T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ"

Transkript

1 5. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ A KİTAPÇIK TÜRÜ VEHBİ KOÇ VAKFI, KOÇ ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU SEVİYE TESPİT SINAVI ( ten 5 e Geçenler) 08 HAZİRAN 01 Saat: Adayın Adı ve Soyadı : Aday Numarası (T.C. Kimlik No) : DERS ADI SORU SAYISI TÜRKÇE 0 MATEMATİK 0 FEN VE TEKNOLOJİ 0 SOSYAL BİLGİLER 0 İNGİLİZCE 0 TOPLAM SORU SAYISI SINAV SÜRESİ (DAKİKA) ADAYLARIN DİKKATİNE! 1. Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika dolmadan dışarı çıkmayınız.. Sınav sırasında sözlük, hesap makinesi, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat veya çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo ve bilgisayar özelliği bulunan elektronik cihazları yanınızda bulundurmanız, kopya çekmeye teşebbüs etmeniz ve başka adayın sınav evrakını kullanmanız durumunda sınavınız geçersiz sayılacaktır. 3. Soruları ve sorulara verdiğiniz cevapları, yanınızda götürmek amacıyla kaydetmeyiniz; hiçbir şekilde dışarı çıkarmayınız.. Cevap kâğıdınızı, sınav süresince hiçbir öğrencinin göremeyeceği şekilde önünüzde bulundurunuz. 5. Sınavın değerlendirilmesi aşamasında, bilgisayar ortamında yapılan kopya analizinde, herhangi bir testten ikili veya toplu kopya tespiti hâlinde ilgili testiniz geçersiz sayılacaktır. CEVAP KÂĞIDI VE SORU KİTAPÇIĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR 1. Cevap kâğıdınızdaki bilgilerin doğruluğunu kontrol ediniz ve cevap kâğıdınızı imzalayınız.. Cevap kâğıdındaki bilgiler size ait değilse veya cevap kâğıdı kullanılmayacak durumdaysa salon görevlilerinin temin edeceği yedek cevap kâğıdına kimliğinizle ilgili bilgileri açıklamalar doğrultusunda yazınız ve kodlayınız. 3. Cevap kâğıdı üzerindeki kodlamaları kurşun kalemle yapınız.. Değiştirmek istediğiniz bir cevabı, yumuşak silgiyle cevap kâğıdını örselemeden temizce siliniz ve yeni cevabınızı kodlayınız. 5. Kitapçık türünü cevap kâğıdınızdaki ilgili alana kodlayınız. Bu kodlamayı yapmadığınız veya yanlış yaptığınız takdirde sınavınızın değerlendirilmesi doğru yapılamayacaktır. 6. Cevap kâğıdında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve İngilizce testleri için beş ayrı sütun bulunmaktadır. Cevaplarınızı, cevap kâğıdındaki ilgili sütunlara, yuvarlağın dışına taşırmadan kodlayınız. 7. Soru kitapçığı üzerinde yapılıp cevap kâğıdına işaretlenmeyen cevaplar değerlendirme işlemine alınmayacaktır. 8. Soru kitapçığının sayfalarını kontrol ediniz, baskı hatası var ise değiştirilmesini sağlayınız. 9. Soruların çözümü için size ayrıca boş kâğıt verilmeyecektir. Soru kitapçığınızın içindeki boş alanları çözümleriniz için kullanabilirsiniz. 10. Cevaplamaya istediğiniz testin sorusundan başlayabilirsiniz. Cevabını bilmediğiniz sorular üzerinde fazla zaman kaybetmeden diğer sorulara geçiniz. Zamanınız kalırsa bu sorulara daha sonra dönebilirsiniz.. Puanlama; her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak elde edilecek geçerli cevaplar üzerinden yapılacağı için cevap kâğıdı üzerinde rastgele cevaplama yapmayınız. 1. Sınav bitiminde, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine teslim ediniz. BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINIZI AÇMAYINIZ.

2

3 5. SINIF TÜRKÇE TESTİ A 1. Aşağıdakilerden hangisi, alfabetik sıralamada baştan üçüncü sırada yer alır? A) Takım B) Tombalak C) Taraftar D) Televizyon. Dedem eli açık bir insandır. cümlesindeki eli açık sözcük öbeğinin eş anlamlısı aşağıdaki cümlelerin hangisinde vardır? A) Arkadaşım savurgan biriydi. B) Ayşe nine elinden gelen her türlü iyiliği yapan, cömert bir insandı. C) En büyük hayali zengin olmaktı. D) Çalışkan insan bugünün işini yarına bırakmaz.. -cı eki, aşağıdaki seçeneklerden hangisinin sonuna gelirse meslek ismi oluşturmaz? A) Gözlük B) Odun C) İnat D) Saat 5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde abartılı bir ifade vardır? A) Türkiye nin başkenti Ankara dır. B) Yazın çok sıcak olur. C) Benim dünya kadar işim var. D) Kaplumbağa çok yavaş hareket eder. 3. Aşağıdakilerden hangisi eğitim ile ilgili bir atasözüdür? A) Ağaç yaşken eğilir. B) Damlaya damlaya göl olur. C) Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. D) Ak akçe kara gün içindir. 6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşılaştırma söz konusudur? A) Dürüstlük herkes için gereklidir. B) Bitirme sınavları haziranda başlar. C) Önemli olan planlı ve sürekli çalışmaktır. D) Sözüne bağlılıkta senin gibisini görmedim. 3

4 5. SINIF TÜRKÇE TESTİ A 7. Bir akşam Uzun Mehmet, eve beş on parça kara taşla koşarak geldi. cümlesinde aşağıdaki soruların hangisinin cevabı bulunmaz? A) Kim B) Ne zaman C) Niçin D) Nereye 10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi genel durum bildirmez? A) Babam sık sık küçük kardeşime masal anlatır. B) Dışarı çıkmadan önce her zaman annemi öperim. C) Genellikle sabahları spor yaparım. D) Topladığım çiçeklerden birkaçı solmaya başlamıştı. 8. Aşağıdaki deyimlerin hangisinde özlem söz konusu değildir? A) Gönül bağlamak B) Burnunda tütmek C) Göreceği gelmek D) Gözü yolda kalmak. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kişinin kendi düşüncesi vardır? A) Kahvaltıda mutlaka sucuklu yumurta yenmelidir. B) Mikroplar, gözle görülmeyecek kadar küçük canlılardır. C) Aşı bizi hastalıklara karşı korur. D) Japonya da depremden sonra tsunami oluştu. 9. Bütün iyi armağan fikirlerimi geçen yıllarda kullanıp tüketmiştim. cümlesinde altı çizili sözcüklerin yerine hangileri gelebilir? A) Düşünce - ceza B) Hediye - düşünce C) Hediye - akıl D) Mantık - hediye

5 5. SINIF TÜRKÇE TESTİ A 1. Televizyon ve gazete haberlerine dikkat ediyor musunuz? Haberlerde küresel ısınma ve iklim değişikliği denildiğini duymuşsunuzdur. Peki, kasırga, fırtına, tsunami, sel ve kuraklık konularında neler biliyorsunuz? Birçok bilim insanı, bu doğa olaylarının sayılarının son yıllarda artmasının nedenini küresel ısınmaya bağlıyorlar. Bu konuda tüm dünyada çok önemli çalışmalar ve araştırmalar yapılıyor. Yukarıdaki paragrafın konusu nedir? A) Televizyon ve gazete haberlerinin önemi B) Küresel ısınmanın etkileri C) Bilim insanlarının çalışmaları D) Kuraklığın sonuçları 1. İnsanlar, her yerde çöp kutusu olmasına rağmen hâlâ yere çöp atıyorlar. Nereye baksam bir çöp görüyorum. Böyle yaparak sadece çevremize değil, kendi sağlığımıza da zarar veriyoruz. Çünkü çevreyi kirlettiğimizde bu, dolaylı olarak sağlığımızı da etkiler. Paragraftan, aşağıdaki düşüncelerin hangisine ulaşılamaz? A) Çevreyi kirletmek, insan sağlığına da zararlıdır. B) İnsanlar çevre konusunda duyarsızlık gösteriyorlar. C) İnsanlar, çöp kutusu olmasına rağmen yerlere çöp atıyorlar. D) Çevre kirliliğini önlemek için insanlar bu konuda eğitilmelidir. 13. Aynı kaptan yenen yemek, Bin dudağın değdiği tas. Ah köyüm, baba ocağım, Suyun zemzem, taşın elmas. Ali AKBAŞ Yukarıdaki şiirin ana duygusu hangisidir? A) Baba özlemi B) Doğa sevgisi C) Memleket özlemi D) Zengin olma isteği 15. Rüzgârlar şarkı söyler, Yemyeşil dallarında. İnsanlar dinleniyor, Şefkatli kollarında. Filiz ARI Yukarıdaki dörtlükte anlatılan nedir? A) Anne B) Ev C) Okul D) Ağaç 5

6 5. SINIF TÜRKÇE TESTİ A 16. Doğada su, bitmeksizin, tıpkı bir çember gibi döner. Başı sonu yoktur. Bu döngü, dünya var olduğundan beri tekrarlanır. Su; denizlerden, göllerden, nehirlerden güneş enerjisi ile buharlaşır. Buhara dönüşen su, yükselerek bulutları oluşturur, soğuyan bulutlar yağışlara dönüşerek yağmur, kar, dolu biçiminde tekrar yeryüzüne ulaşır. Yukarıdaki metinde ne anlatılmaktadır? 19. Her karış toprağın armağan bize, Bağrında şehitler yatan Türkiye m. Uzayıp giderken sevgin sonsuza, Güneş özgür doğar batar Türkiye m Bu şiirin hangi mısrasında bulunma hâli eki almış bir sözcük vardır? A) 1 B) C) 3 D) A) Yağmurun oluşumu B) Bulutların oluşumu C) Suyun döngüsü D) Suların kirlendiği 0. Aşağıdaki cümlelerde geçen de lerden hangisi yanlış yazılmıştır? 17. Bu resmi onlar bize hediye etmişti. cümlesinde adın yerine kullanılan kelimeler hangileridir? A) Doğanın ısınması, bizide tehdit ediyor. B) Çocuğun beslenmesinde peynir de olmalı. C) Tatilde yüzme öğrendiler. D) Öğrenciler içeride gürültü yapıyor. A) Bu bize B) Onlar bize C) Biz onlara bu D) Onlar bu 18. Kardeşimle durakta otobüs bekliyoruz. cümlesindeki eylemin zamanı hangi seçenekte belirtilmiştir? TÜRKÇE TESTİ BİTTİ. MATEMATİK TESTİNE GEÇİNİZ. A) Devam eden eylem B) Biten eylem C) Yapılacak eylem D) Sürekli yapılan eylem 6

7 5. SINIF MATEMATİK TESTİ A 1. 3A A30 sayısında A rakamlarının basamak değerleri farkı ise A kaçtır? A) 5 B) 6 C) 3 D) 8 5. A 8 9 B İşleminde A yerine gelebilecek en büyük sayı kaçtır? A) 89 B) 68 C) 79 D) 67. Yandaki işlemde kaçtır? A) B) C) 7 D) 9 6. Burcu 377 sayfalık kitabı her gün 9 sayfa okuyarak bitirdi. Burcu kitabı kaç günde bitirmiştir? 3. Bir sayıya 395 eklenip sonra elde edilen sayıdan 198 çıkarılınca sonuç 850 oluyor. Buna göre bu sayı aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 B) 10 C) 13 D) 1 A) 75 B) 8 C) 95 D) K. a# b = 30 a# c = 18 ve a# d = Yukarıdaki işlemlerde a, b, c ve d sıfırdan farklı doğal sayılardır. Verilenlere göre a+ b+ c+ d toplamı kaçtır? A) 18 B) 0 C) D) 15 Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde sayı doğrusunda K ve L noktalarına denk gelen kesirler doğru olarak verilmiştir? A) K = 7 L B) K = 6 = 10 L = 9 C) K L = 5 D) K = 6 = 9 L = 10 7

8 5. SINIF MATEMATİK TESTİ A 8.,,,, kesirlerinin doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?. A) 15 B) 17 C) 17 D) Yukarıdaki şekilde boyalı kısmın ifade ettiği ondalık kesir ve virgüllü yazımı hangi seçenekte doğru olarak belirtilmiştir? 9. Bir çiftçi tarlasının 10 sine ıspanak, 10 üne ise lahana ekti. Diğer sebzeleri ekmek için kalan kısım tarlanın kaçta kaçıdır? A) 30/100 = 0,030 B) 5/100 = 0,5 C) 30/100 = 0,30 D) 30/10 = 3,0 A) 10 B) 3 10 C) 10 D) işleminin sonucu aşağıda- 1 kilerden hangisidir? A) 1 C) 3 1 B) D) 3 1 Yukarıdaki şekilde kaç tane açı vardır? A) 6 B) 5 C) D) 3 8

9 5. SINIF MATEMATİK TESTİ A Aşağıdaki modellerden hangisine 1 den fazla simetri doğrusu çizemeyiz? A) B) C) D) Yukarıdaki dikdörtgeni hangi seçenekteki gibi isimlendirebiliriz? A) KLMN B) MKLN C) MKNL D) LKMN 16. Grafik: Bazı İllerimizin Nüfusları 1. Grafiğe göre, en az ve en fazla nüfusa sahip olan iller hangisidir? Yukarıdaki çizim kaç eş küpten oluşmaktadır? A) 8 B) 9 C) 10 D) A) Rize-Ordu B) Trabzon-Gümüşhane C) Giresun-Artvin D) Trabzon-Rize 17. Efe uçurtmasına 500 cm lik bir ip taktı. Fakat ipin çok uzun olduğunu görünce ipi 1000 mm kadar kısalttı. Buna göre Efe nin uçurtmasının ipi kaç cm olmuştur? 9 A) 000 B) 3800 C) 00 D) 00

10 5. SINIF MATEMATİK TESTİ A Çeyrek litre nar suyu, yarım litre vişne suyu, 375 ml portakal suyu, 00 ml şeftali suyu ve 675 ml şekerli su karıştırıldığında kaç litre sıvı elde edilir? A) 0 L B) L C) 00 L D) 000 L Yukarıdaki karenin boyalı kısmının alanının si kaç birim karedir? A) 8 birim kare B) 3 birim kare C) birim kare D) 16 birim kare 19. Özlem saat 8.35 te okula gitmiş, 5 saat 55 dakika sonra eve dönmüştür. Özlem eve geldiğinde saat kaçı gösterir? MATEMATİK TESTİ BİTTİ. FEN ve TEKNOLOJİ TESTİNE GEÇİNİZ. A) B) C) D) 10

11 5. SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ A 1.. Esin, evlerinin üzerinden geçen uçağın sesini ilk önce çok, daha sonra da az miktarda duyuyor. Bu olay Esin e ses ile ilgili neyi açıklar? Mıknatısın toplu iğnelere uyguladığı kuvvet aşağıdakilerden hangisidir? A) Döndürme B) Çekme C) İtme D) Sıkma A) Sesi duymak için dikkatli dinlemek gerekir. B) Ses kaynağının şiddeti uzaklaştıkça değişir. C) Ses her yerden aynı dereceden duyulur. D) Ses uçaktan önce çok, sonra az çıkar.. I. Sallanma II. Şekil değişikliği III. Kaynama IV. Hareket Yukarıdakilerden hangisi kuvvetin neden olabileceği bir etki değildir? A) Yalnız III B) II ve IV C) I ve IV D) I, II ve III 5. Bilgi Değerlendirme 1 Toprağın su, rüzgar ve canlıların etkisiyle aşınarak taşınmasına erozyon denir. Erozyonu önlemek için eğimli araziler eğim yönünde sürülmelidir. 3 Ağaçlandırma erozyonu azaltabilir. Yukarıda yer alan tabloya göre değerlendirme nasıl olmalıdır? 3. Işığın istenmeyen ya da gerekli olmayan yerleri aydınlatması ışık kirliliği oluşturur. Aşağıdakilerden hangisi ışığın zararlarından değildir? A) Deniz kaplumbağalarının yavruları, aşırı aydınlatmadan dolayı yönlerini kaybederler. B) Bazı göçmen kuşlar yüksek binaların ışıklarına yönelip bu yapılara çarparlar. C) Işık kirliliği, gökyüzünü inceleyen gözlemevlerinin işini zorlaştırmaktadır. D) Gemilerin yön bulması için deniz fenerlerinin kullanılması. A) Yanlış Doğru Doğru C) Doğru Yanlış Doğru B) Doğru Doğru Doğru D) Doğru Yanlış Yanlış

12 5. SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ A 6. I- Sıcaklık değişimleri II- Akarsular III- Bitkiler ve insanlar IV- Rüzgâr Yukarıdakilerden hangileri toprağın oluşumunda etkilidir? A) I ve II B) III ve IV C) I, II ve III D) I, II, III ve IV 8. Saç kurutma makinesi ile, duvar saati ile, motosiklet ile çalışır. Yukarıdaki şekillerin yerine sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? A) Akü Şehir Pil cereyanı B) Şehir Pil Akü cereyanı C) Şehir Akü Pil cereyanı D) Pil Akü Şehir cereyanı 7. Aşağıdaki elektrik devrelerinden hangisinde ampul ışık verir? A) B) 9. Maddenin Hâlleri C) D) I- Katı II-... III- Gaz Yukarıda maddenin hâllerinden biri boş bırakılmıştır. Aşağıdakilerden hangisi bu hâldeki maddelerin özelliklerinden birisidir? A) Akıcıdırlar. B) Belirli bir şekilleri vardır. C) Belirli bir hacimleri yoktur. D) Bulundukları ortamı tamamen doldururlar. 1

13 5. SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ A 10. Aşağıda boş şişelere altındaki miktarlar kadar su konuluyor. Buna göre hangisindeki suyun hacim değeri daha küçüktür? 1. A) B) C) D) Şekildeki ok, A ve B maddesi temas ettiğinde ısının akış yönünü göstermektedir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Bir süre sonra ikisinin sıcaklığı eşitlenir. B) Bir süre sonra B maddesinin sıcaklığı A maddesinden daha fazla olur. C) İlk durumda B maddesi daha sıcaktır. D) Bir süre sonra B maddesi soğur.. Aşağıdakilerden kaç tanesi doğrudur? I- Yün doğal madde, yün kazak işlenmiş maddedir. II- Alabalık havuzda yapay, akarsuda doğal ortamdadır. III- Plastik kaşık doğal maddenin işlenmiş hâlidir. IV- Bal doğal maddedir. A) 1 B) C) 3 D) 13. Şeker ve su karışımından oluşan çözelti için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Şeker çözücü, su ise çözünendir. B) Su çözücü, şeker çözünendir. C) Su şekerin içinde çözünür. D) Her ikisi de çözücüdür. 13

14 5. SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ A Kalbimizden pompalanan kanın bütün vücudumuza dağılmasını sağlayan yapı dır. Yukarıdaki noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? Göğüs kafesini oluşturan kemiklerle aşağıda verilen kemiklerden hangisi çeşit bakımından aynı grupta sınıflandırılır? A) Kol kemikleri B) Bacak kemikleri C) Kafatası kemikleri D) Omurga kemikleri 17. A) Damarlar B) Kaslar C) Akciğer D) Yutak Nabız sayısı A H M ET K EM M ERV 15. C A N A L E Zaman (1 dk) Yukarıdaki sütun grafiğinde bir grup öğrencinin 1 dakika süre sonunda ölçülen nabız sayıları verilmiştir. Soluk alıp verme sırasında havanın izlediği yol verilmiştir. Buna göre soluk alırken havanın izlediği yol hangi şıkta doğrudur? A) Burun-Yutak-Soluk Borusu-Akciğerler- Gırtlak B) Yutak- Burun-Soluk Borusu-Gırtlak-Akciğerler C) Burun- Gırtlak-Soluk Borusu-Yutak-Akciğerler D) Burun-Yutak-Gırtlak-Soluk Borusu-Akciğerler Grafiğe göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Nabız sayısı en az olan Can dır. B) Nabız sayısı en fazla olan Merve dir. C) Ahmet 1 dakika boyunca koşmuş olabilir. D) Kemal in nabız sayısı, Didem in nabız sayısından fazladır. 1

15 5. SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ A 18. Aşağıdakilerden hangisi erozyonu (toprak aşınması) önleyici tedbirlerden değildir? A) Gübreleme B) Ağaçlandırma C) Eğimli arazileri eğime dik olarak sürme D) Rüzgâr hızını kesecek doğal ya da yapay engeller oluşturma 0. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ün çevreye verdiği önemi gösterir? A) Türk Dil Kurumu nu kurması B) Türk Tarih Kurumu nu kurması C) Atatürk Orman Çiftliği ni kurması D) Kabotaj Kanunu nun çıkarılması 19. Canlının Adı Doğurarak Yumurtlayarak I Ördek X II Keçi X III Zürafa X IV Alabalık X V Karga X Tablodaki canlıların çoğalma şekillerinden hangileri yanlış işaretlenmiştir? A) I, II, III ve V B) III ve IV C) II ve III D) Yalnız V FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ BİTTİ. SOSYAL BİLGİLER TESTİNE GEÇİNİZ. 15

16 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER TESTİ A 1. söylemeyi çok seviyorum. III. 1 m 60 cm boyunda, 6 kg IV. Kahverengi uzun ve düz saçlarım var. 3. Futbol oyununa benzeyen Tepük, saklambaç oyununun benzeri olan Karaguni bir zeka ve strateji oyunu olan Mangala daha çok kız çocuklarının bez bebeklerle oynadığı Kuzurcuk günümüze kadar oynana gelmiş oyunlardır. Oyunların adları farklı olsa bile sistematiği aynıdır. Bu durum bize neyi gösterir? Sanem in verdiği bilgilerden hangisi ya da hangileri bireysel farklılık değildir? A) I ve IV B) Sadece I C) II ve III D) Sadece III A) Kültürel ögelerin devam ettiğini B) Oyunların adlarının değişmediğini C) Bu oyunların başka ülkelerde de oynandığını D) Bu oyunların günümüzde çok oynandığını. I- Tüm insanların parmak izi aynıdır. II- Nüfus cüzdanını hazırlamak Dışişleri Bakanlığına aittir. III- Duygular ve düşünceler kişiden kişiye değişir. IV- Bir kişinin soyunu gösteren çizelgeye soy ağacı denir. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur? A) I ve II B) II ve III C) III ve IV D) I,II ve III. III. I. II. İtilaf Devletleri, Mondros Ateşkes Antlaşması na dayanarak yurdumuzun dört bir yanını işgal etmeye başladılar. İtilaf Devletleri, numaralandırılmış alanlardan hangisini Ermenilere vermeyi planlamışlardır? IV. A) I. B) II. C) III. D) IV. 16

17 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER TESTİ A 5. I- Erzurum Kongresi II- Mustafa Kemal in Çanakkale savunması III- Yunanlıların İzmir i işgali Yukarıdaki olayların kronolojik sıralaması hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? A) I - II - III B) III - II - I C) I - III - II D) II - III - I 9. Aşağıdakilerden hangisi sosyal örgüt değildir? A) Pınar Köyü Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği B) Milli Savunma Bakanlığı C) Yeşilay D) Sinoplular Dayanışma Derneği 6. Demet, marketten meyve suyu almak istiyor. Demet, öncelikle neye dikkat etmelidir? A) Üretim yerine B) Garanti belgesine C) Üretim ve son tüketim tarihlerine D) Ambalajın rengine 10. Aşağıdakilerden hangisi Türk Ulusunun dayanışmasına en güzel örnektir? A) Yeni yollar yapılması B) Millî Mücadele nin kazanılması C) Kızılay ın kurulması D) Fakirlere sadaka verilmesi 7. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisinde meslek ve yaptığı iş yanlış verilmiştir? A) Odyometrist - Duyu ölçümü B) Öğretmen - Eğitim ve öğretim işleri C) Pilot - Uçağı kullanan kişi D) Emlakçı - İnşaat yapan kişi. I- Köy imamı II- Köy öğretmeni III- Köydeki yaşlılar IV- Köy doktoru Yukarıdakilerden hangileri köydeki ihtiyar heyetinin doğal üyesidirler? A) Yalnız III B) II ve III C) I ve IV D) I ve II 8. Hz. Muhammed in Mekke den Medine ye göçünün başlangıç kabul edildiği takvim, aşağıdakilerden hangisidir? A) Hicri takvim B) Miladi takvim C) Rumi takvim D) Celali takvim 17

18 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER TESTİ A 1. Millî Mücadele döneminde birçok önemli savaş olmuştur. Bunlardan en önemlileri; I. İnönü, II. İnönü, Sakarya ve Büyük Taarruz dur. Yukarıda bahsedilen savaşlar hangi cephede yapılmıştır? 15. Haritayı duvara astığımızda haritanın sol tarafı hangi yönü gösterir? A) batı B) doğu C) güney D) kuzey A) Doğu B) Batı C) Güney D) Kuzey 13. Ülkemizdeki 3 Nisan kutlamalarına dünyanın farklı ülkelerinden çocukların davet edilmesinin amacı, aşağıdakilerden hangisidir? A) Dünya çocukları arasında dostluk, sevgi ve barış tohumları atmak. B) Katılan çocukları misafir etmek. C) Katılan çocuklara, kendi kültürümüzü aşılamak. D) 3 Nisan ı diğer ülkelere de kabul ettirmek. 16. I- evler II- dağlar III- köprüler IV- deniz V- barajlar Hangileri doğal unsurlar arasında yer alır? A) I, II ve IV B) II, IV ve V C) II ve IV D) IV ve V Hangisi, yön bulma yöntemlerinden biri değildir? A) Kutup Yıldızı na göre yön bulma B) Rüzgâra göre yön bulma C) Güneş e göre yön bulma D) Pusulaya bakarak Yukarıdaki harita yurdumuzun deprem bölgelerini göstermektedir. En koyu yerler deprem riskinin en fazla olduğu yerlerdir. Aşağıdaki bölgelerin hangisinde deprem riski daha azdır? A) İç Anadolu Bölgesi B) Ege Bölgesi C) Marmara Bölgesi D) Doğu Anadolu Bölgesi 18

19 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER TESTİ A 18. Depreme hazırlıklı olmanın bir yolu da deprem yaşandığında kullanabileceğimiz çantalar hazırlamaktır. Aşağıdakilerden hangisi bu çantada olması gereken malzemelerden biri değildir? A) İlk yardım malzemeleri B) Battaniye ya da uyku tulumu C) Tablet ve CD ler D) Konserve gıdalar 0. Bazı ülkeleri temsil eden spor, bina, tarihi eser ve özel olaylar vardır. Buna göre aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? A) Pizza Kulesi - İtalya B) Eyfel Kulesi - Fransa C) Yel Değirmeni - Hollanda D) Boğa Güreşi - Hindistan 19. I- Kişiler gereksinimlerine göre çevrelerindeki teknolojiyi kullanmaktadırlar. II- Telgraf, telefondan sonra icat edilmiştir. III- Kâğıdı, ilk kez Çinliler kullandılar. IV- Atatürk, İstanbul un işgalini televizyondan öğrenmiştir. V- Louis Braille Görme özürlüler için bir alfabe yapmıştır. Yukarıdaki ifadelerden kaç tanesi doğrudur? A) B) 3 C) D) 1 SOSYAL BİLGİLER TESTİ BİTTİ. İNGİLİZCE TESTİNE GEÇİNİZ. 19

20 5. SINIF İNGİLİZCE TESTİ A sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz. 5. I have got... sister. A) an B) a C) and D) to 1. I have got English... ten o clock. A) in B) on C) at D) an 6. Her pyjamas are your books! A) have B) pink C) many D) what A) Be B) Read C) Stand D) Sit 7. There are... months in the year. 3. I am thirsty. I need some. A) twelve B) twenty C) eleven D) thirteen A) bread B) cake C) water D) orange 8. How... is Jane? She is ten years old..... a bird got two wings? A) much B) many C) old D) time A) Have B) Are C) Is D) Has 0

21 5. SINIF İNGİLİZCE TESTİ A 9. Emre: What have you got on your face? Kaan: I have got A) lips B) shoulders C) knees D) toes 10. David : Hello! My name is David. Jane : Hi David! My name is Jane. David :... Jane. A) Good morning! B) I am fine. C) Thanks. D) Nice to meet you, We can play football or basketball in lesson. A) Science B) Turkish C) Computer D) Physical Education sorularda kullanılan resimlere göre boş bırakılan yere uygun gelen seçeneği işaretleyiniz.. These are my clothes. My skirt is.... My... is blue. My... are pink. My... is white. Jack is from England. Jack is.... A) dress - jumper - shoes - coat B) pink - trousers - shirt - sneakers C) white - dress - slippers - jumper D) t-shirt - dress - jumper - shoes A) English B) England C) German D) Turkish 1

22 5. SINIF İNGİLİZCE TESTİ A soruları verilen resimlere göre cevaplayınız. 16. What is the weather like today? 1. A) It is sunny. B) It is windy. C) It is hot. D) It is warm. Aşağıdakilerden hangisinde doğru sıralama verilmiştir? A) gloves - sneakers - hat - scarf B) scarf - sneakers - hat - gloves C) hat - gloves - sneakers - scarf D) scarf - hat - gloves - sneakers 17. Today is Wednesday. What day is it tomorrow? A) Thursday B) Friday C) Saturday D) Monday 15. Durumlarının doğru sıralanışı hangi şıkta verilmiştir? A) in - on - under - next to B) next to - under - on - in C) on - under - next to - in D) under - next to - on - in

23 5. SINIF İNGİLİZCE TESTİ A soruları aşağıdaki resme göre cevaplayınız. 19. Victorica is Marc and Mary s.. A) grandmother B) father C) mother D) sister 0. What s John s mother s name? A) Brad B) Anne C) Marc D) Mary 18. Mary is Marc s.. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. A) grandmother B) father C) mother D) sister 3

24 SINAV SÜRESİNCE UYULACAK KURALLAR 1. Adaylar, sınav kurallarına ve salon görevlilerinin tüm uyarılarına uymak zorundadırlar. Kurallara ve uyarılara uymayan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.. Sınav başladıktan sonra adayların salon görevlileri ve birbirleri ile konuşmaları, kalem, silgi vb. şeyleri istemeleri yasaktır. 3. Adaylar sınav süresince, sınav giriş belgesi ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı veya pasaport) masalarının üzerinde bulundurmak zorundadırlar.. Sınav evraklarını teslim etmeyen, soru kitapçıklarının sayfalarından bir kısmını eksik teslim edenlerin sınavları geçersiz sayılacaktır. SALON GÖREVLİLERİNCE SINAV BAŞLAMADAN ÖNCE ADAYLARA YAPILACAK SON UYARI Soracağınız bir şey var mı? Varsa, şimdi sorunuz. Sınav başladıktan sonra sorularınıza cevap verilmeyecektir. Başlama zilini bekleyiniz. Hepinize başarılar dileriz. (Salon başkanı başlama ve bitiş saatini tahtaya yazacaktır.) Bu kitapçığın her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, kitapçığın tamamının veya bir kısmının Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, bilgisayar ortamına alınması, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması veya başka bir amaçla kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar, doğabilecek cezai sorumluluğu ve kitapçığın hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

25 08 HAZİRAN 01 TARİHİNDE YAPILAN VEHBİ KOÇ VAKFI ÖZEL İLKOKULU VE ORTAOKULU SEÇME SINAVI 5. SINIFLAR A KİTAPÇIĞI CEVAP ANAHTARI TÜRKÇE MATEMATİK FEN ve TEKNOLOJİ SOSYAL BİLGİLER 1. D. C 3. A. B 5. C 6. D 7. C 8. A 9. B 10. D. A 1. B 13. C 1. D 15. D 16. C 17. B 18. A 19. B 0. A 1. B. C 3. B. A 5. C 6. C 7. D 8. D 9. C 10. B. C 1. A 13. A 1. D 15. A 16. B 17. D 18. D 19. A 0. B 1. B. A 3. D. B 5. C 6. D 7. C 8. B 9. A 10. D. C 1. A 13. B 1. C 15. D 16. A 17. B 18. A 19. D 0. C 1. B. C 3. A. D 5. D 6. C 7. D 8. A 9. B 10. B. D 1. B 13. A 1. B 15. A 16. C 17. A 18. C 19. B 0. D İNGİLİZCE 1. C. B 3. C. D 5. B 6. B 7. A 8. C 9. A 10. D. A 1. D 13. C 1. B 15. D 16. B 17. A 18. D 19. C 0. B

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! D KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 015 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZİ ORTK (MZERET) SINVI 16 MYIS 015 Saat: 10.10 dı

Detaylı

NET ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ AVRUPA TEST YAYINCILARI BİRLİĞİ ÜYESİDİR. YAYINLAR

NET ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ AVRUPA TEST YAYINCILARI BİRLİĞİ ÜYESİDİR. YAYINLAR 9 NET ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ AVRUPA TEST YAYINCILARI BİRLİĞİ ÜYESİDİR. YAYINLAR 2-NET12yayın.indd 1 04.07.13 12:50:42 Deneme Sınavı SÜREÇ İZLEME SINAVI Adı ve Soyadı:... TEST ADI TÜRKÇE MATEMATİK

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 2. SINIF dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... KİTPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ BİLİM VE SNT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME SINVI 22 MRT 2015 Saat: 10.00 2. SINIF 2015 DERS DI SORU

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı İTAPÇI TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAANLIĞI YENİLİ VE EĞİTİM TENOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı SERTİFİA TÜRÜ F-G 2. GRUP MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI 02/02/2013

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM TESTİ. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır.

5. SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM TESTİ. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır. 1- VADİ: Akarsuların yataklarını derinleştirerek oluşturdukları uzun yarıklardır. PLATO: Çevresine göre yüksekte kalmış, akarsular tarafından derince yarılmış geniş düzlüklerdir. ADA: Dört tarafı karayla

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ 2015 8. SINIF 1. DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 09.00 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ 2015 8. SINIF 2. DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ MERKEZİ ORTK (MZERET) SINVI 17 MYIS 2015 Saat: 09.00 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF 2. DÖNEM T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 17 MAYIS 2015 Saat:

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 4. GRUP MÜTERCİM (URDU BŞBKNLIK BSIN YYIN VE ENFORMSYON GENEL

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE HLK BİLGİSİ (MUSEVİLİK) 2015 KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF 2. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE HLK BİLGİSİ DERSİ (MUSEVİLİK) MERKEZİ ORTK SINVI 29 NİSN 2015 Saat: 11.20 dı

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ 2015 8. SINIF 2. DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI (GÖRME ENGELLİ) 30 NİSAN 2015 Saat: 09.00 Adı ve Soyadı :... Sınıfı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

ADI SOYADI : OKUL NO : SINIFI : 4/ NOTU : FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI

ADI SOYADI : OKUL NO : SINIFI : 4/ NOTU : FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI 1. Aşağıdaki iskeletin temel bölümlerinin isimlerini yazınız. İskeletin temel bölümlerinin görevlerini belirtiniz. ( 10 puan) Bölümleri

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları 5. SINIF My Daily Routine 1. 3. UNIT-1 TEST-1 do you go to school? At 8.30 Sevgi Ýlhan Saati ifade eden seçenek aşağıdakilerden hangisidir? A) Where B) Who C) What time D) What 4. A) It's one o'clock.

Detaylı

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır?

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır? TÜRKÇE Hiçbir zaman elinde sapan olan bir arkadaşım olmadı. Daha doğrusu, öyleleri ile arkadaşlık yapmadım. Çünkü minicik bir kuşun canına kıyarken acıma duygusu olmayan kişi, zor duruma düşene elini uzatmaz.

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı AÇIKLAMALAR 1. Soruların cevaplarını kitapçıkla birlikte verilecek optik forma işaretleyiniz. 2. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTAPÇIK TÜRÜ A T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 15. GRUP VETERİNER HEKİM GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Detaylı

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM

TEMEL SORU KİTAPÇIĞI ÖSYM 1-16062012-1-1161-1-00000000 TEMEL SORU KİTAPÇIĞI AÇIKLAMA 1. Bu kitapçıkta Lisans Yerleştirme Sınavı-1 Matematik Testi bulunmaktadır. 2. Bu test için verilen cevaplama süresi 75 dakikadır. 3. Bu testte

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE HLK BİLGİSİ TESTİ 2014 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE HLK BİLGİSİ DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 11.20 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı

1. S. Afla daki k yafetlerden hangisi bu ask ya as lamaz?

1. S. Afla daki k yafetlerden hangisi bu ask ya as lamaz? Ad : Soyad : S n f : Nu : Okulu :. S T R O U S E R S C S K S I R T Yukar da bir bulmacan n çözümü verilmifltir. Afla daki seçeneklerden bir tanesinden bulmacan n çözümünde bahsedilmemifltir. Buna göre

Detaylı

ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ

ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ ÖZEL SAMANYOLU LĐSELERĐ ANKARA ĐLKÖĞRETĐM MATEMATĐK YARIŞMASI 2011 / NĐSAN 5. SINIF A KĐTAPÇIĞI Bu sınav çoktan seçmeli 40 Test sorusundan oluşmaktadır. Süresi 100 dakikadır. Sınavla Đlgili Uyarılar Cevap

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 2015-2016 5. SINIF DEĞERLENDİRME SINAVI - 1 İNGİLİZCE Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... SORU SAYISI : 20 SINAV

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF 1. DÖNEM T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ MERKEZİ ORTAK (MAZERET) SINAVI 13 ARALIK 2015 Saat:

Detaylı

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları

AKDAY 4.Sınıf İngilizce Konu Başlıkları AKDAY 4.Sınıf İngilizce UNIT1 IN THE CLASSROOM UNIT2 CHILDREN'S DAY UNIT3 FREE TIME UNIT4 CARTOON CHARACTERS UNIT5 MY DAY UNIT6 DOING EXPERIMENTS UNIT7 JOBS UNIT8 MY CLOTHES AKDAY 4.Sınıf Matematik Dikey

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika

THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012. Süre: 1 saat ve 30 dakika THE ENGLISH SCHOOL GİRİŞ SINAVI 2012 MATEMATİK BİRİNCİ SINIF Süre: 1 saat ve 30 dakika Tüm soruları cevaplayınız. Tüm işlemlerinizi gösteriniz ve cevaplarınızı soru kâğıdında ılan uygun yerlere yazınız.

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ 2015 8. SINIF 1. DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 09.00 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

CÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ 2015 8. SINIF 1. DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 09.00 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADAYLARIN DİKKATİNE!

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ADAYLARIN DİKKATİNE! 8. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SEVİYE BELİRLEME SINAVI 8 HAZİRAN 2013 Saat: 10.00 Adı ve Soyadı:... A KİTAPÇIK TÜRÜ TEST ADI SORU SAYISI TÜRKÇE 23 MATEMATİK 20 FEN ve TEKNOLOJİ 20 SOSYAL BİLGİLER

Detaylı

Online Değerlendirme Sınavı 5 / 4. Sınıf Türkçe 1.

Online Değerlendirme Sınavı 5 / 4. Sınıf Türkçe 1. Online Değerlendirme Sınavı 5 / 4. Sınıf Türkçe 1. Set A Kraliçe arı Yaşlı arı Nöbetçi arı Minik arı 2. Yaşlı arı Nöbetçi arı Minik arı Kraliçe arı 3. Sırtındaki çuvalı önümüze bırakarak; "Oğul, açız;

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir?

4. S n f. Bu konuflman n geçti i resim afla - dakilerden hangisidir? name is Engin. Konuflmay resme göre tamamlayan ifade afla dakilerden hangisidir? NG L ZCE 4. S n f Adı - Soyadı:... Numarası:... Sınıfı:... TALKING ABOUT CLASSROOM RULES, GREETINGS, SUBJECT PRONOUNS Test 1 1. 5. Good night Ahmet. Good night Mehmet. Bu konuflman n geçti i resim afla

Detaylı

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce ÖDEV- 3 ADI SOYADI:.. HAYAT BİLGİSİ Tırnaklar, el ve ayak parmaklarının ucunda bulunur. Tırnaklar sürekli uzar. Uzayan tırnakların arasına kir ve mikroplar girer. Bu yüzden belli aralıklarla tırnaklar

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF ALMANCA 2015 8. SINIF 1. DÖNEM ALMANCA DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 26 KASIM 2015 Saat: 11.20

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (CÖS) EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ 5 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (CÖS) EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ 5 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI LİSANS (CÖS) EĞİTİM BİLİMLERİ TESTİ 5 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

TÜRKÇE. Değerlendirme 1 Harf Bilgisi. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B.

TÜRKÇE. Değerlendirme 1 Harf Bilgisi. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B. Ad :... Değerlendirme 1 Harf Bilgisi 1. 5. Selin Süt içmeyi seviyorum. Selin in cümlesindeki hangi sözcüğün harf sayısı en azdır? Seviyorum Süt Anne Dede Baba Yukarıda verilen sözcüklerin hangisi sözlükte

Detaylı

FEN VE TEKNOLOJİ. İskeletin Görevleri İskeletin Kısımları 4. SINIF. Soru 1: Vücuda şekil veren ve harekete yardımcı olan sert yapılar nelerdir?

FEN VE TEKNOLOJİ. İskeletin Görevleri İskeletin Kısımları 4. SINIF. Soru 1: Vücuda şekil veren ve harekete yardımcı olan sert yapılar nelerdir? 4. SINIF 1. İskeletin Görevleri İskeletin Kısımları Soru 1: Vücuda şekil veren ve harekete yardımcı olan sert yapılar nelerdir? 3. Soru 2: Uzunlukları ve şekilleri farklı kemiklerin bir araya gelmesi ile

Detaylı

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM ÜNİTE 1 VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ - 1 Ad :... Soyad :... Vücudumuzu ayakta tutan, hareket etmemizi sağlayan ve bazı önemli organları koruyan sert yapıya iskelet denir. İskelet

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A SINAV TARİHİ VE SAATİ : 28 Nisan 2007 Cumartesi, 09.30-11.00

A SINAV TARİHİ VE SAATİ : 28 Nisan 2007 Cumartesi, 09.30-11.00 TÜBİTAK TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI 12. ULUSAL İLKÖĞRETİM MATEMATİK OLİMPİYATI SINAVI - 2007 Birinci Bölüm Soru kitapçığı türü A SINAV TARİHİ

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM AKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHERLİK HİZMETLERİ GENEL

Detaylı

TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010

TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010 TÜRKÇE GÜNLÜK ÖDEV ADI SOYADI: 26 / 11 / 2010 Konu Tarama Testi 1. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde altı heceden oluşan sözcük vardır? A) Babam misafirlerimizi karşılamaya gitti. B) Kırtasiyeden aldığım

Detaylı

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ.

BAŞLAYINIZ DENİLMEDEN SORU KİTAPÇIĞINI AÇMAYINIZ. KİTAPÇIK TÜRÜ A T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 7. GRUP TEKNİSYEN (MAKİNE RESSAM) ADALET BAKANLIĞI ADLİ TIP

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! KİTPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MTEMTİK 016 8. SINIF. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI 7 NİSN 016 Saat: 10.10 dı ve Soyadı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI EKİM EYLÜL İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI ÖZEL BEYLERBEYİ ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMAN VE SU TEMASI EYLEM PLANI AYLAR EYLEM VE ETKİNLİKLER UYGULAMA Türkiye Çevre

Detaylı