2016 ÖSYS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ANKARA ÜNİVERSİTESİ NE KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2016 ÖSYS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ANKARA ÜNİVERSİTESİ NE KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE"

Transkript

1 2016 ÖSYS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ANKARA ÜNİVERSİTESİ NE KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE Üniversitemize 2016 ÖSYS Ek Yerleştirme sonucuna göre yerleşen adayların kayıt için gerekli belgelerle beraber aşağıda belirtilen gün ve saatte Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi, Ord. Prof. Dr. Şevket AZİZ KANSU Binası Beşevler/ANKARA adresinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Telefon: / E-posta: auogrisl@ankara.edu.tr Kayıt Tarihi Kayıt Saati Fakülte/Yüksekokul Kayıt Adresi Eğitim Bilimleri Fakültesi Hukuk Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi İlahiyat Fakültesi İletişim Fakültesi Ankara Üniversitesi Tandoğan 07 Eylül 2016 Mühendislik Fakültesi Yerleşkesi, Ord. Prof. Dr. Şevket AZİZ Çarşamba Uygulamalı Bilimler Fakültesi KANSU Binası Beşevler/ANKARA Siyasal Bilgiler Fakültesi Veteriner Fakültesi Ziraat Fakültesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi 08 Eylül 2016 Perşembe 09 Eylül 2016 Cuma Fen Fakültesi Ankara Üniversitesi Tandoğan GAMA Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi, Ord. Prof. Dr. Şevket AZİZ Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu KANSU Binası Beşevler/ANKARA Ankara Üniversitesi Tandoğan Sağlık Bilimleri Fakültesi Yerleşkesi, Ord. Prof. Dr. Şevket AZİZ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu KANSU Binası Beşevler/ANKARA ANKARA DIŞINDA BULUNAN MESLEK YÜKSEKOKULLARININ KAYIT GÜNLERİ, KAYIT SAATLERİ VE KAYIT ADRESLERİ Ankara ili dışında kayıt yaptıracak olan ve aşağıda belirtilen Yüksekokullara yerleşen öğrencilerin kayıtları Eylül 2016 tarihlerinde saatleri arasında Yüksekokulun bulunduğu ilçede yapılacaktır. Yüksekokul Telefon E-Posta Adresi Kayıt Adresi Beypazarı Meslek Yüksekokulu (0312) beymyo@ankara.edu.tr Gazipaşa Mah. Milli Egemenlik Cad. No:226 Beypazarı/ANKARA Kalecik Meslek Yüksekokulu (0312) aukmy@ankara.edu.tr Haymana Meslek Yüksekokulu (0312) hmyo@ankara.edu.tr Elmadağ Meslek Yüksekokulu (0312) emyo@ankara.edu.tr Nallıhan Meslek Yüksekokulu (0312) nmyo@ankara.edu.tr Ahi Kemal-Şenyurt Mah. Seyit Ahmet Eşmedereli Sok. No :40 Kalecik/ANKARA Yenimahalle Ankara Caddesi Haymana/ANKARA Tatlıca Mahallesi Petir Sokak No:20 Elmadağ/ANKARA Nasuhpaşa Mah. İstanbul Devlet Yolu Nallıhan/ANKARA

2 ÜNİVERSİTEMİZDEN KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN KAYIT BELGELERİ Aşağıdaki belgeleri eksiksiz olarak teslim etmeniz gerekmektedir adresli web sayfasından dolduracağınız Öğrenci Bilgi Kayıt Formu, ÖSYS Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi nin iki nüsha bilgisayar çıktısı, 3. Lise diplomasının aslı ve fotokopisi (veya yeni tarihli mezuniyet belgesi ve fotokopisi), (Belgelerin aslı görüldükten sonra fotokopisi ile kayıt yapılacaktır.) 4. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, 5. 3,5x4,5 cm boyutlarında biometrik çekilmiş 6 adet fotoğraf, 6. Zorunlu hazırlık sınıfından ya da Temel Yabancı Dil Derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınav sonuç belgesini kayıt aşamasında teslim etmelidirler. 7. Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görüp Üniversitemize yerleşen öğrencilerden muafiyet talebinde bulunacak olanlar not döküm belgeleri ile ders içeriklerini gösterir onaylı belgelerini 05 Ekim 2016 tarihine kadar Fakülte/Konservatuvar/Yüksekokul Dekanlığı/Müdürlüğü Öğrenci İşleri Bürosu na teslim etmelidirler. Belirtilen tarihe kadar getirilmeyen belgeler muafiyet için dikkate alınmayacaktır. 8. Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Hemşirelik Programlarına yerleşen öğrencilerin, Bu programa kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. 9. Haymana Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi ve Yaşlı Bakımı Programlarına yerleşen öğrencilerin Bu programa kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. 10. Sağlık Hizmetleri Meslek Yükseokulu İlk ve Acil Yardım Programına yerleşen öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m den, kız öğrencilerde 1.60 m den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir. ÖĞRENCİ NUMARASI SORGULAMA Öğrenci numaranızı oidb.ankara.edu.tr adresinden T.C. Kimlik Numaranızı yazarak öğrenebilirsiniz. Karşınıza çıkan sekiz (8) haneli numara sizin Ankara Üniversitesi Öğrenci Numaranız dır.

3 KATKI PAYI / ÖĞRENİM ÜCRETİ VE ÖDEMELER Uzaktan öğretim programları ile ikinci örgün öğretim programlarına kayıt yaptıracak öğrencilerimiz öğrenim ücretlerini 19 Eylül 2016 tarihinde başlayacak olan İnteraktif Ders Kayıt Süreci nde ödeyeceklerdir. Birinci örgün öğretim programlarına kayıt yaptıracak öğrencilerimiz herhangi bir ödeme yapmayacaklardır. ÖĞRENİM ÜCRETİ TUTARI eğitim-öğretim yılına ilişkin katkı payı/öğrenim ücreti hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazetede henüz yayımlanmadığından interaktif ders kayıt işlemlerinde eğitim-öğretim yılına ilişkin katkı payı/öğrenim ücreti tutarları uygulanacaktır eğitim-öğretim yılına ilişkin katkı payı/öğrenim ücreti yayımlandığında bir fark oluşması durumunda eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında bu tutar mahsup edilecektir eğitim-öğretim yılına ilişkin katkı payı/öğrenim ücreti hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı nın adresli web sayfasından ilan edilecektir. Ayrıca size bildirim yapılmayacaktır. ELEKTRONİK UZAKTAN EĞİTİM MATERYAL ÜCRETİ Uzaktan Öğretim Programlarına kayıt yaptıracak öğrenciler öğrenim ücreti yanında bu ücretle orantılı olarak belirlenecek Elektronik Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti ni de öderler. Elektronik Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti Halk Bankası nda ödemeniz gereken tutarın içindedir. İNTERAKTİF DERS KAYITLARI İnteraktif ders kayıtlarınızı EYLÜL 2016 tarihinde adresinden kullanıcı adı ve şifrenizle yapabilirsiniz. Kullanıcı adınız öğrenci numaranız olup, şifrenizi adresindeki ŞİFRE AL butonunu tıklayarak alabilirsiniz. İnteraktif Ders Kayıt Kılavuzu için tıklayınız. UYUM PROGRAMI Üniversitemizi kazanarak kayıt yaptıran öğrencilere Eylül 2016 tarihleri arasında Üniversite Yaşamına Uyum Programı düzenlenecektir. Mezuniyet koşullarından biri öğretim programınızda yer alan UYM101 Üniversite Yaşamına Uyum dersinden başarılı olmaktır. Bu nedenle Uyum Programına katılımınız zorunludur. Kayıt yaptırdığınız Fakülteniz/Yüksekokulunuz Uyum Programı için ayrıntılı bilgilere adresinden ulaşabilirsiniz. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı uyum programı/seminerleri için tıklayınız.

4 KAYIT VE SINAV TAKVİMİ Yabancı Diller Yüksekokulu Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt ve Sınav Takvimi KAYITLAR ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI KAYITLARI Zorunlu Hazırlık Sınıfında okuyacak öğrenciler ile İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfını tercih eden tüm fakülte/yüksekokul öğrencileri, Ankara Üniversitesi kayıt programında belirtilen kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 23 Eylül 2016 tarihinde yapılacak olan Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavına girerler. Sınav için ayrıca bir kayıt yaptırma işlemine gerek yoktur. SINAVLAR Aşağıda sıralanan fakültelerin belirtilen programlarına (program belirtilmemiş ise ilgili fakültenin herhangi bir programına) kayıt yaptıran tüm öğrencilerin Yabancı Dil Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı na girmesi gerekir: -Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, İtalyan Dili ve Edebiyat, İspanyol Dili ve Edebiyatı ve Rus Dili ve Edebiyatı), -Mühendislik Fakültesi (Jeofizik ve Jeoloji Programları hariç), YABANCI DİL YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLER -Siyasal Bilgiler Fakültesi, -İletişim Fakültesi Gazetecilik Programı ile Radyo, Televizyon ve Sinema Programı, -İlahiyat Fakültesi İngilizce İlahiyat Programı, -Veteriner Fakültesi İngilizce Veterinerlik Programı, -Fen Fakültesi İngilizce Biyoloji, İngilizce Kimya ve İngilizce Matematik Programları, -Eczacılık Fakültesi İngilizce Eczacılık Programı, -Ziraat Fakültesi İngilizce Su Ürünleri Mühendisliği Programı, -İsteğe bağlı hazırlık sınıfını okumaya hak kazanan hazırlık sınıfı öğrencileri. 23 EYLÜL 2016 Cuma SAAT:10:00 YABANCI DİL YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI (Zorunlu Hazırlık Sınıfı, İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı) *Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı öğrencileri için sözlü sınav 26 Eylül 2016 Pazartesi saat 10:00 da Yabancı Diller Yüksekokulu nda yapılacaktır.

5 ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN SINAV YERLERİ Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu: Gölbaşı 50.Yıl Yerleşkesi Bahçelievler Mahallesi Kaymakamlık Arkası Gölbaşı / ANKARA 23 EYLÜL 2016 TARİHİNDE SINAVA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN SINAVA GELİRKEN ÖĞRENCİ BELGESİ YA DA ÖĞRENCİ KİMLİĞİ İLE BİRLİKTE FOTOĞRAFLI RESMİ BİR KİMLİK BELGESİNİ (EHLİYET, NÜFUS CÜZDANI, PASAPORT) YANLARINDA BULUNDURMALARI ZORUNLUDUR. Öğrenciler Eylül 2016 tarihleri arasında sınava girecekleri sınıf numaralarını adresinden öğrenebilirler. Not: Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, İtalyan Dili ve Edebiyatı, İspanyol Dili ve Edebiyatı ve Rus Dili ve Edebiyatı Zorunlu Hazırlık Sınıfı kapsamı dışındaki diğer tüm Batı ve Slav Dilleri programlarında okuyacak öğrencilerin sınavları farklı olup, kendi fakültelerinde yapılacaktır. Öğrenciler sınav tarihlerini Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi nden öğrenebilirler. Öğretim dili en az %30 Arapça olan İlahiyat Fakültesi İlahiyat Programı na yerleşen adayların yeterlik sınavı ve hazırlık muafiyet işlemleri için İlahiyat Fakültesi ile görüşmeleri gerekmektedir. 03 EKİM 2016 Pazartesi HAZIRLIK SINIFLARINDA DERSLERİN BAŞLAMASI TEMEL YABANCI DİL DERSLERİ MUAFİYET VE SEVİYE TESPİT SINAVI FAKÜLTE / DEVLET KONSERVATUVARI / YÜKSEKOKULLARDA YAPILACAK 21 EYLÜL 2016 Çarşamba Saat : TEMEL YABANCI DİL DERSLERİ MUAFİYET SINAVI HAZIRLIK SINIFINA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER HARİÇ OLMAK ÜZERE YENİ KAYITLI ÖĞRENCİLERİN GİRECEĞİ SINAVDIR. ESKİ KAYITLI ÖĞRENCİLER BU SINAVA GİREMEZLER. ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI Zorunlu Hazırlık Sınıfı eğitimi yapılmakta olan Fakülte ve programlar şunlardır: Siyasal Bilgiler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi (Jeofizik ve Jeoloji Programları hariç), Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, İtalyan Dili ve Edebiyatı, İspanyol Dili ve Edebiyatı ve Rus Dili ve Edebiyatı Programları, İlahiyat Fakültesi İngilizce İlahiyat Programı, Ziraat Fakültesi İngilizce Su Ürünleri Mühendisliği Programı, İletişim Fakültesi Gazetecilik Programı ile Radyo, Televizyon ve Sinema Programı,

6 Veteriner Fakültesi İngilizce Veterinerlik Programı, Fen Fakültesi İngilizce Biyoloji, İngilizce Kimya ve İngilizce Matematik Programları, Eczacılık Fakültesi İngilizce Eczacılık Programı Zorunlu Hazırlık Sınıflarından Muaf Olmak İçin; a) Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavından %30 yabancı dille öğretim yapılan programlarda 100 tam puan üzerinden 60 ve üzeri, öğretim dili tamamen yabancı dil olan programlarda ise 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri not almak, b) Ulusal veya uluslararası geçerliği olan yabancı dil sınavlarından eşdeğerliği aşağıda yer alan tabloda belirtildiği şekilde yeterli puanı almış olmak gerekmektedir. Yabancı Diller Yüksekokulumuzda uygulanan Yeterlik Sınavı nın ulusal veya uluslararası geçerliği olan yabancı dil sınav puanları ile eşdeğerlikleri Çizelge 4.1 de verilmiştir. Belirtilen değerler alınması gereken en alt düzeydeki puanlardır. Bu eşdeğerlikler ÖSYM tarafından güncellendikçe değişiklik gösterebilir. Çizelge 4.1. Yabancı Diller Yüksekokulu Yeterlik Sınavı nın Ulusal veya Uluslararası Geçerliği Olan Yabancı Dil Sınav Puanları ile Eşdeğerliği İngilizce *60 (%30 İngilizce) **70 (%100 İngilizce) KPDS / ÜDS / YDS CAE TOEFL IBT PTE Akademik 60 C B * %30 yabancı dille öğretim yapılan programlarda Zorunlu Hazırlık Programından muaf olmak için gerekli olan en alt puandır. Ayrıca, Fakülte/Devlet Konservatuvarı/Yüksekokul daki Temel Yabancı Dil derslerinden muaf olmak için gerekli olan en alt puandır. ** Öğretim dili tamamen yabancı dil olan programlarda Zorunlu Hazırlık Programından muaf olmak için gerekli olan en alt puandır. Almanca KPDS / ÜDS / YDS TELC Deutsch Goethe-Institut *60 60 B2 Sehr Gut Goethe-Zertifikat B2 Sehr Gut

7 **70 70 C1 Goethe-Zertifikat C1 Befriedigend Befriedigend *Fakülte/Devlet Konservatuarı/Yüksekokul daki Temel Yabancı Dil derslerinden muaf olmak için gerekli olan en alt düzeydeki puandır. **Öğretim dili tamamen yabancı dil olan programlarda Zorunlu Hazırlık Programından muaf olmak için gerekli en alt düzeydeki puandır. Fransızca KPDS /ÜDS/YDS DELF & DALF *60 60 DELF B2 **70 70 DALF C1 *Fakülte/Devlet Konservatuarı/Yüksekokul daki Temel Yabancı Dil derslerinden muaf olmak için gerekli olan en alt düzeydeki puandır. **Öğretim dili tamamen yabancı dil olan programlarda Zorunlu Hazırlık Programından muaf olmak için gerekli en alt düzeydeki puandır. İtalyanca KPDS /ÜDS/YDS CELI **70 70 CELI 4 **İtalyan Dili ve Edebiyatı programında Zorunlu Hazırlık Programından muaf olmak için gerekli en alt düzeydeki puandır. İspanyolca KPDS /ÜDS/YDS DELE **70 70 Diploma de Español (DELE) Nivel C1 **İspanyol Dili ve Edebiyatı programında Zorunlu Hazırlık Programından muaf olmak için gerekli en alt düzeydeki puandır. Rusça KPDS /ÜDS/YDS TORFL ** ( Level 3 ) **Rus Dili ve Edebiyatı programında Zorunlu Hazırlık Programından muaf olmak için gerekli en alt düzeydeki puandır. ÖNEMLİ UYARI Ulusal geçerliği olan yabancı dil sınav puanlarının geçerlik süresi sınavın yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl, uluslararası geçerliği olan yabancı dil sınav puanlarının (TOEFL IBT dışında) geçerlik süresi sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıldır. TOEFL IBT puanlarının geçerlik süresi 2 yıldır.

8 Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, Zorunlu Hazırlık Sınıfından veya Temel Yabancı Dil derslerinden muaf olabilmek için gerekli belgelerini, Ankara Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen akademik takvimde belirtilen Yeterlik ve Muafiyet Sınavlarından önce Yabancı Diller Yüksekokulu na teslim etmek zorundadır. Diğer üniversitelerin hazırlık sınıfını bitiren ve daha sonra ÖSYM tarafından yapılan sınav ile Ankara Üniversitesi programlarından birine yerleşen öğrenciler, Zorunlu Hazırlık Sınıfından muaf olmak için, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından eğitim-öğretim yılı başında yapılan Yeterlik Sınavına girmek ve başarılı olmak zorundadır. Ancak, diğer üniversitelerin hazırlık sınıfını bitiren ve daha sonra ÖSYM tarafından yapılan sınavlar ile Ankara Üniversitesi programlarından birine yerleşen öğrencilerin belgeleri Yabancı Diller Yüksekokulu Kurulu tarafından değerlendirilir, uygun görüşe varıldıktan sonra temel yabancı dil derslerinden muaf tutulurlar. YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI ( 23 EYLÜL 2016 ) ZORUNLU HAZIRLIK SINIFLARI Zorunlu Hazırlık Sınıfı bulunan Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokullarına yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Yabancı Dil Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı na alınır. Tüm Zorunlu Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin Yabancı Dil Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı na girmesi önemlidir. Bu sınava girmeyen öğrenciler temel düzeyde sınıflara yerleştirileceklerinden, bu durum eğitim sürelerinin uzamasına ve bir yılı aşmasına neden olabilir. (bkz.4.3.1) Bu sınavdan %30 yabancı dille öğretim yapılan programlarda 100 tam puan üzerinden 60 ve üzeri, öğretim dili tamamen yabancı dil olan programlarda ise 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan alan öğrenciler başarılı sayılır ve Hazırlık Sınıfı programından muaf olurlar. %30 yabancı dille öğretim yapılan programlarda 60, öğretim dili tamamen yabancı dil olan programlarda ise 70 puanın altında puan alan öğrenciler ise Hazırlık Sınıfına devam etmek üzere Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfına kayıt yaptırırlar. İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına kayıt yaptıran öğrencilerin 23 Eylül 2016 tarihinde yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı na girmeleri gerekmektedir. Öğrenciler Yabancı Dil Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavından aldıkları puana göre düzeylerine uygun bir sınıfa yerleştirilirler. Bu sınava girmeyen öğrenciler başlangıç düzeyinde sınıflara yerleştirilirler. İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI KONTENJANLAR VE KAYIT Eğitim-Öğretim Yılı nda İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başvuruları alınırken aşağıda belirtilen kontenjanlar dikkate alınacaktır. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (60); Aşağıdaki programları kazanan öğrenciler İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı için kayıt yaptırabilirler: Coğrafya, Dil Bilimi, Felsefe, Antropoloji, Halkbilimi, Hititoloji, Klasik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi, Bilgi ve Belge Yönetimi, Latin Dili ve Edebiyatı, Yunan Dili ve Edebiyatı, Sanat Tarihi, Psikoloji, Sümeroloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları.

9 Diş Hekimliği Fakültesi (5), Eczacılık Fakültesi (5), Eğitim Bilimleri Fakültesi (20), Fen Fakültesi (50), Hukuk Fakültesi (10), Mühendislik Fakültesi (Jeoloji Mühendisliği) (15), İletişim Fakültesi (Halkla İlişkiler) (10), Sağlık Bilimleri Fakültesi (20), Veteriner Fakültesi (5) Ziraat Fakültesi (40), Spor Bilimleri Fakültesi (20), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (5), Beypazarı Meslek Yüksekokulu, (60), Haymana Meslek Yüksekokulu (5), Kalecik Meslek Yüksekokulu (5). İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı eğitimi bir eğitim-öğretim yılı sürer, tekrar edilemez. Bu süre fakülte/yüksekokulun normal öğrenim süresi dışında tutulur. HAZIRLIK PROGRAMLARI ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK PROGRAMLARI Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Programları için bir Eğitim-Öğretim yılı, her biri 8 hafta süren Güz 1, Güz 2, Bahar 1 ve Bahar 2 olmak üzere dört çeyrek dönemden oluşmaktadır. Hazırlık programında L1 (Temel Elementary), L2 (Orta altı Pre-Intermediate), L3 (Orta Intermediate) ve L4 (Orta üstü Upper-Intermediate) seviyeleri bulunmaktadır. Öğrencilerin düzeylerine uygun seviyelerde eğitim alabilmeleri için 23 Eylül 2016 tarihinde yapılacak olan Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı na girmeleri önemlidir. Bu sınava girmeyen öğrenciler temel düzeyde sınıflara yerleştirileceklerinden, bu durum eğitim sürelerinin uzamasına ve bir yılı aşmasına sebep olabilir. Bu sınavın Yeterlik Sınavı olması yanında bir Seviye Tespit Sınavı olduğu da göz önünde bulundurulmalı ve sınav soruları bu farkındalıkla cevaplandırılmalıdır. Kurlarda başarılı olma, kur atlama, kur sınavları ile Güz ve Bahar Yeterlik Sınavlarına girebilme koşulları Eğitim-Öğretim yılı başında Öğrenci El Kitabında öğrencilere duyurulacaktır. FİLOLOJİ HAZIRLIK PROGRAMLARI Filoloji Hazırlık Programları için bir Eğitim-Öğretim yılı Güz ve Bahar olmak üzere iki yarıyıldan oluşmaktadır. Her yarıyıl için uygulanacak ders içeriği, sınavlar ile Güz ve Bahar Yeterlik Sınavlarına girebilme koşulları Eğitim-Öğretim yılı başında Öğrenci El Kitabında öğrencilere duyurulacaktır. *Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı öğrencileri için sözlü sınav 26 Eylül 2016 saat 10:00 da Yabancı Diller Yüksekokulu nda yapılacaktır. FAKÜLTE / DEVLET KONSERVATUVARI / YÜKSEKOKUL DAKİ TEMEL YABANCI DİL DERSLERİ DİL SEÇİMİ Fakülte/Devlet Konservatuvarı/Yüksekokul daki Temel Yabancı Dil dersleri İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birinde uzaktan eğitim yöntemi ile yapılır. Bu dillerden birini seçebilirsiniz. Ortaöğretimde öğrenim görülen dili seçme zorunluluğu yoktur. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, İtalyan Dili ve Edebiyatı, İspanyol Dili ve Edebiyatı ile Rus Dili ve Edebiyatı Programları öğrencileri, hazırlık öğrenimini başarı ile tamamlamaları ya da muaf olmaları durumunda kayıt yaptırdıkları program dışında, Temel Yabancı Dil Dersi olarak ikinci bir dil seçebilirler.

10 TEMEL YABANCI DİL MUAFİYET SINAVI VE MUAF OLUNAN DERSLER Her eğitim-öğretim yılı başında Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden Temel Yabancı Dil Muafiyet Sınavı yapılır. Bu sınava; Ankara Üniversitesi nin Zorunlu Hazırlık Sınıfı olmayan Fakülte / Devlet Konservatuvarı /Yüksekokul a ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler girerler. Seçilen yabancı dil dersinden muafiyetin belirlenmesi için tüm Fakülte / Devlet Konservatuvarı / Yüksekokul öğrencilerine 21 EYLÜL 2016 SAAT 10:00'da "Temel Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı" yapılacaktır. Sınav 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirilir. Sınavdan 60 ve üstü puan alan öğrenciler Temel Yabancı Dil (YDİ101-YDİ102, YDİ201-YDİ202) derslerinden muaf olurlar, aldıkları puan muaf olunan derslerin notu yerine geçer ve mezuniyet not ortalamasında hesaba katılır. Aynı sınavdan 60 puanın altında puan alarak Temel Yabancı Dil derslerinden muaf olamayan öğrenciler, uzaktan eğitim yöntemi ile yürütülecek olan Temel Yabancı Dil derslerini almakla yükümlüdür. Muafiyet Sınavı, öğrencinin kayıtlı olduğu Fakülte / Devlet Konservatuvarı / Yüksekokul da yapılacaktır. Fakülte / Devlet Konservatuvarı / Yüksekokul da okuyacak yeni kayıtlı öğrenciler Temel Yabancı Dil derslerinden muaf olmak isterlerse bu sınava girebilirler. Zorunlu ve İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı nda okuyacak öğrenciler bu sınava alınmazlar. Ancak İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, İtalyan Dili ve Edebiyatı, İspanyol Dili ve Edebiyatı Programı ve Rus Dili ve Edebiyatı ile İlahiyat Fakültesi nde Arapça hazırlık öğrenimi bulunan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler fakültelerinde seçecekleri ikinci dil için bu sınava girebilirler. Temel Yabancı Dil Derslerinden Muaf Olabilmek İçin Gereken Ulusal veya Uluslararası Geçerliliği Olan Yabancı Dil Sınavları: Öğrenciler, ulusal veya uluslararası geçerliği olan yabancı dil sınavlarından elde ettikleri puanlar ile Temel Yabancı Dil (YDİ 101 YDİ 102, YDİ 201 YDİ 202) derslerinden muaf olabilirler. Bu sınavlardan elde edilen puanların Yabancı Diller Yüksekokulu Muafiyet Sınavı na eşdeğerliği Çizelge 4.1. de verilmiştir. İletişim Adresi Yabancı Diller Yüksekokulu Ankara Üniversitesi Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesi Bahçelievler Mahallesi Kaymakamlık Arkası Gölbaşı / ANKARA Telefon: / ; E Posta : garaz@ankara.edu.tr

ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN SINAV YERLERİ

ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN SINAV YERLERİ 4. KAYIT VE SINAV TAKVİMİ Yabancı Diller Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıt ve Sınav Takvimi KAYITLAR Kayıt kılavuzunda belirtilen Ankara Üniversitesi kayıt programını dikkatle inceleyiniz.

Detaylı

4. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KAYIT VE SINAV TAKVİMİ

4. YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KAYIT VE SINAV TAKVİMİ 4. KAYIT VE SINAV TAKVİMİ KAYITLAR Kayıt kılavuzunda belirtilen Ankara Üniversitesi kayıt programını dikkatle inceleyiniz. ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI KAYITLARI Zorunlu Hazırlık Sınıfında okuyacak

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, Uzun ve zorlu bir dönemin sonunda başarılı olarak üniversiteli oldunuz. Şimdi ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli, eğitim ve araştırma alanında rekabet gücü yüksek ve evrensel

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, Uzun ve zorlu bir dönemin sonunda başarılı olarak üniversiteli oldunuz. Şimdi ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli, eğitim ve araştırma alanında rekabet gücü yüksek ve evrensel

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, Uzun ve zorlu bir dönemin sonunda başarılı olarak üniversiteli oldunuz. Şimdi ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli, eğitim ve araştırma alanında rekabet gücü yüksek ve evrensel

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU Sevgili Öğrencimiz, Uzun ve zorlu bir dönemin sonunda başarılı olarak üniversiteli oldunuz. Şimdi ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli, eğitim ve araştırma alanında rekabet gücü yüksek ve evrensel

Detaylı

Bk. 14. Bu programda başarılı olabilmek için elleri ve parmakları ustalıkla kullanabilme önemlidir.

Bk. 14. Bu programda başarılı olabilmek için elleri ve parmakları ustalıkla kullanabilme önemlidir. 2016-2017 Akademik Yıl Türkiye deki Yükseköğretim Programları İçin Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Kontenjanları Tablo 3 ve Tablo 4 te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bk.

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir. 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 Ankara Üniversitesinden: YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

Sevgili öğrencimiz; KAYIT İŞLEMLERİ 1.Kayıt Tarihleri: 2. Elektronik Kayıt (e-kayıt):

Sevgili öğrencimiz; KAYIT İŞLEMLERİ 1.Kayıt Tarihleri: 2. Elektronik Kayıt (e-kayıt): Sevgili öğrencimiz; 2016-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt hakkı kazanmış bulunmaktasınız. Öğrenim hayatınızın en önemli aşamalarından biri olan yüksek öğrenim için üniversitemizi

Detaylı

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri 1 Eylül 2014 1. KESİN KAYIT HAKKINDA GENEL BİLGİLER Üniversitemizde 2014 2015 eğitim-öğretim yılı kesin kayıtları,

Detaylı

Klinik Psikoloji Modülü 10 20 20

Klinik Psikoloji Modülü 10 20 20 2016-2017 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 00 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI ANABİLİM DALI Coğrafya Fiziki Coğrafya Beşeri ve İktisadi Coğrafya Türkiye Coğrafyası Bölgesel Coğrafya Tarih Yeniçağ Tarihi

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYITLARI HAKKINDA. 07-09 Ekim 2013 (ÖSYS İle Yerleşenler İçin)

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYITLARI HAKKINDA. 07-09 Ekim 2013 (ÖSYS İle Yerleşenler İçin) 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYITLARI HAKKINDA 07-09 Ekim 2013 (ÖSYS İle Yerleşenler İçin) EKİM-2013 Sevgili Öğrenciler, Zorlu üniversite giriş sürecini aşarak Trakya Üniversitesi öğrencisi

Detaylı

http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf

http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ 01-013 AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 07.07.009 gün ve 80 sayılı kararının eki çizelgede yer alan

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisansüstü Programları Lisansüstü Programlara Başvuru Tarihleri : 01-05 Ağustos 2016 Anabilim Dallarında

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. SONUÇLARIN İLANI: Adaylar, akus.akdeniz.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleri

Detaylı

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Tezli Yüksek Lisans ve Doktora için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Detaylı

Almanca (Sadece Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü İçin) KPDS/ÜDS/YDS 60 Bu sınavlara sonuç belgelerinde, adayın TELC Deutsch GmbH

Almanca (Sadece Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü İçin) KPDS/ÜDS/YDS 60 Bu sınavlara sonuç belgelerinde, adayın TELC Deutsch GmbH 2016-2017 ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KOŞULLARI 1) Öğrencinin yatay geçişle ayrılacağı kurumdaki bütün derslerini alarak sınavlarını başarmış ve genel not ortalamasının yüz (100) üzerinden en az altmış

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü nün aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 2016-2017 Akademik Yılı GÜZ yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen Anabilim Dalı ve Bilim Dallarına 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

2016-2017 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

2016-2017 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2016-2017 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

BİLGİLERİ EKSİKSİZ DOLDURUNUZ.

BİLGİLERİ EKSİKSİZ DOLDURUNUZ. KAYIT SIRASINDA SİZE VERİLECEK BİLGİLERİ EKSİKSİZ DOLDURUNUZ. ÖĞRENCİ DOSYASININ ÜZERİNDEKİ Sevgili Öğrencimiz, Uzun ve zorlu bir dönemin sonunda başarılı olarak üniversiteli oldunuz. Şimdi ulusal ve uluslar

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ Başvuru Ücretinin Bankaya Yatırılması 13-Ağustos-7 Eylül 2012 Başvuruların

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20152016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ EK MADDE-1 (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ EK MADDE-1 (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ EK MADDE-1 (MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE) YATAY GEÇİŞ DUYURUSU A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR 1. Yurdumuzda ve KKTC deki Öğrenci Seçme

Detaylı

KESİN KAYIT DUYURUSU

KESİN KAYIT DUYURUSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak.

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü 06-07 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları,

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KESİN KAYIT KILAVUZU Son Güncelleme: 28.07.2016 / 16:30 İÇİNDEKİLER A. SONUÇLARIN ÖĞRENİLMESİ... 2 B. KABUL MEKTUBU...

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2015-2016 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU Adayların

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2016 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2016 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2016 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1): (19 Haziran 2016 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika) Matematik

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 01-05 Ağustos 2016 tarihleri arasında

Detaylı

TABLO-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları

TABLO-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları TABLO-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları ÖĞR. PUAN SGK YGSK OK.BİR 2015-ÖSYS 2015 YERL. 2015 EN YGS PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT KONT KONT ÖZEL KOŞUL

Detaylı

Puan Türü. Kon. Yerleşen. Cerrahpaşa Tıp MF , , İstanbul Tıp MF , ,37066

Puan Türü. Kon. Yerleşen. Cerrahpaşa Tıp MF , , İstanbul Tıp MF , ,37066 Fakülte Adı İstanbul Tıp Edebiyat Eğitim Diş Hekimliği Edebiyat Bölüm Adı Türü Kon. Yerleşen Taban Tavan MF-3 77 77 521,7222 557,9060 MF-3 328 328 500,25967 526,36262 İstanbul Tıp MF-3 62 62 90,8215 520,37066

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI (Tıp ve Veteriner Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu Hariç) GÜZ DÖNEMİ 19-21 Eylül 2016 Ders kayıtları ve öğrenci katkı

Detaylı

2017 Yılı Birim Öğretim Türü Kontenjan Akademik Birim Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal Öğretim Devlet Konservatuvarı Piyano Normal

2017 Yılı Birim Öğretim Türü Kontenjan Akademik Birim Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal Öğretim Devlet Konservatuvarı Piyano Normal Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal Öğretim 5 0 5 - Devlet Konservatuvarı Piyano Normal Öğretim 10 0 10 - Devlet Konservatuvarı Viyola Normal Öğretim 5 0 5 - Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Normal

Detaylı

2016 Yılı Program Öğretim Türü Kontenjan Akademik Birim Devlet Konservatuvarı Keman Normal Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal

2016 Yılı Program Öğretim Türü Kontenjan Akademik Birim Devlet Konservatuvarı Keman Normal Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal Devlet Konservatuvarı Keman Normal 16 0 16 - Devlet Konservatuvarı Kontrabas Normal 5 0 5 - Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Normal 10 0 10 - Devlet Konservatuvarı Viyola Normal 5 1 4 20,00 Devlet Konservatuvarı

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Sİ ALINACAKTIR

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ MEZUNİYET AŞAMASINDA OLANLAR VE MEZUNLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI DİL-1 TM-1 TM-3 MF-4 TS-2 YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlilik Sınavları Bahar Yarıyılı 12-16 Ağustos

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü'ne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2016-2017 Akademik Yılı Güz Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi

Detaylı

Ankara Üniversitesi Taban Puanları

Ankara Üniversitesi Taban Puanları 0-0 Üniversitesi Taban Puanları 0-0 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları YILLIK BÖLÜMLER Üniversite Puan Küçük

Detaylı

: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, Veteriner Fakültesi için başvuru takvimi 01.08.2016-12.08.

: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, Veteriner Fakültesi için başvuru takvimi 01.08.2016-12.08. EK MADDE 1 YATAY GEÇİŞ YATAY GEÇİŞ İLAN METNİ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap Başvuru Tarihi : Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Fuad Başgil Hukuk

Detaylı

Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU kayıt günlerinde Merkez Kampüsümüze bekliyoruz.

Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU kayıt günlerinde Merkez Kampüsümüze bekliyoruz. Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU kayıt günlerinde Merkez Kampüsümüze bekliyoruz. BVU Adres: Adnan Menderes Bulvarı Vatan Caddesi 34093 Fatih/İstanbul Telefon:

Detaylı

KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI KTÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI Açıklamaları dikkatle okuduktan sonra müracaatınızı yapınız. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU ŞARTLARI 1. ALES (Fen Bilimleri

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ 2014 ÖSYS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 2 C. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ...

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Acıbadem Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Lisans / Önlisans Akademik Takvimi ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI 03/08/2015-07/08/2015

Detaylı

Kayıt Yaptıran Yılı Akademik Birim. Boş. Doluluk Oranı. Kontenjan

Kayıt Yaptıran Yılı Akademik Birim. Boş. Doluluk Oranı. Kontenjan Devlet Konservatuvarı Piyano 5 0 5 - Devlet Konservatuvarı Viyola 3 0 3 - Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği 41 12 29 29,27 Devlet Konservatuvarı Keman 6 2 4 33,33 Fen Fakültesi Biyoteknoloji (İngilizce)

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Çift Anadal ve Yandal Programları Başvuru Takvimi, Kontenjanları ve Koşulları

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Çift Anadal ve Yandal Programları Başvuru Takvimi, Kontenjanları ve Koşulları 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Çift Anadal ve Yandal Başvuru Takvimi, Kontenjanları ve Koşulları Güz Yarıyılı Bahar Yarıyılı Çift Anadal / Yandal Kontenjanı Açılan n İlanı İçin Son Gün 14 Ağustos 2015 11

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi ve

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda kadrosuz

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Çukurova Üniversitesine bağlı lisans

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar Lisansüstü

Detaylı

2. -Kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2. -Kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz. Sevgili öğrencimiz; 2015-ÖSYS Ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt hakkı kazanmış bulunmaktasınız. Öğrenim hayatınızın en önemli aşamalarından biri olan yüksek öğrenim için Üniversitemizi

Detaylı

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM / ANASANAT DALI MALİYE VE MALİ YÖNETİM

Detaylı

01.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50238

01.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50238 01.06.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50238 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1008704 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ YAN DAL PROGRAMI

DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ YAN DAL PROGRAMI Bölüm/Program/Anabilim Dalı Toplam Kredi Kontenjan Kabul Edilen Bölümler/Programlar Alman Dili ve Edebiyatı 18 5 Ankara üniversitesi tüm fakülte ve bölümleri (Muafiyet sınavından En az 70 puan almak) Amerikan

Detaylı

DOKTORA ANABİLİM DALI. AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana başvuru yapabilecek

DOKTORA ANABİLİM DALI. AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana başvuru yapabilecek T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI YÜKSEK LİSANS DOKTORA ANABİLİM DALI AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 26/03/2014-36519 *BEL9KMS4* T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Sayı :37567810-109.03- Konu :Hareketlilik (109.03) Erasmus Staj

Detaylı

II. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER, DEĞERLENDİRME VE KABUL ŞARTLARI

II. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER, DEĞERLENDİRME VE KABUL ŞARTLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK YERLEŞTİRME) Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER Tezli Yüksek Lisans Programlarına başvuran adaylarının; 1. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu

Detaylı

Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri

Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Üniversitemiz Yükseköğretim Kurumlarının ara sınıflara veya yarıyıllara yatay geçiş

Detaylı

AYNI DÜZEYDEKİ EŞDEĞER DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap

AYNI DÜZEYDEKİ EŞDEĞER DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap AYNI DÜZEYDEKİ EŞDEĞER DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap Başvuru Tarihi : 01.08.2016-26.08.2016 (Mesai bitimine kadar) 01.08.2016-12.08.2015

Detaylı

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ

T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ T.C. AMASYA ÜNĠVERSĠTESĠ 2016-2017 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ BAġVURU ġartlari, TARĠHLERĠ VE KESĠN KAYIT ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER Yüksek Lisans Programı BaĢvuru ġartları ve Değerlendirme

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI. MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI. MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Merkezi Yerleştirme puanıyla

Detaylı

24.08.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42578

24.08.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42578 24.08.2015 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=42578 Yazdır İlan No : Anasayfa Yönetmelikler 1001100 Üyelik Duyurular İletişim İlanın Çıkılacağı yer Arama Seçenekleri Tümünde YILDIZ TEKNİK ara

Detaylı

DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI

DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI Bölüm/Program/Anabilim Dalı Toplam Kredi Kontenjan Kabul Edilen Bölümler/Programlar Alman Dili ve Edebiyatı 40 5 Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi ( Hazırlık

Detaylı

2016-2017 LİSANS - ÖN LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ

2016-2017 LİSANS - ÖN LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMİ 01.08.2016 05.08.2016 17.08.2016 19.08.2016 Önlisans programlarına ve YGS, LYS ve eşdeğeri sınavlar ile lisans programlarına ÖSYM ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları (YÖK Başkanlığı'nca

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016

YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 YATAY GEÇİŞ İKTİSAT FAKÜLTESİ UYGULAMA İLKELERİ ÇALIŞMASI HAZİRAN 2016 TANIMLAR Yatay Geçiş: Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrencinin aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam

Detaylı

45 2 Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (Felsefe)

45 2 Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (Felsefe) DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI Bölüm/Program/Anabilim Dalı Toplam Kredi Kontenjan Kabul Edilen Bölümler/Programlar Alman Dili ve Edebiyatı* 0 5 Eğitim Bilimleri Fakültesi ( Bilgisayar

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 07/07/2014 Toplantı Sayısı : 392 Karar Sayısı : 3309 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3309- Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki lar Arasında Geçiş, Çift Anadal,

Detaylı

SEÇMELİ DERSLER TABLOSU

SEÇMELİ DERSLER TABLOSU SEÇMELİ DERSLER DİL VE ANLATIM MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ SOSYAL BİLİMLER DİN, AHLAK VE DEĞERLER YABANCI DİLLER VE EDEBİYATI SPOR VE SOSYAL ETKİNLİK GÜZEL SANATLAR BİLİŞİM SEÇMELİ DERSLER TABLOSU SEÇMELİ

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR I- TEZLİ YÜKSEK

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU Ek kontenjan ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, 31 Ağustos - 04 Eylül 2015 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki lisansüstü

Detaylı

İÜ 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YANDAL KONTENJAN TEKLİF FORMU. Su Ürünleri Mühendisliği 1 Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü

İÜ 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YANDAL KONTENJAN TEKLİF FORMU. Su Ürünleri Mühendisliği 1 Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü İÜ 08/09 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YANDAL KONTENJAN TEKLİF FORMU AÇILACAK OLAN YANDAL PROGRAMLARINA BAŞVURU YAPABİLECEK ANADAL İÜ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL AÇILACAK OLAN YANDAL PROGRAMI KONTENJAN ÖNERİSİ ÖZEL KOŞULLAR

Detaylı

Yıllık Öğrenim Ücreti (2015-2016) Öğretim Kurumu ve Önlisans / Lisans Programı. Öğrenim Süresi. Özel Koşul. Kontenjan. Ceyhan Mühendislik Fakültesi

Yıllık Öğrenim Ücreti (2015-2016) Öğretim Kurumu ve Önlisans / Lisans Programı. Öğrenim Süresi. Özel Koşul. Kontenjan. Ceyhan Mühendislik Fakültesi Öğretim Kurumu ve Önlisans / Lisans Programı Öğrenim Süresi Kontenjan Özel Koşul Yıllık Öğrenim Ücreti (2015-2016) Ceyhan Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği (Türkçe) 4 1-1.548 TL Diş Hekimliği Fakültesi

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

Fizyoloji (Celal Bayar İle Ortak Yüksek Lisans) 2 - - - - - - - Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans Programı 10 - - - - - - -

Fizyoloji (Celal Bayar İle Ortak Yüksek Lisans) 2 - - - - - - - Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans Programı 10 - - - - - - - İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI Anabilim / Anasanat Dalı Tezli

Detaylı

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ BAŞVURU İLANI

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ BAŞVURU İLANI MARMARA ÜNİVERSİTESİ - ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ EYLÜL 2016 DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ BAŞVURU İLANI 1. GENEL ŞARTLAR 1.1. Başvuru süreci ile ilgili her türlü resmi açıklama ve duyuru web sitemiz

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ DGS KESİN KAYIT KILAVUZU Son Güncelleme: 09.11.2015 / 10:00 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ...

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 20162017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü İlan Metni Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün

Detaylı

Düzce Üniversitesi ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. (Üniversitemize hoş geldiniz!)

Düzce Üniversitesi ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. (Üniversitemize hoş geldiniz!) Düzce Üniversitesi ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. (Üniversitemize hoş geldiniz!) Kayıt Çeşitleri : 1) Elektronik Kayıt (EKayıt) : (Ekaydını tamamlayan öğrencilerimizin Üniversitemize kayıt için

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS KONTENJANLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS KONTENJANLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS KONTENJANLARI Fakülte / Yüksekokul / Konservatuar Süresi Kontenjan Özel Koşul Yıllık Ücreti Ceyhan Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

İÜ 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL KONTENJAN TEKLİF FORMU. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü. Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü

İÜ 2018/2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL KONTENJAN TEKLİF FORMU. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü. Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü İÜ 08/09 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL KONTENJAN TEKLİF FORMU İÜ FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK FAKÜLTESİ AÇILACAK OLAN ÇİFT ANADAL PROGRAMI Ulaştırma ve Lojistik KONTENJAN ÖNERİSİ AÇILACAK

Detaylı

Sınav Tarihi ve Saati. Anabilim Dalı 27.06.2016. Yabancı Dil YDS veya Eşdeğeri. ALES Puan Türü. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. T.C. Uyr.

Sınav Tarihi ve Saati. Anabilim Dalı 27.06.2016. Yabancı Dil YDS veya Eşdeğeri. ALES Puan Türü. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. T.C. Uyr. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 20162017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103

30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103 30.05.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=50103 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1008569 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI

DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI Bölüm/Program/Anabilim Dalı Toplam Kredi Kontenjan Kabul Edilen Bölümler/Programlar Alman Dili ve Edebiyatı* 40 4 Ankara Üniversitesi Tüm Fakülte ve

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS KONTENJANLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS KONTENJANLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS KONTENJANLARI Fakülte / Yüksekokul / Konservatuar Öğretim Kontenjan Özel Koşul Süresi Ceyhan Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği

Detaylı

ALES PUAN TÜRÜ PROGRAM DOKTORA PROGRAMLARI

ALES PUAN TÜRÜ PROGRAM DOKTORA PROGRAMLARI PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZE 2016-ÖSYS İLE YERLEŞEN ADAYLARIN ŞAHSEN KAYIT İŞLEMLERİ

ÜNİVERSİTEMİZE 2016-ÖSYS İLE YERLEŞEN ADAYLARIN ŞAHSEN KAYIT İŞLEMLERİ ÜNİVERSİTEMİZE 2016-ÖSYS İLE YERLEŞEN ADAYLARIN ŞAHSEN KAYIT İŞLEMLERİ Elektronik ortamda kayıt yapamayan öğrenciler ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu Gemi Makineleri İşletme Programına, Denizcilik Fakültesine,

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI YÜKSEK LİSANS Tezli Tezsiz KONTENJAN DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR BİYOLOJİ 23-14 SAY. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 10-5 SAY. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı