SAĞLIK BAKANLIĞI 08- ELEKTRİK TESİSATI İÇ AYDINLATMA TEKNİK ŞARTNAMESİ:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAĞLIK BAKANLIĞI 08- ELEKTRİK TESİSATI İÇ AYDINLATMA TEKNİK ŞARTNAMESİ:"

Transkript

1 SAĞLIK BAKANLIĞI 08- ELEKTRİK TESİSATI İÇ AYDINLATMA TEKNİK ŞARTNAMESİ: KISIM-1 GENEL 1.01 TANIMLAMALAR A. Acil Aydınlatma Birimi : Acil durumlarda aydınlatma sağlamaya yönelik, içinde aydınlatma için gerekli akü grubu ve de bunun gerektiği biçimde şarjını sağlayan düzeneği de içeren aydınlatma birimidir. Acil Aydınlatma Seti veya paketi olarak da adlandırılır. B. Armatür : Kendi başına bir bütün oluşturan bir aydınlatma birimi, çıkış ya da acil durum aydınlatma birimidir. Armatürler, ampulü, oluşturulan ışığın uygun biçimde dağıtılmasını olanaklı kılan parçalar takımını, ampulü koruyan ve birimin bir yere sağlıklı biçimde tutturulmasını sağlayan unsurları ve de ampulün elektrik kaynağına bağlanmasını gerçekleştiren parçaları içerirler. İçindeki akümülatörden enerji sağlayıp çalışan acil durum üniteleri ile exit armatürleri akümülatörün gerektiği gibi doldurulmasını gerçekleştirecek düzenekleri de içlerinde bulundururlar. Acil durum aydınlatma birimlerinin, içinde ampulü ve de ampul tutucusu bulunduran ve de bulundurmayan türleri de vardır. C. Luminaire : Armatür. D. Ortalama ömür: Bir lambanın, ömrünün ilk 100 saatlik dönemi boyunca olağan koşullarda ürettiği ışık düzeyinin, lumen birimi olarak %80 e indiği ana değin geçmesi beklenen zaman süresidir. E. Armatür Tasarım ve Standardları : Bu birimlerin genel de TS, IEC 598 ve ISO-9001 standartlarını sağlar nitelikte olmalarına özen gösterilecektir. KISIM 2 - ÜRÜNLER Her durumda armatürler CE amblemi taşımalıdır AYDINLATMA ARMATÜRÜ KONSTRÜKSİYONU GENEL A. Genel : Armatürlerin üretimi ve de kablo bağlantılarının tamamlanması geçerlikteki yönetmelik ve nizamnamelere uyum içinde olacaktır. Üretim ve kablaj işlerinin tümü üreticinin üretim tesislerinde gerçekleştirilecektir. Teslim edilecek her armatür üzerinde üreticiye ilişkin bilgiler, üretim kalite denetim onay işareti ve de resmi kalite onay işareti yer alacaktır.

2 B. Aydınlatma Armatürleri : Çizimlerde ve armatür detay formalarında gösterilen ve üreticinin standart üretim gamında yer almış türlerden olacak ya da bunların eşdeğeri olacaktır. C. Sacdan mamul mahfazalar : Sac malzemenin kalınlığı 0.5mm den ince olmayacak, şartname ve de geçerlikteki standart hükümlerinin öngördüğü hallerde daha kalın malzeme kullanılma durumu söz konusu olacaktır. D. Sacdan reflektörler : Bu malzeme türü 0.5mm den daha ince olamayacaktır. E. Alüminyum reflektörler : Aksi belirtilmediği sürece 0.3mm den ince olmayacaktır. F. İşçilik : Metal malzeme gönyesinde ve de kenarları düzeltilmiş, kaynak yapılmış olacak, yüzeyde çizikler ve yamuklar bulunmayacaktır. Yassı düzeyler, uygun kırımlar ve kenar bombeleri ile çarpılmaya karşı kuvvetlendirilmiş olacaktır. Yüzeylere uygulanacak son kat perdah işlemi sonunda tüm bozukluklar giderilmiş olacaktır. G. Paslanmaz özellikte metal iskelet: Demirden üretilmiş parçalar paslanmaya karşı önlem olarak fosfatlı solüsyon yöntemi ile koruma altına alınmış olacak ve bu koruma tabakasının üzerine de son kat boyadan önce bir kat koruyucu boya tabakası uygulanmış olacaktır. H. Işık yansıtmayan yüzeylerin kaplanması : Isıtma yöntemi ile sertleştirilmiş emay boya kullanılacaktır. Boyama işinde kullanılacak renkler mühendis tarafından kararlaştırılacak ya da seçilecektir. I. Işık yansıtıcı yüzeylerin kaplanması : Isıtma yöntemi ile sertleştirilmiş beyaz renkte emay boya kullanılacak ve yansıtma oranı değeri %85 den az olmayacaktır. Ayna özellikli yansıtıcı yüzeyler yüksek düzeyde perdahlanmış olacak bu bu tür parçalar anodize aluminyumdan üretilecektir. Bu tür yüzeylerin yansıtma oranı %97 den az olmayacaktır. J. Boya malzemesinin mekanik dayanıklılığı : Malzeme boyanıp ısıl işlemden de geçirildikten sonra 6mm lik bir yarı çapta burkulma uygulandığında çatlama, eğilme, yüzeyden ayrılma, kabarma gibi bozulmalar göstermeyecektir. K. Son katın mor ötesi ışınlara dayanıklılığı : Malzeme 72 saat süre boyunca 100mm uzaklıktan mor ötesi RS lambasından kaynaklanmakta olan

3 ışınlara karşı bırakıldığında yüzey renginde bozukluk, sertleşme ve/ya da yamrulma göstermeyecek ve bu sınav sonunda yansıtma faktörü değerinde bir azalma gerçekleşmemiş olacaktır. L. Isıya dayanaklılık : Boyalar, yüzeyler, armatür içindeki teller ve de başkaca parçalar armatürün normal çalışması süresinde oluşacak sıcaklık düzeylerine dayanıklı olacak ve bu konu gerektiği gibi sertifikalandırılacaktır. M. Armatür içi kablolar : Armatür içlerinde HALOJEN-FREE kablo kullanılacak ve kesiti 1.5mm2 den az olmayacak, ve yalıtım malzemesi 240V a dayanıklılık sağlayacaktır. Yalıtım malzemesi armatür içinde oluşacak sıcaklık düzeylerine karşı da dayanıklılık özelliklerine sahip olacaktır. Bağlantıların tümü vidalı tür yalıtımlı bağlantı bloklarında (klemens) sonlandırılmış olacaktır. N. Menteşeler : Görünür çerçeveleri ve de menteşeli hareket eder dağıtıcı yüzeyleri olan armatürlerde gizli menteşe ve de mandal türü kullanılacak, tesbit parçaları olarak da paslanmaz çelik klipsler kullanılacaktır. Bunlara benzer özellikte başkaca malzemenin kullanılması ön olur alınmış olmasına bağlı olacaktır. O. Askı ve ayarlama parçaları : Bu parçalar yatay, dikey ya da aksiyel biçimde askıya alınmış armatürlerde kullanılacak olup dikey ayarlama en az 25mm ye olanak vermelidir. Askı parçaları 12mm lik çelik boru malzemeden yapılmış olacak ve de son yüzey boya rengi, iliştirilecek tavan ya da zemin rengi ile aynı ya da mühendisin belirleyeceği renkle uyumlu olacaktır. P. Gömme Armatürler : Bu armatürler asma tavan yapılarında kullanılacak olup uygulandıkları panolarda bozulma ve/ya da eğilmelere neden olmayacaklardır. Alçı ya da beton tavanların söz konusu olduğu durumlarda alçı ya da beton uyumlama halkaları temin edilecektir. Q. Bakım ya da parça değişimi amacı ile armatür içine erişilmesi gerekli olduğunda bu işlem armatür mahfazasının sökülmesini gerektirmeyecek bir biçimde gerçekleştirilebilir olacaktır. R. Mercekler, dağıtıcılar, örtü parçaları ve de globlar: %100 yeni akrilik plastik malzemeden üretilmiş, ya da su beyazı renkte camdan olacaktır.

4 1. Plastik : Malzeme yaşlanma nedeni ile sararma ya da başka biçimde değişim oluşturmaya dayanıklı olacak, ısı ve mor ötesi radyasyonuna da dayanıklılık gösterecektir. 2. Mercek Kalınlığı : en az 3 mm olacaktır. S. Çıkış armatürleri (EXIT), merkezi akümülatör sisteminden beslenmedikleri durumda kendi içlerinde bulunduracakları ve hızlı/yavaş idame doldurucusu ile beslenen akümülatörlerden güç alacaklardır. Kullanılacak akümülatörler, sızdırmaz, bakım istemez nikel-kadmiyum türü olacak ve özel proje garantisi kapsamında bulunacaktır.elektrik kesilmelerinde, kendi akümülatörleri ile en az 1(bir) saat besleme süreli olacaktır FLORESAN ARMATÜRLERİ A. Ampul duyları genel : IEC 400 uyumlu, ağır hizmet türü, kalıplanmış plastik malzemeden üretilmiş olacak ve yay ile desteklenmiş paslanmaz elektriksel bağlantı parçaları içerecektir. B. Endüstriyel tip armatürler için ampul duyları : Yay ile desteklenmiş ağır hizmet taret türü olacak ve toza karşı koruma sağlayacaklardır. C. Balastlar : IEC 82 yi sağlayacaklardır. Armatürlerde yalnızca ya tekli ya da çiftli lamba balastları kullanılacaktır. Çift lambalık balastlar lead-lag ve seri bağlantı türü olacaktır. Balast sargısı ve karkası çelik saç mahfaza içine alınmış ve de paslanmaya dayanıklı olacaktır. D. Balast dolgu malzemesi her kullanım koşulu altında yumuşamayacak, erimeyecek, herhangi bir alevlenme ve patlamaya neden olmayacak özellikte olacaktır. Bu malzemenin titreşimleri yutma özelliği bulunacaktır. Balast birimde sıcaklık düzeyi, ortalama ortam sıcaklığı 40 derece C olduğu kabul edildiğinde 55C nin üzerinde bir yükselmeye neden olmayacaktır. E. Balast türü : Aksine çizimlerde ve detaylarda öngörülmediği sürece genelde elektromanyetik tip ancak ameliyathane, yoğun bakım ve radyoloji odalarında elektronik tip olacaklardır. Güç faktörleri 0.9 a düzeltilmiş olacak ve de üreticinin ürünleri arasından en alt düzey ısınmaya neden olan türden seçileceklerdir. Balastların gürültü düzeyleri standartlarda belirtilmiş sınırları aşmayacaktır.

5 F. Balast Anma değerleri: Balastlar kullanılacağı ışık ampulüne uygun özelliklerde üretilecek olup nominal voltaj ve frekans değerlerindeki nominal şebeke hattına uyumlu olacaklardır. G. Kapasitörler : IEC 566 ya uyumlu olacaklardır. Kavrama türü kontakt uçlarına sahip olacaklar ve M8 türü geçmeli yuvaya oturacaklardır. H. Gerektiği durumda starterler IEC155 gereklerini sağlayacak özellikte olacaklar ve kullanılacakları balast ve de ampule uyumlu olacak biçimde seçileceklerdir ENKANDESAN ARMATÜRLER A. Enkandesan lamba duyları : IEC 61 ve IEC 238 uyumlu ve yüksek nitelikli porselenden üretilmiş, 200W a kadar güçteki ampuller için E27 (ES) yivli, 300 ve daha yukarı watt değerleri için ise E40 (GES) tipi yivli olacaklardır DEŞARJLI LAMBA ARMATÜRLERİ A. Tür : Armatürler içinde balast (HPS lambalarında ilk çalışmayı sağlayacak ateşleyiciler de dahil) ayrılmaz bir bütün olarak var olacak ve lambaların ışık çıkış ve dağılım özellikleri üreticinin ürün tanıtım bilgilerinde verilenlerle uyumlu olacaktır. B. Aksesuarlar : Armatürlerde kullanım biçimine göre askı çubukları, zincirleri, ray ya da kenetleme parçaları bulunacaktır. Bunlara ek olarak tozdan nemden ve de çürütücü/aşındırıcı etkenlerden korunmanın sağlanması gerekli olan durumlarda lastik contalı cam mahfazalar da eklenmiş olacaktır. C. Balast ve ilk ateşleme düzenekleri en azından 0.9 güç kompanzasyonunu gerçekleştirebilecek özellikte olacak ve de kullanılan ampulün özelliklerine uyumlu seçileceklerdir. Düzenekler lambayı nominal şebeke geriliminin +/-%10 değerinde sapma gösterdiği koşullarda da çalışmaya başlatabilecek ve de nominal değerden +/- %20 ye değin sapmaların 4 saniyeye kadar salınımlarda da çalışmayı sürdürebilecek nitelikte olacaklardır. Düzenekler ilk çalışma aşamasında çekilen akımın çok yüksek değerlere tırmanmasına neden olmayacağı gibi kayıplar nedeni ile lambanın watt değerini %10 dan fazla artırmayacaktır. Düzeneklerde Radyo Frekans (RF) engelleyici devreler yer alacaktır.

6 2.06 ACİL DURUM AYDINLATMA BİRİMLERİ A. Bu birimler IEC ya da eşdeğer uluslararası standardları karşılar nitelikte olacaklardır. Kendi içinde bütünlüğe sahip yapıda olacakları gibi aşağıda sıralanmış özellikleri de sağlayacaklardır. B. Akümülatör: sızdırmaz, bakım istemez, kurşun-asit türü, 1 saat çalışma süreli, 10 yıl ömür süresine sahip ve de özel garanti kapsamına alınmış olmalıdır. C. Şarj ünitesi : En azından iki kademeli, elektronik tip ve de transfer rölesi tipli. D. Birimin çalışması: Röle genelde şebeke besleme gerilimi nominal değerin %80 ve daha aşağısına düştüğünde çalışır. Lamba, akümülatör voltaj düzeyi yüksek deşarj düzeye indiğinde otomatik olarak akümülatörden ayrılır. Şebeke geriliminin nominal değerlere döndüğü durumlarda da röle lambayı akümülatörden ayırır ve akümülatörü doldurmaya alarak gerekli düzeye erişildiğinde ise doluluğu sürdürme düşük doldurma durumuna geçer NEGATOSKOP Bütün poliklinikler (Dr. muayene odaları) ve Ameliyathanelere birer adet negatoskop imal edilecektir. Negatoskoplar paslanmaz çelik çerçeveli,gölgesiz çalışmak üzere dizayn edilmiş pleksiglas camlı,uzun süre arızasız çalışmayı temin etmek üzere yay vs. gibi aşıma ve bozulma riski olmayan parçalardan mamül asimetrik ağırlık prensibi ile çalışan film tutamağına haiz olacaktır. Ameliyathaneler için; görünen yüzeyi yaklaşık 550x1080 mm ebatlarında ve gömme tip olacaktır. Poliklinikler için; görünen yüzeyi 550x720x120 mm ebatlarında ve sıva üstü olacaktır. İstenilen detayın öne çıkarılabilmesi için 4 ad Pl tipi fluoresan ampül, 2 ad elektronik balast ve anahtarı bulunmalıdır LAMBALAR

7 A. Enkandesan ve de PL türü lambaların anma gerilimleri şebeke gerilimi ile aynı değerde olacaktır. Değişik voltaj anma değerlerine sahip lambalar kabul edilmeyecektir. B. Aydınlatma Hizmetine uygun akkor filamanlı lambalar : 200W ve daha düşük değerdeki ampuller için ES türü yivli duylar, 300W ve üstü kapasiteli lambalar için ise GES türü yivli duylar kullanılacaktır. Ampul garantili ömrü 800 saatten fazla ve lümen değerleri aşağıdaki gibi olacaktır. 75W lambalar için 950 lumen 100W lambalar için 1350 lumen 15W lambalar için 2200 lumen 300W lambalar için 3100 lumen. C. Reflektörlü Lambalar (R) : İç ve dış ortam aydınlatması için, gümüş reflektörlü ve prizmatik mercekli. Spot aydınlatma için dar hüzme, geniş aydınlatma için geniş hüzme, ekstra geniş aydınlatma için ise ekstra geniş hüzmeli olacaklardır. D. Tungsten-Halojen türü Lambalar : tüp biçimli, kuartzdan yapılma ve yüksek sıcaklık değerlerine dayanıklı özelliktedirler.. Garanti edilmiş çalışma süreleri 2000 saatin üzerinde ve de aydınlatma değerleri aşağıdaki değerlerin üzerinde olacaktır:. 500W lambalar da 9500 lumen 1000W lambalarda lumen 2000W lambalarda lumen. E. Düz çubuk biçimli flüoresan lambalar : IEC 81 ve CE uyumlu olacaklardır. Aksi belirtilmediği sürece iki bacaklı ve anahtar başlatmalı olacaklardır. Işık rengi yüksek renk ayırımına olanak verecek olup,soğuk beyaz renkte olacaktır. Lambalar düşük enerji gereksinmeli 26mm çaplı türde olacaktır. Lambaların beklenen çalışma ömürleri 8000 saatin üstünde olacağı gibi ışık çıkışları da aşağıda verilen değerlerin üzerinde gerçekleşecektir: 18W lambalar (600mm uzunluk) 1300 lumen

8 36W lamba (1200mm uzunluk) 3200 lumen 58W lamba (1500mm uzunluk) 5200 lumen. F. Compact Flüoresan lambalar : Bunlar tek uçlu, düşük kayıplı, compact yapıda lambalardır. Yapı biçimi olarak dört dar tüplü flüoresan katman içeren tüplerin bir araya kaynaklanması ile oluşturulmuşlardır. Diplerinde özel biçimli iki ayaklı kontak noktaları vardır. Starter ve balast birimleri lamba gövdelerinin içinde yer almıştır. Işık renkleri genel yerler için yüksek renk ayırımına elverişli sıcak beyaz olacaktır. Hemşire bölümleri ve de ofis alanları için ise yüksek renk ayırımına olanak verecek soğuk beyaz renkte olacaklardır. Lambaların beklenen ömür süreleri 5000 saatin üzerinde olup ışık çıkış değerleri aşağıda belirtilenlerden daha iyi olma durumundadır:: 10W lamba (95mm uzunluk) 600 lumen 13W lamba (130mm uzunluk) 900 lumen 18W lamba (150mm uzunluk) 1200 lumen 26W lamba (170mm uzunluk) 1800 lumen Lambalar, firmaların PLC türünden olacaklardır. 09-ANAHTAR VE PRİZLER KISIM 1 GENEL 1- AYDINLATMA ANAHTARLARI A. Genel: hızlı açılıp hızlı kapanan, sessiz tip, kontakları gümüş bileşimden yapılmış, arka dayanıklı şekillendirilmiş kaide, belirtildiği gibi açmakapama veya push-buton tip, tam yüke kadar çıkabilecek endüktif veya rezistif yükler için ve yandan bağlantı yapılacak şekilde dizayn edilmiş olacaktır. B. Türler: Projelerde gösterildiği şekilde normal, komütatör veya vaevien tek veya çift kutuplu.

9 C. Genel aydınlatma anahtarı 10 A, 250 V açma-kapama çalıştırıcılı, beyaz levhaya sahip, tek modül mekanizmalı. D. İmpuls rölesi kontrolu için merkezi aydınlatma panosu: çoklu pushbuton anahtar yapısı, denetlenen her devre (akım anahtarı) için anahtar kapalı (on) konumundayken çalışan ampül. Pano ve kutu çelik levhadan imal yapılar olacak, çelik çerçeveli şeffaf akrilik kapı, kapı kolu ve kilit. Pano koruması için IP 20, dahili kurulumlar için IEC standartlarına ve CE normlarına uygunluk. E. Etanş Anahtar: harici ve ıslak bölgelerde kurulum için 10 A, 250 V, Etanş levha, sentetik conta, Etanş çıkış kutusu, açık/kapalı göstergesi, IP 55 kutu içinde. F. Manuel motor anahtarı: kesirli tek fazlı motor ve ekipmanları için 2 (iki) kutuplu. 30 A, 600 V (a.c) nominal değerdeki motor ve endüktif yükleri kesebilecek, düğme çalıştırıcılı, kontakların açık/kapalı konumlarına göre göstergeli. 2- PRİZLER - GENEL A. Genel: enjeksiyonla şekillendirilmiş plastik kaideli, kendinden ayarlı, kalıcı hasarı engelleyici, genişlemeyen kontaklı, yandan bağlantı için ayarlanmış ve terminalleri en az 3 (üç) paralel bağlantılı devre kablosu kabul eden prizleri tedarik edilecektir. B. Türler: IEC, ISO-9001 standardına ve CE normlarına uygun prizler kullanılacaktır. C. Etanş 3 fazlı prizler: tek çıkışlı, 3 P+N+E, 3 faz, kutuplaştırılmış, 16 A, 380 V nominal değere sahip, sıçratmaya dayanıklı dökme metal ve yay dönüşlü kapaklı eşdeğer fişi ile birlikte. D. Patlamaya dayanıklı priz: dökme demir veya alüminyum alaşımından imal edilmiş 16 veya 20 A, 250 V nominal değere sahip sınıf I bölüm 1 NEC Ya da patlama tehlikesi bulunan bölgelerde kurulum için aleve dayanıklı (Exd) IEC.

10 4- AYDINLATMA KONTAKTÖRLERİ A. Tip: tek faz ve nötr devreleri için tek veya çift kutuplu, üç fazlı devreler için üç veya dört kutuplu, mekanik olarak tutulan, elektrikle çalışan, 400 V nominal gerilimli, nominal akım değerleri çizimlerde belirtilmiş ve IEC 1095 e ugun olmalıdırlar. B. Kontak: bakır alışımlı, endüktif ballast yüklerinin ve tungsten ampüllerin devreye alınması / devreden çıkartılması için tasarlanmış gümüş kadmiyum alışımlı çift açma kontaklar. C. Yardımcı Kontaklar: çizimlerde veya spesifikasyonlarda gösterilen, bağlantı ve sinyalleri gerektiği şekilde sağlayacak, ek 1 (bir) N.Ave ek 1 (bir) N.Kkontak. D. Kutular: sac panosu içerisindeki bir sistemin parçası olmadığı takdirde, kontaktörler dahili kullanım için IP 42, harici kullanım için IP 65 kutular tedarik edilmelidir. E. Yerel Kontrol: bir sistemin parçası olan Ya da ayrı ayrı kutularda her kontaktör açık/kapalı ışıklar ve kapağa yerleştirilmiş açma/kapma düğmelere sahip olmalıdır. 5- IMPULSE (DARBE) RÖLELERİ A. Tip: tek veya çift kutuplu, mekanik olarak tutulan, elektriksel impuls(darbe) ile çalışan, 250/400 V nominal gerilim değeri, nominal akım değerleri çizimlerde veya projelerde belirtildiği şekilde olacaktır. B. Yardımcı Kontaklar/Genişleme Blokları: çizimlerde veya spesifikasyonlarda gösterilen bağlantı ve sinyalleri gerektiği şekilde sağlayacaktır. C. Kutular: bir sistemin parçası olmadığı takdirde, kontaklarla birlikte dahili kullanım için IP 42, harici kullanım için IP 65 kutular tedarik edilmelidir. D. Yerel Kontrol: bir sistemin parçası olan Ya da ayrı ayrı kutularda her akım anahtarı açık/kapalı ışıklar ve kapağa yerleştirilmiş tek push-butona sahip olmalıdır.

11 E. Merkezi Kontrol: kontrol sistemiyle, BMS sistemiyle, ve uzaktan kumanda terminalleriyle gerektiği şekilde veya çizimlerde gösterilen şekilde bir arayüz oluşturacak elemanlar mevcut olacaktır.

REVO ARENA (Yüksek Tavan Armatürleri)

REVO ARENA (Yüksek Tavan Armatürleri) REVO ARENA (Yüksek Tavan Armatürleri) YÜKSEK TAVAN ARMATÜRLERİ FLOURESAN AMPULLERLE YÜKSEK TAVAN UYGULAMALARI Yüksek tavanlı işletmelerde yakın zamanlara kadar yüksek basınç (HID) ampullü aydınlatma armatürleri

Detaylı

DEKORATİF ARMATÜRLER

DEKORATİF ARMATÜRLER DEKORATİF ARMATÜRLER www.alanaydinlatma.com DEKORATİF ARMATÜRLER ALDEKO-V * Boyut (mm) :315x1050x8 * Ağırlık (kg) :4,10 * Işık Kaynağı :3528 SMD LED * Güç Tüketimi (Watt) :38 * Giriş Voltajı (V) :AC 200-240

Detaylı

İlk Yayın Tarihi Öğrenci Laboratuvarı Benç Sistemleri Teknik Şartnamesi

İlk Yayın Tarihi Öğrenci Laboratuvarı Benç Sistemleri Teknik Şartnamesi 1 / 7 A. Genel Özellikler: 1. Laboratuvar kurulumunda gerçekleştirilecek tüm yapım işlemleri ihale üzerinde kalan firmaya ait olmalıdır. Laboratuvara yapılacak tezgah, alt dolap, raf sistemi, çekmecelerin

Detaylı

İhale Makamı. Poz No İmalatın Cinsi Birim Miktarı

İhale Makamı. Poz No İmalatın Cinsi Birim Miktarı İş Grubu: Ana Grup>Elektrik Tesisatı Sayfa: 1 1 32.12.1-030 1kV, 3x2.5 mm2 NYY Kablo (beton kanala, direğe, duvara) m 1.500,000 AG Kablolar: İlgili T.E. standardına uygun Y kablolar ve ilgili T.E. standardına

Detaylı

E1 ELEKTRİK TESİSATI YAPILMASI İŞİ GENEL TEKNİK ŞARTNAMESİ

E1 ELEKTRİK TESİSATI YAPILMASI İŞİ GENEL TEKNİK ŞARTNAMESİ İşin Adı: İzmir Konak Belediyesi Barbaros Hayrettin İlköğretim Okulu Yapılması İşi A) YAPILACAK İŞİN TARİFİ E1 ELEKTRİK TESİSATI YAPILMASI İŞİ GENEL TEKNİK ŞARTNAMESİ a) İzmir Konak Belediyesi Barbaros

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

GENÇLİK ve SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRABZON 2011 AVRUPA GENÇLİK OLİMPİK OYUNLARI GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

GENÇLİK ve SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRABZON 2011 AVRUPA GENÇLİK OLİMPİK OYUNLARI GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ GENÇLİK ve SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRABZON 2011 AVRUPA GENÇLİK OLİMPİK OYUNLARI GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ Trabzon Tarihi Mekânları Aydınlatma Projesi Kapsamında Elektrik Malzemesi Alınması İşine Ait Teknik Şartname

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LED Lİ SAHA VE CEPHE AYDINLATMA ARMATÜRLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LED Lİ SAHA VE CEPHE AYDINLATMA ARMATÜRLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LED Lİ SAHA VE CEPHE AYDINLATMA ARMATÜRLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 İÇİNDEKİLER 1 GENEL...3 1.1 Konu ve Kapsam...3 1.2 Standartlar...3 1.3

Detaylı

DUYLAR. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası

DUYLAR. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası Giriş Elektrik Lamba Duyu, içine vidalanan lamba başlığı aracılığı ile elektrik lambasının beslenmesini ve elektrik devresine bağlanmasını sağlayan içi Edison vidalı düzendir. İlgili Standartlar TS EN

Detaylı

Sayfa Sayfa İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal.

Sayfa Sayfa İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal. Sayfa -2 İKİ KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 20A (AC1) IEC çalışma gücü: 1.3kW (AC3 230V) Evsel uygulamalar için ideal. Sayfa -2 ÜÇ VE DÖRT KUTUPLU IEC anma akımı Ith: 25A, 40A ve 63A (AC1) IEC çalışma gücü:

Detaylı

STÜDYO TİPİ PROJEKTÖRLER İÇİN TEKNİK ŞARTNAME 1. AMAÇ: Bu şartname, Stüdyo içerisinde ihtiyaç duyulan projektörlerin teknik ve fonksiyonel özelliklerini tanımlamaktadır. 2. TEÇHİZAT: Aşağıda belirtilen

Detaylı

Kompakt Floresan CFL NI

Kompakt Floresan CFL NI MASTER PL-T 2 Pinli B C A Ampul: Enerji tasarruflu kompakt floresan ampul Kompakt uzun ark düşük basınç cıva deşarjlı ampul Sistem, 6 paralel dar floresan tüp içerir Özellikleri: 2-pinli bir muhafaza,

Detaylı

REVO-LB. REVO LB (Düşük Tavan Endüstriyel Armatürleri)

REVO-LB. REVO LB (Düşük Tavan Endüstriyel Armatürleri) REVO-LB REVO LB (Düşük Tavan Endüstriyel Armatürleri) DÜŞÜK TAVAN ENDÜSTRİYEL ARMATÜRLERİ Yüksek tavan armatürleri olarak büyük ilgi toplayan enerji tasarruflu REVO armatür grubuna şimdi yeni seri olarak

Detaylı

floresan lambalı emniyet ayd nlatma ürünleri seçim tablosu

floresan lambalı emniyet ayd nlatma ürünleri seçim tablosu floresan lambalı emniyet ayd nlatma ürünleri seçim tablosu Seri Referans Işık Cinsi Çalışma Modu Emniyet Işık IP Ayd nlatma Seviyesi IK Süresi (Lm) DÖNÜŞTÜRME SETLER 6640 70 16-18 W Süreksiz/Sürekli 3

Detaylı

IŞIK PROJEKTÖRLERĐ ve LED li IŞIK BOYAMA PROJEKTÖRLERĐ ĐÇĐN TEKNĐK ŞARTNAME

IŞIK PROJEKTÖRLERĐ ve LED li IŞIK BOYAMA PROJEKTÖRLERĐ ĐÇĐN TEKNĐK ŞARTNAME BTD.07.(DIŞ).2010/110 IŞIK PROJEKTÖRLERĐ ve LED li IŞIK BOYAMA PROJEKTÖRLERĐ ĐÇĐN 1. AMAÇ: TEKNĐK ŞARTNAME Bu şartnamenin amacı Kurumumuz stüdyolarında kullanılmak üzere satın alınacak ışık projektörleri

Detaylı

TESİSAT MAHAL LİSTESİ

TESİSAT MAHAL LİSTESİ İşin Adı : antrenman salonu 2012 Sayfa: 1 İş Grubu: Elektrik Tesisat ı 1 30.4.2 2 m, 65x65x7'lik galv.toprak elektrot ve gömülmesi 2 32.16.5-003 1kV, 3x35sc/16 mm2 Alvinal-D Kablo (aynı 3 32.16.5-004 1kV,

Detaylı

Otomatik Yük Ayırıcı

Otomatik Yük Ayırıcı Otomatik Yük Ayırıcı Teknik Özellikler: IEC standartlarına göre - E3 M2 Anma gerilimi (kv rms) 36 Anma akımı (A) 630 Anma kısa devre akım (ka) 12,5 Anma yalıtım düzeyi kv rms, 50Hz/1 dak. faz - toprak

Detaylı

IP55 DİKİLİ TİP KABİNET DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER YÜKSEK MUKAVEMET MAKSİMUM SIZDIRMAZLIK

IP55 DİKİLİ TİP KABİNET DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER YÜKSEK MUKAVEMET MAKSİMUM SIZDIRMAZLIK 55 DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER Dikili tip IP55 endüstriyel kabinetleri; içerisinde her tür 19 cihaz ve ekipmanın toz, su ve dış darbelere karşı tam koruma ile çalışmalarını ve muhafazalarını sağlayan

Detaylı

İçerik. Ürün no.: PRK5/4P Reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu

İçerik. Ürün no.: PRK5/4P Reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu Ürün no.: 50117705 PRK5/4P Reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Reflektörler ve yansıtma folyosu Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı

Detaylı

Paslanmaz çelik. Küçük panolar. Kompakt panolar. Pano sistemleri. Kumanda panelleri. Taşıyıcı kol sistemi

Paslanmaz çelik. Küçük panolar. Kompakt panolar. Pano sistemleri. Kumanda panelleri. Taşıyıcı kol sistemi Küçük panolar Buton delikli panolar...176 Terminal kutuları KL...177 BUS kutular BG...178 Kompakt panolar Kompakt panolar AE...179 Pano sistemleri TS 8 modüler pano sistemleri...182 TS 8 modüler pano sistemleri,

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için)

FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/fl1-floresan-acil-kitleri Ürün Özellikleri 4-pinli floresan lambalar

Detaylı

TEDAŞ-MLZ(GES)/2015-060 (TASLAK) TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN DC ELEKTRİK KABLOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TEDAŞ-MLZ(GES)/2015-060 (TASLAK) TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN DC ELEKTRİK KABLOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN DC ELEKTRİK KABLOLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ.. - 2015 İÇİNDEKİLER 1. GENEL 1.1. Konu ve Kapsam 1.2. Standartlar 1.3. Çalışma Koşulları

Detaylı

ELEKTRİK TESİSATI BİRİM FİYAT LİSTESİ. Malzeme B. Fiyat $

ELEKTRİK TESİSATI BİRİM FİYAT LİSTESİ. Malzeme B. Fiyat $ 1 ANAHTARLAR / METESAN KÖŞK 1,1 S.A. TOPRAKLI PRİZ Ad 3,85 1,86 5,71 1,60 7,30 1,2 S.A. TOPRAKLI KAPAKLI PRİZ Ad 4,20 1,77 5,97 1,67 7,64 1,3 S.A. KOMÜTATÖR Ad 3,92 1,86 5,775 1,62 7,39 1,4 S.A. ANAHTAR

Detaylı

Küçük panolar. Polikarbonat kutular PK. Alüminyum döküm kutular GA. Terminal kutuları KL. E-Box EB. BUS kutular BG

Küçük panolar. Polikarbonat kutular PK. Alüminyum döküm kutular GA. Terminal kutuları KL. E-Box EB. BUS kutular BG Küçük panolar Polikarbonat kutular PK Polikarbonat kutular PK...24...27 Alüminyum döküm kutular GA Alüminyum döküm kutular GA...28...29 Terminal kutuları KL Terminal kutuları KL...30 E-Box EB E-Box EB...34

Detaylı

HID lambalar için duylar. Işığa Bağlantınız

HID lambalar için duylar. Işığa Bağlantınız HID lambalar için duylar Işığa Bağlantınız İçindekiler G12 25.701 [04] 10, 11 25.809 [04] 11, 12 GX12-1 25.702 [04] 13 25.809 [04] 14 GU6.5 25.705 [04] 15 PGJ5 25.704 [04] 16 PGZ12 25.703 [04] 17 G8.5

Detaylı

İçerik. Ürün no.: PRK25C.A/4P-200-M12 Reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu

İçerik. Ürün no.: PRK25C.A/4P-200-M12 Reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu Ürün no.: 50134274 PRK25C.A/4P-200-M12 Reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Reflektörler ve yansıtıcı bantlar Boyutlandırılmış çizimler Elektrik

Detaylı

MANUEL - İLLER BANKASI TİPİ TRAFO/REDRESÖR ÜNİTESİ (0-60 V / 50 A)

MANUEL - İLLER BANKASI TİPİ TRAFO/REDRESÖR ÜNİTESİ (0-60 V / 50 A) MANUEL - İLLER BANKASI TİPİ TRAFO/REDRESÖR ÜNİTESİ (0-60 V / 50 A) Üniteye ait devre şaması ekte verilmiştir. Devre elemanları şöyledir: a1 Otomat, G tipi; 16 A a2 Otomat, L tipi ;2*40 A SP1/SP2 Surge

Detaylı

YÜKSEK TAVAN ARMATÜRLERİ GALAKSI ALÜMİNYUM GÖVDE ARMATÜR. 60x60 SIVA ÜSTÜ VE SIVA ALTI ARMATÜRLER DEKO DEKORATİF ARMATÜRLER BELGELERİMİZ

YÜKSEK TAVAN ARMATÜRLERİ GALAKSI ALÜMİNYUM GÖVDE ARMATÜR. 60x60 SIVA ÜSTÜ VE SIVA ALTI ARMATÜRLER DEKO DEKORATİF ARMATÜRLER BELGELERİMİZ AydınlatmaSistemleri LightingSystems ISO 9001-2008 YÜKSEK TAVAN ARMATÜRLERİ GALAKSI ALÜMİNYUM GÖVDE ARMATÜR 60x60 SIVA ÜSTÜ VE SIVA ALTI ARMATÜRLER DEKO DEKORATİF ARMATÜRLER BELGELERİMİZ İÇİNDEKİLER ALÜMİNYUM

Detaylı

çindekiler Kaedra Sistem

çindekiler Kaedra Sistem çindekiler Kaedra Sistem...86 Sunum...86 Kombinasyon kutuları...89 Modüler cihazlar için arayüzlü da ıtım kutuları...90 Geniflletme kutuları...90 Modüler cihazlar için da ıtım kutuları...91 Modüler olmayan

Detaylı

Şebeke geriliminde çalışan halojen lambalar için duylar. Işığa Bağlantınız

Şebeke geriliminde çalışan halojen lambalar için duylar. Işığa Bağlantınız Şebeke geriliminde çalışan halojen lambalar için duylar Işığa Bağlantınız İçindekiler G9 25.830 [08] 10 25.834 [08] 8 25.834 G9 duyları için aksesuarlar 25.904 [08] 11-13 25.934 [08] 8, 9 25.830 duyları

Detaylı

FASON KESİM HİZMET VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER

FASON KESİM HİZMET VERDİĞİMİZ SEKTÖRLER FASON KESİM Profesyonellik ile teknolojinin birleştiği nokta, kesim bizim işimiz... Değerli müşterilerimiz, sizlere daha iyi hizmet vermek amacı ile kurulmuş olan firmamız bünyesinde son teknolojiye uygun

Detaylı

Paketleme. Duy/ soket

Paketleme. Duy/ soket CLEO Swift : Reflektörlü ve reflektörsüz tip solaryum ampulü Özellikleri: %10 daha fazla bronzlaşma ışını sağlar Daha efektif UV-B çıkışı ve %10 daha fazla UV-A çıkışı Faydaları: Yüksek UV-A çıkışı sayesinde

Detaylı

OptiFlood LED alan aydınlatma için ihtiyaç duyduğunuz her şey

OptiFlood LED alan aydınlatma için ihtiyaç duyduğunuz her şey Lighting OptiFlood LED alan aydınlatma için ihtiyaç duyduğunuz her şey OptiFlood LED BVP506 OptiFlood LED, büyük alanların ışıkla aydınlatılması için kullanılabilen, şık ve oldukça etkili asimetrik aydınlatmalardan

Detaylı

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf **

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf ** BAZA AKSESUARLARI SABİT BAZA : 3,00 mm Galvaniz sac + RAL 7012 boya : Baza genişlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Baza derinlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Gerekli : Montajında M12 x 30

Detaylı

TRT WORLD HABER KANALI MOBİLYA ALIMINA İLİŞKİN TEKNİK ŞARTNAME

TRT WORLD HABER KANALI MOBİLYA ALIMINA İLİŞKİN TEKNİK ŞARTNAME .AMAÇ TRT WORLD HABER KANALI MOBİLYA ALIMINA İLİŞKİN TEKNİK ŞARTNAME Kurumumuzun yeni açılacak olan TRT World Haber Kanalında kullanılmak üzere 34 adet 4 kişilik çalışma masası, 2 adet 2 kişilik çalışma

Detaylı

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için)

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/lk1-led-acil-kitleri Ürün Özellikleri 3-80V DC Led li armatürlerde

Detaylı

ZİL GRUBU KAPI OTOMATİKLERİ MERDİVEN OTOMATİKLERİ ZİL TRANSFORMATÖRLERİ. Kod Açıklama Adet Fiyat ( ) Kod Açıklama Adet Fiyat ( )

ZİL GRUBU KAPI OTOMATİKLERİ MERDİVEN OTOMATİKLERİ ZİL TRANSFORMATÖRLERİ. Kod Açıklama Adet Fiyat ( ) Kod Açıklama Adet Fiyat ( ) ZİL GRUBU U.001 Uygun Tek Ses Kanarya Zil 100 4.50 3001 Tek Ses Kanarya Zil 100 5.60 3002 Üç Ses Kanarya Zil 50 6.20 3007 Ding Dong Zil 50 8.80 3020 Konuşan Zil 30 Melodili 50 16.50 3004 Ayarlı Telefon

Detaylı

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları GARAJ Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System TRONCO Endüstriyel Seksiyonel Kapılar TRONCO endüstriyel seksiyonel

Detaylı

HID Ampuller. ML Mixed Light ML-R Ampul: İç reflektörlü karma ışıklı ampuller. 9 Ağustos

HID Ampuller. ML Mixed Light ML-R Ampul: İç reflektörlü karma ışıklı ampuller. 9 Ağustos -R Ampul: İç reflektörlü karma ışıklı ampuller Özellikleri: Tungsten filamanlı ve içinde kuvars yüksek basınç cıva deşarj tüplü ampul Tungsten filaman hem enkandesan ışık kaynağı hem de akım sınırlayıcı

Detaylı

İçerik. Ürün no.: Set PRK5/4P-M8 + TKS 40x60.A Set reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu

İçerik. Ürün no.: Set PRK5/4P-M8 + TKS 40x60.A Set reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu Ürün no.: 50133946 Set PRK5/4P-M8 + TKS 40x60.A Set reflektörden yansımalı fotoelektrik sensör kutuplu Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Set bundan oluşur Boyutlandırılmış çizimler Elektrik

Detaylı

Vidalı ve geçmeli Edison duylar. Işığa Bağlantınız

Vidalı ve geçmeli Edison duylar. Işığa Bağlantınız Işığa Bağlantınız İçindekiler E14 22.223 [10] 14, 15 22.225 [10] 16 22.230 [10] 16, 17 22.234 [10] 18 22.240 [10] 19 E12 22.228 [10] 20 22.231 [10] 20 E17 22.233 [10] 21 22.243 [10] 21 E12, E14, E17 için

Detaylı

IP66 SAHA DOLAPLARI. BAZALI YER TİPİ DİREK BAĞLANTI TİPİ

IP66 SAHA DOLAPLARI.  BAZALI YER TİPİ DİREK BAĞLANTI TİPİ IP66 SAHA DOLAPLARI BAZALI YER TİPİ DİREK BAĞLANTI TİPİ 3 IP66 SAHA DOLAPLARI IP66 Saha Pano Özellikleri - LANDE Saha Dolapları, IP66 koruma seviyesine sahiptir. - Yere baza ile veya direğe askı aparatı

Detaylı

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 10metre ÇİFTLİ DEKORATİF AYDINLATMA DİREĞİ Direk Ana Gövde : Direk gövdesi kullanılan Ø114*3mm Ø139*4mm, Ø168*4mm çelik (S 235 JR) kalite borulardan imal edilecektir.

Detaylı

Yeni Plexo 3, ihtiyaç duyduğunuz geniş hacim

Yeni Plexo 3, ihtiyaç duyduğunuz geniş hacim Yeni Plexo 3, ihtiyaç duyduğunuz geniş hacim IP 65 NEMLİ YER KOFRALARI Kablolamada sınırlar yok: kofranın içinde geniş kablolama hacmi 2 Geniş ürün yelpazesine sahip kofralar 11 farklı boyutta kofra 2

Detaylı

TESİSAT MAHAL LİSTESİ

TESİSAT MAHAL LİSTESİ Sayfa: 1 1 30.1.1 Topraklama şeridi (0.8kg/m) ve gömülmesi m + - - 2 30.4 2 m, 65x65x7'lik galv.köşebent ve 5m galv.örgülü çelik tel ve gömülmesi 3 701-101 Sac pano-800 mm genişliğinde 4 704-102 Sıva üstü

Detaylı

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri.

Easy9. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri. Alçak gerilim tesisatı için, güvenilir koruma ürünleri. Easy9 un kalitesi ve güvenilirliği daha üretken olmamı sağladı. Güvendiğiniz markadan yeni, sağlam bir ser... Yeni Easy9 serisi, bir elektrikçi olarak

Detaylı

ĐSTANBUL A ve B STÜDYOLARI TELESKOPĐK ve HOĐST IŞIK ASKI SĐSTEMĐ ĐLE DĐMMER SĐSTEMĐ ELEKTRĐK ve MEKANĐK ALT YAPISI TEKNĐK ŞARTNAMESĐ

ĐSTANBUL A ve B STÜDYOLARI TELESKOPĐK ve HOĐST IŞIK ASKI SĐSTEMĐ ĐLE DĐMMER SĐSTEMĐ ELEKTRĐK ve MEKANĐK ALT YAPISI TEKNĐK ŞARTNAMESĐ ĐSTANBUL A ve B STÜDYOLARI TELESKOPĐK ve HOĐST IŞIK ASKI SĐSTEMĐ ĐLE DĐMMER SĐSTEMĐ ELEKTRĐK ve MEKANĐK ALT YAPISI TEKNĐK ŞARTNAMESĐ 1:TELESKOPĐK ve HOĐST IŞIK ASKI SĐSTEMĐ ĐLE DĐMMER SĐSTEMĐ ELEKTRĐK

Detaylı

Bakır. Yalıtım. Akım Taşıma Kapasitesi (A) (Ortam sıcaklığının 20 C olması durumunda) İletkende yükselen sıcaklık değerine göre Kesit (mm 2 )

Bakır. Yalıtım. Akım Taşıma Kapasitesi (A) (Ortam sıcaklığının 20 C olması durumunda) İletkende yükselen sıcaklık değerine göre Kesit (mm 2 ) Flexible Baralar Uzunluk 2000 mm (-0/+5 mm) Şerit Kalınlığı: 0,8 ve 1 mm Şerit Genişlik: 9-100 mm Şerit Sayısı: 2-10 mm Maxiflex ve boyut etiketi (genişlik x kalınlık x levha sayısı) Elektriksel Özellikler

Detaylı

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46

Kompakt panolar. Kompakt panolar AE. Kompakt sistem panoları CM. Plastik panolar KS. Kompakt panolar AE...46 Kompakt panolar Kompakt panolar AE Kompakt panolar AE...46 Kompakt sistem panoları CM Genişlik 600 800 mm...50 Genişlik 1000 1200 mm...51 Plastik panolar KS Plastik panolar KS...52 Rittal Katalog 34/Endüstriyel

Detaylı

EFix daha çevreci bir ofis için

EFix daha çevreci bir ofis için Lighting EFix daha çevreci bir ofis için EFix yüzeye monte TPS260 EFix TL5 aydınlatma armatürleri yelpazesi, eski elektromanyetik kurulumlar en yeni Philips teknolojisiyle değiştirildiğinde muazzam enerji

Detaylı

Hava debisi ölçme üniteleri için fark basınç transdüseri

Hava debisi ölçme üniteleri için fark basınç transdüseri Statik fark basınç transdüserleri.2 X XStatik fark basınç transdüserleri testregistrierung Hava debisi ölçme üniteleri için fark basınç transdüseri Statik tip fark basınç transdüserleri Statik efektif

Detaylı

MONTAJLI KOMBİNASYON ÇEŞİTLERİ

MONTAJLI KOMBİNASYON ÇEŞİTLERİ / MONTAJLI KOMBİNASYON ÇEŞİTLEİ 320 / METE TEMOPLASTİK DAĞITIM KUTULAI VE KOMBİNASYONLA 321 / METE TEMOPLASTİK DAĞITIM KUTULAI VE KOMBİNASYONLA Buat İçini Delmeden IP Derecesini Yükselten Sağlam Montaj

Detaylı

Anahtarlar. Işığa Bağlantınız

Anahtarlar. Işığa Bağlantınız Işığa Bağlantınız İçindekiler Anahtarlar 1 kontaklı 43.409 [07] 5-8 43.416 [07] 5, 7 43.420 [07] 10-12 43.409 anahtarları için aksesuarlar 43.409 [07] 13, 14 2008-2011 Bu sayfa yalnızca 2008-2011 sayılı

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MSI-SR-ES31-01 Güvenlik rölesi. Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Uyarılar

İçerik. Ürün no.: MSI-SR-ES31-01 Güvenlik rölesi. Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Uyarılar Ürün no.: 50133022 MSI-SR-ES31-01 Güvenlik rölesi Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Uyarılar 1 / 6 Teknik veriler Temel veriler

Detaylı

Siparifl No. Ak m (A) Soldan Tahrikli Ortadan Tahrikli. Anma. Boy. 3KD Yük kesici (Sigortasız) 3 kutuplu tahrik kolu hariç : IEC , IEC

Siparifl No. Ak m (A) Soldan Tahrikli Ortadan Tahrikli. Anma. Boy. 3KD Yük kesici (Sigortasız) 3 kutuplu tahrik kolu hariç : IEC , IEC 4 Kas m 206 / Fiyat Listesi Boy Anma. Ak m (A) Soldan Tahrikli Ortadan Tahrikli 3KD T P S GORTASIZ YÜK KES C LER YEN 3KD Yük kesici (Sigortasız) 3 kutuplu tahrik kolu hariç : IEC 60947-, IEC 60947-3 3KD5230-0RE20-0

Detaylı

Genişletme modülleri EM-TRF-USV. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için K /2012 DE/tr

Genişletme modülleri EM-TRF-USV. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için K /2012 DE/tr .3 X X testregistrierung Genişletme modülleri TAM EASYLAB adaptör modülü EASYLAB'in 30 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için TCU3 Tipi EASYLAB kontrolörlerinin ve TAM Tipi adaptör modüllerinin

Detaylı

Işık Kaynakları. Işık bir kaç terimle ölçülebilir:

Işık Kaynakları. Işık bir kaç terimle ölçülebilir: Işık Kaynakları Herhangi bir aydınlatma armatürünün performansı, büyük ölçüde kullanılan ışık kaynağına (ampul) bağlıdır. Değişik kaynaklar değişik efektler yaratırlar. Işık bir kaç terimle ölçülebilir:

Detaylı

Ortam havası ile soğutma sistemleri

Ortam havası ile soğutma sistemleri Ortam havası ile soğutma sistemleri TopTherm fan-filtreler TopTherm fan-filtre üniteleri...20 55 m 3 /h...316 TopTherm fan-filtre üniteleri...105 180 m 3 /h...317 TopTherm fan-filtre üniteleri...230 550

Detaylı

Ortam sırrı, incelikli detaylarda Fiyat Listesi

Ortam sırrı, incelikli detaylarda Fiyat Listesi Ortam sırrı, incelikli detaylarda... 2017-1 Fiyat Listesi GENİŞ ÜRÜN YELPAZEMİZLE 2017 de SİZİNLEYİZ... www.tasbasielektrik.com ZİL GRUBU ZİL GRUBU 3001 Tek Ses Kanarya Zil 110 9.00 3002 Üç Ses Kanarya

Detaylı

mükemmel optik etkinlik

mükemmel optik etkinlik 2010, Eylül 25 ArenaVision MVF4O4 mükemmel optik etkinlik ArenaVision MVF4O4 Açık spor stadyumları için tasarlanmış ArenaVision MVF404 ışıklandırma, spor karşılaşmalarının TV izleyicileri ve stadyumdaki

Detaylı

GENEL TANITIM. Mustafa GEDİK. Ar-Ge ve Kalite Kontrol Yöneticisi. www.bes-a.com

GENEL TANITIM. Mustafa GEDİK. Ar-Ge ve Kalite Kontrol Yöneticisi. www.bes-a.com GENEL TANITIM Mustafa GEDİK Ar-Ge ve Kalite Kontrol Yöneticisi FİRMA TARİHÇE Aydınlatma sektörüne 1995 yılında Elektronik Balast üretimi ile giren firmamız, sektörün ve ihtiyaçların gelişmesiyle birlikte

Detaylı

SmartForm TCS/TPS460 yeni, cazip tasarımıyla birinci sınıf aydınlatma

SmartForm TCS/TPS460 yeni, cazip tasarımıyla birinci sınıf aydınlatma Lighting SmartForm TCS/TPS460 yeni, cazip tasarımıyla birinci sınıf aydınlatma Huzurlu ve rahat bir çalışma ortamında hepimiz daha iyi hisseder ve daha iyi performans sergileriz. Ofisler, mağazalar ve

Detaylı

SAS SIVAALTI ARMATÜRLER. Çift parabolik

SAS SIVAALTI ARMATÜRLER. Çift parabolik SIVAALI ARMAÜRLER AYDINLAMA Çift parabolik SANDAR ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Reflektör : Yüksek saflıkta parlak anodize alüminyum. Reflektör tipi : Çift parabolik Balast : EEI=B sınıfı manyetik balast S 8699 EN

Detaylı

Standartlara Uygunluk IEC/EN 62208

Standartlara Uygunluk IEC/EN 62208 TAIS Cube serisi dağıtım ve otomasyon panoları, termoset türevi ürünler (GRP) için IP66 Koruma Sınıfı ve UV ışınlarına dayanıklı ağır işlerde kullanılır. Opak veya Şeffaf kapaklı versiyonlarda 7 farklı

Detaylı

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti, gerçek bir otomobildeki elektrik tesisatını incelemeye, oluşturulacak arızaları gözlemlemeye uygun yapıdadır. Tüm modüller

Detaylı

TownGuide Yeni nesil dekoratif aydınlatma armatürü

TownGuide Yeni nesil dekoratif aydınlatma armatürü Lighting TownGuide Yeni nesil dekoratif aydınlatma armatürü TownGuide Core TownGuide ailesi, iki modern tasarımdan oluşur: Düz Koni tip (BDP001) ve eğimli çanak tip(bdp002). Kapsamlı bir lümen paketi çeşitleri

Detaylı

GAMMA-MODÜLLERİ Endüktif Yük Sürücüsü

GAMMA-MODÜLLERİ Endüktif Yük Sürücüsü GAMMA-MODÜLLERİ Endüktif Yük Sürücüsü GAMMA serisi endüktif yük sürücü modülleri, dinamik güç faktörü kontrolü uygulamalarında 30kVAr a kadar olan şönt reaktörleri sürmek için tasarlanmıştır. Modüller,

Detaylı

Yüksek güçlü projektör aydınlatması için GearUnits

Yüksek güçlü projektör aydınlatması için GearUnits Lighting Yüksek güçlü projektör aydınlatması için GearUnits High Power GearUnits Philips projektör aydınlatması, lamba ve kontrol tertibatı ünitesi dahil tüm gerekli unsurları içeren eksiksiz projektör

Detaylı

3KD T P S GORTASIZ YÜK KES C LER. Anma Ak m (A) Boy. 3KD Yük kesici (Sigortasız) 3 kutuplu tahrik kolu hariç : IEC , IEC

3KD T P S GORTASIZ YÜK KES C LER. Anma Ak m (A) Boy. 3KD Yük kesici (Sigortasız) 3 kutuplu tahrik kolu hariç : IEC , IEC 2 Ekim 205 Fiyat Listesi 3KD T P S GORTASIZ YÜK KES C LER Yeni Boy Anma Ak m (A) Soldan Tahrikli. Ortadan Tahrikli 3KD Yük kesici (Sigortasız) 3 kutuplu tahrik kolu hariç : IEC 60947-, IEC 60947-3 3KD5230-0RE20-0

Detaylı

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ AKSİYEL FAN & HIZ KONTROL ÜNİTESİ SFW0S 300 BROŞÜR TEKNİK ÖZELLİKLER SALİKS SFW0S 300 Fan yaygın olarak pano ve server odaları, elekrik panoları gibi endüstriyel makine soğutmalarında, aynı zamanda yaşamsal

Detaylı

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KAPSAM Projede belirtilen yerlerde aşağıda teknik özellikleri verilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri kullanılacaktır. 2. GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2014-1

SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2014-1 SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2014-1 İÇİNDEKİLER SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER KAUÇUK FİŞ ve PRİZLER 3-5 CEE NORM FİŞ ve PRİZLER 6-31 YÜKSEK AKIM FİŞ ve PRİZ GRUPLARI 32-39 ALÜMİNYUM BUATLAR 40-41 PLASTİK

Detaylı

Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici. (Recloser)

Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici. (Recloser) Otomatik Tekrar Kapamalı Kesici (Recloser) Üç kutuplu iki konumlu (açık - kapalı) Anahtarlama (kesme - kapama) vakum ortamında (vacuum interrupter) da hızlı tekrar kapamaya uygun tasarlanmıştır. Kesiciye

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ-5 5. AYDINLATMA VE PRİZ DEVRE ELEMANLARI

ÖĞRENME FAALİYETİ-5 5. AYDINLATMA VE PRİZ DEVRE ELEMANLARI ÖĞRENME FAALİYETİ-5 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ-5 Bu faaliyette verilecek bilgiler doğrultusunda, uygun atölye ortamında, standartlara ve elektrik iç tesisleri yönetmeliğine uygun olarak, aydınlatma ve priz

Detaylı

Kompakt Floresanlar CFL I

Kompakt Floresanlar CFL I Ambiance Pro A-şekil Ampul: Normal enkandesan ampul biçimine yakın enerji tasarruflu ampul Özellikleri: Profesyonel kullanımlara uygun Anlık titremesiz başlangıç Nominal ışık çıkışının %80 ine 2 dakika

Detaylı

MACERA PARKI TEKNĠK ÖZELLĠKLERĠ

MACERA PARKI TEKNĠK ÖZELLĠKLERĠ MACERA PARKI TEKNĠK ÖZELLĠKLERĠ Ürün Malzeme Listesi: 5 adet ahşap platform 9 adet ahşap platform korkuluğu 1 adet kalın halat köprü 1 adet eğimli halat köprü 1 adet ahşap-halat köprü 1 adet zig-zag halat

Detaylı

SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2015-1

SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2015-1 SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER Fiyat Listesi / 2015-1 İÇİNDEKİLER SANAYİ GRUBU ÜRÜNLER KAUÇUK FİŞ ve PRİZLER 3-5 CEE NORM FİŞ ve PRİZLER 6-29 YÜKSEK AKIM FİŞ ve PRİZ GRUPLARI 30-37 ALÜMİNYUM BUATLAR 38-39 PLASTİK

Detaylı

YATAY SİGORTALI YÜK AYIRICILAR

YATAY SİGORTALI YÜK AYIRICILAR Giriş VOLTRANO Markalı Yatay Sigortalı yük ayırıcılarda, güvenirlik ve performans sağlamak için en son teknoloji kullanılır. Yatay Sigortalı Yük ayırıcılar TS EN 60647-3 de belirtilen şartlara ve ölçülere

Detaylı

DECONTACTOR FİŞLER & PRİZLER ENTEGRE YÜK ANAHTARI İLE. marechal.com TESİSLERİNİZİ KORUMA ALTİNA ALİR:

DECONTACTOR FİŞLER & PRİZLER ENTEGRE YÜK ANAHTARI İLE. marechal.com TESİSLERİNİZİ KORUMA ALTİNA ALİR: DECONTACTOR FİŞLER & PRİZLER ENTEGRE YÜK ANAHTARI İLE TESİSLERİNİZİ KORUMA ALTİNA ALİR: DECONTACTOR - tescilli MARECHAL teknolojisi ile 250A ve 75kW güce kadar olan ekipmanlarınızı canlı güç kaynağına

Detaylı

TAIS-EX SERİSİ. fişler ve kilitli prizler BÖLGE 2, 21, 22 KİLİTLİ PRİZLER TERMOSET (GRP) ANTİSTATİK. NOVSEN 2018 Mayıs Fiyat Listesi

TAIS-EX SERİSİ. fişler ve kilitli prizler BÖLGE 2, 21, 22 KİLİTLİ PRİZLER TERMOSET (GRP) ANTİSTATİK. NOVSEN 2018 Mayıs Fiyat Listesi BÖLGE 2, 21, 22 KİLİTLİ PRİZLER TERMOSET (GRP) ANTİSTATİK Standartlara Uygunluk ATEX Directives 94/9/EC and 2014/34/EU EN 60079-0:2012 + A11:2013 EN 60079-15:2010 EN 60079-31:2014 Directive 2006/95/EC

Detaylı

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI

ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ÇELİK KONSTRÜKSYON PRİZMATİK DEPO YAPILARI ŞARTNAMELER PREFİ PREFABRİK YAPI ENDÜSTRİ BİLİŞİM VE TİCARET LTD.ŞTİ. 27/200 FORMLU TRAPEZOİDAL

Detaylı

İçerik. Ürün no.: ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri

İçerik. Ürün no.: ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri Ürün no.: 50127902 ET5I.3/4P Enerjik ışık sensörleri Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Diyagramlar Kumanda ve gösterge Aksesuarlar Uyarılar

Detaylı

C TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

C TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME C TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 1. STANDARTLAR Bu şartname kapsamındaki dekoratif aydınlatma direkleri aşağıda verilen Türk Standartların yürürlükteki en son baskılarına göre imal ve test edilecektir.

Detaylı

DayZone yenilikçi tasarım sürdürülebilirlikle buluşuyor

DayZone yenilikçi tasarım sürdürülebilirlikle buluşuyor Lighting DayZone yenilikçi tasarım sürdürülebilirlikle buluşuyor DayZone Ofisler için genel aydınlatma söz konusu olduğunda, müşteriler, LED teknolojisinin görsel rahatlıktan ödün vermeden sağladığı, sürdürülebilirlik

Detaylı

ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ

ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ 1 GENEL 1.1 Alçak Gerilim elektrik panoları montaj edilecek yere uygun, çalışma şartlarına göre izolasyon seviyesi sağlanmış, kısa devre şartlarına elektriksel

Detaylı

Latina basit ve etkili

Latina basit ve etkili Latina basit ve etkili Latina FBH024 Latina, kolay ve hızlı kurulum için yaylı mandallara sahip kompakt floresan PL-C lambalar için gömme bir tavan ışığıdır. Kare ve yuvarlak modelleri bulunur. Latina,

Detaylı

Fabrika LED Aydınlatma Çözümleri. Maksimum enerji tasarrufu ve dü ük bakım maliyetleri LUXAR

Fabrika LED Aydınlatma Çözümleri. Maksimum enerji tasarrufu ve dü ük bakım maliyetleri LUXAR Fabrika LED Aydınlatma Çözümleri Maksimum enerji tasarrufu ve dü ük bakım maliyetleri Fabrikalarda Aydınlatma Üretimde verimlilik Artı ı Aydınlatmanın insan fizyolojisi ve psikolojisindeki pozitif etkisi

Detaylı

Gerilim Işık huzmesi açısı. Paketleme türü

Gerilim Işık huzmesi açısı. Paketleme türü ES : Dichroic reflektör ve kızılötesi kaplamalı çift soketli yanıcılı, enerji tasarrufu sağlayan, koleksiyonunun düşük gerilimli halojen reflektörlü ampulü Piyasadaki yüksek enerji verimi sağlayan dichroic

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC510R14-600/A Güvenlik ışık perdesi alıcı

İçerik. Ürün no.: MLC510R14-600/A Güvenlik ışık perdesi alıcı Ürün no.: 68007106 MLC510R14-600/A Güvenlik ışık perdesi alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MSI-SR-ES20-03 Güvenlik rölesi. Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Uyarılar

İçerik. Ürün no.: MSI-SR-ES20-03 Güvenlik rölesi. Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Uyarılar Ürün no.: 50133025 MSI-SR-ES20-03 Güvenlik rölesi Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Uyarılar 1 / 5 Teknik veriler Temel veriler

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-70.K2/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-70.K2/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 50121916 SLE46C-70.K2/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge

Detaylı

İÇİNDEKİLER LED LAMBALAR LED ARMATÜRLER LED ŞERİTLER GÜÇ KAYNAKLARI VE KONTROL ÜRÜNLERİ ENERJİ TASARRUFLU LAMBALAR GAZ DEŞARJLI LAMBALAR

İÇİNDEKİLER LED LAMBALAR LED ARMATÜRLER LED ŞERİTLER GÜÇ KAYNAKLARI VE KONTROL ÜRÜNLERİ ENERJİ TASARRUFLU LAMBALAR GAZ DEŞARJLI LAMBALAR SEMBOLLER Güç Gerilim Akım Duy Ömür Açma/Kapama Sayısı Lümen Değeri lşık Akısı Wat Başına Lümen Değeri Renk Sıcaklığı Renk Geriverim İndeksi İzolasyon Sınıfı IP Koruma Sınıfı % 0 lşıma İçin Geçen Süre

Detaylı

Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011

Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011 Samet Biricik Elk. Y. Müh. Elektrik Mühendisleri Odası 28 Ocak2011 1 KompanzasyonSistemlerinde Kullanılan Elemanlar Güç Kondansatörleri ve deşarj dirençleri Kondansatör Kontaktörleri Pano Reaktif Güç Kontrol

Detaylı

1000-200000 m3/h, 400-1500 Pa. Kavrama, kayış-kasnak veya direk tahrik Eurovent e göre Kısa/Uzun gövde; kılavuz giriş kanatlı/kanatsız

1000-200000 m3/h, 400-1500 Pa. Kavrama, kayış-kasnak veya direk tahrik Eurovent e göre Kısa/Uzun gövde; kılavuz giriş kanatlı/kanatsız Aksiyal fanlar Üretimin açıklanması Değişik rotor türleri için, çıkış konumu, gövde geometrisi, gövde sacı kalınlığı, ve malzesi yönünden geniş bir seçme olanağı bulunmaktadır. Aşağıdaki açıklamalar standart

Detaylı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-40.K4/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı

İçerik. Ürün no.: SLE46C-40.K4/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Ürün no.: 50126327 SLE46C-40.K4/4P Güvenlik tek ışın fotoelektrik sensör alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MSI-SR-LC31MR-01 Güvenlik rölesi. Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Uyarılar

İçerik. Ürün no.: MSI-SR-LC31MR-01 Güvenlik rölesi. Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Uyarılar Ürün no.: 50133006 MSI-SR-LC31MR-01 Güvenlik rölesi Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Uyarılar 1 / 6 Teknik veriler Temel veriler

Detaylı

Maxos LED panel şık, yeşil ve doğrudan LED aydınlatma

Maxos LED panel şık, yeşil ve doğrudan LED aydınlatma Maxos LED panel şık, yeşil ve doğrudan LED aydınlatma Maxos LED panel Maxos LED panel, süpermarketlerin zorlu gereksinimlerini karşılayabilen pazardaki ilk LED ana devre sistemidir. Taşınabilir panel,

Detaylı

Ürün serisi tanımı: Wilo-EMU FA (standart versiyon)

Ürün serisi tanımı: Wilo-EMU FA (standart versiyon) Ürün serisi tanımı: Wilo-EMU (standart versiyon) Benzer resim Yapı türü Sabit ve taşınabilir ıslak kuruluma uygun, sürekli işletim için, soğutma sistemsiz atık su dalgıç motorlu pompa. Uygulama alanı Basma

Detaylı

SCHNEIDER ELECTRIC. Devre Kesiciler. Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu. Multi9 minyatür devre kesiciler

SCHNEIDER ELECTRIC. Devre Kesiciler. Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu. Multi9 minyatür devre kesiciler SCHNEIDER ELECTRIC Devre Kesiciler Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu Multi9 minyatür devre kesiciler Minyatür Devre Kesici Ürün Özellikleriyle ilgili Bilgiler: Minyatür devre kesici, aşırı yük ya da

Detaylı