Matematik. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük. Fen ve Teknoloji. İngilizce. Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Türkçe

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Matematik. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük. Fen ve Teknoloji. İngilizce. Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi. Türkçe"

Transkript

1 TEOG SINAV SİSTEMİ

2 Fen ve Teknoloji Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Matematik Türkçe T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İngilizce

3 Ortak değerlendirmeler her dönem iki yazılısı olan derslerden BİRİNCİSİ, üç yazılısı olan derslerden ise İKİNCİSİ olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak. Ortak değerlendirmeler her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek.

4 1. Sorular Klasik mi yoksa Test şeklinde mi olacak? Sorular test şeklinde çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak yanlış 1 doğruyu götürecek mi? Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. 3. Hangi dersten, kaç soru sorulacak? Her bir dersten 20 soru sorulacak

5 2. dönem merkezi sistem ortak sınavın ise NİSAN Çarşamba- Perşembe 2016 da yapılması planlanmıştır.

6 ORTAK SINAVLAR 27 NİSAN OTURUMLARI DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe Dakika Matematik Dakika Din Kültürü ve Ahlak Bil Dakika ORTAK SINAVLAR 28 NİSAN OTURUMLARI DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji Dakika T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dakika Yabancı Dil Dakika oges.meb.gov.tr adresinde örnek sorular yayımlanacaktır.

7 Sınav Türkiye saatiyle da başlayacaktır. Öğrenciler sınav saatinden en az 30 dakika önce okulda bulunmalıdır. Öğrenciler yanlarında en az 2 tane yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, su, şeker ve nüfus cüzdanı bulunduracaktır.

8 Sınava geç kalan öğrenciler ilk 15 dakika sınava alınacak ancak ek süre verilmeyecektir. İlk 20 dakika süresince sınıftan çıkılmayacak ilk 20 dakikadan sonra sınavını tamamlayanlar sınıftan çıkabilecekler. Sınav süresinin tamamlanmasına 5 dakika kala öğrenciler sınıftan çıkarılmayacaktır.

9 Öğrenciler sınav salonlarına yanlarında saat (saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunmayan) haricinde sözlük, hesap makinesi, cep telefonu ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın sınava alınacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı iptal edilecektir.

10 2. dönem yapılacak sınavda soruların kapsamı eğitim öğretim yılı başından ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavın yapılacağı tarihe kadar olan konu ve kazanımlardan oluşacaktır.

11 Öğrenciler sınava nerede girecekler? Öğrenciler ortak sınavlara olağanüstü haller dışında kendi okullarında girecek.

12 Öğrencinin sınava gireceği sınıf ve sıra bilgisi e- okul sistemi üzerinden yayımlanacaktır. Bu listeler sınav salonlarının dışına asılacak öğrenciler sınıf yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Sınavda gözetmen olan öğretmenlerin açıklamaları dikkatlice dinlenilecek sınavın başlamasıyla soru sorulamayacaktır.

13 Sınav sırasında tuvalet ya da herhangi bir ihtiyaç nedeniyle sınıftan çıkılmayacaktır. Cevap anahtarları dağıtıldığında üzerindeki bilgilerin öğrenciye ait olup olmadığı öğrencinin kendisi tarafından kontrol edilecek, bilgiler doğru ise gözetmenlerin öğrenciye vereceği tükenmez kalemle aday imzası yazan kutucuğa imza atılacak Kitapçık türü mutlaka cevap kağıdına kurşun kalemle kodlanacak.

14 Öğrenciler cevaplarını yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kağıdında ilgili seçeneği bularak işaretleyecektir. Cevap kağıdına işaretlenmeyen cevaplar değerlendirmeye alınmayacaktır. Her sorunun 4 seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş ya da iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

15 Sınavlardan sonra cevap kağıdının değerlendirmesi yapılırken aynı sınıfta sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında bilgisayar sistemi aracılığıyla ikili/toplu kopya taraması yapılır. Sınav bitiminde cevap anahtarı ve soru kitapçığı sınav görevlilerine teslim edilecek ve sınav yoklama tutanağına imza atılacaktır. Soru kitapçıkları 28 Nisan Perşembe günü saat dan itibaren dağıtılacaktır. Bu nedenle kitapçıklarınızın üzerine isim yazmanız faydalı olacaktır.

16 Mazeret sınavı yapılacak mı? Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen sınav merkezlerinde 2. mazeret sınavları Mayıs 2016 mazeret sınavı yapılacak. Geçerli bir mazereti olmadığı halde ortak sınava katılmayan öğrenciler mazeret sınavına giremeyeceklerdir.

17 Sınava katılmayan öğrencilerin bilgileri okul müdürlüğü tarafından sınav günü e-okul sistemine işlenecektir. 8. sınıf öğrencileri 2014 yılı PYBS ye girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık ve bursluluktan faydalanmak isteyen öğrenciler PYBS klavuzu yayınlandığında istenen belgeleri getirerek başvuru yapabileceklerdir.

18 Ortak sınavların sonuçları Bakanlık tarafından haziran ayında e-okul sistemine işlenecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi ayrıca gönderilmeyecektir.

19 Öğretmenler kendi okullarından mı görev alacak? Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapacak.

20 DERSLERİN KAT SAYISI DERSİN ADI KATSAYI TÜRKÇE 4 MATEMATİK 4 FEN B. 4 İNKILAP 2 İNGİLİZCE 2 DİN K. 2

21 1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1) OSP1 = ((( (Türkçe x 4+ Mat x 4 + Fen x4 +İnk.Tar.x 2+Yab.Dil x 2+ Din x 2) / 18) / 100) x 700) (85x4 + 35x4 + 90x4 + 85x2 + 60x2 + 75x2) /18) / 100) x 700)=

22 2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2) ((( (90x4 + 75x4 + 70x4 + 80x2 + 70x2 + 75x2) /18) / 100) x 700)= Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) = (OSP1 + OSP2) / 2 = ( ) / 2 =

23 TEOG TERCİH PUANI 8.Sınıf Yılsonu Başarı Puanı Sınıf Yılsonu Başarı Puanı Sınıf Yılsonu Başarı Puanı Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı Yerleştirmeye esas puan (YEP) Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır. Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) = ( YBP8 + YBP7 + YBP6 + AOSP ) /2 = ( ) / 2 =

24 TEOG A 5 HAFTA KALA Günlük ders tekrarlarınızı ihmal etmeyin Derse hazırlanarak gelin Öğretmenlerinizin verdiği ödevleri testleri mutlaka çözün Günlük düzenli olarak soru çözmeye gayret edin

25 TEOG A 5 HAFTA KALA Deneme sınavlarındaki yanlışların sebeplerini inceleyin ve önlem alın Haftalık ve aylık tekrarlarla konuları pekiştirin Kitap okumayı ihmal etmeyin

26 TEOG A 1 HAFTA KALA Ders çalışmaya devam edin sakın bırakmayın, ama kendinize de aşırı derecede yüklenmeyin Bol bol deneme çözün ve deneme çözerken süre tutun, deneme sonuçlarını kesinlikle analizleyin 2. Teog konularına ağırlık verin özellikle son konulara yoğunlaşın

27 TEOG A 1 HAFTA KALA Teog bu sene zor mu olacak ; 2. Teog daha mı zor olacak Kazanamazsam ne olur

28 TEOG A 1 GÜN KALA Zihin açar diye bal pekmez gibi ürünleri tüketmeyin. Bitki çaylarını tüketmeyin. İshal ya da kabız yapabilecek yiyeceklerden uzak durun. Kesinlikle dışarıda yemek yemeyin. Yatmadan önce geç saatlerde yemek yemeyin.

29 TEOG A 1 GÜN KALA Saat arası kaliteli uyku için çok önemli bu nedenle arası yatmaya çalışın. Erken uyumalıyım diye kendinizi şartlandırmayın. Bu sizi daha çok strese sokabilir ve uykunuz iyice kaçabilir. Elbette uyku saati kişiden kişiye değişebilir.

30 TEOG A 1 GÜN KALA Son gün ders çalışabilirsiniz. Kendinizi zorlamayın istediğiniz zaman ders çalışmayı bırakın Çıkmış soruları çözmediyseniz son gün çözebilrsiniz yada önceden çözdüyseniz göz gezdirebilirsiniz Heyecanlanmanız çok normal bu bir sınav ve sadece heyecanlanan da siz değilsiniz

31 UNUTMAYIN En büyük düşmanınız aşırı stres ve heyecan. Mümkün olduğunca sakin olmaya çalışın. TEOG sadece bir sınav! Ve zor bir sınav değil. Hepinize başarılar dilerim.

32 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER HURİYE ALTUN HÜSEYİN SEVİM KÖROĞLU ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir. SINAVIN UYGULANACAĞI DERSLER 2015-2016 eğitim

Detaylı

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi KAMİL ÖZKAN MERCİN (Rehber Öğretmen) (GÜNCELLENME TARİHİ 7 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni

Detaylı

Sınav Öncesi Velilere Öneriler

Sınav Öncesi Velilere Öneriler Sınav Öncesi Velilere Öneriler ÖZDEN AKSUNGUR (GÜNCELLENME TARİHİ 13 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel,sürdürülebilir

Detaylı

1998-2014 YILLARI ARASI LISELERE GEÇIŞ 1998 8.SINIF 6-7-8.SINIF SBS 2011 TEOG LGS OKS SBS İSİMLER DEĞİŞTİ SİSTEM DEĞİŞTİ AMA YERLEŞTİRME DEĞİŞMEDİ

1998-2014 YILLARI ARASI LISELERE GEÇIŞ 1998 8.SINIF 6-7-8.SINIF SBS 2011 TEOG LGS OKS SBS İSİMLER DEĞİŞTİ SİSTEM DEĞİŞTİ AMA YERLEŞTİRME DEĞİŞMEDİ 1 1998-2014 YILLARI ARASI LISELERE GEÇIŞ 1998 8.SINIF 6-7-8.SINIF 2004 SBS LGS OKS 2007 İSİMLER DEĞİŞTİ SİSTEM DEĞİŞTİ AMA YERLEŞTİRME DEĞİŞMEDİ SBS 2011 TEOG 2014 2 1998 DEN 2014 E NELER DEĞİŞTİ? 1998:

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜRKİYE DE SINAV SİSTEMİ 1997-2004 Yılları Arasında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2005-2008 Yılları Arasında Ortaöğretim

Detaylı

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI. Mesut YAŞAR MEB Uzman Yardımcısı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI. Mesut YAŞAR MEB Uzman Yardımcısı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Mesut YAŞAR MEB Uzman Yardımcısı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçişe dair yeni uygulamanın işlevsel,sürdürülebilir ve esnek

Detaylı

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

DÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! D KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman

TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman TEOG Sınav Sistemi (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Meral ÖZTÜRK GÜNEL Uzm Psikolojik Danışman UYGULAMA 2014-2015 eğitim - öğretim yılından altı ders için 8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir. ORTAK SINAVLAR 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan ORTAK SINAVLAR ile yerleştirileceklerdir. 1.DÖNEM: Kasım 2016 2.DÖNEM: Nisan 2017 Tarihlerinde

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARI;

ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARI; 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARI; TEOG NEDİR? (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ) 8. sınıf öğrencileri için yapılan 12 merkezi ortak sınavın kısa adıdır. Merkezi ortak sınavın yapılacağı

Detaylı

MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ

MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ 2013-2014 Eğitim-öğretim yılında, 8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi Sınav yapılacak. 1 dönemde 3 sınavı olan dersten 2.si,

Detaylı

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir. 2014-2015 eğitim - öğretim yılından

Detaylı

ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜRKİYE DE SINAV SİSTEMİ 1997-2004 Yılları Arasında Liselere

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. TEOG SINAVI 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. 2016-2017 eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel

Detaylı

KEZBAN ALİ ÇINAR İMAMHATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ

KEZBAN ALİ ÇINAR İMAMHATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ KEZBAN ALİ ÇINAR İMAMHATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ 2015-2016 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) ORTAK SINAVLARIN TARİHLERİ 1.DÖNEM: 25-26 Kasım 2015 2.DÖNEM: 27-28 Nisan 2016 SINAVLARIN GÜNLERİ

Detaylı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAV Kılavuzu http://bursa.meb.gov.tr ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının

Detaylı

TEOG. TEMEL EĞITIMDEN ORTAÖĞRETIME GEÇIŞ ISMI VERILEN KıSA ADıYLA TEOG,

TEOG. TEMEL EĞITIMDEN ORTAÖĞRETIME GEÇIŞ ISMI VERILEN KıSA ADıYLA TEOG, TEOG TEMEL EĞITIMDEN ORTAÖĞRETIME GEÇIŞ ISMI VERILEN KıSA ADıYLA TEOG, Teog 8. sınıf öğrencileri için yapılan 12 merkezi ortak sınavın kısa adıdır. Merkezi ortak sınavın yapılacağı dersler; Türkçe Matematik

Detaylı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçişte Yeni Sistem

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçişte Yeni Sistem Sınav Takvimi ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının İlanı 8. sınıf I. Dönem 28-29 Kasım 2013 Perşembe -Cuma 14-15 Aralık

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler TEOG Modelinin Amaçları TEOG Modelinin Uygulanması TEOG Modelinde

Detaylı

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) 2013-2014 eğitim-öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8.sınıf öğretmenleri tarafından

Detaylı

ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 EYLÜL 2014 TEOG SINAVI UYGULAMASI

ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 EYLÜL 2014 TEOG SINAVI UYGULAMASI ÖZEL TARSUS SEV İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ SAYI:1 EYLÜL 2014 KADEME: -8 SINIFLAR VELİ BÜLTENİ KONU: 2014-2015 TEOG SINAVLARI SÜRECİ TEOG SINAVI UYGULAMASI Bu sene 8.sınıflara,

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR

2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR 8 inci sınıflar için 1. dönem ortak sınavları; 25 Kasım 2015 Çarşamba ve 26 Kasım 2015 Perşembe

Detaylı

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Yeni Sınav Sisteminin Kuralları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim

Detaylı

HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU. ENVER TÜBEK Rehberlik Öğretmeni

HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU. ENVER TÜBEK Rehberlik Öğretmeni HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU ENVER TÜBEK Rehberlik Öğretmeni TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEOG İLE ÖĞRENCİ ALAN LİSELER Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu Liselerine,

Detaylı

İLKOKUL AKRAN VE SİBER ZORBALIĞA KARŞI

İLKOKUL AKRAN VE SİBER ZORBALIĞA KARŞI İLKOKUL AKRAN VE SİBER ZORBALIĞA KARŞI Akran ve siber zorbalık durumlarıyla çocuklarımız son dönemlerde daha fazla karşı karşıya kalmaktadır. Bu doğrultuda 3.sınıf öğrencilerimize İlkokul Rehber Öğretmeni

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM ORTAK SINAVI TEST VE MADDE İSTATİSTİKLERİ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM ORTAK SINAVI TEST VE MADDE İSTATİSTİKLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERİ ANALİZİ VE İZLEME DEĞERLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM ORTAK SINAVI TEST VE MADDE

Detaylı

Mazeret Sınavlarının Uygulanması

Mazeret Sınavlarının Uygulanması Mazeret Sınavlarının Uygulanması 1 Geçerli bir mazereti sebebiyle merkezi sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacaktır. Merkezi sınava giremeyen öğrencilerden

Detaylı

MEB ORTAK SINAVLAR UYGULAMADA TEMEL İLKELER. Ali ERDOĞAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN

MEB ORTAK SINAVLAR UYGULAMADA TEMEL İLKELER. Ali ERDOĞAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN MEB ORTAK SINAVLAR UYGULAMADA TEMEL İLKELER Ali ERDOĞAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçişe dair yeni uygulamanın işlevsel,sürdürülebilir

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçişe dair yeni uygulamanın işlevsel, sürdürülebilir

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN Telafi imkanı sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmak Orta ve uzun vadede öğrencinin ders dışı sosyal,

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçişe dair yeni uygulamanın işlevsel, sürdürülebilir

Detaylı

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ile Çocuk Koruma Kanunu kapsamına giren öğrencilerden sınav ücreti alınmayacak.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ile Çocuk Koruma Kanunu kapsamına giren öğrencilerden sınav ücreti alınmayacak. SBS, ilköğretim 7. sınıflar için 5 Haziran 2011 Cumartesi, 8. sınıflar için 4 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak. Sınav, yurtiçinde 81 ilde, yurtdışında Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt,

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak

Detaylı

Bu kılavuzda öğretim yılı ortak sınavları ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.

Bu kılavuzda öğretim yılı ortak sınavları ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır. GENEL AÇIKLAMALAR Bu kılavuzda 2016-2017 öğretim yılı ortak sınavları ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır. Ortaokulların 8 inci sınıflarında Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (Genel Açıklamalar) 2013-2014

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (Genel Açıklamalar) 2013-2014 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (Genel Açıklamalar) 2013-2014 1 SINAV TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının İlanı 8. sınıf I. Dönem 28-29 Kasım 2013

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir

Detaylı

ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 2 SUNUNUN KAPSAMI Bu sunum Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınavının ilimiz

Detaylı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Türkiye Geneli Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Aynı Günı Aynte Saat Sınav tarihi 9 Son basvuru tarihi 1 Nisan Nisan CUMARTESİ CUMA 16 16 3. sınıf 4, 5, 6,7 ve 8.sınıf Saat.00 Saat 14.00 Sözel

Detaylı

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU 2014 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU İstanbul Aydın Üniversitesinin öğrencilere armağanıdır. pergel_orta_ogretime_gecis_sistemi.indd 1 27.11.2013 09:57 pergel_orta_ogretime_gecis_sistemi.indd

Detaylı

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ

EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ EVRİM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ TEOG Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli TEOG, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Yerleştirme puanı (YEP) Ortaöğretime

Detaylı

Değerlendirme Sınavı 3 2. Sınıf CEVAP ANAHTARI

Değerlendirme Sınavı 3 2. Sınıf CEVAP ANAHTARI Değerlendirme Sınavı 3 2. Sınıf Kitapçık A Türkçe A B C A B C C A C B C B C A A Matematik A C A B A B C B C C B A C A B Hayat C A B B C A B A C B C A B A C İngilizce B B C C A Türkçe B C A A A B C A B

Detaylı

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU. İLBAP ve TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU

ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU. İLBAP ve TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU ÖZEL ANTALYA ENVAR ORTAOKULU İLBAP ve TEOG BİLGİLENDİRME SUNUMU TÜRKİYE DE SINAV SİSTEMİ 1997-2004 Yılları Arasında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2005-2008 Yılları Arasında Ortaöğretim Kurumları Sınavı

Detaylı

TEMEL ÖĞRETİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ REHBER ÖĞRETMEN MUSTAFA KESTANE

TEMEL ÖĞRETİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ REHBER ÖĞRETMEN MUSTAFA KESTANE TEMEL ÖĞRETİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 2016-2017 REHBER ÖĞRETMEN MUSTAFA KESTANE 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) geçiģ sistemi olan TEOG sınavı ile yerleģtirileceklerdir.

Detaylı

ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORTAK SINAVLARA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 2014-2015 Öğretim yılında gerçekleştirilecek ortak sınavların

Detaylı

altın nesil İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ Türkçe 1 DENEME 1 İnsan Hak. Demokrasi 1

altın nesil İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ Türkçe 1 DENEME 1 İnsan Hak. Demokrasi 1 altın nesil İLKOKULU VE ORTAOKULU 05-06 ÖĞRETİM YILI l. DÖNEM SINAV TAKVİMİ EKİM 0 Salı Türkçe DENEME 7 Salı Pazartesi Demokrasi Türkçe KASIM 3 Salı 4 Çarşamba 5 Perşembe 6 Cuma 9 Pazartesi 0 Salı Çarşamba

Detaylı

2016 TEOG SĠSTEMĠ REHBERLĠK

2016 TEOG SĠSTEMĠ REHBERLĠK 2016 TEOG SĠSTEMĠ REHBERLĠK CANAN HANSOY REHBER ÖĞRETMEN 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleģtirileceklerdir. 2015-2016 eğitim - öğretim yılından

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR

2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR 0-0 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL AÇIKLAMALAR inci sınıflar için II. dönem Ortak Sınavları; Nisan 0 Çarşamba ve Nisan 0 Perşembe günleri yapılacaktır.

Detaylı

Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.

Modelin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir. Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir ve esnek bir nitelik göstermesi büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede, öğrenci, öğretmen

Detaylı

Ders Anlatım Föyü Nedir?

Ders Anlatım Föyü Nedir? www.bilgiyoluyayincilik.com www.dersanlatimfoyleri.com Ders Anlatım Föyü Nedir? Bir konunun anlatılması ve öğrenilmesi için gereken bilgileri ve adımları içeren en küçük yapıdaki kitapçıktır. Her föy bir

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ-MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ VE AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ-MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ VE AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU SINAVINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ-MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 1.Oturum- 11 Haziran 2016 Cumartesi 09: 30 (180 dakika-en fazla 8 ders) 2.Oturum- 11 Haziran 2016 Cumartesi 14: 00 (180 dakika-en fazla 8 ders) 3.Oturum-

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- Kılavuzu http://www.meb.gov.tr ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının

Detaylı

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU. İstanbul Aydın Üniversitesinin öğrencilere armağanıdır. www.bildershaneleri.

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU. İstanbul Aydın Üniversitesinin öğrencilere armağanıdır. www.bildershaneleri. 2014 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) ÖĞRENCİ ve VELİ KILAVUZU İstanbul Aydın Üniversitesinin öğrencilere armağanıdır. www.bildershaneleri.com 2014 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) Sistemin Niteliği

Detaylı

ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ

ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ 2016-2017 KAYIT TAKVĐMĐ VE KAYIT KABUL YÖNERGESĐ ĐTÜ GELĐŞTĐRME VAKFI OKULLARI ĐZMĐR ÖZEL ANADOLU LĐSESĐ KAYIT KABUL YÖNERGESĐ A ) Lise Kayıt Kabul

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI e- Kılavuzu http://www.meb.gov.tr ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Sayı : 39339088/480/3511492 22/11/2013 Konu: Ortak Sınavlar GENELGE 2013/33 28 Kasım 2013 Perşembe ve 29 Kasım 2013 Cuma günü

Detaylı

TEOG Sınavı Tatil Duyurusu

TEOG Sınavı Tatil Duyurusu TEOG Sınavı Tatil Duyurusu Sayın Velimiz, Milli Eğitim Bakanlığı nın 22.10.2013 tarih ve 3018736 sayılı yazısı ile ortaokulların 8. sınıfında öğrenim gören öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesinde

Detaylı

Sınavlar aşağıdaki esaslara göre yürütülecek ve neticelendirilecektir.

Sınavlar aşağıdaki esaslara göre yürütülecek ve neticelendirilecektir. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2016 GRAFİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI A- GENEL ESASLAR Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümüne 2016-2017

Detaylı

T.C RİZE VALİLİĞİ ÇAYELİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I

T.C RİZE VALİLİĞİ ÇAYELİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I T.C RİZE VALİLİĞİ ÇAYELİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM KİMYA DERSLERİ İLÇE ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI KARAR TUTANAĞIDIR Zümre No: 1 Dersin Adı: Kimya Zümre başkanı: Osman

Detaylı

TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler

TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler Ortak Sınavları Tanıyalım TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler 2013-2014 yılından itibaren uygulanmaya başlanan, 6 temel ders için, 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ NO OKUL/KURUM/ KURUL/İŞLEM 1 TARİH 21 Temmuz - 12 Eylül 2014 01 Eylül - 26 Eylül 2014 Örgün ve Yaygın Eğitim nda 2 01 Eylül 2014, Pazartesi Öğretmenlerin Göreve Başlaması 3 Eğitim 4 5 6 7 9 10 8 Okul Öncesi

Detaylı

TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler

TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler Seda Akmeşe Ortaokul Psikolojik Danışmanı (Büyükçekmece) Ortak Sınavları Tanıyalım TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler 2013-2014 yılından itibaren uygulanmaya başlanan, 6 temel ders için,

Detaylı

İstanbul, 21 Eylül 2015. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokul Bilgilendirme Yazısı. Sevgili Velimiz,

İstanbul, 21 Eylül 2015. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokul Bilgilendirme Yazısı. Sevgili Velimiz, İstanbul, 21 Eylül 2015 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Ortaokul Bilgilendirme Yazısı Sevgili Velimiz, Birinci Genel Veli Toplantımızda sizlerle paylaşacağımızı bildirdiğimiz Bireysel veli öğretmen görüşme

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO)

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO) BİLKENT ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ DİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İDMYO) İNGİLİZCE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI (COPE) I. ve II. AŞAMA KILAVUZU EYLÜL 2016 İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından uygulanan

Detaylı

Asil öğretmenliğe geçiş sınav yerleri açıklandı

Asil öğretmenliğe geçiş sınav yerleri açıklandı On5yirmi5.com Asil öğretmenliğe geçiş sınav yerleri açıklandı MEB asil öğretmenliğe geçiş sınav yerlerini açıkladı. Yayın Tarihi : 12 Mart 2016 Cumartesi (oluşturma : 2/3/2017) Milli Eğitim Bakanlığı asil

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM Halk Eğitim / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci

Detaylı

TAM SAYILARLA İŞLEMLER

TAM SAYILARLA İŞLEMLER TAM SAYILARLA İŞLEMLER 5 4 3 2 1 1 TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında meteorolojik gözlemler, hava tahminleri ve iklim değişiklikleri

Detaylı

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ

İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ İSTANBUL İLİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 4, 5, 6. SINIFLAR ARASI MATEMATİK OLİMPİYATI SORU KİTAPÇIĞI 13 NİSAN 2013 T.C İSTANBUL VALİLİĞİ ÖZEL AKASYA KOLEJİ DİKKAT: 1. Soru kitapçıklarını kontrol ederek, baskı

Detaylı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş TEOG 2016-2017 Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş TEOG AMACI NEDİR? Sınav ile öğrenci alan okullara girmek için uygulanan seçme ve yerleştirme işleminin sistemli halidir. TEOG UYGULAMASI 2013-2014 eğitim

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : 34878943-480.01-E.11647868 13.11.2015 Konu: Ortak Sınavlar 1.Dönem Genelgesi GENELGE 25 Kasım 2015 Çarşamba

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1 YAPILACAK İŞ Öğrencilerinin Beceri Eğitimlerinin Sona Ermesi Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınav Öncesi Öğretmenler Kurulu Öğrencilerinin Beceri Eğitimi Sınavı 2 KURBAN BAYRAMI 21 Eylül 2015

Detaylı

HEPİMİZİN AMACI AYNI: BAŞARI...

HEPİMİZİN AMACI AYNI: BAŞARI... BAŞARDI M HEPİMİZİN AMACI AYNI: BAŞARI... Her bir ders için yapılacak sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacaktır. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

Detaylı

MODÜL 1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SUNU 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI MERKEZİ ORTAK BİLGİLER SINAV TEMEL

MODÜL 1 BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SUNU 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI MERKEZİ ORTAK BİLGİLER SINAV TEMEL MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ http://bursa.meb.gov.tr/oges MODÜL 1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI

Detaylı

ÖZEL EKOL KOLEJİ ORTAOKULU. MELİKE ŞAHİN (Rehber Öğretmen)

ÖZEL EKOL KOLEJİ ORTAOKULU. MELİKE ŞAHİN (Rehber Öğretmen) ÖZEL EKOL KOLEJİ ORTAOKULU MELİKE ŞAHİN (Rehber Öğretmen) 2014-2015 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir. 2014-2015

Detaylı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete)

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği 07.09.2013 tarihli 28758 sayılı Resmi Gazete) MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ Geç Gelme, Devamsızlık ve

Detaylı

Yerleştirme yedek kayıt işlemleri yapılacak mıdır? Yerleştirme işlemleri bir defada yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır.

Yerleştirme yedek kayıt işlemleri yapılacak mıdır? Yerleştirme işlemleri bir defada yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır. Yerleştirme takvimi nasıl işleyecek? YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ TAKVİMİ Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı 04 Temmuz 2014 8 inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı 07 Temmuz 2014 Yerleştirme

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- KILAVUZU. http://www.meb.gov.tr

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- KILAVUZU. http://www.meb.gov.tr T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- KILAVUZU http://www.meb.gov.tr ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TED ANKARA KOLEJİ VAKFI OKULLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2010 2011 ÖĞRETİM YILI 4 ÜNCÜ, 5 İNCİ ve 6 NCI SINIFLAR ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

Detaylı

KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE KİTAP OKUMA YARIŞMASI PROJE ŞARTNAMESİ

KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE KİTAP OKUMA YARIŞMASI PROJE ŞARTNAMESİ KÜTAHYA EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE KİTAP OKUMA YARIŞMASI PROJE ŞARTNAMESİ 2016 Bu Şartname Kitap Okuma Yarışması adlı projemizin, amacını, katılım şartlarını, yarışmanın şeklini, başvuru şeklini, yürütme

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 60305806/102/3707190 03/09/2014 Konu: 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi

T.C. ÇANAKKALE VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 60305806/102/3707190 03/09/2014 Konu: 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi T.C. ÇANAKKALE VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sayı : 60305806/102/3707190 03/09/2014 Konu: 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi VALİLİK MAKAMINA İlgi : Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. 8. Sınıflar Orta Öğretime Geçiş Sınavları Programı 28-29 Kasım 2013

T.C. TRABZON VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. 8. Sınıflar Orta Öğretime Geçiş Sınavları Programı 28-29 Kasım 2013 T.C. TRABZON VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 8. Sınıflar Orta Öğretime Geçiş Sınavları Programı 28-29 Kasım 2013 Sınavın Amacı Öğrenci, öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Eğitim sürecinde öğretmenlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

2014-2015 ORTAK SINAVLARDA (MAZERET) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR (MAZERET) GENEL AÇIKLAMALAR

2014-2015 ORTAK SINAVLARDA (MAZERET) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR (MAZERET) GENEL AÇIKLAMALAR 2014-2015 ORTAK SINAVLARDA (MAZERET) DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR (MAZERET) GENEL AÇIKLAMALAR İkinci dönem ortak sınavları; 16 Mayıs 2015 Cumartesi ve 17 Mayıs 2015 Pazar günleri yapılacaktır.

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel ortaöğretim

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2014

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2014 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ 2014 TEK SINAVLI BİR SİSTEMDEN ÇOK SINAVLI SİSTEME Bu sistemden önce 8.sınıfta uygulanan sistemde Ortaöğretime Geçiş TEK SINAV ile yapılmaktaydı ve sınav sadece

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ. 4.,5.,6., ve 10 SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ. 4.,5.,6., ve 10 SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI 17-18 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİRİLİŞ KOLEJİ 4.,5.,6.,7.8.9. ve SINIFLAR İÇİN BURSLULUK SINAVI Başvuru Süresi Sınav Tarihi ve Saati Sınav Yeri Sınav Ücreti Aralık 17 Ocak 18 13 Ocak 18 Cumartesi 8.9. ve. Sınıflar

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. YAPILACAK İŞ TARİHİ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması 01 Eylül 2015 Salı Örgün

Detaylı

ESKİPAZAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAOKUL VE LİSELER ARASI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ BİLGİ YARIŞMASI

ESKİPAZAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAOKUL VE LİSELER ARASI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ BİLGİ YARIŞMASI ESKİPAZAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAOKUL VE LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI AMAÇ: Öğrencilerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Siyer Temel Dini Bilgiler derslerinde işlenen bilgilere farkındalık oluşturmak

Detaylı

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU YETENEK SINAVI ( %70 ) Yetenek sınavında adayların değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılır. Bu puanın % 70 i

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

DÜZEY BELİRLEME SINAVI

DÜZEY BELİRLEME SINAVI ÖZEL KÜLTÜR LİSESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK, 9, 10 VE 11. SINIFLAR DÜZEY BELİRLEME SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 2015-İSTANBUL 1 KÜLTÜR LİSESİ HAZIRLIK-9-10-11. SINIFLAR OKUYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN DÜZEY

Detaylı

BİLGİ VE GENEL YETENEK YARIŞMASI

BİLGİ VE GENEL YETENEK YARIŞMASI BİLGİ VE GENEL YETENEK YARIŞMASI Sınav Başvuru Süresi 20 OCAK 2016 29 ŞUBAT 2016 Sınav Tarihi ve Saati OTURUMLAR BAŞLANGIÇ SAATLERİ SINAV TARİHİ 1. SEANS 10.00 06 Mart 2. SEANS 14.00 2016 GRUPLAR ERCİYES

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI e- Kılavuzu http://www.meb.gov.tr ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri

Detaylı

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI

MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI MERAL-MUAMMER AĞIM ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA PLANI Öğrencilerimiz; okulumuzda öğrenci merkezli öğretim yöntemleriyle, problem çözme, deney yapma, tartışma ve sorgulamaya

Detaylı

2014-2015 ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR TARİHİ VE SÜRESİ

2014-2015 ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR TARİHİ VE SÜRESİ 2014-2015 ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ORTAK SINAVLAR TARİHİ VE SÜRESİ 8 inci sınıflar için yapılacak dönem ortak sınavları; 26 Kasım 2014 Çarşamba ve 27 Kasım 2014 Perşembe günleri yapılacaktır.

Detaylı

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARI GENEL AÇIKLAMALAR

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARI GENEL AÇIKLAMALAR ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARI GENEL AÇIKLAMALAR İSTEK ÖZEL ACIBADEM ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri

Detaylı

DERS SÜRE VE PERİYOTLARI

DERS SÜRE VE PERİYOTLARI DERS SÜRE VE PERİYOTLARI Okul Öncesi Okul öncesi dönem 4 yaş grubunda dersler 08:30 da başlar ve 12:00 da sona erer. Ana sınıflarda ise dersler 08:00 da başlar, 12:00 da sona erer. Her iki yaş grubunda

Detaylı