Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kurumsal Kimlik Kılavuzu"

Transkript

1 Kurumsal Kimlik Kılavuzu

2 İçindekiler 01.Giriş 1.1 Kurumsal Kimlik Kılavuzu Hakkında 1.2 Terminoloji 02. Temel Unsurlar 2.1 Amblem / Amblem Kullanımı / Logotype Oranlar Renkler Özel Renkler / Siyah - Beyaz Zeminli Kullanım Hatalı Kullanım Yazı Karakteri Farklı Logo ile Kullanım 03. Basılı İşler 3.1 Kurumsal Evrak Antetli Kağıt Kartvizit Torba Zarf / Büyük Boy Torba Zarf / Orta Boy Karton Dosya CD cover ve CD üstü sticker 3.2 Muhasebe Evrakları Fatura İrsaliye Gider Makbuzu 3.3 Dijital Formlar Dijital Antetli Kağıt Ppt Sunum Formatı E-posta İmza Formatı 04. P.O.P 4.1 USB Bellek

3 01. Giriş 1.1 Kurumsal Kimlik Kılavuzu Hakkında 1.2 Terminoloji

4 01. Giriş 1.1 Kurumsal Kimlik Kılavuzu Hakkında Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir. Eral Yıkım ın görsel ve algısal iletişimine dair ortak bir dil oluşturmak üzere hazırlanan bu kılavuz, aynı zamanda Eral Yıkım ın kurumsal itibarını oluşturmakta ve tüm uygulamalarda sahip olduğumuz bu ortak dilin kurumun fiziksel yapısının bir yansıması olarak hedef kitleye ulaşmasını sağlamaktadır. Kurumsal kimlik kurumun imzasıdır ve bu yönüyle değişime kapalıdır. Kurumsal kimlik çalışmasında çalışmanın temeli firma logo veya amblemi üzerine kurulmuştur. Logo ve amblem renklerinin her durumda aynı değerde basılması, fontların hiçbir zaman değişmemesi bu çalışmanın temelini oluşturur. Özellikle renk bilgisinin taşınması, değişmemesi için renklerin pantone numaraları belirtilir. Kurumsal kimlik firma için oluşturduğu imajla, tüketicinin aklına kazınır. Bu yönüyle firmanın reklam yatırımlarının başarılı olmasını sağlayan çalışmalardan biridir. Bu kılavuz, Eral Yıkım ın tüm görsel kimlik öğelerinin tanımlanması ve uygulama alanlarındaki teknik şartları belirlemek için hazırlanmış olup, kurumsal kimlik bütünlüğünün sağlanabilmesi için tüm iletişim faaliyetlerinde bu kılavuzda belirtilen kurallara uyulması gerekmektedir.

5 01. Giriş 1.2 Terminoloji Html: Hyper Text Markup Language. Web sayfası programlama dilidir. İtalik: Yatık yazı karakteridir. Kontur (Outline): Belirli bir şeklin veya yazının yalnızca dış çizgileriyle belirtilmesi; ya da dışına belli bir kalınlıkta çizilen çizgidir. Logotayp: Bir kuruluşun adının bilinen ya da yeniden tasarlanan yazı karakteriyle kendine has bir şeklide oluşturulmasıdır. Örnek: Eral Yıkım Logotaypı Kılavuz Çizgi (Guide): Sayfa yerleşimlerinde marjinleri, metin ve fotoğraf alanlarını vb. belirlemek amacıyla kullanılan yardımcı çizgilerdir. Marjin: Sayfa düzenlemesi yapılırken üstten, alttan ve yanlardan bırakılan boşluklardır. Narrow: Bir yazı karakterindeki harflerin yükseklikleri değişmeden belli oranlarda dağıtılmasıdır. Pantone: Baskı işlerinde renk birliği ve uyumu sağlamak amacıyla oluşturulmuş ve kodlanmış standart renklerin yer aldığı uluslararası renk sistemidir. Parlak yüzeyli kağıtlarda Pantone C (coated), mat yüzeyli kağıtlarda ise Pantone U (uncoated) renk değerleri kullanılmaktadır. Pdf: Portable Document Format. Adobe Acrobat programı dosya formatıdır. Küçük dosya boyutları nedeniyle özellikle internet üzerinden dosya alışverişinde en çok tercih edilen ve en yaygın formattır. Pixel: Picture Element. Resim (bitmap) formatını oluşturan en küçük elemandır. Ppt: Microsoft PowerPoint programı dosya formatıdır. Punto: Tipografik ölçü birimidir. RGB: Tüm renklerin Red, Green, Blue renklerinin karışımında oluştuğu renk formatıdır. Serifli: Tırnaklı yazı tipidir. Örnek: Times New Roman Serifsiz: Tırnaksız yazı tipidir. Örnek: Helvetica Şablon (Template): Yeni dokümanların oluşturulmasında kullanılmak üzere sayfa düzenlemesi yapılmış hazır dosyalardır. Tipografi: Yazı tercihi ve düzenidir. Vektör: Çizim, çizgilerden oluşan dosyadır. Büyütüldüğünde kalite kaybı olmaz. Web Tarayıcı (Web Browser): Html programlama dili ile yazılmış sayfaların görüntülenmesini sağlayan programdır. Hypertext Transfer protokolü kullanılarak internet üzerindeki sitelerde bulunan Html sayfalarını görüntülemek için kullanılır. En bilinen örnekleri Microsoft Internet Explorer ve Firefox programlarıdır. Yaklaşma Mesafesi (Clear Space): Belli bir şeklin veya yazının çerçevesinde bırakılması gereken minimum boş alandır.

6 01. Giriş 1.2 Terminoloji Alan Adı (Domain Name): Web sitesi adresi, adresindeki www, uluslararası domain uzantısıdır ve daha çok ticari kuruluşlar için kullanılır. "eralyikim" site adını gösterir. Amblem: Bir şirketi, kuruluşu ya da markayı simgeleyen şekil, desen, harf, vb. öğelerden oluşan tasarım öğesidir. (Örnek: Eral Yıkım Amblemi) Baskı Tabanlı (Paper Based): Basılarak çoğaltılacak dokümanlar ve uygulamalardır. Basıma Uygun Yazı Tipi: Baskı tabanlı uygulamalarda kullanıma uygun yazı tipleridir. Başlık (Title Case): Bir yazının tüm sözcük baş harflerinin büyük harfle yazılmasıdır. (Örnek: Eral Yıkım) Bitmap: Resim; piksellerden oluşan dosyadır. Büyütüldüğünde pikseller de büyüyeceğinden kalite kaybı olacaktır. Bold: Bir yazı karakterinin siyah (daha kalın) versiyonudur. Büyük Harf (Uppercase): Bir yazının tüm harflerinin büyük harfle yazılmasıdır. (Örnek: ERAL YIKIM) Cdr: CorelDraw grafik programının vektörel bilgi içeren dosya formatıdır. CMYK: Tüm renklerin Cyan, Magenta, Yellow, Black, renklerinin karışımından oluştuğu renk formatıdır. Baskı işlerinde kullanılır. Çözünürlük (Resolution): Bir mesajın içinde bulundurduğu detay miktarının piksel noktaları olarak ölçülmesidir. Dişi(Negatif): Koyu renk fon üzerine açık renk baskıdır. Dpi: Dot per inch in kısaltması olan çözünürlük birimidir. Ekran Tabanlı (Screen Based): Ekranda izlenecek veya bilgisayar aracılığıyla duvara yansıtılarak gösterilecek uygulamalar; PowerPoint sunuşlar, multimedya uygulamaları, web siteleri, intranet /extranet uygulamaları ekran tabanlı uygulamalardır. Ekrana Uygun Yazı Tipi: Ekran tabanlı uygulamalar için özel olarak geliştirilmiş ve daha iyi sonuç veren Verdena, Tahoma gibi yazı tipleridir. Eps: Encapsulated Postscript. Hem Mac, hem de PC lerdeki grafik programlarının okuyabildiği vektör ve resim bilgilerini içeren dosya formatıdır. Erkek(Pozitif): Açık renk fon üzerine koyu renk baskıdır. Farazi Metin (Dummy Text): Dokümanlarda metin yerleşimi ve yazı tipini göstermek için gerçek metinler yerine örnek olsun diye kullanılan metinlerdir. Örnek: Lorem ipsum dolor sit amet Font: Yazı tipidir. Gri Tonları (Greyscale): Yalnızca gri tonlarından oluşan resim ve şekillerdir. Hexadecimal: Html sayfalarında kullanılan RGB renk kodlarının onaltılık sayı sistemindeki karşılığıdır.

7 02. Temel Unsurlar 2.1 Amblem / Amblem Kullanımı / Logotype Oranlar Renkler Özel Renkler / Siyah - Beyaz Zeminli Kullanım Hatalı Kullanım Yazı Karakteri Farklı Logo ile Kullanım

8 02. Temel Unsurlar 2.1 Amblem / Amblem Kullanımı / Logotype Oranlar Amblem a olarak adlandırılan uzunluk ölçüsü birimi temel alınarak çizilir. Amblemin içinde yer aldığı dikdörtgen alan 31a x 8a oranlarındadır. Amblem çizilirken biçim ve orantıları kesinlikle değiştirilmemelidir. 31a a a 8a

9 02. Temel Unsurlar 2.1 Amblem / Amblem Kullanımı / Logotype Renkler Amblem renkleri Pantone 3292 C ve 335 C dir. Bu renkleri basılı ve elektronik ortamlarda kullanılmak üzere CMYK, RGB ve Hexadecimal ( Html ) değerleri de verilmiştir. Basılı dokümanlarda, parlak yüzeyli kağıtlarda Pantone C ( coated ), mat yüzeyli kağıtlarda Pantone U ( uncoated ) renk değerleri kullanılmalıdır. Pantone CMYK RGB Hexadecimal (Html) 3292 C C:100, M:41, Y:67, K:33 R:0 G:87 B:79 # 00574f 335 C C:100, M:26, Y:74, K:13 R:0 G:121 B:95 # 00795f

10 02. Temel Unsurlar 2.1 Amblem / Amblem Kullanımı / Logotype Özel Renkler / Siyah - Beyaz Tek renk baskıda kullanılacak renkler: Siyah-beyaz kullanımda beyaz zeminde logonun tamamı siyah olmalıdır. Gri tonlarında (grayscale) kullanımda logonun tamamı gri renkte olmalıdır. Siyah-beyaz kullanımda siyah zeminde logonun tamamı beyaz olmalıdır.

11 02. Temel Unsurlar 2.1 Amblem / Amblem Kullanımı / Logotype Zeminli Kullanım Amblem yeşil renkleri büyesinde barındırdığından zemin rengi, amblem renklerinden hiçbirine yakın tonlarda olmamalıdır. Yakın tonlar amblemin görünürlülüğünü azaltacaktır. Amblemin ideal zemin rengi beyazdır.

12 02. Temel Unsurlar 2.1 Amblem / Amblem Kullanımı / Logotype Hatalı Kullanım Logolar yanlış kullanıma örnek olması amacıyla verilmiştir. Bu tarz kullanımlardan kesinlikle kaçınılmalıdır. Logo amblemin üstünde kullanılamaz. Logo amblemin sağında kullanılamaz. Logo amblem olmadan kullanılamaz. Logo ve amblem renkleri değiştirilemez.

13 02. Temel Unsurlar 2.1 Amblem / Amblem Kullanımı / Logotype Yazı Karakteri Kurumsal yazı tipi Myriad Pro olarak belirlenmiştir. Her türlü basılı doküman ve tanıtım malzemelerinde Myriad Pro yazı tipi kullanılmalıdır. Myriad Pro 1992 yılında geliştirilmiş bir yazı tipidir. Okunurluluk oranının yüksek olmasından dolayı çoğu dergi ve gazete Myriad Pro yu tercih etmektedir. Günümüzde Myriad Pro hemen her PC de bulunmaktadır. Myriad Pro Regular Myriad Pro Semi Bold Myriad Pro Semi Bold İtalic Myriad Pro Light SemiExtended Myriad Pro Light SemiExtended İtalic Myriad Pro Light SemiExtended Myriad Pro Light SemiExtended İtalic Myriad Pro Bold SemiExtended Myriad Pro Bold SemiExtended İtalic abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ :;(*! ) abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ :;(*! ) abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ :;(*! ) abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ :;(*! ) abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ :;(*! ) abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ :;(*! ) abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ :;(*! ) abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ :;(*! ) abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ :;(*! )

14 02. Temel Unsurlar 2.1 Amblem / Amblem Kullanımı / Logotype Farklı Logo ile Kullanım Logonun net algılanabilmesi için çevresinde belli bir boş alan bırakılmalıdır. Logomuz ikinci bir logo ile beraber kullanılacağı zaman bırakılacak minimum boş alan aşağıda belirtilmiştir. x x/4 x x/4

15 03. Basılı İşler 3.1 Kurumsal Evrak Antetli Kağıt Kartvizit Torba Zarf / Büyük Boy Torba Zarf / Orta Boy Karton Dosya CD cover ve CD üstü sticker 3.2 Muhasebe Evrakları Fatura İrsaliye Gider Makbuzu 3.3 Dijital Formlar Dijital Antetli Kağıt Ppt Sunum Formatı E-posta İmza Formatı

16 Ölçek: 1/3 Ölçüler cm olarak verilmştir. 03. Basılı İşler 3.1 Kurumsal Evrak Antetli Kağıt Boyut: 21 cm x 29,7 cm (A4) Kağıt: 1. Hamur 110 gr. Renk: Pantone 3292 C / Pantone 335 C İletişim Bilgileri: Pantone 3292 C İkonlar: Pantone 335 C 3,9 1 1,1 1,2 Lorem ipsum Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius. Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutationem consuetudium lectorum. Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula quarta decima et quinta decima. Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat nobis eleifend optiont doming id quod mazim placerat facer possim assum. Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius. Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutationem consuetudium lectorum. Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula quarta decima et quinta decima. Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum. Veko Giz Plaza Meydan Sokak 20/72 Maslak, İSTANBUL (pbx) eralyikim.com 0,5 0,7 19,2 0,7

17 Ölçek: 1/1 Ölçüler cm olarak verilmştir. 03. Basılı İşler 3.1 Kurumsal Evrak Kartvizit Boyut: 8,5 cm x 5 cm Kağıt: 350 gr Mat Kuşe Renk: Pantone 3292 C Pantone 335 C Ad, Soyad: Pantone 3292 C Ünvan: Pantone 335 C İletişim Bilgileri: Pantone 3292 C İkonlar: Pantone 335 C Çizgiler: Pantone 3272 C Mücellit: Mat selofon 0,5 0,4 1,6 ÖN Rıza Hüseyin Erkanlı Genel Müdür 0,4 0,5 ARKA Rıza Hüseyin Erkanlı General Director

18 Ölçek: 1/4 Ölçüler cm olarak verilmştir. 03. Basılı İşler 3.1 Kurumsal Evrak Torba Zarf / Büyük Boy Boyut: 33 cm x 45 cm Kağıt: 1. Hamur 110 gr. Renk: Pantone 3292 C Pantone 335 C İletişim Bilgileri: Pantone 3292 C İkonlar: Pantone 335 C Çizgiler: Pantone 3272 C Mücellit: Özel Bıçak 1,4 1,4 2 1,4

19 Ölçek: 1/3 Ölçüler cm olarak verilmştir. 03. Basılı İşler 3.1 Kurumsal Evrak Torba Zarf / Orta Boy Boyut: 22,5 cm x 30cm Kağıt: 1. Hamur 110 gr. Renk: Pantone 3292 C Pantone 335 C İletişim Bilgileri: Pantone 3292 C İkonlar: Pantone 335 C Çizgiler: Pantone 3272 C Mücellit: Özel Bıçak 1,4 1,4 2 1,4

20 Ölçek: 1/4 Ölçüler cm olarak verilmştir. 03. Basılı İşler 3.1 Kurumsal Evrak Karton Dosya Boyut: 44 cm x 54 cm Kağıt: 350 gr. mat kuşe Renk: Pantone 3292 C Pantone 335 C İletişim Bilgileri: Pantone 3292 C İkonlar: Pantone 335 C Mücellit: İç ve dış mat selofon, kırım ve özel bıçak 9,8 9,7 14 2,6 12,7 1,2 Veko Giz Plaza Meydan Sokak 20/72 Maslak, İSTANBUL (pbx) eralyikim.com

21 Ölçek: 1/4 Ölçüler cm olarak verilmştir. 03. Basılı İşler 3.1 Kurumsal Evrak Karton Dosya Boyut: 44 cm x 54 cm Kağıt: 350 gr. mat kuşe Renk: Pantone 3292 C Pantone 335 C İletişim Bilgileri: Pantone 3292 C İkonlar: Pantone 335 C Mücellit: İç ve dış mat selofon, kırım ve özel bıçak Dosya Ön (açık) Dosya Ön (kapalı)

22 Ölçek: 1/3 Ölçüler cm olarak verilmştir. 03. Basılı İşler 3.1 Kurumsal Evrak CD Cover Boyut: 12,5 cm x 12,5 cm Kağıt: 300 gr Mat kuşe Renk: Pantone 3292 C Pantone 335 C İletişim Bilgileri: Pantone 3292 C İkonlar: Pantone 335 C Çizgiler: Pantone 3272 C Mücellit: Dış mat selofon, özel bıçak 3 6,5 3 3,7 1,8 2,1 3,8 0,8 Veko Giz Plaza Meydan Sokak 20/72 Maslak, İ S T A N B U L eralyikim.com 5,1 2,3 5,1 1,6 2,6 8,3

23 Ölçek: 1/1 Ölçüler cm olarak verilmştir. 03. Basılı İşler 3.1 Kurumsal Evrak CD Üstü Sticker Boyut: 12 cm x 12 cm Kağıt: Kuşe Sticker Kağıdı Renk: Pantone 3292 C Pantone 335 C İletişim Bilgileri: Pantone 3292 C İkonlar: Pantone 335 C Çizgiler: Pantone 3272 C Mücellit: Özel bıçak 5,4 8,7 Veko Giz Plaza Meydan Sokak 20 / 72 Maslak, İ S T A N B U L eralyikim.com 2,8

24 Ölçek: 1/3 Ölçüler cm olarak verilmştir. 03. Basılı İşler 3.2 Muhasebe Evrakları Fatura Boyut: 21 cm x 29,7 cm (A4) Kağıt: Otokopi Renk: Pantone 3292 C Pantone 335 C İletişim Bilgileri: Pantone 3292 C İkonlar: Pantone 335 C 5, ,8 ERAL YIKIM VE ATIK DÖNÜŞÜM A.Ş. Vişnezade Mah. Süleyman Seba Cd. BJK Plaza, A Bl., N.92, D.105/A Beşiktaş / İSTANBUL Tel : Fax : Mecidiyeköy V.D ,6 Sayın FATURA Tarih : 4,8 Müşteri V.D. Seri : Hesap No : Sıra No : İrsaliye No : Mal Kodu Malın Cinsi Miktar Birim Fiyat Tutar 16 Yalnız: 5 TTK nın 34. maddesine göre 8 gün içerisinde itiraz edilmeyen faturaların içeriği kabul edilmiş sayılır.

25 Ölçek: 2/3 Ölçüler cm olarak verilmştir. 03. Basılı İşler 3.2 Muhasebe Evrakları İrsaliye Boyut: 14,8 cm x 21 cm (A5) Kağıt: Otokopi Renk: Pantone 3292 C Pantone 335 C İletişim Bilgileri: Pantone 3292 C İkonlar: Pantone 335 C 3, ,8 2 1,7 0,5 0,5 0,5 Sayın Müşteri V.D. Hesap No : İrsaliye No : ERAL YIKIM VE ATIK DÖNÜŞÜM A.Ş. Vişnezade Mah. Süleyman Seba Cd. BJK Plaza, A Bl., N.92, D.105/A Beşiktaş / İSTANBUL Tel : Fax : Mecidiyeköy V.D SEVK İRSALİYESİ Tarih : Seri : Sıra No : Malın Cinsi Miktar Birim Fiyat 0,5 0,7 Teslim Alan Teslim Eden Fatura tarihinden itibaren 8 gün sonraki itirazlar geçersizdir. Nakliye, sigorta, yoldaki zarar ve ziyan müşteriye aittir. 1,3

26 Ölçek: 2/3 Ölçüler cm olarak verilmştir. 03. Basılı İşler 3.2 Muhasebe Evrakları Gider Makbuzu Boyut: 14,8 cm x 21 cm (A5) Kağıt: Otokopi Renk: Pantone 3292 C Pantone 335 C İletişim Bilgileri: Pantone 3292 C İkonlar: Pantone 335 C 0,7 2,9 5 5,5 0,8 2 ERAL YIKIM VE ATIK DÖNÜŞÜM A.Ş. Vişnezade Mah. Süleyman Seba Cd. BJK Plaza, A Bl., N.92, D.105/A Beşiktaş / İSTANBUL Tel : Fax : Mecidiyeköy V.D GİDER PUSULASI 4,6 Tarih : Seri : Sıra No : İŞİN MAHİYETİ CİNSİ ADEDİ FİYATI TUTARI 9 Toplam Tevkif Edilen Gelir Vergisi Oranı % Tutarı Kesinti Toplamı Ödenecek Net Tutar 3,3 Yalnız: TL den yukarıda belirtilen hizmet bedelini aldım. 1,3 1 ADI-SOYADI: ADRESİ: PLAKA: İMZA

27 03. Basılı İşler 3.3 Dijital Formlar Dijital Antetli Kağıt Boyut: 21 cm x 29,7 cm (A4) Veko Giz Plaza Meydan Sokak 20/72 Maslak, İSTANBUL (pbx) eralyikim.com

28 03. Basılı İşler 3.3 Dijital Formlar Ppt Sunum Formatı Kapak PowerPoint sunum hazırlanırken bu kılavuzun CD sinde yer alan şablon ( template ) kullanılmalıdır. Şablonda yer alan başlık ve yazıların yerleri değiştirilmemelidir. Tüm sayfalarda yazı tipi büyüklüğü aynı olmamalı, sayfadan sayfaya değiştirilmelidir. Sayfalar çok fazla yazı, grafik, resim içermemeli, rahat okunur olmalıdır. Metni desteklemeyen gereksiz ikon, şekil vb. kullanılmamalıdır. Amblem ve Logotayp Kesinlikle deforme edilmemeli, oranları bozulmamalıdır. Amblem renklerinin RGB veya Html karşılıkları kullanılmalı, renkler kesinlikle değiştirilmemelidir. Amblem ve Logotaypın >Minimum yaklaşma mesafeleri >Renkli zemin üzerinde kullanımı > Yanlış kullanım örnekleri vb. için Temel Kurallar bölümüne bakınız. Yazı Tipi PowerPoint sunumlar için önerilen yazı tipi Myriad Pro ailesidir. Tip Sayfalar ANA BAŞLIK ALT BAŞLIK Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı Metin alanı MART 2014 Arka Kapak

29 03. Basılı İşler 3.3 Dijital Formlar E-posta İmza Formatı 394 px 140 px Rıza Hüseyin Erkanlı Genel Müdür Veko Giz Plaza Meydan Sokak 20 / 72 Maslak, İ S T A N B U L eralyikim.com

30 04. P.O.P 4.1 USB Bellek

31 04. P.O.P 4.1 USB Bellek Promosyon üzeri uygulamalarda tek renk kullanımı önerilmektedir. USB bellek temsili kullanılmışır.

32

Baskı Tabanlı (Paper Based): Basılarak çoğaltılacak dokümanlar ve uygulamalardır.

Baskı Tabanlı (Paper Based): Basılarak çoğaltılacak dokümanlar ve uygulamalardır. 01.GİRİŞ Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir. Eral Atık ın görsel ve algısal iletişimine dair ortak bir dil oluşturmak

Detaylı

Bölüm 1 Section 1. Standart Sembolü Standart Symbol. Standart Yazısı Standart Name. Standart Logotaypı Standart Logotype

Bölüm 1 Section 1. Standart Sembolü Standart Symbol. Standart Yazısı Standart Name. Standart Logotaypı Standart Logotype İçindekiler Index 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 Bölüm 1 Section 1 Standart Sembolü Standart Symbol Standart Yazısı Standart Name Standart Logotaypı Standart Logotype Kurumsal Yazı Karakteri Corporate

Detaylı

VI. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi TAM METİN ŞABLONU

VI. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi TAM METİN ŞABLONU TAM METİN ŞABLONU Lütfen bildirinizi MUTLAKA aşağıdaki yazım kurallarına göre hazırlayınız. Belirtilen yazım kurallarına uygun olmadan gönderilen bildiriler kabul edilmeyecektir. Özellikle, tablo ve şekillerin

Detaylı

VII. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi TAM METİN ŞABLONU BAŞLIK. Birinci Yazarın Adı Soyadı 1, İkinci Yazarın Adı Soyadı 2

VII. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi TAM METİN ŞABLONU BAŞLIK. Birinci Yazarın Adı Soyadı 1, İkinci Yazarın Adı Soyadı 2 TAM METİN ŞABLONU BAŞLIK Birinci Yazarın Adı Soyadı 1, İkinci Yazarın Adı Soyadı 2 Özet Özet 200 kelimeyi aşmamalıdır. Özet italik olarak yazılmalıdır. Sed veniam augue nulla iriure lobortis nonummy esse

Detaylı

YAZIM KURALLARI. Sayfa Yapısı ve Yazı Biçimi. YAZI TĠPĠ VE BOYUTU Yazı Tipi: Times New Roman Yazı Boyutu: 12 punto

YAZIM KURALLARI. Sayfa Yapısı ve Yazı Biçimi. YAZI TĠPĠ VE BOYUTU Yazı Tipi: Times New Roman Yazı Boyutu: 12 punto YAZIM KURALLARI Lütfen çalışmanızı MUTLAKA aşağıdaki yazım kurallarına göre hazırlayınız. Belirtilen kurallara uygun olmayan çalışmalar kabul edilmeyecektir. Özellikle, tablo ve şekillerin kaymayacak şekilde

Detaylı

TANALITH E Mantar, böcek ve termit saldýrýlarýna karþý kullanýlan, Avrupa ve dünya standartlarýna uygun, etkinliði laboratuvar ve arazi deneyleri ile kanýtlanmýþ tek ve yeni nesil, bakýr ve organik biosidlerden(triazol)

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU 2012

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU 2012 KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU 2012 İçindekiler 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2.0 2.1 2.2 3.0 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 3.7 3.8 3.8 3.10 3.11 3.12 3.13 3.14 3.15 AMBLEM VE LOGO Amblem... 3 Logotype... 4 Logo nun Dikey

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi Amblem - Logotype Amblem - Logotype: En az boşluk mesafesi Logonun çevresinde bırakılacak alan logonun net bir şekilde vurgulanması için önemlidir. Şekilde logonun çevresinde bırakılması

Detaylı

DÜNYA AHISKA TÜRKLERİ BİRLİĞİ THE WORLD UNION of AHISKA TURKS. Kurumsal Kimlik Rehberi

DÜNYA AHISKA TÜRKLERİ BİRLİĞİ THE WORLD UNION of AHISKA TURKS. Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi İçindekiler İçindekiler 2 Başkanın Mesajı 3 Giriş 4 Logotayp 5 DATÜB Logotaypı Mimarisi 6 Logotayp 1 7 Logotayp 2 8 Logotayp 3 9 Logotayp ve Ülke Kullanımları 1 10 Logotayp ve Ülke

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 2. TEMEL UNSURLAR Ω Oranlar Ω Renkler Ω Siyah-Beyaz Kullanımı Ω Renkli Zemin Kullanımı Ω Hatalı Kullanım Ω Yazı Karakteri Ω Farklı Logo İle Kullanımlar 3.

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi Logo Qupaj Logo Oranlar Oranlar Qupaj logosunun oranları belirlenmiş olup üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır. Minimum kullanım ölçüsü 9 mm dir. Minimum logo kullanım

Detaylı

K U R U M S A L K İ M L İ K K I L A V U Z U

K U R U M S A L K İ M L İ K K I L A V U Z U KURUMSAL KİMLİK K I L AV U Z U İÇİNDEKİLER 01.00 Giriş 3 01.01 Logo 4 01.02 Logo nun Renkleri 5 01.03 Siyah-Beyaz Logo 6 01.04 Yaklaşma Sınırları ve Minimum Boyut 7 01.05 Logo nun Farklı Zeminlerde Kullanımı

Detaylı

Kurumsal Kimlik Klavuzu

Kurumsal Kimlik Klavuzu Kurumsal Kimlik Klavuzu İçindekiler 01. GİRİŞ 01.1 Rektör Prof. Dr. Orhan BÜYÜKALACA nın Mesajı 01.2 Kurumsal Kimlik Hakkında 01.3 Terminoloji 02. TEMEL UNSURLAR 02.1 Amblem / Amblem Kullanımı / Logotype

Detaylı

LOGO, PANTONE, CMYK, FONT

LOGO, PANTONE, CMYK, FONT LOGO, PANTONE, CMYK, FONT KURUMSAL YAZI KARAKTERİ 1 Futura Bold ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPQRSŞTUÜVWXYZ abcçdefgğhiijklmnoöpqrsştuüvwxyz 1234567890 KURUMSAL YAZI KARAKTERİ 2 Futura ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPQRSŞTUÜVWXYZ

Detaylı

Hazırlayanlar. Uğursal UĞUR Genel Direktör & Danışman. Demet YEŞİLYURT Grafik Tasarımcı. Emrah TIRAK Pazarlama & ARGE Direktörü

Hazırlayanlar. Uğursal UĞUR Genel Direktör & Danışman. Demet YEŞİLYURT Grafik Tasarımcı. Emrah TIRAK Pazarlama & ARGE Direktörü STYLE GUIDE STYLE GUIDE Bu marka kitabı tüm Windows, Macintosh, Linux Mobile ve diğer tüm platformlarda problemsizce görrüntülenmesi için Adobe PDF formatında hazırlanmıştır. Tüm dosyayı veya istenen sayfaları

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu İçindekiler 1 GİRİŞ 1.1 Marka Kent Konseyi nin Mesajı 1.2 Kurumsal Kimlik Hakkında 1.3 Terminoloji 2 TEMEL UNSURLAR 2.1 Amblem / Amblem Kullanımı / Logotype 2.1.1 Oranlar 2.1.2

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU Bölüm 1 Marka Kimliği Yapısı Sayfa 4 Sayfa 6 Sayfa 8 Sayfa 10 Sayfa 12 Sayfa 14 Sayfa 16 Sayfa 18 Sayfa 20 Sayfa 22 Sayfa 24 Sayfa 26 Sayfa 28 Sayfa 30 Sayfa 32 Sayfa 36 Sayfa 38

Detaylı

ÖNSÖZ. Bu çalışmada emeği geçen Vakıf Yönetim Kurulu Üyelerine, Graphx Ajans yetkililerine ve personelimize teşekkür ediyorum.

ÖNSÖZ. Bu çalışmada emeği geçen Vakıf Yönetim Kurulu Üyelerine, Graphx Ajans yetkililerine ve personelimize teşekkür ediyorum. ÖNSÖZ Odamız tarafından kente armağan edilen Antalya Kültür Sanat, ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı nın Antalya için yeni bir cazibe merkezi oluşturmak, hem Antalyalıları hem de gelen yerli ve yabancı

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi Değerli Çalışma Arkadaşlarım; Turaş ailesi olarak, geliştirdiğimiz stratejiler doğrultusunda, sektöründe bir dünya markası olma yolunda ilerlemek için, pek çok başarılara imza attık.

Detaylı

PROSPORT. Kurumsal Kimlik Kılavuzu

PROSPORT. Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu İçindekiler Bölüm 1... 05 06 ProSport Sembolü... ProSport Tipografisi... 07 08 ProSport Logotype ı... Yatay Oranlar... 09 Dikey Oranlar... 10 Güvenlik Alanları... 11 Minimum Boyut...

Detaylı

LDS LODOS TEKNİK Kurumsal Kimlik Rehberi kurumumuzun görsel birliğini sağlamada rehber olarak kullanılacaktır. Kılavuzda belirtilen kurallara

LDS LODOS TEKNİK Kurumsal Kimlik Rehberi kurumumuzun görsel birliğini sağlamada rehber olarak kullanılacaktır. Kılavuzda belirtilen kurallara KURUMSAL KİMLİK LDS LODOS TEKNİK Kurumsal Kimlik Rehberi kurumumuzun görsel birliğini sağlamada rehber olarak kullanılacaktır. Kılavuzda belirtilen kurallara uyulması; tüm basılı evraklar, kurumsal iletişim

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu İçindekiler Olimpiyat Sentetik Çim Sembolü / 02 Olimpiyat Sentetik Çim Yazısı / 03 Olimpiyat Sentetik Çim Logotaypı / 04 Yatay Oranlar / 05 Dikey Oranlar / 06 Güvenlik Alanları

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Kurumsal Kimlik Kılavuzu Hakkında Kurumsal kimlik, işletme felsefesinin görsel iletişim sanatlarının gücünden yararlanarak tanımlanması ve bu görsel tanımlamanın bütünlük içerisinde

Detaylı

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ DERNEĞİ LOGO VE KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ DERNEĞİ LOGO VE KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ DERNEĞİ LOGO VE KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU AUSDER KİMDİR? Geleceğin şehirleri teknoloji odaklı modern çözümlerle kuruluyor. Bu çözümlerin başında da Akıllı Ulaşım Sistemleri geliyor.

Detaylı

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak A Temel İlkeler 1. Sembol 2. Yazı 3. Logotayp - Temel Kullanım 4. Logotayp - Dikey Kullanım 5. Logotayp - Kurumsal Renk Standartları 6. Logotayp - Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü 7. Logotayp

Detaylı

Demir Hayat Sigorta A.Ş. Kurumsal Logo Kullanım Klavuzu

Demir Hayat Sigorta A.Ş. Kurumsal Logo Kullanım Klavuzu Demir Hayat Sigorta A.Ş. Kurumsal Logo Kullanım Klavuzu demirhayat.com.tr Hazırlayan: Pazarlama Departmanı Demir Hayat Sigorta A.Ş. yüzde yüz Türk Sermayeli bir Türk şirketidir. Demir Hayat Sigorta adı

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KİTABI 1

KURUM KİMLİĞİ KİTABI 1 KURUM KİMLİĞİ KİTABI 1 İçindekiler TVF Fontlar 5-6 Logo - Amblem 7 Pantone Bilgisi 8 Farklı Zeminlerde Logo & Amblem 9-11 Logonun Yanlış Kullanım Şekilleri 12-13 Logoların Özel Renk ve Kullanımları 14-17

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU İÇINDEKILER 01.00 TEMEL ÖĞELER Giriş 6 01.01 Logo 7 01.02 Logo nun Renkleri 8 01.03 Siyah-Beyaz Logo 9 01.04 Yaklaşma Sınırları ve Minimum Boyut 10 01.05 Logo nun Farklı Zeminlerde

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK MARKA STANDARTLARI KULLANIM KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK MARKA STANDARTLARI KULLANIM KILAVUZU MARKA STANDARTLARI KULLANIM KILAVUZU GİRİŞ Bu kılavuz, Akkim marka standartlarını ve kullanım kurallarını tanıtmak amacıyla hazırlanmıştır. Akkim markası; logo, kurumsal renkler, görsel elemanlar, yazı

Detaylı

İTK KURUMSAL KİMLİK

İTK KURUMSAL KİMLİK İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ İTK KURUMSAL KİMLİK 2014-2015 www.ozelturkkoleji.com İZMİR ÖZEL TÜRK KOLEJİ 2 GİRİŞ KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI Bir kurumun kendisini ifade etme biçimlerinin tümüne kurumsal kimlik

Detaylı

Basılı Malzemeler. logo. Kurumsal Kimlik Kitapçığı. Versiyon 1.2. Zarf (A4, Diplomat, A3) Kimlik Kartı. Antetli Kağıt ve Devam Kağıdı Kartvizit.

Basılı Malzemeler. logo. Kurumsal Kimlik Kitapçığı. Versiyon 1.2. Zarf (A4, Diplomat, A3) Kimlik Kartı. Antetli Kağıt ve Devam Kağıdı Kartvizit. Basılı Malzemeler ografi Antetli Kağıt ve Devam Kağıdı Kartvizit Zarf (A4, Diplomat, A3) Dosya Kimlik Kartı logo 5X Versiyon 1.2 TAV Havalimanları Holding TAV Havalimanları Holding Havalimanı İşletmeciliği

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU Amblem ve Logo ERS Sembolü (Amblem) ERS Logo ERS Amblem ve Logo birlikte 1 Amblem ve Logo Farklı Ölçülerde Kullanımı Amblem ve Logo nun farklı ölçülerde kullanılması Verilen ölçüler

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ Memduh Boydak Mütevelli Heyet Başkanı Değerli Arkadaşlarım, Melikşah Üniversitesi olarak, geliştirdiğimiz eğitim stratejileriyle ve yaptığımız doğru hamlelerle bir dünya üniversitesi

Detaylı

İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1

İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1 İyi Gençlik Kurumsal Kimlik Kılavuzu v1 Ocak 2018 5 LOGOTYPE 14 RENKLER 18 YAZI KARAKTERİ 22 KURUMSAL MATERYALLER 30 BAYRAKLAR 34 TANITIM MATERYALLERİ LOGOTYPE Logotype Oranlar İyi Gençlik Logotype

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU BAŞKAN DAN MCN Holding olarak, büyüme ve başarma arzusuyla çıktığımız yolda, yatırımlarımız ve çalışmalarımız, bu arzunun gerçeğe dönüşmesi için devam ediyor. Bugün 23 ülke, 1milyar

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ 3 LOGOTYPE 19 RENKLER 25 YAZI KARAKTERİ 29 KURUMSAL EVRAKLAR 41 DİJİTAL MATERYALLER 49 İLETİŞİM MATERYALLERİ 55 BAYRAKLAR 61 PROMOSYON MATERYALLERİ LOGOTYPE LOGOTYPE 1X değeri,

Detaylı

TDBB KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

TDBB KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU Bilgi TDBB Kurum Kimli i K lavuzu nda bulunan standartlar n d ş nda yard m ve bilgi almak için, aşa da bulunan Tan t m ve Medya Başkanl n n iletişim numaralar n arayabilirsiniz. TDBB Tan t m ve Medya Başkanl

Detaylı

3001 BAŞLANGIÇ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI

3001 BAŞLANGIÇ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI 3001 BAŞLANGIÇ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI 1 PROJE ÖZETİ Proje Başlığı: Sonlu Grup Kuramı Açısından Raklar Proje Özeti Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Ut purus elit, vestibulum

Detaylı

BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır.

BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır. Güvenlik Alanı BTO logotaypının etrafında bırakılması önerilen minimum alan (güvenlik alanı) aşağıda y ile gösterilen majiskülharflerin yüksekliği kadar olmalıdır. Dar alanlarda her iki yanda da güvenlik

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu.

Kurumsal Kimlik Kılavuzu. Kurumsal Kimlik Kılavuzu www.plh.com.tr Bölüm I Logo Renk Yazı karakteri 2017 Rev 3 Logo slogan PLH ismi, Profesyonel Lojistik Hizmetleri sloganının baş harflerinden oluşturulmuştur. Sloganın içeriği firmanın

Detaylı

KANUNİ MARKA KİMLİĞİ KILAVUZU

KANUNİ MARKA KİMLİĞİ KILAVUZU KANUNİ MARKA KİMLİĞİ KILAVUZU MARKA KİMLİĞİ KILAVUZU www.kanuni.com.tr 2012 1 // Logo 4 // Kurumsal Evraklar 5 // Kurum Kartları 1.1 Logotype 4.1 Kurumsal Kartvizit 5.1 Personel Kartı 1.2 Logo 4.2 Kurumsal

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ..ANA BİLİM / ANA SANAT DALI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ..ANA BİLİM / ANA SANAT DALI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ..ANA BİLİM / ANA SANAT DALI (Öğrenci Adı ve Soyadı, Times New Roman, 16) SERMAYE PİYASALARINDA BAĞIMSIZ DENETİM VE BAĞIMSIZ DENETİMDEN KAYNAKLANAN

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ.

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. REHERİ www.eae.com.tr GÖRSEL KİMLİK REHERİ Görsel Kimlik... u bölümde, görsel kimliği oluşturan öğeler, yani amblem, logo, yazı karakterleri, renk ilkeleri, basılı malzemeler, bina gibi çok değişik kullanım

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ.

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. REHERİ www.eae.com.tr GÖRSEL KİMLİK REHERİ Görsel Kimlik... u bölümde, görsel kimliği oluşturan öğeler, yani amblem, logo, yazı karakterleri, renk ilkeleri, basılı malzemeler, bina gibi çok değişik kullanım

Detaylı

Bu döküman logo, kurumsal renkler ve kurumsal fontlarla ilgili kuralları içerir.

Bu döküman logo, kurumsal renkler ve kurumsal fontlarla ilgili kuralları içerir. Bu döküman logo, kurumsal renkler ve kurumsal fontlarla ilgili kuralları içerir. Burada yazan kurallara uyulma zorunluluğu vardır. Lütfen dikkatli okuyunuz. Sorularınız için Marmara Üniversitesi, Kurumsal

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2016 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1 Kurumsal Kimliğimiz Hakkında 1.2 Logomuz Hakkında 2. LOGO 2.1 Logo nun Dikey Renkli Kullanımı 2.2 Logo nun

Detaylı

Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir. Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir. AKO nun görsel ve algısal iletişimine dair ortak bir dil oluşturmak üzere hazırlanan

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU 1 SUNUŞ Değerli FİGES Teknoloji AŞ çalışanları, çözüm ortakları ve basın mensupları; Bugüne kadar şirket olarak geliştirdiğimiz stratejiler doğrultusunda, yaptığımız doğru hamlelerle

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ... ANABĠLĠM DALI / ANASANAT DALI TEZİN BAŞLIĞI AD SOYAD YÜKSEK LĠSANS TEZĠ / DOKTORA TEZĠ

YAKIN DOĞU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ... ANABĠLĠM DALI / ANASANAT DALI TEZİN BAŞLIĞI AD SOYAD YÜKSEK LĠSANS TEZĠ / DOKTORA TEZĠ YAKIN DOĞU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ... ANABĠLĠM DALI / ANASANAT DALI TEZİN BAŞLIĞI AD SOYAD YÜKSEK LĠSANS TEZĠ / DOKTORA TEZĠ LEFKOġA YIL TEZİN BAŞLIĞI AD SOYAD YAKIN DOĞU ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi İÇİNDEKİLER Bölüm 1 Logo Logo Oran Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü Yardımcı Tasarım Elemanı Temel Renkler Yardımcı Renkler Zemin Üzerinde Kullanımlar 1 Zemin Üzerinde

Detaylı

Logo KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

Logo KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Logo KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Logo Peran Yatırım logosu kurumsal kimliğin en önemli unsurudur. Logo bazı standart ve ölçülere dayanmaktadır. Ana renkleri kırmızı ve gridir (Renk kodları ilgili bölümde

Detaylı

Ayrıştırıcı Özellikler Değerler Marka Özü B C D E F. Basılı Malzemeler. MS Word için Antetli. E-posta imzası. Özel Günler Dijital Tebrik Kartı

Ayrıştırıcı Özellikler Değerler Marka Özü B C D E F. Basılı Malzemeler. MS Word için Antetli. E-posta imzası. Özel Günler Dijital Tebrik Kartı µ G 1 2 3 4 5 Giriş Faydalar Kişilik Ayrıştırıcı Özellikler Değerler Marka Özü A B C D E F Temel Öğeler Bağlı Markalar Kimliği Basılı Malzemeler Dijital Malzemeler Görsel Bildirişim Elemanları Personel

Detaylı

Antalya Bilim Üniversitesi kurumsal kimliğini tanımlayan temel öğeler bu bölümde yer almaktadır.

Antalya Bilim Üniversitesi kurumsal kimliğini tanımlayan temel öğeler bu bölümde yer almaktadır. T E M E L Ö Ğ E L E R Antalya Bilim Üniversitesi kurumsal kimliğini tanımlayan temel öğeler bu bölümde yer almaktadır. Temel öğeler; biçimsel özellikleri, sürekli ve yinelenen kullanımları nedeniyle Antalya

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Adına Sahibi Prof. Dr. Mustafa ÜNAL Rektör. Editör Öğr. Gör. Fatma YİĞİT AÇIKGÖZ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü

Akdeniz Üniversitesi Adına Sahibi Prof. Dr. Mustafa ÜNAL Rektör. Editör Öğr. Gör. Fatma YİĞİT AÇIKGÖZ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü KILAVUZU 2 İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON 4 - LOGO STANDARTLARI 5 - LOGO (TÜRKÇE) 6 - LOGO (İNGİLİZCE) 7 - LOGO VE ZEMİN RENKLERİ 8 - LOGO GRİD ÇİZİMİ 9 - LOGO RENKLI ZEMİN KULLANIMI 10 - LOGO TEK RENK

Detaylı

KILAVUZU İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON

KILAVUZU İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON 2 İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON KILAVUZU 4 - LOGO STANDARTLARI 5 - LOGO (TÜRKÇE) 6 - LOGO (İNGİLİZCE) 7 - LOGO VE ZEMİN RENKLERİ 8 - LOGO GRİD ÇİZİMİ 9 - LOGO RENKLI ZEMİN KULLANIMI 10 - LOGO TEK RENK

Detaylı

5.0. Bayraklar... 73 1.2 5.1. Kırlangıç Bayraklar... 75 1.3 5.2. Roll - Up... 77 1.4. Afiș... 79 1.5 5.3. Billboard... 81 1.6 5.4. CLP/Raket... 83 1.

5.0. Bayraklar... 73 1.2 5.1. Kırlangıç Bayraklar... 75 1.3 5.2. Roll - Up... 77 1.4. Afiș... 79 1.5 5.3. Billboard... 81 1.6 5.4. CLP/Raket... 83 1. MESKİ KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU 2016 T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MERSİN SU VE KANALİZASYON İDARESİ İÇİNDEKİLER AMBLEM VE LOGOTYPE 1.0 Amblem Tanımı... 5 AÇIK HAVA 1.1 Amblem... 7 5.0 Bayraklar...

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 01 TEMEL UNSURLAR KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU LOGOTYPE 01.01 Kullanılan siyah renk ise gücü, özgüveni ve kararlılığı sembolize etmektedir. Pantone kodu Black 6 C dir. Logomuzda

Detaylı

bölüm 01 Temel Bilgiler

bölüm 01 Temel Bilgiler iga havalimani işletmeleri a.ş. Kurumsal Kimlik Kılavuzu bölüm 01 Temel Bilgiler Çalışma dökümanı ve bilgi için kurumsal iletişim bölümü ile iletişime geçiniz. marcom@igairport.com 2-3 iga havalimani

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Detaylı

2LOGOTYPEGİRİŞ

2LOGOTYPEGİRİŞ 2LOGOTYPE GİRİŞ 2.1 Logotype ın Renkli Kullanımı / Türkçe 2.2 Logotype ın Renkli Kullanımı / İngilizce 2.3 Logotype ın Siyah-Beyaz Kullanımı 2.4 Logotype ın Renkli Zeminde Dişi Kullanımı 2.5 Logotype ın

Detaylı

Marka ve Görsel Kimlik Rehberi Haziran 2017 Tarihi Not Alın!

Marka ve Görsel Kimlik Rehberi Haziran 2017 Tarihi Not Alın! Marka ve Görsel Kimlik Rehberi 2017 10 Haziran 2017 Tarihi Not Alın! 01 İÇERİK Şu anda bakmakta olduğunuz paket, markalaşmış özel bir gün olan Global Wellness Day in kurumsal kimlik standartlarını gösteren

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu Amblem ve Amblem Renk Değerleri (Pantone ve Trikromi baskı için) C:0 M:100 Y:100 K:10 R:215 G:25 B:32 Pantone 485 TEMEL UNSURLAR İngilizce Amblem ve Amblem Renk Değerleri (Pantone

Detaylı

Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik. www.partibeta.com

Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik. www.partibeta.com Partibeta Beta Parti Malzemeleri A.Ş. nin tescilli markasıdır. Kurumsal Kimlik www.partibeta.com Titiz bir çalışma sonucunda oluşturulan elinizdeki kılavuz, tüm iletişim ortamlarında, Partibeta kurumsal

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi içindekiler Giriş 3 1. YTONG Logosu 4 2. Logonun Kullanımı 5 3. Logoda Güvenlik Alanı 6 4. Logonun Minimum Kullanımı 7 5. Logonun Hatalı Kullanımları 8 5.1. Logonun Hatalı Kullanımları

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI

KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI KURUMSAL KİMLİK KİTAPÇIĞI TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER TEMEL UNSURLAR, TEMEL İLKELER Kurumsal kimlik, bir kuruluşun temel stratejileri doğrultusunda görsel bir bütünlük sağlayarak kendini ifade etme biçimidir.

Detaylı

İçindekiler KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU

İçindekiler KURUMSAL KİMLİK KLAVUZU İçindekiler 1 2 3 4 5 6 7 8 9 AMBLEM / LOGO ORANLARI BASILI MALZEMELER AÇIKHAVA UYGULAMALARI TABELA VE YÖNLENDiRMELER AMBALAJ UYGULAMALARI DiJiTAL UYGULAMALAR PERSONEL KARTLARI BAYRAKLAR PROMOSYONLAR KURUMSAL

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi Kurumsal Kimlik Rehberi İÇİNDEKİLER Bölüm 1 Logo Logo Oran Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü Yardımcı Tasarım Elemanı Temel Renkler Yardımcı Renkler Zemin Üzerinde Kullanımlar 1 Zemin Üzerinde

Detaylı

AMBLEM. Belediyemizin amblemi; yıldız ve K harfinin stilize edilmiş halidir.

AMBLEM. Belediyemizin amblemi; yıldız ve K harfinin stilize edilmiş halidir. KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2011 4 AMBLEM Amblem, kurumsal kimliğin temel taşıdır. Etkin bir kurumsal kimlik çalışması doğru çizgilere ve değerlere sahip çıkan bir amblem tasarımı ile başlar. Kurumsal kimlikte

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU AMBLEM - LOGOTYPE YATAY KULLANIM Turyap amblemi kurum kimliğini oluşturan temel grafik öğelerin başında gelmektedir. Amblem ve logotype ın yatay temel oranları yanda belirtilmiştir.

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ AMERiKAN ESTETiK YAZISI Amerikan Estetik yazısı Amerikan ve Estetik olarak iki farklı font kullanılarak tasarlanmıştır. Amerikan yazısı Cabin fontu, Estetik yazısı ise Roboto fontu

Detaylı

İNDEKS INDEX Logotayp 218 İngilizce Logotayp 219 Güvenlik Alanı 220 Renk 221 Kurumsal Yazı Karakteri 222 Kurumsal Materyaller 223

İNDEKS INDEX Logotayp 218 İngilizce Logotayp 219 Güvenlik Alanı 220 Renk 221 Kurumsal Yazı Karakteri 222 Kurumsal Materyaller 223 216 İNDEKS INDEX Logotayp Logotype İngilizce Logotayp English Logotype Güvenlik Alanı Safety Area Renk Color Kurumsal Yazı Karakteri Primary Typeface Kurumsal Materyaller Corporate Materials 218 219 220

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. LOGO TEMELLERİ VE RENKLER 2. KURUMSAL DÖKÜMANLAR 3. BAYRAK, FLAMA VE TABELA 4. DİĞER

İÇİNDEKİLER 1. LOGO TEMELLERİ VE RENKLER 2. KURUMSAL DÖKÜMANLAR 3. BAYRAK, FLAMA VE TABELA 4. DİĞER İÇİNDEKİLER 1. LOGO TEMELLERİ VE RENKLER 2. KURUMSAL DÖKÜMANLAR 3. BAYRAK, FLAMA VE TABELA 4. DİĞER 1. LOGO TEMELLERİ VE RENKLER 1. LOGO TEMELLERİ VE RENKLER HDP Kısa Logosu Dikey Kullanım Halkların Demokratik

Detaylı

K U R U M S A L. K i M L i K K I L A V U Z U

K U R U M S A L. K i M L i K K I L A V U Z U K U R U M S A L K İ M L İ K K I L A V U Z U K U R U M S A L K i M L i K K I L A V U Z U İçindekiler OSMANİYE BELEDİYESİ 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 AMBLEM VE LOGOTYPE Tanım... 7 Amblem... 9 Amblem

Detaylı

Tarihi Not alın 8 Haziran 2019

Tarihi Not alın 8 Haziran 2019 Tarihi Not alın 8 Haziran 2019 Marka ve Görsel Kimlik Rehberi 2019 01 İÇERİK Şu anda bakmakta olduğunuz dosya, markalaşmış özel bir gün olan Global Wellness Day'in kurumsal kimlik standartlarını gösteren

Detaylı

Ben ve Kök Hücrem. Kök Hücre (İlik) Nakilleri İçin Bir Rehber

Ben ve Kök Hücrem. Kök Hücre (İlik) Nakilleri İçin Bir Rehber Ben ve Kök Hücrem Kök Hücre (İlik) Nakilleri İçin Bir Rehber Ben ve Kök Hücrem Kök Hücre (İlik) Nakilleri İçin Bir Rehber Kanserle Dans Derneği Yayınları Eylül - 2013 İçindekiler 01 03 04 05 06 07 11

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LOGO KULLANIM KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ STANDARTLARI LOGO LOGO STANDARTLARI

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LOGO KULLANIM KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ STANDARTLARI LOGO LOGO STANDARTLARI 1 LOGO STANDARTLARI LOGO STANDARTLARI 2 a a LOGO (TÜRKÇE) C:100 M:87 Y:28 K:21 Kullanılacak alanların boyutlarına göre logo ölçüleri de aynı oranda değiştirilmelidir. C:100 M:57 Y:0 K:7 C:0 M:67.3 Y:68.48

Detaylı

Kurumsal Kimlik Rehberi

Kurumsal Kimlik Rehberi INDUSTRY & BUSINESS ASSOCIATION Kurumsal Kimlik Rehberi Institutional Identification Guide İSTANBUL Balıkesir İçindekiler 1.1. Kurumsal Kimlik 1.2. Terminoloji 1.3a. Amblem (Çizim Kuralları) 1.3b.Amblem

Detaylı

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 1 2 Van Büyükşehir Belediyesi nin amblem ve logosunda kentin en önemli üç öğesi olan ; Van, Göl ve Güneş temel öğeler olarak kullanılmıştır. Büyükşehir logosu, en sade ve anlaşılabilinir

Detaylı

Size de çok iyi gelecek. Kurumsal Kimlik Rehberi

Size de çok iyi gelecek. Kurumsal Kimlik Rehberi Size de çok iyi gelecek Kurumsal Kimlik Rehberi TEMEL İLKELER Bu kılavuz; kurumsal kimliğin temel öğelerini, logoyu, logonun biçimlerini içerir. Uygulayıcı kişiler ve kuruluşların Kadoil ile ilgili hazırladıkları

Detaylı

Bu bağlamda, yarattığımız markamızı ve logomuzu en iyi anlatacak ve koruyacak olan bu kurumsal kimlik kılavuzunu oluşturduk.

Bu bağlamda, yarattığımız markamızı ve logomuzu en iyi anlatacak ve koruyacak olan bu kurumsal kimlik kılavuzunu oluşturduk. Sunuş Çocuk ve Aile Fuar'ı, katılımcı firmaların hedef kitlesine ulaşmasında en etkin pazarlamaplatformu iddiası ile kurulmuştur. Goca Fuarcılık ve Messe Berlin işbilirliği ile gerçekleştirilen Çocuk ve

Detaylı

Temel İlkeler Sembol. Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır.

Temel İlkeler Sembol. Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır. Sembol Koç Üniversitesi nin sembolü, koç boynuzu formundan hareketle tasarlanmıştır. 1 Yazı Üniversitenin adı Lubalin fontu ile yazılmış ve Ç harfinin fonta özgü çengeli revize edilmiş, kare biçimine getirilmiştir.

Detaylı

DENİZLİ SANAYİ ODASI Kurumsal Kimlik Kılavuzu

DENİZLİ SANAYİ ODASI Kurumsal Kimlik Kılavuzu DENİZLİ SANAYİ ODASI Kurumsal Kimlik Kılavuzu Temel Grafik Standartları DENİZLİ / 2013 DENİZLİ SANAYİ ODASI KURUMSAL KiMLiK KILAVUZU Bu Kurumsal Kimlik Kılavuzu, Denizli Sanayi Odası nın tüm iletişim uygulamalarında

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu 12 Mart 2014

Kurumsal Kimlik Kılavuzu 12 Mart 2014 Kurumsal Kimlik Kılavuzu Mart 0 .0 Sunuş Sunuş Kısaca Kılavuz ve Firstgate Firstgate The Event Company Firstgate, hazırladığı her projeyi özgün kılmayı ve çalıştığı kurumsal firmalara profesyonel anlamda

Detaylı

PROJELER İÇİN GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ

PROJELER İÇİN GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ PROJELER İÇİN GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ ÖNSÖZ Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)kapsamında hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği nin ortak finansmanı ile yürütülen İnsan Kaynaklarının

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU içindekiler : Logo Kullanım Renkler Siyah Beyaz Kullanım Zemin Üzeri Kullanım Minimum Kullanım Fotoğraf ve Desen Üzerinde Kullanım Yanlış Kullanımlar Renk Seperasyonu Yazı Karakterleri

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ

KURUMSAL KİMLİK REHBERİ KURUMSAL KİMLİK REHBERİ içindekiler 01.TEMEL ESASLAR 01.A. Logotype Ölçü ve Oranlar 01.B. Güvenlik Alanı 01.C. Minimum Boyut 01.D. Tek Renkli Kullanım 01.E. Zeminli ve Negatif Kullanım 01.F. Görsel Üzerinde

Detaylı

İçindekiler. 2. Bölüm: Kurumsal Malzemeler Kartvizit Antetli Kağıt Saygılarımızla Kartı

İçindekiler. 2. Bölüm: Kurumsal Malzemeler Kartvizit Antetli Kağıt Saygılarımızla Kartı GİRİŞ Bu kılavuz, Köfteci Hüsmen Aga Markasının kurumsal kimliğindeki görsel öğelerin kapsamını ve uygulama kurallarını açıklamaktadır. Bugüne kadar süregelen köklü, güçlü ve güvenilir kurum kimliğimizin

Detaylı

Kurumsal Kimlik, halkla ilişkilerde kurumun görünen yüzüne verilen isimdir. Kurumun kendini temsil ve ifade etme şeklidir. Kurumu anımsatacak tasarımın ve renklerin hangi ölçülerde, nasıl kullanılması

Detaylı

SiViL TOPLUM DESTEKLERi

SiViL TOPLUM DESTEKLERi SiViL TOPLUM DESTEKLERi SiViL TOPLUM DESTEKLERi YTB SİVİL TOPLUM DESTEKLERİ GÖRÜNÜRLÜK REHBERİ Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nın yayınıdır. BASIM TARİHİ: Aralık 2015 İLETİŞİM:

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Kurumsal Kimlik Kılavuzu Giriş 2012 yılında180 m2 alanda forklift parçaları, vagon ve treyler yedek parçaları imalatı yapmak üzere faaliyetlerine başlamıştır. Bugün işinde gösterdiği kalite anlayışı ve

Detaylı

ALE TEKNOLOJİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

ALE TEKNOLOJİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU ALE TEKNOLOJİ KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU AMBLEM & LOGOTYPE ALE Teknoloji kurum kimliğinin önemli bir görsel unsuru olan amblem & logotype, kullanımında bazı standart ve ölçülere dayanmaktadır. Ana renkleri

Detaylı

OTOMOTİV. www.klasotomotiv.com. Kurumsal Kimlik. Klas Automotive Corporate Identity

OTOMOTİV. www.klasotomotiv.com. Kurumsal Kimlik. Klas Automotive Corporate Identity Klas Automotive Corporate Identity Kurumsal Kimlik Vizyon / Misyon Vizyon Sektörde uluslararası platformda entegrasyonu sağlayarak, rmamızın adına yakışan profesyonellikle çalışmak ana hede mizdir. Deneyimli,

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU İçindekiler Bakan Mesajı 3 Misyonumuz/Vizyonumuz 4 Kılavuz Hakkında 5 Nasıl Kullanılır 6 Logo 7 Milimetrik Görünüm 9 Oranlar 12 Minimum Kullanım 13 Yatay

Detaylı

Kurumsal Kimlik Kılavuzu 2013. www.isef.org.tr

Kurumsal Kimlik Kılavuzu 2013. www.isef.org.tr Kurumsal Kimlik Kılavuzu 2013 Kurum Kimliği Kılavuzu 2013 KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 0 0 3 LOGO KULLANIMI 1.1 Oranlar 07 1.2 Renkler 08 1.3 Renkli/Siyah-Beyaz/Tek Renk 09 1.4 Minimum Kullanım 10 1.5 Hatalı

Detaylı

LOGO KULLANIM KILAVUZU. www.opalon.com.tr

LOGO KULLANIM KILAVUZU. www.opalon.com.tr LOGO KULLANIM KILAVUZU www.opalon.com.tr www.opalon.com.tr OPAL ON PREFABRİK YAPILAR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ www.opalon.com.tr 01 MODON 02 LOGO TANIMI 03 LOGO ÖLÇÜLERİ 04 DIŞ ALAN KULLANIMI

Detaylı

KURUMSAL MARKA KURALLARI

KURUMSAL MARKA KURALLARI Marka Kuralları Kitapçığı KURUMSAL MARKA KURALLARI İLETİŞİM TELEFON online Adres YILDIZ ENTEGRE A.Ş. Arslanbey OSB Mah. 1.Cad. No:13, 41285, Kartepe KOCAELİ / TÜRKİYE Telefon: +90 262 316 61 00 E-mail:

Detaylı

Logo. Logotype 1962 ITALIA

Logo. Logotype 1962 ITALIA Logo Mitolojide Anka Kuºu, küllerinden doğmayı ve yeniden canlanmayı temsil eder. Logodaki Anka Kuºu da fiziksel ve ruhsal yenilenmeyle gelen yeni bir hayatın baºlangıcını ifade eder. Orta kısımda bulunan

Detaylı

Renkli Olmayan Baskılarda Logonun Kullanımı

Renkli Olmayan Baskılarda Logonun Kullanımı Renkli Olmayan Baskılarda Logonun Kullanımı Kurumsal Kimlik Kılavuzu 1 2 Kurumsal Kimlik Kılavuzu Renkli Olmayan Baskılarda Logonun Kullanımı Renkli Olmayan Baskılarda Logonun Kullanımı Kurumsal Kimlik

Detaylı

Mavi C:70 M:35 Y:0 K:0 Yeşil C:70 M:0 Y:100 K:0 Turuncu C:0 M:52 Y:100 K:0 Siyah C:50 M:50 Y:50 K:100 Kırmızı C:0 M:100 Y:100 K:20

Mavi C:70 M:35 Y:0 K:0 Yeşil C:70 M:0 Y:100 K:0 Turuncu C:0 M:52 Y:100 K:0 Siyah C:50 M:50 Y:50 K:100 Kırmızı C:0 M:100 Y:100 K:20 ASKAJANS ın logosu yatay bir formattadır. Logodaki ASK yazının sol tarafında üç (3) renkten oluşan soldan sağa kırk beş (45) derecelik açılara sahip yatay figürler bulunmaktadır. Logonun boyutları basılı

Detaylı