NIRLINE. NIRLINE; İşletmenize Yatırım Yapar!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NIRLINE. NIRLINE; İşletmenize Yatırım Yapar!"

Transkript

1 ; İşletmenize Yatırım Yapar!

2 KONU NIR sistemlerinde kalibrasyonun önemi ve işletmelere sağladığı kazançlar İLGİ TERCÜME VE DERLEME ANAHTAR KELİMELER ; işletmenize yatırım yapar! Uzmanı Sevcan ŞENTÜRK Yakın kızılötesi spektroskopisi, NIR, gıda kalitesi, nicel analiz, tedarikçi, hammadde kabul, kâr KAYNAKÇA Cen H, He Y Near inf rared reflectance spectroscopy in determination of food quality. Trends Food Sci Tech 18 (2): Yetim H. 2002, Enstrümantal Gıda Analizleri, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Erzurum Trouw TR-NIR teknolojileri tanıtım dosyası YAYININ KAPSAMI Derlemedir Tercümedir Kişisel veya kurumsal değerlendirmedir Ürün Tanıtımıdır

3 ÖZET Yakın kızılötesi () analizi; tedarik zinciri boyunca rekabetçi üretim sağlar ve kalite maliyetlerini firmalar için kâra dönüştürür nm dalga boyu aralığındaki elektromanyetik radyasyonun absorbsiyonu temeline dayanan yakın kızılötesi spektroskopisi, son zamanlarda gıda bileşenlerinin analizinde giderek yaygınlaşan, hızlı bir alternatif teknoloji olarak karşımıza çıkmaktadır.ayrıca, gıda sanayinde online olarak uygulanabilmektedir. Bununla birlikte, işletmeler için büyük maliyet oluşturan kalite noktalarında giderleri yok edip hammadde kabulünde etkin protein kontrolü yaparak işletmelerin maliyet kayıplarını önlemektedir. SONUÇ, Hammaddelerin besin değerlerinin daha net bir şekilde değerlendirmesine ve nihai beslenme formülünün hesaplanması için gerekli bilgilere olanak verir. MasterLab., analizleri ile yapılacak tasarrufu vurgulamaktadır. Yem fabrikası; ile hammadde için doğru fiyat öder, yaş kimya ile ilgili maliyetleri azaltır, yem formülasyonunda daha az fire verir, daha iyi bilgi organizasyonu ve uygun yem optimizasyonunu sağlayarak kilo başına yem maliyetini düşürür ve en iyi hayvan performansına ulaşır. NIR sistemlerinde hangi kalibrasyon hattına sahip olduğunuz önemlidir. Kalibrasyonlarınız geçerli ise sistemleri çok güvenilirdir.

4 «, güç ve güvenlik sağlar.» Giriş Bir besleme kompozisyonunda, bazlı avantajlar sayesinde daha az sayıda yaş analizler yapıp, daha doğru besleme formülasyonları hazırlayarak, ton başına yılda oluşacak maliyeti kâra dönüştürebilirsiniz. Bununla birlikte, ağ teknolojisindeki yenilikler ile en az maliyetli ve küresel ölçekte gerçekleştirilen bir teknolojiyi kullanarak, avantajlarından faydalanabilirsiniz. NIR cihazı ve kalibrasyon geliştirme ile ilgili piyasada oluşan bilgi eksikliği ve geleneksel yöntemlerin benimsenmesi, bu teknolojinin etkin kullanılması için engel oluşturur. analizlerinin şimdi online bir şekilde yapılıyor olması, kalibrasyon geliştirilmesinde yaşanan birçok olumsuzluğu ortadan kaldırarak, süreci işletmelerin avantajına dönüştürmüştür. Uluslararası bir laboratuvar olan MasterLab., hayvan besleme, insan gıdası ve kimyevi ürünler alanında hizmet veriyor olup, dünyanın önde gelen akredite laboratuvarlarındandır. teknolojilerinde 6 farklı veritabanı, 259 adet kalibrasyon hattı ile online sistem şeklinde dünyaya hizmet vermektedir.

5 «MasterLab kalibrasyonlarına sahipseniz, herkesten bir adım öndesiniz.» Pro-aktif Bir Yaklaşım Hollanda MasterLab. Araştırma ve Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Peter BOM, «Tahıl üreticisi, yem üreticisi ve hayvan yetiştiricileri için besleme ve gıda zincirinde oluşan maliyet marjlarının en başta belirlenmesi önemlidir.» diyerek maliyetlerin ve karların etkin bir şekilde izlenmesi gerektiğini vurguluyor. Dünyada ile oluşan yeni bir dinamik var. sahibi olmakla aldığınız bu proaktif karar, sizin yem formülü düzeltmek için çok geç kalmamanızı ve üretimin her aşamasında kalite kontrolünü yapmanızı sağlayacaktır. MasterLab. ın tüm ülkelere online bir şekilde hizmet vermesi ve dünya çapında bir ağ kurması, kalibrasyonların gelişiminde ve kullanıcıların memnuniyetini arttırmada büyük avantajlar sağlıyor. Yaş analizler kalibrasyonları için temeldir. MasterLab. kalibrasyonlarının altyapısı 6 farklı onaylanmış laboratuvarın ortalama sonuçlarına dayanmaktadır. MasterLab. kurulan bu işbirliğini online kalibrasyon hizmeti ile laboratuarınıza kadar taşımaktadır. MasterLab. online kalibrasyonlarında analiz yapmanız farklı bir referansta sonuç almanızı sağlayacaktır. Bu durum hem laboratuvar cihazlarınızı hem de sonuçlarınızı kontrol etmenizi sağlayacak, farklı bir kuruma referans için numune göndermenize gerek kalmayacaktır. Pratik ve ekonomik amaçlar doğrultusunda online sistemde ağ merkezi bir konumdan yönetilir. MasterLab., kalibrasyon güncellemelerini dünya çapında merkezi bir sunucudan standart araçlara gönderir. RINA programı aracılığıyla yapılan bu işlemde, standart bir veri tabanı tüm ülkelerde kullanılır ve ülkelerden MasterLab. a gelen bütün numuneler tek bir veri tabanında toplanır. Bu durum farklı ülkelerden numune alındığında sapması düşük sonuçlar alacağınızın göstergesidir. Örneğin, Arjantin'de yeni hasat döneminden soya aldığınızda gemi Avrupa'dan limana ulaşmadan, siz online kalibrasyon sisteminizde bu numuneye ait veri tabanına zaten sahip olmuş oluyorsunuz.

6 RINA ve MasterLab. «Tedarikçileriniz sizde olduğunu biliyorsa, herhangi bir sorun yok.» Online Kalibrasyon Gücü MasterLab. RINA yazılımı aracılığıyla kalibrasyon hatlarını her gün güncellemektedir; böylelikle güncellenmiş kalibrasyon hatları 24 saat içinde tüm MasterLab. RINA ağında hazır bulunur. Bu yazılım ile güncel kalibrasyon hatlarına otomatik olarak erişim yapabilir, analiz neticelerinin otomatik olarak yedeklenmesini sağlayabilirsiniz. NIR cihazı bileşenlerinde ya da cihaz okuma çözünürlülüklerinde herhangi bir sapma gözlemlendiğinde MasterLab. sizin adınıza tüm düzeltme çalışmalarını yapmaktadır. Her kamyon test edilir. MasterLab. kalibrasyonları proaktif yaklaşımı ile hammaddenin fabrikaya girişi aşamasında, numuneyi hızlı bir şekilde analiz ederek kabul veya reddedebilirsiniz. ile analizin kısa sürmesi, kamyonun her bir bölümünden numune alarak analiz yapmanıza olanak verir. MasterLab. Genel Müdürü Peter BOM; «Tedarikçileriniz sizde olduğunu biliyorsa, herhangi bir sorun yok.» diyerek NIR sahibi olmanın önemini vurgulamaktadır.

7 Yeniliklere Açık Olmak Gerekiyor «Dünya genelindeki hammadde ve rasyonlara ait dataların yer aldığı MasterLab. kalibrasyonlarında hemen analizlere başlayabilirsiniz.» Hammaddelerin kalitesi ve beslenme, gündelik yaşamımızda önemli noktada olduğundan, öncelikle şu soruyu kendimize sormamız gereklidir: Hayvanlarımı mükemmel şekilde besleyebiliyor muyum ve bunu nasıl daha iyi geliştirebilirim? Hangi değişikliklerin mükemmel beslenme kompozisyonunu ortaya çıkardığını tanımlayabilmek için, ürün içerikleri ve ürün sürecinin etkileri hakkında bilgi toplamak önemlidir., bu süreci gerçekleştirebilecek nihai bir gereçtir., tam teşekküllü bir laboratuvara gereksinim duyulmaksızın, kullanılabilecek güçlü bir sistemdir. Soya Küspesi 44 Protein Varyasyon sistemleri ile tanışmak, nasıl beslenileceğini ve ne ile beslediğinizi kolay ve hızlı bir şekilde öğrenmenizi sağlayacaktır. Şekil 1 de aynı tedarikçinin farklı partilerde gönderdiği soya küspesine ait analiz varyasyonlarını görebilirsiniz. Aynı tedarikçiden aynı analiz değerlerinde numune tedariği mümkün olmayabilir, oluşan bu farklılıklara anında müdahele etmenizi sağlayacaktır. aldatılamaz! Melanin, mineral yağları veya herhangi diğer yöntemler kullanılarak orjinalinden uzaklaştırılmış hammaddeleri anında tanır. Şekil 1: NIR analizi ile soya örneklerinde oluşan ham protein varyasyonu. Mavi çizgi besleme formülasyonunda kullanılan değerdir.

8 «Kaliteli ürün ortaya çıkarmada yer alan tüm bölümlerin kalbinde, sistemleri bulunmaktadır.» Daha İyi Hayvan Performansları Örneğin; bir yem üreticisi olarak soya saklamak için Şekil 2'de gösterilen iki siloya sahipsiniz. Silolara soyaları çekmeden önce NIR cihazında her partiyi hızlı bir şekilde analiz ederek, yüksek proteinli ve düşük proteinli şeklinde silolara ayırabilirsiniz. Yem üreticisi beklenen içeriğe göre hammadde kullanarak daha doğru formülasyonlar oluşturup aynı zamanda yem formülasyonlarını yakından izleyebilir. Şekil 2- NIR kullanım alanları Hayvan performanslarının iyi olması kaliteli bir tedarik zincirine bağlıdır. Aynı zamanda formülasyona bağlı hammadde değerlerinin sağlanması üretimde para tasarrufu sağlar. Örneğin; kanatlı yemlerinde bir gün %45lik soya, bir gün %46lık soya kullanılması, ideal bir aminoasit profili oluşmasını engelleyecek ve bu durum kanatlı hayvanların performansında olumsuz bir etki yaratacaktır. Aynı zamanda ideal bir profil üzerinde kullanılan protein boşa çıkmış olacaktır. Protein düzeyleri optimize edilerek, daha fazla yemde, aynı maliyet ile üretim yapılabilir. İşletmeler için soya küspesi kilogramlarından yapılacak kazançlar çok önemli olabilir.

9 «analizleri kimyasal analiz kadar doğru ama daha güvenilirdir; çünkü insan hatası en aza indirilmiştir.» Kalibrasyon Sürekliliğinin Önemi Laboratuvar ötesinde... MasterLab. kalibrasyonlarının kullanımı, yaş kimya analizinin tasarrufunda yardımcı olmaktadır. teknolojisi gıda güvenliği gibi diğer acil konulara daha fazla odaklanmak için yaş kimya laboratuvarı yerine hızlı analizi sağlayarak, analiz işinde birçok yükü hafifletmiş oluyor. MasterLab. tahminlerine göre örneklerin %95 i NIR tarafından tahmin edilebilir. da ölçümler yapmak bir sorun değildir. Kullanım kolaylığı ve numunelerin öğütülmemiş bir şekilde analizinin yapılması kullanıcıya büyük kolaylıklar sağlamaktadır. da önemli olan nokta kalibrasyon hatlarıdır. Kalibrasyonlar; sıcaklık değişimlerinden ve spektral ölçümler yapmak için kullanılan araçlar arasındaki farklılıklardan olumsuz yönde etkilenebilir. Kalibrasyonların dış değişkenlik dayanılabilirliliğini sağlamak için, eğitim kümesindeki değişkenliklerin takip edilmesi ve kalibrasyon validasyonlarının sürekli yapılması gereklidir. NIR Uzmanlığı Kalibrasyon oluşturmak çok zahmetli ve zorlu bir süreçtir. Kalibrasyon oluşumlarının sağlıklı olması ve sürekliliğinin sağlanması için uzmanlığı muhakkak olmalıdır. MasterLab. & Nutreco işbirliği ile sizlerin kullanımına açılan kalibrasyon verileri 40 yıllık bir geçmişe sahiptir. MasterLab. laboratuvarına dünyanın dört bir yanından numune girişi olmaktadır. Bu numunelerin yaş kimya analizleri yapılıp, aynı zamanda kalibrasyon hatlarına dahil edilmektedir. NIR analizleri güvenilir mi? kalibrasyonları akredite bir laboratuvar olan MasterLab. tarafından 6 farklı laboratuvarın ortak çalışması ile oluşturulmuştur. Bu kalibrasyonlar MasterLab. tarafından yaş kimya ile sürekli kontrol edilir ve geliştirilir. Günümüzde güvenirliliği en yüksek düzeydedir. Kimyasal analiz kadar doğru ama daha güvenilirdir; çünkü insan hatası en aza indirilmiştir.

10 Organizasyon Yapısı «Operatörler modern teknolojisi ile anlık elde edilecek sonuçları üretim kontrolü için kullanabilirler.» Etkili analizi iyi ekipman ve güvenilir kalibrasyon gerektirir. Bir işlemin büyüklüğü de önemlidir. Örneğin; ın bir yaklaşım olarak kabul edilmesi en önemlisi ise geleneksel yaş kimya analizine karşı tasarruf gerçekleştirmek için, organizasyondaki herkesin süreci çok iyi tanıması gereklidir. analizi bir dakikadan daha az sürede ölçümlerle ilgili bilgi hazinesi oluşturur. Süreçte yer alan herkese katkıda bulunur ve organizasyon boyunca kullanılır.

NIRLINE. NIRLINE ile Yeni Bir Yaklaşım: Fingerprinting

NIRLINE. NIRLINE ile Yeni Bir Yaklaşım: Fingerprinting ile Yeni Bir Yaklaşım: Fingerprinting KONU: Fingerprinting Analizi ile Premikslerinizi Kontrol Altına Alır İLGİ: ile Yeni Bir Yaklaşım: FINGERPRINTING TERCÜME VE DERLEME ANAHTAR KELİMELER Uzmanı Sevcan

Detaylı

NIRLINE. NIRS Teknolojisinin Kaba Yem Analizlerinde Kullanımı

NIRLINE. NIRS Teknolojisinin Kaba Yem Analizlerinde Kullanımı NIRS Teknolojisinin Kaba Yem Analizlerinde Kullanımı KONU Hayvan Beslemede Kaba Yem Analizinin Önemi ve NIRS Teknolojisi İLGİ TERCÜME VE DERLEME ANAHTAR KELİMELER KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI NIRS Teknolojisinin

Detaylı

KONU İLGİ. NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI

KONU İLGİ. NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI NIR NutriOpt KONU Nutreco nun en güncel projesi NutriOpt ile getirdiği yenilikler İLGİ NutriOpt TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA YAYININ KAPSAMI Formülasyon ve Fiyatlandırma Uzmanı Burak GÜLHAN NutriOpt Poultry

Detaylı

NIRLINE. Trouw TR Sürdürülebilirlik-NIRLINE Etkisi ve Uygulama Alanları

NIRLINE. Trouw TR Sürdürülebilirlik-NIRLINE Etkisi ve Uygulama Alanları Trouw TR Sürdürülebilirlik- Etkisi ve Uygulama Alanları KONU İLGİ Online analiz nedir? Etkin ham madde kontrolü ile yem kalitesini artırarak «Küresel Sürdürülebilirlik»e nasıl katkı sağlar? TERCÜME VE

Detaylı

NIRLINE. NIRLINE ile Ham Maddelerinizde Yağ Asidi Tayini, Sürdürülebilir Besleme ile Sizi Geleceğe Taşır!

NIRLINE. NIRLINE ile Ham Maddelerinizde Yağ Asidi Tayini, Sürdürülebilir Besleme ile Sizi Geleceğe Taşır! ile Ham Maddelerinizde Yağ Asidi Tayini, Sürdürülebilir Besleme ile Sizi Geleceğe Taşır! KONU Yağ Asidi Profillerinin Hayvan Beslemedeki Önemi ve Analizleri İLGİ ile Ham Maddelerinizde Yağ Asidi Tayini,

Detaylı

NIRLINE. NIRLINE Amino Asit Analizleri İle Ekonomik Üretim Yaparak Gıda Kalitenizi Arttırın!

NIRLINE. NIRLINE Amino Asit Analizleri İle Ekonomik Üretim Yaparak Gıda Kalitenizi Arttırın! Amino Asit Analizleri İle Ekonomik Üretim Yaparak Gıda Kalitenizi Arttırın! KONU İLGİ Kanatlı beslemede amino asit, sindirilebilir amino asit parametrelerinin önemi ve analizleri amino asit analizleri

Detaylı

NIRS DA1650. Geleceği düşünen yem fabrikaları için kullanıma hazır NIR cihazı. Dedicated Analytical Solutions

NIRS DA1650. Geleceği düşünen yem fabrikaları için kullanıma hazır NIR cihazı. Dedicated Analytical Solutions NIRS DA1650 Geleceği düşünen yem fabrikaları için kullanıma hazır NIR cihazı NIRS DA1650 yem fabrikaları ve laboratuvarlara yüksek doğrulukta NIR analizleri sağlamak için son teknoloji ürünü olan Yakın

Detaylı

ÜZÜM KÜSPESİ İNEKLERDE METAN ÜRETİMİNİ AZALTIR, SÜT ÜRETİMİNİ ARTTIRIR! SAYI: 2012/Rm-35 SAYFA:

ÜZÜM KÜSPESİ İNEKLERDE METAN ÜRETİMİNİ AZALTIR, SÜT ÜRETİMİNİ ARTTIRIR! SAYI: 2012/Rm-35 SAYFA: ÜZÜM KÜSPESİ İNEKLERDE METAN ÜRETİMİNİ AZALTIR, SÜT ÜRETİMİNİ ARTTIRIR! SAYI: 2012/Rm-35 SAYFA: 196-198 KONU Metan Üre mini Azaltacak Yemler İLGİ SÜT İNEKLERİ BESLEME KAYNAKÇA TERCÜME ve DERLEME Tercüme

Detaylı

Hızlı Yem Analizleri

Hızlı Yem Analizleri Thermo Scientific microphazir AG Portatif Yem ve Yem Hammaddesi Analiz Cihazı Verimlilik artışı için Hızlı Yem Analizleri Sahada numune analizi yaparak zaman ve maliyetten tasarruf Hammadde kabulünde veya

Detaylı

NIRLINE. Hayvan Dışkısı Analizi ile Ekonomik Kayıplarınızı Engelleyebilir ve Sürdürülebilirliğe Katkı Sağlayabilirsiniz!

NIRLINE. Hayvan Dışkısı Analizi ile Ekonomik Kayıplarınızı Engelleyebilir ve Sürdürülebilirliğe Katkı Sağlayabilirsiniz! Hayvan Dışkısı Analizi ile Ekonomik Kayıplarınızı Engelleyebilir ve Sürdürülebilirliğe Katkı Sağlayabilirsiniz! KONU NIRS Tarafından Hayvan Dışkısında Nem, Azot, Kalsiyum, Toplam Fosfor, Brüt Enerji ve

Detaylı

Smart Automation, Quality and IT Excellence Solutions - our experience, your success. Versiyon 2.5.

Smart Automation, Quality and IT Excellence Solutions - our experience, your success. Versiyon 2.5. Versiyon 2.5 Page 1 Kapsamlı Bir Veri Denizini Temel Zekaya Dönüştürün Operasyonel verilerinizi temel KPIlar a dönüştürün, karar vermenize yardımcı olacak raporları oluşturun ve ATS Intelligence sayesinde

Detaylı

Atık Suda Kirlilik Yükü Tespiti İMES OSB Online Ölçüm Sistemi Uygulama Örneği. Direnç Özdemir Bölge Müdürü İnşaat Yük.Mühendisi

Atık Suda Kirlilik Yükü Tespiti İMES OSB Online Ölçüm Sistemi Uygulama Örneği. Direnç Özdemir Bölge Müdürü İnşaat Yük.Mühendisi Atık Suda Kirlilik Yükü Tespiti İMES OSB Online Ölçüm Sistemi Uygulama Örneği Direnç Özdemir Bölge Müdürü İnşaat Yük.Mühendisi 1 İMES OSB 2 Atık Sularda Fazla Kirlilik Yükünün Sahada Neden Olduğu Sorunlar

Detaylı

Kanatlı. Yapılan Üç Yeni Deneme ile DL-Methionine (DLM) ve DL-Hydroxy-Methionine (HMTBA) nin Broyler Performansına Eşdeğer Etki Gösterdiği Onaylandı!

Kanatlı. Yapılan Üç Yeni Deneme ile DL-Methionine (DLM) ve DL-Hydroxy-Methionine (HMTBA) nin Broyler Performansına Eşdeğer Etki Gösterdiği Onaylandı! Yapılan Üç Yeni Deneme ile DL-Methionine (DLM) ve DL-Hydroxy-Methionine (HMTBA) nin Broyler Performansına Eşdeğer Etki Gösterdiği Onaylandı! KONU İLGİ İki Farklı Methionine Kaynağının Performans Üzerine

Detaylı

Ruminantların Güncellenmiş Mineral, İz Element ve Vitamin İhtiyaçları

Ruminantların Güncellenmiş Mineral, İz Element ve Vitamin İhtiyaçları Katkı Servis Rm-43 Syf 250-260 ların Güncellenmiş Mineral, İz Element ve Vitamin İhtiyaçları KONU İLGİ Trouw Nutrition Mineraller, İz Elementler ve 2013 Vitamin Tavsiyeleri ların Güncellenmiş Mineral,

Detaylı

Direct Express Hızlı çözümler

Direct Express Hızlı çözümler Direct Express Hızlı çözümler Sizin için TNT Direkt Ekspres DİREKT: Gönderiler depo ve merkezleri atlayarak doğrudan yurtiçi dağıtım ağlarına gönderilir. EKSPRES:Hızlı, esnek ve güvenilir bir kapıdan kapıya

Detaylı

NIR Analizleri için Hayvansal Yem ve G da Numunelerinin Haz rlanmas

NIR Analizleri için Hayvansal Yem ve G da Numunelerinin Haz rlanmas NIR Analizleri için Hayvansal Yem ve G da Numunelerinin Haz rlanmas Çiftlik hayvanlar yeti tiricili inde yem kalitesinin belirleyici etkisi vard r. Ancak, yüksek kaliteli yem besicilik maliyetlerini önemli

Detaylı

Gıda Güvenliği ve Endüstri Çalışmaları. Ümit Savcıgil Pınar Enstitüsü Direktörü Director of Pınar Institute

Gıda Güvenliği ve Endüstri Çalışmaları. Ümit Savcıgil Pınar Enstitüsü Direktörü Director of Pınar Institute Gıda Güvenliği ve Endüstri Çalışmaları Ümit Savcıgil Pınar Enstitüsü Direktörü Director of Pınar Institute Sunum İçeriği Gıda Güvenliği Endüstri Çalışmaları Pınar ın Gıda Güvenliği Yaklaşımı Pınar Enstitüsü

Detaylı

3DLevelScanner. 3 Boyutlu Seviye Ölçümü

3DLevelScanner. 3 Boyutlu Seviye Ölçümü 3DLevelScanner 3 Boyutlu Seviye Ölçümü S E V İ Y E Ö L Ç Ü M Ü H İ Ç B U K A D A APM 3DLevelScanner - silo veya tanklarda seviye ölçümünün yanısıra aynı anda hacim ve kütle ölçümü de yapabilen yeni bir

Detaylı

HAZIRLAYAN. KAMİL GÜRSEL / Fizik Mühendisi ELİMKO LTD. ŞTİ.

HAZIRLAYAN. KAMİL GÜRSEL / Fizik Mühendisi ELİMKO LTD. ŞTİ. HAZIRLAYAN ISO 9001 KAMİL GÜRSEL / Fizik Mühendisi ELİMKO LTD. ŞTİ. OTOMATİK KONTROLDA GÜVENİLİR İSİM... 1 KALİTE SİSTEMLERİ Günümüzde tüm işletme ve firmalarda belli bir kalite anlayışı ile buna bağlı

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

Örgütsel Yenilik Süreci

Örgütsel Yenilik Süreci Örgütsel Yenilik Süreci TEKNOLOJİ VE İNOVASYON YÖNETİMİ -Hafta 5 Örgütsel Yenilikçilik Süreci-Planlaması Dr. Hakan ÇERÇİOĞLU 1 2 1 Örgütsel Yeniliğin Özellikleri Örgütsel bağlamda yenilik, örgütü ve üyelerini

Detaylı

Ruminant. Buzağıdan Süt Sığırına Bölüm ll: Sütten Kesimden Düveye Besleme ve Yönetim

Ruminant. Buzağıdan Süt Sığırına Bölüm ll: Sütten Kesimden Düveye Besleme ve Yönetim Buzağıdan Süt Sığırına Bölüm ll: Sütten Kesimden Düveye Besleme ve Yönetim KONU İLGİ Düvelerin beslenmesi Sütten kesimden tohumlamaya kadar olan dönemde besleme ve yönetimsel pratikler TERCÜME VE DERLEME

Detaylı

Bant Üzerinden Gerçek Zamanlı Ölçüm. Kömürünüzün Kalitesini Anlık Olarak Öğrenin

Bant Üzerinden Gerçek Zamanlı Ölçüm. Kömürünüzün Kalitesini Anlık Olarak Öğrenin Kalori Ölçümü Kükürt Yüzdesi Kül İçeriği Nem Miktarı Elementel Dağılım Özel Unix Tabanlı Yazılım Bant Üzerinden Gerçek Zamanlı Ölçüm Kömürünüzün Kalitesini Anlık Olarak Öğrenin Mükemmel Performans Hareketli

Detaylı

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı ile 2017 yılında kurulmuş teknoloji tabanlı bir şirkettir.

Detaylı

Speed Up. Smart Conveying Technology.

Speed Up. Smart Conveying Technology. Speed Up. Smart Conveying Technology. Hızlı, daha hızlı, seepex. 2008 yılında, Smart Stator Technology ile, bakım süreleri ile pompalarınızın montajı ve sökülmesi için harcanan zamanı belirgin şekilde

Detaylı

Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI DÜZENLEMEK İÇİN PRONEL

Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI DÜZENLEMEK İÇİN PRONEL Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ Protein Değerlendirilmesi Enerji Kullanımı Süt Kalitesi Karaciğer Fonksiyonları Döl Verimi Karlılık BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI

Detaylı

ALTYAPI MALZEMELERİNDE MUAYENE HİZMETLERİ VE ÖNEMİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş.

ALTYAPI MALZEMELERİNDE MUAYENE HİZMETLERİ VE ÖNEMİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş. ALTYAPI MALZEMELERİNDE MUAYENE HİZMETLERİ VE ÖNEMİ 02.12.2015 İSTANBUL UYGULAMALI GAZ VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. A.Ş. Muayene Nedir? UGETAM ve Muayene Muayenenin Aşamaları

Detaylı

Master Tanıtım Sunumu

Master Tanıtım Sunumu Master İstanbul, 08/09/2015 INNOTE NEDiR? INNOTE NASIL ÇALISIR? NEDEN INNOTE? INNOTE ÖZELLiKLERi? INNOTE EKRAN GÖRÜNTÜLERi INNOTE NEDiR? Web tabanlı online bir sistemdir. Fikir yönetiminin daha hızlı

Detaylı

Matbaaların. ihtiyacı olan. sunuyoruz...

Matbaaların. ihtiyacı olan. sunuyoruz... Matbaaların ihtiyacı olan çözümleri sunuyoruz... 25 yıllık sektör profesyonellerince hazırlanan SmartAnt3, baskı sektöründeki Web Ofset ve Tabaka Ofset üretimi yapan matbaaların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek

Detaylı

Akademik Veri ve Performans Yönetim Sistemi. Kısa Tanıtım Kılavuzu

Akademik Veri ve Performans Yönetim Sistemi. Kısa Tanıtım Kılavuzu Akademik Veri ve Performans Yönetim Sistemi Kısa Tanıtım Kılavuzu Sistem Hakkında Sisteme Giriş Akademik Çalışmalara Yönelik Veri Alanlarının Detaylı Olarak Tasarlanmasının Nedeni Kişisel Verilerin Girilmesi

Detaylı

Sayı : 2004 / Lyr 06 Sayfa : 35 40 YEM HAMMADDELERİ. Tercüme: Seyfi Ay - Halit Çınar, İnterkim. Commercial Poultry Nutrition S.Leeson & J.D.

Sayı : 2004 / Lyr 06 Sayfa : 35 40 YEM HAMMADDELERİ. Tercüme: Seyfi Ay - Halit Çınar, İnterkim. Commercial Poultry Nutrition S.Leeson & J.D. Sayı : 2004 / Lyr 06 Sayfa : 35 40 YEM HAMMADDELERİ KONU : Uygun Hammadde Seçimi İLGİ : KANATLI BESLEME KELİMELER : 1000 kcal ME nin Maliyeti 1 kg Proteinin Maliyeti Görece Maliyet/Değer Örnekleme KAYNAKÇA

Detaylı

Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz

Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz Türkiye nin En Büyük Online Mağazacılık Sistemine Hoşgeldiniz MARPAR Ev Gereçleri San.ve Tic. Ltd. Şti. 2001-2009 tarihleri arasında ulusal ve uluslararası alanda bilinen markaların Karadeniz ve Doğu Anadolu

Detaylı

NIRLINE. Yakın kızılötesi yansıtma spektroskopisi tarafından piliç göğüs etinin fiziksel, renksel ve duyusal özelliklerinin tahmini

NIRLINE. Yakın kızılötesi yansıtma spektroskopisi tarafından piliç göğüs etinin fiziksel, renksel ve duyusal özelliklerinin tahmini Yakın kızılötesi yansıtma spektroskopisi tarafından piliç göğüs etinin fiziksel, renksel ve duyusal özelliklerinin tahmini KONU İLGİ Piliç göğüs etinin NIRS teknolojisi ile analiz değerlerinin tahmin edilmesi

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

İnverter Kümes Otomasyon Yönetimi!!!! www.comex.com.tr. Version -020. * inverter kullanarak üretim veriminizi maximum seviyelere çıkarın!!!!

İnverter Kümes Otomasyon Yönetimi!!!! www.comex.com.tr. Version -020. * inverter kullanarak üretim veriminizi maximum seviyelere çıkarın!!!! İnverter Kümes Otomasyon Yönetimi!!!! Version -020 www.comex.com.tr * inverter kullanarak üretim veriminizi maximum seviyelere çıkarın!!!! * Gerekli projelendirmeler ile eski ve yeni sistemlere hızlı bir

Detaylı

e-fatura e-arşiv e-defter

e-fatura e-arşiv e-defter e-fatura e-arşiv e-defter Şirket Profili Veriban, Özel entegratör statüsü ile e-fatura ve ilgili hizmetleri hızlı, güvenilir ve etkin bir şekilde şirketlerin kullanımına sunabilmek amacıyla 2013 yılında

Detaylı

www.eurolab.org/cookbooks.aspx EUROLAB kısa haberler bülteni 3 ayda bir yayınlanmaktadır. Bunlarda TURKLAB haberleri de yer almaktadır.

www.eurolab.org/cookbooks.aspx EUROLAB kısa haberler bülteni 3 ayda bir yayınlanmaktadır. Bunlarda TURKLAB haberleri de yer almaktadır. Modern Laboratuvarlar izole olarak çalışmamalıdırlar. Çalışmalarına yön verecek bilgi erişimi ve paylaşımı için bir çatı örgütü altında buluşmalıdırlar. Türkiye'de özel ve kamu sektörüne hizmet sunan tüm

Detaylı

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa MKAS A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MKAS Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı

Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı Dräger Mobil Yazıcı Mobil Yazıcı Dräger Mobil Yazıcı, doğrudan sahada nefesten alkol ve uyuşturucu testi ölçüm sonuçlarını yazdırır. Sonuçları belgeleme Logonuz ve kişisel metniniz için alan. Optik arayüz

Detaylı

Symaro İlaç endüstrisi için sertifikalı sensörler. En zorlu koşullarda yüksek oranda hassas ölçüm. Answers for infrastructure.

Symaro İlaç endüstrisi için sertifikalı sensörler. En zorlu koşullarda yüksek oranda hassas ölçüm. Answers for infrastructure. Symaro İlaç endüstrisi için sertifikalı sensörler En zorlu koşullarda yüksek oranda hassas ölçüm Answers for infrastructure. En zorlu kalite gerekliliklerini karşılar ve en uygun maliyetli kullanımı sağlar

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik İşletmelerin ihtiyacı olan girdilerin (hammadde, malzeme,

Detaylı

BÖLÜM 2. Bilişim Sistemleri, İş Süreçleri ve İşbirliği. Doç. Dr. Serkan ADA

BÖLÜM 2. Bilişim Sistemleri, İş Süreçleri ve İşbirliği. Doç. Dr. Serkan ADA BÖLÜM 2 Bilişim Sistemleri, İş Süreçleri ve İşbirliği Doç. Dr. Serkan ADA İş Süreçleri - 1 İş süreçleri, bir ürün yada hizmet üretmek için gerekli olan faaliyetlerin bir derlemesidir. İşletme performansı

Detaylı

Orijinal OSSBERGER Türbin

Orijinal OSSBERGER Türbin Orijinal OSSBERGER Türbin Kendinizi boşa akan giden sudan elektrik üretmeye mi adadınız? Çevre dostu, yenilenebilir, doğal bir kaynaktan enerji elde ederek kullanmak mı istiyorsunuz? Bizim işimiz yüzyıldır

Detaylı

Sizin başarınız için çalışıyorlar

Sizin başarınız için çalışıyorlar Sizin başarınız için çalışıyorlar NAVmobile ve AXmobile çalışanlarınıza ve ortaklarınıza daha erişimli yaparak iş verilerinizin gücünü arttıran çözümlerdir. NAVmobile ve AXmobile firmanın İşletme kaynaklarını

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Termodinamik, Malzeme Bilimi, Akışkanlar Mekaniği, Isı Transferi, Cisimlerin Mukavemeti

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Termodinamik, Malzeme Bilimi, Akışkanlar Mekaniği, Isı Transferi, Cisimlerin Mukavemeti MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Makine Mühendisliğinde Deneysel Yöntemler Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans, Zorunlu Dersin Önkoşulu

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Malzeme Bilimi MK-213 2/Güz (3+1+0) 3,5 6

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Malzeme Bilimi MK-213 2/Güz (3+1+0) 3,5 6 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Malzeme Bilimi MK-213 2/Güz (3+1+0) 3,5 6 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans,

Detaylı

TTB-HUV SUNUMU. Dr. RAİF KAYA

TTB-HUV SUNUMU. Dr. RAİF KAYA TTB-HUV SUNUMU Dr. RAİF KAYA TTB-AÜT Neden HUV Oldu? Asgari Ücret Tarifesi (AÜT), yıllardan beri Türk Tabipleri Birliği tarafından 6023 sayılı TTB yasası ile belirlenen yetkiler kapsamında hazırlanan ve

Detaylı

Sağlıkta RFID Akın Altunbaş CEO

Sağlıkta RFID Akın Altunbaş CEO Sağlıkta RFID Akın Altunbaş CEO İçerik 01 02 03 04 05 06 07 08 Giriş Sağlık Sektörü için RFID Teknolojisi Sağlık Sektörü için RFID Çözümleri RFID nin Faydaları Uygulamanın Sorunları ve Engelleri Önerilen

Detaylı

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim?

8. 2 Nasıl Banka Servisini Kullanabilir ve Faturalarımı Online Ödeyebilirim? 8.Ünite- E BANKACILIK VE BANKA HESABI NASIL İDARE EDİLİR. 8.1 İnternet Bankacılığı/ Telefon bankacılığı İnternetin hayatımıza girmesiyle, geleneksel bankacılık elektronik bankacılık tarafından e- bankacılık

Detaylı

Atlas Copco Orjinal Servis Kullanım Avantajları

Atlas Copco Orjinal Servis Kullanım Avantajları Atlas Copco Orjinal Servis Kullanım Avantajları %100 güvenilir Atlas Copco orjinal yedek parçaları; kompresörünüzle aynı kalite standartlarına göre üretildiğinden, kompresörünüz bakıma girdikten sonra

Detaylı

ABD Tarım Bakanlığının 12/07/2018 Tarihli Ürün Raporları

ABD Tarım Bakanlığının 12/07/2018 Tarihli Ürün Raporları 17/07/2018 ABD Tarım Bakanlığının 12/07/2018 Tarihli Ürün Raporları ABD Tarım Bakanlığınca 12 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanmış tahıl ve yağlı tohumlar raporlarında, ABD nin yanı sıra dünya üretimi ve

Detaylı

Tarımda inovasyon küresel ölçekte stratejik değer kazandı

Tarımda inovasyon küresel ölçekte stratejik değer kazandı Tarımda Ar-Ge ve tarımda inovasyon konularını ele alalım. Türkiye, yakın zamana kadar tarım ürünlerinde kendine yeten bir ülke konumunda bulunuyordu. Son yıllarda tarım ürünleri ithalatındaki artış, bu

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100FT-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler sistemi Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

İŞ ZEKASI (BI * ) Veriniz geleceğe ışık tutsun İşinizi geleceğe göre planlayın

İŞ ZEKASI (BI * ) Veriniz geleceğe ışık tutsun İşinizi geleceğe göre planlayın (BI * ) Veriniz geleceğe ışık tutsun İşinizi geleceğe göre planlayın Kurumunuzun yarınını belirleyecek kararları verirken en iyi iş zekası araçlarını kullanın. *BUSINESS INTELLIGENCE İş Zekası Çözümleri

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ ENF456 LOJİSTİK ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ ENF456 LOJİSTİK ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ ENF456 LOJİSTİK ENFORMASYON SİSTEMLERİ ÖĞR. GÖR. MUSTAFA ÇETİNKAYA Müşteri Ne İster? uürünü uistediği yerde uistediği zamanda uistediği kalitede uiyi ve doğru kurgulanmış tedarik

Detaylı

IRisFX. YENİ NESİL TEMİZLEYİCİ.

IRisFX. YENİ NESİL TEMİZLEYİCİ. IRisFX. YENİ NESİL TEMİZLEYİCİ. TK Gözle görebildiğinizden ötesi. İki uzman, tek güvenilir ortak! Otomatik bobinleme sektörünün lideri Saurer Grup ile iplik temizleme ve test uzmanı Premier Evolvics, 2015

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 HAZIRLAYAN: MURAT KOÇAK Müfettiş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Teftiş Kurulu

Detaylı

NUTRI -PASS. Amonyak ve çözünebilir protein bağlayıcı DAHA İYİ

NUTRI -PASS. Amonyak ve çözünebilir protein bağlayıcı DAHA İYİ Amonyak ve çözünebilir protein bağlayıcı NUTRI -PASS DAHA İYİ Protein Kullanımı Enerji Kullanımı Süt Kalitesi Karaciğer Fonksiyonları Döl Verimi BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK,

Detaylı

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK Mikron S, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti.

Detaylı

6_ _ _n.mp4

6_ _ _n.mp4 SAP Business One SAP Business One http://gateteknoloji.com/wp-content/uploads/2016/12/1567832 6_306102789784420_1572539796541145088_n.mp4 Muhasebe araçlarından daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Küçük

Detaylı

Passense Nedir? Passense futbol takımları ve akademilerine yenilikçi antrenman yaklaşımı sunmaktadır.

Passense Nedir? Passense futbol takımları ve akademilerine yenilikçi antrenman yaklaşımı sunmaktadır. Passense Nedir? Passense futbocuların, paslaşma, şut atma, reaksiyon süreleri ve top kontrol becerilerini geliştirmeye yönelik tasarlanmış antrenman sistemidir. Passense futbol takımları ve akademilerine

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Lojistik Dersi Konuşmacı - Ali KAHRAMAN Danışman - Yrd.Doç.Dr. Nevin ALTUĞ İÇİNDEKİLER

Detaylı

Böylece sistem tedarik zincirinin tümüyle şeffaf hale gelmesini sağlar.

Böylece sistem tedarik zincirinin tümüyle şeffaf hale gelmesini sağlar. Tag2Sense lojistik izleme platformu depo ve lojistik sürecini izleyerek, herhangi bir kargonun, paketin veya paletin A noktasından B noktasına ulaşıncaya kadar başından geçen, ürüne zarar verebilecek tüm

Detaylı

WORKNC

WORKNC 0216 466 67 70 WORKNC Metropolsoft Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. Yeşilbağlar Mah. Selvili Sok. No:2 Beyaz Ofis B-36 34893 Pendik/İstanbul T: +90 216 466 67 70 F: +90 216 466 67 71 info@metropolsoft.com

Detaylı

Yeni Nesil Kalsiyum Sabunu By Pass Yağ; Magnapac Tasty

Yeni Nesil Kalsiyum Sabunu By Pass Yağ; Magnapac Tasty Katkı Servis Rm-43 Syf 250-260 Yeni Nesil Kalsiyum Sabunu By Pass Yağ; Magnapac Tasty KONU İLGİ Yem Alımında Problem Yaratmayan, Yeni Nesil Bypass Yağ- Magpanac Tasty beslemede kullanılan bypass yağ kaynaklarının

Detaylı

ŞARAP ÜRETİM TEKNİKERİ

ŞARAP ÜRETİM TEKNİKERİ TANIM Kaliteli üzüm yetiştirme ve üzümden şarap, sirke vb. ürünlerin imali konularında çalışan kişidir. A- GÖREVLER - Şarap üretiminde çalışır, - Bağ bakımı ve kontrolünü yapar, - Şarap kalite kontrolü

Detaylı

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli HOŞGELDİNİZ Erdal Kılıç SOFT Gökhan Akça KoçSistem Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet

Detaylı

Formplast üretimli her ürün çok titiz ve sabırlı bir çalışmanın ürünüdür ve kalitesi uluslararası belgeler ile onaylanmıştır.

Formplast üretimli her ürün çok titiz ve sabırlı bir çalışmanın ürünüdür ve kalitesi uluslararası belgeler ile onaylanmıştır. E N D Ü S T R İ Y E L Y A L I T I M D A Ç Ö Z Ü M O R T A Ğ I N I Z HAKKIMIZDA Formplast 1991 yılından bu yana, yarı mamul olarak ithal ettiği yalıtım malzemeleri ve yapışkanları kendi tesislerinde müşterilerin

Detaylı

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS300P HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS300P HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

10 KOİ: Her uygulama için en uygun ölçüm aralığı

10 KOİ: Her uygulama için en uygun ölçüm aralığı UYGULAMA RAPORU LABORATUVAR ANALİZİ FOTOMETRİ KOİ KÜVET TESTİ 10 KOİ: Her uygulama için en uygun ölçüm aralığı KOİ, atıksudaki organik kirleticilerin oksitlenebilirliği ve biyolojik ayrışabilirliği ile

Detaylı

Bu model, diyafram ile bir hücre ile donatılmıştır. Bu kulorimetrik Karl Fischer nem titrasyonları ve Brom Endeksi tayini için uygundur.

Bu model, diyafram ile bir hücre ile donatılmıştır. Bu kulorimetrik Karl Fischer nem titrasyonları ve Brom Endeksi tayini için uygundur. Kulometrik Karl Fischer Titratör MKC-610 Kulometrik Karl Fischer Nem Titratör MKC-610 ideal ASTM D1533, ASTM D4928, ASTM D6304, ASTM E1064 göre, ham yağlar, izolasyon sıvıları, yağlama yağları, katkı maddeleri,

Detaylı

ses-imagotag G Tag S Elektronik Raf Etiketi

ses-imagotag G Tag S Elektronik Raf Etiketi Dinamik Fiyat Politikası ile Optimum Etkinlik ve Pazarlama G Tag S Etiketleri, LCD TFT teknolojisi çoklu ekran gösterimi ve yüksek hızı sayesinde eşsiz bir gösterim kalitesi sağlayarak mağazalarda işletimsel

Detaylı

OTOMATİK KONTROL 18.10.2015

OTOMATİK KONTROL 18.10.2015 18.10.2015 OTOMATİK KONTROL Giriş, Motivasyon, Tarihi gelişim - Tanım ve kavramlar, Lineer Sistemler, Geri Besleme Kavramı, Sistem Modellenmesi, Transfer Fonksiyonları - Durum Değişkenleri Modelleri Elektriksel

Detaylı

10 yıla varan rakipsiz yerel tecrübe ve birikimin global teknoloji ve düşünce ile birleşmesi

10 yıla varan rakipsiz yerel tecrübe ve birikimin global teknoloji ve düşünce ile birleşmesi HAKKIMIZDA Yerel tecrübe, sektörel birikim, ilk kurumsal yapı... 10 yıla varan rakipsiz yerel tecrübe ve birikimin global teknoloji ve düşünce ile birleşmesi Uluslararası alanda halen kullanılan başlıca

Detaylı

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi

Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Kalibrasyon Gazı ve Aksesuarları Kalibrasyon ve Bump Testi Ekipmanın kalibrasyonu, ekipmanın güvenle çalıştırılmasını ve işlevselliğini sağlayacak, aynı zamanda da ilgili yasa ve yönetmelik hükümlerini

Detaylı

ZİRAAT MÜHENDİSİ (HAYVANSAL ÜRETİM)

ZİRAAT MÜHENDİSİ (HAYVANSAL ÜRETİM) TANIM Ekonomik değeri olan hayvanların üretilmesi, ırklarının iyileştirilmesi, bakımı, beslenmesi ve değerlendirilmesi konularında çalışan kişidir. A- GÖREVLER Hayvansal üretim alanında yetişen ziraat

Detaylı

Kanatlı. Selko-pH Uygulamasının Broylerlerde Canlı Ağırlık ve Yem Tüketimine Etkisi

Kanatlı. Selko-pH Uygulamasının Broylerlerde Canlı Ağırlık ve Yem Tüketimine Etkisi Selko-pH Uygulamasının Broylerlerde Canlı Ağırlık ve Yem Tüketimine Etkisi KONU etkisi İLGİ Tamponlanmış organik asit kombinasyonunun broyler performansına Selko-pH Uygulamasının Broylerlerde Canlı Ağırlık

Detaylı

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ C sınıfı ürünlerin tedariği KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ www.simplesystem.com.tr C parçaları için B2B tedarik platformu 2 C sınıfı ürünlerin tedariği kolay hızlı & şeffaf 3 İkna eden gerçekler: B2B tedarik

Detaylı

Abalım bir markasıdır

Abalım bir markasıdır KÜÇÜKBAŞ YEMLERİ Abalım bir markasıdır İyi kalite, yüksek verim Ülkemizin önde gelen sanayi topluluğu Abalıoğlu bünyesinde faaliyet gösteren Abalıoğlu Tarımsal Üretim A.Ş., 1969 yılında ülkemizin ilk özel

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Uzaktan Eğitim ve Oryantasyon. Sayı 1 / Eylül 2017 İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Uzaktan Eğitim ve Oryantasyon. Sayı 1 / Eylül 2017 İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim ve Oryantasyon İstanbul Aydın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, uzaktan eğitimle ilgili gelişen teknolojiyi takip ederek, öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında,

Detaylı

Nebim Yazılımları için Versiyon Güncelleme ve Destek

Nebim Yazılımları için Versiyon Güncelleme ve Destek Nebim Yazılımları için Versiyon Güncelleme ve Destek VERSİYON VE GÜNCELLEMELER NebimExtra versiyon güncelleme, bakım ve destek anlaşması sayesinde, lisansladığınız Nebim V3 yazılımının güncel versiyonlarını

Detaylı

KOZMETİK TEKNİKERİ TANIM. Kozmetik ürünlerin üretiminde, pazarlama, tanıtım ve satış alanlarında çalışan ara insan gücüdür.

KOZMETİK TEKNİKERİ TANIM. Kozmetik ürünlerin üretiminde, pazarlama, tanıtım ve satış alanlarında çalışan ara insan gücüdür. TANIM Kozmetik ürünlerin üretiminde, pazarlama, tanıtım ve satış alanlarında çalışan ara insan gücüdür. A- GÖREVLER - Kozmetik üretiminde kullanılan hammaddelerin tespitini yapar, - Kozmetik üretiminde

Detaylı

Thermomed Kabin V1.1 Yazılımı Ekran Görüntüleri ve Açıklamaları

Thermomed Kabin V1.1 Yazılımı Ekran Görüntüleri ve Açıklamaları Thermomed Kabin V1.1 Yazılımı Ekran Görüntüleri ve Açıklamaları İçindekiler 1. Genel Açıklama... 2 2. Thermomed Kabin... 2 2.1. Ana Ekran... 2 2.2. Kalibrasyon... 3 2.3. Ayarlar... 4 3. Thermomed Kabin

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ CRM

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ CRM MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ CRM Küreselleşme ve bilgi teknolojilerindeki gelişmeler sonucunda ortaya çıkan değişim işletmelerin müşteri profilini de değiştirmiştir. Müşteriler eskiden pazarda ne bulursa

Detaylı

DEPO YÖNETİMİ VE DEPO YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNEMİ

DEPO YÖNETİMİ VE DEPO YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNEMİ DEPO YÖNETİMİ VE DEPO YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNEMİ Depo nedir? Depo Hizmeti alan iç ve dış müşteriler için, depo tam zamanlı ve müşteri odaklı çalışan stratejik destek bir birimdir. Depo, katma değer üretilen

Detaylı

İLE GÜVENCE ALTINA ALIN

İLE GÜVENCE ALTINA ALIN KENDİNİZİ HACH SERVİSİ İLE GÜVENCE ALTINA ALIN Cihazınızın bakım ve onarımını uzman ellere bırakarak hem daha huzurlu olun hem de güvenilirliğinizi arttırın. HACH SERVİS İLE ALDIĞINIZ RİSKLERİNİZİ AZALTIN

Detaylı

GT Türkiye İşletme Risk Yönetimi Hizmetleri. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk Yönetimi, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey.

GT Türkiye İşletme Risk Yönetimi Hizmetleri. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk Yönetimi, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey. GT Türkiye İşletme Risk Hizmetleri Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey.com İşletme Risk Hakkında Risk, iş yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır ve kaçınılmazdır.

Detaylı

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ Dr. Korcan Demircioğlu T. Garanti Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Operasyonel Risk Yönetiminin Önemi Amaçları ve Hedefleri Nelerdir? Hedefler Amaçlar Daha

Detaylı

Rekabetçi Üretim Yönetimi

Rekabetçi Üretim Yönetimi Rekabetçi Üretim Yönetimi Kayseri Nisan 09, 2009 Dr. Adem Göleç Katılımcılar: Sanayi Kuruluşları Öğretim Üyeleri Öğrenciler Önümüzdeki bir saat Bir Üretim Sistemi Kurum Stratejisi Rekabet Öncelikleri Đmalat

Detaylı

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3 Elektronik Isı Pay Ölçer Çevrenin Korunması Avantaj ve Özellikleri İklim koruma için enerji tüketiminin ölçümü Kaynakların ve çevrenin korunması Günümüzde; çevremiz, korunmaya

Detaylı

Güvenli Doküman Senkronizasyonu

Güvenli Doküman Senkronizasyonu Güvenli Doküman Senkronizasyonu Güvenli Doküman Senkronizasyon sistemi, hızlı ve güvenli kurumsal doküman paylaşım ve senkronizasyon uygulamasıdır. GDS ne sağlar?» Kurumsal hafıza oluşturulmasını sağlar,»

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Makine Mühendisliğine Giriş MK-211 2/Güz (1+0+0) 1 1 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi

Detaylı

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Dinamik MKM-223 2/II (3+0+0) 3 4

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Dinamik MKM-223 2/II (3+0+0) 3 4 DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Dinamik MKM-223 2/II (3+0+0) 3 4 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin

Detaylı

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA 1994 yılında Şerafettin Gürçay tarafından kurulan Gürçay Makine, tecrübeli kadrosu ve ileri teknoloji üretim donanımıyla kısa bir süre içerisinde sektörünün önde firmalarından biri

Detaylı

Türkiye nin en büyük ve en işlek bireysel elektronik ticaret platformu. Binlerce ürün için karşılaştırmalı alışveriş portalı

Türkiye nin en büyük ve en işlek bireysel elektronik ticaret platformu. Binlerce ürün için karşılaştırmalı alışveriş portalı www.steelorbis.com Ekim, 2013 Türkiye odaklı, IMKB ye yatırım yapan serbest fon Türkiye nin ilk ve en büyük İnsan Kaynakları portalı Türkiye nin en büyük ve en işlek bireysel elektronik ticaret platformu

Detaylı

REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir.

REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir. REON Enerji, müşterilerine yenilikçi, kaliteli ve verimliliklerini arttıran hizmetler sunmayı misyon edinmiştir. Reon Enerji, enerji tüketimini daha ekonomik ve fonksiyonel bir hale getirme misyonundan

Detaylı

KEIM Soldalit. Sol-silikat boyanın yeni jenerasyonu

KEIM Soldalit. Sol-silikat boyanın yeni jenerasyonu KEIM Soldalit Sol-silikat boyanın yeni jenerasyonu KEIM Soldalit Sol-silikat boyanın yeni jenerasyonu Üstün özellikleri ile silikat ürünler Silikat kaplamanın tartışmasız avantajları son derece uzun kullanım

Detaylı

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık Tesis yönetim hizmetleri, ülkemizin gelecek dönemde daha da önem vereceği bir dışarıdan temin kalemi olacaktır. Sektörde olan bizler, deneyimimizle bu sektöre değer katmaya devam edeceğiz. HAKKIMIZDA Tüm

Detaylı

Kanatlı. Kanatlı Rasyonlarında ATK Kullanım Miktarının Arttırılması

Kanatlı. Kanatlı Rasyonlarında ATK Kullanım Miktarının Arttırılması Kanatlı Rasyonlarında ATK Kullanım Miktarının Arttırılması KONU İLGİ Kanatlı Rasyonlarında ATK miktarının artırılması mümkün müdür? Soyanın kısıtlı kullanımından dolayı ATK bir alternatif olabilir mi?

Detaylı