EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI"

Transkript

1 EYLÜL 26-0 EYLÜL (2. Hafta) 2 GEOMETRİK CİSİMLER VE ŞEKİLLER ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER EYLÜL 19-2 EYLÜL (1. Hafta) ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER 1.Bir örüntüdeki ilişkiyi belirler. 1.ÜNİTE Nesnelerin, belli bir düzen içinde yerleştirilmesinin bir örüntü olduğu fark ettirilir. Geometrik cisimler, resimler veya çevredeki malzemeler kullandırılarak örüntüler oluşturulur. [!] Örüntüler; somut nesneler, modeller, resimli kartlar, çizilmiş hazır şekiller vb. malzemelerle çizim yaptırılmadan oluşturulur. [!] Oluşturulan örüntülerdeki ilişkiler sözel olarak da açıklatılır. [!] En çok üç ögeden oluşan tekrarlı örüntüler kullanılır. [!] Örüntüler tekrar eden en az iki bölümle verilir. 2. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar. 1.Geometrik cisimlerden küp, prizma, silindir, koni ve küreye benzeyen nesneleri belirtir. Öğrencilerin somut nesne ve modellerle oluşturulmuş bir örüntüdeki ilişkiyi belirleyip örüntüyü devam ettirmeleri sağlanır. Paket, kutu, kamp çadırı, küp şeker, varil, pet şişe, huni, külâh, top, portakal, karpuz, makara vb. modeller yardımıyla küp, prizma, silindir, koni ve kürenin biçim özellikleri algılatılır. Meyve, oyuncak vb. çevresindeki eşyalardan oluşan karma bir nesne grubundan küp, prizma, silindir, koni ve küreye benzeyenler seçtirilerek öğrencilerin bunları sınıflamaları sağlanır. Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı Görsel Okuma (Kazanım 4) Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim (Kazanım ) Rehberlik ve Psikolojik Danışma ( Kazanım 9) [!] Örüntüler; somut nesneler, modeller, resimli kartlar, çizilmiş hazır şekiller vb. malzemelerle çizim yaptırılmadan oluşturulur. [!] Oluşturulan örüntülerdeki ilişkiler sözel olarak da açıklatılır. [!] En çok üç ögeden oluşan tekrarlı örüntüler kullanılır. [!] Örüntüler tekrar eden en az iki bölümle verilir.

2 GEOMETRİK CİSİMLER VE ŞEKİLLER 2 EKİM 0-07 EKİM (. Hafta) GEOMETRİK CİSİMLER VE ŞEKİLLER 1.ÜNİTE 1.Geometrik cisimlerden küp, prizma, silindir, koni ve küreye benzeyen nesneleri belirtir. Paket, kutu, kamp çadırı, küp şeker, varil, pet şişe, huni, külâh, top, portakal, karpuz, makara vb. modeller yardımıyla küp, prizma, silindir, koni ve kürenin biçim özellikleri algılatılır. Meyve, oyuncak vb. çevresindeki eşyalardan oluşan karma bir nesne grubundan küp, prizma, silindir, koni ve küreye benzeyenler seçtirilerek öğrencilerin bunları sınıflamaları sağlanır. Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı Görsel Okuma (Kazanım 4) Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim (Kazanım ) [!] Prizma modellerinden adları verilmeden yalnızca üçgen, dikdörtgen ve kare prizma kullandırılır. Ayrıt, köşe ve yüzlerin sayılarından söz edilmez. 2. Küp, prizma, silindir, koni ve küre modellerini kullanarak farklı yapılar oluşturur. Farklı büyüklükteki geometrik cisimleri kullandırarak bina, eşya vb. modeller yaptırılır. Oluşturulan modellerin hem bütününün hem de parçalarının görünümü hakkında yorum yaptırılır. Rehberlik ve Psikolojik Danışma ( Kazanım 9)

3 UZAMSAL İLİŞKİLER EKİM EKİM (4. Hafta) GEOMETRİK CİSİMLER VE ŞEKİLLER ÜNİTE 2. Küp, prizma, silindir, koni ve küre modellerini kullanarak farklı yapılar oluşturur. 1.Uzamsal ilişkileri ifade etmek için uygun terimleri kullanır. Farklı büyüklükteki geometrik cisimleri kullandırarak bina, eşya vb. modeller yaptırılır. Oluşturulan modellerin hem bütününün hem de parçalarının görünümü hakkında yorum yaptırılır. Resim, tablo, fotoğraf, park, okul, sınıf ortamları vb. modellerin her biri bir bütünlük içinde ele alınıp uzamsal ilişkilerin gösterilmesi ve açıklanması sağlanır. Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı Görsel Okuma (Kazanım 4) Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim (Kazanım ) Rehberlik ve Psikolojik Danışma ( Kazanım 9) [!] Prizma modellerinden adları verilmeden yalnızca üçgen, dikdörtgen ve kare prizma kullandırılır. Ayrıt, köşe ve yüzlerin sayılarından söz edilmez. [!] Uzamsal ilişkiler, yer-durum ve doğrultu-yön anlamında ele alınır. [!] Uzamsal ilişkilerde kullanılan terimlerde Türk Dil Kurumunun Türkçe Sözlük ündeki anlamlar esas alınır.

4 2 EŞLİK EKİM 17-21EKİM (. Hafta) UZAMSAL İLİŞKİLER 2.Bir model üzerindeki ögelerin birbirine göre durumlarını uzamsal ilişkilerin uygun terimlerini kullanarak açıklar. 1. Eş nesnelere örnekler verir. 1.ÜNİTE Öğrenciler; lego, oyun hamuru vb. malzemeleri kullanarak bir tema oluşturur. Bu temada yer alan ögeler arasındaki uzamsal ilişkiler anlattırılır. Eşlik kavramı; sınıf ortamındaki malzemeler, küp şekerler, madenî ve kâğıt paralar; vücudumuzun el, kol, ayak, göz vb. organları; aynı numaralı ayakkabı, eldiven vb. modellerle fark ettirilir. Çoğaltma, karbon kâğıdı ile kopyalama, boyama, baskı vb. etkinliklerle eş şekil ve desenler yaptırılır. Örüntü ve Süslemeler Doğal sayılar Uzunlukları ölçme Örüntü ve Süslemeler Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı (Kazanım 4) Hayat Bilgisi dersi Okul Heyecanım teması (Kazanım A.1.9) Kişisel Değerlendirme formu ile değerlendirilir. Resim, kroki, şema ve plan inceleme [!] Dik prizma, dik dairesel silindir ve koni modelleri kullandırılır. [!] Uzamsal ilişkiler açıklatılırken belirli bir referans noktası alınır. [!] Eşlik ve eşitlik kavramlarının karıştırılmamasına dikkat edilir. Eşlik teriminin somut nesneler; eşitlik teriminin, sayılar gibi soyut kavramlar için kullanıldığı belirtilir.

5 UZUNLUKLARI ÖLÇME EKİM EKİM (6. Hafta) 2 EŞLİK 1. Eş nesnelere örnekler verir. 1. Nesneleri uzunlukları yönünden karşılaştırarak ilişkilerini belirtir. 1.ÜNİTE Eşlik kavramı; sınıf ortamındaki malzemeler, küp şekerler, madenî ve kâğıt paralar; vücudumuzun el, kol, ayak, göz vb. organları; aynı numaralı ayakkabı, eldiven vb. modellerle fark ettirilir. Çoğaltma, karbon kâğıdı ile kopyalama, boyama, baskı vb. etkinliklerle eş şekil ve desenler yaptırılır. Farklı uzunluktaki kalemlerin, cetvellerin, ayakkabı bağlarının vb. nesnelerin uzunlukları karşılaştırılır ve sonuç sözlü olarak ifade ettirilir. Bir öğrencinin, boy uzunluğuna göre sıralanmış en çok beş öğrenci grubundaki yeri buldurulur. İp, kalem, kâğıt şerit, pipet vb. bir nesnenin, uzunluklarına göre sıralanmış, en çok beş nesne grubundaki yeri buldurulur. Örüntü ve Süslemeler Doğal sayılar Uzunlukları ölçme Örüntü ve Süslemeler Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı (Kazanım 4) Hayat Bilgisi dersi Okul Heyecanım teması (Kazanım A.1.9) Kişisel Değerlendirme formu ile değerlendirilir. [!] Eşlik ve eşitlik kavramlarının karıştırılmamasına dikkat edilir. Eşlik teriminin somut nesneler; eşitlik teriminin, sayılar gibi soyut kavramlar için kullanıldığı belirtilir. [!] En çok üç nesne karşılaştırılır. Karşılaştırmada, ölçmeye başvurulmaz; daha uzun, daha kısa, en uzun, en kısa gibi terimler kullandırılarak sezgi ve tahminden yararlandırılır. 2. Bir nesnenin uzunluklarına göre sıralanmış nesne topluluğu içindeki yerini belirler. [!] Seçilen öğrencilerin boy uzunluklarının çok yakın olmamasına dikkat edilir.

6 KASIM KASIM (8. Hafta) DOĞAL SILAR EKİM - KASIM 1 EKİM 04 KASIM (7. Hafta) DOĞAL SILAR 8.Nesne gruplarını azlık ve çokluklarına göre karşılaştırır. 1.ÜNİTE Bir öğrenci onluk kart üstüne kendisinin belirleyeceği miktarda birim küp, düğme, fasulye vb. yerleştirir. Aynı anda diğer öğrenci de kart üzerine aynı nesneden bir miktar yerleştirir. Sonra kartlar yan yana getirilerek karşılaştırılır. Karşılaştırma sonucunu önce sezgiye dayalı sözlü olarak ifade etmeleri istenir. Daha sonra nesneleri saymaları ve sayılarının karşılaştırılması istenir. Burada, gruplandırılacak nesnelerin aynı türden olmasına dikkat ettirilir. Örneğin; bir grup fasulye, birim küp bilye, düğme vb. Karşılaştırma sonucu: Benim nesnelerim seninkinden çoktur veya fazladır, Senin nesnelerinin sayısı benimkilerden azdır veya eksiktir, Benim nesnelerimin sayısı seninkilerle aynıdır veya eşittir gibi cümlelerle ifade ettirilir. Hayat Bilgisi dersi Benim Eşsiz Yuvam teması (Kazanım B.1.7) Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı Görsel Okuma (Kazanım 1) Türkçe dersi Yazma öğrenme alanı Yazma Kurallarını Uygulama (Kazanım ) Hayat Bilgisi dersi Benim Eşsiz Yuvam teması (Kazanım B.1.2) [!] Bu karşılaştırmalarda sezgiye dayalı karar verme esas aldırılır. [!] Öğrenciler, okur yazar duruma geldiklerinde rakamlar harflerle yazdırılır. [!] Rakamların yazılış yönüne dikkat ettirilir. 1.Rakamları okur ve yazar. Rakamlar; önce parmakla havada ve sıra üzerinde yazdırılır. Sonra fasulye, ip ve benzeri nesnelerle sıra üzerinde oluşturulur. Hayat Bilgisi dersi Benim Eşsiz Yuvam teması (Kazanım B.1.7) Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı Görsel Okuma (Kazanım 1) Türkçe dersi Yazma öğrenme alanı Yazma Kurallarını Uygulama (Kazanım ) [!] Öğrenciler, okur yazar duruma geldiklerinde rakamlar harflerle yazdırılır. [!] Rakamların yazılış yönüne dikkat ettirilir. Hayat Bilgisi dersi Benim Eşsiz Yuvam teması (Kazanım B.1.2)

7 KASIM 21-2 KASIM ( 10. ) 2 SILAR DOĞAL SILAR KASIM KASIM (9. Hafta) DOĞAL SILAR 2. Nesne sayısı 10 dan az olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla yazar. 1.ÜNİTE Nesnelerin değişik düzenlerde verildiği durumlarda saymalar yaptırılır. Çeşitli nesne grupları arasında aynı miktarda olanları model alınarak bu miktarların her birinin aynı sayı olduğu fark ettirilir. Hayat Bilgisi dersi Benim Eşsiz Yuvam teması (Kazanım B.1.7) Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı Görsel Okuma (Kazanım 1) Türkçe dersi Yazma öğrenme alanı Yazma Kurallarını Uygulama (Kazanım ) [!] Öğrenciler, okur yazar duruma geldiklerinde rakamlar harflerle yazdırılır. 2. Nesne sayısı 10 dan az olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla yazar. Nesnelerin değişik düzenlerde verildiği durumlarda saymalar yaptırılır. Çeşitli nesne grupları arasında aynı miktarda olanları model alınarak bu miktarların her birinin aynı sayı olduğu fark ettirilir. Hayat Bilgisi dersi Benim Eşsiz Yuvam teması (Kazanım B.1.2) Hayat Bilgisi dersi Benim Eşsiz Yuvam teması (Kazanım B.1.7) Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı Görsel Okuma (Kazanım 1) [!] Öğrenciler, okur yazar duruma geldiklerinde rakamlar harflerle yazdırılır. 7.Bir çokluktan belirtilen sayı kadarını ayırır. Fındık, bilye, fasulye vb. çokluklardan belirtilen sayı kadarını ayırma etkinlikleri yaptırılır.

8 DOĞAL SILAR KASIM - LIK 28 KASIM- 02 LIK (11. Hafta) 2 SILAR 2.ÜNİTE 7.Bir çokluktan belirtilen sayı kadarını ayırır. Fındık, bilye, fasulye vb. çokluklardan belirtilen sayı kadarını ayırma etkinlikleri yaptırılır. Vurmalı bir müzik aleti kullandırarak, alkış veya tempo tutturarak, ip atlatarak, nabız sayarak, merdiven indirerek veya çıkararak vb. önerilen etkinliklerle birer ritmik sayma yaptırılır. Doğal Sayılarla Toplama işlemi Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim (Kazanım ) Yüzlük tabloda onarlı saymalar yaptırılır [!] Birer ritmik saymalar 1 den, onar ritmik saymalar ondan başlatılır içinde ileriye doğru birer ve onar ritmik sayar. Renkli sayma boncukları, iki eldeki parmaklar vb. modellerle onar ritmik sayma yaptırılır.

9 2 DOĞAL SILAR LIK 0-09 LIK (12. Hafta) DOĞAL SILAR 2.ÜNİTE Vurmalı bir müzik aleti kullandırarak, alkış veya tempo tutturarak, ip atlatarak, nabız sayarak, merdiven indirerek veya çıkararak vb. önerilen etkinliklerle birer ritmik sayma yaptırılır. Doğal Sayılarla Toplama işlemi Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim (Kazanım ) Yüzlük tabloda onarlı saymalar yaptırılır [!] Birer ritmik saymalar 1 den, onar ritmik saymalar ondan başlatılır içinde ileriye doğru birer ve onar ritmik sayar. Renkli sayma boncukları, iki eldeki parmaklar vb. modellerle onar ritmik sayma yaptırılır..miktarı 10 ile 20 arasında olan bir grup nesneyi, onluk ve birliklerine ayırarak gösterir, bu nesnelere karşılık gelen sayıyı rakamlarla yazar ve okur. Verilen nesnelerin 10 tanesinden bir onluk oluşturulur. Kalan nesneler birlikler grubu olarak adlandırılır. Birliklerin sağda, onlukların solda gösterilmesinin gerekliliği vurgulanır. Bulunan sayının, sözlü okunuşu ile rakamlarla ifade edilişi arasındaki ilişki vurgulanır.

10 DOĞAL SILAR LIK LIK (1. Hafta) 2 DOĞAL SILAR 2.ÜNİTE ye kadar olan bir sayıya karşılık gelen çokluğu belirler. 20 ye kadar olan bir sayıya karşılık gelen çokluğun farklı nesnelerden oluşturulabileceği vurgulanır. 9.Miktarları 20 den az nesnelerden oluşan iki gruptaki nesneleri bire bir eşler, grupların nesne sayılarını karşılaştırır. 20 ye kadar olan bir sayıya karşılık gelen çokluğun farklı nesnelerden oluşturulabileceği vurgulanır. Öğrenciler, iki nesne grubu oluşturarak bu grupların nesneleri arasında bire bir eşleme yaparlar. Karşılaştırma sonucunu sözlü ve yazılı olarak ifade ederler. [!] Nesne sayıları karşılaştırılırken büyük, küçük veya eşit kelimelerinden uygun olanı kullanılır. Sembol kullanılmaz. [!] Az, çok, aynı kelimeleri kullanılarak da karşılaştırmalar yaptırılır.

11 2 DOĞAL SILAR LIK 19-2 LIK (14. Hafta) DOĞAL SILAR 9.Miktarları 20 den az nesnelerden oluşan iki gruptaki nesneleri bire bir eşler, grupların nesne sayılarını karşılaştırır. 2.ÜNİTE 20 ye kadar olan bir sayıya karşılık gelen çokluğun farklı nesnelerden oluşturulabileceği vurgulanır. Öğrenciler, iki nesne grubu oluşturarak bu grupların nesneleri arasında bire bir eşleme yaparlar. Karşılaştırma sonucunu sözlü ve yazılı olarak ifade ederler. [!] Nesne sayıları karşılaştırılırken büyük, küçük veya eşit kelimelerinden uygun olanı kullanılır. Sembol kullanılmaz. [!] Az, çok, aynı kelimeleri kullanılarak da karşılaştırmalar yaptırılır. 10. Sıra bildiren ilk yirmi sayıyı kullanır. Öğrencilerin, okula gelirken yanlarında bulundurması gereken en çok 10 nesne, önem durumuna göre sıralatılır. Nesnelerin bu sıralamadaki yeri, sıra bildiren sayılar kullanılarak belirletilir.

12 OCAK OCAK (16. Hafta) 2 ZAMANI ÖLÇME TABLO LIK 26-0 LIK (1. Hafta) DOĞAL SILAR 10. Sıra bildiren ilk yirmi sayıyı kullanır. 2.ÜNİTE Öğrencilerin, okula gelirken yanlarında bulundurması gereken en çok 10 nesne, önem durumuna göre sıralatılır. Nesnelerin bu sıralamadaki yeri, sıra bildiren sayılar kullanılarak belirletilir. Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim (Kazanım 18) Rehberlik ve Psikolojik Danışma (Kazanım 2) Hayat Bilgisi dersi Dün, Bugün, Yarın teması (Kazanım C.1.11) 1.Tabloları okur. Öğrenciler günlük/haftalık televizyon programlarını, okuldaki günlük beslenme tablosunu, takvim, sınıftaki öğrenci gelişim tablolarını, ders çizelgelerini, okul servislerinin hareket çizelgelerini vb. sıkça karşılaştıkları veya kullandıkları tabloları okurlar. Türkçe dersi Konuşma öğrenme alanı Tür Yöntem ve Tekniklere Uygun Konuşma ( Kazanım ) [!] Tablo oluşturma etkinlikleri yaptırılmaz. [!] Etkinliklerde, bu sınıf düzeyinin kolay algılayabileceği ve okuyabileceği tablolar kullanılır. 2. Saat modeli oluşturarak saat başlarını okur. Karton, köpük vb. nesneler kullandırılarak bir saat modeli yaptırılır. Bu model üzerinde saat başlarında akrep ve yelkovanın yerleri belirletilir. [!] Sayısal saat modeli kullanılmaz. [!] Yelkovanın saat başlarında her zaman 12 nin üzerinde olduğuna dikkat çekilir.

13 OCAK OCAK (18. Hafta) DOĞAL SILARLA TOPLAMA İŞLEMİ OCAK 09-1 OCAK (17. Hafta) DOĞAL SILARLA TOPLAMA İŞLEMİ ÖĞRENM E 1.Toplamanın bir araya getirme, ekleme ve çoğaltma anlamlarını fark eder..ünite Farklı renkten kalemlerin bulunduğu kalemlikten belli bir renkte olanları bir araya getirme; nakil yoluyla sınıfa gelen öğrencilerin eklenmesiyle sınıf mevcudunun artması; harçlıklarla alınan oyuncakların çoğalması vb. durumlarla toplama işlemi fark ettirilir. [!] Ve, ile, daha gibi bağlaçlar kullanılarak dört işlemin her biri ifade edilebildiğinden bu bağlaçlarla toplama işleminin özdeşleştirilmemesi gerekir. 2.Toplamları 20 ye kadar olan iki doğal sayının toplamını bulur, matematik cümlesini yazar ve modelle gösterir. Onluk kartlar, birim küpler, sayı çubukları, fasulyeler, denge modeli vb. kullanılarak belirli iki sayının toplamının bu modellerdeki miktarlara karşılık gelen sayı olduğu belirtilir ve matematik cümlesi yazdırılır. Doğal sayılar Türkçe dersi Yazma öğrenme alanı Yazma Kurallarını Uygulama (Kazanım ) [!] Toplanan ve toplam kelimeleri ile + işaretinin toplama işlemine ait ifadeler olduğu vurgulanır. [!] İki doğal sayının toplanmasıyla ilgili yeterince deneyim kazandırıldıktan sonra, üç doğal sayıyla toplama işlemleri de yaptırılır. [!] Yan yana toplama işleminde eşit işaretinin (=) anlamı vurgulanır.

14 ŞUBAT 1-17 ŞUBAT (20. Hafta) DOĞAL SILARLA TOPLAMA İŞLEMİ ŞUBAT ŞUBAT (19. Hafta) DOĞAL SILARLA TOPLAMA İŞLEMİ 2 DOĞAL SILARLA TOPLAMA İŞLEMİ ÖĞRENM E. ÜNİTE.Toplama işleminde sıfırın etkisini nedenleriyle açıklar. Somut nesnelerle ve modellerle sıfırla toplama işlemi kavratılır. Öğrencilerden, sıfırın toplama işlemi üzerindeki etkisini gösteren bir öykü anlatmaları veya resim çizmeleri istenir ye kadar olan doğal sayıları, iki doğal sayının toplamı biçiminde yazar. Sayı çubukları, onluk kartlar, birim küpler, fasulyeler vb. somut nesne ve modeller kullandırılarak etkinlikler yaptırılır. 4. Toplamları 20 yi geçmeyen iki doğal sayının toplandığı bir işlemde, toplam ile toplananlardan biri verildiğinde verilmeyen toplananı bulur. Sayı çubukları, onluk kartlar, birim küpler, fasulyeler vb. modellerle toplamanın ekleme, karşılaştırma ve parça bütün durumları kullanılarak verilmeyen toplananı belirlemeye yönelik etkinlikler yaptırılır. Doğal sayılar [!] Verilmeyen toplanan buldurulurken çıkarma işlemi yaptırılmaz.

15 2 DOĞAL SILARLA TOPLAMA İŞLEMİ ŞUBAT ŞUBAT (21. Hafta) DOĞAL SILARLA TOPLAMA İŞLEMİ 4. Toplamları 20 yi geçmeyen iki doğal sayının toplandığı bir işlemde, toplam ile toplananlardan biri verildiğinde verilmeyen toplananı bulur.. Toplama işleminde, toplananların yerleri değiştirildiğinde toplamın değişmediğini gösterir.. ÜNİTE Sayı çubukları, onluk kartlar, birim küpler, fasulyeler vb. modellerle toplamanın ekleme, karşılaştırma ve parça bütün durumları kullanılarak verilmeyen toplananı belirlemeye yönelik etkinlikler yaptırılır. Sayı çubukları, onluk kartlar, birim küpler, fasulyeler vb. modellerle toplamanın ekleme, karşılaştırma ve parça bütün durumları kullanılarak verilmeyen toplananı belirlemeye yönelik etkinlikler yaptırılır. Doğal sayılar [!] Verilmeyen toplanan buldurulurken çıkarma işlemi yaptırılmaz. [!] Bu sınıftaki sayı sınırlılıkları içinde kalınarak özellik fark ettirilir.

16 DOĞAL SILARLA TOPLAMA İŞLEMİ 2 ŞUBAT MART 27 ŞUBAT 0 MART (22. Hafta) ZAMANI ÖLÇME. ÜNİTE 1.Takvim üzerinde günü ve ayı belirtir. 9.Doğal sayılarla toplama işlemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. İçinde bulunulan yıla ait farklı takvim örnekleri sınıfa getirilerek incelettirilir. Bayram günleri, tatil günleri, yaş günü, hafta sonları gibi çocuk için önemli olan tarihler takvim üzerinde işaretletilir. Yaşadığı gün, bir önceki gün ve bir sonraki günün tarihleri takvim kullandırılarak buldurulur. Öğrencinin günlük yaşamıyla ilgili, öğrencilere mümkün olduğunca gerçekçi gelecek ve toplama işlemi yapmasını gerektiren çeşitli durumlar içeren problemler kullanılmalıdır. Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim (Kazanım 18) Rehberlik ve Psikolojik Danışma (Kazanım 2) Hayat Bilgisi dersi Dün, Bugün, Yarın teması (Kazanım C.1.11) İnsan Hakları ve Vatandaşlık (Kazanım 1) 1. Milli bayram günlerini takvimde işaretleme 2. Aile ile ilgili özel günleri takvimde işaretleme Sınıfta yapılan demokratik bir seçim sonucunda, iki başkan adayının oylarının toplamı 20 olarak belirlenmiştir. Adaylardan biri 12 oy aldığına göre diğer aday kaç oy almıştır? [!] Sayısal saat modeli kullanılmaz. [!] Yelkovanın saat başlarında her zaman 12 nin üzerinde olduğuna dikkat çekilir. [!] Bu sınıftaki sayı sınırlılıkları içinde kalınır.

17 2 DOĞAL SILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ MART MART (2. Hafta) DOĞAL SILARLA TOPLAMA İŞLEMİ 9.Doğal sayılarla toplama işlemini gerektiren problemleri çözer ve kurar.. ÜNİTE / 4. ÜNİTE Öğrencinin günlük yaşamıyla ilgili, öğrencilere mümkün olduğunca gerçekçi gelecek ve toplama işlemi yapmasını gerektiren çeşitli durumlar içeren problemler kullanılmalıdır. İnsan Hakları ve Vatandaşlık (Kazanım 1) Sınıfta yapılan demokratik bir seçim sonucunda, iki başkan adayının oylarının toplamı 20 olarak belirlenmiştir. Adaylardan biri 12 oy aldığına göre diğer aday kaç oy almıştır? [!] Bu sınıftaki sayı sınırlılıkları içinde kalınır içinde geriye birer sayar. Geriye doğru birer sayma etkinlikleri yapılır.

18 MART MART (2. Hafta) DOĞAL SILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ MART 1-17 MART (24. Hafta) DOĞAL SILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ içinde geriye birer sayar. Geriye doğru birer sayma etkinlikleri yapılır. 4. ÜNİTE 1-20 ye kadar doğal sayıları yazar ve okur. 1. Çıkarmanın ayırma, azaltma ve eksiltme anlamlarını fark eder. Masa veya sıra üzerinde bir arada verilen nesne grubundan (kalemler, silgiler, kitaplar, defterler, kâğıtlar vb.) aynı veya değişik cinsten belli sayıdaki nesneleri ayırma; parasının bir kısmını harcayarak eksiltme; sınıf mevcudunun azalması vb. durumlarla çıkarma fark ettirilir..

19 NİSAN 0-07 NİSAN (27. Hafta) DOĞAL SILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ MART 27-1 MART (26. Hafta) DOĞAL SILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ ye kadar olan iki doğal sayının farkını bulur, matematik cümlesini yazar ve modellerle gösterir. 4. ÜNİTE Onluk kartlar, birim küpler, sayı çubukları, fasulyeler vb. modellerden biri seçtirilir. Bunların içinden belirtilen sayı kadarı ayırtılır (azaltılır, çıkartılır, ). Kalanların miktarının bu iki sayının farkı olduğu vurgulanır. Türkçe dersi Yazma öğrenme alanı Yazma Kurallarını Uygulama (Kazanım ) [!] Eksilen, çıkan, fark kelimeleri ile işaretinin, çıkarma işlemine ait ifadeler olduğu vurgulanır..bir doğal sayıdan aynı doğal sayı çıkarıldığında sıfır elde edildiğini gösterir. Somut nesne ve modellerle sıfırın elde edilişi, aşağıda verilen modeldeki gibi etkinliklerle keşfettirilir.

20 2 PLARIMIZ NİSAN NİSAN (29. Hafta) DOĞAL SILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ NİSAN NİSAN (28. Hafta) DOĞAL SILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ HAFT A 4.Bir çıkarma işleminde verilmeyen eksilen veya çıkanı bulur. 4.Bir çıkarma işleminde verilmeyen eksilen veya çıkanı bulur. Problemleri modelleyerek çözmeleri sağlanır. 4.ÜNİTE 8 tane düğmem vardı. Düğmelerimden bir kısmını anneme verince düğmem kaldı. Anneme kaç düğme verdim? 8 = Problemleri modelleyerek çözmeleri sağlanır. 8 tane düğmem vardı. Düğmelerimden bir kısmını anneme verince düğmem kaldı. Anneme kaç düğme verdim? 8 = [!] Verilmeyen terimin belirlenmesinde farklı stratejilerin kullanılmasına fırsat verilir. [!] Çıkarma işleminde önce çıkanı, sonra eksileni bulmayı gerektiren işlemler yaptırılır. [!] Verilmeyen terimin belirlenmesinde farklı stratejilerin kullanılmasına fırsat verilir. [!] Çıkarma işleminde önce çıkanı, sonra eksileni bulmayı gerektiren işlemler yaptırılır. 1.Paralarımızı tanır. 1 TL, TL, 2 Kr ve 0 Kr ile hangi ihtiyaçlarımızın karşılanabileceği tartıştırılır. Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Hayat Bilgisi dersi Benim Eşsiz Yuvam teması (Kazanım B.1.24) Girişimcilik (Kazanım 2) Türk Liralarının ve Kuruşların resimlerinin yer aldığı bir afiş hazırlayınız. [!]Türk Lirasının TL ve Kuruşun Kr olarak kısaltıldığı belirtilir. [!] Kâğıt paralarımızdan 1,, 10 Yeni Türk Liraları ile 1,, 10, 2, 0 Kuruşlar tanıtılır.

21 DOĞAL SILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ NİSAN MIS (0. Hafta) 2 PLARIMIZ HAFT A 1.Paralarımızı tanır. 4.ÜNİTE 1 TL, TL, 2 Kr ve 0 Kr ile hangi ihtiyaçlarımızın karşılanabileceği tartıştırılır. Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Hayat Bilgisi dersi Benim Eşsiz Yuvam teması (Kazanım B.1.24) Türk Liralarının ve Kuruşların resimlerinin yer aldığı bir afiş hazırlayınız. [!]Türk Lirasının TL ve Kuruşun Kr olarak kısaltıldığı belirtilir. [!] Kâğıt paralarımızdan 1,, 10 Yeni Türk Liraları ile 1,, 10, 2, 0 Kuruşlar tanıtılır. 6.Doğal sayılarla çıkarma işlemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. Çıkarma işleminin ayırma, geriye doğru sayma vb. anlamlarını içeren problemler çözdürülür ve kurdurulur. Annem, ablam kalem verdi. tanesini, kalemi olmayan arkadaşlarıma verdim. Kaç kalemim kaldı? + = 8 8 = 7 kalemim vardı. 2 kalem daha aldım. Kalemlerimden birkaç tanesini kaybettim. 4 tane kalemim kaldı. Kaç tane kalem kaybettim? = 9 9 = 4 Bir miktar bilyem vardı. tanesini kardeşime verdim. 4 tane bilyem kaldı. Başlangıçta kaç bilyem vardı? Kalemim ataç uzunluğunda, cetvelim 8 ataç uzunluğundadır. Cetvelim kalemimden kaç ataç uzundur? [!] Bu sınıftaki sayı sınırlılıkları içinde kalınır. [!] Çıkarma ve toplama işlemlerini gerektiren problemler çözdürülür ve kurdurulur.

22 DOĞAL SILARLA TOPLAMA İŞLEMİ 2 MIS 02 0 MIS (1. Hafta) DOĞAL SILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ HAFT A 6.Doğal sayılarla çıkarma işlemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4.ÜNİTE /.ÜNİTE Çıkarma işleminin ayırma, geriye doğru sayma vb. anlamlarını içeren problemler çözdürülür ve kurdurulur. Annem, ablam kalem verdi. tanesini, kalemi olmayan arkadaşlarıma verdim. Kaç kalemim kaldı? + = 8 8 = 7 kalemim vardı. 2 kalem daha aldım. Kalemlerimden birkaç tanesini kaybettim. 4 tane kalemim kaldı. Kaç tane kalem kaybettim? = 9 9 = 4 Bir miktar bilyem vardı. tanesini kardeşime verdim. 4 tane bilyem kaldı. Başlangıçta kaç bilyem vardı? Kalemim ataç uzunluğunda, cetvelim 8 ataç uzunluğundadır. Cetvelim kalemimden kaç ataç uzundur? [!] Bu sınıftaki sayı sınırlılıkları içinde kalınır. [!] Çıkarma ve toplama işlemlerini gerektiren problemler çözdürülür ve kurdurulur. 6.Toplamları 10 olan sayı ikililerini belirler. Sayı çubukları, onluk kartlar, birim küpler, fasulyeler vb. ile bir araya getirerek üzerine sayma, ekleme, tamamlama yoluyla toplamları 10 olan sayı ikilileri buldurulur. Aşağıdaki kutulara uygun sayıları yazınız. + = 10 + = 10 + = 20 + = 20 [!] Verilmeyen terimin belirlenmesinde farklı stratejilerin kullanılmasına fırsat verilir.

23 MIS 1-18 MIS (. Hafta) DOĞAL SILARLA ÇIKARMAİŞLEMİ MIS MIS (2. Hafta) DOĞAL SILARLA TOPLAMA İŞLEMİ 8.Toplamları 20 ye kadar olan iki doğal sayıyı zihinden toplar..ünite Zihinden işlem yaparken öğrencilerin kullandıkları stratejileri tartışmaları sağlanır. Örneğin büyük sayının üzerine küçük sayıyı sayarak toplamanın daha kolay olduğu tartışmalarla sezdirilir. [!] Önce bir basamaklı iki doğal sayının, daha sonra bir basamaklı bir doğal sayı ile iki basamaklı bir doğal sayının toplamı zihinden buldurulur. [!] Onluk bloklar, onluk kartlar vb. modeller üzerinde düşünmeleri sağlanır. [!] Zihinden çıkarmalarda, parmak sayan öğrencilere izin verilir..20 ye kadar olan iki doğal sayının farkını zihinden bulur. Öğrencilerin zihinden işlem yapmak için strateji geliştirmelerine yardımcı olunur ve geliştirdikleri stratejileri açıklamaları sağlanır. [!] Önce bir basamaklı iki doğal sayının, daha sonra bir basamaklı bir doğal sayı ile iki basamaklı bir doğal sayının toplamı zihinden buldurulur. [!] Onluk bloklar, onluk kartlar vb. modeller üzerinde düşünmeleri sağlanır. [!] Zihinden çıkarmalarda, parmak sayan öğrencilere izin verilir.

24 UZUNLUKLARI ÖLÇME MIS MIS (4. Hafta) UZUNLUKLARI ÖLÇME 2 HAFT A.ÜNİTE Bu sınıf sınırlılıkları içerisinde standart olmayan uzunluk ölçme birimleri kullanarak uzunlukları ölçer..standart olmayan birimlerle uzunlukları ölçer. 4.Standart olmayan uzunluk ölçme birimleri ile ilgili Problemleri çözer ve kurar. Bu sınıf sınırlılıkları içerisinde standart olmayan uzunluk ölçme birimlerinin kullanıldığı problemler çözdürülür ve kurdurulur.

25 MIS HAZİRAN 29 MIS 02 HAZİRAN 8. ) KESİRLER HAFT A 1. Uygun şekil veya nesneleri iki eş parçaya böler ve yarımı belirtir..ünite Kâğıdı ikiye katlama ve kesme, portakalı, elmayı, somun ekmeğini vb. iki eş parçaya bölme ve yarım elde etme etkinlikleri yaptırılır. Eşlik Türkçe dersi Görsel Okuma ve Görsel Sunu öğrenme alanı Görsel Sunu (Kazanım ) [!] Bir çokluğun yarısını gösterme etkinliklerine girilmeyecektir. [!] Yarım sayılarla ifade edilmez. 2.Yarım ve bütün arasındaki ilişkiyi açıklar. Yarım ve bütün arasındaki ilişki modellerle buldurulur. iki yarım bir bütün Türkçe dersi Okuma öğrenme alanı Söz Varlığını Geliştirme (Kazanım 1)

26 HAZİRAN 0-09 HAZİRAN (6. Hafta) TARTMA HAFT A 1.Nesneleri ağırlıkları yönünden karşılaştırır..ünite Farklı büyüklükteki kitapların, defterlerin, tebeşirlerin ve benzeri nesnelerin ağırlıkları karşılaştırılır, sonuç sözlü olarak ifade ettirilir. Kitap ve benzeri nesnelerden herhangi biri seçtirilir. Aynı cins üç kitabın bir ya da iki kitaptan daha ağır olduğu sezdirilir. [!] Karşılaştırmalard a hafif, ağır, daha hafif, daha ağır gibi ifadeler kullanılarak sezgi ve tahminden yararlanılır. 2.En çok üç nesneyi ağırlıklarına göre sıralar. Farklı büyüklükteki kitapların, defterlerin, tebeşirlerin ve benzeri nesnelerin ağırlıkları karşılaştırılır, sonuç sözlü olarak ifade ettirilir. Kitap ve benzeri nesnelerden herhangi biri seçtirilir. Aynı cins üç kitabın bir ya da iki kitaptan daha ağır olduğu sezdirilir. [!] En ağır, en hafif gibi ifadeler kullanılır. Uygundur Sınıf Öğretmeni 19/09/2016 Okul Müdürü

: GEOMETRİ. Koza Yayıncılık

: GEOMETRİ. Koza Yayıncılık ÜNİTE : 1 ÖĞRENME : GEOMETRİ EYLÜL - EKİM 28 EYLÜL 02 EKİM 201 Örüntü ve Süslemeler 1. Bir örüntüdeki ilişkiyi belirler. 2. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar. Nesnelerin, belli

Detaylı

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 201 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ÖĞRENME ALANI: GEOMETRİ ÜNİTE: 1. ÜNİTE GEOMETRİK CİSİMLER 1 DERS SAATİ (Hedef Ve Davranışlar) 1. Geometrik cisimlerden küp,

Detaylı

YARIMBAĞİLKOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLANI

YARIMBAĞİLKOKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLANI KASIM EKİM. ÜNİTE EYLÜL YARIMBAĞİLKOKULU 0 0 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLANI ÖĞRENME / DERS İÇİ VE DİĞER 8 0 -- -8-0. Rakamları okur ve yazar. E: Rakamları Öğreniyorum E: Rakamını

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 1.SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 1.SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EYLÜL 1-2. (09 EYLÜL 21 EYLÜL) 10 ALANI: GEOMETRİ ALT ALANLARI : ÖRÜNTÜ ve SÜSLEMELER Örüntü ve Süslemeler 1. Bir örüntüdeki ilişkiyi belirler. Nesnelerin, belli bir düzen içinde yerleştirilmesinin bir

Detaylı

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EKİM - KASIM 7, 8 (7 EKİM- 4 KASIM) (0- EKİM) 1. ÜNİTE (1-19 EKİM) EYLÜL - EKİM --4 ( EYLÜL 1 EKİM) 1 (19- EYLÜL ) 01-017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

Detaylı

İLKOKULU 1. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

İLKOKULU 1. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 3. 2. 1. İLKOKULU 1. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ÖĞRENME ALANI: ÜNİTE (TEMA): (HEDEF VE DAVRANIŞLAR) DERS KAZANIMLARI VE İLİŞKİLİ DERS - ALAN KAZANIMLARI KONULAR VE ATATÜRKÇÜLÜK

Detaylı

ÜNİTE 1 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME AÇIKLAMALAR

ÜNİTE 1 ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME AÇIKLAMALAR ÜNİTE 1 VE 16-20.09.2013 GEOMETRİ GEOMETRİ DÜZLEM NOKTA 1.Noktaya modelleriyle örnekler verir. 2.Noktayı sembolle gösterir ve isimlendirir. 1.Düzlemi ve düzlemsel şekilleri modelleri ile tasvir eder. [!]

Detaylı

MATEMATİK DERSİ (1.sınıf) ÜNİTLENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

MATEMATİK DERSİ (1.sınıf) ÜNİTLENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI MATEMATİK DERSİ (1.sınıf) ÜNİTLENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI GEOMETRİ GEOMETRİ UZAMSAL İLİŞKİLER UZAMSAL İLİŞKİLER 1. 1. 1.HAFTA 2.HAFTA M.1.2.2.1. Uzamsal (durum, yer, yön) ilişkileri ifade eder. M.1.2.2.2.

Detaylı

İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÇERÇEVE PLANI

İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

2016/2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK PLANI

2016/2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK PLANI 016/017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK PLANI 1. ÜNİTE 1 MATEMATİK DERSLERİNİN YAPISI İLE ÜNİTE PROJELERİMİZ ARAŞTIRMALARIMIZ KONULARININ NASIL YAPILACAĞI KONUSUNDA ÖĞRENCİLERİN BİLGİLENDİRİLMESİ,

Detaylı

2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR

2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR 2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ DERSİ TEMALARI ve KAVRAMLAR OKUL HEYECANIM BENİM EŞSİZ YUVAM DÜN, BUGÜN, YARIN Ders Programı Yardım Şekil Saygı Duygu Ulaşım Araçları Vücut Sağlık İletişim Nezaket Görsel Materyal

Detaylı

ÜNİTE ÖĞRENME ALANI/ ALT ÖĞRENME ALANI SAYILAR Sayılar KAZANIMLAR 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu

ÜNİTE ÖĞRENME ALANI/ ALT ÖĞRENME ALANI SAYILAR Sayılar KAZANIMLAR 1. Deste ve düzineyi örneklerle açıklar. 2. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu MATEMATİK 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN ÜNİTE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM TOPLAM KAZANIM SAYISI 1 SAYILAR Sayılar 1-2-3-4-5 Toplama Çıkarma 1 Çarpma 1-2 GEOMETRİ Örüntü ve Süslemeler

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNLÜ YAYINLARI 3. SINIF MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNLÜ YAYINLARI 3. SINIF MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF 201 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNLÜ YAYINLARI 3. SINIF MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 201 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF HAYAT BİLGİSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 201 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

Detaylı

MATEMATİK MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (1.ÜNİTE) SAYILAR

MATEMATİK MODÜLÜ BİREYSEL EĞİTİM PLANI (1.ÜNİTE) SAYILAR (1.ÜNİTE) SAYILAR KISA DÖNEMLİ MATERYAL YÖNTEM- Birer ritmik sayar. 1 1 den başlayarak 10 (20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100) a kadar birer ritmik sayar. 2 Verilen herhangi bir sayıdan başlayarak 10

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EKİM SILAR Doğal Sayılar EYLÜL Açık Uçlu Sorular, Çoktan Seçmeli Sorular, Doğru-Yanlış, Boşluk Doldurma, Eşleştirme, Ürün Dosyası, Kontrol Listesi, Performans Değerlendirme, Ölçme ve ÖĞRENME 1. ÜNİTE 19

Detaylı

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İLKOKUL 1. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI (01 Aralık 2014 / 12 Haziran ) Yıllık plan Küre Yayınlarına ait ders kitabı esas alınarak yapılmıştır. Hazırlayan:

Detaylı

Problem Çözme

Problem Çözme Toplama İşlemi Problem Çözme 1. sınıf M.1.1.2.6. Doğal sayılarla toplama işlemini gerektiren problemleri çözer. a) Tek işlem gerektiren problemler üzerinde çalışılır. b) Problem kurmaya yönelik çalışmalara

Detaylı

2016-2017 5.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR

2016-2017 5.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR 06-07.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR Adı Soyadı İmza Adı Soyadı 8 0 6 7 Ömer Askerden İmza 06-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU MATEMATİK.SINIF

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Oda Numarası C1-105 Phone (286) 217 1303-3045 FAX (286) 212 0751 E-mail guneyh@gmail.com

Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Oda Numarası C1-105 Phone (286) 217 1303-3045 FAX (286) 212 0751 E-mail guneyh@gmail.com Dersin Adı: MATEMATİK ÖĞRETİMİ II Ders Sorumlusu: İletişim: Yrd. Doç. Dr. Güney HACIÖMEROĞLU Oda Numarası C1-105 Phone (286) 217 1303-3045 FAX (286) 212 0751 E-mail guneyh@gmail.com Yrd. Doç. Dr. Mesut

Detaylı

4. Ünite Ö retmen K lavuz Kitab

4. Ünite Ö retmen K lavuz Kitab . Ünite Ö retmen K lavuz Kitab S n f: 1 : Matematik Ünite Numaras : 1 Ünite Süresi: ders saati / GEOMETR Örüntü ve Süslemeler Örüntü ve Süslemeler EK M EYLÜL Do al Do al 1. Bir örüntüdeki iliflkiyi belirler..

Detaylı

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLÂNI TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU MATEMATİK DERSİ 3. SINIF

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLÂNI TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU MATEMATİK DERSİ 3. SINIF EYLÜL 1. 09-13 EYLÜL 5 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU MATEMATİK DERSİ 3. SINIF ALANI: GEOMETRİ ALT ALANLARI : DÜZLEM Düzlem 1. Düzlemi ve düzlemsel şekilleri modelleri ile tasvir eder. Prizmanın

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. İLKOKULU 1. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN. M Uzamsal (durum, yer, yön)

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.. İLKOKULU 1. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN. M Uzamsal (durum, yer, yön) ÖLÇME Tartma Eylül 2-29 Eylül 2017 ( 2. Hafta) GEOMETRİ Uzamsal İlişkiler Eylül 18-22 Eylül (1.Hafta) 1. SINIF MATEMATİK İ YILLIK PLAN 3 2 M.1.2.2.1. Uzamsal (durum, yer, yön) ilişkileri ifade eder. M.1.2.2.1.

Detaylı

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

matematik Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır. matematik KOLEJ VE BİLSEM SINAVLARINA HAZIRLIK Aşağıda verilen sayılar en yakın onluğa ya da yüzlüğe yuvarlanmıştır. Ahmet bugün 9 yaşındadır. Dört yıl sonra annesinin yaşı Ahmet'in yaşının üç katı olacaktır.

Detaylı

2. FASÝKÜL Ünite 1: 4. FASÝKÜL Ünite 3: 5. FASÝKÜL Ünite 5:

2. FASÝKÜL Ünite 1: 4. FASÝKÜL Ünite 3: 5. FASÝKÜL Ünite 5: Matematik 1. Fasikül ÜNÝTE 1 MATEMATÝK HEYECANI Set Olarak Satýlýr, Tek Tek Satýlmaz. .. Ýçindekiler 1. FASÝKÜL 2. FASÝKÜL Ünite 1: Matematik Heyecaný Örüntü ve Süslemeler Geometrik Cisimler Proje Uzamsal

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 8-7 KASIM EKİM - KASIM 6-7 -1 EKİM 1. ÜNİTE -6 1 - EKİM --- EYLÜL-1 EKİM EYLÜL - EKİM 1 1-19 EYLÜL 01 01 01 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI SÜRE 1. ÜNİTE 1 EYLÜL

Detaylı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sevgili Öğrencilerimiz, 103 ZEKÂ OYUNU BİLSEM e Hazırlık Mantık Oyunları - Dikkat Oyunları - Hafıza oyunları Dikkat Geliştirme - Sözel Zekâ - IQ Soruları Sayısal Zekâ - Görsel Zekâ Baki Yerli - Ali Can Güllü - Halil İbrahim Akçetin

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ EVİMİZ-AİLEMİZ Aile kavramı ne demek? Ailemde kimler var? Aile bireylerimizin isimleri nelerdir? Ailemizle paylaştıklarımız

Detaylı

Tekrar

Tekrar İŞLEM KAVRAMI Tekrar Kazanımlar T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulöncesi eğitim dönemi için işlem kavramı için belirlenen kazanımlar ve göstergeler şunlardır. Kazanım 16. Nesneleri

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ

2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ SÜRE Ay Hafta D. Saati ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIMLAR Geometri Örüntü Süslemeler. Doğru, çokgen çember modellerinden örüntüler

Detaylı

ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464

ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464 Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 65482464 ISBN NUMARASI: 65482464! ISBN NUMARASI:

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF MATEMATİK KAZANIMLARI 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 4, 5 ve 6 basamaklı

Detaylı

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA 1.HAFTA 2. SINIFLAR MATEMATİK İ YILLIK PLÂNI Konu: Onluk ve Birliklere Ayıralım 18-21 Eyl 1. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, model kullanarak onluk ve birlik gruplara

Detaylı

İLKÖĞRETİM 1. SINIF MATEMATİK DERSİ SAYMA, TOPLAMA ve ÇIKARMA İŞLEMİ BECERİLERİ

İLKÖĞRETİM 1. SINIF MATEMATİK DERSİ SAYMA, TOPLAMA ve ÇIKARMA İŞLEMİ BECERİLERİ İLKÖĞRETİM 1. SINIF MATEMATİK DERSİ SAYMA, TOPLAMA ve ÇIKARMA İŞLEMİ BECERİLERİ 1. Rakamları okur ve yazar. 2. Nesne sayısı 10 dan az olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla

Detaylı

8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 8. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 8.1. Sayılar ve İşlemler 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2. Cebir 8.2.1. Cebirsel İfadeler

Detaylı

ORTAOKULU 2014 2015 ÜNİTİLENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI (BEP)

ORTAOKULU 2014 2015 ÜNİTİLENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI (BEP) ORTAOKULU 2014 2015 ÜNİTİLENDİRİLMİŞ YILLIK BİREYSEL DERS PLANI (BEP) AY EYLÜL EKİM SÜRE SINIF:8 DERS: MATEMATİK HAFTA DERS SAATİ UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR AMAÇ 30: Dört basamaklı

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MUSTAFA ŞIK İLKOKULU 4.SINIF MATEMATİK DERSİ PLANI. Sayılar

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MUSTAFA ŞIK İLKOKULU 4.SINIF MATEMATİK DERSİ PLANI. Sayılar 29 EKİM 02 KASIM 7. M.4.1.2. Çıkarma 22 26 EKİM 6. M.4.1.3. Çıkarma işlemi 15 19 EKİM 5. M.4.1.2. Toplama işlemi 08 12 EKİM 4. M.4.1.1. Sayılar 01 05 EKİM 3. M.4.1.1. Sayılar 24 28 EYLÜL 2. M.4.1.1. Sayılar

Detaylı

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3/A SINIFI MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3/A SINIFI MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 7. 6.. EYLÜL EKİM - KASIM 4.... Ders Kitabının 4, 46 ve 47. sayfalarındaki Ünite Değerlendirme bölümünün, Çalışma Kitabının, 6 ve 7. sayfasındaki Öğrendiklerimizi Değerlendirelim bölümünün ve Ders Kitabının

Detaylı

2. Sınıf Tarama Testi 1 - Hazır Bulunuşluk

2. Sınıf Tarama Testi 1 - Hazır Bulunuşluk 2. Sınıf Tarama Testi - Hazır Bulunuşluk (. Sınıf) (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama: 2.4.Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N K) sorularına 2.5. Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri

Detaylı

M.1.1. SAYILAR VE İŞLEMLER. M Doğal Sayılar

M.1.1. SAYILAR VE İŞLEMLER. M Doğal Sayılar M.1.1. SAYILAR VE İŞLEMLER M.1.1.1. Doğal Sayılar Anlamlı Sayma İlkeleri M.1.1.1.2. Nesne sayısı 20 ye kadar (20 dâhil) olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla yazar. a)

Detaylı

RASYONEL SAYILARIN MÜFREDATTAKİ YERİ MATEMATİK 7. SINIF RASYONEL SAYILAR DERS PLANI

RASYONEL SAYILARIN MÜFREDATTAKİ YERİ MATEMATİK 7. SINIF RASYONEL SAYILAR DERS PLANI RASYONEL SAYILARIN MÜFREDATTAKİ YERİ Rasyonel sayılar konusu 7.sınıf konusudur. Matematiğin soyut, zor bir ders olduğu düşüncesi toplumda çoğu kişi tarafından savunulan bir bakış açısıdır. Bu durum beraberinde

Detaylı

TAM SAYILARLA İŞLEMLER

TAM SAYILARLA İŞLEMLER TAM SAYILARLA İŞLEMLER 5 4 3 2 1 1 TAM SAYILARLA TOPLAMA İŞLEMİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında meteorolojik gözlemler, hava tahminleri ve iklim değişiklikleri

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR (ünite-konu amaçları)

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR (ünite-konu amaçları) UZUN DÖNEMLİ AMAÇLAR (yıl sonunda) RİTMİK SAYMALAR BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR (ünite-konu amaçları) 100 e kadar ikişer ritmik sayar. ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR BAŞ. BİTİŞ (Kazanımlar)

Detaylı

2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKDENİZ İLKOKULU ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN

2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKDENİZ İLKOKULU ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN 06 / 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKDENİZ İLKOKULU ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN AKDENİZ İLKOKULU 06 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 06-07 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTAOKULU MATEMATİK DERSİ 5.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTAOKULU MATEMATİK DERSİ 5.SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 4. EKİM 7 EKİM - EKİM. EYLÜL-EKİM 0 EYLÜL- 4 EKİM. EYLÜL -7 EYLÜL SILA. EYLÜL 6-0 EYLÜL ÖĞENM E 0-04 EĞİTİM ÖĞETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLE İHLAS OTAOKULU MATEMATİK DESİ.SINIF ÜNİTELENDİİLMİŞ YILLIK DES PLANI

Detaylı

Çokluklarý Ayýralým... 73. 11. Haftanýn Testi... 75. Doðal Sayýlar / Ritmik Sayma... 77. Doðal Sayýlar / Onar Sayalým... 79. Kazaným Testi 7...

Çokluklarý Ayýralým... 73. 11. Haftanýn Testi... 75. Doðal Sayýlar / Ritmik Sayma... 77. Doðal Sayýlar / Onar Sayalým... 79. Kazaným Testi 7... ÝÇÝNDEKÝLER 1. ÜNÝTE Örüntü ve Süslemeler...................... 9 1. Haftanýn Testi.......................... 11 Örüntü................................. 13 Eðlenceli Sudoku......................... 16

Detaylı

Volkan Karamehmetoğlu

Volkan Karamehmetoğlu 1 Doğal Sayılar Tanımlar Rakam: Sayıları yazmaya yarayan sembollere denir. {1,2,3,4,5,6,7,8,9} Sayı: Rakamların çokluk belirten ifadesine denir. 365 sayısı 3-6-5 rakamlarından oluşmuştur. 2 Uyarı: Her

Detaylı

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE

ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE BİREYSELEŞTİRİLMİŞ ÜNİTE VE TÜM HİZMET PLANI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI DERS TÜRKÇE UZUN DÖNEMLİ AMAÇ KISA DÖNEMLİ AMAÇ ÖĞRETİMSEL AMAÇLAR İLEŞİTİM 1, Sözcükleri doğru kullanır. 1. Söylenen sözcüğü tekrar eder.

Detaylı

AKILLI MATEMATİK DEFTERİ

AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito Artık matematiği çok seviyorum. AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematik dersinde eğleniyorum. 2 Artık az yazarak çok soru çözüyorum.

Detaylı

Kesirler ve İşlemler Ondalık Kesirler ve İşlemler, Yüzdeler, Oran. Yrd. Doç. Dr. Nuray Çalışkan-Dedeoğlu Matematik Eğitimi ndedeoglu@sakarya.edu.

Kesirler ve İşlemler Ondalık Kesirler ve İşlemler, Yüzdeler, Oran. Yrd. Doç. Dr. Nuray Çalışkan-Dedeoğlu Matematik Eğitimi ndedeoglu@sakarya.edu. Kesirler ve İşlemler Ondalık Kesirler ve İşlemler, Yüzdeler, Oran Yrd. Doç. Dr. Nuray Çalışkan-Dedeoğlu Matematik Eğitimi ndedeoglu@sakarya.edu.tr Kesirler 4 elmayı çocuğa paylaştıralım: 4 : = 4 elmayı

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Düzce Valiliği Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Şerifenur TOPKARA Eğitsel Performans Nesneleri çokluklarına göre

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ 1.yarıyılda Hayat Bilgisi derslerine MEB Hayat Bilgisi dersi öğretim programı doğrultusunda hazırlanan plana göre Okul Heyecanım temasının

Detaylı

Ö ÜN YAYINLARI. ÜN TELEND R LM fi YILLIK PLAN

Ö ÜN YAYINLARI. ÜN TELEND R LM fi YILLIK PLAN 009-010 Ö ÜN YINLARI 1. SINIF MATEMAT K DERS ÜN TELEND R LM fi YILLIK PLAN EK M 05 EK M - 09 EK M EYLÜL - EK M 8 EYLÜL - 0 EK M 1 1. Rakamlar okur ve yazar. [!] Rakamlar n yaz l fl yönlerine dikkat ettirilir.

Detaylı

3. Sınıf Tarama Testi 1 Hazır Bulunurluk

3. Sınıf Tarama Testi 1 Hazır Bulunurluk 3. Sınıf Tarama Testi Hazır Bulunurluk (. Sınıf) (. Sınıf) (. Sınıf) Okuduğunu Anlama: 3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 5. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl,

Detaylı

ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK TESTİ

ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK TESTİ ORT ÖĞRTİM KURUMLRI ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM SINVI MTMTİK TSTİ 1. K Şemadaki K \ (L M) kümesinin belirttiği L bölge kesilerek çıkartılıyor. Çıkartılan bölgeyi gösteren şekil M aşağıdakilerden hangisidir? )

Detaylı

2. SINIF MATEMATİK 2. KİTAP

2. SINIF MATEMATİK 2. KİTAP . SINIF MATEMATİK. KİTAP Bu kitabın bütün hakları Hacer KÜÇÜKAYDIN a aittir. Yazarın yazılı izni olmaksızın kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright 01 YAZAR Ahmet KÜÇÜKAYDIN KAPAK

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 1 EYLÜL 1.Hafta 8 EYLÜL -0 EKİM İSTİKLAL MARŞI NA SGI D.1. İstiklal Marşı na saygı gösterir. İstiklal Marşı CD si Bilgisayar D.1. Kazanımı ile İlgili Açıkalama : Teması: Türk bayrağını ve İstiklal Marşı

Detaylı

SÜRE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE 1: ÇEVREMDEKİ BİLGİLER / ÜNİTE 2: BİLGİSAYARIM DERS SAATİ: 5

SÜRE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE 1: ÇEVREMDEKİ BİLGİLER / ÜNİTE 2: BİLGİSAYARIM DERS SAATİ: 5 5. 5-9 Ekim 202 4. 8-2 Ekim 202 3. -5 Ekim 202 EYLÜL 2. 24-28 Eylül 202 EYLÜL. 7-2 Eylül 202 SINIFI : -A, -B, -C 202 203 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE : ÇEVREMDEKİ BİLGİLER / ÜNİTE 2: BİLGİSARIM

Detaylı

Matematik. Sosyal Bilgiler

Matematik. Sosyal Bilgiler Matematik 5 Sosyal Bilgiler KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURÝYETÝ MÝLLÝ EÐÝTÝM VE KÜLTÜR BAKANLIÐI TALÝM VE TERBÝYE DAÝRESÝ MÜDÜRLÜÐÜ ÝLKOKUL (TEMEL EÐÝTÝM I. KADEME) MATEMATÝK DERSÝ ÖÐRETÝM PROGRAMI ÇALIÞMA TASLAÐI

Detaylı

3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI 3-SINIF BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI KİMLİK BİLGİLERİ Öğrencinin Adı, Soyadı :... Doğum Tarihi, Yeri :... Anne/Baba Adı :... Ev Adresi :... Engel Durumu :... R.A.M Kaynaştırma Dosya No :... Rapor

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU 3. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU 3. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 8 14 EKİM 01 DOĞRU DÜZLEM 8 EYLÜL - O6 EKİM 01 DÜZLEM 01 016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU. SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI VE DİSİPLİNLERLE 1.Düzlemi ve düzlemsel

Detaylı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı

Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Türkiye Geneli Genel Yetenek ve Eğilim Belirleme Sınavı Aynı Günı Aynte Saat Sınav tarihi 9 Son basvuru tarihi 1 Nisan Nisan CUMARTESİ CUMA 16 16 3. sınıf 4, 5, 6,7 ve 8.sınıf Saat.00 Saat 14.00 Sözel

Detaylı

Matematiksel Beceriler (Ortaöğretim Matematik Dersi Öğretim Programı)

Matematiksel Beceriler (Ortaöğretim Matematik Dersi Öğretim Programı) Matematiksel Beceriler (Ortaöğretim Matematik Dersi Öğretim Programı) 1. Matematiksel Modelleme ve Problem Çözme Matematiksel modelleme, hayatın her alanındaki problemlerin doğasındaki ilişkileri çok daha

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

III İÇİNDEKİLER ÜNİTE 1 ÜNİTE 2 ÜNİTE 3 FRAKTALLAR 2 YANSIYAN VE DÖNEN ŞEKİLLER 6 HİSTOGRAM 10 ÜSLÜ SAYILAR 14 ÜSLÜ SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ 18

III İÇİNDEKİLER ÜNİTE 1 ÜNİTE 2 ÜNİTE 3 FRAKTALLAR 2 YANSIYAN VE DÖNEN ŞEKİLLER 6 HİSTOGRAM 10 ÜSLÜ SAYILAR 14 ÜSLÜ SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ 18 MATEMATİK III İÇİNDEKİLER ÜNİTE FRAKTALLAR YANSIYAN VE DÖNEN ŞEKİLLER 6 HİSTOGRAM 0 ÜSLÜ SAYILAR 4 ÜSLÜ SAYILARLA ÇARPMA İŞLEMİ 8 ÜSLÜ SAYILARLA BÖLME İŞLEMİ 8 BİLİMSEL GÖSTERİM 9 ÜNİTE OLASILIK, İSTATİSTİK

Detaylı

1. ÜNİTE TAM SAYILAR KONULAR 1. SAYILAR

1. ÜNİTE TAM SAYILAR KONULAR 1. SAYILAR 1. ÜNİTE TAM SAYILAR KONULAR 1. SAYILAR 2. Doğal Sayılar 3. Sayma Sayıları 4. Tam Sayılar(Yönlü sayılar) 5. Tam sayılarda Dört İşlem 6. Tek ve çift sayılar 7. Asal Sayılar 8. Bölünebilme Kuralları 9. Asal

Detaylı

4. Lale bir günde 4 çeyrek elma yedi. 1. Afla daki flekillerden hangisinin çeyre i boyanm flt r? Buna göre, Lale bir günde kaç bütün elma yemifltir?

4. Lale bir günde 4 çeyrek elma yedi. 1. Afla daki flekillerden hangisinin çeyre i boyanm flt r? Buna göre, Lale bir günde kaç bütün elma yemifltir? Ad : Soyad : S n f : Nu. : Okulu : Kesirler Simetri MATEMAT K TEST 17 1. Afla daki flekillerden hangisinin çeyre i boyanm flt r? 4. Lale bir günde 4 çeyrek elma yedi. Buna göre, Lale bir günde kaç bütün

Detaylı

Özel Bahçelievler ihlas Okulu Matematik 3.Sınıf Yıllık Planı 1. ÜNİTENİN YILLIK PLANI: ŞEKİLLER VE SAYILAR(17 EYLÜL-31 EKİM)(22 DERS SAATİ)

Özel Bahçelievler ihlas Okulu Matematik 3.Sınıf Yıllık Planı 1. ÜNİTENİN YILLIK PLANI: ŞEKİLLER VE SAYILAR(17 EYLÜL-31 EKİM)(22 DERS SAATİ) 6.DERS SAATİ VERİ 4. DERS SAATİ 1.BÖLÜM GEOMETRİK CİSİMLER 1.DERS SAATİ GEOMETRİ 1.DERS SAATİ PERFORMANSNS GÖREVİ, ÖĞRENCİ ÜRÜN DOSYASI, PROJE ÖDEVİ 1. ÜNİTENİN YILLIK PLANI: ŞEKİLLER VE SAYILAR(17 EYLÜL-31

Detaylı

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.)

I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) I.BÖLÜM (Toplam 35 soru bulunmaktadır.) 1. ve B ise aşağıdakilerden hangisi daima doğrudur? )B=B B)B=B )(B) D)(B) E)(B) 5. 19 4 B5 7 Bölme işleminde ve B sıfırdan farklı birer rakam olmak üzere +B kaç

Detaylı

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN Matematik. S n f 9 Ünite Bafllang ç Tarihi :... ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN Ünite Bitifl Tarihi :.... ÜNİTE EYLÜL GEOMETRİ UZAMSAL (DURUM-YER, DO RULTU-YÖN BEL RTEN) L fik

Detaylı

YGS MATEMATİK DENEME SINAVI I

YGS MATEMATİK DENEME SINAVI I YGS MATEMATİK DENEME SINAVI I Sınav 2015 ve sonrası YGS sınavlarının müfredatına uygundur. 1. -2 [3 (2-5)-(2-3 5)] = işleminin sonucu kaçtır? A) -10 B) -8 C) 6 D) 10 E) 12 5. A= 24 + 2 2 olup 24 2 2 ifadesinin

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI 4.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANLARI

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 2012-2013 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI 4.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANLARI 8 EYLÜL 01 AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ GEOMETRİ AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ 17 1 EYLÜL 01 ÜÇGEN, KARE VE DİKDÖRTGEN ÜNİTE 1 : 01-013 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANLARI GEOMETRİYE YOLCULUK

Detaylı

KAZANIMLAR ETKİNLİKLER AÇIKLAMALAR

KAZANIMLAR ETKİNLİKLER AÇIKLAMALAR 6. AFTA 22-23Ekim 202 5. 5-9 Ekim 202 4. 8-2 Ekim 202 3. -5 Ekim 202 EYLÜL 2. 24-28 Eylül 202 EYLÜL. 7-2 Eylül 202 202 203 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜNİTE : TEKNOLJİ VE BEN / ÜNİTE 2: RESİM YAPIYORUM

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI TÜRKÇE ETKİNLİĞİ Okulumuzun Okul Öncesi öğrencileri aralık ayında, o aya ait kazanım ve göstergeler doğrultusunda belirlenen konular çerçevesinde öğrencilerimizle bir sohbet ortamı yaratarak fikir alışverişinde

Detaylı

Kesirler. Kesirlere neden ihtiyaç duyulur?

Kesirler. Kesirlere neden ihtiyaç duyulur? Kesirler Kesirler Kesirlere neden ihtiyaç duyulur? Kesirler Doğal sayılar günlük yaşantımızda bazı problemlerin çözümünde yetersiz kalır. Kesirler Örneğin, 3 elmayı 2 arkadaşınıza paylaştırdığınızda her

Detaylı

SAYILAR TEORİSİ - PROBLEMLER

SAYILAR TEORİSİ - PROBLEMLER SAYILAR TEORİSİ - PROBLEMLER 1. (p + 1) q sayısının hangi p ve q asal sayıları için bir tam kare olduğunu 2. n+2n+n+... +9n toplamının bütün basamakları aynı rakamdan oluşan bir sayıya eşit olmasını sağlayan

Detaylı

OBEB - OKEK Test -1. 6. OKEK( 14, 20) kaçtır? 1. OBEB(16, 20, 48) kaçtır? 7. OBEB, 2. OBEB(56, 140, 280) kaçtır? 3. OKEK(10, 15, 25) kaçtır?

OBEB - OKEK Test -1. 6. OKEK( 14, 20) kaçtır? 1. OBEB(16, 20, 48) kaçtır? 7. OBEB, 2. OBEB(56, 140, 280) kaçtır? 3. OKEK(10, 15, 25) kaçtır? OE - OKEK Test -1 1. OE(16, 0, 8) kaçtır? A) ) ) ) 6 E) 8 6. OKEK( 1, 0) kaçtır? A) 10 ) 160 ) 180 ) 10 E) 0. OE(56, 10, 80) kaçtır? 7. OE, 15 5 kaçtır? A) 1 ) 0 ) ) 8 E) A) 75 ) 75 ) 5 ) 5 E) 5. OKEK(10,

Detaylı

: Yetmiş yedi milyon altı yüz doksan beş bin dokuz yüz dört

: Yetmiş yedi milyon altı yüz doksan beş bin dokuz yüz dört Matematik Bir Bakışta Matematik Kazanım Defteri Özet bilgi alanları... Doğal Sayılar DOĞAL SAYILARI OKUMA ve YAZMA Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre Türkiye

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ MATEMATİK DERSİ EĞİTİM PLANI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ MATEMATİK DERSİ EĞİTİM PLANI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ MATEMATİK DERSİ EĞİTİM PLANI BEP Hazırlanan Öğrencinin Var Olan Performans Düzeyinin Belirlenmesi Performans Performans düzeyi alanları Akademik beceriler MATEMATİK MATEMATİK - Varlıkları

Detaylı

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET MEB TTKB NİN UYGULADIĞI 10 KÖK DEĞER FASİKÜLLERİMİZDE İŞLENMİŞTİR. EVLE OKUL BiR ARADA ATU

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET MEB TTKB NİN UYGULADIĞI 10 KÖK DEĞER FASİKÜLLERİMİZDE İŞLENMİŞTİR. EVLE OKUL BiR ARADA ATU Türkiye de ilk defa EVLE OKUL BiR ARADA ATU MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ÖZGÜN KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME SORULARI SINIF İÇİ UYGULAMALAR MEB TTKB NİN UYGULADIĞI 10 KÖK DEĞER FASİKÜLLERİMİZDE

Detaylı

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 1 BİREY VE TOPLUM Okulumuzda Çalışanlar e l 2- Dinlediğini Anlama: 1, 2, 3, 4,, 12, 13, 15, 16, 17 3- Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

PEK OKULLARI 1A EYLÜL EKİM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 1A EYLÜL EKİM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 1A 2018 2019 EYLÜL EKİM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 1.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT KAZANIMLAR ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR

Detaylı

İÇİNDEKİLER TOPLAMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ...59-60... 01-01 ÇARPMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ...61-64... 02-03 FAKTÖRİYEL...65-66...

İÇİNDEKİLER TOPLAMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ...59-60... 01-01 ÇARPMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ...61-64... 02-03 FAKTÖRİYEL...65-66... İÇİNDEKİLER Sayfa No Test No 3-PERMÜTASYON, KOMBİNASYON, BİNOM, OLASILIK VE İSTATİSTİK TOPLAMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ...59-60... 01-01 ÇARPMA YOLUYLA SAYMA YÖNTEMİ...61-64... 0-03 FAKTÖRİYEL...65-66...

Detaylı

YGS MATEMATİK PROBLEMLER NAMIK KARAYANIK

YGS MATEMATİK PROBLEMLER NAMIK KARAYANIK NELER ÖĞRENECEĞİZ? Denklem ve eşitsizlikleri gerçek hayat durumlarını modellemede ve problem çözmede kullanır. Gerçek hayat durumlarını temsil eden sözel ifadelerdeki ilişkilerin cebirsel, grafiksel ve

Detaylı

T.C. BAKSAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ORTAK ALAN TEKNİK RESİM VE ÇİZİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ SORULARI

T.C. BAKSAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ORTAK ALAN TEKNİK RESİM VE ÇİZİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ SORULARI T.C. BAKSAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ORTAK ALAN TEKNİK RESİM VE ÇİZİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ SORULARI 1- İş parçalarını, belli kurallara göre tanımlayan çizgisel şekillere ne ad verilir? a) Teknik resim b)

Detaylı

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 4. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI MATEMATİK Matematik dersi okulumuzda haftada beş ders saati olarak ilgili branş öğretmeni tarafından verilmektedir. Matematik dersleri, her konu ile ilgili

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Çalışma Soruları Hazırlama Klavuzu

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Çalışma Soruları Hazırlama Klavuzu Dök. No: AUZEF-SS-2.2-04 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 5 1. Amaç... 1 2. Kapsam... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. 3. Sorumlular... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. 4. Tanımlar...

Detaylı

2005 Matematik Programı ve Matematiksel Beceriler. Evrim Erbilgin

2005 Matematik Programı ve Matematiksel Beceriler. Evrim Erbilgin 2005 Matematik Programı ve Matematiksel Beceriler Evrim Erbilgin Okuma ve Tartışma Giriş, programın vizyonu, ve programın yaklaşımı bölümlerini okuyun. Grup arkadaşlarınızla birlikte aşağıdaki soruları

Detaylı

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 2A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 2.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT / EVİMİZDE HAT AÇIKLAMALAR Okulda iletişim

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Gazi KILIÇ Eğitsel

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ. (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ DÜNYANIN İŞLEYİŞİ (10 Şubat 2014-21 Mart 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 10 Şubat 2014-21 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz dördüncü

Detaylı

3. MATEMATİK YARIŞMASI

3. MATEMATİK YARIŞMASI ÖZEL MALTEPE GÖKYÜZÜ EĞİTİM KURUMLARI 3. MATEMATİK YARIŞMASI A Kitapçığı 5. SINIFLAR Adı Soyadı TC Kimlik No Okulu : :. : SINAVLA İLGİLİ UYARILAR Yarışmaya gelirken okul tarafından verilmiş olan Giriş

Detaylı

EK 1: BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU

EK 1: BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU 1 EK 1: BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP) FORMU Öğrencinin Adı-Soyadı:. Sınıfı:. BEP Hazırlama Tarihi:. BEP Birimi Üyeleri: Uzun Dönemli Amaçlar Kısa Dönemli Hedefler ve Ölçütler Başlama-Bitiş

Detaylı

Ölçme ve sayma işlemleri sonunda ulaşılan veriler grafikte kullanılır. İlk başlarda sadece iki nitelik ölçerek grafik oluşturulabilir ve çocuklar

Ölçme ve sayma işlemleri sonunda ulaşılan veriler grafikte kullanılır. İlk başlarda sadece iki nitelik ölçerek grafik oluşturulabilir ve çocuklar Veri Öğrenme Alanı Grafik nedir? GİRİŞ GRAFİK KAVRAMI Grafik iki ya da daha fazla sayısal ifadenin arasındaki ilişkiyi görsel olarak betimlemek amacıyla kullanılan matematiksel bir araçtır. Beş yaşından

Detaylı

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz!

Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! Ar tık Matematiği Çok Seveceksiniz! MateMito AKILLI MATEMATİK DEFTERİ Artık matematikten korkmuyorum. Artık matematiği çok seviyorum. Artık az yazarak çok soru çözüyorum. Artık matematikten sıkılmıyorum.

Detaylı

1- Yirmi dörtten başlayarak dörder ritmik sayarken dördüncü olarak hangi sayıyı söyleriz?

1- Yirmi dörtten başlayarak dörder ritmik sayarken dördüncü olarak hangi sayıyı söyleriz? 1- Yirmi dörtten başlayarak dörder ritmik sayarken dördüncü olarak hangi sayıyı söyleriz? a) 36 b) 40 c) 44 2-5 = onluk + 9 birlik çözümlemesinde ve yerine yazılması gereken sayıların toplamı kaçtır? a)

Detaylı

DEĞER 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

DEĞER 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları DEĞER 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

SİDRE 2000 ORTAOKULU 2014 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MATEMATİK DERSİ 7. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

SİDRE 2000 ORTAOKULU 2014 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MATEMATİK DERSİ 7. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 9 EYLÜL 0 EKİM CEBİR ÖRÜNTÜLER VE İLİŞKİLER 9 EYLÜL 0 EKİM TAM LA İŞLEMLER 6 EYLÜL TAM LA İŞLEMLER 5 9 EYLÜL TAM LA İŞLEMLER SİDRE 000 ORTAOKULU 04 05 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MATEMATİK DERSİ 7. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2010-2011 DÖNEMİ ÇİÇEK-ARI TAVŞAN GRUPLARI EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda

Detaylı