bülteniyıl: Mayıs /2012 Sayı:4

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "bülteniyıl: Mayıs /2012 Sayı:4"

Transkript

1 bülteniyıl: Mayıs /2012 Sayı:4 Merhaba Ocak 2012 den bugüne kadar geçen dönemde yaptığımız faaliyetleri paylaşmak için tekrar karşınızdayız. KA.DER, Ocak ayından beri kadını, insan haklarını ve eşitsizliği odak noktasına alan eylemleri desteklemeye, bu hakları ihlal eden eylemlere de karşı durmaya devam etti. Mart ayında KA.DER i heyecanlandıran iki önemli olay yaşadık. Bunlardan biri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, diğeri ise KA.DER in 15. yıldönümüydü. KA.DER in önemli gündem maddelerinden birini oluşturan 8 Mart ta, Türkiye nin Eşitsizlik Karnesi ni açıkladık. Bu yıl da hiçbir şeyin değişmediğini gördük. Türkiye kadın-erkek eşitsizliğinde yine sınıfta kaldı. Hem KA.DER in hem de Türkiye nin gündemine oturan diğer önemli bir olay ise kamuoyunda olarak bilinen eğitim yasasıydı. KA.DER bu yasanın çıkmaması için yoğun bir çaba gösterdi. Hala üzerinde çalışılan Sığınmaevleri Yönetmeliği Taslağı da KA.DER in mücadele verdiği konular arasında yer aldı. Türkiye nin gündemine düşen en büyük olay ise kürtajın yasaklanması için hazırlanan yasa tasarısı oldu. Bu yasa tasarısının geri çekilmesi için tüm gücümüzü kullanarak eylem planları hazırladık ve hazırlamaya devam ediyoruz. KA.DER olarak geçen 4 aylık süreçte, sesimizi duyurabildiğimiz her noktaya ulaşmaya çalıştık. Eylemlerimizin sonunda istediğimiz sonucu elde edememek bizi bu kararlığımızdan asla vazgeçirmeyecek. Çünkü desteğiniz sayesinde engelleri aşabileceğimizi inanıyoruz. Hepinize şimdiden iyi okumalar. İrfan Baştuğ Sok. Yuva 3 Apt. 8/10 Esentepe-İstanbul Tel: Faks:

2 NELER YAPTIK? Görüş ve önerilerimizi sunduk Şubat ayındaki KA.DER ajandasında, iletişim çalışmaları yer aldı. TV8 de yayınlanan Haber Aktif programına katılan KA.DER, CNN Türk Haber Bülteni nde, yasa tasarısı hakkındaki görüşlerini sundu. TRT Ankara Radyosu tarafından hazırlanan Paylaştıkça programında ise Siyaset ve kadın konusundaki görüşlerini dile getirdi. İletişim ve işbirliği çalışmalarımız, katıldığımız toplantılarla da hız kazandı. KA.DER olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı/Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları devam eden Sığınmaevleri Yönetmeliği ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Yönetmeliği Taslağı hakkındaki görüş ve önerilerimizi sunduk. Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen Dış Paydaş Çalıştayı na katıldık. DİSK teki bıyıklı ittifak a tepki gösterdik Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Şubat ta 14. Genel Kurulu nu yaptı ve 9 kişilik yönetim kurulunda yine hiçbir kadın yer alamadı. DİSK e bağlı sendikaların başkanları arasındaki tek kadın olan Dev Sağlık İş Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu bağımsız aday olarak seçime girdi ancak bıyıklı ittifakı aşamadığı için seçilemedi. DİSK, 45 yıllık tarihinde ilk kez bir kadını yönetim kuruluna sokma şansını bilerek kullanmadı. KA.DER, kadınları yönetime sokmayan DİSK i kadın düşmanı yönetim anlayışı nedeniyle kınayan bir basın bildirisi yayınladı. DİSK TE Bıyıklı İttifak Kazandı, Yönetime Yine Kadın Sokmadılar başlıklı basın bildirisi medyada büyük yankı uyandırdı.

3 15. yılımızı kutladık Mart, gündemimizin en yoğun olduğu aylardan biri oldu. 4 Mart 1997 de kurulan KA.DER, bu yıl 15. yaşına bastı. KA.DER kuruluş yıldönümünü, üyeleri, eski-yeni yöneticileri ve seçilmelerine destek verdiği eski-yeni kadın milletvekillerinin katılımı ile kutladı. KA.DER in geçen 15 yılda başardıklarını ve Türkiye nin değişimindeki 15 KA.DER anı nı anlatan KA.DER Genel Başkanı Çiğdem Aydın, şunları söyledi: KA.DER, bir sivil toplum kuruluşu olmanın ötesinde, hepimizin ulaşmak istediği bir hedefi temsil ediyor. Hedefimiz, kadınlar için toplumun her alanında eşit temsile ulaşmak. Kadınların kendi kararlarını verebildiği, işini eşini seçebildiği, istediği mesleği yapabildiği, siyasette eşit temsil edildiği, özgür olabildiği ve kesinlikle şiddetsiz bir ortamda yaşayabildiği bir ülke istiyoruz. Ülkemizin, kendimiz ve çocuklarımız için, gelecek kuşaklar için mutlulukla yaşanabilir, demokratik, eşitlikçi bir ülke olmasını istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Bunu başarabileceğimizden kuşkum yok. Çünkü biz toplumun yarısıyız. Gün gelecek, TBMM deki koltukların yarısında kadınlar oturuyor olacak diyen Aydın, kamu kurumlarında, özel sektörde kadın yöneticilerin başarılarına tanık olacaklarını belirtti. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: Yasalarımızın kadın bakış açısıyla hazırlandığını görecek, uluslararası platformlarda bundan gururla söz edeceğiz. Kadın yoksulluğu bitecek. Kadın okumaz yazmazlığı bitecek. Kadınların şiddete uğraması en ağır yasal ve ahlaki suç kabul edilecek. Kadına yönelik ayrımcılık bitecek. İşte o gün, ancak o gün KA.DER görevini tamamlamış, misyonunu yerine getirmiş olacak. Biz, o güne kadar tüm kadın örgütleriyle beraber el ele çalışmaya devam edeceğiz.

4 Türkiye nin Temsilde Kadın-Erkek Eşitsizlik Karnesi ni açıkladık KA.DER, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nde Türkiye nin Temsilde Kadın-Erkek Eşitsizlik Karnesi nin 5 incisini açıkladı. KA.DER in 8 Mart tan önce yoğun bir araştırma yaparak hazırladığı karne, seçimle ve atamayla oturulan tüm koltuklardaki kadın oranlarını ortaya çıkardı. Ne yazık ki bu çalışma, Türkiye nin bir kez daha sınıfta kaldığını gösterdi. Seçimle ve atamayla gelinen kadrolarda kadın temsilinde yine yaprak kımıldamadı. KA.DER, bu tablonun sorumlularına Sıfır ı verdi ve sordu: Utanmıyor musunuz? KA.DER in hazırladığı karne hem Sivil Toplum Kuruluşları hem de medya için önemli bir kaynak oldu. 8 Mart ta gündemini kadınlara ayıran yazılı ve görsel medya grupları, KA.DER in hazırladığı karneye yer verdi. Ayrıca KA.DER önemli TV ve yazılı medya organlarında verdiği röportajlarla, Türkiye deki kadın haklarını mercek altına aldı. YASA ÇALIŞMALARINA SESSİZ KALMADIK KA.DER in de aralarında bulunduğu kadın örgütleri, olarak bilinen eğitimle ilgili yasa tasarısı konusundaki itirazlarını ve görüşlerini duyurmak üzere 27 Mart Salı günü saat de TBMM nin Çankaya kapısında toplandı yasa teklifi konusunda hazırlanan basın bildirisinde, Çankaya da açıklayarak yasayla ilgili talepler dile getirildi. Basın bildirisinde, çocuklarımızın ve ülkemizin kaderini değiştirecek yasa teklifi konusunda STK lara yalnızca bir gün öneri sunma süresi verildiğini, yasa teklifinin tartışma ve mutabakat sağlanmadan, şiddet ortamı içinde alt komisyonda kabul edildiğini belirttik. Basın bildirisine imza atan kadın örgütleri olarak, eğitimin, zorunlu ve kesintisiz olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşüncemizden hareketle, eğitim sisteminin bir yıl okul öncesi, 8 yıl ilköğretim ve 4 yıl ortaöğretim şeklinde düzenlenmesini talep ettik. Önerilerimiz dikkate alınmadığında yeni eğitim sisteminin, geleceğimiz ve kız çocuklar üzerinde derin yaralar açacağını belirttik. Malesef önerilerimiz dikkate alınmadı. Yasa tasarısı TBMM de kabul edildi. Ama bu KA.DER i yıldırmadı.

5 bülteni Yıl: Mayıs / 2012 Sayı: 4 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül e mektup yazdık KA.DER olarak 4 Nisan da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül e bir mektup yazdı. Gül den Meclis ten geçen yasayı tekrar görüşülmek üzere meclise göndermesini ve imzalamamasını istedik. Mektupta yasayla birlikte eğitim sisteminin çocuk yaştaki evliliklerin önünü açacağı, seçimlik Kuran dersleri ile farklı din ve mezhepler arasında eşitsizlik yaratılacağı gibi sonuçlara neden olacağını anlattık. Yasanın eğitim sisteminde ve Türkiye nin geleceğinde açacağı derin yaraya rağmen taleplerimiz yerine getirilmedi ve Gül, yasayı onayladı. Sığınmaevleri için bir araya geldik Şiddete Son Platformu üyeleriyle birlikte Ankara'da bir araya gelerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü uzmanlarınca halen üzerinde çalışılan Sığınmaevleri Yönetmeliği Taslağı nı masaya yatırdık. 242 kadın örgütü olarak ortak imza taşıyan bir basın açıklaması hazırladık. Basın açıklamasında, Sığınmaevleri Yönetmeliği'nin acele ile ve dediğim dedik bir anlayışla çıkarıldığını, sığınaklar yönetmeliğinin yasadan çıkarılmak istenmesine karşı olduğumuzu belirttik. Çünkü sığınaklar kadına karşı şiddetle mücadelede vazgeçilmez araçları oluşturuyor. Sayılarının yetersiz olması, kadın ve çocukların güçlenmelerini öngören bir yaklaşımla yürütülmemeleri kadınların hayatına mal oluyor.

6 bülteni Yıl: Mayıs / 2012 Sayı: 4 Kürtaj hakkımız için mücadele veriyoruz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın kadınların kendi bedenleri üzerindeki hakkını hiçe sayarak yaptığı Her kürtaj bir Uluderedir. Sezaryenle doğuma karşıyım, kürtaj cinayettir sözleri, KA.DER i ve birçok sivil toplum kuruluşunu harekete geçirdi. KA.DER olarak insan haklarına, kadının insan haklarına, Türkiye nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı olan bu sözlere tepkimizi, hazırladığımız bir basın bildirisi dile getirdik. Başbakan ın kürtaj ve sezaryen söylemi kadınlara siyasi taciz dir başlıklı basın bildirisini basın ve kamuoyuyla paylaştık. Başbakan dan kadınlar üzerinden politikalar yapmaya son vermesini istedik. Başbakan a mektup Kadınlar olarak tepkimiz sadece hazırladığımız basın bildirisi ile sınırlı kalmadı. Üyesi olduğumuz Haklı Kadın Platformu tarafından Başbakan a bir mektup yazıldı. Mektubumuzda, Sayın Başbakan, kadınların kendi bedenleri üzerindeki söz haklarını, istediği zaman, istediği kadar çocuk doğurabilme özgürlüklerini tartışmayınız, tartıştırmayınız dedik. Bedenimizi Hedef Alan Siyaseti Durdurun Kadın örgütlerinin girişimiyle Bedenimizi Hedef Alan Siyaseti Durdurun başlıklı bir gazete ilanı hazırlandı. İlanda kürtajın yasaklanması sonucunda binlerce kadının öleceğini, kadınlar olarak bedenimiz üzerindeki hakkımızı korumaya devam edeceğimizi ve kadın bedenini hedef alan siyasetin durdurulmasını istediğimizi belirttik. İlan, Hürriyet, Vatan, Posta ve Milliyet gazetelerinde yer aldı.

7 Kadın örgütlerin Bakan Fatma Şahin e mektup Şiddete Son Platformu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı na bir mektup gönderdi. Mektupta, hükümetin kürtaj hakkını kaldırma ya da sınırlama yönündeki yasa önerisi geri alınmadıkça Bakanlık la işbirliği içinde bulunmayacağımızı beyan ettik. Kadın örgütlerinden kürtaj yasağına karşı imza kampanyası Kadın örgütleri olarak kürtaj yasaklanamaz isimli bir imza kampanyası başlattık. Başlatılan eylem planı kapsamında öncelikle bir basın bildirisi yayınlandı. Bildiride, kürtajı yasaklamak için başlatılan sürecin DERHAL durdurulmasını talep ettik. Uluslararası kadın dayanışma ağlarını harekete geçirdik İmzalarıyla bize destek olmak isteyen herkese web sitemiz ve sosyal medya kanallarımız aracılığıyla çağrı yaptık. İmza kapmanyası için hazırladığımız Kürtaj Yasaklanamaz adlı web sitesine, Türkiye den ve yurt dışından binlerce kişi imzalarıyla destek verdi. Kampanyanın sonunda imzalar Başbakanlık a sunulacak. KA.DER olarak, Türkiye deki kadınların kaderini değiştirecek yasa tasarısına karşı herkesle ortak bir mücadele yürütmeye devam ediyoruz.

8 Kadınlar, Anayasalar ve Arap Baharı Çalıştayı nı düzenledik KA.DER, European Forum for Democracy and Solidarity ve Office for Democratic Institutions and Human Rights (ODIHR) işbirliğiyle, Westminister Vakfı ve Birleşik Krallık İşçi Partisi desteğiyle, Mart 2012 tarihleri arasında İstanbul da, Kadınlar, Anayasalar ve Arap Baharı konulu bir çalıştay düzenlendi. Etkinliğe; Türkiye, Polonya, Mısır, Tunus, Slovenya, Hollanda, Fas, Hırvatistan, Bosna Hersek ve İngiltere den toplam 31 kadın milletvekili, siyasi parti üyesi, sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Çalıştayda Fas, Mısır, Tunus, Bosna Hersek ve Türkiye de kadının statüsü ve kadınları ilgilendiren yasal çerçeve hakkında kısa bilgi paylaşımı yapıldı. Ardından toplumsal cinsiyete duyarlı anayasa nitelikleri ve oluşum süreçleri ile siyasi partilerde toplumsal cinsiyet eşitliği mekanizmaları konularına odaklanıldı. Bilgi paylaşımı oturumlarının ardından farklı ülke tecrübelerinin ve stratejilerin paylaşıldığı atölyelerde, siyasi parti-sivil toplum, medyadaki kadınlar arasındaki işbirlikleri, uluslararası ağ ve birliklerin etkin kullanımı gibi konular tartışıldı.

9 KA.DER Kahvesi yle gündemi takip ediyoruz olarak bilinen yasanın tekrar düzenlenmesi için birçok faaliyette bulunan KA.DER, 7 Nisan da Caddebostan Balıkadamlar Kulübü nde önemli bir etkinliğe daha imza attı. KA.DER in her ayın ilk cumartesi günü düzenlediği KA.DER Kahvesi nde konuşmacı olarak Eğitim Reformu Girişimi Koordinatörü Batuhan Aydagül yer aldı. Aydagül, yasanın eğitim sistemine nasıl yansıyacağı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ayrıca, KA.DER Başkanı Çiğdem Aydın ve KA.DER Kadıköy Şube Başkanı Fatma Aytaç yasa hakkında görüşlerini paylaştı. KA.DER Kahvesi nin ikincisi 5 Mayıs ta Şişli Öğretmenevi nde gerçekleşti. Bu etkinlikte Dr. Can Baydarol yer aldı. Baydarol, yeni dönemde Avrupa Birliği ve Türkiye AB ilişkileri konusunda konuştu. 2 Haziran daki etkinliğimizde ise oyuncu Ayça Varlıer konuğumuz oldu. Global Fund for Women, bizi ziyaret etti Tüm dünyadaki kadın hakları gruplarına destek olmak ve güçlendirmek için fon sağlayan Global Fund for Women, Türkiye deki kadın hakları ve kadın sorunları hakkında bilgi almak için çeşitli dernekleri ziyaret etti. KA.DER in destekçilerinden biri olan ve KA.DER e fon sağlayan Global Fund for Women, 16 Nisan da KA.DER in de misafiri oldu. Katılımcılar arasında Global Fund for Women ın Başkanı Dr. Musimbi Kanyoro, Global Fund for Women dan fon alan STK üyeleri ve fon veren üyeler vardı. KA.DER in çalışmalarını taktirle karşıladıklarını söyleyen Global Fund for Women Başkanı Dr. Musimbi Kanyoro derneğin çalışmalarını çok başarılı bulduklarını söyledi.

10 AK Parti Kadın Milletvekilleriyle bir araya geldik KA.DER, 3 Mayıs Perşembe günü AK Parti Kadın Milletvekilleriyle,TBMM Lokantası nda düzenlediği bir toplantıda buluştu. 24 milletvekilinin katıldığı toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de yer aldı. Toplantıda Anayasa, Eşitlik Çerçeve Yasası, Sığınak Yönetmeliği, Cinsiyete Göre Ayrıştırılmış İstatistik, 2014 yerel seçimlerinde kadın sayısının artması gibi birçok konu ele alındı. Toplantıda konuşan KA.DER Başkanı Çiğdem Aydın, KA.DER in bir sivil toplum kuruluşu olmanın ötesinde, kadınların ulaşmak istediği bir hedefi temsil ettiğini belirtti. Aydın, hedeflerinin, kadınlar için toplumun her alanında eşit temsile ulaşmak olduğunu söyledi. Aydın ın ardından söz alan AK Parti Kadın Milletvekilleri, kadınların siyasette daha etkin olması konusunda hem fikir olduklarını belirtti. Ayrıca, kadınların siyasette aktif olarak yer almasını engelleyen nedenler hakkındaki görüşlerini sundu.

11 Şubelerimizden Etkinlikler BURSA ŞUBESİ 3 Şubat Salı günü KA.DER Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı nın (KİHEP) basına tanıtım kokteyli yapıldı. Kadın derneklerinin başkanlarının, kent konseylerinin kadın meclis başkanlarının, kamu kurumların ve belediyelerin eşitlik birimleri temsilcilerinin katıldığı eğitimler 16 hafta sürdü. Eğitimlere Osmangazi Kent Konseyi de sponsor oldu. 8 Mart etkinlikleri KA.DER Bursa Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Türkiye Futbol Federasyonu nu protesto etti. Seyircisiz maç oynama cezası verdiği takımların maçlarına, kadınların seyirci olarak alınmasının kadınları yok sayıp görünmez kıldığı, cezanın kadın seyircili maç cezası şeklinde tanımlanması gerektiği yönünde bir basın açıklaması yaptı.

12 (El Emeklerini Değerlendirme Kermesi) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bursa Kadın Kuruluşları Birliği yle ortak bir çalışma düzenlendi. Mudanya Montanya Otel in salonlarında köy kadın dernekleri yararına, El Emeklerini Değerlendirme Kermesi açıldı. Stantlar köylü kadınlara ücretsiz olarak verildi. Ayrıca, KA.DER Bursa Şube başkan ve yöneticileri, Nilüfer Belediye Başkanı yla birlikte, Saniye Rıza Kız Yurdu yararına düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konseri ne katıldı. (Pelin Feymi) Başka bir etkinlik ise Sosyolog Pelin Feymi nin ve Psikolog Özden Şenkoyuncu nun konuşmacı olarak katıldığı Kadın Cinayetlerine Son Paneli ydi. Panele çok sayıda izleyici katıldı.

13 Sosyal sorumluluk projeleri KA.DER Bursa Şubesi 10 Mart ta önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kadınların güçlendirilmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlamak amacıyla, Bursa nın 3 mahallesinden hiç sinemaya gitmemiş 120 kadını Akpınar Kültür Merkezi nde ücretsiz olarak sinemaya götürdü. Etkinliğe Osmangazi Kent Konseyi sponsor oldu. 5 Mart ta Osmangazi Kent Konseyi, Bursa Emniyet Müdürlüğü ve KA.DER iş birliğiyle bir panel düzenlendi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdür Yardımcısı Murat Sarı, ailelere madde bağımlılığının engellenmesi ve gençlerin bu tür zararlı alışkanlıklardan korunması için bilgi verildi.

14 İşbirlikleri yapıldı 20 Mart Salı günü CHP İl Başkanlığı nı ziyaret edildi. Ziyaret sırasında, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve eşi, yönetim kurulu üyeleri ve merkez ilçe başkanlarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Yüzde 33 cinsiyet kotasının uygulanması konusunda yönetimle fikir birliği sağlandıktan sonra yapılan ilk ilçe kongresinde yüzde 50 kadın kotası uygulandı. KA-DER Bursa Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü (tek kadın il müdürü) Dr. Sunay Özkul u ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. 17 Nisan da günü DSP Genel Başkanı Dr. Masum Türker, il başkanı ve parti meclisi üyeleri ile birlikte KA.DER Bursa Şubesi ni ziyaret etti. Kadınlar için pozitif ayrımcılık, kadın hakları konularının konuşulduğu toplantıda, DSP Kadın Kolları Üyeleri ve KA.DER Yönetim Ve Denetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

15 Kadın Dostu Kentler-2 Programı İçişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı nın (UNDP) işbirliği ve İsveç Büyükelçiliği nin mali katkılarıyla, 12 ilde Kadın Dostu Kentler-2 Programı düzenlendi. Program kapsamında Birleşmiş Milletler İl Koordinatörü Burcu Üzümcüler in hazırladığı Yerel Eşitlik Eylem Planı Hazırlık Atölye Çalışmaları na, KA.DER Bursa Şubesi 7 gün (6-16 Mart) boyunca katıldı. Çalışmaya, tüm kamu kurum temsilcileri, kadın STK lar, meslek odaları, üniversite temsilcileri ve eşitlik birimleri de katılım gösterdi. KA.DER Bursa Şubesi, Mart tarihleri arasında düzenlenen Kadın Dostu Kentler-2 projesi kapsamında, yerel eşitlik eylem planı taslak modülü hazırlama hedefli olan bir çalışmaya katıldı. 7 gün boyunca hazırlanan SWOT ve durum analizleri üzerinde çalışmalar gerçekleştirildi. 2 gün boyunca uzman Akın Atauz ile çalışma yapıldı. Çalışmaya katılan tüm kamu kurum temsilcilerine, Belediye Meclisleri Eşitlik Komisyonu Meclis Üyelerine, eşitlik birimlerine, kent konseylerine, kadın sivil toplum kuruluş temsilcilerine ve İç İşleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Bilmez e katılım belgeleri verildi. Belgeler, Kadın dostu kentler Ulusal Koordinatör Zeynep Başarankut ve yerel koordinatör Burcu Üzümcüler tarafından verildi.

16 ADANA ŞUBESİ KA.DER Adana Şubesi Ocak-Mayıs döneminde önemli etkinliklere imza attı. Ocak ayında siyasi partilerin kadın kollarını ziyaret eden KA.DER Adana Şubesi, MHP, BDP, CHP ve AK Parti nin kadın üyelerini derneğe davet etti. Her çarşamba saat de tüm üyelere açık toplantılar düzenlendi. Adana Müftü Yardımcısı kadınlar ziyaret edildi Şubat ayında ise İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ne atanan AK Parti eski milletvekili adayı İpek Kobane ye hoş geldin ziyareti yapıldı. Ayrıca, kongre hazırlığında olan CHP İlçe Başkanlıkları ve CHP Çukurova İlçe Başkanlığı na atanan Funda Özdemir de ziyaret edildi. Bu etkinlikler sırasında yüzde 33 lük kadın kotasına uyulmasının önemi anlatıldı. Mart ayında KA.DER Adana Şubesi nin ziyaretleri devam etti. Adana Müftü Yardımcısı kadınlar ziyaret edildi ve çeşitli yayınlar hediye edildi. STGM toplantılarına katılarak yol haritası hazırlanmasına katkı sağlandı. Ayrıca KA.DER Adana Şubesi, Adana Barosu Sivil Anayasa Çalışmaları na da katıldı. KA.DER etkinlikleri anlatıldı KA.DER Adana Şubesi, 8 Mart için de yoğun bir hazırlık dönemi içine girdi. Her hafta Adana Kadın Platformu ile toplanıldı ve 1 haftalık program yapıldı. 1 hafta süren 8 Mart etkinliği kapsamında 3 gün stant açıldı, stantta KA.DER etkinlikleri anlatılıp broşür ve yayınlar dağıtıldı. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu için adım atıldı 8 Mart etkinliklerin yanı sıra 4 dernekle ortaklaşa bir platform kuruldu. Platformla birlikte basın duyurusu yapılarak, Çukurova Seyhan ve Büyükşehir Belediyeleri nde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonları kurulması için dilekçe verildi. Dilekçe, Çukurova ve Seyhan Belediyeleri nde oylamaya sunuldu ve komisyonun kurulması oybirliğiyle kabul edildi.

17 KADIKÖY ŞUBESİ KA.DER Kadıköy Şubesi nin Mart-Nisan ayı takvimi etkinliklerle doluydu. 26 Nisan da Şahkulu Sultan Vakfı kadınlarına -Kadıköy Kadın Meclisi ile ortak geliştirilen eğitim çalışmasının ilk ayağı olan- Toplumsal Cinsiyet ve Yerel Yönetimlerde Kadın Eğitimi verildi. 7 Nisan da KA.DER Kahvesi düzenlendi eğitim yasası konusunda, Eğitim Reformu Girişimi Koordinatörü Batuhan Aydagül konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda KA.DER in etkinlikleri Çiğdem Aydın tarafından anlatıldı. 2 Haziran daki etkinlikte ise oyuncu Ayça Varlıer konuk oldu.

18 Siyasi partilerin ilçe yönetimleri ile başlatılan lobicilik çalışmaları çerçevesinde, CHP Kadıköy İlçesi, AK Parti Kadıköy İlçesi ve Üsküdar İlçesi ile görüşme yapıldı. 10 Nisan da Stratejik Plan çerçevesinde Kadıköy Şubesi nde yapılan çalışmaya Yönetim Kurulu Üyeleri ve eski ve yeni üyelerden oluşan 9 kişilik üye grubu katıldı. Verimli bir ortamda geçen çalışmanın üyeler üzerinde çok olumlu etkisi oldu. KA.DER Kadıköy Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri nin katıldığı toplantılar: Haklı Kadın Platformu Toplantısı Marmara Grubu Vakfı Toplantısı-15.Avrasya Ekonomi Zirvesi Kadın Haftası etkinlikleri Kadının İnsan Hakları Semineri Hayatını Seçen Kadın ve Soroptimist Derneği Toplantısı Önder Kadınlar Ödül Töreni Şule Perinçek-Kadın ve Toplum Konuşması Aysel Çelikel-Kadın ve Çocuk, Şiddet ve Korunma Kadın Filmleri Festivali Açılışı

19 KA.DER ŞUBAT-MAYIS TAKVİMİ ŞUBAT 2 Şubat 2012: TV8 de yayınlanan Haber Aktif programına katıldık. 4 Şubat 2012: İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Yeni Anayasa Çalıştayı etkinliğinde katılımcı olarak görüş ve önerilerimizi sunduk. 6 Şubat 2012: 18 yaşında kadın cinayetine kurban giden Arzu Özmen in Mardin Midyat taki cenaze törenine katıldık. 7 Şubat 2012: Norveç Kraliyeti Büyükelçiliği vasıtasıyla, Norveç Entegrasyon ve Çeşitlilik Müdürlüğü KA.DER i ziyaret etti. 8 Şubat 2012: Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği ve Yedinci Şehir Enstitüsü nün düzenlediği Hayme Ana Ödülleri toplantısına katıldık. 13 Şubat 2012: TRT Ankara Radyosu tarafından hazırlanan Paylaştıkça programında gerçekleşen Siyaset ve Kadın konusundaki söyleşiye katıldık. 16 Şubat 2012: Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi nin, 5. Olağan Genel Kuruluna katıldık. 17 Şubat 2012: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları devam eden Sığınmaevleri Yönetmeliği ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Yönetmeliği taslakları hakkında görüş ve önerilerimizi sunduk. 23 Şubat 2012: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen Dış Paydaş Çalıştayı na katıldık. 23 Şubat 2012: CNN Türk Haber Bülteni nde yasa tasarısı hakkındaki görüşlerimizi sunduk. 29 Şubat 2012: Haklı Kadın Platformu, Yürütme Kurulu Toplantısı na katıldık.

20 MART 1 Mart 2012: TBMM, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından düzenlenen Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı konulu toplantıya katıldık. 1 Mart 2012: Kanada Büyükelçiliği, İkinci Siyasi Sekreter Christine Guilbault KA.DER i ziyaret etti. 3 Mart 2012: Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği tarafından Ankara da düzenlenen Türkiye de Cinsiyet Eşitliğini İzlemek: Ne Yapmalı? Nasıl Yapmalı? konulu toplantıya katıldık. 6 Mart 2012: Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi nin düzenlediği Kadınlar İçin Birlikte konulu toplantıya panelist olarak katıldık. 7 Mart 2012: Euronews Haber Kanalı na Türkiye de Kadının Durumu ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı hakkında röportaj verdik. 7 Mart 2012: Cem Vakfı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen panele konuşmacı olarak katıldık. 7 Mart 2012: TRT Türk Televizyonu na Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı hakkında görüş ve önerilerimizi sunduk. 7 Mart 2012: Van Haber Ajansı na 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında görüş ve önerilerimizi sunduk. 8 Mart 2012: Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen Kadın ve Sorunları konulu sempozyuma panelist olarak katıldık. 8 Mart 2012: Arel Üniversitesi tarafından düzenlenen Kadın konulu sempozyuma panelist olarak katıldık. 8 Mart 2012: Diyarbakır, Jin Haber Ajansı açılışında yer aldık. 8 Mart 2012: Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Siyaset Işığında Kahvaltı etkinliğine katıldık. 8 Mart 2012: HaberTürk, Balçiçek İlter le Söz Sende programında yer aldık. 10 Mart 2012: KA.DER in 15. kuruluş yıldönümünde buluştuk.

21 13 Mart 2012: New York Times gazetesine, kadın ve şiddet konusunda görüş ve önerlerimizi sunduk. 14 Mart 2012: Çankaya Üniversitesi tarafından düzenlenen, Politikada ve Afetlerde Kadınlar Neyi Değiştirebilir? konulu panele konuşmacı olarak katıldık. 16 Mart 2012: Haklı Kadın Platformu toplantısına katıldık. 17 Mart 2012: Anayasalar, Kadın ve Arap Baharı organizasyonuna katıldık. 23 Mart 2012: TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından düzenlenen Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Buluşması na panelist olarak katıldık. 27 Mart 2012: olarak bilinen eğitimle ilgili yasa tasarısı konusunda itiraz ve görüş bildirmek üzere, TBMM Çankaya kapısında basın açıklaması yaptık. 30 Mart 2012: Hollanda Konsolosluğu KA.DER i ziyaret etti. 31 Mart 2012: Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programına konuşmacı olarak katıldık. NİSAN 4 Nisan 2012: Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Kadının Bilinen Sorunlarına, Bilinmeyen Çözüm Önerileri konulu panele konuşmacı olarak katıldık. 7 Nisan 2012: Kanal 24 deki Hafta Sonu Moderatörü programına katıldık ve Kadına Yönelik Şiddet in Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili görüş sunduk. 12 Nisan 2012: Şiddete Son Platformu Bileşenleri Ankara Buluşması na katıldık. 16 Nisan 2012: Global Fund for Women KA.DER i ziyaret etti. 21 Nisan 2012: AWİD in (Kalkınmada Kadın Hakları Derneği) düzenlediği foruma katıldık. 28 Nisan 2012: İzmir, Konak Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Ege Kadın Buluşması na konuşmacı olarak katıldık.

22 MAYIS 2 Mayıs 2012: Haklı Kadın Platformu, Yürütme Kurulu Toplantısı na katıldık. 3 Mayıs 2012: AK Parti Kadın Milletvekilleriyle buluştuk. 3 Mayıs 2012: Fransa Büyükelçiliği tarafından düzenlenen kadın sorunlarının paylaşıldığı toplantıya katıldık. 10 Mayıs 2012: International Monetary Fund Türkiye ofisi tarafından düzenlenen toplantıda yer aldık. 14 Mayıs 2012: KA.DER, KAGİDER ve Turkiye Instituut ortak projesi olan "Top Women" toplantısına katıldık. 17 Mayıs 2012: İsveç Södertörn Üniversitesi, Dış Politika Bölümü öğrencileri KA.DER i ziyaret etti. 18 Mayıs 2012: Belçika Flaman hükümeti Başkan yardımcısı ve Yatırım, Bilimsel araştırma, medya ve yoksulluğa karşı mücadeleden sorumlu Bakan Ingrid Lieten ve heyeti KA.DER i ziyaret etti. 20 Mayıs 2012: Goethe Institut ve Almanya Dışişleri Bakanlığı işbirliğiyle Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "Almanya da Kadın Hakları" etkinliğine katıldık. 28 Mayıs 2012: Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yürütülmekte olan "Parlamentolararası Değişim ve Diyalog" projesinin açılış toplantısında yer aldık. 30 Mayıs 2012: SKY TV Haber Programı nda kürtaj konusu hakkında canlı yayına katıldık. Ayrıca, Diyarbakır Gün TV ye görüş ve önerilerimizi sunduk. 30 Mayıs 2012: Taraf Gazetesi ne kürtaj konusu hakkında röportaj verdik.

İSTANBUL BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ 2011 YILI FAALİYET RAPORU

İSTANBUL BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ 2011 YILI FAALİYET RAPORU İSTANBUL BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ 2011 YILI FAALİYET RAPORU 4 Şubat 2011 Kadir Has Üniversitesinde KASEV in düzenlediği 4 Şubat 2011 Kadir Has Üniversitesinde KASEV in düzenlediği Yaşlı Hakları konulu

Detaylı

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER tmmob 2002/2004 Cumhuriyet / 7 Haziran 2002 Radikal / 7 Haziran 2002 218 Evrensel / 15 Temmuz 2002 37. dönem çalışma raporu 219 tmmob 2002/2004 Cumhuriyet

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz/Karaduvar Mahallesinde saha çalışması

Detaylı

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Akdeniz Karaduvar Mahallesinde muhtarları

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

ŞUBAT 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin/Mezitli Gençlik Kolları ile TBMM de bir

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011 SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım 2009- Eylül 2011 ESKİŞEHIR TEPEBAŞI BELEDİYESİ NCE YAŞANABİLİR BİR KENT Güçlü Dayanışma içinde Kendi yaşamını etkileyen kararlara katılımı olan bir toplum

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Temmuz 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin / Mezitli Belediye Başkanı nı ziyaret ederek

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı

BASIN AÇIKLAMASI Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Buluşması Ankara da Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Buluşması, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve BM Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında,

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI BASIN ÇALIġMALARI BASIN AÇIKLAMALARIMIZ 5 Mayıs 2010 Özelleştirme Karşıtı Platform İstanbul Bileşenleri nin Taksim BEDAŞ önünde gerçekleştiği basın açıklaması yoğun bir katılımla yapıldı. Şubemiz üye ve

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Anamur CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek ilçe yöneticilerinden

Detaylı

ŞUBAT 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli/Akdeniz Mahallesinde 2015 Genel Seçimlerine

Detaylı

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ!

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs; tüm yurtta olduğu gibi İstanbul da da coşkuyla kutlandı.1978 1 Mayıs ın ardından ilk kez izin verilen

Detaylı

ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Tarsus/Gülek Mahallesinde vatandaşlarla bir

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

Aile Bülteni. ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı. aile.gov.tr

Aile Bülteni. ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı. aile.gov.tr Aylık Süreli Elektronik Yayın ANKA Çocuk Destek Programı nın Tanıtımı Yapıldı Bakan İslam, 2015 yılı sonuna kadar, yurt ve yuvalarda şu anda kalmakta olan bin civarında çocuğumuzun da çocuk evlerine geçişini

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) 4 EKİM 2010, PAZARTESİ Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın

Detaylı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı

Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2016 2017 Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı 2015 2017 2015 Gösterge temelli izleme ve raporlama eğitimleri, toplantılar, yayınlar... I1. Genel Kurul, 8 Mayıs, Ankara Çalışma grupları

Detaylı

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Örgütü ve Belediye Başkan

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

İZMİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 11.TOPLANTI (27.04.2011) KARAR TUTANAĞI

İZMİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 11.TOPLANTI (27.04.2011) KARAR TUTANAĞI Toplantı Tarihi : 27 Nisan 2011 İZMİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU 11.TOPLANTI (27.04.2011) KARAR TUTANAĞI Toplantı Yeri : İZMİR KENT KONSEYİ HİZMET BİNASI Toplantı Karar Sayısı: Yürütme-2011/4 KATILAN

Detaylı

2010 2012 ETKİNLİK RAPORU. 29.1.2010 tarihli olağan Genel Kurulda bizlere bu derneği adımıza yaraşır bir biçimde yönetmek üzere görevlendirdiniz.

2010 2012 ETKİNLİK RAPORU. 29.1.2010 tarihli olağan Genel Kurulda bizlere bu derneği adımıza yaraşır bir biçimde yönetmek üzere görevlendirdiniz. ÇOCUK İSTİSMARINI VE İHMALİNİ ÖNLEME DERNEĞİ 2010 2012 ETKİNLİK RAPORU 29.1.2010 tarihli olağan Genel Kurulda bizlere bu derneği adımıza yaraşır bir biçimde yönetmek üzere görevlendirdiniz. Bu nedenle

Detaylı

ŞUBAT 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin İl ve Merkez İlçeler Gençlik Kolları Başkanları

Detaylı

18. bölüm. basında bursa il koordinasyon kurulu

18. bölüm. basında bursa il koordinasyon kurulu 18. bölüm basında bursa il koordinasyon kurulu BÖLÜM 18: BASINDA TMMOB BURSA İL KOORDİNASYON KURULU Şubemizin sekreteryalığında yazılı basında toplam olarak 120 kez yer almıştır. Bunun dışında görsel

Detaylı

VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU

VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti VAW 56 GÜVENLİ BİR HAYAT VAR PROJESİ KADIN DOSTU KENT ÇALIŞMASI- GÖLCÜK DUVAR BOYAMA-EL BASMA FAALİYETİ RAPORU Hibe Programı Tarih 07Kasım 2015 Saat 15.00-16.00

Detaylı

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar:

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar: Kadın Dostu Kentler Projesi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler

Detaylı

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı 1-2 Mart tarihlerinde SPoD adına Deniz Şapka, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği'nin 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü etkinliğine katıldı.

Detaylı

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Silifke CHP İlçe örgütünü ziyaret ederek 2015 Genel

Detaylı

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe örgütünün düzenlediği Yenimahalle

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

Amerika Birleşik Devletleri nin saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale Üniversitesi nde tarih bölümü öğretim üyesi olarak çalışan ve eski LGBT

Amerika Birleşik Devletleri nin saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale Üniversitesi nde tarih bölümü öğretim üyesi olarak çalışan ve eski LGBT Amerika Birleşik Devletleri nin saygın yüksek öğretim kurumlarından Yale Üniversitesi nde tarih bölümü öğretim üyesi olarak çalışan ve eski LGBT çalışmaları kürsüsü başkanı Prof. Dr. George Chauncey, SPOD

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısına

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

KADIN DOSTU KENTLER - 2

KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENT NEDİR? KADINLARIN Sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere İstihdam olanaklarına Kaliteli, kapsamlı kentsel hizmetlere (ulaşım, konut vb) Şiddete maruz kaldıkları takdirde

Detaylı

DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL

DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL DÜŞÜN (Düşünce Özgürlüğü Derneği) Nacak Sok. 21/11 TR- 34674 ISTANBUL Tel: 0216 492 0504, 0216 532 7545 Faks: 0216 532 7545 freex@superonline.com www.antenna-tr.org "Düşünce Özgürlüğü için 5. İstanbul

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık CHP İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye

Detaylı

1- TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE YAPILAN TOPLANTILAR

1- TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE YAPILAN TOPLANTILAR 1- TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE YAPILAN TOPLANTILAR 1.1.1-Kolluk Gözetimi Komisyonu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği

Detaylı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Af Örgütü ve Hakikat Adalet Hafıza Derneği'nin her ay düzenledikleri

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE. Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE

YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE. Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE İstanbul, 2014 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 13 YEREL YÖNETİMLER EVRENSEL BİLDİRGESİ... 15 GİRİŞ...

Detaylı

ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI KOORDİNATÖR KURULUŞ : Başbakanlığın 20.04.1963 tarih ve DPT Müst.nıın 3031-3-63/1972, Sayılı Genelgeleri. 18.10.2008 gün ve 27028 Sayılı Resmi

Detaylı

Etkinlik Raporu AYRIMCILIKLA MÜCADELE VE EŞİTLİK YASASI HAZIRLIK SÜRECİNE SİVİL TOPLUM KATILIMI STK ÇALIŞTAYI. 23 Aralık 2014, Ankara

Etkinlik Raporu AYRIMCILIKLA MÜCADELE VE EŞİTLİK YASASI HAZIRLIK SÜRECİNE SİVİL TOPLUM KATILIMI STK ÇALIŞTAYI. 23 Aralık 2014, Ankara 17 Etkinlik Raporu AYRIMCILIKLA MÜCADELE VE EŞİTLİK YASASI HAZIRLIK SÜRECİNE SİVİL TOPLUM KATILIMI STK ÇALIŞTAYI 23 Aralık 2014, TACSO Türkiye Tunus Caddesi 85/8 Kavaklıdere 06690 t:/f +90 312 426 4451

Detaylı

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ 2011 İSTATİSTİKLERİ PARLAMENTO SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ İÇİNDEKİ PAY ( ) 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

AĞUSTOS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

AĞUSTOS 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili AĞUSTOS 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Cumhurbaşkanı adayımız Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu

Detaylı

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Ocak 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Ocak 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Silifke Belediye Başkan Adayı ile birlikte esnaf

Detaylı

AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili AĞUSTOS 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçe Başkanlığı binasında yönetici

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI Sivil Toplum Geliştirme Merkezi KATILIMCI DEMOKRASİDE YEREL YÖNETİM-STK İŞBİRLİĞİ 1. TOPLANTI 25-26 Kasım 2005, İstanbul Sivil Toplumun Geliştirilmesi İçin Örgütlenme Özgürlüğünün Güçlendirilmesi Projesi,

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) 8 MART 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Detaylı

Mevsimlik İşçiliğe Hayır Dedik

Mevsimlik İşçiliğe Hayır Dedik 12006 Mevsimlik İşçiliğe Hayır Dedik 2006 yılından beri Bütün öğretmenler kadrolu olmalıdır diyerek mücadelemizi, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi yönünde yoğunlaştırdık. 2 22008 Bakan Hüseyin

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti

Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti. SPoD LGBTİ, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yü Ziyaret Etti Trans Terapi Toplantılarının On Beşincisi Gerçekleşti SPoD LGBTİ ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle Şubat 2013 ten itibaren düzenlenen Trans Terapi Toplantıları nın on beşincisi

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Namus adına kadınlara ve kızlara karşı işlenen suçların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışma

Namus adına kadınlara ve kızlara karşı işlenen suçların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışma Elli-dokuzuncu Oturum Üçüncü Komite Gündem maddesi 98 Kadınların Konumunun Geliştirilmesi Almanya, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Brezilya, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı,

Detaylı

ARALIK 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ARALIK 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ARALIK 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL- İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Toroslar/Çağdaşkent Mahallesinde 2015

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK

TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK TÜRKİYE DE KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILIM MÜCADELESİ VE POZİTİF AYRIMCILIK TürkİYE KADIN DERNEKLERİ FEDERASYONU Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu 1976 Yılında kurulmuş ülke genelinde 50.500 üyesi

Detaylı

Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği

Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği 25 Kasım 2015 İstanbul Değerli Kurum Temsilcisi, 11 Aralık 2015 Cuma günü Hayata Destek Derneği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Amaç MADDE 1 KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 18. Hafta (2 9 Mayıs 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 18. Hafta (2 9 Mayıs 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 18. Hafta (2 9 Mayıs 2010) 2 MAYIS 2010, PAZAR Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı

Detaylı

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü Şube Günlüğü Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos 2011 1. 1 Mayıs 2011 tarihinde, İlimizde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan basın açıklaması ve etkinliklerine Şubemizce 2. 02 Mayıs 2011

Detaylı

İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ

İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ 1 İSTANBUL BAROSU SAĞLIK HUKUKU MERKEZİ FAALİYET RAPORU (Eylül 2014 Haziran 2015) 1.) İstanbul Barosu Yönetim Kurulu nun 15.01.2015 tarihli Kararı ile; Sağlık Hukuku Merkezi Başkanlığı görevine Av. Ümit

Detaylı

[14. ULUSAL ÇOCUK FORUMU]

[14. ULUSAL ÇOCUK FORUMU] [14. ULUSAL ÇOCUK FORUMU] ANKARA 19-20 Kasım 2013 1. GİRİŞ Çocuk hakları, ülkemizin gündemine Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile girmiştir. Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuk haklarını düzenleyen

Detaylı

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi

SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi SPoD, Ruh Sağlığı Çalıştayının 5 incisini Düzenledi Ruh sağlığı uzmanlarıyla beraber yürütülen 40 saatlik çalıştay programının, trans danışanlara yönelik beşinci ve son kısmı; 3 Kasım'da İstanbul Bilgi

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

Trans Terapi Toplantıları Devam Ediyor

Trans Terapi Toplantıları Devam Ediyor Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

AKADEMİK ZAMMI ADIMDA ALDIK

AKADEMİK ZAMMI ADIMDA ALDIK AKADEMİK ZAMMI ADIMDA ALDIK BİR SORUNU DAHA ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK Üniversitelerde idari ve akademik personeli bir bütün olarak görüyoruz. 666 Sayılı KHK ile idari personelin ek ödeme oranlarında artış gerçekleştirilirken,

Detaylı

Yılda 24 tematik toplantı: Tematik toplantılara ortalama 200 kişi katılıyor.

Yılda 24 tematik toplantı: Tematik toplantılara ortalama 200 kişi katılıyor. SPONSORLUK DOSYASI BİZ KİMİZ? Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) gücünü ve etkinliğini; Türkiye nin 7 bölgesinden gelen iş insanlarının oluşturduğu federasyon ve derneklerinin gönüllü,

Detaylı

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. Kanal B ekranlarında Emre Saklıca nın konuğu oldu. (17.11.2015) 2. 24 Kasım Öğretmenler Günü nde basın

Detaylı

Program taslağı İzmir 2015. ULUSLAR ARASI KADINLAR KONSEYİ (Kuruluş yılı 1888)

Program taslağı İzmir 2015. ULUSLAR ARASI KADINLAR KONSEYİ (Kuruluş yılı 1888) Program taslağı İzmir 2015 ULUSLAR ARASI KADINLAR KONSEYİ (Kuruluş yılı 1888) 34. GENEL KURUL İzmir, Türkiye 30 Mayıs 5 Haziran 2015 21. YÜZYIL DA SAĞLIKLI YAŞAMA VE KADIN Program Taslağı Uluslar arası

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ KADIN VE AKCİĞER SAĞLIĞI GÖREV GRUBU EYLEM PLANI

TÜRK TORAKS DERNEĞİ KADIN VE AKCİĞER SAĞLIĞI GÖREV GRUBU EYLEM PLANI TÜRK TORAKS DERNEĞİ KADIN VE AKCİĞER SAĞLIĞI GÖREV GRUBU EYLEM PLANI 2017-2018 Türk Toraks Derneği Kadın ve Akciğer Sağlığı Görev Grubu Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Akciğer Hastalıkları kavramının uzmanlık

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

Demokrasi Nöbeti Araştırması

Demokrasi Nöbeti Araştırması Meydanların Profili Araştırma Hakkında Taksim Saraçhane Salı gecesi, saat :00 00:00 arası, Demokrasi Nöbeti çağrısı yapılan meydanlardan Kısıklı, Saraçhane ve Taksim de 875 kişi ile yüz yüze görüşüldü.

Detaylı

11. Boğaziçi Buluşması

11. Boğaziçi Buluşması SEMPOZYUM 11. Boğaziçi Buluşması Kadın Perspektifleri: Beden, Şiddet ve Aktivizm 12 13 Aralık 2014 BAŞVURULAR BAŞLADI Türkiye de üniversite gençliğinin özelde Türkiye nin Avrupa Birliği ile ilişkileri,

Detaylı

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ 3 Nisan 2014 tarihinde TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu yeni dönem Sekretarya seçimi için yapılan toplantıya Başkan Ömer Pınar Afşar katıldı.

Detaylı

AVRUPA MİRAS GÜNLERİ. Umut Özdemir. Kültür ve Turizm Uzmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

AVRUPA MİRAS GÜNLERİ. Umut Özdemir. Kültür ve Turizm Uzmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı AVRUPA MİRAS GÜNLERİ Umut Özdemir Kültür ve Turizm Uzmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Avrupa Miras Günleri fikri Fransa da 1984 yılında başlatılan Kapıları Açık Anıtlar tasarısının tüm Avrupa ya yayılmasının

Detaylı

TÜRKONFED 12. OLAĞAN GENEL KURULU

TÜRKONFED 12. OLAĞAN GENEL KURULU TÜRKONFED 12. OLAĞAN GENEL KURULU MAYIS 2015 MART 2016 DÖNEMİ FAALİYETLERİ 18 MART 2016, İSTANBUL 1. Yapısal Değişiklikler a. Yönetim Organları & Komisyonlar b. Bölgesel ve Sektörel Genişleme 2. İletişim

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (4 10 Temmuz 2011)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (4 10 Temmuz 2011) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (4 10 Temmuz 2011) 4 TEMMUZ 2011, PAZARTESİ 09:30 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HAKKINDA HER ŞEY KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ KONUŞMASI 7 Ocak 2015 İstanbul, Sabancı Center Sayın Konuklar, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010) 7 ŞUBAT 2010, PAZAR 17:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101 DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 101 Danışma Kurulu I. Toplantısı 17 Mart 2014 30.Dönem Danışma Kurulu 1. Toplantısı 17 Mart 2014 tarihinde Şube Eğitim Salonunda 46 üyemizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı