ORTAK BİLDİRİ Hazırlayanlar: Sn Sandy Boyle (eş başkan) ve Sn Tuğrul Kudatgobilik (eş başkan),

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ORTAK BİLDİRİ Hazırlayanlar: Sn Sandy Boyle (eş başkan) ve Sn Tuğrul Kudatgobilik (eş başkan),"

Transkript

1 AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi 25.Toplantısı Paris, 19 Kasım 2008 ORTAK BİLDİRİ Hazırlayanlar: Sn Sandy Boyle (eş başkan) ve Sn Tuğrul Kudatgobilik (eş başkan), AB-TÜRKİYE KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ 25.Toplantısı Paris, Kasım 2008 ******** TR

2 AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK), AB ve Türkiye deki organize sivil toplum temsilcilerini biraraya getiren bir organdır. Bu organ, AB ve Türkiye arasında yapılmış olan Ortaklık Anlaşması çerçevesinde mevcut bulunan organları tamamlamakta olup, her iki tarafın sivil toplum kuruluşlarının, katılım müzakerelerini izlemesine ve ortak ilgilerinin olduğu hususlara dair tartışma ortamı yaratmalarına imkan sağlar. Bu organın üyeleri, çeşitli ekonomik ve sosyal çıkar gruplarından oluşur. 2. Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sayın Nazım Ekren, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sayın Truszczynski ve Paris Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Simon, KİK nin 25. toplantısını katılımlarıyla onurlandırmışlardır. Türkiye nin katılım müzakereleri ve organize sivil toplumun yeri 3. KİK, Slovenya nın başkanlık döneminde yalnızca iki fasılın müzakerelere açılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyetsizliği ifade eder ve reformların devamı için, Fransa nın Başkanlık döneminde, yeni fasılların ivedilikle açılması çağrısını ilgili Fransız makamlara yapar. Bununla beraber, KİK, Türk hükümetini, halihazırdaki kriterlerin uygulanmasına devam etmeye çağırır. KİK gelecek yılların AB-Türkiye ilişkilerinde yeni bir momentumu ortaya çıkaracağını ümit eder. 4. KİK, Avrupa Komisyonu ve Türk Hükümetinin, müzakerelerle ilgili hususlarda KİK ve Türk sivil toplum kuruluşlarına danışması ve onları düzenli olarak bilgilendirmesi gereğini vurgular. KİK, AB ve Türkiye deki sivil toplum kuruluşlarına katılım sürecine dair bilgi aktarımı konusunda aktif bir rol oynayacağına dair verdiği taahhütü yineler. 5. KİK, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında, amacı, sivil toplumun geliştirilmesi ve diyaloğu teşvik etmek olan yeni finansman biriminin kurulmuş olmasını ve bu alanda Türkiye ye verilen mali desteğin artırılmasını memnuniyetle karşılar. 6. KİK nin katılım sürecine ilişkin yaptığı işlerin katma değerini artırmak amacıyla, KİK, kendi çalışmalarıyla, Ortaklık Konseyi ve AB-Türkiye Karma Parlemento Komitesinin çalışmaları arasında işbirliğini güçlendirmeyi önerir. Bu bağlamda, KİK eş başkanları, daha verimli bir işbirliğinin temin edilmesine yönelik olanakları görüşmek için, Ortaklık Konseyi ve AB- Türkiye Karma Parlemento Komitesi nin Avrupalı ve Türk temsilcileriyle biraraya gelmek üzere gerekli tedbirleri alacaklardır. Bu çerçevede, KİK, Sayın Ekren ve Sayın Truszczynsky nin, KİK çalışmalarına ve önerilerine gösterdiği güçlü ilgiyi selamlar. 7. KİK, erken bir dönemde, hukukun üstünlüğü, iyi yönetişim ve sivil toplumun geliştirilmesine eğilerek, genişleme sürecinin kalitesinin artırılması hususunda AB tarafının attığı adımları memnuniyetle karşılar. KİK, ikili temaslara önem verilmiş olduğunu kaydeder ve daha kolay vize prosedürleri sayesinde sivil toplum temsilcilerinin hareket kabiliyetlerini artırmanın öneminin altını çizer.

3 KİK, Türkiye yi Anayasasını revize etmeyi ve bu reform sürecindeki tartışmalar için kesin bir zaman çizelgesi belirlemeye davet eder. Anayasa da, temel özgürlüklerin ve vatandaşlık haklarının pekiştirilmesi hususlarının açıkça belirtilmesi önem taşımaktadır. KİK aynı zamanda Türk Hükümetine, bu reformlara ilişkin sivil toplumla geniş bir uzlaşma aramasını talep eder. 9. KİK, Türkiye deki vatandaşların haklarının korunmasını güçlendirmek üzere mevzuat ihtiyacının altını çizer ve Avrupa Komisyonu nun, insan hakları ve özgürlükler konularında alınan idari kararlara ilişkin yapılan şikayetlerin araştırılması için yargı sisteminin etkinliğini güçlendirecek bir ombudsman yapısının kurulması çağrısını destekler. 10. KİK, Türk Hükümetinin, politika yapma sürecini sivil toplumla daha çok istişare ederek gerçekleştirmeye çağırır; KİK, ayırca bu işbirliğini düzenleyecek hukuki bir çerçevenin oluşturulması çağrısını yapar. KİK, Türkiye deki sivil toplum kuruluşlarıyla istişare ve diyaloğu düzenleyebilecek olan Türkiye Ekonomik ve Sosyal Konseyi ne yönelik reformların ivedilikle gerçekleştirilmesi yönünde önceden yapmış olduğu çağrıları yineler. 11. KİK, Türkiye deki Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının, tüm politika alanlarındaki kadınlara dair konuların ön plana çıkmasında önemli rol oynayacak bir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kurma taleplerini destekler. KOBİ lerin finansmana erişimleri 12. KİK, KOBİ lerin, esnaf ve sanatkarların istikrarlı bir ekonomik ve sosyal kalkınma sağlama, işsizliği azaltma ve yeni iş imkanları yaratmada çok kilit bir yere sahip olduğunu vurgular. 13. KİK, Türkiye deki işletmelerin yüzde 99 unun KOBİ statüsünde olduğunu ve bu KOBİ lerin, toplam istihdamın yüzde 77 sini karşıladığını kaydeder. Bununla birlikte, KOBİ lerin yüzde 56 sı ihracat yapmamakta veya yapamamaktadır. KOBİ lerin yüzde 46 sı ise, finansman eksikliği sorunuyla karşılaşmaktadır. AB de, KOBİ lerin yüzde 21 inin finansmana erişimleri kısıtlıdır. 14. KİK, KOBİ lerin kurulması, büyümesi ve gelişmesi için finansmanın kilit bir ön şart olduğunun altını çizer. 15. KİK, mevcut küresel mali krizin, KOBİ lerin gelecekte finansmana erişimleri için bir belirsizlik ortamı yarattığına dikkat çeker. KİK, gelecekteki gelişmelerin bankalara yönelik kurtarma paketlerinin ne ölçüde başarılı olacağına ve mali sektörün krizden ne kadar çabuk çıkacağına bağlı olduğunu vurgular.

4 KİK, planlanan mevzuat reformlarının, gelecekte KOBİ lerin finansmana olan erişimleri üzerine bir etkilerinin olacağı konusundaki kaygılarını ifade eder. KİK, ilgili makamları, gelecekte KOBİ lerin finansman kaynaklarını daraltabilecek çok katı mevzuat düzenlememeleri konusunda uyarır. 17. KİK, finansman sorununun, KOBİ lerin pazar paylarını ellerinde tutmaları ve dünyaya açılmaları açısından, Türkiye deki en önemli engel olduğunu vurgular. KOBİ ler, düşük serrmaye ve ciroları, küçük ölçekli olmaları, ticari yapılarının ve öz sermayelerinin yetersizliği nedeniyle, bankacılık ve kredi sistemlerine erişememektedir. 18. KİK, hem Türkiye de hem de AB deki KOBİ ler için, banka kredilerinin halen başı çeken finansman kaynağı olduğunu kaydeder. KİK, AB uygulamalarıyla uyumlu olarak hazırlanmış olan ve finansman için Türkiye deki KOBİ ler tarafından doldurulması gereken başvuru formlarının hayata geçirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirir. Prosedürlerin basit ve erişilebilir olması gerekir. Uygulama seviyesinde destek sağlayabilecek yerel aracılar, bu prosedürleri iyileştirebilir. 19. KİK, Türkiye deki KOBİ ler için, sermaye piyasası enstrümanları dahil alternatif finansman kaynaklarının yeteri kadar gelişmemiş olmasından duyduğu memnuniyetsizliği ifade eder. KİK, alternatif finansman kaynaklarına erişimin artırılması için, borçlanma üzerindeki vergi yükü dahil, yasal düzenlemelerin ve diğer destekleyici adımların atılması gerektiğinin altını çizer. 20. KİK, kamu bankalarının tüm ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalmasından ötürü, dünyanın her yerinde olduğu gibi, Türkiye de de özel bankaların KOBİ lerin finansmanında çok önemli bir rol oynadığını kaydeder. Bu nedenle, KİK, Avrupa Komisyonu nun, ticari bankalarla işbirliği içerisinde Türkiye deki KOBİ lere kredi sağlayan Küçük Ölçekli İşletmeler için Kredi Programı (SELP) nı memnuniyetle karşılar. 21. KİK, AB politikaları ve Lisbon Stratejisi hedeflerine uygun olarak revize edilmiş KOBİ Strateji Dokümanı ve KOBİ Eylem Planı nı memnuniyetle karşılar. Aynı zamanda, KİK, kredilerin üst sınırlarının artırılması ve kredi planlarında tüm ulusal ve yabancı bankalara yer verilmesinin sağlanmasında KOSGEB in destek kararından duyduğu memnuniyeti ifade eder. Sendikal Haklar 22. KİK sendikal haklar konusunda hazırlanmış olan bir raporu oybirliği ile kabul etmiştir. Bu raporda KİK, bir çok kez vaat ve taahüt edilmiş olmasına rağmen, Türk Hükümetinin, Türkiye deki ilgili mevzuatın, Uluslararası Çalışma Örgütü(ILO) nün 87 ve 98 sayılı Sözleşmeleriyle uyumunu sağlayacak gerekli mevzuat değişikliklerini henüz gerçekleştirmemiş olmasından duyduğu memnuniyetsizliği ifade eder.

5 KİK, Türkiye de sendikal haklara ilişkin mevzuatın reform sürecinde sosyal ortaklarla düzenli bir istişarenin sağlanmasının önemini vurgular. Bununla birlikte, KİK, Hükümetin, İşçi Sendikaları arasında bir uzlaşma zemininin olmayışını, ilgili mevzuatı, ILO nun 87 ve 98 sayılı Sözleşmeleriyle uyumlu hale getirmemenin bir gerekçesi olarak kullanmaması gerektiğine inanır. 24. KİK, Kamu Çalışanları Sendikaları Kanunu nun (4688 sayılı Kanun 35nci madde) iyileştirilmesine yönelik kaydedeğer bir adımın atılmamış olmasından duyduğu endişeyi ifade eder. Uzlaştırma Kurulu nun kararları taraflarca mutabakat metni olarak kabul edilmelidir. 25. KİK, Türk Hükümetini ILO komitelerinin bağımsız ve tarafsız analizi ve AB tavsiyelerini de dikkate alarak yapıcı bir tutum benimsemeye ve halihazırda TBMM gündeminde bekleyen yasa tasarılarını desteklemeye davet eder. 26. KİK, iş hukuku ve sendikal haklar konularının, Katılım Ortaklığı için bir öncelik olduğunun altını çizer. KİK, aynı zamanda sendikal haklara ilişkin mevzuatın ILO normlarına uygun olarak reformunun sosyal politika ve istihdam faslının açılması için bir koşul olduğunu kaydeder ve Türk Hükümetinin bu hususta sağlam bir karar almasını talep eder. 27. KİK, sendikal haklar konusunu gündeminin üst sıralarında tutacağını ve bu konuda görüşlerini ifade etmeye devam edeceğini bildirir. Eş başkanlar, hükümetin bu konuda nasıl bir tutum izleyeceğine dair açıklayıcı bilgiler elde etmek ve KİK nin bir sonraki toplantısınak kendisini davet etmek üzere Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı nı ivedilikle ziyaret edeceklerdir. Tüketici hakları ve sağlık politikaları 28. KİK, herkese açık ve herkesin eşit yararlanabildiği etkin bir sağlık sisteminin önemini vurgular. Yanlış uygulamalar ve tıbbi zarara karşı hastaları daha iyi koruyacak yasal bir çerçevenin kurulması gereeginin altını çizer. Bu bağlamda, KİK, sağlık kuruluşlarına ilişkin şikayetleri kabul edecek bağımsız bir ombudsman sisteminin kurulabileceğine dikkat çeker. 29. KİK, genel olarak Türkiye ve AB deki tüketici ve hasta örgütlerinin, gerekli araştırmayı yapmak ve hastalara önemli bilgileri aktarmak açısından, küçük, az kapasiteli, yetersiz finansmana sahip olduklarından duyduğu memnuniyetsizliği ifade eder. Bir çok hasta örgütü, yalnızca tek bir konuda faal olduğundan, bu örgütlerin, kendi ülkelerindeki sağlık hizmetlerinin düzenlenmesine ilişkin genel politikanın geliştirilmesinde etkili bir rol üstlenmeleri daha da zorlaşmaktadır. Bağımsız hasta ve tüketici örgütleri, daha etkili rol oynamaktadır. Farmasötik ve diğer ticari şirketlerin sponsorlukları, hasta örgütlerinin bağımsızlığını zayıflatmakta olduğundan, bu sistem, önerilmemektedir.

6 KİK, kamu bilincinin artırılması ve politikaların etkin bir şekilde uygulanması hususuna tüketicilerin aktif bir şekilde dahil edilmesinin önemli olduğunu ifade eder. Bu nedenle, tüketicinin bilgilendirilmesi ve eğitilmesi ve tüketici örgütlerinin etkili bir role sahip olmalarının sağlanması gereklidir. 31. KİK, tüketici örgütleri ve ilgili makamlar arasındaki işbirliği ve ortaklığın önemine işaret eder. KİK, Türk Hükümetine, Türkiye de bağımsız, yüksek temsil kabiliyetine sahip ve etkin bir tüketici hareketinin gelişmesine daha çok destek vermesi çağrısında bulunur. KİK ayrıca AB deki tüketici örgütlerini, Türk tüketici örgütleriyle işbirliklerini artırmaya çağırır. Gelecek Toplantı 32. KİK nin 26. toplantısı, Nisan 2009 tarihlerinde Türkiye de gerçekleştirilecektir. KİK, Türkiye nin katılım müzakareleri süreci ve bu sürece organize sivil toplum kuruluşlarının katılımına ilişkin çalışmalarına devam edecektir. Toplantı gündeminde, Türkiye ile AB Arasında Araştırma ve Geliştirme alanında İşbirliği, AB-Türkiye ilişkileri bağlamında enerji arzı konusunda birer rapor yer alacaktır. Ayrıca AB nin üçüncü ülkelerle yaptığı serbest ticaret anlaşmalarının Türkiye-AB ekonomik ilişkilerine etkisi konusunda da bir tartışma gerçekleştirilecektir. KİK in gelecekte tartışılmasında önem gördüğü başlıklar arasında çevre sorunları, kayıtdışı ekonomi, tüketici hakları ve sağlık politikası konuları yer almaktadır. Bu bildiri, Türk makamlarına, AB kurumlarında ve Türkiye ve AB deki sivil toplum kuruluşlarına ve medyaya gönderilmiştir. AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) nin çalışma dökümanları ve diğer tüm bilgiler aşağıdaki sekreteryalardan elde edilebilir: Sn. Mustafa Bayburtlu, Daire Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), (Tel: ; ve Sn. Laila Wold, Yönetici, Dış İlişkiler Birimi, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi (Tel: ;

ORTAK BĠLDĠRĠ TASLAĞI

ORTAK BĠLDĠRĠ TASLAĞI AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi 26. Toplantısı İstanbul, 28 Nisan 2009 ORTAK BĠLDĠRĠ TASLAĞI Sayın Sandy Boyle (EĢ-BaĢkan) ile Sayın Tuğrul Kudatgobilik (EĢ-BaĢkan) AB-TÜRKĠYE KARMA ĠSTĠġARE KOMĠTESĠ

Detaylı

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu. 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu. 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YÖNETİM KOMİTESİ (CDEG) Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu 7. Bakanlar Konferansı TASLAK EYLEM PLANI Hukuki ve fiili toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesine

Detaylı

CEB. Bankası. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası

CEB. Bankası. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Ankara, 29-30 Mart 2005 CEB Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Krzysztof Ners, Başkan Yardımc mcısı, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Neler müzakere m edilecek a) Ticari olmayan müzakereler. Ortak bir hedef

Detaylı

GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU

GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU Export Giresun Projesi GİRESUN KOBİ LERİNİN İHRACAT EĞİTİM İHTİYACI ARAŞTIRMA RAPORU Ocak 16 Bu Rapor, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı Kapsamında Hazırlanmıştır.

Detaylı

AESK ve Türkiye REX. Dış İlişkiler. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi

AESK ve Türkiye REX. Dış İlişkiler. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi AESK ve Türkiye REX Dış İlişkiler Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) 16 Kasım 1995 te AESK, Ankara Anlaşmasında bulunan: Ortaklık Konseyi; Avrupa Parlamentosu,

Detaylı

Destek Talep Formu - Hareketlilik & Ağ Kurma Desteği

Destek Talep Formu - Hareketlilik & Ağ Kurma Desteği Destek Talep Formu - Hareketlilik & Ağ Kurma Desteği 1. İrtibat kurulacak kişi ile ilgili bilgiler Adı - Soyadı Adresi E-posta adresi İkincil E-posta adresi - Telefon numarası Cep Telefonu STÖ Bilgileri

Detaylı

TÜRKİYE-AB KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ nin

TÜRKİYE-AB KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ nin Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 27. Toplantısı Stockholm, 2 Aralık 2009 TÜRKİYE-AB KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ nin 1-2 Aralık 2009 tarihlerinde Stockholm de gerçekleştirilen 27. Toplantısı sonunda Eş Başkanlar

Detaylı

Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu IV Hibe Programı

Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu IV Hibe Programı Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Diyaloğu IV Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen Diyaloğu programları aracılığı ile Türkiye ve Avrupa Birliği sivil toplum

Detaylı

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi. Avrupa Ekonomik ve Sosyal

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi. Avrupa Ekonomik ve Sosyal Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi ve y Uzun bir ortak tarih Türkiye, Avrupa Ekonomik Topluluğu na (EEC) katılmak için ilk kez Temmuz 1959'da başvuru yaptı. EEC yanıt

Detaylı

Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü

Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü Genel Müdürlük, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT veya Örgütü İKÖ) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK / COMCEC) faaliyetleri ile ilgili olarak, İSEDAK

Detaylı

ORTA VADELİ PROGRAM (2016-2018) 11 Ocak 2016

ORTA VADELİ PROGRAM (2016-2018) 11 Ocak 2016 ORTA VADELİ PROGRAM (2016-2018) 11 Ocak 2016 DÜNYA EKONOMİSİ 2 2 Küresel Büyüme (%) Küresel büyüme, kriz sonrasında kriz öncesi döneme göre düşük seyretmektedir. 5 4,7 4 3,8 3,2 3 2 2002-2007 Ortalama

Detaylı

Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi Esnaf ve Sanatkarlara Sunulan Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri «Bütüncül Hizmet Modeli»

Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi Esnaf ve Sanatkarlara Sunulan Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri «Bütüncül Hizmet Modeli» Faaliyet 1.8. Eğiticilerin Eğitimi Esnaf ve Sanatkarlara Sunulan Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri «Bütüncül Hizmet Modeli» Aişe Akpınar 25-30 Temmuz 2016 (Temel Kaynak: DPT 2006 sürümü) Sunulan Hizmetler

Detaylı

2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ 2013 YILI PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ürün Güvenliği Semineri Ankara, Eylül 2014 Devran AYIK Daire Başkanı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü SUNUŞ PLANI Kavramsal

Detaylı

Türkiye-AT Gümrük Birliği

Türkiye-AT Gümrük Birliği DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği ile İlişkiler Genel Müdürlüğü Türkiye-AT Gümrük Birliği 14 ŞUBAT 2008 Tarihi Gelişim Ankara Anlaşması : 1 Aralık 1964 Katma Protokol : 1 Ocak 1973 Tam Üyelik Başvurusu

Detaylı

AB-TÜRKİYE KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ

AB-TÜRKİYE KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ REX/219 AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi'nin 21. Toplantısı Kayseri, 14 Temmuz 2006 Kayseri'de 13 ve 14 Temmuz 2006'da yapılan AB-TÜRKİYE KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ 21. toplantısında Sn. Jan Olsson (Eş-Başkan)

Detaylı

SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI

SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ EYLEM PLANI 01 ÖNLEMEYE YÖNELİK TEDBİRLER 01 Siyasi partilerin ve seçim kampanyalarının finansmanında, açıklık ve şeffaflığa ilişkin uygulamaların

Detaylı

REX/244 AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi 23. toplantısı. Adapazarı,

REX/244 AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi 23. toplantısı. Adapazarı, REX/244 AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi 23. toplantısı Adapazarı, ORTAK AÇIKLAMA Sn. Bryan Cassidy (Eş-Başkan) ile Sn. Şemsi Bayraktar (Eş-Başkan), AB TÜRKİYE KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ 23. Toplantısı

Detaylı

Avrupa Konseyi. Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi

Avrupa Konseyi. Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi Avrupa Konseyi 1974 yılından beri toplanan Avrupa Konseyi, üye ülke devlet ve hükümet başkanlarıyla Avrupa Komisyonu Başkanı nı bir araya getirir. Zirve olarak adlandırılan söz konusu toplantılarda liderler

Detaylı

TÜRKİYE - AB ORTAK EYLEM PLANI 15 EKİM 2015

TÜRKİYE - AB ORTAK EYLEM PLANI 15 EKİM 2015 TÜRKİYE - AB ORTAK EYLEM PLANI 15 EKİM 2015 Karşılaşılan sınamalar ortak olup bu doğrultudaki müdahalelerin de koordine edilmesi gerekmektedir. Avrupa Birliği (AB) ve müzakere masasındaki aday ülke Türkiye,

Detaylı

KÜLTÜREL İFADELERİN ÇEŞİTLİLİĞİ KOMİTESİ. Prof. Dr. M. Öcal Oğuz UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı

KÜLTÜREL İFADELERİN ÇEŞİTLİLİĞİ KOMİTESİ. Prof. Dr. M. Öcal Oğuz UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı KÜLTÜREL İFADELERİN ÇEŞİTLİLİĞİ KOMİTESİ Prof. Dr. M. Öcal Oğuz UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Komite Başkanı: Prof. Dr. M. Öcal Oğuz UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Komite Başkanı Vekili:

Detaylı

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait. ÖKC TSM merkezlerinin denetimi

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait. ÖKC TSM merkezlerinin denetimi Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara ait ÖKC merkezlerinin denetimi Kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi amacıyla tasarlanan yeni ödeme kabul sistemleri yapısında Güvenli Servis Sağlayıcı (Trusted Service

Detaylı

TÜRK SANAYĠSĠNĠN KALBĠ TEKSTĠL VE HAZIR GĠYĠM SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER

TÜRK SANAYĠSĠNĠN KALBĠ TEKSTĠL VE HAZIR GĠYĠM SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER TÜRK SANAYĠSĠNĠN KALBĠ TEKSTĠL VE HAZIR GĠYĠM SEKTÖRÜNDEKĠ GELĠġMELER Hande UZUNOĞLU Dünya ekonomisi zor bir süreçten geçiyor. 2009 yılında bir önceki yıla göre nispeten kendini toparlayan dünya ekonomisi

Detaylı

tepav türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı

tepav türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı tepav türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı REACH ve ERCIT: Fırsat nerede? Güven Sak İstanbul, 30 Temmuz 2008 ERCIT Projesi Açılış Türkiye Toplantısı, Ekonomi İstanbul, Politikaları 30 Temmuz Araştırma

Detaylı

ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK

ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK KISA ÖZET

Detaylı

Sağlıkta. 2003 Yılında Başlamıştır. Dönüşüm Programı

Sağlıkta. 2003 Yılında Başlamıştır. Dönüşüm Programı 1 3 4 2003 Yılında Başlamıştır. Sağlıkta Dönüşüm Programı 2003 Yılında Ülkemize Özgü Bir Uygulama Olan Performansa Dayalı ek Ödeme sistemi Geliştirilmiş, İkinci Bir Aşama Olarak da Bu Sisteme 2005 Yılında

Detaylı

İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına...

İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına... GÜVENLİK KÜLTÜRÜ İş kazalarında yaşamını yitiren binlerce işçinin anısına... KÜLTÜR Geçmiş davranışlar Kültür Gelecekteki davranışlar (Bozkurt, V. (2005), Değişen Dünyada Sosyoloji, 3, Aktüel Yayınları,

Detaylı

Uluslararası gelişmeler, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörü. Kasım 2013

Uluslararası gelişmeler, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörü. Kasım 2013 Uluslararası gelişmeler, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörü Kasım 2013 Sunum Küresel gelişmeler Türkiye ekonomisindeki gelişmeler Bankacılık sektörü Finansal tüketicinin korunması ile ilgili çalışmalar

Detaylı

HİZMET TİCARETİ İSTATİSTİKLERİ PROJESİ. 21 Şubat 2013

HİZMET TİCARETİ İSTATİSTİKLERİ PROJESİ. 21 Şubat 2013 HİZMET TİCARETİ İSTATİSTİKLERİ PROJESİ 21 Şubat 2013 SUNUM PLANI Hizmet Ticareti İstatistikleri Neden Önemli? Mevcut Durumda Ülkemiz Hizmet Ticareti İstatistikleri Eksiklikler, Problemler Yapılan Çalışmalar

Detaylı

ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı Proje Uygulama Eğitimi. İstanbul 18-19 Şubat 2014

ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı Proje Uygulama Eğitimi. İstanbul 18-19 Şubat 2014 ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı Proje Uygulama Eğitimi İstanbul 18-19 Şubat 2014 GÜNDEM Program Tanıtımı ve Genel İşleyiş Programın Genel Yapısı Mevcut Durum Proje Uygulama Süreci

Detaylı

8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı

8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansının sekizincisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 22 Şubat 2016 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARINDA MERKEZİ KARŞI TARAF UYGULAMASI SEMPOZYUM, 13 MAYIS 2013, İSTANBUL

TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARINDA MERKEZİ KARŞI TARAF UYGULAMASI SEMPOZYUM, 13 MAYIS 2013, İSTANBUL TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARINDA MERKEZİ KARŞI TARAF UYGULAMASI SEMPOZYUM, 13 MAYIS 2013, İSTANBUL Sermaye Piyasası Kurulu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun Sayın Başkan ve Üyeleri, Borsa İstanbul,

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu nun Çin Halk Cumhuriyeti ne yaptığı ziyaretin değerlendirilmesi Tarih : 21.01.2013 sağlamıştır. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, hem gezi öncesinde,

Detaylı

SIRA SAYISI: 19 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 19 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 1 SIRA SAYISI: 19 Asya Altyapı Yatırım Bankası Kuruluş Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı (1/387) ve Dışişleri Komisyonu

Detaylı

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4

İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İNSAN KIYMETLERİ YÖNETİMİ 4 İKY PLANLANMASI 1)Giriş 2)İK planlanması 3)İK değerlendirilmesi 4)İK ihtiyacının belirlenmesi 2 İnsanların ihtiyaçları artmakta ve ihtiyaçlar giderek çeşitlenmektedir. İhtiyaçlardaki

Detaylı

Ortaklık İlkesi: Sivil Toplum ve Kamu Yetkilileri için Halkın Etkin Katılımı Konusunda Rehber Bilgiler. Milena Marega REC Slovenya Direktörü

Ortaklık İlkesi: Sivil Toplum ve Kamu Yetkilileri için Halkın Etkin Katılımı Konusunda Rehber Bilgiler. Milena Marega REC Slovenya Direktörü Ortaklık İlkesi: Sivil Toplum ve Kamu Yetkilileri için Halkın Etkin Katılımı Konusunda Rehber Bilgiler Milena Marega REC Slovenya Direktörü AB Uyum Politikasının temel bir ilkesi olarak Ortaklık Ortaklık;

Detaylı

ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI

ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU ÇAĞRISI ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI w w w. i s t a n b u l a b. co m ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI 1 ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI 2 ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI İstanbul AB ye Hazırlanıyor Projesi Şehir Eşleştirme Programı

Detaylı

SANAYİ, HİZMETLER VE TARIM KOMİSYONU

SANAYİ, HİZMETLER VE TARIM KOMİSYONU TÜRK SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ SANAYİ, HİZMETLER VE TARIM KOMİSYONU TÜRKİYE DE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ POLİTİKASI VE YÖNETİMİNE İLİŞKİN TÜSİAD GÖRÜŞÜ 20 Şubat 2009 TS/SHT/2009-007 Türkiye de İklim Değişikliği

Detaylı

Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi

Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi Nedir Faydaları Başarı Tanımlar Görev Risk Yönetimi Nedir Risk Tanımı Fırsat - Tehdit Risk Yönetimi Risk Yönetme Süreci Risklerin Tespit Edilmesi Risklerin Değerlendirilmesi Risklere Cevap Verilmesi Risk

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

Sektör eşleştirmeleri

Sektör eşleştirmeleri Sektör eşleştirmeleri İspanya ve Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası 2016 Sektör : Otomotiv Maça ilişkin ön inceleme 4:3 * Sektöre yönelik Atradius alacak riski durumu/iş performansı görünümünün karşılaştırması

Detaylı

TBMM (S. Sayısı: 465)

TBMM (S. Sayısı: 465) Dönem: 23 Yasama Yılı: 4 TBMM (S. Sayısı: 465) Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Suriye Arap Cumhuriyeti Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı Arasında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının

Detaylı

Akaryakıt kaçakçılığına geçit yok

Akaryakıt kaçakçılığına geçit yok Akaryakıt kaçakçılığına geçit yok Ağustos 28, 2012-12:23:11 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bu yılın ilk 6 aylık döneminde yakalanan kaçak akaryakıt miktarının 30 bin 800 ton olduğunu bildirdi.

Detaylı

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI (UDSEP- 2023) İZLEME VE DEĞERLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge,

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. 22. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi İstanbul, 17 Eylül 2010

T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. 22. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi İstanbul, 17 Eylül 2010 T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ 22. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi İstanbul, 17 Eylül 2010-2003 yılında kurulan Reform İzleme Grubu nun (RİG) 22. Toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakerecimiz

Detaylı

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI 15 Ekim 2012 Mehmet Ali ÖZKAN İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı 1 SUNUM PLANI I- İşgücü Piyasası Göstergeleri II- Mesleki Eğitim ve

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI BREZİLYA ÜLKE RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI BREZİLYA ÜLKE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI BREZİLYA ÜLKE RAPORU TEMMUZ 2016 ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı : Brezilya Federal Cumhuriyeti Nüfus : 206,082,000 Dil : Resmi dil Portekizce dir. İş dünyasında

Detaylı

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir?

PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ. Ürün Güvenliği Nedir? PGD KONUSUNDA GENEL BİLGİ Ürün Güvenliği Nedir? Piyasaya arz edilecek her ürünün, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari

Detaylı

EKREM DEMİRTAŞ İZMİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI

EKREM DEMİRTAŞ İZMİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI EKREM DEMİRTAŞ İZMİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI 1885 yılında kurulmuş ve şu anda 75 bin üyesi olan, İzmir in en köklü ve en güçlü meslek kuruluşunun Başkanı olarak Güzel İzmir e hoş geldiniz

Detaylı

Türkiye Elektrik Piyasasının Geleceği Serbestleşen Bir Piyasa İçin Olası Gelecek Senaryoları

Türkiye Elektrik Piyasasının Geleceği Serbestleşen Bir Piyasa İçin Olası Gelecek Senaryoları Türkiye Elektrik Piyasasının Geleceği Serbestleşen Bir Piyasa İçin Olası Gelecek Senaryoları Haziran 2011 Uygar Yörük Ortak I Danışmanlık I Enerji ve Doğal Kaynaklar Piyasanın Kısa Vadedeki Öngörülen Gelişimi

Detaylı

4.5G için 450 bin km alt yapı gerekiyor

4.5G için 450 bin km alt yapı gerekiyor 4.5G için 450 bin km alt yapı gerekiyor Türkiye'nin, dünyanın en önemli ilk 15 ekonomisi arasında yer alabilmesi ve 2023 hedeflerini gerçekleştirilmesi adına, güçlü bir bilişim ve mobil teknoloji alt yapısına

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "PARİS İKLİM ZİRVESİ ARDINDAN DÜNYA ENERJİ VE İKLİM GÖRÜNÜMÜ TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN PARİS İKLİM ZİRVESİ ARDINDAN DÜNYA ENERJİ VE İKLİM GÖRÜNÜMÜ TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "PARİS İKLİM ZİRVESİ ARDINDAN DÜNYA ENERJİ VE İKLİM GÖRÜNÜMÜ TOPLANTISI AÇILIŞ KONUŞMASI 11 Ocak 2016 İstanbul, Sabancı Center Sayın Müsteşarım, Sayın

Detaylı

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU DENETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU DENETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI I. Kapsam, Yasal Dayanak ve Amaç: Madde 1: Kapsam ve Yasal Dayanak PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. YÖNETİM KURULU DENETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI Bu Görev ve Çalışma Esasları Pegasus Hava Taşımacılığı

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. 23. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Ankara, 14 Aralık 2010

T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. 23. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Ankara, 14 Aralık 2010 T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ 23. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Ankara, 14 Aralık 2010-2003 yılında kurulan Reform İzleme Grubu nun (RİG) 23. Toplantısı, İçişleri Bakanımız Sayın

Detaylı

Alternatif Finansman Kaynağı Olarak Girişim Sermayesi " Süleyman Yılmaz Genel Müdür

Alternatif Finansman Kaynağı Olarak Girişim Sermayesi  Süleyman Yılmaz Genel Müdür Alternatif Finansman Kaynağı Olarak Girişim Sermayesi " Süleyman Yılmaz Genel Müdür Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Finansal Yönetim Enstitüsü Şirket Finansmanı ve Halka

Detaylı

TASLAK NİHAİ BİLDİRİ

TASLAK NİHAİ BİLDİRİ AVRUPA KONSEYİ AİLEDEN SORUMLU BAKANLAR KONFERANSI Strasburg, 19 Mayıs 2009 MMF-XXIX-HF (2009) 2 prov.2 İRTİBAT GÖREVLİLERİ KOMİTESİ AVRUPA KONSEYİ AİLEDEN SORUMLU BAKANLAR KONFERANSI 29. DÖNEM 16-17 Haziran

Detaylı

Türkiye'de çocuk bakım hizmetleri ve erken çocukluk eğitimi ve gelişimi programları

Türkiye'de çocuk bakım hizmetleri ve erken çocukluk eğitimi ve gelişimi programları Türkiye'de çocuk bakım hizmetleri ve erken çocukluk eğitimi ve gelişimi programları Yıldız KURUOGLU, Proje sorumlusu İstanbul İrtibat Bürosu Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) 16 Mart 2016, Fransa Sarayı 1

Detaylı

Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Çalışmaları

Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Çalışmaları Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Çalışmaları Abdulkadir İNCEOĞLU Mali Kontrol Müdürü 29.03.2013 ANTALYA Kamu İç Kontrol Standartları Öncesi Yapılan Çalışmalar 1. İç Kontrol Uyum Eylem Planı Dönemi 2.

Detaylı

Singapur Ticaret Müşavirliği TRANS PASİFİK ORTAKLIK ANLAŞMASININ SİNGAPUR EKONOMİSİ VE DIŞ TİCARETİNE POTANSİYEL ETKİSİ

Singapur Ticaret Müşavirliği TRANS PASİFİK ORTAKLIK ANLAŞMASININ SİNGAPUR EKONOMİSİ VE DIŞ TİCARETİNE POTANSİYEL ETKİSİ Singapur Ticaret Müşavirliği TRANS PASİFİK ORTAKLIK ANLAŞMASININ SİNGAPUR EKONOMİSİ VE DIŞ TİCARETİNE POTANSİYEL ETKİSİ 0 SİNGAPUR TİCARET MÜŞAVİRLİĞİ İÇİNDEKİLER SİNGAPUR UN MEVCUT TİCARET ANLAŞMALARI...

Detaylı

FATCA Anlaşmasıyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

FATCA Anlaşmasıyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular FATCA Anlaşmasıyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular > SORU 1: Uluslararası vergi anlaşmaları nelerdir? Türleri nelerdir? Uluslararası vergi anlaşmaları; birden fazla devletin katılımıyla ve taraf olan devletlerin

Detaylı

Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Ofisi Erasmus Plus Programı 16 Mart 2016 Çarşamba

Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Ofisi Erasmus Plus Programı 16 Mart 2016 Çarşamba Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Ofisi Erasmus Plus Programı 16 Mart 2016 Çarşamba Genel Olarak Erasmus Kimdir? Hümanizm akımının öncülerinden ve önemli temsilcilerinden olan Erasmus, Avrupa nın ortak

Detaylı

2015 Yılı Üst Düzey Kabuller

2015 Yılı Üst Düzey Kabuller 2015 Yılı Üst Düzey Kabuller 29 Aralık 2015 Sayın Müsteşarımızın Karadağ ın Ankara Büyükelçisini Kabulü Sayın Müsteşarımız Dr. Nihat Pakdil 29 Aralık 2015 tarihinde Karadağ ın Ankara Büyükelçisi Sayın

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş.

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. 14 Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı......... 6 Çekinceler..........

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2014 HAZİRAN İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2014 HAZİRAN İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2014 HAZİRAN AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Temmuz 2014 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2014 HAZİRAN İHRACAT PERFORMANSI

Detaylı

MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ SORULARI

MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ SORULARI 1. Devletin anayasal düzeninin, milli varlığının, bütünlüğünün, milletlerarası alanda siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik dâhil bütün menfaatlerinin ve ahdi hukukunun her türlü dış ve iç tehditlere karşı

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM UYUM VE RAPORLAMA. ENDER ÇOLAK SPK Daire Başkan Yardımcısı. www.spk.gov.tr

KURUMSAL YÖNETİM UYUM VE RAPORLAMA. ENDER ÇOLAK SPK Daire Başkan Yardımcısı. www.spk.gov.tr KURUMSAL YÖNETİM UYUM VE RAPORLAMA ENDER ÇOLAK SPK Daire Başkan Yardımcısı 2 Kurumsal Yönetim Yönetim (management) hissedarlara değer yaratmak amacıyla şirketi yönetir. Yönetim Kurulu hissedarlar adına

Detaylı

Özel sektör tasarrufları Hanehalkı Şirketler kesimi Kamu sektörü tasarrufları

Özel sektör tasarrufları Hanehalkı Şirketler kesimi Kamu sektörü tasarrufları Türkiye Ülke Ekonomik Raporu Özel sektör tasarrufları Hanehalkı Şirketler kesimi Kamu sektörü tasarrufları 1. Tasarruf ve büyüme ilişkisi 2. Tasarruf trendleri 3. Tasarrufun belirleyicileri 4. Mali piyasaların

Detaylı

G20/OECD Kurumsal Yönetim İlkeleri IX. Kurumsal Yönetim Zirvesi İstanbul 14 Ocak 2016

G20/OECD Kurumsal Yönetim İlkeleri IX. Kurumsal Yönetim Zirvesi İstanbul 14 Ocak 2016 G20/OECD Kurumsal Yönetim İlkeleri IX. Kurumsal Yönetim Zirvesi İstanbul 14 Ocak 2016 Bekir Sıtkı ŞAFAK OECD Kurumsal Yönetim Komitesi Başkan Yardımcısı SPK Kurul II. Başkanı Kurumsal Yönetimin Amaçları

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 408 2 3 + 0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 408 2 3 + 0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Türkiye, Rusya ve Kafkasya İlişkileri SPRI 08 2 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Seçmeli Dersin

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ekim 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Ekim 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Ekim 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

Kurum Tabipliği hedefinin Kurum Tabipliği hizmeti vermek şeklinde revize edilmesi kararı alınmıştır.

Kurum Tabipliği hedefinin Kurum Tabipliği hizmeti vermek şeklinde revize edilmesi kararı alınmıştır. İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI YGG TOPLANTISI ÖN SUNUM RAPORU YGG TARİHİ 10.07.2012 KATILIMCILAR İMİD DAİRE BAŞKANI V. KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ KALİTE YÖNETİM ŞUBESİ PERSONELİ ŞUBE MÜDÜRLERİ UYGUN

Detaylı

MALZEMELERİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ. Prof.Dr. Kenan YILDIZ

MALZEMELERİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ. Prof.Dr. Kenan YILDIZ MALZEMELERİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ Prof.Dr. Kenan YILDIZ Çevre ve Maliyeti Çevrenin ekonomiye maliyete konusunda üç temel durumdan bahsetmek mümkündür. Bunlar; 1) çevrenin ekonomiye maliyeti yoktur 2) çevrenin

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI

TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI Bakanlar Kurulu Sunumu Erdem Başçı Başkan Nisan 2011 1 Sunum Planı I. Küresel Kriz Sonrasında Toparlanma II. III. Kriz Sonrasında Para Politikaları Uygulanan Politikaların

Detaylı

SGK dan Ankara Sanayi Odasına Seminer

SGK dan Ankara Sanayi Odasına Seminer SGK dan Ankara Sanayi Odasına Seminer SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -NİSAN AYI İTİBARİ İLE 1 MİLYON 160 BİN İŞVEREN 5 PUAN PRİM TEŞVİKİNDEN FAYDALANMAKTADIR -TEŞVİKLERİN AMACI İSTİHDAMDA

Detaylı

KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ (KRY) ÖZEL SEKTÖR UYGULAMALARI & YASAL DÜZENLEMELER

KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ (KRY) ÖZEL SEKTÖR UYGULAMALARI & YASAL DÜZENLEMELER KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ () ÖZEL SEKTÖR UYGULAMALARI & YASAL DÜZENLEMELER Kurumsal Risk Yönetimi TAV Havalimanları Holding İş Modeli TAV Havalimanları Holding Faaliyetleri Hizmet Şirketleri Havalimanı İşletmeciliği

Detaylı

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği

ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BĠRACILIK VE MALT SANAYĠ A.ġ. KURUMSAL YÖNETĠM KOMĠTESĠ YÖNETMELĠĞĠ I- GENEL HÜKÜMLER Kapsam 1.1. Bu yönetmelik,

Detaylı

LİDERLİK TEKSTİL VE OTOMOTİVDE... Dr. Can Fuat GÜRLESEL

LİDERLİK TEKSTİL VE OTOMOTİVDE... Dr. Can Fuat GÜRLESEL LİDERLİK TEKSTİL VE OTOMOTİVDE... 1 Dr. Can Fuat GÜRLESEL Bursa ili genelinde faaliyet gösteren ilk 250 büyük firmanın tespitine yönelik 2004 araştırması sonuçlanmıştır. Sonuçlar; araştırmanın künyesi,

Detaylı

06 Ekim 2015 Türkiye-Çek Cumhuriyeti IV. Dönem Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı Prag da yapıldı.

06 Ekim 2015 Türkiye-Çek Cumhuriyeti IV. Dönem Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı Prag da yapıldı. 06 Ekim 2015 Türkiye-Çek Cumhuriyeti IV. Dönem Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı Prag da yapıldı. Türkiye ile Çek Cumhuriyeti Tarım Bakanlıkları arasında 06 Ekim 2000 tarihinde imzalanan "Tarım ve Gıda

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 Bilal KÜTÜK İSO Meclis Üyesi MADEN, TAŞ VE TOPRAK ÜRÜNLERİ İMALATI 1. Grup Madencilik, Mermer ve Taş Ocakçılığı 23. Grup Cam ve Cam Mamulleri Sanayii 43.

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 26 Haziran 2015 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

Kral II. Hassan Dünya Su Büyük Ödülü Kuralları

Kral II. Hassan Dünya Su Büyük Ödülü Kuralları Kral II. Hassan Dünya Su Büyük Ödülü Kuralları İÇİNDEKİLER 1. GÖREV 2 2. ÖDÜLÜN KONUSU 2 3. ÖDÜLÜN VERİLİŞ SIKLIĞI 3 4. ÖDÜLÜN DEĞERİ 3 5. ORGANİZASYON 3 5.1 ÖDÜL KOMİTESİ 3 5.2 JÜRİ HEYETİ 3 5.3 TANITIM

Detaylı

TC T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

TC T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TC T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI TÜRKİYE DE DEMİRYOLU TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK POLİTİKALAR Talat AYDIN Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı 1 MEVCUT TÜRK DEMİRYOLU SEKTÖRÜ ULAŞTIRMA

Detaylı

Dönem: 23 Yasama Yılı: 5

Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 Dönem: 23 Yasama Yılı: 5 TBMM (S. Sayısı: 634) Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 CHP Avrupa Birlikleri İkinci Çalıştayı Kahramanmaraş Milletvekili, PM Üyesi ve Yurt dışı Örgütlenmeler Yürütme Kurulu Üyesi Durdu Özbolat Başkanlığında 22-24 Kasım tarihleri arasında Almanya nın Siegen

Detaylı

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKASI İÇİNDEKİLER

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKASI İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 2 2. KAPSAM... 2 3. UYGULAMA ALANI VE SORUMLULUK... 2 4. TANIMLAR... 2 5. UYGULAMA ESASLARI... 2 5.1. ÇIKAR ÇATIŞMASINA YOL AÇABİLECEK HUSUSLAR... 2 5.2. ÇIKAR ÇATIŞMASINA YOL AÇABİLECEK

Detaylı

FUAR RAPORU 3.ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, HALI, EV TEKSTİLİ VE EŞYALARI FUARI

FUAR RAPORU 3.ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, HALI, EV TEKSTİLİ VE EŞYALARI FUARI FUAR RAPORU 3.ULUSLARARASI MOBİLYA, DEKORASYON, 21-25 Kasım 2013 CEZAYİR FUAR HAKKINDA 3. ALGERIA DECOREXPO, 21 25 Kasım 2013 tarihleri arasında Atılım Fuarcılık ve Elan Expo işbirliğinde SAFEX Fuar Alanı'nda

Detaylı

TÜRK ELEKTRONİK SANAYİİ

TÜRK ELEKTRONİK SANAYİİ Öğr.Gör. Emre Özer Elektronik Sanayi Sektörü, gelişmiş ülkelerin sürdürülebilir bir büyüme, vatandaşlarına istihdam ve refah sağlamak için elzem olarak gördükleri bilgiye dayalı ve rekabet edebilen bir

Detaylı

TÜRK SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ

TÜRK SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ TÜRK SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ TÜSİAD Genel Sekreteri Haluk Tükel in Doğuş Üniversitesi Avrupa Birliği Koordinatörlüğü nün Düzenlediği Türkiye nin Avrupa Birliği İle Müzakere Süreci: Siyasi, Ekonomik

Detaylı

LİTVANYA ÜLKE RAPORU 23.02.2016

LİTVANYA ÜLKE RAPORU 23.02.2016 LİTVANYA ÜLKE RAPORU 23.02.2016 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Litvanya ya ihracat yapan 208 firma bulunmaktadır. 31.12.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2012, No: 39

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2012, No: 39 EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2012, No: 39 i Bu sayıda; Ağustos Ayı TİM İhracat Verileri,, Suriye ye Yılın İlk Sekiz Ayında Yapılan İhracat, Temmuz Ayı TÜİK Dış Ticaret Verileri;

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Eylül 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Eylül 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Eylül 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

GÜNEYDOĞU AVRUPA ÜLKELERİ İŞBİRLİĞİ SÜRECİ (GDAÜ) SAYIŞTAY BAŞKANLARI TOPLANTISI

GÜNEYDOĞU AVRUPA ÜLKELERİ İŞBİRLİĞİ SÜRECİ (GDAÜ) SAYIŞTAY BAŞKANLARI TOPLANTISI YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER GÜNEYDOĞU AVRUPA ÜLKELERİ İŞBİRLİĞİ SÜRECİ (GDAÜ) SAYIŞTAY BAŞKANLARI TOPLANTISI GÜNEYDOĞU AVRUPA ÜLKELERİ İŞBİRLİĞİ SÜRECİ (GDAÜ) SAYIŞTAY BAŞKANLARI TOPLANTISI Seher

Detaylı

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 28. Toplantısı. Edinburgh, 14 Eylül 2010

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 28. Toplantısı. Edinburgh, 14 Eylül 2010 Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 28. Toplantısı Edinburgh, 14 Eylül 2010 Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Eş Başkanları Sandy Boyle ve Tuğrul Kudatgobilik in 13-14 Eylül 2010 tarihlerinde Edinburgh

Detaylı

ANAYASA YARGISINDA MAHKEME KAVRAMI

ANAYASA YARGISINDA MAHKEME KAVRAMI Dr. Kemal BAŞLAR Uluslararası Hukuk Öğretim Üyesi ANAYASA YARGISINDA MAHKEME KAVRAMI Ankara - 2005 Anayasa Yargısında Mahkeme Kavramı ISBN:975-6349-17-4 YAZAR Dr. Kemal BAŞLAR kbaslar@yahoo.com 1. Baskı

Detaylı

ISL 201 Pazarlama İlkeleri. Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN

ISL 201 Pazarlama İlkeleri. Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN ISL 201 Pazarlama İlkeleri Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN Pazar Alıcılarla satıcıların serbest bir biçimde karşılaştıkları, kâr amaçlı ya da kâr amaçsız her türlü mal ve hizmetin alıcı ve satıcılar arasında

Detaylı

Gelişmekte olan ülkeler sahip oldukları makro ekonomik istikrarsızlıklar nedeniyle krizlere karşı daha kırılgandır. Küreselleşme sonrası krizler

Gelişmekte olan ülkeler sahip oldukları makro ekonomik istikrarsızlıklar nedeniyle krizlere karşı daha kırılgandır. Küreselleşme sonrası krizler Gelişmekte olan ülkeler sahip oldukları makro ekonomik istikrarsızlıklar nedeniyle krizlere karşı daha kırılgandır. Küreselleşme sonrası krizler giderek sıklaşmıştır. Bir ülkede yaşanan kriz diğer ülkeleri

Detaylı

Kısaca Albaraka Türk ve Tarihsel Gelişimi 3. Yönetim Kurulu Başkanının Mesajı 4. Başlıca Finansal Göstergeler 8. Sermaye ve Ortaklık yapısı 8

Kısaca Albaraka Türk ve Tarihsel Gelişimi 3. Yönetim Kurulu Başkanının Mesajı 4. Başlıca Finansal Göstergeler 8. Sermaye ve Ortaklık yapısı 8 . 31 MART 2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Kısaca Albaraka Türk ve Tarihsel Gelişimi 3 Yönetim Kurulu Başkanının Mesajı 4 Genel Müdürün Mesajı 6 Başlıca Finansal Göstergeler 8 Sermaye ve Ortaklık

Detaylı

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Uluslararası Örgüt Künyesi. Örgütün Amacı:

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Uluslararası Örgüt Künyesi. Örgütün Amacı: İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Uluslararası Örgüt Künyesi Örgütün Amacı: Demokratik yapılara ve piyasa ekonomisine sahip 34 ülkenin küreselleşmenin ekonomik, sosyal ve yönetim sorunlarını

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 19 Mart 2014 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyon Notları........ 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi

Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi 2 Temmuz 2012 İÇİNDEKİLER Dönem Revizyonu......... 3 Derecelendirme Metodolojisi........ 5 Notların Anlamı.........

Detaylı