Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015)"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Kobani nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere Urfa nın Suruç ilçesinde toplanan gençlerin basın açıklamasına canlı bomba saldırısı düzenlendi, 32 kişi öldü. PKK misillemelere başladı. (Haberin devamı Bültende) *** Adıyaman da arazi taraması yapan jandarma timiyle PKK güçleri arasında çıkan çatışmada bir asker hayatını kaybetti. *** IŞİD, Suriye topraklarından Kilis e saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada bir astsubay hayatını kaybederken, dört asker yaralandı. Ankara da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan Özel Güvenlik Toplantısı nın ardından TSK, Suriye deki IŞİD hedeflerine yönelik bir hava operasyonu düzenledi. IŞİD'e karşı mücadelede İncirlik Hava Üssü nün kullanımı konusunda Türkiye ile ABD'nin anlaşmaya vardığı açıklandı. *** Hava harekatına eş zamanlı olarak polisin IŞİD, PKK ve DHKP/C yönelik İstanbul merkezli 16 ilde düzenlediği operasyonda 297 kişi gözaltına alındı. Operasyon sırasında Bağcılar'da çıkan çatışmada DHKP- C üyesi Günay Özaslan hayatını kaybetti. *** Genelkurmay yetkilerinin de katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısında Suriye sınırında tüm teknolojik imkanların kullanılacağı bir Entegre Sınır Güvenlik Sistemi kurulmasına karar verildi. CNNTürk yayınına katılan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, sınır hattı için bugüne kadar harcanan paranın 110 milyon lira olduğunu, açıklanan bu proje içinse 4 milyar lira ayrıldığını belirtti. *** AKP ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin ikinci turu yapıldı. İki parti arasındaki görüşmelere heyetlerle devam edileceği ve sonuç alınırsa koalisyon için müzakere aşamasına geçileceği açıklandı. Öte yandan Başbakan Davutoğlu ve MHP lideri Bahçeli parti örgütlerinin olası bir erken seçim için hazırlıklara başlamasını isterken, CHP lideri Kılıçdaroğlu da erken seçim ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. *** Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Kıbrıs Müzakereleri nde anlaşılan noktaları açıkladı. Kurulacak iki parlamentolu yeni federal devlet için Birleşik Kıbrıs Federasyonu adının gündemde olduğunu ve her kurucu devletin kendi içinde ayrı bir vatandaşlığı olacağını belirtti.

2 *** Kobani Eş Başbakanı Enver Müslim, IŞİD e yardım eden ülkeleri ve kurumları bütün dünyaya teşhir ederek Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi nde yargılanmaları için çağrı yapacaklarını açıkladı. Müslim; Türkiye de bize destek olan arkadaşlarımız var ama katliamın içinde olanları da açıklamak boynumuzun borcu dedi Suruç ta canlı bomba saldırısı Kobani nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu nun (SGDF) çağrısıyla Urfa nın Suruç ilçesinde toplanan gençlerin basın açıklamasına bombalı saldırı düzenlendi. Canlı bombanın neden olduğu patlamada 32 kişi yaşamını yitirdi, 100 ün üzerinde insan yaralandı. Kimliği belirlenen 20 yaşındaki saldırganın IŞİD bağlantısı sebebiyle arandığı ve HDP nin Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırının failiyle ilişkisinin olduğu açıklandı. Suruç Sulh Ceza Hakimliği, saldırıya ilişkin görüntülere yayın yasağı getirdi, Twitter a erişim engellendi. Urfa 2. Sulh Ceza Hakimliği ise kısa bir süre sonra Twitter ile ilgili kararı ve görüntülerle ilgili yayın yasağını kaldırdı, saldırıyla ilgili soruşturmaya ise gizlilik kararı getirdi. Suruç taki saldırının ardından başta İstanbul olmak üzere birçok ilde düzenlenen protestolara polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Urfa Valiliği ise kent genelinde gösteri ve basın açıklamalarını yasakladı. Öte yandan Urfa nın Ceylanpınar ilçesinde iki polis evlerinde ölü bulundu. PKK polislerin Suruç taki saldırıya misilleme olarak öldürüldüğünü açıkladı. İstanbul da IŞİD li olduğu iddia edilen Mürsel Gül adlı kişi de PKK nin gençlik yapılanması YDG- H tarafından öldürüldü. Adana da da İslamcı kimliğe sahip Kalem Vakfı üyesi Ethem Türkben evinde öldürüldü. Tarsus ta da sokakta açılan ateş sonucu, aralarında eski Hüda- Par Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan'ın bulunduğu 11 kişi yaralandı. Diyarbakır da ise trafik kontrolü yapan polislere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi, 1 polis hayatını kaybetti.

3 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu yaptıkları açıklamalarda HDP yi hedef alırken, HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş, Suruç taki saldırıdan hükümetin sorumlu olduğunu belirtti, Meclisi dış politika ve çözüm süreci gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı. Ceylanpınar daki saldırıyla ilgili olarak da Biz artık ülkemizde kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz. Kan kanla temizlenmez. dedi. HDP nin çağrısına hiç bir parti olumlu yanıt vermezken, CHP son günlerde yaşanan, toplumsal barışı bozan olayların araştırılması gündemiyle TBMM'ni olağanüstü toplantıya çağırdı. BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ Milliyet Gazetesi Kadri Gürsel i işten çıkardı Milliyet Gazetesi, Suruç'taki terör saldırısından sonra Erdoğan'ı suçlayan tweetlerinden dolayı Kadri Gürsel i işten çıkardı. Gazete, Gürsel i etik kurallara, yayıncılık anlayışına ve sorumluluğuna uygun davranmamakla suçladı. Gürsel, Suruç saldırısından sonra Twitter hesabından, Yabancı liderlerin Türkiye'deki IŞİD terörünün bir numaralı sebebini oluşturan kişiyi arayıp Suruç için başsağlığı dilemeleri utanç verici mesajını paylaşmıştı. Yayın yasağı kalktı ama Diken in haberlerine erişilemiyor

4 Suruç taki terör saldırısına ilişkin görüntülere yayın yasağı getirilmesinin ardından İnternet haber portalı Diken in üç haberine ve Twitter daki haber paylaşımlarına erişim engellendi. Yayın yasağı kaldırılmasına rağmen sitenin sansürlenen haberlerine hala erişilemiyor. Bianet e sansür İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, Bianet'te yayınlanan ve Üniversite Konseyleri Derneği nin Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer hakkındaki intihal iddialarına ilişkin hazırladığı raporunu konu alan Aradaki Farkı Bulun başlıklı makalenin erişime engellenmesine karar verdi. Karar; konuyla ilgili Milliyet, İnternethaber, Memurlar.net, CNNTürk, Cumhuriyet, Aktifhaber, Sondakika, Hürriyet, Haberx, Radikal, BirGün, Bugün ve Sabah gibi sitelerdeki haberlere ilişkin URL leri de kapsıyor. Üniversite Konseyleri Derneği nin raporu için: kitap- birden- islenmis- v2- kucultulmus.pdf Etha ya Facebook sansürü

5 Etkin Haber Ajansı'nın (ETHA) Facebook sayfası Facebook ilkelerinin ihlali gerekçesiyle kapatıldı. Gerekçe olarak sayfada Kobani de yaşamını yitiren MLKP'li Halil Aksakal ın röportajının paylaşılması gösterildi. ETHA, sayfanın yeniden erişime açılması için Facebook a başvurdu. Basın Özgürlüğü Günü... Türkiye Gazeteciler Cemiyeti nin (TGC) Basın Özgürlüğü Günü olarak kutladığı 24 Temmuz da bu sene 23 gazeteci ve 9 dağıtımcı cezaevinde bulunuyor te şimdiye kadar 30 gazeteci gözaltına alındı, 4 ü TMK uyarınca 127 yıl 1 ay hapis istemiyle yargılandı. RTÜK, toplam 3 milyon 137 bin 334 TL idari para cezası verdi. 8 gazeteci, 2 gazete ve 1 hukukçu Erdoğan'a hakaret iddiasıyla 2 yıl 7 ayı ertelemeli olmak üzere toplam 4 yıl 6 ay 10 gün hapis, 31 bin 860 TL adli para cezası ve 35 bin TL de tazminat cezasına mahkum oldu. AGİT ten Dışişleri Bakanı na ifade özgürlüğü mektubu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu na bir mektup göndererek Türkiye de ifade ve medya özgürlüğünü tehdit eden yasalarda reform çağrısı yaptı.

6 Cezaevlerinde hala 21 gazetecinin bulunduğunu aktaran Mijatović; Hapsin gazeteciler ve sosyal medya kullanıcıları üzerindeki otosansür etkisi gözardı edilmemeli dedi. Mektubun tamamı için (İngilizce): HAKARET DAVALARI Ateizm Derneği Başkanı na Erdoğan a hakaretten dava Ateizm Derneği Başkanı Tolga İnci'ye, Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcılık, hazırladığı iddianamede İnci'nin 6 Kasım 2014 te yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanının bulunduğu makama yetersiz olduğu anlamını taşır nitelikte benzetmeler yaptığını ve bu benzetmeleri de başka cümlelerle pekiştirdiğini belirtti. Pankarta Erdoğan a hakaret davası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zeytinburnu İlçe Başkanı Barbaros Doğruel hakkında yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili ilçe binasına asılan pankart nedeniyle dava açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ile suçlanan Doğruel, 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

7 Cumhurbaşkanı na hakaret davası açıklamasına da dava Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılanan Onur Kılıç a aynı suçlamayla ikinci bir dava daha açıldı. Yeni açılan davanın sebebi Kılıç ın hakaret suçlamasına karşı basın açıklamasına katılmış olması. İlk duruşması 13 Kasım da İzmir 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın iddianamesine göre, söz konusu açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayan ve hakaret içeren sloganlar atıldı. DEVLET ŞİDDETİ Türkiye AİHM de yaşam hakkı ihlalinden mahkum oldu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) zorunlu askerlik sırasında intihar ettiği iddia edilen Erdal Arslan la ilgili başvuruda Türkiye yi ölümü engellemek için adım atmamak ve ölümle ilgili etkin soruşturma yapmamak gerekçeleriyle mahkum etti. Olayla ilgili Türkiye de yapılan yargılamada aralarında Arslan ı darp eden yüzbaşının da olduğu üç rütbeli asker sadece 25 er gün hapis cezasına mahkum olmuştu.

8 Şerzan Kurt u öldüren polise tahrik indirimi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Şerzan Kurt u başından vurarak ölümüne yol açan polise olay sırasında göstericiler tarafından taş atılmasını tahrik nedeni saydı. Olay yeri görüntülerinde Kurt un polis memuruna taş attığına yönelik hiçbir görüntü bulunmadığını vurgulayan avukatlar, kararın Yargıtay tarafından onanması durumunda polisin eylemlerde öldürücü güç kullanmasının teşvik edilmiş olacağını belirtti. DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA Müzemizin kapı önü, Türkiye nin güncel fotoğrafını çekmeyi sürdürüyor: Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi nde SGDF NİN çağrısıyla toplanan gençlere bombalı saldırı... Yeşil yol projesine tepkiler: Karadeniz Bölgesi nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi ne karşı Rize de kadınların başını çektiği köylüler iş makinelerini durdurdu. Nöbete başlayan köylülere güvenlik güçleri müdahale etti. Projenin yürütmesinin durdurulmasına karar veren Rize İdare Mahkemesi Başkanı Altar Gökçimen ve mahkeme heyeti ise görevlerinden alınarak vergi mahkemesine sürüldü. Sürülen heyet üyelerinden Hakim Orhan Karabacak, çevre ve tabiat varlıkları alanında ihtisas sahibi ve yaşam akıp gidiyor müzemizin önünde...

9 Sayılarının 2 milyonu aştığı söylenen sığınmacılar, IŞİD den olabildiğince uzağa kaçmaya çalışıyor.. Müzemizin bacasından çıkan duman bulutlarında herbiri müzemizin mizah kültürünün ilhamını aldığı dama taşlarının simgelerini bulabilirsiniz. GIRGIR/JOKES ekranlarının sağ ve sol tarafında Saçmalar ve Karikatürler bölümlerimiz açıldı. Bugünkü Türkiye ekranının üzerindeki tabeladan ise duyurulara ulaşabilirsiniz. Ve ödüller: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, kurumsal ödülüne bu yıl, BİRGÜN Gazetesi ile müzemizin yapımcısı Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim i layık gördü. Daha önce almış olduğumuz ödülleri bacanın yanındaki ödüller bölümünde görebilirsiniz. Bütün bunlar müzemizin önünde. Ya içinde? Müzelik büstlerimizi iki bölüme ayırdık. Utancımız ve Gurumuz... Utancımız: Davutoğlu ve İzzettin Küçük. Gösteri hakkını izin şartına bağlayan Başbakan Davutoğlu ve sordukları sorulara sinirlenerek gazetecileri gözaltına aldıran Urfa Valisi İzzettin Küçük müzemizdeki yerlerini alan ilk şahsiyetler oldu. Bir kez daha hatırlatıyoruz; Politikacılar, lütfen ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin. Aleyhinize kanıt olarak kullanılabilir ve ertesi gün kendinizi bu müzede bulabilirsiniz. Gururumuz: Havva Ana. Karadeniz Bölgesi nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi için Rize nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavrun Yaylası na tepkiler nedeniyle iş makineleri sokulamadı. Başı Devlet bizim sayemizde devlettir. Ben Halkım! diyerek çeken Havva Ana ve diğer köylüler Samistal Yaylası nda da iş makinesinin önüne geçerek yol çalışmasını durdurup nöbete başladı. Köylülere güvenlik güçleri müdahale etti. Haklarımız ve mevzuat katlarımız açıldı. Temel Haklarımıza ulaşabilmek için önce İfade Özgürlüğüne sahip olmak zorunlu. İnanmıyorsanız deneyin. Ayrıntılar ve daha fazlası için: DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI Adli Tatil olması nedeniyle takip edilen davalar ve duruşmalar ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmamıştır.

10 İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri think.net/index.php?s=bulten adresinden takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin ilk turları kapsamında CHP, MHP ve HDP liderleriyle

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/15, 7. Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/15, 7. Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/15, 7 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TSK nin Kuzey Irak taki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonları ve PKK nin saldırıları sürerken,

Detaylı

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda?

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı saldırısı Türkiye tarihinde en fazla ölüme yol açan terör saldırısı oldu. Bundan dolayı saldırı, çoğunlukla da Ankara Katliamı olarak anılıyor.

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi.

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi. Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/15, 2 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Bakanlar Kurulu na başkanlık edeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01. Günlük Haber Bülteni 19.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 18.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.şanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01. Günlük Haber Bülteni 01.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Gaziantep'te bir düğüne bombalı saldırı düzenledi, 54 kişi öldü. RTÜK, olayla ilgili haberlere

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. Kanal B ekranlarında Emre Saklıca nın konuğu oldu. (17.11.2015) 2. 24 Kasım Öğretmenler Günü nde basın

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/15, 24 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Üsküdar Belediyesi tarafından kurulan Kâbe maketi tartışmalara neden oldu. Hatta Diyanet İşleri Başkanlığı

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 45/15, 6 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 56 milyon seçmen, %85 katılımla, tekrarlanan seçimler için 1 Kasım 2015 sabahı sandık başına gitti.

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP nin koalisyon arayışlarının sonuçsuz kalmasının ardından seçimin yenilenmesine

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/15, 30 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye de PYD yönetimindeki Kobani kantonuna bağlı Tel Abyad Türk ordusu tarafından vuruldu. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/15, 13 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/15, 13 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/15, 13 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silvan da ilan edilen sokağa çıkma yasağı 10. gününe girdi. 3 Kasım dan beri yedi kişi güvenlik güçlerince

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/15, 14. Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/15, 14. Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/15, 14 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Çözüm sürecinin rafa kaldırılmasının ardından askeri operasyonlar sürüyor. PKK nin saldırıları

Detaylı

Ağustos 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Ağustos 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Ağustos 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Tarsus CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek,

Detaylı

Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü

Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü On5yirmi5.com Brüksel'de art arda patlamalar: En az 26 ölü Brüksel'de bugün art arda patlamalar gerçekleşti. Patlamalarda ölen insanların sayısı zaman geçtikçe artmaya devam ediyor.en son veriler en az

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Genel Başkan dan alınmasının ardından çeşitli konulardaki

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** IŞİD in kontrolündeki Suriye'nin Karakozak Köyü nde bulunan ve Türkiye nin toprağı olarak kabul edilen

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan; parlamenter sistemle halka haksızlık yapıldığını savunarak, "Türkiye bir anonim

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/15, 30 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yaklaşık 5 aydır IŞİD kuşatması altında çatışmaların sürdüğü Suriye nin Kobani bölgesinde YPG güçlerinin

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda üst düzey bürokrat ve akademisyen birbiri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı faaliyetlerine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:11.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com Tarih:11.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015

Türkiye Cezasızlık Araştırması. Mart 2015 Türkiye Cezasızlık Araştırması Mart 2015 İçerik Araştırma Planı Amaç Yöntem Görüşmecilerin Dağılımı Araştırma Sonuçları Basın ve ifade özgürlüğünü koruyan yasalar Türkiye medyasında sansür / oto-sansür

Detaylı

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ Geçtiğimiz 28 Mayıs ta kendisinden ayrılan iki çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan ı çalıştığı işyerinde silahla öldüren, işyeri sahibini

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı

Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı Cumhuriyet gazetesine operasyon, 18 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı Cumhuriyet Gazetesi'nin, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu, 18 yönetici ve yazarı hakkında gözaltı

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2014 GİRİŞ: Türkiye de son üç ayda (Haziran, Temmuz, Ağustos) insan hakları ihlalleri istikrarlı bir biçimde

Detaylı

Davanın selameti için sürgün

Davanın selameti için sürgün EVRENSEL GAZETESİ Tacize uğrayan kadını davanın selameti için sürmüşler! KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale de amirinin tacizine uğrayan Bakanlık çalışanı kadının sürülmesi ile ilgili soru önergesine

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** PKK lideri Öcalan, Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamasında okunan mesajında silahlı mücadeleyi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Ankara da Kızılay Meydanı nda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TAK ın üstlendiği saldırıda 37

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 25 bin 917 ye, tutuklamaların sayısı 13 bin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Karadeniz

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 47/16, 2 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 47/16, 2 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 47/16, 2 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? *** İdam tartışmalarını gündemde tutmayı sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL in de tekrar uzatılabileceğini

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com Tarih:09.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfastar.com Tarih:09.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye ye yönelik askeri operasyonu gündemde tutmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Süren diplomatik

Detaylı

KANLI PAZAR'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA

KANLI PAZAR'DAN MECLİS BAŞKANLIĞI'NA TBMM 27. Dönem Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik anayasada olmamalıdır" sözleri, Kahraman'ın ülkedeki en büyük gerici ayaklanmalardan biri olan ve tarihe Kanlı Pazar olarak geçen saldırının faillerinden

Detaylı

İNSAN HAKLARI AVRUPA MAHKEMESİ KARARLARI

İNSAN HAKLARI AVRUPA MAHKEMESİ KARARLARI insan hakları İNSAN HAKLARI AVRUPA MAHKEMESİ KARARLARI İNSAN HAKLARI AVRUPA MAHKEMESİ KARARLARI 4300/05 sayılı Ramazan Yıldırım / Türkiye Başvurusu Fransızca dan Çev.: Özlem Yılmaz 1 İKİNCİ BÖLÜM KABUL

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/18, 31 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? (*)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/18, 31 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? (*) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/18, 31 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? (*) *** Türk Lirası nın Dolar ve Euro karşısındaki düşüşü devam ediyor. Türk Lirası dolar karşısında

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/15, 31 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/15, 31 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/15, 31 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suruç ve Kilis teki saldırıların ardından başlatılan operasyonlar sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/15, 21

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/15, 21 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/15, 21 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu, CHP ve MHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmaması üzerine

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 25/15, 19. Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 25/15, 19. Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 25/15, 19 Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yüksek Seçim Kurulu 7 Haziran seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı. 46 milyon 163 bin 243 oy

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili tutuklananların sayısı 20 bin 355 e, kamu kuruluşlarındaki tasfiyelerin

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/15, 26. Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/15, 26. Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 26/15, 26 Haziran 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM'nin 25. yasama dönemi, seçilen milletvekillerinin yemin töreniyle açıldı. 30 Haziran da toplanacak

Detaylı

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14

Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu / 11:14 Dünya Basınında OHAL Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal uygulaması dünya basınında geniş yer buldu. 21.07.2016 / 11:14 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3 ay süreli OHAL kararı dünya

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01. Günlük Haber Bülteni 23.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.2015 1 2 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 22.01.2015 İNTERNET

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLÎ YARGI MAHKEMELERİ, BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi nin bağımsızlık referandumu nu gayri meşru ilan etti. Referandumun

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/16, 21 Ekim 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/16, 21 Ekim 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/16, 21 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Irak la yaşanan gerilim sürerken, Musul da IŞİD e karşı operasyon başlatıldı. Türkiye operasyona dahil

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? *** OHAL in üçüncü kez uzatılmasının ardından Hükümet, üç yeni KHK daha yayınladı. (Ayrıntılı bilgi aşağıda)

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** AK Parti den milletvekilliği adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 06/18, 9 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 06/18, 9 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 06/18, 9 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Afrin Harekatı 21 günü geride bırakırken Ankara operasyonla ilgili yurt dışından gelen eleştirilere

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'ye gitti. Ziyaret son dönemde ikili ilişkilerde

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 42/15, 16 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 42/15, 16 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/15, 16 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Sendikalar ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Ankara'da düzenlenen "Emek, barış, demokrasi" mitinginde,

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 13.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfanatik.com Tarih: 12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih:12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Rahip Brunson kriziyle başlayan ABD yaptırımlarına yenileri eklendi. Washington yönetimi Türkiye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/15, 27 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/15, 27 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/15, 27 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye sınırında bir Rus savaş uçağı TSK tarafından düşürüldü. Ankara dan yapılan ilk açıklamalarda

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu, demokrasi ve insan haklarındaki gerilemeye dikkat çekerek, Türkiye ile üyelik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/15, 17 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı Diyadin de yaşanan çatışmanın ardından MHP ve CHP ye

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Doğu ve Güneydoğu da süren çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları, bölgeyi yaşanmaz hâle getirdi. Türkiye

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Yerli Soros diye hedef aldığı iş insanı

Detaylı

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu 2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ Yargısız Đnfazlar 44 914 Toplumsal Gösterilere Müdahalede Aşırı Güç Kullanımı 12 869 Dur ihtarı na Uymama ve Silah Kullanma Yetkisinin

Detaylı

T.C. BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HÂKİMLİĞİD. İş. No : 2018/4888 D.İş T.C. BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ DEĞİŞİK İŞ KARAR. DEĞİŞİK İŞ NO: 2018/4888 D.

T.C. BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HÂKİMLİĞİD. İş. No : 2018/4888 D.İş T.C. BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ DEĞİŞİK İŞ KARAR. DEĞİŞİK İŞ NO: 2018/4888 D. T.C. BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HÂKİMLİĞİD. İş. No : 2018/4888 D.İş T.C. BAKIRKÖY 5. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ DEĞİŞİK İŞ KARAR DEĞİŞİK İŞ NO: 2018/4888 D.İş HAKİM: Köksal ÖZKAPU 35000 KATİP: Bahadır KAYA 157296

Detaylı

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG

2. Haber Listesi. 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol. facebook twitter rss youtube BĐANET. Haber Listesi. 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 1 / 5 07.04.2015 17:25 17:19 son güncelleme Bianet Bültene Abone Ol facebook twitter rss youtube BĐANET 4. Galeriler 5. Özel Dosyalar BĐAMAG 2. Yazılar 4. Galeriler 5. Bia Kitaplığı ENGLISH 1. Homepage

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** MHP lideri Devlet Bahçeli erken seçim çağrısı yaptı. Bugüne kadar erken seçim gündemimizde yok diyen

Detaylı

Press for Freedom Özgürlük için Basın

Press for Freedom Özgürlük için Basın Press for Freedom Özgürlük için Basın İfade ve Basın Özgürlüğü İhlalleri Raporu Temmuz 2015 Press for Freedom / Özgürlük için Basın İfade ve Basın Özgürlüğü İhlalleri Raporu, Temmuz 2015 İçindekiler Giriş...

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012 İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 01 31 ARALIK 2012 M. SEZGİN TANRIKULU CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ: Bugün 10 Aralık İnsan Hakları

Detaylı

Hasankeyf'teki kaya yıkımlarıyla ilgili haberler

Hasankeyf'teki kaya yıkımlarıyla ilgili haberler Hasankeyf'teki kaya yıkımlarıyla ilgili haberler Gazete Duvar, 17.08.2016: HDP milletvekili Aslan kendisini Hasankeyf e zincirledi Hasankeyf de yapılan yıkıma tepki gösteren HDP Milletvekili Mehmet Ali

Detaylı

Demokrasi Nöbeti Araştırması

Demokrasi Nöbeti Araştırması Meydanların Profili Araştırma Hakkında Taksim Saraçhane Salı gecesi, saat :00 00:00 arası, Demokrasi Nöbeti çağrısı yapılan meydanlardan Kısıklı, Saraçhane ve Taksim de 875 kişi ile yüz yüze görüşüldü.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 8/16, 19 Şubat 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 8/16, 19 Şubat 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 8/16, 19 Şubat 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye nin PYD denetimindeki Azez bölgesini bombaladı. YPG mevzilerinin angajman

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı