.053 2.710.202.371 165.114.132 1.251.999.448 2015 302.024.826

Detaylı

TELKAR. www.telkar.com.tr. "Başarı köklü çözümler üretmektir"

TELKAR. www.telkar.com.tr. Başarı köklü çözümler üretmektir TELKAR www.telkar.com.tr "Başarı köklü çözümler üretmektir" Fetih Mahallesi, Libadiye Caddesi, Sarıkamış Sokak, No:52 Ataşehir, İstanbul, TÜRKİYE Telefon : +90 216 470 86 70 Faks : +90 216 470 99 07 telkar@telkar.com.tr

Detaylı

o ATIK NEDİR? o AMBALAJ ATIKLARI o TEHLİKELİ ATIKLAR o TIBBİ ATIKLAR

o ATIK NEDİR? o AMBALAJ ATIKLARI o TEHLİKELİ ATIKLAR o TIBBİ ATIKLAR o ATIK NEDİR? o AMBALAJ ATIKLARI o TEHLİKELİ ATIKLAR o TIBBİ ATIKLAR Kullanıldıktan sonra ürün özelliğini kaybetmiş, görmesi gereken işi göremeyen maddelere atık diyoruz. Evsel Çöpler Ambalaj Atıkları

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ ( 2015 YILI OCAK- MAYIS DÖNEMİ ) TL U.S.$. MAYIS OCAK-MAYIS MAYIS OCAK-MAYIS 2014 311.105.285 1.461.678.716 148.511.999 673.028.905

Detaylı

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU

TİCARET DAİRESİ İTHALAT İSTATİSTİK RAPORU TABLO: A- İTHALAT I- Yıllar İtibarıyle İthalat YILLAR TİCARET DAİRESİ ( 2015 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ ) TL U.S.$. HAZİRAN OCAK-HAZİRAN HAZİRAN OCAK-HAZİRAN 2014 304.424.385 1.766.103.101 143.741.314 816.770.219

Detaylı

Bayvızyon. Ürün Kataloğu. Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret.

Bayvızyon. Ürün Kataloğu. Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret. Bayvızyon 2017 Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Ürün Kataloğu www.bayvizyon.com DAR ISLAK MOP (LÜX) DAR ISLAK MOP (LÜX) DAR ISLAK MOP (EKO) GENİŞ ISLAK MOP (EKO) NEMLİ MOP NEMLİ MOP (ORLON)

Detaylı

K AYNAK TA AYIRMA IÇIN EL K ITABI. Atıkları ayırma RENOVASJONSSELSKAPET FOR DRAMMENSREGİONEN IKS (RFD) DRAMMEN BÖLGESİ İÇİN ATIK YÖNETİMİ ŞİRKETİ

K AYNAK TA AYIRMA IÇIN EL K ITABI. Atıkları ayırma RENOVASJONSSELSKAPET FOR DRAMMENSREGİONEN IKS (RFD) DRAMMEN BÖLGESİ İÇİN ATIK YÖNETİMİ ŞİRKETİ K AYNAK TA AYIRMA IÇIN EL K ITABI TYRKISK Atıkları ayırma RENOVASJONSSELSKAPET FOR DRAMMENSREGİONEN IKS (RFD) DRAMMEN BÖLGESİ İÇİN ATIK YÖNETİMİ ŞİRKETİ Evde şunları atıyorsunuz: Kağıt atık Yiyecek atığı

Detaylı

ÇÖPLERİNİ DOĞRU AYRIŞTIR

ÇÖPLERİNİ DOĞRU AYRIŞTIR Sidan 1/Sayfa 1 ÇÖPLERİNİ DOĞRU AYRIŞTIR Kiracı olarak oturan sizler için enformasyon ve ipuçları Sidan 2/Sayfa 2 Değişik tür çöpler Farklı çöpleri nereye bırakacağını bilmen önemlidir. Farklı binalar

Detaylı

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ 150.01 ADI Kırtasiye Malzemeleri Grubu 1 150.01.01 Yazı Araçları 6.293,19 28.614,28 34.907,47 29.790,11 5.117,35 2 150.01.02 Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri 955,45 2.117,02 3.072,47 2.602,26

Detaylı

Çevre İçin Tehlikeler

Çevre İçin Tehlikeler Çevre ve Çöp Çevre Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü hava, su, toprak, doğal kaynaklar, belirli bir ortamdaki bitki ve hayvan topluluğu, insan ve bunlar arasındaki faaliyetleri içine alan ortamdır.

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 23 TAŞINIR DETAY I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 5.842.162,27.470.918,70 16.313.0,97 12.489.166, 3.823.914,94 Kırtasiye Malzemeleri Beslenme, Gıda Amaçlı ve Mutfakta Kullanıl Servis ve Saklama Kapları

Detaylı

2014 de özel istek de bulunan ve arazileri müsait olanlar veya atık kâğıt bidonundan muaf tutulanlar.

2014 de özel istek de bulunan ve arazileri müsait olanlar veya atık kâğıt bidonundan muaf tutulanlar. Stadt Karlsruhe Amt für Abfallwirtschaft Kentsel atık kâğıt bidonu ile ilgili sorular ve cevaplar Kentsel atık kâğıt bidonu 01 Ocak 2015 de tanıtılmıştır. Geri dönüşüm idrak ile ilgili Karlsruhe Kenti

Detaylı

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ CADDE VE SOKAKLARI SÜPÜRÜYORUZ Meydan, bulvar, ana caddeler ve sokakları 2 yol süpürme aracı ve 115 süpürgeci işçi ile süpürerek temizliyoruz. Yol süpürme araçları trafik sorunu

Detaylı

ATIK ENVANTERİ DOKÜMAN KOD:YÖN.LS.18 YAYIN TARİHİ:MAYIS 2013 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO:0 SAYFA NO: 3

ATIK ENVANTERİ DOKÜMAN KOD:YÖN.LS.18 YAYIN TARİHİ:MAYIS 2013 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO:0 SAYFA NO: 3 P ATIK ENVANTERİ DOKÜMAN KOD:YÖN.LS.18 YAYIN TARİHİ:MAYIS 2013 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO:0 SAYFA NO: 3 TIBBİ ATIK ve KODU (18 01/1802) TEHLİKELİ ATIK ve KODU (18 01 01 ve20 01 21) EVSEL ATIK ve KODU

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 21 TAŞINIR DETAY 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 684.948,12 8.692.17 9.377.119,30 8.644.988,33 732.130,97 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı,

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 20 I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 537.4,44 8.980.867, 9.518.268,53 8.833.320,41 684.948,12 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile

Detaylı

AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER. www.rehau.com/relazzo Otomotiv Endüstri

AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER. www.rehau.com/relazzo Otomotiv Endüstri AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER www.rehau.com/relazzo Yapı Otomotiv Endüstri Değerli müşterilerimiz! Ürünümüzü tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz! Takip

Detaylı

Batman İlinde Desteklenecek Proje Konuları

Batman İlinde Desteklenecek Proje Konuları ÖNEMLİ HATIRLATMA: Kalkınma Ajansların Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak başvuruda Proje Genel Bilgileri bölümü Ana Faaliyet Alanı kısmında sektör belirlenirken, Başvuru Sahibi proje konusunun

Detaylı

Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine

Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine GERİ DÖNÜŞÜM Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine geri dönüşüm denir. Geri dönüşebilen maddeler;

Detaylı

SIFIR ATIK, SIFIR KAYIP!

SIFIR ATIK, SIFIR KAYIP! SIFIR ATIK, SIFIR KAYIP! İstanbul da bir yılda Kız Kulesi ni 4.500 kere dolduracak kadar çöp üretiliyor! SIFIR ATIK YÖNETİM PLANI Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde gelecek nesillere tertemiz,

Detaylı

Mercedes Benz SLS AMG 332 Yürüme Arabası Kullanım Kılavuzu

Mercedes Benz SLS AMG 332 Yürüme Arabası Kullanım Kılavuzu Mercedes Benz SLS AMG 332 Yürüme Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız.

Detaylı

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 KULLANILMIŞ ALÜMİNYUM MALZEMELERİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ ALÜMİNYUM HAKKINDA BİLGİ * Alüminyumun yeryüzündeki en önemli hammadde bileşiği boksit madenidir.

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ TAŞINIR KESİN CETVELİ 38 GAZI ÜNIVERSITESI 23 TAŞINIR DETAY I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 674.0,95 6.631.563,62 7.3.554,57 4.611.897,33 2.694.657,24 Kırtasiye Malzemeleri Beslenme, Gıda Amaçlı ve Mutfakta

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 00 ANAYASA MAHKEMESI 22 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 193.0, 728.9,12 921.911,16 6.762,32 314.148,84 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı,

Detaylı

Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri

Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri Kalekim Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri 109 Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri SERACARE Çimento Sökücü SERACARE Leke Çıkartıcı SERACARE Derz Temizleyici SERACARE Yüzey Koruyucu 110 Kalekim Yüzey Temizlik

Detaylı

Stadt Witten. Çöp-Info. Çöp-ücretleri Servis-Adresleri Çöpü çeşitlerine göre ayırmak

Stadt Witten. Çöp-Info. Çöp-ücretleri Servis-Adresleri Çöpü çeşitlerine göre ayırmak Stadt Witten Çöp-Info Çöp-ücretleri Servis-Adresleri Çöpü çeşitlerine göre ayırmak 2 Sevgili Wittenliler, Bu Çöp- information ile sizlere öneriler sunmak istiyoruz. Burada sizlere geri dönüşümle ve çöp

Detaylı

DENEY-12 : Polimerlerin tanınması

DENEY-12 : Polimerlerin tanınması 1 Konu : Polimerler Süre : 45 dakika Açıklama : Öğrenciler polimerleri tanımak için yoğunluğu bilinen çözeltilerin içine plastik örnekler koyarlar. Araç ve gereçler (bir grup için) Tüplük Baget 7 farklı

Detaylı

Bugün Bosch var. Fırçayla boya - ma eskidendi.

Bugün Bosch var. Fırçayla boya - ma eskidendi. Fırçayla boya - ma eskidendi. Bugün Bosch var. SprayControl teknolojisine sahip yeni hassas püskürtme sistemleri. Basit ve göz alıcı. Çok şaşıracaksınız. Bu cihaz sayesinde boyalar parlak olacaktır yeni

Detaylı

Ürün ve Ürün Kategorisi Kategorisi Ürün Çeşitleri İzin Verilen Koşullar Onay Gerekliligi

Ürün ve Ürün Kategorisi Kategorisi Ürün Çeşitleri İzin Verilen Koşullar Onay Gerekliligi Ürün ve Ürün Kategorisi Kategorisi Ürün Çeşitleri İzin Verilen Koşullar Onay Gerekliligi Amazon Cihaz Ve Aksesuarlari Otomobil ve Aksesuarlari Otomobil Parca, Alet ve Ekipmanlari, Aksesuarlar Bebek Ürünleri

Detaylı

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ

T A Ş I N I R K E S İ N H E S A P C E T V E L İ 150.01 ADI Kırtasiye Malzemeleri Grubu 1 150.01.01 Yazı Araçları 33.411,36 21.060,03 54.471,38 48.178,20 6.293,19 2 150.01.02 Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri 341,61 1.094,10 1.435,71 480,26 955,45

Detaylı

TAA PRESCHOOL İŞLETME EL KİTABI 2014

TAA PRESCHOOL İŞLETME EL KİTABI 2014 2.3.5. TAD KIDS SINIFLARINDA ARANAN MIN. FİZİKİ STANDARTLAR VE GEREKLİ TEÇHİZAT GİRİŞ - 1 Adet Banko - 1 Adet Ahşap Galoşluk - 1 adet Ahşap bank 100x40 3 Yaş Grubu Sınıfı: - 8 Çocuk için Min: 16m2 Alan

Detaylı

Ýlave Program Paketleri:

Ýlave Program Paketleri: Ýlave Program Paketleri: Bebek Eco Ev EvXL Hijyen & Çocuklar Medic Spor & Saðlýk tr-tr M.-Nr. 09 495 120 Ýçindekiler Program-Paketleri...3 Program Seçimi...4 Sýkma....5 Program Tablosu...6 Program Akýþý....10

Detaylı

HOLLANDA BİLGİ RAPORU

HOLLANDA BİLGİ RAPORU HOLLANDA BİLGİ RAPORU Dış Ticaret Servisi AĞUSTOS 2018 KONYA İLE TİCARETİ Konya Hollanda 2017 Yılı İhracat Kalemleri S.N. ÜRÜN DOLAR 1 Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 PVC CILASI 10 2 NEMLI MOP CM 3 BUYUK BOY MAVI COP TORBASI 700 4 BUYUK BOY ENFEKTE ATIK COP TORBASI(1 MIKRON) 180000 5 ORTA BOY KIRMIZI COP TORBASI 10000 6 TOZ BEZI 4000 METRE 7 EV TIPI OTOMATIK CAMASIR

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 22 I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 4.8.114, 4.8.114, 3.718.728,31 359.385,71 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı, Faksimile Cihazı ve Fotokopi

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ TAŞINIR KESİN CETVELİ 47 ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 20 I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 313.418,83 4.684.1,96 4.7.520,79 4.729.357,97 268.162,82 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 PVC CILASI 0 2 NEMLI MOP CM 7000 3 BUYUK BOY MAVI COP TORBASI 000 4 BUYUK BOY ENFEKTE ATIK COP TORBASI( MIKRON) 360000 5 ORTA BOY KIRMIZI COP TORBASI 16000 6 TOZ BEZI (PEMBE) 30 7 CAMASIR YARDIMCI SIVI

Detaylı

Atık ayrıştırma işlemlerine genel bakış

Atık ayrıştırma işlemlerine genel bakış Atık ayrıştırma işlemlerine genel bakış Adresler ve çalışma saatlerine genel bakış Değerli madde toplama merkezleri Wiesbaden-Nordenstadt, Borsigstraße Wiesbaden-Dotzheim, Willi-Werner-Straße 11 Wiesbaden-Bierstadt,

Detaylı

Temizlik İhtiyaçlarınızda, Ürünleri Yanınızda... APARAT GRUBU ÇÖP TORBALARI TEMİZLİK GEREÇLERİ DETERJAN GRUBU TEMİZLİK KAĞITLARI

Temizlik İhtiyaçlarınızda, Ürünleri Yanınızda... APARAT GRUBU ÇÖP TORBALARI TEMİZLİK GEREÇLERİ DETERJAN GRUBU TEMİZLİK KAĞITLARI HIZLI TÜKETİM ÜRÜNLERİ PAZARLAMA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ Temizlik İhtiyaçlarınızda, Ürünleri Yanınızda... FULL CLEAN, temiz ve hijyenik bir işyeri ortamı yaratmanız için gerekli tüm ihtiyaçlarınızı karşılar;

Detaylı

AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER

AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER Ek-1 AMBALAJ TANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEKLER Bir ürün, bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki tanımını sağlıyor, ancak ürünün ayrılmaz bir parçası değilse, o ürünü ömrü boyunca içinde bulundurmak, desteklemek

Detaylı

Bu değerli. mi yoksa. atılabilir mi? Çöple ilgili değerli ipuçları. Çöp Rehberİ

Bu değerli. mi yoksa. atılabilir mi? Çöple ilgili değerli ipuçları. Çöp Rehberİ Bu değerli mi yoksa atılabilir mi? Çöple ilgili değerli ipuçları. Çöp Rehberİ 1 Sayfalar dolusu akıllı sayfa. WBM de oturmanız çok güzel. Bu sayede büyük bir konut inşaatı şirketinin birçok avantajından

Detaylı

Çiçek ve yaprak presi

Çiçek ve yaprak presi Çiçek ve yaprak presi tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91581FV05X03VII 2017-3 Değerli Müşterimiz! Yeni çiçek ve yaprak presinizle narin çiçeklere ve renkli yapraklara koruyucu uygulayabilir

Detaylı

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz.

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz. Kat maliki veya kiracı olarak oturduğunuz konutlarda huzur ve güven içerisinde yaşamanız ve konutlarınızın kıymetinin artmasını istiyorsanız site yönetimi tarafından konulan kurallara mutlaka riayet etmeniz

Detaylı

HASTANE HİJYEN PLANI

HASTANE HİJYEN PLANI Dr. Nazan ÇALBAYRAM HASTANE HİJYEN PLANI Temel İlkeler Tüy bırakmayan temizlik bezleri tercih edilmelidir, bez ve kova renkleri kullanım alanına göre belirlenmelidir. Bölüm Kova Rengi Bez Rengi Tuvalet

Detaylı

dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır. EN İYİ FİYAT Adet 84,90 14,15x6 Taksit

dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır. EN İYİ FİYAT Adet 84,90 14,15x6 Taksit www.sokmarket.com.tr www.facebook.com/sokmarketler www.twitter.com/sokmarketler dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz. Yüklemelerinizde işlem ücreti alınmamaktadır. 16-22 1,5 kg Çamaşır Makinesi Deterjanı

Detaylı

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması Hazırlayan Özel Eğitim Öğretmeni gökkubbede hoş bir seda bırakmak adına ÖNSÖZ İşitme engelli öğrencilerin kelime dağarcıklarının yetersizliği

Detaylı

MADDEYİ TANIYALIM HÜSEYİN DEMİRBAŞ

MADDEYİ TANIYALIM HÜSEYİN DEMİRBAŞ MADDEYİ TANIYALIM CİSİM MALZEME MADDE EŞYA ALET MADDE NEDİR? Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir. Taş, toprak, ağaç, metal, cam, plastik, kağıt, kum gibi varlıklar birer maddedir. CİSİM

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa No 9/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSK DÜZEYLERİ YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANELER STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları) YOĞUN

Detaylı

Evlerden Kaynaklanan Tehlikeli Atıklar. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atıklar Şube Müdürlüğü

Evlerden Kaynaklanan Tehlikeli Atıklar. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atıklar Şube Müdürlüğü Evlerden Kaynaklanan Tehlikeli Atıklar Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atıklar Şube Müdürlüğü 2011 Evlerden Kaynaklanan Tehlikeli Atıklar Günlük yaşamda kullandığımız ve hayatımızı kolaylaştıran

Detaylı

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI

MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN HOŞGELDİNİZ 1 Geri Dönüşüm Metotları Geri dönüştürme metotları her malzeme için farklılık göstermektedir: - Alüminyum - Demir (Çelik) - Plastik malzemeler

Detaylı

Dr.Nalan A.AKGÜN 2014

Dr.Nalan A.AKGÜN 2014 Dr.Nalan A.AKGÜN 2014 Vacha barajı, Krichim kasabası yakınları, Güney Bulgaristan, 16 Haziran 2007. Plovdiv University Ağustos 2008 : 0.25 ppb Eylül 2009 :0.5 ppb Vacha barajı, Krichim kasabası yakınları,

Detaylı

Bunlara Dikkat - 1 Şişeleri Çöpe Atmayın

Bunlara Dikkat - 1 Şişeleri Çöpe Atmayın Eşek Şakası Hayatını Mahvetti Karlı, Buzlu, Yağışlı Havalar Parmaklara Dikkat Kapılara Dikkat Durakların En Önlerindeki Tehlike Yiyecek ve İçeceklerde Arılar Yüksek Sesle Müzik Dinlemek Plastik Kaplar

Detaylı

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nın 2017 yılında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nın 2017 yılında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek SIFIR ATIK NEDİR? Sıfır Atık, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini sağlamaktır.

Detaylı

Elektrikli şarap açacağı

Elektrikli şarap açacağı Elektrikli şarap açacağı tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92230FV05X07VII 2017-05 Değerli Müşterimiz! Yeni elektrikli şarap açacağınızla şişe ağzındaki folyoyu kolayca çıkarabilir ve mantarı

Detaylı

ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ

ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ Hayır, hiç katılmıyorum Katılmıyorum Çok az Katılıyorum Tamamen ÇEVRE BİLİNCİ TARAMA LİSTESİ I. Aşağıda verilen ifadelerden hangisine ne derece katılıyorsanız onunla ilgili kutucukta yer alan kısma işaret

Detaylı

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ

TAŞINIR KESİN HESAP CETVELİ 20 TAŞINIR DETAY I 150 İLK MADDE VE MALZEME HESABI 237.871,67 393.4,33 630.926,00 340.325,42 290.600,58 Kırtasiye Malzemeleri Yazı Araçları Yazım, Çizim ve Ölçüm Araç ve Malzemeleri Kağıt Ürünler Yazıcı,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.08 YAYINLAMA TARİHİ: 24.06.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05

Detaylı

HAŞERE/KEMİRGEN MÜCADELESİ EĞİTİMİ

HAŞERE/KEMİRGEN MÜCADELESİ EĞİTİMİ HAŞERE/KEMİRGEN MÜCADELESİ EĞİTİMİ Prof. Dr. Nevzat ARTIK Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü 1 1.TANIM Sanitasyon; hastalıkların

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU Önder KARAKUZ

ÜRÜN KATALOĞU Önder KARAKUZ ÜRÜN KATALOĞU Önder KARAKUZ BİRLİK BİO TEKNOLOJİ ve SU SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. (0) 3 3 46 (0) 3 3 47 www.birbiotek.com BİRLİK BİO TEKNOLOJİ kurulduğu ilk günden itibaren yılların verdiği deneyimle, tedarik

Detaylı

OKULDA KİMYA KAĞIT. Kağıdın ana maddesi doğal bir polimer olan selülozdur.

OKULDA KİMYA KAĞIT. Kağıdın ana maddesi doğal bir polimer olan selülozdur. OKULDA KİMYA KAĞIT Kağıdın ana maddesi doğal bir polimer olan selülozdur. Selüloz bitkilerin gövde ve yapraklarında bol bulunur, bu nedenle kağıt çoğunlukla ağaç gövdelerinden üretilir. Kağıt üretimi:

Detaylı

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü derisinden, saçtan, temizlenen alanlardan(gider ve lavabolarda)

Detaylı

ÇÖPLER N Z ATMANIZ Ç N KONTEYNIR ALANLARI

ÇÖPLER N Z ATMANIZ Ç N KONTEYNIR ALANLARI ÇÖPLER N Z ATMANIZ Ç N KONTEYNIR ALANLARI KONTEYNIR ALANLARI, ÖZEL KONTEYNIRLARA ATILACAK FARKLI ÇÖPLER N Z GÖTÜREB LECE N Z ALANLARDIR. Namur da 3 konteyn r alan bulunmaktad r: Malonne Naninne Champion

Detaylı

Uçakta taşınması yasak olan eşyalar

Uçakta taşınması yasak olan eşyalar Son güncelleme: 08.05.2015 Uçakta taşınması yasak olan eşyalar Uçak yolculuğunda yanınıza aldığınız eşyalar nelerdir? Güvenlik nedeni ile, uçakta taşıması yasak olan eşyaların, uluslararası kuralları oluşturulmuştur.

Detaylı

Siirt İlinde Desteklenecek Proje Konuları

Siirt İlinde Desteklenecek Proje Konuları ÖNEMLİ HATIRLATMA: Kalkınma Ajansların Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak başvuruda Proje Genel Bilgileri bölümü Ana Faaliyet Alanı kısmında sektör belirlenirken, Başvuru Sahibi proje konusunun

Detaylı